- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Fotók, videók mobillal
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sasi001
senior tag
-
atala
addikt
válasz
Sasi001 #3587 üzenetére
Nálam is sárgásabb lesz a true tone-tól, (kb mint dnelb-nél) de legikább lámpafénynél látszik a különbség. Ha nincs felkapcsolva a lámpa, akkor szinte ugyan az mint kikapcsolva.
Ez nem a 16 pro sajátossága, ez már a 12-nél is így volt.
De pont ez a lényege a true tone-nak, hogy a fényviszonyokhoz állítja a színhőmérsékletet.
Én nem szeretem, hogy egyszer ilyen, egyszer olyan, ezért van nálam kikapcsolva. -
-
Eagl3
veterán
válasz
Zozzer888 #3599 üzenetére
Csak ahogy írtam is nem mindegy, hogy mennyire. Volt olyan kijelzőm, amin csak enyhébben volt melegebb bekapcsolva, de olyan is volt ami nekem már zavaróan "sárgította" a színeket. Feltételezem az eltérő panelek és kalibrációk okozzák ezt. Plusz ugye az sem mindegy, hogy a körülötted levő fények hidegek vagy melegek mert a TrueTone ehhez igazítja a színhőmérséklet.
Egyébként ha már az Apple nem képes pár %-on belül tartani a kijelzői színhőmérsékleti eltéréseit, tehetne be egy Androidhoz hasonló opciót, hogy a felhasználó állítsa be a neki megfelelőt. -
Zsolt,72
senior tag
válasz
Sasi001 #3587 üzenetére
Vágom
, ezért is furcsállom, hogy a beszélgetési szál elejétől kezdve úgy szól, hogy a TrueTone miatt sárga. Pedig annak nem az a szerepe, és eddig egyetlen telefonon sem találkoztam olyannal, hogy attól lett volna sárgás… pedig sok iPhone megfordul nálam.
Sárga (mégpedig állítható intenzitás mellett) a Night Shift bekapcsolása után lesz. Nem is értem a szálat. -
PlayMax
nagyúr
Ma azért langyosodott a napon de semmi vészes ,tok nélkül hordom de eddig még nem ejtettem le szerencsére.
A fehér szélei nagyon szépen patinásodik ,idővel egyre jobban csillog mint a tiszta ezüst.
Sokat tisztítom ,valószínűleg koptatom is a réteget ,Valaki elérte már a 99%-os akkumulátor szintet?
Nálam eddig még 100-as 80 ciklussal. -
Speedy007
őstag
Samsung a képernyő ha a true tone aktív halvány sárgás árnyalatú a képernyő nekem ami nem zavaró egyáltalán ezt is csak akkor veszem észre ha sötét mód aktív és a fényerőt fullra tekerve kapcsolgatom a true tone kapcsolóját. Engem nem zavar egyáltalán nekem fényérzékeny a szemem így jót tesz neki hogy nem éles "hideg kék fény" van ami a kikapcsolt true tone esetén van.. Android esetén is elő szeretettel állítottam be ilyenre ott ha jól emlékszem esti mód vagy ilyesmire hallgat és ott beállított idő tartalom esetén van sárgás fény..
-
-
-
dnelb
veterán
na nálam ilyen a true tone, erről beszéltem.
beltér, 70-75% fényerő. Képet pro modban lőttem, így iso érték, wb,stb minden ugyanannyi.
on
off
true tone on + night shift -
Sasi001
senior tag
válasz
SpongyaBob #3568 üzenetére
Nálam is 16pm Lg, oldalról nézve egy szürkés árnyalatot kap de egységesen, szinte alig észrevehető nagyon figyelni kel. Ilyen felemás színek nincsennek. Ez a samsungnál olyasmi lehet mint a QD oledeknél (tv) a tükröződésgátló réteg, az hasonló színű.
-
dnelb
veterán
válasz
SpongyaBob #3568 üzenetére
Így van, nekem az volt a baj hogy döntve volt jó, alaphelyzetben meg nem, azért vittem vissza.
-
SpongyaBob
veterán
A Samsungnál a rózsaszínesedés a jellemzőbb.
Itt egy példa, G9N vs. LG
De ugye ezek sajnos OLED sajátosságok, nincs két egyforma panel még márkán belül sem.
Ráadásul többnyire szemből ezek nem is látszanak, én nem oldalról meg döntögetve nézem a telefont. Persze kinek mi
Az én LG-m tökéletes minden szempontból -
dnelb
veterán
válasz
Sasi001 #3565 üzenetére
Az első szériás pro max-ok elvileg mind Lg kijelzővel szereltek
hát nem tudom, nekem 0day rendelés a PM, gyártás július, és samsung panel.Szerintem félreértesz, én elhiszem hogy neked tökéletes az LG, én csak azt mondom több benne a rosszabb.. Kb ilyesmi volt az enyém is, csak szemből nézve és sárgább.
-
Sasi001
senior tag
Nekem pro max van (Lg) de oldalról nézve döntögetve sincs sárgulás, inkább egy enyhe szürke de szinte észrevehetetlen. Lányomnak szintén pro max Samsung kijelzővel azon szögből nézve jobban látható az elszineződés. Kisebbik lányomnak pro van Samsung kijelző szinte hibátlan, feleségemnek szintén pro max Lg kijelző ott sincs elszineződés, szintén egy kis szürke árnyalat szögből nézve. Az első szériás pro max-ok elvileg mind Lg kijelzővel szereltek, most az elsődleges beszállító az Lg volt (Pro max). Pont a reddit-en olvastam tegnap, hogy Samsung kijelzővel szerelt pro max-ot küldött vissza, képeket is rakott fel, tiszta szivárványos volt a kijelző és az Lg-t tartotta meg mert homogénebb volt. Mondom ezt úgy, hogy cseréltettem az Lg oled tévét a pink tint miatt mert nem bírtam és átpártoltam Samsung 77s95d QD-oledre. Sokkal homogénebb. Minden apró hibát észreveszek a kijelzőn de szinte hibátlan ez az Lg display ami hozzám kerűlt. Van a családban hasonlítási alap ezért mondtam, hogy lutri. Panel lottó mint az oled tévéknél.
-
dnelb
veterán
válasz
Sasi001 #3560 üzenetére
Nekem volt 16 pro ami LG volt, az alsó 50%-a sárgás volt, ami eltűnt ha kicsit megdöntöttem, csak ugye az volt a baj szemből nézve használod, ott meg szörnyű volt
Jobban is melegedett, már csak 5p insta scroll után is éreztem a hátlapon.
Most a 16 pro max az samsung, ez tökéletes, de még ez se tud annyira hideg fehért mint anno az s21u vagy s24u. Melegedés kb nincs. Night mode + true tone mellett narancs lesz a kijelző
Alapvetően az LG a gyengébb minőség, de tényleg lottó. Fórumokat olvasva úgy érződik inkább a pro kapta az LG kijelzőket, a pro maxokba több samsung jutott. És a pro-knál erre a betekintési szöges sárgulásra sokan panaszkodnak, általában csere a vége. Én visszaküldtem. -
Sasi001
senior tag
-
Sasi001
senior tag
Ti használjátok a True Tone-t ?
-
Speedy007
őstag
Mindenkinek más a meleg fogalma. Nálam ami a párom vagy a gyerekek szerint meleg az nekem langyos, ami nálam meleg az nekik már forró.. Nálam ott kezdődik a telefon melegedés mikor tokon keresztül elég intenzíven lehet érezni a hőt tehát a merevebb szilikon tok kezd puhulni rugalmas lenni. Erre már volt példa igaz télen mikor próbáltam utána járni hogy ha terhelem a telefont valóban képes fel szívni 30-35w-t a töltőn.
-
1995M
junior tag
Mindenki máshol húzza meg a vonalat, hogyan érzi. (toktól is függ) Ha a telefon nem ír ki figyelmeztetést, akkor a telefon számára még nem meleg. Egy számítógépben vagy játékkonzolban sem szobahőmérsékletű a processzor, csak azt nem fogjuk kézbe.
Néhányan olyan drámaian írnak, hogy milyen "forró és lángol" videózás közben, legszívesebben visszakérdeznék, tényleg el kellett dobni kézből és menni az ügyeletre égési sérülésekkel? Sok esetben a "jaj milyen forró" valójában egy 1-2 perces csésze kávé, érezni meleg, azért nem a pokol tüze.
Ha troll mérnök lennék Apple-nél, a battery health % mellé raknék hőmérséklet adatokat is, hadd pörögjenek rajta az emberek.
-
Speedy007
őstag
16 Pro 256GB hány perces videót tud rögzíteni egyszerre legalacsonyabb felbontáson?
-
PlayMax
nagyúr
válasz
SpongyaBob #3536 üzenetére
Lehet van valami a háttérben akinek melegszik ,nem eredeti adaptert használ ,vagy gagyi kábelt ,vagy használni szokta a telefont töltés közben ,vagy szoftveresen valami beragadt - esetleg bétázik ,vagy szivargyújtó/kocsi töltés ami nagyon nem lineáris és kárt tesz minden akkumulátorban sokkal hamarabb hosszútávon - Egyik legdurvább jelenet mikor vezetés közben megy a gps fel dugva.
-
s.Oliv3r
senior tag
-
SpongyaBob
veterán
Nem vagy egyedül...
LG GVC jelen.
Én is itt tudtam , meg hogy kétféle gyártó van a kijelzőkre.
Így hogy sikerült kifogom egy hibátlan darabot - sehol egy sárgulás, vagy zöld folt - nem foglalkoztat mi van benne."Másodligás kijelzősök táborába tartozom az LG-mel"
Ez így valójában nem igaz, van jó és rossz panel mindkét oldalon, talán LG-nél egy kicsit több a rossz, de én nem egy nem kettő külföldi véleményt olvastam ahol bizony a samuval is voltak problémák.
Ja és az enyém sem melegszikKevésbé érzem melegnek mint az előző i11-et, pedig azzal sem volt gond ilyen téren.
-
MLA
aktív tag
válasz
PlayMax #3531 üzenetére
Hadd legyek a kivétel aki erősíti a szabályt, LG kijelzővel semmi gondom a telefonnal, bár nincs rajta komolyabb játék meg Fészbuk, de még nem melegedett se fényképezés alatt, se böngészés alatt, se telefonálás alatt...
Viszont köszi annak aki felhívta a figyelmemet arra, hogy a másodligás kijelzősök táborába tartozom az LG-mel, addig azt se tudtam hogy két féle kijelző van bennük csak boldogan éltem a drágaszágommal, most meg úgy érzem magam mint anno rég mikor a Samsungoknál mindig ment a matek mert ez az ország azt a procit kapta a másik amazt és melyik a jobb. -
PlayMax
nagyúr
-
s.Oliv3r
senior tag
válasz
PlayMax #3531 üzenetére
Hát igen
de fene tudja mi alapján vannak a hibák.. Szerintem amúgy nem is hardveres a legtöbb, hanem szoftveres, pl meta(f0s) appok, amik non-stop csinálnak valamit (követnek) a háttérben. Közben meg zenét hallgatsz, kamerázol, akár játszol - kint 30-35 fok van - még jó hogy melegszik.. Csodák nincsenek, az elvárás hogy gyors legyen a telefon, de kicsi(mobil) is -> ez ezzel jár
A (közzétehető) technológia most itt tart, ez van
Ha kivinném a PC-m a napra, hiába vízhűtés meg a stb, és elkezdenék egyszerre mindent is csinálni, ez is felmenne 50-60 fok felé szerintem. Most is hogy semmit nem csinálok vele: 30 fokos a cpu, egy 25 fokos szobában.... pedig a ma kapható egyik legjobb házba van építve.
Hibákra kitérve és a melegedést elengedve, akik állandóan hibát jeleznek, szerintem a 10% sem csinál iTunes-szal egy clean reinstallt. 1 órát veszít az életéből, cserébe a több éves össze-vissza szétfrissített rendszere zsír új lenne... Na az ilyet nem is értem. Pedig itt a fórumon is többen jelezték, hogy kifejezetten jobb lett utána.
-
PlayMax
nagyúr
válasz
s.Oliv3r #3510 üzenetére
Tényleg lehet vlmilyen szórás ,jól rémlik neked sem melegszik ahogyan nálam sem és panasz sem akad részünkről szinte semmiben ,most meg úgy látszik nálad is Samsung a kijelző benne - ahogyan nálam is.
Az már biztos a visszajelzések alapján ,Samsung kijelzővel szerelt 16 pro felhasználók nem nagyon panaszkodnak semmire sem. -
1995M
junior tag
válasz
h_benjamin #3527 üzenetére
Másodlagos telefonon hajrá. Elsődlegesen napi használatra szerintem hülyeség, aztán megy a sírás az akku és appok miatt. Hiszen még publikus bétánál sem tart a 26, csak fejlesztői...
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
h_benjamin #3527 üzenetére
Szia!
Ebben a topikban [link] nézd meg az utolsó 2 oldalt, vannak erről posztok. Van, akinél működik az OTP és van, akinél nem. Ilyen a béta.
-
h_benjamin
aktív tag
Sziasztok nem tudom már hol olvastam de az lenne a kérdésem hogy az OTP app megy 26 alatt? Vagy egyáltalán most meg éri kísérletezni az IOS 26 al? Vagy nagyon bugos még?
-
-
Speedy007
őstag
Engem nem zavar őszintén szólva ha melegszik/meleg a telefon amíg a működésében ez nem akadályozza mindenkit és mindent megvisel ez a hőség. Nekem fehér színű a 16 Pro ahogy korábban írtam eddig átlátszó spigen tok volt rajta most fekete keretes spigen c11 magnolia edition.Ebben is ugyanolyan meleg ha sokáig a napon tartózkodom függetlenül attól hogy használom vagy sem.Játszani nem játszom telefonon leszoktatott a játék fejlesztők hogy tele pakolják reklámokkal a játékot és nincsen egy értelmes játék se semelyik platformon ahol normális játék élmény lenne anélkül hogy fizetnél érte..
-
1995M
junior tag
Vannak appok amelyek fix sötétek. Óránál az lehetett az elképzelés, hogy ébresztőt általában este állítasz, ne fehér felület süsse ki a szemed.
Van olyan eset is, pl. a Fitness app ami óráról érkezett telefonra iOS 16-tal, ezért eleve csak fekete volt OLED miatt, nem lett belőle világos verzió telefonon se. Max. úgy ha kisegítő lehetőségek, kijelző opciók alatt az invertálást bekapcsoljuk. -
Speedy007
őstag
Azon kéne már változtatni hogy az időjárás app (igen ez a becsípődésem jelenleg) közel valós adatokat mutasson a widgeten 24-25C°-t ír közben meg van 40C° télen is -2C°-nél nem láttam kevesebbet. De ha megnyitom az appot a hő érzet se ír többet. Droidon ehhez képest sokkal precízebb az accuweather alapú widgetek
-
TpS
őstag
A 26-ban végre lehet állítani a szundi idejét. Le is esett az állam, amikor megláttam. Azt továbbra se értem, ha nincs bekapcsolva nálam a sötét mód, akkor az óra miért sötét.
-
szebe
addikt
Én vagyok az egyetlen akit nem érdekel milyen paneles?
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
SpongyaBob #3512 üzenetére
-
Zsolt,72
senior tag
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Speedy007 #3505 üzenetére
Fogalmam sincs milyen van benne, nem néztem még, de hétvégén megnézem.
Làtatlanban, hogy nem tudom milyen kijelzővel szerelt a telefon, úgy mondom, hogy tökéletes minden szempontból.
Betekintési szög, színek, fényerő, mind nagyon jó. Semmi lilàs sàrgás beütés. A PWM sem zavar (eddig) pedig nagyon érzékeny vagyok rá. Valójában szebb kijelzőt nem nagyon láttam még.
Igazából nekem mindegy, hogy milyen panel van benne, ha kiderül hogy LG, én akkor is elégedett leszek.
Amúgy meg elég gàz ez a panellottó màr itt is....Na mindegy.Zsolt,72 Köszi!
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
SpongyaBob #3504 üzenetére
Igen, a 3uTools megmutatja.
-
Speedy007
őstag
válasz
SpongyaBob #3504 üzenetére
Más gyártó(k) által szerelt panelekkel iphone ami eltérhetnek esetleg minimálisan a vájt szeműek számára. Korábban is volt itt szó róla hogy volt(ak) aki(k)nek az LG panelel szerelt nem volt az igazi de mikor vissza vitte és kicseréltette akor Samsungot kapott azzal baja már nem volt.
-
Speedy007
őstag
Nekem akkor is forró meleg a telefon ha az övtáskában van és sokáig kint dolgozom a tűző napon. Illetve nekem a jobbik paneles 16 pro-m van Samsung hha tűző napon használom ez is melegszik mint akinek kötelező lenne pedig volt használva átlátszó spigen tokban ez egy ilyen műfaj. Korábban a Xiaomi 13 mikor melegedett tűző napon droppolt a kamera videó felvevés közben vagy nem találta a hardvert című üzenetet dobálta. MI 10T Pro letilt ha sokáig kamerázol tűző napon .
-
g4mer
senior tag
És van erre valami megoldás / javaslat azon kívül, hogy ne használjak egy méregdrága telefont ha süt a nap és meleg van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest