Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyepi
tag
A saját szervízárainkat tudom, máshol biztos eltérő. Az első komolyabb szervíz a 120 k-s a gyertya miatt.
Addig csak olaj, pollen, levegő, fékfolyadék váltogatva. Kb. 1.5-1.7 munkaidővel (1.5*34 k.)
plussz alkatrész. Szerintem nálunk olyan 100-120 k. körül van az első 5 szervíz. -
psg5
veterán
köszönöm!
azert 60-as joval tobb igy is 17-hez van közelebb a nekünk tetsző felszereltseg
.
Nehéz dontes lesz. Szervizdijakat nem tudsz átlagosan? Vw-nél riasztoan nagy.
nem tudom még mi lesz a döntő.
Tiguan nagyon tetszett kiprobalva is, de a cx-5 pirosban es feherben, nagyon szép -
nyepi
tag
Biztos körbejártad már az árakat, jobban képben vagy, mint én, de szvsz. a Mazda olcsóbb lehet 1-2 M.-val. Szerintem elég korrekt árban van a CX-5. Várj meg egy-két fórumtársat, aki használ 2.5-est, hogy mik a fogyasztás adatok.
Szerintem sokkal kevesebbet a Tiquan sem ehet. Egyszerű fizika. Hasonló méretek, tömeg, hatásfok.
(én elfogult vagyok mindkét márka felé, ellentétes előjellel. Ne hallgass rám.
) -
psg5
veterán
válasz
Godfather
üzenetére
pontosan ez a dilemma. nagyon hasonloak tiguant nem csak lattuk "néztük is" mazdaval is ezt termeszzamint tudjuk.
igaz hogy szerviz intervallumok es koltsegek is kevesebb, kisebbek mazdánál?
arban hasonló. mazdabol tobb kereskedonel eleg sok van keszleten (tobb mint tiguan)
mondjuk szamit az 1-2 liter mert nagyon sokat hasznalom (napi 160km) -
Godfather
aktív tag
Nehéz döntés elött állsz, mert ha vezeted mindkettőt, akkor a tiguan érzésre jobban fog menni a turbó miatt. Alaposan végig kell gondolnod a dolgot pro-kontra. De ne a fogyasztás döntsön, mert 1 - 1,5 liter difi nem számít, ha fél év múlva meglátsz egy cx5-öt az utcán a tiguanban ülve, és arra gondolsz, hogy ej, bakker, mennyivel szebb a mazda.
-
psg5
veterán
válasz
UberMutant
üzenetére
köszönöm! 130-val
-
-
psg5
veterán
Sziasztok! 2017-es toyota Corollát váltana uj cx-5 (na jo a tiguan is benne van a pakliban) 16,5M ig megyunk el, de finanszírozással. A mostani corollat nagyon szeretjuk nem szeretnék nagyobb fogyasztást (7,5L vegyesen) felhasznalasi szokasunk: hétköznap 140km pálya 24km varos minden hétköznap. Hétvégén atlagban 50km vegyes. Nagyon tetszett eloben is cx-5, de motorban nem tudom meddig ferunk be az árba majd. Erre a felhasznalasra ha van tapasztalat itt vagy tudas hogy erdemes nézni? Awb es fwd kozt mi a különbség?
-
Alg
veterán
Sziasztok,
CX-30-hoz használ valaki fóliát a beltéri zongoralakkra? Ha igen, mennyire vált be? -
hoffman_
nagyúr
köszi a tippet mindenkinek, ezek közül egyikkel se lehet mellé lőni, végül a PS5 lett belőle. már a 225/45/19 sem a legolcsóbb méret, a 215/18 még "jobbnak" tűnik. mi nem megyünk sokat, 5 év alatt 70-80k mondjuk, erre jut egy téli-nyári szett. szétkopni nem fognak...
más:
automataváltó olajcseréjéről változókat olvastam, 100k, 150k, végtelen km, minélelőbbannáljobb. ez a szórás. idén az éves szerviz november, 80-90k között lesz. ott mindenképp megejteném. mik a tapasztalatok? G194 2.5 benzin. -
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
Mazda 6 kombin hasznal valaki Michelin Pilot Sport 5 gumit? 225/45 R19 csak egy verzioban van, ezzel nem lehet gond, jol sejtem? XL kell a nagyobb autokra meg EV eseten ugyanugy. gyartasi ido mennyi puffert ad? ebben nincs rutinom. nem tudom, hogy 2025/01 vagy 2025/12 lesz a gumi. -
adamka1313
tag
-
herrká
senior tag
Sziasztok! A Mazda 2,0-as benzines motorral, 130-150ekm-es futásnál, milyen taposoaknaba lehet belefutni?
Tipushibák? Vezérlés csere kb mennyibe fáj?
Köszönöm, ha valaki felhomalyosit! -
Az akksi végül "meggyógyult" magától, működik az i-stop. Ugyanakkor töltés vagy akár 200 km-es út után is másnap reggelre 12,2 V-ot mutat. 10 éves, nem tartja a kapacitást.
Megvettem a Yuasa YBX7053-at, egy hete akciós már a Zsu.hu-n (42 598 Ft), a megér ennyit a nyugalmam, ill. a gép is megérdemli.
(Dél-Koreai gyártás, fekete házas, nem a japán fehér/áttetsző házas.) -
-
Debilon
addikt
válasz
Moleman
üzenetére
Most szedtem le, csak a burkolat pattant ki a lamparol, az izzó szemre jónak tűnik, az izzó szál ép, nincs elszakadva, azért veszek másikat. Bár az üveg enyhén sötétebb árnyalatú mint szerintem kéne
A kombinak merre lehet a kapcsoloja? Vagy a csomagtér ajtó zár kapcsolja fel a világítást? Mert a lámpa kapcsoló egyik állásában sem világított
-
Debilon
addikt
válasz
adamka1313
üzenetére
ok
nálam is ez lett volna, amúgy is ki kell ugye szedni, de így meg tudom előre venni legalább -
Debilon
addikt
válasz
adamka1313
üzenetére
köszönöm
gyári cikkszám alapján sem jön fel ilyen info, ez is titkos mint a szent grál

-
Debilon
addikt
2012 GJ kombiban a csomagtér világítás milyen izzó?
Ma estére elköszönt/nem világít, holnap megnéznem, de akkor vennék bele valami LED izzót, a manual csak annyit ír, hogy 8W, de a fajtát nem, google alapján valamilyen szofita lesz, de nem tudom mekkora -
-
-
válasz
elpescador
üzenetére
Mert egy spúr vagyok, ha cserélni kell, igyekszem az elérhető legjobb minőséget = a legtartósabb akkut megvenni.
(Postával 47 215 Ft, az aktuális szezonban érkezett szállítmányból.)
Foglalkoztat mellette a gyári P51B-18-520 gondolata, az is Yuasa. (70 ezer Ft Belgiumból, kérdéses, mennyire friss az áru.) -
-
Srácok!
Áprilisban 10 éves az MX-5-öm (ND, 2.0, i-stop), a gyári EFB akksi van benne, ami így már betöltötte a 10-et.
Télen alig használtam a sózott utak miatt, a héten vettem ismét intenzívebb használatba. Kedden hazavittem, feltöltöttem az akkut, szerdán mentem vele országúti 80 km-t, de nem ment az i-stop*. Tegnap, csütörtökön újra töltőre tettem, ma sem megy az i-stop*. Nem vagyok az i-stop / start-stop nagy barátja, csak nem akarom, hogy egyszer az út szélén hagyjon az autó a megdöglött akku miatt.
* Az energia-diagramon azt jelzi, hogy "nincs készen", illetve szürke marad az akkumulátor rajza. Semmi hibaüzenet nincs.
Végig, az utolsó Amperig ki van fizetve az akku... Mi a tapasztalat, ilyenkor cserés az akku, vagy adaptálódhat még a BMS?
.
-
ReSeTer
senior tag
Pont ezért kérdezem. A jó vélemények szerintem kombi tulajoktól jönnek. Legalábbis ez a tippem, mert a gyári cikkszámok mind a három kasznit megkülönböztetik és különböző revízióknál járnak egymáshoz képest, tehát még azt se lehet mondani, hogy csak kamuból írnak más betűket.
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Van itt valaki olyan, akinek Mazda 6 GH HATCHBACK/SEDAN-ja van, és hátul utángyártott lengéscsillapítót használ? (KYB, MONROE, BILSTEIN, SACHS...)
Tapasztalat kényelem terén átlagos magyar utakon? -
dangerzone
addikt
válasz
vizcsap
üzenetére
Ha valaki lusta váltani, annak lomha lesz.
Ezeket a motorokat pörgetni kell. Ahogy írták, alacsony fordulaton egy szívó 4 hengeres motorban nem lesz nyomaték, 4000 rpm körül van a Skyactive G/X nyomatékcsúcsa. Ugye turbós motornál meg egyenletes, folyamatosan húz, az 1.4 TSI-nek is 1500-4000 között van 250nm-es nyomatéka.
Szóval a Mazdánál ott van az a 180 lóerő, de érzetre más lesz.Én is azt javaslom, hogy ha nagy a dilemma, akkor próbáld ki mindenképp, és akkor rövidre lehet zárni az ügyet.
-
nyepi
tag
válasz
vizcsap
üzenetére
A Sky X nem turbós, de feltöltős. Kompresszoros motor.
És, ez csak az én véleményem, nem egy erőgép. Érzetre kb., mint a 2.0 szívó motor. Ugye, itt alapvetően nem teljesmény növelés miatt van rajta a kompresszor, hanem a levegő többlet miatt.
A legjobb lenne, ha kipróbálnád, az a biztos. -
#TOTTI
őstag
válasz
vizcsap
üzenetére
Eggyikkel sem a csúcsteljesítményen autózol, a turbós autó részterhelésen erősebbnek érződik, erősebb is a turbónak hála. A teljesítmény viszi az autót ami a nyomaték és az adott forulat szorzata. Én elfogult vagyok és szívópárti. A lényeg 200nm 5000-es fordulaton ugyanannyi lóerő mint 400nm 2500-as fordulaton.
-
vizcsap
tag
A 179LE-s X-es motor teljesítményéről mi a véleményetek?
A kezdeti tesztek jókat írtak, aztán az évek alatt született pár olyan hozzászólás külföldi fórumokon, ahol arról panaszkodnak, hogy érzésre közel sem 179LE és hogy a mai turbó motoros autók világában lomha.Jelenleg egy 150LE-s 1.4 TSI-t hajtok, aminek a teljesítményével nagyon meg vagyok elégedve (nyilván a kis turbó gyorsan lankad, de pl. városban meglepően fürge, lámpától indulásnál lehet vele meglepetéseket okozni
) és nem szereték visszalépni, ha már elvileg papíron erősebb motorról beszélünk.Próbáltam keresni ebben a fórumban is a motorrol, de vagy rosszul kerestem vagy nincs igazán beszélve róla, mert alig találtam pár hozzászólást és azokban se volt erről szó sajnos.
-
nyepi
tag
-
xymano
csendes tag
válasz
adamka1313
üzenetére
Azt nem hallanám akkor is mikor elindulok.
A sebességet rendesen veszi vagy, ha csak benyomom és felengedem? Eddig csak menetközben hallom -
xymano
csendes tag
Sziasztok
Vettem egy 2007 és mazda 6 ost benzines 1.8 As kombit.
Mikor benyomom a kuplung ot váltásnál és felengedem akkor 2 kattanó hangot hallok. Szerdán viszem szerelőhöz de addig is van valami tippetek?
Mentem vele próbakört akkor nem hallottam semmit tegnap sokat mentem vele viszonylag és akkor sem volt semmi hang. -
nyepi
tag
válasz
Moleman
üzenetére
A gyári Denso.
Én Boscht már nem veszek semmiből. Az átfolyós vízmlegítőn keresztül a flexen át a PM szenzorig, akksiig én már annyi Bosch-al szívtam, hogy a hátamon feláll a szőr tőle.
NGK-t múltkor cseréltem, vissza is jött az autó, hogy gyorsításkor dadog, MIL lámpázik. Keresztbe volt repedve a porcelán.
Kollégámnak pedig egyszerűen meghúzáskor kiesett a közepe, pólusostól, porcelánostúl. Csak a menetes része maradt a hengerfejben.
NGK-val sok gond van.
Részemről preferált a Denso.
(a Sky X gyári gyertyája 27 k./db. 60 k-s periódussal
. Na az már zsebbe nyúlósabb.
Bár a Stellantisnál meg pl. 30 k.-s periódust ad a gyár. Amit érdemes is betartani, mert a fent említett NGK-kal ott is sok gond van, ami később trafó hibát fog okozni.) -
ZeroX92P
tag
válasz
elpescador
üzenetére
Amennyire az internet népe tudni véli a gyári cikkszámos gyertya is vagy NGK vagy Denso, elvileg mindkettővel szerelték gyárilag.
Új hozzászólás Aktív témák
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Spórolós topik
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Netflix
- Luck Dragon: Óraátállítás
- Magisk
- Milyen program, ami...?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...