-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
Mustármag
őstag
válasz Dark Archon #319142 üzenetére
Erre figyelek, köszönöm.
-
RobbyJr
őstag
-
addikt
-
parandroid
félisten
Az új kedvenc képem…
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Mustármag
őstag
válasz fulton #319076 üzenetére
Ez igaz, akár még aláöltözőnek is jó ha esetleg hideg az amúgy kb. 20éves Adidas sapim amit amúgy hordok, csak az hideg és túl vastag a bukóhoz félek hogy eltörik a szűkítő(nem tudom hogy hívják) a sisakban.
A cellux jó ötlet, megjegyzem.
MC Pite
veterán
#319077: Tetszik hogy van külön szemüvegesnek is, szerintem egyet beszerzek.(bár még mindig zavar ez a károsanyagos gondolat)
Dark Archon
addikt
Ez vajon érthető a Dechatlonos cuccokra is?[ Szerkesztve ]
-
-
Toobee
veterán
Köszi mindenkinek a wattméréses válaszokat. Ez a teszt is valami hasonlót mondd, mint, amit ti: SRAM Rival AXS Power Meter: Hands-on and First Rides
rövidebb hajtókar gyors találatok
You Should Be Using Shorter Cranks, Here's Why
5 reasons Why You Should Be Using Shorter Cranks#319130RobbyJr:
ha nem upgrade kitet veszek, hanem komplett hajtókart, akkor azt is tudom vinni a következőre, amennyiben maradok SRAM vonalon.[ Szerkesztve ]
-
Csokicsibesz
tag
-
dom1n0
senior tag
válasz Toobee #319122 üzenetére
Teljesen jó a Rival hajtókaros dolog szerintem ha SRAM a rencered és az olcsóság a lényeg, Orbea outin nekem is az van, legyen a kocsiban egy tartalék elem hozzá azt kész.
Egyébként ha veszel egy ilyen szettet: [link] Ebbe benne van a hajtás oldal is, szóval egyben cserélheted kisebbre.
Igazából mit vársz a kisebb hajtókartól? Magasabb PF? -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Szakbarbár #319121 üzenetére
Ez a kerék szó szerint életveszélyes, életeddel játszol még görgőn is vele! Mutasd meg neki a hsz-t.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Toobee
veterán
válasz dom1n0 #319094 üzenetére
Ha már wattmérés:
Látom, hogy kétoldali wattmérésben most ezek az Assiomak az ár-érték arány bajnokok, 600 euró körül van komplett, testtel együtt, kétoldali méréssel. Pedált úgyis kell vennem, 100 euró körül vannak Shimanok, szóval maradt 500 euró. Nekem Rival hajtókarom van, 170-es méretben. Upgrade kit hozzá, 200 euró.
Ha vennék komplettet, akkor ki tudnám próbálni a 165 mm-es méretet is, mostanában úgyis mindenki attól reméli a megváltást. Ez pedig 270 euró.Szóval mi mostanában a legolcsóbb már jó megoldás azoknak, akik nem a maximumot akarják elérni, pusztán látni a wattértékeket?
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz Ringman #319089 üzenetére
Mázlista vagy. Nekem valahogy otthon be kellene adagolnom a feleségemnek, hogy kell új kerékszett az outira mert elkopott a felni és a csapágy is. A kopásjelző az előző szezonban tűnt el, azóta még 1500 km ment bele. Görgőzni ettől még jó.
Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz AH-Thfrstmkd #319117 üzenetére
Igaz, félreértettem kicsit, arra gondoltam azt kérdezi mi lesz jó a vázba, de ez valóban 4szögtengelyes melynél a tengely együtt jön a csapággyal és ha nem akarja a láncvonalat elcseszni akkor valami ahhoz közelit kell vásárolni...ugyanakkor pontosan meg van adva a hossz, így valami 123-125 közötti biztos jó lesz.
x1port...Shimanot vásárolj olyan hosszúságút mely a mostanihoz legközelebb áll, mostanit meg mérd le tengelyvégtől tengelyvégig, hisz ki van szerelve. Velotechet nem vennék.
Amint nézem van is Shimano 123mm 68 és 73-as csapágyházhoz is angol menetesben, mely, ha a tiéd valóban 124,5mm, akkor teljesen jó...1,5mm /2 = 0,7mm, ami irreleváns láncvonalváltozást eredményez.[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
x1port
addikt
válasz AH-Thfrstmkd #319118 üzenetére
Köszi. De gondolom ez akkor derülne ki ha egymás mellé tenném őket
Egyébként ugyanebből a márkából találtam ilyen méretűt csak gondoltam egy kicsivel jobb minőségűre váltanék.
Velotech van még esetleg.. -
AH-Thfrstmkd
csendes tag
válasz Hasaggymeg #319115 üzenetére
Számít a tengelyhossz is.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz peetie1 #319113 üzenetére
Szerintem is egy kutya mind, otthonra tökéletes, szerelőműhelybe aligha, oda szerintem jobb kellene.
1xport...nem a tengelyhossz számít hanem a csapágyfészek vázszélesség, ha jól látom ebbe jó néhány tengelyhosszúság passzol 107-137 között.
[link][ Szerkesztve ]
-
x1port
addikt
Üdv.
Középcsapágyat cserélnék.
Kiszedtem a régit , gugliztam de nem túl sok a választék..
Én bénázok vagy esetleg el lehet térni kicsit a tengelyhossztól ? -
peetie1
aktív tag
Megnézné valaki,hogy ennek a csapágy behuzonak a dobozos változatát engedi e kiszallitani itthonra? Nekem csak a zacskósat engedi, a dobozost nem
-
dom1n0
senior tag
Suly fetisisztaknak erdekesseg:
Newmannel van a Streem szeria, azon belul a Streem C.35 / Streem C.38 szett, 1035 gramm a 2 kerek
Ez tenyleg durva, tartossaga erdekelne.
[link] -
Speedy007
őstag
válasz -=RelakS=- #319101 üzenetére
Lámpá(k)nak GPS-s km óra a gyári beépítetje.
-
-
MC Pite
veterán
válasz Lackooo84 #319082 üzenetére
Hátő... ezért csak hálósat szabad venni, és mint ak épen is látszik, alapból nem húzom a szám/orrom elé, csak nagy (-10°) hidegben vagy nagy szélben. De eleve 'ketté nyitható', hogy akarod e arcodra is, vagy csak a fejed és nyakad védje.
Akármilyen hideg van, arcod nem fázik? Lassan mész, vagy nagy hidegben és szélben nem mész
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
dom1n0
senior tag
Skacok, cserélt már valaki esetleg RS500 pedáltengelyt Assioma DUO-SHI -ra?
Túl sok tapasztalatot a neten nem találtam róla, egy Reddites arc szerint OK. -
Ringman
nagyúr
válasz f_sanyee #319092 üzenetére
most nincs miért, kopó alkatrészek sem kellenek.
de jobban belegondolva a van rysel görgőt kevesebb, mit 2 hónapja vettem
de az lehet nem minősül alkatrésznek.[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
dom1n0
senior tag
válasz Dark Archon #319088 üzenetére
Az tuti, pár hete az eladó kiscsaj rábeszélt egyre, az elején még ízlett, a végére már komoly cukorsokkba voltam, mondtam is egy Gél hozzá képest semmi.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
vagy 1000 hsz-t kéne átfutnom, gondolom nem érdemes
az elmúlt 1 hónapban sportcélból 1x ültem bringán, a majd' minden napi pár km közlekedés az megmaradt. majd februártól belehúzok (remélem)
és vagy 2 hónapja nem vettem semmilyen bringás alkatrészt
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
addikt
-
addikt
válasz Mustármag #319058 üzenetére
Ezek a téli cuccok rendszerint ilyen bringás télhez vannak igazítva, ha nem figyel az ember, ami 8°C
0°C körül önmagában kevés, nekem egy dekás futósapkám van, de az alá egy maszkot is húzok. A kép csak illusztráció, én olyat vettem, ami az orromat nem fedi, mert szemüveges vagyok.
Lackooo84: a sisak lámpája vészhelyzetre jó, de rendszeres használatra gyenge. Legalábbis, ami nekem is az Abusban van.
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Lackooo84 #319082 üzenetére
én letolom áll alá, és nincs ilyen gond (mondjuk aztán a szakállamból egy pohár vizet ki tudok nyerni utána ), max nagyon hidegben van a szám előtt, amíg be nem melegszem. nálam is a sapka alá szelelés volt a baj, egyszerűen sehogy nem tudtam úgy felvenni a sapka+csősál+szemüveg kombót, hogy jó legyen, balaklavával megoldódott.
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
Lackooo84
nagyúr
válasz MC Pite #319077 üzenetére
Fú én nemtom hogy tudtok baklavába tekerni vagy futni, én egyszer próbáltam, kb. 3 perc után taknyom nyálam egybe volt az átázott baklavától meg nem kaptam levegőt se, vettem is lefelé. Nekem is elég egy crivit fület is fedő futó sapka és rá a sisak így a fülem is védve van. A sapkánál az a fontos, hogy szorosan illeszkedjen és ne kapjon be alá a cug, mert akkor fagyi lesz. Amúgy érdekes lehet akármilyen hideg nekem az arcom sosem fázik szóval azt nem is kell lefednem.
The Truth is out there...
-
Toobee
veterán
válasz sebgutkopf #319079 üzenetére
Engem is érdekel. Ha a Fox Defend Pro Fire az, akkor abban én sajnos fáztam.
-
INTELligent
senior tag
válasz sebgutkopf #319079 üzenetére
Most igy visszakeresve nem talalom, ha linkelted, hogy milyen kesztyut hasznalsz. Igaz en csak XC-zek, de ahhoz is jo lenne valami ilyesmi, tudsz esetleg kerlek linket kuldeni?
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
sebgutkopf
őstag
válasz Hasaggymeg #318911 üzenetére
Igaz mi más műfajban nyomjuk, de ezen kesztyűk árának töredékébe kerül (a márkás), amit mi télen az enduro-záshoz használunk és igen legutóbbi hétvégén is bringáztam. Ami sajátossága ezen kesztyűknek, hogy a tenyér rész az nem bélelt és nem vastag, de zárt. Ez azért van, hogy érezni tudjuk a kormányon át a bringát a terepen, meg amúgy sem tenyér felől a markolatról fázunk. Az ujjak külső részén és a kézfejen más az anyag egy szivacsos hatású thermo réteg van rajtuk, ami fő feladata a szélállóság és a hő megtartása, tulajdonképpen a szélállósága miatt tartom igazán jónak, nem hűl át az anyag belseje. Korábban többféle kesztyűt kipróbáltam a 3 rétegűig, vízállót stb… és ez az amivel 0 fok alá is be tudok menni, hogy csak ez az 1 kesztyű van rajtam (azóta már 2 pár is van belőle). Azt hozzáteszem, hogy én viszont síkon nem tekerek, vagy emelkedő van, utána pedig pálya lefelé, ami szintén intenzív és termelem a hőt, valószínűleg a karjaim és a kezeim is sokkal többet dolgoznak és mozognak, mint egy országútisnak.
-
fulton
addikt
válasz Mustármag #319075 üzenetére
Ha fáznal alatta akkor egyszerű, fogod es széles cellux átlátszó ragasztószalaggal lefeded kezdésnek mondjuk 2 nyílásnál es nezed milyen.. mindet ne, mert valami áramlas kell a szellőzés miatt. De az is lehez hozzá sem kellene nyúlni. Nekem a Venger azért ettől szellőzőbb.
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
válasz Mustármag #319058 üzenetére
Kb 5° ig magában ezt használom(hasonlók vannak most már a linken): [link]
Alatta egy aldis futósapka (kb bármilyen jó, amit itt linkeltek).Szeles vagy nedves időben egy esőhuzat is van a bukómon. [Kép]
[ Szerkesztve ]
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
fulton
addikt
válasz Mustármag #319075 üzenetére
Ha ezt veszed nagyot nem buksz. Ha beválik meg jó.
Én ha erre a nyitottabb Rudy Vengert vettem fel, hat 0 és +1 fokban már kevéske volt(olyankor felvettem még egyet belőle-de ezt annyira nem csípem me rosszabb a szellőzés, meg am sem vagyok a sok rétegekert..). A HJC 2.0 val jó, minuszban is. ott azért fel szoktam dobni a fejpantot hogy a homlokot vedje, igy a fejtető szabad marad a jobb szellőzés oltárán. (mivel ennél a sisaknal elől van a légbeömlő).[ Szerkesztve ]
-
Mustármag
őstag
válasz fulton #319071 üzenetére
A sisak az adott, egy Abus Hyban 2.0 ACE-em van. Azért választottam ezt, mert szemüveges vagyok és a hideg széltől védi a plexi a szememet, nem tökéletes de sokkal jobb mint plexi nélkül, ha megoldom a párosodást valahogy🤞, akkor a csősálal tökéletes lesz, mert minimális lesz a beáramló szél.
Sisakvédővel tudnám esetleg csökkenteni a sisakon átáramló szelet, de nem látom hogyan lehetne kompatibilis a plexi miatt🙁 -
ZavaBalazs
őstag
aliról a choice termék ingyenesen visszaküldhető, ugye? hogy működik ez?
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
fulton
addikt
válasz Mustármag #319070 üzenetére
decathlonban kaphato: sapka 2500 ft a fejpánt vagy 1500 ft pasz. A sapka önmagában elég olyan nulla vagy mínusz egy két fokig több órára is. A fejpánt pedig a zsebemben van ha szükséges ráveszem, tökéletes kombó abszolút nem izzad be a fejed szellőzik de nem is fázik és a legfontosabb minden környezeti zajt hallasz. Nekem a fülemet szépen befedi. Nem susolodik stb... a lényeg egy zárt sisakot kell rá felvenni mondjuk egy aero sisak amin kevesebb szellőzés van.
[ Szerkesztve ]
-
Mustármag
őstag
válasz Maximum1 #319059 üzenetére
A Decathlon sokkal könnyebben elérhető számomra, ott fogok nézelődni mert az inter webshopban semmit se találtam a témában.
Toobee
veterán
#319060: Ezt inkább megtartom B tervnek, nagyon tudok izzadni...
dom1n0
senior tag
#319061: Pont tegnap adtam le egy rendelést... Nem tudom hogy te hogy van vele de én félek Aliról olyan dolgot rendelni ami hosszasan vagy egyáltalán érintkezik az ember bőrével. (habár most hogy belegondolok nagy gyártónál is előfordulhatnak káros anyagok...) De ennyi pénzért megér egy próbát...
Köszönöm mindenkinek az ötleteket.[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
válasz Fall-N #319063 üzenetére
Nekem se állandó jellegre van szerelve fel. Jelenleg teszt üzemben működik. Elsősorban arra lett véve ha valamelyik gyerkőc itthon marad akkor ne az utánfutóval kelljen hurcolni ez kompaktabb. Csomag tartóra meg azért nem akarok szerelni ilyet mert tartok a műanyag tartósság miatt illetve nagyon rakódik rossz minőségű úton valamint közel kerül hozzám és ott tartunk ahol el kezdődött az egész problémám.
-
Fall-N
veterán
válasz Lackooo84 #319056 üzenetére
Az sem teljesen jó megoldás. Ha elfordítod a fejed oldalra, már nem hátra világít. Inkább jobb a békesség és egy erős, "statikus helyen" lévő lámpa.
Amúgy teljesen megnehezítik a normális rögzítést az első kosarak meg a gyerekülés. Asszony biciklijén mindig előjön valami probléma. Az első kosár aljára volt rögzítve a Cateye AMPP500 a villára való konzollal. A rázkódás miatt leesett, kilazultak a csavarok. Vissza fogom tenni, csak még rohadt voltam venni menetrögzítőt. (Ideiglenesen a kormányon van, de közel sem optimális). A gyerekülésre voltak eddig felrakva a hátsó, gumipántos lámpák, de rossz feltenni, meg könnyen le tud esni. Így még én sem vettem meg, de jönni fog a Cateye megoldás, amit ajánlottam.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz Speedy007 #319010 üzenetére
Miért ne bírná a csomagtartó? Ez hülyeség, hogy nem arra van kitalálva. 6 éve használjuk, kutya baja. Pedig a fiam már a felső súlyhatár felé tart, 21 kg. Sokkal jobban bírja a csomagtartó, mert pont, hogy több ponton rögzül a vázhoz, szemben csak a vázra rögzítettel. A gyerekülés alja meg rugózik, nehogy azt hidd, hogy egy merev kapcsolat van köztük. Az a fajta ami neked van, pont akkor jó, ha valakinek nincs csomagtartója, nem állandóan van fent a biciklin, így fel- és leszerelhető. Ismerősöm is így használta, nem állandó cipelésre.
-
Toobee
veterán
-
Mustármag
őstag
Sziasztok!
Tudnátok nekem ajánlani egy jó bukósisak kompatibilis teli sapkát 10000 környékén legalább L-es méretben?Hételején vettem egy NORTHWAVE Active téli sapkát, de egyrészt kényelmetlen nekem, másrészt ez maximum az egyenlítő közelében tudnám elképzelni hogy hordjam olyan gyorsan hűlt át, pedig nem vagyok fázós. (mondjuk nagy fejem van, lehet túlságosan megnyúlik és azért nem véd eléggé, de kifogások nem érdekelnek)
Köszönöm előre is.
-
Speedy007
őstag
válasz Lackooo84 #319056 üzenetére
Sisakot igazat valva nem használok pedig van,de ha jól tudom nem is szabályos a használat itthon ha jól rémlik már mint a fej lámpáknak.. Bikeinn-ről rendeltem Cateye ViZ450-t olyan árban amiért itthon néhány helyen 300-sat kapnál megkonzolt a csomagtartóra Fall-N ajánlásával.
-
parandroid
félisten
válasz Dark Archon #319048 üzenetére
Nem a nyomáson múlik, túl lassan mész.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Maximum1
őstag
-
Toobee
veterán
válasz mauimagic #319047 üzenetére
Trek Checkpoint, analóg. Van ott lent egy jó nagy tároló a vázban, a kulacstartó alatt nyitható. Tufo Swampero 44C - szerintem ez egy nagyon jó mindenes gumi. Ezzel járok munkába is, aszfalton is halad. Már a második szettet koptatom belőle. Nem csúszkáltam, szépen kapaszkodott.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz parandroid #319045 üzenetére
Wahoo-t sem a gyári tartójával használom, hanem alis stucnicsavaros verzióval.
Aki töri a tartókat, akkor csökkentse a nyomást a gumikban
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
fulton
addikt
válasz Dark Archon #319041 üzenetére
"A tartók is csak nálad törnek, mert nem bírják az akkora forgatónyomatékkal járó gyorsulást, amit tudsz "
Nálam van kiképzésen mert ki van rakva a súly a tartó elejére. (236gramm) Ezt nem sok tartó bírná hosszú távon, szar utakon stb..
De az eddigi bosszuságaim azt nem a tartóm (ami topeak) okozta(kopkopkop), hanem az adapter rész müanyaga - amikor a lámpa van felrakva rá- és az is mind télen a hidegben jött elő mióta a bryton foglalatot tettem fel és azzal használom - elegedett vagyok (valamiért az vastagabb muanyag peremmel bir). Tegnap megint nagy tempóval sikerült rászaladni 2 vasuti atjarora, rendben volt. (Kopkopkop) de kerülni fogom inkább az ilyet.[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
Nem, nekem is tört menet közben a tartó, pedig én igyekszem meg az olcsó kínai szarból is a drágábbat venni, ha mar rákényszerülök, aztán mégis megszopattak. Ment vissza a gyári aero mount, sajnos a garminnak nincs elölről stucnira csavarozható verziója.
p
-
dom1n0
senior tag
válasz lsebestyen #319043 üzenetére
Én is olyat vettem, olyan fénye van korom sötétben a 30m hosszú kertet lazán végigvilágítja, szerintem rendben van.
-
lsebestyen
addikt
Bandázs és az első két lánctányér van csak aliról. Váltó és a váz a gyártótól van.
Bandázst feltettem, de bűn ronda lett sajnos, lehet hogy nem este 11-kor kellett volna nekiállni. Nem baj, mert a színe sem tetszik annyira, a következő felrakását a szerelő ismerősömre bízom.
Tartóból tavaly eltörtem hármat (de ki számolja), csak a Karoo volt rajta. Egyik a kormányrögzítésnél repedt el, a másik kettő alu volt, azoknak pedig a Garmin betétje.
dom1no: köszi a tippet, rendeltem egy KIWI 1200-at, aztán majd elválik melyik tartóval teszem fel.
-
dom1n0
senior tag
válasz RobbyJr #319040 üzenetére
Hajlékonyság szerintem rendben van, sokat is core-oztam, egyhelyben állva simán megérintem a földet.
Itt a rövid kéz miatt vannak gondok inkább szerintem, az 56-os Cervélom sokkal jobb reach ügyileg.
De majd Ákosbikeba felpattanok egy 56-os Agree-re ha végre rendben lesz a csuklóm, és egyből kiderül mi a helyzet -
addikt
-
fulton
addikt
válasz lsebestyen #319033 üzenetére
Ez a meregdraga szó ilyen szituban: majd kialszod
Ne sajnald ra. Nagyon bosszantó ha eltorik menet közben főleg ha még nincs hevederezve sem..akkor plane. Na aliskodj sztem. Lámpa+computer lesz rajta ha jol ertem. Érdemes meg tudakolni mennyi a tervezett max teherbírása is a tartónak komolyabb gyártók ezt megadják/megmondják, azzal már tudsz kalkulálni.[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
válasz lsebestyen #319033 üzenetére
Nekem is aero kormányom van, a Kiwi lámpához amit adtak gyári tekerős tartót azzal jól tartotta amikor kipróbáltam egy rövidke úton, de nekem szimpibb egyébként a garmin tartó alja.
-
Toobee
veterán
Pékség járat. Egészen jó az erdő, persze nem most kell rekordokat dönteni.
-
dom1n0
senior tag
válasz RobbyJr #319031 üzenetére
Na ja, az Orbea még plusszba offsetes is, próbáltam egyenes nyeregcsővel, de úgy nem volt jó abszolút...
Így most 90-es stucnival alapvetően nem rossz, de valahogy úgy érzem messze van a kormány még mindig, és a súlypont is emiatt elég hátul van.
De ez már inkább a szokásos fingreszelés részemről, szerintem az emberek 90% észre se venné sé menne boldogan -
lsebestyen
addikt
Ha nem szimpatikus az az első lámpa rögzítési megoldás, ahol az előrenyúló konzol aljára kell tennem, akkor milyen opcióim maradtak? Lapított integrált kormányom van. Szerintem a konzol nem bírná el ráadásként a lámpát, még azt sem amik ilyen 100g körül vannak. Más kérdés, hogy a könnyű lámpák vagy nem elég fényesek, vagy hamar lemerülnek. 2-3 órát jó lenne ha kibírna.
Vagy veszek méregdrágán egy alu K-Edge konzolt, az biztos elbírja. Ez szimpatikus, mert a kormány alatt van közvetlenül, tehát a terhelés is jóval kisebb. Ilyesmi nincs olcsóbban?[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz RobbyJr #319023 üzenetére
Am kb egyforma drop al toljuk. Nalad is ilyen 8cm közeli lehet a difi a nyereg es kormany magassága közt. Nalam a reach 394, ott 395 viszont nekem csak 100mm(pont jó nekem), ott 110mm stem van. Most csak így gondolkodok hangosan..
RobbyJr:
De az a lényegen nem befolyasol. Max mashova fog esni a rógzités a nyeregsinen. Ezt utolag szoktak megvalasztani hogy jo ponton legyen rögzítve a nyeregsin az adott illető eseteben. Meg előfordulhat hogy valakinek az adott nyereg nem lesz felszerelhető s cserélni kellesz mondjuk egy 0-ásra a nyereg csövet ...stb.[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
Garmin 1040 tulajoknak, kivezette a Garmin a készüléket, már csak itt-ott megmaradt készletből lehet beszerezni, a Garmin.hu oldalon már nincs is: [link]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
-
dom1n0
senior tag
válasz 6030D #319022 üzenetére
Letiltott görgőről is a doki 3 hétig, hétfőn megyek vissza, ha minden igaz utána görgőzhetek újra, remélem.
RobbyJr: Ez tök durva, nekem is 88cm a belső lábh, és 57-es bicót ajánlottak, ami szerintem kicsit nagy, most tervezek lemenni 56-ra.
Neked az 54 full komfortos ilyen magassággal 110-es stucnival? -
6030D
őstag
válasz dom1n0 #319020 üzenetére
A törött csuklós kézzel megtámasztod a bogyót rackben, és máris nem vagy féloldalas. Szintén így csinálom kisebb súllyal a gerincem miatt. Annak is jó, akinek a guggolás aljánál befordul a csípője. Így derült ki, hogy deformitásom van , aztán ezt ajánlotta egy neves bp-i kettlebelles emberke.
De van okosgörgőd, ott nem fázik meg a torkod, nyugodtan lehet csinálni az erősítést azon. 1 kW / 20 mp / 10 körMerida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
fulton
addikt
válasz RobbyJr #319017 üzenetére
az is igen. A 3.5-3.6 az nálam 285-293w.
Am mennyi a belső lábhossz nálad? Olyan 84 cm re tippelek.
---------
Tpu:
Eddig elégedett vagyok a 24gr ridenow tpu-val az első kerékben használom tetszik a komfortja is jól tartja a levegőt aluszelepes és cserélhető.
nagyon jól működik a schwebe nyomásmérő fejével, pillanatok alatt megmérhető a nyomás könnyen le vehető róla nem szivárog.
Viszont hátra a 36 gr verziót tettem, de az műanyag szelepes és nem cserélhető . borzalmas az schwalbe nyomasmerővel, szivárog ,levenni nehéz mindig bebaszod a kezed a féktárcsába...es előre bocsájthatom idő előtt tönkretenné a nyomásmérő fejében lévő gumit. Mivel jól tartja a nyomást így nem kell mindig pumpálni és minimalizálom a nyomásmérést is.[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
-
6030D
őstag
válasz dom1n0 #319008 üzenetére
Másik kézben rack pozízióban tudsz guggolni. Vagy ha át tudod fordítani, akkor tarkóra téve. Én a rossz gerincem miatt is az utóbbit csinálom, sokkal jobb (Nekem), csak sorozat végén kell még annyi erő, hogy feldobja az ember a 36-ost a vállára, majd előre billentve levegye.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
RobbyJr
őstag
válasz fulton #319016 üzenetére
Neked több watt kell, mert nehezebb vagy mint én. Én vékony alkat vagyok, így ez is számít. 63-65kg közt ingázok most. W/Kg-ot kellene megnézed, hogy ha azt tartod, jelen esetben 3.5-3.6W/kg, akkor hogy alakul az átlag neked.
Nincs lehetetlen, csak maximum Te nem akarod eléggé!
-
fulton
addikt
válasz RobbyJr #318849 üzenetére
Am kb ott van a dolog most igy vegig gondoltam. Nekem 10 fokos időben 33.2 atlagom van 100km re. 145 atl bpm el. Ez olyan.. pontosat nem tudok, de saccra nalam 225-230w lehetett a 100kilre. Nalad van egy eleve 5cm!alacsonyabb stack, aerobb vaz 60 as kerék. Az egész bringa a suhanásról szól. Szoval ott van az a + 1.5 km/h átlag többlet 230 w ra.
[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
válasz Friczy #319013 üzenetére
Most már látom hogy nekem ami kell ezer hála Fall-N-nek Cateye lámpa lesz veszek olyan tartókonzolt amit mutatott (2-t egyet tartalékba ) meg egy Cateye TL-LD 810 VIZ300 hátsó lámpát hozzá ami még egy kicsivel több fényt tud produkálni mint a Moon Nebula-m.
Elemest nem szeretnék gyenge a fényük már amit eddig én próbáltam eddig meg az elem nem nagyon szeretin a hideget.[ Szerkesztve ]
-
Friczy
senior tag
válasz Speedy007 #319006 üzenetére
Pár évvel ezelőttig, amíg nem agydinamós lámpát használtam, rengeteg kifejezetten csomagtartóra rögzíthető lámpát lehetett venni fillérekért. Igaz, elemes, nem beépített akkus, de két AA elem elég volt egy szezonra, és igazából azt is lehetett helyettesíteni AA akkuval, az is sokáig elment. Most rákerestem találomra, és láttam vagy tízfélét, 1200-tól 10000 Ft-ig elég vegyesen. Szóval nem csak a Nebula Moon az egyetlen lehetséges választás.
-
Friczy
senior tag
válasz Dark Archon #318992 üzenetére
Nekem is volt ilyen, szintén Sigma computer és Magicshine lámpa. Bármennyit próbáltam trükközni, áthelyezni mindkettőt, nem volt tökéletes. Aztán amikor a Magicshine helyett egy Trelock lámpa került fel, megszűnt a probléma.
-
Speedy007
őstag
válasz Fall-N #319004 üzenetére
Moon Nebula hátsó lámpát használok annak van utólagos tartozékként vásárolható csomagtartóra rögzíthető konzolja amit használok is.. Csak azzal leszek majd későbbiekben bajom hogy most nyűgösködik már kitudja hogy meddig fogja még bírni és ha gallyra megy nem tudok hasonlót se venni mert tudtommal nincsen ilyen lámpa forgalomban.
Csomagtartóval van itt a gond jó szándékkal meg jegyezték páran hogy vázra szerelhető gyerekülések nem szeretik a csomagtartó nem erre lettek ki találva. Nem értik hogy én mért ragaszkodok a csomi tartóhoz. Én meg taglaltam hogy nekem a lámpa miatt van szükségem mert sohova sem tudom szerelni rögzíteni azt csak a csomi tartóra[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz peetie1 #319005 üzenetére
Lehet. De hogy meddig az attol fugg a bikeinn rendszere meddig nem küldi el (ez nem a valós, csak a rendszerben). Van h lehetőség van 1 2 napig is, de van h róvid időn belül nem el mar a lehetőség a hozzáadásra. A support AI valaszolgat. Robot..nem fognak segiteni. Vagy torolni kell a rendelest es ujra feladni, vagy kulon megrendeled.
[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
válasz Dark Archon #318999 üzenetére
Számomra érthetetlen hogy az első lámpának jó pár rögzítés módot és helyet tudtak kitalálni kialakítani a hátsó lámpa esetén annyiban ki merül hogy hátsó lánc villa meg a nyereg cső és mind a kettő problémás. A nyereg csöves azért nem jó mert aki átlagos magasságú annak sosincsen annyira kitolva a cső hogy a lámpát tudja oda rögzíteni vagy ha tudja is hosszabb kapát felső tudja takarni.A lánc villa meg azért nem jó mert túl alacsonyan van és a bambáb autós stb. simán benézheti illetve a lábaddal akaratlanul is be tudod rúgni/fordítani a küllőkhöz is vagy kilógó ág stb.. Egyedüll a Moon Nebula volt úgy vele tudtommal hogy csomagtartóra is lehessen rögzíteni senki rajtuk kívül..
-
peetie1
aktív tag
Bikeinnen rendeltem, de persze megint kimaradt valami, így utólag kéne hozzáadni. Ez régen működött is, de most nincs ott az add to existing order, vagy valami hasonló gomb. Írtam a supportnak is, de mintha fogyatékosak lennének, nem a kérdésre válaszolnak. Esetleg ha valakinek van nyitott bikeinn rendelése megnézné, hogy lehet e utólag hozzá adni, vagy csak nálam van egyedi probléma? Mondjuk ha nem tudom most hozzáadni majd jön a következő rendelssel, úgyis lesz még
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz Speedy007 #318997 üzenetére
Arra sok megoldás van. De most belinkelek egyet:
Cateye hátsó csomagtartó konzol + bármilyen Cateye lámpa.
Ha már másik csomagtartót veszel, akkor érdemes olyat, amire lehet ezt a tartót csavarozni, bár a leggagyibb, 2 ezer Forintos csomagtartón is szokott lenni, az a 90°-ban lehatott lemez, ami ki van fúrva. Ahogy látom a mostani is ilyen. Ha netán marad akkor is rá lehet tenni.Ahogy írtam korábban, teljesen a csomagtartó fölött van most is a gyerekülés, így teljsen kihagyott lehetőség volt, hogy akkor már arra rögzítsd. A hátsó lámpának ugyanúgy útban van a gyerekülés, mert általában a nyeregcső el van takarva. Azt viszont nem értem miért lenne útban a csomagtartós hátsó lámpának az ülés, nálunk sem takarja el azt a részt, ahová a lámpa megy.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- A hivatalos árnál jóval többe kerülhetnek az új GeForce-ok
- Az Office-t is elengedi a terméktámogatás nélküli Windows 10-en a Microsoft
- Szólánc.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- VoLTE/VoWiFi
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Asszociációs játék. :)