Hirdetés
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bferibörs
addikt
Sajnos kapkodtak,hogy el ne szálljon.
[Vivo x300 pro]
[Honor magik 8 pro] -
petarda92
csendes tag
válasz
kutkut
üzenetére
Az a helyzet, hogy a lakásban, felkapcsolt (meleg fényű) lámpánál inkább előveszem a fiókból a lassan 5 éves Samsung A52-t, ha valamit fotóznék, mondjuk a fal vagy a parketta színét mutatnám meg másnak. Nem várom el, hogy egy telefon tökéletesen adja vissza, de azért többé-kevésbé az alapszín korrekten látszódjon.
-
petarda92
csendes tag
.
-
kutkut
addikt
válasz
petarda92
üzenetére
Én arra szavazok, hogy nézz vissza itt pár Honoros képet. Nekem pont a színkezelése nem tetszik. Másban tök jó elvileg, pl. beltérben, kevés fénynél mozgó objektumot (gyereket) fotózni, de a színei valahogy sosem ragadtak meg. Túl kontrasztos, a zöld pedig hajlamos neonzöld lenni. Igaz, nekem a Xiaomi színvilága sem a kedvencem. Ez persze egyéni preferencia kérdése, ezért érdemes megnézned pár képet.
Ha a természetes színvilág a cél, és az ember semmit nem szeretne állítani fotózáskor, akkor szerintem azt a Pixel (és utóbbi időben a Samsung) tudja hozni. Igaz, előbbinél egy beltéri mozgó objektum kicsit digitálisan rajzolt, utóbbinál meg elmosódott lehet. -
petarda92
csendes tag
Sziasztok!
A következő szempontok szerint javaslatokra, tapasztalatokra lennék kíváncsi:
- a mostani Xiaomi 14T-vel a fő problémám a kamera rossz színkezelése, főleg beltéren, lámpafénynél. (se a Vibrant, se az Authentic mód nem tetszik, pedig a kijelző eredeti színkalibrációra van állítva)
- max. 6.7 colos kijelzőjű telefont keresek, minimum ilyen szintű hardverrel (Dimensity 8300), amin az említett szempontból megbízhatóbb a gyári kamera app. Ha esetleg más Xiaomi, pl. 15 v. 17 ebben (is) jobb, nyitott vagyok, de persze más androidos márka is szóba jöhet.Köszönöm a válaszokat!
-
osonte
őstag
Pár kép, sajnos nagyon erős volt a napsütés, én se voltam a legjobb, meg a telefon szoftvere is régebbi:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Leica Authentic, heic, kamerák vegyesen használva, nem a legjobb fotók (szerintem itt én voltam a gyenge láncszem), de azért remélem emészthető.

Xiaomi 17 Ultra
-
-
novinyul
veterán
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
A zene király
A mai napig használom, rohadt jó dac van benne. Persze az új a dobozában
Ez a játszós
-
osonte
őstag
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
Aki érzékeny a PWM-re (találgatás van: 1-10% között, inkább 2-4% lehet valós), az ne a "szemkímélő DC" módot válassza a Xiaomi 17 Ultra-n, hanem a jobban villogó "PWM" módot, mert sokkal kisebbek a villanások, amit akár meg is lehet szokni, ellentétben a Google/Samsung/Apple telefonokkal, mert azok még rosszabbak, aki érzékeny rá (párat visszaküldtem).
Szerencséd van és másoknak, akik nem érzékenyek. Nekem fél nap után a Xiaomi 17 Ultra-tól szétment a fejem, a szemem és hányingerem volt, de lassan kezdek hozzászokni, másnap már csak közepes fejfájás, most meg már csak tompán fáj a fejem, a szemem semennyire. Talán hétvégén még a fejfájás is elmúlik, remélem.A kamera brutális szerintem a Xiaomin, alig várom, hogy kijussak a szabadba fényképezni.

-
Elit3Zotya
addikt
válasz
osonte
üzenetére
Igen írtam is hogy a pwm-ben jobb a honor, de a 17 ultra sem rossz ebből a szempontból, de ezek szerint van aki még így is érzi a különbséget, ezt leszámítva gondoltam hogy nem hiszem hogy sokkal jobb lenne.
Engem nem érint szerencsére, de akinek ez fontos annak valóban jóval jobba a honor kijelzője.
-
osonte
őstag
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
PWM
Xiaomi 17 Ultra: [link] (fókusz nem éles, de a lényeg látszódik),
Honor Magic 7 Pro (gondolom a 8 Pro is ugyanez): [link] .
Lassított videó 720p felbontás, 960fps-el.Itt van az asszony Xiaomi 13 telefonja, az nagyon baba szemkímélésben, nem jó irányban ment el a Xiaomi ezen a területen. A Honor meg csak fejlődik a Magic 5 Pro óta és nem rossz irányba, bár már az is tökéletes volt...
-
Valaki87
őstag
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
Az szép,
a porsche edition. -
Ixion77
addikt
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
A templomosnak nagyon nehéz fényviszonyai voltak, mégis kitűnően megoldotta. Vagy ha manuális volt, akkor kitűnően állítottad át

-
Elit3Zotya
addikt
A hangszóró az tuti, a kijelző a pwm miatt jobb a honorban, de máskülönben nem hinném hogy magasan jobb lenne a honorban, akku szintén tuti.
Nem mondanám rossznak a 8 pro kameráját sem, sőt nagyon jó is lehetne ha kicsit okosabb lenne a kamera alkalmazás, pl lehetne állítani benne manuálisan a dolgokat, de a természetes móddal így is elé jó,
A Porsche változat majdnem landolt nálam, de ezek a hiányok miatt meggondoltam magam.Xiaomi 17 Ultra
-
Valaki87
őstag
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
Szó se róla, de az ingerküszöböm alacsony lehet mert a Honor-al is megvoltam elégedve.
Most csak a kameráról beszélek, ha mást is nézünk akkor háááát....
Kijelző, akku , hangszóró egyértelmű Honor. Akkuban annyira nagy eltérés nincs, de a többi magasan jobb a Magic 8 javára. -
milkabrams
őstag
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
Fényerő, telítettség, kontraszt és élesség van nálam, az utóbbi -50-en.
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
milkabrams
üzenetére
Attól függ milyen config fájlokat használsz.
Ez igaz, amiket én próbáltam vagy láttam itt, azok legtöbbje poszterszerű volt ami még így is van hogy jobb, mint a gyári.
Ha a 200 pro-ra va egy nagyon jól működő gcam-od, akkor az simán lehet hogy van olyan szitu amikor jobb, mint a gyári produktum.
Próbáld a gyárit is belőni az összehasonlításba pl -50 élesség és -20-30 színerősség, ez x200 ultrán elég jó volt. -
milkabrams
őstag
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
Attól függ milyen config fájlokat használsz. Ha nem jön közbe semmi, holnap fotó pozitív helyre megyek, majd lövök gyári és 2 féle gcam kéepeket. És ha végre felmennek google képekbe a legutóbbi koncerten lőtt képek, hozok olyat is, ami nagyon nem ideális körülmények közt készült gyári és gcam vegyesen.
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
milkabrams
üzenetére
X200 pro-t nem próbáltam ott nem tudom mennyire volt kifinomult ez a hangolás.
Gcamm talán még mélyebben bele tud nyúlni a képfeldolgozásba, de nekem többnyire túl steril poszterszerűek a vele készült képek.
A moto edge 60 fusion jobb gcammal mint a gyári alkalmazás sima fotó módban, bár ezen is sok a bug, de még bele fér.
-
milkabrams
őstag
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
"óhh nekem nem tetszik mert túl élesített..."
Habár javult valamit (szerintem) a Vivo x200 pro feldolgozása, még mindig kevesebb részlet marad meg a gyári szoftverrel mint gcammel, nem ideális fényviszonyok közt az olló jobban szétnyílik. De legalább már nem [viaszbabák] vannak a képeken. -
Elit3Zotya
addikt
válasz
ljoe82
üzenetére
Azt viszont nem lehet vitatni, hogy a 10x-ben az Oppo-nak van fölénye, míg az uw-ban meg a vivo-nak.
Így van.! Ezekben a helyzetekben a szenzor méret különbsége vagy meg nem léte miatt nem versenyezhet az egyik a másikkal.
De az én véleményem szerint itt már olyan minimális különbségek vannak, hogy ha egyszerűen az Oppo master módban kicsit belenyúlsz a presetbe, vagy épp a vivo-nál belenyúlsz, vagy ha nem is szándékosan de más color style-t választasz, akkor könnyen mondhatod egyiket, másikat jobbnak, miközben nem objektív az összehasonlítás.
Igen ez így van, akik használják ezeket a finomhangolásokat és módokat azok tudják, hogy mi minden beállítható már ezekben az új telefonokban.
A hardver adott mind 2 ben, és lehetőség van ezt a hardvert magadra szabni ahogy most te is teszed.
Brutális a Vivo kamera szoftvere mi mindenre képes, más csak elolvassa a tesztet és óhh nekem nem tetszik mert túl élesített, vagy túl színes, közben ezekről a nem is tud és beböfögi milyen xar képet csinál
A tesztelők hibája is kicsit szerintem, hogy egy kamera centrikus telefon esetében legtöbbször meg sem említik ezeket a lehetőségeket. -
ljoe82
tag
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
Jól érzed vividben van. De az én véleményem szerint itt már olyan minimális különbségek vannak, hogy ha egyszerűen az Oppo master módban kicsit belenyúlsz a presetbe, vagy épp a vivo-nál belenyúlsz, vagy ha nem is szándékosan de más color style-t választasz, akkor könnyen mondhatod egyiket, másikat jobbnak, miközben nem objektív az összehasonlítás.
Azt viszont nem lehet vitatni, hogy a 10x-ben az Oppo-nak van fölénye, míg az uw-ban meg a vivo-nak.
Én most kezdtem el állítgatni egy saját konfigot és akkor már itt megragadnám az alkalmat, hogy meg is kérdezzem a véleményetek.
3,7x
Authentic -50 élesség
Authentic Raw lighting ON
Saját profil
Hozok majd még képet hétvégén, de most egyenlőre ennyire futotta.Továbbá ezzel párhuzamosan egy gyors teszt a felbontást illetően:
(Vivo X100 Ultra esetében pl nagyon nem szerettem, hogy ha átváltottam High resolution módba, akkor csak Vivid-ben lehetett képet készíteni, ezzel ellentétben az X300 Ultra esetében nincs ilyen korlát.)
3,7x Authentic -50 élesség
12,5mp
25mp
50mp
200mp -
Helltak
őstag
Újra megnézek egy Honort a Xiaomi mellett.
Hiányzik a kompaktabb mérete és az üzemideje.. meglátjuk melyik marad majd.
Hozok majd még képeket. -
Elit3Zotya
addikt
válasz
Valaki87
üzenetére
Jó mert nincs rongyosra élesítve.

A 17 ultra meg szokásosan brutál jó.Más:
[Oppo Find X9 Ultra versus Vivo X300 Ultra camera comparison]
Nekem az oppo jobban tetszik itt mert természetesebb, de hozzá kell tenni hogy az x300 ultra alapból vividen van, valószínűleg abban volt.
Kb ott jobb az egyik a másiknál ahol a szenzor méret különbsége adott, főleg este vagy ha eleve nincs (10x) -
Valaki87
őstag
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
Hát ez az. és olcsóbb vagy 200k-val.
Úgyhogy szerintem aki teheti vegyen Honort, rossz deal-t nem csinál kivéve ha gyári hibás. 
-
Ixion77
addikt
válasz
Valaki87
üzenetére
Mindkettő jó, de normál látószögben nekem jobban bejön a Xiaomi, mert a Honor kicsit túlzásba viszi a szaturációt, élességet, microdetailt. Nem rossz az sem, csak szerintem kevésbé fotószerű.
Érdekes, hogy zoom képeknél fordul a kocka. Ott a Honor kevésbé digitális, és a Xiaomi viszi túlzásba. Különbség, hogy míg a normál látószögnél a Xiaomi kb. pont jó, addig telefotókban a kettő közt félúton lenne az ideális. -
rtrace
tag
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
Továbbra sincs ilyen, hogy snapi képfeldolgozás. Egoist-féle lib-et is használják egy rakat különböző telón, mindegyiken ugyanaz alapvetően a képi világ, mindegy hogy SD vagy MTK.
RAW16 formátumot támogat csak a Mediatek, ezért nem működött sokáig több olyan funkció, ami alapból csak RAW10-en megy, erre találták meg a megoldást nemrég.Más kérdés, hogy erre a Moto konfigra tényleg fölösleges lenne még ennyi időt is pazarolni, szvsz nem lett valami jó.
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
novinyul
üzenetére
(mint telefon nagyon jó)
Az biztos, nekem is egy edge 60 fusion van másod telónak már régóta.
Kamera kb ugyan az, mondanám hogy küld át a gcam verziót és a configot kipróbálni, de a snapi képfeldolgozás miatt kilővel, ebben Dimensity proci van.
Keresgélni és állítgatni ezer éven át meg hát soha, akkor inkább jóóóvan az úúúgy.
Motorola EDGE 60 Fúsion
-
novinyul
veterán
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
57eft volt 0 percesen
Másod, tartalék telefonként nem rossz
Igazából találtam hozzá config fájlt, így az alap Gcam képest javult. Persze nem várom el tőle hogy hozza a felső kategóriát, de így azért már fő telefonként is elhasználom(mint telefon nagyon jó) -
osonte
őstag
válasz
Valaki87
üzenetére
Én nagyon PWM érzékeny vagyok és tényleg jobb a Honor kijelző ebben (sőt a legjobb). Kicsit érzem a szemem, de ez még megszokható kategória, viszont sok gyártó ez miatt esik ki. Azzal is ugyanígy vagyok amit írsz, utálom kétszer ráadásul újonnan megvenni ugyanazt a telefont, de amikor az iPhone-t visszavittem, akkor még nem volt a 17 Ultra (3 hónapja) és akárhogy is ellenezni akartam, akkor is az volt akkor a legjobb döntés. Kétszer bukni ugyanazon a modellen és csak egyszer van meg az újdonság érzése.
Mindenesetre remélem sok örömöd lesz a Xiaomi telefonban is és megszokod majd, sajnos sokszor nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy eltervezi az ember. -
Valaki87
őstag
-
osonte
őstag
válasz
Valaki87
üzenetére
Elhiszem! Nekem is mielőtt másodszor megvettem a Magic 7 Pro-t, előtte egy iPhone 17 Pro Max volt, de 14 napos elállással visszavittem (nálam az csalódás volt). Nekem azért kellett a régebbi Honor, mert rosszul látok és minél nagyobb kijelző kell. Amúgy ugyanaz a 7-ben és 8-ban a hangszóró, nagyon brutálak. Sajnálom, hogy így jártál, de szervizelt telefon már nekem sem kellene, ezzel teljesen azonosulni tudok. Nekem meg a hívásrögzítés nagyon fontossá vált és az sajnos nincs a Honorban, így lettem Xiaomis újra... Azért ezek már elég jó telefonok, nagyot nem lehet hibázni.
-
Valaki87
őstag
válasz
osonte
üzenetére
Bitang jó telefon a 8 pro úgy ám blokk nem csak kamera hanem az egész. Olyan apróságok pl: ahol az iPhone 17 pro max eldobta a térerőt (Lánchíd alagút) ott a Honor vígan 5ös térerővel stabilan tartotta végig...
Elit3Zotya: holnap összedobok egy gyors fotó csatát.
Igazából 1,5 hónapos telefon a Honor és gyári hibás , beszart az ois benne, remeg a kamera kép mint a kocsonya, de látszik is fizikálisan ahogy a hátsó kamera remeg jobbra balra. Megy a szervizbe és így lett a Xiaomi. Amúgy eszembe nem lett volna cserélni , az AI rengeteget segít a képeknek, jó az üzemidő, bitang a hangszóró. A térerő verhetetlen....Csak ha szervizelik gondolom már nem lesz vízálló így.....
-
osonte
őstag
válasz
Valaki87
üzenetére
+1 Pont én is ma vettem egy Xiaomi 17 Ultra-t.
Nálam Magic 7-et váltott és ugyanezt éreztem, hogy a Honor minőségibb. Viszont szerintem mint telefon nagyon rendben van a Xiaomi. A kamerát ha sikerül hétvégén tesztelem, de elég jónak tűnik a látott képek alapján. Mondjuk a Te képeid is tetszenek. -
natë
nagyúr
Yo, Men. Mi a helyzet? Él még a topik? Ezer éve nem voltam.
-
ljoe82
tag
válasz
sifu91
üzenetére
Nekem a Vivo X90 Pro+ volt macerás az értesítéseket beállítani, azóta sokat fejlődtek. Már az X100 Ultrával sem volt gondom. Az viszont igaz, hogy figyelni kell, hogy az App-nak legyen joga értesítést küldeni, figyelni kell arra, hogy milyen szintű értesítést engedélyezel, és az akku optimalizálásra is figyelni kell. Tehát tulajdonképp egy app esetében lehet, hogy 3 helyen is kell jogot adnod.
Ezt nézhetjük a te szemszögedből sok buherálásnak, vagy az én szemszögemből részletesen konfigurálhatónak. (És azért valljuk be egyszer beállítod, aztán nagy valószínűséggel nem nyúlsz hozzá többet.)
WearOS órám nincs, Amazfit órával nincs gond. -
ljoe82
tag
válasz
tatomi92
üzenetére
X300 Ultrám van Tradingshenzen-ről. Nem volt vám. Előtte Tradingshenzen és Giztopon is érdeklődtem a vámmal, ÁFÁ-val kapcsolatban.
Nálam úgy dőlt el, hogy Tradingshenzen a befutó, hogy mindkét céget megkerestem, hogy mit tudnak írni az import költségekről, vámról, ÁFÁ-ról. A Giztop azt írta, hogy ritkán de előfordul, hogy megakad a vámon a csomag, viszont egyértelműen leírta, hogy ha így történik, akkor engem terhel a költség, míg a Tradingshenzen azt írta, hogy nem kell a vásárlás után semmilyen plusz költséget fizetnem.
Természetesen az is lehet, hogy csak mákom volt... Ez volt az első rendelésem tőlük.
Megy minden itthon (Telenor a szolgáltatóm), bár nekem az X100 Ultrával se volt gondom. Ha van valami ami konkrétan érdekel, akkor írj privátba letesztelem Vivo-n. Magyar nyelv nincs benne, de ez csak a telefonra értendő, az appok tudnak magyarul... -
tatomi92
aktív tag
Telefonvásárlás előtt állok.
Kiszemeltek: Vivo X300 Ultra és Oppo Find X9 Ultra, viszont ár miatt a kínai verziók lennének inkább az érdekesek.
Ezekről tudni, hogy itthon megy minden rajtuk? Banki appok, 5G, stb.? Van valakinek tapasztalata? Az hogy nincs benne magyar nyelv, nem érdekel
.Illetve honnan érdemesebb/biztosabb venni? Tradingshenzen, Giztop? Nem lesz vám?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- iPhone 12 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4615, 100% AKKSI
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550M R7 5700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Lian Li Vector V100R Corsair 650W
- LENOVO L13 Yoga 360 touch - 13,3" - i5 10210U, 8GB RAM, SSD, jó akku, - számla, 6 hó gar
- Apple iPhone 15 128 GB Black 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Lenovo Legion 9 16" 3.2K Mini LED Laptop! i9-13980HX / RTX 4090 / 32GB DDR5 / 2TB NVMe! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A 8Pro nálam kimarad, kamera hardver nem változott a 6Pro-hoz képest(minimálisan csak) Sőt az első kamera elvesztette az AF-t
Remélem a 9Pro már nagyobb frissítést kap.

Ez a játszós