Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nokia 6120 Classic - megelőlegezett bizalom
- Milyen okostelefont vegyek?
-
12253 - 12201
12253 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 11901 11900 - 11801 11800 - 11701 11700 - 11601 11600 - 11501 11500 - 11401 11400 - 11301 11300 - 11201 11200 - 11101 11100 - 11001 11000 - 10901 10900 - 10801 10800 - 10701 10700 - 10601 10600 - 10501 10500 - 10401 10400 - 10301 10300 - 10201 10200 - 10101 10100 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-02-09 21:59 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcs
veterán
Ez nem bug, szándékosan nem egyszerre megy ki a frissítés minden készülékre. Ráadásul volt már olyan frissítés is, amit szűkebb területen kiadva elég sok hibára derült fény, így visszavonták, és széles körben már nem terjesztették.
Európába szánt kiadásra nem furcsa az, ha indiai régiót beállítva jön le az európai frissítés? Abban, hogy a kínai, global és európai készülékekre eltérő időben érkeznek a frissítések, nincs kifogásolni való.
-
laci1892
őstag
Így van, a Xiaomi 90 naponta ígéri a frissítéseket.
-
Viktor0610
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Nem tudom, melyik Redmi Note 13 és hogy jelenleg milyen droid van rajta, de droid 15 az utolsó főverzió, a támogatás vége pedig '27. szept. vagy '28. jan. lesz: [link].

Amennyiben ismerted az oldalt és/vagy a dátumokat, verziókat, nem szóltam.

-
laci1892
őstag
Nem tudom, melyik Redmi Note 13 és hogy jelenleg milyen droid van rajta, de droid 15 az utolsó főverzió, a támogatás vége pedig '27. szept. vagy '28. jan. lesz: [link].

Bár most látom az előző hozzászólásokból ( nagyon régóta nem volt xiaomi a kezemben ) , hogy 3 havonta van update? Végülis ha így van és ezt tartják az teljesen korrekt még. ( Szerintem )
-
Viktor0610
MODERÁTOR
Üdv!
Szerintem ezt senki sem tudja. Nekem jelenleg Redmi Note 13 van, erre ha jól rémlik 2025 Q4-re volt előirányozva a 3, aztán nem jött. Utánaolvastam, és több helyen azt találtam, hogy már nem is fog, illetve vannak helyek ahol meg azt írják mégis lesz, de csak HyperOS 3, viszont alatta az Android már nem fog főverziót váltani. Na most akkor ebből találja ki mindenki, hogy mi lesz. Majd az idő eldönti...

-
laci1892
őstag
Üdv!
Szerintem ezt senki sem tudja. Nekem jelenleg Redmi Note 13 van, erre ha jól rémlik 2025 Q4-re volt előirányozva a 3, aztán nem jött. Utánaolvastam, és több helyen azt találtam, hogy már nem is fog, illetve vannak helyek ahol meg azt írják mégis lesz, de csak HyperOS 3, viszont alatta az Android már nem fog főverziót váltani. Na most akkor ebből találja ki mindenki, hogy mi lesz. Majd az idő eldönti...
Nem rég váltottam 17 ultrára. Marhára megvagyok vele elégedve, a kamera top👌
De azért szoftveresen - már ami a frissítéseket illeti - lehetne picit konzisztensebb
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Üdv!
-
laci1892
őstag
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Ez nem bug, szándékosan nem egyszerre megy ki a frissítés minden készülékre. Ráadásul volt már olyan frissítés is, amit szűkebb területen kiadva elég sok hibára derült fény, így visszavonták, és széles körben már nem terjesztették.
-
mcs
veterán
Ez egy bolond Xiaomi bug, amit évek óta nem sikerült javítani.

Bármelyik telefonnál előfordulhat ez. Rakd át, és ha feldobja a frissítést, nyugodtan telepítsd, és telepítés közben visszaállíthatod magyarra. -
Viktor0610
MODERÁTOR
Annyiban igaza van, hogy a régióváltással valóban feldobhatja a frissítést. (Köszi, Xiaomi!
)Akár azonnal is visszaválthatsz magyar régióra, plusz egy-két appot feltelepíthet, de ezek is törölhetők.
-
SoupSayse
tag
-
mcs
veterán
Váltsd a régiót Indiára. A fórumon néhány felhasználónak, és nekem is így ajánlotta fel a legutóbbit a Poco F8 Ultra.
-
Viktor0610
MODERÁTOR
A Xiaomi 3 havonta adja ki a frissítéseket.
Illetve ezen link alapján van egy friss, júli végi ROM-verzió, talán neked még nem dobta fel a telód? Idő kérdése akkor. -
SoupSayse
tag
Mondjuk azért az elég tré sajnos, hogy Aug 4 van már, de 17 ultrán (itthon vásárolt készülék) még mindig a májusi frissítés az elérhető legfrissebb.
-
mcs
veterán
Visszaraktam normál korlátozásba. Indításkor betöltöget az appokból háttérbe, de idővel ki is lövi mindet, illetve nem is merül jobban az akksi ettől. Valóban csak az msa és Daemon lehetnek a kritikus folyamatok.
-
mcs
veterán
Nem frissülnek, működnek rendben az appok, amik a háttérben futnak.
Ez ugyan AI-válasz, de ezekre gondolok én is:
Rosszabb multitasking:
Amikor egy harmadik vagy negyedik alkalmazásba váltasz át, a korábbiak közül azonnal bezáródik valamelyik. Ha visszatérsz rájuk, nem ott folytatod, ahol abbahagytad, hanem teljesen újraindulnak.
Késő üzenetek és értesítések:
A csevegő-, e-mail- vagy banki alkalmazások egy része leállhat vagy később jelezhet, mert a rendszer agresszíven megvonja tőlük a háttérben futás jogát.Nálam egy hete nem jelzett érkező sms-t a Google Messages. Csak nem véletlenül a háttérfolyamatok korlátozása miatt lehetett ez? Fura módon a Messenger viszont egyből küld értesítést, ha üzenet jön.
-
mcs
veterán
-
Viktor0610
MODERÁTOR
Nem frissülnek, működnek rendben az appok, amik a háttérben futnak.
Ez ugyan AI-válasz, de ezekre gondolok én is:
Rosszabb multitasking:
Amikor egy harmadik vagy negyedik alkalmazásba váltasz át, a korábbiak közül azonnal bezáródik valamelyik. Ha visszatérsz rájuk, nem ott folytatod, ahol abbahagytad, hanem teljesen újraindulnak.
Késő üzenetek és értesítések:
A csevegő-, e-mail- vagy banki alkalmazások egy része leállhat vagy később jelezhet, mert a rendszer agresszíven megvonja tőlük a háttérben futás jogát. -
yanna
addikt
Köszi srácok! Ez a daemon nekem eddig valahogy nem volt meg.
-
mcs
veterán
Azért kezeld fenntartásokkal ezt a pár pontot.
- msa és Daemon ✔️
- automatikus fiók szinkronizálás ✖️
- minden felesleges app kivétele az automatikus indításból ✔️
- biztonsági frissítések automatikus letöltése ✖️
- fejlesztői beállításokban a háttérfolyamatok korlátozása normál helyett 2re ✖️A háttérfolyamatok korlátozása milyen kockázattal járhat?
A másik kettő érthető, ha valaki nem csinálja rendszeresen. -
Viktor0610
MODERÁTOR
Azért kezeld fenntartásokkal ezt a pár pontot.
- msa és Daemon ✔️
- automatikus fiók szinkronizálás ✖️
- minden felesleges app kivétele az automatikus indításból ✔️
- biztonsági frissítések automatikus letöltése ✖️
- fejlesztői beállításokban a háttérfolyamatok korlátozása normál helyett 2re ✖️ -
mcs
veterán
Az msa felelős az appokon belüli reklámokért, a Daemon pedig a felhasználási szokásokat gyűjti. Az ujjlenyomat-arc-zárképernyő menüjében az engedélyek között tudod mindkettőt kikapcsolni.
szerk.: mse helyett msa, sorry

-
yanna
addikt
Eddigi tapasztalataimat összegyűjtve ezeket érdemes kigyomlálni ahhoz, hogy a HyperOS a lehető legtakarékosabb legyen:
- mse és Daemon
- automatikus fiók szinkronizálás
- minden felesleges app kivétele az automatikus indításból
- biztonsági frissítések automatikus letöltése
- fejlesztői beállításokban a háttérfolyamatok korlátozása normál helyett 2reA POCO F8 Ultrám üzemideje egyelőre ezekkel a leghosszabb, de bárki más tanácsát is szívesen fogadom.

Biztos így van, de mi tököm pl az "-mse és Daemon", meg hogyan kell kigyomlálni...?

-
mcs
veterán
Eddigi tapasztalataimat összegyűjtve ezeket érdemes kigyomlálni ahhoz, hogy a HyperOS a lehető legtakarékosabb legyen:
- mse és Daemon
- automatikus fiók szinkronizálás
- minden felesleges app kivétele az automatikus indításból
- biztonsági frissítések automatikus letöltése
- fejlesztői beállításokban a háttérfolyamatok korlátozása normál helyett 2reA POCO F8 Ultrám üzemideje egyelőre ezekkel a leghosszabb, de bárki más tanácsát is szívesen fogadom.

-
ÖregMackó
tag
-
spiderpig820
aktív tag
Sziasztok,
Ismerősöm MIUI-s (úgy emlékszem 14-es rendszer van neki) telefonján elfogyott a tárhely 127/128GB. A Galéria ebből 75GB. 3db 2-3 perces videó látszik a galériában (nem a Google fotók app) és 2-300db fénykép. kuka/nemrég törölt elemek üres. Tisztító se lát semmit. Gépre kötve a telefonon kb 1GB (kb 100db, még a galériában levőknél is kevesebb
) fotó látszódik a DCIM mappában. Hol lehet a többi média anyag?Köszönöm
Szia!
A galéria összes adatát törölni kell!
Beállítások -> A telefonról -> Tárhely -> Alkalmazások és adatok -> Galéria -> Az összes adat törlése
-
AttilaMvh
tag
Sziasztok,
Ismerősöm MIUI-s (úgy emlékszem 14-es rendszer van neki) telefonján elfogyott a tárhely 127/128GB. A Galéria ebből 75GB. 3db 2-3 perces videó látszik a galériában (nem a Google fotók app) és 2-300db fénykép. kuka/nemrég törölt elemek üres. Tisztító se lát semmit. Gépre kötve a telefonon kb 1GB (kb 100db, még a galériában levőknél is kevesebb
Szia, ha a Google fotókba szinkronizál a galéria, akkor valamilyen bug miatt gyűjti a láthatatlan szinkró-szemetet, pár éve a Poco X6 Pro-n ami 12/512 volt elfogyasztotta majdnem a teljes szabad tarhelyet, ami azért kissé durva. Én sem tudtam mire vélni, aztán valamelyik fórumszálban olvastam, hogy a galeria app minden frissítését el kell távolítani, leállítani az alkalmazást, talán újraindítani a telefont, majd újra frissíteni a galéria appot. Akkor nekem megoldotta a gondot, felszabadított vagy 300Gb tárhelyet, szinte hátast dobtam. Hogy ez most is működik-e azt nem tudom, de mit veszíthetsz vele, ha kipróbálod? Hátha...
-
blackvinyl
tag
Sziasztok,
-
yanna
addikt
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
ÖregMackó
tag
Ujjlenyomat, arcadatok és képernyőzár -> Engedélyezés és visszavonás -> GetApps
Itt kapcsold ki, tiltsd le! Nálam tiltva van még az msa, System Daemon és a Visszajelzés is. Ja, és a Rendszeralkalmazás frissítés is.
A bosszantó az egészben nem az, hogy csinálja amivel megbízták, hanem az, hogy mindezt mobilnettel végzi....
-
szkaroly
őstag
Hát azt csináltam, eső után köpönyeg... És hány ilyen lehet még amit tiltani kéne. Eddig ilyen még nem fordult elő, azt sem tudom miket töltött le 2 GB mennyiségben....
Egyébként nincs semmilyen engedélye, most levettem a mobilhasználati lehetőséget is, de mintha azt írta volna, hogy rendszeralkalmazásként akkor is tudja használni, ha le van tiltva
Nekem magától még soha semmit nem frissített csak ha ráböktem az elmúlt 5 és fél év alatt.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Hyper OS 3.0.304. kedves meglepetésként egy Getapps nevű tendszerapplikáció a szolgáltatói mobil havi ciklus első napján elhasználta az összes mobilnetemet.... Csak a Telekom üzenetkor vettem észre, mikor kaptam értesítést, hogy elfogyott a mobilnet havi mennyiségem.... Ez ellen mit lehet tenni?
Ujjlenyomat, arcadatok és képernyőzár -> Engedélyezés és visszavonás -> GetApps
Itt kapcsold ki, tiltsd le! Nálam tiltva van még az msa, System Daemon és a Visszajelzés is. Ja, és a Rendszeralkalmazás frissítés is.
-
Petrónius
aktív tag
Hát azt csináltam, eső után köpönyeg... És hány ilyen lehet még amit tiltani kéne. Eddig ilyen még nem fordult elő, azt sem tudom miket töltött le 2 GB mennyiségben....
Egyébként nincs semmilyen engedélye, most levettem a mobilhasználati lehetőséget is, de mintha azt írta volna, hogy rendszeralkalmazásként akkor is tudja használni, ha le van tiltva
Valószínű hogy frissítette a Xiaomi saját appjait. Én leszedtem ADB Controll-al.
-
ÖregMackó
tag
Ha nem engedi tiltani vagy törölni akkor az app beállításai között vond vissza a hálózati hozzáférés engedélyt.
-
aprokaroka87
nagyúr
Hyper OS 3.0.304. kedves meglepetésként egy Getapps nevű tendszerapplikáció a szolgáltatói mobil havi ciklus első napján elhasználta az összes mobilnetemet.... Csak a Telekom üzenetkor vettem észre, mikor kaptam értesítést, hogy elfogyott a mobilnet havi mennyiségem.... Ez ellen mit lehet tenni?
Ha nem engedi tiltani vagy törölni akkor az app beállításai között vond vissza a hálózati hozzáférés engedélyt.
-
ÖregMackó
tag
-
M0RGI
őstag
Sziasztok!
1. Van rá mód, hogy a HyperOS dinamikus szigeten a töltöttség jelzés ne csak pár másodpercre villanjon fel, hanem folyamatosan jelen legyen? A felvillanásos jelzésnek nem sok értelme van.
2. Továbbá, mintha láttam volna videókon azt, hogy bármit amit akarok a képernyőről, egy mozdulattal, húzással bedobhatok az AI-nak aki megjegyzi ezeket a dolgokat és eltárolja? Ezt hogyan lehet eszközölni?
3. A harmadik, hogy nekem nem megy a google galériából a fotó drag and drop felhúzása a lebegő ablakba, mondjuk google chat ablakba. Miért?
Köszönöm! HyperOS3 -
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Mi Music app nem jelenik meg Android Auto-n. Valamiképp oda lehet varázsolni, hogy arról tudjak zenét lejátszani? -
M0RGI
őstag
Nincs ilyen lehetőség.
Köszönöm! Kár érte, nekem nagyon tetszene. Nem értem miért nem nyomták kicsit jobban meg ezt a HyperOS3-at...
-
Viktor0610
MODERÁTOR
-
M0RGI
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy az új HyperOS3 tudja ezt a fajta folder megjelenítést? Függőleges vagy vízszintes csíkok:
-
kulturg
tag
Sziasztok!
A Facebook Messenger gyári értesítő hangjait, hogyan tudom beállítani (pl: nyitás)?
Próbáltam a messenger appon belül az értesítési beállításoknál, és a telefon értesítési beállításainál is. Mindkét esetben a témák applikácó nyílik meg, de nem találom benne az előre telepítettek és a helyiek között sem. Csak a xiaomi által belerakottak vannak.Bloatware. Annyival jutottam "előrébb", hogy ADB segítségével letöröltem a Témákat, hátha nem fogja felülírni a Messenger (meg a többi app) menüjét. Az eredménye az lett, hogy se a rendszerben, se az appokban nem jön be hang kiválasztási lehetőség. Gondolom még így is a Témákat próbálná behívni, annyira mélyen gyökerezik.
-
mcs
veterán
-
mcs
veterán
-
Tosee
őstag
Sziasztok!
A Facebook Messenger gyári értesítő hangjait, hogyan tudom beállítani (pl: nyitás)?
Próbáltam a messenger appon belül az értesítési beállításoknál, és a telefon értesítési beállításainál is. Mindkét esetben a témák applikácó nyílik meg, de nem találom benne az előre telepítettek és a helyiek között sem. Csak a xiaomi által belerakottak vannak. -
mcs
veterán
Lehet, nem kéne felraknom tűzfalat, mert akkor sokkot kapnék.
Amúgy emlékszek, hogy a Samsungjaim is szerettek megnyitogatni fölöslegesen appokat, csak itt most az akku menü kimutatja mindet. -
oli987
aktív tag
-
mcs
veterán
-
yanna
addikt
-
yanna
addikt
~1 éve tűnt fel nekem is, de valóban semmi logikát, összefüggést nem lehet felfedezni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
12253 - 12201
12253 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 11901 11900 - 11801 11800 - 11701 11700 - 11601 11600 - 11501 11500 - 11401 11400 - 11301 11300 - 11201 11200 - 11101 11100 - 11001 11000 - 10901 10900 - 10801 10800 - 10701 10700 - 10601 10600 - 10501 10500 - 10401 10400 - 10301 10300 - 10201 10200 - 10101 10100 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Óra topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- AliExpress tapasztalatok
- Hisense LCD és LED TV-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- BONTATLAN - iPhone 17 Pro Max 256 GB Deep Blue - 1 ÉV APPLE GARANCIA + Névre szóló számla !!
- BONTATLAN - iPhone 17 Pro Max 256 GB Silver - 1 ÉV APPLE GARANCIA + Névre szóló számla !!
- BONTATLAN - iPhone 17 Pro Max 256 GB Kozmosznarancs - 1 ÉV APPLE GARANCIA + Névre szóló számla !!
- Apple IPhone 16 Pro Max, 256GB, Újszerű 12 Hónap garanciával
- Apple IPhone 14 Pro Max, 256GB, Újszerű 12 Hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Samsung Galaxy Book 3 Amoled 360 i5 13.gen, 16GB RAM, 512GB SSD, érintőkijelzős kedvező áron!
- 27% - INTEL Core i7-13700KF 3.5GHz LGA-1700 (30M Cache, up to 5.40 GHz) OEM CPU!
- Lenovo IdeaPad 5 Pro - 14" 2.8K 90Hz - i5-1135G7 - 8GB - 512GB SSD - Win11
- BESZÁMÍTÁS! Nikon Coolpix P1100 Digitális fényképezőgép SOK EXTRÁVAL garanciával, hibátlan működés

)