- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Szerdán mutatkozik be az iPhone SE
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- AI: keményen kiosztotta Európát az amerikai alelnök
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Négytagú lesz a Find X8 család, de nem úgy
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
tusi_
addikt
válasz
bollokcs80 #126052 üzenetére
Nem hasznalom heavy dolgokra, csak konzol progik, mint putty es web browsing, esetleg filmezes. Igy is bir vagy 20 orat az akksi, csak neha ratoltok vele, amig talalok ilyen toltot, amint belinkeltek.
eat, sleep, play, replay
-
Imy
veterán
Van itt valaki, aki Macbook Pro (M1 pro)-ról váltott M4-re?
M4 Pro 14/20 magos verziót nézegetem 16"-os kijelzővel.
Mik a tapasztalatok, érezhető a gyorsulás, vagy valami előnye van? -
tusi_
addikt
válasz
bollokcs80 #126048 üzenetére
Köszönöm. Kozben talaltam egy toltot itthon, amit sosem hasznaltam. A Redmi Note 13 hoz kaptam egy 120 wattos toltot. Az jo lesz egy ideig?
eat, sleep, play, replay
-
F.B.I.
veterán
Köszönöm mindenkinek!
Eldőlt: gyűjtés M1 - re!
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
tusi_
addikt
Sziasztok.
Tudnatok ajanlani olyan USB tap/kabel markat, amivel USB C-n keresztul tudom tolteni a gepemet. Egy MAC Book Pro M1 chippel es egy Captiva Notebook lenne a toltendo ugyfel...
eat, sleep, play, replay
-
Imy
veterán
15.3 alatt hol lehet megnézni az akkumulátor ciklus számlálót, és az elhasználódást? Nem találom.
-
miresz
veterán
válasz
radi8tor #126037 üzenetére
Igen, hiper ugrás volt! Meg ahogy már írták előttem is az OS támogatás is sokkal tovább lesz az M-es szériákra. Az Apple siliconnal nagyot villantott az Apple, és sokkal előbb mint más gyártók. Kisebb fogyasztás, kisebb hő, és sokkal nagyobb teljesítmény. Én pl. imádom, hogy az Air-ben nincs ventillátor, de a Ma minim-ben is néma!
-
Aszalós
csendes tag
válasz
F.B.I. #126030 üzenetére
Szia, sziasztok!
Szerintem ne vegyél 2015/17-ös Air-t, a kijelzője TN panel, finoman szólva majdnem rosszul lettem amikor megláttam (pedig abból is a jobbik fajta van benne). A ventilátor üvöltött a legalapvetőbb műveletnél is. Miután eladtam, röviddel utána már adta is tovább az illető, aki megvette tőlem. Pedig makulátlanul adtam tovább, szinte új volt, alig használtam (részben amiatt, mert a 2010-es 13"-os Pro-nak szebb képe volt, alacsonyabb felbontással).
Inkább a 2015 feletti Pro vonalat ajánlom, minél több RAM-mal. Nekem egy 2013-as 15"-os Pro van 16 GB RAM-mal, rajta OpenCore Legacy Patcher-rel felrakva a macOS sequoia, számomra megfelelő sebességgel.
100 körül biztos, hogy találsz valami starter pack-ot.
Nem akarok tiszteletlen lenni, de sajnos igazuk van az előttem szólóknak, egy M1 Air meghálálja magát még vagy 4 évig.[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
válasz
F.B.I. #126030 üzenetére
Az én véleményem is az, hogy feleslegesen dobod ki a pénzed egy régi MacBookra. Lassú lesz, hamar lemerül, hangos, és csalódni fogsz benne, utánna ez alapján fogod megítélni. Az én véleményem is az, hogy M1 alatt nem szabad venni semmit. Inkább gyűjts hozzá, és vegyél egy M1-est és akkor nagyon fogod szeretni, az Apple ökoszisztémát, mert minden flottul fog működni!
-
Zsolt_16
tag
Másnak is recseg az M3 Air zsanérja, vagy csak nálam jelentkezik ez a probléma?
Még nem zavar különösebben – amikor kinyitom, recseg, de ha hajtogatom, akkor rendben van. Viszont ha hozzáérek, újra recseg. Van rajta AppleCare+, szóval nem aggódom túlzottan, de a gép még csak decemberi, és már most ilyen hangokat ad ki. Furcsa, mert nem ehhez vagyok szokva.
Bár most nézem ha a gépet megemelem akkor is recseg -
Alex91
félisten
válasz
F.B.I. #126028 üzenetére
Inkabb azt akarjak itt mondani tobben, hogy foloslegesen ne egesd a penzed!
Az a gond, hogy sajnos szinten kell tartani az Apple cuccait az embernek, hogy megfeleloen egyutt tudjanak mukodni egymassal. Magyaran nem a regi hardver az igazan gaz, hanem a regi szoftver…
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
F.B.I.
veterán
válasz
Alex91 #126027 üzenetére
Nem. 13, 13 Pro de most hogy jön ez ide? Azokat is használtan vettem. Írtam: nem vagyok képben. Néztem a hirdetéseket. Árulnak használtan modelleket. Akkor írjam nekik oda, hogy nekem csak 20K-t ér, mert az van mellette, hogy 2017? Segíteni szeretnél? Értem. Megkaptam. Legyen pénzem, gyűjtsek, vegyek M1 - ez vagy újabbat ha meg nem erre akarom költeni a fizetésemet (mert nincs annyi), akkor engedjem el, mert nem nekem való.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
F.B.I.
veterán
-
válasz
F.B.I. #126021 üzenetére
Sajna pont a duplája a használt M1. Nézd, ha a töltőről működés rendben van illetve M1 szemmel rövid üzemidő is, akkor 100-ba kicsi alkuval belefér a 2017 i5 1,7Ghz 128GB és ha jól láttam, akkor 8GB ramja van.
Azt vedd figyelembe, hogy ez a gép közel nullára lesz lesz írva 3-4 múlva.
1400x900-as felbontás.
macos 12 a max, amit rá tudsz tenni gyárilag.Csak abban az esetben ajánlom megvenni, ha nélkülözhetetlen és nincs rá csak 100K.
Minden más esetben a gyűjtés és várás az M1 verzióraA kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
kchris78
veterán
válasz
titi12 #126019 üzenetére
az hogy M1-es legyen az nem feltétlenül azért kell hogy a holdraszállást irányítsuk vele hanem az hogy mennyi ideig lesz még praktikusan frissítéssel üzemben tartható.. Meg azért van M1-em meg egy late 2016-is MacBook Prom.. Hát amíg az indítgatja a programokat már..
[ Szerkesztve ]
-
titi12
aktív tag
-
klosemaxi
csendes tag
válasz
blakey #126017 üzenetére
Kicsit aggodtam,hogy nehogy valami visszakuldott vagy bemutato darabot kaptam de megnyugtattal 😬 csak furi volt meg az apple 1eves garanciat februar 1-re mutatta ,de azt irta hogy ez egy becsult datum es ezt az apple oldalan at tudtam allitani februar 9re. Ez is normalis? Es koszi a valaszt!
-
blakey
titán
válasz
klosemaxi #126015 üzenetére
Normális, egy akkumulátort nem "nyersen" tesznek a gépbe, azért azt valamilyen módon működésre kell bírni, illetve át kell mennie egy teszten. enyém 4 ciklussal érkezett.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
F.B.I.
veterán
válasz
kleinguru #126013 üzenetére
Értem. Akkor még várok, mert elsőre, tesztnek, nem akarok ennyi pénzt beleönteni. Azt hittem word szerkesztéshez, elég lesz egy 2015-ös verzió (de gondolom ott nincs 1080p még Air esetében).
-
klosemaxi
csendes tag
Sziasztok, mennyire normalis az, hogy egy teljesen uj Macbook Air M3 5toltesi cikkussal erkezett?istyletol rendelt geprol van szo gyari csomagolassal.
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
M1 MBA-hoz vennék valami olyan "dokkolót", amin van USB-A (pendrive-nak), ethernet, SD és microSD kártya olvasó, esetleg HDMI.
Van erre valami ajánlott márka / típus, "kicsiócsó" kategóriából?
Üdv,
Attila -
válasz
F.B.I. #126009 üzenetére
A minimum, ha rendesen kvázi kompromisszumok mentesen akarod használni, akkor M1 air alap verzió. Van is belőle használt kínálat és még a leharcolt akkus verziók is bőven jobbak lesznek, mint bármelyik inteles (akár új korában is).
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
válasz
sarasota123 #126008 üzenetére
Ha nem akarsz egy vagyont költeni, Ikeás töltő simán jó helyette. SJÖSS töltő + RUNDHULT kábel, összesen kb. 7.000 Ft. Bár érdemes egyből két kábelt venni hozzá.
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
Segítséget kérnék, vakon vagyok a témában de most jött el az idő, hogy kellene egy ilyen eszköz (IPhone van itthon évek óta).
Kezdésnek, használt készülék kellene. Felhasználás: utazás közben, wordben írás, szinkronizálás IPhone jegyzetek. Mi lenne az a minimum, ami még 3-4 évig elpötyög és így 2025-ben sem nagyon problémás? Kellene a 1080p felbontás, hogy 2 word ablak elférjen egymás mellett.Air 2015 vagy Pro 2015 vagy kicsit későbbi széria? A 4Gb ram elég lesz vagy már mindenképpen kell a 8Gb ide is?
[ Szerkesztve ]
-
sarasota123
aktív tag
sziasztok, M3-as Macbook Air-emhez elhagytam a töltőt kompletten.
Van esetleg utángyártottból ajánlott típus? És ha igen, hol tudok ilyet venni Budapesten raktárról? Köszi előre isHe scales the mountain because he's not afraid of it. He slays the dragon because he's not afraid of him. And he walks through hellfire because Broomhilda's worth it.
-
atika88
senior tag
Sziasztok,
MacBook Air M1 2020 macOS Sequoia esetében miért szedte ki az Apple a Safariban azt a lehetőséget, hogy az aktuális lapfülre kattintva jobb klikkel olvasási listába vagy kedvencekre tegye az ember az adott weboldalt
Helyette van egy rakat más funkció, de semmi ami fontos lenne...vagy nálam szállt el valami csak? Illetve ha ki is vették ezt a funkciót, hova került át? -
Aszalós
csendes tag
Védett alkalmazás. A SIP fogja. Recovery-ből lehet sikerülne, de nem éri meg a bajlódást vele.
Mojave alatt sikerült, előtte csináltam biztonsági mentést.
Köszi a segítséget. -
Aszalós
csendes tag
Sziasztok!
Így majd 20 év macOS használat alatt kezd úgy tűnni, hogy annak idején, amikor UNIX alá megírták a Finder-t, az első programjuk a Sakk volt, amiből később a macOS lett. Körülbelül amikor DOS alatt az autoexec.bat egyből indította az NC-t. Valószínűleg a Finder a rendszermag, a Sakk pedig a shell. Viccet félretéve, a Sakk egy bloatware, valahogy csak le lehet törölni, még ha a rendszer része is.
Megszoktam, hogy ott van, de olyan mintha a fogaim közé szorult ételmaradék lenne, jó lenne megszabadulni tőle.
Pár héttel ezelőtt volt egy fórumtárs, aki le akarta törölni a Sakk alkalmazást a rendszerből. Nem tudjátok sikerült neki?
Új hozzászólás Aktív témák
- Path of Exile (ARPG)
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- Az Intel biztonsági riportja szerint az Intel a legbiztonságosabb
- Alkoholista nevelde
- Projektor topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- BMW topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest