- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Lehetnek még fordulatok Honor 400 ügyben
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
greggorius
tag
Sziasztok!
Nagyon meg vagyok elégedve a Xiaomi 14T -vel: gyors, megbízható, minőséginek tűnő anyagok, kivéve a fotói..., azok kimondottan vacakok (legalábbis az én készülékemen)
Javaslatokat kérnék, hogy ugyanebben az árkategóriában milyen telóra lenne érdemes lecserélni, aminek hasonló a teljesítménye, specifikációja, de jobb a kamerája?
Köszönöm előre is! -
Helltak
őstag
Pár városligeti kép, ahol ugyanazok, ott vibrant és authantic-ben is készültek.
-
natë
nagyúr
[link] 3,7x, 75% desharp
Vivo x200 Pro
-
natë
nagyúr
válasz
Elit3Zotya #124969 üzenetére
Nekem nagyon tetszett (volna) a Magic 7 Pro, de 3 selejt után feladtam.
-
-
Ixion77
addikt
Az első képen a fű fánál távolabbi része furcsa. Mintha maszatos lett volna a lencse ott. Kiváncsi lennék hogy milyen lett volna ugyanez alapbeállítsokkal. Vajon az AI hibázott, a szél fújt, vagy valami más miatt lett ilyen? A többi kép nagyon jó.
-
rtrace
junior tag
"Teljesen felesleges vérre menő harcokat vívni gcam vs gyári témában, mert a buhera nagyjából már senkit nem érdekel, akit igen, az meg megoldja magának."
Ha nem kéne mindig belefutni olyan megjegyzésekbe, ami ennek még a lehetőségét is tagadja és rálátás nélkül kijelenti, hogy a másik sem tudhatja normálisan beállítani és használni, akkor valójában tizedennyi vita nem lenne.
Mert az önmagában nem zavarja szerintem semelyik gcam-ost se, ha más a gyárit használja. -
natë
nagyúr
válasz
Elit3Zotya #124938 üzenetére
Érdekes, mert ha leveszem a sharpness-t, "gcam-szerű" látványt nyújt, de nekem mégis végignézve újra a képeket, a default gyári megoldás tetszik.
-
válasz
Drakmusz #124957 üzenetére
Leírom ide is, nem kell a színház.
Ja igen csak ennyit írtál, személyeskedésed most otthon hagytad..
Találkozni sem akarok veled bármennyire is próbáltál rávenni privátban, van már csajom köszi.A legjobb tanács amit te adhatsz egy mobilos fotózást szerető embernek az, hogy vegyen Vivot.
Sosem mondtam hogy értek hozzá, ahogy te sem értesz hozzá, véleményem leírom remélem megengeded.Én anno legalább beláttam hogy a lényegi részéhez nem értek, és megpróbáltam továbbképezni magam.
Remélem sikerült, de én 10 éve ugyan azokat a képeket látom csak megosztva.Innentől pedig légy olyan kedves, és ignoráld a hozzászólásaimat.
Ennyi talán még megy.
Igen ez után menni fog, köszi hello szia.. -
natë
nagyúr
válasz
Drakmusz #124957 üzenetére
Drakmusz, ez a topik már régen nem arról szólt, mint régen. Kicsit szélmalomharcolsz, ide nem fotósok járnak, inkább kockák, techmatyik. Arra kiváló a topik, hogy akit érdekel, hogy adott készülék mit tud, az valószínűleg talál pár releváns sample-t. Ezt a funkcióját tökéletesen be is tölti. Teljesen felesleges vérre menő harcokat vívni gcam vs gyári témában, mert a buhera nagyjából már senkit nem érdekel, akit igen, az meg megoldja magának. Te is tudod, hogy a gyári sosem lesz olyan, mint az agyontuningolt gcam cfg (bár meglehetősen sokat haladtak felé a gyártók az utóbbi időben), mert nincs rá valós igény! Szarul mutat instán, szosöl média felületeken.
Személy szerint én olyan készüléket keresek, ahol a gyári kamerák egységesen stabil szintet hoznak, minden körülmény között. A Xiaomi-t például azért hagyom el mindig, mert egyszerűen a vibrant és authentic szélsőségek egy idő után megfekszik a gyomrom, pedig alapvetően nagyon jó cuccok. Itt kivétel az X15U, mert az vibrantban is pazar (és jó közel van egy patent gcam confighoz, amit letesz).
Már nem tudom mit akartam ebből kihozni, de biztos van értelme, ennyit tudtam most így betegen -
Drakmusz
addikt
válasz
Elit3Zotya #124955 üzenetére
Leírom ide is, nem kell a színház.
Ez a topik a te áldásos tevékenységednek köszönhetően tart ott, ahol tart.
A legjobb tanács amit te adhatsz egy mobilos fotózást szerető embernek az, hogy vegyen Vivot.
Ennyi a tudomány.
A mobilos tech oldalak tesztjeiből kiragadott gondolatok, önállóság nulla.
Én anno legalább beláttam hogy a lényegi részéhez nem értek, és megpróbáltam továbbképezni magam.
Akik ismernek személyesen, azok tudják hogy milyen vagyok, úgyhogy ez most nagyon mellé ment.
A teljesítmény nélküli emberek zavarnak, ezt aláírom.
Sokat fogsz még csalódni, jobb ha hozzászoksz.
Innentől pedig légy olyan kedves, és ignoráld a hozzászólásaimat.
Ennyi talán még megy. -
válasz
Bagoly01 #124953 üzenetére
Szerintem mindenkinek tele van a t@ke a "házi megoldásokkal, akár milyen szuper lehetőség ami benne rejlik.
+1
És itt nincs benne xarakodás, hogy jó vagy nem, tutira minden úgy működik ahogy a nagy könnyben megvan írva.
Ez sem tökéletes, lehetne 200%-ba nagyítgatni és hibákat keresni.
Te meg ne privátba ócsárolj, főleg ne ebben az alpári stílusba, nem fogok ott válaszolni.
Ha megosztanám amiket írtál, sokan elképednének milyen is vagy valójában, és ezt úgy hogy soha nem írtam egy rossz szót sem neked, hatalmas csalódás vagy. -
Drakmusz
addikt
Most furcsa dolgot fogok mondani, de igazából ez a műfaj már unalmas.
Mellette pedig nem is igazán életszerű az a fajta használat, amit mi tolunk itt a topikban.
Jön egy új csúcsmodell, és két hét alatt elmúlik a varázs.
A végtelenségig lehetne cserélgetni.
240-ért vettem a 8 Pro-t, de már nagyjából ezt az összeget is sajnálom erre hobbira.
Illetve van itt egy kisebb ellentmondás is.
A gyereked legszebb pillanatait, vagy a legjobb nyaralós fotóidat úgysem fogod a végletekig pixelkukkolni, mert valójában értelmetlen.
Mindezek mellett mégis azt mondom, hogy ez sem lesz sokáig nálad, legyen bármilyen jó is. -
natë
nagyúr
válasz
Drakmusz #124947 üzenetére
Én nem vagyok fotós, még kazuár szinten sem csinálom már. Lányom, család, ilyesmi. Szóval nekem 2 szempont létezik: legyen jó a lencse, legyen gyors a cucc. A többi majdhogynem 100adlagos. Gcamezni az életben soha nem fogok megint.
Egy Nothing vagy egy Edge 60 Pro is bőven jó lenne, ha nem a nagymama szemüvegéből vágnának üveget a kamera elé. -
válasz
novinyul #124945 üzenetére
Az x100 ultra még ennél is jobb egy picit, az x200 ultra meg nyilván még annál is jobb, de ott elég nagy ugrás van.
Nem is minőségben, de a 35mm-re váltás és a csúcs LYT 818 ultraszélesbe brutális
Persze van még más is, de azok elhanyagolhatóak pl még jobb a zoom apo 2.stb. -
Drakmusz
addikt
A véleményemet továbbra is tartom.
A tele tud varázslatos lenni, a többi olyan mint a kategória átlaga.
Hozzáteszem, az elődje ennek is jobb volt, kevesebb AI alapú rásegítés volt a fotókon.
Ebből a sorozatból ez leginkább a második zoomos textúráin látszik.
Plusz a beltér-mozgás kombó nem az erőssége, szintén a fentiek miatt.
A múltkor én is megnyomkodtam egyet, pusztán kíváncsiságból.
Viszont a felület, rendszer sebessége, és az akku, mind parádés.
A beépített csúszkákkal teljesen el lehet tolni a képi világot, ez egy jó gondolat volt a gyártótól.
Igazából minden csúcsmodellen így kellene csinálni.
Még egy dolog, az óriási kamerasziget miatt nagyon furcsa volt kézbe fogni. -
novinyul
veterán
válasz
Elit3Zotya #124943 üzenetére
Azt akkor ez "csak" a Pro verzió. Milyen az Ultra akkor? De még az X100 Ultra is elgondolkodtató
-
-
osonte
őstag
Nekem tetszenek ezek a képek, szerintem kifejezetten jó nézni őket, főleg a lepkés tetszik. Nem ingerszegény, egy képre vagy jó ránézni vagy nem vált ki semmi érzést, esetleg legrosszabb esetben nem tetszik. Biztos egy fotós szakmai szemmel tudna sorolni hibákat, de a legtöbben csak talán "átlagos" emberek vagyunk (főként magam nevében írom).
Van még itt több fórumtag, akinek ha meglátom a nevét, kb tudom, hogy jó lesz megnézni a képeit, mert szinte bármit fognak kézbe kellemes képek készülnek. Nyilván ez nem a csillagok állása, hanem lehet jó érzék a fényképezéshez és tudatosság is, illetve a kettő keveréke.
Szerintem többen örülünk a feltöltött képeknek, mint ami látszódik a hozzászólásokban.
-
-
-
ShadowLac
addikt
+ Zotya
A te szemed jobban látja a pici különbségeket is.
Én azt látom nincs akkora javulás a 24 u és a 25 u között mint a 23u és 24u között. Azért is nem vettem a 25 ut.
Piciért sajnáltam a sok pénzt. Várom a 26 ultrát.
24 ultrára kijött a 7es droid azért is csináltam az összehasonlítást hogy lett e valami közeledés a 25 ultrához.
Pár hónapja lőttem ugyan itt pár fotót a két telóval felraktam azokat is .. de hasonló a különbség mint most. -
-
-
válasz
Ixion77 #124920 üzenetére
Igen erre gondoltam.
viszont színekben, HDR-ben az X15U nekem jobban bejön ebben a videóban.
Hdr-ben perfekt a vivo, és színekben is természetesebb, kb a tesztelő véleményén vagyok én is, de ha szerkeszteném, akkor valami olyasmit szeretnék mint a xiaomi képe.(authentic) -
Ixion77
addikt
válasz
Elit3Zotya #124919 üzenetére
Hibás a link.
Talán erre gondoltál.
A 35-ös látószög nagyon baba, viszont színekben, HDR-ben az X15U nekem jobban bejön ebben a videóban. A Vivo látványosabb, a Xiaomi viszont reálisabb. Vivoban több a részlet, textúra. Nem egyértelműen jobb egyik a másiknál minden helyzetben.
-
Ixion77
addikt
válasz
Pinyo16689 #124916 üzenetére
Ha csak a kamerát nézed, akkor a Honor 200 jobb mint a pro. A felárat pedig szerintem nem éri meg a Xiaomi 15.
Ha viszont nem csak a kamerát nézed, akkor a Honor 200 gyengécske. Például a teljesítménye fasorban sincs az X15 Snapdragon 8 Elite-jéhez képest. -
Pinyo16689
senior tag
A Xiaomi 15 és a Honor 200 pro között kamerában nagyon nagy a különbség? Megéri azt a felárat a Xiaomi?
-
Metal64
újonc
Köszönöm szépen mindenkinek! Esetleg egy S22U is szóba jöhet. Véleményetek?
-
Helltak
őstag
Új nap, újabb szokásos, kissé inger szegény összehasonlítás:
Xiaomi 15 Ultra
Authentic, Vibrant és Vibrant natur filterrel.Első nap után nagyon megfogott a telefon, jó áron sikerült hozzájutni (Alza, újszerű).
Kamrát még alig használtam, de hozok majd képeket ahogy van lehetőségem rá. -
aldebaran
addikt
Szerintetek a Gcam 9.2 -vel, vagy a 9.6 -tal készült képek a jobbak? [link]
(Az i -re kattintva a fájl nevében benne van a 9.2, vagy a sötétebb kép.)Pixel 6 pro
-
mjani1172
addikt
válasz
Plazmacucci #124907 üzenetére
Ez igaz, de itt a komplett 14t "szériáról" volt szó, az előzményekben meg is lett említve a pro is. Van jobb, ez nem vitás, de szerintem közel sem annyira gyenge.
-
-
mjani1172
addikt
válasz
sniper112 #124896 üzenetére
Azért ez nem igazán felel meg a valóságnak.
Itt 14T Pro fotót tudtommal én raktam fel, és Elit3Zotya. Nem kimagasló, mitől is lenne, de nem is ratyi.
A többiek csak ismételgetik, hogy szar... -
Ixion77
addikt
válasz
Metal64 #124898 üzenetére
Ha fotózásra, akkor Honor.
Mi viszont kb. egy hónapja Poco X7 Pro-t vettünk végül a gyereknek, mert a telekamerát kb. sose használná, a kamerát is főleg dokumentálási célokra, amire a Poco is bőven elég. A lényegesen gyorsabb CPU, és azonos áron jóval nagyobb memória és háttértár valamint kicsit hosszabb sw support miatt már a Poco lett ár/érték arányban a jobb választás.#124901 greggorius
Ha kifejezetten a fotózás a legfontosabb (pl. mert elsődleges kameraként lesz használva a családban), akkor a Honor 200 ebben az árkategóriában kiemelkedően jó választás, azt ajánlom. -
válasz
greggorius #124901 üzenetére
Biztos, hogy nem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Új, bontatlan, iPhone 16 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Új, bontatlan, iPhone 16 Plus gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Új, bontatlan, iPhone 16 Pro gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus rog phone 8 + Cooler
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest