- Jövő héten érkezik a OnePlus Watch 3
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Mobil flották
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Akciófigyelő: Február 16-ig kedvezményes áron három HMD mobil
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
válasz
4264adam #141238 üzenetére
Érdekes az a HDMI 2.1 sávszélesség de már látom, hogy valóban az van amit írtál. Meg, hogy ezért problémás abb a konzol kompatibilitás (bár ez neked aligha hátrány, viszont másnak az lehet ha ezt benézi).
If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
4264adam
veterán
válasz
szasanyi #141237 üzenetére
Igen, azért tettem zárójelbe a samsungot, ott valamiért 40-re korlátozta a gyártó.
Viszont kicsit mélyebbre ásva, valamiért a mai napig stabilabb NV G-sync DP-n mint HDMI-n. Ott tud Artifactolni.
Persze pontosan az 1440p HDR 360Hz VRR-re nem lehetett olvasatot találni csak leszűrve hogy sima SDR-ben a HDMI hibázik még mindig NV oldalon és neki a DP jobb.
P.Ü.-ben:
Gomez1984:
Kolléga is erről számolt be, hogy DP-n stabilabb. Igaz ő sem HDR-t használ. Nálam pedig a CP2077 most is ebben fut és fog. Minden más persze SDR.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz
4264adam #141236 üzenetére
HDMI 2.1 48Gbps, ez a hivatalosspecifikációja. Valamint én a helyedben megnéznék különböző tartalmakat (film, 1-2 játék, steam) mind2 kábellel, hogy lássam mi a különbség. Ennél biztosabbat senki nem fog tudni mondani (nem is biztos, hogy pontosan úgyanúgy látom én vagy más, mint ahogy te).
If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
4264adam
veterán
Sziasztok!
Megfelelő topik híjján itt kérdezek HDMI 2.1 vs DP 1.4 esetében:
- 360Hz 1440p VRR esetén melyiket célszerűbb használni?
Olvasok a DSC-ről és hogy a sávszélesség a HDMI 2.1 esetén (40Gbps Samsung G6-on) DP 1.4 esetén 25.9Gbps.
Elméletileg a G-snyc jobban szereti a DP-t ezért érdemes azt használnom ugyanakkor a DSC 3x van DP-n míg HDMI DSC 2x tömörítés. És gondolkozom a HDR nem terheli-e jobban a DP-t 1440p megléte mellett 360Hz / VRR esetén.
Asztal = 360Hz
Cíberpunk 2077 HDR = VRR (70-120Hz)Az a gond, hogy a legtöbb írások 240Hz-en vannak igaz az 4K szóval lehet az 1440p 360Hz szinte ugyanazt kéri.
[ Szerkesztve ]
-
ququ
lelkes újonc
válasz
sztivo #141233 üzenetére
itt jókat írnak a Dell S2725DS-ről, a panelről is, bár a "100% of sRGB and 79% of DCI-P3"-nél elgondolkodtam hogy utóbbi azért lehetne több... de 92ezerért jónak tűnik még így is
van jobb alternatíva ezen az áron?
-
sztivo
Topikgazda
Szia!
Attól függ, mire kell, nyilván egy színhelyes monitor drágább, P és U széria a prémium, azokban sokszor LG Display panel van, vagy vannak a gamer változatok magas frissítéssel, illetve a legegyszerűbb office monitorok, utóbbiak a kínálat alja, ott csak a márkát fizeted meg pluszban (meg a támogatást). -
sztivo
Topikgazda
válasz
csababarca #141224 üzenetére
Amúgy jó, én magam nem vagyok a márka rajongója, de egyébként tesztekben a legjobb budget monitorként jött ki.
-
Zin
őstag
PS5 Pro vasarlas lesz nemsokára,milyen.monitor mehet mellé?
░▒▓█.:Itt a tél! Lassan lehet Core i-zni:.█▓▒░
-
Borote
addikt
Sziasztok!
Segítségeteket kérném monitor választásban!
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra? - nagyjából 50-60 ezer forint környéke
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged? - 23-27" között, 1080p-1440p
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED) - ne legyen TN, azon kívül nagy elvárás nincs. Matt vagy antiglare glossy felületnek örülnék.
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat? - sík
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb) - főleg általános és irodai felhasználás
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged? - laptop integrált (Vega RX 6)
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb) - HDMI
8, Fontos számodra a HDR funkció ? - nem
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel? - hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható? - állítható magasság nem ártana, esetleg dönthetőség+1 - ami a legnehezebb, hogy fehér legyen (fehér talp, fehér keret) - hölgy felhasználó részére lesz.
Köszi előre is!
-
Dreamie
őstag
Hollandiából szokták küldeni, pár nap alatt itt van.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Akkor elvileg úgy nézem nem kell. Az én logikám szerint.
[ Szerkesztve ]
Kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!!! Battle tag: Dreamie78#2957
-
Dreamie
őstag
Sziasztok!
A corsair.com/eu oldalról rendelnék negyobb összegért egy monitort. Elképzelhető, hogy vámot tesznek rá? más külföldi boltból, ha rendelek, akkor mikor beállitom, hogy hova szeretném akkor szokott változni az ár, az áfa külonbozet miatt, de itt most azt sem látom hogy változna... Rendeltem már innen és nem kellett fizetnem vámot, és akkor sem változott az euróban megadott ár amikor kiválasztottam az országot. Valaki tud erre válaszolni, köszönöm.
Üdv.: DreamieKockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!!! Battle tag: Dreamie78#2957
-
ququ
lelkes újonc
helló mindenki
a 200e alatti DELL 27-es IPS monitorok közül melyik lehet a bestbuy? általános használat, semmi extra, elég a 60hz és az 1440
nagy különbségeket én nem látok, a panel lenne sokkal jobb a drágábbakban? vagy mehet a legolcsóbb? (92e ft)
köszi köszi -
-
sztivo
Topikgazda
válasz
csababarca #141218 üzenetére
24":
LG 24GS60F, Asus VG249Q3A vagy VG259Q3A, Gigabyte G24F-2, Samsung S25BG400.27"
LG 27GS75Q, Asus VG27AQL3A, Samsung S27DG500/5002, Acer XV273UV3. -
Skynet258
veterán
válasz
4264adam #141210 üzenetére
Aha én is erre jutottam, minden QD-OLED ugyanaz a Samsung panel, szóval leginkább a körítés más. Évek óta akartam már monitorban is Oledet, nekem kb ez a 250k volt a lélektani határ amit rá akartam szánni. 2025-re végre eljutottunk ide is.
Amúgy tök jó ez a giga féle megoldás, a panel glossy de van rajta tükröződéscsökkentő bevonat, ami elég hatékony is, kb mint a S25 Ultra kijelzője.
-
csababarca
őstag
válasz
sztivo #141217 üzenetére
Amivel játszok úgy állandó jelleggel az efootball, madden, nba 2k aktuális része.
Ezeken kívül mindig ránézek olyan mainstream játékokra, amikről mindenki beszél, ilyenek voltak az elmúlt években a Cyberpunk, Jedi fallen order/survivor, Hogwarts Legacy, néhány CoD pl.
iPhone 13 128GB, MacBook Air m2, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0
-
sztivo
Topikgazda
válasz
csababarca #141205 üzenetére
Szia!
Milyen játékokról lenne szó? Ennyiért belefér a 27" QHD is, kérdés a címek, mert a 6650 XT éppen hogy jó 60-100 Hz-re ezen a felbontáson. -
szasanyi
félisten
válasz
4264adam #141213 üzenetére
Igen, hát... kinek a CPU, kinek VGA másnak monitor fétise van. Itt a többségünk " beteg" kicsit.
És ugye az ilyen topikok rendkívül alkalmasak a még nem is létező igények kialakításához, vagy a meglévők presszionálásához.
Én éppen egy XG27ACDNG-re próbálom rábeszélni magamat mert nagyon tetszik a monitor is meg az OLED kijelző is, mközben tudom: k*vadrága és nem is ideális a felhasználási szokásaim alapján.If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
VanAzAPénz
tag
-
4264adam
veterán
válasz
szasanyi #141211 üzenetére
Reméljük nem érkezik rossz pixel-el vagy CW-s táppal. Ha igen 14 napon belül elköszönünk
Így is baj van velem. 60k-ért vettem a MinilED VA-t, 3 hónapra rá képtelen voltam otthagyni az OLED-et, összeségében 4 év alatt 180k-t költöttem max monitorokra mégis félmosoly van , hogy miért van nekem "must have" érzés állandóan a csere iránt
[ Szerkesztve ]
-
MaddeNNNN
őstag
Sziasztok!
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
50-60k
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
24 col FHD 75hz (esetleg ha belefér 27 col 1440p)
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
IPS/VA
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
sík
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
csak iroda(sok excel és word)
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
Lenovo T14 laptop i5-10310U integrált gpu-val 4k@60hz
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
DP kell csak
8, Fontos számodra a HDR funkció ?
nem
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Forgatható és magassága állíthatóTo protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
szasanyi
félisten
válasz
4264adam #141210 üzenetére
Az (is) frankó lesz! Különbség azért csak kicsi mert mindben SAMSUNG QD-OLED panel van. Azt a kicsit különbséget a gyártó az elekrtonikájával és a szoftverével éri el.
-
4264adam
veterán
válasz
Skynet258 #141209 üzenetére
Szép találtat.
Úton nekem is a G6 OLED, végül "csak" 236k lesz mert elrontottam az Erste fizetést. "Simplepay-en" keresztül nem tudják ellenőrizni a partnerséget így nem jár vissza további 10%ON:
Jól nézem, hogy 27" 1440p OLED-ek között minden QD-OLED panel szinte egyforma?
Körülbelül amit látok különbséget, hogy Glossy bevonatos vagy kicsit valamelyiken emelt a fényerő SDR-ben de úgysem 100%-on lesz járatva így egálba lehet nézni mindent és a HDR mind egyforma.WOLED lenne magasabb SDR-ben.
És a nagy különbség: garnaciális feltételek a beégésre
Nézett tesztek:
- Samsung Odyssey G6 S27DG600SU --> SDR alacsonyabb 260 nit, Matte
- ASUS ROG Strix XG27AQDMG --> SDR magasabb 300nit feletti, Glossy
- GIGABYTE AORUS FO27Q2
- ASUS ROG Swift PG27AQDM WOLED -
Skynet258
veterán
Sziasztok,
ma gondoltam egy merészet és elhoztam 250k-ért az Alzából egy Gigabyte AORUS FO27Q2 OLED monitort. Egy relatív régi, de baromi jó képminőséggel bíró LG 27GL850B-t váltott le - az ment asszonynak, szóval nem került messzire tőlem.
Monitorban ez az első OLED-em, telefonban, tévében már sok éve ezt használom, így ha hanyatt nem is estem, de nagyon szépnek találom a képét.
Féltem a text megjelenítéstől, elsőre fura is volt, aztán gyorsan feldobtam a MacType programot és hozzá egy Redditen Oledhez ajánlott beállítást ("SoftGrayNoHinting") na így gyakorlatilag elértem az IPS-en látott text quality-t, szóval már ez sem para.
Pár órája ismerkedünk, még játékot sem indítottam, de eddig úgy érzem jó barátok leszünk.3 év gari ami jó, mert nyúzni fogom melóra is; home office-ban dolgozom, szóval kapni fog rendesen. Meglátjuk.
-
csababarca
őstag
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra? maximum 100ezer forintot.
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged? min. 24", Hz. tippem sincs, előző talán 60-ra volt állítva.
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED) mindegy.
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat? inkább sík.
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb) általános és játék.
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged? AMD Rx6650xt
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb) hdmi, dp port, dvi is lehet, de alapvetően hdmi-t használok.
8, Fontos számodra a HDR funkció ? nem
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel? hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható? nem lényeges, de nem baj, ha lehet dönteni, forgatni, maggaságát állítani. de ne ez legyen a kiindulópontja az ajánlásnak.Alapvetően egy BenQ EW2430-as monitort váltana az új.
Sajnos reggelről délutánra bedöglött, így emiatt van szükségem egy újra.Nem szupermonitor kell, engem az említett monitor is kiszolgált.
Fogalmam sincs a piacról, árakról, egy olyan monitorra van szükségem, amit a konfigom kihasznál, méretben lehet nagyobb mint az előző, de nem tv-re van szükségem.Előre is köszönöm az ajánlásokat.
iPhone 13 128GB, MacBook Air m2, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0
-
malacka87
őstag
230000 ft-ért ez most jó vétel lenne?
btag:Sveryn#2510 uplay:MoRu_PManiac87 Origin:partymaniac87 World of Warships:partymaniac87 E60 520I
-
4264adam
veterán
válasz
szasanyi #141196 üzenetére
Csere pontosan az ára miatt léptem meg.
210k-ért kihagyhatatlan 360Hz-es QD-OLED 3.genes monitor van.Ha árában elviszik a 3 hónapos miniledet akkor is azt mondhatom: Miniledről: 90k volt a váltás vagy ha a teljes Acer-->AOC--> Samsung vonalat végig nézzük: 150k-t költöttem 360Hz OLED-re.
[ Szerkesztve ]
-
-
szasanyi
félisten
válasz
4264adam #141192 üzenetére
GLOSSY élesebb képet ad, de nagyon tükröződik. MATT ennek ellenkezője, mivel alig tükröződik viszont a matt (szemcsés) bevonat miatt nem olyan tűéles a képe.
koxx - igazán akkor érdekes, ha ez garanciálisan befolyásol bármit. ASUS talán csak a 3.gen. OLED-ekre adja a teljes, beégés ellen is garanciát nyújtó 3 évet.
-
válasz
Shkiz0 #141188 üzenetére
Mivel ugyanazokat a samsung paneleket használják így nagy félrenyúlás talán nincsen. Az asusnak mindig is vaskos felára volt.
De én lehet inkább erre mennék rá ha nem vagy 360Hz fetisiszta.250-ért ez eléggé BB.
Nekem ennek a 32-es változata van, a PD töltés gyengeségén kívül más negatívum nincsen.Eladó Razer DeathAdder V3 Pro - Fortnite Edition
-
Üdv:
Cserélni tervezem a jelenlegi monitorom (Aorus FI32U) valami OLED-re.
Az elmúlt pár napban már olvasgattam sok sok tesztet, de még magam se tudom mi lenne a jó választás
4K-t OLED esetén elengedem, mert ez elég dinamikusan fejlődő technológia, és nincs kedvem most 500K-t kiadni egy monitorért, ami 1-2 év múlva talán a felét éri.
Alap esetben szerintem elég lehet számomra a 240Hz is, bár ha nem sokkal többért van 360-as akkor az is opció lehet.
Ezek a kiszemelt modellek:240Hz:
Samsung Odyssey OLED G6 G61SD - LS27DG610SUXEN 260K360Hz:
Samsung Odyssey OLED G6 - S27DG600SUXEN 299K
Asus ROG Strix XG27ACDNG 330K
Philips 27M2N8500 263K (alap esetben ez több lenne, de Alzán most akciós)Az összehasonlítás alapján (RTINGS, leszámítva a Phlilipset mert arról nincs ott teszt) az Asus a legjobb elvileg. Kérdés az, hogy ér e ennyivel többet mint mondjuk a Samsung 240Hz. Ami még elgondolkodtat, hogy RTINGS-en és itt a topicban is belefutottam már abba, hogy a Samsungok esetében van CW. Nem tudom, hogy ez mennyire gyakori vagy sem.
Ha jól tudom mind a három gyártó ad 3év garanciát a beégésre is.
Viszont 263K-ért a Philips most elég BB vételnek tűnik.Esetleg ha vannak itt tulajok a megnevezett monitorok egyikével azok tudnak adni személyes tapasztalatot?
[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
pocketpairpp
csendes tag
válasz
pocketpairpp #141185 üzenetére
Közben találtam egy Philipset is (ezeket meg sem néztem, mert az előző is egy gyengébb Philips volt és elég hamar kellett szervizelni).
Philips 40B1U6903CH esetleg?
-
NIceh
kezdő
Köszi mindenkinek
-
pocketpairpp
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap tönkre ment a régi 40"-os monitorom. Nézegettem mivel pótoljam, de nem igazán tudok dönteni. Eddig amire juttottam az az LG 40WP95CP, és a Dell U4323QE. Agyaltam a Dell Ultrasharp U4025QW -n is, de itthoni beszállító 2 hét alatt tudná szállítani, ami elég késő. Ha van más alternatíva, akkor szívesen veszem, de ahogy nézegettem a lenti tulajdonságokkal max 3-4 monitor jöhet szóba. A lenti dolgokon kívül fontos, hogy könnyen beszerezhető legyen (nem akarok kiesni munkából 2-3 hétre), sokáig bírja a strapát (ha ennyit költök ne menjen tönkre 3 év alatt).
Max 800k körül, de ha ár-érték arányban nincs nagy különbség, akkor szívesen spórolnék rajta.
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?40" körüli kellene és minimum 3840 x 2160. Hz mindegy, de nyilván jó lenne minél több, mert az sosem árt.
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)Nincs preferenciám, de az OLED-től félek, mert nagyon sokáig vannak egy helyben bizonyos ablakok, stb a munkám során és tartok tőle, hogy beég.
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?Mindegy, de lehet kipróbálnék egy íveltet.
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)Online poker, szóval nem kellenének extra dolgok színminőség,csatlakozások,stb terén. Sok számot kell leolvasni a képernyőről, valamint naponta 12-14 órát is fogom használni elég gyakran. Ha esetleg van valami extra funkciós szemkímélő feature (ami valóban hasznos,nem csak marketing), akkor az plusz pont lehet.
Igazából az abszolút prioritás a felbontás és hogy ne menjen tönkre rövidtávon, valamint a szemem ne mondja be az unalmast túl hamar.
köszi!
-
Neptunfű
tag
-
4264adam
veterán
válasz
szasanyi #141182 üzenetére
+1
Ha csak nem hardcore CS 2 megy ahol a 360Hz kell akkor Singleplayer-ben úgyis a G-sync on lesz amivel 60-150 között karistolunk
260k-ért nem rossz az a QD-OLED variáns.
VA miniled-et is visszafelé veszem 1100nit-ről, HDR max 700 nit. SDR pedig nekem is olyan 30-45% a panelhez nézve.[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz
NIceh #141181 üzenetére
Alapvetően a Samsung által gyártott QD-OLED panelek vannak a többi QD-OLED monitorokban is (ASUS, MSI, DELL) szóval nem hiszem, hogy rossz - meghibásodással találkozhatsz, az gyártótól függetlenül előfordulhat sajnos. Ez még "csak" 240Hz és nem 360 de ez aligha számit mert már az is olyan gyors.
Ami lényegesebb, hogy hogy van HDMI 2.1 és USB port is (ezért firmware frissítési lehetősg) ami nem általános az OLED monitoroknál és főleg nem a belépő árszinten.
Ha a felhasználása megfelelő lesz - mert ugye OLED ami nagyobb körültekintés igényel - akkor szvsz jobb választás mint bármilyen LCD.If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
szasanyi
félisten
válasz
NIceh #141179 üzenetére
OLED kijelzők 250k fölött kezdődnek, viszont LCD-t a leírt célra 200k-ért venni - szerintem - túlzás. Persze a te pénzed. azért javaslom nézd meg ezeket hát megtetszik valamelyik típus: ASUS XG27ACS, LG 27GR83Q-B, MSI 274QRF QD E2
Ált. felhasználásra, játékra teljesen jók, míg - az OLED-től eltérően - lutri milyen darabot fogsz ki (panel homogenitás, bleedumg ami ált. probléma). Érdemes megnézni milyen csatlakozókkal vannak elltva, hogy az később se legyen probléma/csere alapja.If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
NIceh
kezdő
Köszi szépen!
Samsung helyett lenne más?
Illetve, ha 200k-ba beakarok férni, akkor mit mondanál? -
NIceh
kezdő
Sziasztok!
Tanácsotokat szeretném kérni monitor vásárlással kapcsolatban.
Tudásom és információim alapján kitöltöttem a kérdéseket.
A jelenlegi videokártyám 4070 Super, de tervben van váltás 4070 Ti Super-re vagy RX 7900 XTX-re.
Ennek alapján 1440p-ben és amennyiben elég, akkor 4K-ban is szeretnék játszani.
Igazából ez alapján keresnék monitort.
Ha komolyabb kártyát javasolnátok 4K-hoz akkor azt is írjátok meg legyetek kedvesek.1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
200-250 000 Ft
Átmérő: nem tudom, amit javasoltok, min 27" szerintem kell.
Felbontás: 1440p, ha érdemes az új kártyákkal akkor 4K
Felbontás: nem tudom, amit javasoltok, min 180Hz szerintem nem árt.
Nincs benne tapasztalatom, a jelenlegi IPS, ha belefér akkor OLED.
Sík.
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
Általános, filmezés, játék.
ASUS Dual GeForce RTX™ 4070 SUPER OC Edition 12GB GDDR6X, Nem tudom, amit ajánlotok.
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
VGA, HDMI, DisplayPort, USB.
Igen.
Hagyományos.
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Dönthető, forgatható, magasságban állítható.Segítségeteket előre is köszönöm!
-
wednesday
őstag
válasz
Gomez1984 #141174 üzenetére
Bőven elég a fényereje az OLED-nek. Én is felesen használom, de még lehet ez is sok. Főleg, ha az előző IPS monitoromhoz mérem.
Ha meg benyomnám a HDR-t szerintem a szemem fel is gyulladna, hiába csak 400-as (nem is nagyon használom). Lehet ez egyéni érzékenység nem tudom.
-
Vhiktor
veterán
válasz
Gomez1984 #141174 üzenetére
Be is égetik
Én sem értem. Amúgy sem jó a szemnek ha állandóan nagy fényerő égeti a szemét.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Gomez1984
aktív tag
válasz
Vhiktor #141173 üzenetére
Nemrég válltottam Dell 2721DGFA ról oledre, én azt ilyen feles fényerőn használtam ami kb 170 nit.
Jelenleg a mostani OLED moncsin bőven elég a feles fényerő még nappal is hogy full ablakok vannak mellettem felhúzott redőnnyel. Azt hogy visszavenné fényerőt én nem vettem észre, este sötét szobában ha megnyitok egy Indexet a fehértől kiég a szemem
Nem is értem tesztekbe sokan full fényerőn használják oldedket még sötét szobában is és rínak hogy nem elég a fényerő. Nem értem.7800X3D , 4070TI , 32GB DDr5 , MSI B650 Tomahawk, Bitfenix Whisper 750 Gold, G6 OLED
-
Vhiktor
veterán
válasz
szasanyi #141167 üzenetére
Akkor szerintem Te nyugodtan probalkozhatsz oled-el, mert a monitorodon a 20-as beallitas nem hiszem, hogy marha nagy fenyerot adna. De persze ki tudja.
A közkedvelt modelleknél neten siman megtalalhato, hogy milyen beallitas mellett adnak 100 nitet. De a 100 nit sötét szobába való, legtöbbek ezt sötét képnek érzik.De olednel nem is ez szokta zavarni a felhasználót, hanem az, hogy nem mozgó, statikus képnél vissza veszi a fenyerot egy idő után a beeges megakadalyozasa végett, ez zavaró. De 120 nit koruli maximális fenysuruseg mellett nem igazán kellene ezt tennie. Ha minden kötél szakad akkor szervíz menüben általában ez kikapcsolhato.
De én oled panelekekkel inkább tvknel találkozom, monitonak meg sokan a legkisebb méretű LG oled tvt hasznaljak.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
szasanyi
félisten
válasz
xrvman #141170 üzenetére
Igen, van olyan: [link] [link]
A natív felbontában van a legjobb és legélesebb a kép, szóval mindegyikél észre fogod venni az 1080p-re visszaváltást (főleg 32"-on).If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
xrvman
őstag
Sziasztok!
Létezik olyan 32 " oled monitor ami képes natívan 4k-ra és átkapcsolással natívan fullhd-re?
Mert ugye a játékok a vga miatt fullhd- ben mennének. Ám nem szeretnék olyan "nem tűéles" képet kapni.
Volt egy próba. Kaptam kölcsön 2k monitort és bizony ha levettem fullhd-ba nem volt annyira éles mint natívban. -
sztivo
Topikgazda
Gondolom az itteni led&oled nevű user használt, vagy csomagolássérült cuccait találod meg itt, már csak a Győrszemere településből ítélve.
Szerk.:
"Cégünk az ország egyik legnagyobb tv outlet forgalamzója. Kinálatunkban jobbára samsung és lg készülékek találhatók.Ezek csomagolásérült, vagy bemutató darabokként érkeznek hozzánk, amiket tesztelve kipróbálva , teljeskörű bolti garanciával értékesitünk."[ Szerkesztve ]
-
Imy
veterán
találtam egy oldalt, ahol olcsón vannak a monitorok, vagyis feltünűen olcsón. Mi a véleményetek róla?
Én ezt a monitort néztem ki: (Ez fél áron van szinte mint máshol)
LG (38WR85QC-W.) 38" 4K GAMER 144Z PRÉMIUM LED MONITOR ! AKCIÓ! -
szasanyi
félisten
válasz
4264adam #141166 üzenetére
Igen, 100-as skálán 20-as fényerőt használok ami tuti, hogy nem a fényerő nit értéke (gyári adat szerint 300nit a maximum).
És ha az OLED monitoroknál ez (is) olyan sarkalatos pont akkor azt ott hogyan lehet helyesen beállítani? Kalibráló műszert is kell venni hozzá?If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
4264adam
veterán
válasz
szasanyi #141165 üzenetére
Fényerő az a nit mértékegység
Az hogy te szemre oda állítod amit jónak itész meg kontrasztot is, semmit nem jelent és nem viszonyítható semmivel.
Vagy kiméred vagy szemre állítasz.
Gondolom a 20-as értéked a paneled max fényerejéhez mérten 5-öd része. De az is lehet hogy nem. Senki meg nem mondja mérés nélkül hogy az lineáris skálázhatóságú-e vagy sem.
Sok mérésben is nem pontos 100 nitet látok hanem annak a megközelítését felülről (101-102-103). Mert a monitoron beállítható számérték ezt adja ki.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz
Vhiktor #141160 üzenetére
Nem tudom mekkora fényerőt jelent 100nit vagy a 200nit. Azt tudom, hogy a jelenlegi MSI Optix MAG274QRF-QD monitoromat 20-as fényerő és 70-es kontraszt értékkel használom. Így az leírható érték?
-
sztivo
Topikgazda
válasz
Askformore #141163 üzenetére
G51C? Az csak 120 Hz-en tudja.
-
Askformore
senior tag
Kis segítséget szeretnék kérni. Samsung Odyssey G5 27"-es monitorom van, néhány hete vettem, a hozzá kapott DP kábellel van rákötve a gépre. Az adrenalin menüben ott van, hogy tudja a 10 bites színmélységet a monitor, de hiába kattintok rá, csak villan egyet a kép, és 8biten marad. Nem tudja 165hz-en a 10 bitet?
-
Vhiktor
veterán
válasz
Vhiktor #141159 üzenetére
Egy kis magyarazat: az Xrite spectro hattervilagitas típusától és tükröződésgatlo rétegtől fuggoen deltaE 2-6-al is felre mérhet. Pl qd oledhez teljesen használhatatlan. Azért mert nem elég részletes a spektralis felbontasa.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz
szasanyi #141152 üzenetére
Ahány cikk, annyi vélemény, én a saját tapasztalatom írom le.
Cikkben írjak, hogy 200 niten használtak, ezért írtam a max 100-120 nitet, a tvket is úgy égetik be hogy sdrben túl nagy fenyeron hajtják.De azt alairom hogy aki nagyon fél tőle az ne vegyen oledet, mert annál rosszabb nincs mint rettegve bekapcsolni és használni a monitort.
Rtingsnek is van hasonló, hitelesebb tesztje.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz
kovsol #141157 üzenetére
Ha normális szin klaibralas kell munkára akkor ahhoz referencia muszerek kellenek, legalábbis 2 nm-es spectro (4-5 milla)
Egyébként a pro artok gyarilag elég jól kalibraltak, deltae 1.5 -2 körül, úgyhogy ezekhez hozza nyúlni csak referencia műszerekkel szabad, különben a valóságban rosszabb lesz mint a gyári a színhelyesség, xrite colorimeter és xrite spectro ide már nem elég.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
Sziasztok!
kb 200e Ft, de ha van értelme tovább nyúlni akkor nagyon max 300.
27" 1440p 120+Hz
IPS panelt gondoltam elsőre.
sík
Fotó szerkesztés, irodai alkalmazások, játék, sorozat nézés.
Radeon RX 6700 XT 12GB
Vélhetőleg idén fogok erősebbre váltani ha kiderül mit gurítanak az új szériában közép tájékon. Valamilyen VRR -t támogasson mindenképp.
DP 1.4 / HDMI
Ebben a kategóriában úgyis kuka normális local diming nélkül. Filmet úgyis főleg LG OLED TV-n nézek.
hagyományos
Dönthető, és magasság állitás fontos lenne. Ha nem akkor max veszek hozzá valami tartó állványt.Elsőre amit néztem az a Asus ProArt Display PA278CGV.
Van ennél jobban ajánlott? A normális szín kalibrálás az fontos lenne számomra. Nem feltétlen gyárilak legyen jó kalibrálva, hanem ha leadom mondjuk az Oázisban akkor tudjanak vele mit kezdeni.[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
szasanyi
félisten
válasz
Vhiktor #141151 üzenetére
Ez a cikk/ teszt nem a te állításodat támasztja alá. [link] És ott QD-OLED kijelző van, ami kicsit jobb beégés szempontjából mint a WOLED. Részben ezért, részben a színek miatt ASUS vagy Gigabyte QD-OLED lenne nem pedig LG WOLED.
Bár te hozzáértőbb vagy mint én, mégis inkább tévedek a saját pénztárcám javára és nem utólag bosszankodok mert mégsem úgy lett. Bízom benne, hogy idén jelenik meg Black IPS gamer monitor, talán az jó lehet.If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
Vhiktor
veterán
válasz
szasanyi #141149 üzenetére
Lg siman cseréli. Egyébként sdr esetében nem kell max fenyeron járatni, 100-120 nit és nem lesz gond.
Rengetegen használnak oled m
kijelzot monitorkent, tvt is, teljesen beeges mentesen.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
Ugyan nem tudom milyen oled monitorrol van szó, de ennyiszer manuálisan futtatni a pixel frissitest abszolút nem ajanlott, évente is maximum csak pár alkalommal. Sonynak van erre vonatkozó külön dokumentuma is. Kikapcsolasnal elvegzik automatikusan emit el kell 4 óránként.
-
szasanyi
félisten
Igen, de meddig lesz úgy jó? Azsem haználható "büntetlenül" akárhányszor, éveket át. És nyilván nem arra gondoltam, hogy játék vagy film/sorozat nézések között egyáltalán nem lehet böngészésre vagy OFFICE-ra használni (időként, nem napi rendszerességgel több órán át).
És még az is érdekes lehet, hogy nálunk - ahol kábé semmi sem úgy működik mint feljett nyugati országokban és nincs RMA sem -hogyan érvényesíthető a beégésre adott garancia? Ezek miatt lehet és esetenként van is olyan helyzet, használati rutin ami miatt nem érdemes bevállalni. Én nagyon szeretném, de minden nap le kell bezélnem magam mert napi min. 6-8 óra statikus tartalom mellett gond lesz - valszeg nem pár hónap múlva, de ilyen minőségű árú monitort nem is akarnék lecserélni ~5 évig.If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
válasz
szasanyi #141147 üzenetére
Mik azok a kompromisszumok manapság ami vállalhatatlan? minden oled care fícsör benne van ami kellhet, prémium gari és egyebek. Napjában 2-3x ráindítom a pixel frissítést aztán kész. Be van állítva egy 2 perc után aktiválódó képernyővédő.
Eladó Razer DeathAdder V3 Pro - Fortnite Edition
-
szasanyi
félisten
válasz
Gomez1984 #141146 üzenetére
Ezt biztosra vette.
Sajnos az OLED sajátosságai miatt a használattóll függő kompromisszumok mennyisége a gond, sőt az alapján kár lehet nem megfelelő is (és nem a képminőség vagy az ára miatt).
És igen, még mindig sokat CPU-ra és GPU-ra áldoznak inkább (akár irreális összegeket) miközben ugyonolyan átlagos (vagy még rosszabb) minőségű képet néznek.If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
Gomez1984
aktív tag
Hát srácok én nagyon nem bántam meg hogy OLED re váltottam.
Póki 2 és Deliverance 2 parádésan néz ki vele.
Többet ér mintha 5080 at vettem volna +30 FPS ért....
7800X3D , 4070TI , 32GB DDr5 , MSI B650 Tomahawk, Bitfenix Whisper 750 Gold, G6 OLED
-
Vhiktor
veterán
34" LG UltraGear 34WP65C-B teszt érdekelhet esetleg valakit?
-
Bl@tty
tag
válasz
szasanyi #141140 üzenetére
Köszönöm a linket, megnéztem a videót. Sajnos nem hozta meg a kedvem a vásárláshoz továbbra sem.
De legalább megtudtam, hogy passzív hűtése van. Lehet inkább várok tovább valami akcióra a jobban értékelt modellekkel...
#141138 4264adam:
Ahogy szasanyi is írja, nem azonos méret kategória a két monitor, de azért köszönöm a választ.#141137 VanAzAPénz:
Az a kis különbség nem hiszem, hogy megéri a "manós" bolt szolgáltatásai ellenében. (Ha minden igaz, még ezt is ingyen viszi vissza a posta, ha elállás lenne a vége...)
[ Szerkesztve ]
-
Imy
veterán
MSI MAG401QR monitorról mi a véleményetek? Mennyire jó minőség, és mennyire lehet jó MacBook mellé?
MediaMarktban jó áron van. -
szasanyi
félisten
válasz
AndrewTdi #141141 üzenetére
Az LCD panel lottó sajnos csak ritkán nyerő, így céges vásárlás esetén még nagyonn lehet a szívás ha kifogsz egy gyenge panelt és/vagy erős bleeding-et mivel nincs elállás és nem tudon visszaküldeni/cserélni.
Ha lehetséges nézd meg mielőtt megveszed, esetleg olyan helyről rendeld (előszür magánszemélyként) ahol van lehetőséged utólag számlamódosításra (pölö Alza, de akad más is aki kiad céges számlát utólag) így elkerülheted ezt a kockázatot.[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz
VanAzAPénz #141137 üzenetére
Azokat sztem utolsó utánikét érdemes választani, ha muszáj venni de sehol máshol nincs.
4264adam: nem értel hogy lehetne.... 2 különböző gyártó, különböző panel típus, méret és méretarány. [link]
Bl@tty: egy jó teszt a AOC AG346UCD monitorról:'Alacsony árfekvése ellenére az AOC Agon Pro AG346UCD kiváló minőségű benyomást kelt, és ergonómiai szempontból is meggyőző (döntés, elforgatás és magasságállítás). A PC Monitors szerint a QD-OLED panel nem mutat semmilyen figyelemre méltó fekete zúzódást (azaz elfulladt árnyékrészleteket). A szöveg színezési problémája csekély, de ez a felhasználótól függően változhat.'
[ Szerkesztve ]
-
Bl@tty
tag
Sziasztok! Az AOC AGON PRO AG346UCD monitoráról tud valaki esetleg tapasztalatot mondani? Szemtelenül "olcsón" adja most a "zöld manó" a kategóriájában.
De mindenhol csak szponzorált videókat és beszámolókat találtam egyelőre. Tudom, nem a legújabb technológiájú panel van benne, de például azt sem találtam meg róla, hogy aktív, vagy passzív panelhűtése van, vagy hogy az OLED panelkímélő funkciói hatékonyak-e és G-/FreeSync mellett is aktívak maradnak-e...
Mondjuk ott van tőle nem messze árban még a Samsung G85SD meg a Gigabyte MO34WQC2, de előbbi a beégés garis "homály", utóbbi meg a nem acélos review-ok miatt nem vonz eléggé erősen. Viszont az AOC az ára miatt elgondolkodtat megint, de mégsem ugranék bele meggondolatlanul, utánajárás nélkül a vásárlásba (próbába).
-
Imy
veterán
Szerintetek Bp-en melyik boltban a legnagyobb a választék, amit ki is lehet próbálni, vagy ki van állítva? Jövő héten megyek Bp-re, és egy helyre el tudnék ugrani megnézni élőben.
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Nagyon max 90K, új kellene
32", min 75Hz
mindegy, irodai felhasználás
sík
általános, irodai használat
Intel 13400 integrált vga
HDMI, DP
nem
hagyományos
magasságban állítható, esetleg dönthető. Hangszóró (mindegy milyen) hab a tortán.[ Szerkesztve ]
-
Lirle
csendes tag
válasz
sztivo #141131 üzenetére
Köszönöm szépen a választ!
Ha az AOC és a 24GS60F között kellene dönteni, melyiket lenne érdemesebb választani?
Volt régen CRT AOC monitorunk, megvoltunk elégedve, de az régen volt, most nem tudom milyen megbízhatósággal rendelkezik.[ Szerkesztve ]
Az élet egy nagy játék, kibaszott szép grafikával !
-
sztivo
Topikgazda
válasz
Segesvarya86 #141126 üzenetére
A ViewSonic helyett.
-
g4b3n
tag
Sziasztok!
AutoCAD-re szeretnék venni monitort a notebookom mellé, egyelőre olcsó megoldás érdekel.
Érdemes nagy 27"-os monitort venni FHD felbontással?
Most találtam egy jó árban ezt:
Samsung Essential S27C330GAU - 44e Ft -
Lirle
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek.
Full HD felbontásra keresek 24"-os IPS monitort jó válaszidővel hogy ne legyen mosódás, jelenleg VA panelem van, de nem vagyok megelégedve. amiket néztem modelleket az én pénztárcámhoz, az két modell mégpedig:AOC 24G4XE és LG UltraGear 24GN60R-B.
Szeretném ha segítenétek a döntésben, nVidia kártyám van, szeretném használni a G-sync et is, azért néztem ezeket a modelleket, a frissítés nekem mindegy hogy 144 vagy 180 Hz. Néha szeretnék 60HZ-en 60FPS-en játszani olyan játékokat mint a Heavy Rain vagy Ditroit és jó lenne ott is szép képet kapnék.
Célom: Szép kép, G-sync, ne legyen Ghosting, sokszor fórumozok és Youtube-ozok is de emellett játszom is gyakran.
Ha más modellt javasolnátok maximum 60 ezer forintig azt szívesen várom.
Ennyi infó van, kérlek csak értelmes hozzászólásokat írjatok.
Köszönöm a válaszokat.Az élet egy nagy játék, kibaszott szép grafikával !
-
sztivo
Topikgazda
válasz
EEBalint #141122 üzenetére
Vagy az Asus-t a 120 Hz miatt vagy akkor egy gamer monitort, ha már a 60 Hz-et nem bírod nézni. Én 24"-ról váltottam 27"-ra, semmit nem tapasztaltam, igaz mindkét monitor 165 Hz, így a sok animációtól nem kapok fejfájást, amit a szaggatás látványa okoz.
[ Szerkesztve ]
-
ACE-
addikt
válasz
TheMartin03 #141121 üzenetére
És mit ír az Emag ÁSZF-je a hiteles terméktől történő elállásról?
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
EEBalint
újonc
válasz
sztivo #140998 üzenetére
Végül elhoztam egy Dell P2723DE-t, de lehet, hogy vissza is viszem... Kiderült ugyanis, hogy ami 22-24"-nél egyáltalán nem zavaró, az 27"-nél rendesen émelygést okoz, pusztán a nagy képernyő felület miatt, ha tervrajzokat mozgatok és elmosódik a 60Hz miatt.
Próbálkozzak mégis az MSI MD272QXP? vagy inkább akkor már egy gamer monitor egy dokkolóval?
Köszönöm! -
TheMartin03
aktív tag
válasz
ekkold #141118 üzenetére
Még TV-t vettem december 3-án, dec 12-kor kihozták, dec 18-án jeleztem az elállást, január 7-én vitték el, a részletet azóta is fizetem... 4 havi részlet, a TV felét már kifizettem, de már dec 18-a óta nem használom, mert visszacsomagoltam még aznap. Persze a futár nem jött érte, csak január 7-én, többszöri egyeztetés után az Emag ügyfélszolgálattal. Már Békéltetőnél az ügy, az Emag végig csak halogatja, hogy a következő pár napban megoldódik.... Persze...
-
ACE-
addikt
válasz
szasanyi #141115 üzenetére
Igen, nekem is sok egyben a 433ezer is, a havi 25ezer jobban hangzik, bár úgy már 488ezer, így az nem is lenne ingyen... A vas megvan hozzá, jelenleg is minden 4K-ban megy, csak a mostani monitorom 60Hz-es... nem tud semmilyen sync-et... bár a képével meg vagyok elégedve, és legtöbbször Vsync bekapcsolva 60Hz-en játszom, de pl. ha 60-nál kevesebben menne csak a játék, a frame generation-t nem tudom bekapcsolni, mert akkor nincs Vsync, és így tearing van még akkor is ha FG-vel 80-90-et is ki lehetne hozni. Viszont ha az új monitort 100-120-ra vagy nagyobbra állítom, akkor az alatt bármennyi is az fps, és bárhogy változik, nem lesz tearing. Na ez hiányzik nagyon.
-
ekkold
őstag
válasz
TheMartin03 #141116 üzenetére
Mi történt?
http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/
-
Gomez1984
aktív tag
válasz
TheMartin03 #141116 üzenetére
Akartam mondani hogy az elállás mindíg problémás ha áruhiteles a termék, teljesen mindegy hogy melyik webáruház.
Egy monitornál ahol benne van a pakliban hogy pixelhiba, vagy bármi egyéb, ott azért fontos hogy vissza tudjad küldeni mindenféle indok nélkül.7800X3D , 4070TI , 32GB DDr5 , MSI B650 Tomahawk, Bitfenix Whisper 750 Gold, G6 OLED
-
szasanyi
félisten
Mit ér a kamatmentes hitel, ha kp-re 433.160 Ft-ért megvehető? Csak kérdem... Továbbá a korábbi leírásod alapján az OLED nem ideális számondra (no meg 4K-ban játszani... ahhoz komoly vas kell).
Te tudod, de én alaposan megfontolnék a helyedben egy ekkora kiadást, ha kompromisszomokkal jár (és ezt csak a jó szándékból mondatja velem).[ Szerkesztve ]
-
fpeter07
veterán
válasz
fpeter07 #141083 üzenetére
Összehasonlítva a 32" GB és a 24" Asus monitort, mintha gyerekméretű lenne az utóbbi. Megnéztem pár korábban megszerkesztett 4K videóm:
Az ultrawide jó munkára, de szórakozásra ez a 4K nagyon jó cucc. Szerintem a monitorkar is megérte a felárat, mert jobban be lehet lőni, hogy hol, milyen magasságban legyen a monitor.
-
szasanyi
félisten
"... IPS-ből vennék egy kompromisszummentest." - nekem is szólj, ha találtál olyat!
Még az sem kompromisszummentes ami drágább mint az OLED. Mert IPS és mert panel lottó.
-
ACE-
addikt
válasz
szasanyi #141108 üzenetére
Hát nálam van hogy a böngésző nem keveset van használva... de ahogy mondtam, az OLED-et elengedtem, de az IPS-ből vennék egy kompromisszummentest.
#141107 BütyökLiza Mint láttad, az OLED-et engedtem el, IPS-nél a legdrágább sem közelíti meg azt az árat, élből -200ezer, az még belefér.
-
szasanyi
félisten
Minden OLED beégése valós veszély sok statikus tartalom és/vagy nem megfelelő használat (OLED védelmi funkciók kikapcsolása) mellett. Ezért mondtam- és nekem is ezért nem jó -,, hogy mire és mennyi időnkeresztól lenne használva.
Böngésző, OFFICE és más hasonló statikus tartalmakat nem jól bírja. Persze ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem használható arra csak nem mind1 mennyit. Nálam napi több órán keresztül van ilyesmi, de ha nálad abból alkalmankét van és rövid ideig... Film, játék dinamikus tartalom- nem statikus (állókép) szóval azzal nem lesz gond (az OLED védelmi funkciók használatával).If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
BütyökLiza
újonc
Üdv!
Olvasgattam a topikot, és arra az elhatározásra jutottam, hogy veszek egy Xiaomi A27i Full HD, IPS, 100 Hz, 6 ms, 250 cd/m2 monitort.
Pár napja már nyüstölöm, és meglepően jó!
Kifejezetten elégedett vagyok vele ennyi pénzért (44e Ft-ért)
Szóval aki nem akar nagy beruházást, annak csak ajánlani tudom! -
Rica
senior tag
Ezt a Benq monitort neztem ki vegul. 90%-ban irodai felhasznalasra (data analyst) es bongeszesre lenne, a maradekban film nezesre. A tesztek alapjan, amiket olvastam, egyedul az allithatosag hianyat emelik ki komolyabb negativumkent, ami nalam nem gond. Az sem zavar, hogy egy 7 eves model, mert 145 ezerert meg tudnam finanszirozni sajat keretbol is. Van esetleg tapasztalatotok vele, velemenyetek rola? Koszonom szepen.
https://magaduram-hu.cms.webnode.hu/a-magyar-tortenelem-logikusan/
-
szasanyi
félisten
AOC AG326UD teszt: Minden szempontból tökéletes - nézd meg tesztet!
Ez a best buy jelenleg, de gondold át milyen felhasználása lesz és, hogy aktív hűtése van. Mind2 fontos lehet a későbbiekben!If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
Imy
veterán
Ez? OLED
AOC AGON PRO AG326UD -
ACE-
addikt
Üdv, nagyon egyszerű kérdésem lenne.
A bestbuy IPS 4K monitort keresem 32" körüli méretben. Pénz nem számítOLED-et akartam de még a 440-et is sokallom érte, szóval az alatt legyen
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest