- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Szemünk előtt az ultravékony S25 Edge
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- 8849 Shark 3 - AMOLED-es erőmű
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- VoLTE/VoWiFi
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
xDiESEL92
tag
Sziasztok,
Ki milyen DNS szervert használ Vodafone-os hálózatról? Mik a tapasztalatok, melyik a leggyorsabb, legreszponzívabb?
-
Wasquez
senior tag
Köszönöm, csak azért kérdeztem, mert most jutottam el oda, hogy kiszedek minden olyan tételt, amit nem használunk ki. A HBO max pack és a két smart cam és film box csomagokat kiszedtem, mert csak néha nézték a HBO streaming szolgáltatást és ha nagyon kell, akkor az 2700Ft ha az HBO oldalán rendelek két eszközös streaminget.
A TV szolgáltatást meg csak azért gondoltam kihajítani, mert senki nem néz semmit már rajta, az SD felbontástól engem meg még fel is csap az ideg! 4K TV nesze! Ha csak 1000Ft-ot lehet rajta fogni, az is jó lett volna, de akkor marad!PC
-
adika4444
addikt
válasz kabelmania27 #3791 üzenetére
Ez már régóta nincs így a D-Infrastruktúra saját építésű hálózatán, vegyíthetőek az ONT-k és az OLT-k.
üdv, adika4444
-
kezo0
addikt
Asztali médialejátszók topikjában linkelték ezt, minden kommentár nélkül: [link]
Tud valaki többet? Ezek szerint várható új, Android alapú box?Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
Jocek1979
csendes tag
sziasztok erdeklodnek hogy pápa kornyekerol akinek eddig digi iptv tv je volt atszerzodott e az one csomagra . az erdekelne ha megkapta valaki az one boxot a tv hez akkor oda kell e koax kabel vagy eleg neki az utp is ami eddig bement a digi inveteles boxba
-
samu2062
senior tag
Én le szeretném mondani a szolgáltatást. Azt lehet tudni, hogy ha online adom be a lemondást, akkor mennyi időn belül szűnik meg a szolgáltatás?
Hívtam az ügyfélszolgálatot. Egyszer sikerült is beszélnem velük, de csak az ajánlataikat hallgattam, hogy így, úgy, amúgy. A 1270-en nincs ilyen menüpont, vagy nem találtam meg. -
trec12
addikt
válasz kabelmania27 #3791 üzenetére
A Fiberhome meg ilyen szempontból mindegy? Mert nekem az van. (Több mint tizenhárom éve szolgál. Csodálom, hogy nem krepált még be. )
[ Szerkesztve ]
-
garga01
őstag
"mert az ügyfél - ellentétben a Telekommal - NEM kötheti be önmaga a boxot..."
Ez milyen baromság már, kevés a szerelő de még jobban terheljük szét őket. Nyilván van olyan ember aki nem tud bedugni egy HDMI-t, de egy normális leírással/videóval megoldható. Anno az ADSL netet szereld magad csomagban kötöttük be (még kedvezményesebb is volt, mint szerelővel), akkor még Emitelnet cégnélNincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
senior tag
-
Atis45
aktív tag
válasz Trailbreaker #3785 üzenetére
Nem tudom mi lehet. Az a baj hogy ők se. Hívtam már az ügyfélszolgálatot nem egyszer. Ide oda kapcsolgatnak állandóan, és fogalmuk sincs. Mindig annyit mondanak, hogy felvették hibajegyre, és várjak.
-
MUP95
csendes tag
Fejlemények:
- Kijött a szerelő. Kicserékték az ONT-t. Már cserélték volna a médiabox-ot (a korábbi HUmax Digi4 C-t), de nem tudták a médiaboxot regisztálrni. Így a már bekötött (!!!) boxot leszerlték, a vezetéket és az UTP-kábelt bekötötték - de nem lehetett a médiabox-ba, mert a központ szerint a régi box is jó ehhez - de nyilván nem interaktív... A szerelő erre azt mondta, menjek be egy ügyélfszolgálatra, kérjek One médiaboxot, ott kapok.- Ezután elindultam a Köki-be, majd a Shopmark-ba - előbbiben nem volt a box. A Shopmarkban az ügyintéző azt mondta: nincs készleten box, menjek haza, hívjam a 1270-et.
- Hazaérve felhívtam. Kiderült, új boxrendelést kell leadni. A szolgáltatást 48 órán belül aktiválják, ha ez megtörténik, akkor onnantól számítva 72 órán belü a streaming-szolgáltatókhoz kapok kódot - és rögzíhetem igényemet egy új médiabox-ra, amihez majd ki kell jönni szerelőnek bekötni majd egy időpontban újra...(mert az ügyfél - ellentétben a Telekommal - NEM kötheti be önmaga a boxot...)
-
Atis45
aktív tag
válasz sa.attesz #3780 üzenetére
Nekem net az van, ugye az ugyan az mint a Diginél (1000/300). Vonalas telefon nincs, pedig az úgymond át lett hozva a Digitől. Tv adások, azok is a Digis csatornák vannak, vagyis van még jó pár csatorna ami le van kódolva.
Az online fiókomba a szerződésemen kívül semmi nincs, se szolgáltatás, se készülék. Pedig cseréltek ONT készüléket. Meg ugye két kártyát hoztak a két tv-be.[ Szerkesztve ]
-
TIT
veterán
válasz Trailbreaker #3759 üzenetére
Na és akkor mivan ha digis volt?
tök ua.nekem bezzeg nem cserélik a gagyi 2,4ghz-est 5-re.
Megy ott a pénzszórás. -
-
trec12
addikt
-
trec12
addikt
Akinek van már One-os boxa az tudja a WiFi-t. Konkrétan kötelező hozzá a vezetékes kapcsolat?
-
kispal87
aktív tag
válasz Adams84 #3770 üzenetére
Elsőnek azt is akarták egy huawei-re.
Jelenleg egy Fiberhome van bridge módban saját routerrel, aztán telefonáltak a központtal egyet és mivel akkorra már átrakták a nevemre ezt, így nem bántották végül.
Egy elejtett félmondat volt, amikor ezt tárgyalták egymás közt, hogy a "huawei fejállomással az jobb lenne".
Hogy ez mit takar azt nem tudom, de nekem ezzel sem volt gondom eddig, pedig nem dicsérték annó a topikban.[ Szerkesztve ]
-
kispal87
aktív tag
Egy kis infó:
Exdigi 1000 net, telefon, tv előfizut összegyúrtuk egy vodafone-os telefon előfizuval, így megkaptam a 20% kedvezményt.
Január 9-én voltam náluk, a szerelőt 20-ára kértem, hoztak egy CI+ modult.
Tegnap, azaz 22-én kaptam az e-mailt, hogy sikeresen teljesítették a rendelést, ma, 23-án megkaptam a streaminghez a kódokat (Net4, TV2 play prémium, RTL+ prémium).
A One alkalmazásban tegnap került be a CI+ eszköz, addig csak az ONT volt benne látható, illetve a "voda" sim. -
garga01
őstag
válasz kabelmania27 #3763 üzenetére
Szegeden ez azért is lehet, mert kevés helyen volt Invitel optika. 2017-18-ban albérletben laktam, ott volt Invitel optikám IPTV-vel, de a város kis részén volt nekik optika, nagyrészt xDSL ment náluk. A Digi felvásárlással célszerű volt nekik egyre rakni a helyi központokat, a Diginek meg Szegeden ahol optikája volt, ott DVB-C ment.
Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Trailbreaker #3762 üzenetére
Köszi az infót 29-es körzet ADSL-nél @monortel és @upc volt de a .hu-val is működött.
Javítottam az előző hsz-omat, mert ex invitel primer területen az új hálózaton van ahol dvb-c tv szolgáltatás van és van ahol iptv, eddig egy esetről lehet tudni ahol változtattak.[ Szerkesztve ]
-
Trailbreaker
tag
válasz kabelmania27 #3761 üzenetére
erre végződik. @one
62 körzet. Az invitel adsl nyomvonalán lett kiépítve anno a Digi optika 2018 nyarán és 2019 Januárjától lehetett szerződni.ONE Home GigaNet 1000/300 (FTTH) + Telekom NET 1000/50 Kaon CG3006 + Telekom TV L + 1db SDMC SmartBox + Asus GT-AX6000 router
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Trailbreaker #3759 üzenetére
Az új PPPoE felhasználónév @one.hu formátumú?
Ez Vodafone koax területen is kell a boxnak a dvb-c jel, ott módban csak társszolgáltatói területen illetve ex invitel primer iptv területen megy.[ Szerkesztve ]
-
kopeter1982
csendes tag
Látom, hogy kiderült az oka, de én már jártam így:
A One-nal be lehet fizetni számlát a fiókba való belépés nélkül is a honlapon, csak meg kell adni a számlafizető azonosítóját. Na én egyszer rosszul adtam meg (mondjuk marha jó, hogy elég csak 1 számot elírni), és más létező azonositóra fizettem be az összeget, szerencsére pont csak pár száz forint volt, mert előtte kevesebbet utaltam véletlenül.
Csak onnan tűnt fel először, hogy nem kaptam SMS-t a Vodafone-tól a sikeres befizetésről, meg persze nem csökkent a befizetenedő egyenlegem. A másik fél viszont biztos meglepődött a plusz befizetésen. De aztán hagytam a francba, mivel csak pár száz forintról volt szó. -
Trailbreaker
tag
válasz Trailbreaker #3727 üzenetére
Megtörtént az eszközcsere Huawei OptiXstar HG8147X6 AX ONT-ről Huawei OptiXstar HG8147X6-10 AX ONT-re. Kaptam új PPPoe adatokat is, de egyelőre még megy a régi is. Megkérdeztem a szerelőt, hogy mi szükség volt a cserére, válasz az volt, hogy ami nálam volt az még nem 4iG/ONE-os hanem a régi DIGI tulajé. Külsőre kicsit kisebb meg van a tetején egy piros csík.
ONE fiókomban meg is jelent [kép]
Megkérdeztem az interaktív boxot is, hogy full OTT-n megy -e de azt mondta, hogy nem, kell neki a DVB-C jel és UTP-n meg megy a műsorvisszanéző stb.
ONE Home GigaNet 1000/300 (FTTH) + Telekom NET 1000/50 Kaon CG3006 + Telekom TV L + 1db SDMC SmartBox + Asus GT-AX6000 router
-
cigam
titán
válasz garga01 #3757 üzenetére
Nem, az azért feltűnne. Közben telefonáltam, és az utolsó havidíjból valamennyi visszajárt, és amit nem is mutatott, az elhordozott prepaid kártyán is volt pénz. Annak a visszafizetését is elindították. Elég gördülékenyen ment a dolog.
Azt nem értem ez miért nem automatizmus. Ha most nem tévedek ide a számhordozás miatt, sose derül ki? Nem nagy összeg, de sok előfizető esetén...[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
cigam
titán
Egy prepaid előfizetés kapcsán beléptem a one fiókomba, és ezt láttam:
Ez mi lehet? Eddig Digis voltam (előtte Vodafoneos)[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
HoryThePooh
aktív tag
@Dragon3000 @Intruder2k5 @juhaszmarci @kezo0 @MadMancs @arcitec
Köszi srácok!
Meglett a bűnös lassító, valóban volt egy kábel/csatlakozó elmozdulás.
Megjött a sebesség
Mindig tanul az ember.
Kedves One, nem mondtam semmi rosszat rátok, ugye?[ Szerkesztve ]
The one who has a true friend doesn't need a mirror :)
-
veterán
válasz HoryThePooh #3747 üzenetére
Egyszerű. UTP kábelben 8 ér van. Gigabithez kell mind a 8. Ha csak 1 ér is kontaktos/szakadt lesz ugrik a gigabit és 100mbites linksebesség a max, aminek legszembetűnőbb tünete a maximum 94/94mbps elérhető sebesség (mint ahogy gigabites linkkel is 960/960mbpsa plafon, 1gbps tényleges kihajtásához már 2,5gbps es hálózat kellene).
De ahogy többiek is írták ezer dolog lehet kábelen kívül, csarlakozók, router, ont, hálókártya. Nézz át mindent.
DNS nek meg amúgy végképp semmi köze a le/feltöltési sebességhez, max az oldalbetöltési időhöz amit miliszekundumban mérünk nem megabit/szekundumban.Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
arcitec
addikt
Indítsad újra az ONT eszközt, ha ellenőrízted az eszközeidet és jók is, akkor még bőven lehet ONT hiba. Az lenne a tuti, ha közvetlen az ONT-ra csatlakoztatva(pl laptop és közvetlen kábel) tudnál mérni. És ha akkor sem jó, akkor ONT hiba nagy valószínűséggel.
De írjad majd meg ha megjavult mi volt a gond okulás gyanánt...
U.I: Oszt majd a szolgáltató is jön, hogy mérj így, mérj úgy, ellenőrízd ezt-azt stb ...[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Dragon3000
veterán
Ha a szolgáltató szarakodna sebesség korláttal, akkor 100Mbps sebesség esetében is menne 100-110Mbps közt, de mivel nálad 94/94Mbps van, így tuti biztos, hogy a saját hálózatodban valahol csak 100Mbps-kel megy, akár érintkezési hiba, akár kábel sérülés is lehet, annyiszor lehetett ezzel találkozni korábban is a digi topikban, így nem egy elképzelhetetlen dolog. Nekem is volt már, hogy az egyik kábel csatlakozója nem volt teljesen százas és az miatt az egyik gépen csak 100Mbps volt, cseréltem a csatlakozót a kábelen és azóta sincs semmi gond, pedig gyári kábel volt.
-
MODERÁTOR
Első körben lehet az is elég, ha csak megmozgatod a kábeleket, kihúzod, visszadugod. Illetve vannak olyan ont-ok, aminek csak az egyik portja gigabites. Véletlenül nem lett átdugva 100 mbps portba?
-
juhaszmarci
csendes tag
Informatika világa ilyen, egyik nap még jó (tűrésen belül van a hiba), másnap már nem.
Elmozdult egy kábel, kontaktos, bármi megtörténhet. Egy 94/94-es sebesség üvölt, hogy 100Mbps-re korlátozott az egyik link -
kezo0
addikt
„Tud hirtelen 1Gb csati lemenni 100Mbps-re?”
Tud. Pont ez történik, ha a kábelnek csak egyetlen vékonyka ere ill. a csatlakozónak csak egyetlen tüskéje nem érintkezik rendesen. A kapcsolat sebessége rögtön visszavált a szabvány szerinti kisebb fokozatra.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
HoryThePooh
aktív tag
Srácok! Nem kötekedés!!
Ha eddig ment rendesen, akkor hirtelen miért lassúlt be??
(pont szolgáltató váltáskor)
Nem úgy van, hogy vagy megy vagy nem megy egy egység/csatlakozó??
Tud hirtelen 1Gb csati lemenni 100Mbps-re?
Kábel eddig vitte a magasabb jelet, most meg nem?Meg fogom nézni amit írtatok, de nekem ez furcsa azért...
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz HoryThePooh #3743 üzenetére
94/94-re csökkent az eddig ~950/300 Mbps sebesség.
Biztos nem hardver hiba.
De, biztos, hogy hardverhiba! Cseréld ki az UTP kábeleket! Az ONT és a géped, illetve ha van, a saját routered között is.
-
Dragon3000
veterán
Ezek az értékek tipikusan olyan, mintha valahol csak 100Mbps lenne a sebesség, megnézném gépen a hálózati részen, hogy milyen link sebességet ír, illetve ha saját routert használsz, annak felületén is megnézném, hogy milyen link sebességeket ír, ha van rá lehetőség, ha nincs, akkor a géppel tudod ellenőrizni a router és a gép közötti részt, ha az rendben van, akkor az ont és a router közti kábelt cserélném. Ha csak az ontot használod, akkor ugyanúgy a gépen mehet az ellenőrzés és ha csak 100Mbps a link sebesség, akkor azt a kábelt cserélném.
[ Szerkesztve ]
-
HoryThePooh
aktív tag
UP
fix DNS-re (1111.1001/8888.4444) változtatás se hozott sikertThe one who has a true friend doesn't need a mirror :)
-
HoryThePooh
aktív tag
Sziasztok!
Csatlakozom nem átszerződött exDIGIs-ként a "belassúlt NET" táborhoz "D FIX NET 1000 FTTH 2019" előfizetéssel.
94/94-re csökkent az eddig ~950/300 Mbps sebesség.
Biztos nem hardver hiba. Ennyi "véletlen meghibásodás" sztem nincs.Olvasgatva a fórumot, nem tudom eldönteni mit tudok tenni, lehet-e ezen bármit javítani, vagy egyszerűen ez egy kereskedelmi lépés az átszerződés "erőltetésére" ?
Mi a véleményetek, mit javasoltok?
Köszi![ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
-
ledgeri
nagyúr
válasz kabelmania27 #3729 üzenetére
Nem jelhiány miatti szétesésre gondolok, hanem sugárzott minőségre.
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
boborján2
aktív tag
Tv family vario 3box+500/22 net kombónak mi a legalsó ára amit amit kínáltak itt bárkinek?
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
l.skywalker
Topikgazda
Ezeket a témákat kértük, hogy lehetőleg vigyétek egy megfelelő topikba vagy privátban beszéljétek meg. Tényleg olyan nagy kérés ez? Fejezzétek be kérlek itt!
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
pdr755
aktív tag
válasz LouiS22 #3715 üzenetére
Én amire kíváncsi lennék, hogy Mo-n a szinkronizálás kvázi kötelező volta (nem jogilag, hanem a magyar "átlagember" tutira nem nézne olyan csatornát ahol feliratozott műsorok mennek) mennyire befolyásolja, h mennyi tévécsatorna érhető el?
Nem vagyok médiaszakember, de feltételezem hogy szinkronizálni minden műsort ami lemegy többe kerül mint a feliratot legyártani hozzá.
Munkám miatt az ex-Yu régióba gyakran látogatok, és ott az összes nem helyi gyártású műsor (az ilyen Nat Geo, Animal Planet, ID, stb. valamint a filmek) mind eredeti szöveggel és feliratozva megy. Nagyon ritkán lehet ezeken szerb/horvát/macedón/etc. szinkronnal sugárzott műsorokat látni, legalábbis olyanokat ami nem direkt arra a piacra készült.[ Szerkesztve ]
-
samu74
addikt
Szevasztok!
Sagemcom androidos tv box(One otthoni csomag)távírányítója IR vagy rádiós? Mert vettem egy Broadcom RM4 TV MATE hálózati IR kütyüt és ha betanítom a voda távírányítója gombjait rá, látszólag elmenti de nem vezérli a boxot. Samsung tv-t simán viszi ,de a boxot nem hajlandó.[ Szerkesztve ]
-----------
-
oszy
veterán
válasz dredjudge84 #3640 üzenetére
Nálam! De kiderült, hogy nem jól van krimpelve a kábel.
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
kabelmania27
Topikgazda
Szia!
A one oldal szolgáltatáskeresője nem tartalmazza a régi digis oldal szolgáltatáskeresőjét ezért a 1270-es számon vagy One ügyfélszolgálati irodában tudsz átszerződni.
Nem kell lemondani csak megemlíteni az ügyintézőnek, hogy váltanál más szolgáltatóra de amennyiben adnak számodra elfogadható ajánlatot megfontolod.
One-hoz történő átszerződésnél az internet sebessége nem fog változni, a tévé szolgáltatásnál van változás mert több csomag közül lehet választani.
A médium vagy family tv csomagban megtalálhatók azok a csatornák, amelyek jelenleg kódoltak, ezekhez a csatornáknak a vételéhez CA modult vagy boxot fognak adni.
Páran már átszerződtek: [link] [link] [link][ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
Helló!
Eddig nem foglalkoztam vele, de most nézem, hogy át lehet szerződni Digi-ről One-re.
Elérhetővé válik ezzel valami új csomag vagy akármi?
(Nálunk nem volt Vodafone hálózat)
Nem túl biztató, hogy ha a címemre rákeresek nem ad ki semmi csomagot, csak annyit, hogy az "Sajnos az online megrendelés ezen a címen szünetel.""Ha lejárt a hűség, ügyfélmegtartó ajánlatért hívd a 1270-et és válaszd a lemondás gombot."
Az a gyakorlatban hogy zajlik? Ténylegesen le kell mondani, és várni hogy ajánljanak valamit, vagy esetleg egyből felajánlja a csomagot az automata v. ügyintéző? Kb ez pénzben mit jelent?
-
ab13
csendes újonc
Akinek regi tv csomagja van, nekem TV hd alap, abban meg benne van a D1 tv es a Hatoscsatorna. Ha jol lattam az uj csomagokban mar nincsenek benne, tv family ben sem.
-
Trailbreaker
tag
válasz Adams84 #3705 üzenetére
A fentiek jelenleg csupán feltételezések a részemről, jó lenne, ha egy olyan exdigis, aki már sikeresen váltott One-ra és Interaktív TV médiaboxot (is) beüzemeltek nála, tesztelné a képminőséget, összehasonlítva az élő adást és a műsorvisszajátszót.
Ez engem is érdekelne, meg az, hogy van -e olyan ex Digis akinek az interaktív box-hoz nem kellet a koax, csak a box popsijába utp becsatlakoztat és mehet az adás OTT-be.
Tegnap a exDigiNet migrálását megkezdtem, szerződés fel is került.
[kép]
Ma egy helyi számról hívtak, hogy holnap kiugrik a technikus eszköz csere miatt.
Nem tudom a Huawei OptiXstar HG8147X6 AX ONT miért kell kicserélni, jó régóta megvan még a régi tulaj idejében kaptam fiberhome helyett.TV megrendelést meg nem engedte a rendszer rögzíteni. Mindegy az úgy is csak próbára lett volna.
[ Szerkesztve ]
ONE Home GigaNet 1000/300 (FTTH) + Telekom NET 1000/50 Kaon CG3006 + Telekom TV L + 1db SDMC SmartBox + Asus GT-AX6000 router
-
ledgeri
nagyúr
Szeretnék érdeklődni:
Más is úgy vette észre, hogy a fölfelszíni minősége is esett ( véletlen láttam egy RTL-es reggelis promót, vagy magát egy pillanatra, és szabályosan "ú nem emlékszem hogy ez így nézett volna ki" volt a kép)?
Lehetséges, hogy naponta változó felbontáson megy (nem a sugárzott felbontás, hanem előtte "alábutitás" történhet-e)?(az is lehet, hogy a kb 3-4 napnyi kihagyás után fullHD-n a 576-os felbontás ennyire kiütközött...)
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok! Ma anyum arra lett figyelmes, hogy a one box főoldalára ki van írva sajnáljuk és.... a főoldalon semmi nem jön be. Ugyanakkor meg a fenti menüpontba olyan szépen lehet mozogni De a felvételek betöltése még nem annyira real time.
-
gulyasa
őstag
Ez sajnos nem így működik.
A kábel/műhold/stb. szolgáltatók nem egyesével veszik és adják tovább a csatornákat, hanem a tartalomgyártók csomagokat biztosítanak nekik - bennük egyaránt hasznos/jó és sajnos haszontalan/x@r csatornákkal (habár ez inkább szubjektív dolog). Ez ezek mindegyikét tovább is kell sugároznia, hiszen pl. többel között a reklámokat látniuk kell az előfizetőknek, ha akarják, ha nem, akárhová kapcsolnának.Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
Faby
senior tag
válasz LouiS22 #3715 üzenetére
Mondjuk annak a 120-130 csatornának a fele, de lehet, hogy a 2/3-a hulladék, teljesen feleslegesen foglalják a helyet.
Megoldás lenne ezeket a másod-harmad sugárzású csatornákat kihajítani, és az így felszabaduló helyen, sávszélen lehetne akár minden csatorna HD, vagy uram bocsá, elkezdődhetne a 4K. (hamár manapság szinte nem lehet kapni 4K-nál kisebb felbontású TV-t)A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
xcsabo
senior tag
válasz l.skywalker #3718 üzenetére
Jó lenne már végre. Semmi érdemi infó, csak szájkarate.
-
l.skywalker
Topikgazda
A személyeskedést és az OFF-olást kérlek vigyétek át privátba!
KöszönjükNem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
garga01
őstag
Az lehet, hogy arra válaszolok amit írsz, de amilyen színvonalat képviselsz, ne lepődj meg ha olyan stílusban kapod a választ is.
Az meg, hogy te nem vagy hajlandó utána olvasni, csak távolról lenézel, leszólsz mindenkit, a saját szegénységi bizonyítványod. Nem poénból reagáltam a hsz-edre, ha megértenéd és/vagy utána olvasnál amit itt leírtunk, nem született volna meg ez a hsz és sok más sem.
Nem kívánom leírni és magyarázni neked n+1-szer, csak azért mert te a széllel szembe mégy. De tudod mit, ha ennyire nagy májer vagy, ajánld fel a DirectOne topikban, akinek nem indul a kártyája majd te elindítod. Részemről a vita lezárva, amíg nem vagy hajlandó megérteni, amit fújunk itt páran (és még sokan mások leírták a nevezett topikokban, de tessék: [link] [link] ).
Édeskevés az az indok, hogy neked működött 2021-ben. Azóta eltelt 4 év, nem változhatott semmi?Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
mcll
senior tag
A stílusodra nem térek ki, mert felesleges...
De azt írni egy dologról hogy az teljesen rendben van és így ajánlgatni másoknak az viszont nem ok. Elhiszem hogy a te esetedben (meg jópár másnál is) flottul ment minden elsőre klappolt stb. De sajnos valóban nem ez az átlag! A garga01 által linkelt, Posta Tibi által írt dolgok, sajnos tények! És bizony más fórumokban százával születtek az ilyen posztok hogy nem mennek ezek a kártyák és vagy borzalmas nehezen, vagy sehogy sem lehetett elindítani. Tehát erre a kártyára nem lehet, nem szabad alapozni, hogy azért rendelje be valaki az online csomagot mert ott van hozzá a kártya és azzal majd nézheti beltériben. Sajnos nem!"Microsoft gives you Windows... Linux gives you the whole house."
-
LouiS22
veterán
válasz pkaresz #3713 üzenetére
Definiáld a "minőséget". Azért nehéz (és valójában értelmetlen is) hasonlítgatni, mert olyan változók vannak országonként, amik miatt nem tudod alma-almaként összvetni.
Például: nagyon nehéz egymás mellé tenni a 40 milliós Lengyelországot és a 10 milliós Magyarországot. Még gazdasági mutatókban sem ugyanabban a ligában játszunk, és ha pusztán a csatornák darabszámát nézzük, akkor például nálunk van valahol 130 körüli magyar nyelvű csatorna (nézd el nekem, hogy nincs meg a naprakész, pontos darabszám, de 120 és 130 közötti, az biztos), míg a polákoknál - ha jól gugliztam - akkor 277. Nem biztos (sőt, szinte, biztos, hogy nem) azonosak a szolgáltatás feltételei sem és az ahhoz szükséges jelátviteli dolgok sem.
Én ahol tavaly jártam (Horvátország, Olaszország, Ausztria, Csehország, Lengyelország), mindegyik helyen és városban IP alapú kábeltévé volt a szálláshelyen - többnyire HD csatornák, de mivel masszív kínálat volt mindegyik országban (csatorna darabszámban), érthető módon nem zongoráztam végig a listákat. De ebből következtetést levonni valójában felesleges is. Szerintem az, hogy a fent említett magyar nyelvű csatornák fele már most HD, egyáltalán nem rossz, sőt, megkockáztatom: jó arány (ha már össze akarjuk hasonlítani).
A mikor lesz minden "legalább" HD kérdés pedig a helyi piac sajátosságaiban rejlik: ameddig a műsorszolgáltató az SD-re is tud reklámot értékesíteni/bekerülni a szolgálatók kínálatába (még egyszerűbben: év végén úgy jön ki a neki a matek, hogy nyereséget termelt), addig nem fogja magát törni, hogy váltson. Ha csak a tartalmi könyvtárára ránéz, abban jó eséllyel a tartalom jelentős része is SD lesz, a HD-verzió beszerzése pedig többletköltség lehet (feltételes módban). De lehet úgy is fordítani, hogy a kábelszolgáltatóval nem sikerült olyan megállapodásra jutnia (nem kapott annyi pénzt, amennyit szeretett volna), hogy megérje neki HD-t adni/továbbítani. A szolgáltatók ugyanis fejpénzt fizetnek a műsorszolgáltatónak, a kertévék egyik legfontosabb bevételi pillére éppen a kábelterjesztésből beszedett díj. Egyébként a lengyeleknél még létezik a tévéelőfizetési díj is: évente 300 zloty (kb 30 ezer forint).
[ Szerkesztve ]
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
boborján2
aktív tag
A legnagyobb probléma , a lekezelő stílusod
tele a világ balfaxokkalIlletve tudatlanságból eredő áldozathibáztatás is sajnos egy tipikus jelenség.
az, hogy valaki nem tudja elindítani, beállítani, használni a kártyáját, nem a szolgáltató hibája.[ Szerkesztve ]
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
pkaresz
őstag
Sziasztok!
Kérdésem lenne, tőlünk nyugatabra, a kábeles TV szolgáltatás milyen minőségű?
HD? 1080i, 1080 p, vagy?
Csak, hogy várható e valami jobb? Mint most, illetve mikor lesz minden legalább HD.
Köszi!
"Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"
-
balazsbence
senior tag
-
Adams84
aktív tag
válasz balazsbence #3707 üzenetére
Üzleti előfizetésról van szó vagy magánszemély nevén van? exDigi vagy exVodafone? Milyen kábel (koax, optika...)?
Ezek azért fontos infók, mert talán üzleti előfizetésre más hibaelhárítási határidők, eljárások illetve eltérő mértékű kötbér vonatkozhat az elhúzódó javítás miatt.
Én azt javaslom, hogy mindenképp nyújts majd be panaszt a kötbér követelésre vonatkozóan.
Szélsőséges esetben az NMHH-hoz fordulhatsz, de elképzelhető, hogy mire feldolgozzák az ügyedet a hatóságnál, már meg is oldja a One a problémát ...[ Szerkesztve ]
exVodafone koax (HFC-RFoG, DVB-C) / Interaktív TV médiabox
-
Rick4
félisten
válasz garga01 #3704 üzenetére
Nem kell minősíteni a hozzászólásaimat, arra kell válaszolni, amit írtam. Az, hogy te nem érzed konkrétnak, hogy nálam egy műholdvevőben megy egy ilyen kártya, plusz mellette nézem az online részt, és melyik csomag, mennyi pénz, meg mikor éet tmegrendelve, az igazából a te bajod, ennél konkrétabb infó nincs. Mitől lesz konkrét? Hogy leírom, épp melyik csatornát nézem, vasgy írjam bele, hogy 46-os lábam van?
Hogy szerinted én kötözködtem, az megint csak a te bajod.
Hogy Posta Tibinek mi a véleménye arról, ami sok embernél működik, és neki hány ilyen kártyával van személyes tapasztalata, megint csak mindegy, mivel minden eset egyedi, és 14 napon belül bárki meggondolhatja magát, tehát gyakorlatilag zéró kockázata van a dolgonak, ez egy infó volt, akit érdekel, az utánajár, akit nem, az továbbteker, ezzel én nem tudok mit kezdeni, ha senkinek se segítség, nekem az is mindegy, ha most mindenki rendeli a directone-t, az is mindegy. Azt tudom, hogy nálunk flottul, gyorsan, problémamentesen ment az egész. Nincs mit utánaolvasnom, hogy mások mit meg hogy nem tudnak megoldani. Az már csak hab a tortán, hogy nem kötözködtem!49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Moleman
addikt
válasz kabelmania27 #3667 üzenetére
Egy másik kliensprogram teljesen megoldotta a problémát.
-
balazsbence
senior tag
válasz kabelmania27 #3706 üzenetére
Naponta hívjuk, átadták, sürgetik, nem tudnak mit kezdeni
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz balazsbence #3699 üzenetére
Szia!
Hívjátok fel újra a 1270-es számot ha nem tudnak segíteni akkor 1420-os számot. -
Adams84
aktív tag
válasz Trailbreaker #3697 üzenetére
Most, hogy írtad, hogy a műsorvisszanéző OTT-n megy, eszembe jutott egy kerülőmegoldás azok számára, akik nagyon elégedetlenek az exdigis DVB-C bitrátával:
Ha valaki exdigisként One-ra vált és Interaktív TV médiaboxot kér, akkor az élő adást az elejétől újraindítva (visszajátszva), akár csak néhány másodperces időeltolással már OTT-n, tehát elvileg(!) sokkal jobb képminőségben lehet megtekinteni a tartalmakat. (Legalábbis exvodafone esetében az volt a tapasztalat, hogy sokkal jobb minőségű az OTT-s műsorjel.)
Nyilván nem túl kényelmes megoldás, hiszen plusz eszközt (médiabox), extra kábelezést (LAN) és állandó felhasználói beavatkozást (műsorok "újraindítása") igényelhet, valamint sok esetben jelentős havidíj emelkedéssel járhat a One-ra váltás, de akinek igazán fontos, az megfontolhatja ezt a lehetőséget is.
A fentiek jelenleg csupán feltételezések a részemről, jó lenne, ha egy olyan exdigis, aki már sikeresen váltott One-ra és Interaktív TV médiaboxot (is) beüzemeltek nála, tesztelné a képminőséget, összehasonlítva az élő adást és a műsorvisszajátszót.[ Szerkesztve ]
exVodafone koax (HFC-RFoG, DVB-C) / Interaktív TV médiabox
-
garga01
őstag
Nem mintha a te hsz-idben minden konkrétum benne lenne, de mindegy. Azért erősen kötözködő hangvételű némelyik...
Csak a kedvedért nem fogom kikeresni a hsz-ket, leírtam melyik topikokban van, olvass utána. Nem poénból írtam sem én, sem a többiek. De egy hsz-t bedobok... [link]
ez 2023-as, de már előtte jóval kezdődött ez a kártya indítós mizéria. Ebben az időben biztosan volt téma a netboardon (is).
Mi 2021-ben mondtuk le, valahogy akkor kezdődött a dolog, akkortájt lett DirectOne a UPC Direct-ből, meg ez az online csomag.
A HSZ-ed másik felét viszont én nem hoztam fel. De ezért ne hívjunk senkit itt balfaxnak, mert nem 1-2 ember szívott vele és nem kifogásokat keres. És igenis a szolgáltató hibája, hogy nem tud elindulni a kártyája. Az egy dolog hogy nem ismeri be, mert ilyenkor egyből szolga boxot ajánl.
Majd ha utána olvastál és érted/tudod miről van szó, akkor kötözködj, köszi!Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
Új hozzászólás Aktív témák
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● One mobilszolgáltatások ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
- Eladó Steelseries Arctis 7+ DESTINY 2 Edition fejhallgató!
- Yamaha RX-V1800 házimizi erősítő eladó!
- Apple MacBook Air 13" M3 Chip 16GB 256GB - bontatlan új - 1 év garancia
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+, i5-5200U CPU, Félkonfig, Dupla akkuval
- HP Irodai Laptop I AMD Ryzen 3 2200U I 240GB SSD I 8GB DDR4 I 1366x768 I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS I
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest