Hirdetés
- Nem kapsz kisebb kapszulát!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
Mazda 6 kombin hasznal valaki Michelin Pilot Sport 5 gumit? 225/45 R19 csak egy verzioban van, ezzel nem lehet gond, jol sejtem? XL kell a nagyobb autokra meg EV eseten ugyanugy. gyartasi ido mennyi puffert ad? ebben nincs rutinom. nem tudom, hogy 2025/01 vagy 2025/12 lesz a gumi. -
adamka1313
tag
-
herrká
senior tag
Sziasztok! A Mazda 2,0-as benzines motorral, 130-150ekm-es futásnál, milyen taposoaknaba lehet belefutni?
Tipushibák? Vezérlés csere kb mennyibe fáj?
Köszönöm, ha valaki felhomalyosit! -
Az akksi végül "meggyógyult" magától, működik az i-stop. Ugyanakkor töltés vagy akár 200 km-es út után is másnap reggelre 12,2 V-ot mutat. 10 éves, nem tartja a kapacitást.
Megvettem a Yuasa YBX7053-at, egy hete akciós már a Zsu.hu-n (42 598 Ft), a megér ennyit a nyugalmam, ill. a gép is megérdemli.
(Dél-Koreai gyártás, fekete házas, nem a japán fehér/áttetsző házas.) -
-
Debilon
addikt
válasz
Moleman
üzenetére
Most szedtem le, csak a burkolat pattant ki a lamparol, az izzó szemre jónak tűnik, az izzó szál ép, nincs elszakadva, azért veszek másikat. Bár az üveg enyhén sötétebb árnyalatú mint szerintem kéne
A kombinak merre lehet a kapcsoloja? Vagy a csomagtér ajtó zár kapcsolja fel a világítást? Mert a lámpa kapcsoló egyik állásában sem világított
-
Debilon
addikt
válasz
adamka1313
üzenetére
ok
nálam is ez lett volna, amúgy is ki kell ugye szedni, de így meg tudom előre venni legalább -
Debilon
addikt
válasz
adamka1313
üzenetére
köszönöm
gyári cikkszám alapján sem jön fel ilyen info, ez is titkos mint a szent grál

-
Debilon
addikt
2012 GJ kombiban a csomagtér világítás milyen izzó?
Ma estére elköszönt/nem világít, holnap megnéznem, de akkor vennék bele valami LED izzót, a manual csak annyit ír, hogy 8W, de a fajtát nem, google alapján valamilyen szofita lesz, de nem tudom mekkora -
-
-
válasz
elpescador
üzenetére
Mert egy spúr vagyok, ha cserélni kell, igyekszem az elérhető legjobb minőséget = a legtartósabb akkut megvenni.
(Postával 47 215 Ft, az aktuális szezonban érkezett szállítmányból.)
Foglalkoztat mellette a gyári P51B-18-520 gondolata, az is Yuasa. (70 ezer Ft Belgiumból, kérdéses, mennyire friss az áru.) -
-
Srácok!
Áprilisban 10 éves az MX-5-öm (ND, 2.0, i-stop), a gyári EFB akksi van benne, ami így már betöltötte a 10-et.
Télen alig használtam a sózott utak miatt, a héten vettem ismét intenzívebb használatba. Kedden hazavittem, feltöltöttem az akkut, szerdán mentem vele országúti 80 km-t, de nem ment az i-stop*. Tegnap, csütörtökön újra töltőre tettem, ma sem megy az i-stop*. Nem vagyok az i-stop / start-stop nagy barátja, csak nem akarom, hogy egyszer az út szélén hagyjon az autó a megdöglött akku miatt.
* Az energia-diagramon azt jelzi, hogy "nincs készen", illetve szürke marad az akkumulátor rajza. Semmi hibaüzenet nincs.
Végig, az utolsó Amperig ki van fizetve az akku... Mi a tapasztalat, ilyenkor cserés az akku, vagy adaptálódhat még a BMS?
.
-
ReSeTer
senior tag
Pont ezért kérdezem. A jó vélemények szerintem kombi tulajoktól jönnek. Legalábbis ez a tippem, mert a gyári cikkszámok mind a három kasznit megkülönböztetik és különböző revízióknál járnak egymáshoz képest, tehát még azt se lehet mondani, hogy csak kamuból írnak más betűket.
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Van itt valaki olyan, akinek Mazda 6 GH HATCHBACK/SEDAN-ja van, és hátul utángyártott lengéscsillapítót használ? (KYB, MONROE, BILSTEIN, SACHS...)
Tapasztalat kényelem terén átlagos magyar utakon? -
dangerzone
addikt
válasz
vizcsap
üzenetére
Ha valaki lusta váltani, annak lomha lesz.
Ezeket a motorokat pörgetni kell. Ahogy írták, alacsony fordulaton egy szívó 4 hengeres motorban nem lesz nyomaték, 4000 rpm körül van a Skyactive G/X nyomatékcsúcsa. Ugye turbós motornál meg egyenletes, folyamatosan húz, az 1.4 TSI-nek is 1500-4000 között van 250nm-es nyomatéka.
Szóval a Mazdánál ott van az a 180 lóerő, de érzetre más lesz.Én is azt javaslom, hogy ha nagy a dilemma, akkor próbáld ki mindenképp, és akkor rövidre lehet zárni az ügyet.
-
nyepi
tag
válasz
vizcsap
üzenetére
A Sky X nem turbós, de feltöltős. Kompresszoros motor.
És, ez csak az én véleményem, nem egy erőgép. Érzetre kb., mint a 2.0 szívó motor. Ugye, itt alapvetően nem teljesmény növelés miatt van rajta a kompresszor, hanem a levegő többlet miatt.
A legjobb lenne, ha kipróbálnád, az a biztos. -
#TOTTI
őstag
válasz
vizcsap
üzenetére
Eggyikkel sem a csúcsteljesítményen autózol, a turbós autó részterhelésen erősebbnek érződik, erősebb is a turbónak hála. A teljesítmény viszi az autót ami a nyomaték és az adott forulat szorzata. Én elfogult vagyok és szívópárti. A lényeg 200nm 5000-es fordulaton ugyanannyi lóerő mint 400nm 2500-as fordulaton.
-
vizcsap
tag
A 179LE-s X-es motor teljesítményéről mi a véleményetek?
A kezdeti tesztek jókat írtak, aztán az évek alatt született pár olyan hozzászólás külföldi fórumokon, ahol arról panaszkodnak, hogy érzésre közel sem 179LE és hogy a mai turbó motoros autók világában lomha.Jelenleg egy 150LE-s 1.4 TSI-t hajtok, aminek a teljesítményével nagyon meg vagyok elégedve (nyilván a kis turbó gyorsan lankad, de pl. városban meglepően fürge, lámpától indulásnál lehet vele meglepetéseket okozni
) és nem szereték visszalépni, ha már elvileg papíron erősebb motorról beszélünk.Próbáltam keresni ebben a fórumban is a motorrol, de vagy rosszul kerestem vagy nincs igazán beszélve róla, mert alig találtam pár hozzászólást és azokban se volt erről szó sajnos.
-
nyepi
tag
-
xymano
csendes tag
válasz
adamka1313
üzenetére
Azt nem hallanám akkor is mikor elindulok.
A sebességet rendesen veszi vagy, ha csak benyomom és felengedem? Eddig csak menetközben hallom -
xymano
csendes tag
Sziasztok
Vettem egy 2007 és mazda 6 ost benzines 1.8 As kombit.
Mikor benyomom a kuplung ot váltásnál és felengedem akkor 2 kattanó hangot hallok. Szerdán viszem szerelőhöz de addig is van valami tippetek?
Mentem vele próbakört akkor nem hallottam semmit tegnap sokat mentem vele viszonylag és akkor sem volt semmi hang. -
nyepi
tag
válasz
Moleman
üzenetére
A gyári Denso.
Én Boscht már nem veszek semmiből. Az átfolyós vízmlegítőn keresztül a flexen át a PM szenzorig, akksiig én már annyi Bosch-al szívtam, hogy a hátamon feláll a szőr tőle.
NGK-t múltkor cseréltem, vissza is jött az autó, hogy gyorsításkor dadog, MIL lámpázik. Keresztbe volt repedve a porcelán.
Kollégámnak pedig egyszerűen meghúzáskor kiesett a közepe, pólusostól, porcelánostúl. Csak a menetes része maradt a hengerfejben.
NGK-val sok gond van.
Részemről preferált a Denso.
(a Sky X gyári gyertyája 27 k./db. 60 k-s periódussal
. Na az már zsebbe nyúlósabb.
Bár a Stellantisnál meg pl. 30 k.-s periódust ad a gyár. Amit érdemes is betartani, mert a fent említett NGK-kal ott is sok gond van, ami később trafó hibát fog okozni.) -
ZeroX92P
tag
válasz
elpescador
üzenetére
Amennyire az internet népe tudni véli a gyári cikkszámos gyertya is vagy NGK vagy Denso, elvileg mindkettővel szerelték gyárilag.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Diablo IV
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Apple MacBook
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Nem kapsz kisebb kapszulát!
- További aktív témák...
- DC160W-GAN Tech-Protect 6 portos asztali töltőadapter PD 160W / QC3.0 Fekete
- Új Honor X7d 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Lenovo ThinkStation P330 Gen 2 Tower workstation /számla- garancia
- Suunto Sonic csontrezgéses fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. Na az már zsebbe nyúlósabb.
T0mBd1gg3R