- Magisk
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- iPhone topik
- Megvan a tizedik Redmi Note 12 is
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
ElektrikusDE
senior tag
Szia!
Nekem elvesztett SIM-et havonta 1x ingyen cseréltek! (volt 10 darab, mikor szortíroztam őket pont nem azokat dobtam el amiket kellett volna)
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
szemesi69
addikt
-
Kaba
veterán
válasz albiosz #120893 üzenetére
A cseréhez kell a régi SIM és ingyenes lesz a csere.Amennyiben a régi SIM már nincsen meg,akkor lesz költsége a cserének.Teljesen mindegy honnan veszed a készüléket,egyszerűen csak közlöd az üzletben a tényt,hogy másik készüléked lesz amibe már nem jó a régi SIM.
[ Szerkesztve ]
-
albiosz
őstag
Sziasztok!
SIM cserének van költsége? Micro-nano váltás miatt lehet érdekes. Ha tőlük vesszük a készüléket, akkor gondolom ingyenes, de ha nem tőlük?
-
Lacxp
csendes tag
A naponta pár kapcsolat bontás nem lenne vészes azonban ez a kliens beállításaiban levő keep-alive intervaltól függetlenül perzisztens módon történik. A keep-alive amúgy automaikusan finomhangolásra kerül, már 9 percre csökkent. Azért remélem 9 percenként nem bontják aktívan ugyanazt az amúgy adatforgalmat nem generáló sessiont.
-
RoyBatty
aktív tag
válasz Lacxp #120886 üzenetére
A Telekom mobil interneten NAT-olt IP-t ad, ráadásul főleg számlázási okokból folyamatosan bontogatják a session-öket is (minimum naponta 1x, de inkább többször). A kérdésedre a legegyszerűbb megoldás ha visszamész a Telenorhoz, a te kedvedért nem fogják ezeket a cégszintű beállításaikat módosítani.
[ Szerkesztve ]
-
Lacxp
csendes tag
Sziasztok,
Pár hete váltottam Telenorról Telekomra. Email klinsnek egy nyílt forráskódú szuper appot, a "FairEmail"-t használok 2 Gmail fiókkal. Telenor és wifi esetében nem, viszont a Telekom hálózatán sorozatosan figyelek meg szétkapcsolásokat a szinkronizációban ("connection reset" és "read timeout" formájában). Beszéltem a fejleaztővel, kizártunk minden alkalmazásbeli legetséges problémát. A Telekom hibabejelentés során hibát nem láttak.
Szimptóma: a fent említett szétkapcsolások meglehetősen energia igényesek, kb. 4x hosszabb telefon "ébrentartás" figyelhető meg a Google Pixel 4 XL androidos telefonomon.
Eddigi következtetésem, hogy a telekom aktívan bontja az imap szerverrel folyó élő kapcsolatot, ami végül állandó újra kapcsolódáshoz vezet. Ez akkor is megtörténik, amikor alszok, tehát a telefon mozdulatlan. Budapesten és Kecskeméten egyaránt fenn áll a szituáció.
Ötleteiteket, tapasztalaitokat meleg szívvel fogadom!
Köszönöm,
LaCi -
Zeki
nagyúr
Nekem nem is megy a tv go , csak homokórázik. A régi stabilabb volt.
-
szalai112
senior tag
válasz Cranberries #120883 üzenetére
Szia ugy tudom hogy nem.
-
Cranberries
aktív tag
Jól gondolom, hogy ha a mobilnetemet megosztom a laptopomnak és azon nézem a Telekom TV GO-t, akkor ugyan úgy nem csökkenti az adatmennyiséget, mint ha közvetlenül telefonon nézném?
-
Caranita
aktív tag
-
Kbali
nagyúr
válasz DonThomasino #120879 üzenetére
Telefon egyébként mit mond magáról? Általános/Info/Szolgáltatói zár sorban?
-
leo81
aktív tag
válasz 4Grider #120877 üzenetére
Én ilyet nem tapasztaltam... A hívások mindig kicsörögtek, erre nem kaptam panaszt az ismerőseimtől...Bár csak egy kártyával (telenor) használtam a telefont, de a SIM-et a fentiek miatt visszaraktam a S10-esbe. Azzal hibátlan. Nem is kell nekem az S21...főleg, ha az is tele lehet ilyen hibákkal mint az S20. Ennyi pénzért nem nekem kellene tesztelgetni a szolgáltatásokat és szívni meg hadakozni a Samsunggal, vagy a mobilszolgáltatókkal...
-
4Grider
nagyúr
válasz leo81 #120876 üzenetére
Nekünk a flottában az S sorozatba tartozó legkülönbözőbb Samsungokkal az a problémánk, hogy ha dual 4G módban mennek (két különböző sim kártyával), akkor a bármelyik szolgáltatónál lévő VoLTE hívások időnként nem érkeznek be (kicsöng, csak nem a telefonon), a VoLTE hívások indítása néha sikertelen, a mobilnet pedig sokkal lassabb, mint a másik kártyát 3G only üzemmódban használó azonos típusú készülékek esetén.
-
btudos
nagyúr
válasz Kbali #120872 üzenetére
Nem, a függetlenítéssel akadt gondja a fórumtársnak.
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
leo81
aktív tag
válasz #08176384 #120865 üzenetére
Nekem anno az S20 ultra XEH softwarrel nem ment fel a Telekom 5G-re. Tarifacsomag, SIM, és a lefedettség is megvolt. De samsungék csak értetlenkedtek... Már odáig fajult a dolog, hogy a fogyasztóvédelemmel fenyegettem őket. Mondtam nekik, ha a következő frissítés után sem elérhető az 5G akkor feljelentem őket. És láss csodát, frissítés után lett 5G a telefonon. Szóval szemrebbenés nélkül eladnak egy 5G-s telefont úgy, hogy le van tiltva benne az 5G elérés. Ezen kívül a Telenor VoLTE-val a mai napig nem lehet használni a telefont, mert szaggat a vonal. Vicc... ~500 ezerért ezt kapjuk.
-
Kbali
nagyúr
válasz DonThomasino #120870 üzenetére
Már maga a konkrét webshop funkció?
-
törölt tag
válasz st3v3np3t3r #120867 üzenetére
iPhone 12 pro és egy Huawei 5G cpe pro 2 használok. A Telekomos 5G van a routerben és nagyon jó. Sokkal megbízhatóbb mint előtte a 4G alapú kapcsolat. A sebesség 3xos, a ping általában 10 körül alakul és nem akad be időnként, mint a 4G kapcsolat előtte. Tehát egyáltalán nem felesleges az 5G.
[ Szerkesztve ]
-
-
veterán
válasz st3v3np3t3r #120864 üzenetére
Amint elnézem a komplett voda hibás nem csak a térkép.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
-
törölt tag
válasz st3v3np3t3r #120862 üzenetére
Nem aktív. Ott voltam pont tegnap és egy gramm Vodafone 5G sem volt sehol. Telekom tudtommal meg arra nincs, de a Balaton partvonala szépen le van már fedve Telekom 5G-vel és mindenhol megy is. Több helyen van, mint amit a lefedettségi térkép mutat jelenleg. Ahol én lakom sincs papíron 5G, de a valóságban megy 2100on december közepe óta és jól használható is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz st3v3np3t3r #120864 üzenetére
Én tegnap voltam Székesfehérváron. Sehol nincs bekapcsolt 5G, de az egyik 5G RRU a színház mögötti toronyház tetején díszeleg. Egyenlőre csak 4Gre aktív a 700as sáv.
-
válasz MadMancs #120863 üzenetére
Nem tudom mekkora területet fed le a belvárosi cella.
Most néztem a lefedettségi térképet. Nagyon hibás. A cikk szerint a belvárosban érhető el, de a lefedettségi térkép kicsit odébb jelzi. Most erre mondjam azt, hogy nem lepődök meg, hogy ez is ennyire fos, mint sok más a Vodánál!?!?
Honor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
veterán
válasz st3v3np3t3r #120862 üzenetére
Na ott pont nem voltam.
De ez is érdekes. Lefedettség térkép szerint ennél jóval nagyobb a lefedettség.Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
-
veterán
-
törölt tag
válasz 4Grider #120859 üzenetére
Majd meglátjuk mit hoz a jövő. Egyenlőre ez az 5G nem igazán több sok helyen mint a jelenlegi 4G. Nálam 3600as a Telekom 5G cella szerencsére és toronymagasan jobb mint a 4G szolgáltatás és nem áll be időnként mint a 4G. Routert sem kell naponta újraindítani, mióta 5G van.
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz #08176384 #120858 üzenetére
Ez nem kívánságműsor. Vagy pontszerű lesz a lefedettség jó sebességgel (telefonon ennek nem sok értelme van), vagy lesz normális lefedettség 4G-től csak egy kicsit jobb sebességgel.
Még mindig nem célja a mobilszolgáltatóknak, hogy tömegesen térjenek át rájuk vezetékes internet-előfizetők, mert ebbe még nagy frekvenciás 5G-vel is belefulladnak. -
törölt tag
Én azért nem szeretném, ha 700on menne az 5G. Vodafone ezt építi ki jelenleg is, csak a szépséghiba, hogy senkinek sem működik. iPhone 12ön tökéletes a Telekom 5G (3600 és 2100). A Vodafone pont a 700as 5G-ét építi ki, de nem tudnak a készülékek bejelentkezni rá. Több készülékkel próbálva lett (IPhone 12 pro, Galaxy s20+). Vodafone 5G ikont egy helyen láttam eddig, Siofok Aranyparton a lefedett 3db utcában (3600as teszt hálózat). Szóval 2100 alatt inkább nem kérném az 5G szolgáltatást, márcsak a sebesség miatt sem.
[ Szerkesztve ]
-
MikeWazowski
veterán
válasz Diák66 #120856 üzenetére
Őszintén nagyon örülnék neki, mert nálam nagyon rossz a térerő. Szerencsére van vowifi a telefonon az azért segít. Viszont a második sim-em az vodás, ott mindig max a térerő... pedig 20 évvel ezelőtt a metrón pl. semmi térerő nem volt a vodafone-nál..
A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.
-
Diák66
őstag
válasz MikeWazowski #120855 üzenetére
700 MHz-es jel, amit nemrég nyertek el ugye. Beltéri lefedettség javításra jó lehet. De ezen illene majd mennie az 5G-nek is.
-
MikeWazowski
veterán
-
legenda
válasz DonThomasino #120851 üzenetére
Simán rádugod a készüléket a munkaállomásra, kapjon netet az alkalmazás és a szerverrel szinkronizálva, megtörténik a hálózati zár feloldása a készüléken.
Ha nem elég, akkor biztonsági mentés a készülékről iCloud vagy iTunes útján, majd gyári visszaállítás és mentés visszatétele.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz DonThomasino #120849 üzenetére
iTunes is megoldás.
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
-
Diák66
őstag
válasz Papaj x #120833 üzenetére
Archer MR600... hát nem egy csoda router. Huawei B535-öt azért nem vettem meg, mert Cat7, de azt mondták még a supporton is, hogy nem tulja az LTE-A-t. Hát tudja..... és még okosítani is lehet. Ez a Tp-Link meg egy rakás kaki a maga MTK procijával. Drága fos, de eladni sem sikerül.
-
Papaj x
senior tag
válasz 4Grider #120843 üzenetére
Itt faluhelyen néha a 4G a 0/0át is tudja, akkor a 3G sokat segít a dolgon. S igen, rosszabb gyakran a 4G, konkrétan használhatatlan módon.
"A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott." - “Vezess úgy, mintha loptad volna”
-
4Grider
nagyúr
-
balinlin
senior tag
válasz DonThomasino #120834 üzenetére
Küldik a függetlenítő kódot a megadott számra.
-
DonThomasino
veterán
Szeretnék függetlenítést kérni a telekomtól egy régi készülékre.
Olvastam, hogy itt lehet igényelni. [link]
Mi ennek a menete megigénylem a linken és távolról el is végzik,
vagy mi történik ez után ?[ Szerkesztve ]
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
Papaj x
senior tag
válasz balinlin #120832 üzenetére
Így hardverapró lesz belőle, nem akarok c@gánykodni ezen, mivel nem a bolt, s nem is a router tehet róla. (online igen, mai nap van a 8. nap átvételtől)
Új router (archer 600) megérkeztével 2 napig hibátlanul ment minden, s ismét elkezdte az előző butaságokat, akkor már tudtam, hogy kapufa.. (Pedig ahol lehetett, utánakérdeztem, utána jártam, s mindenki egyértelmű router hibát hozott ki belőle, hát nem..)
Szerk.: eddig ment a manuális beállítással...[ Szerkesztve ]
"A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott." - “Vezess úgy, mintha loptad volna”
-
Papaj x
senior tag
válasz Papaj x #120829 üzenetére
Most megpróbálom ezeket, remélem jó lesz.
balinlin: Igen, lassan az lesz, mert 2 évig jó volt, s napról napra roszabb. Bosszantó az, hogy 54 ezret feleslegesen dobtam ki routerre, mindenki javallata szerint, holott nem ez volt a hiba, mára már kiderült.."A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott." - “Vezess úgy, mintha loptad volna”
-
Papaj x
senior tag
válasz 4Grider #120828 üzenetére
Elvileg kellene lennie mindennek is a routerban.
4G only nem jó, mivel gyakran csak a 3G használható.
Profilbeállításhoz szükséges adatokban esetleg tudsz segíteni, mert nem nagyon leltem."A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott." - “Vezess úgy, mintha loptad volna”
-
4Grider
nagyúr
-
Papaj x
senior tag
válasz 4Grider #120825 üzenetére
Nem, kifejezetten lte net simkártya van. (legalábbis így tudom, így is lett rendelve jópár éve) 2 évig hibátlanul ment, utóbbi fél évben vannak bajok, gyakorlatilag egyre több.
Mobil S 2017 díjcsomag amúgy.
Külön lehet telekom net, s hang adat profilt váltani.[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz Papaj x #120824 üzenetére
Jellemzően minden routerben lehet beállítani kézi hálózati profilt, nem vagy köteles elfogadni az automatikust.
A Telekomnak melyik adatsim-jéről van szó? Mert azoknál jellemzően nem szokott ilyen probléma lenni. Jól sejtem, hogy telefonba való hangcélú simről van szó? -
Papaj x
senior tag
Üdv mindenkinek!
Egy kis segítségre lenne szükségem, miszerint.
Telekomos simkártyás netet használok routerben.
Mivel az előző routerem elég sokat problémázott (azt hittem, hogy az) így cseréltem egy másikra.
Hiba:3G és 4G váltogatás esetén, a router szerint gyakran Disconnectel az internet elérés, ilyenkor belassul, avagy teljes mértékben nincs net.
Folyamatosan váltogatnom kell 3G és 4G között, hogy legyen internet elérésem.Mi lehet a probléma, tapasztalt már valaki ilyet?
Signal jelenleg 100%..
Mikor hiba van, azt írja, hogy konfiguráljam újra a beállításokat, de ezt ugye nem lehet, mivel a sim kártyás profil ezt automatikusan adja..Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
Jakesz
addikt
Sziasztok!
Google Playen hogyan lehet vásárolni havidíjas előfizetőként? Azt a hibát írja, hogy nincs elég keretem és egyenlegfeltöltés szükségeltetik. Havidíjasként azt mégis hogyan? -
pdr755
tag
Köszönöm!
Még egy kérdés (mindenkihez csak Kaba hsz-ére reagáltam): az említett mobilnethez egy Alcatel MW40V típusú 4G router volt. Na mármost, ennek a függetlenítését hogy kell intézni ha majd letelt a hűségnyilatkozat? Azt is lehet telefonon vagy be kell menni?
Vagy esetleg ha 2019 elején kötöttük, akkor már független volt gyárilag is?Előre is köszönöm a segítséget!
-
balinlin
senior tag
válasz MikeWazowski #120810 üzenetére
Szerintem fölösleges, mitől lenne biztonságosabb, mint a telefon biztonsági zára? De persze ízlések és pofonok...
Nem jobb, nem rosszabb a térerő, mint fizikai simmel. De kontakthiba nincsen -
MikeWazowski
veterán
válasz balinlin #120809 üzenetére
Én jobban örülök, ha kéri. Nem vagyok abszolút paranoiás. Mindegy, közben néztem a doksit, amin a qr kód is van. Sim1-nél nincs semmi. Így sikeresen tiltottam is a sim-et, de a PUK rajta volt, amit megadva, tudtam új PIN-t megadni. Így most van happy
Egyébként tapasztaltatok javulást e-sim-mel kapcsolatban? Pl. javult a térerő, vagy kevesebbet fogyaszt a telefon aksija, mintha kártya sim lenne benne?
[ Szerkesztve ]
A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.
-
balinlin
senior tag
válasz MikeWazowski #120807 üzenetére
eSIM esetén miért akarsz pin kódot?
Én pont annak örülök, hogy nem kell pin kód, elég, hogy a telefon van védve. -
pdr755
tag
Sziasztok,
Valaki itt korábban írta hogy a 1414-en jelszó ismerete mellett fel lehet mondani a lejárt hűségű előfizetést. Nekem majd egy mobilnetes előfizetést kell felmondanom amikor lejár februárban a hűség és mivel ez az egyetlen telekomos mobil előfizetésem, nem vagyok annyira képben: ez a jelszó milyen formátumú (hány számjegy) pontosan?
-
MikeWazowski
veterán
válasz #40993792 #120806 üzenetére
Közben látom is, hogy miért. Sim2 helyére lehet csak tenni a micro SD kártyát. Valszeg emiatt lehet csak e-sim a sim2-ben. Köszönöm a segítséget.
Most nézem. Nem is kér már pin kódot... mikor meg be akarnám állítani, nem fogadja el... ilyenkor más lesz a pin-kódom?
[ Szerkesztve ]
-
MikeWazowski
veterán
Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy e sim-et szeretnék beállítani, mivel a telefonom tudja. Dual sim-es a telefonom, sim1-be van a Telekom, sim 2-be a voda kártyám. Megvan a qr kód is a beállításhoz. Sim1-ről kivettem a Telekom kártyát, nyilván úgyse kell majd. Amikor beolvasom a qr kódot, akkor viszont minden áron a sim2-re akarja tenni... miért? Be lehet állítani sim1-re, vagy minden áron sim2-re kerül az e-sim?
-
ElDiabloo
senior tag
Sziasztok, létezik szolgáltató vagy telefon oldalról olyan beállítás, hogy letilstam az átirányított hívásokat ? Kedves kollégám szereti a céges telefont átirányítani a magán számomra. Írja ugye ha átirányított hívás és kitudom nyomni, de kényelmesebb lenne ha nem is csörögne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest