- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- DIGI Mobil
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
UHHH
senior tag
válasz Enigma1945 #112899 üzenetére
Itt leírják, hogy aktiválnod kellett volna a bónuszt először, s utána feltölteni!
-
Enigma1945
őstag
Sziasztok. Tegnap feltoltottem a simkartyamar 10 ezer ft-tal bankkartyan. Azt igerte, hogy kapok bonusz percet, es netet..De nem adott semmit.
A telekom alkalmazasban sem latom. Az osszeg az megjott..Meg az a szerencse..Mit rontottam el?
Udv: TibiKomolytalan emberek kíméljenek!!
-
martonl
senior tag
válasz anglergab #112897 üzenetére
Ezt sajnos nem tudjuk kideríteni, mi okozza. Viszont pl. egy hívásértesítés nem megfelelő működése már nem hiszem, hogy a készülékgyártó hibája.
Mindegy is, hiszen minket, fogyasztókat ez nem is érdekel, a lényeg, hogy nem megy rendesen. A kezdetektől úgy kellett volna ennek működnie, mint a GSM/3G hangnak. Ehhez képest a VoLTE a 4G megjelenéséhez képest csak évekkel később, hiányosan kezdett megjelenni, roaming jelenleg sincs.
#112896:
GPRS APN-t egy pillanat alatt beírom és megy. VoLTE profillal ez már nehézkesebb.
[ Szerkesztve ]
-
-
martonl
senior tag
válasz anglergab #112893 üzenetére
Meg az illetőnek ha hazai SIM kártya van a készülékében, lehetőleg tartózkodjon a honos hálózaton.
Keem1: egyébként nem véletlen, sok szolgáltatás nem megy együtt a volte-vel, de ezt is kitárgyaltuk a topikban. Bizonyos esetekben a hívásértesítés, hívás közbeni hívásjelzések stb. nem mennek rendesen. Legalábbis magentáéknál. Pirosékat nem ismerem.
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
válasz anglergab #112893 üzenetére
Nekem van, meg is vagyok vele elégedve. Inkább arra értettem, hogy ha eleve része volt az LTE-nek, akkor vajon miért ment a b*szakodás a telkók részéről? És pl. a piros szolgáltató a céges számomon miért nem nyújtja? A cégesen nem különösebben érdekel, hogy van-e, de ha valami valaminek a része, akkor valamilyen esetben (amikor a hardveres-szoftveres feltételek amúgy adottak) miért nem? Ezt megkérdeztem tőlük is, válasz: menjek a flottakezelőhöz. Nem itthoni kisvállalatnál dolgozom, a flottakezelő Amerikában van, így a tanács köszi, de semmit nem ért. Ismételném magam: nem különösebben érdekel, de a fentiek fényében mégis fura.
-
Keem1
veterán
-
martonl
senior tag
válasz anglergab #112890 üzenetére
Mégse működött, és a mai napig nem működik rendesen a VoLTE. De ezt a topikjában kitárgyaltuk szerintem. Az 5G-vel ezt jó lenne nem eljátszani. A hívásnak is alapértelmezetten kéne lennie rajta a kezdetektől, nem évek múlva, ahogy a 4G-nél is volt, ahogy a (hívás-)roamingnak is stb. stb.
5G sávból meg látom van egy pár.
[ Szerkesztve ]
-
martonl
senior tag
-
Indian74
senior tag
Sziasztok!!
Nos az lenne a kérdésem hogy hogyan lehet e-sim-röl fizikai simre vissza váltani??
Közben megtaláltam rá a választ,sajnos ez....
"eSIM-edet átváltani fizikai SIM típusra csak üzletben tudod."[ Szerkesztve ]
NAGYPAPA
-
anglergab
addikt
-
anglergab
addikt
válasz martonl #112877 üzenetére
Ez 3,5 GHz-es NMHH ideiglenes 5G teszt blokk, a Telekom és a Telenor ilyet használ. A Diginek (20 MHz) és a Vodának (60 MHz) van saját. Ugye ez TDD band, egybe van a letöltés és a feltöltés.
A 3400-3800 MHz sávnak van egy alsó (3,5 GHz, B42) és felső (3,7 GHz, B43) része. Eddig a B42 volt használva.
A 700 MHz-et 4G-n tudják ezek a telefonok.
Tudja valaki hogy az 5G teszt blokknak mekkora a sávszélessége?
[ Szerkesztve ]
-
Tuomas
addikt
válasz dptrsk #112880 üzenetére
Köszi!
Neten próbálgatom, de nem dob hibát, meg semmit, egyedül, amikor a kosárba akarom rakni, akkor ír ki egy figyelmeztetést, hogy módosítani szeretném a díjcsomagomat, biztos vagyok-e benne?
Tehát ebből gondolom, hogy akkor elvileg működik on-line is. A díjcsomagot elvileg mindenképp módosítanom kell a hosszabbítással (még ha a net marad a 3+3 gb is), mert nekem még a mobil s 2017 hívás csomagom van, az pedig mindenképp módosulna a most elérhető mobil s-re, legalábbis neten, lehet, hogy személyes ügyintézéssel maradhatna az is a 2017-es, de ez úgysem számít igazándiból.
Viszont mindenképp on-line szeretnék rendelni a 17 600 Ft-os készülékkedvezmény miatt.Ja és így azt írja, hogy 2022 február 1-ig lesz meghosszabbítva a hűség, a mostani meg március 9-én járna le.
[ Szerkesztve ]
We were here
-
dptrsk
Topikgazda
válasz Tuomas #112878 üzenetére
Igen, személyesen akár most is tudnak úgy kiadni készüléket, hogy kisebb csomagra vállalsz hűséget, s majd ha a mostani letelt leváltasz.
Weben úgy tudom, csak ha lejárt akkor tudod te magadnak leváltani a csomagot a kisebbre és úgy hűséget vállalni.(régebben a webshop nem vette figyelembe, hogy csak később válthatsz le, s csak a mostani csomagodra hosszabbított)
-
Tuomas
addikt
Sziasztok, rákerestem, de nem találtam egyértelmű választ.
27 nap múlva lejár a hűségem, készülékvásárlással egybekötve szeretném meghosszabbítani 2 évvel, de 3 gb (+3gb magenta) mobilnet helyett csak 2 gb (+2gb magenta) mobilnettel szeretném. Így a havi előfizetési díj 3 218 ft helyett 2 843 ft lene. Erre jól látom, hogy van lehetőségem midnen féle "bünti", kötbér, stb. nélkül?
Köszi a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
We were here
-
martonl
senior tag
válasz anglergab #112873 üzenetére
A Telekom székház aulájába bárki halandó bemehet. Bp. Népligetnél van. Kávézó is van. Gondolom nem 700MHz-es antenna, hanem valami GHz-es tartományú, az alakjából ítélve. Jól látom, hogy ez a két készülék (LG, Samu) egyike sem tudja a 700MHz-es sávot?
[ Szerkesztve ]
-
-
-
törölt tag
Ez így egy teljesen hülye felvetés. Ha a tulajdona, azt csinál vele, amit akar. Az egy teljesen külön dolog, ha részletfizetésre kötött szerződést. Azt fizetnie kell, és kész. Akkor is, ha ellopják a telefont, akkor is, ha eladja, akkor is, ha használja, mindezek nem befolyásolják az eredeti részletfizetési szerződést. Az meg a vásárló rizikója, ha ilyenbe belemegy. És nem kéne a vásárlókat hülyének nézned, felnőtt emberek, el tudják dönteni, h kell-e ez a rizikó nekik. Akkor lenne igazad, ha olyan szerződést kötnének a részletfizetéshez, ami magában foglalja, h másra át nem ruházható. Kár ennyit rágnod a szart ezen.
-
clon
aktív tag
válasz Huroq #112865 üzenetére
Azért, mert aki kapta a kedvezmény az "nyerészkedik" vele ráadásul HA nem fizeti akkor csak és kizárólag akkor érvényesítheti a tőle vásárló a letiltott készülék utáni kárigényét ha volt papíron megfelelő szerződése különben eléggé kétesélyes a kimenet.
Ha már korrektséget említesz akkor miért korrekt az, hogy nem kifizetett részletre vett készüléket továbbértékesítve az érte kapott összegből nem végtörleszti a készüléket? - ez lenne a korrekt és akkor "tiszta" lett a készülék... -
Huroq
senior tag
Amennyiben tudatában van a vásárló, hogy hűségszerződéssel vette az eladó a készüléket és így mégis kell neki, akkor nem értem miért szeretnéd büntetni az eladót. Ugyan úgy ebben a helyzetben is a korrekt tájékoztatás a lényeg, senki nem tart fegyvert a vásárlónak a fejéhez, hogy márpedig meg kell így is vennie. Persze mindenki azt gondol amit szeretne és azt vásárol amit szeretne.
-
clon
aktív tag
válasz lugosi #112862 üzenetére
Valójában amit nem értek, ha valaki vesz kedvezményesen részletre készüléket akkor miért akar vele "nyerészkedni" mert akkor számít a tulajdonjog kérdése amúgy semmi jelentősége saját használatnál.
Én büntetném a részletfizetés alatt eladott készülék tulajdonosát, hiszen "neki" adtak kedvezményt és nem azért, hogy üzleteljen vele. A szolgáltató azért nem egyértelműsíti a szerződésben könnyen értelmezhetően a tulajdonjogot, mert akár kifizetik akár nem a telefon nem kerül vissza a szolgáltatóhoz DE van lehetősége jogszerűen az IMEI letiltására. -
martonl
senior tag
Persze, hűségre vásárolt készüléknél is a vevő tulajdonába kerül a készülék, én is úgy tudom. De attól még számla nemfizetés esetén tilthatja a szolgáltató. Nem vagyok jogász, szóval biztos hülye hasonlat, de ez kb. olyan lehet, mint a lakás tulajdoni lapján a széljegy.
-
clon
aktív tag
válasz Huroq #112859 üzenetére
Elméletben akkor mikor kiállítja a "teljes" összegről az áfás számlát akkor kerül a mobil a vevő tulajdonába, DE utána a vevő köt egy részletfizetési esetleg kedvezményes összegre is szerződést amivel jogot formál(hat) ismét a készülékre a szolgáltató mindaddig amíg a szerződésben levő összeg ki nem lesz egyenlítve.
DE teljesen mindegy ki tulajdona a telefon, mert magán célú eladás esetén mindaddig nem jelent gondot míg fizetve van HA a fizetés elmarad akkor akinek tovább lett értékesítve a telefon "csalás" áldozatává válik. Ilyenkor ha van szerződés polgári peres eljárásban lehet visszaszerezni a vételárat. Itt még azért az is felmerül(het), hogyha a piaci ár alatt lényegesen alacsonyabban lett vásárolva a telefon és nincsen szerződés és nem bizonyítható egyértelműen a telefon eredete akkor "orgazdaság" miatt még + problémája is lehet a vevőnek.[ Szerkesztve ]
-
martonl
senior tag
válasz st3v3np3t3r #112853 üzenetére
Persze, evidens, hogy az előfizetést is tiltják, csak a kérdés készülékátruházásra vonatkozott. Azért nem említettem ezt a tényt is.
-
clon
aktív tag
válasz Huroq #112856 üzenetére
Ez az idézet szép, csak "kevés". Ugyanis van egy olyan, hogy Lakossági Ászf 2/a. melléklet Mobil szolgáltatás tartalma
"...Mindaddig, amíg a Díjfizetési határidő letelte után a tartozását nem fizeti meg, a Szolgáltató az Előfizetői (SIM) Kártyát nem kapcsolja ismét a Szolgáltatásába, valamint a Készüléket annak IMEI száma alapján felfüggesztheti. A kedvezmény igénybevételekor kötött megállapodás aláírásával létrejött tartozás-elismerés az esetleges behajtási eljárás során felhasználható...." -
Huroq
senior tag
válasz #40993792 #112854 üzenetére
Hát szerintem ez nincs így. A készülék részletfizetés esetén is a te tulajdonod. Ez nem egy lízing ahol csak a használati jogot vásárlod meg, majd a részletek végén a te tulajdonodba kerül.
Egyetlen részt találtam a részletfizetési konstrukciónál:
"az Elõfizetõ ezen megállapodásból fakadó jogait és kötelezettségeit a Szolgáltató jóváhagyása nélkül harmadik személyre nem
ruházhatja át; a kedvezményesen vásárolt készülék a jelen megállapodásban megjelölt határozott ideig kizárólag a Szolgáltató
Elõfizetõi Kártyájával használható. A hálózati korlátozás feloldása a fent meghatározott idõ letelte után, kérhetõ a Szolgáltató
Ügyfélszolgálatán"Ebben sem a tulajdonjogot korlátozza, csak a készülékben használható SIM kártyát.
-
válasz #40993792 #112854 üzenetére
Az addig oké... DE... Ha valaki nem fizeti,esetleg, a szolgáltató letiltja és behaktásra kerül, és valami oknál sikeresen behajtja a szolgáltató a tartozást, akkor ugye a készülék ki lesz fizetve, tehát a készülékkorlátozást onnantól köteles feloldani... bár én úgy tudom, hogy letiltott eszközt viszont nem lehet újra engedélyezni,legalábbis régen nem lehetett...
Honor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
válasz martonl #112851 üzenetére
Ugyanis ha hűséget is kötöttél a készülékvásárláshoz, és elfelejted fizetni a havidíjat, akkor hűségidőn belül letilthatják a telefont.
És a hozzá tartozó előfizetést is, ha 3 hónapnál több részlettel van elmaradva...Bár ezzel a telefon letiltással nem tudom,hogy jogilag van-e engedélyező háttere
Honor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
-
martonl
senior tag
-
Vandie
tag
Sziasztok!
Ha dual simes telefont veszek Telekomtól, akkor az független lesz a két sim? Tehát beletehetek 1 Telenoros Simet is a Telekomos mellé? Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S9 -->Samsung Galaxy S10-->Samsung Galaxy S21-->Iphone 13
-
djtörök
senior tag
Kötöttem magenta 1-es előfizetést:
Otthoni net,
Ip tv,
3gb mobilnet(ami elvileg duplázódik, tehát 6gb),
de ez csak netezős sim kártya.
A problémám, hogy ezt a sim kártyát se az alkalmazásban, se a Telekom online felületén nem tudom hozzáadni az előfizetésemhez. Erre van valami megoldás? -
Gabesz87
veterán
Ha el szeretnék adni egy Telekomtól vásárolt telefont (igen, a láblécben feltüntetett telóról van szó), a gari miatt elég a jótállási jegy, vagy a számla is kellhet? Csak mert a számlán rajta van az MT azonosító, vevőazonosító. Vagy nem kell attól tartanom, hogy ha ez máshoz kerül?
[ Szerkesztve ]
-
kalanchoe
senior tag
válasz thomas77 #112842 üzenetére
Szerintem apránként könnyebb kifizetni, mint egyben, nem érzi meg annyira az ember pénztárcája. Ha pedig 2-3 évig használja, és nincs szándékában leváltani, a hűség sem probléma.
Én például csak azért vettem részletre, mert egyrészt nem tervezek váltani előreláthatólag, másrészt nagy készülékkedvezménnyel körülbelül olyan a részlet, mintha a Spotify Premiumot fizetném. De nyilván, embere válogatja.
-
thomas77
senior tag
válasz #04441088 #112839 üzenetére
Nem bántásként, csupán a saját tudatlanságom miatt kérdezem meg...
Ha ennyit ki tudsz köhögni havonta számlára, akkor miért nem veszed meg részlet nélkül?
Én töredékét fizetem az általad említett költségeknek (hála a diginek), de bármikor kiperkálok pár 100e-et telefonért ha kell.
Kérlek magyazázd el, mi ebben a ráció. Mert akkor legközelebb én is részletre veszek telefont.
Köszi előre is. -
seger
addikt
válasz #04441088 #112833 üzenetére
Ugyan így jártam. Vettem egy note9-et. Majd kb 2 hét múlva páromnak is akartam. Szintén 99e előleget akart kérni a rendszer. Végül nem online lett rendelve, bementem T-be. Ott nem kértek előleget, cserébe buktam az online kedvezményt. Igaz csak 10ezer volt. De mindegy....
-
törölt tag
válasz st3v3np3t3r #112836 üzenetére
Magenta 1-ben van egy mobil elofizu, egy otthoni net és otthoni telefon.
Plusz külön számlán egy céges telefon.
A Magenta 1-es részletes, a másik nem.
A havi számláim kb 40-50k között jönnek ki, mindig fizetve volt...
Mindig kártyával rendezem a számlákat és pl az utolsó két napja lett befizetve, tegnap meg elmaradást jelzett a rendszer. Érdekes.[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz st3v3np3t3r #112834 üzenetére
Ez remélem csak valami vicc, majd hat után hívom őket. Oneplus 7T-re is 32k-t kér...
-
-
törölt tag
Na mar csak 1 dolgot nem ertek. Szerettem volna keszuleket rendelni elofizuval, de akkora osszeget tol be a rendszer mobil elolegkent, hogy konkretan durvabb, mintha eddig kozom se lett volna a Telekomhoz. Ez mi, es miert lehet? Magenta 1-ben vagyok lassan 1 eve. 15 + eves Telekomos multtal. Par pelda, S10+-ra 96k-t ir, i11 Pro-ra 199k-t.
-
válasz anglergab #112478 üzenetére
Egész pontosan
ÁSZF 8/47 oldal
A korlátlan adatforgalmazást biztosító szolgáltatások keretében az Előfizető belföldön, külön havidíj nélkül, az általa igénybe vett mobil internet-hozzáférési díjcsomagban foglalt adatmennyiségen felül, annak felhasználása nélkül korlátlanul használhatja a meghatározott közösségi oldalak és csevegőalkalmazások szöveges és képi megjelenítésű tartalmait akár böngészőből, akár okostelefonon mobilalkalmazáson keresztül, valamint (letöltés után) a meghatározott navigációs alkalmazások meghatározott szolgáltatásait, továbbá az egyes hangalapú stream (folyamatos adatátviteli technológián keresztül megvalósított online zenehallgatást biztosító, a továbbiakban streaming) alkalmazások meghatározott szolgáltatásait.Honor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
törölt tag
Hali!
Mi tortenik akkor, ha van olyan Telekom mobil szolgaltatasunk itthon, amirol papiron jon a csekk es azt befizetem online ugy, hogy elotte 1 nappal a csekk is fel lett adva?
Azt hittem elkeveredett, de most szolt fater, hogy tegnap feladva, en meg 10 perce befizettem kartyarol is. -
ElektrikusDE
senior tag
válasz Tompika777 #112816 üzenetére
Szia!
A torrent lassitása nem is lenne probléma, de sajnos ha fut a torrent kliens, (bármilyen) rendszeresen szakadozik a telefon internet kapcsolata!
Természetesen csak a Telekom simmel.
Több fajta telefonon.
Megoldás:
VPN használata, vagy a torrent kliens kilővése.
Ui:
Több mint egy éve tapasztalom.
[ Szerkesztve ]
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
MODERÁTOR
Nálam még mindig nem megy a díjcsomagváltás online, 2 külön gépen 3 féle böngészővel próbáltam. Másnak megy?
-
addikt
válasz #40993792 #112819 üzenetére
Nekem eddig mindig jött még pár percen belül, ezért csodálkoztam most kicsit, hogy nem jött.
Na mindegy, elkezdek most utazás közben YouTube zenét hallgatni és meglátom melyik adat csökken és ahhoz tartom magam majd legközelebb. 🙂
Igen, adatot mindig megszakítom ilyenkkor, majd vissza. -
addikt
Sziasztok!
Másfél órája aktiváltam a Domino Day 1GB netet és azóta sem jött visszaigazoló SMS, de az app-ban azonnal megjelent beaktiválva.
Mi erről a tapasztalat? Fobtos egyáltalán a visszaigazoló SMS vagy ha az app-ban már látszik, akkor adatkapcsolat megszakítás majd visszakapcsolás után már rögtön azt fogja használni?
-
thomas77
senior tag
válasz Tompika777 #112816 üzenetére
Jó ez így. A torrent nem feltétlenül jelent illegális tartalom letöltését. Ha akarod, tudod használni, de talán nem áll be tőle az egész hálózat.
-
Tompika777
senior tag
válasz Enigma1945 #112815 üzenetére
Volt már erről szó, és ez nem az a rész, amin változtatnának pozitív irányba.
Jelenleg is engedik a torrentet, de 2mb/s-ra lassítva. -
m1lan
őstag
válasz muveszur #112811 üzenetére
Nem nagyon szokott előfordulni, mivel automatikusan aktiválódik a kedvezmény az összes előfizetésen. Két gyakori "hibaforrás" van, ami viszont előidézheti:
- nem a Magenta kedvezményes folyószámlához van csatolva a kimaradt előfizetés (magyarul: nincs egybe számlázva azokkal, amik kapják)
- régi portfóliós csomag (vagy legalábbis annak a mobilnet része), ami még a duplázós kedvezmény bevezetése előtti (pl. 400 MB, 500 MB, régi 2 GB, 4 GB stb...)Telekom HU | IPHONE 13 PRO MAX
-
muveszur
addikt
Sziasztok,
Találkoztatok már azzal a problémával, hogy Magenta1-re vàltás után nem mindegyik mobil előfizuhoz tartozó mobilinternet lett megduplázva?
Nekem a 3-ból 1 kimaradt, eléggé bosszant. Már hívtam őket, nem tudták megoldani, és az ígért 30 nap is eltelt már.Köszönöm!
-
-
szalai112
senior tag
Telekom akcioja samsung-ra khm 17ezer alacsonyabb még picivel készülék kedvezmény és picivel magasabb készüllék ár.
Hogy pofont adjak a sz@rnak, s9+ vettem anno mobil s 6gb netel, arra kaptam 100ft kedvezményt
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Mai email:
Kérjük segítsd munkánkat, a Telekom applikációval kapcsolatos ügyfélelégedettségi kérdőív kérdéseinek megválaszolásával!
Részvételed önkéntes. A kérdőív kitöltése során személyes adatot nem gyűjtünk, az eredmények teljesen anonim módon kerülnek feldolgozásra.A linkben meg benne van, h costID...
Mennyire vagy elégedett: nagyontól elégedettől az elégedetlenig. Nagyon elégedetlen nincs is. Micsoda optimizmus...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Hardcore café
- TCL LCD és LED TV-k
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Túl az 5 millión az Octopath Traveler franchise
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- LED világítás a lakásban
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest