- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Elérhető az alvási apnoe funkció a magyar Samsung órákon
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nova 13, Mate X6 és kiegészítők jönnek a magyar piacra a Huaweitől
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Garmin topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ma böngésztem az mWave fájlokat a DOS HDD-n és találtam valamit. Asszem visszatérek majd ehhez a kártyához még. Akár a BRSZK-n, az is meglehet!
-
válasz
Cingáriusz #17 üzenetére
Na, akkor meglett? Gratulálok! Belföld, külföld?
-
Nekem 3 évnyi keresés után sikerült felhajtani a dobozába ezt az Aureal Vortex (AU8820) chipes Genius Sound Maker 64-est.
-
Lord Myn
senior tag
válasz
Szirtimorc #12 üzenetére
Ha az Multisound Pinnacle (és nem Monterey) azért az más tészta, nagyon más... abban Kurzweil sampler szinti volt, ami anno a Roland-dal vagy az EMU-val simán pariban volt hangzásban.
-
-
Hát ez satabilitásban is a pincében volt. Volt hogy fél óra alatt elindult, volt hogy mégtovább. Aztán kiírt valamit, ami változatos volt, de a lényege hogy hülye vagyok
P2B, BE6 tört idő alatt villámbootolnak, és kiválóan működnek. Spec tuning a BIOSban, PCI/AGP/RAM visszaosztási lehetőségekkel. Há' nincs verseny. Az eredeti IBM használhatatlan, a spec klón taiwani, kínai/ vagy korábban még a Japán/délkoreai cuccok is teljesértékűek...nincs xopás.Mosmá' bevallom hogy a PS2 P-III gépből kimentettem a használható alkatrészeket, a többi meg ment elektronikai hulladékba, természetesen, mert oda való
.
-
Sosem hallottam erről, nem gyenge cucc
@DarthSun : Brand gépekben már 30-40 éve sem volt szokás a teljeskörű BIOS
Viszont a stabilitás igen
-
Lord Myn
senior tag
válasz
Szirtimorc #9 üzenetére
Az tény...
Még (hangzásilag) kedvenceim voltak, bár ezek 1-2 évvel későbbiek: Terratec EWS64, illetve az SB Live! professzionális nagytestvére, az EMU APS. -
válasz
Szirtimorc #9 üzenetére
Milyen csodák vannak nálatok...!
-
Lord Myn
senior tag
Nem tudom találkoztál-e anno Turtle Beach Rio (DB) vagy Monterey kártyával, na azzal volt kínszenvedés az élet... a 4 mega SIPP(!) RAM-ot MIDI interfészen keresztül töltöttel fel a custom hangmintákkal, így, ha a teljes memóriát akartad használni majd 1 óráig tartott a művelet.
-
A midi felvételek pontos menete mWave kártyával: elindult a gép DOS-ban (AMD K6-2+ 500MHz), elindítottam az MWGAMES.EXE programot (mondjuk nélküle nem próbáltam), majd indítottam a Win3.11-et. Azon belül egy midi lejátszó programmal lejátszottam a midi zenéket, amit felvettem a másik gépen Audacity alkalmazással.
A BRSZK-ig kirakom a maradék két bejegyzést is a videókkal együtt.
-
Akkoriban egy ifjusagi egyesuletnel voltam rendszergarazda, ahol volt egy ilyen Aptiva - az egesz gep gyotrelmesen, gyuloletesen lassu volt, de kulon kasztot erdemelnek a pokolban, akik kitalaltak az mWave csodat - legalabbis az akkori velemenyem szerint. Mai velemenyem szerint egyszeruen csak tre volt.
-
A kártya típus nekem teljesen kimaradt, akkor találkoztam vele először amikor sidi elkezdte árulni.
A videó szuper, a Take Five nagyon jó benne.
Jól értem, hogy a Doom, Duke3D zenéket is külön kellett lejátszani? Vagy Windows alól indítva DOS ablakban lehet midi hangot kicsikarni ezekből is? Vagy Windows verzió szükséges a progikból?
Várjuk a többi tesztet is a hangkártyák/midi-bővítő modulok sokaságával. -
válasz
Hieronymus #3 üzenetére
Retróként valami PS típus járt nálam, P-III procival, de nem tartottam meg, körülményes volt a használata, nagyon lassan bootolt, kötött tuningmentes BIOS...stb. Hangkártyára nem is emlékszem milyen volt benne, lehet hogy alaplapi...
.
-
Nem nagyon találkozhattál vele. IBM saját tervezése volt a saját gyártmányaihoz. Nem voltak olcsóak a gépei. Kevés kerülhetett Magyarországra annak idején. Takarékosságra a cég szempontjából jó ötletnek tűnhetett a modem - hangkártya kombináció. De nem a felhasználó igénye szerint, aki egyszerre is akarta használni a szolgáltatásokat.
-
Volt ilyen kártyám. Egyszerre utáltam és tartottam szuper ötletnek. DOS alatt egy kínszenvedés volt vele a korai élet. Aztán később a TP 600-ban már nem volt vele baj, elfedte a Win9x a másságát. Ja igen, ott is volt egy nyűgje: Ha jól emlékszem, akkor vagy a modem, vagy a hang ment, egyszerre nem volt OK a kettő.
-
Érdekes szerzet. Én annó a 90- es években megragadtam az SB típusoknál, ilyennel nem találkoztam. Sőt később retróként sem. Sokféle egyéb SB komp kártyám is lett, de ezt még hírből sem ismertem a mái napig sem.
A cikk viszont kiváló, köszi az új ismereteket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 3 3200g, Gigabyte A520M K V2, 16GB ram, 512Verbatim Vi560S2 M. 2 ssd+256 GB ssd
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD Magyar
- ELADÓ ASUS Vivobook 15 (X1504VA) Notebook - 15,6" Intel i5-1335U, 8GB, 512GB SSD, Win11
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD IPS Magyar
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged