Hirdetés
- Megnövelte az Apple az iPhone 16 Prók kijelzőit
- Új gombot és SoC-t kapott az iPhone 16 és 16 Plus
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Egy tucat Galaxy vált One UI 6.1.1-re
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Hirdetés
-
Retro Kocka Kuckó 2024
lo Megint eltelt egy esztendő, ezért mögyünk retrokockulni Vásárhelyre! Gyere velünk gyereknapon!
-
Fejlesztői bemutatót kapott a Dead Rising Deluxe Remaster
gp Az új változatok alig több mint egy hét múlva érkeznek, a lemezes verziók novemberben futnak be.
-
A kriptobányászok energiáját akarja az AI-szektor
it Olyan mértékben nő az AI és az adatközpontok áramigénye az USA-ban, hogy a szektor már a bitcoinbányászokat is célba vette, az ő energiájukat akarják.
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
thomas77
senior tag
Van lehetőség most ingyen sim-hez jutni, vagy csak az 1000 és a 2000 Ft-os megoldás van?
[ Szerkesztve ]
-
thomas77
senior tag
válasz olloczky #88312 üzenetére
Ha feltöltöd, újabb perceket kapsz. De először a 80 perc fogy, mind1 hogy hálón belül vagy kivül. Utána a feltöltésért járó bónusz következik.
Nekem ezen a ponton volt is problémám. Amikor elfogyott a kártyához kapott perc (éppen egy hoszabb hívásban voltam), azonnal elkezdte használni a Ft egyenleget, a feltöltési bónusz helyett. Épp hálózaton belül beszéltem. A következő hívásnál már rendben volt a dolog. Mindenesetre megreklamáltam. Valamit jóvá is írtak az egyenlegemen, de magyarázatot nem kaptam a bejelentésre. -
thomas77
senior tag
válasz Aaron14 #88690 üzenetére
Nekem dominó kártyával és független S7-tel nem. Tudom, nem is kéne, de nem értem, hogy miért...
A telekom oldala azt írja, hogy csak telekomos S7 és S8-cal megy és a lista folyamatosan bővül. Ezt nem is értem, van olyan másik szolgáltatás, ami csak a szolgáltatói készülékeken működik? A hagyományos HD hang remekül megy bármelyik független telefonon. Éppenséggel a VoLTE is mehetne.
A dominó pedig a másik érdekes kérdés: miért kell várni egy szolgáltatás bevezetésére hónapokat vagy éveket a kártyás csomagok esetében? Mi indokolja ezt? -
thomas77
senior tag
válasz szabogabor10 #88692 üzenetére
Neked szolgáltatói készüléked van, vagy független? Illetve előfizu vagy dominó?
-
thomas77
senior tag
válasz dptrsk #88698 üzenetére
Én is így tudom és csak Samsung S7-S8-on. Ezért lenne érdekes, hogy szabogabor10 fórumtárs hogy használja a I-pone-ján.
Nem kétlem, hogy működik neki, csak érdekelnének a részletek. Az is lehet, hogy a Telekom engedélyezte már több készüléken is a használatot, de nem frissítik a leírást.Amúgy meg úgy, hogy csak két típusú (S7-S8) szolgáltatói készülék között megy, gyakorlatilag nem sok júzerhez jut el a fejlesztés. Nekik is csak akkor megy, ha szintén ilyen paraméterekkel rendelkezőt hívnak. Kíváncsi lennék ez az összes hívás hány %-a. Feltételezem, hogy borzasztóan kevés.
Így bevezettek egy nagyszerű szolgáltatást ami szinte senkihez nem jut el. Jó lenne, ha minél előbb kiterjesztenék a szolgáltatást a több független készülékre is és a dominósokra is.
-
thomas77
senior tag
Itt ez olvasható:
A szolgáltatás aktiválása: A funkciót a Telekom fokozatosan aktiválja ügyfelei részére. A funkció aktiválását továbbá személyesen Telekom üzletben vagy telefonos ügyfélszolgálaton is kezdeményezheti az előfizető.Szó sem esik dominóról...
-
thomas77
senior tag
Felhívtam a 1414-et. Nagyon kedves női hanggal beszélgettem. Azonnal bekapcsolta volna a VoLTE-t, ha nem dominós lennék. Tehát tudta, hogy miről van szó és segített is volna, de egyelőre tényleg nem megy feltöltőkártyával. Azt tanácsolta, hogy írjak az oldalukon az "Írjon nekünk" gomb megnyomásával. Hátha felgyorsítható a folyamat, vagy teszt jelleggel bekapcsolják. Akit érdekel a téma, javaslom írjanak azok is az ügyfélszolgálatnak.
Azt örömmel hallom, hogy független rommal is megy. Nem kívánok ezért telekomosta felrakni. Főleg, hogy idáig se kókánykodtam össze a telefonomat.
-
thomas77
senior tag
Dominósként írtam az ügyfélszolgálatnak VoLTE ügyben. Ezt a választ kaptam:
"Köszönjük, hogy levelével megkeresett minket.
Első körben, a 4G Hang szolgáltatás a havi díjas előfizetéssel rendelkező Ügyfeleink részére érhető el.
A feltöltőkártyás előfizetők részére a 4G Hang tervezetten 2017 év végén válik elérhetővé.
Türelmét és megértését köszönjük!
Reméljük, válaszunkkal segítségére lehettünk."Szóval valami lesz. Lehet, hogy még az idén...
-
thomas77
senior tag
válasz betyarr #89284 üzenetére
3 féle minőséggel találkozhatsz:
1. Mezei GSM: 300 Hz to 3.4 kHz normál esetben ez a minőség, akár 2 különböző szolgáltató között is.
2. HD hang: 50 to 7 kHz. Két eszköz között 3G hálózat esetén hálózaton belül. A hívott fél nem lehet hordozott szám (a hívó lehet), különben nem jön létre a HD kapcsolat. A visszahordozott (korábban elvitt, de visszahozott) számok esetében is működik.
3. VoLTE: 20 Hz to 20 kHz. egyelőre csak hálózaton belül megy 2 olyan eszköz között, amik éppen elérik a VoLTE szolgáltatást.
A Telekom kérdésemre azt írta, hogy még idén tervezik bevezetni a dominósoknak is a VoLTE szolgáltatást.
[ Szerkesztve ]
-
thomas77
senior tag
Az Ászf összefoglaló szerint a Domino S opció EU roaming helyzetben többletdíj nélkül felhasználható. Ki is próbáltam. Egy 1 perc 16 mp-es hívásért le is vont 24 Ft-ot. Ezek szerint mégsem ingyenes. De furcsa, hogy a 19 Ft-os "most" tarifát alkalmazza, ami ugye nem lehet aktív a domino s-sel együtt.
A maratonnal kapcsolatban meg azt írja, hogy EU roaming helyzetben is felhasználható, de az Ászf már csak 3GB-ot említ...
Ez megint jó zavarosra sikerült. A domino s miatt fel is fogom hívni az ügyfélszolgálatot. -
thomas77
senior tag
válasz nagy@gmx.com #89874 üzenetére
Ha a telenor online-ba belépsz, az is kiírja a készüléked típusát. Valahogy a szolgáltató meg tudja állapítani. Talán az imei számból. Ettől kezdve meg nem nagy kaland tiltani bizonyos típisokat. Az angol tree ugyan ezt csinálja. Beteszem a kártyát az ipad-be és se kép, se hang...
-
thomas77
senior tag
Ezzel kapcsolatban felhívtam az ügyfélszolgálatot. Nagyon kedves hölggyel beszéltem, aki mindent megtett, hogy segítsen, de végül sajnos nem tudott.
Értelmezésem szerint aktív Domino S szolgáltatás esetén EU roaming helyzetben is ingyen hívhatnám a magyarországi Telekom mobil számokat. Sajnos ez nem így van. Fizetős a hívás, percenként 19 Ft-tal, ami azért nem lehetséges, mert a Domino most opció nem lehet együtt bekapcsolva a Domino S-sel. Tehát hamár számláz, a percdíjnak 25 Ft-nak kellene lennie.Az ügyfélszolgálatos hölgy hosszasan egyeztetett a kollégáival. Arra következtetésre jutottak, hogy csak a Domino M-re vonatkozik az EU roaming ingyenesség (ahogy az Ászf-ben benne is van). Az hogy az S is meg van említve, az azért van, mert ők egy kalap alatt kezelik ezeket a szolgáltatásokat.
Mondjuk ez azért érdekes, mert aki S-t rendel, az nem rendel M-et, aki M-et rendel, az nem rendel S-set... Tehát a felhasználói oldalról nézve ezek teljesen különböző szolgáltatások. Az ügyfélszolgálatosnak is 20 percébe került kinyomozni, hogy mi a helyzet, akkor én, mint felhasználó, mitől lennék képben?Gondolom, nem csak én használom a Domino S opciót. Lehetünk még pár 10 ezren. Írok az ügyfélszolgálatnak, remélem foglalkoznak a kérdéssel. Ha nem, akkor NNH vagy mifene... De akkor meg kapnak egy pár 10 milliós büntit... Aztán végülis azt is mi fizetjük meg...
-
thomas77
senior tag
válasz tsteve #89915 üzenetére
a "domino s" csak hálózaton belül ingyenes...roamingban kikerülsz ebből, hisz hálón kívülről inditod....
Ez OK, de a Domino M valóban többletdíj nélkül működik. Tehát 15 ropiért külföldről is korlátlanul hívhatod a magyar normál díjas mobil és vezetékes számokat. Ahogy a változásokat részletező doksíban le van írva. De ez (ellentétben a Domino S-sel) az Ászf-ben is benne van. Ezt egyébként az ügyfélszolgálatos is megerősítette.
Ha a Domino M-nél új a többletdíj nélküli hívás, akkor az S-nél miért nem? Hiszen ez is le van írva!a "többletdíj nélküliség" sem jelent ingyenességet az esetedben...
A Domino S-nél nem, de a Domino M-nél igen? Honnan kellene ezt tudnom? Hiszen egy mondatban említik a kettőt!a percdij pedig -elvileg- a domino s-nek megfelelő belföldi percdij kell hogy legyen roaming helyzetben...
De ebben az esetben 25 Ft a percdíj, nem 19. Mivel nem lehet aktív a domino most a Domino S-sel együtt, így a 25 Ft-ot kellene alkalmazniuk. Mégis 19-cel számlázott. Akkor itt is hiba van.Értem én, hogy te hogyan magyarázod az ő álláspontjukat, de az általam említett doksiban mégsem ez van leírva.
Mivel itt a változásokat emeli ki, el kellett engednie egy korábbi többletdíjat. Mi volt az? Mennyi volt az? Mi változott tegnaphoz képest?
Vagy csak szimplán elrontották a tájékoztatót? Azzal sincs gond, lehet helyesbíteni. Ja, hogy tévesen számláz, 25 helyett 19 Ft-ot? Azt is ki lehet javítani. Semmi gond, csak a tájékoztatás nem sikerült túl jól megint... -
thomas77
senior tag
válasz tsteve #89920 üzenetére
De ezt a többletdíjat tegnap sem alkalmazták már, hanem június 15-tel eltörölték. Akkor miért van benne a szeptember elsejei változtatások között? Mellesleg ott említve, ahol valóban eltörli a többletdíjat a Domino M opció esetében... Mert ugye az tegnap még nem volt felhasználható EU roaming esetében...
-
thomas77
senior tag
válasz tsteve #89923 üzenetére
Nem érted...
Együtt említi (egy mondatban) a többletdíj eltörlését a Domino S és M opció esetében.
A Domino M esetében ez azt jelenti, hogy szeptember 1-től a korlátlan keret további többletdíj megfizetése nélkül (tehát ingyen) felhasználható EU roaming helyzetben (mert ugye tegnap ez még nem így volt).
A Domino S esetében pedig nem változik semmi. Továbbra sem lehet felhasználni Magyar Telekom mobil irányban a korlátlan opciót EU roaming helyzetben.Tehát a Domino M esetében helyes a tájékoztatás (benne is van az Ászf-ben és az ügyfélszolgálatos is megerősítette), a Domino S esetében pedig helytelen a tájékoztatás (nincs is benne az Ászf-ben). Én ezt reklamálom, hogy megtévesztő amit leírnak.
A hibás percdíj alkalmazása pedig egyenesen a röhelyes kategória.
Mindenesetre megírtam a magamét. Ha lesz válasz, majd beírom ide is. Hátha másnak is fontos ez.
Mivel elég sokat járkálok külföldre, nekem fontos lenne, hogy az opció működjön az EU-ban is. Mindenesetre az nagyon dícséretes, hogy a Maraton 4GB-ból 3GB már felhasználható az EU-ban is. Ez egy komoly előrelépés. Bár kipróbálni egyelőre nem tudtam, mert éppen a feltöltési bónuszomat forgalmazom. -
thomas77
senior tag
A Telekom frissítette a VoLTE képes készülékek listáját az oldalukon, de most nem találom, hogy a dominósnak még mindig nem jár a szolgáltatás... igaz, mobilról netezek...
-
thomas77
senior tag
válasz szabogabor10 #90173 üzenetére
Mi a helyzet a hordozott számokkal? 20-as, 31-es (ez volt a teszkós???), 70-es telekomos számokra bekapcsolható-e?
-
thomas77
senior tag
Egyik ismerősöm megpróbálta bekapcsoltatni a VoLTE-t, de nem járt sikerrel. Flottás előfizetése van és azt mondta az ügyintéző, hogy ütközik a telemátrixszal. Létezik ez? Vagy csak ezzel a szöveggel rázták le?
-
thomas77
senior tag
válasz Gabesz1019 #90385 üzenetére
A *111#-en le lehet csekkolni, hogy mennyi van a feltöltési bónuszból.
-
thomas77
senior tag
Pillanatnyilag csak maraton. Valaki azt írta itt feljebb, hogy csak maraton mellé is rendelhető. Hát nekem nem sikerült. Amúgy ha rendelek valamilyen 30 napos csomagot és sikerül megrendelni a korlátlan böngészést, az osztható lesz pc-vel? Tehát a telefont modemként használva pc-n böngészhetek korlátlan?
-
thomas77
senior tag
válasz Black_Raven #90522 üzenetére
Jó fej az app... azt írja, hogy 30 napig felhasználható, a visszaigazoló sms pedig csak 3 napot ír. Most akkor mennyi is?
-
thomas77
senior tag
válasz grafikus17 #90537 üzenetére
Azt, hogy ki veszi észre, hogy aktiválható... 🤤
-
thomas77
senior tag
A 3 GB-os promós internet erősen sebességkorlátos. 30/10 MB/s a max. Lehet, hogy egy sebességkorlátos csomag bevezetését tesztelik...
-
thomas77
senior tag
válasz dptrsk #91102 üzenetére
Jó lenne már ha mind a három szolgáltató bevezetné és össze is drótoznák egymást. 2 napja beszélgettem egy volt kollégával. Telenorból hívott, olyan fo$ volt a hangminőség, hogy állandóan vissza kellet kérdeznem, hogy mit mond. Pedig én S7-tel, 3G-n... ha asszonnyal beszélek kristálytiszta a hang. Tehát nálam minden ok lett volna...
-
thomas77
senior tag
Nemrég téma volt a domino jelszó ussd kóddal történő megadása. Hogy is működik ez?
-
thomas77
senior tag
válasz Soulfly842 #91312 üzenetére
Mi van azokkal, akik domino készülékes csomagot vásároltak? Ők akár a vásárlás másnapján kérhetik az ingyen függetlenítést?
-
thomas77
senior tag
válasz fornettisuti #91392 üzenetére
Nekem is nagyon sokszor 2G-re vált vissza. Főleg, ha van egy hívásom, kinyomom és azonnal hívom vissza. Szinte 100%, hogy 2G-n indítja a hívást. Azt is megfigyeltem, hogy nem telefonfüggő a dolog. Samsung S7 és Redmi 4X pontosan ugyanúgy viselkedik.
Már nagyon várom, hogy a dominósnak is legyen VoLTE. Talán megszűnnek ezek a gondok.
2G-n tényleg elég hervadt a hangminőség. Sokszor inkább hívás előtt 3G only módra kapcsolok. Úgy nagyobb a valószínűsége, hogy lesz HD hangom...
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- XPS 9500 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H GTX 1650 Ti 32GB 500GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Ritkaság! HP Pavilion 17 laptop (17,4FHD/I5-G4/16GB/256SSD/Nvidia2GB)
- DDR5 4800Mhz 2x8gb SO-DIMM Laptop memória, RAM
- Kedvező ár! Lenovo Ideapad laptop (15,6/i5-G4/8GB/128SSD/Dedikált/Magyar)
- Precision 5560 15.6" FHD+ IPS i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen