Hirdetés
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- OnePlus 15 - van plusz energia
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
WiZARD
veterán
válasz
2-More
üzenetére
igen, én is így számoltam hogy 600 körül meglehetne bontott cuccal, okosan csinálva. 400-500 meg marad zsebemben mint értékcsökkenés.
Így új cuccokkal, fullra csinálva meg lesz 1.5-2m, és mellé fizetnek még mondjuk 400 értékcsökkenést.
És utána nézünk hogy mitől drága a biztosítás?
-
státuszmítingek és egyebek: csodálatos munkahelyemen találtunk egy 2018-as működési szabályzatot, abban voltak ilyen aranyos gondolatok.

én 5 évvel később voltam ott, az ott eltöltött 10 hónap alatt 2 vagy 3 ilyen míting volt összesen, és az se arról szólt, amire kitalálták

ja, a cégnél akkoriban se dolgozhatott 20 embernél több, tehát mindenképp fontos lehetett nagyvállalatot játszani.
-
2-More
aktív tag
válasz
blueboi69
üzenetére
A Sharepoint is O365, és a SAJÁTODRA azt adsz, amit akarsz, a közösre meg nem. Azért jó, mikor sajátot osztogatnak meg orrba-szájba egymással, mert amikor valaki elmegy, az IT tiltja a profilt, az ownership meg ha nincs átruházva, ott lesz valakin aki már nincs. Recurring Teams meating, doszt.
-
2-More
aktív tag
válasz
WiZARD
üzenetére
Úgy számolhatod maszekban, hogy színazonos tükröd már van, 650 az reális ilyen agyonbonyolított szarra, kb 90 forint a zloty, szállítás, számoljunk 100 forint átváltással, 65k. Lökös fényez, az ekkora darabnál minimum egy százas, inkább 150k, ha telit fújnak. Sárvédő javítással szintén. Ajtó horpidoki kb 40 papír, díszlét annyi, amennyi. Szóval, nemhogy 1.1, nagyon max 600 a reális érte, HA nem akarják lehúzni a biztosítót. Én 2 éve meghúztam egy Kia-t, a két ajtót végig, komplett kárügyintézés biztosító, 570 ezer volt a kár.
Ugyanez a szervízre, lökös, CS, tükör, CS, sárvédő CS, plusz a fény 3 elemre az már valóban úgy lesz 1 guriga+ mint a szélvész. -
2-More
aktív tag
válasz
Sipi-
üzenetére
A KGFB megoldja ezt, hogy neked ne legyen jó, hidd el.
Elbaszott infra, mikor odamentem gyár1be, és megjött a Jahno által említett újember, én akkor voltam ott kb 3 hónapja. Kotortunk a szerverszobában, találtunk egy toronyszervert bebaszva a rackbe, néztük, mitcsinál, nagyon semmit. Jó, akkor ezt most kinyomjuk, majd keresik. Nem keresik lassan 8. éve
Fordítottaj, jön user, 2020 táján, hogy elment a gyárból a gipsz jakabné, és ő könyvelt a bittymeretty kft-nek, hol a program. Mondom, azt én honnan a bánatos, rongyba tekert faszú jóistenből tudjam? Mikor ment el a jakabné? 3 éve. Jó, user account elő, reaktivál, profil átnéz, jé, ott van az átirányított desktopon valami faszom ikon. Elkezdem feltekerni a szálat, az ikon az egy shortcut, ami valójában egy remote desktop ikon, egy lengyel szerverre, ami a felvásárolt cégcsoport régi infrájában van/volt, még 2017ből. Még isteni szerencse, a lengyelek is ilyen hagyományőrzök voltak, mint mi, mert ott berregett valami HyperV-n az az ótvar, és még pont le lehetett menteni, a beszántás előtti utolsó órákban. -
2-More
aktív tag
válasz
-NoVa-
üzenetére
Éjszakánként most megint ilyen 7-8-10kmeket csavarok le, attól függ kivel tudok pofázni közben telefonon, kedd napomon 240 percet és 17km megtett távott dobott a lépésszámláló/gps, a melóval együtt. Kb cikáznak a sünök mindenfelé, csak tegnap este láttam hármat, komoly tempót futni, még mindig olyan zajjal vannak, hihetlen.
-
2-More
aktív tag
válasz
Piftuka
üzenetére
Ehh, üdv a fekete felhő alatt. Mondom ezt úgy, hogy fölöttem most éppen azért szakadozottan van. Úgyhogy, ne én legyek a példa, ha bármikor kétséged támad, nézd meg én mit, hogy csinálok, és ha homlokegyenest az ellenkezőjét csinálod, abból nagy baj nem lehet, sőt, valoszleg arra van a jó irány

-
2-More
aktív tag
válasz
-szabi-
üzenetére
Jobb esetben eleve úgy van a Sharepoint link, hogy kattolsz, kiiírja hogy nincs hozzáférés, de katt ide a requesthez. A másik, erre az ír-hív-ír-írj vonalra van feltalálva az a csoda, hogy ticketing rendszer. Mert akkor nyoma van, ki, mit, mikor, kinek kért, nem felejtődik el, trackelhető, SLA, eszkalációs mátrix, approver, istenfasza minden IS lehet.
És nem a másik szemszög a probléma, vagy a béke, mert nem vagyunk egymás ellenségei, nálunk most abból fakadt a probléma, és, ne tudd meg, a vezetőség melletünk van ebben, hogy a production valahol azt képzeli, mivel ő termel, ergo az ő hozza a pénzt, én meg csak viszem, én az ő csicskája vagyok egyben. Holott, ő azért tud (hatékonyan) dolgozni, azért létezik egyáltalán még a cég infrája, mert én IS elvégzem, és szeretem azt hinni, jól végzem a munkámat, mert ha be lenne dobva a gyeplő a lovak közé, hogy peersze használd a torrentes progikat, persze oszd meg forever everyone bárkivel a cuccokat driveon, már rég nem lenne cég.
Én sosem tartom a usereimet, vagy legalábbis, a nagyon túlnyomó többségét dilettánsnak vagy léhűtőnek, de azért akad belőle. Ez olyan, mint minden más, tuningautós, bringás, fegyverbuzi, hogy egy zajos, debil kisebbség bassza el a többség renoméját. -
Jahno
veterán
válasz
Grillo
üzenetére
" És ha nem vagy készen időre, akkor miattad "
És amikor felétek egy Vígh László nevezetű kifejezetten ütni való együgyű figura ezt a másik oldalról elmesélte (175ször), akkor legszívesebben elküldtem volna a kurva anyjába és felvázoltam volna, hogy ennyibe beleférhetett volna némi tárhely meg Office licensz. Jópofa fusi meló árnyoldala ugye, ha ilyen rossz társaságba kavarodik az ember.
3-4 milliárdon felül sokkal több van, csak nem oda érkezett.
-
Grillo
őstag
válasz
Jahno
üzenetére
Pontosan. Én, ha akartam valamit, akkor utána néztem, kipróbáltam, szétszedtem, telepítettem. A fiam szerintem azt sem tudja, emlyik kábel mi. Neki a gép egy dologra van, játszik rajta (max még ppt vagy word). Minden másra ott a telefon. És nem is érdekli.
Mondjuk már 20 éve is, meg tavaly is én szereltem após gépét, meg telepítettem OSt, pedig sógor az IT-s, csak ő programozó valami pénzügyi biztonsági vonalon, nem supportos.
De pl. a 20-as, 30-as kollégák közül is sokan vannak sötéten, és nem csak szigorúan PC vonalon, hanem múltkor megkérdezi, hogy miért adnak a memóriakártya mellé SIM-et? Nem is értettem, erre mutatja, hogy a microSD csomagolásában volt SD adapter, de ő ilyet még nem látott eszközön kívül, így fogalma sem volt semmiről. Az meg fel sem merül, hogy kártyaolvasó, milyen típus, stb. Szóval azért értem, hogy bölcsész, de azért na. -
Grillo
őstag
válasz
blueboi69
üzenetére
Értem, hogy az ITben nagyon kevés pénz van, de vaze, én egy múzeumban dolgozom. Mi a kevés definíciója?
Itt is sok pénz megy el, ha nincs haladás, de biztosan nem bérre
És azt is értem, hogy megrendelő, meg határidő, mert évi 1500 projektet viszünk kb, ezzel általában jár 3-4 milliárd forint szerződött összeg, határidők, kötbér, minden (az ország elvileg összes olyan beruházása megfordul nálunk engedélyezés előtt, ami minimum bruttó 800 millió forintból épül, és van földmunka). És ha nem vagy készen időre, akkor miattad nem épül az akkugyár. Ha készen vagy, akkor is.
Ha itt valakin nincs meló, akkor azért én vagyok a hibás, és a sürgős issue úgy szól, hogy akkor nem 8 óra, hanem 10, nem 5 nap, hanem szombat is. Kell a folyamatos infó itt is, csak esélytelen napi jelenléti egyeztetés.Végülis kimondható, hogy a szolgáltatási ipar ezt igényli, csak azt a részét nem értettem, hogy miért kell mindenkinek végighallgatni naponta, miért nem megy körbe a gazda, és szedi fel az információt (akár többekkel egyszerre beszélve, akik azonos dolgon tevékenykednek). Nekem hasonló vagy 4 céggel ezelőtt volt, mikor a vezetői értekezlet volt hétfőnként, és olyan 4-5 órás. És végighallgattad a mindent is, amihez a világon semmi közöd nem volt, de még csak esély sem volt arra, hogy akár segíts, vagy ráhass bármire, ami nem hozzád tartozott.
-
-NoVa-
veterán
Autóipari pénznyelő, ma lemerült a fekete kulcsában az elem. Ezen kívül a műszakija is lejáróban.Ritka csillagok együttállásaként épp mindkettő autó üzemi hőfokon meleg olajjal forgalomban egymás mellett állt a lámpánál, úgyhogy... Az automata finomabb tranziense egy motorháztetőnyi előnyt jelent a feketének, utána kb azonos a kettő, avagy dinoszauruszt konvertálnak vigyorgássá és széndioxiddá.
-
-igu-
veterán
válasz
npera
üzenetére
Az en hatam is tropa, ezert is lobalom ezt a vackot - ha eltalalja az ember a jo mozdulatot, akkor akar segithet is. Epp csak erre kicsi az esely, ha csak ugy esz nelkul, meg minden nelkul, kizarolag eros elhatarozasbol kapja fel az ember, hogy akkor gyere golyo, megb.szlak szarazon.
-
-igu-
veterán
válasz
Piftuka
üzenetére
Remelem, egyszer es mindenkorra megszabadultal ettol a korsagtol. A leirasod alapjan elegge ergya dolognak tunik.
Nekem a talpi bonye gyulladassal eltoltott ido volt kellemetlen tavaly, ugy 11 honap utan mertem azt mondani, higy 90%-ban rendbe jott. Azota eltelt meg 5 honap, most olyan 95%. Ha igy marad a maradek idore, en mar okes vagyok.
-
WiZARD
veterán
válasz
2-More
üzenetére
Győrben akartuk intézni, egy hellyel volt ismeretségünk, azt hittük így majd könnyen, jól megy. De amikor 4 hét után bökték ki, hogy sorry, a fényező igazából június előtt neki se lát és még az árajánlatot se bírták összerakni a biztosítónak, akkor jött hogy megyünk máshova (Eurobrill).
Ott ma reggel voltunk, már hívtak, hogy árajánlatot biztosítónak elküldték, az már el is fogadta, hívnak ha megjött az alkatrész.A javítás okosban így nézne ki:
A tükröt cserélni kell komplett. Lengyelektől bontott tükör jó színben 650 PLN.
Lökhárítót fényezni kell.
Sárvédőnek kell pici lakatos munka + fényezés.
Ajtónak horpadásjavító + 1 díszléc csere
Az ablakon épp csak látható karcot leszarnám.
Nem értek hozzá, de tippre ez azért bőven beleférne az 1.1m-ba.Komplett szervizben ez lesz:
új tükör (+fényezni kell)
lökhárító fényezés
új sárvédő + fényezés
Ajtót is komplett fényezésre írta a kárszakértő. Mondtam hogy inkább megoldom horpadásjavítóval, ne legyen az is fújva. Díszléc csere.
Ablak csere.Aztán majd megy a levél a biztosítónak hogy kész az autó, fizessék az értékcsökkenést.
AI szerint első ajánlatot ne fogadjam el, mindenképp 2 körben menjen, mert elsőre kicsivel próbálkoznak.
Az autó értéke+javítási díj, és javítandó tételek alapján az AI 300-500ezer körülre tippeli amit lehet kapni erre. De azt írja akár érdemes kérni karteritesed.hu -n kalkulációt, és szükség esetén szakértői véleményt, ha a biztosító nagyon más összeggel próbálkozik. (kalkuláció 6ezer ft, szakértői vélemény meg 30ezer ft) -
Sipi-
őstag
válasz
Jahno
üzenetére
"akkor ezt most elintézem. 9 hónap múlva szólt, hogy na, most felfogták és túljutottunk rajta
"
Előző cégnél ipsec vpn-eket húzogattunk ügyfelekhez. Általában saját router-t adtunk, de volt ahol az ügyfél végződtette a VPN-t. A negatív rekord a VPN felhúzásra kb. 2 év volt. Addigra már kb. mindenki foglalkozott vele a csapatunkból, míg végre sikerült a túloldalnak beállítani azt amit mindannyian elmondtunk, elmutogattunk, lerajzoltunk nekik. Valahol afrikában volt az ügyfél. -
-NoVa-
veterán
válasz
Piftuka
üzenetére
Egy igencsak szűk parkolóhelyen 30 kiló kutya ölben előrehajolva anyósülésre helyezésekor (mert makacs deg ha még nem akarja abbahagyni a sétát, akkor csak becipelni lehet az autóba) becsípődő ideggel indult, aztán az eszkalálódott. A jobb lábamat én sem éreztem sokáig térden alul, mostanra jó. Az igu által ide spontán nem ezzel kapcsolatban bedobott deep squat helyes módszertan megtanulása pl jót tett nagyon, nyújtás + tehermentesítés, stb, de azért a rengeteg tengerparti homokban mezítláb sétálás sem utolsó. Vagy hegyekben, vagy izé, digitális nomádkodtam eleget mindenfelé, mozogni kell. Kellően óvatosan, bemelegítve, odafigyelve a szögekre és irányokra már minden fájdalommentes. Az albérlőnek vittem fel új franciaágyat, összeraktuk, nyári gumik felnistől padlásról le, téli fel, minden izmát megfeszítve sünt bekapni próbáló vadászkutya visszatartása, stb, mindig van mivel tesztelni.
-
Piftuka
veterán
válasz
-igu-
üzenetére
"neked aztan bejott az elet, cimbora"
Az be. Ráadásul ez a lebetegedés csak az egyik volt a velem, ill. szeretteimmel történő most történt rossz dolgok közül.
Valamiért az elmúlt 6 évben mindig valami rosszat hozott a Húsvét. Én pedig nem értem, hogy miért...!? 
Már-már elcsépelt volna, ha ismét azt írnám, hogy "remélem, most már tényleg jó dolgok történnek!"
Mert eszembe jutnak 2-More vonatkozó szavai: "Nem eshet mindig... Pedig de."
Azért csak csak szeretném hinni, hogy mégsem. :)
#173589Jahno
"Tuccélni. 3 hét? Hülyét is kaptam volna. Aztán meg sosem tudni."Hidd el, én is így vagyok vele! Nem bírom a tétlenséget, ráadásul a második hétre a derekam így is teljesen "megmacskásodott".
Viszont nem volt opció nem feküdni. Ez a baktérium a bőr alatti szöveteket, a nyirokrendszert támadja, és erős gyulladást okoz. Az első héten nagyon rá sem tudtam állni a bal lábamra, annyira fájt.
Ha ez történik, az első napokban azon drukkolsz, hogy a lábad minél kisebb részét érintse. És aztán azon, hogy hasson az antibiotikum.
Egyébként bárki elkaphatja egy hámsérülésen keresztül. Az ilyen "tegnap még fűteni kellett, másnap 25-27 fokos trópus melegfront érkezik" típusú időjárásban pedig eléggé gyakori.
A lényeg, hogy a labor értékek végre normálisak. Azért vitaminokat és ásványi anyagokat szedek emelt dózisban, mert az immunrendszert kell roborálni.
A lábfejemben, bokámban a hajszálereket persze lenullázta, mert zsibbadt, érzéketlen lett az érintett területen. Szerencsére azok újraképződnek, szóval majd a mozgás segít remélhetőleg.

A jókívánságokat pedig Mindnyájatoknak nagyon köszönöm!

-
Jahno
veterán
válasz
-szabi-
üzenetére
"Szóval hetek óta nem mozdul előre egy olyan dolog amit előtte fél perc alatt elintéztem."
Nyugi, Tumorral mikor a 3. ember kezdett mellénk akkor megfogott egy hasonló feladatot, hogy kíváncsi vagyok miképpen működnek itt a dolgok, akkor ezt most elintézem. 9 hónap múlva szólt, hogy na, most felfogták és túljutottunk rajta
SPsek és hasonlók nálunk még jók, ott megy fél szavakból is ha júzer tudja mit csinál. Megint más, ha olcsó hülye van a végén vagy valami indián. Nálunk júzer ezt el sem tudná dönteni, hogy kinek írogasson, beesik egy közösbe és elvileg vannak haladók akik felismerik, hogy nahát ez Sharepoint probléma, akkor odatolom az illetékeshez. Aztán néha ott megy félre, akkor vonyítunk, mikor ebből valahogy kitalálja, hogy ez biztos hálózat és nem elérhető, akkor mehet a hálózatosokhoz.... Annó Nagy Sárga dömper mondta itt, hogy azért van, hogy ezeket kibogozza és ráér, ott is kicsit elbeszéltünk egymás mellett, hogy ki miért van ott, meddig terjed a hatalma és mi a tudása, erről fel kell-e ismerni, hogy SP vagy hálózat.
Másik helyen önkiszolgáló volt, legördülőből kiválogattad, ezeket szinte valós időben reszeltük meg ha adott volt minden infó. Evoból ugye ezért jöttem el, pont jogosultságot kértek a legfontosabb embereknek, aztán túl sokan lebasztak és nem értették, hogy nincs infó. Másik meg 1 hete megkapta, csak olyan balfaszok voltak, hogy nem fogták fel indián meg összevissza beszélt
Jogosultságkezelések egységesítésé, átláthatóságán elég sokat melózok és lehet sosem lesz vége, de most tök jók állok. Eldaraboltam a fileservert, legalább már tudjuk melyik anyag melyik területhez tartozik, ha egy terület költözik akkor egyben lehet kezelni, ha valamit kinövünk akkor 1-2-5-20 terás megosztások vannak, ahogy kiadja azt át lehet rakni máshova, amiből júzer semmit nem vesz észre és éppen csak minimál leállással jár.
-
-szabi-
addikt
Belső hálón új SharePoint beállítások vannak.
Eddig az irodához tartozó oldalakon simán tudtam jogosultságokat állítani, mikor kellett fél perc alatt elintéztem.
Most már nem így van.
Írnom kell egy emailt az it-nak, hogy állítsák már be Bélának a hozzáférést mert közösen dolgozunk egy könyvtárban.
Visszaír, hogy pontosan mi a hibaüzenet.
B@szki, hozzáférés hiányában vajon mi a hibaüzenet de persze türelemmel válaszolok.
Mire felhív telefonon, hogy ne neki írjak mert ezzel másik it-s foglalkozik.
Nagyon b@szki én a központi emailre írtam a francért válaszoltál ha nem is a te dolgod.
Mondom neki amit most elmondtál írd le levélbe és tedd be cc-be a főnökömet is.
Persze azóta se jön az email, tudta ha válaszol arra tudok hivatkozni és megint it vs felhasználó cirkusz lesz.
Szóval hetek óta nem mozdul előre egy olyan dolog amit előtte fél perc alatt elintéztem.Sok volt mostanában az összes felhasználó is életképtelen, gondoltam másik szemszögből is érdemes ezt megnézni, béke.
-
Jahno
veterán
válasz
2-More
üzenetére
Nálunk ügyfélszolgálat van civileknek. Emailos, webes és személyes (egy részével foglalkozom csak, többi itt van mellettem, akad rálátás). Személyessel nincs baj, azok ahogy nézem értelmesek. Néha nem a megfelelő helyre és időben mennek, de max. ennyi.
Jövő héten 4-5 napig enyém lesz a levelezés igazgatása, az már combosabb hatástanulmány.
-
-
Jahno
veterán
válasz
2-More
üzenetére
Systemaxnál volt egyszer nagyon kardinális dolog, nem hitték el, elmentek a NET54hez, ugyanazt mondták szóról-szóra. Utána a Delta, Nextira is (ezek kicsit több pénzért). Ettől persze középső főnök csak hisztisebb lett ránk is meg mindenkire. igazi csapkodós hülye picsákat játszottak mert nem az a baj, hogy baj van,hanem fájt, hogy nincs igaza. Jó ez na :-D Asszem 12 céget kérdeztünk meg mire feladták, végül találtak olyasmit ahol azt mondták amit hallani szeretett volna, végül addig szervezték a dolgot míg minden elévült.
Derrick és Harry írt késpbb hasonlóról, hogy vannak helyek ahol alapban nem lehet igazad, vagy az addigi tanácsadói, műszaki csapatnak sem, mert csak.
-
WiZARD
veterán
válasz
blueboi69
üzenetére
Voltunk a karosszériásnál.
Azt mondta biztosító ajánlat kb úgy szokott kinézni, hogy kiszámolják az árakat, és annak a nettójának 60%át ajánlják.Biztos meg lehetne ennyiből oldani, ügyesen, bontott tükörrel, sárvédő lakatolással csere helyett, stb, még maradna is. De se időm se kedvem ezzel szórakozni. Csinálják meg új cuccokkal, fullosan.
Kíváncsi leszek a végére. -
2-More
aktív tag
válasz
Jahno
üzenetére
alá is kommenteltem

"Jopar eve megtalalt egy ceg, egy full egyedi PC alapu meroeszkozt kellett volna belezsufolni egy Peli dobozba. Mikor vazoltam, hogy polcrol van ilyen ipari notesz mindjart 5-6 cegtol (pana tough, dell xpr, getac, general dynamics, stb) akkor az volt a reakcio, az komolytalan, de majd ez, ez lesz AZ, ami.Aztan rajottek rengeteg eszukkel, a max megengedett suly 15kg, ebbol 12 a Peli onmagaban, es jott ugyanigy az otletborze, higy dehogy a magnezium, a titan, a karbonszalas mauanyag, stb. Aztan mikor meglattak az arakat, mindjart nem kellett a meseanyag"
Akkoriban a titánötvözet amúgy tömbanyagban milliós tétel volt per kg, és százonzezres lemezanyagban per négyzetméter.
-
2-More
aktív tag
válasz
blueboi69
üzenetére
Nem, mert akkor rádrúgja az ajtót SK, vagy Teams, vagy felhív, és veri magát, vagy ha nem neked, egyből a manager managerének a managerének, és a vége úgyis az lesz, hogy meg kell csinálni, de még pofavágás is van belőle, és a legvégén te leszel a büdösköcsög aki nem teamplayer meg problem solving mindset meg faszom.
-
2-More
aktív tag
válasz
blueboi69
üzenetére
Vicces vagy. Itt van simán artist, aki kb a gyerekem lehetne, és simán felvesz ticketet úgy, hogy "lassú a gépem", vagy, "nem fut le a render". Eszébe nincs nézni egy erőforrásmonitort, lefuttatni egy debugot a projektfileon, levenni a textúrákat, kettébontani a renderlistát, MELYIK felében akad e meg, semmi. Olgyadmeg, jobbágy, ez a hozzáállás.
Üzlettársam, ha a flippernek BÁRMI baja van, két kézzel ellöki magát a géptől, és közli, nem működik. Ennyi, nem több. Nem működik. 24 év után.
Minap átmentem merthogy az eladós zenegép nem megbízható. Ezt 2 éve is megmondtam, hogy erre a rakás szarra NEM tudok felelősséget vállalni, ajtógarival lehet eladni, NEM fogok kimenni még a szomszéd utcába sem, hogy nem szól szépen a kisgrofó. Eleve szar is volt, csereberéltem, állítgattam, ebben CDM4 lézer van, NINCS hozzá alkatrész. Kihívta az öreg mágust, majd lebaszott mint a szart, hogy az öreg Lacibácsi negyed óra alatt megoldotta, és hogy én belevágtam a faszomat az egészbe és nem akarom megcsinálni. Mindegy átmegyek, hogy eszerint az elmúlt 1 évben csak elromlódódódott az öreg munkája, de van csere lézerfej, megjavította. Rakom be az elsőt, nem 1 perc cserélni ám, 5ből 5 CD nem szól. Rakom be a másodikat, azzal sem.
És itt nem az a baj, hogy valaki nem ért hozzá, az már inkább, ha rendszerszemlélete sincs, hogy a világ nem fekete-fehér, de a legnagyobb baj, nem is akar érteni SEMMIT és semmihez sem, csak olgyákmeg legyenjó. -
Jahno
veterán
válasz
-NoVa-
üzenetére
Napi Tibor-tech, ha már emlegettem:
"Jajaj. Már az alumíniumra is találjak ki helyettesítő anyagot, mert drága. Legyen ugyanolyan könnyű, korrózióálló, hegeszthető és olcsóbb.Mondtam is a tisztelt fejesnek, hogy:- a feltételekből 3-at tudok egyidejűleg garantálni.- Te vagy az anyagmérnök, találj valamit mind a négyre.- Nincs ilyen, anyag, ha meg lenne, akkor nem kéne az alumínium.- Jó, de ha lenne, mit választanék? - !? (Lottó ötöst, többször)Szóval egyre több "anyagias" gond van és egyre több külsős agyas. Nem értenek hozzá, de legalább sokba kerülnek. Sok alumínium kijönne az "árából"Egyre többet hallom amúgy a többiektől, "wie damals in der DDR", vagyis mint annak idején az NDK-ban..."
-
Jahno
veterán
válasz
blueboi69
üzenetére
Mit jelent az "ért hozzá"? Ez csak hiszed. Nagy része pont elfelé butul, itt a gép, 20 éve használja de fogalma nincs semmiről. Nem lát bele, nem is érdekli, doboz, rossz, oldja meg.
Én most azokról beszélek, akik a levélnek nem írnak tárgyat, nem mondja meg milyen rendszerbe nem tud belépni vagy 2 gigás filét próbál levélhez csatolni. Minden a mobiltelefonnal van és bármi felmerül akkor falu Face csoportjába és Geminihez rohan, nagy része képernyőképet nem tud csinálni de sokszor úgy fotózza le a hibát, hogy olvashatatlanul homályos. Össze tudok szedni egy komplex listát, ráadásul ha már általános használatról van szó, akkor a külsős júzereknél soknál pontosan tudjuk, hogy hány éves, vagy a paraméterek alapján besaccolható.
Alapvető felhasználói dolgokkal nincsenek tisztában és itt nem arra gondolok, hogy ki ír Ekcelhez VBS makrókat és még háttérképet is PSből cserél. Utána jönnek a specifikus dolgok, kérdés/hibabejelentés okosságát valahol általános iskola elején kellene tanulni, hogy tanuljanak meg legalább kérdezni.
-
blueboi69
őstag
válasz
2-More
üzenetére
"ha meg belövöd mandatory fieldnek a ticketingbe, nem vesz fel ticketet mert bonyi."
akkor igazából problem solved. majd felveszi az aki értelmes és a te életed is jobb lesz. nem?
Mondok jobbat. Kb 1évig küzdöttem, hogy legyen jogom bizonyos csapatnak ticketet nyitni. Végül megoldották a jogi lépésekkel, nagy volt az öröm. Éveztem is ezt kb 1évig, utána valamit tekertek és ticketet ugyan van jogom nyitni, de bizonyos mandatory mezők legördülői listáit üresnek látom. Azokban a ticketekben amiket a mámorító 1 év alatt nyitottam, utólag belenézve, a mandatory field-eknél ott van, hogy nincs hozzá jogom.
Szóltam ismét, hogy hát itt valami hiba van a mátrixban és oldjuk már fel ezt..... 9hónapja várok erre.
de így legalább kérhetem meg a kollégákat, hogy nyissák meg helyettem. -
Jahno
veterán
válasz
2-More
üzenetére
"miért van az, hogy"
Erről egy darabig milliméterre van logunk, még az egymás közti mozgásokról is, mert eddig az összes ilyen "valahova eltűnt" megmagyarázható volt, nahát. Most szívunk, mert januári leveleket keresnek, elég fontos, akad már rá kamat és kötbér is, viszont ennyi logot nem tudunk elrakni és megy a vakarózás. És ezeket szerintem tizen évekre el kellene tenni... Egységes utasítás nincs, mindenki sunnyog, júzernek nem jó, üzemeltetésnek nem jó...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Használt OnePlus Nord 3 5G 8/128GB, 91% akkumulátor, 12 hónap garancia!
- Dobozos ÚJ! HP ZBOOK Firefly 16 G10 /i7-1355U/16GB/1 TB SSD/FHD+/IPS/NVIDIA 4 GB Magyar bill
- Szép állapotú Apple iPad Air 5 M1 64GB, Wi-Fi + Cell, 90% akku, 12 hónap garancia!
- Hibátlan állapotú Samsung Galaxy S24+ 12/256GB, 12 hónap garancia!
- HP EliteBook 840 G11 Ultra 7 / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD+ IPS / Garancia 2027.11.
- Bontatlan! PlayStation 5 Slim Digital + kontroller 2 év garancia 2028.04.09-ig, számlával!
- iPhone XS Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3997
- Apple iPhone 16e 128 GB White 100% Akkumulátor 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Honor Magic V2 / 16/ 512GB / Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- 0perces DDR5 5600 vadiúj 2x16GB memória 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Itt is sok pénz megy el, ha nincs haladás, de biztosan nem bérre

Sajnálattal olvastam korábban is, hogy jártál a gerinceddel...!
Valamiért az elmúlt 6 évben mindig valami rosszat hozott a Húsvét. Én pedig nem értem, hogy miért...!? 

de így legalább kérhetem meg a kollégákat, hogy nyissák meg helyettem.