Hirdetés
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Crackberry Kevin telefonja, óriási Dreame stand autóval a közepén - CES
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnénk megkérni minden kedves fórumozót, aki videókártya ajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
(mellé)beszélgetést itt kéretik megtenni: VGA kibeszélő offtopik
Köszönjük.[ Módosította: koncsik ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
KAMELOT
titán
válasz
Perillustris
üzenetére
Regisztráció után van +1év garid!
-
Perillustris
senior tag
válasz
F-ECT$
üzenetére
Köszi, mivel számomra is fontos a zajkibocsátás, több vélemény elolvasása után végül inkábba GIGABYTE GeForce RTX 5070 Ti GAMING OC 16G-re esett a választásom (380K-ért még). Így legalább tápot sem kell cserélnem.

-
Grave_444
nagyúr
válasz
Lorden
üzenetére
2026-ban már azért nem luxus a 8/16-os proci, egyre több helyen lesz kevés a 6 mag.
Munkára is használná, ahova szintén jól jön az a plusz.
Javíts ki ha tévedek, nem szokás 12600K-t ajánlani 9070XT és 5070Ti mellé.
12700K is csak azért, mert minden adott hozzá.Ha marad a proci viszont tudsz spórolni, mert bőven elég lesz egy 5070 vagy egy 9060XT.
Legalábbis így lenne arányos a gép csak ugye ez meg az igényeknek nem felel meg.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
grigo
üzenetére
Miért, mi rosszat írtam?
320ezres kártyát néztél ki.
Ehhez ajánlott egy cirka 70ezres processzor apróról, a sajátodra 20-30ezret kell rádobni.
Ez nagy kiadás még pluszba? 12600K-val is működik csak az sok helyen már hagyhat a kártyában, emiatt javasolt az erősebb, több magos proci.
2021-es nem is csúcs proci a jelenlegid, meglepő, hogy nem feltétlen ajánlott egy mai új, felső kategóriás kártyához? Nem értelek.32GB memória szintén alap egy ilyen kategóriás géphez, ráadásul még DDR4-ed van, ami még nem megy annyira horror áron, mint a DDR5.

Arról nem is beszélve, hogy munkára is tervezed használni, ahol szintén előny a fejlesztés.
-
bgombos79
tag
válasz
grigo
üzenetére
1440p -re 5070 vagy 5070ti.
Gyártók:
ASUS GeForce RTX 5070 PRIME OC 12GB belépő
GIGABYTE GeForce RTX 5070 GAMING OC 12GB szinténGIGABYTE GeForce RTX 5070 AORUS MASTER 12GB jobb minőség
ASUS ROG Strix GeForce RTX 5070 OC 12GB ha igazán jót akarsz viszont ennyiért már belépő szintű 5070 ti -t is kapni!!!!Nekem 5070 volt QHD -re. Az új Alien játék jol futott de max beállításokon szaggatott. Most 5070ti van 4k -ra. Ott is hasonló az új játék. Nem megy maxon, de nem is médium.
-
Rottweiler89
senior tag
válasz
bobalazs
üzenetére
DLSS miatt akartam áttérni NVIDIA-ra, megmondom őszintén, valahogy elkezdett húzni a szívem a konkurencia felé ismét.

De ha nem éri meg a csere, akkor megelégszem az 5700 XT-vel is, semmi bajom vele, pláne, hogy kapott új ventiket meg Thermal Pad-okat. "Washer mod" is lesz, hétvégén még azt is meg akarom csinálni.
Inkább gyűjtök RAM-ra.
Köszönöm szépen mindenkinek!

-
Headshot
aktív tag
válasz
Rottweiler89
üzenetére
Nincs értelme 85 ezerért 3060 Ti-t venni miközben normális hűtésű 3070-et lehet kapni 90 ezerért.
-
grigo
őstag
1. Pontos konfigurációd leírása (processzor, táp stb.)
12600K, asus prime b660m-a wifi d4, Seasonic Focus Gold GX-650, Nitro+ 6700XT
2. Milyen felbontás mellett szeretnéd használni? Amennyiben játékra kell, megoszthatod azt is, hogy pontosan mely címekkel és milyen grafikai beállításokkal, részletességgel kívánod, szeretnéd használni a videókártyát.
1440. Nem vagyok nagy gamer de ha ha játszok akkor nagyon húznám a fogam ha bármit mediumra le kellene húznom, már a good is nehezemre esik. Úgy vagyok vele, hogy azért játszok, hogy jól érezzem magam akkor érzem jól magam ha a jó a játék, vagy szép a játék. Öreg gamer fejjel már nem akarok túl sok kompromisszumot.
3. Milyen célra szeretnéd használni a kártyát? (játék, filmnézés, munka?)
Játék, fotós utómunka, nagyon távoli jövőben talán videószerkesztés
4. Mennyi pénzt szánsz rá?
Amennyi kell az előrelépéshez. 400 felé már meggondolnám azért, hogy ad-e annyit a jelenlegihez képest amiért érdemes belevágni a cserébe
5. Új vagy használt kártyában gondolkodsz?
Bármelyik szóba jöhet
+1
22-ben lett összerakva (sok sok év laptop és munka után) amit azért rakok össze, hogy kicsit újra éljem a középiskolás éveimet ami arról szólt, hogy nem futott semmi menő cucc rajta. Ez annyira bejött, hogy a testem igényli, hogy 2 naponta esténként leüljek valamivel. A 6700XT-t úgy szántam, hogy 5 év múlva meglátjuk mennyire tudja tartani a tempót. Ami a váltás igényét hozta (mert amúgy elégedett vagyok, még vállalható kompromisszumok vannak a játékoknál), hogy tavaly gondolkodtam, hogy betolok még egy kis ramot a gépbe, mi baj lehet, ha más nem szebben világít. Nem toltam...a többi részét ismeritek, már nem is fogok
A kalkulált videokártya cserével nem akarok így járni ezért előre menekülnék.
Kiszemeltem Nitro+ 9070XT, vagy Red Devil (elvileg befér és még 1-2 centi marad is). Vagy az örök csábító zöld oldal 5070 TI.
Azt látom, hogy az AI ló nagyon elszaladt az nividiával, natívan kb egál lehet, de árban azért jóval több az nvidia.
Kérdésem, hogy mit tanácsolnátok, ha ilyesmin agyaltatok hogy döntöttetek, vagy mi alapján érdemes döntenem? Nagyon nagy vonalakban ismerem csak a piac részleteit, tisztában vagyok az FSR lépéshátrányával de mélyebben nem látok bele. AI-ra tudok hagyatkozni, de mindig érdemes itt human kontrollt kérni.
Annyit kérnék még, hogy ha nvidia akkor gyártót vagy gyártó sorrendet írjatok már mert azon kívül, hogy asus nem igazán vagyok képben, az ősidőkből van még meg gainward de fene tudja az manapság mit jelent.Azt tudom, hogy tápot is cserélni kell, nem fogom még egyszer méricskélni számolgatni, beleverek egy 1000-est és kész. Szerintem Seasonic vagy BQ SP.
Előre is köszönöm ha tudtok segíteni. -
bobalazs
nagyúr
válasz
Rottweiler89
üzenetére
Az adott ár keretben, nincsen semmi amire érdemes váltani. +30K nem ér meg 3060Ti, +50et meg pláne nem a 3070. Ha csak 50et ér a kártyád, tartsd meg 1080pre elég az.
Headshot
6700 XT-hez képest a 9060 XT egyértelműn jobb kártya és ennyi.
Dehogy jobb. Bizonyos szempontok szerint jobb. Az érték arányban pedig a 6700XT jobb. Majd ha 120ert 9060Xt lesz akkor az lesz a Best buy $ szerint. 80 pénzért ha kifogsz, de még 85ért is, nagyon jó teljesítményt kapni a 6700XTtől. A többi téma, lefutott körök, nem érdekel. -
Headshot
aktív tag
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Nem tudom te miért hiszed mindig azt, hogy ha ajánlunk egy kártyát, akkor el vagyunk tőle ájulva és minden nap csillogó szemekkel nézzük
6700 XT-hez képest a 9060 XT egyértelműn jobb kártya és ennyi.
7700 XT meg használtan is rossz vétel, mert szinte egy árban van a 9060 XT-vel.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Rottweiler89
üzenetére
Most nincs olyan, amit megvennék. Nézegesd majd az aprót, de arra készülj, hogy pasztázás ráfér már ezekre. MSI Gaming X, Gaming X Trio, Asus TUF, Zotac Holo, EVGA FWT3 az ajánlott, ami eszembe jutott.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Rottweiler89
üzenetére
Amúgy matek szerint ár/értékben nem éri meg. 55k a mostanid értéke.
50%-ot ráfizetsz kb fele ennyi plusz teljesítményért. Cserébe lesz egy jó 3 ventis kártyád helyett egy gagyi, hangos 2 ventis. Ha marad ez a Twin Edge vonal. -
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Rottweiler89
üzenetére
Akkor a válasz: Nem tudjuk, mert nem írtál árakat.
Kérdezz az összefoglaló szerint, ne utólag írd le a részleteket.

Nyilván megkerestem a hirdetést, akkor 82ezer a keret +/- pár ezer forint különbség.
Több 10.000Ft nem nagy különbség. Kártyánál? 10-20k különbség adott típuson belül is van gagyi és jó hűtés között még ebben a ~100 ezres kategóriában, szóval úgy gondolom nem.
-
Rottweiler89
senior tag
válasz
Paxker315
üzenetére
Azt láttam én is, követem az árakat nagyjából, elgondolkodtam rajta, de annyira nem egetrengető a különbség, mondhatni nekem az olcsóbb még mindig jobb választás, pláne hogy 1080p-re kell, semmi másra.
Sgr_A
Természetesen nem a legmagasabb árhoz dupláztam, hanem nyilván a legkisebbhez, és írtam, hogy néhol dupla.Grave_444
Mert jelen pillanatban az a legértelmesebb mind közül, ami most éppen fent van adott árkereten belül. Nem Twin kell, lehet EVGA, és bármi egyéb, aminek jó a hűtése.Én annyit kérdeztem, hogy megéri-e lecserélni az 5700 XT-t 3060 Ti-ra(vagy ha találok jó árban 3070-et, akkor arra), és nem kértem, hogy jóval több pénzért ajánljatok 5060-at.
Ha nektek több 10.000 Ft nem nagy különbség árban, akkor áldásom rá, nekem viszont nem fér bele. De azért köszönöm. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Rottweiler89
üzenetére
Miért pont a Twin Edge? Biztos nem venném ezt, inkább keresnék normális hűtővel 3060Ti-t. Mondjuk nincs nagy választék, 100-ért van TUF, az már szerintem drága érte.
Ennyiért top hűtős 3070-ek is vannak.5060 -110k
5060 új - 121k -
válasz
Rottweiler89
üzenetére
90-150 ig vannak fent a HA-n most 3060 ti-ok
Azért az messze nem dupla ár
Akkor már inkább vennék sima 5060-at 120 körül -
válasz
Rottweiler89
üzenetére
amúgy árban a használt 3070 és 3060ti közt körülbelül 5-10k HUF a különbség. Ár:értékben jobb a hetvenes.
-
parandroid
félisten
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Tehát az egyetlen dolog, ami mellette szól, hogy az adott áron best buy, de különben szar. Ok. Köszi a hozzászólást.
p
-
KAMELOT
titán
válasz
Rottweiler89
üzenetére
5060Ti nem opció?
-
bobalazs
nagyúr
válasz
Rottweiler89
üzenetére
A Twin Edge hűtés kb 160W-ig kiválóan hűt. Ez meg 220W-os. Nem a legjobb, de elbír vele. Egyedi venti görbe / alulfesz, lehet hogy kelleni fog, ha kényelmes hőmérsékleten akarod tartani, 80 fok alatt.
-
Rottweiler89
senior tag
Sziasztok!
DLSS miatt lehetséges, hogy cserélném az 5700 XT-m RTX 3060 Ti-ra. A Zotac Twin Edge megbízható darab? Megérős lehet a csere?
1080p felbontásra tervezném, Ryzen 5 7500F mellé. -
ggbuffon1897
őstag
válasz
Headshot
üzenetére
Azert be ne ajuljatok mar tovabbra se a 9060xt-tol. A 7700xtre meg ra se nezett a nep. Holott ez kb annak az atcimkezese par uj ficsorrel de lenyegeben uaz.
Igen, a jelenlegi ar strukturaban egy jo ajanlat ujonnan, de az kb ennyi az osszes skillje. RT-t hagyjuk ebben a szegmensben, tokmindegy h 15 v 23 fps, Fsr meg egyszervoltholnemvolt tortenet tovabbra is. Sokaknak a korabbival (fsr3) sincs baja. Már ha van.
-
Headshot
aktív tag
válasz
bobalazs
üzenetére
Hol kerül 70-80 ezerbe újonnan a 6700 XT? Veszek kettőt is a családnak a 6600 XT-k helyére
Nagyon nem 5% körüli a teljesítmény különbség. Az általad linkelt videóban is mindössze egy tesztben hoz ki ilyen különbséget (az eleve kevés tesztelt játékból), majd az alapján levonja a hatalmas következtetést
miközben van ahol 30±%-al is gyorsabb a 9060 XT. -
parandroid
félisten
válasz
Grave_444
üzenetére
Én anno400 euróért vettem a 6750xt-t újan (mondjuk ez red devli), ahogy nézem, felénk ezek most haználtan is ennyiért mennek. 6700xt-6750xt 300-400 eur között szór használtan, állapottól függően. Garit meg el is lehet felejteni. Amúgy nagyon szeretem ezeket a kártyákat, korának legjobb vétele volt, de mégiscsak 2 generációval régebbi. 80e-ért viszont mai viszonyok között tényleg jó vétel.
p
-
misie202
újonc
Sziasztok!
Már egy ideje gondolkodtam egy új gép beszerzésében de ezekkel a ram árakkal nem már nem sok kedvem van. De mivel szeretnék már játszani pár játékkal amiket egy ideje halogattok ezért egy új videókártyát meg egy új proci-t szeretnék beszerezni.
Ez van most:
-Ryzen 5500(ezt akarom egy majd egy 5600x-re lecserélni)
-Asus Prime B450M-K II
-DDR4 16GB 3200 MHz
-MSI GTX 1080 AERO
-Seasonic 850 W
A videókártyára úgy 200 000Ft-ál többet nem költenék. Használt,korábbi generációs is szóba jöhet.
1440p-ben játszanék(Baldur's Gate 3,Kingdom Come Delivarence 2 Alan wake 2) szeretném ha egy biztos 60fps-t tartanna.
Előre is köszi! -
Grave_444
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
-
bobalazs
nagyúr
válasz
aujjobba
üzenetére
RT-ben, ha megnézed. Olcsó kategóriában ne akarjál RT-zni az a tanácsom mindenkinek.
Szintetikus tesztben az előny, szintén elveszik, gyakorlati haszna nincs.
Kihangsúlyoztam. Ár-érték arányban bajnok. Garit még megértem indoknak, de kétszeres árat fizetni valamiért, nálam no-no. -
Micsurin
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
És mínusz FSR4...
-
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
650W-os a tápja ha jól látom.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
MZsoltee
üzenetére
A 6700 XT konkrétan a fele annyiba kerül, mint a 9060 XT, miközben a teljesítménykülönbség mindössze 5% körüli – ár/érték arányban ez egyszerűen brutálisan jó.
-
-
Werkly
őstag
14600K már sovány 5090-hez 1440p-ben ugye?
-
myke7
tag
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Igen az MSI valóban egy minőségi, de tényleg feláras. Igazaból kicsit beleszerettem a kicsi kártyákba, ezért vennék ilyet. Megnézem még mit mondanak a topicjában, aztán döntök valamit. -
ggbuffon1897
őstag
válasz
myke7
üzenetére
Tapasztalatbol mondom h az h 3 ventis nem jelent semmit. Nagy divat a felteglak koraban, de a nyers helyzet meg az h pl. a 2 ventis 9070 pulseom sokkal huvosebb mint az agyonajnarozott 3 ventis zotac solid 5070, ami boven 70c felett tekert nem keves rpmel.
Vkit a zaj zavar, valakit a hőmérséklet (pechemre engem mind2). Alapvetoen meglepo modon nem a leghangosabb, hiaba a kompakt meret, meg kevesebb venti.
Ha tutira akarsz menni akk msi gaming szeria, de azoknak komoly felára van.
-
myke7
tag
Sziasztok!
Van valakinek sajat tapasztalata az Asus Dual 5070-es kartya homersekletevel? Gondolkodok egy ilyenen, de a tdp 250, ami 50-nel tobb, mint az elodjenek. Erdemesebb inkabb mar az 5-os szeriabol 3 ventisre menni?
-
aujjobba
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Most nezem ez az oreg proci kb 20%-kal gyengebb mint nalam az i7-8700, az meg rohogve kihajtja peldaul a borderlands3-at 1080p badass grafikaval 130fps magassagaban.
9060xt 16GB -
KAMELOT
titán
válasz
Unteroff
üzenetére
Van gépépítős topik.
Add el a komplett gépet és utána, ha megvan a keret tudsz lépni, hogy mi is kell neked pontosan.
Ram árak nem fognak lejjebb menni max feljebb, vga árak is elkezdtek felfelé menni, mert NV korlátozza a kártyákat és a tápok ára is lassan emelkedik. Még időben lépj! -
parandroid
félisten
válasz
Unteroff
üzenetére
Mivel a DDR5 ára csk a duplája a DDR4-nek, a 64GB-nyi RAM eladásával gyakorlatilag helyben is leszel, és megvn a 32GB DDR5. Ráadásul a lapod is felső kategóriás, azok most am4-ből is jó áron mennek, és a 3060-ra is lesz kereslet. Szóval ha el tudsz adni mindent, szerintem nálad mehet most a gépcsere, mert a drágulás miatt pont a mostani konfigod is többet ér.
200e körül amúgy 5070 a jó vétel, míg még lehet kapni. Bár én kicsit hozzátennék, és 9070/9070xt-re hajtanék inkább, előbbi 220-230e, utóbbi 250-260e körül indul.
p
-
Unteroff
aktív tag
Üdv és Boldog ÚJ Évet!
Videókártyát szeretnék cserélni, a mostani RTX 3060 helyett.Jelenleg konfiguráció:
- Ryzen 5 3600
- GIGABYTE B450 AORUS ELITE
- COOLERMASTER MWE Bronze 750W V2
- 64 DDR 4 RAM (4x G Skill Aegis F4-3200C16-16GIS)
- Asus TUF GAMING RTX 3060 12 GB
Egyiken sincs már a garncia, és szerintem táp csere is ajánlott.2K felbontással használom a gépet és csak is játékra.
Újonnan szeretnék venni 200 ezer(+50 nagyon max, ha megéri) környékén.
Igazából a kérdés az lenne, hogy alaplap+proci+ramot szerettem volna idén cserélni, és utána vga-t, de elkéstem. Úgy nézem, a kártya árak még stagnálnak, nem repültek el.
Érdemes most beszerezni - főleg nincs gari a mostani vga-ra - , vagy várjak, míg esetleg lenyugodnak ezek a ram árak, és akkor pontosabb proci-hoz megfelelő vga-t lehet ajánlani?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
gabber01
addikt
válasz
$p@rr0w
üzenetére
CPU bottleneckel ne foglalkozz, akkor is sokkal gyorsabb lesz minden egy erősebb kártyával. Az hogy mennyire hajtja ki a kártyát főleg fHD-ben nagymértékben függ adott játéktól és stílustól.
Elsősorban azt kellene eldönteni, hogy mennyit szánsz rá és mennyi időre tervezel vele.
2060, 5600(xt)/6600(xt) mind jó lehet szerintem attól függően, hogy mennyit szánsz rá.
3060 túlárazott és 6600xt szintjén van kb. -
$p@rr0w
őstag
Üdv néktek békés topiclakôk:
GIGABYTE Z170-Gaming K3
Intel Core i5-7600K
1060 6gb
Ez egyik nem fő gépem, a nagy dràgulàs előtt vennék valami jobb vga-t bele, mit javasoltok? Picit legyen fōlélőve a processzorhoz, 1080p az elsődleges cél. Gondom az alaplap PCIe limitje. -
KAMELOT
titán
válasz
ddavedane
üzenetére
Inkább ezt venném a helyedben 5060Ti 16GB
5 év garancia és még elfogadható ár. Sajnos elekezdtek felmenni a vga árak. -
Headshot
aktív tag
válasz
ddavedane
üzenetére
A 16GB-s valtozattal nem lenne gond a PCIe 3, pláne 1080p-n, de egyetértek Lordennel, ennyiért iszonyatosan drága az 5060 Ti (még 200 ezerért is az lenne).
A vele egy szinten lévő 9060 XT 16GB 150 ezer Ft körül kezdődik.200 ezer felett inkább 5070-t nézz (vagy 9070-et), az egy 30%-al erősebb kártya. Ugyanennel a márkánál maradva 5070 MSI Shadow 3x van 240 ezerért.
-
-
a347
aktív tag
válasz
ddavedane
üzenetére
Szinte ugyanez a konfigom van. Én végül egy 5070 ti-t raktam bele. Komolyabb játéknál eléggé megizzasztotta a 10700k-mat. Ráadásul én 1440p-n használom. Mivel az alaplapom képes volt kezelni a 11. Gen procikat is, sikerült szereznem egy 11700k-t, azzal tudtam javítani az arányokon valamelyest.
Szóval a te sima 10700-as CPU-d szerintem benne hagy legalább 15-20%-ot a VGA-ban, főleg 1080p-nél. -
ddavedane
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket és véleményeteket szeretném kérni VGA csere miatt.
Pontos konfig:
i7 10700 cpu
TUF GAMING B460-Plus alaplap
16Gb RAM XMP
850W be quiet platinum táp
Palit Gamerock Premium RTX 2080Super 8GbA videokártyát szeretném cserélni egy MSI Gaming OC RTX 5060Ti 16Gb-os verzióra.
1080p-ben játszok illetve filmeket nézek, nem tervezek ezen változtatni, kompetitív játékokon kívül azért fontos, hogy nézzen ki jól, de pár cím példának: Mafia új része, CP77, Hogwarts Legacy, Assasins Creedek újabb részei, Fortnite, CS2, GTA5, majd a GTA6 ha megjelenik.
Platform és CPU cserét sem szeretnék egy jó darabig (majd később lehet).
Amennyibe a kinézett kártya átlagosan kerül, attól több pénzt nem szeretnék erre szánni. Új kártyában gondolkodom.
A PCI 3.0 mennyire fogja visszafogni? Ráadásul 8 buszt használ 16 helyett, csalódás lesz, vagy jó vétel? Köszi a válaszokat!
-
Headshot
aktív tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
3060 egyszerűen túl drága, 3070 árban van, de az meg tuti nem fog beférni a házba.
Vegyél egy használt 6600 XT-t 60 ezer körül vagy egy új 9060 XT-t. -
Ne kezdjétek már el az offolást légyszíves. Tegnap 31 hozzászólást kellett törölni, most már 3-at. Az általános vga körülii beszélgetésekre ott a vga off topik.
Az, hogy hogyan drágul, meg miért, stb, érdekes dolgok, de nem ide.

-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Senkiben fel sem merült a 6600XT és 3060 újonnan és hogy 100 ezernél többet költs.
Abb a gépbe egy 60 ezres használt vga ami reális, de 2000-2010 játékokat a Quadro-nak is el kell futttnia úgy-ahogy. Kipróbáltad és kevés volt?
Az a kártya erősebb, mint a 2010-es csúcskártyák.
Ettől függetlenül érdemes erősebbre cserélni, mert bírja. Amiket írtam használt 20 és 60ezer közt az mind jó lehet, és még a 3060 is. De új 130 ezres vga-ra költeni fölösleges ehhez a géphez és erre a célra. -
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Játékok alatt 2000-2010 közöttire gondoltam .
Ez elég tág kategória. -> [link] Itt akár válogathatsz is közöttük.
A Crysishoz lőném be az összes korabeli játékot, ha a kártyád azt jól tudja futtatni, akkor a többivel is el fog boldogulni. A GOG.com-on található verzió fut Windows XP-n is és hát nekem egy GTX 750 Ti kártyával is elment... Nem hibátlanul és nem max grafikán de elment 1280x1024 felbontáson.
Kérdés lenne az is, hogy a felújított/remastered verziókkal akarsz játszani, vagy pedig az eredeti, DVD verziókkal? Utóbbiaknak nyilván jóval alacsonyabb a gépigénye és nem igényel overkill kártyát a futtatása.
A 6600 XT-t még mindig tartom, 60k forint körüli áron, de lehet jóval lentebb is menni, pl. GTX 1650, az már 20-25k között megvehető és nem igényel külön tápcsatlakozót.
Vagy új 9060? —> bár lehet ez már over killnek tűnhet , de gondolok a jövőre amibe át kerülhetne majd egy másik pc-be.

Ez a processzor biztosan nem fogja tudni kihajtani és a jövőre gondolva nem tudom van-e értelme a 8 gigás verziót venni a 16 gigás helyett? Többiek majd írnak erre valamit, nekem ennyi ötletem van.
#195699 T0m leírt egy csomó kártyát én ebből a korszakból azokkal vigyáznék, amik sokat bányásztak. Nem tudni, hogy ki mennyire kultúráltan használta a sajátját.
-
MZsoltee
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
A 6700XT-ket de hagyd ki a szórásból 90k körül kapni és 12GB vram és 30%-al gyorsabb a 6600XT-nel és 3060-nal.
-
válasz
Rowon
üzenetére
Csatlakozót megnézem délután, úgy emlékszem, hogy egy sima 8-as van neki előkészítve, de nem szeretnék tévedni.
Játékok alatt 2000–2010 körülire gondoltam.
A 6600 XT és a 3060 új ára nincs sokkal távolabb a 9060 XT-től, ami egy nagyon jjó kártya, legalábbis nekem.
Szóval két opció marad,vagy használtan 6600 XT vagy 3060, vagy új 9060 XT — bár ez talán overkillnek tűnhet, de gondolok a jövőre, amikor esetleg egy másik gépbe kerülne.
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- Ford topik
- Gyúrósok ide!
- Iqos cigaretta
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen notebookot vegyek?
- EAFC 26
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Eladó Apple iPhone SE 2020 64GB / 12 hó jótállás
- Dell Latitude 7470 14" QHD IPS touch, i5 6300U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3590
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4162, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3521
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Szimpla eldöntendő kérdés volt, avagy pro-contra. De ha már, akkor 75-85K környékén keresgélek, nem 100-120K-ért, jó hűtéssel. Konfig aláírásban.
Nem, nem opció. 

Meggyi001