Hirdetés
- Tecno Pova 6 Pro - buli reggelig
- Ekkor jönnek az új Apple szoftverek mindenkihez
- Google Pixel topik
- Megnövelte az Apple az iPhone 16 Prók kijelzőit
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Dupla fejezetet nyitott a Huawei Mate XT a mobilok történetében
Hirdetés
-
Olcsó USB WiFi AC adapter
lo Egy olcsó WiFi AC USB adapter jó szolgálatot jelenthet, ha az új router csak elvileg támogatja a 2,4 GHz-es átvitelt.
-
Lumia stílusban bukott le az Oppo Find X8
ma A dinamikus sziget után az iPhone 16 kameravezérlőjét is lemásolhatja.
-
Megjelent a The Elder Scrolls: Castles (Mobil)
gp A régiós tesztek után mostantól elérhető lett a teljes kiadás Android és iOS rendszerekre.
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonl
senior tag
-
martonl
senior tag
-
martonl
senior tag
válasz 4Grider #104880 üzenetére
Kértem, de csak 3000 forintot voltak hajlandóak jóváírni és elutasították a panaszt. Közölték, hogy csak akkor kötelesek kötbért fizetni, ha nem továbbítják a számhordozási igényt időre a központi adatbázisba, és hogy ők ezt továbbították. Mondjuk ilyen törvényt eddig sehol sem találtam. Meg ettől függetlenül is az ő hibájukból nem lett számhordozás.
-
martonl
senior tag
válasz alex devil #108018 üzenetére
Kérni kell és visszakapod. Most erről itt megint vita fog kibontakozni, ne is törődj vele. Én Vodától már 2x kértem vissza, ott elég telefonon felhívni őket, bediktáltam a bankszámla adataimat és 30 napon belül utalják. Telekomnál nem tudom, elég-e ennyi, legfeljebb írásban kell kérni az összeg visszautalását. Saját bankszámlára szeretnek utalni, ha jól tudom.
A másik kérdésedre sajnos nem tudom a választ, de úgy látom, legtöbb helyen már csak két évvel szeretnek készüléket adni.
[ Szerkesztve ]
-
martonl
senior tag
válasz Siriusb #108395 üzenetére
1900-as GSM még talán nagyvárosokban van, máshol inkább 850MHz. De pl. az AT&T már rég kikapcsolta a 2G-t. Magyar Telekom kártyával beszédroamingolni csak 2G és 3G hálózatokon fogsz tudni, 4G-n csak net megy, már ha felmegy 4G-re. Más is írta, jobb egy helyi kártya, az áron túl azért is, mert tragikus a hálózatuk, és előfordulhat, hogy a 4G térerő lesz a legjobb. Ebayen, amazonon stb. vannak roaming kártyák oda korlátlan beszéddel és nagy, pl. 50GB adattal. Nekem is ilyenem volt.
-
martonl
senior tag
Hja, délelőtt 11-12 óra körül Bp. Közvágóhíd-Boráros tér-BAH csomópont környékén állt a Telekom. De a 3G se ment rendesen, nem csak a volte. Én visszatettem 2G-re a hálózatot ideiglenesen, az ment.
[ Szerkesztve ]
-
martonl
senior tag
Ma több helyen (Bp.-en) azt csinálta 2G-n a telefonom, hogy a folyamatban lévő hívást simán bontotta, ha valaki más is hívni akart. De volt, hogy percenként bontogatta a vonalat. Így akarnak leszoktatni a 2G-ről?
-
martonl
senior tag
Keem1, anglergab, és a többieknek köszi a válaszokat. Igen, ez a 2G-re váltás még régi beidegződés nálam (egyébként rootolt telefon, a Gravitybox intézi), még amikor nem volt 4G, akkor érdekes volt, hogy wifivel 2G-n menjen. Most azért maradt meg, mert a 4G lefedettség nagyon gyenge a lakásban, így szinte alig lehet telefonálni. Nem is értem, ilyenkor miért nem vált a telefon magától 2G-re. A 2G viszont szinte maximális. Megjegyzendő, hogy a 4G hanghívás már sokkal előbb elkezd instabillá válni gyengébb térerőnél, mint a 2G, úgy érzéssel. Ráadásul ha egy pillanatra kiesik a kapcsolat, akkor annak általában annyi, nem épül fel újra, mint a GSM hanghívásnál, ahol a telefon átpozícionálásával még lehet menet közben korrigálni, ha kiesik 1-2 szótag. Engem változatlanul nem győzött meg a volte, sőt... Igen, a wofi majd jó lesz, de annak tényleg akkor lesz értelme, ha közben repülőn lehet a telefon.
[ Szerkesztve ]
-
martonl
senior tag
Tegnap megint töketlenkedett a 2G. Tényleg úgy csinálja, mint a régi szép időkben. Amikor folyamatban van a hívásom, és valaki hív, nem teszi várakozásba, hanem szépen megszakítja a hívást, és csörögni kezd a telefon a másik féltől. Aztán az előző fél próbál visszahívni, mert nem tudja, miért szakadt meg a hívás, és akkor megint megszakad emiatt a vonal. A vége az, hogy nem tudok telefonálni. Nincs normális 4G az ingatlanban, jó lenne, ha működne a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
martonl
senior tag
4Grider: sajnos az országot még mi is be tudjuk határolni ip alapján, hát még ha nem mi csináljuk. De valóban, a félreértések és a kiskapuzás elkerülése érdekében a szolgáltatónak legegyszerűbb, ha roamingon tiltja a vowifit.
Egyébként pár éve az osztrák a1-nek még úgy emlékszem, volt olyan szolgáltatása, hogy a hívást sima sip alapon is végződteti, tehát ha drága roamingos országban van az ügyfél, de van internet, akkor internet telefonként használhatja az otthoni mobilszámát. Nem tudom, megvan-e még ez a szolgáltatás, de nem volt hülyeség.
Más: vowifit üzleti csomagra sikerült már valakinek aktiválni? Nekem azt mondták, még csak lakossági teszt van, utána lehet majd bekapcsolni üzletire.
[ Szerkesztve ]
-
martonl
senior tag
válasz Nikaré #109554 üzenetére
Technikailag kicsit más téma, de hasonló hívástájékoztatás talán a mai napig van egy korábbi Westeles, a zöldzóna díjcsomagnál. Ennek az a lényege, hogy vidékról jóval kedvezőbb percdíjjal lehet telefonálni, mint nagyvárosból. Amennyiben drágább percdíjjal épül fel a hívás, úgy egy hölgy bemondja, hogy "ön nem kedvezményes területről telefonál". A 30/8030000-ás számon pedig a terület besorolását mondja be Kauczky Armand úr. Bár ez messze nem ugyanaz, mint a hálózaton belüli/kívüli tájékoztatás, mert a cella alapján történik a percdíj választása.
[ Szerkesztve ]
-
martonl
senior tag
válasz anglergab #109690 üzenetére
Ez röhejes. Természetesen nem az, amit írsz, hanem a szituáció. Ezek szerint akkor van egy "közös" volte-vowifi profil, amit ha a szolgáltató használ, akkor szinte minden készüléken menni fog? És ha ettől a szolgáltató eltér, akkor majd kell a legújabb régiós szoftverfrissítés, vagy ha az nincs, akkor dobjuk ki a 3 éves készüléket? Már a zasszony Galaxy A5 2015-ös készüléke is tudja a volte-t, 6-os androiddal, ott a kapcsoló. Telekomon persze nyilván az sem megy.
-
martonl
senior tag
-
martonl
senior tag
Azt tapasztalom, hogy jelentősen javult a beltéri 4G lefedettség a lakásban. Így most nem kell a telefont 2-3G-re kényszeríteni, hogy telefonálni tudjak. Bár a hívásjelzések hiánya volte-n zavaró, de ezt kifejtettem a volte topikban.
[ Szerkesztve ]
-
-
martonl
senior tag
válasz anglergab #110201 üzenetére
Tudtommal: nem és nem. Csak teljesen aktív hívószám hordozható, és az egyenleg csak akkor kérhető vissza, ha a szerződésed végleg megszűnt. De ugye azt megteheted, hogy feltöltöd. Ezzel aktívvá válik. Elhordozod. És ezzel a Telekomnál a szerződésed végleg megszűnik, tehát akár másnap kérheted vissza az egyenleged.
-
martonl
senior tag
válasz anglergab #110206 üzenetére
Nincs mit, de megint csak úgy kezdhetem, hogy: tudtommal (tehát mérget ne vegyél rá). Előfizetésre is úgy válthatsz, ha aktív a Dominód, és ebben az esetben rákerül az egyenleg. Tehát ez esetben is először fel kell tölteni, majd átváltani előfizetésre. Ilyenkor jóváírják az egyenleget rajta. Természetesen a forintos egyenlegre gondolok, tehát pl. adatkeretet nem fognak jóváírni egyik esetben sem. Nyilván ha el szeretnéd hordozni, célszerű megvárni, míg a feltöltött egyenleget jóváírják, és csak ezután hordozni. Meg hűségszerződés nélkül kell kötni az előfizetést.
Talán más is megerősít, vagy nem.
[ Szerkesztve ]
-
martonl
senior tag
Üzleti vowifiről nincs még hír?
-
martonl
senior tag
válasz totron #110518 üzenetére
Nincs mit. Mobilon meg szerintem legjobb a Youtube Vanced app. Az nem dobálgat be reklámokat, és remélhetően nem forgalmaz más irányokba. De ugye ne felejtsük el, hogy az operációs rendszerek háttérfolyamatai attól még tudtommal "hazatelefonálhatnak". Már nem emlékszem, a proxy pontosan mire van hatással. Esetleg ez egy tűzfal progival/app-pal, frissítések letiltásával stb. korlátozható. Pl. ha Youtube-on be szeretnél jelentkezni (Vanced esetén akkor ehhez kell a MicroG is), akkor az Google szervert használ.
[link] -
martonl
senior tag
Még mindig nincs üzleti vowifi.
-
martonl
senior tag
válasz kchris78 #110769 üzenetére
Igen, ezt régebben én is olvastam, köszi. De tudtommal csak a (Vodafone után) a Telenor kapcsolt be 900-on 3G-t. Vodának már régebb óta van. Azért is hirdették az ilyen meg olyan nagy 3G területi lefedettséget. És azért a Volte képtelen, vagy nem bekapcsolt Voltés telefonok akkor meg csak 2G-re fognak váltani hívásnál, ha nincs a közelben 3G cella. Úgyhogy nem árt, ha van stabil 900-as 2G is egyelőre.
-
martonl
senior tag
válasz MrPeekaboo #110937 üzenetére
Az előfizető kérheti a cserét. Ha az előfizető te vagy, akkor tehát intézheted. A számlafizető személye tudtommal mellékes.
[ Szerkesztve ]
-
martonl
senior tag
A minap Gyulán voltunk, és éjjel a 2G-re állított telóm szépen átállt a belvárosban a román hálózatra. Tesztelgeti a Telekom, hogy lekapcsolja a 2G-t? Mert a határtól ehhez azért messze voltunk. Mármint hogy automata hálózatkeresésnél egy sokkal gyengébb roaming hálózatra átálljon.
-
martonl
senior tag
válasz vizslakutya #111130 üzenetére
A belvárosi rész azért 6-7km a határtól, és a Telekomnak csak vannak ott bázisai, még 2G-n is. Valószínűleg elment a 2G hálózat egy kis időre, ezért válthatott át (éjjel 2:33-kor kaptam az üdvözlő SMS-t). A Telekom 2G amúgy ott teljes térerővel volt jelen, a Telekom.ro meg éppen hogy.
Keem1
A telefon úgy van beállítva, hogy wifire csatlakozva 2G-re vált, mert itthon nagyon gyenge a 4G a lakásban, és ehhez a beállításhoz nem nyúltam.Kali
Igen, úgy logikus, ha a 3G-t kapcsolják le, 2G-n sok cucc megy még.[ Szerkesztve ]
-
martonl
senior tag
Nálam bejön.
Üzleti vowifiről nincs még mindig hír?
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- MasterDeeJay: Hardverapró Mystery box retró cuccokkal 15eft-ért
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- Warhammer 40k: Space Marine 2 (PC, PS, XO)
- ZIDOO médialejátszók
- Tecno Pova 6 Pro - buli reggelig
- SörcsaPH!
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen