- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nordik
őstag
válasz
polonic #144717 üzenetére
Amiért még felmerült bennem, hogy megtartanám a privatot az a Magenta kedvezmény mert az otthoni elofizeteseim ehhez vannak kapcsolva. Igaz ha atvaltom Dominora akkor bukom mivel 2 otthoni és egy mobil előfizetés kell hozza. Ha jól tudom 2 otthoni és egy Dominoval nem működik.
-
-
blueye
veterán
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
polonic #143636 üzenetére
A kép alapján nekem úgy tűnik, hogy a Netmonitor: 5G, Cell & WiFi.
-
thomas77
senior tag
válasz
polonic #143570 üzenetére
2013 decemberében vettem az első 4G-s telefonomat. Kb akkoriban mértem hasonló sebességeket Bp-en a Telekom hálózatén. El is voltam ájulva hogy a 3G-s sebességhez képest mekkora ugrás.
Furcsa, hogy 2025 elején ezek még mindig jó számoknak tűnnek. Mert ugye lehet ennél sokkal gyatrábbat is mérni millió helyen. -
-
Bogyi007
veterán
válasz
polonic #138157 üzenetére
Felhívtam a Vodafone ügyfélszolgálatot, elmondom mi a szitu nekik.
Papagáj üzemmód be ismét, ezt a Telekomnak kell megoldania. Mondom neki hogy 1. Múltkor ti mondtátok hogy nálatok a rendszer mindent okosnak lát. Mondom látom mennyire, megemlítettem hogy a házszám után a pont is kellene.
Válaszul: az biztos nem akasztja meg ezt az egészet de ő nem tudhatja hogy mi más lehet a gond kérdezzem a Telekomnál hogy mi a szitu ja és náluk NEM LEHET a pontot a házszám után kiírni.
Itt megköszöntem az eddigieket szóltam hogy akkor jön a következő menet és ha akkor sem lesz jó akkor kötbér és hogy innentől átadom az ügyet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak.
Erre annyit mondott hogy kívánok még intézni valamit?
Mondom nem és jeleztem hogy így vagy úgy de BIZTOSAN megoldom hogy ne maradjak náluk...
-
Landsmann
addikt
-
kchris78
veterán
válasz
polonic #137221 üzenetére
Miért lenne hülyeség? Azért mert valakinek nincs rá szüksége? Legszivesebben én is bekapcsolnám... Rendszert tervezek meg üzemeltetek, és megadtam olyanoknak a telefonszámom akik közvetlen elérhetnek ha nagy gond van.. De ha továbbadják és olyanok hívnának akik problémáznak mindenféle apróságon és először szűrje meg a problémát olyan akinek ÉN adtam oda a számom.. Ilyen esetben ez tökéletes lenne... Csak privátra is ezt használom és ha keresnek hogy pl biztosan megyek holnap szervizbe nyilván nem tudott számról ezért nem tudom bekapcsolni. Hosszú lett, próbáltam illusztrálni a funkció létjogosultságát
.
-
dptrsk
Topikgazda
-
MolTol
tag
válasz
polonic #137189 üzenetére
Ez nagyon úgy hangzik mintha az egyik telefon valamilyen beállítás miatt elutasítaná a hívást. Multisimnél ha az egyik elutasítja a másik sem csörög tovább. Nekem olyan előfordult már hálózati gond miatt, hogy az egyik nem vagy csak késve csörgött ki, de a másik gond nélkül. A foglalt jelzés is egyértelműen a hívás elutasítására utal, én ott keresgélnék.
-
MaxxDamage
félisten
-
válasz
polonic #136691 üzenetére
Nekem van Androidos és iOS-es mobiltelefonom és mindegyikbe megérkezik az üzenet, de az SMS csak a fő SIM-re jön; MultiSIM csak a hívásra használható, arra eddig nem jött a fő SIM-re küldött SMS üzenet. Az internetezéssel nincsen gond; még a laptopban lévő MultiSIM is tök jól megy; probléma nélkül tudok a GTA Onlinenal játszani.
-
adika4444
addikt
-
-
-
csaszi75
senior tag
válasz
polonic #134479 üzenetére
Egyről beszélünk.. Nem feltétlenül 1 ms ping ami a mérvadó.
A 4G rádió és az 5G rádió között biztosan van valamennyi különbség a PING-ben.Robotikában, gyárakban is lesz/van 5G. Lásd a vasúti átpakolót.. de az valami privát 5G hálózat, ami nem internetet használ, nem? Ez elkülönül a publikus 5G hálózattól.
-
csaszi75
senior tag
válasz
polonic #134169 üzenetére
Igen egyenlőségjelet tesznek közéjük, hogy ha a szervíz szintjét nézik, hanghívás = hanghívás
Az IMS ugyanaz is lehet persze..
Csak ott van az a két kis "gombóc,, hogy EPC és NGC, meg még pár apróság.
Ez olyan, mint a hogyan rajzoljunk bagolyt?
https://www.rfwireless-world.com/images/Voice-Over-5G-NR-Vo5G.jpg
https://api.hvg.hu/Img/7fcefbf8-ac48-4ee6-aef5-32203afa118c/3abebf5a-564a-424e-a051-6906e1d35662.jpg -
martonl
senior tag
válasz
polonic #134167 üzenetére
Az 5G SA nem egy külön hálózat, amin csak 5G technológia lesz? Tehát tkp. két honos hálózat lesz, egy kizárólag 5G (SA) és egy 2-4-5G (NSA). Azt nem tudom, lesz-e handover is a kettő között, ha kimegyek az 5G SA lefedettségéből beszéd közben, akkor át fog-e váltani az NSA hálózatra. Vagy ez nem így lesz?
-
csaszi75
senior tag
válasz
polonic #134143 üzenetére
Nem ugyanaz, ahogy MadMancs is írja..
VoLTE Vs Vo5G | Difference between VoLTE and VoNR
https://www.rfwireless-world.com/Terminology/Difference-between-VoLTE-and-VoNR.html -
MolTol
tag
válasz
polonic #133771 üzenetére
Azt is érdemes azért átgondolni, hogy a GSM-R eszközök jellemzően fixen telepített külső antennával szerelt egységek, amelyeknél pont a vasúti kocsik árnyékolása van kiküszöbölve, egy külső antennával a mobilok is jobban muzsikálnának, a sínek mentén ott az optikai gerinc, ha csak lokációs kérdés lenne már rég megoldották volna amennyi ember napi szinten utazik.
-
kchris78
veterán
válasz
polonic #133771 üzenetére
De annak az antennai kivul vannak es kicsit nagyobb nyereseguek mint egy sima telefon belso antennai amik sejtesem szerint nem is annyira nyereseg hanem meret es forma orientaltak (ergo ferjen bele a hazba, ugysem videken vannak hasznalatban hanem mikro-cellas kornyezetben). Anno emlekszem videken milyen brutalisan jo tererot adott mikor meg az E34-es BMWnkbe (imadtam azt is
) anno Nokia 2110-hez volt kihangosito. Mikor bedugtuk akarhol lehettunk kb full tererore allt at a telefon.
Ezert irtam hogy net (vagy akar vowifi)-et a kocsiba telepitett egyseg kozvetithet a vagonba. -
btudos
nagyúr
válasz
polonic #133759 üzenetére
Az 1-es vasúti fővonal meglehetősen hosszan olyan terepen halad, amit mobil hálózattal lefedni egyébként is komoly kihívás, erre jön még rá az, hogy vasúti kocsiban ülsz.
Nyilván van az a pénz, amivel lefedhető normálisan ez a vonal is, de valószínűleg aránytalan többletköltség lenne, ha hosszú évek óta nem foglalkoznak vele. -
Gubu0101
veterán
válasz
polonic #133461 üzenetére
Hat ne tud meg,hogy en mennyi olyan keszuleket adtam el amit meg fizettem vagy epp utanna vegtorlesztettem.Az mas kerdes,hogy en tisztessegesen fizettem/fizetek mindent.Ki akarna sajat maga alatt fatvagni
Mondjuk ha 1 eves keszulekrol van szo,akkor szerintem nem olyan rizikos mint a zsir uj bontatlan,ott mar nagyobb az eselye az atveresnek. -
Gubu0101
veterán
válasz
polonic #133312 üzenetére
Letoltes pl. De nem csak mobilon,tableten is vagy ha osztok netet laptopra.
A parasztvakitast a reklamra ertem,ha mar irjak meg reklamozzak,hogy mekkora sebessegre kepes az 5G.Tudom nem csak ez lenne az elonye az 5G-nek.Lattam pesten vagy balaton kornyeken vannak szep meresek,csak nem ertem videki varosokban,hogy nem lehet ezt megcsinalni.Itt nalunk mar a vodanak van 5G halozata,de meg gyengebb mint 4G-n volt. -
Gubu0101
veterán
válasz
polonic #133310 üzenetére
=parasztvakitas
Nem is ertem minek irjak nekem is az elofizetesemnel,hogy 400 Mbit sebesseg elerheto,mikor sose mertem meg annyit,barhol is jartam.Foleg,hogy nem kapja meg azt a savot amin esetleg elerheto is lenne.Nemeteknel szoktam ramerni neha,ott legalabb stabil 250 Mbit meg van a T halozatan.
Vagy majd kesobb talan nem tudom ennek a folyamatat. -
kchris78
veterán
válasz
polonic #133230 üzenetére
Ez igy van de a VoLTE azert szamunkra erdektelen olyan tekintetben hogy alapvetoen percdijas es "vonalkapcsolt" dolgot latunk, nem akad mert megkapja a megfelelo prioritast kapacitast.. Az hogy a szolgaltato azt csomag alapon implementalja mar az "az o dolga". A skype stb meg szamunkra es a szolgaltato szamara sima adatforgalmat jelent, ki tudja milyen minosege lesz, mert port/csomagmeret alapjan esetleg kap prioritast de ez sem biztos.
-
törölt tag
válasz
polonic #132817 üzenetére
Elolvastad a cikket miért katyvasz? Továbbiakért csak keress rá: why rcs is a mess
Leegyszerűsítve van az RCS amit a Google se támogatott sokáig, hiába kb. 15 éve hogy a GSMA kitalálta és volt a szolgáltatók saját RCS implementálása ami csak kompatibilitási probléma plusz végül van a Google féle RCS az ő szerverükön keresztül, a titkosítás is hiányzott stb. szóval bizony azért egyedi.Értem én, hogy divat mindenért az Apple-t okolni, de a valóság az hogy a szolgáltatók és a Google több mint tíz évig töketlenkedtek, az Apple pedig megcsinálta az iMessage-t és sikeres lett. (ahogy portokkal ment a szarakodás régen a gyártóknál, az Apple megunta és megcsinálta a saját lightning csatlakozót, ami akkor fényévekkel volt előrébb a microUSB-nél és régi Nokia, Sony Ericsson csatlakozóknál)
Tíz év alatt userek pedig hozzászoktak whatsapp, fb messenger, viber, signal, insta akármi éppen vonzza a népet. A Google még a saját háza táján se tud rendet tenni: On Google’s own numbers, less than 20% of Google android phones currently have access to RCS. (500m of ~3bn)
-
Doky586
félisten
válasz
polonic #132787 üzenetére
Ezt azért tisztázni kéne. Mert mi van ha (1) akinek küldöm csak 1órával később kapcsolja be a telefonját és kiderül hogy a készüléke nem RCS képes? A DT szervere kukázza az üzenetet vagy inkább hagyományos sms/mms ként kézbesíti? Mert ekkor biztos nem ingyenes, hiába küldtem rcs-ként.
Mi van ha (2) más ország más telefonszolgáltató, más rcs szolgáltatóhoz (DT vs G) tartozik a címzett?Ez le van valami szolgáltató által írva? (nemcsak egy noname blogger vagy tippelő pistike által)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Építő/felújító topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- OTP Bank topic
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Villanyszerelés
- Goddess of Victory: Nikke
- Autós topik
- Philips LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Dell Precision 3560 15.6" FHD IPS i7-1185G7 T500 16GB 512GB NVMe gar
- Eladó Xiaomi Watch S1 Active okosóra!
- Latitude 7420 14" 4K IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LÉ-ZE-RE-ZÉS!!! Laptop billentyűzet bármilyen nyelvről - magyarra!!!
- Apple IPhone 15 Kártya-független Amerikai modell (Dual E-sim) 08.04ig gari
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest