Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
CrazySouls
tag
válasz
m1lan #128452 üzenetére
Nemrég értünk haza.
Írtam egy hosszú levelet nekik.
A készülékcserére jogosító igazoláson az én nevem van.
Az előfizető apám. Viszont ott a gyári szám, ami egyezik a számlán és garanciajegyen lévővel. A szerviz azt mondta, hogy teljesen mindegy kinek a neve van rajta. Ügyintézéshez kell az előfizető.
Elmondtam, hogy normális készülék egy volt, egy 65-os LG Oled, de már az sincs készleten, más nem érdekel, mert sokkal drágább náluk, mint arukereson bárhol. Kérnénk a készülék vételárát. Az igazoláson is az van, hogy vagy megfelelő készülék vagy vételárat vissza.
Erre majd hívják apám néhány nap múlva 3 készülék árával, ha nem fogadja el(és nem fogja), akkor újból be, és lehet kérvényezni a vételár kifizetését. Viszont azt mondták az igazolást kérjem ki újra apám nevére.
Hívtam a szervizt, azt mondták teljesen jó így, gondoljak bele XY vesz TV-t 5 év garanciával, eladja az ország másik végében, rá 1 évre meghal. Szerviz, csereutalvány. Ő se szedheti össze a tulajt a világ másik végéről.
Kíváncsi leszek mi lesz ebből. Hiába előfizetéses, fizetnem kell a részletet, a TV meg kuka. -
válasz
m1lan #126748 üzenetére
Egy ideje túl sok a probléma (alkalmazás, webshop...stb.) és úgy tűnik, nem nagyon foglalkozik vele a Telekom, ráadásul a megfelelő kommunikációra sem fektet kellő hangsúlyt, pedig azon is sok múlik.
Nálam most érte el azt a szintet, hogy tegyek is ellene.
Az átlagnál megértőbbnek és türelmesebbnek gondolom magam, de senkinek sem végtelen a tűrőképessége, pláne úgy, hogy az ellenoldal hozzáállása nem megfelelő.
Az továbbra sem érdekel, hogy milyen kedvezmény...stb. van a többi szolgáltatónál, amíg nem náluk vagyok.
Kivételes alkalom lett volna a mostani vásárlás, mert végre értelmes kedvezmény lett volna a további hűségért cserébe, de így már nincs miért gondolkodnom ilyesmiben, meg ismét sokáig várni, hátha majd valamikor ismét dobnak valamit, mert elszállt a bizalom.
Szerencsére olyan az anyagi helyzetünk, hogy ha most egyben kell kifizetni akár két drágább csúcskészüléket, az sem okoz gondot - ettől még vettünk már többször is készüléket részletre, mert adott fennmaradó összeg szép hasznot hoz a hosszú hónapok alatt, de ennek most nincs jelentősége -, csak most végre kaptunk is volna valamit az eddigi lojalitásért.
Van szerencsém olyan cégnél dolgozni, ahol szinte minden szolgáltató a partnerünk, mondhatni napi kapcsolatban állunk - hibakezelés, új létesítések és különböző projektek kapcsán a Telekommal is -, szóval nem kell bemutatni egyiket sem. -
nexus6
aktív tag
válasz
m1lan #125188 üzenetére
számomra katasztrófa lett a webshop... reggel megnézem 73 készülékből lehet választani (abból kb 25 nem elérhető), most 56 közül lehet választani. a hirdetések között még fenn van az a72, webshopban már nincs. a kedvezményeknél is tényleg hatalmas havi számlához jár némi kedvezmény. a mobilnetnél a csomagok sem tetszenek van a normál 8gigás és a drága 25 gigás, majd tényleg nagyon kicsivel drágább korlátlan. lassan tényleg megéri elgondolkoznom hogy megéri-e a vezetékes net otthonra, lemondom a telefont, a tévét és a netet és marad a korlátlan mobilnet. azt hozzáteszem, hogy nálam a beszlgetős forgalom minimális ezért ilyen M vagy L előfizetés tökre felesleges. a net inkább számít
-
törölt tag
válasz
m1lan #123782 üzenetére
Semmilyen formában. iPhone 12 pro. Első nap jött rá egy szolgáltatói frissítés a horvát telekomra, de utána sem ment a kinti 5G. Itthon minden működik rajta. Nem volt tragédia, mert kint csak dss 5G van még. Legújabb IOS van a telefonon 14.7. Múltkor a Vodafone féle 5G roaming sem működik most sem, pedig elvileg Olaszországban működnie kéne, de az sem megy.
-
Winne
nagyúr
válasz
m1lan #122929 üzenetére
Nem hiszem, hogy kerülőút, simán kiszámolja a rendszer, hogy az újra lekötött csomagokkal kevesebbet/ugyanannyit/többet fizetsz-e havonta, mint a változtatás előtt és aszerint számolja ki, hogy fizetsz-e köbért, vagy sem azért, mert nem vártad ki az előtte vállalt hűségidőd végét. Nekem így mondták, majd megcsináltuk a szerződést.
-
válasz
m1lan #122642 üzenetére
Ha a legkisebb csomagot raktam volna be példaként, akkor semennyire nem érné meg a Telekomtól venni a példában szereplő mobiltelefont, mert amint valamiért megszüntetném 2 éven belül a hűséget, akkor az extra összegre rárakódna plusz pénz. Elég sokszor vannak ilyen leárazós akciók. Pl. az Apple iPhone SE (2020) mobiltelefonom is úgy vettem 2021. év elején, hogy volt olyan akció, ami miatt olcsóbb volt hűség nélkül venni mobiltelefont. Amikor 2020. évben megvettem a Samsung Galaxy Note 10+ 5G mobiltelefont, akkor csak azért vettem a Telekomtól az akkori legmagasabb díjcsomaggal, mert ott volt 5G verzió. Ha nem kellett volna az 5G, akkor kb. 440.000 HUF alapár* helyett kb. 310.000 HUF összegért 4G verziót meg tudtam volna venni nem a Telekomtól. Nekem az 5G megért 130.000 HUF összeget, de, ha a 4G lett volna 440.000 HUF mínusz 120.000 HUF kedvezmény, akkor inkább megvettem volna az Extreme Digital cégtől 2 év hűség nélkül. Mondjuk, ha nem lenne a 2 év hűség, akkor most lejjebb tudtam volna váltani a 16.980 HUF havidíjú díjcsomagra. Amúgy az a megfigyelésem, hogy a Telekom elkezdi árulni a mobiltelefont és amikor eltelik sok hónap és a normál cégek (pl. Extreme Digital, Media Markt, stb.) elkezdik akciózni a mobiltelefonokat, akkor a Telekom a bevezetés körüli árból adja még mindig a kedvezményt és megtartja az extra hasznot**.
*Ebből a 2 év hűségért kaptam kb. 120.000 HUF kedvezményt a 21.540 HUF havidíjú díjcsomag miatt. Végső ár kb. 310.000 HUF összeg lett a kedvezmény miatt, de, ha felmondanám a hűséget, akkor a 4G-s Extreme Digital árhoz képest buknék kb. 130.000 HUF összeget. (Telekom [5G mobil]: 440.000 - 120.000 = 320.000 [2 év hűség], Extreme Digital [4G mobil]: 310.000 HUF [0 év hűség])
**Extra haszon alatt azt értem, hogy pl. Samsung mobiltelefon máshol hűség nélkül 20-30%-kal olcsóbb, akkor szerintem a Telekom is megkapja a Samsungtól 20-30%-kal olcsóbban a mobiltelefont. Szerintem ezek a 20-30%-os áresések nem a normál cégek akciói, hanem a gyártók olcsóbban adják és az olcsóbban adott mobiltelefonok árát nem tartják meg a normál cégek, hanem továbbadják a vásárlóknak.Szerkesztés:
Közben megkerestem a dokumentumot és az Extreme Digital 310.000 HUF összegű akciózott árához képest elég nagy bukás lenne a 2 év hűség felbontása, mert 600.000 HUF összegnél drágább papíron a Telekomtól vett mobiltelefon. Ez alapján akárhogy nézem, nem a valódi független árakból adja a kedvezményt a Telekom. Beteszem neked a szerződésemhez kapcsolódó adatokat, amikből meg tudod állapítani, hogy Extreme Digital (310.000 HUF összeg, 0 év hűség) vagy a Telekom (2 év hűség) volt-e drágább. -
-
válasz
m1lan #122608 üzenetére
Szerintem én látom a pofátlan árakat, amikre mások gondolnak. Beteszek neked képeket, hogy te is lásd az árakat.
Ha megnézed, akkor a Telekom a legdrágább díjcsomagjával tud csak akkora kedvezményt adni, hogy olcsóbb legyen, mint a normál cégek* által eladott mobiltelefon. Az lenne a normális, ha nem 472.780 HUF összegből adná a Telekom a kedvezményt, hanem mondjuk maximum 400.000 HUF összegből. Szerintem a Telekom, ha akarná, akkor 379.990 HUF összegből is tudná adni a kedvezményt, mert nehéz elhinnem, hogy a Telekom drágábban kapja meg a Samsungtól a Samsung Galaxy Note 20 Ultra mobiltelefont, mint amennyiért az Extreme Digital megkapja a Samsungtól a Samsung Galaxy Note 20 Ultra mobiltelefont. Érdekes, hogy hűségkedvezmény nélkül az Extreme Digital odaadja a Samsung Galaxy Note 20 Ultra mobiltelefont 379.990 HUF összegért, de a Telekom 2 év hűséggel a legnagyobb, vagyis a 19.480 HUF összegű díjcsomagra vállalt 2 év hűségért, 99.000 HUF összegű kedvezménnyel 373.780 HUF összegért tudja odaadni a Samsung Galaxy Note 20 Ultra mobiltelefont.
*Pl. Extreme Digital, Media Markt, stb.Samsung Galaxy Note 20 Ultra mobiltelefon árak:
• Extreme Digital 0 év hűségidő, 0 HUF hűségidő miatti kedvezmény (Samsung Galaxy Note 20 Ultra mobiltelefon): 379.990 HUF
• Media Markt 0 év hűségidő, 0 HUF hűségidő miatti kedvezmény (Samsung Galaxy Note 20 Ultra mobiltelefon): 389.999 HUF
• Telekom 2 év hűségidő, 99.000 HUF hűségidő miatti kedvezmény (Samsung Galaxy Note 20 Ultra mobiltelefon): 373.780 HUFHa bárki megnézi, akkor láthatja, hogy néhány ezer HUF összegért nem éri meg a 2 év hűség. Más mobiltelefonnál is ilyen kedvezményeket ad a Telekom. Lehet, hogy vannak normál árból adott valós kedvezmények a Telekomnál, de amiket néztem mobiltelefonokat, azokat jobban megérte volna nem hűséggel megvenni más cégtől.
-
pana0017
senior tag
válasz
m1lan #121870 üzenetére
Köszi a tippet. Közben néztem, hogy kb 45 ezer készülékkedvezményt kapnék a hűségcsoportért, de a listaára a kiszemelt tv-nek annyival több mint pl. a MM-ban, hogy kb. 10 ezer vagyok bentebb. És mivel nem egy nagy összegről van szó, azt akkor megvenném egy összegben máshonnan. Az őszi terv viszont egy iPhone, ahol szükségem lenne a részletfizetésre.
Az megoldható lenne, hogy akkor a mobil előfizetés marad, otthonira kötök 2 évet, majd ősszel hűségcsoport és akkor váltom a mobilelőfizetést is? Vagy kössem hűség nélkül az otthonit és indítsam a hűséget egységen ősztől? -
madle
őstag
válasz
m1lan #121835 üzenetére
Értem, igazából a Next S előfizetés volt, ami valóban akkor már nem létezett mikor bementem telefont venni. Ha jól emlékszem akkor mondta a srác, hogy betesz a Mobil L-be. Akkor igazad van. Ez esetben várnom kellene, hogy kivezessék a mostani Mobil L-t?
Bár már a mostani piacon lévő sem az, mint ami nekem van jelenleg...
-
-
chrisx1
tag
válasz
m1lan #121504 üzenetére
Bocs nem neked szántam személyesen ......
Sziasztok!
Mi a helyzet most a Telekomnál, ha nem tudom személyesen átvenni amit rendeltem, akkor nincs kiút? Úgy értem, hogy mondjuk én nem vagyok otthon. Az a helyzet, hogy a bejelentett lakcímem nem az, ahol valójában lakom, és mivel covidos vagyok, ezért nem is mehetek oda.
-
sifarr
senior tag
válasz
m1lan #121092 üzenetére
de a gyakorlatban nem így működik, legalábbis a Telekomnál biztosan nem.
Szerintem a Telekomnál jól működik. Törvényes is.A prepaid mobilelőfizetés egy szerződés, de ez jelentősen különbözik a postpaidtől.
Minden feltöltés egy új, határozott idejű szerződésnek minősül. Kezdete a feltöltés napja, a vége pedig a rendelkezésre állási idő lejárati napja. Ez a feltöltés összegétől függ.
Egy kivétel van. Ha a feltöltéssel szerzett rendelkezésre álló idő lejárata korábban lenne mint a korábbi feltöltéssel szerzett lejárati idő, akkor a régi marad érvényben. Ez kisösszegű feltöltések esetében fordulhat elő.
A szerződés napja tehát nem a vásárlás, első szerződés napja, hanem a feltöltési idők szerint mindig változik.
Évente egyszer kötelező adatot egyeztetni. Ennek határnapja pedig a legutolsó egyeztetés idejétől függ. Lehet akár havonta is, akkor havonta tolódik a következő egyeztetés végső határideje. Ezt nem zárja ki a törvény, és nem is ellentétes vele. -
4Grider
félisten
válasz
m1lan #121092 üzenetére
Az eht megfelelő része elég félreérhetőre sikeredett, mert az egyik helyen évente egyszeri, a másik helyen pedig (évi többszöri feltöltés esetén) a szerződéskötés időpontjához kötött adategyeztetést írnak elő.
A törvényhozó célja az volt, hogy minden évben legalább egyszer legyen adategyeztetés, erre építették rá a jogszabály szövegét.
Ha a szolgáltató nem akar házhoz menni a pofonért, célszerűbb ha szigorúbban értelmezi a törvényt, és a korábban elvégzett adategyeztetés esetén nem ragaszkodik szerződéskötés időpontjához kötötthöz (miközben a jogalkotó szándéka igazából ez volt). -
pdr755
aktív tag
válasz
m1lan #120705 üzenetére
Attól függ. A telenornál pl 1500-2000 fttal több a havidíj keszulékvásárlás esetén, a másik kettőnél tényleg nincs különbség.
Az hogy miért nem akar vki 2 év hűséget több okból is lehet. Itt off de pl Telenor hűséget 2 évre azért nem vallalnek mert ha közben az Opus/Konzum csoport v valami hasonló megveszi a maradék 75%ot a csehektől, akkor jó sokáig kellene várnom hogy felmondjam a szerződést / elhordozzam a számot. -
Stanley-B.
őstag
válasz
m1lan #119963 üzenetére
oké, köszi mindenkinek a segítséget
egyébként nem tudom miért veszi úgy, hogy új igényt adnék le, mikor az idevezető oldalon be kellett állítani előtte, hogy már vannak szolgáltatásaim és előre ki is töltötte a csomagokat a meglévő szolgáltatásaim alapján az összevonáshoz...
-
vasi89
őstag
válasz
m1lan #119699 üzenetére
Jah értelek, igazad is van. Engem főként azt zavar hogy igen fel áron van a net a magentaban viszont akinek csak 1 mobil elofizetese van az fizet 10-11et havonta és emelle alig kap bármi kedvezményt. Emlékszem pár éve az akkor 200 ezres iPhonet simán kihoztam ilyen áru csomagban 50 körül, most meg a 100 ezres telefont se kapom meg annyiert. De mint írtam ez nem csak a telekomnal hanem mindenhol így van.
-
vasi89
őstag
válasz
m1lan #119693 üzenetére
ez világos de ilyenre nem emlékszem hogy az alap kedvezményt felére csökkentenek. Most ha kiszámolod, hogy jelenleg egy kb. havi 10-11e ft-os csomaghoz adnak 37e ft kedvezményt 2 év hűséggel, az több mint mókás. úgy, hogy egész évben ennek a duplája volt egészen novemberig, és még erre jöttek rá az extra online kedvezmények. MAxos csomagban simán lehetett 130-140e ft kedvezményt kapni, most ott is 80 körül van a max.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync