- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Csak 15 ezret kérnek ezért az autós fejegységért - hát olyan is
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-igu-
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #157283 üzenetére
azok latvanyosak tudnak lenni
-
NauTiLUS_HUN
tag
hogy a kert témánál maradjak, rendeltem két banánfát, elvben -10 fokig fagytűrőek
még nem tudom hova rakom, de megoldom.
-
npera
addikt
-
npera
addikt
"You know, I'm something of a family myself" -
blueboi69
őstag
válasz
Sipi- #157275 üzenetére
Nem, csak nádfedeles és azt mondták ott nincs hova rögzíteni. Mondjuk tényleg szép, rendszeresen karbantartják, de akkoris.
Ha másik szolgáltatót választ, mint ami nekünk is van, akkor behúzzák kérdés nélkül abban a kpe csőben amit leástam a föld alá, direkt erre a célra, hogy ne legyen légkábel...két csövet raktam le, egyet magamnak, egyet nekik, hogy majd ha kell, akkor legyen. De a tkom közölte velük, hogy nem húzzák be ismeretlen csőbe és ők csak kijelölt megtervezett csővezetékbe húzzák be. A szabványuk szerint ilyen magasnak kell lennie az oszlopnak, hogy ha Londonból idetéved egy emeltes busz, az se akadjon fenn.
-
Sipi-
őstag
válasz
blueboi69 #157226 üzenetére
És akkor már nem is fog kelleni az akksis
De, mert 110 bar-ral nem küldeném meg a zsalukat pókháló leszedés címszóval, mert szerintem szétszedné
Annyival bentebb van a ház, hogy nem lehet közvetlenül a házhoz húzni a légkábelt? Nyaralónál az utca túloldaláról lévő oszlopról direktben húzták az optikai kábelt az emeleti erkély felső keresztfájára, pedig légvonalban legalább 15 méter, vagy több a távolság. -
blueboi69
őstag
Jól gondold meg ha macskaként szeretnéd azonosítani magad
[link] -
eattila
őstag
Elindult a Giro d'Italia is.
-
zetor2000
őstag
válasz
blueboi69 #157248 üzenetére
Ismi 100-120Ft/db áron tolta az ősszel, amikor volt sok tojása. Van 30-40 tyúkja, klf, vegyes a felhozatal, a tojgli mérete is ~XS...XL méretig terjed.
Ő vett valami tápot, amitől az addig lepukkantak helyrejöttek, a jóképűek meg megtáltosodtak. Tojni is jobban tojnak. Emellé vitamint is kapnak - rendes patikait, ami jó neked-nekem, az a tyúkoknak is.
-
2-More
tag
válasz
-NoVa- #157259 üzenetére
Még hosszú a nap, és haza kell szaladnom az öngyulért, de ki tudja. Mindenestre, ez azért nem kicsit ciki, hanem nagyon, pláne, hogy háborús helyzetben, mikor amúgy is ideges mutatóujjal verte meg a jóisten az ukránokat is, eleve nem vagyunk náluk (sem) a népszerűségi lista élén, egy ilyen 40es fickót ha leültetnek egy kopott íróasztalhoz egy kijevi bunker mélyén, kicsit barnulni a 100 wattos izzó fényénél az arcába fordított olvasólámpával, az nem fog akarni leülni a magyar kormány kedvéért egy huszaskát, hanem dalolni fog, mint a pacsirta, mert biz, a hazaárulás háború idején, nagy értékű károkozással vagy arra tett kísérlettel, az 5ről indul és repkednek rá a 10-15ös halmazatik.
-
-NoVa-
addikt
válasz
2-More #157257 üzenetére
Ma erre megint le fog Feri mondani, csak most a piáról, vagy a MineCraftról. Esetleg valami durvább, Schmidth Marika párhuzamosan néz a két szemével, vagy Matolcsy újabb induló alapítványa transzparensen becsületes lesz, vagy mittomén. Te sem vagy kint gyújtogatni, én sem, szóval lepkefing van.
-
2-More
tag
tegnap tényleg lepkefing volt MP kis egypercese a békeháborúról, de ez most kicsit erősebb, amolyan hagymás-babos, befirkantós:
https://telex.hu/kulfold/2025/05/09/ukrajna-kemkedes-magyar-allampolgar-letartoztatas-nato
Mikor már azt hiszed, végre lehoztunk egy a hetet különösebb szégyenkezés nélkül a nemzetközi porondon mimagyar eNberek, de hétvégére berugja a valóság a putri ajtaját a 44es gumicsizma disznószaros talpával.
-
eattila
őstag
Hátha valakit még érdekel: 18-án lesz Szeleta Kerékpáros teljesítmény túra. 11-éig lehet nevezni. Én ma találtam. Én megyek a 38km -távra, mert hurkalé vagyok még
Abban csak 484m szint van, az 50-ben meg 700+.
-
2-More
tag
válasz
Grillo #157251 üzenetére
meg mintha abban sem lenne teljese egyetértés, hogy amit mi a fekete pestisnek vagy fekete halálnak hívunk, az valóban a bubópestis volt e, vagy egy olyan ága, ami akkoriban megjelent, és ki is pusztult, illetve, ahogy a covid idején, úgy akkor is, aki meghalt ÉS pestises volt, azt automatikusan úgy könyvelték el, hogy abban is halt meg, jóllehet volt egymással átfedésben n+1 járvány akkoriban, és eleve sem voltak valami jó állapotban az emberek.
-
Grillo
őstag
válasz
2-More #157249 üzenetére
Hja, még egyetemen tanultam, azóta van előrelépés. Az viszont biztos, hogy amikor a TBC meg a szifilisz a csontokon elkezd elváltozásokat okozni, szenvedsz velük már elég rég óta. Ezért is nehéz kutatni régészetileg, mert általában gyorsabban meghaltak a delikvensek, minthogy a betegség nekiálljon a csontoknak.
-
blueboi69
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #157247 üzenetére
Az önköltség az oké, sőt, sztem talán a takarmányárak miatt drágábbra is jön ki a tojás, viszont ezerszer finomabb, mint a bolti. Legalábbis ez a tapasztalatom.
Királyak vagytok amúgy, majd ha oda jutok kereslek
Gyógyszeres tippet köszi, ezt nem tudtam. A csirke nem hobby állat, hogy legyen hozzá minden is.
Viszont beteg állatot megenni? -
NauTiLUS_HUN
tag
erről az a növénytermesztés/állattartás dolog otthonról csak annyit, hogy az asszony állatorvos. Van pár baromfink, 6 tyúk, 1 kakas és 12 még nem tudjuk
Tápot etetünk, még így kb önköltség. Magokkal sokkal kevesebbet/kisebbet tojtak.
Ha egy csirke beteg lesz, edd meg. Nincs gyógyszer csak 1000+ os kiszerelésben, ha nincs olyan ismerős állatorvos aki baromfi telepet lát el, akkor esélyed sincs gyógyszerhez jutni.
-
-NoVa-
addikt
válasz
-igu- #157238 üzenetére
Ó, mennyi lehetőség occupada terhelt csapdákba belefutni, és társai. Meg lejárni vésni, kábelezni, beázást javítani, helyi adókat befizetni. Azt már csak elgagyogom, hogy yo quiero comprar esta casa, de akad még némi nyelvi marianaárok a valós élőbeszéd és köztem. 800 napnyi duolingo csak a felszín óvatos kapargatása.
-
-igu-
veterán
-
Jahno
veterán
Szóval ma ide kellett mennem. [link] Lehet ez is a technológiához tartozik, hogy alapban ki kell találnom pontosan hol is jelenjek meg. Gondolták ha megfejtem a bejáratot akkor már ér valamit a dolog és jogosult leszek? Végignyomkodtam az összes reklámot, felhívást, jelentkezési nyomtatványt végül a nyers erő döntött. KItaláltam, hogy inkább elverek egy csomó időt, körbesétálom és ahol emberek vannak meg reklám, az lesz ott. Bláááá, AI korszakában a brute force elég kőkorszaki megoldás, de végül működött.
-
Grillo
őstag
válasz
blueboi69 #157176 üzenetére
Ok, de akkoriban a sertéspestis meg a madárinfluenza sem pörgött ilyen gyakran a közbeszédben, mondjuk a száj- és körömfájás meg pont de. Aztán, ha beütött, kihalt 1-2 közeli falu állatállományának nagy része, meg esetleg pár fogyasztó is elkapott ezt-azt (még csak denevér sem kellett hozzá).
Nagyszülőknél disznónak mennyi helye volt? Vagy azok is mentek a mezőre a falu kondájával? Nálunk volt 8-10 nm nekik, oszt annyi, fele nm bent, fele külső részen. Annyira ez sem tűnik ideálisnak az ő szempontjából, bár faszán tudtak fetrengeni jóllakottan. Mikor nagybátyám disznózott, akkor ott ekkora hely sem jutott 1 példányra, kinti hely pláne nem volt, pedig csak max 80-100-as nagyságrendről van szó.
Nyúlnak mekkora ketrece volt, hány volt?
Azért lehet romantikusan beállítani ezt, én is szerettem falun lenni a mamáknál, de azért ott is arra voltak a dolgok optimalizálva, hogy minél gazdaságosabb legyen. -
blueboi69
őstag
válasz
Sipi- #157217 üzenetére
És akkor már nem is fog kelleni az akksis
Nekem sikerült a fékből a csavart kiszedni, Bujdy adott kölcsön parkside ütvecsavarozót, úgyhogy most patent a dolog.
Ellenben felbaszott a szomszéd, mert az utcafronton a közös kerítés tövébe emeltek egy 6m magas szénacél rudat, mert a szolgáltató amit választottak az csak úgy hajlandó behúzni a légkábelt.
kibaszott rondán néz ki egy zászlórúd. Az ,hogy másik szolgáltatót válasszon az nem opció, nekem behúzták a földbe ásott kpe csőben. Direkt amikor csináltam, akkor húztam nekik egy csövet, hogy később ne kelljen, erre tessék...
-
Grillo
őstag
válasz
-NoVa- #157168 üzenetére
De legalább még nem perforált. A kórházban egyik szobatárs járt úgy a fiával, hogy egy ügyeletről már hazaküldték, mikor a mentő végül olyan helyre vitte be a gyereket, hogy rájöttek, hogy a vakbél miatt fáj a gyomra veszettül. Utána meg mikor kiengedték, volt egy kis fertőzés, mehetett vissza szerencsétlen.
Kitartás, túl lesztek ezen is.
-
blueboi69
őstag
válasz
-igu- #157193 üzenetére
"Nem neztem vegig a videot (csak az osszetevok listajat) de ezt mitol konnyebb megcsinalni, mint a hagyomanyost?"
Hát végig kéne nézni
Amúgy én eredetileg nem főzöm a kolbászt, nincs zsírja, emiatt a tejfölt nehezebb kenegetni.Annyiból egyszerűbb nekem, hogy nem csinálok több réteget és nem kell vergődni, hogy a karikákra szeletel krumpli szétesik-e, hanem eleve össze kell tördelni.rárakom a sült kolbászt meg a tojásokat, leöntöm az egészet a tejfölös lével, reszelek rá csomó sajtot és kész.
A hagyományos rétegzős megoldásnál mindig probléma volt az, hogy most mennyire legyen homogén egy réteg és valami mindig előbb fogyott el, mint a többi összetevő, de látványosan. Ennél a megoldásnál ez nem probléma, megcsinálhatod 2-3tojásból is. -
Jahno
veterán
válasz
-igu- #157220 üzenetére
Lehet nem olyan kategória, de ha kéznél van és akkor használja, mikor kedve adja és évente legalább kétszer, akkor már jó. Bár autóra itt vannak 1ezres körül automata mindenfélék, neki nem állnék kézivel bohóckodni akkor sem, ha kéznél van. 2 évente meg kap egy 40ezres nagy polírt.
Meg aztán falun béreltem szönyeg tisztítót, az jó volt és elég ipari. Ott minden is van, jól megjegyeztem a helyet. Negatív érték a táblázatban, hogy másnap hajnalban kellett visszavinni, majdnem 1 óra alatt fordultam meg vele 5 kilométerről, elég sűrűn hozzák.viszik a cuccokat és éppen szerencsém volt, mert néha szűkösen tudják odaadni akkor amikor kell és 1-2 hetes előjegyzése mennek, hétvége még zűrösebb. Ha azt nem is vettem occsóért, most más motyók elég rendesen gyűlnek idehaza.
Bár ha nincs szintemelkedés, akkor 2 kilométerre még gyalog is el leszek egy sörrel a kezemben, de ne mondjon olyat, hogy másnap hajnali 9 felé vigyem vissza.
-
-igu-
veterán
válasz
Sipi- #157217 üzenetére
Amit berelnel, az valoszinuleg nem Parkside kategoria, nem kell tarolnod az ev 364 napjaban feleslegesen es nem is kell karbantartanod.
Ugyanezt vegigjatszottam fejben magam is, amikor kikoltoztunk falura: mivel autot nem mosok itthon (tudom, alja nep vagyok), igy tenyleg nekem is csak arra kell, amit te felsoroltal. Evente egy nap egy Kärcher K5/K7 mindent megold, amit kell, utana visszaviszem a 2km-re levo kolcsonzobe, vilagbeke. -
-NoVa-
addikt
Nah, pörög a nap. Kicsicsaj Csipkerózsika üzemmódban heverész, közben a fiammal beugrottunk vizsgálatra, majd ügyvédhez, eladtuk a fél repteret, aztán most nekiállok bepótolni a munkanapot. Egyszerű a élet. És most a NatGeo műsorából:
-
Sipi-
őstag
A Lidl le akarja nyúlni az összes pénzemet. Néztem egy hete, hogy bérelni kellene egy magasnyomású mosót a nyaralónál lenyomni a kerítésnél a követ, járdát, kocsibeállót, stb. Kerestem is, de nem olcsó, 6-8-10ezer / nap. 2 napja néztem, hogy a Lidl-ben jövő hét hétfőtől lesz 22ezerért
Akkor inkább már azt éri meg megvenni, mint féláron bérelni.
-
eattila
őstag
válasz
hobizoli #157210 üzenetére
Mondjuk ez olyan, hogy nem bejárónőt veszel, mikor nősülsz. A feladatok szerintem közösek, vagy megoszlanak. Megegyezés kérdése. Nekem ha kell valami, akkor megcsinálom, elrakom, megfőzöm, stb. De mindenkinek más az ingerküszöbe. Ennyiből én nem alkotnék véleményt komolyabban
-
hobizoli
nagyúr
válasz
2-More #157202 üzenetére
...az ex-kollegam siman elvalt az ilyen felesegtol
a feleseg egesz nap otthon volt a 2 gyerekkel, de a elmosogatni a tegnapelott-elotti kaja utani edenyeket, de mar mosogato melle volt pakolva, mert bele nem fert, meg berakni egy mosast a gepbe sem sikerult, mert a jatszoter meg a szinten kisgyerekes barinokkel telozas volt a legsurgosebb... amikor a gyerekek oviba meg iskolba mentek sem ert ra, mindig lett vmi mas hirtelen dolga
OK, vettek mosogatogepet is, de akkor se sikerult megugrani ezt a problemat, mert abba is bele kene raknia vkinek
gyerekek aludtak addig sem ert ra addig a mosogep-mosogatogep menni, mert sorozatokat kellett nezni a TV-ben...kb mintha ketto kizarna egymast a villanyfogyi miatt
letorolgetni-porszivozni 3-4 hetente, amikor mar a vilagos szinu butorokon is rajzolni lehet a porba
persze most a ex-ferj az utolso szemetlada, meg a rohadt qrvaja, akivel el
nemelyik nonek azert vannak bajok a fejeben -
Jahno
veterán
válasz
2-More #157206 üzenetére
Persze, kiegészítésnek jó, pld. robot megcsíp egy eret, akkor azt 18 órán keresztül ezredmilliméter pontossággal tudja tartani. Vagy tovább. Vagy csak kicsit odébb mozdítani. És olyan tengely mentén is mozog a csuklója, ami orvosnak nem. Vagy valamit kijelölsz szintén tízezredcsilliárdnano milliméter tűréssel odavissza metszi. Mind a hat karjával egyszerre, vagy ahányat kap. Meg ilyesmik.
-
válasz
2-More #157206 üzenetére
ezzel a robottal laparoszkópiás műtéteket lehet csinálni, azzal úgyse igazán tapogatsz semmit. cserébe sokkal kényelmesebb dolgozni vele, és van pár safety feature, pl a lyuknál nem engedi az eszközöket úgy mozogni, hogy a sebet feszegessék. meg sokkal jobb képet lát így az ember 3d-ben, és pl másik szakember távolról hozzá tud szólni, ha kell. jó cucc, nekem tetszett. ki is próbáltam volna, csak sajnos ahhoz sorbaállt előttem n darab igazi sebész, akik elé nem lett volna elegáns befurakodni, megvárni az összeset meg nem akartam
-
Jahno
veterán
válasz
qnadam #157204 üzenetére
Persze, hogy kell a szikész és szakembör is. Távolról elvileg lehetne, voltam régen már ilyen teszten, de nem egyszerű, csomó mindent nem úgy lát és nem jól, fogni is kell dolgokat ha beleznek, meg a mittomén. Tudnék róla litániát írni, ezt-azt szállítottam hozzá egy szemműtétet is majdnem láttam.
-
2-More
tag
válasz
qnadam #157204 üzenetére
Nekem valami olyasmit mondtak, hogy van, amit fizikailag sem lát a hentes, és kell a tapintás, amiben a robot esetén nincs visszacsatolás. A remote support meg ugye a szokásos, ami miatt robotpelóta se lehet, jóllehet, már eljutott oda, hogy nemcsak fel, leszállni is jobban leszáll mint egy kétlábú.
-
válasz
Jahno #157201 üzenetére
nemrég forgattam sebészrobotosat, jópofa cucc, de a sebész attól még kell hozzá. annyi a könnyítés, hogy a szakembernek nem kell bemosakodnia a produkcióhoz, mert a szomszéd szobában is lehet, meg nagyobb képet lát, amit másokkal is megoszthat.
megkérdeztem, hogy remote-ban is lehet-e operálni vele, hümmögtek, hogy elvileg akár meg is lehetne oldani, de azért az felvet pár kérdést meg problémalehetőséget.
pedig akkor ki lehetne adni fiverren alvállalkozónak olcsón.
-
2-More
tag
válasz
eattila #157199 üzenetére
Nálunk hasonlóan:
-krumplit megpucolom, felvágom, megfőzöm, tojást doszt.
-kolbász karikára, rétegez, tejföl, fűszer, stb.
-asszony berakja a sütőbe, majd közli, milyen jót főzött.
-bekerül a hűtőbe, megkérdezem 2 nap múlva, ez ehető e, de nem, mert hátha a gyerek kéri. Azért belezabálok kanállal, hidegen.
-2 nap múlva ismét rákérdezek, same in udmurt.
-5 nap múlva, nagyobb hajjal mint Brian May, és hasonló énekhanggal, egy új élet fejlődik ki a hűtőben (Weird Al Yankovic - Livin' in the fridge).
-Anyázok, hogy ez szarrá ment, ki kell dobni.
-Hacsak nem dobok ki azonnal, még egy hónap múlva is ott dalolászik a hűtőben, és ijesztgeti az embert, ismételt kérdésemre, hogy csak engem zavar e, a válasz: miért nem dobtad már ki. Ekkor kiáshatom a trágyát valahova, és a ciklus indul előről.Az első két tétel helyére bármilyen tetszőleges étel behelyettesíthető.
-
Jahno
veterán
válasz
-NoVa- #157190 üzenetére
Csak a szükséges eszközöket húzták le egy beszerzős Ekcel táblázatból úgy kb. március környékén. Van pár ember aki nem érti, hogy miért kell ennyi vékony tű meg SFP modul meg ilyesmik az alapvető működéshez. Ázsiai figurák még itt rohangálnak nem messze, rákérdezzek egy rendes sebész robotra?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Politika
- Bestbuy játékok
- 3D nyomtatás
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Gaming notebook topik
- Linux kezdőknek
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- HP LaserJet Pro M404dn
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- teljesen ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 256GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- HP ProDesk 600 G2 Mini PC (i5,16GB, 256GB+1TB, Win10) Csere/Beszámítás!
- iPhone 14 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4240
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest