- Szerdán mutatkozik be az iPhone SE
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- AI: keményen kiosztotta Európát az amerikai alelnök
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Milyen GPS-t vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
KODI MAGYAR KIEGÉSZÍTŐK!
-
(rögzített hozzászólás)
StreamShark kérdésedet ide tedd fel, miután ezt és ezt elolvastad!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
Ncore addon nálam mai naptól nem indul, csak forog a karika és kb lefagy a box. Eddig hibátlanul ment. A kedvencekbe kirakott sorozat amit onnan néztem az indul, az megy. Frissítés nem volt ahogy látom. Mi lehet ennek az oka?
Több újraindítás, újratelepítés sem segít[ Szerkesztve ]
-
_Smooth
senior tag
válasz
brazos #48950 üzenetére
Köszönöm. A h265 probléma tiszta, azt elfogadtam, hogy nem képes lejátszani, elejétől kezdve világos volt, hogy HW-esen nem tudja. Nem is izgat. Amit azon akarunk nézni, annál ügyelek, hogy h264 legyen a tartalom.
Én arra gondoltam, hogy korábbi LE verziók (viszonylag) stabilan futottak. Most ez a 12-es (ahogy lejjebb is írtam) újraindulgat, meg hosszabb idejű lejátszás közben elkezd "hadarni/ugrálni".
Azt is el tudom fogadni, hogy már ehhez a verzióhoz gyenge a vas, viszont csere előtt megpróbálkoznék kevésbé HW igényes, jobban optimalizált OS-szel (amennyiben létezik).
Amúgy moziban Shield mellett van egy PC is (játékkonzolnak építettem), de azon valamiért totál fakó lesz a kép, amint elindítom a kodit. Tök fura, mert az elmúlt 10+ éve voltak HTPC-im (főleg x86 alapú) és sose volt ilyen gondom.
Végülis, ha ezt sikerül orvosolni, ott nem annyira ragaszkodom a távirányítóhoz, mehetnek erről is a filmek, aztán akkor shield át a másikba. Ha viszont stabilizálható az RPi, akkor nem vacakolnék ezzel.# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
brazos
senior tag
-
blakey
titán
válasz
brazos #48945 üzenetére
Inkább olvasd el, amit írtál, utána "dolgozok" kicsit".
Azért szaggat a h265-nél, mert a High avc-s cabac kódolást a procinak kell erőból(izomból) valós időben kikódolnia, ehhez gyenge az RBi3 procija.
- hogy jön a h265-höz az AVC-s CABAC?. Valamint RBI3-at írsz következetesen, holott RPi3.#48946aprokaroka87
H264 ( avc ) és H265 ( hevc ) is tud Cabac-ot
- azt írtam, hogy a HEVC = h265, az AVC = h264. Egy szót nem írtam CABAC-ról.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
brazos
senior tag
válasz
_Smooth #48947 üzenetére
... a stabilabb disztro kérdéshez ...
Van egy oldal, ahol részletesebben írnak ezen problémáról, igaz ott csak a HEVC problémákat vesézik ki, eléggé jól.
Szóval gyakorlatilag a lényeg, az új kódolási módokhoz a régebbi Raspberry Pi hardverek már gyengébbek, így az ilyen kódolt média tartalmak (ideértve az MPEG-4 Advanced Video Codec Main@L5.1 CABAC profilt is ) ezeken az eszközökön való lejátszása problémákat okozhat. Nem ismételném meg a linkelt oldalon leírtakat, csak a végéből idéznék két gondolatot:
... Ez azt jelenti, hogy a Raspberry Pi 4, 400 és 5 hardvereken a HEVC támogatás kiváló, mivel ezek az eszközök támogatják a natív HEVC hardveres dekódolást, az újabb illesztőprogramok pedig támogatják a 8/10/12 bites kimenetet a jobb 4K HDR érdekében, de az ilyen kódolt tartalmak régebbi Pi 0/1/2/3 eszközökön való lejátszása már kihívást jelent, mivel az FFMpeg szoftveres dekódolás már nem a régebbi Pi hardverre optimalizált, és a régebbi Pi eszköz felhasználói ilyenkor a gyenge hardver és a kevés memória miatt megjelenítési, lejátszási problémákba futhatnak bele. ...... Összefoglalva:
Ha régebbi Raspberry Pi 0/1/2/3 hardveren HEVC-támogatásra van szüksége, használja a LibreELEC 9.2.x-et, és ne frissítsen LibreELEC 10.x vagy újabb kiadásokra.
Ha Raspberry Pi 4 vagy 400 hardverrel rendelkezik, használja a LibreELEC 10.x vagy újabb verzióját, hogy élvezze a jobb HEVC és 4K HDR támogatást. A Raspberry Pi 5 eszközökhöz LE11.x vagy újabb szükséges. ...[ Szerkesztve ]
-
xcsabo
senior tag
Hali! Tudtok valamit a daddylive pluginről, miért nem mennek a linkek? Focisakat próbáltam. Egy sem megy.
-
_Smooth
senior tag
válasz
brazos #48942 üzenetére
Köszönöm. HitPaw-val próbáltam mindenfélét (mkv uhd és fhd felbontásban is, mov, mp4, xvid... ezek közül egyedül az utolsó működött, de tekerni nem lehetett. Majd DivX az egyetlen, ami tényleg működik, csak nem tudom, mennyit ront rajta).
Sőt, azt is próbáltam, hogy esetleg működő DivX verzióból mkv... de akkor megint nem ment
Mindegy, marad így.
Esetleg még egy stabilabb RPi3 distrót tudtok ajánlani?# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
blakey
titán
válasz
brazos #48942 üzenetére
…a h265-nél, mert a High avc-s cabac kódolást a procinak kell erőból(izomból) valós időben kikódolnia…
- a h265 az HEVC, az AVC h264.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
brazos
senior tag
válasz
aprokaroka87 #48941 üzenetére
De ha egy olyan videórésze lenne(ami most nincs neki) ami képes lenne hardverből(szoftveres coeck nélkül) rásegíteni a lejátszásra(valós időben) akkor nem lenne gond, de így....
-
brazos
senior tag
válasz
_Smooth #48938 üzenetére
Azért szaggat a h265-nél, mert a High avc-s cabac kódolást a procinak kell erőból(izomból) valós időben kikódolnia, ehhez gyenge az RBi3 procija.
Amúgy a h265-nél még belép mellé a HDR10 is lásd egy rövid magyarázat itt:
Az uhd filmek h264-re átkódolva már nem jelentenek gondot az RBi3-nak, amúgy próbáld meg a kérdéses videót Pc-n(ahol minden codeck adott) a Freemake-vel átkódolni, szabványos mp4-be, hátha azt normálisan lejátssza az RBi3.[ Szerkesztve ]
-
brazos
senior tag
válasz
aprokaroka87 #48939 üzenetére
-
_Smooth
senior tag
Köszi. De ez milyen hülye profil, és miért csak ezeknél? Egy konvertálás ezen miért nem segít? (leszámítva a DivX verziót) Igen, értettem a zacskóba/bőrtáskába csomagolt hasonlatot, csak arra lennék kíváncsi, akkor miként lehet a codecet konvertálni (a kínai nyelvet, és nem a csomagolást).
Illetve a legfrissebb UHD filmeket is vígan játssza (h264 esetén. h265 is megy neki, csak ott szaggat).
Akkor marad a divix és ennyi? Vagy van esetleg valami tipp, hogy hozzá se kelljen nyúlni, vagy esetleg csak annyiban, hogy minőség rovására ne menjen?# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
brazos
senior tag
válasz
_Smooth #48934 üzenetére
Format : MPEG-4
Codec ID: mp42 (mp42/mp41)
Video:
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
(Advanced Video Codec Main@L5.1 CABAC 1)
Format profile : Main@L5.1
Codec ID : avc1Ebből az adatokból szerintem ezzel lenne a gond, ezért nincs kép az RBi3-on.
(Advanced Video Codec Main@L5.1 CABAC 1)
Codec ID : avc
A fejlettebb profilt nem képes a RPi-n lejátszani, a többin igen. RPi-n ha nincs hardveres rásegítés, akkor azt a procinak kellene valós időben kikódolnia, ez meg nem mehet neki erőből rendesen, ezért szaggat a lejátszás.[ Szerkesztve ]
-
_Smooth
senior tag
Úgy emlékszem, korábban már azt is próbálgattam. Akkor minden más is sz*rul ment. De mindjárt ránézek...
Így van: ha kikapcsolom, akkor megy a kép, de akkor (az és minden más video/film/sorozat is) szaggat, mint az állat.
Amúgy a PC-s kodin DXVA2 van, az RPI-n viszont az alábbi képen látható:
Nekem ugynaígy van beállítva, csak van +1 kapcsoló (deinterlace) és minden ON.
Ha a DRM PRIME főkapcsolóját nyomom ki, akkor megy, de szaggat.
Ha csak alatta az allow HW acc-ot, akkor megy, de szaggat.
Ha csak a deinterlacet, akkor ugyanúgy nem megy.
Próbáltam, hogy HW acc ki, és nem direct to plane, hanem EGL (ez a két opció van). Ugyanúgy nem megy.
(kép nem a saját gépemről készült, neten kerestem gyorsan)[ Szerkesztve ]
# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
_Smooth
senior tag
válasz
aprokaroka87 #48932 üzenetére
Teljesen hibátlanul. PC-s Kodi, nV Shielden lévő androidos kodi, windows saját lejátszója is, mind hibátlanul viszik. Csak az RPi-n lévő kodi nem ad képet.
Sőt, még az iphone is megbírkózik vele.[ Szerkesztve ]
-
_Smooth
senior tag
válasz
brazos #48930 üzenetére
Igen, pontosan ez a kombó van. És talán pont azóta vannak gondok vele, mióta erre a 12-es verzióra frissített. Nem az alábbi (bár korábban nem tapasztaltam ilyet, de nem is próbáltam ezekkel a videókkal), hanem rendszerstabilitás. Szerencsére filmlejátszás közben nincs gond, de menübe kilépve néha fogja magát és újraindul. Vagy katalógusban scrollozva egy idő után nem tölti be a borítókat. Vagy ha már huzamosabb ideje játszik le (pl. zsinórban 5-10 sorozatepizód, de néha film közepén is) elkezd szétcsúszni a lejátszás. Mintha a kép lemaradna a hanghoz képest, amit aztán egy darálással próbál behozni. Kilépek a filmből, újra elindítom, és akkor megy megint rendesen egy darabig.
Van esetleg RPi3-ra ennél stabilabb javaslat?# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
_Smooth
senior tag
válasz
nfsu17 #48927 üzenetére
Köszi mindenkinek a gyors választ.
(azóta közben próbálkoztam XVID-del is, azzal már lejátszotta, de se PC-n, se RPI-n nem lehetett tekerni; azonnal megfagyott, akár be is zárta. Majd DivX-szel próbáltam, azzal már lejátszotta és tekerni is lehetett. Csak nem tudom, ez nem megy-e a minőség rovására)Ez az eredeti formátum:
Format : MPEG-4
Format profile : Base Media / Version 2
Codec ID : mp42 (mp42/mp41)
File size : 2.39 GiB
Duration : 33 min 38 s
Overall bit rate mode : Variable
Overall bit rate : 10.2 Mb/s
Frame rate : 25.000 FPS
Encoded date : 2017-07-20 01:21:52 UTC
Tagged date : 2017-07-20 01:24:49 UTC
TIM : 00:00:00:00
TSC : 25
TSZ : 1Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format settings : CABAC / 4 Ref Frames
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, Reference frames : 4 frames
Codec ID : avc1
Codec ID/Info : Advanced Video Coding
Bit rate : 9 988 kb/s
Width : 1 920 pixels
Height : 1 080 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 25.000 FPS
Standard : PAL
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.193
Stream size : 2.35 GiB (98%)
Language : English
Tagged date : 2017-07-20 01:21:52 UTC
Color range : Limited
Color primaries : BT.709
Transfer characteristics : BT.709
Matrix coefficients : BT.709
Codec configuration box : avcCAudio
ID : 2
Format : AAC LC
Format/Info : Advanced Audio Codec Low Complexity
Codec ID : mp4a-40-2
Source duration : 33 min 38 s
Bit rate mode : Variable
Bit rate : 192 kb/s
Maximum bit rate : 291 kb/s
Channel(s) : 2 channels
Channel layout : L R
Sampling rate : 48.0 kHz
Frame rate : 46.875 FPS (1024 SPF)
Compression mode : Lossy
Stream size : 45.6 MiB (2%)
Source stream size : 45.6 MiB (2%)
Language : English
Tagged date : 2017-07-20 01:21:52 UTC[ Szerkesztve ]
-
brazos
senior tag
válasz
nfsu17 #48929 üzenetére
LibreELEC 12.0.2 with Kodi (Omega) v21.2
(ha valóban ez van neki fenn, de ezzel is gond van -lásd a linkelt oldalt- egyes h265-ös kódolt filmeknél.)
De a legjobb lenne, ha a kérdéses filmról adna egy médiainfó-s leírást, gyaníthatóan a legújabb hdr-es, h265 verziós filmekkel lehetnek gondjai.[ Szerkesztve ]
-
brazos
senior tag
válasz
nfsu17 #48927 üzenetére
A kérdezőnél nem CoreElec fut, hanem LibreElec....de amúgy valóban videó codeck probléma van. Viszont a gond inkább ez lehet: LibreELEC 10.0.2=Kodi (Matrix)v19.4
És ugye a 19-es kodinál néhány HEVC-H265-ös videóval gondok vannak RPi3 alatt...[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
válasz
_Smooth #48926 üzenetére
https://mediaarea.net/hu/MediaInfo/Download
Van ötletetek, mi lehet a gond?
Nincs, mert nem tudjuk mi a videó kódolása pontosan.
De a fenti progiba ha betöltöd, majd az megmondja és legalább a videó (kép) sáv adatiról ha beillesztesz ide valamit, akkor tudni fogjuk mivel is van dolgunk/dolgod.Addig bármibe forgathatod a videót (avi, mov, ts, mkv, webm....) úgyse fogja lejátszani, ha nem tudja értelmezni, hogy mi a képi anyag kodekje...
Értsd így: tök mindegy, hogy nejlonzacskóba teszed a kínai szövegű törvénykönyvet, vagy bőrtáskába, egyik esetben sem fogja az agyad befogadni a kínai szöveget, mert nem tudja értelmezni...amint megtanulsz kínaiul, már beteheted bármilyen táskába is.Lehet simán csak 422-re kell tenni és nem is kodek gond.
Beállítások/Rendszer/CoreELEC > 422
vhogy ígyexDigi
-
_Smooth
senior tag
Sziasztok,
RPi3-on LibreElec (v12.0.2 - talán. A legfrissebb) futtat Kodit (21(?)).
Az ég világon minden filmet/sorozatot lejátszik, amivel eddig tápláltam (még a h265-öt is, csak szaggat), kivéve néhány videót, amit nem rég akartam azon keresztül nézni.
Alapból .mp4 kiterjesztésű filmek. Hang van, de képernyő fekete.
Videokonverterrel próbáltam .mkv-re és .mov-ra is átlőni, de nem változott a dolog.
Ugyanezeket egy másik szobában lévő androidos nV Shield Pron lévő kodi gond nélkül játssza. PC is simán viszi.
Van ötletetek, mi lehet a gond?# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
Hege1234
addikt
válasz
ludnik #48922 üzenetére
hmm, az jó kérdés
ezt nem értem:
TheMovieDB-bol raktam mar regebbi verziot is fel azzal sem ad pl a Film HU 1080 menupont semmi talalatot.
mi köze van az addonban lévő Film HU 1080 menühöz a TheMovieDB-hezesetleg a log-ot küld el pm-be, de szerintem erről ott sem lesz infó, hogy mi miatt nincsen nálad találat
[ Szerkesztve ]
-
ludnik
tag
nCoreTV nekem egy talalatot sem ad. Elementumot mar egy eve hasznalom ncore-ral. Se pc se android nem mukodik. TheMovieDB-bol raktam mar regebbi verziot is fel azzal sem ad pl a Film HU 1080 menupont semmi talalatot. De pl az statisztikaban ott vannak az infok a profilomrol. Mi lehet a gond?
[ Szerkesztve ]
-
1stVikman
senior tag
válasz
gyuri81 #48919 üzenetére
Én úgy állítottam be, hogy bejelentkezés után a kiegészítő beállításaiban az m3u list creator pontban megadtam egy mappát, majd a create m3u and epg list-re legeneráltam a listákat. [kép]
Aztán simple iptv kliensben meg a beállításokban betallóztam a megfelelő helyre az m3u-t, epg-t meg az epg menüben. Aztán kodi kilépés, belépés után már rendben volt minden. [kép] -
brazos
senior tag
Minden egyes telepített Kodi addon és függőségfájl frissítésekor letölti és elmenti magának a zip fájlokat a profilban az Addons-Packages-be, itt amúgy, ha bele tudsz nézni, számos új és régi zip fájlt fogsz(ha még nem törölted őket ki) találni. Az, hogy most ezeket törölted, azzal csak a régi zip-eket szedted le, az újak, a frissítettek újra meg fognak jelenni. Továbbá megjelennek azok a kis thumbnail képek is, amely oldalakon a használt addonok keresnek, és amit betöltenek egy-egy filmtalálatkor, ezek alkotó elemei(képek, ikonok stb.) szintén letöltődnek, plusz emellé még ha a beállításban nem tiltottad le, lejönnek és megmaradnak a színész bélyegképek is, ezek együttesen már számottevő méretet tudnak produkálni. És a Chache tartalom is emeli a méretet, nem véletlen, hogy a fentebb ajánlott program ezeket szedi ki minden futtatásakor. Ha sok médiatartalmat keresel a kodiban naponta rendszeresen, úgy elég hamar összejönnek a "plusz kilók" - ez mondjuk asztali gépen, és jó nagy tárterülettel bíró boxon nem okoz nagy problémát, de egy tv-re telepített Kodinál erre azért ajánlott oda kell figyelni, és használati módtól függően törölni a felesleget.(lévén a tv-ken igen kevés tárhely van)
[ Szerkesztve ]
-
Hege1234
addikt
válasz
Flowtation #48913 üzenetére
max 10 könyvjelződ (csoport) lehet
az 10 különböző mappázási lehetőséget jelent
(10 különböző rss cím)elnevezed valahogy így, hogy a legördülő menüből egyszerűen ki tudd majd választani, hogy hova kerüljön és melyik meghajtóra
pl. HDD - hang és kategóriaD - Film (HUN HD)
D - Sorozat (HUN HD)
I - Mese (Film HUN HD)
I - Mese (Sorozat HUN HD)
C - ideiglenes letöltésekaz oldalon létrehozod a csoportokat
és akkor már lesznek rss címeidaz rss címet már hozzá tudod rendelni szerintem kb.
minden kliensben egy adott mappához (qbittorrentben biztos)
I:\\Mese\\Sorozatok\\Hun HD
I:\\Mese\\Filmek\\Hun HD
.
..... -
hoktar
csendes tag
Szia!
Ha Kodi elfogyasztotta a rendelkezésre álló tárhelyet, akkor a következőket javasolnám:
1. (Ahogy ZED58 is írta [#48889]) telepíteném a Kodi Backup addon-t és azzal csinálnék mentés a Kodi és Kodi kiegészítőinek beállításokról.
2. Telepíteném az [EZ Maintenance+] Kodi addonnt, majd azzal töröltetném a "Chache"-t a "Packages"-t "Thumbnails"-t. De a mellékelt leírás szépen végigvezet a telepítés folyamatén, és azon, hogy mi mire való.Nálam nagyon jól működik.
[ Szerkesztve ]
Migiri-Migiri-Megyek!
-
Flowtation
őstag
válasz
Hege1234 #48855 üzenetére
Szia!
Először is én is köszönöm a munkát. Nekem csak annyi lenne a kérdésem - seed szempontból - hogy jelenleg akkor úgy működik, hogy amit szeretnénk megnézni, azt egyből tudjuk, viszont ahhoz, hogy megfeleljünk a szabályoknak a letöltést-seedet még meg kell oldani külön, kézzel?Csak azért kérdem, mert én nem egy helyre töltök, hanem legalább 3 külön mappába (film, sorozat, mese, + ideiglenes letöltések), ezért nálam nem működik az, hogy hozzáadom valami mappához, aztán majd automatikusan behúzza a kliens vagy csak nem értek hozzá és nem oldottam meg.
Köszönöm a választ és a munkát is még egyszer!Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
gyűrű
addikt
válasz
aprokaroka87 #48910 üzenetére
Ezt a kodi így jelzi ki, nem a feszín tulajdonsága.
-
-
vargalex
Topikgazda
Sziasztok!
Hege1234 jóvoltából felkerült a MovieShark repoba a MoziMix kiegészítő 1.0.1-es verziója. A változások:
- oldal változás lekövetve
Alex
-
_ocsisajt
őstag
válasz
Tressy #48905 üzenetére
(Nekem is van itthon most már ONE, de csak net, anyumnak van tv csomagja, eddig azt használtam én is, de neki basic van sajna, abban nincs benne az Arena
)
Mindegy, marad a SPORT HD addon, angol nyelven, az sem vész.
[ Szerkesztve ]
tl;dr: ENFP-T :) | proud cat dad ^_^ | Loving ARPGs (only Hardcore mode!) | Epic genre and Psytrance forever! :)
-
_ocsisajt
őstag
válasz
Tressy #48903 üzenetére
Köszi!
De ez kodin miért lengyel??? Nincs opció átállítani
Na mindegy, akkor maradok böngészőben, már nem akarok vele sz*rakodni, minnyá kezdődik.
Szerk: Upgradelni kell 14 napos free-re, de ahhoz meg kell a bankkártya, akkor ezt passzolom... (Nem, akkor sem szeretném megadni nekik, úgy sem fizetnék elő)
[ Szerkesztve ]
tl;dr: ENFP-T :) | proud cat dad ^_^ | Loving ARPGs (only Hardcore mode!) | Epic genre and Psytrance forever! :)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest