- Nem tiltották be a Teslát Kaliforniában, Robotaxival ünnepelt a márka
- Apró változásokkal, elődjénél jobb áron kezd a Google Pixel 10a
- Visszatért a Snapdragonhoz az Infinix, itt a Note 60 és Note 60 Pro
- Esélyes, hogy drágul a Nothing Phone (4a) széria
- Lelkiismeret-furdalás nélkül zabálhatod a süteményt a Galaxy S26-tal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Mobil flották
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apró változásokkal, elődjénél jobb áron kezd a Google Pixel 10a
- Soundcore Sleep A30 - a hosszú házasság titka
- Asus Zenfone 10 - kicsit más az új kicsi
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rtrace
tag
válasz
Hachiko95
üzenetére
A Fototrenddel az a baj, hogy kitörli a metaadatokat, köztük a színtérrel kapcsolatos információt is, az untagged RGB ilyenkor meg automatikusan sRGB-ként van interpretálva, holott ez DCI-P3 lenne eredetileg. Ezért másznak el kicsit a színek.
Érdemes sRGB-be konvertálni a képet, ha ide töltesz fel, vagy inkább máshonnan megosztani.
-
Helltak
őstag
válasz
Hachiko95
üzenetére
Köszi, valamiért a Google fotók hektikusan működik mostanában...
Feltöltöttem újra, elvileg most teljes minőségben vannak.
Fogom még automatikus hdr nélkül is tesztelni kint, amúgy én is úgy láttam, hogy a natív nem annyira jó, mint feljebb..
Gépen is megnézem majd még. -
Hachiko95
aktív tag
válasz
Helltak
üzenetére
Oppo kinti képek csak kicsiben jelennek meg, mintha csak thumbnail lenne.
Honor túl van élesítve, a nagy 3.7x zoom szenzor ellenére nem vagyok elájulva, érdekes módon a következő zoom (170mm) jobban néz ki feldolgozás ügyileg. Ultraszéles gyenge.S25 Ultra Expert Raw 24MP ultraszéles: [kép]
Most nézem, hogy a fototrend megváltoztatja a fehéregyensúlyt/színhőmérsékletet, nekem gépen az eredeti még böngészőben megnyitva is valamivel hidegebb, kékesebb.
Részletek ugyanolyannak tűnnek. -
Helltak
őstag
Új év, újabb összehasonlítás..

Honor Magic8 Pro (Friss, Természetes mód)
Benti képek nagyobb részénél hdr-t kikapcsoltam és így jobb lett a végeredmény.
Látok fejlődést az előző szériához képest, de nem hiszem, hogy az Oppo ellen lenne esélye. -
Aryon87
félisten
válasz
TTomax
üzenetére
Hátőőőő. Én 3 telót vinnék, ami jelenleg aktív nálam

P40Pro, Mate50Pro (mindkettő éjjeli fotózás miatt csak), Xiaomi14Ultra. És mivel család, ott van még egy Xiaomi15 és egy Honor Magic 5 Pro is.Viszont mondjuk egy jövő évi nyaraláson egy Magic 8 Pro és egy Xiaomi 17 Ultra lenne nálunk.
-
Hachiko95
aktív tag
válasz
Drakmusz
üzenetére
Olyan furcsa A.I.-os kinézete van a fotóknak mintha újra lennének rajzolva. Rögtön az első fotón a térkő/lépcső, az arc, stb.. 12.5MP-en szanaszét van élesítve. Éjszaka 50 és 12MP is durva. Ultraszéles 40MP egy vicc, 12.5MP "elmegy". Igazából nekem egyik kamera/mód sem tetszik.
Normális feldolgozással egy jó 1/2.55-ös szenzor is jó tud lenni. Pont ezért tesztelgettem S25U-nál az Expert Raw-t.
Ebből az alkalomból hoztam is 3 ultraszélessel (1/2.5") készült éjszakai képet, mind Expert Raw-val készült (24MP 100%-os kivágás, 12MP hozzáigazítva talán 130% körül).
12MP
24MP Adaptive Pixel On
24MP Adaptive Pixel OffAz Adaptive Pixel "alacsonyabb felbontású képkockákat egyesít zajcsökkentés célból", de úgy is néz ki mintha alacsonyabb felbontás lenne, plusz ráélesít egy jó adagot. Mennyire jól látszik, hogy előbukkannak a finom részletek és a valós élesség, sokkal kellemesebb a kép, ha ki van kapcsolva.
A 12MP-es mód úgy néz ki mint a gyári app éjszakai módja, a gyári app éjszakai mód nélkül pedig szimplán homályos az ultraszélessel ebben a helyzetben. -
Drakmusz
addikt
[link]
Ez egy tökéletes látlelet a szenzor-fétis témához kapcsolódóan.
Szándékosan írják ilyenre a képfeldolgozást, és emiatt szinte már mindegy is az érzékelő mérete.
Ugyanolyan mint az újkori mobilok 90 százaléka.
Binning nélkül sokkal emészthetőbb a végeredmény. -
xhege
veterán
Hétvégén a feleségemmel utaztunk és tökéletesen elégedett voltam az iPhone 17 Pro-val.
-
TTomax
félisten
Tudom kicsit offos.... de,egy kérdés....
Ha nyaralni mennél (családdal) melyik lenne az az egy telefon amit vinnél? Köszönöm!
-
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
Szerintem itt a oneplus 15 sokkal jobb képet produkált.
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
novinyul
üzenetére
Persze ez egyértelmű, nem is való mindenkinek ez a macera..

#128133Bagoly01

Persze simán jobb lehet valakinek, szerintem sem rossz a 15(főleg összességében nézve mint telefon verhetetlen), nem sokkal jobb egyébként az x9 pro tőle leginkább zoom-ban van előnye, nekem ugye a természetesebb színek/kontrasz és a kevésbé élesítés miatt jobb az x6.
-
Bagoly01
senior tag
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
Én nem látom jobbnak, pont fordítva. De persze kinek mi.
-
novinyul
veterán
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
Persze a GMS megoldható, de azért jobb lenne a régi rendszer. Kamerába meg mindig jobb a Huawei
-
Elit3Zotya
addikt
-
novinyul
veterán
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
Nem gyenge ahhoz képest hogy Fold telefon
Egyszer már vége lehetne a tíltásnak, kellene egy kis verseny újra. -
Helltak
őstag
válasz
kutkut
üzenetére
Igen, a szoftver pazar. Oxygen OS volt sok évig a kedvencem volt, aztán kicsit rossz irányba mentek el. 15, de a 16-os Color OS viszont szinte tökéletes. Nagyon stabil, funkció gazdag, gyors és takarékos is.
The.Biker!
Gépen még nagyban nem néztem meg, de szerintem is jók lettek.
Master mód "fényképszerű" képei sokszor jobban tetszenek és teljesen személyre lehet szabni mindent. Nálam 20-30% élesítés, 10-10% telítettség és melegebb fehéregyensúly van beállítva. -
TTomax
félisten
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
Én erre máshogy emlékszem, a Huawei az isteni P30Pro-ban már AIval pimpelte a holdképeket....
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
Ricardo
üzenetére
Na igen..
Samsung volt aszem az első, aki elkezdte a hold cserét.
Automata 25mp(nem hiszem hogy sok előnye lenne a 12mp-es társához képest) AI minden bekapcsolva.
Nekem tetszik amit tud, tökéletes fehéregyensúly és élethű színek, részletességgel is kivagyok békülve..
A régebbi mate szériákat idézi.Huawei Mate X6
-
Helltak
őstag
Végre kellemes napos idő van, gyerekekkel ki is használtuk.
Automata, master mód összehasonlítva és pár portré kép.
2 hónapja, mióta nálam van, kicsit javultak a képek szerintem, nem tökéletesek, de korrekt minőségűek.
-
Ricardo
titán
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
Erről ez a régi mém ugrik be
Viszont most jut szembe, hogy az S23 Ulrát még nem eresztettem rá (valószínűleg mert annyira fontosnak tartom
) a holdra. De most már kíváncsi vagyok mit tdna összehozni. A 10x és 100-os zommal is érdekes lenne.
Na majd ha egyszer tisztán látszik a hold kipróbálom. -
Elit3Zotya
addikt
válasz
F.tibooo
üzenetére
Nem rossz, de a 80 ultra jobbat hazudott.
AI kikapcsolva.
( Szerintem még így is bele nyúl valamennyire, hiába a 10x optikai/hibrid zoom)
Még hold fotóknál hogy beleszól az AI azt mondom el megy, mert fizikailag képtelenek értelmes képet lőni róla(nem lehet a fizikát megerőszakolni), de a legjobb ha ki lehet kapcsolni és a választás meg marad a felhasználónak. -
Ixion77
addikt
válasz
gretzky77
üzenetére
A #128112 tabletta X300 képen kifejetten feltűnő, hogy a hold szélső kb. 5%-án belül eltűntek a felhők. Az aranyszínű koronát nem is értem. Lehet hogy túl régen láttam a holdat?

Szerintem sem szabadna ennyire belenyúlnia az AI-nak a képekbe.A #128113 F.tibooo X200-on meg érdekes formája lett a hold szélének.
A #128111 FoLey-v 15T Pro legalább őszinte... Őszintén húzott köré egy túlélesítési artifactot. De legalább jól látszik bal oldalt a szelep amin felfújták
-
F.tibooo
aktív tag
-
tabletta
tag
Ha már hold.. X300 volt nálam pár napig, ez azzal készült, de végül a Magic 8 maradt.
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
Hachiko95
üzenetére
Külsős appok a Sony szenzort jobban szeretik gondolom, egyébként érdekes mert más tesztekben meg jobb a gyárival nézve a produktum.
Gacam-ot nem használnék rajta a inkonzisztencia miatt és főleg mert el is veszíteni a lényeget a Leica képivilágot.
Samsung jó videóban még a gyárival is, nem néztem még milyen külsős appokkal, de gyanítom hogy szeretik a programok.#128108duronx

Nem tudom már mekkora zoom volt, de érdemes észben tartani hogy az AI-be volt kapcsolva, és így tuti javított rajta, bár az összes többi gyártó is ezt teszi csak nem ennyire látványosan.
-
duronx
senior tag
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
Ilyen képet lehet csinálni egy mobillal ?
A hold hány szoros zoommal sikerült ilyenre? -
Hachiko95
aktív tag
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
Vajon a Sony szenzor drágább lehet-e és azért váltottak?
Egyébként ami hátrány, hogy a folyamatos zoom-ot nem tudja csak a gyári kamera app kezelni és emiatt a 15 Ultra flexibilisebb az extra kamerával. Gondolom ez egy Gcam-nél is így lenne. 8K felvétel mindkettőn gyenge volt gyárilag, ezt külön megnéztem hogy az S25 Ultránál mit mondott és ott azt ajánlotta, 4K túl van élesítve. -
Elit3Zotya
addikt
válasz
gretzky77
üzenetére
+1
Én sorozatosan kaptam a bombázást privátban, de a legutóbbi ilyennél egyértelműsítettem, hogy nem vagyok kíváncsi a véleményére.
Még ha legalább 1 képet hozna is a topikba, de azt sem.#128092Hachiko95
Papíron jobbnak kéne lennie és összehasonlító videókban nagyon jó is, de itt ultrarészletesen megnézte a csávó, frissítéssel tudnak rajta javítani gondolom.Huawei Pura 80 Ultra
-
apholyon
aktív tag
válasz
milkabrams
üzenetére
Köszönöm! Olyat szeretnék, ami gyárilag is jó képeket csinál. Vivo X200-on kívül más esetleg, ami szóba jöhet 2-300k körül?
-
urak. némileg fogy a moderátori türelem ezzel az egész egyhelyben köröket futással kapcsolatban:
- f. tibooo ne zaklasson senkit privátban, mert ha többen jelentik egyszerre ugyanezért, komoly banánt kaphat. ezt többször nem fogom elmondani, nem lesz ejnye-bejnye, instant pallos viszont igen
- elit3zotya, rtrace és bárki más: tegnap itt ment a célozgatás, örülök, hogy rtrace nem vette fel a kesztyűt. ellenberger innentől kezdve az ilyen jellegű feldobott labdákért szintén instant, kérdés és magyarázat nélkül ki fogunk osztani egy hetet minimo. ha utána pampog a delikvens, hogy "de a pisti akkor miért nem", akkor meghosszabbítjuk bicskéigszóval rohadt egyszerű: ne kötekedjetek. aki nem kötekszik, hanem csak segítőkészen, normálisan fórumozik, sosenem lesz semmi baja, hosszú, boldog virtuális élet elébe néz. akibe belekötnek és nem veszi fel a kesztyűt, dettó. ha már azt az álláspontot kell védeni, hogy "igen, de ő kezdte", az jóval rosszabb pozíció.
ezek mindenkire vonatkoznak, nem a tegnapi példa a lényeg, az csak egy példa arra, hogy mit NE.
uff.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mikrotik routerek
- Milyen videókártyát?
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Nem tiltották be a Teslát Kaliforniában, Robotaxival ünnepelt a márka
- Androidos tablet topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Kolink Rocket Heavy 450W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- darkFlash ZR12 Darkstorm
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) a holdra. De most már kíváncsi vagyok mit tdna összehozni. A 10x és 100-os zommal is érdekes lenne.