- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoli62
addikt
Köszönöm, megfogtátok a kérdést mert általános jellegű volt. Közben mégis megtaláltama Creative Cloud eltávolító scriptjét az Adobe oldalán, lefuttattam és most már nincsenek ezek a folyamatok az iStat folyamatkezelőjében. Most már csak az Adobe Photoshop eltávolítóját kéne kivenni az Indítópultból, , de a kukára húzva nem történik semmi, az Alkalmazások mappában pedig nem találom.
-
blakey
titán
válasz
zoli62 #127719 üzenetére
Általában az alkalmazások eltávolító programjait használom és EasyFind-al rákeresek, hogy maradtak-e esetleg maradványok. PS esetében pl. CC eltávolítóval törlőm majd az Adobe és Photoshop szavakkal rákeresek, a nemkívánatos fájlokat törlöm. Minden, ami Adobe, CC és nem egy másik alkalmazás részeként van jelen, azt töröld.
-
Ombi5
őstag
Udv. Macbook Pro 14" szeriabol mikorra varhato a kovetkezo frissites szerintetek ami ugye M5-os chipet fogja tartalmazni?!
-
zoli62
addikt
Hogyan lehet egy alkalmazást teljesen eltávolítani a kukába helyezésen felül? A Photoshopról van szó, aminek van ugyan saját eltávolítója, de egyes programok még tovább futnak a háttérben, például Creative Cloud Core Service, Adobe Content Synchronizer, Adobe Crash Processor, Creative Cloud Interprocess Service, Creative Cloud Content Manager, de maga a Creative Cloud láthatólag nem távolítható el. Ezeknek az ingyenes próbaverzióját telepítettem régebben kipróbálás céljából, de csak a Phoshopot tudtam eltávolítani. Töröljek minden fájlt és könyvtárt, amnek a nevében az Adobe szó szerepel?
-
onlysony
aktív tag
Sziasztok!
Remélem valaki tud segíteni a következő témában. Mac pro 13" 2018-as gépen szeretnék rendszer recovery-t, de azt írja: macos high sierra - a helyreállítási szerver nem érhető el. Mit tudnék tenni ilyen esetben? Csak Win gépem van, ha esetleg usb-s telepítés lenne a megoldásKöszönöm!
-
válasz
FőDudu #127710 üzenetére
és -Ben- mindenre képesek ráírni auto oldalról, hogy lifetime… hajtómű olaj meg sorolhatnám… aztán ha valaki tényleg palimadár az pár év után nagyon pislog mikor röpködnek a durva összegek… és akkor azokról a dolgokról nem is beszéltünk, hogy ha majd nem kap frissítést egy ilyen auto - mert elavult a hardver, az meddig lesz igazából jól használható. Pl BMW I3 esetén 2G hálózati kapcsolatra épült aztán hirtelen nincs távoli mert már nem üzemeltetik elérés/előfűtés-hűtés hiába a jó funkció. Ezek viszont nagyon autós dolgok inkább.
-
válasz
FőDudu #127712 üzenetére
Ebben igazad van, meg ugye a rendszer is egyre csak hízik… iphone eseten is jártam így.. 6s szerintem nagyon jól sikerült és azért váltottam végül mert alig akart felférni a frissites… pedig semmit nem taroltam kb rajta.
Családi cloudos dolgok kezelése egy agyrém amúgy is… -
FőDudu
veterán
Nekem a Sony fejhallgatom szivacsanak a parnazasanak a belso boritasa kezd foszlani.
Ahol kb a fulkagylom teteje van.Es allitolag nem arul alkatreszt a Sony ehhez. WH1000-XM3.
Van vagy 6 eves, de kurva jo meg mindig.Persze van utangyartott dogivel.
-
FőDudu
veterán
válasz
cOxeR #127699 üzenetére
Azert amikor mar alig van hely a gepen, akkor eleg szivas a kulso SSD hasznalata is.
Egy elegseges hely kell, hogy legeyn.Ezert nem vettem 256 v 512 GB SSD-vel gepet. Legyen mar minimum 1Tb - aztan arrol lehet kulsore paradezni es vicaverza.
Nem lehet minden a cloud-ban sem, altalaban vagy nem eleg gyors, vagy nincs eleg tarhelyed. Nejemnek csak a Google photos vagy 2TB. Azt tukrozd le lokalisra.
-
FőDudu
veterán
válasz
cOxeR #127709 üzenetére
Kolleganak mar vagy 3x kicsereltek a Kia Stingerben az okos lampakat gariban.
(aztan valami forumon kiturta, hogy a lampak alatt van valami porszuro, amit illik evente kipucolni. 20 euros szuro oli meg a 3-4e Euros okos lampat. Nem tud hulni, megfo.)
Azota mar o figyel ezekre es meg birja a lampaja.
-
Pano
addikt
válasz
-Ben- #127706 üzenetére
Ezt semmilyen műszaki cikknél nem tudod megmondani előre. Még a régieknél se lehetett megjósolni akkor, hogy 4-5 év múlva milyen arányban lesznek még működőképesek.
Ha csak nincs tervezett elavulás beépítve a gyártásba, bár Apple esetében talán nem. Csak ez onnan jutott eszembe, hogy pont most vettem egy nem éppen olcsó Audio Technika fejhallgatót és az "önbeállító" fejpántjából már most látom, hogy a garanciaidő lejárta után tönkre fog menni.
-
-
Smiley
addikt
válasz
1995M #127698 üzenetére
Igen, csak ez a hozzallassal feleljuk az osszes eroforrasunkat... es vegtelen mennyisegu szemetet termelunk. Egy 10+ eves gep szamitasi kapacitasa boven eleg lenne most is egy atlag ember napi dolgaihoz, csak software-sen tesszuk lehetetlenne. Engem pl egyre jobban zavar az osszes ilyen. Aki szerint pedig ujrahasznositjuk oket, papiron valoszinuleg igen, amugy erdemes rakeresni ghana es a kornyezo orszagok hulladeklerakoira.
-
-Skylake-
addikt
válasz
tuzpenge #127700 üzenetére
ha a kollega az M1 pro-t "Macbook Pro 14 M1"-kent erti akkor igazad van, ha "Macbook Pro 13 M1"-kent akkor pedig jol irta, azon 2xTB3 van.
en megelolegezem, hogy a 13-as geprol van szo, marcsak azert is, mert a 13 colos gep az amin 2 USB-C van csak, a 14-esen alapvetoen is 3 C port van , nem 2. -
válasz
csabiks #127696 üzenetére
Köszönöm, igazából nyers és feldolgozott képeket, relatív több kisebb fájlt, másolgatni ide oda, meg rendszerezni ezek a sebességek bőven elegendőek.
Megnézve milyen sebességek vannak Thunderbolt 5 külső SSD-knél, lehet nem is kell ennyire túlfeszülni ezt a belső SSD méretet és másként "kellene" gondolkoznom.
Mondjuk a beépített 512GB és az 1TB SSD között elég nagy a sebességbeli különbség.
pl: 16"-os kijelző inkább 512GB-os SSD és minden más meg külső tárolás, akár 2 db 2 TB-os Thunderbolt 5 SSD. Persze így állandóan lenne valami ami csatlakoztatva van... -
1995M
kezdő
válasz
-Ben- #127697 üzenetére
Azt 1000 ciklusra tervezték, akkor ajánlja az Apple a cserét a legjobb teljesítmény érdekében. [link]
Amúgy akkor lehet akkut cserélni, ha már számodra nem felel meg az üzemidő vagy már tényleg gatya és nem akarsz púpossági rizikót. Szerintem a többség nem cseréltet, mert hamarabb vált újabb gépre vagy használja az eszközt pusztulásig. Más kicsit, hogy 5-6-7... éves laptopra még költs ~100 ezret akkucserére, vagy azt a pénzt betenni az új, több generációval modernebb gép vásárlásába.#127692
ezzel a racionális magyarázattal jól elrontottad a konteózást -
-Ben-
veterán
Pano és 1995M: köszönöm nektek is!
Más: akkuval kapcsolatosan mi a helyzet, a MacBookok is jól bírják? Pl. nálam egy iPhone simán kibír 4 évet is, pedig aktívan nyúzom őket. A szóban forgó laptop akkujában (M2 Air) 644 ciklus van, 85%-os. (A rendszerbeállításokban néztük)Jól sejtem, hogy elegendő akkor cserélni, ha a macOS figyelmezteti a felhasználót? 🤔
-
csabiks
senior tag
válasz
cOxeR #127695 üzenetére
átlag : 231 megával olvas , és 98-al ír:
(notebookcheck)A többi laptoppal összehasonlítva egyébként relatív gyors, nem tudom milyen adatokat tárolnál rajta:
-
Sziasztok, nem tudom erről volt-e esetleg szó, M4-es MacBook Pro esetén van SD kártyaolvasó - még nem rendeltem meg, de nagyon ebbe az irányba hajlok M4 Pro 3 db Thunderbolt 5-el, ezt van aki használja pl biztonsági mentésként fixen, vagy van ebben ráció? Nagyon nem szeretem a külső eszközöket, az M1 pro esetén a 2 db Thunderbolt 3, nagyon kevés, így ha pl van egy kártyaolvasóm bedugva (usb-s átalakítóval), vagy bármi, alig tudok külső elosztó nélkül két eszközt használni. Szóval az én esetemen teszem azt egy 1TB-os SD kártya is jó alternatíva lenne, ha épp nem akarok semmi egyebet kilógatni a gép oldalára.
Elég kevés információ van, a beépített slot valós teljesítményéről, hogy egy UHSII kártyát mennyivel képes írni/olvasni. Dolgozni vélhetően nem lehet rajta. -
csabiks
senior tag
válasz
Stauffenberg #127690 üzenetére
a két eszköz akkumulátora nem azonos energiakapacitású, annak ellenére, hogy a mAh (milliamperóra) értékek hasonlóak. A mAh egy relatív mértékegység, és csak a feszültség (V) ismeretében ad valós képet a tényleges energiakapacitásról (wattóra, Wh).
Részletes magyarázat:
iPhone 14 Pro Max:
4323 mAh (4,323 Ah)
Feszültség: ~3,8 V (tipikus Li-ion akkumulátor mobiloknál).
Energiakapacitás:
4,323 Ah×3,8 V=∼16,4 Wh.4,323Ah×3,8V=∼16,4Wh.MacBook Air M1:
4379 mAh (4,379 Ah)
Feszültség: ~11,4 V (jellemző laptopakkuknál).
Energiakapacitás:
4,379 Ah×11,4 V=∼50 Wh.4,379Ah×11,4V=∼50Wh.De ha láttál ifixit videót, ott látni, hogy legalább 4x akkora akku van fizikailag is benne, mint egy pro maxba.
-
zonusz
aktív tag
válasz
Stauffenberg #127690 üzenetére
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
zonusz #127688 üzenetére
iPhone 14 Pro Max - 4323 mAh
MacBook Air M1 - 4379 mAhAzért nem egy világ választja el őket.
Persze kisebb akkus telefonnal összehasonlítva nagyobb lehet a különbség. Engem az jobban zavar, hogy a telefonban 38 ezerért cserélnek akkut, míg a laptopban meg 80 ezer, miközben ugyanakkora a kapacitás, ráadásul sokkal kevesebb szívás kicserélni, míg egy iPhone szétborítása sokkal több meló.
De ez ilyen Apple logika. A marketinges szerint a benyomás a lényeg és ami drágább, azt többnek érezzük benyomásilag.
-
zonusz
aktív tag
válasz
Stauffenberg #127686 üzenetére
Igazad van, csak a két akksi, meg a hűtési kapacitás között azért elég jelentős a különbség.
