Hirdetés
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonl
senior tag
válasz
4Grider
üzenetére
Állítani nem lehet, de egyes régi telefonokkal kiolvasható volt a preferált hálózati lista emlékeim szerint.
Régen nálunk is volt a Voda nemzeti roaming végnapjaiban, hogy ahol Voda hálózat volt, ott kézzel sem lehetett átállni Pannonra (ha jól rémlik, a Westellel már akkor nem volt roamingja), de az területalapú tiltás is lehetett a Pannon részéről. -
martonl
senior tag
válasz
4Grider
üzenetére
Automatikus hálózatválasztásnál ez evidens. A SIM kártyán van ez tudtommal beállítva. Azonban manuálisnál a kiválasztott hálózaton kötelező maradnia a készüléknek. Ha az nem elérhető, akkor legfeljebb segélyhívási céllal csatlakozhat másik hálózathoz, de semmiképp sem mehet át önkényesen másik hálózatra. Már ha jól tudom.
-
martonl
senior tag
Köszi, én úgy tudtam, ha manuális hálózatválasztást használunk, akkor magától nem is fog másik hálózatra átmenni, amíg mást nem állítunk be a telefonon. Régen legalábbis ez így működött, ha jól emlékszem.
-
martonl
senior tag
válasz
xy.zsolt
üzenetére
Régóta használom az esim.me kártyát, akkor még más nem nagyon volt. De jól működik, gondolom ez ugyanolyan, legfeljebb olcsóbb.
Viszont próbáld meg végigvinni a Bytesim rendelést a fizetésig, ill. próbáld meg feltenni az appot, mert sok szolgáltató csak a készüléked típusát fogja nézni (nem foglalkoznak az átalakítóval) és nem fog működni.
Van külön külföldi esimes topik, ott is nézz szét esetleg. -
martonl
senior tag
válasz
ledgeri
üzenetére
Ezt is nézi a rendszerük. A vowifi topikban korábbban többen is próbálták, ha jól tudom. Ha repülő módban hagyod és úgy mész el, hogy a honos hálózat volt az utolsó, amit látott, akkor sanszos, hogy menni fog VPN-en. Nyilván megsérted az ÁSZF-et, de nem hinném, hogy szankcionálnának emiatt.
-
martonl
senior tag
válasz
üzenetére
Azon mintha változtattak volna valamit, nem? Most a yetis kártyámon nézem, ott van beállított szám, de az átirányítást kikapcsolni a telefon menüjében nem tudom. A T-nél is lehet így van. Ha bekapcsolod a hívásértesítőt, akkor bedrótozza a számot foglaltság és nem elérhető esetére és azt nem is tudot törölni menüből. Ez dühítő, ha kinyomok valakit, akkor is küldözgeti az SMS-t. De ez yeti, viszont mint írtam, lehet már a T-nél is így van, majd a T-sek megírják. Régebben tudtam törölni ezt a szervíz átirányítást foglaltság esetére, de egy ideje már nem lehet. Rémlik valami, hogy T-nél már nem is jelzi a telefon menüje ezt az átirányítást, de nem akarok nagyobb hülyeségeket írni. De ennek egyenleg nélkül is kéne mennie.
-
martonl
senior tag
válasz
lionhearted
üzenetére
Igen, e tekintetben nem ez a hivatalos megnevezés. De létezik pl. még árgarancia, időgarancia stb. is, ha jól tudom, azoknál igen, de az teljesen más tészta, meg összetett szavak.
-
martonl
senior tag
válasz
üzenetére
Értem, ez esetben meg biztosan nem hosszabbodik a garancia. Még ha cserélték volna a készüléket (egyébként úgy tudom, nem is kötelesek újat adni), akkor arra is annyi a garancia, amennyi az eredeti készülék garijából megmaradt. Mint írtam, nem vagyok biztos benne de úgy tudom, egy ideje így van, nehogy meglepetés érjen.
-
martonl
senior tag
válasz
4Grider
üzenetére
Kb. annyira, mint a másik topikban. Ráadásul gyanús, hogy a hibát a Telekom okozza. Nyilván nekem a Telekom nem fogja elhárítani a hibát (én azért megpróbáltam), azt a honos szolgáltatónak kell kezdeményeznie. Ha lenne itt több roaming partner és mindnél fennállna a probléma, akkor természetesen nem itt kérdeztem volna.
-
martonl
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
-
martonl
senior tag
Ok, köszi a segítséget. Ha esetleg megteszed, megírod a supportjuknak? Chaten az appjukból. E-mail és a webes chat a jelek szerint nem jut el hozzájuk.
-
martonl
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ha ugyanúgy kivágja a 4G hálózat a kártyát akkor ez nem tudom, számít-e valamit.
-
martonl
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Persze, meg amikor éppen felmegy 4G-re, akkor van is adatforgalom, tehát szerintem minden beállítás jó. 2G-re kényszerítve pedig tökéletesen megy.
Yetteles roaming kártya nekem is megy rendesen. -
martonl
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Igen olyan kártya és használható itt (global), de csak a Telekom az itteni roaming partnerük.
-
martonl
senior tag
Lehet nem ebbe a topikba kéne írni, mert van külön neki, de itt talán jobban kapok választ.
Van egy Eskimo roaming SIM kártyám, ami egyébként singteles (Szingapúr telecom). Adatkártya, nálunk csak a Telekom a roaming partner.
Azt csinálja, hogy 2G-re kényszerítve a telefont az adatkapcsolat stabil a maga sebességével.
4G vagy 5G automatára állítva a kapcsolat él max. 1-2 percig (meg tudok nyitni pár oldalt), majd teljesen leesik a hálózatról. Először csak a net megy el, majd csak segélyhívás és nem áll át 2G-re sem. Pár perc után ismét felkapcsolódik 4G-re (itt nincs 5G és lehet nem is engedné fel) és így tovább. De bármikor 2G-re kényszerítem a telót, azonnal működik folyamatosan.Próbáltam másik telefonnal, az eSIM profilt újratöltöttem stb., semmi változás. Próbáltam elmenni másik cellába, manuális hálózatválasztás, de ugyanaz. APN stb. biztos jók (de át is néztük a singtelesekkel, meg automatán letölti az eSIM-mel együtt), mert különben gondolom még így se működne. Amikor offline, manuális hálózatválasztásnál nem enged csatlakozni a Telekomhoz ha 4G-n van.
Mindkét ügyfélszolgálat értetlenül áll a dolog előtt, a Telekom természetesen konkrétan nem tud segíteni, mert nem az ő előfizetésük.
Van valakinek tippje, mi lehet a gond? -
-
martonl
senior tag
válasz
-Solt-
üzenetére
Igen, sajnos ez a gyakorlat. Én más opcióval jártam így, de az elv ugyanaz volt. Logikusan neked adnék igazat, ezen az elven akkor pl. azt sem kéne megengedniük, hogy módosítsd a hívásátirányításokat. Kicsit abszurd, de jogilag ugyanolyan opció, mint egy kiegészítő adatcsomag (amit én szerettem volna anno kérni), vagy a Multisim.
-
martonl
senior tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Az az, igen, ezt a szervíz menüt kell előcsalni (ennek egyik módja az, amit írtál), köszi.
-
martonl
senior tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Az nem biztos, hogy gyárilag menni fog. Az elv persze jó. Egyébként érdekes, ha jól emlékszem nekem az S10e-t csak LTE módba rakva magától leesett a VoLTE-ról. De az is (az LTE only) csak valami mókolással ment, ha jól rémlik.
-
martonl
senior tag
Nem azt írtam, hogy egyik sem tudja. Jellemzően csak azt tudják, hogy azonos wifi hálózaton lévő eszköz is tud hívni a "gazda" telefon segítségével. Önállóan a beépített modem csak adatkapcsolatra képes.
Gondolom egy közép-, felső kategóriás tablettől elvárható a teljes, önálló telefon funkcionalitás.
Mivel ugye eddig nem tudtuk, milyen tabletről lenne szó, ezért csak találgatni lehetett. -
martonl
senior tag
Dominónál a havi ingyen 50MB lejárati idejét lehet valahol látni, vagy meg kell jegyezni az aktiválás idejét?
Szerk.: Weben látom, elnézést. -
martonl
senior tag
válasz
Marci112233
üzenetére
A rendszer teljes ismerete nélkül egyébként még azt nem értem, miért kell az ilyen helyzetekre egyáltalán mobilhálózat és internet, de szerintem ezen már értetlenkedtem egy sort korábban. Távoli vezérlésre egy belső rádiós hálózat simán megtenné, helymeghatározás meg szintén megy internet nélkül is. Legfeljebb gyorsabb GPS vevő szükséges hozzá. Mi a 90-es években csinálgattunk szennyvízátemelő vezérléseket, ott több km távolságból vezérelgettük a szivattyúkat 430MHz-en. Igaz, az nem volt egy komoly adatátvitel, meg mindenhova engedély kellett, de szerintem ezek a rendszerek a mai napig így működnek.
-
martonl
senior tag
válasz
Marci112233
üzenetére
Ez szerintem teljesen véletlen volt így és semmi garancia nincs, hogy stabilan is fog menni.
Roamingban az adathasználat EU.-ban ugyanaz, azonban csak a méltányos használat keretein belül.
Bővebben:
[link] -
martonl
senior tag
válasz
Marci112233
üzenetére
Ha a hardver is ilyen régi, mint a táblagép szoftvere, akkor a B20-28-as sáv is necces, hogy benne van. Ha esetleg egy normális mobil routerről lehetne neki netet adni akár wifin, akkor lehet nem kéne ezzel ennyi időt szenvedned.
-
martonl
senior tag
válasz
Marci112233
üzenetére
Sosem értettem, hogy az ilyen rendszerekhez miért kell mobil lefedettség, dehát ki vagyok én. Szervizes kollégák is mondták, hogy a motordiagnosztikának már online kell mennie. Tehát vagy vigyenek Starlinket a traktorhoz, vagy húzzák el mobillal lefedett területre.
-
martonl
senior tag
válasz
Marci112233
üzenetére
Köszi az infókat, de ha az előzményeket visszaolvasod, a téma a T volte roaming volt.
-
martonl
senior tag
válasz
domper2015
üzenetére
Igen, az egyelőre elég jó alternatíva. Én majd 4GRider tapasztalatai alapján egy Yettel kártyával fogok próbálkozni, ahhoz viszont kell itteni IP-t is hegeszteni alá.
T vowifi meg felejtős sajnos.Azért ez elég gáz tényleg, hogy ilyenekkel kell mókolni.
-
martonl
senior tag
válasz
domper2015
üzenetére
Köszi az infót, én is így tudom. Áprilisra ez azért változhatna, mert akkor jelen állás szerint Dominóval megszűnik a hangroaming az USA-ban, mert a 2G-t is lekapcsolják. Ez volt a kiindulási probléma egyik része.
-
martonl
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Akkor a Telekom oldala elavult, hiszen Franciaországot nem is említi a listájuk. Valamint egyértelműen említi a havidíjas előfizetést is, mint követelményt.
Telekom Volte roaming partnerlista -
martonl
senior tag
válasz
rothfb
üzenetére
Én mindent is elhiszek.
Sajnos van egy olyan érzésem, hogy ez szolgáltatófüggő is. Ha találsz valamit, ne tartsd magadban. A Digis lista egy nem hivatalos, teszteken alapuló dolog. De egyébként szerintem is sanszos, hogy már tudja a T-Mobile US hálózatán, legfeljebb a kisebb lefedettség lehet majd gond. Ott a Domino miatt nem fog menni, hogy az eredeti kérdésre utaljak.Nekem egy dzsunka(Ule-)fon elhasalt Ausztriában, kiváncsi lennék, egy Digis kártyával mit kezdene Vodán.
-
martonl
senior tag
válasz
thomas77
üzenetére
A hívásértesítő SMS ELVILEG meg fog érkezni akkor is, ha nincs volte roaming. Az USA-ban persze ez kétszer se biztos. Kénytelen leszel telefont venni/kölcsönkérni, ez van sajnos. Viszont Domino-val szerintem nem fog menni a hangroaming ez egyértelműen le van írva a T oldalán. Én a hívásértesítőre nem adnék, bár nekem megjöttek a pandémia előtt, viszont akkor még vígan ment a 2G is a T-Mobile-nál.
Az S10e nagyon jó készülék, de nem tudni, hogy volte roaming képes-e. Sajnos ez csak teszttel derül ki, mert senki nem mer ilyen listát publikálni. De ez lehet szolgáltatófüggő is. Mondjuk az ottani vidéki, 600MHz-es 4G-t szerintem nem tudja, így még a normál lefedettség is foghíjas lehet.
Igazad van, teljesen szétcseszték a rendszert.
-
martonl
senior tag
-
martonl
senior tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Persze, te nem használod (hiszen amikor gondolkoztál rajta, akkor is csak adatmegosztásra kellett volna), de attól még nem rétegtermék, ezt el kell fogadni. Egyébként én is jellemzően olyanról tudok, aki okosórával (leginkább Apple vonal) használja. Nyilván a havi többletköltség nem számít hozzá az ilyen készülékeket használóknak. Ez van, engedjük el. Pl. lehet te padon futsz, más meg máshol, izlések és pofonok. Attól még aki máshol fut és használ ilyet, nem kevesebb semmivel. A Telekomnál is tudják ezt, azért annyi, amennyi az ára.
-
martonl
senior tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Itt is írták többen, az én ismeretségi körömben is vannak. A 10% már nem kevés, de lehet még többen igénybe veszik. Te nem találkoztál ilyenekkel, talán nem is tudtad, hogy van ilyen szolgáltatás. De attól még megvan rá az igény, ha neked nincs is. Bizonyos díjcsomagban tudtommal ingyen vannak, nyilván ott a havidíj is borsosabb. Sokan persze nem használják ki a hívás lehetőségét, hanem csak adatmegosztásra szeretnék használni. Egy ideje van erre is lehetőség.
-
martonl
senior tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Használhatod az előfizetést egy másik készülékben is, pl. aki olyan melós, kivihet a terepre egy butatelefont is. Vagy autóba is lehet tenni ilyet egy hagyományos kihangosítóba. Ha valakinek telefonálásra alkalmas az okosórája, akkor nem kell mellé a telefont is vinnie. Úri huncutságnak tűnik, de sokszor jól jöhet, sokan használják. Sőt megkockáztatom, ez sokakat tart a Telekomnál.
-
martonl
senior tag
válasz
4Grider
üzenetére
Igen, nyilván senki se fog a fejléccel foglalkozni. Az e-mail hamisítás azért visszaszorulóban van, de valóban láttam még mostanában én is ilyet sajnos. A tárhelyest nem ismerem, a telekomost amikor használtam, már volt napi limit a nem telekomos címről történő küldés tekintetében és ha jól tudom, ezt azóta tovább korlátozták azzal, hogy már csak telekomos címről engedi ki az e-mailt. Minden esetre az ilyen "szolgáltatások" tudtommal hamar lepontozódnak, és akkor már nem fog tudni kimenni e-mail róluk.
teszt -
martonl
senior tag
válasz
4Grider
üzenetére
Remélem. Én mindig paranoiás vagyok, nekem az is probléma minden hozzáértés nélkül, hogy az esim profilok külföldi szerverről töltődnek le, és mi történik pl. akkor, ha azt a rendszert feltörik. Persze elmagyarázták, hogy ez ilyen meg olyan biztonságos, de láttunk már csodákat.
-
martonl
senior tag
válasz
4Grider
üzenetére
Tudtommal nálunk teljesen törvénytelen a hívás rögzítése egyrészt amit írtál, másrészt híváskor a másik felet is kötelező tájékoztatni a rögzítés tényéről, ami gondolom itt nem történik meg.
Telefonon nem bonyolult a hívás rögzítése, Samsungokban pl. natívan benne is van a fukció. Nálunk persze ez a funkció nyilvánvalóan nem fog megjelenni, azzal a Samsung is megütné a bokáját. Az már megint más kérdés, hogy a telefont használó azért csak kiszúrná a dolgot. -
martonl
senior tag
Elmúlt 20.-a és valóban eltűntek a fiókomból az eddig felfüggesztett státuszú Mobilotthon előfizetések. Magyarul akkor valóban törölték.
-
martonl
senior tag
válasz
Marci112233
üzenetére
Hja, lehet rá kell dugni valamit és azzal programozni, de az nem a te kompetenciád.
-
martonl
senior tag
válasz
Marci112233
üzenetére
Gondolom roaming. Államhatár közelében lehetséges. Ha van lehetőség manuális hálózatválasztásra, akkor azzal élni kell.
-
martonl
senior tag
válasz
Leonardo91
üzenetére
Kell neki tudnia telefonálni? Tableteknél tudtommal nem egyértelmű a dolog.
-
martonl
senior tag
válasz
Red product
üzenetére
Igen, beltéren Vowifi. Más lehetőség nem nagyon van sajnos.
-
martonl
senior tag
-
martonl
senior tag
Az jogos, még nem szűnt meg. Csak felfüggesztett állapotban van, ami 20.-ig visszaélesíthető egy mostani díjcsomagra való váltással (és gondolom új szerződés kötésével). Mint írtam, telefonon kaptam az információt az ügyfélszolgálattól.
Gondolom 20.-a után automatikusan törlődik.
-
martonl
senior tag
válasz
kapasz
üzenetére
Nekem lehet, hogy nem a levelezési címemre küldték a levelet (céges előfizu volt). Bezzeg a számlákat mindig megkaptam.
Utolsó számla gondolom papír alapon jön, vagy ha megújítod a díjcsomagot, akkor azzal együtt (20.-ig elvileg függőben van). Papír alapon esélyesebb. Nekem a hozzá kapcsolt e-mail fiókot is levágták, szerencsére nem volt túl sok dologra használva, de lehetett volna az is másképp.
Igen, ez a díjcsomag fájhatott nekik, bár nem hiszem, hogy túl nagy veszteségeket okozott volna. De a módszer valóban bicskanyitogató. -
martonl
senior tag
Regisztráltam egy t-emailes címet. Mint kiderült, ez a cím már volt valakié. Most itt van az illető teljes postafiókja. GDPR?
-
martonl
senior tag
Vótmán? Lekapcsolták (felfüggesztették) a Mobilotthon előfizetéseket. Állítólag küldtek erről levelet, lehet egy számlán volt, én azokat nem olvasgatom. Akinek ilyen volt, 20.-ig lehet díjcsomagot váltani. Ezt telefonon mondták. Én nem fogok, így törlődni fog a szolgáltatás. R.I.P.

-
martonl
senior tag
válasz
Marci112233
üzenetére
Értem, köszi. Én is nézegettem ezeket a kütyüket, vasútépítésnél láttunk hasonlókat. Azok is mobilhálózatot használtak. Egyébként sejtésem szerint (és tényleg csak laikusként) net nélkül is meglenne az a pontosság, csak ki kéne várni, ami akár sok percbe is beletelhet, mert ez egy sima AGPS rendszer. A telefonoké is ilyen.
AGPS Wiki -
martonl
senior tag
válasz
Marci112233
üzenetére
Lehet, hogy a cucc nem tudja az összes 4G sávot és gyengén fogja a jelet. Amúgy laikusként nem értem, miért kell neki net, elvileg az csak a pozíciószerzés gyorsaságán javít. Ha nincs net, akkor is lesz pozíció, csak kicsit később.
#136091 jack982
Standalone hálózat, a mostani csak 4G alapú NSA hálózat. Én sem értek hozzá, de szerintem okosabbak már elmagyarázták itt is korábban a különbséget. Tudtommal a Telekom már tesztelgeti az SA hálózatot.
[link] -
martonl
senior tag
válasz
kchris78
üzenetére
Elnézést, egy fontos dolgot elfelejtettem: én Eu.-n kívüli roamingra gondoltam, azt gondoltam, ez nyilvánvaló. Ott már hiába kapok magyarországi IP-t a mobilnettel, kitörölhetem vele. Egy dual simes Samsung telefonba ha teszek egy helyi kártyát, beállítom a VPN-t, akkor a főkártyán mehet a vowifi. Ez lenne a konkrét felállás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG SMART 32SR50F-W IPS Monitor! 1920x1080 / 8ms / 60hz
- új NAGYakku!!! 6-10óra üzemidő, 5G! Dell Latitude 5330 i3-1215U - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év gar
- HP EliteBook 840 G8 14" i5 1145G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! Akár részletfizetés 0% THM ÚJ Intel LGA 1700 processzorok 3 év garanciával 27% áfaval
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest