Hirdetés
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
Új hozzászólás Aktív témák
-
2-More
aktív tag
válasz
blueboi69
üzenetére
A Sharepoint is O365, és a SAJÁTODRA azt adsz, amit akarsz, a közösre meg nem. Azért jó, mikor sajátot osztogatnak meg orrba-szájba egymással, mert amikor valaki elmegy, az IT tiltja a profilt, az ownership meg ha nincs átruházva, ott lesz valakin aki már nincs. Recurring Teams meating, doszt.
-
2-More
aktív tag
válasz
WiZARD
üzenetére
Úgy számolhatod maszekban, hogy színazonos tükröd már van, 650 az reális ilyen agyonbonyolított szarra, kb 90 forint a zloty, szállítás, számoljunk 100 forint átváltással, 65k. Lökös fényez, az ekkora darabnál minimum egy százas, inkább 150k, ha telit fújnak. Sárvédő javítással szintén. Ajtó horpidoki kb 40 papír, díszlét annyi, amennyi. Szóval, nemhogy 1.1, nagyon max 600 a reális érte, HA nem akarják lehúzni a biztosítót. Én 2 éve meghúztam egy Kia-t, a két ajtót végig, komplett kárügyintézés biztosító, 570 ezer volt a kár.
Ugyanez a szervízre, lökös, CS, tükör, CS, sárvédő CS, plusz a fény 3 elemre az már valóban úgy lesz 1 guriga+ mint a szélvész. -
2-More
aktív tag
válasz
Sipi-
üzenetére
A KGFB megoldja ezt, hogy neked ne legyen jó, hidd el.
Elbaszott infra, mikor odamentem gyár1be, és megjött a Jahno által említett újember, én akkor voltam ott kb 3 hónapja. Kotortunk a szerverszobában, találtunk egy toronyszervert bebaszva a rackbe, néztük, mitcsinál, nagyon semmit. Jó, akkor ezt most kinyomjuk, majd keresik. Nem keresik lassan 8. éve
Fordítottaj, jön user, 2020 táján, hogy elment a gyárból a gipsz jakabné, és ő könyvelt a bittymeretty kft-nek, hol a program. Mondom, azt én honnan a bánatos, rongyba tekert faszú jóistenből tudjam? Mikor ment el a jakabné? 3 éve. Jó, user account elő, reaktivál, profil átnéz, jé, ott van az átirányított desktopon valami faszom ikon. Elkezdem feltekerni a szálat, az ikon az egy shortcut, ami valójában egy remote desktop ikon, egy lengyel szerverre, ami a felvásárolt cégcsoport régi infrájában van/volt, még 2017ből. Még isteni szerencse, a lengyelek is ilyen hagyományőrzök voltak, mint mi, mert ott berregett valami HyperV-n az az ótvar, és még pont le lehetett menteni, a beszántás előtti utolsó órákban. -
2-More
aktív tag
válasz
-NoVa-
üzenetére
Éjszakánként most megint ilyen 7-8-10kmeket csavarok le, attól függ kivel tudok pofázni közben telefonon, kedd napomon 240 percet és 17km megtett távott dobott a lépésszámláló/gps, a melóval együtt. Kb cikáznak a sünök mindenfelé, csak tegnap este láttam hármat, komoly tempót futni, még mindig olyan zajjal vannak, hihetlen.
-
2-More
aktív tag
válasz
Piftuka
üzenetére
Ehh, üdv a fekete felhő alatt. Mondom ezt úgy, hogy fölöttem most éppen azért szakadozottan van. Úgyhogy, ne én legyek a példa, ha bármikor kétséged támad, nézd meg én mit, hogy csinálok, és ha homlokegyenest az ellenkezőjét csinálod, abból nagy baj nem lehet, sőt, valoszleg arra van a jó irány

-
2-More
aktív tag
válasz
-szabi-
üzenetére
Jobb esetben eleve úgy van a Sharepoint link, hogy kattolsz, kiiírja hogy nincs hozzáférés, de katt ide a requesthez. A másik, erre az ír-hív-ír-írj vonalra van feltalálva az a csoda, hogy ticketing rendszer. Mert akkor nyoma van, ki, mit, mikor, kinek kért, nem felejtődik el, trackelhető, SLA, eszkalációs mátrix, approver, istenfasza minden IS lehet.
És nem a másik szemszög a probléma, vagy a béke, mert nem vagyunk egymás ellenségei, nálunk most abból fakadt a probléma, és, ne tudd meg, a vezetőség melletünk van ebben, hogy a production valahol azt képzeli, mivel ő termel, ergo az ő hozza a pénzt, én meg csak viszem, én az ő csicskája vagyok egyben. Holott, ő azért tud (hatékonyan) dolgozni, azért létezik egyáltalán még a cég infrája, mert én IS elvégzem, és szeretem azt hinni, jól végzem a munkámat, mert ha be lenne dobva a gyeplő a lovak közé, hogy peersze használd a torrentes progikat, persze oszd meg forever everyone bárkivel a cuccokat driveon, már rég nem lenne cég.
Én sosem tartom a usereimet, vagy legalábbis, a nagyon túlnyomó többségét dilettánsnak vagy léhűtőnek, de azért akad belőle. Ez olyan, mint minden más, tuningautós, bringás, fegyverbuzi, hogy egy zajos, debil kisebbség bassza el a többség renoméját. -
Jahno
veterán
válasz
Grillo
üzenetére
" És ha nem vagy készen időre, akkor miattad "
És amikor felétek egy Vígh László nevezetű kifejezetten ütni való együgyű figura ezt a másik oldalról elmesélte (175ször), akkor legszívesebben elküldtem volna a kurva anyjába és felvázoltam volna, hogy ennyibe beleférhetett volna némi tárhely meg Office licensz. Jópofa fusi meló árnyoldala ugye, ha ilyen rossz társaságba kavarodik az ember.
3-4 milliárdon felül sokkal több van, csak nem oda érkezett.
-
Grillo
őstag
válasz
Jahno
üzenetére
Pontosan. Én, ha akartam valamit, akkor utána néztem, kipróbáltam, szétszedtem, telepítettem. A fiam szerintem azt sem tudja, emlyik kábel mi. Neki a gép egy dologra van, játszik rajta (max még ppt vagy word). Minden másra ott a telefon. És nem is érdekli.
Mondjuk már 20 éve is, meg tavaly is én szereltem após gépét, meg telepítettem OSt, pedig sógor az IT-s, csak ő programozó valami pénzügyi biztonsági vonalon, nem supportos.
De pl. a 20-as, 30-as kollégák közül is sokan vannak sötéten, és nem csak szigorúan PC vonalon, hanem múltkor megkérdezi, hogy miért adnak a memóriakártya mellé SIM-et? Nem is értettem, erre mutatja, hogy a microSD csomagolásában volt SD adapter, de ő ilyet még nem látott eszközön kívül, így fogalma sem volt semmiről. Az meg fel sem merül, hogy kártyaolvasó, milyen típus, stb. Szóval azért értem, hogy bölcsész, de azért na. -
Grillo
őstag
válasz
blueboi69
üzenetére
Értem, hogy az ITben nagyon kevés pénz van, de vaze, én egy múzeumban dolgozom. Mi a kevés definíciója?
Itt is sok pénz megy el, ha nincs haladás, de biztosan nem bérre
És azt is értem, hogy megrendelő, meg határidő, mert évi 1500 projektet viszünk kb, ezzel általában jár 3-4 milliárd forint szerződött összeg, határidők, kötbér, minden (az ország elvileg összes olyan beruházása megfordul nálunk engedélyezés előtt, ami minimum bruttó 800 millió forintból épül, és van földmunka). És ha nem vagy készen időre, akkor miattad nem épül az akkugyár. Ha készen vagy, akkor is.
Ha itt valakin nincs meló, akkor azért én vagyok a hibás, és a sürgős issue úgy szól, hogy akkor nem 8 óra, hanem 10, nem 5 nap, hanem szombat is. Kell a folyamatos infó itt is, csak esélytelen napi jelenléti egyeztetés.Végülis kimondható, hogy a szolgáltatási ipar ezt igényli, csak azt a részét nem értettem, hogy miért kell mindenkinek végighallgatni naponta, miért nem megy körbe a gazda, és szedi fel az információt (akár többekkel egyszerre beszélve, akik azonos dolgon tevékenykednek). Nekem hasonló vagy 4 céggel ezelőtt volt, mikor a vezetői értekezlet volt hétfőnként, és olyan 4-5 órás. És végighallgattad a mindent is, amihez a világon semmi közöd nem volt, de még csak esély sem volt arra, hogy akár segíts, vagy ráhass bármire, ami nem hozzád tartozott.
-
-NoVa-
veterán
Autóipari pénznyelő, ma lemerült a fekete kulcsában az elem. Ezen kívül a műszakija is lejáróban.Ritka csillagok együttállásaként épp mindkettő autó üzemi hőfokon meleg olajjal forgalomban egymás mellett állt a lámpánál, úgyhogy... Az automata finomabb tranziense egy motorháztetőnyi előnyt jelent a feketének, utána kb azonos a kettő, avagy dinoszauruszt konvertálnak vigyorgássá és széndioxiddá.
-
-igu-
veterán
válasz
npera
üzenetére
Az en hatam is tropa, ezert is lobalom ezt a vackot - ha eltalalja az ember a jo mozdulatot, akkor akar segithet is. Epp csak erre kicsi az esely, ha csak ugy esz nelkul, meg minden nelkul, kizarolag eros elhatarozasbol kapja fel az ember, hogy akkor gyere golyo, megb.szlak szarazon.
-
-igu-
veterán
válasz
Piftuka
üzenetére
Remelem, egyszer es mindenkorra megszabadultal ettol a korsagtol. A leirasod alapjan elegge ergya dolognak tunik.
Nekem a talpi bonye gyulladassal eltoltott ido volt kellemetlen tavaly, ugy 11 honap utan mertem azt mondani, higy 90%-ban rendbe jott. Azota eltelt meg 5 honap, most olyan 95%. Ha igy marad a maradek idore, en mar okes vagyok.
-
WiZARD
veterán
válasz
2-More
üzenetére
Győrben akartuk intézni, egy hellyel volt ismeretségünk, azt hittük így majd könnyen, jól megy. De amikor 4 hét után bökték ki, hogy sorry, a fényező igazából június előtt neki se lát és még az árajánlatot se bírták összerakni a biztosítónak, akkor jött hogy megyünk máshova (Eurobrill).
Ott ma reggel voltunk, már hívtak, hogy árajánlatot biztosítónak elküldték, az már el is fogadta, hívnak ha megjött az alkatrész.A javítás okosban így nézne ki:
A tükröt cserélni kell komplett. Lengyelektől bontott tükör jó színben 650 PLN.
Lökhárítót fényezni kell.
Sárvédőnek kell pici lakatos munka + fényezés.
Ajtónak horpadásjavító + 1 díszléc csere
Az ablakon épp csak látható karcot leszarnám.
Nem értek hozzá, de tippre ez azért bőven beleférne az 1.1m-ba.Komplett szervizben ez lesz:
új tükör (+fényezni kell)
lökhárító fényezés
új sárvédő + fényezés
Ajtót is komplett fényezésre írta a kárszakértő. Mondtam hogy inkább megoldom horpadásjavítóval, ne legyen az is fújva. Díszléc csere.
Ablak csere.Aztán majd megy a levél a biztosítónak hogy kész az autó, fizessék az értékcsökkenést.
AI szerint első ajánlatot ne fogadjam el, mindenképp 2 körben menjen, mert elsőre kicsivel próbálkoznak.
Az autó értéke+javítási díj, és javítandó tételek alapján az AI 300-500ezer körülre tippeli amit lehet kapni erre. De azt írja akár érdemes kérni karteritesed.hu -n kalkulációt, és szükség esetén szakértői véleményt, ha a biztosító nagyon más összeggel próbálkozik. (kalkuláció 6ezer ft, szakértői vélemény meg 30ezer ft) -
Sipi-
őstag
válasz
Jahno
üzenetére
"akkor ezt most elintézem. 9 hónap múlva szólt, hogy na, most felfogták és túljutottunk rajta
"
Előző cégnél ipsec vpn-eket húzogattunk ügyfelekhez. Általában saját router-t adtunk, de volt ahol az ügyfél végződtette a VPN-t. A negatív rekord a VPN felhúzásra kb. 2 év volt. Addigra már kb. mindenki foglalkozott vele a csapatunkból, míg végre sikerült a túloldalnak beállítani azt amit mindannyian elmondtunk, elmutogattunk, lerajzoltunk nekik. Valahol afrikában volt az ügyfél. -
-NoVa-
veterán
válasz
Piftuka
üzenetére
Egy igencsak szűk parkolóhelyen 30 kiló kutya ölben előrehajolva anyósülésre helyezésekor (mert makacs deg ha még nem akarja abbahagyni a sétát, akkor csak becipelni lehet az autóba) becsípődő ideggel indult, aztán az eszkalálódott. A jobb lábamat én sem éreztem sokáig térden alul, mostanra jó. Az igu által ide spontán nem ezzel kapcsolatban bedobott deep squat helyes módszertan megtanulása pl jót tett nagyon, nyújtás + tehermentesítés, stb, de azért a rengeteg tengerparti homokban mezítláb sétálás sem utolsó. Vagy hegyekben, vagy izé, digitális nomádkodtam eleget mindenfelé, mozogni kell. Kellően óvatosan, bemelegítve, odafigyelve a szögekre és irányokra már minden fájdalommentes. Az albérlőnek vittem fel új franciaágyat, összeraktuk, nyári gumik felnistől padlásról le, téli fel, minden izmát megfeszítve sünt bekapni próbáló vadászkutya visszatartása, stb, mindig van mivel tesztelni.
-
Piftuka
veterán
válasz
-igu-
üzenetére
"neked aztan bejott az elet, cimbora"
Az be. Ráadásul ez a lebetegedés csak az egyik volt a velem, ill. szeretteimmel történő most történt rossz dolgok közül.
Valamiért az elmúlt 6 évben mindig valami rosszat hozott a Húsvét. Én pedig nem értem, hogy miért...!? 
Már-már elcsépelt volna, ha ismét azt írnám, hogy "remélem, most már tényleg jó dolgok történnek!"
Mert eszembe jutnak 2-More vonatkozó szavai: "Nem eshet mindig... Pedig de."
Azért csak csak szeretném hinni, hogy mégsem. :)
#173589Jahno
"Tuccélni. 3 hét? Hülyét is kaptam volna. Aztán meg sosem tudni."Hidd el, én is így vagyok vele! Nem bírom a tétlenséget, ráadásul a második hétre a derekam így is teljesen "megmacskásodott".
Viszont nem volt opció nem feküdni. Ez a baktérium a bőr alatti szöveteket, a nyirokrendszert támadja, és erős gyulladást okoz. Az első héten nagyon rá sem tudtam állni a bal lábamra, annyira fájt.
Ha ez történik, az első napokban azon drukkolsz, hogy a lábad minél kisebb részét érintse. És aztán azon, hogy hasson az antibiotikum.
Egyébként bárki elkaphatja egy hámsérülésen keresztül. Az ilyen "tegnap még fűteni kellett, másnap 25-27 fokos trópus melegfront érkezik" típusú időjárásban pedig eléggé gyakori.
A lényeg, hogy a labor értékek végre normálisak. Azért vitaminokat és ásványi anyagokat szedek emelt dózisban, mert az immunrendszert kell roborálni.
A lábfejemben, bokámban a hajszálereket persze lenullázta, mert zsibbadt, érzéketlen lett az érintett területen. Szerencsére azok újraképződnek, szóval majd a mozgás segít remélhetőleg.

A jókívánságokat pedig Mindnyájatoknak nagyon köszönöm!

-
Jahno
veterán
válasz
-szabi-
üzenetére
"Szóval hetek óta nem mozdul előre egy olyan dolog amit előtte fél perc alatt elintéztem."
Nyugi, Tumorral mikor a 3. ember kezdett mellénk akkor megfogott egy hasonló feladatot, hogy kíváncsi vagyok miképpen működnek itt a dolgok, akkor ezt most elintézem. 9 hónap múlva szólt, hogy na, most felfogták és túljutottunk rajta
SPsek és hasonlók nálunk még jók, ott megy fél szavakból is ha júzer tudja mit csinál. Megint más, ha olcsó hülye van a végén vagy valami indián. Nálunk júzer ezt el sem tudná dönteni, hogy kinek írogasson, beesik egy közösbe és elvileg vannak haladók akik felismerik, hogy nahát ez Sharepoint probléma, akkor odatolom az illetékeshez. Aztán néha ott megy félre, akkor vonyítunk, mikor ebből valahogy kitalálja, hogy ez biztos hálózat és nem elérhető, akkor mehet a hálózatosokhoz.... Annó Nagy Sárga dömper mondta itt, hogy azért van, hogy ezeket kibogozza és ráér, ott is kicsit elbeszéltünk egymás mellett, hogy ki miért van ott, meddig terjed a hatalma és mi a tudása, erről fel kell-e ismerni, hogy SP vagy hálózat.
Másik helyen önkiszolgáló volt, legördülőből kiválogattad, ezeket szinte valós időben reszeltük meg ha adott volt minden infó. Evoból ugye ezért jöttem el, pont jogosultságot kértek a legfontosabb embereknek, aztán túl sokan lebasztak és nem értették, hogy nincs infó. Másik meg 1 hete megkapta, csak olyan balfaszok voltak, hogy nem fogták fel indián meg összevissza beszélt
Jogosultságkezelések egységesítésé, átláthatóságán elég sokat melózok és lehet sosem lesz vége, de most tök jók állok. Eldaraboltam a fileservert, legalább már tudjuk melyik anyag melyik területhez tartozik, ha egy terület költözik akkor egyben lehet kezelni, ha valamit kinövünk akkor 1-2-5-20 terás megosztások vannak, ahogy kiadja azt át lehet rakni máshova, amiből júzer semmit nem vesz észre és éppen csak minimál leállással jár.
-
-szabi-
addikt
Belső hálón új SharePoint beállítások vannak.
Eddig az irodához tartozó oldalakon simán tudtam jogosultságokat állítani, mikor kellett fél perc alatt elintéztem.
Most már nem így van.
Írnom kell egy emailt az it-nak, hogy állítsák már be Bélának a hozzáférést mert közösen dolgozunk egy könyvtárban.
Visszaír, hogy pontosan mi a hibaüzenet.
B@szki, hozzáférés hiányában vajon mi a hibaüzenet de persze türelemmel válaszolok.
Mire felhív telefonon, hogy ne neki írjak mert ezzel másik it-s foglalkozik.
Nagyon b@szki én a központi emailre írtam a francért válaszoltál ha nem is a te dolgod.
Mondom neki amit most elmondtál írd le levélbe és tedd be cc-be a főnökömet is.
Persze azóta se jön az email, tudta ha válaszol arra tudok hivatkozni és megint it vs felhasználó cirkusz lesz.
Szóval hetek óta nem mozdul előre egy olyan dolog amit előtte fél perc alatt elintéztem.Sok volt mostanában az összes felhasználó is életképtelen, gondoltam másik szemszögből is érdemes ezt megnézni, béke.
-
Jahno
veterán
válasz
2-More
üzenetére
Nálunk ügyfélszolgálat van civileknek. Emailos, webes és személyes (egy részével foglalkozom csak, többi itt van mellettem, akad rálátás). Személyessel nincs baj, azok ahogy nézem értelmesek. Néha nem a megfelelő helyre és időben mennek, de max. ennyi.
Jövő héten 4-5 napig enyém lesz a levelezés igazgatása, az már combosabb hatástanulmány.
-
-
Jahno
veterán
válasz
2-More
üzenetére
Systemaxnál volt egyszer nagyon kardinális dolog, nem hitték el, elmentek a NET54hez, ugyanazt mondták szóról-szóra. Utána a Delta, Nextira is (ezek kicsit több pénzért). Ettől persze középső főnök csak hisztisebb lett ránk is meg mindenkire. igazi csapkodós hülye picsákat játszottak mert nem az a baj, hogy baj van,hanem fájt, hogy nincs igaza. Jó ez na :-D Asszem 12 céget kérdeztünk meg mire feladták, végül találtak olyasmit ahol azt mondták amit hallani szeretett volna, végül addig szervezték a dolgot míg minden elévült.
Derrick és Harry írt késpbb hasonlóról, hogy vannak helyek ahol alapban nem lehet igazad, vagy az addigi tanácsadói, műszaki csapatnak sem, mert csak.
-
WiZARD
veterán
válasz
blueboi69
üzenetére
Voltunk a karosszériásnál.
Azt mondta biztosító ajánlat kb úgy szokott kinézni, hogy kiszámolják az árakat, és annak a nettójának 60%át ajánlják.Biztos meg lehetne ennyiből oldani, ügyesen, bontott tükörrel, sárvédő lakatolással csere helyett, stb, még maradna is. De se időm se kedvem ezzel szórakozni. Csinálják meg új cuccokkal, fullosan.
Kíváncsi leszek a végére. -
2-More
aktív tag
válasz
Jahno
üzenetére
alá is kommenteltem

"Jopar eve megtalalt egy ceg, egy full egyedi PC alapu meroeszkozt kellett volna belezsufolni egy Peli dobozba. Mikor vazoltam, hogy polcrol van ilyen ipari notesz mindjart 5-6 cegtol (pana tough, dell xpr, getac, general dynamics, stb) akkor az volt a reakcio, az komolytalan, de majd ez, ez lesz AZ, ami.Aztan rajottek rengeteg eszukkel, a max megengedett suly 15kg, ebbol 12 a Peli onmagaban, es jott ugyanigy az otletborze, higy dehogy a magnezium, a titan, a karbonszalas mauanyag, stb. Aztan mikor meglattak az arakat, mindjart nem kellett a meseanyag"
Akkoriban a titánötvözet amúgy tömbanyagban milliós tétel volt per kg, és százonzezres lemezanyagban per négyzetméter.
-
2-More
aktív tag
válasz
blueboi69
üzenetére
Nem, mert akkor rádrúgja az ajtót SK, vagy Teams, vagy felhív, és veri magát, vagy ha nem neked, egyből a manager managerének a managerének, és a vége úgyis az lesz, hogy meg kell csinálni, de még pofavágás is van belőle, és a legvégén te leszel a büdösköcsög aki nem teamplayer meg problem solving mindset meg faszom.
-
2-More
aktív tag
válasz
blueboi69
üzenetére
Vicces vagy. Itt van simán artist, aki kb a gyerekem lehetne, és simán felvesz ticketet úgy, hogy "lassú a gépem", vagy, "nem fut le a render". Eszébe nincs nézni egy erőforrásmonitort, lefuttatni egy debugot a projektfileon, levenni a textúrákat, kettébontani a renderlistát, MELYIK felében akad e meg, semmi. Olgyadmeg, jobbágy, ez a hozzáállás.
Üzlettársam, ha a flippernek BÁRMI baja van, két kézzel ellöki magát a géptől, és közli, nem működik. Ennyi, nem több. Nem működik. 24 év után.
Minap átmentem merthogy az eladós zenegép nem megbízható. Ezt 2 éve is megmondtam, hogy erre a rakás szarra NEM tudok felelősséget vállalni, ajtógarival lehet eladni, NEM fogok kimenni még a szomszéd utcába sem, hogy nem szól szépen a kisgrofó. Eleve szar is volt, csereberéltem, állítgattam, ebben CDM4 lézer van, NINCS hozzá alkatrész. Kihívta az öreg mágust, majd lebaszott mint a szart, hogy az öreg Lacibácsi negyed óra alatt megoldotta, és hogy én belevágtam a faszomat az egészbe és nem akarom megcsinálni. Mindegy átmegyek, hogy eszerint az elmúlt 1 évben csak elromlódódódott az öreg munkája, de van csere lézerfej, megjavította. Rakom be az elsőt, nem 1 perc cserélni ám, 5ből 5 CD nem szól. Rakom be a másodikat, azzal sem.
És itt nem az a baj, hogy valaki nem ért hozzá, az már inkább, ha rendszerszemlélete sincs, hogy a világ nem fekete-fehér, de a legnagyobb baj, nem is akar érteni SEMMIT és semmihez sem, csak olgyákmeg legyenjó. -
Jahno
veterán
válasz
-NoVa-
üzenetére
Napi Tibor-tech, ha már emlegettem:
"Jajaj. Már az alumíniumra is találjak ki helyettesítő anyagot, mert drága. Legyen ugyanolyan könnyű, korrózióálló, hegeszthető és olcsóbb.Mondtam is a tisztelt fejesnek, hogy:- a feltételekből 3-at tudok egyidejűleg garantálni.- Te vagy az anyagmérnök, találj valamit mind a négyre.- Nincs ilyen, anyag, ha meg lenne, akkor nem kéne az alumínium.- Jó, de ha lenne, mit választanék? - !? (Lottó ötöst, többször)Szóval egyre több "anyagias" gond van és egyre több külsős agyas. Nem értenek hozzá, de legalább sokba kerülnek. Sok alumínium kijönne az "árából"Egyre többet hallom amúgy a többiektől, "wie damals in der DDR", vagyis mint annak idején az NDK-ban..."
-
Jahno
veterán
válasz
blueboi69
üzenetére
Mit jelent az "ért hozzá"? Ez csak hiszed. Nagy része pont elfelé butul, itt a gép, 20 éve használja de fogalma nincs semmiről. Nem lát bele, nem is érdekli, doboz, rossz, oldja meg.
Én most azokról beszélek, akik a levélnek nem írnak tárgyat, nem mondja meg milyen rendszerbe nem tud belépni vagy 2 gigás filét próbál levélhez csatolni. Minden a mobiltelefonnal van és bármi felmerül akkor falu Face csoportjába és Geminihez rohan, nagy része képernyőképet nem tud csinálni de sokszor úgy fotózza le a hibát, hogy olvashatatlanul homályos. Össze tudok szedni egy komplex listát, ráadásul ha már általános használatról van szó, akkor a külsős júzereknél soknál pontosan tudjuk, hogy hány éves, vagy a paraméterek alapján besaccolható.
Alapvető felhasználói dolgokkal nincsenek tisztában és itt nem arra gondolok, hogy ki ír Ekcelhez VBS makrókat és még háttérképet is PSből cserél. Utána jönnek a specifikus dolgok, kérdés/hibabejelentés okosságát valahol általános iskola elején kellene tanulni, hogy tanuljanak meg legalább kérdezni.
-
blueboi69
őstag
válasz
2-More
üzenetére
"ha meg belövöd mandatory fieldnek a ticketingbe, nem vesz fel ticketet mert bonyi."
akkor igazából problem solved. majd felveszi az aki értelmes és a te életed is jobb lesz. nem?
Mondok jobbat. Kb 1évig küzdöttem, hogy legyen jogom bizonyos csapatnak ticketet nyitni. Végül megoldották a jogi lépésekkel, nagy volt az öröm. Éveztem is ezt kb 1évig, utána valamit tekertek és ticketet ugyan van jogom nyitni, de bizonyos mandatory mezők legördülői listáit üresnek látom. Azokban a ticketekben amiket a mámorító 1 év alatt nyitottam, utólag belenézve, a mandatory field-eknél ott van, hogy nincs hozzá jogom.
Szóltam ismét, hogy hát itt valami hiba van a mátrixban és oldjuk már fel ezt..... 9hónapja várok erre.
de így legalább kérhetem meg a kollégákat, hogy nyissák meg helyettem. -
Jahno
veterán
válasz
2-More
üzenetére
"miért van az, hogy"
Erről egy darabig milliméterre van logunk, még az egymás közti mozgásokról is, mert eddig az összes ilyen "valahova eltűnt" megmagyarázható volt, nahát. Most szívunk, mert januári leveleket keresnek, elég fontos, akad már rá kamat és kötbér is, viszont ennyi logot nem tudunk elrakni és megy a vakarózás. És ezeket szerintem tizen évekre el kellene tenni... Egységes utasítás nincs, mindenki sunnyog, júzernek nem jó, üzemeltetésnek nem jó...
-
2-More
aktív tag
válasz
Jahno
üzenetére
Ebből a szempontból a GU kurvajó, gépeik beszélgetnek a céggel, kérik a kelléganyagot, a farbantartást, a mindent. User oldalról? Itt azt nem képes megmondani a hobbit, melyik az ő gépe, úgy keresed ki az asset inventoryból, pedig ott van előtte, ha meg belövöd mandatory fieldnek a ticketingbe, nem vesz fel ticketet mert bonyi.
Mai csúcs: felveszi a ticket, hogy miért van az, hogy egyes emailek a közös levlistára A usernél megjönnek, B usernél meg karanténba megy. Ennyi. Se az, hogy gipsz jakab emailje fásultné savanyú olgának bejön, de kanifaszi gusztinak nem, SEMMI. -
blueboi69
őstag
válasz
Jahno
üzenetére
"Mindig ugyanazt a kört futjuk," "Barkóba" "ledják még 8szor hibára"
vs
" gondolkodunk, hogy mit lehetne még egyszerűbbé tenni, de nem lesz megoldása."
az nem jutott még eszedbe, hogy ezeket a köröket lefutná helyetted egy AI és nemérdekelne senkit, hogy a 10.usertől jön be ugyanaz a lakossági bejelentés, de a végén neked csak egy taskod lenne belőle?
És itt most nem a webes chatbotokra gondolok, hanem valami értelmesebb.
Na, na, na, nem érzed, hogy ez könnyítené az életed? -
Jahno
veterán
válasz
2-More
üzenetére
Most végigfutott a gyáron egy "nem megy a nyomtatás" dolog, aztán ugye jó lenne ha szűkítenék, meg mi mennyire hol nem megy. Esetleg 147en szólnak, de elég lenne egyszer is, hogy srácok, globális ez meg az a baj. Mindig ugyanazt a kört futjuk, egy embernek, kirendeltségen, ott mindenkinek, szomszéd irodában? Kártyát leolvassa, nyomtatási sort látja? Barkóba. Utoljára meg elektromos karbantartás volt és nem dugták vissza, de már valami hálózatosok vakaróztak, hogy miért nem elérhető máshonnan

Elég kis százaléka mondja meg rendesen a folyamatot.
Régebben mikor nem tudom hány száz nyomtatónk volt már az is segített volna ha megmondják melyik. És igen, MINDEN gépen van egy bazi nagy szám ami azonosítja, hogy hol van, mit csinál, milyen kellékanyag kell hozzá, abból mennyi van raktáron, mikor rendeltünk mit, mikor jön az éves üzemszerű karbantartás, mikor érkezik a kellékanyag, meddig béreljük. Helyi és szolgáltatói SP oldalra van integrálva, még azok is ott vannak belőle, amit nem tudok :-D Csak mikor 10 fős irodában az az infó sem terjed, hogy le van adva hibára és majd jönnek karbantartani, ha nagybetűkkel kiírják a nyomtatóra akkor is ledják még 8szor hibára, akkor gondolkodunk, hogy mit lehetne még egyszerűbbé tenni, de nem lesz megoldása.
És már a HD is jön felfelé, hogy "yajj" Exchange hiba, ezekből legalább akkor nem lehet semmi statisztikát sem gyártani, főleg ha közünk nincs hozzá, de ez látszódik a hibaüzenetből is.
-
2-More
aktív tag
válasz
blueboi69
üzenetére
ehhez nem kell AI, alapban is van jobb helyeken céges howto, wiki, társai. Jegyzem meg, normális helyeken eleve az a matek, hogy van egy problémád, akkor megkérdezed a kis csopitársadat, neki is van/volt e, pötit google, aztán ticket, és csak a végén mész az ITra hogy jajj.
-
Jahno
veterán
válasz
blueboi69
üzenetére
Ja,tudásbázis. Összességében az alapvető dolgok, hogy Hellómiszter, lejárt a jelszavam, vagy Hellómiszert, mikor kezdődik az 5 órai teázás? Ezeket megoldja és néha levesz az első vonalasról némi terhet. Aztán meg mindent összekavar és ugyanott köt ki. Vanda és OTP csodáit megírtam a múlt hónapokban, ami fél %al haladóbb dolog az átlagnál ott megáll, mint a szög és csak vergődünk.
-
Jahno
veterán
válasz
blueboi69
üzenetére
"egy tudásbázisból ad instrukciót a usernek,"
Van ilyen kb. 3 éve, de 15 éve is létezett, csak akkor még nem AI volt és most azt mondjátok, hogy az nem is igazi AI csak kezdetleges vacak nem egyről beszélünk :-D
Mostanihoz ki rakja össze a tudásbázist, mi alapján? Éppen elég ha Geminis idézeteket kapunk a júzerektől, aminek pont semmi értelme, de most olyan okos mindenki, hogy rögtön AIt kérdez és így tolja ide, hogy kész, ezt kellene csinálni.
"az a generáció pár év múlva már nyugdíjas lesz."
Az a pár év az legalább 20, mi meg sem érjük. De lehet több, vagy ha így haladunk akkor úgyis mindegy, mert sehol nincsenek erőből vagy hitvallásból kényszerítve arra, hogy miképpen kellene kinézni egy levélnek, hibabejelentésnek.
Lásd fotós csoportok, sosem fog kikopni az, hogy baja van valamivel, szar a kép, homályos, izé, akkor beír valami kérdést, Gemini tippel rá csomó fasságot, másik 200 hülye 200 fasságot és akad átlag 2.5 nem túl hülye aki azt mondja, írd már meg a gépet, konfigot, mutasd meg azt a nyüves képet paraméterekkel együtt. Erre alig pár százaléka alkalmas és ha így kezdené akkor megspórol 200 kommentet. De hát szeretünk barkóbázni. Főleg ha olvasás nélkül idézik be a Gemini kevésbé releváns válaszait, elő sem szűrik, ctrl+c ctrl+v mi meg fogjuk a fejünket.
De igen, sok cégnél ha csak a gép nevére rákeres Jirában már megtalál egy csomó infót. Infó nélkül kérdezni viszont sokkal egyszerűbb és ezt is mindenhol megálmodják, hogy kell egy tudásbázis, mi meg vonyítva fekszünk a földön mikor az indián megfogja és hiáa mondom hol tartok a 280 lépés közül a 230. helyen, mindenáron nullától kezdi el megfejteni, vagy olyan sablonosan, hogy a hajam kihullik. Igen, ezer éve ilyen Wikiről meg tudásbázisokról álmodnak, mire valami belekerülne arra el is évül, meg használható is biztos van valahol, csak mi nem láttuk :-D
Egyik saját modellünk legalább egyértelmű, megetettük 40ezer könyvvel és azokból legózik, talán nem szed össze a netről mindenféle tartalmon kívüli állatságot.
Másik cégünk ugye annyiban meg akarta előzni a piacot, hogy távelérős szoftver elé szerette volna integrálni, két legyet egy csapásra, szolgáltató cégek eladják a távtámogatást, vagy házon belül használják, de ha egy digitális asszisztens még a kapcsolat felvétele előtt segít, akkor tehermentesíti az operátort a sallangoktól, meg a digitális segéd egyszerre 8 millió ügyféllel tudna foglalkozni. Az, hogy nekünk akkor nem jött be, az nem jelent semmit, biztos van működő modell a piacon.
És amit most piacra dobnak, abból sokfélét évekkel ezelőtt láttunk belülről is.
-
blueboi69
őstag
válasz
Jahno
üzenetére
"Most meg ezek jönnek mindenre, hogy AI kell és akkor jó lesz"
AI-OPS-ról nézek épp céges slide-ot.... kössed fel a gatyát

De most gondold el te is, Tumor is, milyen jó lenne, ha a "mi a baja a gépnek" köröket nem nektek kéne lefutni, hanem a user egy AI kliensnek mondja el a bajait, aki adott esetben egy tudásbázisból ad instrukciót a usernek, hogy mit nézzen meg és próbáljon ki, esetleg az egészből legenerál neked egy feladatot
És amúgy sztem már nem sokáig lehet hivatkozni arra, hogy a user azt sem tudja mit kell csinálni, az a generáció pár év múlva már nyugdíjas lesz. -
Jahno
veterán
válasz
Sipi-
üzenetére
Nálunk most az van, hogy Józsi és Béla tudja kin múlik a dolog, nem is mindig kell megbeszélni, mert mire kérdés merülne fel arra megoldják. Előző cégnél évekig lehetne húzni ugyanezt, 37ezer irreleváns tag bevonásával, majd a sokadik megbeszélésnél még magyarázni kell, hogy mi az a vessző és egyáltalán minek meg ki az a Józsi, miképpen korreál Bélával
Valaki felveti, hogy a szomszéd CBAs is hallott már vesszőkről, érdemes lenne külsős beszállítóval tárgyalni, de mire integetsz, hogy semmi dolga nincs vele és maradjon házon belül arra legalább +13 embert már behúztak és nézzük az időpontot. Ez lehet elég távlati is, max. 2 órával előtte lemondják azok, akik amúgy sem illetékesek benne. Végén összesítésnél már nem "3 vessző hiányzik, megbeszéltük, XY feladata az, hogy" lesz a zárszó, hanem valami teljesen más. -
Jahno
veterán
válasz
blueboi69
üzenetére
Nem éppen, de mivel így műxik a világ nagy része, hát jó kérdés.
itt mikor az első hülye előállt a hülyeségeivel, akkor valaki hümmögött, hogy nem tudja miképpen működhet a multi- és versenyszférában is de kíváncsi lenne ott mit szólnának hozzá. Na mondom gyerekek Ti ezt pont nem akarjátok tudni, mert ami itt 140%al kibaszta mindenkinek az ingerküszöbét arra én fel sem kapom a fejem, annyira határérték alatt vagy a világ másik feléhez mérve
-
Jahno
veterán
válasz
blueboi69
üzenetére
Nem csak supporton vagyunk, csak a többivel nehezebb előbbre jutni. Tervezzük meg az évet. Ok, mik a feltételek? Mármint azon kívül, hogy nincs pénz. Rinyálhatok, hogy kellene új tároló, szerver, lejár a support valamire, általában elvárják ezeket a nagyon magas szintű lúzungokat, gyakorlatilag meg tök mindegy és nem is rajtunk múlik. Holnap meg bevezetjük a valamit, de most és gyorsan. Bővül a cég, épül le a cég? Találd ki előre, de ha megtippeled sem foglalkoznak vele.
Support meg infra tervezés és költségek. Ugyanaz minden pepitában, minden egyes évben mindenhol. Volt amikor komolyan vettük, szerintem nem tudok olyat mondani, aminek akár csak egy része is megvalósult, de még gondolkoznom kell rajta.Valami átalakult, vagy valaki megjelent, mondván illetékes, mi meg aprólékokon is szoptunk ahogy kell.
Teljesen nonszensz az egész, hogy decemberben beállít valaki okostojás az irodába, hogy "na tervezzük meg az évet, mire kell pénz, mi cucc kell" Kapsz rá max. 4 percet, de ha visszakérdezel, hogy a cégnek mik a tervei vagy bővülünk-e és hány új alkalmazottat veszünk fel, milyen fejlesztések, mit szóunk ki régi szolgáltatási körből, mennyi új ügyfél várható amire méretezni kellene akkor lesnek bambán és hát az hát az háp háp, viszlát.
Jön 30 új ember, akkor vitatkozunk reggelig, miért kell 50 laptop, mert az amortizációt nem is értik. De jó, legyen csak 28 az eléglesz. Akkor jön a global IT, akik mindig ilyenkor kerülnek elő, 28at lefaragják 5-10re de inkább nulla meg majd és most nem is kell igazán, meg hát 5 darab az nem sokkal több, mint a nulla. Áthúzza az egészet, "nem kell,majd megoldjuk". Jön az új alkalmazott, nem tudok kiadni gépet mert nincs, aki lehúzta a rendelést az csak elvből is picsog, hogy Neki is kellene új mert ez már régi lassú szar, oszt olyankor sem megoldó ember sem global aki mond valamit esetleg operatívan bármi hasznosat csinál. De 2 mítinget kiírunk róla, hogy ugyanitt tartsunk :-D Bevezetünk 8+1 webes szolgáltatást, ügyfelek felőlel érhető dolgokat? Jaaaa, ahhoz infra, tűzfal, vízfal, mentési megoldás kellene? Nahát, nem is sejtettük.
Kivezetjük az adott Win verziókat és vasat, jön a dörgedelmes levél, lefutott ADban az okos script, itt a lista, telefonok is avulnak, azonnal most ki kell dobni. Ha még valamennyit ott vagyok a cégnél akkor tuti az lett volna, szó nélkül azonnal megcsinálom amit mondanak, beszedem a telefont, laptopot, lekapcsolom a 2003as szervert aztán kapják be végre és fogják fel az összefüggéseket. Most meg ezek jönnek mindenre, hogy AI kell és akkor jó lesz
-
2-More
aktív tag
válasz
blueboi69
üzenetére
Annyival kiegészítve, hogy mi nem csak supportolunk, hanem (megelőző) karbantartunk is, tervezünk is, beszerzünk is, készletezünk is, selejtezünk is, szabályozunk is úgy kitalalás, mind betartatás szintjén, meg dokumentálunk, szóval, van A-Z minden.
Viszont, ez a "fúú nincs meló áll az ember szt' viszi a pénzt" az általában többrétű, azaz rosszul van porjektmenágerolva, és ha NAGYON rosszul van, akkor ilyenkor jönnek a látszatmunkák, meg a jajj ki ne derüljön hogy ezt a 2 órás melót 10 perc alatt is meg lehetne csinálni, mert akkor adnak mást ami tényleg szar. Pont a fordítottja, amikor a 2 órás melót kellene 10 perc alatt befejezni mert elszámoltuk/megígértük a bácsinak.
Ezért mondom, alapvetően vannak ezek a nem sokba nézett szakmák, hogy HR, piackutató, porjektmenáger, de ezek nem azért nincsenek sokba nézve, mert amúgy ne lennének fontosak, hanem azért, mert itthon a legtöbb ilyen helyen totál alkalmatlan, semmirevaló balfaszok ülnek, akiket amúgy portásnak se szabadna felvenni/valakinek a valakijei, és még itt okozzák a legkevesebb kárt, mert a keletbalkáni melós mentalitás ez a fogjukmegazthaladjunk. -
blueboi69
őstag
válasz
Grillo
üzenetére
Majdhogynem igen.
De ez projectje is válogatja. Pl volt olyan cég, ahol havonta volt némi egyeztetés, aztán fél év után merült fel először, hogy egyáltalán jó-e az irány.
Az a baj, hogy itt mondjuk dolgozik 15ember egy projecten, nem kevés pénzért és amióta mindenhol meghúzzák a budgetet, elég hamar kell reagálni arra, hogy ha valami rossz irányba megy.
Most vakon példázok, de mondjuk kiadod 10főnek, hogy itt ássatok már le és rájuknézel 1hónap múlva ők meg már 200m mélyen vannak, akkor lehet úgy érzed, hogy jó lett volna már 50m-nél látni, hogy tök feleslegesen dolgoznak tovább.
Na ez az IT-s kiadásoknál (nem csak fizut értek ezalatt) állandó probléma mindenhol, hogy nagyon kevés a pénz és lehetőleg a legalacsonyabb költséggel oldjuk meg.
Nálad, vagy egy hivatalban, kórházban, akkoris ott vannak az emberek, ha nincs munka pár napig (elméleti szinten), az IT-ban ez szinte teljesen elképzelhetetlen, hogy valakin nincsen munka. Ha van és nem halad, az is hatalmas égető probléma, azonnal el kell hárítani a blokkoló tényezőket, mert ajaj égeti a pénzt az ember.Nálunk pl ha bejön valami sürgős issue, akkor a fejlesztőknek dinamikusan adnak ki feladatot, vagy bejön valami olyan probléma ami mást is érinthet, akkor azt érdemes megbeszélni.
Egy építkezésre is ránéz a műszakvezető, vagy végül az építtető, hogy na hogy áll a dolog.
De pl Jahno és 2-more is inkább supporton vannak, náluk kb minimális a feladattervezés előre, vannak napi üzemeltetési feladatok, ott is kell fogni a gyeplőt, hogy milyen feladatok hogy állnak. -
Jahno
veterán
válasz
Grillo
üzenetére
Főleg mikor sablonosan ugyanaz, a részleg létszáma változik, jó kérdés. Infó nem ártana, vagy mi várható, mi történik a háttérben, mikor érkeznek eszközök de még az is, hogy kinek mikor mi a szabi terve.
Van hasznos, van mikor a 17. ember is csak annyit mond, hogy "napi dolgokkal foglalkozom", lehúzzuk a napit, szétkapjuk rövid és hosszú távú célokra és tök tudja mi lenne a jó, de minden nyúlik, mint a rétestészta közben tizedéig nem jutunk el annak, amire szükség lenne, közbevágni nem jó, ha kussban ülök a sarokban akkor a végére már senki nem marad és idő sem.
-
Jahno
veterán
válasz
Sipi-
üzenetére
Igazából a jó ég tudja, itt most van egy csomó olyan dolog ami egyszerűen csak műxik, 10 másodpercben megdumáljuk és kész. Infrások heti vagy havi 1 napot bejárnak, folyosón vagy kávészünetben mindent megoldunk, nagyban meg fárasszák csak magukat órákon keresztül felettünk majd a fontos és szűrt információ idővel eljut hozzánk is.
Előző cégemnél bevetett hetimítinges stílust nem hiányolom ami értelmetlen gittrágás, közben az információ nem terjed, vagy ijedős arcok mindenkit is bevonnak aztán elveszünk az egészben és csak a káoszt meg az újabb míting mítingjét generáljuk. Az sem hiányzik mikor döntés nincs, pingvinezés van, egyszerű problémától elfehérednek, bonyolultat nem fogják fel, jön a 127. ember és 5000. levél (megnéztem, itt most mindennel együtt a héten 11 darab levelem érkezett) azon vergődve, hogy ha a szünetmentesnek már kinyílt az oldala és repedtek az akkuk akkor igen, az baj, valaki meg boci szemekkel ott áll és néz bambán meg hümmög, de inkább térjünk vissza rá jövő héten és írjunk ki mítinget és akkor itt nem halad, odafentről meg bedobnak egy "what is the status of..." kérdéskört és ne rúgjak fel mindenkit a holdig...
Azt meg kell tervezni, hogy vegyünk-e 4 darab egeret arról meg majd csak talán valami homályos infók lesznek, hogy nem felvásárolunk egy céget a közeljövőben, hanem már meg is vettük, "gyorsan össze kellene integrálni". Bár szélső példa, de az is meg volt, mikor azt hitték, hogy mi már integráltuk az univerzumot is, csak senki nem szólt róla
És wmlegetni kellett, tegnap este összefutottam régi Systemax arcokkal meg FakeJack is odatolta az arcát aztán ennek örömére auditáltuk az itallapot az legalább hasznos
Hallgassatok Tears for fearst [link]
-
2-More
aktív tag
válasz
Jahno
üzenetére
Volt olyan is. Tavaly nyáron felhív az egyik, kifejezetten unszimpatikus, igazi fapicsa, hogy bejött az irodába és nem tud belépni a gépébe, pedig otthon még ment. 20 perc kínlódás, az az igazi tard, amelyik nem akar kooperálni, hanem egyáltalán hogy mert elromlani valami. Mindegy, bemegyek, előszed egy laptopot, vastagon lehányva, leköhögve, letüsszentve, leöklendezve a kijelző, billentyűzetben áll a reteg, trackstink gumi elválva, körben kijelzőkeret gumija elválva, káva eltörve, keret elrepedve. Nézem, 5580. Filózok, de bazz, hát ez kapott cserenoteszt hónapokkal ezelőtt. Hááát, azt ő még nem használja, mert nem volt ideje meg mert csak. Mondom ember.....előveszi, gép tartományból kibaszódva, ergo, 90 napja be se volt kapcsolva. Jó, tartományba vissza, magára szedi a friss GPOkat, közben, nézem a userét, jelszó lejárva, profil lockolva (60 nap inaktivitás), jó, reset, felold, lépek be az "új" gépbe, outlook, 500+ értesítés, 2500+ olvasatlan emil. Loool.
-
Jahno
veterán
válasz
Sipi-
üzenetére
Vannak 1-2 éves tervek, azokat kell nagyon betartani, mindenkit is érint, elvileg meg lehetne tervezni és így is volt, de előző évekből tanulva inkább sok improvizációt vetünk be, vagy az eredeti tervnek a környékén sem vagyunk. Lásd mikor lejár egy tűzfal licensz és mivel nem kaptuk meg időben egyszerűbb volt a komplett szerverszobát elköltöztetni. Tán ez volt a legerősebb állatság.
Akad mikor 3 percre vagy 3 napra nem látunk előre, de sok volt mostanában az 1-2 hetes vagy hosszabb távlat, amin 2 másodpercnél többet nem volt érdemes gondolkodni, mert úgyis változik vagy nem lesz vagy bébébé és mikor az első mondat elhangzik akkor tudod, hogy kár vergődni mert teljesen nettó balfaszság az egész,oszt vagy rájönnek vagy nem.
Utána már csak olyan jön, hogy januárban beiktatták az új informatikai törvényt, annak rövid időn belül meg kellett volna felelni. Csomó melóval és beruházással jár, előtte 2 nappal nem is nagyon sejtettük, hogy mit zúdít ránk.
Van pár arc fix tervezettel az is milyen jó, hogy elvileg csak évi pár alkalom a kötelező rendelkezésre állás ideje, ami most éppen kb. május 4-20, júni 3-10, júni 15-30, valamint augusztusban kb. 1 hét, október környékén megint ilyen 15 nap 1 hét 15 nap bontás. És előtte a felkészülni valók
Ha a jövőben valami nagyon nem állhat le, de mégis kellene, akkor szervezzük egymásra a dolgokat, szünetmentes karbantartását a dízel teszteléssel, ha nagy tűzfal esne ki akkor mögötte lévő miskulancia úgyis elérhetetlen azokkal kell szórakozni, klímák cseréje ősszel mert hiába minden is redundáns ha valami félremegy akkor ne süljön meg, ide behajtási engedélyek meg mindenfélék intézése, szóval ja, 3 perc és 5 év határok közt mozog minden, míg fel nem rúgják.
Aztán mikor kategóriát sem tudjuk mi a rövidebb táv, mi a hosszabb, vagy mit rakunk át egyik napról "holnapra" már 2 éve, az megint más.
-
2-More
aktív tag
válasz
Sipi-
üzenetére
ITje válogatja, nekem is volt idő, hogy napi naplót vezettünk hogy WTF, úgy, hogy ott volt a ticketingrendszer, COVID alatt/után meg volt, hogy összefüggő 6 hónapot nem voltam benn az irodában és nem találkoztam emberrel. Mi több, volt/van olyan kollégám, akit felvettek a gyárba, bejött, átvette a recin a noteszát, fülesét, majd hazament mert megy a vonata, és nem ér rá megvárni az onboardingot, és 3 év múlva sem láttam, amikor kilépett és leadta a gépét.
-
2-More
aktív tag
válasz
hobizoli
üzenetére
Nemzetközi az olyan, de hidd el, nem jódolgában sír (már a normálisabbja, a droid mindenért sír), hanem mert ha áll a gép, már csörög az irányító, hogy faszvanmár Józsikám, hát menni kéne a felrakóra. Nekem anno volt olyan fuvarom, hogy tizpercre ki volt számolva az ember ideje, ergo, ha beszopik egy dugót, vagy a le/felrakónál behány a targonca, már borult a programja, és a DHL ferihegyen leszarja ám, hogy neked vagy a pilótának milyen bajai vannak, ha a tilburgi szállítmány nincs takkra ott a raktárban, akkor szopoklész van. És azt is sofőrje válogatja, hogy állnak a túlórához, túlvezetéshez. Volt sofőröm, pont egy DHL trippel, beállt az M0, embernek meg lekettyent az ideje, ilyenkor ugye a tahográf ráírja a kártyára ha túlmész a megengedett munkaidőn, vezetési időn, hosszabbítása meg már eleve nem volt, mert azzal magában, a normál munkájában is számoltunk. Ember hív, áll az M0, ideje lejárt, gép leállít, ő nem megy tovább kártya nélkül, ami érthető is. Isteni szerencse, ült előtte egy páros szintén lerakóban, 2 hetes szabi előtt, szétültettem őket (mert az is számít, négykézben többet tudnak menni, de az IS rákerül a kártyára ha valamelyik szólózik két pihenési etap közt), azt' behozták a gépet. Szembeoldal, jön be az egyik nyerges, hívom az ember, Zoltánka, látom érkezel befele, cél Arabona, lerakod a gépet, alszol egyet, holnap reggel nyugiban bejössz, leszedünk és mehetsz haza. ÁÁáá Lacika én már hazajövök. Mondom, azt' hogy? Bécs alatt vagy, 1,5 óra vezetési idővel. Ne aggódjak, van nála másik kártya. Mondom, ezt akkor most úgy vettem hogy nem hallottam, mondom, ember, nekem kell elmagyarázni párhónapos irányítónak, hogy kártya nélkül, az szabálysértés, más kártyával, meg bűncselekmény? De mondom hiába jössz haza, értsd meg, 5 óra van, mire beérsz a telepre lesz 9, este meg nincs targoncás, nem fognak tudni leszedni. Megértette. Majd fél évvel később másodmagával kirabolta az Arabonai benzinkút shopját, a nyergessel, úgy, hogy a futó egy 10 méteres céges logo van.
-
Sipi-
őstag
válasz
Grillo
üzenetére
Mi 3 hetes Sprintekben dolgozunk. Ami azt jelenti, hogy 3 hétre tervezünk előre. A napi meeting arra van, hogy mindenki elmondja 1-2 mondatban, hogy mivel foglalkozott és mit fog csinálni. Így mindenki képben van, hogy mit csinál a másik. Ez csak 10-15 fős csapatméretig működik, felette már túl sok az információ. Ha
Ha egy feladat túl nagy, akkor komplexitástól és időigénytől függően kissebb részekre feldaraboljuk (ha lehet). Sok vele az adminisztráció (Jira-ban, ami alapvetően ticketing rendszer, de támogatja a Scrumos működést), de erre van a Scrum Master meg a PO (Product Owner, kvázi a "megrendelő").
A Sprint zárás után van még két meeting:
- retrospective: visszatekintés, hogy mi nem lett kész határidőre és miért, mit kellene változtatni (Stop doing that, Start doing that, Keep that)
- review meeting: a vezetőség felé, hogy mi haladt az elmúlt 3 hétben (prezentáció, esetleg minimál demo), mi a rövid és hosszabb távú terv a jövőt illetően -
válasz
blueboi69
üzenetére
sanghaj, némelyik metróvonal automata, ennek ellenére ül egy ember a jármű elejében.
azt gondoltam, hogy ő vezet, bár szokatlan, hogy fülkéje nincs. nos, nem ő vezet
kapaszkodik, esetleg időnként a telefonját nyomkodja, a megállókban viszont felélénkül, feláll, és szúrós szemmel nézi az utasokat.
legalábbis a hozzá közel esőket, mert arrafelé a metró nem 80-100-120 méteres kis izé, hanem inkább kétszer olyan hosszú*. eleinte furcsa is volt meglátni a megállókban, hogy milyen messze van a végük
esetleg időnként a fülke helyén ilyen családias képek is ki tudnak alakulni, ha felszáll egy csapat jómunkásember:
*: azért nem mindegyik metró ilyen hosszú. én kb 5-6 vonalon** fordultam meg, a sokadik napon egész furcsa volt látni egy olyan kis aranyosan kompakt metrót, ami pont akkora, mint nálunk a négyes, de ott meglepően kicsinek hatottak a megállói
de wikin láttam még kisebbet.**: 19 metróvonaluk van, de a térképeken 20-as és 21-es is szerepel, hogy hamarosan. wikin van 26-os leendő is, el tudom képzelni, hogy ezekből belátható időn belül lesz is valami.
és ezek nem ilyen 8 meg 17 km, hanem 30, 50 meg 80.
még úgy is durva, hogy sokkal többen laknak ott. -
Jahno
veterán
válasz
Grillo
üzenetére
Nálunk ezt volt ahol teljesen komolyan vették volna, de sosem jutottunk el tizedéig sem, aztán abbahagytuk aztán ha valami hisztike volt akkor megpróbálkoztak ilyen barpmságokkal. Vagy olyanba nyúltak bele magasról messziről aminek a körözését sem ismerték. Evonál még volt értelme, heti kb. 1 óra, itt felettünk rágják a gittet heti 5 órában, azt van mikor 2-3 havonta 2 perc kivonatban kapjuk meg.
És igen, először kb. önállóan nyitok egy irodát meg berendezek egy másikat utána fél órákat elemezzük, hogy memóriát kellene cserélni és telefont odébb rakni. Főleg ha a 200 mellékes rendszert megépítetted és nyomkodod 2 éve
-
Grillo
őstag
válasz
blueboi69
üzenetére
De most komolyan naponta be kell számolni róla, hogy mi volt tegnap, meg ma mi lesz? Azt is megbeszélitek, hogy ízlett-e a tegnapi ebéd?
Bocs, csak elképzelem, ahogy az 50 emberemmel kéne ezt, úgy, hogy 2/3-a valahol terepen van a világban.
Tényleg nem látok bele, de ennyire nem lehet önállóan rábízni az egyénekre a feladatot, vagy olyan kis lépcsők vannak, hogy naponta van új feladatkiadás? -
-igu-
veterán
válasz
blueboi69
üzenetére
nalunk ez ugy megy, hogy neha belenezek a dosszieba, hogy mi van az en gepeim ala besorolva, ezzel altalaban 2 honapra le is van tudva a dolog
a dosszie gyakran frissul, de ez a 2 honap altalaban megvan elore
neha megtalal a fonokom, hogy HA BELEFER, akkor segitsek mar be prototipusgyartasba - altalaban belefer, ugyhogy mindenki boldogjah, szoktunk egymasnak koszonni is, es van, hogy a cegen beluli kommunikacio ki is merul ebben egesz napra
csapatjatekos-e vagyok
-
blueboi69
őstag
válasz
2-More
üzenetére
"Repcsikérdésben, a pilóta is műszer alapján rakja le, nem fejből-szemből, meg ott is van leszállásvezérlőrendszer."
Ebben lehet egy lépéssel jártasabb vagyok. Műszer alapján rakja le, persze, de van minimális látótávolság előírva. Ha ez nem teljesül akkor nem száll le ott.
Szüle Zsoltot is szoktam követni, 50-60körüli muki aki egész életében repült és javarészt 747-esen. Többször írta már, hogy olyan körülmények közt szálltak le, hogy muszáj volt bekapcsolnia az autopilotot, különben nem tudtak volna leszállni.
Eleve a leszállás előtt, már nagyon közel a talajhoz, pályához, van egy úgynevezett minimum pont, ahol el kell dönteni, hogy látják-e pályát és biztonságos e a leszállás, minden úgy van-e beállítva, ahogy kell. Ha nem, akkor goaround van. -
hobizoli
nagyúr
válasz
2-More
üzenetére
meg ugyis lehet nezni, hogy van ennyi emberke, aki mas cegnel meg tud jelenni es azzal ott munkaerokent mar noveli a GDP-t ehhez kepest, s akkor nem kell del-kelet azsiai vendegmunkasokat hozni
regi reszlegen kimegyek a kamionhoz, jona fulop-szigeteki sofor
ott kell allni a 8 orat amig be tud fejteni akkor o ott all
ugyanaz(!) a kamionos ceg magyar soforrel, ha 2-3 orat kell varnia, amire a toroyn leurul addig, hogy beferjen, mar mubalhezik, hogy neki mar felrakoja van delutan, pedig igy is 1 nappal elobb is jott
nezem a CMR-t, holnap reggel 6-tol kene erkeznie scheduled arrival time-kent, erre ma delelott mar itt kalimpalt
siman megcsinalhatnank hogy be sem engedik a fokapun sem addig
hetfoi lefejtos, penteken erkezik (hetvegen nincs szallitas) de sir a szaja, hogy mult heten sem voltam otthon
40km-re lakik
majdnem kerdeztem tole miert nem mesz haza, vagy jon erted a feleseged el ennyit ide?
fulop-szigeteki "kollegaja" meg akkorra 2+ eve nem volt otthon de ha varnia kell 6-8 orat akkor siman var
haaat, a nemzetkozi fuvarozas az mar csak ilyen
de pont ezert is fizetnek sokkal tobbet, mint egy "csak" belfoldinek
ugyanarrol a cimrol jonnek ezek amugy -
Sipi-
őstag
válasz
blueboi69
üzenetére
Kérjetek egy normális scrum mastert. Az előzővel (tudod kire gondolok) mi sem fértünk bele a fél órába, mert mindenen röhögcsélt, folyamatosan beszélt. Most másik SM-rel, 8-10 fővel is negyed óra maximum és ebben már a PO is előhozta a problémáit. Ha valakinek van technikai baja, azt jelzi amikor beszél és a végén a kért 1-2-3-X ember bent marad és megbeszéli a technikai dolgokat. Szigorúnak tűnő rendszer, de ha nincs bajod, akkor negyed óra alatt le van tudva.
-
Sipi-
őstag
válasz
Jahno
üzenetére
Mert meg gondolom meg akartatok egyből oldani is mindent. Pedig csak azt kell tisztázni, hogy mi a cél. Az utat meg majd kitalálja aki csinálja vagy beszél négyszemközt az architect-el, hogy kinek mi az elképzelése a dologról. Ha meg túl nagy a feladat, akkor darabolni kell.
(tudom, hogy erre is fogsz ellenpéldát mondani, de tapasztalat alapján mondom, hogy ez pedig tud működni, így csináljuk már jóideje) -
-
blueboi69
őstag
válasz
2-More
üzenetére
Viszont metro az már működik önvezetően sok éve. Nem tudom mennyi de 10nél több lesz.
És igen, rossz látási viszonyok közt a gép jobban lerakja magát, mint a pilóta. Nem egy olyan fedélzeti videót láttam már, hogy konkrétan nem látni semmit, éjjel esőben-ködben, hogy egyszercsak azt látni, hogy megjelennek az aszfalton a csíkok és már lerakta a gépet. Simán emberi erővel ez esélytelen.
Persze ehhez olyan felszereltségű reptér/leszállópálya is kell. Asszem CAT III a besorolása, de ez lényegtelen is. -
2-More
aktív tag
válasz
hobizoli
üzenetére
lehetNE, de még mindig nem lehet 1:1 rábízni egy gépre, annyi a változó. Ahogy a repcsiket sem, pedig pár éve még az volt, hogy felszállni fel tud, menni tud, jobban, mint egy embör, de leszállás az még döcögős volt. Na, ez mostanra bőven ott tart, hogy sima kereskedelmi járaton is bétateszteltek még pár éve, mostanra meg nem tudod, hogy a gép rakja e le és a pájlotok fújatják közben a sztyuvikat a fülkében, vagy vezetik a vasat.
A többit azt adom, az valid. De, előtte pl volt olyan szabály is, hogy HÉVet, kékbuszt nem vezethet nő, csak trolit meg vilingert. -
Jahno
veterán
-
hobizoli
nagyúr
válasz
2-More
üzenetére
pedig pont most lehetne automatizalni annyira, hogy vonatvezetonek az "gyerunk elore" gombot kelljen benyomnia es a tobbit intezi a vezerlo sw a kovetesi tavolsaggal meg stb--val
ennel meg a villamost vezetni is nehezebb tema, es egy 4-6 vagy 1-sn ott is van tobb szaz utas
anno volt egy cikk par eve hogy BKV-nel keves a vilivezeto, erre ramutattak, hogy igen igy van, csak amig Bécsben egy par hetes kepzes utan mar mehetsz is villamost vezetni élesben az utcan, itthon ugyanez 9-10 honap
...szoval talan kicsit tul van lihegve a tema, mert a munkajahoz valojaban nem kapcsoldo lexikalis tudast is beleeroszakolnak
mint amikor a mozdonyvezetonek kell ismernie a mozdony felepiteset meg stb az utolso csavarig bezarolag, kb mintha a nyilt palyan lerobbanva neki kene majd megjavitania is 2kg-s samu kalapaccsal meg muszeresz kiscsavarhuzoval -
Jahno
veterán
válasz
Sipi-
üzenetére
Systemaxban megpróbáltuk, első 4 jegy volt kb. 1 óra, akkor nagyfőnök már lelépett (azt hitte 3 perces dolog lesz, de hát ezek mindig mindenben csak hittek és nem tájékozódtak), kisebb megkérdezte mennyi van hátra, Neki fa arccal közöltem, hogy 172, de végig kell mennünk szóval már mondom is tovább és jegyzetelhetm oldjuk meg, mára ez a terv. Ott csukta rám gyorsan a bótot
Persze megoldás nem lett sosem. -
-igu-
veterán
#dragaszagaink
igyekszek nem elrontani - bar van rajta garancia -
Sipi-
őstag
válasz
blueboi69
üzenetére
Erre van nekünk a Refinement meeting. Azon beszéljük neg, hogy a felvett ticketben mire gondolt a szerző. Ha nincs, akkor kerül bele Acceptance criteria, description kibővítve (ha kell) és ezzel lesz Ready for sprint. A betervezés ezután lesz majd a következő Sprint planningen.
-
-
blueboi69
őstag
alakul alakul... a mythos az az modell amit egyelőre elzártak és azzal javat az Ms, apple, cisco meg minden nagy tech cég, mert ha ez kikerül akkor kb az egész világot be lehetne dönteni, olyan sérülékenységeket talált.
Jó lesz.Felkészülnek a tesztelők.
-
eattila
őstag
válasz
2-More
üzenetére
Elhiszem, hogy műxik. De én defektes vagyok. Böngészőben csak ami feltétlen szükséges. YT külön ablakban, hogy alt-tab-bal át tudjak váltani könnyen, stbstb. Szóval elég terhelt vagyok ilyen téren

Mióta van ikon rögzítés a tálcán, azóta mindegy milyen sorrendben indítom el a szokásos progikat
Mert fixen első a levelező, második a tc, stbstb 
-
Jahno
veterán
válasz
2-More
üzenetére
Ó, jövő pénteken nyit a Park-szezon. Előre röhögök, hogy be fognak-e engedni és ha igen, akkor miért nem vagy hol és hogyan
Parkoló akad a környéken, múltkor a kiskocsival kipróbáltam, 1+ kilométerről még barátságosan el tudom húzni az összes izét, szerintem mire kitalálják miképpen lehet, arra a következő bulit nyomjuk, mert olyan bonyolult. Nem nagy táv, nem megerőltető. Egyszer keresek BKV-s megoldást is mert azért valami vodkaszódát illene bevállalnom
-
a hazaút sportosnak ígérkezik

most extra lábtér nincs, saját üléssor van. -
Jahno
veterán
válasz
2-More
üzenetére
Azé mikor a timemanagement tréninget elhalasztották, majd szűkítették, mert nem volt rá idő. Másik gyárban meg egyik azért baszott le, hogy miért nem vagyok ott, másik kettő meg azért, hogy miért a hülye tréniggel foglalkozom mikor mással kellene ami fontosabb. És egyiknél sem lehetett mondani, hogy álljunk meg egy szóra, nem is akarták érteni. Aztán most 5 év múlva mindegyiknek felvetném a problémát, de nem baj, lerajzoltuk egy napunkat, attól rögtön minden megoldódott, a júzerek jó fejek lettek, van pénz, eszköz, mi szíves bocsokká változtunk. Nyilván.
-
2-More
aktív tag
válasz
blueboi69
üzenetére
Én pacekba megmondtam embernek, mikor ilyennek jött, hogy sajnos gondolatolvasásból én áltiban is kettes voltam, időgépemben nincs plutónium, varázspálcámban kimerült az elem, így a múlt problémáira csak a jelenben tudok reagálni, lehetetlen kívánságokat azonnal teljesítve, a csodákra pici időt kérve. Nem voltam népszerű, kb, mint amikor az elfogadhatatlan munkahelyi kommunikációs tréningn kérdezték, mi az abszolút never and ever, azt jöttek azzal, hogy az odaszólogatás, meg a megjegyzés, én meg mondtam, hogy nehezen viselem és lefagyok, ha egy centiről az arcomba ordítanak, és volt már, hogy meg is vertek, azt sem szeretem.
-
Jahno
veterán
válasz
2-More
üzenetére
Nálunk elég kócos az ügyeleti rendszer, pont az a bajunk, hogy odafent nem értik mert egy ekkora cucchoz illene lassan 24 órás mindenféle. Most képletesen van ügyelet, hogy kapjunk kis plusz lóvét. Ne kérdezd a logikáját, 3x leszek reggel 7-8 közt ügyeletes meg egyik este 19-20:30 közt. És hasonlók.
Többiből nem sok van, más is menekül a munka elől, nem nagyon van vakhajnali vagy egyéb rettenet.Ha valaki csütörtökön sipákol az általában hétfő délutánig is kibírja.
Holnap este felverem a Nexont, meglátjuk merre tovább.
-
Jahno
veterán
válasz
A. Crowley
üzenetére
Gariidő -1 év tervezéssel szerintem már bármi hasonlót simán. Ezt mindig mondtam, hogy ismerős cégnél vannak ilyesmik, egyszer ha hosszabb utam lenne vagy ide-oda csavargás, akkor üzemanyagon megpsórolom elhozok egyet próbára. Csak ehhez valami terv kell.
-
Jahno
veterán
válasz
blueboi69
üzenetére
"Olyan, nincs, hogy valaki soha nem ér rá."
Attól függ kinek kell a megoldás. Nagyon fontos esetekben az előző helyen Tumornál még akár 6 hónapra is. Az, hogy írásban védve vagyunk vagy mi a sztori pont nem érdekelt soha senkit. Az érdekelt, hogy ki rinyált és milyen hangosan. Az sem baj, ha teljes erőből rinyált kreténséget, volt ott jópár arc akinek mindig igaza volt.
-
blueboi69
őstag
válasz
A. Crowley
üzenetére
Itt a faluban szoktam ilyet látni (rá kellett keresnem, hogy hogy néz ki), én sztem simán vennék. Eléggé jön fel a BYD mindenféle tekintetben.
-
blueboi69
őstag
válasz
2-More
üzenetére
"Mondta főnököm, hogyne lehetne, nettó +6 embert kell erre felvenni."
Ilyenkor már mindjárt nem olyan fontos
Amúgy, az ilyenkori dolgokat nyomtam én is régen, hogy mindig minden körülmények között segíteni. Aztán húztam egy határt - főleg asszony miatt is, magam miatt is. Le lehet ezeket építeni, eleinte rossz érzés volt, aztán meg sokkal jobb. -
blueboi69
őstag
válasz
2-More
üzenetére
Na ebbe a csapdába én is beleestem, csakhogy ne mindig rózsaszín szagút mondjak. Daily meetingen jön általában pár mondatban, hogy mi a feladat, aztán lebasznak, hogy hát nem erre gondoltak. Volt pár kör felettessel, felettes felettesével, az lett a konklúzió, hogy akkor ha így jön feladat, akkor csináljak belőle ticket-et, aztán azt validáljam, hogy tényleg ez-e a feladat, addig ne kezdjek dolgozni. Elfogadt ezt mindenki, most sírnak, hogy nincs idejük végignézni a ticketet meg utána ellenőrizni, hogy tényleg mindent jól csináltam-e.
Sztem csak kekeckedni akarnak így 2.5év után, éshát a kerozin árak csak olaj a tűzre. -
A. Crowley
tag
Vennétek BYD-t? Seal U dm-i
-
2-More
aktív tag
válasz
blueboi69
üzenetére
Sejted, én se ma kezdtem. A felhívás is oda eszkalálódott, hogy ne írj rá, hívd fel Teamsen, mi a baja, de vedd fel a hívást, és utána csinálj egy Copilot átiratot belőle és csatold bele a ticketbe amikor lezárod. Jó, a másik okos nehezményezte, hogy húsvét hétfőn, amikor amúgy ők SEM dolgoznak, de benn fusiztak, nem ment vmelyik szerver, felhívott reggel 10kor (az már náluk 11 óra), jóllehet nem kértek ügyeletet, 20 percen belül ment a minden, de nekik emiatt kiesett 2 óra nem-munka, és nem lehetne e 24/7 ügyeletet bevezetni?
Mondta főnököm, hogyne lehetne, nettó +6 embert kell erre felvenni. -
blueboi69
őstag
válasz
2-More
üzenetére
" Reakció: rengeteg a dolgom, nemérek rá, olgyadmeg. Nuku támpont, bágerolsz valamit, de lehet a hiba közben magától eltűnt, rákérdezel 2x, nuku válasz, lezárod a ticket."
Régen ezeket úgy oldottam fel, hogy ráírtam/felhívtam a user-t, hogy hello segítenék, mutasd mi a hiba. Ha elhajtott, akkor kértem tőle írásban, hogy küldjön meeting request-et amikor ráér és megmutatja mi a hiba. Olyan, nincs, hogy valaki soha nem ér rá. Ha 1 hét alatt sem sikerült ezt feloldani, akkor goto felettes, hogy akkor zárhatod le a ticketet azzal, hogy user unavailable. Kollégám régen ezt egy napon belül is képest volt végigvinni, neki kevesebb türelme volt

A lényeg, hogy TE védve legyél írásban, hogy kerested és rövid időn belül eszkaláltad a dolgot.
Ez a shadow lofasz, meg egy rémálomnak hangzik, mindenki számára. -
2-More
aktív tag
válasz
Jahno
üzenetére
Én most mondtam itt is, amit a tgyárban mondtam Atikának anno, ha geciznek, akkor addig fognak dokumentálni, míg behugyoznak, mert ez az ajtó két irányba csapkod. Software update kell? Business reason, justification, implementation plan, rollback plan, 3 példányban 8 approverrel. Lévén, lehet úgy is csinálni, hogy ticket felvesz, hopp, workstation name, mert addig nem megy tovább. Aztán short summary, hogy mi a baj, legördülőből kiválasztva a kategória. Utána, HA megsupportolta a support, akkor VISSZAJELZÉS, megvan, megoldódott? Nem kattintasz rá a te oldaladon a Completed-re? Akkor alapesetben 1 naponta notification, utána 1 óránként. Értékelés, hogy elégedett e a zárolással.
-
2-More
aktív tag
válasz
Jahno
üzenetére
Tavaly az egyik jobbágy, aki eleve másik időzónában van, helyi idő szerint reggel fél hatkor (az náluk is fél hét ám) felbaszott egy Critical ticket, hogy fontos business app nem megy. Reggel 7:20, viszem a gyereket az iskolába, csörög a telefon, asap óriási baj, 10 indiai a vonalban, mondom, wtf? Hát, hogy BCP issue van, megállt a megáltt. Mondom, mi? Az anik. Van nyelvérzékem, 1sec meg volt, nem megy az ANYK. Miért? Mert vasárnap volt szerver reboot, be lett tolva a VM SW layerbe az új JAVA, és az ANYK nem JAVA-ra mutat, hanem adott x-y-z verzióra. És én, a lusta, here állat, nem maradtam fenn éjjel kettőig hogy megcsináljam a batch fileban azt, hogy 1.7.1 helyett 1.8.1 legyen, de még ráadásul reggel 6:40kor az ébredés utáni második percben SEM csináltam meg, lévén, a BUD iroda 9kor "nyit", az SUB meg 8kor. On the spot a héven notesz elő, batchfile átír, jéé, megy. Nem viccelek, még 2 hét múlva is leveleztem a kérdésben.
-
Jahno
veterán
válasz
2-More
üzenetére
Nálunk ez a júzer oldal eddig egész jól karban volt tartva, ha nem volt elég infó akkor a kérdés sem jutott hozzánk. Most minden ész nélkül, ha Unix ha Win, ha hálózat ha valami, 2 percet nem akarnak foglalkozni. Outlook feldobott valami hibaüzenetet, oldjuk meg. El sem olvassa, vissza sem kérdez, hogy de marharépa van-e egyáltalán neted, nincs képernyőkép, hogy elírta a weboldal címét megsatöbbi. Bláááá.
"AZ üfféllel mítingel, és nemmegy a webcamera, "
15 éve kipróbáltam, nagyon nagy embernek kellett egér és monitor vagy nem ment a wifi a tabletjén. Jahh, az lowprios, ráér hetekig
Aztán akkor most mégis vannak szabályok, vagy mégsem, vagy mi a terv és miért? Az ütemezésekkel is teljesen hülyét lehet csinálni bárkiből amit úgyis mi szopunk be.Systemax. sem tudta beskálázni, nem is akarták érteni de ez semerre nem műxik. Azért egy Itil papírom van, hogy tudjam mivel lehet példálózni, másra úgysem jó. Duna toronyban meg mindegy volt, minden hájprióasapazonnaltegnapra a szint és kész.
A kibaszott fontoskodó KPI meg egyéb mutatók,vagy darabra mért megoldások amikre egy fél osztályt felhúznak elemezni és majomkodnak, sosem érnek semmit. Ezektől most egy időre megszabadultam, ha hagynak akkor működünk.
-
2-More
aktív tag
Heti vállalati okosság: gyár2ben megfejtették, hogy bár a meló rembe van, de gond hogy volt low priority ticket ami túl gyorsan lett megoldva pedig dehát low, és gond van a user experience-el, mert panaszkodnak az emberek hogy nem érzik úgy, hogy nekik TÉNYLEG segítve van. Azaz, annyi a dolguk, hogy nem érnek rá debugolni, ha visszakérdezel. Pl, "lassú a gépem". OK, mi a baj, honnan, a hoston OK a net, vagy a kliensen, adj valami támpontot. Reakció: rengeteg a dolgom, nemérek rá, olgyadmeg. Nuku támpont, bágerolsz valamit, de lehet a hiba közben magától eltűnt, rákérdezel 2x, nuku válasz, lezárod a ticket. 1 hét múlva kiértékelés, válasz: a probléma nem lett megoldva, és miért lett lezárva úgy, hogy nincs egyértelműsítve mi volt a probléma vagy edukálva a user hogy jajj. Ennek örvén most van, hogy egy ticketet tovább tart lezárni a magyarázattal, reakcióra várással, mint megcsinálni a bajt. Próbálom elmagyarázni, hogy gyerekek, van low-med-high-critical ticket, eleve ha valami 1 embert érint, az nem lehet CSAK low, ugye? Igen. Nade, és ha a CEO veszi fel, mert AZ üfféllel mítingel, és nemmegy a webcamera, vagy leesett az egér az asztalról, akkor az most low vagy high? Aztán, critical: felveszi a jobbágy, hogy urgent-urgent incident, belenézel pánikban, kaphatnék e új billentyűzetet. Ismerek helyet, ahol, mivel az ilyen kritikus hibajegy üzletfolytonossági incidenst idéz elő, és be KELL kerüljön az ISO review-ba, behívják azt, aki falsra vette fel, és lebasszák érte. Itt? Hétfő.
De, tegnap megszületett erre A megoldás: shadowing. Le fogok ülni egy ember mögé egy teljes napra, és azt fogom nézni, mégis mi az apjafaszát csinál all day, hogy ÉRTSEM, hogy ő aztán úgy le van terhelve, hogy nagyon, én meg ugye csak hokizik, hogy egyéb dolgom nem lévén ezt hesszeljem, mit csinál egy másik ember, akinek a munkakörével nulla átfedésem van. Felkérdeztük egyelőre még nem a megfejtőt, hogy ÉS, mi fog történni? Eddig IS úgy kezeltük, hogy ő termel, mi supportolunk, amit csinál, az fontos. Eddig is mindenkinek az össze búbánatos faszságát csináltuk, hogy nem e lehetne hogy a monitor még fél fokkal délnyugatra álljon, meg húzzak vissza a csúszkén 1 osztás kéket. És, ha azt tapasztalom, hogy a usernek van egy laza napja, és egész nap nem tud tőlem nyugodtan pasziánszozni, akkor, mi fog történni? Fel KELL nyomjam a HRen? Vagy milyen konzekvenciát fogok levonni? -
2-More
aktív tag
válasz
eattila
üzenetére
Telón ha céges, időnként ki KELL baszni alóla a gyorsítótárat és a helyben tárolt adatokat, vagy monyákolni az app reinstallal, jelenleg két ismert issue van velük, droidon szétesik a Company Portal app és a telepített egyéb app, outlook, teams cache szinkron, mert az egyiket leteszi az OS suspendbe a másikat meg nem, a másik meg ami van, az hogy a kötelezően bevezetett 14 karakteres jelszavakkal a régebbi app verziók nem boldogulnak rendesen.
-
2-More
aktív tag
válasz
hobizoli
üzenetére
Igen, csak akkor berántottak X darab képzetlen kubikost, aki gombot nyomott, terméket rakott ki-be, vagy, legyen a MÁV kérdés, van mozdonyvezető meg fűtő, régen a fűtő lapátolt meg nézett ki a fejéből, a vezető meg indult-megállt, meg kezelte a millió szelepet, odaért amikor odaért, ehhez képest most a vonatvezető beül, nemhogy alap, közepes IT skillek kellenek ahhoz, hogy csak elinduljon, van mögött N+1 kocsiban párszáz ember, takkra-csittre kell odaérni, nem egyedül van a pályán hanem lehet, hogy 5 percre ott liheg mögötte a másik, stb stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 1 / 2
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- iPhone topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen autót vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Autós topik
- Elektromos autók - motorok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Macbook Pro M1 (2020 8GB RAM 256 GB) + Magic Mouse 2 + Numpad
- Mini ITX félkonfig - DH77DF / i7-3770T / 8GB DDR3 / 120GB SSD
- új 15 hüvelykes MacBook Air M4 256GB SSD silver ezüst Apple magyar 3 év garancia
- új aktiválatlan Apple Watch SE 3 GPS 40mm éjfekete alumíniumtok Apple 1 év garancia
- Dell Precision 7710 i7-6920HQ, 16GB DDR4, Quadro M4000 4GB, 250GB SSD
- GAMER PC! Intel Ultra 245 / RTX 5070 / H810M-X WIFI / 32GB DDR5 / SSD 512GB / 700w! BeszámítOK!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4648, 100% AKKSI
- ÚJ AKCIÓS HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 16GB DDR5 512GB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 Super 8GB Aerocool P500B Digi ARGB 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1i - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Itt is sok pénz megy el, ha nincs haladás, de biztosan nem bérre

"
Sajnálattal olvastam korábban is, hogy jártál a gerinceddel...!
Valamiért az elmúlt 6 évben mindig valami rosszat hozott a Húsvét. Én pedig nem értem, hogy miért...!? 

de így legalább kérhetem meg a kollégákat, hogy nyissák meg helyettem.
Valaki felveti, hogy a szomszéd CBAs is hallott már vesszőkről, érdemes lenne külsős beszállítóval tárgyalni, de mire integetsz, hogy semmi dolga nincs vele és maradjon házon belül arra legalább +13 embert már behúztak és nézzük az időpontot. Ez lehet elég távlati is, max. 2 órával előtte lemondják azok, akik amúgy sem illetékesek benne. Végén összesítésnél már nem "3 vessző hiányzik, megbeszéltük, XY feladata az, hogy" lesz a zárszó, hanem valami teljesen más.
azt gondoltam, hogy ő vezet, bár szokatlan, hogy fülkéje nincs. nos, nem ő vezet
kapaszkodik, esetleg időnként a telefonját nyomkodja, a megállókban viszont felélénkül, feláll, és szúrós szemmel nézi az utasokat.
most extra lábtér nincs, saját üléssor van.