- Red Magic 11 Air – vékony házból süvít a szél
- Csíptetős fülesek csatája – Sony LinkBuds Clip vs. Huawei FreeClip 2
- Mérföldkő a szilárdtest-akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- Újabb óriásakku a Honortól: a X80 lehet a következő 10 000 mAh-s modell
- iPhone 18 Pro Max: kis kapacitásbővítés hoz nagy előrelépést üzemidőben
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Pebble - az átgondolt okosóra
- Samsung Galaxy A72 - kicsit király
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
Ma rendeltem végül egy Dell P3225QE-t.
Remélem minden rendben lesz vele. -
bezilaci
csendes tag
Szevasztok!
Évek óta nagy megelégedéssel hajtok egy Acer XB253QGP, de felbontást és méretet növelnék.
A topik ajánlása alapján vettem egy Asus VG27AQL5A. Pixelhibamentes, stb., viszont a képernyő alja és teteje közötti kontraszt eltérése nagyon zavart, így visszaküldtem.Ebben az árkategóriában erre kell számítani?
Milyen hasonló paraméterű alternatíva lenne (samsung kivételével) akár plusz összeg ráfordításával, aminél ez nem-, vagy kevésbé tapasztalható (140k-ig)?Köszi!
-
Tukolp
aktív tag
Sziasztok!
Elnézést hogy ide írok de már fogalmam sincs mit csináljak.
Egy elég makacs szoftveres problémába futottam bele, és már minden logikus lépésen túl vagyok, de nem jutok egyről a kettőre.
A setup: LG 27MP58 monitor és egy új AMD Radeon RX 9070 XT videokártya.
A hiba: Nem tudom szoftveresen (LG OnScreen Control) állítani a monitor fényerejét/kontrasztját. A programok látják a kijelzőt, pl. a PIP funkció megy, de a fényerő csúszka hiányzik vagy "No compatible monitor" hibát kapok a DDC/CI-re hivatkozva.
A dolog akkor romlott el, amikor költöztetés miatt kikötöttem, majd visszadugtam a monitort (kikapcsolt állapotban). Azóta hiába próbálkozom.
Amit már megpróbáltam (tehát ne javasoljátok):
OnScreen Control és monitor driver (a hivatalos LG .inf) újratelepítése többször.
Teljes áramtalanítás (kábel ki, bekapcsológomb 15 mp-ig nyomva), gyári beállítások (Reset to Initial Settings) a monitoron.
Device Managerben rejtett eszközök törlése, Registry takarítás (identitások törlése).
Smart Energy Saving és Reader Mode kikapcsolva.
Adrenalin driveren belül próbáltam állítgatni, de a DDC/CI jel továbbra sem megy át.
Mivel ez egy RDNA 4-es kártya, gyanakszom driver bugra is, de korábban ezzel a kábellel működött. Van valami tippetek, hogyan lehetne „felébreszteni” a DDC/CI-t ?
Köszi a segítséget! -
DaemonX
HÁZIGAZDA
válasz
Logicman86
üzenetére
Szia, ennek az AOC-nak az előző generációs változatai (100Hz-es és 144Hz-es) ár-érték-arány-bajnokok voltak. Nekem anno volt a 144Hz-es, elégedett voltam vele. Ez 240Hz-es, és csak 120 ezer az iPonnál.
Mindenhol máshol 150, illetve minden más 3440x1440-es, 240Hz-es monitor is 150-től indul, szóval szerintem 120-ért ez baromi jó deal.
Igaz, írtad, hogy 144-165Hz-ben gondolkodsz, de azért ezt ajánlottam, mert nem sokkal drágább, mint az alacsony képfrissítésű modellek, de közben lényegesen jobb.
Illetve nekem is pontosan Gigabyte 5080 OC-m van (SSF modell), és 240Hz sokkal jobban illik annak a kártyának a felszereltségéhez és erejéhez. Én jelenleg (főleg) egy 4K165Hz-es TV-hez használom, és még azt is kihajtja (persze néha 2x Frame Gen-hez folyamodok, és/vagy 3840x1600 ultrawide képarányhoz, így még a pixeleken is spórolok).
De mivel a 3440x1440 lényegesen kisebb felbontás, ott laza ügynek kell lennie a 240Hz-nek az 5080 számára, illetve ott már a 3X MFG-t is érdemes lehet használni, mert úgy még mindig jó input lagot tudsz kapni ekkora képfrissítés mellett.
Szerk:
ALTERNATÍVAKÉNT pedig tudom javasolni azt, amit én használok, mert részben multitaskos munkacélból nagyobbra akarok váltani.
Ez egy LG 38GL950G-B, ami 38"-os, 3840x1600-as, Nano IPS, 175Hz-es. Tehát ugyanakkora a PPI, mint egy 34"-os, 3440x1440-es kijelző esetében, amit te keresel, csak pont annyival van több pixele, mint amennyivel nagyobb a kijelzője. Illetve ebben még natív, igazi G-Sync modul van.
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
Valakinek van Samsung Odyssey G7 S40-je, aki esetleg meg is válna tőle?

Eléggé szemezek vele, játékra és munkára jó volna nagyon. 5120x2160, 40", 180Hz.
-
Kiss4ever
tag
válasz
Semin
üzenetére
A monitoron ez szürke vagy fekete kép akarna lenni? Ha fekete akkor jesszusom
Na ezért nem vennék soha IPS paneles monitort, csak VA vagy oled. Amúgy lehet nem véletlenül akciózza az ASUS az elmúlt 1-2 hónapban ilyen bőszen ezt a típust, lehet ki akarják szórni a selejtet
Amúgy én simán visszaküldeném, és vennék egy ilyet helyette [link] ezt mindehol csak dícsérik, ips-ek között brutál jó kontraszt, és kiemelkedő fényerő, valamint szép kép. Itt a teszt is [link] -
sztivo
Topikgazda
válasz
Semin
üzenetére
Látom már, különösen a jobb felső sarok.. személy szerint én biztosan nem, de kérdés meddig akarsz még lottózni. Ezek sajnos ilyenek, nem tudom ilyenkor mi lenne célszerű, be kellene rendelni vagy 5 db-ot és a legjobbat megtartani vagy szimplán elmozdulni VA / MiniLED / OLED irányba.
-
Semin
őstag
Hát szerintem ezúttal sem nyertem a panel lottón

[kép] Pixel hiba mondjuk nincs.(ASUS ROG Strix XG27ACS)
Megtartanátok? -
sztivo
Topikgazda
válasz
balazska92
üzenetére
Samsung S32FG502 sokkal inkább.
-
sztivo
Topikgazda
válasz
balazska92
üzenetére
Ez használtan vagy új?
-
sztivo
Topikgazda
válasz
Raz3raddict
üzenetére
Szia!
Asus XG27AQDMGR, XG27AQDMES
Dell AW2725D
Gigabyte MO27Q2
Samsung S27DG610SUNálam a Dell vagy Samsung lenne a választás főként ezek közül.
-
sztivo
Topikgazda
válasz
balazska92
üzenetére
Szia!
Nagyjából ezek.
Használtan LG 27GP850(P) 60k körül mennek. -
Veiled Bride
senior tag
Sziasztok! A kérdésem nem konkrétan a topik témájához kapcsolatos de jobban pörög mint a másik. Adott egy Msi Pro Mp251 E2 monitor és egy 9070xt videókártya. Eddig hdmi-vel használtam, a windows szerint a bitmélység 8bites, a színformátum pedig YCbCr444 volt. Vettem egy minősített displayport 1.4 kábelt (Club3d Cac-2067). Minden működik is, viszont a bitmélység 10bit, a színformátum pedig RGB-lett. Ez most hiba, vagy miért változott? A monitorom a hivatalos adatok alapján 8bit-et tud csak. Köszönöm szépen annak aki segít!
-
bgombos79
tag
válasz
Raz3raddict
üzenetére
9070xt kevés lesz 4k -ra. Oda már 5070ti vagy jobb kártya kell.....
Ez jó lenne neked: [link] -
balazska92
senior tag
Sziasztok! Úgy tűnik behalt a monitorom, nem tudom mi történt vele, a hang kijön rajta, klép nincs. Mindent próbáltam már, kábelek, csatlakozok, windows újrarakás, stb. kép nincs rajta, csak a hang jön ki, hiába látja, érzékeli a windows. ez a jelenlegi monitor: aoc q27g2g4
Ennél szeretnék jobbat. Elvárásaim: minimum 144hz, 27", 2k, g-sync. rtx4070 ti kártyám van. A jelenlegi VA paneles, gondolom ips szebb lenne szóval inkább olyan legyen. Játékra használnám. Hajlított vagy hagyományos kijelző, mindegy. Legolcsóbb megoldás érdekel, lehet használt is. Ki mit ajánl? -
Semin
őstag
Aki esetleg hozzám hasonlóan szereti a ROG cuccokat ez most kifejezetten jó áron van:
ASUS ALB01 ROG Aura Monitor Light Bar - OázisComputer.hu -
Raz3raddict
tag
sziasztok,
Konfigom : 7800x3d + 9070XT + 32GB ddr5
1. 530 euróig szánnék rá
2. 27"col 1440p-be gondolkodom 240-280-360Hz, de meggyőzhető vagyok 4kba, illetve 32colba.
3. QD-OLED ( Woled-et semmiképpen sem)
4. Inkább sík , de ha van ívelt , azt is szívesen megnézem
5. legfőképpen CS2-zni akarok rajta, azon kívül nagyobb rész játék és filmnézésegyéb:
Ha nem nagy gond idealo.at linket szeretnék az ajánlott monitorról
Nem vagyok márkahű, szóval bármilyen szóba jöhet.válaszokat előre is köszönöm
-
sztivo
Topikgazda
válasz
Logicman86
üzenetére
Szia!
Mennyire fontos, hogy az Nvidia VGA miatt natív g-sync-et tudjon a monitor? Sok esetben csak freesync támogatást látok, ami natív g-sync-es az mérföldekkel drágább...
Ilyen GPU mellett semennyire
natív G-Sync ritka és drága, viszont a flickering miatt sem kell aggódnod, mert biztosan eléred majd mindenhol a 48 fps-t minimum, alatta a VA-k produkálnak némi flickering-et (fényerő ingadozás), mert ki-be kapcsol az LFC.Asus VG34WQML5A
Dell AW3425DWM
Gigabyte G34WQC2ezeket nézném meg.
-
Logicman86
tag
válasz
Logicman86
üzenetére
Ezt a 2 monitort találtam ami nagyjából jó lehet az igényeimnek.
Dell Alienware AW3425DWM
Asus TUF Gaming VG34VQL3A
Vélemények vagy alternatíva? -
Logicman86
tag
Sziasztok! Az alábbi paraméterek alapján keresnék monitort:
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
150-180k2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
34", 3440x1440, 144-165Hz3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
IPS,VA (OLED sajna budget-en kívül esik)4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
alapvetően sík kellene, de ha van best deal ami ível akkor megfontolom5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
Leginkább játék: online RPG, de új címek is tervben vannak6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
Gigabyte 5080 OC, tehát g-sync7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
elsősorban display(main) és hdmi8, Fontos számodra a HDR funkció ?
nem igény, de ha bleefér akkor jó ha van9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
hagyományos10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
nem szükséges teljes pivot és forgathatóság, vmennyire legyen dönthető és forgathatóMennyire fontos, hogy az Nvidia VGA miatt natív g-sync-et tudjon a monitor? Sok esetben csak freesync támogatást látok, ami natív g-sync-es az mérföldekkel drágább...
-
Henker2
addikt
Srácok!
Bármilyen hordozható monitorral van valakinek bármilyen tapasztalata?
Nincs laptopom, nincs tabletem. Fél évre majd külföldön leszek, és a POCO F8 ULTRA telómhoz szeretnék venni egy ilyen monitort. 14-16"-ig filmnézéshez.
Azért is írtam, mert hátha van valakinek akár kínai hordozható monitorral tapasztalata.Köszönöm
-
eisento
addikt
Sziasztok!
Monitort szeretnek vasarolni.
a keret nem tul sok de szeretnem kihozni belole a maximumot amit lehet.gtx1070vga-hoz lesz fullhd felbontas
a keret max 45000ft
minimum 24-esvan esely ra?
alap helyzetben alzarol vennem. -
Beretvás
veterán
TUF VG34VQEL1A lett végül saját döntés alapján. Lehet több mint kellene a megadott célra de ekkora méretben olcsóbb nem volt.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Mi a véleményetek az LG 27GS60F-B monitorról? Kissé tartok attól, hogy 27" kijelző esetében a FullHD felbontás miatt a pixelrácsozat látszana közelről nézve, és csak HDMI 2.0. csatlakozó található rajta. -
sztivo
Topikgazda
válasz
R3laX
üzenetére
A visszajelzések alapján ár/érték bajnok, nyilván itt is 1-2 dolgon spórolt a gyártó, hogy ennyiért tudja adni.
Anno az rtings a Gigabyte M27Q X-et nagyon jónak hozta ki, most már csak az állítható magasság nélküli modell elérhető, ahogy elnézem.
Asus VG27AQML5A még amit mondanék (főleg ha ELMB-t használsz), illetve Gigabyte M27Q3.
Acer XF273UF3 - ez szerintem panelre ugyanaz, mint az M27Q3, de jóval kedvezőbb árban. -
sztivo
Topikgazda
válasz
R3laX
üzenetére
Pedig VA-nál eltűnteti a széleken a gamma-shifting jelenséget, sajnos szemből nézve (és főleg közelről) a szélek irányában előfordul (a színek tónusa megváltozik, a sötétebb szürke szín pl Discord dark mode pedig fakul).
27" 60 cm mély asztalon használva is ilyen, 32"-nál már szerintem kötelező. -
RAZR_v3
tag
válasz
bgombos79
üzenetére
#144749 bgombos79
Mekkora átmérőjű és felbontású ívelt monitorod volt? A görbületre emlékszel még?
21:9 képarányt szerintem csak ívelt kijelzővel kényelmes használni, de a 16:9 esetében már valóban megosztó az ívelt kijelző, 1500R görbület alatt leginkább.
#144690 sztivo
Köszönöm szépen a segítséged!
2K esetében sajnos igen szűk a választék, ha HDMI 2.1 bemenetről van szó, pedig a szabvány nem olyan új már. -
haxiboy
veterán
válasz
sztivo
üzenetére
Végül az ASUS-ra esett a választás, meglátjuk hogy mit tud a valóságban, max vissza küldöm és jöhet a Dell. Asus mellett szól a magasabb fényerő és kontraszt arány. Meglátjuk hogy viszonyul a mostani monitoromhoz. Erre meg kértem javítási ajánlatot egy helyi szerelő csapattól
-
Torry
addikt
Sziasztok!
Több hónapja a megrendelés gombom van a kezem, de mindig elbizonytalanodok:
AOC q27g3xmn
Érdemes még most is megvenni? A legjobban az zavar, hogy már 2 év is eltelt a megjelenés óta.
Kitöltöm azért a szokásos dolgokat, de van mini-led-es, local dimminges tv-m amit imádok, ezért tetszett meg az AOC.
80-120k
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
27-32, 120+
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
Most IPS van, de ezer éves belépő szintű, szóval legyen VA vagy IPS.
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
Megnézek bármit, utóbbi időben szimulátorozok, ott nem rossz az ívelt talán?
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
70% - irodai munka, 10% - youtube, 20% - game
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
RX 6600 XT, szóval freesync
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
Lényegtelen, extra nem kell a monitorra se.
8, Fontos számodra a HDR funkció ?
A HDR talán annyira nem, a local dimming / rendes fekete annál inkább.
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
Hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Nem számít, állványon lesz.Köszi!
-
R3laX
addikt
Sziasztok!
AOC CU34G4Z 21:9 Monitorról mi a véleményetek? AW2518HF-et váltana. Felhasználás nagyvonalakban gaming, szörfözés
. Online gyors FPS is megy.9070XT-vel hajtva freesync-et tudja rendesen? Esetleg később Nvidia-ra váltva g-sync? Látom azért dicsérik, 240Hz VA panel.
Esetleg helyette mit ajánlanátok még hasonló árkategóriában, minimum 27" 1440p 240Hz-en? Teljes 4K-t nem erőltetem, arra ott az Oled Evo TV-m.
Előre is köszi!
-
Beretvás
veterán
Üdv urak.
32 vagy 34 col 21:9 monitort keresel 100x100 vesa felfogatás meglétével. VA panel lemne elönyösebb, 29 colt váltana. Nem játszom már csak netezés néha kis film vagy anime megy rajta. Azért kell ekkora mert Tetszik.
valami költséghatékony kellene. -
haxiboy
veterán
válasz
ecaddsell
üzenetére
31,5" MSI MAG 32CQ6F
32" Dell Alienware AW3225DM
31,5" MSI MAG 325QF E18V
32 "ASUS ROG Strix XG32WCSNagyjából ezeket találtam amik specifikációban kicsit jobbak a jelenleginél.
Az Alienware és az Asus a szimpibbek. De jó lenne látni őket egymás mellett azonos contenttel.A 150-200k tényleg csak iránymutatás, de ennél többet nem szeretnék VA Paneles monitorra költeni, egyszer ha lesz nagyobb lakás akkor különválasztom a munkát és a gaminget.
Sajnos az IPS azért nem jöhet szóba mert a content amivel játszok elég sötét (EVE Online), ott a régebbi 27 colos LG-mnek már zavaró volt a bleed/glow. Illetve nyilván a produktív munkánál sem szeretném ha kiégetné a szemem
-
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Dell Alienware AW2725DM monitorral összevetve az LG 27G610A-B monitort, vajon melyiknek jobb a fekete szín megjelenítése?
Videóban a Dellnél említettek szürkésebb színt a fekete megjelenítésekor. Az LG esetében nem tudom, de elképzelhető, hogy ebben az árkategóriában (~80.000 Ft) ez nagyjából hasonló.Más:
24" méretben létezik HDMI 2.1 csatlakozós monitor? -
PC4200
tag
Üdv!
R5 3600x és rx5700xt a konfigom!
Monitort szeretnék vásárolni, eddig egy régi 35colos LG tv-t nyúztam, de karira kaptam egy gamer monitort 24 vagy 27 colos nem is tudom már.
De mivel megszoktam a 35 colos TV-t igy vissza is vittem a boltba a monitort mert nagyon kicsi szerintem.
A gépet csak ritkán játékra használom.
Tudnátok ajánlani olcsóbb monitort ami min 100hz, Ivelt, és min 32col?
Árban 100e ft környékére gondoltam. Akár használt is jöhet!
Egyébként néztem Alin- KTC márkájú monitort.
ezek a paraméterek: KTC H32S17 Gaming Monitor 32-inch 2560x1440 QHD 180Hz HVA Curved 1500R 300cd/m2 Brightness, 125% sRGB, 1ms(MPRT) Response Time
Valaki használ ilyet esetleg?
Köszönöm!
-
Troy.
addikt
Sziasztok!
~40-50.000 Ft maximum
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
24", Full HD
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
Ami ebben az ársávban található.
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
Sík.
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
Böngészés, excel táblázat. Alap otthoni felhasználás.
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
Egy laptop képe vagy esetleg egy mini PC képe lesz kirakva.
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
HDMI ( esetleg DisplayPort)
8, Fontos számodra a HDR funkció ?
Nem
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
Hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Nem én fogom használni, de személy szerint preferálom ha állítható. Dönthető előre és hátra, esetleg függőleges irányban is.Leginkább belépő szintű monitorok között nézelődök. Anyámnak volna, böngészés, youtube, excel táblázatok, email-ek megnézésére.
Köszönöm előre is!
Üdv.
-
sztivo
Topikgazda
válasz
narpika
üzenetére
Szia!
Nem túlzottan támogatom a márkát, nagyon sokat látok elköszönni csíkozódó képpel. Ettől függetlenül még lehet kifogsz majd egyet, ami 6-7 évig is hű társad lesz probléma nélkül.
Acer XV272UV3, XV271UM3
Asus XG27ACS, VG27AQL5A
Dell AW2725DM
Gigabyte G27Q2, M27Q2 QD
LG 27G610A, 27GS85Q
Samsung S27FG502 -
narpika
csendes tag
Sziasztok!
Az MSI MAG 275F Monitorról van véleményetek? Ha van más alternatíva az alábbi feltételekkel, azt megköszönném.
Mekkora összeget szánnál a monitorra? 50-100 ezer Ft
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged? 27", 2560 x 1440, minimum 180 Hz.
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED) Mindegy
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat? Sík preferált.
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb) PC Gamer használat
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged? RTX 3060
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? HDMI port
8, Fontos számodra a HDR funkció? Nem
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel? Hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható? Dönthető, forgatható.
Előre is köszönöm a segítséget! -
SoupSayse
tag
Sziasztok! Kicsit rossz topic, de megpróbálom itt.
Szóval: A monitorom maximum 75hz-t tud, illetve Adaptive Syncet, a Radeon programban pedig bekapcsolható a FreeSync opció. Mivel a natív hz a monitoron 75hz, ha korlátozom a windows beállítasokban 60hz-re, illetve a játékot is korlátozom max. 60fps-re, a freesync akkor is működik? Köszönöm. -
FirstTripla
tag
válasz
sztivo
üzenetére
Igen benne van sajna, hogy szállításnál jön elő csak. Főleg ahogyan szállítják a futárok. Eddig épségben nem maradt doboz, múltkor is elég érdekesen állt bent a furgon a monitor amikor hozták, de szerencsére monitor nem sérült. Már csak abban bízok, hogy sikerül még egy ilyet esetleg, vagy hasonlót találni, bár még alternatív típust nem találtam egyelőre (csak a drágább verzióját ennek ami 240Hz+ -os). Ha tehetném, akkor bemennék, megnézném a monitort és én hoznám haza ügyelve a szállításra, de sajna vonaton nehéz ilyennel egyedül boldogulni
. -
sztivo
Topikgazda
válasz
FirstTripla
üzenetére
Ritkábban, de előfordul(t) olyan, hogy teszteléskor pixelhibamentes volt, mire odaért a felhasználóhoz csak kijött rajta.
Sajnálom, hogy ilyennekel kell szívnunk.. persze x darab alpixel még nem számit garanciális esetnek a gyártók szetint, de ki akarná ezt nézni? -
FirstTripla
tag
válasz
kovacsroli
üzenetére
Azért kötök csak pixelgarit, hogy előre megnézzék nekem és ne kelljen visszaküldéssel időt veszteni vagy visszaszállítási költséget fizetni, de sajnos eddig nem volt hiba mentes. Valamint sima elállás esetén szállítás költségeket nekem kell pluszba állni még, ha több hibásat is kapok. Nem budapestiként sajnos nehezebb ezeket kocsi nélkül rendezni
-
ecaddsell
senior tag
válasz
sztivo
üzenetére
Lehet félreérthető volt amit itt mondani akartam.
Nálam is a fő monitor VA paneles.
Tesztek alapján ez se mentes sötétebb árnyalatok elkenésétől (igazából olyan VA paneles tesztet nem is láttam ami teljesen mentes lenne még a modernebb VA panelesek közül sem), de számomra ez nem igazán zavaró/észlelhető használatban.
Viszont akinek sokkal magasabb igényei vannak ilyen téren még lehet az, azaz nem árt tudni róla.
Ami ebben hibátlan az az OLED, de sok más kompromisszummal és egy sokkal magasabb árkategóriában. -
sztivo
Topikgazda
válasz
Henker2
üzenetére
Ugyanarra a teljesítményre ne számíts (smearing terén), sajnálatos mód a G7 szinte mind így járt, az utódja a G6 már mentes volt a ragasztó elválástól. (Szerk.: most látom, hogy a G5 volt neked, akkor az AOC sem lesz visszalépés).
Mondjuk ennyiért azt mondom megéri, csak ne MSi-t, mert azok mind csík hibával mennek el, különösen az alján.Hordozható monitorról nem sok infónk van, Arzopa termékek olcsón mennek, elvileg jók is, drágábban pedig Asus és a többi általunk ismert márka.
-
Farkash
csendes tag
Sziasztok!
Cserés lenne lassan a régi monitorom (75hz, 5ms). Ezt a xiaomi-t néztem ki. Mi a véleményetek?
Xiaomi G27Qi ELA5593EU
Köszönöm!
-
Henker2
addikt
Illetve lenne egy ilyen kérdésem is:
Jelenleg van egy Samsung LC27G5xT 27" LCD monitoron, és sajnos elérte a széria hibája. Maga a kijelzőt a felső kávánál elengedte a ragasztó. Beszéltem a Samsunggal, és nem javítják. Természetesen nem garanciális már. Semmit nem befolyásol egyenlőre a működésben, de úgy döntöttem, hogy lecserélem. ( Eladó sorba is fog kerülni)Használt monitort szeretnék venni, kb. 60-70k-ig
Amit kinéztem most az egy AOC CU34G2X LCD.Erről mi a véleményetek?
Vagy ha esetleg 27-34" között tudtok más típust ajánlani, azt megköszönöm
-
Henker2
addikt
Sziasztok!
A hordozható monitorokról mi a véleményetek? Lesz egy fél éves külföldi kint tartózkodásom, és a telefon mellé gondoltam volna egyet, filmnézéshez. Laptopom nincs, és nem is szeretnék venni. Tabletet sem ha nem muszáj. Viszont jó lenne azért, ha filmezek majd, egy 14-16"-ig valami ilyesmi monitor.
Köszönöm a válaszokat
-
Balsac
csendes tag
válasz
scampolo84
üzenetére
Alapvetoen en is vinnem a Philipset, csak ez amit kineztem sdr-ben 200 nits, hdrben 400 nits korul van, amit picit keveslek oszinten :/
-
metrion
aktív tag
Aki esetleg lemaradt 1080p-nél annak szerintem nagyon jó vétel a TCL 25G64, 65 ezer Ft-ért.
Asus ROG Strix XG27ACS-t váltottam le...
-
St0keR
tag
válasz
kovacsroli
üzenetére
Véletlen nem alzanal vetted és vagy 2hete küldted vissza ?
-
St0keR
tag
válasz
FirstTripla
üzenetére
Alzánál vettem 1 asus tuf vg27aql5a monitort szintén pixel hibás volt beragadt pixel zöld és pont középen hogy mindig lássam xD vissza is küldtem most megpróbálok még 1et venni de ha ez is az lesz akkor megpróbálok 1 samsung vagy acert
-
-
sztivo
Topikgazda
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
[itt] találod meg a támogatott felbontásokat és frissítési rátákat.
-
kovacsroli
senior tag
válasz
FirstTripla
üzenetére
Én is így kaptam az Asus VG27AQL5A-t, pont a napokban írtam be ide. Most egy AOC-t rendeltem, de nem kötök rájuk pixelgarit, egyszerűen csak elállok és visszaküldöm. Majd amelyik nem pixelhibás, meg jó is, az marad.
-
scampolo84
aktív tag
válasz
Balsac
üzenetére
Vélhetően egyikben sem csalódnál, fő különbség az eltérő panelben rejlik.
LG - WOLED
Philips - Samsung paneles - QD OLEDMindegyiknek megvannak a maga előnyei / hátrányai.
Én egy hónapja vettem egy Philips Evnia 27M2N8500-at, ez jelenleg 215k az ÁK alapján két hazai webshopban is - ugyanaz a széria amit néztél, csak 360Hz-es panellal.
1440p LG Ultragear IPS-ről váltottam, maximálisan elégedett vagyok vele eddig.
Oledeknél elvileg többek között a szövegmegjelenítés szokott problémás lenni Windows alatt. Nem mondom, hogy nem kellett pár nap a szememnek mire rá állt, de tökéletesen elfogadható. Film / youtube / játék vonalon pedig nyilván verhetetlen
-
FirstTripla
tag
-
sztivo
Topikgazda
válasz
FirstTripla
üzenetére
Nem az Asus ronlott meg, hanem az AUO vagy BOE/Panda, meg úgy kb mindenki, aki paneleket gyárt.
-
sztivo
Topikgazda
válasz
ecaddsell
üzenetére
A VA panel hátránya még a fekete (sötét) színek elkenődése gyors átmeneteknél (VA ghosting, dark-level/black smearing) ami pl. kompetitív játékokban lehet zavaró (ha igényled a legalább 120fps-t).
Ez régen így volt, de a Rapid panelek megejelenésével minimális már a QHD és UHD monitoroknál, és sokan inkább ezt választják, mint a szürke feketét és a bleedinget.
Nem egy VA volt már nálam
-
Balsac
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni, hogy milyen monitort válasszak? Az alábbi szempontok lennének fontosak:
-OLED
-26,5-27 inch
-~200k-igEzek alapján csak két befutót találok, LG UltraGear 27GX704A-B és Philips 27M2N6501L, de nem igazán tudok dönteni közülük. Nyilván AI-val meg reviewk által eléggé alaposan körbejártam a témát, de továbbra sem jutottam dűlőre. Esetleg van valakinek ezekkel bármilyen tapasztalata, vagy tud hasonló monitort ami a kritériumaimnak megfelelne?
Gamingre, és mindennapi használtra (home office, film/sorozat stb) is használnám.
Jelenelg egy LG UltraGear 27GL850-B monitorom van, ehhez képest mindenképp dimenzióugrás lenne mind a két fenti OLED az biztos.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Wacom Bamboo One CTF-430 rajztábla
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- Dell P2419H / P2719H Full HD LED IPS 24"-27" LCD monitorok
- 194 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i9-14900HX, RTX 5070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Na ezért nem vennék soha IPS paneles monitort, csak VA vagy oled. Amúgy lehet nem véletlenül akciózza az ASUS az elmúlt 1-2 hónapban ilyen bőszen ezt a típust, lehet ki akarják szórni a selejtet

natív G-Sync ritka és drága, viszont a flickering miatt sem kell aggódnod, mert biztosan eléred majd mindenhol a 48 fps-t minimum, alatta a VA-k produkálnak némi flickering-et (fényerő ingadozás), mert ki-be kapcsol az LFC.
alap helyzetben alzarol vennem.
valami költséghatékony kellene.
.