Hirdetés
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Microsoft Rewards
-
Mobilarena
One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
werszomjas
addikt
válasz
domper2015
üzenetére
Ezek nem mennek.
4Grider- jogos, köszi, benéztem a topikot
-
4Grider
félisten
válasz
werszomjas
üzenetére
Lehet, hogy a saját topikjában (one vezetékes) több értelme lenne feltenni a kérdést, mivel ez itt a one mobilos. Még az is lehet, hogy ott találsz egy topik összefoglalót, amiben leírják, hogy milyen jelszavakkal dolgoznak ezek az eszközök...
-
domper2015
senior tag
válasz
werszomjas
üzenetére
-
werszomjas
addikt
One internet, a gyári Huawei OptiXstar HG8147X6-10-es router van.
Az alján lévő matricán található user/jelszóval nem tudok belépni a router kezelő felületére. Ez szándékosan van letiltva szolgáltató részéről? Nyomtam már resetet is a routeren. -
válasz
TomMusic
üzenetére
Banális, de FW frissítés nincs hozzá? Vagy a modem logot nem tudod belőle kihúzni? Jó lenne látni, hogy milyen konkrét hibával nem regisztrál... Kézi hálózatválasztással kényszeríteni? A másik trükk, hogy AT interfészen több PDN-hez több különböző APN is megadható. Biztos, hogy az első profilon lévő APN-t állítgatod, és az ehhez tartozó kapcsolat az elsődleges?
"Eleve van neki egy hibája, ami miatt hozzám került"
Ezt jó hogy most mondod
Mi lenne ez a hiba, lehet mobilhálózati relevanciája?"Tehát az nem igaz, hogy kell hozzá az APN."
Bizonyos 4G-s eszközök képesek arra, hogy APN nélkül indítsanak regisztrációt, ilyenkor a HSS-ben lévő alapértékkel aktiválódik a kapcsolat. De mivel ez kizárólag 4G-re vonatkozik (2G-re, 3G-re nem), ezért a legtöbb eszköz egyáltalán nem hajlandó APN nélkül regisztrálni, hacsak nincs kizárólag 4G hálózatra kényszerítve az eszköz. Ennek oka az, hogy ha engednék 4G preferált módban a regisztrációt APN nélkül, a kapcsolat abban a pillanatban eltűnne ahogy a modem 4G lefedettségen kívül kerül, ergó így kényszerítik a felahsználót hogy adjon meg APN-t minden esetben, így biztosítva a visszafelé kompatibilitást.
-
TomMusic
őstag
+SztiviVander
Köszi!
Egyébként ha a zárt APN-es SIM-et rakom be (amivel működik), és elállítom az APN-t direkt rosszra (pl. macska), akkor is regisztrálódik a hálózaton. Tehát az nem igaz, hogy kell hozzá az APN. Vagy átver az eszköz, és előhúzza valami backup memóriából a korábbi működő APN-t.Amelyikkel nem működik SIM, az tökéletes működik a telóban. Ki lett próbálva már vagy 4 féle működő SIM-mel (bár mindegyik sima netes SIM, nem zárt APN-es).
Vissza query-zted az apn erteket a beallitas utan? Azt adja vissza amit elotte elkuldtel neki beallitaskent?
Igen, még újra is indítottam, és utána is megmaradt a beállítás, mert AT+S paranccsal elmentettem.Azt nem tudom, mi a különbség egy mezei lakossági mobilnetes SIM, és a zárt, Interneteléréssel nem rendelkező SIM (vagyis előfizetés) között.
Mert ugyebár egyikkel működik, másikkal nem.A factory resetet mondjuk még kipróbálom, meg utánanézek ennek a IPv4+IPV6 tiltás dolognak. Bár egészen biztos vagyok benne, hogy ennek nincs köze hozzá. Hiszen már a hálózatra se regisztrál.
De szerintem hibás az eszköz. Eleve van neki egy hibája, ami miatt hozzám került, és fel is vettük a gyártóval a kapcsolatot. Szóval kitudja mennyi csontváz van még a szekrényben. -
SztiviVander
addikt
válasz
TomMusic
üzenetére
Biztos hogy nem szurnek semmit. A valoszinubb az hogy nem hajtja vegre a cucc az at parancsokat, pl akar azert mert valami okbol nem szerkesztheto az apn. Vissza query-zted az apn erteket a beallitas utan? Azt adja vissza amit elotte elkuldtel neki beallitaskent?
Egyebkent probald meg sim nelkul beallitani, vagy at paranccsal disconnektaltatni a halozatrol,emlekeim
szerint a huawei stickekhez adott programban is csak ugy lehetett barmit szerkeszteni ha le volt caatlakoztatva elotte a halozatrol, mert amint felment onnantól az apn mar hasznalatban volt (akkor is ha nem volt jo az apn nev) es ezert szerkeszteni sem lehetett -
válasz
TomMusic
üzenetére
Tehát. Mivel a modem Cat1, így bármelyik szolgáltató LTE hálózatával működnie kell. Ha NB-IoT vagy CatM lenne, akkor kéne hozzá speciális előfizetés, ami lehetővé teszi a hozzáférést, de ez eseteben nem áll fenn. Továbbra is az a valószínű, hogy AT-n paraméterezni kell még pár dolgot. Ha túl sok mindent elállítottál, akkor érdemes factory reset után újrapróbálni. Teljesen valószínűtlen, hogy egy norál SIM-nél ezt a kis szériás magyarországon ismeretlen eszközt IMEI alapján szűrnék, főleg nem valószínű, hogy mindegyik. Én ellenőrizném a SIM-et másik eszközben, illetve az APN-t hogy biztosan jó-e. Ha tudod, a modem oldalon tiltsd le az IPv4+IPV6-ot, és csak IPv4 legyen engedélyezve (a helyes APN megadása mellett természetesen).
-
TomMusic
őstag
válasz
donjohnson
üzenetére
Közben be lett rakva még másik 2 fajta SIM (Yetteltől is), azokkal is ugyanez a helyzet.
Eddig csak egyetlen SIM-mel volt hajlandó működni, egy zárt APN-ben lévő One-ossal, ami amúgy lehet hogy valami M2M szerződéssel lett megrendelve.
Amúgy nem nekem kell a kütyü, csak segítek beüzemelni.
Tényleg nem tudok már másra gondolni, csak hogy a szolgáltatók szűrik az IMEI-t, vagy valami ilyesmi. -
donjohnson
addikt
válasz
TomMusic
üzenetére
telekom-nál az kell az apn type-hoz hogy internet and attach a sima "internet" apn type helyett.
de ez mondjuk windows-ban van így, és ezt még a telekom oldalán se írják.
az AT parancsos megfelelőjét nem találom a doksiban: [link]
várd meg dchard-ot amíg erre jár megint.
vagy használd addig a működő sim-el. -
Zsolt,72
őstag
Tehát maga a teljesítés rendben van, mert azt kaptad, amit rendeltél és a meghatározott időn belül érkezett, csak a kommunikáció indult nehézkesen (egymásnak ellentmondó tájékoztatások), de a végére ezt is korrigálták, mert képesek voltak értesíteni.
Jó, hogy megírtad, tanulságos eset.
-
osonte
őstag
Visszaszívom amit írtam, bár akkor igaz volt, de nagyon kedves volt az eladó a boltban ma. Emlékezett rám és nem várta meg amíg sms-t küldenek, ha érkezik egyáltalán, ma megérkezett a telefon a boltba és azonnal felhívott. Szóval lett telefon, 3 munkanap alatt és kedves is volt mindkét eladó (másnál vettük át a telefont). Még pénzt is kapok vissza, egy korábban lemondott előfizetésemre. Azért írtam le, mert nem akartam, hogy csak a rossz tapasztalatok maradjanak itt, a jót is el kell ismerni.
-
TomMusic
őstag
válasz
Empire201
üzenetére
Na varázsoltam netet a Telekomos SIM-emre, aztán beleraktam azt is a modembe.
Hát azzal is ugyanaz a helyzet, vagyis hogy még a hálózatra se regisztrál az eszköz (egy idő után ezt el is küldi: "Net Reg Fail").
Mondjuk az meg gyanús, hogy a lakossági SIM kártyáknél tiltva lenne bizonyos IMEI tartomány két szolgáltatónál is.
Hát fene tudja. -
ledgeri
nagyúr
Csak logikailag nézve: Ha az egyik azt mondja nézegesd a másik helyen, a másik meg azt, hogy értesít, akkor jobb ha látogatod a helyet, mert ha az az első téved, akkor csak a másodikat idegesíted, viszont ha a második téved, akkor nem kapod meg amit szeretnél!
Ha nem kerülő vagy belefér, útba esik, akkor én bejárogatnék! -
TomMusic
őstag
válasz
donjohnson
üzenetére
Igen jól írtad, ezt próbáltam, ezzel nem ment:
AT+APN=internet,,,0Viszont egy másik, zárt APN-ben lévő SIM-mel működik (a megfelelő APN-re állítva).
Bár, most jut eszembe, hát akkor a másik SIM-mel kipróbálom hogy elállítom az APN-t és megnézem hogy az hogy viselkedik.
-
osonte
őstag
A sebességgel nincs gondom: [kép] .
Néha árnyékolt épületben megy el a netem, akkor bekapcsolom a Yettel-es kártyám és ott van net.
Amúgy meg csak boltban fizetek, ahhoz kell a net 99%-ban (bár lehet anélkül is menne, van valami token, nem tudom). Max ilyen 2GB-ot használok, szinte csak wifin vagyok. Eddig 12GB volt a csomagban, most 27GB lesz, annyival jobb a díjcsomag, de nem releváns számomra, mert nem használom ki.
Minden nap rákérdezek, pénteken meg elállok a telefontól ha nem érkezik meg. Azt gondolom, hogy ha egy hét alatt nem sikerül, akkor számomra is egy jel. Yettelnél is van előfizetésem, ahol állandóan ajánlgatják a készüléket, meg sokszor boltokban is van kamatmentes részlet. Majd kiderül. Most ez tűnt a legegyszerűbbnek. -
-
osonte
őstag
Sajnos egyik sem. Újabb tarifa volt csak, ami ugyanaz drágábban (az így sem vészes) és a telefon meg listaáron van, mint a MediaMarkt, Alza stb... A jól és gyorsan meg már kiesett a "játékból".
Persze a számlázási rendszerük működik, mint a svájci óra. A termék számlája aznap, most meg reggel már a törlesztést tartalmazó számla is megérkezett...
#7664 jovás : Igen a hibaüzenetek nem mostanában kezdődtek. Csodálkoztam is rajta, hogy végig tudtam vinni a rendelést a neten. Mondjuk a végén beleszámolta a törlesztésbe a több mint 2éve vett telefonom árát is, de arra csak legyintettem, mert nyilván nem kell kifizetnem egy olyan telefont, amit már kifizettem. Előtte 2x volt telefonvásárlás, azok csak telefonon sikerültek, a weben nem.
-
osonte
őstag
Ma voltam a boltban. Elég ... ez a cég, mondjuk eddig még normálisan és bonyodalom nélkül nem tudtam telefont venni. A lényeg ahogy írtam bolti átvétellel kértem a telefont. A telefonos ügyintéző direkt mondta, hogy ne várjak értesítést, menjek be a boltba és folyamatosan érdeklődjek, hogy megérkezett -e a telefon. Amúgy van készlketen a boltban, de én a központi raktárból kapom. Bementem a boltba, ott az volt az első kérdés, hogy melyik raktárból kértem, nincs is ilyen a rendelésnél, csak az hogy boltban vagy házhozszállítással kérem -e. Ezt nem is értette az eladó.
Mondjuk én se, mert ha ezt nem lehet választani és nem tudja ott dolgozóként, akkor ezekszerint egy próbarendelést se vitt még végig, remélem a hónap dolgozója... Nem is ez a lényeg, hanem hogy ne járkáljak be, majd küldenek sms-t, ha ott a telefon. Most akkor mi a hadnemondjammimvan? A telefonon direkt kérik, hogy ne várjam az értesítést, nézzek be a boltba, akár minden nap. A boltban meg az a baj, hogy minek megyek be, majd küldik az sms. Akkor most kinek van igaza? Kérdésem mindenhol: kb mikor érkezhet, merre jár, bármi infó, amire a választ senki nem tudja. Gondolom eltűnik egyszer a központba a telefon és majd felbukkan a boltban (semmi raktáti kiadás, logisztikai cég ami szállít, majd raktári bevét...). Mindez mellett várjam az sms-t úgy hogy a rendelésre rámegyek és csak hibaüzenetet ír, rámegyek az előfizetésre -> "váratlan hiba történt" felirat, után még a régi díjcsomagot írja ami módosítás alatt van ("Eltarthat néhány percig, esetleg néhány óráig." - szombat óta írja). Illetve a "Jótállási jegyek"-nél még a régi telefon van, de a vásárlás dátuma már az új telefon és a megrendelés száma is az új telefon. Informatikusként csak gratulálni tudok, hogy ilyen jól működő weboldalt tudtak összerakni és sajnos a humán erőforrásaik is mind online és offline ugyanennyire "bugosak".Már csak azt nem tudom, hogy napi szinten az ügyfélszolgálatot vagy a boltot cseszegessem ezek alapján? Mindenesetre pénteken elállok a telefonvásárlástól és a szerződésmódosítástól ha addig nem sikerül megugraniuk, egy hét alatt, amire 1-3 napot írnak.
-
TomMusic
őstag
válasz
donjohnson
üzenetére
Ez az: [link].
De már elengedtem. Égy úgy tudom, hogy a hálózati regisztrációhoz még nincs is szükség az APN-re. Az a következő lépés lenne. -
TomMusic
őstag
Sziasztok!
Adott egy csak mobilnet előfizetéssel rendelkező SIM, ami tökéletesen működik a telómban.
Beraktam egy ipari IoT 4G/LTE (4G Cat1) eszközbe, de nem akar felmenni még a hálózatra se, nemhogy a netre.
Pedig egy másik SIM-mel működik (az direkt ilyen célra van, külön APN-ben).
SIM azonosítót látja (AT+ICCID-re értelmes választ ad).
Lehet van valami IMEI szűrés a szolgáltatónál?
Szerk.: PIN ki van kapcsolva a SIM-en. -
makoss
veterán
válasz
4Grider
üzenetére
Akkor meg van rá az esély, hogy jobb lesz a kapcsolat a tarifa XL/XXL esetén?

Én ezt (legalább is a mostani mobilnet XXL-t) telefonban hotspot megosztva használom többnyire egy Asus laptopra.
Az a sűrű probléma az XXL-el, hogy ha oldalakat kell betölteni, azok irtó lassan, vagy sehogy nem töltődnek be
-
4Grider
félisten
A személyes ügyfélszolgálatokon többnyire kereskedők ülnek, nem szakemberek.
Egy szolgáltatónál mindegyik díjcsomag ugyanazt az infrastruktúrát használja, csak éppen az egyes díjcsomagokat másképpen priorizálják. Az XXL esetében le van írva az ÁSZF-ben, hogy hátra van priorizálva terheltség esetén, a hangalapú XXL viszont nincs. Ahogy a hangalapú XL/XXL csomagoknál az is le van írva, hogy "a tarifacsomagot szigorúan tilos olyan eszközzel használni, amely nem rendelkezik saját kijelzővel, hangszóróval, mikrofonnal és billentyűzettel (beleértve az érintőképernyős billentyűzetet), ilyen pl. az adapter, modem". -
makoss
veterán
Üdv!
Na voltam az One ügyfélszolgálaton személyesen, megerősítették, sajnos tényleg, a mostani XXL lényegében ugyanaz mint a tarifa XL / XXL, ugyanazt a jelet használja
csak az drágább, hangalapú és ott a beszéd is korlátlan.
Kérdeztem a próbát is, sajnos ilyen nincs, ha 1 év ha 2 év, amennyit kötöl, onnantól megy az idő
Ha jó, ha rossz a jel, megkötötted, onnantól él, próbára, hogy kipróbáld milyen, nincs lehetőség
Szerintem az lesz, hogy addig kell vinni a mostanit míg meg nem szűnik
Ha valaki tud jobb lehetőséget One, Yettel, Telekom vonalon az szóljon
-
osonte
őstag
Sziasztok!
A múlt szombaton rendeltem mobiltelefont online a weben, ami készleten volt és van is. Kiszámlázták és az ügyfélszolgálaton rá akartam kérdezni, hogy kb mikor lesz átvehető. Kedves volt az ügyintéző, de volt némi ellentmondás, mert azt mondta, hogy minden telefont központi raktárból küldenek, ami 2-5 munkanap (mondjuk kiszállításról beszélt, de én nem úgy rendeltem, talán nem annyira nézett rá a dologra). Viszont én bolti átvétellel rendeltem, ami 1-3 munkanapot ír a weben és még azt, hogy "Ha a készülék elérhető a választott üzletben, akkor azonnal átveheted.". Mivel eléggé keresett telefonról van szó, ezért akár lehet az üzletben is. Azt is mondta, hogy ne várjam, hogy jelezzék ha átvehető, hanem érdeklődjek többször a boltban. Most akkor bolti készletből is adhatnak telefont (a weboldal szerint) vagy csak központi raktárból küldik a boltnak (ügyintéző szerint)? Illetve akkor holnaptól minden nap délután próbálkozzak be, hogy megérkezett -e a telefon? Tulajdonképpen én ezt értettem a beszélgetés alapján.Előre is köszönöm.
-
4Grider
félisten
-
4Grider
félisten
A határozott idő lejártakor érvényes kondícióknak kell maradnia. Tehát az esetleges kedvezményt sem vonhatják meg, feltéve, hogy az még az utolsó hónapban is érvényes, azaz nem csak mondjuk 2-10 hónapra adták. Évente az inflációval emelhetnek és néhány évig nem vezethetik ki a díjcsomagot. Hívogatni viszont garantáltan fognak, de nem szabad bedőlni a díjcsomag hamarosan megszűnik szövegnek, meg kell várni arról az írásos tájékoztatást (törvényileg kötelező 60 nappal előre).
-
Attis7
tag
Visszapörgettem és nem egyértelmű, szóval az ex-digis MobilePlus és MobileJunior csomagoknak mi lesz a sorsa, csak a tarifa s-xxl csomikra lehet váltani, illetve ha határozatlan idejűvé válik, a határozott idő lejártakor irányadó, változatlan havidíjon és feltételekkel az mit jelent, 4980 helyett mennyit kell fizetnem, nem emlékszem, hogy az 1 év hűségre adott vmit kedvezményt?!
-
IamZoli
újonc
sziasztok
rendeltem házhozszállítással egy Samu A57 128GB szürke telefont. A számlán Grey is szerepel. A nyomkövetésnél meg, hogy lila. Ilyenkor mi van? Illetve mennyi idő szokott lenni? Budapestre kell hozni
-
baly81
aktív tag
Urak, Hölgyek!
Meglévő MobileMax+ csomag esetében lehet másik telefonszámot kérni, változatlan felhasználói adatokkal /szerződéssel? (Tehát minden maradna változatlan, csak az előfizetéshez tartozó két számból az egyik helyett másikat szeretnénk igényelni.) Zaklatás miatt kellene a számcsere.
Előre is köszi! -
Abrion
senior tag
hali
tegnap éjjel a pcben lévő tápegység meghalt, és levágta a biztosítékot, vissza lett kapcsolva, de akkor még nem tudtam mi vágta le, szal egyesével próbáltam rájönni, és megtalálni a hibás termék és elkövettem egy hibát áramba helyeztem a upc mediaboxot és nem sokkal később áramtalanítottam, jelen pillanatban a kijelző u126 ír, mit tudok tenni? nincs jel a tvn ez a model van KCF - SA9000PCD -
osonte
őstag
Sziasztok!
Ma rendeltem online mobiltelefont, szerződéshosszabbítással, váltottam újabb díjcsomagra. Ki is számlázták (részlet volt, 0 Ft befizetés) és a "szerződésmódosítás" is elkészült. Bolti átvétellel kértem a telefont, elvileg készleten van.
Viszont utólag vettem észre, hogy a lakcímkártya száma (tartozkodási hely miatt) változott, ami azért nem tűnt fel, mert az állandó lakcímet írta kiemelve a szerződéskötéskor, ami stimmelt, viszont a lakcímkártya számát fejből nem tudtam és elfelejtettem, hogy változott.
Gondolom értesítenek majd a boltban amikor átvehető lesz a készülék, lesz ebből problémám, esetleg elutasítják az egészet vagy akár módosítják a szerződést, illetve lehet csak személyit kérnek és nem is foglalkoznak vele (nem kérnek lakcímkártyát)?
Előre is köszönöm.
-
ledgeri
nagyúr
Van rá app, hogy megnézd milyenek a térerős körülmények (reméltem hogy valaki aki használta, ismeri hozzászól időközben). Én csak itt a fórumon is látottakból tudom, hogy létezik. Nem is tudom i a neve, bár valahol mintha rákérdeztem volna (lehet, hogy a one mobilos topikja hasznosabb...). Nagyváros közepén vagyok, sosem kellett megnéznem, így nem használtam, elmenetelemkor, meg "ahogy esik" a térerős hozzáállásom.
Van az NMHH-nak is kikérhetős doboza, ami folyamatosan logolja a frekiket körülötted. Passz, hogy miként illik igényelni, passz, hogy megfelel-e... Van-e pl "te simedet bele, az meg tovább" módja, hogy ha sim is kérdés.
Kölcson jó telóval is futhatsz köröket.
Meg gondolom nem ez a három csak. Ez is kb Open-source és ebay-chip vonalon a végtelenségig bonyolítható.
Csak azt tudtam biztosan állítani, hogy van rá mód... Annyit is írtam!
-
makoss
veterán
válasz
ledgeri
üzenetére
Köszi a választ, tényleg rossz helyre írtam a vesszőt, de attól még lehet érthető volt a csacsogásom nem?
Itt most az a lényeg nekem, hogy amim most van mobilnet XXL egyre rosszabb, ha lefog járni ha nem, már váltanom kell, mert egyre kevésbé töltődnek be az oldalak, vagy nem is jön be egy sem, csak egy majd háromszoros áron lévő tarifa XXL-t jó volna nem úgy megrendelni, hogy minden nap kínlódik valamit.
Annó a mostani XXL is lassú volt, 2-3 Mbit volt csak, most kb 100-110, de a betöltési idő mikor böngészne az ember, egyre rosszabb.
-
Taszillo
tag
Zsebben hordható routerek vannak, amik úgymond átfordítják a mobil jelet wifi jellé, de mivel azok pont a zsebben hordhatóság miatt beépített antennával vannak szerelve, sokkal jobb vételre nem igen számíthatsz.
Vannak persze akkumulátorral és kiálló antennával ellátott hordozható routerek is, de azt inkább táskában hordozhatod. -
ledgeri
nagyúr
Jószándékkal írom!
Nem azért hülye kérdés, mert nem lehet kitalálni, hogy mire lennél kíváncsi, hanem mert olyan összefüggéseket engedtél össze, amik függetlenek egymástól... és még a vessző is rossz helyen van (minek is az oda
).Ha gyenge a toronytól érkező jel, akkor az az "erősítő"-höz is gyengén fog érkezni... Ha a telód visszajelét szeretnéd boostolni az megint más. Ha a telód gyenge, vagy több eszközöd van, közbeiktatott mobil router hassználható alapból.
Arra is van megoldás, hogy ha pl beltéren rossz a vétel, de kell a teló, akkor így értelmezve erősebb legyen a jeled beltéren.
A fentiek függetlenek attól, hogy milyen csomagod van, technikailag, de gyakorlatban nem mindegy, hogy milyen szerzősédű, aszf-ű SIM-et milyen eszközbe rakhatsz. -
makoss
veterán
Üdv!
Bocs ha netán hülye kérdés, létezik tarifa XL/XXL korlátlan mobilinternethez valami olyan zsebben hordozható kütyü ami gyenge, kapcsolatnál felerősíti a jelet?
Egyáltalán használ valaki valamit gyenge jelre? -
ledgeri
nagyúr
Lehet tudni, hogy itt mennyi lesz az inflációkövető ármódosítás? Yettel reklámban már láttam kiírva, hogy 4,4% lesz ott...
-
válasz
4Grider
üzenetére
Nem lehet, hogy a ha bejövő hívása van VoLTE roamingban, akkor adott esetben tévesen megindul a számlázás? Érted, a hívás bejövő, de mivel VoLTE, így ha nincs rendesen megcsinálva a számlázás (és ugye tudjuk hogy az milyen...), akkor lesz icike-picike IMS forgalom, ami triggerelheti ezt?
-
-
dredjudge84
őstag
Ki is lehet kapcsolni a napijegyet az appban és az a tuti.
-
4Grider
félisten
Lehet kérvényezni, kérdés hogy elengedik-e. Nagyon régóta az a rendszer, hogy ha valaki nem kapcsolja ki a világjegyeket, akkor kiszámlázásra kerülnek azokon a napokon, amikor adat- vagy hangcélú EU-n kívüli roaming forgalom van a sim-en. Mindegy, hogy 10 MB vagy 10 kB, mindegy, hogy 1 perc vagy 100 perc.
Szerbiában tavaly még 3000 Ft körül mozgott 1 MB adat, mára ez már csak 32-33 Ft, így nyilván ott célszerű kikapcsolni napi 100 MB forgalom alatt. -
sopruk
senior tag
Sziasztok!
Van egy MobileMax+ előfizetésem (4490 Ft, 30 GB, 200 perc), családtagom használja csak netezésre.
Múlt hónapban 1 napot volt kint Szerbiában.
Én nem figyeltem mi ez az Adria napi világjegy, automatikusan be volt kapcsolva és kiszámlázott 2990 Ft-ot
Ha jól látom csak 136,35 kB-ot használt, ez csak a háttérműködés szerintem, így nem is netezett
Lehet ezzel kezdeni valamit? Kérvényezni hogy engedjék el pld. méltányoságból?
Köszönöm előre is! -
Empire201
csendes tag
Értem, elképzelhető, hamar kerültem minden esetbe amikor hivtam a 1270-et ügyintézőhöz.
-
4Grider
félisten
válasz
Empire201
üzenetére
Semmi köze a térerőhöz.
Adott toronyra bejön x 100 Mbps (One esetén nem túl sok), x százalékát leterhelik éppen a cellatársak és y százalék szabadon marad. Ha az y/x arány elér egy értéket, akkor az XXL előfizetők nem lesznek lassítva, ha viszont igen, az szivacs. Szóval a tökéletességhez az kell, hogy ne legyen nálad nagy a terhelés és/vagy az átlagnál több sávszélesség álljon rendelkezésre az adott bázisállomáson. -
makoss
veterán
Üdv!
Bocs ha netán hülye kérdés, de mások is tapasztalnak mostanában kimaradásokat az One XXL-nél?
Tudom, gondolom, hogy a mobilnet helyfüggő többnyire, de úgy általában mik tapasztalhatók?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
Olvasd el az összefoglalót!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Otthoni szolgáltatások ITT!
● Díjnet téma ITT!
- Acer Nitro 15 gamer laptop! -i7 9750H, RTX 2060 6gb, 32gb DDR4, 500gb SSD, 1tb HDD
- 3-in-1 PRÉMIUM USB-C HUB /Samsung Dex, MacBook, Surface, Chromebook ,Huawei,Motorola
- Üvegfólia,hidrogél fólia: iPhone ,Honor,Google Pixel,,Nothing Phone,Motorola, Samsung telefonokhoz
- 2TB HDD 100/100 - Több darab!
- Gigabyte AORUS 16X - Core i9 14900HX - 32gb ram - RTX 4090 (175W) 1TB SSD + 2027 januárig gyári gar
- Honor Magic 6 Pro 512GB Black Karcmentes állapot 12GB RAM 6 hónap garancia
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Deep Blue Karcmentes állapot 100% akku (93 ciklus)
- 0% THM 4 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- ELADÓ FÓLIÁZOTT HP EliteBook 840 G9 i7-1265U 16GB 512GB 14" FHD+ 1 év teljeskörű garancia
- iPhone 13 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4593, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Mi lenne ez a hiba, lehet mobilhálózati relevanciája?
Mondjuk én se, mert ha ezt nem lehet választani és nem tudja ott dolgozóként, akkor ezekszerint egy próbarendelést se vitt még végig, remélem a hónap dolgozója... Nem is ez a lényeg, hanem hogy ne járkáljak be, majd küldenek sms-t, ha ott a telefon. Most akkor mi a hadnemondjammimvan? A telefonon direkt kérik, hogy ne várjam az értesítést, nézzek be a boltba, akár minden nap. A boltban meg az a baj, hogy minek megyek be, majd küldik az sms. Akkor most kinek van igaza? Kérdésem mindenhol: kb mikor érkezhet, merre jár, bármi infó, amire a választ senki nem tudja. Gondolom eltűnik egyszer a központba a telefon és majd felbukkan a boltban (semmi raktáti kiadás, logisztikai cég ami szállít, majd raktári bevét...). Mindez mellett várjam az sms-t úgy hogy a rendelésre rámegyek és csak hibaüzenetet ír, rámegyek az előfizetésre -> "váratlan hiba történt" felirat, után még a régi díjcsomagot írja ami módosítás alatt van ("Eltarthat néhány percig, esetleg néhány óráig." - szombat óta írja). Illetve a "Jótállási jegyek"-nél még a régi telefon van, de a vásárlás dátuma már az új telefon és a megrendelés száma is az új telefon. Informatikusként csak gratulálni tudok, hogy ilyen jól működő weboldalt tudtak összerakni és sajnos a humán erőforrásaik is mind online és offline ugyanennyire "bugosak".
Ha jó, ha rossz a jel, megkötötted, onnantól él, próbára, hogy kipróbáld milyen, nincs lehetőség
Dr Bubo