Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Bemutatkozott a Realme 16 Pro széria
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Remus389
veterán
válasz
Zoliee
üzenetére
Úgy értettem hogy esztétikailag feljavított, hogy az élein a festék kezdett lekopni és alatta kezdett látszódni a szürke műanyag, ami csúnya persze, de ez csak kopás miatt volt. Azt fekete alkoholos filc-cel kezeltem, vagy talán fekete Tamiya makett festékkel, most mégis mit csináljak? Szedjem teljesen szét és vigyem el egy fényezőműhelybe? Akkor meg az a baj hogy bontott.

Továbbá a piros karika is szerintem esztétikailag javított rajta.
Nem volt amúgy szétszedve, maszkolva volt csak.Akkoriban 550 ezer körül volt egy új HD800S, nem tudom pontosan.
Az hiába szebb, nem fog semmivel jobban szólni mint amit én adtam el 365 ezerért, hisz pontosan ugyanolyan HD800S az is.Akinek nem tetszett amit kínáltam, az elmehetett a boltba és vehetett egy újat magának több pénzért, ami egyébként ugyanúgy szól. Nem tudom hol a probléma, olcsóbban adtam.
Igen, a párnái se voltak már a legjobbak, ezért adtam olcsóbban. Én már nem akartam csak ezért venni vadiúj párnákat (persze akkor kénytelen lettem volna több pénzt kérni az egészért), ez a vevő döntése. Bónuszként kapott Ali-s kábelt is, mi kell még?
-
zsirimiri
csendes tag
Sziasztok! Vásároltam egy Hifiman HE400SE típusú fejhallgatót, Olyan problémáma ütköztem, hogy mikor a fejemen van, és megigazítom, vagy megmozdulok, a bal oldala recsegő hangot ad ki, nem is teljesen recsegés, hanem mintha celofánt gyűrnének össze.
Utána olvasva ez a jelenség egy bizonyos "planar crinkle" nevezetű dolog, amely ELVILEG normális ezeknél a fejhallgatóknál.
Na már most nekem a kérdésem az lenne, hogy ez valóban így van e, mert kicsit szkeptikus vagyok, hogy a folyamatos légnyomás változás hatására az a rohadt vékony membrán hosszú távon csak sérül, nem? Nyilván zenehallgatás közben nem észlelem, de akkor is zavaró és nem szeretném pár hónap után kidobni az egészet.
Köszönöm!
-
stellaz
veterán
válasz
bitrograde
üzenetére
Igen, ez így pontosabb megfogalmazás.
-
stellaz
veterán
válasz
bitrograde
üzenetére
Én azt vettem észre, hogy a zenehallgatás, mint tevékenység nincsen egyenes arányban az effektív hangminőséggel. Mármint van olyan 50-60 ezres fülesem (pl Sony Linkbuds), amivel annyira nem élvezem a zenét, míg egy 20 dolláros Monkkal meg tök jól elhallgatok szinte bármit komolyabb hiányérzet nélkül. A jó fejessel meg még élvezem a hangzást is mellé.
Az élő előadás meg minden szempontból a legjobb, fejben is ott vagyok, a látvány is megvan, a hangzás meg ugye általában nem kérdés. -
bitrograde
senior tag
válasz
Remus389
üzenetére
...én nem én nem hiszem, hogy valami csoda folytán, hozzá "jobban passzoló" forrás után megjavulna a kissé erőtlen és kissé torzító basszusa a HD800S-nek és valamiért olyan feltáróvá válna mint mondjuk az ADX5000. Ez szerintem csak egy legenda, megvannak a határai és vannak olyan fejhallgatók, amik egyszerűen többet tudnak, jobb driverjük van - ennyi. A HD800S terességét, pedig a kialakításának köszönheti, hogy távolabb vannak a füleidtől a driverjei, meg egy kicsit a frekvenciáinak.
Az a helyzet, hogy ez tényleg megannyi vélekedés részedről, ami ráadásul tele van önellentmondásokkal. A HD800S-t én csak futólag hallottam a találkozón a Violectricről, és ott tényleg nem volt jó. De binatone csövesén meg nagyon. Azt írod, hogy a driveren múlik a hang, miközben ez alapszinten cáfolható feltételezés a különböző párnák hangra gyakorolt hatásának ismeretében. Vannak olyan fejesek, mint amilyen a Monolith M1060C, aminek az sem mindegy, hogyan helyezkedik el a fülkagylód a párna által határolt térben.
És ahogy a kollégák mondják, és ahogyan én magam is tapasztalom különböző fejhallgatók esetén is: forrás, kábelezés, szinergia, stb.
És még egyszer utoljára: a zenehallgatás nem verseny, az ízlést nem dB-ben mérik, stb. -
Ear001
addikt
válasz
Remus389
üzenetére
A HD800 már van annyira kifinomult eszköz, hogy a láncban egészen apró beavatkozás átbillentse a nem rosszról a hűhába. Az pedig csak szubjektív vélemény, hogy a Lumin mini és a Ferrum kevés egy ilyen szintű fejes kiszolgálásához. A kábelezésről pedig végképp nem tudunk semmit.
-
Zoliee
senior tag
válasz
Gzula[HUN]
üzenetére
Mert ismerem a vevőt, aki mondhatni "nemlát/nemhall Dömötör", ezért Ő soha nem fog ennek hangot adni.
És igazad van, ez már mondhatni a személyeskedésbe is belecsúszik, DE ezt én már 3 éve is tudtam, és soha, semmilyen formában nem adtam ennek hangot.
Most lettem elegem ebből az ellentmondást nem tűrő kinyilatkoztatásokból. Indoklás nélkül meg kevésbé lett volna érthető.
Szerintem. -
Jókis viták mennek itt. Én elvagyok az FT1+Onyx2- vel, nem is kell jobb, sőt a DAC a kis Eris dobozokra is jó hangképet tol.Az FT1 még a régebbi XFi HD USB- vel is príma, persze kissé színezett, de parádés amúgy - mondjuk meghajtásban az utóbbi is ok, 300 Ohm, az már elegendő a 6centis motorokhoz is.
-
Remus389
veterán
válasz
Zoliee
üzenetére
Igen, kicsit leharcolt volt külsőleg az a HD800S? És? Azért adtam olcsóbban.
Volt akinek Így érte meg, olcsóbban juthatott hozzá, cserébe nem volt szép állapotú.
Ez mindenhol így van, pl az autóknál, lakásoknál is.Szerk: most olvasom "... Pont nekem van ezzel a kettővel itt a legnagyobb tapasztalatom..."
Hát ja...
Kombinált 5 éves tapasztalatom van a kettővel, most mégis mi kell még? -
Zoliee
senior tag
válasz
Remus389
üzenetére
Nincs semmilyen általad említett "hatalmas igazság az írásomban", (kérlek ne magadból indulj ki) mivel az enyém is csak egy szubjektív tapasztalat a sok közül.
Azonban hogyan tudjak hinni a véleményednek, amikor eddig mindig az aktuális, éppen általad birtokolt fejhallgató volt az űberkirály, és pont. Savazni csak neked lehetett, de azt is csak utólag, miután eladtad. Így volt ez a HD800s-el, az ATH-ADX5000-el és valószínűleg erre a sorsra jut majd a K-812 is.
2023 februárjában, az eladását követően szinte azonnal járt nálam az a bizonyos hd800s: [link]
Csináltam akkor én is képeket róla: a törött kábeleiről, a széthullóban lévő zsíros párnáiról (a hozzá adott, általad újnak nevezett kínai utángyártott párna is kuka kategóriás volt), a szétcsúszó felső pántjáról, a szétfeszegetett, benyomódott műanyag széleiről.
A fentiek alapján kérdem én, szerinted milyen súllyal bír nálam a véleményed, amikor ezt írtad akkor a hirdetésedben:
"... vigyáztam rá, itt-ott kicsit esztétikailag fel lett javítva, ahogy a képeken is látható.."Szerk: most olvasom "... Pont nekem van ezzel a kettővel itt a legnagyobb tapasztalatom..."
Hát ja...

-
Remus389
veterán
Szerintem ezt a vitát nyugodtan be lehet fejezni, én nem hiszem hogy valami csoda folytán, hozzá "jobban passzoló" forrás után megjavulna a kissé erőtlen és kissé torzító basszusa a HD800S-nek és valamiért olyan feltáróvá válna mint mondjuk az ADX5000. Ez szerintem csak egy legenda, megvannak a határai és vannak olyan fejhallgatók amik egyszerűen többet tudnak, jobb driverjük van ennyi. A HD800S terességét, pedig a kialakításának köszönheti, hogy távolabb vannak a füleidtől a driverjei meg egy kicsit a frekvenciáinak.
Pont nekem van ezzel a kettővel itt a legnagyobb tapasztalatom, 3.5 évig volt HD800S-em és 1.5 évig ADX5000-esem. Ezenkívűl három alkalommal tudtam A/B-zni a kettőt, plusz hifishow-kon is hallottam más forrásokról is külön-külön. Most soroljam fel pontosan mikről? Minek? Úgyis az lesz hogy az egyik azért nem volt jó a Sennheisernek, a másik meg ezért nem volt jó. Mindenesetre én mindig úgy hallottam hogy szebben zenél az ADX, a HD800S viszont teresebb.
Amúgy 150 ezer Ft-omba került a váltás, én nem gondolom azt hogy pénzkidobás volt, de mindenkinek lehet véleménye.
-
Xelo
addikt
válasz
Remus389
üzenetére
nekem ebből annyi jönne le hogy az adott forráson rövid hallgatózás után (2 óra) a te füled szerint jobbnak tűnt az adx, nem az hogy jobb az adx.
attól mert van egy méregdrága forrásod (dac/amp) az szerintem nem azt jelenti hogy jó a szinergiája minden létező fejessel. mivan ha pont az adx-el jó páros volt még a senni fejesével meg nem? mivan ha nem a hd800 volt a korlátozó tényező, hanem a forrás korlátozta a hd800-at?
és nem azért mert nem elég "jó" a forrás, hanem mert lehet simán nem passzolt a sennheiserhez. nekem nem volt se hd800 se adx5000 szóval nem a húz a szívem se ide se oda, csak egy gondolat. -
Remus389
veterán
válasz
lapalapa
üzenetére
Ez az, hogy a lentebb említett forrásokról eljutott a HD800S a határaihoz, míg az ADX5000 tovább tudott jutni (annak is megvannak a határai csak kijjebb vannak), tehát végülis jobb az én füleim szerint.
A szűk keresztmetszet a HD800S volt, hogy lehet akkor hogy ugyanarról a forrásról többet tudott nekem (nekünk, mert nem egyedül voltam) mutatni az ADX5000?
Hát akkor megvan a megoldás.
-
Remus389
veterán
válasz
lapalapa
üzenetére
Olyan két órát, miért szerinted egy-két óra alatt nem lehet megállapítani hogy az egyiknek jobb a basszusa és részletessége, a másiknál a térérzet a nagyobb.
Szerintem ehhez nem kellenek hónapok vagy évek
, hallottam és kész.De ha szerinted ehhez hetek, illetve hónapok kellenek, akkor oké, feladom, ne vitázzunk többet mert nincs értelme. Úgyis találsz valami újabb kifogást.
-
lapalapa
őstag
válasz
Remus389
üzenetére
És mennyi időt töltöttél ezzel a konfiggal?
Egy hét, két hét, több?
De most egyébként miről vitázunk?
Ha arról hogy HD vagy ADX a jobb, akkor nincs vita, készséggel elhiszem, hogy Neked jobban tetszik az ADX. Én azt egyszer hallottam 2 percet kiállításon zajban, szalagos magnóra kötve, szóval fogalmam sincs mire képes, nincs tapasztalatom róla.
(Viszont a tér minősége nekem nagyon fontos
) -
-
Remus389
veterán
válasz
Zoliee
üzenetére
Ha csak ennyi jött át számodra az írásomból, akkor az gáz
Szerintem pedig az a gáz, hogy nem jössz rá, hogy nem neked válaszoltam.
Milyen írásodból? Hol van az?lapalapa: Ismerem már ezt, sajnos megvannak a határai a HD800S-nek.
Amúgy ezt már korábban leírtam neked, hogy több forrásról is teszteltem őket, de itt egy példa, de tudom ez azért nem jó, meg úgy nem jó:
Streamer: Lumin U2 Mini
DAC: Holo Spring 3 KTE
Erősítő: Ferrum Oor+Hypsos -
Remus389
veterán
válasz
lapalapa
üzenetére
Egyikünk sem tudja, mennyire pörgetted ki a lehetőségeket..
Nagyon egyszerű, az ADX5000-nek egyértelműen jobb a basszusa, nemcsak enyhén több, de precízebb, mélyebbre is megy. Sajnos ezen egy 5 millás forrás sem segít, már ami a HD800S-t illeti. Továbbá ultrarészletesség jellemezte, ebben is felülmúlja a HD800S-t.
A HD800S előnye a nagyobb tér volt, de ez köztudott.
Tehát két dologban volt jobb az ADX5000, egyben rosszabb, így összességében jobb.Ennyire egyszerű, nem kell túlgondolni. Ha kipróbálod őket egymás mellett, akkor megtudod.
-
Remus389
veterán
-
Dorien
veterán
Az Edition XS fantasztikus áron megy most: [link]
Az Arya Stealth 3x ennyi és ezt inkább valami komolyabb asztali rendszerhez ajánlanám. Gyengébb forrásról magasba húzóbb tud lenni, mint az Edition XS.
Hordozhatónak még ez a Grado SR225X lehet jó, ha bírod az on-ear kialakítást. Nagyon könnyen hajtható fejes, dögös, élő hangzással. Ennek balanced kábel sem kell. -
bitrograde
senior tag
De, túl általános voltál.
Sebaj. Ha jól értem, hordozható DAC/ampot és fejhallgatót keresel, gondolom telefon és/vagy PC mellé - olcsón. Nem tudjuk, hogy újonnan vagy használtan vásárolnál-e, és hogy pontosan mennyi lenne a kereted. Esetleg nézd át a témanyitót, és válaszolj azokra a kérdésekre. Úgy biztossan több segítséget kapsz. -
dik
őstag
válasz
Gzula[HUN]
üzenetére
Ezeken már túl vagyok...
-
Goxi
tag
Sziasztok!
Szeretném kérdezni hogy jó e az elgondolás: Sennheiser HD 599 - Fiio K3 amúgy sem túl acélos szettjét váltaná Hifiman Edition Xs - Fiio Q11, balanced kábellel.
Downtempo muzsikákhoz, filmekhez elég sovány volt az előd, főleg basszus fronton.
Az XS-t ugyan nem próbáltam - erre úgy láttam nem is nagyon van lehetőség már a hazai bemutatótermekben - de a hangkép leírás alapján szimpatikusnak tűnt. Az erősítő mellett pedig a hordozhatóság(beépített akksi) és a relatív jó ár szól (Q15 és Q7 már sok) szólna.
Ez upgrade lenne ez a fentiek fényében?
Arya esetleg jobb lehet XS-nél? Remélem nem voltam tul általános és lehetett érteni.
Köszi előre is. -
stellaz
veterán
Érdekesség a fejhallgatókról, a történetükről, stb.:
https://www.bbc.co.uk/programmes/m001t5xn
Van szinkronos verziója is. Vicces, hogy azért headphones az angol neve, mert ténylegesen a telefont tették a fejre és csak később jöttek rá, hogy ezzel akár zenét is lehet hallgatni.
-
dik
őstag
válasz
Dorien
üzenetére
A képek alapján nem változott a hangerő szabályozója sajnos az évek alatt egy igazi hulladék. Vagyis ameddig jó addig atom szuper csak az nem valami sok idő... Vettem hozzá már 5 fajta kanócot, de egyik sem közelíti meg a gyárit sajnos hang minőségben mind jóval elmarad...
-
zmolnar9
újonc
Sziasztok!
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Home office, nem zajos a környezet, nem utazok vele. Kinti zajok szűrése nem fontos.
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Munkához, fontos egy jó minőségű mikrofon, amibe nem hallatszik be a mosógép,
és zene, játék, de elég botfülű vagyok és a stratégiai játékhoz nem kell térhatás sem
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
30k? Meggyőzhető vagyok, lehet feljebb menni, ha érdemes, vagy irreálisak az igényeim ebben a kategóriában.
4.) Új vagy használt?
Új
5.) Circumaural vagy supraaural?
Circumaural
6.) Zárt vagy nyitott?
Zárt? Feleségem ne hallja amit én hallgatok.
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Passz?
8.) Honnan vásárolnál?
Szeged, vagy MO-i webshop. Tippeket szívesen fogadok.
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Integrált hangkártyáról. Zoomolásra egy Macbook Pro, zene, stb egy Lenovo Legion. (Igen, minden alkalommal átdugdosom...)JBL Quantum 300 fejhallgatóm helyett keresek egy újat, mert sajnos végleg tönkrement. Meg voltam vele elégedve a kritikán aluli anyagminőséget leszámítva. A műbőr párnáktól már PTSD-m van, többször cseréltem rajta párnát, a legújabb viszont nagyon jó (https://www.ebay.com/itm/126534946881). Tetszett benne hogy a lehajtható mikrofon felhajtva mute-ol. Kár hogy letört... Tetszett hogy van rajta hangerőszabályzó, kár hogy hamar kontaktos lett és néha csak a bal füle szól amíg meg nem piszkálom. Hangzásával nem volt gondom, a zene spotify-ról megy, szóval vsz nem hallanám a különbséget egy extrás hangszóróval sem. Circumaural-t szeretnék mert 8+ órát rajta van a fejemen. Volt Jabra evolve 20 de egy idő után nyomta a fülem.
Bocsi a sok szövegért, és
Előre is köszönöm! -
bitrograde
senior tag
válasz
lapalapa
üzenetére
+1
Szerintem sokan nem értik ezt, hogy a piac a lehetőségeket, így a skálázódást is beárazza. Volt egy pár fejesem, és a paic ítélete (nem csak az ár, hanem az elérhetőség: van-e az apróban) a legtöbbször iránymutatással szolgált. A kivételek pedig inkább az ismertség hiányát jelezték. -
-
lapalapa
őstag
válasz
Zoliee
üzenetére
Én nem adok veszek, hanem 10 éve vettem egy fejest drágán, mert jobbnak hallottam minden akkori általam kipróbált fejesnél, meg mert elhittem leírások alapján, hogy jó. A leírásokban jobb volt, mint amit hallottam, így elkezdtem a láncot feljavítani, amiben a fejes teljesen partner volt, minden változást kegyetlenül megmutatott + - irányban egyaránt. Így jöttem rá, hogy nagyon-nagyon sok potenciál van benne, skálázódik a végtelenbe, és tovább. Persze ez a hobby a fejlődésről szól, így 10 év után, a közben beállt fejlődést figyelembe véve, érdekel, hogy mire lehetne esetleg tovább lépni, ami nekem innen nem egyszerű. Ha már beruházok, akkor az legyen lényegesen jobb. Most úgy tűnik, hogy sikerült.
-
nLali
őstag
válasz
Valkűr
üzenetére
+1

Jó zenehallgatást, kellemes időtöltést kívánok.Fejestalálkozó szervezésekor írogattam olyan tagoknak, akik sok éve jártak már ilyen találkozón, hogy újra lesz találkozó. Igyekeztem régebbi látogatók érdeklődését felkelteni. Volt, aki azt válaszolta, hogy már nem aktuális. Nem foglalkozik már a témával.
Megfordult a fejemben, hogy megsüketült
. Esetleg arra a következtetésre jutott, mint te...és milyen jól tette.
Talán felszámolta a hobbit? Vagy egy bizonyos pontot behúzta a kéziféket?
Érdemes lenne követni?NEM!

-
Valkűr
addikt
Érdekes mikor olvasgatom a hozzászólásaitokat, hogy melyik füles hogy szol, melyik jó, melyik nem. Ez legfőképp azért, mert millió más helyen meg teljesen mást lehet adott tipusokról olvasni, és megint más amiket tapasztal az ember. Én örülök, h anno leszoktam arról mikor a zenehallgatást és a hifizést, kütyüzést összevegyítettem egy lapon kezeltem.
Már a Hifiman HE400SE esetében is eltudtam vele kellemesen zenélgetni itthon, bár volt némi hiányérzetem amit végül a HIFIMAN Ananda Stealth V3 vásárlásával letudtam. Lassan kb.35-40 éve foglalkozom a hifizéssel, zenével, voltak jobb és rosszabb napjaim is a témában. De részemről a vége mindig az lett , h nem attól lesz jó vagy rossz valami hogy mi a neve, mennyibe kerül, és ki mit mond róla.
Én nagyon boldog vagyok az Ananda és a Topping D30+A30 kombó által nyújtott hangzással. En csak annyit mondok, hogy soha rosszabb hangot nem kivánok ettől senkinek. Valahogy a Home hifimmel is igy vagyok egy jó ideje. Pedig néha ott is elszállt velem a ló, és össze vissza vásárolgattam, tesztelgettem, majd rájöttem, h ezek zöme valami külső inger miatt történt, és nem azért mert nekem nem felelt meg.
A hazimozi ersositőm is már vagy 14 éve ugyan az, semmi késztetést nem érzek itt sem, h le kellene cseréljem valami új műanyag 6-7 kilós csodára, mert hogy az biztos jobban szól
Mindezektől független ugyan megmaradt a hifizés iránti hobbi érzés, csak átalakult egy megfontoltabb, reálisabb irányba. De valahogy a birtoklási érzés elmarad, h 6-700 vagy millió feletti fejesre pénzt adjak. Pedig én aztán olyan felfogással vagyok, h 1x élünk, de mégis be van nyomva a menjetek a 3,14-csába gomb, mikor egy ilyen árazásu terméket meglátok, és meghallok. Ettől persze nem állitom, h nem jobb a drágább, bár ez nem mindig igaz. Az viszont elkönyvelhető, h sokan átestünk már nem 1x, nem 2x a ló tuloldalára, kérdés ki az aki beismeri magának, és ki az aki ragaszkodik saját maga által felvázolt, elképzelt elvekhez. Egyik sem elitélendő, hisz mindenki máshogy éli meg ezt a hobbit is, másként és másban teljesedik ki. Egy biztos, ha ez nem igy lenne , nem tudnánk miről beszélgetni és irni a fórumokon.
-
Zoliee
senior tag
válasz
lapalapa
üzenetére
Pedig kis kötekedésnek szántam azt a "betaláltál" dolgot.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mindenki tudja, hogy Te vagy itt a mondjuk úgy fogadatlan nagykövete ennek a fejhallgatónak. Szereted, ragaszkodsz hozzá, és nem is tudom mi kellene ahhoz, hogy lecseréld. Még egy második fejes vásárlására sem lehet rábírni. Szóval egy igazi "társ" vagy.
Én simán váltok, elengedem a kezét egy terméknek/márkának, ha van egy jobbra kilátás, és persze emellett még van rá részemről érdeklődés/motiváció.
A HD800s eladása talán csak egyszer fordult meg a fejemben az együtt töltött 3 év alatt, de az is rövid ideig. Ugyanis mindig éreztem benne potenciált, amit most bizonyított is.
-
bitrograde
senior tag
válasz
seredy
üzenetére
Csak a nyitott változatát hallottam, az drágább is, de a DAP-od talán megbírkózna egy Neumann NDH20-szal. Szerintem az 120E-től már lőtávolban van használtan, érdemes lehet egyet fülvégre kapni. Ez egy stúdiócélokra szánt álruhás Sennheiser, megfelelő meghajtással tudhatja, amit szeretnél. Rendesen meg van építve, mind minőségét, mind tartósságát tekintve.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
seredy
üzenetére
Én felújított FT3-at rendeltem a német Fiio-tól. Dobozból kivéve meg nem mondom, hogy új, vagy valamit mókoltak vele. Újnak néz ki. Egy csütörtöki du. rendltem, a DHL köv. hétfőn délben már egy csomagautomatába rakta. Utánvéttel rendeltem, ha jól emlékszem. Posta az árban. A felújíott FT1 onnan 129€. Ár/érték arányban nehéz ennél jobban kijönni.
Fejpántra érdemes valami cipzáras fejpánt védőt rendelni, mert az alapban lehetne legkényelmesebb. Youtube-os videókon ilyen "strap"-et raknak rá. Ennek valammi olcsóbb alternatíváját keresem éppen. -
seredy
tag
válasz
Gzula[HUN]
üzenetére
Köszi szépen a választ! Fiio FT1 is képbe került ezzel. Fuhh, nem könnyű egy hobbi ez
. -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
seredy
üzenetére
Használt Denon jó választás lehet. Vagy német Fiio-tól egy felújított FT1. Használt Meze99-esek is jó áron vannak, abból már újat én nem vennék, nagy rajta a bukta. Akkor már inkább a Classic V2 (ezt még nem hallottam, de jók a visszajelzések). Ha a DAP elbírja, akkor esetleg egy használt Sundara Closed Back.
A Denonnak nagyobb a tere a többinél. Ft1-nél meg a Sundara CB-nél kevésbé fülled be a füled a gyári párna alatt, FT1-hez adnak balanced kábelt is.
-
seredy
tag
Sziasztok, Beyerdynamic DT 990 Pro X helyett / mellett egy olyan fejes szeretnék, ami jobban kezeli az építkezős, sok textúrával dolgozó, sűrűbben hangszerelt zenéket. Nincs más bajom a Beyerrel, csak nagyon analitikus az én ízlésemnek, túlzottan élesen szeparálja a hangszeres sávokat, ezzel meg kicsit öli az összetettebb zenéket (Radiohead, de akár Daft Punk progresszívebb dolgaira gondolok). Más esetekben a Beyer jó, istenien kezeli a dobokat, cineket, és a térábrázolása is tetszik. Magasai se zavarnak, egy Shanling M5 Ultra DAP a lejátszó, jól szelidíti. Zeneileg minden megy, pop, rock, metál, klasszikus, jazz, olyan fejes kellene nekem, ami a műfajok zömében szuper… inkább mindenes legyen, minthogy mindent tökéletesen halljak és széles térben.
Van olyan fejes, ami nem ennyire akar “profi”, analitikus lenni, illik a Shanling DAP-hoz és műfaji mindenes (ez fontos)? Denon D-5200 pl.? Esetleg egy Meze 99? Zárt fejesem nem volt eddig, csak Sennheiser Hd560s, Grado 225x.
Lehet használt, és otthoni hallgatásra, circumaural, használtan 120e forint körül, csakis zenehallgatás! -
Zoliee
senior tag
válasz
Zoliee
üzenetére
"... én is sokkal jobb vételnek tartom az Arya-t..."
Fenti mondatom egy Arya vs HD800s összehasonlításnál, de kizárólag az ár (új és használt esetében egyaránt), illetve nekem kicsit kényelmesebb használat kapcsán született.
Ezt tartom is, viszont a lényeg szempontjából, mégpedig hogy hogyan is zenél, na abban a jelenlegi rendszeremmel toronymagasan nyerő.
Forrás oldalon pár hete jelentős változások voltak nálam.
A korábbi felállásból maradt meg a fejemben a HD800s hangja.
Na ott az Arya méltó partnere/vetélytársa is volt.
Azonban ahogy bejött az egyenletbe egy HoloAudio Red, egy moddolt switch a lineáris tápja kíséretében, az egyéb DIY és gyári utp kábelekről már nem is szólva, rögtön meg is változott kettőjük megítélése részemről.
Nálam egyértelmű választás a HD800s, ami sokféleképpen tud zenélni. Vagyis még mindig tudott skálázódni, volt benne tartalék. Hihetetlen...
Pl a DCA Noire X nem profitált, minimális a különbség, mivel egy roonArc/mobilteló/Mojo2-vel is szuperül elmuzsikál. -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
nLali
üzenetére
"109 hangja nagyon tetszett."
Az más liga. Az nekem is nagyon bejött. Arra több időt kellett volna szánni, de vitte mindenki, mint a cukrot.

"Ha azt mondod, hogy nincs messze, akkor nekem az is tetszene."
Úgy érzem, hogy nagyjából hasonló célközönségnek készültek.Én meg a Classic II-re lennék kíváncsi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Sorozatok
- Motoros topic
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- 3D nyomtatás
- Steam topic
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Hardcore café
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Kombinált 5 éves tapasztalatom van a kettővel, most mégis mi kell még?
és nem azért mert nem elég "jó" a forrás, hanem mert lehet simán nem passzolt a sennheiserhez. nekem nem volt se hd800 se adx5000 szóval nem a húz a szívem se ide se oda, csak egy gondolat.
)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)