- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibor23
senior tag
-
alexander12
aktív tag
-
MadMancs
veterán
válasz
anglergab #116969 üzenetére
Ja értem.
alexander12 : Ha nincs GPS akkor IP, azt te nem tudod szabályozni.
-
bociusz
aktív tag
válasz
anglergab #116959 üzenetére
Pár napon belül esedékes a következő NMHH negyedéves gyorsjelentés, amiből kiderül, hogy VoLTE-képesség terén hogy áll a magyar piac. A legutóbbi, 2019. decemberrel záruló negyedévet bemutató jelentésben 25% volt az arány.
-
leo81
aktív tag
válasz
anglergab #116957 üzenetére
Kérdés, hogy a meglévő 12Mhz-ből mennyit akar megtartani 2G-re. Elvileg 10Mhz-et is 4G-re tud csoportosítani, és akkor 2Mhz marad a 2G-re. Kérdés, hogy bevállalják-e a 2G ilyen mértékű leépítését?
Jelenlegi frekvencia térkép:
https://www.spectrummonitoring.com/frequencies/#Hungary -
clon
senior tag
válasz
anglergab #116906 üzenetére
A probléma nem csak maga az 1-5Mbps hanem az ha van ennyi letöltés akkor gyakorlatilag 0Mbps a feltöltés ha van van feltöltés akkor visszaesik a letöltés gyakorlatilag 0Mbps közelébe de 1Mbps alá így vagy a kérés nem megy el vagy mikor elmegy akkor a letöltés nem jön így hiába az átlag mérés amivel (itt mindenki boldog mert "mindenre" elég) 5Mbps mégsem tetű lassú állandóan.
Azért egy (nem olcsó) előfizetésnél nagy boldogság ha ott ahol használnám nem tudom használni és telefonon megkapom azon a részen nincsen probléma minden működik "rendesen" (tehát ez az alap rendes működés) biztosan sokan használják (gyakorlatilag az "így jártál").
Értem be van dugulva kb. 2 éve így azért erről már tudniuk kellene de legalábbis valamit tenni vele... -
-
kchris78
veterán
válasz
anglergab #116016 üzenetére
rendben van de a probléma a csomagveszteség és a ping idő növekedése. Azért más az mikor van 1Mbitem stabilan azzal mindent is lehet menedzselni mint az hogy egy HWSW főooldal 10másodpercekig nem hajlandó betöltődni...
Amúgy pont azt írtad le amiből kiderül az egész 5G dolog marketingje egy nagy hazugság mint ahogy a 4G is az volt anno, azt se azzal reklámozták hogy hello ha jó előre megveszed kiépítés után drágán a 4G telefont akkor addig lesz 100-150Mbited amíg nem kezdi el mindenki használni utána, a "hatékony kihasználtság jegyében" lesz majd 10... A többszáz Mbit ott is csak addig fog működni ameddig a 4G 100-150 működött és ahol még esetleg most is működik.
-
tibor23
senior tag
válasz
anglergab #116016 üzenetére
+++
Csak érdekességként említem meg, hogy 2 hónapja van egy Voda tartalék feltöltős kártyám, és a bakonyi túrázásaim alatt kitűnően teljesít mobilneten a Telekomhoz képest, ami azt jelenti, hogy lakott területtől távol, erdőben a T-hez képest sokszorosan nagyobb területen tudok streamelt rádiót hallgatni. Egészen jól működik nagyon alacsony jelszinttel, nagyon sok 900MHz-es 3G és B20 LTE van nekik, amivel olyan alacsony jelszinteknél is tudok rádiózni, amivel T-nél egyáltalán nem. -
törölt tag
válasz
anglergab #115854 üzenetére
Akkor meg pláne. Botrányosan gyenge a másik kettőhöz képest. Mondjuk Nyugat Magyarországon a Telenor építette az elsődleges hálózatot és a Telekom fel van csak rá engedve részben elég sok helyen. Keleten meg fordítva van. Telenor-ral nincs is probléma erre, hasít a net. Torony közelében mértem múltkor 300 felett is. Erős terhelés mellett is minden esetben pont a Telekom duplája a sebessége felénk.
-
törölt tag
-
tibor23
senior tag
válasz
anglergab #115589 üzenetére
Telekom elég durván nyomja ezt a magasabb sávú preferenciát, úgy veszem észre, csak egészen minimális B3 jelszintnél hajlandó váltani B20-ra. Eddig azt gondoltam, biztos azért, mert itt a Dunántúlon Telenortól kapja ezeket a frekiket, és ez hátrányosan érinti. Konkrétan -120dB körüli szinten ereszti el csak a B3-at, hiába van fullos B20, és ilyenkor már a B3 sem tud komoly sebességet. Mondjuk én emiatt kihagyást, szakadozást egyáltalán nem tapasztaltam sem telefonálásban sem netezésben (nem használok nagy sebességet igénylő alkalmazást), de az akkumulátort ez biztosan sokkal jobban meríti.
-
4Grider
félisten
válasz
anglergab #115502 üzenetére
Mert ha kellően sokfelé osztod azt az egy publikus ip-t, akkor sok újabb megosztás és aktív használat esetén elfogyhat az a néhány 10e port, amit a nat használ (és elvileg újrahasznál). Nem egy szolgáltató van, ahol ez helyenként napi probléma (Digi, Telenor biztosan).
-
clon
senior tag
válasz
anglergab #114974 üzenetére
DE azt is fontos lenne megérteni, nem kellene átverni a népet és ígérni olyat amit tudják nem akarnak betartani (pl. korlátlan net) teljesen mindegy milyen okból. Előfizetőként nem az én gondomnak kellene lenni annak, hogy a torony leterheltség meg magas előfizetőszám vagy csúcsidőben levő aktív felhasználók száma stb. ha egyszer fizetek valamiért. És tisztességtelen valakit olyanért korlátozni (mert az adott torony nem bírja) amiért máshol mást nem korlátoz (mert ott a torony bírja).
A kompromisszumot te magad is csak "elméletben" gondolhattad, mert ember nem lesz aki azért kapcsolja ki a netet, hogy a másiknak jusson (főként ha Ő maga fizeti a netet).Engem spec. nem érint a mobilnet probléma, de nem lenne vezetékes és fizetnék nem keveset a mobilnetért nehéz lenne bekorlátozni magam úgy, hogy "nincsen más" lehetőségem.
-
clon
senior tag
válasz
anglergab #114971 üzenetére
Ez értem, de az alap probléma akkor is megmarad, hogy a mobil szolgáltatók úgy vélték megéri alternatívaként "reklámozni" majd előfizetéseket kreálni a fizikális vezetékes netnek és ezt tették a vezető abból a székből amiben "csak" a papíron levő statisztikákat nyálazták át és semmi realitásérzék nélkül meghozták a döntéseket.
Az aki azt hitte, hogy vezetékes helyett mobilon majd jól elfelejtik a letöltéseket meg a torrenteket meg stb. nem tudom hol élnek. A torrentet lehet üldözni, de jelenleg HA egyértelműen nincsen tiltva (bár ezzel is felmerülnek problémák) akkor egy letöltést majd a jogászok eldöntik illegális vagy sem de a szolgáltató a korláttal amit nagyforgalomhoz köt de nem mondja meg mit ért nagyforgalom alatt megérne egy jogászkodást és esetleg egy kikényszerített egyértelmű megfogalmazást (mert a jelenlegi nem tisztességes magatartás egy szolgáltatótól). -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
anglergab #114650 üzenetére
Nem ugyanolyan. Pl azért sem, mert 5G-vel nem 3,6 GHz-re kapnak engedélyt, hanem egy sokkal nagyobb frekvencia tartományra. (3,6-300 GHz-ig)
Míg a normál adótornyoktól távol tudtál maradni, ezeket sokkal sűrűbben fogják telepíteni. Gondolom nem örülnél neki ha a szemben levő villanyoszlopra kerülne belőle.
Ne bagatellizáljátok el.Személy szerint totál feleslegesnek tartom Gigabites letöltési sebességet mobil eszközöknél. Untig elég 100 Mbit is mindenre. Vagy már azon is torrentezni akar mindenki?
-
törölt tag
válasz
anglergab #114575 üzenetére
Ezt vágom, a megbízhatóság kérdés érdekelne. Rákeresve itt és Telekom fórumán is találtam több negatív hsz-t, iPhone kapcsán, olyat nem elérhető, olyat is késéssel érkezik sms
Igazából lustaságból merült fel az eSIM, nem kéne üzletbe menni nanot kérni, most az is eszembe jutott ha esetleg szervizelni kell a telefont, akkor nincs az egyszerűen átrakja az illető a fizikai kártyát egy régi Nokiába, hanem menni kell üzletbe. Mi van, ha az Apple kitol egy problémás frissítést. Túlgondolom? Alszom még rá egyet melyik legyen.
-
-
-
-
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
anglergab #114359 üzenetére
700,2100,3600MHz, a sávokat nem tudom
Elkezdtem az LTE/4G körképes blogom alapján az 5G hazai körkép blogot.
Amit találtam legényegesebb dolgokat, az beleírtam, ha lesz majd plusz infó, akkor bővítem
-
MadMancs
veterán
válasz
anglergab #114358 üzenetére
Abból kiindulva hogy azt írták semmi mást nem kell tenni, csak megvárni míg központilag aktiválják az előfizetésre, szerintem nem kell külön profil, sem APN. Honlapjukon 5G leírásnál is csak a fentebb bemásolt infót találtam
Vodánál se kell külön profil csak APN-t kell átírni.
-
-
-
-
MadMancs
veterán
válasz
anglergab #114175 üzenetére
Számodra nem, de az ő rendszerükben az addig hozzád tartozik amíg telekom a telekom. 2014es azonosítóval be tudtak azonosítani 2019ben. Egy rég elfelejtett be nem fizetett számla volt ott. Utalásba be kellett írnom az akkori folyószámla számom, rá kb 2 hétre meg jött a levél ( egyeztettem lakcímet is ) hogy lezárták a tartozást. Szóval nyugodtan sima utalással, közleményben az ugyfélazonosítóval elutalhatod. Le fogják könyvelni.
-
MadMancs
veterán
válasz
anglergab #113721 üzenetére
2,3,4G hálón működik ( bár postpaidként csak univerzális egyenlegem van). Viszont mintha láttam volna valahol hogy telekom megszünteti mint egyenleglekerdezesi lehetőség, a telekom appot írja helyette. Szóval el tudom képzelni hogy dominó alól kilőtték. Wowifi passz, jelenleg nálam nem is működik ( márciusi A50 update óta). De mivel ez egy GSM kód nem biztos hogy működne.
-
blackmajesty
aktív tag
válasz
anglergab #113555 üzenetére
Ha egy év hűség került rá, akkor úgy néz ki a dolog, hogy első 3 hónapban féláron van a hang csomag. Ha előbb felbontod a hűségidőt, akkor annyi a kötbér ahány napnyi kedvezményt kaptál. Vagyis ha még ebben a hónapban bemész a flottába, akkor felbomlik a hűség, és mivel hónap végén számolják a kedvezményt, így nem kapsz. De többletköltséged sem lesz.
#113552: nem tudom mióta, de jópár éve biztos így van. Ilyen esetben a sim kártya csere a folyamat része és ingyen van. Az 5000Ft belépési díj akkor van, ha új telefonszámmal kötsz havidíjas szerződést vagy számhordozol másik szolgáltatótól. Telekom feltöltősből havidíjasra váltáskor nincsen belépési díj, mert már a Telekomnál vagy.
-
blackmajesty
aktív tag
válasz
anglergab #113550 üzenetére
A Domino -> havidíjas váltáshoz nincs 5000Ft belépési díj. És hűséget sem kell aláírni! Simán átválthatod. És a domino -> havidíjas váltás azonnal aktív, ha üzletben csináltatod és nálad van a domino kártya, mert arról kell beaktiválni.
A kérdés: a flotta a Telekomnál van? A neveden lesz ezután az előfizetés, vagy a cég nevére kell íratni? Ez utóbbi esetben a cégnek fognak számlázni 4500Ft-ot előfizető váltás címen. Ha a saját neveden maradhat, akkor nem lesz semmilyen költség.
-
4Grider
félisten
válasz
anglergab #113403 üzenetére
El kell menni olyan területekre, ahol csúcsidőben 1-2 Mbps is alig érhető el, mert mondjuk nincs vezetékes alternatíva és viszonylag sok előfizetőt szolgálnak ki a cellák. Nem értek hozzá, de úgy gondolom, hogy ilyen helyeken nem csak a sávszélesség szétaprózódása lehet a probléma, hanem a tornyoknál jelentkező nagyobb számítási- és egyéb erőforrás igény is, hiszen nem csak a sávszélesség kevés, de iszonyatosan meg tud nőni a csomagkésés is.
-
dchard
veterán
válasz
anglergab #113403 üzenetére
Sehogy. Valós időben nem lehetséges az ilyen jellegű elemzés. Valószínűleg arról lesz szó, hogy aki meghalad egy adott havi keretet, azt először berakják a legszarabb QoS csoportba (QCI=9, ARP=15), így nem tudja majd más elől megkajálni a kapacitást. Aztán erre további pofátlan forgalmazás után beállíthatnak fix korlátot is.
-
viktorhu
veterán
válasz
anglergab #113400 üzenetére
A Telekomnak elég sok felhasználója is van, nem 2-3 ember jut egy cellára, kisebb települések esetén meg akár több falu is lehet egy cellában. A feltöltést meg hamar le lehet foglalni, abból messze nincs akkora kapacitás. A letöltésről: páran elkezdenek még youtube-ot meg online tévét nézni, és máris vége a sávszélességnek. És az aktív használat, nem passzív, a háttérben futó szerveres erőforrás-lekötés, mint a torrent, tehát nyilván inkább a szerverüzemeltetésre (torrent) fognak lecsapni, amikor a felhasználók panaszkodnak, hogy akad a netflix, meg nem töltődnek fel a fotóik.
A Telenornál a HD csomagokkal sikerült sok helyen megölni szépen a hálózatot, pedig a kapacitásuk hasonló a Telekoméhoz, miközben felhasználójuk sokkal kevesebb van hozzá.
-
martonl
senior tag
válasz
anglergab #112904 üzenetére
Ez is különösen aggasztó, hiszen így elképzelhető, hogy a jövőben akár egy szinte frissen megvásárolt készülék is elavultnak tekinthető, ha szoftverfrissítéssel nem kerülnek bele új szolgáltatói profilok. Ráadásul így még jobban fogunk függeni egy szolgáltató-gyártó kapcsolattól.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest