Hirdetés
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Betáblázta magát az Oppo
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
fulton
addikt
Wera használok. Profi eddigiek alapján.
-
K1nG HuNp
őstag
Milyen nyomatékkulcsot használtok? A Park Tool TW-5-2 megéri vagy van olcsóbban is megfelelő minőségű? 2-12 közötti tartományra használnám. Bringa boltban láttam digitális Pro Tools-t de 80kt nem akarok kiadni érte ha az analog park toolsos is jó 40ért vagy akár valami még olcsóbban. (de persze nem cél az aliexpress minőség, nem akarom hogy a karbon lássa baját)
-
chatran
őstag
válasz
fulton
üzenetére
Köszi, nálad azért durvább volt a helyzet, mert őrkutya volt és jóval nagyobb darab.
Ami rám jött valami labradorféle lehetett, ami a közeli tanyáról szökhetett ki. A közelben ahol megálltam van egy kutyakiképző is, de ott nem láttam mozgást.
Egyébként az egyik kedvenc 60-70 km-es köröm, legalább 20x megtettem már probléma nélkül. Kevesen ismerik, ezért alig van forgalom. Gyakran látok fácánokat, nyulakat, kócsagot meg egyéb vízimadarakat. Őz is szaladt már ki elém. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
mauimagic
üzenetére
Nem, úgy mintha csak a te kutyád lenne és rá kellene parancsolj a lehető legerélyesebben...az állatkerti éveimben (1989-2005) soxor voltak nehézségeink a nagyobb vadállatok kezelésével mikor el kellett érni, hogy akaratuk ellenére is ide-oda mozogjanak különböző okok miatt, és mikor egy medvét, vagy tigrist kellett valahogy betessékelni 10.000m2-es világos kifutójából az 50m2-es sötét éjjeli szálláshelyére bizony minden eszközt be kényszerültünk vetni. Ott gyakran kiderült, hogy a mély, erős és agresszív hang egy jól időzített, az állat mellé érkező kővel, fadarabbal csodákra képes még egy 250 kilós
lexarom a fejed
hangulatú tigrissel is. Akkoriban így ment ez vadkeleten...
-
fulton
addikt
Gurultam ma egy szószerint gurulgatóst. 27.5-es átlagra. A pulzus ezen az intenzitáson nem nagyon reagált : )
Kis napsütés is járt, szeles (lehűlt a levegő). Mégis nagyon jól esett.
-
Nutra
tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
"én már jártam meg, hogy kilyukadt a hosszú hónapokig nyeregtáskában rázkódó belső a dörzsöléstől"
vákumcsomagolóval helyes kis pakkot csinálok a pótbelsőből, megvédi a fólia meg kisebb helyet is foglal. -
fulton
addikt
válasz
chatran
üzenetére
Itt van.
Jó hogy megúsztad, épségben.Hasaggymeg:
Kiáltás..hm. Én szinte sokkot kaptam (halálfélelem?) abban a pillanatban mikor pár másodpercre tőle tudatosult hogy nekem fog támadni, csak az ösztön létezett, olyan gyorsan történt minden. Aztán meg mikor sikeresen elmanővereztem mellette egyfajta eufória+mintha csak utasa lennék és vinne a bringa, ott teljesen megnyugodtam már. A kutyás találkozásokból ez volt a legdurvább élményem. -
Tin
veterán
válasz
chatran
üzenetére
Pont ma történt velem is. Erdőben megyek, ez tényleg ilyen hátsó út, max bringások meg az erdészet használja (de aszfaltos), nő megy elengedett kutyával. Csengetek messziről, aztán újra, aztán közelről már hangosan. Nő a kutyát meg akarja fogni, de nem volt rendesen megnevelve, ezért rám szaladt. Játszani akart, de a bringán ülve amikor oldalról meg aztán szemből rád szalad, akkor megállsz. Megálltam, mondtam a nőnek, hogy megvárom, amíg megköti, azzal is bénázott, aztán szóltam neki, hogy azért kicsit jobban figyeljen, meg onnan pár percre gyerekek is vannak. Aztán elkezdett hepciáskodni, hogy ő 30 éve itt sétáltat kutyát, és hogy bringával különben sem kellene itt közlekedni (az úttesten, érted
), meg hogy nem érdekli, amit mondok. Mondom jó, akkor a dashcamen fel van véve minden, én barátságos voltam, de akkor viszem a rendőrségre, további szép napot. Hápogott még valamit, de otthagytam, lett egy rossz estéje, megérdemli. Nem tudom, miért kellett bunkóznia, amikor mindig előzékeny vagyok a kutyásokkal, gyerekesekkel, mindenkivel, akkor is, ha öten egymás mellett sétálnak az úttesten. -
vallas
őstag
valaki jön etyeki garvelra? Idén is beneveztem túrára....
-
mauimagic
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ilyesmire gondolsz?

[link] -
-=RelakS=-
veterán
válasz
chatran
üzenetére
Engem is meg akart ma enni egy kutya, de a gazdi vissza tudta fogni. Az is igaz, hogy egy tacskóval talán nincs sok meló ilyen téren

Viszont olyan jó lenne, ha amikor az autónak stop táblája van, nem akarna elütni, meg ha az autó elindul az út széléről, akkor a bringát is jármű számba venné

Hasaggymeg
Gondolom nem azt kell kiáltani, hogy "Csibész!"
-
mauimagic
senior tag
válasz
chatran
üzenetére
Így mozdulatlanul gurulva abbamaradt az ugatás és a blöki visszafordult.
Jól csináltad! Ilyenkor a vadászösztönnel rendelkező állatok azt hiszik, hogy meghaltál, azért vagy mozdulatlan. Azt pontosan fel tudják mérni, hogy a 30-al robogó valami, amin ülsz, az nem maga a "vad", hanem egy kerékpár. Ez a racsnihang miatt van, amit semilyen állat nem ad ki, tehát tudja a blöki hogy ez bizony egy kerékpár, ami nem ehető.A másik magyarázat, hogy
kutyasuttogó vagymázlid volt.
