- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- Egy héten belül itt a Motorola Edge 70 Fusion
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Graphics
Jómunkásember
Sziasztok!
Intézett már valaki OP garanciát?
Van egy 13R telóm, a kijelző közepén jobb szélen pixelek tűntek fel, 8-12 db világít, zöld-kék piros színekben.
Fizikai behatás és sérülés nincs a készüléken, tokban és üvegfóliával ellátva használtam kb 1 éve.Végigvittem egy regisztrációs folyamatot, de szerintem ez csak sima szervizelés, tehát nem garanciáztatás, erre kaptam feladási kódot is, és hogy a DHL jönne majd érte.
Csak tisztázni akarom, hogy lehet máshol kellett volna jelentenem ezt és elkapkodtam esetleg?
-
Shinnokina
tag
válasz
bollokcs80
üzenetére
akkor passzolok, nekem nem ír ki eid számot

-
Yeffy
veterán
ahh, mea culpa, most latom, h fel sem tunt, h ezen a telon mashogy vannak a gombok. nem balra nyil, kor, majd kocka, hanem balra nyil, kocka, es 3 vonal. igen, a 3 csikosra ertettem, az nekem ezer eve a kocka a korabbi mobiljaimon.

erdekes, h neked a főképernyőre kockával kilépve, majd 3 csíkos applista gombra bökve ugyanúgy középen van az utoljára használt app. nekem tovabbra sem, ugyanugy eltolja jobbra a legutobb hasznaltat, akarhanyszor/akarhonnan probalom. ra kell nyomnom a 3 csikosra meg egyszer, h kozepen legyen, de akkor mar fel is hozza, mint aktiv appot.
a 3 csíkosra hozza elő a balra lévő appot, szerintem Te is arra gondoltál
igen, de csak akkor, ha az applistaban vagyok, es valtani akarok az appok kozott. ha a fokepernyon nyomom a 3 csikosat, akkor egyszer megnyomva valt a fokepernyo, es az applistas nezet kozott, de mindig jobbra tolva a legutobb hasznaltat, tehat az utolso elotti lesz kozepen. ketszer megnyomva pedig az app lista jobb szelerol hozza fel a legutobb hasznalt appot. tovabbra is illogikus szamomra, de mind1.
na mindegy, azota mar latom, h ez ilyen. a gesztusvezerlesnek mar parszor neki futottam, de eddig nem dobtam el tole magam. lehet, majd teszek vele megint egy probat. bar azzal, h van pereme a tokomnak a kijelzo szelein, h vedje pofara eseskor, igy nem valami kellemes a TPU-val kezdeni a simizest.

-
McLaca
őstag
Nem bizonygattam semmit, mindössze leírta, hogyan működik.

Én gesztusvezérlést használok 2018 óta (amióta OP telóim vannak), így nem tudom, a kocka gomb hogyan működik, de gesztusvezérléssel úgy, ahogy leírtam.
Viszont most bekapcsoltam a gombokat, és főképernyőre kockával kilépve, majd 3 csíkos applista gombra bökve nekem ugyanúgy középen van az utoljára használt app. Kockára duplakatt nekem nem működik, a 3 csíkosra hozza elő a balra lévő appot, szerintem Te is arra gondoltál.
Gesztusvezérlésnél egyébként az utoljára megnyitott app egy jobbra húzás a kijelző alján.
Ezek nyilván az oxygenOS sajátosságai, egyébként ez nekem is furcsa volt elsőre, de már ráállt a kezem, hogy a appot akarok kilőni, akkor jobbra indul az ujjam és ott lököm fel a kijelző szélén. Igazából már annyira megszoktam, hogy kényelmeseb is (nem kell a hüvelykujjamat nyújtogatni). -
Yeffy
veterán
no offense, meg nem szemelyes, de ez nekem kicsit ilyen magyarazom a bizonyitvanyom mutatvanynak tunik. nem, nem minden esetben akarok appot valtani. sokszor csak az aktualisat akarom bezarni. egyik legjobb pelda erre a bankos appjaim. miutan vegeztem veluk, en ugy lepek ki mar ezer eve, h megnyitom az alkalmazasvaltot, es felfele eltolom az appot. igy biztos vagyok benne, h bezarta a rendszer/kilepett rendesen. nem csak hatrakuldom, aztan majd lesz valahogy. eddig ez ment konnyeden, rutinbol. most ezt ugye az OS minden egyes alkalommal jobbra tolja, igy szinte mindig az amugy balra levo, de kozben kozepre tolt appot zarom be, amivel sokszor semmi dolgom nem lett volna. de ha megis, akkor meg nagy esellyel nyithatom meg ujra a menubol, mert mar veletlenul bezartam.
ha meg appot akarok valtani, azt kb 90%-ban az egyebkent balra levore szoktam. arra meg a kocka "gomb" ketszeri megnyomasaval mar at is valtottam. ami nekem mar szinten megszokas, felesleges ez a tili-tolizas.
amit irtal, h menjek a fokepernyore, es onnan nyissam meg az applistat - nem mukodik, ugyanugy eltolja jobbra. ha meg "messzebb levo" appot akarok megnyitni a listarol, akkor igy is, ugy is kell az ujjammal matani a listan, szoval megint semmi ertelme a jobbra tologatasnak.egyszeruen nekem ez nem all kezre. persze, megszokhato, meg ertheto, ha ez a logika mogotte, de attol meg ne akarja jobban tudni, mit hogyan szoktam meg evek ota. vagy, ha mar android, lehessen allitani, mint kismillio mas dolgot. nem beszelve arrol, h ezt eddig egyik korabbi droidos telom sem csinalta, igy gondolom OP/Oppo OS tulajdonsag ez elsosorban.
de hogy ne zarjam nyavajgassal a hsz-t, ezen kivul szinte mindenben bejon a telo eddig, igy egy het nyomkodas utan. kb 90%, h marad. ez kb a legbosszantobb nem allithato tulajdonsaga. remelhetoleg nem lesz tobb.
-
McLaca
őstag
Azért van így, mert ha az applistát hívod be, akkor nyilván váltani akarsz másik appra, így az aktívat eltolja, hogy a korábbiak kerüljenek előtérbe. Ezt csak úgy lehet kikerülni, ha előbb főképernyőre mész és onnan nyitod fel az applistát, ekkor az utoljára háttérbe tett app (amiből kiléptél a főképernyőre) lesz középen.
-
user26
senior tag
Az eSIM támogatásának lebontása:
CPH2655 (NA), CPH2653 (GLO/EU): Általában támogatja az eSIM-et, bár egyes jelentések potenciális szoftveres problémákat jeleznek az eSIM aktiválásával kapcsolatban bizonyos OxygenOS verziókban.CPH2649 (IND), PJZ110 (Kína): Gyakran hiányzik a fizikai eSIM hardver vagy funkcionalitás. A globális/EU ROM használata ezeken a modelleken nem engedélyezi az eSIM hardverét.
Kínában az esim betiltva van , amíg a törvényt nem változtatják meg, az esim nem fog megjelenni.Az eSIM letiltja a második foglalatot.
Tehát az aktív konfiguráció a következő lehet:
Sim1 + Sim2
Sim1 + eSIM
Utolsó ismert információm. -
Yeffy
veterán
válasz
ChrYsler
üzenetére
Koszi a valaszokat!
Az elso az valoban, mas megoldast en sem talaltam ra. Vagy ignoralom, vagy bejelentkezek valamivel.
Viszont a masodik az nalam nem igy van. A Kezelesre (gondolom a Manage szot forditottak erre) nyomva nekem az applista jon fel, amiket lock-olhatok. Gondolom, h ne dobja ki a hatterben futo alkalmazasok kozul. Vagy van meg floating window, split view, lock. Egyik sem az, amit emlitesz.
Pluszban mar eleve kulsos launchert hasznalok, es ugyanugy a vizszintes alkalmazasvalto van, automatikus jobbra tolassal.
-
ChrYsler
senior tag
Az első kérdésre nyilván két megoldás van. Egyik, ha figyelmen kívül hagyod a bejelentkezésre vonatkozó felkérést, másik, ha regisztrálsz egy random email címmel és elfelejted a dolgot.
A másodikra, a task váltásra egyetlen beállítási lehetőséget találtam, de tulajdonképpen ez sem megoldás, csak kicsit máshogy néz ki tőle. Ha egy appon fölül rányomsz a 3 pöttyre és alul a Kezelés-t választod, akkor ki tudod választani, hogy egymásra helyezett, vagy lapos legyen a taskok nézete. Viszont az egymásra helyezett nézetben is ellöki jobbra az éppen aktuális ablakot. (Nyilván, hogy lásd a többit is.)
Ez gyárilag ilyen.
Szerintem ha felteszel egy másik launchert (van belőlük szép számmal a Play Áruházban), akkor az valószínűleg megoldás lesz erre.
-
Zsombe
senior tag
-
ChrYsler
senior tag
Mert Shinnokina segítséget kért ez ügyben. Pontosabban csak feltételezem, hogy ezért írt ide a fórumba és nem egyből az eladóhoz (MM) fordult a problémájával.
Tőled csak azt szerettem volna megtudni, hogy mivel használod az eSIM-et, nálad kiír-e EID számot?
Már régen túl lennénk ezen a kérdéskörön, ha az én készülékem global/EU régiós lenne, de nem az.
Ennyi lett volna a magyarázat. (Mondjuk ha végigolvasod a kommenteket, akkor egyértelmű.)
Nem igazán értem a sértődöttséget, mert nincs alapja. -
bozont
veterán
Az igazság valahol félúton van. Most hazaértem melóból, jobban ránéztem. Mikor elindítottam az esim hozzáadást, kért engedélyt hogy a google-lel és szolgáltatóval kommunikáljon, lekérje gondolom a certifikációkat. Most már van eid szám (about phone-> status-nál is meglehet nézni). Még nekem sincs esim, de lehet egy elkövetkezendő csomagváltásnál váltok rá.
-
-
Yeffy
veterán
errol en is olvastam mashol, jelenleg 16.0.0.210-en vagyok, de a rendszer mar dobalgatja fel, h szedjem le ezt a verziot. nem tervezek rootolni, meg verzioban sem visszamenni, plane, mivel a biztonsagi frissitesek mar ugye nem jonnek kulon sok esetben, hanem bundle modban.
fel lehet ezt rakni, megbizhato? van barmi ismert problema vagy tapasztalat vele, azon kivul, h innentol kezdve nem lehet downgrade-elni?
-
ChrYsler
senior tag
válasz
bollokcs80
üzenetére
Nagyon köszönöm! (Shinnokina nevében is!)
-
Yeffy
veterán
Udv a topiknak,
egy feher OP13-mal csatlakoztam a klubhoz par napja. nem rossz, nem rossz, egyelore ismerkedunk.

lenne viszont ket kerdesem, amire eddig nem nagyon talaltam valaszt:
1) a beallitasokban hogy lehet kiloni, h ne irja ki allandoan, h jelentkezzek be OnePlus accounttal? nincsen, es nem is tervezek regelni.
2) az alkalmazasvaltonal meg lehet azt valahogy oldani, h ha valtani akarok, akkor ne tolja egybol jobb szelre az adott appot, hanem maradjon az aktualisan hasznalt ablak a kepernyon, csak kicsiben? elegge bosszanto.
-
ChrYsler
senior tag
válasz
bollokcs80
üzenetére
Akkor nézd már meg kérlek, hogy a *#06# - ra ír-e EID számot? Tényleg képtelen mindenki megnézni??
-
bollokcs80
Korrektor
válasz
Shinnokina
üzenetére
Én Alzán vettem, nekem tudja.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
Shinnokina
üzenetére
Azt amúgy megnézted, hogy elindítod az esim hozzáadását és kéri a qr kódot? Mert ha nem Eu-s lenne, akkor itt már ki is lépne a folyamatból és nem jönne fel az ablak a beolvasáshoz....
-
ChrYsler
senior tag
válasz
Shinnokina
üzenetére
Miért nem a MediaMarkt-nál érdeklődsz egyébként? Mi miben tudnánk segíteni azon kívül, hogy megerősíti mindenki, hogy támogatja az eSIM-et a OnePlus 13? Nem értem.
-
joco1977
tag
válasz
Shinnokina
üzenetére
OnePlus 13 alzás vásárlás és támogatja az esim-et.
-
ChrYsler
senior tag
válasz
Shinnokina
üzenetére
Ezt a kollégának címeztem.
Ha már ő használja az eSIM-et. -
Shinnokina
tag
nem szeretném a szolgáltatói simet esimre váltani. meg sokra nem megyek vele, ha mégse működik, csak szívni fogok, visszaállítattni, mittudomén milyen adminisztrációja van. Ha a *#06# nem mutat eid számot, a készülék hardveresen nem támogatja az esimet, minden szakoldalon ezt írják.
-
Surci1
tag
válasz
Shinnokina
üzenetére
A vásárláskor a teló doboz zárt volt? Te bontottad fel? Ha esetleg nyitva volt akkor ellenőrízted, hogy a dobozon lévő címkén az IMEI számok és a telóban lévő IMEI számok ugyanazok?
Olvastam valahol 1-2 éve, hogy valaki megvett egy kínai verziós cuccot. Aztán vett egy ugyanolyat magyar webshopból, majd elállt a vásárlástól és visszaküldte a webshopnak a terméket, de nem azt ami vett, hanem a kínai verziósat. A webshop lehet nem nézte át figyelmesen csak újra értékesítette. -
Zsombe
senior tag
válasz
Shinnokina
üzenetére
eSIM váltás ingyenes a szolgáltatóknál.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS routerek
- Arc Raiders
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 128 GB 100% akkumulátor Deep Purple 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Apple iphone 15 Pro Max 256Gb, kártya független, titán színben
- iPhone 16 Pro 256GB Voda/One hibátlan 2026.05.04. Apple jótállás
- iPhone 16 128GB gyári független 2026.12.01. Apple jótállás
- Redmi Turbo 4 Pro (12/256GB) - Snapdragon 8s Gen 4 I NEM Poco F7!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone X 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3586
- Sony WH-CH710N aktív zajszűrős Bluetooth fejhallgaó
- Dell Latitude E7270,12.5",FHD,i7-6600U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E5550, E5570, 5590, 5500, 5501, 5510, 5520 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest