Hirdetés
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
HaZsolt
őstag
válasz
HaZsolt
üzenetére
Az intel adatai szerint nem tudom megallapitani, hogy tudna-e mivel ott kicsivel magasabb felbontas van megadva,de az max 30hz. Tudom nem mai darab a gep, de irodai munkára szeretnem befogni, a 30hztol mar megorul az ember. Szoval pls probaljatok visszaemlekezni, hogy mi a tapasztalat vele, illetve akinek van es le tudna porolni hogy megnezze azt is megkoszonnem.
-
HaZsolt
őstag
2019es macbook pro 2db thunderbolt portos 4k 60hzet nem akarja kiadni. Csak 30at. Minosegi satechi usb hub, minőségi hdmi kabel es az istenert sem tudok 30hznel tobbet kivalasztani. Mi lehet a gond? Tv-vel is es tobb hdmi kabellal is probaltam. 4k 30hzet tudna csak hdmi-n? Usb cvel menne csak a 60hz? Ti mennyit tudtok kihozni belőle?
-
fil
őstag
Egy MacBook Air M1 alap típust használok, és amire kell arra tökéletesen megfelel. Egy okból gondolkodom a váltáson, hogy mivel a szemem nem túl jó ,nagyon el tud fáradni. Gondoltam egy nagyon 15" kijelzős Air M4-en (illetve megvárnám az M5-öt), vagy egy régebbi M1 po 15" -16"-on. Kérdésem az, hogy a pro kijelzője ebből a szempontból jelentene előnyt. Árban kb. hasonló. A szem egészsége szempontjából érdekelne, hogy észrevehető különbséget jelentene a 120 Hz?
-
titi12
senior tag
Sőt, újonnan is ugyanolyan (lassú) volt!
-
weinmaker
őstag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Csodálkoztam volna, ha nem így van

-
brickm
őstag
válasz
cigam
üzenetére
Uh szegény gép. Erre aztán rendesen ráverte az előző tulaj.
Nekem van két darab 2015-ös 13colos PRO-m is. Mindkettőn teljesen sértetlen a bevonat, pedig az egyiket hurcolom állandóan, azon dolgozok terepen. Csak nem fogdosom retkes kézzel, meg időnként áttörlöm az egészet.
karc nincs rajta.... -
HaZsolt
őstag
BUÉK, milyen USB multiportot vagy dokkolót ajánlotok 40 ezerig bezárólag ami tudja a 4k 120 Hz-et HDMI-n?
-
ssgt1981
senior tag
Van egy ugreen adapterem, amin az usb és az sd kártya portok mennek, de a gigabites hálózati portot nem sikerül működésre bírnom. Tudnátok erre javasolni valami megoldást?
-
Raymond
titán
válasz
TheMarci
üzenetére
Nem, azek DE billentyuzet, de arra akartam ramutatni hogy az ott latott 1350-1400 EUR gepek meg Mo AFA-val is joval az alltalad latott 1600 EUR alatt vannak es azert szokott Mo-n is ugyanolyan aron (persze Mo AFA-val) gep lenni. Alza peldaul amikor szortak ki az M3-asokat ugyanannyiert adta mint a hanyatlo nyugaton.
@Sefter #130752
Tudom, annak kene olcsobbnak lennie, lasd #130751 -
gabross
tag
lehet, mert menet közben fajlagosan "olcsóbb" lett az air. az m2 air 13" 16/512-es konfig 1879 eur volt mikor én vettem, most pedig az m4 air 13" 16/512 1349 eur, ez jelentős különbség
-
TheMarci
addikt
Az árkülönbség ennyi, erre szoktuk mondani hogy nem nagyon szoktak Apple gépeket akciózni az új modell megjelenése után sem. Persze más kérdés hogy ki venné meg ilyen kis differencia mellett az M2-eset.
-
volandy
senior tag
Sziasztok! Hogy van ez? iStyle oldalán a Macbook Air 15” M2 kedvezménnyel 549,990.- Apple M2 chip CPU-val és 10 magos GPU-val. 16GB Memória, 512GB Tárhely. MacBook Air 15” M4 kedvezménnyel 619,990.- Apple M4 chip 10 magos CPU-val és 10 magos GPU-val 16GB Memória és 512GB Tárhely. Ennyi lenne csak a kettő közötti árkülönbség?
-
cigam
titán
Van (hosszútávú) tapasztalat az iszereles.hu kijelzőtisztításával?
-
weinmaker
őstag
Sziasztok!
Gyors kérdés, hogy ti mit vennétek, ha mind a két gép ugyanannyiba kerülne m1 pro-t vagy m3 air-t? -
v1kt0hr
tag
sziasztok Macbook Air M4-hez keresek USB-C HUB-ot.
Kompakt, jó minőségű termékben gondolkodom ami tud HDMI-t.
ezzel szemezgetek: https://eu.ugreen.com/collections/docks-hubs/products/ugreen-usb-c-7-in-1-hub-with-4k-60hz-hdmi
Van valakinek vele tapasztalta? Kinek mi vált be? Melyik ajánlanátok? -
Pano
veterán
Hali!
Tudtok olyan megoldást, amivel normálisan és aránylag kevés időbefektetéssel át lehet vinni google fotókból a képeket apple fotókba?
A google takeout olyan szinten szemetelve okádja ki a képeket, hogy jövő szilveszterig se végeznék vele ha manuálisan kellene csinálnom. -
M.Eriksen
tag
Sziasztok. Mi lenne a legjobb átalakító vagy hub, amivel egy M4 MacBook Air-t tudnék egy LG Oled tv-hez csatlakoztatni és menne a 4k 120hz (monitornak használom a tv-t)? Jelenleg egy ilyet használok: [link] . Ez csak egy ilyen gyors megoldásként kipróbáltam, de eléggé melegszik az adapter, a hang többször megszakad, videók indításánál mindig késik 1-2 mp-et, viszont tudja a 4k 120hz-et. Köszi előre is a segítséget.
-
HaZsolt
őstag
Ilyet használ valaki mac-hez? Elvileg Mac kompatibilis. Mik a tapasztalatok vele? 4k 60Hz ment vele?
-
Friczy
senior tag
válasz
FőDudu
üzenetére
Nem, Amikor annak idején be kellett állítani a Synologyt Time Machine-hoz, akkor az AFP-t és Bonjourt kellett engedélyezni az akkori leírás alapján. Azóta viszont ez a rész megszűnt, a Synologyn az AFP már ki van kapcsolva, a TM mentés viszont köszöni, megy.
Utánanéztem a Synology logjában a tegnapi TM mentésem az SMB logban látszik. Persze lehet, hogy a Synology tud még valami extrát, a Bonjour ugyanis most is engedélyezve van, ezt kifejezetten a TM-hez kellett beállítani.
Szóval az SMB biztos, viszont a jelek szerint kell Bonjour service is, ami Windowson alapból nincs, de telepíthető (kicsit utánaolvasva a nyomtatóhoz írják, de igazából arra kell, hogy a Mac megtalálja a kérdéses hostot (mDNS-t is említik ezzel kapcsolatban). -
FőDudu
veterán
válasz
Zolom89
üzenetére
Asszonyt korlatozni kell.
Nincs olyan elet helyzet amikor 130GB kepre lenne szukseg azonnal, online.
Neha le kell rantani, lokalisan meenteni, kiszelektalni, szortirozni.Nalunk is akad neki vagy 200GB Google One amire a telefonja felszinkronizalodik - a maradekot meg a regi Picasa halozatos verziojaban taroljuk ugyanazon a linux szerveren ahol nekem a Time machine van. Utobbi van vagy 800GB es csak kep. A videok mashol vannak.
-
Köszi ma rá nézek.
Nem csak a mentes a lényeg hanem hogy elérjék akkor onnan a fileokat is.
Az iCloud mentést inkább hagyjuk. 200gb- van ebből kb 50et használok. Feleségem 140et… ebből 130gb képek videók…
nem fogok nagyobb csomagra váltani az biztos.. -
FőDudu
veterán
válasz
Friczy
üzenetére
Emlekeim szerint a TM valami NFS megosztast hasznal (raadasul ott meg a nevnek is valami fix van definialva).
Meg lennek lepve, ha windowsra lenne TM szerver ami a windowsos gepre menti a TM mentest egy MAC kliensrol.
Azt mar inkabb elkepzelhetonek tartom, hogy WSL2 alatt docker vagy egyeb megoldassal ra lehet tenni olyan linuxot ami ezt tudja.
-
vimes
senior tag
Sziasztok!
Kit tudtok ajánlani Budapesten, aki foglalkozik MacBook bevizsgálással?
Van egy 2018-as 15” MBP-m, amit sikerült leejteni jó egy méterről
lett egy szép kis ütődés nyom a sarkán, a kijelző megúszta (értsd nem tört be, repedt/karcolódott meg), viszont (surprise) a gép azóta nem kapcsol be… Nyilván kismillió oka lehet, emiatt nem is akarok én nekiállni találgatni.
A gép állapottól függően vagy menne HA!-ra esztétikai hibásként/bontásra, attól függően mi a verdikt.Köszönöm előre is a segítséget!
-
hali
beléptem a klubba egy macbook pro m5-el. Sokminden megvan már, amit még keresek, hogy tudnám a biztonsági mentést a win-es assztali gépemben lévő HDD-re menteni ugy hogy csak egy hálozaton vannak a gépek? -
atees
őstag
válasz
Sir Riccio
üzenetére
nem jártam sikerrel, nem megy parralelsel a forscan
feltelepíti, de nem indul el, illetve most utána olvastam, az usb eszközhöz sincs driver rá. Jaj, kell vennem egy wines gépet, azt hittem ilyenre már többet nem lesz szükségem 
-
FőDudu
veterán
válasz
Sir Riccio
üzenetére
VCDS nekem megy a Vmware Workstation (windowsos verzio) aklatt.
Illetve megy nativban egy W10 tablagepen is. -
atees
őstag
válasz
Sir Riccio
üzenetére
nem, forscan, fordhoz

Parallels annyival jobb, hogy érdemes éves előfizetést venni hozzá ?
-
atees
őstag
válasz
Sir Riccio
üzenetére
tök egyszerű autó hibakód olvasó program, de csak winen fut.
-
Sir Riccio
addikt
válasz
atees
üzenetére
Szerintem Parallels Desktop. Én G2A-n vettem egy éves licenszt valami tizenpárezer forintért és azóta is teljesen rendben van. Ha Windows kell, simán fut, mondjuk nem tudom mennyire kell nagy teljesítmény, mert ha hardverigényes akkor lehet, hogy a Personal-ban elérhető pár mag és relatív kevés RAM amit engedélyezni tudsz neki, az kevés lehet.
-
atees
őstag
Sziasztok!
Előre elnézést a kérdésért, tudom a google a barátom, de itt mindig jobb megoldások vannak. Van egy szoftver ami miatt még mindig elő szoktam venni az ezeréves windowsos laptopot, ami lefeküdt most. M1 air-re (seguoia 15.6.1) hogyan tudnék egy jól működő windowst rakni ? mi a legegyszerűbb megoldás? -
CharlieDrop
veterán
válasz
markknight
üzenetére
A Firefox szokta elfelejteni hol nyílik meg.
-
markknight
nagyúr
Másnál is van olyan hiba, hogy a mail app nem menti el, hogy a második monitoron kéne megnyílni? Ez az egyetlen alkalmazás ami megnyitás után mindig a beépítetten akar megjelenni és nem tudok mit csinálni vele. Illetve helyesbítek, újraindítás után mindig resetelődik és nem tudom miért..
-
ZoleeWolf
tag
válasz
burgatshow
üzenetére
Igen a lemezkezelőbe, de nem jött össze...
Új hozzászólás Aktív témák
- OTP Bank topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Milyen videókártyát?
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- eGPU tapasztalatok
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3840
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Apple iPhone XS 64GB / 12 hó jótállás
- Xiaomi TV Box S 4k 2gen 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

azokon már nincs ez a probléma...

)
)
lett egy szép kis ütődés nyom a sarkán, a kijelző megúszta (értsd nem tört be, repedt/karcolódott meg), viszont (surprise) a gép azóta nem kapcsol be… Nyilván kismillió oka lehet, emiatt nem is akarok én nekiállni találgatni.