-
-
chatran
őstag
Sosem futott még rám kutya tekerés közben, ma ezt is megéltem. Éppen a kanyart vettem be olyan 30 feletti tempóval, mikor hangos ugatásokkal rohant felém egy barnásfekete dög.
Egy pillanatig gondolkodtam rajta, hogy Fulton módjára beletaposok, de se a bicóm, se a kondim nem lett volna alkalmas hosszabb távon 40 feletti tempóra.
Aztán a pedálozás abbahagyását, kicsatolást és kigurulást választottam, meg az imát. Így mozdulatlanul gurulva abbamaradt az ugatás és a blöki visszafordult. Megállva már csak a hátsóját láttam, majd szarópózba vágta magát ezzel jelezve, hogy már nem érdeklem.
Örülök, hogy ilyen könnyen megúsztam.Amúgy hová tűnt a kangalos menekülős videó?
-
Lacerta
aktív tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Azon sem segít a folt.

-
Lacerta
aktív tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
ha a szelep szakad ki a gumiból, akkor azon nem segít a foltozás.
...annak mennyi az esélye?!
3 vagy 4 belsőt dobtam így ki az elmúlt években. Elenged a vulkanizálás a szeleptőnél. Hirtelen halál, másodpercek alatt 0-ra ereszt a kerék. Eddig szerencsére mindig álló bringánál következett be ( nagy öröm amikor melóból mennél haza és ott áll lapos kerékkel ), de ez valószínűleg csak azért van, mert időben többet áll a bicaj, mint amennyit gurul. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
K1nG HuNp
üzenetére
Semmilyen kerékkel nem szabad játszani, van egy relatív minumum ami kell ugye ahhoz, hogy óvatosan még hazaérj felütés nélkül. Tény, hogy a karbon kényesebb, de van itt egy ritka vendég erdélyi srác aki hazament (akármennyit) lapos kerékkel, mely igaz alu volt, de meglátszott azon is az erőszak, a külső meg kábé ronggyá szakadt.

#352391Lacerta...
ha a szelep szakad ki a gumiból, akkor azon nem segít a foltozás.
...annak mennyi az esélye?!
-
Lacerta
aktív tag
Én belsőt hordok magammal, nem foltot, két okból. Az egyik, hogy gyorsabb kidobni a régit, és betenni a tartalékot, mint p*csölni az út szélén a ragasztgatással. Azt majd otthon szép nyugodtan. A másik, hogy ha a szelep szakad ki a gumiból, akkor azon nem segít a foltozás.
Patentszemet, láncbontót soha életemben nem hordtam magammal, nem is kellett. Aztán tavaly betettem egyet-egyet a váztáskába, mert itt a fórumon bogarat tettetek a fülembe.
Na erre kora ősszel el is szakadt a patentszemem egy 104 km-es tekerés közben épp az 52. km-nél. -
K1nG HuNp
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Karbon kerekekkel mennyire szabad jatszani a lassu defektekkel? Nem akarnek kart okozni bennuk meg felverodest
-
Seep
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Mult hetvegen a ferto to egy reszet kerultuk ocsemmel, egyszercsak megy elottunk spdsl cipoben gy full beoltozott srac, egyik kezeben egy kerek a vallan meg valami jofele orszaguti. Szegeny hozott potbelsot amit ki is cserelt , de csak 1 CO palackot hozott amivel nem tudta felfujni. Meg igazitottam a gumit, mert nem volt rendesem a helyen es a kis cyclami elektromos pumpaval siman felfujtam neki 7Bar-ra. Nagyon orult szegeny. Szoval szerintem barmilyen rovid utra kell azert felszereles.
-
Ja, az se fog már megjönni addig...
De nem DH-zok, talán az túléli.#352384Friczy: vágásos defektekkel szoktam megszívni tubelessnél. Nem fogja meg a tej, nem fogja meg a kukac, szét kell szedni a kereket és belülről megfoltozni. Belsős rendszert már nem használok, eleget álltam az út szélén. ZselicRINGen is láttam pár sorstársat az út szélén gumit szerelni.
De erről jut eszembe, a két tartalék kereket is el tudom vinni, elfér a kocsiban.
-
Tin
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ezt több naposra értettem. Nálam csak multitool, belső és pumpa van, meg patentszem. De ha több naposra fogok menni, ahhoz vettem váltótartó fület is. Külföldön nem akarok ezzel szívni.
-
Friczy
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Részemről inkább foltozok, ha az időjárás és az én időm megengedi. Így látom, hogy merre van a lyuk, és melyik részen kell megkeresni a külsőben az esetleges bűnöst. Sokszor nem elég végigtapogatni belül. Az meg milyen jó, amikor a tartalék belső ugyanattól a tüskétől lyukad ki, mint az előző

-
Friczy
senior tag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Foltkészlet, ragasztó, nem hiszem, hogy olyan sok defekt összejön, hogy az ne legyen elég. De ha nagyon parázol, abból is lehet több, ha egy hosszabb túrán összejön húsz defekt, még mindig jó vagy
A nyári túrákon a túratársak defektjeit is szoktam szerelni néha, még sose fogytam ki. a készletből. -
Hasaggymeg
Topikgazda
Pont erről beszélek, nagyon sok mindent lehetne hordozni... korábban én is annyi mindent cipeltem magammal amit aztán sosem használtam, aztán lassan leszoktam majdnem mindenről...most, napi 2-3 órás köreimre itt lakott területek körül, meg mondjuk fél napos Börzsönyös-Pilises menetekre nem viszek csak pumpát és egy láncbontós multikulcsot, külföldön, hosszabbakra meg felbigyesztem a nyeregtáskát egy pótgumival, gumileszedővel és kukaccal...más semmi.
-
Tin
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére
+ váltótartó fül !
-
flash-
veterán
Na tök jó,majd nem felejtem még beszélünk erről 🙂
A gyári Garmin lámpatartó 14.25 euro volt,nem azt linkeltem?
Dark Archon:köszönöm a tippet,jó tudni. Akkor egy kis tükörrel az igazi,azt hiszem régen pont itt linkelte valaki azt a fajtát amit az országuti kormány végére lehet tenni,ilyennel esetleg van valakinél egy tuti tippje ?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
2021 előtt 30 évig foltoztam, de nekem valahogy az egy (x ideje hordozott és talán még soha fel sem fújt) pótgumin felül mindig nagyobb biztonságérzetet adott egy foltozókészlet, mint további gumik.
...mondjuk olyan már volt, hogy a foltokat vágószerszám híján sorra kettéharaptam mikor sógorom olyan defektet kapott mellettem a lejtőn mely után míg megállt a sziklás talajon további 5 helyen lyukasztotta ki belsőjét.
-
deva
tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
2 TPU kevesebb helyet foglal, mint 1 butyl, ráadásul ha TPU-ban utazol, azt még foltozni sem feltétlenül egyértelmű, a standard megoldások vagy működnek, vagy nem. Emiatt én is inkább 2 pót belsőt hordok, a foltozót ki is vettem, fölösleges.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Dark Archon
üzenetére
A bájkpekingnek csúfolt műfaj más tál tészta, de állandóan 2 gumit cipelni magaddal nekem soknak tűnik.
-
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Attól még tapasztalat, hogy nem tudsz eléggé felkészülni olyan túrára, ahol tényleg csak magadra számíthatsz. Például a Zselicben, ahol hétvégén túráztam, nem sok térerő volt. Vagy, ha külföldön vagy, szintén szívás ott integetni az út szélén, hátha megszán valaki.
Nekem tervbe van véve jövő hét végén Horvátország, olyanokra kell gondolnom, mint tartalék lánc, patentszemek, sárvédők*, vízálló kamásli, belső a tubelesshez, kukac, tartalék tej, tubeless-szerelő készlet, külsőjavító folt, CO2 - ha szét kell szednem a tubelesst, meg úgy az összes létező ruhám és ezeket vinni hátizsákban / nyeregtáskában (valszeg ez utóbbi lesz, ha már megvettem tavaly).
* tegnap hazafelé megáztam, 7°C-ban közel egy óra ázás király dolog. Cipőm, zoknim, lábszáram tocsogott, és a hőmérséklet miatt rohadtul átfáztam. Az ass-saver ilyenkor semmit nem ér - rövid is, tele lett a hátam, sisakom sárfoltokkal - és egy ilyen élmény igen haza tud vágni egy külföldi tekerést.
-
Perillustris
senior tag
válasz
f_sanyee
üzenetére
A 820-as az első firmware-rel bolyozás közben folyamatosan jelzett, kvázi használhatatlanná téve a radart. Még úgy is zavaró volt, hogy én némítva használom.
-
f_sanyee
senior tag
válasz
Perillustris
üzenetére
Hogy mi? Miért lenne alapprobléma, hogy jelez ha mögötted bármi gyorsabban jön, akár bringás? 515 nekem jelez bármire és jól is van így.
-
K1nG HuNp
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Kettővel azért nyugodtabban indulok neki 100km fölött a dolgoknak főleg elhagyatott helyen ahol nem tudok elsétálgatni valami tömegközhöz sem
-
deva
tag
Ha már drága radar tartó, framesandgear saddle rail mountot tudom ajánlani, ha esetleg nyeregtáska miatt így nem férne el a radar, akkor lehet mindenféle gopro extenderrel megtoldani
-
-
Kro
tag
válasz
flash-
üzenetére
Akkor nem is vagy messze tőlem.
Ismerős az a rész is amit mondasz, bár bringával még nem jártam, csak Lajosmizse-Nagykőrös részt inkább, főleg mióta patika aszfalt lett.
Én általában egyedül járok és megelőzni se nagyon szoktak, de simán kinézem, hogy tempósabban közeledő bringásra is riaszt.Azért a linkelt 50 eurós lámpatartó konzolt kicsit erősnek érzem. Bár nem vitás, szebben néz ki mint a gyári, de nah....
-
flash-
veterán
válasz
Perillustris
üzenetére
csak sima , ez egy 10 éves alu vázas Speci allez
-
Perillustris
senior tag
válasz
flash-
üzenetére
Én innen vettem tartót az 515-höz, nagyon széppé teszi a rögzítést és nem mellesleg biztonságossá. Aero nyeregcsöved van?
-
parandroid
félisten
válasz
parandroid
üzenetére
LOL, most megneztem, tényleg nem lehet rá pántot kötni, csak a szilikon tokra. Viszont ahhoz adtak is: [link].
p
-
flash-
veterán
ó csak feltételeztem mert a computereken van madzag de igazából mindegy is, kíváncsi vagyok milyen lesz, errefele (Albertirsa-mikebuda között ) van egy aszfaltos rész ahol évek óta az út két széle elég szélesen fel van marva így ha nem jön autó nyilván nem ott tekerek de ugye sok esetben nem hallani (szél, stb) lejtőn meg pláne jól fog gondolom jönni.
Egyébként nem az van hogy csak nagyobb motorokat lát a személyautón, teherautókon,stb kívül?
valamelyik tesztvidó szerint kerékpárosra is be be jelez ha mondjuk mögötted lemarad a társad aztán újra bekerül a "képbe"?K1nG HuNp: én vittoria latexet használom(montiba is), ja mindennap pumpálhatod, de én sajnos nem birok mindennap menni, meg görgőzök is úgyhogy eleve nem kell így állandóan ezzel szarakodni. (azt mondjuk nem tudom hogy ha hetekig lapos a gumi az károsítja -e, asszonyén is ez van, elvileg nem de ki tudja ezek a gumik már mindentől berepedeznek, tönkremennek annyira ki vannak könnyítve...)
gördülési ellenállása igen jó. [link]
inkább az a hátránya hogy pár óra alatt is enged pár psi-t szóval ha mész egy balatonkörre ott túra alatt kell pumpálni)
meg aztán vagy csak urban legend vagy nem nálam az tény hogy még nem volt vele defektem, jó azóta mióta megvan nagyon sokat nem is tekertem (pá ezer km-ert) de azér már ez is jó arány gp5000-el. -
MC Pite
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
A sima Spark szokott ennyiért menni (néha boltban is, de főként bikemag apro/testbike bolhán).
Ennyiért jó deal mint olcsóbb trail bringa; de sokaknak az RC az igazi Spark
.K1nG HuNp: Ridenow tpu.
Olvadástól nem félnék, de a műanyagszelepesre lehet hogy rá kell fogni néha a pumpát, a fém stabil. -
K1nG HuNp
őstag
milyen belsőt használtok? a sima butyl belsőből 2 nem fér el az elektromos pumpa mellett a kis nyeregtatyóban.. ezek az újabb fajta TPU-k megérnek 10 ezer forintot darabonként?
-
válasz
parandroid
üzenetére
Atyagatya, erről megtaláltam EZT, amit már ezer éve kerestem*, kösz

* olyat, ami nem kerül 25 ezerbe.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Szkott Szpark héccázé anybody?
[link] -
parandroid
félisten
válasz
flash-
üzenetére
Jár hozzá egy pánt, de amúgy érdemes hozzá egy nyeregcsőre erősíthető tartót venni. Gari Mo-n necces, ahogy hallottam, de személyes tapasztalatom nincs, felénk mindenki általában a garminnal intéz ilyesmit direktben, az működik.
Ja, látom szerkesztettél, ez nagyon jó ár a gyári tartóért.
p
-
flash-
veterán
válasz
Khelben
üzenetére
most a Varia az Alzánál pillanatnyilag nem elérhető így én Garmin Varia RTL515-öt bikeinnről vettem, ott 46.913Ft igaz nem tudom ott hogy megy a gari intézés, Tényleg tudja valaki?
de a garmin cuccok általában bírják jóideig..(és vettem hozzá gyári bilincses konzolt, így atombiztos lesz, de elvileg még mazdagot is adnak hozzá, azzal még átkötöm a nyergen is akkor sehogyse fogom elhagyni - sajna nem egy embert tudok aki elhagyta az o gyűrűs megoldással a varia-t) -
MC Pite
veterán
Jogos, geminivel berakattam egymás alá, de ez elcsúszott!
Helyesen
1251: 10,11,13,15,17,19,21,24,28,32,38,44
1231: 11,12,13,15,17,19,21,24,28,32,38,44Aszfalton többet használt gépnél nálam a 11-13-15 kicsit nagy lépcső -persze most is ez van, meg lesz is, mert húzós lenne váltani, de a 1231 eleje használhatóbb, 13 as fog mehetne a síkon 30as sebességhez kb 34es tányérral (most ez 38T és 15 kb), és végre a két gyorsabb fokozatot tudnám emyhe lejtőn tartani is, és a 34T 44 azt adná felfelé mint most a 28T 36.
parandroid: Köszi!
Tukolp: Pont a napokban szedtem össze egyenes kormányos ilyesmi gépeket. Azok mellé esetleg dekás gravel amit felvennék a listára.
-
fulton
addikt
Nem tudom most fejből a statot a di2 -mnek de kevés ha csak statisztikából kiindulva nézzük.
- Nem csak síkon közlekedek. Szeles időben megint csak kellenek - síkon is - az optimális pf miatt (is) + télen ez eltolódik. Nekem országútisként a lényeg: hogy a fő használti tartományban (lehetőleg) foganként legyen a kiosztás - itt jön a képbe az a pár fokozat amiben legtöbbet mozgok.
A másik, a mászós helyek ahova ellátogatok zemplén, bükk szlovák stb.., oda eleve kell elől a 34T is...lényeg: Teljesen felhasználás függő, hogy ki, hova és mit tervez a bringával.
Mikor már valaki ismeri magát, az erejét, tempóját, hol és mikor használná a bicót, ez alapján lehet redukálni az áttétből.
pl egy TT bicóra kapásból nem tennék magamnak csak egy 52T tányért előre, de hátra már megint csak jó az a fogankénti lépcsős sor a fő használati tartományban.Elindulásnál amúgy kikönnyítesz és végigváltasz, vagy izomból indulsz nagy áttétellel?
néha van hogy megteszem helyzet adja -
Laby
őstag
Köszi!

Pont az általad linkelt BSC200-at nézegetem. Meg hozzá ezt az Igsports lámpát. Egyelőre nem jövök rá. Most 1db M80 mount-ra lehet felülre pattintani a BSC200 computert és alulra meg a lámpát vagy kell hozzá még valami? Lámpa rögzítés nem egyértelmű, hogy rögzül olyankor, amikor fölül a computer van.
Milyen kuponnal van 15k alatt?
-
MM
őstag
IGPSport BSC200 pl. (Vagy az utódja, BSC200s). Kuponnal 15K alatt van.
Mindent tud, amit szeretnél, csiganyálas navi is van benne.
Érdemes a konzollal együtt venni, Garmin mountos, szóval külön is találsz hozzá.#352342 Tukolp: :
A gravel birngáknak más a geója, mint egy verseny országútinak, magasabban van kicsit a kormány alapból. Ahogy egyébként egy csomó MTB-nak is alacsonyan van.
Ha magas egyenes kormányt keresel, az a trekking leginkább, pl. ez a Decathlonból. -
Tukolp
aktív tag
-
Laby
őstag
Aliexpress-ről tudtok ajánlani max 15 ezerért GPS-es computer-t?
Van egy COOSPO HW9 pulzusmérőm. Ezzel legyen kompatibilis, lehetőleg lehessen 2 külön tartót is venni hozzá, mert 2 biciklin váltogatnám a használatát.
Élőben mutassa a pulzusom, aktuális sebességet, az se baj ha az aktuális időt (szóval előny ha testreszabható a képernyő).
Strava-val kommunikáljon és ha nem irreális extra, akkor navigálni is tudjon.Van ilyen egyáltalán, vagy ezek már a 50+ ezres igények?
-
fulton
addikt
Nem elég. Nekem pl 11-30 sor van, és 50T elsővel, sokszor még jólesne a 18as fog a hétköznapokon főleg szeles időben. Szóval, minden használva van, kivéve talán az 50/11 50/12 (az csak ereszkedős részeken/erősebb hátszélben). Így jó ahogy van, egyet sem nélkülöznék belőle.
-
Victoryus
addikt
válasz
Tukolp
üzenetére
ok, hogy alföld, de melyik része? Mire gondolsz, Körösök gátjai, földutak?
Van az Alföldi gravel betyár youtube csatorna, ő megy mindenfelé egy gravel bicajjal. Merida valami, most nem néztem már meg pontosan.
Megy gáton, erdőben, földúton, de nem csak az alföldön. Legszebb részek nyilván az erdők, Körös part. Nagyon sok az új tarvágás. Remélem változik az erdőgazdálkodási nézet/módszer belátható időn belül. Dobozi erdő már egyáltalán nem erdő.
Szemetek. Pedig hányan megírták már, hogy meg kéne hagyni a nagy fákat, komplex ökoszisztéma a gyökérrendszerük, meg jó ha árnyékol az uitódoknak stb. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
mauimagic
üzenetére
Valami 500-as Deore szintű volt gyárilag bepréselve a Cube szerint ezzel az OKS 277-el (kevéssel, mert kiütéskor nem sok nyomát láttam kenőanyagnak) mely hangtalanul ment 4, illetve 5 évet (nem egyszerre cseréltem a kettőt mert egyik még tökéletesnek tűnt) és ~25e km-t, majd tavalyelőtt bepréseltem egy XT 800-as egyik, utána tavaly másik oldalát. Na ez kezdett el most kattogni, nem tudom pontosan melyik oldalon.
A nindzsát meg várom, a napokban kell érkezzen. -
Maximum1
őstag
-
Maximum1
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
"Alföldre gravel mehet 1x12-es GRX..."
GRX csúcsa, ennek a szettnek van a legnagyobb áttételtartománya és egyben a legdrágább is, felesleges kifizetni ezt a felárat alföldre, szerintem.
Kis túlzással komplett bringát vehetsz a szett áráért. bovdenfékes dechatlonos, olajos cube -
parandroid
félisten
válasz
Tukolp
üzenetére
Ha maradhat a koskormány, akkor gravelt néznék, valami nem túl agresszív gumival, de relatíve alacsony nyomáson (3-4 bar között pl). De ha találsz olyan országútit, ami tárcsás, minimum Tiagra (esetleg 105), alu vázas, karbon villás, és belemegy a 32-es gumi, azzal már teljesen jó vagy szerintem. Alföldre gravel mehet 1x12-es GRX (vagy sram apex) váltással is, és akkor az első váltóval sem kell vacakolni.
p
-
Tukolp
aktív tag
válasz
parandroid
üzenetére
hát inkább valami chill ride-ra gondoltam, semmi rohanás, arra ott az országúti,
ezt amúgy 6-7 BAR-on használom, nagy úgy repeszt
Most inkább valami túraféleségre gondoltam a természet lágy ölén
-
MM
őstag
válasz
MC Pite
üzenetére
Jó lenne, de ahol én néztem eddig, akár a SRAM oldalán, ott az XG-1251 sajnos:
10-11-13-15-17-19-21-24-28-32-38-44T, bár ez D1-es.
Vagy van belőle E1 új kiosztással, és azt nézted? Ilyet egyelőre nem találtam, szóval érdekelne, hol láttad.D1-nek az eleje alig különbözik (csak el van tolva) a jelenlegi mullet stupomtól, ami XG-1275, és legalább 50-ig megy:
10-12-14-16-18-21-24-28-32-36-42-50Alapból egyébként nem lenne rossz, de esetemben a GX Eagle AXS elég hosszú kanalas és hivatalosan nem kezeli az XPLR sorokat.
Kísérletezgetni nem sok kedvem van vele, másfajta lánc is kell, a mostani sor pedig még az idei után még egy szezont bír várhatóan. Ha igaz, hogy a 12-es XPLR hátsó sorhoz is váltót kellene cserélni, annak aztán tényleg semmi értelmét nem látom, a 44-et is keveslem, a 1351 már értelmesebb lenne, főleg egy 36-os első tányérral.
De UDH hiányában elvetem mindig úgyis, meg mivel pörgetek, és 38-as a tányér elöl, már egészen megszoktam, hogyha pont két sebesség között hiányérzetem támad, akkor változtatom kicsit a PF-et (100-ról 90-re, vagy fordítva), és már jó is. -
parandroid
félisten
válasz
Tukolp
üzenetére
Tényleg azt kene eldönteni, hogy mrdjon-e a koskormány, illetve, hogy túrazni szeretnél inkább, vagy gyorsan menni, Olyan nincs, ami mindenre ideális, szóval mindenkeppen jó lenne tudni az irányt, és akkor lehet finomhangolni a kompromisszumokat.
Az biztos, hogy egy modern országúti, meg alu vázzal, de karbon villával is jóval komfortosabb lesz. 28-as gumit kb minden tárcsás bicaj tudja, guminyomássl is sokat lehet hangolni, illetve tubelessesítéssel is komfortosabbá tehető még.
p
-
Tukolp
aktív tag
válasz
parandroid
üzenetére
betonra még atom
, mikor megvettem le se szálltam róla, jól megy amúgy karba van tatva satöbbi, de sajna offroadra nem a legjobb 
Meg most a magyar utakon sajnos, ha belefutsz 1-2 meglepetésbe az nem kellemes. -
Tukolp
aktív tag
válasz
parandroid
üzenetére
Hát ami legközelebb van hozzá az kb ez Kettler Alu Rad Vintage : annyi hogy 62-es a váz mert magas vagyok:
De igazából ezt még talán itt ott eltekerem de eléggé "szenvedős"
Én azért gondoltam valami vastagabb kerékre mert, ezzel ha belemegyxek egy kátyúba akkor koppanásig behorpad a kerék aztán lehet kukázni a felnit, nem egyszer volt már ilyen, ezzel menni kell, de a magyar utak szarok, aztán egy random kátyú is jól meg tud szívatni.
-
parandroid
félisten
válasz
Tukolp
üzenetére
Attól függ, milyen országúti. Ha belemegy a villaba a 32-es gumi, akkor el lehet azzal menni bárhol, hacsak nem tengelyig érő sárról-homokról beszélünk. Először használd, amid van, aztán majd kialakulnak az igények, illetve érzed, merre kell elmozdulni. Én a 25mm-es slick gumikkal is rámegyek bármilyen útra, csak kicsit óvatosabbnak kell lenni, meg nem nyafogni, hogy nem komfortos (persze, hogy nem az, nem arra van kitalálva). A régebbi orszagútimból pont most csináltam mindenest, erre egy kicsit morcosabb, de meg mindig aszfaltos 32-es gumi került, meg nem fújom 4 bar fölé, így teljesen élhető, amíg nem kell tényleg terepre menni vele.
p
-
Tukolp
aktív tag
Tervezek kezdeni biciklizgetni, Alföldön lakom, így kezdésre tudtok dobni 1-2 tanácsot merre keressek útvonalat ? pl. lehet e menni autóúton?
Ugyanakkor lehet kellene vegyek vmi biciklit mert "csak" országútim van és ha vége a betonnak akkor nem nagyon tudok tovább menni, nem tudom gondolkodtam hogy veszek egy montit vagy valamit, de jó lenne kicsit kalandozni a senkiföldjén de úgy néz ki jelenleg limitáltak az esélyeim :/ -
mauimagic
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Új PF csapágy kezdett kattogni? Vagy megjött a nindzsa és az?

Nekem az alis sz.r csapágyfészek mozgott, nyilván az volt a hunyó, nem a váz, de úgy voltam vele, hogy úgyis bennt lesz hagyva az alu csapágyfészek, csak a csapágyakat fogom ezentúl külön cserélni, ezért nem bonyolítottam meg a primerrel![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Max kicsit melegítek, 70 fok körül már jó elvileg, szal disznóperzselő 5 perc és az első fekete füstnél mán jóleszesz
Legrosszabb esetben NFD, úgyis a második életét éli a Scalpel, ha itt az idő kész vagyok elengedni
-
mauimagic
senior tag
Egyébként ahogy azt már előttem Lacerta megírta, a Park Tool hozzáadott értéke a ragasztóhoz a Park Tool matrica, így erős túlzás, hogy erre gyártott anyag.
Nem mondtam hogy a Parktool gyártotta volna, a légyeg hogy a zsír sz.rt se ér egy PF esetén, ha egyébként méretprobléma miatt kattog, hiszen önmagában nem tart semmit, az az 50+ Nm, amit egy átlag mugli kiállva tekerésénél kap a PF, elég hamar elintézi.
Lacerta kolléga AI módját innen is köszönve, tisztában voltam eddig is a zsír és csapágyrögzítő (ami egyébként nem menetrögzítő...még akkor sem, ha azt is gyárt a Loctite
) fogalmával és felhasználási módjával. -
m72
tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
ha felfeküdtek a peremek annak egyenesnek kellene lenni, nem?!
Igen, ha egyébként a kétoldali két csapágyfészek egytengelyű és a fészkek homlokfelülete tökéletesen merőleges a tengelyre és ez az egész ment közben sem rugalmas alakváltozik jelentősen. -
Maximum1
őstag
2 napja fék megy, csak annyit írtam hogy gyengén fog a bownenes kinai trp utánzatom, de az olvasottak alapján nem is olyan szar.
kb. Olyan helyen lejöttem vele az erdőben, amilyet itt még sokan gyalog sem láttak
-
Lacerta
aktív tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Hát, 1000-es olajom van otthon, az már kb. úgy folyik mint a méz. Ez meg 5000 cst. És ez van teflonnal besűrítve.
Szerintem bármilyen szerelőpaszta megfelel. Alapolajban ugyan hígabbak szoktak lenni, de egyébként is itt már leginkább a szárazanyag ami számít, az védi a felületet. Az olaj csak a súrlódást csökkenti összeszereléskor. -
Lacerta
aktív tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
m72...hajtóműcsapágy esetén (legalábbis Shimano) ahol a csapágyházra felfekvő perem van nem értem hogyen lehet srégen bepréselni...vagyis a végén, ha felfeküdtek a peremek annak egyenesnek kellene lenni, nem?!

Gyári célszerszámmal ja.
Ott is van azért egy kis rugalmassága / játéka a rendszernek, főleg amikor épphogy elkezd bemenni a furatba a középrész. De a szerszám nem rontja tovább a szorulást, hanem korrigál. Ellentétben a gumikalapáccsal.
Ez az OKS 277 nagyon brutál cucc. 5000 cst alapolaj viszkozitás... Huh.
-
Lacerta
aktív tag
válasz
vakablak93
üzenetére
a legtöbb felnin, pont ezért van ott egy csík, ha az eltűnik elkopott a felni, nem bonyolult.
Nem mindegyiken van, és nem nagyon tudok válogatni, ha 26 colos is kell legyen meg duplán szegecselt duplafalú is. Ha van csík, akkor is lehet, hogy nyár közepén tűnik el.én akkor viszem szervízbe a bringát, amikor kell.
Nem fogok hónapokat várni.
Eleve ezt 2 nap alatt megcsinálja akármelyik szervíz... Vagy te olyanhoz jársz, akinél heteket vársz egy felnire?
Én akkor viszem, amikor nagyon muszáj, mert egyébként magam szerelek mindent. A kerékfűzés kb. az egyetlen, amit nem csinálok meg. És nem csak azért mert spórolós vagyok, hanem mert el kell vinni a bringát valahová a halál f*szára, onnan haza kell jönni, majd gyakran érdeklődni, hogy ugyan, kész van-e, visszafáradni érte, utána bosszankodni hogy így én is meg tudtam volna csinálni, és nem tartott volna 1-2-3 hétig.Ja, és nekem egész évben tekerés van, bringával járok a legnagyobb hóvihar közepette is.
Dettó. Ezért fontos a rendelkezésre állása.Nekem az a tapasztalatom, hogy jó a V-fék, ha nem megyek sokat/esőben/sárban/lejtőn sokat lefelé. Egyébként meg kell egy rendes bicikli, minimum 180/160-as tárcsákkal.
-
Victoryus
addikt
Na meg is érkezett a bleed kit. Tényleg úgy néz ki, ahogy hírdették. Mostmár megvárom az olajtű behelyező kézi készüléket, ne kelljen kalapáccsal vacakolni. Végre minden megérkezik a fékkar cseréhez.
[kép]
Mivel ma ennyire ráérek, lehet szétszedem az Alfine 8-at, bár ahhoz nem rendeltem meg az olajat. -
MC Pite
veterán
válasz
vakablak93
üzenetére
Ennyire fos együttállást csak MT200 és RT10-el tudok elképzelni, (más nem lehet ilyen szemét kategória) ahol... nem értem hogy tudott a gyári gyantás olyan hamar elkopni, de uátna a drágán vett fémes betét meg kinyírta a tárcsát, amit nem elhetne fémes betéttel használni (szervice/user error ha azzal párosították).
Mondjuk ha a felni nem, akkor a betét sem egyik pillanatról a másikra kopik el, hogy azonnal azt kelljen venni ami van, szal kicsi csúsztatást érzek az összehasonlításban.Egy olcsó Tektro fékkel évekig elmész, fog is, nem is nyikorog, filléres is a bele a betét. Gravelen is az van, nem csak szép tiszta időben meg lightosan használom.
Ha hangos meg remeg, meg kell nézni mi a rossz.
Vagy ki kell dobni a shimano olcsó szarjait a picsába.
Felénk egy átfűzés nettóban valóban két nap, de 2-3 hétig hozzák az alkatrészt, újabb 2 hetete vársz mire viheted, és a megígérthez képest egy hetet csúsznak mire elhozhatod
. Vidék, de ezt gondolom már sejted. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
mauimagic
üzenetére
Én is gondolkodtam ezen a Park Toolos dolgon, mely így utánanézve egyik legprofibbnak tűnik (sőt a GCN is ezt ajánlja), de mikor megnéztem a videót, hogy kell egy felületkezelő a tulajdonképpeni ragasztó előtt nehogy úgy beragadjon, hogy aztán kiütésnél megy vele a csapágyház karbonjából is kicsi hát...letettem róla.Tavábbá többszöri kérdésemre végre megválaszolta a Cube is mivel szerelik a gyárban (mert a gyári bepréselés évekig hangtalan volt) és hát tulajdonképp egy zsírral (OKS 277) így mivel ez csak nagy kiszerelésben vásárolható majd Motorex Anti Seize zsírral tolom be.

#352302Lacerta + m72...hajtóműcsapágy esetén (legalábbis Shimano) ahol a csapágyházra felfekvő perem van nem értem hogyen lehet srégen bepréselni...vagyis a végén, ha felfeküdtek a peremek annak egyenesnek kellene lenni, nem?!
-
vakablak93
őstag
válasz
Lacerta
üzenetére
Nagyon szomorú lennék, ha egy felni 2 szűk szezont menne el...
Az csak egy példa volt, nekem nem kopott el 15K-nál sem, amikor a kis városimban széttört a küllőtöveknél, a fékfelület még nem kopott el.
150€-ből megvolt a csere/németek munkadíjjával, otthon kb. feléből meglett volna.Te döntöd el nálad mi a minimum
, én a kis városiba megelégedtem annyival, hogy nem megy bele 8-as, oszt' jónapot...
De országútiban is elvoltam 6 évig a Mavic Aksiummal.szemmel követhetetlen sebességgel vált át a "hű b+ mindjárt meghalok ezzel" stációba,
-nem tudom, a legtöbb felnin, pont ezért van ott egy csík, ha az eltűnik elkopott a felni, nem bonyolult.ez nagy eséllyel nem december vége-január elejére fog esni, amikor amúgy is ki lehet hagyni a tekerést
- én akkor viszem szervízbe a bringát, amikor kell.
Nem fogok hónapokat várni.
Eleve ezt 2 nap alatt megcsinálja akármelyik szervíz... Vagy te olyanhoz jársz, akinél heteket vársz egy felnire?
Ja, és nekem egész évben tekerés van, bringával járok a legnagyobb hóvihar közepette is.
Ehhez képest, 2 hónap alatt ledaráltam a gyári fekbetéteket a tárcsafékben, ezután hirtelen azt vettem amit kaptam 50€.
Itt a topikban kaptam tippeket olcsóbb variánsról, így ezen legközelebb spórolok, ez eddig oké.Most 6 hónapos a bringa, de már minden nyűg van a fékekkel, a tárcsákon meg olyan váll kopott bele, ami szemmel is látható.
Csikorog mint a fene, alig fog stb...Ha most gyári betét + gyári tárcsa kombót megveszem meginnt, és mondjuk év végén mégegyszer, akkor egy 6 évig hibamentesen üzemelő Mavic Aksium árát el is fékeztem 1 szezonban.
Érted mi a bajom??? Ráadásul viseljem a vonyítást, remegést is???
Ha van mód elérni, hogy ne ilyen legyen, akkor oké, kaptam tippeket hová foduljak, mit keressek.
Eggynelőre ezt fogom tenni.Hidd el én elhiszem, hogy ha neked más a tapasztalatod, de nekem meg ez jött át eddig.
-
Lacerta
aktív tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Az elsők 130-ról közepes erővel fékezve ráznak, pedig gyakorlatilag újak.
Egyszer rászabályoztattam, azóta is, csak már nem annyira.
Mondjuk utángyártott cucc.
100 alatt nincs gondom vele.
Ja, és az enyém Forester.
-
m72
tag
válasz
mauimagic
üzenetére
A menetes szárral és nagy alátéttel történő behúzásra gondoltam a tákolásnál. Nehezebb volt így eltalálni, mint dedikált szerszámmal, hogy pont középen húzzam a csapágyakat, ne forduljanak keresztbe. Egyébként ahogy azt már előttem Lacerta megírta, a Park Tool hozzáadott értéke a ragasztóhoz a Park Tool matrica, így erős túlzás, hogy erre gyártott anyag. Természetesen ez semmit nem von le az anyag jóságából. A Park Tool - Loctite összefüggést egyébként maga a Park Tool írta le az egyik anyagában.
Csak gondolom, hogy kenéssel nem marad kis mértékben keresztbe feszülve a csapágy, könnyebben áll be a fészekkel koncentrikus pozícióba. Mindegy is, hogy én mit gondolok, de emlékeim szerint például a Sram, a Cube és a Radon is a kenést preferálja, de azt nem írják le, hogy miért. -
tong
aktív tag
Sziasztok!
Giant contend AR bringámhoz keresek olyan „d” alakú üléscsövet ami kisebb hátrahajlású mint a gyári, ami 20-25mm lehet. Zéro offset-es lenne a jó, de olyat még a hazai képviselet sem tud beszerezni. Van valakinek valami ötlete, hogy honnan lehet ilyet beszerezni? -
MC Pite
veterán
Faszányos a Rival XPLR 13as szett a 1351-el - de ha nincs UDH, akkor a 1251 XD(R) kazettatesttel, vagy HG test/rendszer esetén a 1231 nem sokkal rosszabb szvsz. Sőt, bowdenes váltással is mehet aki azt szeretné (akár anyagi megfontolásból), mert 12S esetén van mindenféle váltó/szett.
SRAM XG-1351: 10-11-12-13-15-17-19-21-24-28-32-38-46
SRAM XG-1251: 10-11-12-13-15-17-19-22-26-30-36-44
SRAM PG-1231: 11-12-13-14-15-17-19-22-26-30-36-44V-fék vs tárcsa: Már kb mindent megénekeltek, annyival árnyalnám, hogy normális felnit normális betét nem fog évek alatt sem elkoptatni.
De. Sok olcsóbb bringán a bakelit keménységű gyári betét a szar felnit bizony szépen koptatja, sok 3-4 éves bringán (Courier-okat mikor nézegettem) biza elől már kopáshatáron volt a felni. -
Lacerta
aktív tag
válasz
mauimagic
üzenetére
Ez valami menetrögzítő cucc. Szerintem rebrandingelt Loctite.
A zsír azért jó, mert csökkenti bepréseléskor a slipsticket, és a fészek kopását is. A slipstick kb. olyan hatású, mintha vésőt ütögetnél végig a felületen, illetve sokkal valószínűbb, hogy keresztbefordul valamilyen mértékben az agy bepréseléskor, ami szorulást és a felület további károsodását okozza.
A menetrögzítő hasonlóan kenőanyagként viselkedik összeszereléskor, utána pedig ragasztóként.
Fém vázhoz szerintem a zsír a jobb megoldás, karbonhoz a ragasztó, főleg ha már többször volt cserélve a középrész.
-
Lacerta
aktív tag
válasz
vakablak93
üzenetére
Nem eszi a felnit
- azért ezt haggyuk már. Ahogy a tárcsa meg a betét kopik, és amennyibe kerülnek, ezt klasszisokkal drágabb fenntartani. Főleg egy városin, amibe 2 tárcsa+ betét árából be is rakatod az új felnit, ami 10K kiliig meginnt oké....Nagyon szomorú lennék, ha egy felni 2 szűk szezont menne el...
A felnicserénél nem az a szar, hogy sokba kerül ( egy normális duplán szegecselt felni amúgy de ), vagy hogy drága a fűzés ( asse olcsó amúgy ), hanem hogy jellemzően nem szezon végére kopik el a felni, hanem a "tök jó még ez" állapotból szemmel követhetetlen sebességgel vált át a "hű b+ mindjárt meghalok ezzel" stációba, különösen ha csapadékosabb az időjárás, és a sarat sem lehet elkerülni. És ez nagy eséllyel nem december vége-január elejére fog esni, amikor amúgy is ki lehet hagyni a tekerést. Ha meg nem akkor következik be, akkor vagy nem tekersz, vagy halálfélelemben jársz hetekig-hónapokig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- iPhone topik
- Nyáron jön az AOC új, legfeljebb 720 Hz-re képes monitora
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Diablo II: Classic és Resurrected
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPad 7 32GB (3 hó Garancia)
- iPhone Xs Max 64GB 100% (3hónap Garancia)
- Samsung Galaxy Z Fold 7 256GB Blue Shadow Újszerű állapot 12GB RAM 2029.03.10. garancia
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Amúgy meg ja, ha az ember nem tud 800 wattot kipréselni magából, jobb, ha megáll. Rendszerint akkor kikapcsol a kutya prédázás üzemmódból.

De nem DH-zok, talán az túléli.

Szemetek. Pedig hányan megírták már, hogy meg kéne hagyni a nagy fákat, komplex ökoszisztéma a gyökérrendszerük, meg jó ha árnyékol az uitódoknak stb.