- Google Pixel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
btudos
nagyúr
válasz
lugosi #138131 üzenetére
Úgy, hogy 5-10 éve vagy még régebben még nem feltétlen léteztek, vagy nem voltak ezek a validációs megoldások beépítve a napi működésbe.
3 CRM rendszerrel korábbról többször migrált ügyféladatok, korábban személyi vagy lakcímkártya alapján valaki által látszólag jól, de valójában "hibásan" - a legszebb a véletlen extra space, amit még ki se lehet szúrni - rögzített adatok minden nagy cégnél előfordulnak, az nem mindegy, hogy az ilyen eseteket hogyan kezelik.
-
-
-
válasz
lugosi #134136 üzenetére
Az úgy tényleg érdekes, nekem is feltünt tegnap reggel, hogy valami nem OK, de mivel nincs Maratonom sem, így ez nem tűnt fel. Viszont legalább tegnap láthattam, hogy megy az 5G, ha már erről szól napok óta a topik.
Sokan amúgy tuti nem görgetnek le az EU-s mobilnet részre, így fogalmuk sincs, mennyi fogyott a DD keretből...
-
4Grider
félisten
válasz
lugosi #133722 üzenetére
Vezetékesről szó sincs, alapdíjas lehet a hívás mobil irányba is. Nemzetközi hívás benne van a csomagban az 1,2,3 díjzóna esetén.
Mik tartoznak az adott zónákba:
https://www.telekom.hu/uzleti/szolgaltatasok/mobil/nemzetkozi-hivas -
-
Kbali
nagyúr
válasz
lugosi #133403 üzenetére
Hagyd szerintem: az már kartell, ha figyelik egymás árait és nem áraznak egymás alá
Ha valaha foglalkozott volna az illető árazással, akkor tudná, hogy az elsődleges szempontok között van a konkurencia árainak figyelembe vétele (a megtérülés és törvényi megfelelések mellett). -
törölt tag
válasz
lugosi #133274 üzenetére
Te csak ne adjál tippeket, mert a görög kártyámon pl pontosan így van, minidg is így volt, h ha lejár a netem, elidítja automatikusan a q drága napinetet... Párszor már megszívtam vele... Addig örülj, amíg a tré legalább nem mindenütt csinálja így, és legalább ezeket leállítja. Persze, nyilvánvaló, h pénzszerzés a cél, akkor is, ha ilyen extra pofátlanul.
És ha jól emlékszem, Szerbiában még hívást fogadni is drága...
De azt én sem értem, h ott miért nem lehet lehet kikapcsolni/nemhasználni/nemroamingolni. Ennyire sötétek csak nem lehetnek... Tudom, h de, de utazás előtt a szájukba kell rágni, h v így, v különben sokat fognak fizetni, a pénz szavát ők is meg szokták érteni. V előre kauciót beszedni tőlük? -
-
Oliverda
titán
válasz
lugosi #133270 üzenetére
Én két előnyét látom az eSIM-nek (iPhone-ban): Ha illetéktelen kezekbe kerülne a telefon, nem lehet olyan egyszerűen megszabadítani a mobilhálózattól, ami esélyt adhat a megtalálására. Ezen felül, ha EU-n kívülre utazok, nem kell nélkülöznöm az elérhetőségemet, ha teszek a készülékbe egy helyi kártyát az olcsóbb adatért/telefonálásért.
Azt nem tudom, hogy a Telekom eSIM miért egyszer használatos. A Vodafone és a Yettel "kártyáit" akárhányszor újra tudod aktiválni.
-
Tompika777
senior tag
válasz
lugosi #133274 üzenetére
Értem amit írsz,de ha itt akarati kérdésekről van szó,akkor az is csak akarat kérdése,hogy az a valaki aki használja a készüléket,az EU-n kívüli területen egy gombnyomással kikapcsolja a mobilnet elérését,és úgy biztosan nem generál semmiféle adatforgalmat...Azt azért ne mondd,hogy ez az adott felhasználótól irreális,és a képességeit meghaladó elvárás.
-
kchris78
veterán
válasz
lugosi #133260 üzenetére
ezt nem értem. nem akarok kötekedni de akkor a telefonálást is le kell tiltani mert véletlenül sokat beszél és az is nagy számlát generál… irónia off. Vagy én értem félre? Adatroamingot szolgáltató oldalon le lehet tiltani de akkor EUban sem fog menni az adat. Illetve kérdés ha egy nemzetközi adat csomag lejár akkor valószínű megáll az adat amíg nem vesz nagyobbat. illetve meg egy dolog, EU-s adatmennyiség kevesebb szokott lenni a normál adatmennyisegnel.
-
-
Indiant
addikt
válasz
lugosi #132872 üzenetére
Köszönöm a válaszokat! De nekem külön felhívták a figyelmem, hogy routerbe nem tehetem. Ezért is foglalkoztat a téma.
Üzleti ászf 2. mell. - "A szolgáltatáscsomagot szigorúan tilos olyan eszközzel használni, amely nem rendelkezik saját kijelzővel, hangszóróval,
mikrofonnal és billentyűzettel (beleértve az érintőképernyős billentyűzetet), ilyen pl. az adapter, modem." -
4Grider
félisten
válasz
lugosi #132539 üzenetére
Én leginkább az admin menüjével nem vagyok megbékélve. Alapvető információk hiányoznak róla (pl. akku töltöttsége csak magáról az eszközről olvasható le, admin felületen nyoma sincs), egyik másik menü halottnak a csók, mert beállítasz rajta valamit, de ő gondol egyet és nem úgy működik (pl. több apn kezelésénél mindig visszaáll az elsőre, akkor is ha másik szolgáltató sim-je van épp benne, így pedig logikusan nem lesz net). Vagy beállítható rajta, hogy hanyadikán resetelje az adatforgalmi statisztikát, nekem mióta megvan, egyszer sem sikerült neki, így a teljes (közel éves) adatforgalmamat mutatja. Listázza az inaktív SSID-kat is, stb.
Mindenezektől függetlenül szellős helyen használható és tölthető is. Hátizsákban erőteljesen melegszik, töltés (az akkuvédelem miatt) olyan helyen nem fog menni. Mondjuk amúgy is válogat a powerbankok között, kell neki legalább 2A töltés, de szupergyors töltőkről tölthető a legjobban (nyáron mondjuk nem fog a védelem bekapcsolása nélkül egyből feltöltődni, max. kikapcsolt állapotban).
Egyszer volt eddig új firmware verzió rá, nem sokat javított a hibákon. -
Oliverda
titán
válasz
lugosi #132206 üzenetére
Kis trükközéssel ugyan, de le lehet csekkolni, hogy aktív-e, ha díjcsomag módosítást kezdeményezel:
Gondolom, azért dugdossák ennyire, mert a papíralapú számlához is ingyen kell(ene) nyújtaniuk, ami x plusz oldal nyomtátásánál már költség.
dptrsk:
"A hívásrédzletezőre csak azon hívások kerülnek fel, amit nem 0 forintos díjon hívsz."
Ez így nem tudom, mennyire felel meg a vonatkozó törvénynek. Az őskorban a vodánál minden forgalom rajta volt ilyen módon: -
dptrsk
Topikgazda
-
kchris78
veterán
válasz
lugosi #132044 üzenetére
Ha lehetne korlátozni az appok szolgáltatásában mondjuk a port használatot (illetve hitelesítve lenne valahogy) akkor lehetne egy olyan hogy pl az im csak az 1220 portot használná (és csak az) akkor lehetne ezt mérni hogy az nem menne bele a számolásba. De ez nyilván megoldhatatlan, minden az ingyenes portot kezdené el használni
.
-
btudos
nagyúr
-
-
-
válasz
lugosi #129798 üzenetére
Igen, pontosan ezt szeretném, mindkettő esim-et használna, de felváltva, sosem egyszerre. Nyilván nem elborult mértékben, de úgy,hogy 1-2 naponta aktiválnám hol az egyikben, hol a másikban.
Kérem, ha van valami infó erről, hogy ezt meg lehet-e tenni, vagy van-e limit, hogy hányszor, akkor írja le.
-
Kaba
veterán
válasz
lugosi #129731 üzenetére
Mobil S +4GB mobilnet csomag ára 3990Ft (magenta1-ben 2700 Ft).
A 4GB benne van a csomag árában, akkor félreérthetően fogalmaztam.
Ingyen a régi csomagban volt 3GB a magenta duplázás miatt.
A lényeg az, hogy a régi csomag ára az áremelés után is lényegesen olcsóbb marad, mint a hasonló új csomag ára. -
ballazol
senior tag
-
törölt tag
válasz
lugosi #129559 üzenetére
Vodafone Red Infinity World tarifa. 25 giga/hó nem EU roamingban is és a beszéd sem feláras. Egyedül kézzel be kel állítani a támogatott hálózatot az adott országban. Működik rendesen. Dubaiban még az 5G is ment vele a DU hálózaton. Amúgy sima csomaghoz is lehet kérni, akkor napi talán 2500,-Ft és itthoni feltételek élnek kint is.
-
törölt tag
válasz
lugosi #128897 üzenetére
Még van egy ötletem, csak ki kell próbálni, klónozott appal talán működik.
Multiple accountsot használok, próbáltam mást is, de még ez bizonyult a leghasználhatóbbnak, csak eszi az akksit az összes klónozó, a hátteret korlátozni kell, csak akkor nem jönnek az értesítések sem. -
MadMancs
veterán
válasz
lugosi #128897 üzenetére
Nem ismerem Apple termékeit és WhatsApp támogatásukat.
WhatsApp Business regisztráció megosztható 5 eszköz között, kikötés hogy ebből csak 1 lehet mobiltelefon. Szóval ezzel esélyes az óra.
Business és sima között annyi a különbség hogy előbbinél meg kell adni céges adatokat. Amiknek szerintem nem kell feltétlenül valósnak lenniük.
-
MolTol
tag
válasz
lugosi #128569 üzenetére
Az olyan egyedi helyzeteket kivéve mint egy ilyen nagyobb kört érintő leállás a telefonos ügyfélszolgálatok terhelése össze sem hasonlítható a hétköznapival. Az emberek jellemzően hétköznap intézik az összes ügyet ami forgalmat generál. Itt ne csak a hibabejelentésekre gondolj, de egyéb ügyintézések mint csomagmódosítások, számlával kapcsolatos kérdések stb. nem mondok konkrét szolgáltatót (nagy telco) de személyes tapasztalat a 10x körüli különbség létszámban hétköznap vs. hétvége, és még ez a csökkentett mennyiség is sokszor csak ül és malmozik hétvégén.
-
Killing
addikt
válasz
lugosi #128519 üzenetére
Nekem van egy iPhone 6-osom, abban ugyanez a szám van multisimmel, ma azt viszem el a délutáni "ugatériázásra", aztán majd beszámolok.
Ő javarészt itthon tengeti hátralévő napjait, de a térerő ugyanúgy ingadozik rajta mint a 11-esen, szóval így a telefonhibát meg a sim hibát is kizárom, ez a telekom sara lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- E-roller topik
- Milyen processzort vegyek?
- Google Pixel topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Autós topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- ASUS TUF Gaming A17 FA707NV - 17.3"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1,5TB - RTX 4060 - Garancia
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest