Hirdetés
- Fórumok
- Üzlet és Szolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- (kiemelt téma)
- Újraírja az iPhone történetét a kinyitható kijelzős iPhone Duo
- Xiaomi Smart Band 10 Pro NFC - ki fizeti a következő kört?
- Minden eddiginél keményebben támadja a csúcskategóriát az új Poco F9 Ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A27 - az esélytelenek nyugalma
- Netfone
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
-
8597 - 8501
8597 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-08-24 11:07 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
4Grider
félisten
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, hogy eszközhibával van dolgom vagy a helyi szolgáltatással nem oké valami. Adott egy mobilinternet előfizetés. Eddig mobil telefonban volt és hotspottal szórta a netet. Most igény lett vezetékes elérésre így beüzemeltem egy Huawei B535-öt. Napi egyszer valamiért lehal a router és csak az újraindítás segít. Mondom oké, nézzünk egy másikat, jött egy MikroTik Chateau LTE12. Ott is jelen van a hiba csak ott tudom kezelni, újraindítom ha nincs net. Ez mitől lehet? A mobillal nem volt, vagyis nem észleltük.
Köszönöm
Konkrétan hangcélú előfizetésnél ez simán előfordulhat. Külön adatsim esetén (ahol nincs lehetőség az adott sim-en hívni) nem szokott, azért adatsim.
-
yodee_
őstag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, hogy eszközhibával van dolgom vagy a helyi szolgáltatással nem oké valami. Adott egy mobilinternet előfizetés. Eddig mobil telefonban volt és hotspottal szórta a netet. Most igény lett vezetékes elérésre így beüzemeltem egy Huawei B535-öt. Napi egyszer valamiért lehal a router és csak az újraindítás segít. Mondom oké, nézzünk egy másikat, jött egy MikroTik Chateau LTE12. Ott is jelen van a hiba csak ott tudom kezelni, újraindítom ha nincs net. Ez mitől lehet? A mobillal nem volt, vagyis nem észleltük.
Köszönöm
-
dchard
veterán
Anno a telenor hozott egy ilyen CEL-FI eszközt, ami a mai napig ott van nálam, de használhatatlan, ki is van kapcsolva. Ez az ebay-es cucc meg tökéletesen megy. Egyik ismerősnél viszont megtalálták és egy figyelmeztetéssel és azonnali lekapcsolással megúszta az esetet....nem bírságolták meg.
"Első" elkövetésnél, magánszemélynél ez elég jellemző, de attól is függ hogy a zavar amit okozott mekkora. Ha nem tolta szét a cella komplett uplinkjét (amit nem szakszerű telepítéssel elég könnyű elérni egyébként), akkor jellemző ez a megoldás a hatóság részéről. Ha azonban nagyobb kiterjedésű a zavartatás, akkor biztosan kapod a pénzbírásgot is. És akkor az olyan esetekről még nem beszéltünk, hogyha emiatt akár csak egyetelen segélyhívás nem tudott megfelelően felépülni, akkor aztán jön a BTK tényállás és a börtön gondatlan veszélyeztetésért, vagy gondatlan emberölésért. Mindenki gondolja végig, hogy ez a kockázat megéri-e...
-
4Grider
félisten
Anno a telenor hozott egy ilyen CEL-FI eszközt, ami a mai napig ott van nálam, de használhatatlan, ki is van kapcsolva. Ez az ebay-es cucc meg tökéletesen megy. Egyik ismerősnél viszont megtalálták és egy figyelmeztetéssel és azonnali lekapcsolással megúszta az esetet....nem bírságolták meg.
Ebből viszont nem indulhatsz ki...
-
leo81
aktív tag
Nyilván illegális, hiszen senki nem "erősítheti" a frekvenciasávokat, csak akinek használatba lett adva. Azért sem, mert minden átjátszót illeszteni kell a szolgáltató környékbeli celláihoz. Az ilyen buherákat egyébként a szolgáltatók hálózatmenedzsmentje a hívásátadások statisztikájából tök jól kiszúrja és automatikusan továbbítják a koordinátás log fájlokat az NMHH felé. Utóbbi mérőautói viszont nem feltétlenül és minden helyzetben találják meg ezeket, ha viszont találat van, az nem kicsit lesz több a 60e Ft-nál pont azért, hogy minél kevesebb embernek jusson eszébe a koncesszióba adott frekvenciákba belenyúlni...
-
4Grider
félisten
Ez nagyon off, bocs miatta!

A vendég wlan-nak mi jelenleg a jogszabályi háttere, kell naplózni a forgalmat, vagy elég azt bizonyítani, hogy guest wifi?
Hogy kis ON is legyen: Az eltűnő hálózat jelenséget pár hónapja Budapest XIII. kerületében tapasztaltam, de mivel céges, flottás kártya, a munkáltatóm jelezte a szolgáltató felé a hibát és felénk is, hogy tudnak a kiesésről.
Hogy a cégvezetőt hamar ki lehessen juttatni az előzetesből (nyilván a legdurvább esetben), célszerű a vendég WiFi forgalmát logolni. VoWiFi esetén a szolgáltató azonosít, ez csak egyéb adatforgalom esetén lényeges.
-
Varszegig
veterán
Nem fért bele a szerkesztésbe: 2026 végén a 3G-t is lekapcsolják több helyen.
-
Varszegig
veterán
Köszönöm a tippet, megtettem.
Kicsit lassan őrölt a hivatal, de elérte célját.
Az NMHH segítségével megértették, hogy miért mégis megtévesztő a roaming oldaluk, és adtak némi kompenzációt.
[kép]A kapcsolódó screenshotok az utókornak:
[kép] [kép]Átlag user honnan tudja mi az a VOLTE?
Feltöltőkártyásként miért nézze az előfizetéseseknek szóló oldalt?
Pofátlanság 2026ban elvenni tarifacsomag alapon a hívás lehetőségét, hiszen az ügyfél fizet érte.A legmegtévesztőbb, hogy odaírja mindhárom szolgáltatónál, hogy "belföldi díj".

Írja oda azt, hogy "nem elérhető".Kulcsszavak: Svájc, roaming, VOLTE, NMHH
Ügyes. Nekem nem jutott eszembe bepanaszolni őket, de amúgy abszolút iagazad van. By the way, ezt a 2G-t elengedhetnék már, mert szerintem már az sincs a Saltnál.
Megnéztem, 2020-ban lekapcsolták már a Salt 2G-t. Jó reggelt One. -
adika4444
veterán
Ez nagyon off, bocs miatta!

A vendég wlan-nak mi jelenleg a jogszabályi háttere, kell naplózni a forgalmat, vagy elég azt bizonyítani, hogy guest wifi?
Hogy kis ON is legyen: Az eltűnő hálózat jelenséget pár hónapja Budapest XIII. kerületében tapasztaltam, de mivel céges, flottás kártya, a munkáltatóm jelezte a szolgáltató felé a hibát és felénk is, hogy tudnak a kiesésről.
-
4Grider
félisten
Nyilván illegális, hiszen senki nem "erősítheti" a frekvenciasávokat, csak akinek használatba lett adva. Azért sem, mert minden átjátszót illeszteni kell a szolgáltató környékbeli celláihoz. Az ilyen buherákat egyébként a szolgáltatók hálózatmenedzsmentje a hívásátadások statisztikájából tök jól kiszúrja és automatikusan továbbítják a koordinátás log fájlokat az NMHH felé. Utóbbi mérőautói viszont nem feltétlenül és minden helyzetben találják meg ezeket, ha viszont találat van, az nem kicsit lesz több a 60e Ft-nál pont azért, hogy minél kevesebb embernek jusson eszébe a koncesszióba adott frekvenciákba belenyúlni...
-
leo81
aktív tag
Nálam van egy külső antenna meg egy erősítő 900/2100MHz-es. De egy olyan helyre van kábelezve, amit senki be nem mér az utcáról.... kb 10 éve megy hibátlanul, egy tápegység csere volt eddig, akkoriban talán 60e Ft volt.
-
4Grider
félisten
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
-
4Grider
félisten
Ez így van, de a cégnek kell kérnie.
Mi kértük, két és fél millió lett volna...
-
Tomics
addikt
Egy hatalmas bádogdobozon (csarnokon) belül nincs térerő, vagy kint az udvaron se?
Ha az elöbbi, akkor a céget nyaggasd, hogy kellene egy erősítő a csarnokba.Kint sem. Közben kaptam választ is, áramszünetre hivatkozott a szolgáltató, a legutóbbi hosszabb üzemszünetet pedig egy oszlop kidőlése okozta állításuk szerint.
-
kakuk.tamas
addikt
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
Egy hatalmas bádogdobozon (csarnokon) belül nincs térerő, vagy kint az udvaron se?
Ha az elöbbi, akkor a céget nyaggasd, hogy kellene egy erősítő a csarnokba.Tudtommal erősítőt csak a szolgáltató szerelhet fel.
De a hozzáértőbb fórumtársak majd megcáfolnak vagy megerősítenek. -
kakuk.tamas
addikt
Sziasztok,
A hónapban már másodszor fordul elő, hogy egyáltalán nincs mobilinternet és hívást sem tudok indítani (Hatvan város térsége, több ezer főt foglalkoztató multi cégnél). Nem egyedi hiba, egyik One-os kollégának sincs térerő.
Sem a családom nem tudom elérni sem a munkámat normálisan végezni, senki nem ér el (a céges SIM is one). Tavaly is előfordult már ez, de évente max 1 alkalommal volt ilyen, hogy néhány óráig nem volt kapcsolat.
Az előző alkalommal majdnem 1 teljes napig nem volt mobilnet, ma is órák óta nincs, egy SMS-t sem tudok írni. Melós laptopról/hálózatról írok és innen tettem panaszt az ügyfélszolgálatnak írásban, mivel a 1270-et sem lehet hívni és az online chat sem működik, szerintem ez már megengedhetetlen kategória.Korlátlan netes csomagom van, szerintem ezért a pénzért nem ezt várná az ember, hogy egy hónapban 2x is ekkora szolgáltatáskiesés van és gyakorlatilag órákig vagy 1 teljes napig nem tudok elérni senkit. Járt már valaki így, várható valami kompenzáció a One részéről, vagy sűrű elnézéseket fognak kérni és ennyivel nyeljem be?
Ha az elöbbi, akkor a céget nyaggasd, hogy kellene egy erősítő a csarnokba. -
Tomics
addikt
Nincs, zéró, nem talál hálózatot.
A legutóbbi 1 napos kiesésnél talán volt 1-2 óráig, de használhatatlan kategória. -
4Grider
félisten
2G sincs? Ilyenkor, amikor fejlesztenek/bázist költöztetnek, azt legalább bekapcsolva szokták hagyni.
-
Tomics
addikt
A teljes nap alatt kb. 9:00-15:00ig értem (ami majdnem lefed egy teljes munkaidőt), múlt hét pénteken volt ez. Most meg reggel 8 óta, sem hívás, sem net. Mindegy, bejelentettem, hátha kapunk valami érdemi információt.
-
zzola
titán
Sziasztok,
A hónapban már másodszor fordul elő, hogy egyáltalán nincs mobilinternet és hívást sem tudok indítani (Hatvan város térsége, több ezer főt foglalkoztató multi cégnél). Nem egyedi hiba, egyik One-os kollégának sincs térerő.
Sem a családom nem tudom elérni sem a munkámat normálisan végezni, senki nem ér el (a céges SIM is one). Tavaly is előfordult már ez, de évente max 1 alkalommal volt ilyen, hogy néhány óráig nem volt kapcsolat.
Az előző alkalommal majdnem 1 teljes napig nem volt mobilnet, ma is órák óta nincs, egy SMS-t sem tudok írni. Melós laptopról/hálózatról írok és innen tettem panaszt az ügyfélszolgálatnak írásban, mivel a 1270-et sem lehet hívni és az online chat sem működik, szerintem ez már megengedhetetlen kategória.Korlátlan netes csomagom van, szerintem ezért a pénzért nem ezt várná az ember, hogy egy hónapban 2x is ekkora szolgáltatáskiesés van és gyakorlatilag órákig vagy 1 teljes napig nem tudok elérni senkit. Járt már valaki így, várható valami kompenzáció a One részéről, vagy sűrű elnézéseket fognak kérni és ennyivel nyeljem be?
Mivel sehol sincsen 100% rendelkezésre állás, ezért (is) előfordulhat ilyen. Tehetsz panaszt, de szerintem ne várj semmit. Azért nem mindegy, hogy teljes napig (24h), vagy csak pár órán át nincsen kapcsolat. Előbbire én is tennék panaszt.
-
Tomics
addikt
Sziasztok,
-
4Grider
félisten
A One nem szereti a feltöltős ügyfeleket. Gondolom így akarnak az előfizetés irányába terelni mindenkit, akit csak lehet. A Yettel meg most csinált pont új opciókat a feltöltőkártyás ügyfeleknek, mivel rájöttek, hogy nem akar mindenki havidíjat fizetni. Náluk megy a volte roaming és az 5G is kint rendesen. Telekom ugyanez. Amúgy meg az a durva, hogy igazából az emberek nagy részének pont a feltöltő opció olcsóbb mint az előfizetés.
Semelyik szolgáltató sem szereti őket. Tervezhetetlen bevételt jelentenek, az infrastruktúra fenntartása meg fix, lassan növő kiadás.
-
OliverIT
kezdő
Érdekes, hogy most nem mutatja, hogy a VoLTE roaming feltöltősnek elérhető lenne-e egy országban, vagy nem. Korábban mutatott 1-2 országot, ahol elvileg működnie kellett volna. Pl. UK-ben a Voda UK hálózatán. Hiába próbáltam napi szinten, sose ment. 5G-ről mindig leváltott gsm-re.
Amcsiban viszont faszán működött. A one oldala most meg azt sem mutatja.
Ideje lenne már működésre bírniuk ezt a VoLTE roamingot valahogy a feltöltősnek is. Meddig akarnak még várni vele? Amíg minden országban lekapcsolják az utolsó gsm cellát?A One nem szereti a feltöltős ügyfeleket. Gondolom így akarnak az előfizetés irányába terelni mindenkit, akit csak lehet. A Yettel meg most csinált pont új opciókat a feltöltőkártyás ügyfeleknek, mivel rájöttek, hogy nem akar mindenki havidíjat fizetni. Náluk megy a volte roaming és az 5G is kint rendesen. Telekom ugyanez. Amúgy meg az a durva, hogy igazából az emberek nagy részének pont a feltöltő opció olcsóbb mint az előfizetés.
-
kakuk.tamas
addikt
-
OliverIT
kezdő
A fizikai One függő, az e-sim független
Neked ilyen készüléked van. Nekem 3 éve volt utoljára One-tól iPhone-om és ott minden függő volt (pro max). Vennék most 18at, de függő telefont 2026-ban nem kérek.
-
zzola
titán
A fizikai One függő, az e-sim független
Az esim mióta független? Mert tavaly még az is One függő volt.
-
kakuk.tamas
addikt
-
OliverIT
kezdő
Sziasztok! A One még mindig sim lock-kal adja az új Iphonokat?
-
thomas77
senior tag
Az NMHH segítségével megértették, hogy miért mégis megtévesztő a roaming oldaluk, és adtak némi kompenzációt.
Pofátlanság 2026ban elvenni tarifacsomag alapon a hívás lehetőségét, hiszen az ügyfél fizet érte.A legmegtévesztőbb, hogy odaírja mindhárom szolgáltatónál, hogy "belföldi díj".

Érdekes, hogy most nem mutatja, hogy a VoLTE roaming feltöltősnek elérhető lenne-e egy országban, vagy nem. Korábban mutatott 1-2 országot, ahol elvileg működnie kellett volna. Pl. UK-ben a Voda UK hálózatán. Hiába próbáltam napi szinten, sose ment. 5G-ről mindig leváltott gsm-re.
Amcsiban viszont faszán működött. A one oldala most meg azt sem mutatja.
Ideje lenne már működésre bírniuk ezt a VoLTE roamingot valahogy a feltöltősnek is. Meddig akarnak még várni vele? Amíg minden országban lekapcsolják az utolsó gsm cellát? -
instantwater
addikt

-
Donki Hóte
veterán
-
4Grider
félisten
Köszönöm, ez hasznos infó, szóval akkor azt teljesen felejtsem el, hogy az átmeneti időre másik készülékbe átrakom a One eSIM-et.
Nem volt tervbe véve, de akkor ne is fontolgassam
Akkor kell csak áttenned, ha szükséged van az átmeneti időszakban a One előfizetés folyamatos használatára ÉS a készülék nem tud egyszerre két db eSIM-et aktívként használni.
-
Donki Hóte
veterán
-
Bferibörs
addikt
Köszönöm, ez hasznos infó, szóval akkor azt teljesen felejtsem el, hogy az átmeneti időre másik készülékbe átrakom a One eSIM-et.
Erre gondoltam amikor a #8557- es,hozzászólásomat írtam,ne tedd.
-
Donki Hóte
veterán
-
kakuk.tamas
addikt
Van a telefonomban egy One eSIM. Ha ezt le akarom cserélni egy másik szolgáltató eSIM-jére, majd 8-10 nap után vissza akarnám rakni a One eSIM-et, akkor azt meg tudom tenni egyedül, vagy be kell ballagni egy One ügyfélszolgálatra

Minden mobil legalább 8 profilt tud tárolni. Annó az iPhone 14 Pro-mon 10profilig jutottam el.
szóval semmit se kell törölnöd, simán felveszed a profilt, osztcsókolom. -
Bferibörs
addikt
igen,ezt elfelejtettem,hogy azonos készüléknél nem kell törölni az eSIMet. -
4Grider
félisten
Van a telefonomban egy One eSIM. Ha ezt le akarom cserélni egy másik szolgáltató eSIM-jére, majd 8-10 nap után vissza akarnám rakni a One eSIM-et, akkor azt meg tudom tenni egyedül, vagy be kell ballagni egy One ügyfélszolgálatra

Általában minden mai eSIM-es telefonba felvehető néhány db eSIM. Nyilván a rádiós egységtől függően egyszerre max. 1-2 db lehet aktív, de az egy-két aktívtól több is lehet a készülékben és akkor váltasz egy másikra át, amikor akarsz.
-
Bferibörs
addikt

Ha nagyon nagy mákod van,akkor megtudod csinálni,kicsi az esély rá,hogy sikerül.
( elméletileg lehet,de a gyakorlat katasztrófális jelenleg). -
Donki Hóte
veterán

-
batyuska100
senior tag
Anyukád hívja fel a 1270-et és kérje, hogy írják át a profiljában az e-mail címet. Egy fiókban nem fognak látszani a szolgáltatások, hiszen különböző magánszemélyek nevén vannak. Anyukád profilja most is megvan, de mivel azonos e-mail cím lett megadva 2 fiókhoz, így értelemszerűen a rendszer nem tud különbséget tenni közöttük. Elvileg az appban lehet hozzáférést adni, tehát ha majd át lesz írva anyukád profiljában az e-mail cím, akkor oda belépve tud majd hozzáférést adni bárkinek is. Ha sikerül majd ezt megoldani, akkor a saját fiókodba belépve tudsz a profilok között váltani.
Nekem anno működött, láttam az exem szolgáltatásait illetve én is managereltem őket.És #8540 pn4hvq:
Köszi a segítséget, telefonon nem is próbálta őket hívni mert állítólag reménytelen, bement és megváltoztatták az emailt. Regisztrálni sem kellett újra, az én emailemhez tartozó régi jelszóval be tudott lépni és látszódnak a telefonszámok.
Hozzáférést is tudtam adni magamnak. -
T J
tag
Nekem G5 Ultra van (mc8512 EU verzió). Ebben mediatek a chipset (T850), aminél nagy előnye a bandlock gyári lehetősége alapból a beállításokban.. Sokkal jobb mint pl Qualcomm x62 széria chipek. Előtte volt qualcomm modemes routerem, szidták mint a poklot. Nekem a benti verzió van 13dbi antenna érzékenységgel ami nagyon jó értek (legtöbb router 10dbi), viszont cserébe pontosan kell betenni a megfelelő helyszínre. Ezzel a Balatonon be lehet lőni a túlparton levő n78-at külső antenna nélkül, míg a 10 dbi-s routerek senmit nem érzékelnek.
Fogyasztás/ melegedés szempontból milyennek találod a T830-at?
-
zzola
titán
Most lépek majd átt céges flottában Telekomtól, One-ba
Korlátlan korlátlan csomag(meg valamennyi ingyen sms, meg 50perc nemzetközi hívás EU-n belül, jelentsen ez bármit) (7500Ft)
Kérdlésem az hogy előfordulhat hogy sebesség korlátos lesz a mobilnet?Erről nem volt szó az értesítőben, rákérdezni meg elfelejtettem. Csak most nyilalt belém hogy One alkalmazza ezt a lassító marhaságot és igen kis sebeséggel.
Ha szerintettek kizárt hogy céges flotta lassítós legyen akkor nem zaklatom a kapcsolatartót, de ha előfordulhat akkor csak rá kell kérdeznem, mert hiába korlátlan ha korlátozott sebességű.
Kérdezz rá, ezt csak a flottamanager tudhatja.
-
bul07
nagyúr
Most lépek majd átt céges flottában Telekomtól, One-ba
Korlátlan korlátlan csomag(meg valamennyi ingyen sms, meg 50perc nemzetközi hívás EU-n belül, jelentsen ez bármit) (7500Ft)
Kérdlésem az hogy előfordulhat hogy sebesség korlátos lesz a mobilnet?Erről nem volt szó az értesítőben, rákérdezni meg elfelejtettem. Csak most nyilalt belém hogy One alkalmazza ezt a lassító marhaságot és igen kis sebeséggel.
Ha szerintettek kizárt hogy céges flotta lassítós legyen akkor nem zaklatom a kapcsolatartót, de ha előfordulhat akkor csak rá kell kérdeznem, mert hiába korlátlan ha korlátozott sebességű.
-
OliverIT
kezdő
Olyan, mintha a One korlátozna. Nekik van 100/20/4G csomagjuk, ami +500Ft/hó-ért felokosítható 5G-sre. Router újraindítás nem segít? Állítólag ZTE be tud lassulni, ha nem indítod rendszeresen újra. Írd meg légyszi, ha megoldódott.
OliverIT
Köszi. Nézegetem a G5 kültéri változatát. Melyik verzió van neked?Nekem G5 Ultra van (mc8512 EU verzió). Ebben mediatek a chipset (T850), aminél nagy előnye a bandlock gyári lehetősége alapból a beállításokban.. Sokkal jobb mint pl Qualcomm x62 széria chipek. Előtte volt qualcomm modemes routerem, szidták mint a poklot. Nekem a benti verzió van 13dbi antenna érzékenységgel ami nagyon jó értek (legtöbb router 10dbi), viszont cserébe pontosan kell betenni a megfelelő helyszínre. Ezzel a Balatonon be lehet lőni a túlparton levő n78-at külső antenna nélkül, míg a 10 dbi-s routerek senmit nem érzékelnek.
-
dzf007
senior tag
Olyan, mintha a One korlátozna. Nekik van 100/20/4G csomagjuk, ami +500Ft/hó-ért felokosítható 5G-sre. Router újraindítás nem segít? Állítólag ZTE be tud lassulni, ha nem indítod rendszeresen újra. Írd meg légyszi, ha megoldódott.
OliverIT
Köszi. Nézegetem a G5 kültéri változatát. Melyik verzió van neked?Minden nap 2 x újraindul, reggel ha elmegyek itthonról az okos dulaj lekapcsolja..mielőtt hazaérek visszakapcsol, este elalvás után 23 óra után szintén lekapcsol, reggel visszakapcsol ébredés előtt..Letöltésnél van valami az pl. most 60-70 Mbps a feltöltés 30-40 Mbps..
-
dzf007
senior tag
-
T J
tag
Nekem a zte mc801a router tudja a CA-t..One / Tarr mobilnet.jelzi is a router beállítási felületén.Bár mostanában valamit állítottak mert eléggé belassult..Meg is reklamáltam, hogy az 500-700 Mbps helyett alig jön 100Mbps..Mint ha az 5G le lenne kapcsolva, routeren is a led kéken világít ami a 4G-t jelzi..(Nyíregyháza)
OliverIT
Köszi. Nézegetem a G5 kültéri változatát. Melyik verzió van neked? -
4Grider
félisten
Olyan mint ha nem lenne 5G...Sokszor kéket világít a led ami 4G kapcsolatot jelez, bár ha van aktív adatforgalom legtöbbször fehérre vált ami 5G-t jelez már..Nem tudom, de mint ha hiányozna egy vagy több sáv..Tarr azt mondta telefonon, hogy valamilyen javítási/fejlesztési munkák vannak. De netfone-nál is tapasztalom a 4G+ jelzést gyakoribb ott ahol eddig jó volt az 5G.
Nem csak stabil/erősebb adatforgalom esetén kapcsolódik fel az N78-ra? Konfigurálható így a hálózat...
-
dzf007
senior tag
Olyan mint ha nem lenne 5G...Sokszor kéket világít a led ami 4G kapcsolatot jelez, bár ha van aktív adatforgalom legtöbbször fehérre vált ami 5G-t jelez már..Nem tudom, de mint ha hiányozna egy vagy több sáv..Tarr azt mondta telefonon, hogy valamilyen javítási/fejlesztési munkák vannak. De netfone-nál is tapasztalom a 4G+ jelzést gyakoribb ott ahol eddig jó volt az 5G.
-
4Grider
félisten
-
dzf007
senior tag
Nekem Tarr mobilnet (kuf.hu-n kötöttem) van ami korlátlan sebességet 5G-t biztosít ez van a routerbe, telefonba netfone van, ott sincs sebesség korlát és 5G is van.
-
OliverIT
kezdő
Amúgy eszembe jutott, hogy a One újabban már korlátozza a standardnet apn sebességet 150 megabitben. Az új internet apn alatt nincs sebesség korlát, ha a csonagod engedi. iPhone nálam standardnettel max 150 pl, internet apn 950 ahol van n78.
-
OliverIT
kezdő
A Yettelen sincs értelme. Náluk mindenhol n78 van és minimális n1. Telekom az egyetlen, ahol van 5G CA jelenleg és az is csak ott ahol minket n frekvencia elérhető. Az SA sem valami világmegváltó dolog amúgy, nem attól lesz jobb a sebesség átlagos felhasználási helyen. A 9 alatti Ping az érdekes, bár olyat már NSA is láttam Telekomon. Újabban 14 alatt van jellemzően.
-
dzf007
senior tag
Én 5G CA-ról beszélek nem 4G CA. Az 5GCA alatt azt értem, hogy a 4G sávok mellé két 5G sávot is összefog a router (n1+n78). Az általad irt router elég régi (2021)es modell, ami ilyet nem tud. A G5 Ultra meg már 2025-ős fejlesztés, szolgáltató nem árulja, külön kell megvenni ilyen 140e körül van. De One alatt semmi értelme.
Köszi az infókat,..5G NSA van One-nak sok helyen, ami 4G alapokra épül..Talán majd ha a Yettel hálózatát használhatja az one, akkor lenne értelme a zte G5 ultrának, de lehet ez is simán hozná a 500-1000Mbps-t, hiszen one hálózat alatt 500-700Mbps meg volt..
-
pn4hvq
senior tag
Sziasztok!
Van 4 darab One feltöltőkártyás telefonszám, amik édesanyám nevén vannak, viszont amikor regisztráltam akkor az én email címem lett megadva a One appban.
Most ugyanezzel az e-mail címmel a saját nevemre kötöttem egy otthoni internet-előfizetést. Azóta, ha belépek a One fiókomba, csak a saját nevemre kötött otthoni internet jelenik meg (amit még nem is jöttek bekötni), a 4 feltöltőkártyás telefonszám viszont nem.
Van arra lehetőség, hogy ezeket a számokat valamilyen módon hozzáadjam / hozzáférést kapjak hozzájuk a saját One fiókomban, úgy, hogy továbbra is édesanyám nevén maradjanak?
Vagy ehhez édesanyámnak kell külön One fiókot létrehoznia, és onnan kell hozzáférést adnia nekem?
Előre is köszönöm!Hasonló szituáció volt nálunk is (bár kizárólag mobilszámokról volt szó nálunk). Anyukád nevén lévő szerződés kapcsán legyél teljes jogú meghatalmazott - ezt üzletben csináltuk meg. Ekkor a te fiókodban látni fogod a saját és anyukád előfizetéséhez tartozó szolgáltatásokat, váltani lehet közöttük.
-
OliverIT
kezdő
Nekem a zte mc801a router tudja a CA-t..One / Tarr mobilnet.jelzi is a router beállítási felületén.Bár mostanában valamit állítottak mert eléggé belassult..Meg is reklamáltam, hogy az 500-700 Mbps helyett alig jön 100Mbps..Mint ha az 5G le lenne kapcsolva, routeren is a led kéken világít ami a 4G-t jelzi..(Nyíregyháza)
Én 5G CA-ról beszélek nem 4G CA. Az 5GCA alatt azt értem, hogy a 4G sávok mellé két 5G sávot is összefog a router (n1+n78). Az általad irt router elég régi (2021)es modell, ami ilyet nem tud. A G5 Ultra meg már 2025-ős fejlesztés, szolgáltató nem árulja, külön kell megvenni ilyen 140e körül van. De One alatt semmi értelme.
-
dzf007
senior tag
A One-nál? Ott semmilyen. Jelenleg a Telekom tud ilyesmit. ZTE G5 Ultra routerem van és a Telekomnál n1+n78 van összefogva. A router 5G+ ír ki. A router menüben jelzi is az összefogást. A valóságban jól néz ki, de nem gyorsabb mint a sima n78, talán kicsit stabilabb a kapcsolat összeségében.
-
OliverIT
kezdő
A One-nál? Ott semmilyen. Jelenleg a Telekom tud ilyesmit. ZTE G5 Ultra routerem van és a Telekomnál n1+n78 van összefogva. A router 5G+ ír ki. A router menüben jelzi is az összefogást. A valóságban jól néz ki, de nem gyorsabb mint a sima n78, talán kicsit stabilabb a kapcsolat összeségében.
-
kakuk.tamas
addikt
Pont itt írtam márciusban talán, hogy nekem 3 napnyi próbálkozás után sikerült. Mobilon vagy a chrone vagy a mozilla böngészőjével.
De azóta se, szóval én elengedtem a dolgot.
-
joe_banana
újonc
Ezt nekem is eljatszotta. Mar nem emlekszem pontosan, de valami egyertelmu _disabled attributomot kitorolsz a DOM-bol a gomb kornyekerol, akkor aktivalodik es keresztul vergodhetsz a teljes azonositason. Sok sikert hozza!
-
RozvM
csendes tag
Nektek is bekapcsolták 2 hónapra az 5G-t?
Köszi One!

Ja, de cserébe pl. MobileMax+ alatt ugyanúgy virtuálisan limitálták 5 Mbps-ra a sávszélt és az ügyfélszolgálat ezt meg is erősítette, hogy üzemszerű működés.
Egyszóval részemről nem a "köszi" jutott eszembe, mint első szó... -
bociusz
aktív tag
Egyelőre csak Non Standalone (NSA) 5G van, azaz mindig kell egy 4G alapsáv, ami mellé kiegészítőként épül fel az 5G kapcsolat (de a jelzések, hívások, SMS továbbra is 4G-n működnek).
Hogy milyen kombinációkban tud felépülni a kapcsolat, az leginkább a telefontól függ. Itt van erről egy nagy adatbázis. -
zzola
titán
Sziasztok!
Van 4 darab One feltöltőkártyás telefonszám, amik édesanyám nevén vannak, viszont amikor regisztráltam akkor az én email címem lett megadva a One appban.
Most ugyanezzel az e-mail címmel a saját nevemre kötöttem egy otthoni internet-előfizetést. Azóta, ha belépek a One fiókomba, csak a saját nevemre kötött otthoni internet jelenik meg (amit még nem is jöttek bekötni), a 4 feltöltőkártyás telefonszám viszont nem.
Van arra lehetőség, hogy ezeket a számokat valamilyen módon hozzáadjam / hozzáférést kapjak hozzájuk a saját One fiókomban, úgy, hogy továbbra is édesanyám nevén maradjanak?
Vagy ehhez édesanyámnak kell külön One fiókot létrehoznia, és onnan kell hozzáférést adnia nekem?
Előre is köszönöm!Anyukád hívja fel a 1270-et és kérje, hogy írják át a profiljában az e-mail címet. Egy fiókban nem fognak látszani a szolgáltatások, hiszen különböző magánszemélyek nevén vannak. Anyukád profilja most is megvan, de mivel azonos e-mail cím lett megadva 2 fiókhoz, így értelemszerűen a rendszer nem tud különbséget tenni közöttük. Elvileg az appban lehet hozzáférést adni, tehát ha majd át lesz írva anyukád profiljában az e-mail cím, akkor oda belépve tud majd hozzáférést adni bárkinek is. Ha sikerül majd ezt megoldani, akkor a saját fiókodba belépve tudsz a profilok között váltani.
Nekem anno működött, láttam az exem szolgáltatásait illetve én is managereltem őket. -
batyuska100
senior tag
Sziasztok!
Előre is köszönöm! -
zzola
titán
-
remetelvtars
junior tag
-
T J
tag
-
Fecogame
veterán
Miért nem negedi neten keresztül megcsinálni az eSIM-et? Nem szeretnék bemenni személyesen, ha nem muszáj.

-
zzola
titán
A Nyilvántartó rendszere csak annyit jelez vissza, hogy elfogadható vagy nem elfogadható a beküldött adatsor. Szolgálatókon itt semmi nem múlik, elhiheted, hogy azt küldik tovább ellenőrzésre, amit látsz. Próbálj ügyfélkapuval/DÁP-al közvetlenül bejutni a nyilvántartóba, hogy lásd, milyen formában tárolják (és várják el) az adataidat.
Pontosan. Illetve a rendszerek sem működnek mindig, sajnos.
-
bociusz
aktív tag
-
T J
tag
Tudja valaki hogy a One milyen 4/ 5G sávokon sugároz Pesten, ahol van 5G lefedettség is?
-
4Grider
félisten
Jogosítvány van rögzítve. De próbáltam személyivel is. Egyikkel sem azonosít.
#8521: Nem tudom, hol akad el, de mivel nekem a szolgáltatón keresztül kell intéznem, a szolgáltató gondoskodjon róla, hogy menjen.
Arról már nem is beszélve, hogy a mai napig nem lehet e-mail címet változtatni online. Telkom létükre borítányos az egész online felület.
A Nyilvántartó rendszere csak annyit jelez vissza, hogy elfogadható vagy nem elfogadható a beküldött adatsor. Szolgálatókon itt semmi nem múlik, elhiheted, hogy azt küldik tovább ellenőrzésre, amit látsz. Próbálj ügyfélkapuval/DÁP-al közvetlenül bejutni a nyilvántartóba, hogy lásd, milyen formában tárolják (és várják el) az adataidat.
-
Ka_
tag
Jogosítvány van rögzítve. De próbáltam személyivel is. Egyikkel sem azonosít.
#8521: Nem tudom, hol akad el, de mivel nekem a szolgáltatón keresztül kell intéznem, a szolgáltató gondoskodjon róla, hogy menjen.
Arról már nem is beszélve, hogy a mai napig nem lehet e-mail címet változtatni online. Telkom létükre borítányos az egész online felület.
-
zzola
titán
Érdekes, hogy nálad működött. Nálam azóta is:
Pontosan úgy vannak az adatok, és igen, előre ki van töltve (a már korábban is elfogadott adatokkal). De próbáltam másik igazolvánnyal is (nyilván beírtam a számát is) azzal sem tud azonosítani. Próbáltam App-ból, mobilböngészőből és PC-n is 2 féle böngészővel, privát ablakban is stb.Tényleg jó lenne már megszüntetni ezt a hülyeséget, teljesen felesleges az egész.
Lehet mégsem a szolgáltatónál van a hiba?
-
4Grider
félisten
Pontosan úgy vannak az adatok, és igen, előre ki van töltve (a már korábban is elfogadott adatokkal). De próbáltam másik igazolvánnyal is (nyilván beírtam a számát is) azzal sem tud azonosítani. Próbáltam App-ból, mobilböngészőből és PC-n is 2 féle böngészővel, privát ablakban is stb.Tényleg jó lenne már megszüntetni ezt a hülyeséget, teljesen felesleges az egész.
Nálam ha elhasal, mindig jogosítványt szedetek elő (ha van), ott még nem volt gondom. Mondjuk azt is ugyanaz a nyilvántartó ellenőrzi, de talán kevesebb adat van hozzá.
-
Ka_
tag
-
kisapa
őstag
Feltöltőkártyás adategyeztetés szokás szerint nem működik, se személyit, se jogsit nem fogad el (változatlanul ugyanazok az adatok, melyek már be voltak írva eddig is). Azonosítás sikertelen. Komolyan, egy telkom cég ezt évek óta nem tudja megoldani, hogy azonnal menjen szarakodás nélkül. Nem, applikációból sem megy. Ismétlem, semmi nem változott. Most komolyan, 2026-ban most megint ezért is telefonálgatni kell, várakozni és zenét hallgatni, AI botokkal dumálni és vesztegetni egy csomó időt, amit egyetlen gombnyomással el kellene tudni végezni? Szégyen.

Nekem egy perc volt augusztus közepén és igen az app-ból csináltam.
-
vilmose33
őstag
Feltöltőkártyás adategyeztetés szokás szerint nem működik, se személyit, se jogsit nem fogad el (változatlanul ugyanazok az adatok, melyek már be voltak írva eddig is). Azonosítás sikertelen. Komolyan, egy telkom cég ezt évek óta nem tudja megoldani, hogy azonnal menjen szarakodás nélkül. Nem, applikációból sem megy. Ismétlem, semmi nem változott. Most komolyan, 2026-ban most megint ezért is telefonálgatni kell, várakozni és zenét hallgatni, AI botokkal dumálni és vesztegetni egy csomó időt, amit egyetlen gombnyomással el kellene tudni végezni? Szégyen.

Most csináltam meg,1 gomb nyomás volt. Gyorsabban ment mint a Tmobilnál. Előre ki volt töltve ,tmobilnál meg be kellett újra írni minden adatot.
-
Grande Ale
őstag
Rokonom csomagot váltott. Az appban az előfizetések között megjelent egy okosóra S díjcsomag. Visszament , hogy ő ezt nem kérte, mi ez. Az ügyintéző azt mondta ez csak ott van, ne foglalkozzon vele, nem kell fizetni érte.
Most akkor mi a fene ez végül is vajon?
-
CirrMee
addikt
Az EU -ra csak kenték, akik valójában azt nehezményezték, hogy az egyik merényletnél a migráncsok itthon vásárolt kártyákkal "dolgoztak". Egyszerűbb volt 'prüsszelt hibáztatni, mint akkoriban mindenért...
Lehetett volna ezt másként is csinálni, de ez annak a korszaknak a lenyomata. -
CirrMee
addikt

1.: felnyomni az üf.szolgálaton
2.: ha nem brekeg semmi értelmeset, felnyomni a hatóságnál. -
pfzoltan
lelkes újonc
röhejes az egész
-
OliverIT
kezdő

Ebben az a vicc, hogy ez az ökör egyeztetés magyar találmány. Amikor bejött, az EU-rá fogták a dolgot, holott nincs ilyen szabályozás. Olaszországban is ismeretlen fogalom az ilyen semmit nem erő egyeztetés. Hat éve van olasz számom is, azóta sem kellett semmit egyeztetni vele.
-
Ka_
tag

-
nincsnév007
addikt
-
Lauda
titán
sziasztok nektek is emelkedett a havi előfizetésetek? ha igen ti arról kaptatok értesítést?
Te is kaptál róla, nézd vissza a számláidat.
-
nincsnév007
addikt
sziasztok nektek is emelkedett a havi előfizetésetek? ha igen ti arról kaptatok értesítést?
-
mrlujoak
veterán
Sziasztok! Valami anomália van a One-nál, vagy szándékos manipuláció, mert a korábban 7gb mobilnet mindenre elég volt, lévén, hogy csak messenger üzeneteket küldök és navigáviót használok. Semmi netezés, youtubeozás. Aztán egyszer csak már nem volt elég. Váltottam 15 gb-ra, ami megint elég volt egy ideig, de kb 2 hónapja megint nem elég. Van, hogy 2 hét alatt elfogy, pedig nem használom semmi másra. Valaki más tapasztalt ilyet?
Pár hete/hónapja én is észrevettem, hogy a netezési szokásaimon drasztikusan nem változtattam, de rendre nem férek bele a 8 GB keretbe.
Néztem én is a FB mohóságát, még vissza is állítottam, hogy a videós posztokat csak wifinél indítsa el.
az elmúlt 2 hónapban kellett vásárolnom +adatot.
Valami nagyon mohó lett. -
baly81
senior tag
Sziasztok! Valami anomália van a One-nál, vagy szándékos manipuláció, mert a korábban 7gb mobilnet mindenre elég volt, lévén, hogy csak messenger üzeneteket küldök és navigáviót használok. Semmi netezés, youtubeozás. Aztán egyszer csak már nem volt elég. Váltottam 15 gb-ra, ami megint elég volt egy ideig, de kb 2 hónapja megint nem elég. Van, hogy 2 hét alatt elfogy, pedig nem használom semmi másra. Valaki más tapasztalt ilyet?
Ahogy dr9 is írja:
Androidon:
Beállítások > Hálózatok/Kapcsolatok > Adathasználat / MobilhálózatiPhonon:
Beállítások > MobilhálózatItt pontosan, alkalmazásokra lebontva látni fogod, melyik app hány megabájtot vagy gigabájtot használt el az adott időszakban.
-
dr9
tag
Nézd meg a beállításokban mi használja a mobiladatod el. Mostanában van egy bug a facebook app-al, hogy néha csak úgy "elszívja" az adatot, lehet ebben a helyzetben is az a probléma.
-
jovás
senior tag
Ezeknél minden IS előfordulhat, meg annak az ellenkezője is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
8597 - 8501
8597 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Üzlet és Szolgáltatások
- (kiemelt téma)
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
Olvasd el az összefoglalót!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Otthoni szolgáltatások ITT!
● Díjnet téma ITT!
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Spórolós topik
- Újraírja az iPhone történetét a kinyitható kijelzős iPhone Duo
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Diablo IV
- OLED TV topic
- Autós topik
- Napelem
- Így lopja el Kína a nyugati frontier modelleket
- További aktív témák...
- Casio - Casiotron 50th Anniversary Zero to One Limited Edition férfi karóra - Garancia
- Eladó kitűnő állapotú Yamaha RX-V385 5.1 házimozi erősítő!
- Lenovo Ideapad 1, 8GB Memória , 256GB SSD, Újszerű 12 Hónap Garanciával
- Lenovo Ideapad 1 , 8GB Memória , 512GB SSD , Újszerű 12 Hónap Garanciával
- Redmi Note 15 Pro+, 1,5év garanciával
- Dell Latitude 7430 i7-1270P 16GB 512GB 14" FHD 400nit Grade A, garanciával
- Samsung Galaxy Watch 6 40mm Szép állapot
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Lian Li Vector V100 ADATA850W
- Honor 600 256GB Fekete Karcmentes
- Lenovo E14 Gen5 Ryzen5 7430U - Gyártói garancia 2028-03-10-ig

( elméletileg lehet,de a gyakorlat katasztrófális jelenleg).