- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
adika4444
addikt
válasz
Diák66 #139306 üzenetére
Laptopba, routerbe rakva - ahogy 4Grider is írja - nem kezeli a hívásokat, de azt nem tudom, hogy ignorálja-e, vagy esetleg elutasítja, ugyanis akkor a főSIM-en is letevődik legjobb tudomásom szerint.
Ráadásul többektől hallottam, hogy kihoztak két multiSIM-et és odaadták a haveroknak, akik telefonba rakták. Így azért meg tudom érteni a kártyák tulajdonosát, hogy tiltatta a hívást.
Ha valakinek sikerült mostanság (a napokban) levetetni a hívást a multiSIM-ekről, megnyugtathatná a kedélyeket
-
Dave1984
őstag
válasz
Diák66 #135300 üzenetére
Hiába beltéri lefedettség ha szart se ad hozzá a sebességhez,max nézegetheted az 5G kiírást a telefonon.
4Grider is említette és én sem értem,nagy népsűrűségű településeken amit tapasztaltam Pécs, Dunaújváros semmi értelme az N28 as 5g nek.
Sőt sokszor még lassabb,mint ha csak 4G hálózatot engedsz.
Nem értem a Telekom logikáját.
B20 only is nem véletlenül kis településeken van már csak.Minden nagyobb faluban városban már minimum van b3. -
Landsmann
addikt
válasz
Diák66 #133192 üzenetére
Ez a Telekom saját hálózata Telekom kártyával, ide a Yettel nem kavarhat be. De egyébként ugyanez a helyzet a Yettel hálózatát nézve is. Ott is ugyanahhoz a számú bázishoz két helyszínt társított. Légvonalban is 56 km a két helyszín közötti távolság. Elvileg akár lehetne-e is csatlakozás mindkettőhöz, csakhogy az időpontból és a Vodafone-os kártya helyszínéből is egyértelműen kitűnik, hogy biza én már Füzesgyarmaton, vagy annak közvetlen közelében voltam mikor azt a debreceni csatlakozást is bedobta, az meg nem fog menni 45-50 km-ről.
Sok jelentőséget nem tulajdonítok neki, csak nem értem az okát. -
törölt tag
válasz
Diák66 #131168 üzenetére
Az ne zavarjon
Nekem évek után derült ki, h hiába adom meg helyesen az adatokat, anyám nevét rosszul vitték be a rendszerbe, és úgy kéne megadnom
A vicc az egészben, h
1. Nem hajlandók javítani, hiába jeleztem. Menjek el sztük ÉN 200km-re anyakönyvi másolatot kérni, és azt mutassam be nekik, h foglalkozzanak vele, eszük ágában sincs hivatalból javítani egy ilyen hibát...
2. Amikor megszületett, már akkor rosszul írták be a nevét, kihagytak egy betűt, és amikor az én papírjaimba digitalizálták, lehagytak egy ékezetet... -
válasz
Diák66 #131168 üzenetére
Pedig valami adat csak nem jó...
Érdemes ellenőrizni a közpinti nyilvántartó szerinti adatokat, ott is szerepelhet akár másként, mint például a személyi igazolványban és elég ugye akár egy pont eltérés.
Meg valahol nem jó manuálisan megadva az adat, hanem azt a fülön kell behúzni, hiába lenne azonos a két érték. -
ggabor02
aktív tag
válasz
Diák66 #126324 üzenetére
Egyik munkatársam pár hónapja vásárolt egy domino kártyát, nem tudta beaktiválni, mert a lakcímkártya számát nem fogadta el a rendszer. Már a beírás után piros maradt az űrlap, nem az ellenőrzés után dobta vissza. Bement egy üzletbe, ott sem fogadta el, mondták, hogy ilyen előfordul. Nem tudták neki megoldani. Vett egy másika kártyát, azt simán ugyanazzal a lakcímkártyával beaktiválta. Tehát nem a kormányzati része rossz, hanem a Telekom rendszere volt ott akkor a hibás.
-
törölt tag
-
bociusz
aktív tag
válasz
Diák66 #121044 üzenetére
Csak lazán kapcsolódik ide, de kíváncsi vagyok az NMHH mikor teszi technológiasemlegessé a 900-as és 1800-as sávokat, mivel azokon jelenleg 5G-t nem szabad szolgáltatni (elavult szabályozás miatt). A mostani pályázat eredményéről szóló határozatból talán majd kiderül.
-
MikeWazowski
veterán
-
MadMancs
veterán
válasz
Diák66 #118670 üzenetére
Jogos nekem is rémlik, de működik.
Viszont rosszul emlékeztem. Dominónál csak annyit ír mennyi az egyenleg és meddig érvényes. Havidíjasnál írja mennyi a mobilvásárlásra fordítható összeg (emeltdíjas szolgáltatásokra fordítandó keretet nem, de az egy másik kategória).
De emlékeim szerint telekomnál teljes dominó egyenleg használható vásárlásra, másik T különböztet csak meg univerzális és sima feltöltést feltöltés helyétől függően, amiből utóbbi csak hanghívás és sms re használható fel, vásárlásra, net rendelésre nem. -
Masato
tag
válasz
Diák66 #118560 üzenetére
Az említett ügyfelem routere gondolom, emiatt "szoftvertákolmány" miatt szakadozik. Néha-néha ki kell húzni. SIM kártya nélküli használatra meg miért venne bárki is LTE routert?
Néztem, ebayen jellemzően Cat6-os routerek kaphatók Litvániából illetve Lettországból. Valahol olvastam, hogy a két országban annyira fejlett a mobilhálózat, hogy átlagfelhasználónak nem divat vezetékes netre előfizetni. Gondolom, a hűség lejártával pedig eladják az eszközöket.
Láttam már egyébként 5G-s routert is eladót, Németországból, potom 400€-ért.
-
C^^
őstag
válasz
Diák66 #118396 üzenetére
Sziasztok!
Látom, mostanában sokat felmerül ez a kérdés. Nekem másik szolgáltatónál van most ugyanilyen megoldással netem, de olcsóbban tudnék váltani Gigaerős NET+-ra, főleg, ha figyelembe veszem, hogy így 3 kártyám lehetne.
Van konkrét tapasztalat azzal, hogy routerben használva a VPN és a P2P korlátozás mértéke mekkora? Teljesen használhatatlan, vagy lehet vele létezni? Munkára is használnám, ezért lenne fontos. Ezen kívül nincs semmi napi forgalmi korlát, ugye, tehát? (Havi 100-300GB között forgalmazhatok, többször van, hogy napi több GB-ot.)
-
-
MadMancs
veterán
válasz
Diák66 #116948 üzenetére
Hiába lesznek elerhetőek 5G eszközök, azért nem fognak emberek telót cserélni egyből, na meg 5G re csak korlatlan enged fel. 5G NSA lenne mindenkinek a legjobb. Valamennyire tehermentesitve lenne B20 mert az egy nagy 💩 jelenleg. Szerencsére mondjuk B3 elég széles körben elerhető.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Diák66 #116917 üzenetére
Jaaa.... már kezdtem félni
mert még nem vettem a laptopomhoz 4G-s modemet...
Gondolom a Telenor szűntette meg és ebből kifolyólag szűnt meg a Telekom-é is...Hát... Lassan ideje, bár még korai, mert nagyon sokan nem rendelkeznek 4G-s készülékkel, főleg olyannal ami VoLTE képes...
-
leo81
aktív tag
válasz
Diák66 #116913 üzenetére
Amennyire vissza tudok emlékezni arra, amikor beszéltem a technikai ügyfélszolgálattal:
A fazon azt mondta, hogy 2021 márciusától jelentősen leépítik a 3G-t... Mondjuk én a (4G+)-ra kérdeztem rá, hogy ezzel mi a terv, de arról nem tudott mit mondani....de ezt az infót megkaptam a 3G-ről. -
kakuk.tamas
addikt
-
anglergab
addikt
válasz
Diák66 #116573 üzenetére
Akinek előfizetése és ahhoz megfelelő adatcsomagja van, annak aktiválható az 5G hozzáférési jog. Illetve kell hozzá még 4G képes SIM, 5G képes mobil és 5G-vel lefedett területen kell lenned. Az 5G mobilban az APN-eknek és az 5G profilnak szerepelnie kell, azaz megfelelően friss és megfelelő régiójú/szolgáltató profilos firmware-rel kell rendelkezned.
Ha ezek közül egy nem teljesül, már nem működik az 5G nálad.
A lényeg technikai értelemben az 5G-s mobil, szoftver+profil, lefedettség. -
balint82
senior tag
-
bb.bocs
őstag
válasz
Diák66 #88250 üzenetére
hát a cuccot olcsóbban vettem
gondolom mivel amikor beleraktam a telekomos kártyát, egyból kérte a függetlenítő kódot, gondolom ha nem függetlenítette volna, nem irta volna ki hogyy felodva . látja az összes hálózatot ha rákeresek, telekom vodafone telenor. manuálisan rámegyek a telekomra felcsatlakzik vagyis korlátozva.
Máshol olvastam aki igy csinálta, és telenorossal megy neki. sajnos nincsen másik kártyám kipróbálni más szolgáltatóval. -
tsteve
senior tag
válasz
Diák66 #88028 üzenetére
a legdurvább csapda azok az eu területről indított hivások, amelyek nem eu területen végződnek... pl. usa-ba hívni telekom kártyával magyar területről csak 99 ft/perc, míg ugyanez a hívás eu területről már 702 ft/perc... sajnos ebbe a csapdába páran bele fognak majd esni, mert nem igazán közismert ez a durva díj...
de pl. angol kártyákkal, a roaming helyzetben indított usa irányú hívások már csak 50-80 penny-be kerülnek szolgáltatótól függően, ami töredéke a Telekom díjnak... Angliából közvetlenül indítva az USA-ba pedig tipikusan 1-2 penny/perc az angol díj, ami még durvább különbség a 99 Ft-os hazai díjhoz képest
-
törölt tag
-
MadMancs
veterán
válasz
Diák66 #79851 üzenetére
Pont ugyanez volt. R ott volt. És szolgáltató : Telekom HU | Telenor HU
1430 meg engem nézett hülyének hogy lehetetlen mert SIM nem engedi belföldi roamingot. Személyesen bementem T pontba, ott szintúgy. SIM csere is volt hátha az a gond. Vicc hogy T nem volt képbe azzal hogy ők mókolnak hálózattal. -
Carline
őstag
válasz
Diák66 #79795 üzenetére
Most, hogy ezt írtátok kipróbáltam, hogy visszavettem a telefont 3G adatkapcsolatra.
Nálam (pláne lakáson belül) eddig nem volt 3G, illetve ha véletlen fel is kapcsolt akkor 0-1 jelerősség volt.
Most pedig H+ volt 3-4-es térerővel.
Lehet, hogy tényleg lesz valami fejlődés?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- ROG Maximus Z790 Dark Hero
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest