Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BandiHUN
veterán
Nekem a minibox pro gondmentes, a legkisebb villanás, vagy csúszás sem volt, mondjuk T-kom optikán One 1/1,de az egyik wifin.
Egyedüli, ami bosszant, hogy minden restartkor visszaáll 4 órára a kikapcsolási időzítő, pedig korlátlannál rákérdez, tényleg akarom-e. Sokat megy háttértv-nek, éjjel is, tegnap is volt valami frissítés, semmi nem áll vissza, csak ez a rohadt időzítő.
Amúgy gyorsabb, mint a tv csatornaváltása, nem lenne gond, wifin se. Csakhát fater is 77 éves, 0 műszaki érzékkel+pánikkal, mi van a box-al.
A régi koax boxon nem volt ilyen gond.
Egyébként legalább simán reconnectel router újrainduláskor, nem kell semmit nyomni.
Hangon nem kellett bütykölni, képen se, csak a telemetriát, stb. lőttem ki+fejlesztői beállításokban asszem érdemes volt körbenézni. Egyik tv-n se saját hangszóró, egyik optikai, a másik fülhallgatókimeneten át erősítő. -
Motogp57
csendes tag
-
gurabli
őstag
Aki rendelt már TV-t One-ról, az kb. mennyi idő alatt kaota meg és melyik futár szállította. Ma délelőtt rendeltem, 1-5 munkanap a szállítás, van rá reális esély, hogy csütörtökön megérkezzen?
-
diegho
nagyúr
Sziasztok,
One optikai net és tv-t most köttettem be, kb 1 óra nézés után késik a hang a tv-n. Mitől lehet ez? A net teljesen jó.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
Turbobacsi
üzenetére
Szia!
Ha sehogy sem működik klónozd az előző router mac címét az új routerre hátha úgy menni fog. -
cocka
veterán
válasz
Turbobacsi
üzenetére
A Digi nem sok helyen szolgáltatott koaxon. Magyarul akkor kábelmodemed van? Mert akkor tényleg elvileg jó lenne a routerben a DHCP mód.
Egyébként tudtommal borzalmas sebességeket biztosított a Digi koaxon, valami 8/4 meg 2/1 rémlik. Ennyi kinek elég manapság?
-
Turbobacsi
senior tag
Helló! digi (one) otthoni internet (koax): egy 1000 éves TP-LINK routert kicseréltünk egy xiaomi ax1500-ra, de így nincs internet (a routeren a led, aminek kéken kellene világítania narancssárgán világit) a routerben (ugyanúgy) DHCP-re tettük a WAN-t, modem újraindítás megvolt, hol keressem a megoldást?
-
nicu71
addikt
Feltöltökartyam van, és új mobilra tettem szert,ami E-sim-kèpes viszont sehogy sem tudok rájönni hogyan is kéne konfiguralni,a One appban nem találok erre semmi opciót
-
trec12
addikt
Az Egyesült Arab Emirátusokban tárgyalt Jászai Gellért
Az egyeztetések középpontjában a tulajdonosi és hálózati együttműködések álltak a 2Connect és a CETIN Hungary kapcsán.
-
kisapa
őstag
Sziasztok! A minibox pro-val lehet időzített felvételt csinálni? Gondolok itt arra, hogy mondjuk a műsorújságban beállítom azt a műsor amit majd rögzíteni szeretnék.
-
Szmtgp
tag
SZóval nem ilyen egyszerű.
Először adjam le a boxot. (WTF 😭)
Persze ott nem tudnak adni kártyát.
Azt majd szervizes hoz. Valamikor.
Addig nézzem a plafont.Hihetetlen bagázs. Érdekes módon fordított helyzetben, mikor a kártyát cseréltem boxra,
minden gond nélkül jött és kicserélte, vitte a régit.Úgyhogy az offline ügyfélközpontban azt találtuk ki, hogy bejelentem hibára, s ha majd felhívnak kérem, hogy ne boxot cseréljenek, hanem kérem vissza a kártyát.
Kíváncsi leszek.....
-
lm83
őstag
Szervusztok,
Van ahol nem megy a tévé, net Pesten?
Nálunk itt, déli pu környéke, elment egy fél órája. -
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Az One alkalmazásba már pár napja nem tudok belépni DÁP-al. Másnak megy? -
BandiHUN
veterán
Szerencsére a vario 1/1 gigáshoz kapott modem-routeren(kaon) már átírható a jelszó...
Egyébként most már nálunk is hirdetik szórólapon rendesen a gigabites vario-t, akit esetleg érinthet ilyesmi, érdemes egy telefont megejteni, gondolom nem csak Martfűn bővítettek... nem rossz igazából a 80/8 koax helyett, eddig a legkisebb anomália se volt se a nettel se a két minibox pro-val lassan 1 hónap alatt. Nat-ot kikapcsoltattam, azért feltöltögetni is lehet+4-5 ms a ping a 22-25 helyett, játék is szuper, USA szerón játszok Arc Raiders-t, 220-250 pingből 130 lett, az Exitlagot száműztem. Koaxon olyan 150-re sikerült azzal lemenni mondjuk, de most már ez jobb. Németország 32-35ms. -
Borisz76
nagyúr
válasz
werszomjas
üzenetére
Összefoglaló 37. pont :
37. Mi az alapértelmezett ONT felhasználónév és jelszó?
Régebbi eszközöknél a felhasználónév és a jelszó is: user
A WiFivel rendelkező ONT-be a felhasználónév szintén user, de a jelszó: digi
ZTE-F618 ONT, FiberHome HG6544C ONT
Konfiguráció elérése: 192.168.1.1
Bejelentkezési adatok: user/digi
Huawei HG8147X6 ONT
Konfiguráció elérése: 192.168.100.1
Bejelentkezési adatok: felhasználónév user
jelszó: 4iG és az eszköz sorszámának (SN) utolsó 6 karaktere -
werszomjas
addikt
One internet, a gyári Huawei OptiXstar HG8147X6-10-es router van.
Az alján lévő matricán található user/jelszóval nem tudok belépni a router kezelő felületére. Ez szándékosan van letiltva szolgáltató részéről? Nyomtam már resetet is a routeren.Ezek nem működnek.
-
Onderon
senior tag
válasz
kisapa
üzenetére
Nofene. Mégis ingyen lett egy hónap!
Tekintettel arra, hogy társaságunk hibaelhárítási kötelezettségének késve tett eleget, így a hibajavítás 72 órán túli időszakára vonatkozóan (2026.04.05. és 2026.04.10. között) 7992 Ft kötbért írtunk jóvá egyenlegén.
A kötbér számításának módja internet szolgáltatásra:
a) szolgáltatás listaára: 9990 Ft
b) szerződés szerinti havidíj egy napra vetített összege: 333,00 Ft
c) napok száma: 6
d) kötbér szorzója: 4
A kötbér összege = (b) x (c) x (d
Nájsz
-
nyesteb
tag
Most gondolkodom új előfizetésen, gigás net és nagyobbik TV, nálunk vario csomagban adják, ahogy látom.
Itt nem tapasztalható a cloudflare probléma? Sok weboldalamat az szolgálja ki, így fontos, hogy jó legyen.
Valami, amire érdemes odafigyelni?
Továbbá nálunk itt falunk a Telekom hálózatát használják szerintem, legalábbis nem láttam csak a Telekomos dobozt az oszlopon. Itt kell valamire figyelni?Köszönöm!
-
Geeryy
csendes tag
Valaki tapasztalt már p2p torrent download limitet 20MB/s erttekkel?
(Gigabit Net, Sagemcom f3896)
-
Edinboró
újonc
Nekem is exDigi-s csomagom van az összes otthoni szolgáltatással. Épp ma szerettem volna megszüntetni a vezetékes telefont, de kiderült, hogy a meglévő Digi-s csomagot nem módosítják, kizárólag megszüntetik és átszerződhetek, mint egy teljesen új ügyfél. Azt hozzáteszem, hogy néhány ezressel rosszabbul járnék, lehűségeltetnének és még vezetékes telefonom sem lenne. Szóval erről ennyit, marad így minden ahogy van.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
Szmtgp
üzenetére
Koax területen általában egy netmodem és három tévére biztosítanak megfelelő jelerősséget. Ha megírod, hogy milyenek a modemértékek és milyen osztóval van elosztva a koax kábel és van-e bekötve Fam/Attenuator/dB feliratú csillapító ki tudjuk számolni, hogy milyen a bejövő jelerősség.
-
Szmtgp
tag
Ja és 250 Ft--ot megspórolok egy (majdnem) doboz sörre.
Igaz-e ?
Halleluja. -
Szmtgp
tag
3 tv- van.
Kettő mellé van az újfajta one box, egyik mellé egy nagyon régi hdd-s box, kb 14 éves.(hibátlan btw)
Az egyik újat (amelyik repeateren/extenderen ? nem is tudom.... wifin csatlakozik) akarom visszacsinálni mediacard-ra.
(egyébként nincs gond vele, csak a felvétel lehetősége bosszant....m4, F1, MotoGp, kb minden ami sport és nem Sport1/2, vagy Spíler 1/2)
Csak nem tudom ,hogy változott-e azóta a felállás, hogy a CI működik-e ugyanúgy, mint régen.
Ha igen , már ma kérem a cserét.
-
Szmtgp
tag
Sziasztok, elnézést ha már volt róla szó.
Rengeteg műsor se nem rögzíthető, se nem megállítható, se nem visszanézhető a boxon. (Match4. M4,stb)
Ez a foci vb előtt kicsit aggaszt.
Szóval, a boxot szépen visszaadom, és visszakérek egy mediacardot.Ez működhet, vagy ott is mókoltak közben valamit ?
(A box kb fél éve van meg és totálisan felesleges, a tv2play miatt váltottam Card-ról, de inkább máshogy megoldom, mert az tarthatatlan, hogy rengeteg sportközvetítés nem elérhető csak élőben. Pláne ha valamelyik óceánon túlról van a közvetítés)
-
N3gro
aktív tag
Sziasztok!
Exdigisként a mostani lakásunkban adott internet (D FIX NET 1000 FTTH 2022 - 5840Ft.) és tévé (D FIX TV 2022 - 4860Ft.) szolgáltatás, amire van (E-PACK - -650Ft.) kedvezmény.
Júniusban költözünk máshová, ahol van kiépített One szolgáltatás. A tévé előfizetésre nem lesz szükségünk, csak net kell.
Szerintetek hogyan járjak el, hogy minél kedvezőbben jöjjek ki?- Most lemondom a tévét, és mozgassam át az új helyre a maradó internetet? Ebben az esetben tudtommal kötelezni fognak a One-hoz szerződni.
- Vagy mondjak le most mindent és kössek új előfizetést az új helyen?
A segítséget előre is köszönöm! -
Kecskedémon
kezdő
Budaörsön másnak is le van halva minden?
-
weiss
addikt
A SAGEMCOM F3896-ről van valakinek rossz tapasztalata? Kellene valami, amivel lehet egyszerre 5 és 2,4 GHz wifit is csinálni, de nem akarok routert venni. Azt olvastam, ez egész jó. Gondolom alap port forward megy ezen is, nincs lebutítva annyira?
-
gduck
addikt
MiniBox új szoftver verzió: 1.28.1.0-PROD
- Képernyővédő funkció: Ha a képernyővédő a megállított lejátszás során kapcsol be, akkor visszatéréskor a megállított műsor (legyen az élő adás vagy kölcsönzött tartalom) pontosan onnan folytatódik, ahol abbahagytad. <-- VÉGRE! Ez idegesítő hiba volt!
- Háttérlejátszás funkció: Amikor bezársz egy visszanézett, felvett műsort vagy kikölcsönzött tartalmat, a háttérben elindul az utoljára nézett Élő TV-csatorna.
- Háttérlejátszás funkció Gyerekprofilnál: A kiskorúak védelme érdekében a gyerekprofilokban teljesen kikapcsoltuk a háttérben futó tévéadásokat.
-
baandii
senior tag
Más is tapasztalja, hogy a tv-n kiírt műsor le van maradva több órával ahhoz képest ami ténylegesen megy a tv-ben?
-
cocka
veterán
válasz
garga pista
üzenetére
semmi értelme nézegetni a szolga eszköz beállításait
Igen tudom, ez evidens. Én csak akkor szoktam megnézni, ha elmegy a net, mert akkor a modem GUI-ja fogalmazzunk úgy megjelenít egyéb "lapfüleket" is, amik normál esetben rejtve maradnának.
-
garga pista
Topikgazda
Passz, de amilyen buta eszközt adnak lehet ipv6-on el se lehet érni. Egyébként meg én is, meg jimmy399 is leírtunk 2 módszert is az eléréséhez.
De amúgy meg 99%ban ha saját router van, semmi értelme nézegetni a szolga eszköz beállításait. Meg a lenti kivételtől eltekintve az optikai adatokat se lehet megnézni. Amúgy is van több led az ONT-n, amivel ki lehet deríteni az alap gondokat. -
Bazs1981
aktív tag
Üdvözlet mindenkinek!
One Minibox-ot (4iG DIW252V) hogy kell beállítani, hogy ne kapcsoljon ki? Beállítom az Android beállítások-eszközbeállítások-kikapcsolási időzítőnél hogy soha ne kapcsoljon ki inkativitás esetén és lejátszás közben sem, de mégis kikapcsol bizonyos idő után. -
cocka
veterán
válasz
garga pista
üzenetére
Asszem erre volt a B818-nak egy jó megoldása, ha bármi miatt nem érhető el IPv4-es címmel, akkor van egy saját belső IPv6-os címe, amin keresztül mindig bejön az admin felülete.
-
garga pista
Topikgazda
Rosszul gondolod.
ONT-ről van szó, optikai nettel. Optikán modem módban semmilyen IP-t nem oszt a szolga eszköz, úgy működik mint a régi DSL modemek: amíg nem állítasz be lokális IP címet vagy nem építesz fel PPPoE kapcsolatot, nem lesz semmilyen IP-címe az eszköznek/PC-nek.
De le is írtam az előző hsz-ekben, hogy ez optikára igaz, koaxon lehet más a dolog mint a helyzet is mutatja. -
cocka
veterán
válasz
garga pista
üzenetére
azaz nem fog IP címet osztani,
Mármint belső LAN IP-ket nem fog osztogatni gondolom.
a rádugott saját routeren keresztül meg főleg nem fogod elérni.
Én simán elérem az amúgy bridge módban üzemelő (mivel máshogy nem is tud) modememet a saját routeremen keresztül a 192.168.100.1 címen.
Alapértelmezett átjárónak, DHCP szervernek meg DNS szervernek is a saját routerem címe van beállítva. Így a saját router oszt LAN IP-ket, DNS szerverek címét meg a WAN IP-t meg a modem felől kapja.
-
jimmy399
senior tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Persze az ont és a router között 100as link volt valamint a router főoldalán magára a router saját ikonjára kattintva is írta hogy minden portja 100as sebességre állt be.
Amikor manuálisan 1000 megabitre állítottam volna a az ont és a router között a sebességet akkor nem állt helyre a kapcsolat vissza kellett tennem 100ra. -
jimmy399
senior tag
válasz
garga pista
üzenetére
Persze azon a régi tp-link routeren (tlwr740n talán) ki van kapcsolva a dhcp szerver, és csak a lan portokba van dugva kábel plusz a wifijén is csatlakoznak regi csak 2.4 ghz-et tudó kliensek így egy vezetékes/wireless switch lett belőle gyakorlatilag.
Ahogy linkelted egy olyan toldót használtam amúgy kettőt is. Csak a véletlen miatt láttam meg a plusz toldót.
A bridge módban lévő routeren majd nem lehetetlen hogy tolnak rá egy firmware update-t a szolgáltatói oldalon és teljesen lebutítják. Elég sok minden állítható benne így inkább mielőtt bármit is átállítanék tájékozódok majd előtte az biztos. Nem egy sima kis soho router mint az tplink archer c6-om, az biztos. Melegszik is rendesen amúgy.Az is fura higy az archer c6 router miért váltott minden portha vissza 100 megabites sebességre. Nem táp gond, passz...
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
garga pista
üzenetére
Én most nem gányolásra gondoltam, hanem rendes toldóval simán lehetnek ilyen gondok, nálam is rendben ment sokáig, még fttb hálózatnál mondtam le a tv-t és a telefont és kértem a gigabites netet, akkor az osztó helyére rakták be és nem volt vele gond, aztán ki lett onnan szedve, mert átkerült oda a router és máshol használtam, pár év múlva el kezdte ezt a szarakodást és a toldó volt a hibás, mert két másik kábellel is csinálta, végül csináltam annak a gépnek egy megfelelő hosszú kábelt és többet nem volt ilyen gondom.
-
garga pista
Topikgazda
válasz
Dragon3000
üzenetére
Persze lehetséges. De láttam már olyan ethernet kábel toldásokat, hogy az volt a csoda egyáltalán felállt a kapcsolat a 2 eszköz között

Mondjuk ha már toldás és biztosabb megoldás, akkor az egyik kábel végére egy RJ45 aljzatot felrakni (hozzávaló betűző szerszám nélkül is fel lehet rakni ügyesen csavarhúzóval benyomva a kábeleket, de a szerszám se drága). -
Dragon3000
nagyúr
válasz
garga pista
üzenetére
Az ilyen toldó is okozhat ilyen gondokat, nálam is volt és rengetegszer leváltott 100Mbps-re azaz eszköz, ami ilyennel volt bekötve, a kábelek külön külön rendben működnek azóta is. Ha jól értem nála még kettő is használva volt, aminél már nem csak 2 plusz érintkezési hiba lehet, hanem már 4.
-
garga pista
Topikgazda
válasz
jimmy399
üzenetére
Ha optika, akkor lennie kellene 300 Mbps-nek. Remélem a "régi rouer"-en ki van kapcsolva a DHCP, nem csinál címfordítást pluszban.
A hiba lehet egy rossz csatlakozó a kábel végén is, nem feltétlen a toldás okozza (persze ha nem kókányolt szig.szalagos, hanem rendes csatlakozóval van). Vehetsz CAT7 kábelt is, de ha nem érintkezik/megszakad akár 1 vezeték is a csatlakozóban, vissza fog esni 100-ra a port sebessége. Ezért mondja mindenki itt a topikban, ha hasonló gond van, hiába nem nyúlt vki évekig hozzá, elromolhat.
De amúgy ennek a megállapítására, h kábel hiba van elég egy speedtest, meg a TP-Linkbe belépve is kiírja, melyik port milyen sebességgel állt fel.Visszatérve a #16762-re, szerencséd van, a legtöbb kiadott eszközbe belépve (már ha be tudsz), semmit nem lehet látni.
-
jimmy399
senior tag
válasz
jimmy399
üzenetére
Úgy tűnik, hogy a router és a bridge módba kapcsolt router között volt elsősorban a hiba, mert duplán volt toldóval összedugva valamiért, és emiatt válthatott vissza 100 megabitre a kapcsolati sebesség. Valamint a hálószobában az egyik eszközt rossz switchbe dugtam be, és mintha emiatt lett volna az anomália, hogy az az ág is visszaváltott 100 megabitesre.
modem (gigabit) -> router (gigabit) -> hálószoba -> switch (gigabit) -> gép2,3,4
régi router (100Mbit) -> gép1,tvbox,
klíma (wifin)
-> nagyszoba -> tv (100Mbit), wifin az onebox,klímawifi
-> tv-box (100mbit)plusz számtalan wifis eszköz, telefonok, laptopok ilyenek összes eszköz kb 20-25 darab lehet.
Ahhoz képest, hogy optikai net, az ügyfélszolgálatos azt mondta, hogy a feltöltés nem lesz gyors, és igaza lett, mert 500/34-es a netsebesség.
-
jimmy399
senior tag
válasz
garga pista
üzenetére
Sikerült belépni a szolgáltatói bridge módba rakott routerbe. A fő routerben be kellett állítani egy másodlagos statikus ip címet a wan portra, valamint egy statikus routing útvonalat a szolgáltatói router alhálózatába, és máris sikerült belépni.
Konkrétan 1000 féle paramétert és értéket kiír a router,.
Egy HG8147X6-10 tipusú huawei router:
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép]
Itt derült ki, hogy valamiért 100 megabites sebességben ragadt a mi fő routerünk, így most azt kell kinyomozni, hogy a router a rossz, vagy a vezeték nem megfelelő, ami cat5e kábel lenne, és régebben vitte simán a 1000 MB-et. Ami fura, hogy a fő routerünk minden egyes portja 100 Mbiten ragadt, már tápegységet cseréltem, ami erősebb mint a tp-link archer c6 saját tápja, de ugyan úgy 100 megabiten maradt. -
garga pista
Topikgazda
válasz
jimmy399
üzenetére
Mivel csak a LAN1 megy, sok opció nincs. Addig net-tv szünet
. Egyébként meg kár erőlködni vele, ha be is tudsz lépni, a user fiókban semmit nem fogsz látni, optikai paramétereket se nagyon, állítani meg végképp szinte semmit, totál le van korlátozva.
Az ONT koax kimentére amúgy érdemes a régi koax hálózatot rákötni, mert a csatornák 90%-a jön kódolás nélkül. -
jimmy399
senior tag
válasz
garga pista
üzenetére
Ha én kihúzom a lan1-ből a lan kábelt, akkor az egész lakásban elmegy a net, a tv, csak azért, hogy az ont-os routert elérjem, így szerintem nem próbálkozom vele meg. Azért köszi az infót.
-
garga pista
Topikgazda
-
jimmy399
senior tag
válasz
garga pista
üzenetére
A kábelmodemet érdekes módon semmiféle trükkzés nélkül lehetett elérni a 192.168.100.1-es címen. Ugyan úgy bridge módban volt. Akkor itt miért kell variálni fix ip címmel, főleg ha az ÜF. is azt mondta, hogy a 100.1-es címen érem el?
-
garga pista
Topikgazda
válasz
jimmy399
üzenetére
Bridge módban modemként viselkedik a szolga eszköz, azaz nem fog IP címet osztani, a rádugott saját routeren keresztül meg főleg nem fogod elérni.
Állíts be kézzel IP címet a gépednek ami a lenti tartományban van, és alapértelmezett átjárónak a szolga eszköz IP-jét add meg (jelen esetben alapértelemezett átjáró:192.168.100.1, IP-cím pl. 192.168.100.2). Ja és persze direktben a szolga ONT/HGW-vel kösd össze a gépet LAN kábellel, optikán az ONT esetén bridge módban csak a LAN1 szokott működni. -
kisapa
őstag
Egy kis érdekesség a kötbérfizetéssel kapcsolatban. Valahogy érdekesen sikerült kiszámolni a napokat.🙁
-
jimmy399
senior tag
Viszont egy éedekesség. Miután áttetettük a one-s routert bridge módba nem lehet elérni a 192.168.100.1-es címen pedig az üf. azt mondta és a router alján is az van...
-
pjen
félisten
válasz
kabelmania27
üzenetére
Nem biztos,, ugyanígy jártam és az osztó helyére csillalítót ksllett tenni
-
kabelmania27
Topikgazda
-
g_g_g
őstag
válasz
garga pista
üzenetére
Felmerült egy kérdés benne a hozzászólásod alapján.
Ex Vodafon területen vagyok.
Falból kijövő kábelen van egy elosztó amire korábban 2 koax volt csatlakoztatva (internet, tévé).
Miután Minibox Pro-ra váltottam, a tévés koax kábelt kivettem, így az elosztóból most 1 koax jön ki (internet), az elosztó másik csatlakozójában most nincs semmi.
Ez okozhat gondot? -
garga pista
Topikgazda
Szerencséd volt.
Egyre több az zajforrás, pl. a megfelelő szűrés nélküli alsópolcos kapcsolóüzemű tápokból amiből aztán akad egy házban bőven. De a régi Digis topikban is volt bőven gond, amikor valakinek a közelében egy új mobil tornyot üzemeltek be. Ezért javasoljuk hosszabb távon, hogy pont annyi kimentes osztó legyen ami használva van és lezáró a kábel végén, mert évek múlva jön a kérdés, h kockás/nincs jel stb. pedig ő nem nyúlt hozzá évek óta. Igen ám, csak lehet a szomszédban valami jó kis zajforrás keletkezett... -
pjen
félisten
válasz
jimmy399
üzenetére
Szia.lehet nekem szerencsém volt és van. Kb 35 éve van különböző neveken One kábel és 20 éve digi is a lakásban. Mindíg voltak és most is vannak üres koax végek a házban. Soha nem okoztak gondot, pedig.lezárás sosem volt. A szerelők se akartak sosem tenni. Igaz családi ház, kevés zavar forrás.
-
garga pista
Topikgazda
válasz
kabelmania27
üzenetére
Szerencsére a ktv nem annyira kényes, ha egyik kimenete üresen marad ideiglenesen, talán nem lesz gond (de hosszabb távon persze a lezáró, vagy megfelelő kimenetű osztó kell)
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
jimmy399
üzenetére
Lezáró ellenállásnak hívják. Osztókat át kell kötni, az ont-ből kijövő koax legyen az osztó bemenetén, amennyiben a hármas osztó közelében van az ont egyszerű a helyzet.
Amennyiben a kettes osztó egyik kimenete üresen van mert nincs docsis modem akkor az osztó helyére tegyél egy F toldót, vagy a koax kábel végére tv csatlakozót, így felszabadul a kettes amit betehetsz a hármas helyére amennyiben, az az egyik kimenet üres. -
jimmy399
senior tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
köszönöm a tippet, ezt jó tudni majd.
Viszont lezáró ellenállásokat nem hagytak itt a szerelők, és lesz egy olyan kimenet, amin csak szabadon lóg a koax. Terminator-nak hvájk azt a lezárót? -
jimmy399
senior tag
Sikerrel bekötötték a one-s optikai netet a régi digi helyére. Szerencsére tudták használni a régi optikát, amit egy huawei routerbe kötöttek be, majd brige módba álítottuk az ügyfélszolgálattal. Koax sehova se kell már, csak optika megy be közvetlenül a routerbe, aztán mindenhonnan vagy wifi vagy utp kábellel megy a tv boxoba. Androidos tv boxok, ilyen minibox meg minibox pro.
A koaxot meghagyjuk mindenhol, sosem lehet tudni, mikor kellhet majd esetleg, meg macera mindenhonnan kiszedni. -
cocka
veterán
válasz
kabelmania27
üzenetére
Az adások vételéhez szükség van koaxra.
Már akinek! Akinek OTT módban működik a Sagemcom médiaboxa, annak nem kell, mert megbolondul tőle a szoftver.
Meg azoknak se kell akiknek Miniboxa vagy Soundboxa van. -
garga pista
Topikgazda
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Fórumtársnak segítek, igazából egy Fritzbox modem-router kombó van nála, ott jó eséllyel nem kell a szabványokat és ilyen paramétereket állítani, felismer mindent (nekem Telekomon xDSL volt régen, összedugás után felállt az ADSL és VDSL kapcsolat is), csak a PPPoE volt a kérdéses, de így világos. Köszi!

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
garga pista
üzenetére
Szia!
Már régen nincs, de volt Invitel ADSL-em, és igen, ott is volt PPPoE hitelesítés, bar inkább a saját routerben. Amennyiben tényleg modemet szeretnél beállítani, oda VPI, VCI, és Annex mód beállítások kellenek, nálam ezek így néztek ki [link], de szolgáltatási terület függvényében eltérőek is lehetnek. VLAN nálam nem volt.
-
garga pista
Topikgazda
exDigi/Invitel kérdés, akinek DSL netje van, saját modem beálltáshoz milyen beállítás kell, itt is van user+pass kombó, mint optikán? VLAN beállítás kell-e?
-
kabelmania27
Topikgazda
Szia!
Az adások vételéhez szükség van koaxra. Interaktív funkciók miatt kell az utpkábel. Amennyiben médiacardot kérsz az interaktív funkciók használatáról kell lemondani.
Ex invitel primer dsl és ftth területen vannak iptv boxok, ott nincs dvb-c szolgáltatás, ex Vodafone koax és vario társszolgáltatói területen területen már a jogelőd társaság idejében OTT boxot adtak. -
cocka
veterán
De az STB állítólag IPTV-t közvetít.
Ennek még kétféle módja van és ezek szerint már nem feltétlenül területfüggő, hogy épp melyik módban van. Az egyik az OTT/IPTV mód, a másik meg a koaxos.
Ha IPTV, minek bele a koax?
Semminek, csak megzavarja és az adások fele be se fog jönni.
Ha nem IPTV, minek bele az UTP, hacsak a felvételek miatt nem?
Mert csak az élő adás megy koaxról, minden mást a netről tölt be.
-
jimmy399
senior tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Nos, valószínűleg jobban tudod ezeket, holnap jönnek majd bekötni, aztán, akkor ahogy írtad, ugyan az lesz, mint a digis korszakban volt, hogy bemegy az optika egy elosztóba aztán lesz belőle rj45 meg koax. Mindenképpen kérünk médiaboxot majd.
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Régi Vodafone, koaxos területen SAGEMCOM F3896 router mellé, egy Sagemcom (linuxos) STB-t üzemeltek be. Ebbe ugye csatlakoztatni kell egy splitterrel kettéosztott koax kábelt és egy UTP kábelt. De az STB állítólag IPTV-t közvetít.
Így ahogyan van, nem értem.
Ha IPTV, minek bele a koax? Ha nem IPTV, minek bele az UTP, hacsak a felvételek miatt nem?
Ha elhagynám ezt az eszközt, és CI+ kártyát kérnék, mit buknék? -
kabelmania27
Topikgazda
válasz
jimmy399
üzenetére
Ex digi ftth területen az ont-nek van koax kimenete így a kódolatlan dvb-c csatornákat tudod nézni, amennyiben a boxot cseréled médiacardra akkor a family tv csomaghoz tartozó kódolt csatornák vételéhez sem kell box, ehhez mpeg 4 dvb-c tuneres CI+ modulfogadóval rendelkező tévére van szükség.
-
odani
tag
Sziasztok!
Valamelyest off, de mégiscsak szolgáltatóhoz kapcsolódik, és bocs, ha már volt téma: exdigis One hálózaton, TCL Google TV-n az RTL+ fociközvetítéseit nézve pár perc után drasztikusan leesik a frame rate, gyakorlatilag nézhetetlen (max 10 fps). Ha visszalépek az app menüjébe és újraindítom a streamet, pár percig újra hibátlan, de aztán mégis mindig elkezdt szaggatni.
Tudok ezzel kezdeni valamit?
(A tévé LAN-on csatlakozik a szolgáltató Huawei routerére.)
Köszönöm! -
jimmy399
senior tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Nekem a One-s ügyfélszolgálaton azt mondta a tag, hogy totál utp alapú lesz az összes beltéri egység, így a koax teljesen kikerül a képből.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
jimmy399
üzenetére
Jónak tűnnek az értékek, nézd meg, hogy a hármas osztó melyik kimenetén van a modem.
Elvileg az olt tipusától függ, hogy milyen ont-t fogsz kapni. Az osztókat át kell kötni, a hármas osztó helyére a jelenlegi modem melletti kettes kerül mert az ont koax kimenetét kell elosztani a tévékre és a modem melletti kettes osztóra nem lesz szükség. Bejövő koax kábel nem lesz bekötve, esetleg a technikust kérd meg, hogy tegyen rá egy F toldót és lezáró ellenállással zárja le, de az is lehet, hogy ki fogja kötni. -
jimmy399
senior tag
Itt van a Docsis állapat a jelerősségekkel. Ezek jók?
A héten vált nálunk a One optikai netre, a Docsis megy, milyen eszköz jön a helyére szerintetek?
Korábban még a One előtt Digi volt itt, és megmaradt az optikai kábelük, azt fel fogja szerintetek használni a One-s technikus? Az tudom, hogy amikor a digiről váltottunk One-ra (Vodafone régebben) akkor a digis kettős árnyékolású koax-ot használta fel az akkor kiérkező technikus. -
kezo0
addikt
Frissült a tv app.
Fogalmam sincs, mit jelent, hogy „előzmények bekerülnek egy rail-be”.
Azt továbbra sem javították, hogy hiába van alapból kikapcsolva a beállításokban a feliratozás, az mégis bekapcsolódik minden csatornán, ahol van felirat-szolgáltatás. Na, majd legközelebb. Vagy nem.
-
boborján2
őstag
Tudja valaki melyik rész volt a múlt heti premier?
Sajnos nem csak Ricknek van galibája ,hanem a one epgnek is.

SZERK
Tárgytalan, az egyik kiesett , így csak egy opció van.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Viktorbáró
üzenetére
Saját router és / vagy egy szünetmentes tápegység elé...
Ilyen kis fogyasztású eszközt órákig működtethet. -
boborján2
őstag
válasz
Viktorbáró
üzenetére
Megpróbálnám hibára leadni, bár sansuos hogy firmware bug és egy egyanilyen másik is így viselkedne.
Egy próbát megérhet , ha nem akkor saját router.
-
Viktorbáró
csendes tag
Sziasztok!
ZTE F6600R modemem van, ha a készülék áramtalanításra kerül elveszíti a WLAN Encryption type beállítását és visszaáll az alapértelmezett WPA2-PSK-AES-re, amit nem szeret a Macbookom, ezért WPA2-PSK(TKIP/AES)/WPA2(SEA)-n szeretném használni.
Sajnos mivel felújításban vagyok elég gyakran előfordul valami áramszerelési művelet, így mindig vissza kell állítanom
Próbáltam mentés után webes felülelről rebootolni, akkor sem marad meg.
Ez valami szolgáltatótól jövő forceolt beállítás lehet, vagy van rá valami megoldás?
Köszi! -
Haart
addikt
Miért nem megy az ATV a ONE-nál? Lelőtték? vagy csak a kereskedelmi rész nem megy?
-
Tabaqui
csendes tag
Látok 1-2 (változó) üres SFTP szervert a helyi hálózatomon "kabelbox" néven android VLC lejátszóban.
Csak netem van.
Mi ez?
Köszönöm. -
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Arról van tapasztalat, hogy az olcsósitott box csere még működik? -
cocka
veterán
válasz
garga pista
üzenetére
miniboxnál is megoldható a mérés szerintem, akár egy megfelelő routerrel (legalábbis én ezt meg tudom csinálni), de sztem Wireshark-al is lehetséges akár.
Persze csak valószínűleg a letöltési sebesség nem fog egyezni a video és hang összbitrátájával.
-
pjen
félisten
Itt ülök kb 2méterre egy Sony OLED tv előtt. Az Rf bemeneten az ex digi koax van a Tv be dugva..A HDMI 2 ön a ONE minibox.. Felváltva dudom nézni ugyanazt a csatornát. Látom a különbséget. Szerintem csak ki kéne próbálni .

-
cocka
veterán
ha kell ott tudom archiválni is a felvételeket
Arra azért vigyázz, hogy 25 vagy 50 fpsbe vegyed, mert ellenkező esetben kb. nézhetetlen kategória. Csomó műsor 25 fpsben megy, a reklámok meg mindig. Ez akkor feltűnő, ha maga a műsor, amit a reklámokkal megszakítanak meg 50 fpsben megy.
Érdekes, hogy vannak műsorok, ahol a neten az adott csatorna honlapjáról visszanézhető adás 25 fpsben megy, de maga a műsor a TV-ben viszont 50 fpsben megy.
-
garga pista
Topikgazda
Én speciel ezért, h "kipróbáljam" biztos, h nem fogok boxot rendelni, h utána lemondjam.
Egyébként jovás felvetésére, igen lehet mérni. Én ide és a régi Digi kábeltv topikba is több képet raktam fel az exDigis bitrátákról (több eszköz is képes mérni, Technisat és linuxos boxok, USB tuner stb.). A miniboxnál is megoldható a mérés szerintem, akár egy megfelelő routerrel (legalábbis én ezt meg tudom csinálni), de sztem Wireshark-al is lehetséges akár. -
Toth_Jani
őstag
Mondjuk a Sport csatornák eleve ki vannak törölve a csatornalistából, én Filmeket nézek, ha unatkozom akkor a TV-ben, és kapcsolgatom, ha meg akarom nézni akkor pedig média szerverről minimum HD Dolby Vision minőségben, ha létezik olyan. (A hang nem számít a jobb mozis hang is megfelel.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● One mobilszolgáltatások ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Egyéni arckép OFF
- Haditechnika, harcászat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Jogász topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bitcoin topic
- További aktív témák...
- DJI Mavic 3 Cine Premium Combo - Apple ProRes & 1TB SSD - DJI RC Pro - 3db akku - 2 év garancia
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Lenovo ThinkPad X1 Active Noise Cancellation fejhallgató
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4495, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! Asus Z170-A Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- USB Switch 2IN 4OUT KVM kapcsoló
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Egyébként most már nálunk is hirdetik szórólapon rendesen a gigabites vario-t, akit esetleg érinthet ilyesmi, érdemes egy telefont megejteni, gondolom nem csak Martfűn bővítettek... nem rossz igazából a 80/8 koax helyett, eddig a legkisebb anomália se volt se a nettel se a két minibox pro-val lassan 1 hónap alatt. Nat-ot kikapcsoltattam, azért feltöltögetni is lehet+4-5 ms a ping a 22-25 helyett, játék is szuper, USA szerón játszok Arc Raiders-t, 220-250 pingből 130 lett, az Exitlagot száműztem. Koaxon olyan 150-re sikerült azzal lemenni mondjuk, de most már ez jobb. Németország 32-35ms.

Dr Bubo