Hirdetés
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maximum1
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Ami a karomon van 7x pro annak titánium az eleje és a hátulja, közte polymer ház van, a 6X is ugyan ilyen volt.
MARQ szériában lehet full titán. -
stickermajom
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Nemtom, nekem F7 Pro Sapphire Solar van, ennek a háza nem titanium, csak a bezel és a hátlap. Van ennél überebb verzió ahol a ház is titanium?
-
parandroid
félisten
válasz
stickermajom
üzenetére
A titanium nem.
p
-
Maximum1
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
955 az utolsó térképes MIP kijelzős furerunner jelenleg , és még a parasztvakítós szolár nélkül is kapható több tízezerrel olcsóbban,.
Ez még volt solar, non-solar verzióban, sajna az újakban már nem választható, meg aztán már mindenis amoled.
965 és a 970 már amoled, bringára rakni nem a legjobb azt írják, árakra nem reagálok."Láthatósággal sincs gondom, pedig ez sapphire solar verzió."
Lehet mert szemüveges vagy, ezért nem zavar, csak tipp. -
parandroid
félisten
válasz
Maximum1
üzenetére
Nem ismerem a magyar árakat, de felénk már 500 eur alatt van rendszeresen a 965 is (most, hogy 970 is vn, főleg), az épp érthetetlenül erős forinttal ez kb ugyanaz, mint az alzás 955 ára, és akkor már inkább az… Amoleddel szerintem semmi gond, azon kívül, hogy nekem kicsit bazárian csillogósan színes, de nejem pl oda van érte, meg vissza, hogy milyen szép. Ezért is választotta ezt a 7s helyett, és eszébe sincs visszaváltani. Nekem meg a full fém, meg a matt kijelző jobban tetszik. Láthatósággal sincs gondom, pedig ez sapphire solar verzió.
Mondjuk biciklizni pont nem szeretek vele. Néha elindítom a rögzítést tartaléknak, vagy ha nem viszek komputert, de rendszeresen nem szívesen használnám. Navigálni meg főleg. Utóbbit futás közben már próbáltam, ráadásul olyan helyen, aholelőtte sose jártam, és nulla a helyismeretem, és meglepően jól működött (komoottal tervezett útvonalat küldtem rá).
p
-
Maximum1
őstag
válasz
Pityka_
üzenetére
Forerunner 955 solar nélkül, solar felesleges dolog és csak zavaró a kijelzőn.
Futás közben nem kell a térkép , esetleg elég a csiganyál is, akkor FR265 + Edge Explore 2 kombóval jobban jársz.
Képen Fenix 6X és 1040 páros, most 7X van de ez zafir, csillog, semmire nem jó, erdőben háttérvilágítás kell neki hogy lássam futás közben, bringázni el sem vinném...
Nézd meg a Corost, ott is vannak új órák.
Suunto Vertical 2 amúgy szimpi nekem. -
Kapanyél
őstag
Holnaptól akció a Polarban. H9 pánt csak 19.9eFt. A H10-re is lesz, ha jól értettem. Bp. Dombóvári út.
-
parandroid
félisten
válasz
MC Pite
üzenetére
Nekem a Fenixen a szíj is titanium, és 24/7-ben hordom (igen, éjszaka is), pedig nem vagyok az a kigyúrt vadállat (finoman fogalmazva). Az egyetlen negatívum, amit el tudok mondani ezzel kapcsolatban, hogy néha kopog az ágy fejfáján, ha nekiütődik a kezem. de ez kb heti egyszeri eset, szóval együtt tudok vele élni.
Ja, amúgy adtak hozzá gyári szilikon szíjat is, kb 2x cseréltem ki az első napokon, de rájöttem, hogy minden szempontból jobb a fém szíj, azóta is az van rajta. És meglepő módon még a pulzusmérés is gyakorlatilag pontos vele, ha elfelejtek futáshoz pulzusövet venni is.
p
-
Tin
veterán
válasz
MC Pite
üzenetére
Nem csodálkozom, amennyire sokat tudnak most már, de szerintem azért mégiscsak egyszerűbb egy sokkal nagyobb kijelzőt nézni, mint az óráét. Nem beszélve arról, hogy egy jobb óra áráért már kapsz egy normálisabb komputert is.
Én tél elején kaptam egy Huawei Watch GT 6 Pro-t, és hát nagyon ott van, pedig csak pár hetet mentem vele. Na ezzel már simán kiváltható egy komputer, van offline térkép navigációval, egészen pontos GPS, csatlakoztatni lehet hozzá szenzorokat, és elég jó az akkuideje. Szóval megértem azokat, akik órát használnak, nekem ez viszont arra lesz tökéletes, hogy a régi Samsungom kb rögzíteni volt képes, ezzel viszont már nyugodtan elkanyarodhatok ismeretlen utcákra is, mivel a térkép alapján könnyen visszatalálok az ismerős utakra.
-
MC Pite
veterán
válasz
6030D
üzenetére
Instinct és FR-hez képest az Epix, főleg outizásnál (szarabb részeken) sokkal jobban rezgett a csuklómon, mint a műanyag házas órák (és érzésre 'magasan' volt a súlypontja).
955 meg I2 között alig volt különbség, észre se vettem igazán, Epixnél sokszor zavaró volt (meg egyéb fém tokos óráknál).Ha valakinek ez a természetes, valószínűleg nem tűnik fel. De felxibilis nylon szíjjal könnyű óra nem mozog.
Tin: Nekem tökre megfelel az óra mint gps-es computer
.szerk:
Pityka_: Ja, üzemidő: [link] -
Tin
veterán
válasz
MC Pite
üzenetére
Tök fura, hogy mire is használjátok az órát. Én kb csak trackelni. Ha hosszabb útra megyek, ott a computer, mindenben sokkal kényelmesebb, ha meg csak a tracking a lényeg, akkor elég néha ránézni az órára, hogy megy-e. Nekem mondjuk elég, ha a megállásoknál szól, és akkor tudom, hogy még oké.
-
MC Pite
veterán
válasz
Pityka_
üzenetére
Ide meg 1-2 bringás specifikusabb válasz ebbe a topikba:
-Nekem az Epix (Fenix) nehéz, rendesen remegett a csuklómon a FR955/Instinctekhez képest. Pánt nélkül így a mérés pontatlanabb, mint azonos szenzoros könnyebb órán (meg rosszabbul látni).-AMOLED bringán szerintem nem fasza...Van ugyan AOD tevékenység közben is, de ha süt a nap, nem látsz semmit belőle. Emelgetni kell hozzá mindig a kezed, hogy éledjen a kijelző - kormányon így pl nem is működik.
De ha emeled, akkor is jobban kell feléd forgatni az amoledes típusokat, hogy lásd: [link]
Maguk a színek szerintem nem nagyon raknak hozzá az óra kijelzőjén, különösen erdőben ahol ágak árnyékai meg az ég világosa tükröződik az üvegen: [link]
Az I3 Solar (ha játszik, mert nem volt a felsoroltak között) kijelzője a kettestől is jobban látható, a színes MIP-től meg sokkal jobban (beltéren is). [link]
Ha esetleg lámpa, radar, stb vezérlés is felmerülne, garminok tudják, polar és suuntoval nincs tapasztalatom.
-
Seep
senior tag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Bammeg meg ugy is 3x annyi mint az enyem
. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Dark Archon
üzenetére
A szobai ventillátorosból meg gyököt kell vonni.
-
-
Pityka_
tag
Sziasztok!
Terepen szoktam montizni és futni (külföldön is). 3 okos sportórát néztem amiknél van offline térkép.
1, garmin fenix 7 (a 8-ast az ára miatt ejtem)
2, polar grit x2/pro
3, suunto (race/vertical2)
Még ami hasznos lenne számomra az ha van egy megtervezett utvonalam (gpx formátumban) és rá tudnám másolni az órára és végig navigálna rajta. Az üzemidő szempontjából ahogy néztem mindegyik óra birja a max 10órás gps követést.
Van valakinek tapasztalata,infója ezzel kapcsolatban?
Melyiket ajánlanátok erre? -
Seep
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Diofan szarito kollega a 14k kilometerrel jol odavert itt majdnem mindenkinek.
-
dom1n0
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Tökéletes idő egy jó vo2max edzésre, esetleg z4 intervallokhoz, egyből felmelegszik a lélek (és a test)
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Dark Archon
üzenetére
Belepte a diófákon száradó waxolt láncokat is a hó, így az a téma is érthető módon hibernál, de a szobában biciklizőknek továbbra sincs mentségük, szégyentelen banda!🧐
-
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ha fulton síel, és nem árasztja el a topikot, akkor leül a téma
-
Hasaggymeg
Topikgazda
A hó belepte a témakört is, megyek át a Síelők, szánkózók ide topikba.
-
vallas
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Vannak ennél könnyebbek, csak akkor már túlment volna a budget de én sem vagyok pehelysúlyú, így kb nem izgat, meg a mostani keréknél elvileg 100-120 grammal könnyebb.
-
parandroid
félisten
válasz
stickermajom
üzenetére
Mondjuk a szétszakadt válla gyanúsabb ürügy, mint a munkanélküliség, de az igazi ok az lehet, hogy kinézett magának, és úgy udvarol, mint az ovisok, hogy meghúzkodja a virtuális copfodat.
p
-
zsocy
őstag
válasz
balintbaba
üzenetére
Ingókövek melletti rész? Hóember is te voltál?
Amúgy dupla kudos mert itt a szembe parton elég rendesen esik a hó egész nap, gondolom ott is pont ugyanennyire eshet. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
balintbaba
üzenetére
Ha vótá akkó atta.
-
zsocy
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ez, nem? Ican Alpha 40 Plus
-
Weareus
addikt
válasz
mauimagic
üzenetére
A gázszerelő az hülyeség...
Miért, mit kell megszerelni egy gázon?
Elromlott a gáz...?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nóóóóórmális? -
Matska
senior tag
Sziasztok!
Átütő tengelyeket kell vennem, de kicsit meglepett a 10.000Ft/db-os induló ár.
AliExpress -ről merjek ilyet rendelni? Azért mégis elég lényeges, hogy rendben legyen. -
stickermajom
addikt
válasz
mauimagic
üzenetére
Na megint jön a 8000km-ről duma, már a kórházak állapotánál is előadtad egyszer, az is kapufa volt.
Milyen kár, hogy egy repülőút kitörölte az emlékeim, a tapasztalataim és megszakított minden kapcsolatot rokonokkal, barátokkal és ismerősökkel.
Milyen kár, hogy nem férek hozzá azokhoz az emlegetett szakmai facebook csoportokhoz, ahol azok a gaz galád kisemberek kérnek segítséget az elrontott kivitelezések miatt.
Milyen kár, hogy az emlékeimmel együtt a házamat is le kellett adnom a határon és nem tudom kiadni senkinek, így rászorulva a mesterek ilyen-olyan munkájára ha valami történik. Pedig milyen jó lenne, ha mindezek meglennének és legalább egy kicsit rálátnék a dolgokra, hogy véleményt formálhassak.Nem is teljesen értem amúgy min vitatkozol, ha tulajdonképpen magad is elismered a kóklerek jelenlétét. Vagy a kókány emlegetése fájó pontra tapint a javított vázon ücsörögve?
A magyarozást amúgy ti hoztátok be a képbe. Egy magyar fórumon indult a beszélgetés a magyar vállalkozásokról és az ő hozzá(nem)állásukról. Kit érdekel, hogy Bangladesh alsón mit csinál a szaki? Már az 5 évestől sem fogadom el, ha azt mondja hogy de a Pistike is meghúzta a lányok haját.
-
-=RelakS=-
veterán
Kazánozás bringás totyikban?

Nekem egy Vaillant van, az csinálja a melegvizet is, de szerencsétlen úgy néz ki, mintha Ace Ventura szállította volna ki

Természetesen a novemberi fagyok előtt adta meg magát, százharmincakárhányból állt meg a javítása. Azóta ha kikapcsolja a fűtést, fura hangja van, nem nagyon bízom benne. Az egész fürdőszobát amúgy is újra kellene csempézni (isten tudja hány éves csempék vannak fent, ronda is, némelyik üregesen kopog), szóval ha az jön sorra a felújításban, biztos hogy fogok csuklani az ajánlatoktól (újracsempézés, kádcsere, vízvezeték csere, fűtés csere kémény béleléssel).Dark Archon
Nekem a szaki azt mondta, hogy legalábbis itt Budapest XX. kerületben már nem is tudom melyik állami majom számon tartja, hogy mi van rákötve a gázra, és ha egy ellenőrzéskor mást találnak, akkor lekapcsolnak a szolgáltatásról, meg drága büntetést szabnak ki
-
deva
tag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Erre inkább nem is reagálok
-
-
mauimagic
senior tag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Dehogy kell hozzá mindenféle dokumentáció :U
Nocsak, ezt is rosszul tudom?
Pont Karácsony előtt kellett hosszabbítani a gázszerelői igazolványomat, a dilettáns oktató meg még úgy tudja ahogy a jogszabályban van...mindig tanul az ember...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
pbors
üzenetére
Dehogy kell hozzá mindenféle dokumentáció
Csak az kell, amit leírtál, hogy a legrosszabbkor dögöljön be a kazán, tél közepén. Pechedre válaszd a legnagyobb kutyaütő bandát, aki aranyáron, de épít be új kazánt, meg kibéleli a kéményt - okosban. Valami papírt a kéményről azért kaptam.
Idén derült ki az is, hogy "elfelejtették" szakszerűen beüzemelni, így nincs rá garancia. Akiket karbantartásra hívtam, azért megnyugtattak, hogy az Arison elég jó, nincs vele probléma.
Egyébként egy Saunier Duval kazánt váltott, aminek bedöglött a trafója. Persze ezt is utólag derítettem ki, elég lett volna vennem egy panelt, majd ráértem volna rendesen megoldatni a cserét.
-
mauimagic
senior tag
válasz
pbors
üzenetére
Ha jól tudom a cseréhez kell mindenféle dokumentáció, amit nemigen úszol meg 150k alatt, amihez pluszba jön még gondolom az ügyintézés.
Egyszerűsített készülékcsere dokumentáció, ügyintézés: 1db A4-es dokumentumot kell kitölteni, bescannelni és emailben elküldeni a szolgáltatónak. Kéményseprői szakvélemény kell még, de azt úgyis ad a kéményes és EPH jegyzőkönyv.
Finoman szólva pofátlan erre a 150k...
Őszintén szólva azt se nagyon értem ki veszi ezt kúlön tételnek...enélkül úgysem lehet kazánt cserélni, csak feketén...
Ezzel pl tök jól ki lehet szűrni a kóklereket...ha belemegy dokumentálás nélkül, akkor nagy eséllyel úgysincs engedélye a cserére...
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 14 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3904
- Arany János - Kapcsos könyv
- Újszerű Dell Latitude 5420 - i5 1145 G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Dell Alienware AW3423DW 34 QD-OLED Gaming Monitor 27% ÁFÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

.
A csuklón remegést nem értem, 0-24 rajtam van, nem zavar, pedig ~25 évig nem volt rajtam óra. 
.
Nem értek ehhez...sem.