Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bandigyerek
üzenetére
Irtó unalmas ki be csavargatni folyton, mondjuk én még egyszer sem, valami számzárral nyitható megoldás mennyivel jobb lenne...
Vagy mint az e-bike -nál ki be rakom az akkut, felviszem feltölteni, cserélhetem is ha kettő van.
-
bandigyerek
senior tag
válasz
pusszycat
üzenetére
Természetesen a régi dákókról beszélünk.
Ami párásodást illeti, -csak- a levegőben levő pára nem készíti ki az alkatrészeket, ha a szerelődokk száraz. De ha nem, pl. gyöngyözik itt-ott esetleg több helyen is, mert becsurrant a víz, akkor gyakorlatilag folyamatosan magas a páratartalom, mert nem tud a belső tér rendesen lélegezni így állandóan lecsapódik, majd pára lesz és így tovább. Ezért is írta FID, hogy ha elkap az eső -tételezem fel valamilyen tervezési hiba miatt bejut a víz-, inkább bontsam meg a taposót és nézzem át, töröljem ki.
És igen, ezért is jó a G2 és társai, mert olyan mint a mackónadrág: lehet játszós roli, nem sajnálod. De ha valaki vigyáz rá, ésszel használja (odafigyelve a gyáriak hülyeségére), akkor évekig elviheti bárhová.
-
DigitXT
félisten
válasz
pusszycat
üzenetére
Igen, ez a '90-es évek sztorija. Kukirin hány éve is van? Naugye.

Majd 2050-ben megmosolyogjuk, hogy milyen parázs viták voltak.gondolom benedvesedik odabent
Ha légtömör a szigetelése, akkor nem: páralecsapódás "odabent"
csak akkor lehetséges, ha bejut a benti, meleg, párás levegő, és a
benne lévő vízgőz a hideg felületre kicsapódik. Mint a klímában...
Természetesen kívülről azonnal le fog csapódni rá: azt bírnia kell.Kivéve, ha nincs minek lecsapódnia. Laktunk olyan albérletben is,
ahol, a szigetelés hiánya miatt a páratartalom mérő télen kiakadt.
Lefelé. Szilveszterkor a pezsgősüvegre nem csapódott le semmi!
Annyira száraz volt a levegő, hogy a harmatpont jóval lejjebb volt. -
válasz
DigitXT
üzenetére
Jaj, már azt hittem azt írod, h beindult a Dacia és te húztad haza a Ladát.
Szerintem ez a régi Dacia volt, nem ezek az uj-ak. Ez lehet a kukirinnel is a régebbi modellek hasalnak el. És mivel tini star, hát szétugrálják őket.
Nem is kell beázzon, ha hidegből melegbe viszed gondolom benedvesedik odabent és oxidálódik ami csak tud. -
DigitXT
félisten
válasz
bandigyerek
üzenetére
Daciáról köztudott volt, hogy nem szabad venni: nekünk az lett.
Volt is vele sok gond: pl. egy "normál" autóval nem úgy indulnak a reggelek, hogy ma vajon beindul-e a vas?
Gyújtáselosztó fedelet ne is mondd! Főleg télen volt vicces, amikor beázott/-párásodott, megállt a versenytechnika a szakadó hóesés közepén. Nagybátyám jött értünk ezeröcsi Ladával. Tök jól el is vontatott vele, egészen addig, amíg nem jött egy kisebb emelkedő... Na, ott nemhogy felhúzni nem tudott, de már neki is problémás volt a hátsó kerék hajtás: mitadisten időközben kiszáradt az elosztófedél, motor beindult, autó lábon ment házhoz. Régi szép idők! Nem sírom vissza. Kugoo S1 is érdekes állatfaj volt, de ma már azt se.
Valószínűleg akik majd továbblépnek a Kukirinről, később hasonlóan fognak rá gondolni. -
válasz
bandigyerek
üzenetére
Ha elkap az eső szedd fel a taposót és nézz bele. A kormánycsapágy recsegni fog mikor már a helyére ment pár száz km vagy több, akkor majd húzni kell rajta. Kb ennyi.
Így szokták behozni vagy rosszabb
[link] (Ez a pro de a váz ugyanaz) És meglepően jól bírják. xandrush0831: Ha lesz egy olyan kukirin amit használnék, terjeszteni fogom. De a g2, g4 a minőségtől nagyon messze van.
-
bandigyerek
senior tag
Hali!
Bocsi, hogy belevau, de lenne egyrészt egy kérdésem, másrészt egy észrevételem (KuKirin).Egyrészt, ha van valakinek a birtokában/használatában Teverun Blade Mini Ultra (most rendeltem, talán még idén lesz is), van e valami olyan tulajdonsága/hibája amire figyelni kell. Segway Max G2-m van most, azt csak akkor nem használtam, ha éppen esett, csúszott, vagy részeg voltam. Minden egyéb alkalomkor ment. A belső töltője lehelte ki a lelkét, de ez van. Kicseréltem. Szóval van-e valami -erre figyelj – hozzászólás.
KuKirin: Meddő vita. Anno a Daciák szarok voltak (de kényelmes), viszont aki szerette őket (és nem kellett évente féltengelyt cserélnie, meg gyújtáselosztó fedelet többek közt), annak ez volt az Isten. Ha csak valaki a szájára vette, annak kiskanállal szedte ki a szemét. A szerelőknek meg más volt a véleménye. Szerintem Kukirin egy igazi tini néproller. Relatíve olcsó, megy (most már talán meg is áll), és hát a magyar viszonyoknak ez a nagybetűs zacskósleves. De valljuk be, javarészt, akik(nek) megveszik, nem is kell több. Szóval lehet szeretni, vagy utálni. Mind az előnyeit, mind a hátrányait nem érdemes elvitatni, mert egyrészt mindennek és mindenkinek vannak. …és, hogy megvédi, vagy lehúzza… Fekete vagy fehér… tök egyéni.
További szép hétvégét!
-
100+ Ember volt felváltva. Gurik sokszor vannak. Este Szentendre a legjobb.

xandrush0831: Ha hergelni szeretnék tele nyomnám a csoportot törött kukirinekkel.
Ha meg fáj a véleményem mert neked ez van, Fikázhatod a Segwayt, Namit, Dualtront, Kaabot Nekem nem szent küldetésem rollert védeni. -
xandrush0831
aktív tag
válasz
alphamooncam
üzenetére
Minden héten leírja ugyanazt. Nem a véleményét akarja kinyilvánítani, hanem hergel.
-
DigitXT
félisten
válasz
alphamooncam
üzenetére
Nekem semmi... Esetleg egy vevő az Adventure-re. Volt egy olyan érdeklődő, aki
felajánlott egy Kuki A1-et cserébe. Udvariasan megköszöntem a lehetőséget.
-
alphamooncam
őstag
válasz
alphamooncam
üzenetére
Bakker, ha nekem lenne felajánlva ajándékba egy olajos fék egy mechanikus helyett, egy percig sem gondolkodnék.
Azért még rátrompfolnék egy ingyenes felszereléssel, hogy akkor már azt is vállalja be...
Értsd, fékből sosem elég, ill. az adagolhatóság pedig a legfontosabb szempont.
Nekem elöl-hátul olajos gyárilag. Hátul firkálni elég egy két dugattyús is, de nekem előre négy dugós kellett, úgyhogy megcsináltam, mert menni a hülye is tud, megállni már sokkal nehezebb.
-
DigitXT
félisten
válasz
alphamooncam
üzenetére
akinek szintén van tapasztalata
Egész pontosan hány lakástűzzel van tapasztalata G2 esetén?
Ugye nem még mindig az az egy, újsághír, mikor beáztattaták?Ui: nem mondom, hogy jó! Engem egyáltalán nem érint, viszont
trollkodásnak számít, ha szándékosan túlzó/provokatív módon
fogalmazunk. (Ennek nem sok értelme van, egy fórumon.
)A mondanivaló nem hülyeség, a megfogalmazás módja: furcsa.
(Mert ugye ha jobb a szigetelés, úgy az egy tűzeset is elmarad.) -
alphamooncam
őstag
válasz
heavygrip
üzenetére
Engem nem az "zavar" hogy a G2-ről, vagy más kukiról folyik a poéma, hanem az hogy nincs megtisztelve a másik véleménye semmilyen szinten és ezen az alapon egymás torkának ugrása az az ami nekem nem tetszik.
Azért nem szólok/ szóltam hozzá semmilyen szintem, mert a G2-t vagy más kukit nem ismerem, nem használtam, így nincs is alapom róla véleményt nyilvánítani.
Én értem, hogy a kedvenc, ismerni vélt rollert, ha méltatlanul bánják akkor az fáj, de azt azért el kéne tűrni, hogy másnak, akinek szintén van tapasztalata az elmondhassa hogyha valami nem jó, nem működik, egyáltalán kritikát fogalmazhasson meg anélkül, hogy elküldenétek a *csába.
Ezért, pontosabban a béke kedvéért írtam amit írtam, hogy lehet talán jobb lenne külön, de úgy látom hogy az acsarkodás kedvéért inkább maradtok.
-
heavygrip
senior tag
válasz
alphamooncam
üzenetére
Már le lett írva többször is.
Nem kell abszolút olyat állítani ami totálisan nem fedi a valóságot,pl kormány a kezedbe marad meg hasonló marhaság.Csináljátok ti egy troll topikot és mehet ész nélkül a dolog...
-
enginev3.0
félisten
válasz
xandrush0831
üzenetére
Főleg hogy 1-3 user van aki nonstop tolja itt a kukirin szidását, a többiek meg vagy használják, vagy figyelmenkívül hagyják
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
alphamooncam
üzenetére
Az utca is tele van G2-vel, itt jön ki ez is. Nem hiszem hogy ezért még nekünk kéne innen elmenni... csináljatok ti anti-G2 topikot, vagy "mérnöki csoda rollerek" topikot.
-
alphamooncam
őstag
"Szerk: Vagy csinálj egy kukirin imádó topikot. (nem leszek ott)"
Örülnék neki, ha egy kicsit kevesebb hozzászólás lenne a G2-ről itt, pl. azért is mert így nagyon "farnehéz", egyoldalú a topik.
Szóval jó ötletnek tartanám én is, hogy legyen specializált G2 topik, ahol nyugodtan megbeszélhetnék a rajongók a dolgaikat, és maradhatna ez a topik úgymond általános, ahol meg minden egyéb más márkáról szólhatna.
Volt már ilyesmire példa... és így kevesebb súrlódásra kellene számítani, a reakciós hozzászólások is elapadnának.
...szóval ki lesz az a tökös legény, aki megcsinálja a G2 ( Kukirin) topikot?
-
válasz
xandrush0831
üzenetére
Ha lehet jó, rossz nem?
Szerk: Vagy csinálj egy kukirin imádó topikot. (nem leszek ott)
-
xandrush0831
aktív tag
Nem lehetne Mr. Menetesfuratot is a másik, sportból rage baitelő kolléga sorsára juttatni?
Semmi másról nem szól a topik miattuk. -
Egyre jobb a szigetelés, gondolom van miből fejleszteni. G2 Ultra csak belülről. [link]
-
Impair1980
aktív tag
Sziasztok!
Xiaomi 5 Pro-nál a kormányütköző fém pöcök eltört (Ami a kormáynszöget tartja). Csatolom a fényképet. Ezt betudom valahol szerezni vagy csak szervíz?
Ha szervíz, akkor nem tudjátok, hogy hova kellene vinni? Esetleg elérhetőség?
Nagyon köszönöm!
-
válasz
Mustármag
üzenetére
Ma reggel megyek az úton alig van autó. Látom, mikor 20m-re vagyok a lámpától, hogy narancsra vált, mondom 50-el megyek ezen simán átmegyek, nem váltott pirosra, míg átértem alatta, majd 30 méter múlva egy másik az is narancsra vált, nyilván azon is átmegyek egy dagadt gyökér sétál a parkoló autók mellett és odaugat vmit, mondom leszarom mi a baja, erre dob felém közbe valamit. Nah én is megfordultam visszamentem a zebrához megkérdezni mi a baja? Azt mondja, hogy piroson mentem át, mondtam, hogy nem de ha van kedve szívesen leveszem a sisakot és megbeszélhetjük.
Meg se akart fordulni átfutott a zebrán helyette. Pedig reggeli testmozgásnak pont jó lett volna. 
-
Mustármag
őstag
válasz
heavygrip
üzenetére
Sejtettem, csak ugye vélemény a vélemény ellen. És benne van a pakliban hogy tévedek.

xandrush0831
aktív tag
#35802Az tudom hogy rossz a megítélése a rolleresnek és nagyjából sejtem is hogy miért, de nem sejtettem hogy ennyire rossz a helyzet....
FID
őstag
Ezzel teljes mértékben tisztában vagyok, ezért sose megyek bele necces helyzetekbe, inkább elkések vagy várok többet egy lámpánál. EZ után az eset után főleg, inkább félre állok ha nincs egyértelmű jelzés hogy mehetek.
Ezért kérdeztem meg tőle hogy mi fáj neki.
Dr. Szilikát
őstag
Én is úgy gondolom hogy nem kellek én oda.... -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
pusszycat
üzenetére
Arra gondoltam, csak utóbbi időben nem nagyon jártam olyan utakon, ahol ez érdekes, hogy egyszerűen bekapcsolom az indexet, ami éles, sípoló hangot ad, így az előzött gyalogos vagy "lassú jármű" hallhatja, hogy közeledik valami. Csengetés helyett, ami néha tolakodónak tűnhet.
#35800 Mustármag
Ez azért is felesleges kötekedés, mert a sorba beállt roller viszont hátráltathatja az utána következőket, esetleg épp amiatt nem ér át a zöld lámpán valaki.
Van egy hely, ahol én is szoktam így jobbra elhúzni, 2-3 autó mellett, akár jobb lábbal a szegélyre is támaszkodva, közben figyelve, nem nyitnak-e ajtót, amire elvileg nem olyan nagy az esély, de azért soha nem lehet tudni.
-
Úgy döntöttem veszek egy kis méretű akció kamerát, mert ha nincs szemtanú mondhatom én, hogy elém vágtak ha a másik azt mondja hogy nem. Tele a temu meg az ali velük ami jó minőség az 100 Eu kezdődik.

Ez szuper lenne [link] csak ez nekem sok.
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
Mustármag
üzenetére
Kár filózni rajta hogy ki a hibás, mert ha nem hibázol is szarakodnak. Utálnak minket, az utcán a megítélésünk nagyjából a cigit kéregető alatt, de picivel a telefonért késelő felett van.
Egyszer én is elindultam egy ilyen bánat után, mert rámkiabált hogy miért megyek az úton. Így utólag nem bánom hogy ott nem volt lámpa és elment, én kevésbé vagyok ilyen türelmes. -
Mustármag
őstag
Megyek haza, XIV-ker mogyoródi út Lidl parkolóból kifelé, két autó áll a kihajtón, az első balra akar menni, a másik jobbra. Én szépen lassan elgurultam mellettük, és ráhajtottak a közvetlenül az út test szélén lévő bicikli útra. A második autót ram dudált, mikor ezt megtettem, majd utolért még rám dudált majd beintett és elhajtott, viszont pirosat kapot, ezért megkérdeztem hogy mi fáj neki. Azt mondta hogy ez nem így működik ahogy én csináltam, szépen be kell álljak a sorba, és csak akkor hajthatok fel a bicikliútra, ha sorra kerülök. Mondtam neki hogy simán elfértem és senkit nem akadalyoztam. Azt monda hogy őt akadalyoztam, mondtam hogy max akkor ha a másik kocsi mögül akarta kipréselni magát. Azt mondta ha lenne jogsim akkor tudnam, 12 éve van és vezetek. Szerintetek ki a hülye? Azt leszámítva hogy foglalkoztam vele tehát én.
-
heavygrip
senior tag
válasz
DigitXT
üzenetére
(Konkrétan autóval teljesen a szembe sávba átsorolással szoktam megoldani. Az a tuti...)
Én ha nem így tennék rengeteg hülyét ki vasaltam volna már teherautóval
Nem kell itt a véletlenre bízni rollerel sem, én is hasonlóba futottam volna mint pusszycat, csak nálam a szituáció adott volt mert olyan részeg volt a csávó hogy az egész úttest kevés volt neki
-
DigitXT
félisten
válasz
pusszycat
üzenetére
50-el ha mentem volna akkor bumm telibe.
Vagy már bőven azelőtt megelőzöd, mire elkezdi a balra dülöngélést, s nem találkoztok.
Amúgy pont ezért akkora oldaltávolsággal előzünk kerékpárost, amekkorával csak lehet... (Konkrétan autóval teljesen a szembe sávba átsorolással szoktam megoldani. Az a tuti...) -
Majdnem baleset. Jövök hazafele az egész utca üres (ezért is szeretem a mellékutakat) csak egy biciklis ment előttem szépen az út szélén ahogy illik. Na felgyorsulok, h letudjam, úgy 10 m voltam tőle mikor Kolompárné gondolt egyet és nagy ívben át akart lendülni balra, tököm tudja miért, persze nem jelzet hátra se nézet. Na duda, fék, kerülő manőver volt minden (most látom h jól fog a fékem lesatuzott).
Mikor mellette voltam rákiabáltam - egyenesen menj már hülye...Hát ezért megyek sport módban 35 el, 50-el ha mentem volna akkor bumm telibe.
-
-
válasz
enginev3.0
üzenetére
A húgom is annyi.
-
válasz
enginev3.0
üzenetére
Akkor te nagyon sovány lehetsz, nekem nem megy feljebb 50km/h a 110 kg-mal meg 5 kiló hátizsákkal.
-
enginev3.0
félisten
Hátszéllel mentem egy 57et G2vel
Hazafelé már nem leszek ilyen vagány -
-
Nah ma az őszi szünetes forgalomban, sikerült új rekordot felállítani, 6km 12 perc.

Mondjuk 15-16 a max szóval nem sok nyereség, de a héten elég laza a forgalom pesten.
-
válasz
enginev3.0
üzenetére
Már közel 2 éve nézem a videoit, addig nézegettem. h én is vettem egyet, szerintem neki "kőszőnhető" h van rollerem. Olyan könnyűnek tűnt csak felállsz és mész. Valamiért azt hittem, itt mindenki ismeri a rolleres yt-ket. Fura, h nem.
-
.-..-.
tag
Na, ma megvolt az elso serulesem. Kozvetlen eses nem tortent, de egy utszeli lefolyoracs nagyon melyen volt, amit gyors haladas kozben eszleltem. Fel szemmel gyorsan hatrpillantottam, hogy balrol kerulhetem-e vagy jon mogottem auto. Jobbrol nem tudtam kerulni, mert kozel volt a padka.
Nem jott auto, hat balra huztam kicsit. Azt viszont nem lattam, hogy a lefolyoracs bal oldalan egy godor van. A godor folott az eros balratartas miatt az elso kerek mar a godor bal szelet kapta csak el, de a hatso kerek kicsit jobbra volt az elejehez kepest es total belefutott. Szerintem majdnem tengelyig.
Azutan amikor a kerek ki akart jonni a tuloldalan a godornek, akkora utest kapott, hogy az amugy kemenyre allitott lengescsillapito koppanasig benyomodott es ezutan felfele akkora utest adott, hogy azt hittem leesem a rollerrol.Lehet jobban jartam volna ha telibe kapom a lefolyoracsot.
Felre is alltam, mert nagyon durva volt es valami fura hangot is hallottam. Hazaig elvergodtem, de kiderult, hogy MCL szalag serulest szenvedtem.
Max G3 (~35-38km/h)
-
xandrush0831
aktív tag
Éjjel erdős upgrade, megdupláztam az atomvillanást.
Megtudtam oldani úgy, hogy ha jönnek szemből akkor letudom fordítani a föld felé, mert ez már tényleg nullára vakít. Egy third-party "oszlopról" lógnak, amit felfele elmozdulni nem enged a kormányrúd, lefele viszont fizikailag képtelen elmozdulni rásegítés nélkül.
-
válasz
Silentfrog
üzenetére
PÜ ment.
-
Kukirin G2 Ultra teszt - [link] kicsit nyekereg.
-
Silentfrog
veterán
válasz
s7evcsenko
üzenetére
Igen, egyből a -O az amit kiír.
-
válasz
Silentfrog
üzenetére
Mikor bekapcsolod a rollert és akarod párosítani a telóddal, akkor a telón egyből kéri a kódot?
-
válasz
Silentfrog
üzenetére
Próbáld végig az összes variációt és megvagy. Én úgy nyitottam ki a hátizsákom igaz az csak 3 számjegyű.
Neked mondjuk 9999 kell kipróbálj, de ha szerencséd van akkor az lehet sokkal kevesebb is. -
Silentfrog
veterán
válasz
s7evcsenko
üzenetére
Fél napot leveleztem a Segway ügyfélszolgálatával, kiderült hogy nincs fiók hozzá kapcsolva, hanem 4 számjegyű kóddal van levédve e roller, amit az ügyfélszolgálat nem tud feloldani sehogy.
Ha az az istenbarma aki megvesz egy rollet visszaküldi 14 napon belül lezárva kóddal?
Gondolom ezt nem lehet feloldani egyszerűen, hisz akkor mindenki fel tudná oldani.... -
Silentfrog
veterán
válasz
s7evcsenko
üzenetére
Köszönöm
-
válasz
Silentfrog
üzenetére
Igen, írni kell a Segway-nek egy hibajegyet, hogy oldják fel.
Kérik majd a mail címed, a számlát és a serialját a rollernek. -
Silentfrog
veterán
Megérkezett a mai nap az Alzától egy felbontott Segway g2. Természetesen miért is nem , le van zárva szoftveresen, tehát valaki be van jelentkezve. Lehet reseteleni ezt valahogy.
Szák+
-
Mustármag
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Én csak a rövidebb féktáv miatt kérdezem.
De igazából nem vettem észre jelentős változást -
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Az elektromos fék nem kopik.
Érdemes használni. A hajtásból a fékezésbe átmenet fokozatmentes. A nyálkás - nedves úton biztonságosabb és sokszor hatékonyabb az elektronikus fék.
A visszatöltés hatásfoka nem kiemelkedően magas, ez nyilvánvaló.
Ezzel csak a gyorsításba befektetett energia egy részét lehet visszanyerni. A sebesség tartásba fektetett energia nem nyerhető vissza. -
-
Nekem 680 km van, és a nyuszi hozta a rollert. De én keveset használom, csak bejövök dolgozni meg haza az kb. 7 km egy nap.
-
heavygrip
senior tag
válasz
xandrush0831
üzenetére
Nekem még a 800km-et épp hogy súrolja.Nyomjad nyugodtan, én is szoktam néha két város között, a vad nyulak szeretik
Felénk is van egy kripta onnan viszont még nem mászott elő semmi
-
xandrush0831
aktív tag
Na meglett a 2000km a Kukirin G2-vel. A ház nem akar leégni.
Más: Vadak közti közlekedésnél vajon segít valamennyit, ha hangosan nyomok valami blúcsusz hangszórót?
Tudom hogy kellemetlen, a városba érés előtt ki is kapcsolnám.
Az autós szarvasgázolás óta ez lett a kriptonitom. Van itt az erdőben szekta is, de az nem érdekel csak a szarvas ne jöjjön.
-
Mustármag
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Az aksi élettartamát mennyire befolyásolja a visszatöltés/elektromos fék?
-
N. Gabi
csendes tag
Most nézem a g2 +5kg azért lépcsőzésnél nem mindegy
Akkumulátor kapacitásban meg +16% wattóra szerint szóval elgondolkodtató a váltás . -
N. Gabi
csendes tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Még mielőtt ezt kaptam g2-t akartam venni pontosan ezèrt de az akkoriban azért árban fentebb volt épp annyival hogy már az ne legyen opció .
F2 plus- roller feloldását csak a vezérlő módosításával lehet elérni ha jól tudom viszont én szeretném használni a gyári applikációt az nem tudom ilyen esetben meg marad-e ?
Azért van ritkán feltöltve teljesen mert azt gondoltam az akkumulátor fog majd elhullani de igazából így is el voltam vele azért remélem még sokáig bírni fogja , új akkumulátoron meg akkor felesleges is gondolkodni ha jól értem mert nagyobbat nem tudok már bele rakni jelenleg .
Alapvetően egy hely van ahol használnám a 35km/h-s tempót ott végig jó út van többi helyen maradna a 25 szóval ez is lényegtelen .
Azt én is be látom hogy felfüggesztés nélkül a 35 az nem túl ideális a legtöbb esetben mivel még a biciklis út is hepehupás ugye …
Új ninebot rollerek nem igazán jönnek be de mire ez elhullik addigra már úgyis ki jön még pár széria -
válasz
N. Gabi
üzenetére
Ez szerintem csak mérési (számolási) hiba.
Alig lehet ~150-170 ciklus az akksidba (nem véletlenül kérdeztem), 500 ciklus után fordulhat feltételes módban elő, h csökkeni kezd a kapacitás, azoknál, akik mindig 100%-ra töltötték. De ott sem jellemző, ezért is felesleges 80 meg 90 százalékig töltögetni, előbb hullik ki alólad a roller mittudomén végelgyengülésben, mint, h az F2 Plus majd`13Ah-s akksiját cserélni kelljen 500 ciklus, azaz kb 15ezer km előtt.
Már nem kell vezérlőt cserélni az F2 sorozat feloldásához, vidd be egy roller szervibe, megcsinálják. De drasztikusan csökken a hatótáv a nagyobb sebességgel, erre azért számítsál.
Viszont nagyobb sebességnél szerintem nem árt lengéscsillapító, sőt, szerintem életveszélyes anélkül ráfutni egy úthibára, egyszerűen kiesik (kirázódik) a kormány az ember kezéből.
Emiatt javasoltam a használt G2-t, mivel azon vannak lengéscsillapítók, és szoftveresen módosítva 40-el is tud menni, ami már akár a forgalomban való haladáshoz is elég. Ebben sem kell már vezérlőt cserélni, az akksija meg annyival nagyobb, h ha 35-40-es tempóval használnád, akkor is elég lenne neked egy az oda-vissza útra (kb 25-30km-t ingázol? - az szép táv naponta azért).
Újonnan nem éri meg szerintem a G2, de használtan jó vétel, 150ezer alatt is láttam már nem egyszer.Az egyetlen hátránya a nagyobb súlya, de nekem ez mondjuk nem számít, szerencsére nem kell a másodikra felcipelnem.
Neked ami nagyobb hatótávot tudna, az F2 Plushoz hasonló súlyban az a Xiaomi 4 Pro (2nd gen). Csak azt is amennyiért árulják (160-170ezertől indul az ára Árukeresőn), annyiért már használt G2 is van lengéscsillapítókkal.
A Xiaomi viszont használtan 100-130ezerért szintén jó vétel.
Kb 40-50km-t tud, szemben az F2 Plus 30-35-40km-ével.Itt össze tudod az adataikat hasonlítani.
-
N. Gabi
csendes tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Gyári segway mobility applikáció ki írja a maximum tárolt Ampert amiből ki lehet számítani százalékosan mennyi.
Olyan 157 ciklus volt amikor legutóbb néztem -
N. Gabi
csendes tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Ezt szomorúan hallom, mivel ingázok ez még pont megfelelő súlyba és nem szeretnék sokkal súlyosabb és gyorsabb rollert .
35km/h amit ez tudna még nem eu-s vezérlővel az még talán kellene de a 25km/h-val is megvagyok elégedve , inkább a hatótáv amiből lehetne kicsit több .
Szóval ha szeretnék nagyobb hatótávot akkor mindenképpen cserélnem kell rollert ?
És akkor ugye abba a másik rollerbe is ha nagyobb akku kapacitást rakok akkor új vezérlő kell gyári appal nem fog működni ?
Annyira nem vagyok ott a témába de köszönöm a válaszokat
-
-
N. Gabi
csendes tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Nem akarom még cserélni jelenleg 95% állapota van az app szerint ami még teljesen jó viszont nem akarom azért a végtelenségig hajtani egyszer úgyis cserélni kell ezért még időben felraktam a kérdést
-
-
válasz
madkiller
üzenetére
Hát igen, ha csak bicikliúton, meg járdán mész vele, oda elég a 25 is.
De ahol nincsenek bicikliutak, ott kénytelen vagyok én is az úton az autók között menni, ott meg 25-el csak akadályozom az autókat. :/
Ezért jobb a nagyobb sebesség, h a forgalom tempójával lehessen haladni.Ami a féket illeti, szerintem túlreagálod.
Az eredeti dobfékkel használom a G30-at, meg a G2-ket is. Előbbi némileg át van alakítva, 50+-ra is képes, utóbbiak 40-re.
Évek óta használom a G30-at, a forgalommal haladok autók között, még sose voltam úgy, h ne lett volna elég a fékerő.
Normálisan kell vezetni, megfelelő követési távolságot tartva, defenzív módon hozzáállni, nem vadulni, sportos módon menni.
Mondjuk azt még hozzátenném, h én ugyanazokon az útvonalakon megyek vele, így ismerem az úthibákat, h hol vannak, így nem ér váratlanul egy-egy kátyú. -
DigitXT
félisten
válasz
N. Gabi
üzenetére
Mit értesz nagyobb alatt, és mi a célod vele? Ad1, ha tele van a taposó a gyárival, akkor nem biztos, hogy elfér egy fizikailag nagyobb... Ad2, nagyobb kapacitás esetén semmit nem számít, hogy mit bír el a vezérlő. Nagyobb lesz a hatótávolságod. Az ennyit hoz.
Viszont ahogy FID írja, ha speciális BMS van az akkun, ami pl. kommunikál a vezérlővel, akkor ugyanilyen BMS kellene az új akkura = macera. Ad3, nagyobb akku lehet nagyobb feszültségű is, ilyenkor érdekes egyedül, hogy mit "bír" a vezérlő. De ha már a BMS-re is ennyire háklis, akkor sanszos, hogy nem is tolerálná a nagyobb feszültségű akkut.
Utóbbi mire lenne jó? Nagyobb végsebességre. Feltéve, hogy nem szoftveres a korlátja. Illetve "mellékhatása", hogy a vezérlő - általában - akku áramra szabályoz, s ha nagyobb akkufeszültséget is "elbír", akkor adott akkuáram nagyobb teljesítményt is fog jelenteni. (Jobban gyorsul. Kivéve, ha fázisáramra szabályoz, mert akkor a gyorsulás megmarad.)Ui: tuningnál mindig szem előtt kell tartani, hogy tök jó lehet a nagyobb gyorsulás, meg a nagyobb végsebesség (ami veszélyesebb), viszont extra melegedéssel jár. Ki lehet nyírni mindent is, attól függően, hogy a gyártó mennyi tartalékot hagyott az adott konfigban.
Amit "veszélytelennek" mondanék ilyen szempontból, csak a nagyobb kapacitású akku... Bár, ahogy Thunderzolee írja, akkor már lehet, hogy érdemesebb a rollert is lecserélni.
(Nagyobb kapacitású akkut lehet csinálni ugyanabban a fizikai méretben, attól függően, hogy a gyári milyen kapacitású cellákból volt... Gagyibb rollereknél nem ritka, hogy csak 2000-2500 mAh cellák vannak bennük. Ennél kaphatók nagyobb kapacitásúak. Egészen 3500 mAh-ig. De ha a roller nem a leggagyibb, akkor sanszos hogy a cellák sem sz*rok.)Szerk2: nem ismerem az F2 Plus akkuját, de nem tűnik nagyon bedobozoltnak, inkább a taposó része a doboz. Ha 36V 12,8Ah (460Wh), akkor 10s4p és 3200-as cellák, szóval a bővítés lehetőségei szerintem meglehetősen limitáltak. Hacsak nem fér el 21700 is...
Vesd össze: vegyél nagyobb rollert, ha nagyobb akku kell, mert ebbe kb. ki van maxolva. -
Kowi84
aktív tag
Ahhoz képest, hogy legelőször még a G3 pro-ról akartam több infót a vásárlás előtt, most már teljesen más irányokba nézelődök, és totál más rollerel kerültek képbe a fórumot visszaolvasgatva.
Remélem ezekből az egyik mellett már el tudom magam kötelezni. Szóval:
1. Teverun Blade Mini Ultra
vagy
2. Ausom DT2 Pro
Ezelről kellene vélemény, esetleg ha van itt olyan aki konkrétan hajtja az egyiket másikat.
Megéri azt a kb 80e forint többletet a Teverun? Nekem mondjuk egyik márka se mond semmit, szóval nincs elképzelésem arról, hogy minőségben jobb-e az egyik a másiktól.
Sajnos a fizetett tesztvideókból sokminden nem derül ki, mert azok alapján mindegyik nagyon király
-
válasz
N. Gabi
üzenetére
Miért akarod az akksit cserélni?
Ráadásul eddig se töltötted ezek szerint tele. (vajon miért nem)
Ha nincs a rollerrel semmi bajod, minek akarsz elverni rá 100+ezret?
A kérdésedre válaszolva igen, jónak számít.

Kb 5000km után szokott a gumi csereérrett lenni.
A rollert meg a Ninebot 10-15ezer km-re tervezte, szóval még csak az elején jársz. Az akksiban is olyan ~150 ciklus lehet, hol van az 500-tól az még.Ha nagyon upgradelni akarsz, vegyél egy használt G2-t. Abban nagyobb akksi van, a roller amúgy ugyanez, plusz lengéscsillapítói is vannak.
150ezer körül már találsz. Ezt meg 80-ért eladod. És akkor ugyanott leszel pénzben, mintha az F2-be csináltattál volna másik akksit, de egy sokkal jobb rollered lesz.
-
N. Gabi
csendes tag
Nem tudom hogy vagytok vele de nekem lassan 2 éve van meg a ninebot f2 plus rollerem és mentem vele esőbe fagyba télen mindenhol kb és nem ázott be kell ettől tartanom ennél a szériánál ?
Valamint ennél a rollernél eddig csak egy első csapágyat kellett cserélnem meg most egy hátsó gumit semmi mást ez jónak számít?(5000km van benne jelenleg kb)
Gumi nyomásra mindig figyelek hogy fel legyen fújva valamint tisztítva is van időközönként, ezen kívül nagyon szeretem kezes kis bárány mindenhol felvisz és a hatótáv is még úgy ahogy megfelelő eddig 80%ig töltöttem mindig az akkut most hidegebb idő eljöttével már 90-re kell töltenem hogy hazafele se nagyon essek be 30%-alá meg persze azért mert az akkumlátor ilyenkor hideget amúgysem szereti annyira .
Valamint majd lassan szeretnék cserélni akkut esetleg jó minőségű nagyobb akkumlátorra lehet cserélni ?,mert nem tudom mit bír el a vezérlő -
-
Kowi84
aktív tag
Ez szerintetek eredeti lehet?
20-30 ezerrel olcsóbb mint a nagy átlag, de nekem gyanús...
-
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Basszus nem emlékeztem, hogy buli után hova parkoltam le a rollerral.
-
madkiller
őstag
válasz
pusszycat
üzenetére
Mondjuk én személy szerint maradok egyenlőre ennél a 25 km/h rollernél szerintem egy rollerre elég ez is a 40+ az már inkább robogó helyett van szvsz, ha valaki távolsági közlekedésbe használja. Nem is merek az autók közé menni bicikli út+ járda. 1-2 km távolságokban használom. Kikapom irodánál a csomagtartóból és a belvárosban el közlekedek vele, ha menni kell valahova. Elgondolkodtam kipróbálom az unlockot, de a gari miatt nem merem, illetve 25 km/h-ig jó ez a fék, de felette már illene egy normális.
-
-
-
madkiller
őstag
Úgy látom megjött a Kukurin killer roller a Joyor T10. Nagyjából ugyanúgy néz ki. 2x1000w motorja van, hidraulikus tárcsafék elől hátul és 60al megy.
-
válasz
madkiller
üzenetére
Mindegyik meg tudja satuzni a kereket, de nem ez a lényeg. Ami neked van rajta az vicc, kukirinre meg minden olcsó rollerre teszik.
Az a lényeg hogy legyen adagolható és mind a 2 pofa mozogjon. Nálad még árnyékolja a helyzetet hogy nem biztos hogy elfér más fék, mert a belseje lehet beleér a motorba.
A Segway max g3 féket kellene megnézned.
-
madkiller
őstag
válasz
DigitXT
üzenetére
Azért léptem be a fórumba, hogy megkérdezzem, milyen hidraulikus tárcsa féket vegyek a segway f3 pro rolleremre, de akkor ahogy látom az se biztos, hogy jó, ha túl erős féket teszek rá, lehet úgy jó, ahogy a gyártó megállmodta. Szimpatikus egy darab a roller, de a fék lehetne egy picit komolyabb. A biciklimen is hidraulikus tárcsafék van 😂
-
válasz
DigitXT
üzenetére
Az a vicc hogy a fetek bírják a hőt, a nyák hajlik annyira hogy a fet lába rátestel a házra
Igen ismerős a YKZ aszem még a wepedembe is az volt csak 2x50A.
A 2x80A-nál 70nél még kapart a roller. és 10 hard start és lehetett gumit cserélni. Ott találtunk rá a pmt-re. Az már betapadt.
És onnantól csak pmt gumi minden rollerre. Mondjuk gyárthatnának 6,5" felnire 10" is, de még nincs.
A legjobb a Bronco volt sokan még a sarokig sem jutottak. Szipi szupi bga fetek stb stb. Nem melegedett csak mikor égett. Az összes pukkant. Nem tudni mi volt a hiba.
-
enginev3.0
félisten
válasz
Nordik
üzenetére
Függ elég sok mindentől
Ha sík terepen mész akkor a G2 bőven elég
Ha nehezebb vagy és dombos helyen használod, akkor szerintem már kevés lehetDe egyébként G2, G2 master, G2 pro-t eléggé kedvelik
G4-ből a 2025 verziótSzerintem az A1 is elég pofás lett, bár még nem volt hozzá szerencsém
-
-
Nordik
őstag
Kukirin rollerek közül melyik ami most ajánlott?
-
DigitXT
félisten
Nice...
https://telex.hu/kulfold/2025/10/18/krakko-eroller-lengyelorszag-hidFID: az a roller, ami nem képes egy motoros üzemben működni, alul van méretezve.
Ráírnak nagy parasztvakító számokat, aztán abban bíznak, hogy úgysem tudod úgy használni, hiszen elkapar az első kerék, nem húzod neki teli gázzal stb. Tanulságos.Szerk: ez amúgy ott is tetten érhető, hogy lóf*sz méretű vezérlőket hajtanak 50A-en.
Márpedig ha adott RDS(ON) karakterisztikájú FET-eket használnak, abból több kell... Értelemszerűen több FET több helyet foglal, tehát nagyobb lesz a vezérlő. (Cserébe nagyobb lesz a hőleadási felület is, így jobban hűthető, csak hát nem fog beférni.
)Talán anno te is találkoztál az YKZ7280JA-val, szóval tudod, hogy mekkora.

-
válasz
Kowi84
üzenetére
60v 24ah-tól kezdődik a rolleres élet ha nem csak dolgozni kell napi 15km-re. Ott már nincs az hogy ááá én nem tudok menni a többiekkel mert nincs power az akkuban.
A victor jobb mint a mantis. Mantisba cérna kábelek vannak victort meg töltheted akár 10 amperrel is. Mantis max 4 amper.
A victor keményebb és torziós a futómű. De legalább nem törik el a rugó. Ha nagyon keménynek érzed akkor kell bele a zöld kocka.
Hatótáv max 60km mivel jóval erősebb, a végsebbeség 70+
Ha Sima victort néztél és nem a luxit akkor kell rá külön egy lábtámasz mert kicsi lesz a taposó. Ha alacsonynak érzed a kormányt kell egy 50-80mm toldó.
És ha van single dual kapcsoló akkor tilos egymotorral menni. (nincs mindegyiken)
-
válasz
Hieronymus
üzenetére
A max 60 nem azt jelenti, h mindig 60 megyek, hanem az ilyen vészmegoldás ha nagyon muszáj, most is tudnék menni 50km/h (majdnem sec írtam
) de általában sport módban használom 35 km/h abban a max.
De jó tudni, h mehetnék többel is.
Pl. egy sötét képű (érts jól) elém húzott a mopedjével és folyton nézet hátra (mi ez ha nem felhívás keringőre) hát felbosszantott és leelőztem majd jól le is hagytam.
De nem csinálok többet ilyet mert veszélyben voltam, meg az is aki kilép elém.
-
válasz
pusszycat
üzenetére
Szerencsére a G2-vel nem lehet 100-al menni, és nem is akarok, rollerrel max 60-ig.
A rollerek biztonsági minősítése. a régi Trabantok szintje alatt van. Annak az autónak nem volt olyan sebesség tartománya amiben biztonságosnak volt tekinthető. Sérülés nélkül csak nagy szerencsével lehet átélni egy balesetet. De legalább volt hulladékból préselt borítás, alváz, ...
A roller kis méretű kerekeken halad. Baleseti védelmet legfeljebb a ruházat nyújt. A rugózás kényelmi funkció. A biztonságot nem emeli.
Sok az a hatvan.
Persze lehet egy rollerles túlélő képzést abszolválni. Közvetlenül a reinkarnációs tanfolyam után. Legalább lesz némi jövőkép, ha a túlélő képzés nem lesz kellően sikeres. -
clon
senior tag
válasz
pusszycat
üzenetére
Szerintem alap lenne, hogy rollerrel nem megyünk 100-al mert ez nem erre lett kitalálva így lehet venni motort az 100-nál nem fog "beszitálni" mert azt arra is tervezték, hogy tudjon annyival menni.
A roller mikromobilitási eszköz így 100-al menni vele már nem teljesíti be a fogalmat. -
-
válasz
Hieronymus
üzenetére
Ezek után eldöntöttem inkább lassabban megyek. Szerencsére a G2-vel nem lehet 100-al menni, és nem is akarok, rollerrel max 60-ig.
Ez a kar kiegyenesítés jó ötlet mert mindig előre borulok fékezésnél.
Akkor ha jól értem az első lábbal is minél hátrébb akkor a biztonságos.Mindig érdekelt, h állnak meg ha ketten vannak a rolleren, hátra tesszük a dagit?
-
válasz
pusszycat
üzenetére
"Pálcikásított" válasz.
Ha a hátsófék elektromos, akkor jó helyzetben vagy.
Elengeded a gázkart és kiegyenesített karokkal hátrébb nyomod magad a rolleren. Megnövekszik a hátsókerék jutó tömeg nyomása.
Ezek után kezded az első féket használni. Finoman húzva a féket, mivel nincs ABS. Illetve van, ha ügyes vagy és nem húzod túl a féket.Elektromos autók esetében is a visszatöltés fékhatása a legjobb.
Jeges úton a pedálfék csak az ABS kattogását indítja be, mérsékelt lassulás mellett.Vészhelyzetben vagy kanyarodsz vagy fékezel. A kettőt egyszerre használva szinte garantált a katasztrófa.
(A sportautók esetében a driftelés, a hátsó hajtó kerekek esetében, a kerék forgási irányában ható erővektort jelent. A gumik oldalirányú iránytartása sokkal alacsonyabb, mint a haladási irányban meglévő tapadás.) -
PROHARDVER!
A személyeskedést, és a topikrombolást legyetek szívesek fejezzétek be mindannyian.
-
válasz
pusszycat
üzenetére
Nem. De itt még segített a szitában az is hogy a Thunder 3 porig volt ültetve.
Szita mindig jöhet még ha a roller nem is hajlamos rá. A szitálás gátló is csalóka mert inkább azért jó mert nem kapja ki a kezedből a kormányt a kátyú. Plusz az alis 7000ft gátló vicc., és nagy a holtjátéka. Ami normális az 100-300k Rendes motoros.
Vagy Erexx [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 500m magasság, C1, Care Refresh, PL Filter
- Alig használt Mavic Mini eladó (fly more combo)
- DJI Air 3 Fly More Combo RC2 drón - NO LIMITS
- DJI Mavic Mini Fly More Combo
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 500m magasság, C1, kevés repülés
- BESZÁMÍTÁS! Acer KG241QSbiip 24 165Hz TN FHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- (Cini) Minis Forum mini PC Ryzen AI 9 HX 370 AMD Radeon 890M RAM és SSD nélkül! 1 év garanciával
- Dell Precision 7560 - Intel Core i9-11950H RTX A5000 64GB 1TB SSD FHD (ELKELTEK)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3551,100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy Watch Ultra LTE, Új, Bontatlan, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

De hát ha menni kell, akkor menni kell, nincs mese!

Ha szeretnéd még egy rendes féket is adok ajándékba