-
1995M
kezdő
válasz
zonusz #127676 üzenetére
Szerintem azért, mert a szolgáltatók nem bírnák ha minden laptop mobilneten nagy videófájlok, sok linux.iso torrent, rendszerfrissítések és egyéb forgalom. Szolgáltatók érdeke csak vedd a korlátlan mobilnetet, de valójában alig használd ki. Laptop gyártók szempontjából ilyen állandó forgalmak mobilneten zabálnák az akkut, viszont wifi sok helyen kiépült (más kérdés az átlag publikus wifi nem sokat ér és VPN is erősen ajánlott hozzá), vagy inkább akkor saját hotspot mobilról, ha kisebb forgalmat mégis kell sürgősen alkalmi használatra. Egy laptopot inkább csak hurcolsz egyik wifitől a másikig otthon-iroda-kávézó-hotel, alkalmi mobil hotspot használat, egy tablet inkább igazi mobil eszköz, amit viszel tengerpartra stb. és kell mobilnet. És még fizetni a qualcommnak a modem miatt, bár Apple-nél lehet ez változhat az első saját modem már debütált és az M chipek takarékosak és eSIM kényelmes, akár megoldható lenne, csak nem fontos ez a laptop gyártók számára és akkora user igény sem jelentkezik rá.
-
Zozzer888
addikt
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
zonusz #127676 üzenetére
Mivel iPhone van mellé, így az elérhető hálózatok listájában ott van, hogy hotspotként szeretném használni és amint rábökök van internetem, még a telefonon sem kell babrálni hozzá.
Nekem annyira nem hiányzik, hogy saját SIM kártyája legyen. Persze biztosan lehet annyit utazni, ami mellett ez kényelmesebb lenne, de mivel ez is tök jól működik így, nincs hiányérzetem.
-
zonusz
aktív tag
Sziasztok!
Miután a Macbook Air-ekben nincs modem, nem lehet SIM kártyát használni Ti hogy használjátok útközben, idegen helyen a Wifit? Bármelyik nyilvánosra rácsatlakoztok, vagy a telefont hotspotként használjátok, esetleg mobil router? Egyébként nem is értem miért nincs SIM-es lehetőség, amikor az Ipadekben van. Most minden eszközömben van SIM kártya, “saját jogon” mennek ki a netre, Köszönöm. -
Lien
aktív tag
Mióta megvan az M1 Air gépem (pont 1 éve) nem tudtam, hogy hogyan lehetne úgy használni a képernyőt, mint Windowson az alkalmazások kettéosztásánál. A rectangle programot ajánlották itt amivel szétválaszthatom a képeket de a fő problémát a beállításokban a Desktop & Dock -» Stage Manager automatikus bekapcsolása okozta. Most már egyszerre tudok úgy futtatni alkalmazásokat, hogy egymás mellett vannak. 1 évig tartott rátalálnom erre.
-
Dobobazsi
csendes újonc
Sziasztok! Opencore legacy-s MAC OS-t mennyire biztonságos használni? Nyilván nem abban bankolnék, de icloudba azért be szabad lépni?
-
csabiks
senior tag
válasz
-Ben- #127662 üzenetére
Igen, TopNotch (ingyenes), én is ezt használom.
(technikai háttere: az aktuális háttérképedre rászerkeszti a fekete sávot, vagy le is kerekíti a széleit ha szeretnéd, majd beállítja azt háttérnek, nem használ semmilyen erőforrást, nem egy ‘overlay’ a háttérkép előtt)Háttérképek: app store - unsplash - gyönyörű háttérképek - ingyen - kategorizálva.
-
-Ben-
veterán
Létezik megoldás arra, hogy világos háttérkép mellett is fekete legyen a menüsáv? Rokont baromira zavarja a notch…
(Mondjuk azt én is utáltam, de még mindig nem annyira, mint a hurkát. Akarom mondani, kapszulát…
)
Háttérképeket honnan szoktatok letölteni? Vagy egyszerűen csak a google képkeresőből szedjek le egyet, aztán jó lesz az? Gondolom, vírustól nem kell annyira tartani.
-
FőDudu
veterán
-
havri1
félisten
-
gyulaszu
senior tag
Sziasztok,
lányom kapott a MacBook Air 13" készülékére egy 15.4.1-re frissítést. A frissítés előtt a Word-ben meg volt nyitva egy dokumentum. Ez a dokumentum a frissítés után "törlődött", jelenleg nem nyílik meg.
Járt valaki hasonló módon a közelmúltban? Van erre módszer, hogy ismét elérhető legyen az állomány? -
Smiley
addikt
-
Zjunior
veterán
Valaki legyen kedves segítene hogyan tudok windows 11 inditolemezt kesziteni macbookrol kulso ssd-re vagy talalok n.coreon olyat amit letoltheto es bootol egybol?
5 oraja probalkozok balena, uubyte feladtam! -
Spiggy
csendes tag
válasz
herdsman12 #127637 üzenetére
Köszönöm, pár üzenettel meg is oldódott a probléma (természetesen a hiba nálam volt :-) )
-
FőDudu
veterán
Megint igy legyen otosom.... tegnap a portscan talalt 5000,7000 portokat nyitva. Mindketto Airplay Receiver.
Kikapcsoltam, lejelszavaztam.
-
Smiley
addikt
válasz
FőDudu #127647 üzenetére
Igen, en ott rontottam el amikor meg csak 2-3 disk volt benne. Ott meg fajdalommentesen lehett volna koltozni. Ez is aztan csinal mindent, persze jo resze vm-ben van mar. Csak a plex es a torrent ul a host-on. Raadasul a melom egyik resze storage-ot tervezek/epitek cegeknek... Meg asszem 2-3 evig van intel support, aztan ujra lesz gondolva. De ez mar lehet nagyon off ide.
-
FőDudu
veterán
válasz
Smiley #127645 üzenetére
Ezert csinaltam ZFS-t a Freenas ala mar vagy 10 eve. De lehet regebben.
Csak mentesre van hasznalva - abbol viszont a Time Machine-tol kezdve a Samba es NFS-es koteten at minden van. Plusz ugye Plex - de ez linux alapu.USB-rol bootol (abbol is RAID-es pendrive megoldasrol), aztan a ZFS az platform fuggetlen, sot a lemezek csereje nagyobbra is kb 2 konzol parancs. Igy korlatlanul nohet a tomb es barmilyen hardveren ujra lehet eleszteni (a ZFS tombot) ha megdoglene alola a gep.
Oreg, HP DC5800 hazban van. 4x2TB meg a hozza valo 2 SSD raid-ben. Igy villam gyors es jo. Nem is tervezem a cserejet jelenleg.
-
FőDudu
veterán
válasz
FőDudu #127644 üzenetére
Szerintem mar tulragoztuk. Zarjuk le.
Te hasznalod remote - en nem. Soha nem is hasznaltam.(igy csak felhivtam a figyelmet, hogy ez van mostantol. En nem fizetek elo ra, mert felesleges. Nem hasznalom remote, meg amugy is epp tavelerest hegesztek az otthoni halozathoz.)
-
Smiley
addikt
válasz
FőDudu #127644 üzenetére
Aterzem a problemat, nalam folyamatosan megy a storage, es eleg sokan is hasznaljuk. Most nagyon takarekos amiota a GPU szamolja a transcode-ot. Raadasul ez nalam egy hackintosh, mert tizensok eve amikor meg csak Mac-re volt plex, akkor kezdodott nalam ez a project. Persze azota mar gozom sincs hanyadik vas van alatta, de 14TB HFS-t atrakni nem lesz egyszeru moka, amikor elfogy az inteles support.
-
FőDudu
veterán
válasz
Smiley #127642 üzenetére
Nekem is kb osidok ota ott a Freenas szerveren a Plex (szobai TV alatt meg OSMC) - de mostanaban nincs bekapcsolva a Freenas, mert asszonynak boven jo volt a WD Myhome-os TV mellett ulo NAS.
Megsem mindegy, hogy 10W vagy 100w megy nonstop (a Freenas nalam 4x2tb plusz 2 SSD cache egy asztali gepben, szoval az nem takarekos, hanem gyors es jo a ZFS-en jo sok rammal)
Szerintem jo iranynak tunik a Tailscale es a Twingate. Ki lesz kerulve.
Nem szeretem a felesleges lehuzasokat. (hogy ertsd: semmi nem valtozott, nem fogok valamiert fizetni mert valaki mostantol penzt akar keresni. A verzio ugyanaz a MyHome cuccon, a netet ugyanugy en adom, minden sajat es fizettem erte. Nem jogos penzt kerni a streamingert. Szerintem. Ha adnanak valami pluszt, akkor rendben lenne - igy viszont szimpla lehuzas. )
-
Smiley
addikt
válasz
FőDudu #127638 üzenetére
Igen, kb 12 evig lehetett ingyen hasznalni... Amugy nekem par honapja van plexpass a gpu encode miatt, mert kevesbe hajtja a vasat.
Nem vedeni akarom oket, de en a megjelenes ota hasznalom a plex-et. Ez ilyen nagyon magyar hozzaallas... elvarjuk, hogy ingyen legyen frissites hozza meg egy rakas uj feature, es mindig minden eszkozon fusson. Gondolj bele, mennyi energiat tudast meg penzt kellett belerakni ahhoz, hogy ez ilyen frankon mukodik minden eszkozon. Van egy rakas ingyenes megoldas, de az nem tudja azt amit ez. -
FőDudu
veterán
válasz
havri1 #127639 üzenetére
En nem probaltam, itthon vagyok par napig... Hetfoig szunnap van
Valoban 1,99 Euro per ho - at kell gondolnom hogyan lesz a jovoben. Ugyis majdnem tele a 3TB (a nejem hasznalja az Androidos TV melle rakott Wd Myhome NAS-t.
Valoszinuleg az itthoni dolgokra jo lesz ahogyan most is. -
Spiggy
csendes tag
Sziasztok!
Némi segítségre, ötletre lenne szükségem. Adott egy A1989 Macbook Pro 13, az akksit cseréltem után gyártottra, mivel a gyárinak a mérete és formája kissé megváltozott :-) amúgy semmi gond nem volt, csak billegett a gép az asztalon, és ha összecsuktam, akkor hézag volt -nem kicsi-. :-)
szóval szerintem valamit elcseszhettem… kicseréltem az akksit, de sajna csak tápkábellel megy a gép, és azt jelzi, hogy nincs akksi a gépben… visszaraktam próbaképp az eredeti akksit és a helyzet nem változik, továbbra sem érzékel akksit, ebből gondolom, hogy én csináltam valamit rosszul.. SMC újraindításra tettem kísérleteket, de semmi kézzelfogható eredményt sem hozott… van esetleg valakinek ötlete, mit lehetne megpróbálni? Nyílván egy következő lépés lesz a szervíz, ha nem sikerül semmit kezdeni vele…
Köszi
-
FőDudu
veterán
Tailscale temahoz:
Plex eseten Aprilis 29 ota fizetos a remote streaming. (persze az ertesites csak ma jott).
Azaz hiaba van egy media szerverem amit tavolrol elertem, mar nem enged majd streamelni... (nem mintha hasznaltam volna, de jol jott volna ha kell)Igy ugy tunik jol fog jonni egy sajat halon levo gateway (Tailscale vagy Twingate vagy Zerotier). Igy legyen otosom a Lotton...
-
tuzpenge
őstag
Sziasztok!
Régi MacBook Air -ben van egy SD kártya amibe egy micro sd megy és semmit nem lóg ki a gépből. Hasonló megoldást keresnék az m1-es pro-hoz is, mert ami az air-be belesimul a pro-ból kb 1,5 cm-t kilóg....
Esetleg valakinek lenne ötlete, link-je ilyen adapterhez ami nem lóg ki a gép síkjából?
Köszönöm! -
Virag.h
tag
Ertem😅
Akkor azt hiszem ezek utan hanyagolni fogom....🙂 koszi -
Virag.h
tag
Ez a sebesseg elfogadhato? Szerintem elegge lassu...
Kulso hdd usb 2.0 osszekotve -
Fkris
őstag
válasz
titi12 #127619 üzenetére
Újraindítás igen, nem segített, hálózat stabil!
#127620donjohnson:
Frissítettem közben, meglátjuk, segít-e, nem volt sokkal a jelenlegi verzió után.
Az mondjuk biztos, hogy nem sűrűn indítom újra a gépet, kb negyedévente.
Mondjuk pont 4napja merült le csutkára, az igazából újraindításnak számít?
#127621FőDudu:
Be van jelenleg kapcsolva, ki még nem kapcsoltam. Ránézek majd, ha megint rákezdene -
vadkörte
addikt
válasz
gretzky77 #127616 üzenetére
Ahogy Friczy írta a megoldás neve DisplayLink. A sw ingyen van, az eszköz pár(tíz)ezertől a sok száz ezerig található. (HA-n is, Bluesummers talán az egyik leg megbízhatóbb eladó akinél van)
Én M2 Mini-hez egy Dell6000-t vettem (amúgy vannak TB-osak is de azok ára az arany árával vetekszik) vannak korlátai, de együtt lehet velük élni. -
Fkris
őstag
Sziasztok!
MBP 2019, kisebb i7 gépem a következő tüneteket mutatja, miközben Chrome-ozok. Bármilyen más alkalmazásnál nem tapasztaltam.
Szétesik a weboldal, nem tölti be az egyes elemeket, a videók szellem képes/villódzik, a hang rendben van.
50-60fok körül van a CPU hőmérséklete, nem igen van széthajtva.Szerintetek mi lehet a baja? Late 2020-as gyártású a gép. [kép] [kép] [kép] [kép]
Köszi!
-
gretzky77
veterán
-
FőDudu
veterán
-
Pano
addikt
Üdv!
Épp importálnám át a képeimet a Fotókba és nagyon sok képnél ezt a hibaüzenetet kapom. Nem tudom mi a kínja vele, mert a képeket nézőkével vagy megtekintővel meg lehet rendesen nyitni. Google Fotókba, Windowson belül és onedrive-ban is.
Több száz, nagyon fontos fotóról van szó.
Próbáltam átkonvertálni, de úgy se nyeli be.
Találkoztatok már ezzel? -
-
csabiks
senior tag
válasz
FőDudu #127606 üzenetére
3 ciklust már bele tettem, és az eddigi tapasztalatok alapján, lightos böngészés alatt 1-2 órával kevesebbet bír ,mint a sima M4.
Erősebb multitasking alatt viszont pont fordítva, szerintem 1 órával is tovább bírja.
Szumma 15 órát akkuról átlag hozta, nekem az bőven elég. -
gretzky77
veterán
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség!
Adott egy MacBook Pro M2 vagy M3 hirtelen nem tudom, de ez esetben sztem nem is lényeges! A gyerek használja, egyetemista. Jelenleg az usb c-n van egy hub amin van HDMI is erre van téve 1 monitor valamint a sima HDMI -n egy másik monitor így használja 2 monitorral de ugye ez abban az esetben megy ha a laptop le van csukva. A kérdés az, hogy emberi áron van esetleg olyan elosztó ami lehetővé teszi, hogy a 2 monitor mellett a laptop monitorját is tudja használni egy időben? Nem életbe vágó, de néha jól jönne neki!Köszönöm előre is
-
FőDudu
veterán
válasz
Stauffenberg #127605 üzenetére
Vak vagyok. (vagy szerkesztetted en meg kozben irtam).
-
FőDudu
veterán
válasz
Stauffenberg #127603 üzenetére
Szoveget rarakni meg kreativkodni CANVA.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
FőDudu #127601 üzenetére
A GIMP szerintem bármi csak nem egyszerű.
Pedig élném ezt az open source gondolatot. Mikor lejárt a céges Adobe Creative Cloud előfizetésem és nem ment a Photoshopom, akkor letöltöttem pótléknak arra a pár napra amíg visszakapom, hát majdnem sírva fakadtam. Olyan, mintha egy napközis IT szakkör 12 évesei csinálták volna 1994-ben.
Szerintem ilyen egyszerű grafikákra amikor képre akarsz feliratot tenni, annak a Canva ingyenes verziója is bőven elég.
Új hozzászólás Aktív témák
- iOS alkalmazások
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Apple asztali gépek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Fotók, videók mobillal
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ubuntu Linux
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga Gen4 X360 Érintős! Ryzen 7 Pro 7730U 16GB RAM / 256GB SSD Magyar
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet Azonnal átvehető DEÁK TÉRNÉL garanciával
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M3 Pro MAX 14 30GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- Dell Latitude 5510 15,6", i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Intel Core i7-13700K Processzor
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- Csere-Beszámítás! MSI Katana GF66 Gamer laptop! I7 12700H / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest