Hirdetés
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- VoLTE/VoWiFi
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
Párduc
üzenetére
Mindenkinek ugyanaz van, ha a nevedre klikkelsz, akkor az van, amit leírtam. Ha netán nem vagy bejelentkezve az áruházba, akkor teljesen normális, hogy megkér a bejelentkezésre, nincs ott semmi extra. Nem települ semmi, el kell fogadni a feltételeket, hogy letölteni, vásárolni tudj az áruházból.
Nálam pl., amit korábban beszereztem, vagy épp az előre telepítettet töröltem, akkor ezt látom és a jobb felső sarokban a felhasználói fiókommal kapcsolatos dolgokat tudom beállítani.
-
Párduc
junior tag
válasz
blakey
üzenetére
Nálam olyan volt, hogy az App Store-t megnyitottam és bal alsó sarokba rámentem a nevemre. Akkor bejött egy ajánló és alatta voltak felsorolva a Pages, Numbers és még pár App. (Sajnos nem néztem át, mert reggel siettünk
) Felül volt egy kékszínű elfogadom gomb, amire rákattintottam és kérte a jelszót, amit beírtam. Utána üres lett az az oldal.
Akkor nem baj, hogy rákattintottam az elfogadom gombra?
Vírus sem települhetett? -
Párduc
junior tag
válasz
Csandi
üzenetére
Köszönöm szépen.
Meg tudjátok nézni, hogy az App Store-ban, ha a bal alsó sarokba a nevetekre kattintotok, akkor Nektek is jön ajánló? Nekem a Pages volt, Numbers + még néhány app. Baj, hogy ott felül rákattintottam a kékszínű elfogadom gombra és utána megadtam a jelszavam?
Ugye nem települhetett vírus? (Bocsi ezért a kérdésért, csak aggódók) -
Párduc
junior tag
Köszönöm szépen az eddigi segítségeteket.
Legyetek szívesek még ebben segítsetek nekem.
Reggel a nagy rohanásban megnyitottam az App Store-t és a bal alsó sarokban a nevemre kattintva jött valami ajánlat, ahol fel volt sorolva a Pages, Numbers és még néhány app. Rámentem felül az elfogadom gombra. Arra gondoltam, hogy ezek az ingyenes appok.
Most eszembe jutott, hogy régebben olvastam, hogy van valami előfizetés is, amiben ezek is benne vannak.
Hol tudom megnézni, hogy véletlen nem fizettem-e elő?
Ha nincs megadva bankkártya és esetleg véletlen előfizettem, akkor a címemre küldenek számlát?
Ha ez valami előfizetés volt le tudom mondani? -
Párduc
junior tag
Frissült a jótállási idő 2027. áprilisra.
Akkor ez így rendben van?
A gyári appokat hogy tudom frissíteni? (Pages, Numbers,…)
Az App Store-ban rákerestem a Pages appra és egy felhő ikon van mellette, pedig telepítve van a MacBook-ra. -
redikarus
csendes tag
válasz
Szabi®
üzenetére
De miért adnál 450-et egy M1 Air-ért, amikor egy sokkal jobb M5-öt kapsz ennyiért (sima árukereső/árgép hozza ezt az árat). 2x akkora teljesítmény, 16GB RAM, 512 SSD, és AI képesség.
Amit az Apple csinált az az hogy behozott egy belépő szintű laptopot egy nagyon erős árazással amivel nagyon sok új felhasználójuk lesz akiknek majd el lehet adni a többi apple eszközt és szolgáltatást (iphone, airpods, tárhely, stb.) -
blakey
titán
válasz
Párduc
üzenetére
Tedd fel a coconutBattery-t és nézd meg, hogy mikori az akku és mennyi ciklus van benne. enyémben 2 volt/van. Bármilyen használatnak nyoma van, akár fizikai, akár szoftveres. Senki nem használta a gépet, csak aktiválta a bolt, de számlával igazolva, neked változni fog a garancia ideje. Nekem mondjuk a bekapcsolás és konfigurálás pillanatában aktiválódott, de én hivatalos Apple forgalmazótól vettem.
-
arn
félisten
-
arn
félisten
válasz
Szabi®
üzenetére
nezz meg par youtubeos videot, hogy mukodnek a pck es a macbookok akkurol nagyobb terhelesnel. [link]
talan a macbook semmiben sem a legjobb, de a legjobb kompromisszum (arban is). en ennek nagyon sokszor nekifutottam az utobbi idoben, nincs a macbooknak normalis alternativaja, pedig egy jo linuxos gep jo lenne, de vmi mindig hianyzik.
-
Szabi®
veterán
válasz
Csandi
üzenetére
A játékokat kár idekeverni, ott függ az aktuális drivertől és a játék aktuális patchelésétől/optimalizálásától is a teljesítmény. Volt már mocsok erős kártyám, és olyan játékokban hozott szar teljesítményt, aminél egy 3-4 éves kártya meg röhögve felülprezentálta. Tehát ez így nem releváns ide.
-
Csandi
addikt
válasz
Szabi®
üzenetére
Speedtestnek nem sok értelme van, arra jó, hogy egy high level átfogó képet adjon a piacról, de ha te tudod, hogy mire használod a gépet akkor pontosan azt kell összehasonlítani.
5090-emen sem érdekelt, hogy hány pontot csinál 3DMark-ban csak az, hogy hány fps-t hoz 4K-ban az általam játszott játékokban.
Ennél ugyanez, pl. videót melyik appban milyen codec-el mennyi idő alatt renderel Inteles vs Apple gép.
Ezt kell nézni.
-
Szabi®
veterán
A kis fogyasztás applenél is kisterhelésnél jövedelmező, nagy terhelésnél ott sem renderelsz éjjel-nappal videókat akkuról . . . Aztán lehet azt is töltőre dugni . . .
Ha meg valaki videóvágásnak áll neki, egy többórás 4k felvételnek azt úgysem a parkban fogja megcsinálni 60%-os akkuval . . . Ezt te pontosan jól tudod. -
arn
félisten
válasz
Szabi®
üzenetére
itt melle kell tenni a fogyasztast mindig, mekkora tdpvel... ugy annyira maris nem olyan rozsas a helyzet. altalaban a leghatekonyabb proci skalazodik a legjobban, es szerencsere az apple nem megy bele a pcs gyartok baromsagaiba, hanem a hasznalhatosagot veszi alapul es huz egy esszeru kompromisszumot tdp/zajszint/fogyasztas vonalon.
a masik, hogy ezek a full terheleses tdpk, ha pedig nem renderelsz vagy videot kodolsz egesz nap, sokat nem szamit, burstok vannak, ahol az egyszalas teljesitmeny fog felertekelodni, illetve a gpgpu az apple igazi erossege.
az m1 nagy pofon volt a pcs piacnak, most kezdik magukat valahogy osszeszedni, de meg mindig le vannak maradva, az amd ai chipjei igeretesek, de also tdp tartomanyban nem mukodnek tul jol.
-
Szabi®
veterán
válasz
redikarus
üzenetére
Akkor nálad az apple nyert. Nincs mese. Egyébként ha figyelted egy picit is a konkurenciát, akkor láthattad, hogy évről évre a piac válaszolt az ellentábor fejlesztéseire valamivel, ami hol jobb volt, hol rosszabb.
Attól hogy te azt írod a télapóban nem hiszel, csak a fogtündérben még a hivatalos mérések megdönthetetlenek. Főleg úgy, hogy több ezer labor elvégzi a világon, és az eredmények egybevágnak.
Itt most nem arról van szó, te elhiszed a holdra szállást én meg nem. Ezek a mérések hitelesítettek, szakorgánumok is ezekből táplálkoznak.
Kicsit elkanyarodtunk attól, hogy az M1 Air árazása a 450 ezres árral megérős-e, miközben kihoztak egy hasonló tudást rá 3-4 évre 245 ezerből. Én továbbra is azt mondom az Air nem éri meg, belépőkategóriának sok, Pro használatra meg kevés, mindez izmos árazással. -
redikarus
csendes tag
válasz
Szabi®
üzenetére
Mi az hogy githubbal nem sokra mész win rendszeren? A github egy verzió követő rendszer (git)-hez tartozó webes felület. Onnan töltesz le forráskódokat amiket a saját gépeden lefordítasz. Hogy ez win, linux, vagy mac, teljesen mindegy. A github-ról kerestem valami olyan projektet amely kellően nagy volt ahhoz hogy értelmezhető összehasonlítás legyen, ezért fogtam a geoserver-t, amely kb. a legjobb nyilt forráskódú térképes szerver.
A speedtest-ekben azért nem hiszek mert amikor használod a gépet akkor nem speedtest-et fogsz futtatni hanem mondjuk videót vágsz, 3d renderelsz, programot fordítasz, képet szerkesztesz, játékkal játszol. Ezek számítanak. Speedtest-eknél már többször volt példa különböző ügyeskedésekre amikor egy CPU gyártó az adott speedtest-re optimalizálta ki a CPU-ját.
https://www.reddit.com/r/hardware/comments/1asdhvi/industry_group_invalidates_2600_official_intel/ -
Szabi®
veterán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Sztem majd valamelyik Rogba kell megnézni. Azt nem hiszem hogy ultrabookba belerakják.
-
Szabi®
veterán
válasz
redikarus
üzenetére
450-ért van választék amonnét is . . .
Githubbal sokra nem mész win rendszeren . . .
"különböző speed tesztekben nem hiszek"Akkor így meg is jöttünk, mert ha kategorikusan elutasítasz méréseket, akkor az "apple a legjobb!!" számodra. Miközben meg a valóság az, hogy az silicon jó-jó, csak épp sereghajtó. Hozzáteszem évről-évre. World ranked mobilityt intel vezeti, amd követi, és a harmadik az apple megoldása. Ez most épp 2026 . . . Egyébként majd a Zenbookokról néz teszteket.

-
redikarus
csendes tag
válasz
redikarus
üzenetére
Ha erre a cikkre gondolsz:
https://www.tomshardware.com/laptops/macbooks/apple-macbook-air-13-inch-m5-review
Single core teljesítmény elképesztően magas. Gyakorlatilag 30-40%-kal magasabb mint az összes többi, sőt, a 2025-ös Macbook Pro teljesítményéhez közelít. Erre mondjuk nem számítottam de futtattam lokálisan is egy Geekbench 6-ot és hasonló értékek jöttek ki.
A gaming pontszáma konktétan duplája a többi hasonló árú gépnek, miközben hasonló aksi időket tudnak. Ami még tanulságos volt számomra hogy ha csak a geekbench pontszámot nézzük akkor az a desktop gépemnél olyan 2000 körül van, itt 4000, de egy fordításnál ez nem 2x, hanem 3x gyorsabb, itt gondolom memória/SSD/oprendszer különbség is bejöhet, de azért ez igy sokkoló.
Az árazásról is ír, és gyakorlatilag leírja amit én is írtam: a Macbook Air teljesen versenyképesen van árazva (és akkor még nem is játszottuk el az oktatási kedvezményt, amivel lemegy 1000 USD körüli árra). -
redikarus
csendes tag
válasz
Szabi®
üzenetére
Hát ha van egy hasonló árban lévő laptopod akkor futtassuk le ugyanezt a tesztet és hasonlitsuk össze.
GitHub, geoserver, sima maven build második körben mikor már lejöttek a frissítések.
De kíváncsi lennék hogy milyen 1000$ körüli inteles vagy amd laptop van ami hoz hasonló nem szintetikus teljesítményt (a különböző speed tesztekben nem hiszek) és aksi időt.
-
Párduc
junior tag
válasz
blakey
üzenetére
Az első bekapcsoláskor a kezdeti beállításoknál nem raktam fel töltőre és a rendszerbeállítások, akkumulátornál láttam, hogy november 25-én volt 92%-ra töltve, de már le volt merülve 20%-ra.
Nálatok a rendszerbeállításoknál az adatvédelem és biztonságnál a helymeghatározás be van kapcsolva?
-
blakey
titán
válasz
Párduc
üzenetére
coconutBattery kiírja, hogy az akku mikori gyártású és hány ciklus van benne. Semmi gond nincs vele, jó az úgy. Honnan tudod, hogy mikor lett feltöltve? Egyébként az én akkumat november 17-én gyártották.

-
blakey
titán
válasz
Párduc
üzenetére
Szerintem senki nem használta. Korábban már volt róla szó, előfordul, hogy a forgalmazó beszerzés után aktiválja (kibontás nélkül is lehet), de ez téged nem érint, hiszen igazolni tudod a vásárlás időpontját, valamint megtörténhet az is, hogy frissül a garancia időpontja. Ha nincs gondod, akkor ne küldd vissza.
-
Szabi®
veterán
válasz
redikarus
üzenetére
Nem írtam hogy nem impozáns, hanem az Air-nek abban az árban kellett volna léteznie a felszereltségéhez mérten, amiben a Neo megjelent. Ezt tom's hardware-en is elolvashatod.
"Lehet rajta videót vágni, zenélni, sőt, most csináltam egy tesztet és ugyanazt a kódot amit a desktop gépen (Ryzen 5600, 32GB memória) 35 perc volt lefordítani az ezen a kis gépen aksiról futtatva 12 perc se volt. "
Ez nem egy kiemelkedő felhasználás. Amit felsoroltál az alapfeature. Nem tudom milyen tesztben maradt alul a Ryzen 5600 (ami egyébként egy 40 ezer forintos processzor), de sztem úgy lenne helyes, hogy az Airt egy árában megegyező géppel hasonlítanánk össze.
Az M1 Air ára mennyi is volt ? 450 ezer ? -
Párduc
junior tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Nem sikerült módosítani

-
redikarus
csendes tag
válasz
Szabi®
üzenetére
De miért gondolod hogy nem impozáns? Van egy nagyon kényelmes méretű és súlyú laptop (kb. Microsoft Surface) amit jól lehet használni vonaton vagy repülőn ülve, elképesztően jó aksi idővel (egy teljes napot végig tudok tolni vele), szép kijelzővel, jó hangszóróval, jó kamerával, stabil operációs rendszerrel rendelkezik.
Lehet rajta videót vágni, zenélni, sőt, most csináltam egy tesztet és ugyanazt a kódot amit a desktop gépen (Ryzen 5600, 32GB memória) 35 perc volt lefordítani az ezen a kis gépen aksiról futtatva 12 perc se volt. Mindezt passziv hűtéssel, sok éves támogatással és nagyon jó eladhatósággal. Egyszerűen nincs alternativája ebben az árkategóriában. -
Párduc
junior tag
A mikrofont hol tudom tesztelni, hogy jól működik-e?
Siri beállításánál általában háromszor kellett mondani a szöveget mire felismerte a hangot. -
Párduc
junior tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Köszi.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
Párduc
üzenetére
Sorry, valahogy a link nem volt oké, itt a leírás amiről indul a link. Ezt keresd az oldalon: Módosítsa a vásárlás dátumát a vásárlási bizonylattal
-
Párduc
junior tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Hol keressem a vásárlási dátum beállítást? Nem találtam az oldalon

Elméletileg hivatalos viszonteladói boltból vettem. -
Párduc
junior tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Köszi szépen.
Akkor előttem már használhatták? -
CharlieDrop
veterán
-
Párduc
junior tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Akkor ennyi idő alatt nem kaphatott semmit?
Megnéztem a rendszerbeállítások -> általános alatt a garanciát, azt írja, hogy 2026. december 25-ig van garancia.
Akkor valaki már használta előttem? Teljes áron vettem és újat írtak. Lehet belőle valami hátrányom?
Végül nem csináltam rendszer visszaállítást, hanem frissítettem MacOS 26.4-re.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteBook 850 G6 15,6" i7 -8665u, 16GB RAM, Radeon X550 2GB, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 14 M3 Pro (2023) 18GB/500GB SSD karcmentes 100% akku 23 ciklus
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 14 M1 Pro (2021) 16GB/500GB szép állapot 90% akku 265 ciklus
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16 M1 Pro (2021) 32GB/512GB megkímélt 83% akku 158 ciklus
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16" M1 Max (2021) 32GB/500GB SSD használt, 88% akku (229 ciklus)
- Eladó Samsung Galaxy A12 4/128GB fekete / 12 hónap jótállás
- 27% - Cooler Master MasterLiquid PL360 Flux 360mm White vízhűtés!
- Lenovo Thinkpad P15 Gen 2 - 23 akkuciklus - 27% ÁFÁS (0358AB)
- iPhone 17 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) Felül volt egy kékszínű elfogadom gomb, amire rákattintottam és kérte a jelszót, amit beírtam. Utána üres lett az az oldal.

TigerCat