-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
válasz
thomas77 #144775 üzenetére
Nem kötekedésből:
Úgy tudom az "5G" lényege, a legfontosabb előrelépés a korábbiakhoz képest, hogy pl. egy extrém zsúfolt cellát (amit a 4G már nem tudott kiszolgálni) azt "könnyen" viszi.(Ha egy 4G-s cellára egy időben rászabadult 100 4G- netező akkor csak csordogált a net, akadozott stb. de egy ugyanilyen 5G-s cellában simán elneztezik egymás mellett 100 vagy akár 150 ember is)
Tehát ennek a gondolatmenetnek a vége, hogy te mint önállő 5G-s telefonnal rendelkező milyen különbséget vársz egy 5G-s cellában netezve? Úgy tudom, hogy egy 4K stream-et egy nem zsúfolt 4G-s cella is kiszolgál.
További gondolat: mi az amire eddig nem volt "elég" egy jó, erős nem leterhelt 4G-s elérés, amihez 5G kell?
-
-
PedroPascal
őstag
válasz
thomas77 #143590 üzenetére
Igen valóban nagy csalódás főleg úgy hogy sok évet vártunk erre és már több éve velünk van. Ahol van igazi 5G ott jó lehet érezni az előre lépést. Többi helyen elérték azt a szintet mint 10 éve ami a 4G akkor tudott. Ezek után nincsen arra magyarázat hogy ez így rendben van.
-
kchris78
veterán
válasz
thomas77 #143586 üzenetére
De igazából azért sincs extra fejlesztés mert ha aránylag sűrűn lakott területeken is ha megvan egy stabil 20-70Mbit, kell több? Már ha mobilnetezésre kell nem vezetékes szolgáltató pótléknak. Ennyin HD videó is megy. Mire várnánk többet? Hogy a Speedtest 900-at írjon? Van ennek user oldalon gyakorlati haszna? Szerintem nagyságrenddel kevesebb mint amikor edge után 3G lett... (szerintem az volt a legfontosabb váltás) Azért hogy milliárdokat öljenek fejlesztésbe, aztán ott legyen kihasználatlanul az eszközök annak nem sok értelme van. (nyilván sok helyen ami van kevés, mert low-band sávok vannak csak használatban, illetve nincs az adott cellának elég uplinkje)
-
4Grider
félisten
válasz
thomas77 #143586 üzenetére
Azóta az egy főre eső havi adatforgalom sokszorosára nőtt, így már csak a mid-band tetejével van esély nagyságrenddel nagyobb sebességre de sokkal rosszabb lefedettséggel. Ezt egyelőre csak a yettel lépte meg, mert nekik nincs vezetékes szolgáltatásuk, így előre menekültek. A Telekom és a one nem igazán érdekelt a nagy sávszélességű 5G fejlesztésében, mert sokkal kevesebb többletbevétel származik belőle, mint amit rá kell költeni.
-
PedroPascal
őstag
válasz
thomas77 #143513 üzenetére
Lassan itt a 6G és még az 5G is kuriózum sok helyen. Az elmúlt években szépen emelkedtek az előfizetés árai de a gyors 5G, (nem a kamu 5G ami ugyan az mint a 4G) sehol sem lett tovább fejlesztve. Szerintem 3-4 éve kb ugyan ott áll. Bp meg néhány nagyobb város bizonyos részein. Illene már haladni ezen a téren mert nagyon le van maradva ez a történet.
-
válasz
thomas77 #143511 üzenetére
Engem pont nem érdekel az 5G, nagyon jól elvagyok 4G-n is. Bár a jelenlegi telefonom (Redmi Note 11) nem is tudja, de ha tudná se hozna lázba. Ha magától átáll oké, de biztos nem fáradnék vele, hogy még kapcsolgassam is, mert minek... Akkor se, ha ingyen adják. Ez alól esetleg az az eset kivétel, ha rossz lenne a 4G elérés, de épp az 5G jól menne.
-
Cs1csó
titán
válasz
thomas77 #143437 üzenetére
Ez totál hülyeség. Pont az a lényege "prepaid" megoldásnak, hogy TELJES kontrollod van azbegyenleged felett. Ha valami hülyeséget csinálnál még az is max a feltöltött egyenleg erejéig lehetséges ami optimális esetben 3-5 ezer forint.
Tehát ennyi "tűnhet" el, mire észbe kap az ember.Nekünk a villanyóránk is ilyen (annó az előző lakó volt notórius nemfizető ezért szereltek fel neki ilyet, ezt "örököltük" meg) bemész pl. egy Inmedio újságoshoz, és feltöltöd tetszőleges összeggel pl. 10 ezerrel, kapsz erről egy blokkot rajta egy számsor, otthon odamész az órához bepötyögöd és megjelenik az egyenleg.
Ez pl. vízóránál lenne egy nagy segítség ha az óra "után" történik a csőtörés, és az így elfolyt viz szépen megpörgeti az órát)Plusz megszűnnének a tartozások, mindenki csak addig nyújtózkodna ameddig a takarója ér.
Sőt idővel ezt lehet fejleszteni tehát pl. akár egy telefonos alkalmazással is lehetne tölteni és az összegbegyből meg is jelenne az órán, sőt akár telefonnal is követhetnéd az óraállást, és jelezhetne az alkalmazás ha pl. 15kW óra alá esik az egyenleg.De ha valaki kap pl. valamilyen rezsitámogatásos segélyt azt is egyből jóváírhatnák a számlára.
Vagy ha "védett" fogyasztó akkor napi pl. 1 órára megnyithatják a vizet X köbméter erejéig, vagy az áramot pl. Napi pár kW óra erekjéig.
Bőven van ebben fantázia.
-
-
TomPack
őstag
válasz
thomas77 #143406 üzenetére
Én a Telekom appal csináltam tegnap Domino eSIM-et! Bolondbiztos!
Aprólékosan végigvezet a folyamaton, ha wifin van a telefon akkor azt észleli az app és szól, hogy kapcsold át mobilnetre!
Azután sms-t küld az élő SIM-re, majd legenerálja az eSIM-et az applikáció!
Ott lesz a QR-kód is, ÉS az eSIM aktíválókódja is amit ki lehet másolni és beilleszteni ha nem akar valaki QR-kódot olvasni! Én nem akartam és nem is tudtam volna mivel egy telefonon intéztem az egészet.
Szóval egészen addig amig nem aktíváltam a frissen legenerált eSIM-et, addig élt a régi kártya! Aktíválás után láttam hogy 5-10 másodpercig birkózott a két térerőikon, de aztán a régi kártya lehalt.
Az app is azt írja, hogya a továbbiakban új eSIM-et igénylek, akkor az aktíválás után a régi inaktiválódni fog, amit célszerű eltávolítani a telefonból.Tehát semmiképp nem fogsz két szék közül a padlóra esni!
(régi Domino eSIM-el és Yettel papíralapú QR-kóddal már megszívtam és mehettem be az üzletbe mert nem jó ütemben csináltam a dolgokat, de itt ezt szándékosan sem lehet elrontani)
-
btudos
nagyúr
válasz
thomas77 #143406 üzenetére
Ugyanezt meg tudod csinálni úgy is, hogy az eddig eSIM-es készülékről indítsd mobilinternet kapcsolattal az új QR kód generálást - weben biztos működik, az appot nem próbáltam még, és a másik készülékkel beolvasod a telefon képernyőjén megjelenő QR kódot, így PC sem kell a művelethez.
-
-
válasz
thomas77 #143372 üzenetére
No, valamiért törölték az előző hsz-emet, de köszi a tájékoztatást
Azt szeretném még kérdezni, hogy ha több eSIM-et használnék egy telefonban, amiket ugye csak váltogatva lehet használni, akkor remélem, hogy a váltogatás mehet problémamentesen, nem kell újrainstallálni minden alkalommal a Telekom eSIM-jét egy új QR kóddal
-
Cs1csó
titán
-
Cs1csó
titán
válasz
thomas77 #143332 üzenetére
Mi az elvárásod az 5G kapcsán mivel szeretnél többet mint a 4G
Úgy tudom a legfontosabb előnye az 5G-nek, hogy egy adott cellában egy időben több kapcsolatot is ki tud szolgálni, mint a 4G.
Tehát mint egyén, valódi előnyt nem érzékelhetsz, max ha egy zsúfolt helyen korábban lassú volt a net, most ugyanolyan zsúfoltság mellett is normálisan tudod azt használni. -
-
martonl
senior tag
válasz
thomas77 #138515 üzenetére
A hívásértesítő SMS ELVILEG meg fog érkezni akkor is, ha nincs volte roaming. Az USA-ban persze ez kétszer se biztos. Kénytelen leszel telefont venni/kölcsönkérni, ez van sajnos. Viszont Domino-val szerintem nem fog menni a hangroaming ez egyértelműen le van írva a T oldalán. Én a hívásértesítőre nem adnék, bár nekem megjöttek a pandémia előtt, viszont akkor még vígan ment a 2G is a T-Mobile-nál.
Az S10e nagyon jó készülék, de nem tudni, hogy volte roaming képes-e. Sajnos ez csak teszttel derül ki, mert senki nem mer ilyen listát publikálni. De ez lehet szolgáltatófüggő is. Mondjuk az ottani vidéki, 600MHz-es 4G-t szerintem nem tudja, így még a normál lefedettség is foghíjas lehet.
Igazad van, teljesen szétcseszték a rendszert.
-
csaszi75
senior tag
-
4Grider
félisten
-
-
kalanchoe
senior tag
válasz
thomas77 #112842 üzenetére
Szerintem apránként könnyebb kifizetni, mint egyben, nem érzi meg annyira az ember pénztárcája. Ha pedig 2-3 évig használja, és nincs szándékában leváltani, a hűség sem probléma.
Én például csak azért vettem részletre, mert egyrészt nem tervezek váltani előreláthatólag, másrészt nagy készülékkedvezménnyel körülbelül olyan a részlet, mintha a Spotify Premiumot fizetném.
De nyilván, embere válogatja.
-
-
Gabesz87
veterán
-
-
anglergab
addikt
válasz
thomas77 #107805 üzenetére
Bármelyik, hardverileg VoLTE-képes telefonnal működik (4-5 éve támogatja szinte az összes, a modem chipekbe bekerült), HA a telefon nem nézi a VoLTE esetében a szolgáltatót (azaz mindig be van kapcsolva, ez a ritkább), vagy ha nézi a telefon a szolgáltatót, akkor pedig benne van kifejezetten az adott szolgáltató VoLTE-profilja a készülékben. Ez utóbbi a gyakoribb, de ez esetben a szolgáltatónak fel kell vennie általában a kapcsolatot a gyártóval és a gyártónak ezt szoftverfrissítéssel tudatnia kell a készülékkel, ami lassabb, nehézkesebb folyamat és a régebbi, nem frissített típusok esetében sajnos nem járható út.
Azok hiába VoLTE-képesek, az adott szolgáltatóval nem fognak VoLTE-n működni, csak azokkal a szolgáltatókkal akik akkor szóltak nekik, amikor még támogatott volt a készülék és bele is került, le is ment ez a szoftverfrissítés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest