Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Emunem
őstag
válasz
Emunem #32416 üzenetére
most jött velem szembe alin, lehet elcsábulok...
és csak 1,57€.... Vízálló szilikonos képernyő védő... ó jaj, most szedhetek össze 10€-nyi cuccot, hogy ingyen haza jöjjön. -
Emunem
őstag
válasz
Emunem #32221 üzenetére
És ilyen lett...
egyrészt az én hibám, mert nem jól pozícionáltam első körben a gomb helyét, ezért felszedtem, majd újra ragasztottam, másrészt meg kell hozzá hajszárító/hőlégfúvó a letörések simításhoz. (kimaradt, mert mentünk focizni a gyerkőccel, csak úgy feldobtam, egy ideig marad ilyen igénytelenül, aztán valamikor kicserélem
)
Kíváncsi meddig bírja, véleményem szerint ez a matt felület jobban fogja gyűjteni a koszt, mint a fényes... Egy fedöelem amúgy kbamazonon13€alin 5$ , a 2 db fólia meg 6€, szal lehet mind1 hogy meg karcolódik-e, nem egy esztétikai kuriózum, és egy esés esetén ugye nem védi meg...De legalább mindent megtettem a megóvás égisze alatt.
Más: Ma volt egy 9km-es csak Sport módos hajtás, hát nem rossz, ha alattam 35 km-t megy el (volt bőven szembe szél, állítólag akár 40 km/h-s szél-lökések voltak nálunk), akkor ez win-win helyzet. Kb 27,2 km maradt benne...
Ebben volt kb 1,5 óra készenléti idö is.
Ja meg vettem egy ilyet is:
Kicsit nagy, de nagyon stabilan fogja a telót (100 mp/h-ig garantálja a stabilitást a gyártó, sok motoros is használja) . Egyedüli bajom, hogy teló nélkül zörög, mint valami kacatos doboz... nagyon ciki, majd szédszedem, aztán megnézzük, mit lehet tenni zajcsökkentés terén. -
válasz
Thunderzolee #32410 üzenetére
Bocsi. 🤣
Komolyan, lehet, a jobboldali közlekedésre 1941-ben gyorsabban átnyomták a parlamenten az egész országot érintő változást mint ezt. 🤣 -
válasz
Peaceliker #32409 üzenetére
Így van, nekem is az E-Twow jutott eszembe erröl az Inokim Light 2-ről.
-
-
Az új KRESZ értelemben 14 éves betöltött életkor kell életkor elvileg elektromos rollerezéshez.
-
kovacs65
őstag
válasz
Thunderzolee #32405 üzenetére
Van egy Light Super típusa, most nagy kedvezménnyel
-
-
kovacs65
őstag
Az Inokim márkáról mi a vélemény?
-
matex
aktív tag
válasz
Thunderzolee #32401 üzenetére
Az ajánlottak alapján a Xiaomi Elite lesz a befutó.
-
DigitXT
félisten
válasz
Emunem #32399 üzenetére
Így sose lesz modi, üvölt, hogy hatalommal (bármily kicsiny is) visszaélésre készül...
Szerk: amúgyis totális szereptévesztés, a modi nem attól modi, hogy jobban tudja adott témát, kizárólag a fórum szabályzatot kell tudnia. Soha nem tartalmilag moderálnak.Topikgadzánál elvárás, hogy adott témában jártas legyen: minimális plusz jogokkal jár...(Az elején még voltak moderátorokra jellemző jogosultságok, pl. HSZ módosítás, rejtés. Nyilván okkal vették el, mert az megint egy más mentalitást követel az illetőtől... Tudod, amikor kalapács kerül az ember kezébe, hajlamos mindent szögnek nézni. Az meg baj.)
-
Xiaomi Elite, vagy Xiaomi 5.
Ez utóbbi elmegy kb 60km-t. Az Elite kb 25-30-at.
Ezeken van lengéscsillapitó is elöl.A Naveen nincs lengéscsillapitó, kb 25-30km-t tud, és elsőkerekes.
De lehet, h elég lenne a 4 Lite (2nd gen) is. (Én mondjuk 24V-ost nem vennék, de nem ez volt a kérdés.)
Ez a 4 roller, ahogy egyre többet tudnak, úgy nő az áruk is, és vele együtt a tudásuk is. Majd eldöntitek melyik szimpatikusabb.
Nekem hasonló koru lányok Segwax G2-ket használnak például.
-
Emunem
őstag
válasz
Thunderzolee #32396 üzenetére
Titulus… másik topikban is volt aki nagyon lovagolt azon, hogy neki már veterán, vagy őstag, félisten a rangja, tehát jobban tudja… na ezért akar Modi lenni.
-
DigitXT
félisten
válasz
Thunderzolee #32396 üzenetére
Ehhez nem moderátor kell, hanem topikgazda. (Éppenséggel én az vagyok - máshol -, ám volt olyan topik, amiben már csak voltam, másikban meg udvariasan visszautasítottam a felkérést, mert nem akarom borzolni az idegeimet minden marhaság elolvasásával.
)
-
matex
aktív tag
válasz
Thunderzolee #32395 üzenetére
Természetesen én sem szeretném, ha gyorsan menne, ezért is írtam, hogy elég a 25-30km/h, mivel "lassabbat" nem találtam, és nem szeretnék gyerek rollert venni.
Mindenképpen újat szeretnék. Emelkedő csak minimális van a környéken. Egy nap max. 5km-t fog megtenni, így "nem számít" a hatótáv.A két ajánlott modell még beleférhet, plusz 10-20ezer forinton ne múljon, hogy minőséget kaphasson.
Köszönöm szépen a részletes válaszodat!
-
válasz
Hieronymus #32394 üzenetére
Táblázatot tudok mutatni.
A modkerben arra nem voltak hajlandók, h ezt betegyék a korábbi helyére, (viszont azt meg kitörölték), mondván, h új hsz-ként rakjam be inkább.
Még meg is fenyegettek, h "de ebből ne legyen rendszer"...
Előtte egy másik modi javasolta, h a kiegészítések helyett írjam meg kompletten a próba topicban, aztán átcseréli.Csak nemtom minek megy el valaki modinak, ha ennyire nyűg neki az az egész.
-
Hány kiló?
Emelkedőkön is fogja használni?Használt nem jó?
Ennyiért kapsz Segway F2, F2 Plus, Xiaomi Mi 3, Pro 2 rollereket.Teshsend, Sencor.... Tömör gumist inkább ne vegyél
V25 nagyon kicsi az akksija, 10-15km azt lemerül, még egy gyerek alatt is, (és index sincs rajta).
F25 - ezt még mindig árulják? Ez is kb 20km-t tud csak.
A 4 Lite (2nd gen) meg 24V-os, hamar elfogy az ereje, és szintén 20km-es.
Igaz, ha nem nagy a súly, nagyobb lesz a hatótáv, de szerintem 30km közelében sem lesz 25-ös tempóval.V50i Pro nem fér bele? Abban legalább van némi hatótáv.
Vagy pl Xiaomi Elite (ez a legkisebb a jelenlegi Xiaomi sorozatból.Itt össze tudod az adataikat hasonlitani.
11 évesnek azért nem biztos, h egyből olyat kell venni, ami 25-nél többel is tud menni.
-
válasz
GoodSpeed #32393 üzenetére
Nagyon hiányzik a fórumtéma elejére egy összefoglaló, aminek az olvasása után a lényeges kérdésekre azonnal lehet választ találni.
Melyik rollerek az ajánlottak, melyek a bizonyosan kerülendők.
A roller kiválasztás. Teherbírás, felhasználási terület. Sebességek és szabályok. Modding és szoftverek ... -
-
matex
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani rollert, ami 100-130ezer forintos sávban elérhető? Végsebességből a 25-30km/h, hatótávból a 20-30km is bőven elég. 11 éves gyermekemnek szeretném megvásárolni, kezdő rollernek.
Egyelőre ezeket találtam, amelyek beleférnének az elképzelésembe:
- Techsend Cyber A 2024
- Sencor Scooter One
- Sencor S30
- NAVEE V25
- Xiaomi Electric Scooter 4 Lite Gen2
- Segway Ninebot KickScooter F25EEzek közül valamelyik? Esetleg van olyan márka, amelyet kerülni kell, vagy amelyik ajánlott? A válaszokat előre is köszönöm!
-
-
DarkGubi
aktív tag
Köszönöm mindenkinek az információt.
Szervizest is megkérdeztem, tudnának bele szerezni töltőt, de lehet várok őszig és a jóidők után beküldöm. A régi töltő is tölti (és abból van nekem valahol még egy pluszba). Még van 1 év garancia rá, így megvárhatom, hátha lesz még vele baj.PociAti
Medárd napja nem számít, májusban vagy 5x áztam el alsógatyáig. A roller jobban bírta mint én. Még esőben is szívessebben használom nyáron mint a tömegközlekedést (gyorsabb is belvárosban, mint a villamos). -
-
PociAti
őstag
válasz
DarkGubi #32383 üzenetére
Félig viccesen mondhatnám, várd meg a Medárd napot (június 8.), ha 2 héten át sűrűn fog esni az eső, akkor úgy se használnád, annyi időbe meg bele kell férjen.
Csehország elvileg 1-2 munkanap, ha össze kell várni a csomagokat, akkor is kb. 3 nap így 2 hét alatt oda-vissza meg kellene hogy forduljon.
Maga a szerelés pedig bele kell férjen a legkisebb szervizes időegységbe, a fél órába. Ha fizetős, akkor meg fix díja szokott lenni a gyakran meghibásodó termékeknek, mint amilyen a belső töltő.https://www.youtube.com/watch?v=sjFjvgdPEdo
Segway Ninebot MAX- G2 Series Built-in Charger Replacement
A Itt van a Segway official 3 percesre vágott videója a cseréről. Akár házilag is megoldható.A termék hivatalos neve pedig ez:
NB42D002D9 AB.05.04.00.0453 Build In Charger
Állítólag 8 napon belül tudják szállítani az irreálisan magasnak tűnő, 35.650 Ft-os áron.Csak kíváncsiságból így utólag még rákerestem AliExpressen mennyiért kínálják, 23 és 25k-s árak jöttek szembe.
-
válasz
Thunderzolee #32382 üzenetére
Ja. Köszi az infót.
-
DigitXT
félisten
válasz
DarkGubi #32384 üzenetére
Miért kéne a csehekhez küldeni? Gari miatt? Ha veszel egy "belevaló" (belső) töltőt, csak
ki kell cserélni, amihez nem kell "márkaszerviz", egy helyi roller szerviz is megcsinálja.(Nem rakéta tudomány, csak hát el lehet baszni, mondjuk a földelés elfelejtésével, illetve hálózati feszültséggel eleve nem jó játszani. Ha az ember nem ért hozzá, egy konnektort se kellene, hogy szereljen, mivel emberélet múlhat rajta, mégis sokan csinálják, sajnos...)
Szerk: arról nem beszélve, amikor a hozzáértő szakember gányol, és utána kell kijavítani.
-
DarkGubi
aktív tag
válasz
Thunderzolee #32380 üzenetére
Köszi, de nem kell, a 1,7A-s is tölti rendesen (csak lassabban), jelenleg így a töltés meg van oldva. Az biztos, hogy egész éjszaka töltőn kell tartamom.
Ja, hogy a beépített. Még megkérdezem a közeli roller szervizt ők mit mondanak/ajánlanak. Utána döntök (fel valamit).
-
-
válasz
Thunderzolee #32380 üzenetére
Eredeti és 5A-es?
-
-
DigitXT
félisten
válasz
DarkGubi #32378 üzenetére
A szerviz egész biztos, hogy nem foglalkozik a töltő javításával... Rendelnek bele egy újat, ha nincs polcon, s utána szépen kicserélik, előbbi tarthat sokáig: szerintem tök felesleges addig a szervizben tartani a rollert. Ha tudsz venni hozzá magad, elég a cserét kérni tőlük. (Azt direkt nem mondom, hogy cseréld ki otthon, mert veszélyes üzem, jobb a békesség...)
-
DarkGubi
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsot kérnék. Van egy Ninebot G2 Max rollerem, ami (majdnem) 2 év után a beépített töltő elromlott (a roller vezérlője nem is tud a problémáról). Szerencsére a régi rollerem töltője megvan még és azzal tudom is tölteni. Ahogy olvasom a hivatalos szervizelés 2 hónap is lehet, én meg azt nem szeretném, szükségem van rá.
Gondolkodom azon, hogy egy közeli roller szervizbe elviszem, hátha 1-2 hét alatt meg tudják csinálni (ezt meg fogom ma kérdezni tőlük).Szerintetek hivatalos szerviz legyen vagy érdemesebb a közeli roller szervizbe vinnem?
Az is lehet használom így, és majd télen adom be szervizbe mikor már amúgy sem használom. -
Aaron14
őstag
válasz
Thunderzolee #32376 üzenetére
Köszi, ezzel most sokat segítettél.
-
-
Chamoro
tag
Hát ennek "örülök"
na de állítani lehet rajta?
Illetve az automata fény! Minden roller bekapcsoláskor be kell kapcsoljam a fényzszórót és mégegyszer meg kell nyomni a gombot hogy átálljon automatába. Ez szoftveres hiba? -
-
Chamoro
tag
Srácok!
Ha már így infókat osztunk meg, akkor én is elmondom, hogy iszonyat eltalált roller lett a Max G3! A rugózása, gyorsulása, eszméletlen jó! Szerintem sokáig megtartom. Két fura dolog van:
1. Az automata világítást minden bekapcsoláskor be kell kapcsolni?!
2. A kormány olyan mintha nagyon kicsit balra fordulna, pedig egyenesen megy a roller. Ezt lehet állítani? -
creed33
aktív tag
válasz
Enigma1945 #32370 üzenetére
Köszönöm a hasznos információkat!
-
Enigma1945
őstag
válasz
creed33 #32368 üzenetére
2025-ös G2-vel mentem. Nagyon szitált. Féltem rajta gyorsítani, pedig nagyon jó simított betonon mentem vele.
Amikor először kipróbáltam a kuki a1-et, el is felejtettem ezt a szitálás dolgot ( eszemben sem volt, hogy jéé lehet szitálni fog ) pár óra használat után kapcsoltam, hogy basszus ez nem szitál abszolút.Nekem kényelmes, kibontás után a fékeket kelett állítanom, meg a gumi nyomást.
Nem tudom, érzem benne az erőt ahogy megránt a roller, megy nagyon, pedig videoban egyeseknek jobban megy. De mikor kell akkor fel tud gyorsulni, nem érzem magam veszélyben, és ez az ami nekem nagyon fontos.
-
-
creed33
aktív tag
válasz
Enigma1945 #32347 üzenetére
Köszönöm szépen a részletes válaszadást!
Gondolom a szitálást tekintve mindegy hogy 2024 vagy 2025-ös a g2.
Balesetmentes utazást kívánok a rollerrel. -
válasz
Thunderzolee #32362 üzenetére
Nekem ez a saját listám amit használnék:
Pálcika: Ninebot Max G3
Kompakt: Teverun Blade Mini Ultra
Közepes: Nami Klima Max
Nagy: Dualtron Thunder 3 -
PociAti
őstag
válasz
GoodSpeed #32365 üzenetére
Xiaomi Electric Scooter 5 Max
https://www.mi.com/global/product/xiaomi-electric-scooter-5-max/Most nézem mennyit esett a Ninebot Max G30E II ára (jelenleg 190k, régebben 270k körül volt, annyi, mint most a Xiaomi 5 Max). És hát műszaki tartalomban mennyivel többet nyújtanak az új rollerek. (Xiaominál elől dual hidraulikus lengéscsillapító, és hátul is dupla rugós felfüggesztés.)
-
Aldiban a Max G30E II-m mellett egy Xiaomi Max... ez melyik lehet?
-
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee #32363 üzenetére
Kevés pénz szinte garancia arra, hogy valami nem jó, mert annak sincs meg az anyagi feltétele, hogy minőségi alkatrészekből rakják össze.
A kicsit magasabb árazással ezt az alapvető hibát már elkerülték, normálisabbnak tűnő kijelzőt kapott, normálisabb kezelőszervek (index, gázkar) és talán a fékkar és a fék is jobb. Olcsó, gagyi megoldásokból most sincs hiány, azok a kormányvégi irányjelzők amikor mondjuk álló helyzetben feldönti a szél, akkor fognak széttörni.
Majd az idő eldönti, ami nagyban attól függ miként öregszik. (Meg hogy mentes-e a konstrukciós hibáktól. Mechanikailag és elektronikailag.) És tudom az én mániám, de az IPX4-es minősítés az nagyon alacsony! Amikor nagy a tűrés a méretek között, gyenge az összeszerelés, hiányos a tervezés, annak a jó bizonyítéka így 2025-ben. Ninebot-Segway-ek már IPX6-nál járnak.
Viszont nagyon gyanús, hogy erre sem a kerékpárokra vonatkozó szabályok lesznek érvényesek, autók közé meg azért gyenge, így marad neki a falusi használat. Olyan utak, ahol kicsi a jármű forgalom.
-
válasz
PociAti #32361 üzenetére
Mivel már többen (máshol is) szóba hozták, mikor ránéztem, meglepett az ára.
Azt hittem azért népszerű, mert valami nagyon olcsó lehet, de a paramétereihez képest elég derekas ára van, (180-190ezer valamelyik olcsókínais oldalon), és azt gondoltam, talán ha már ennyibe kerül, biztos jó is. -
-
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee #32356 üzenetére
Alap kérdések, mennyire lehetne most pont ebben a termékben, a KuKirin A1-ben bízni az elődök után? Az egész cég működésének, értékesítésének, minőségbiztosításának a modellje nem változott.
És kezdhetjük a konstrukció egyik szokásos elemével, indokolatlanul nehezek. Ez is 25,5 kg, ami vízválasztó.
Ha egy roller esetében legalább 3 éves élettartammal számolunk, akkor az árához nyugodtan hozzá lehetne (kellene) számolni 3 évnyi biztosítás költségét. Legalábbis azokhoz a rollerekhez képest, melyekre nem kell biztosítást kötni (vagy a tulajdonos nem szeretne, esetleg a kategória különbség miatt alacsonyabb összeg lenne).
És azt is, hogy ezt hol szabad majd használni városon belül?
-
-
válasz
alphamooncam #32355 üzenetére
Aműgy ha a combodra emeled akkor nem a derekadat terheled.
-
válasz
Thunderzolee #32356 üzenetére
Ki van "tíltva" a kukirin a boltból. Szerintem egy minőségtelen hulladék. Ami nem is lenne gond csak a sok kuponos linkes úgy adja elő a videókban mintha nem létezne más.
Ennyi vázat törni akkut gyulladni én még nem láttam.Amíg szereltük sokszor a gari idő negyedét nem bírta ki a vezérlő bennük.
Az A1 az egyetlen ami még nekem is tetszik, de ismerve a márka minőségét nem tudom mennyire lesz tartós.
-
válasz
alphamooncam #32355 üzenetére
Szerintem a konditermek hamarosan bezárnak.. ha elterjed, h "vegyél egy nehéz rollert, és emelgesd azt".
-
-
válasz
alphamooncam #32353 üzenetére
40-80 kilós rollerekkel lépcsőzöm naponta. Lehajolok és felemelem
-
alphamooncam
őstag
Ezzel a térd kormányzással, hogy mész fel lépcsőn, pl. amikor hazaviszed?
Nálam ahhoz hogy a földszintre feljussak a lépcsőn, az itt kialakított babakocsi felhajtón kell "feltolnom" (40+kg), ami úgy hogy a gázkart tudom "húzni" ,miközben mellette megyek fel a lépcsőn úgy nem gond, de ez nálad hogy néz ki?
-
DigitXT
félisten
Bizalomgerjesztő...
(Két kerék másképp... Gondolom más a dinamikája, mint a klasszikus Segway-nek. Mondjuk nem tudom az milyen volt, de: White & Nerdy
)
-
válasz
DigitXT #32341 üzenetére
Ebbe nem érdemes belemenni.
Nagyon sok függ a két vezetőtől.
A korrekt megoldás azonnal személyi sérüléses balesetet bejelenteni. Nem lehet tudni, milyen belső sérüléseket szerzett a rolleres. Ekkor már senki sem hagyhatja el a helyszínt. A legtöbb országban a helyszín egyoldalú elhagyása cserbenhagyásnak számít.
A mentővel jönnek a helyszínelők is.A maradék időben fényképezni kell. A helyszínen csak törmelék maradt. Az autó és roller mozgásirányait jelölve fényképezni kell a nyomokat. (Van erre használható kréta a kocsiban.) Majd a két jármű utolsó álló helyzetében a járműveket. Minél több a fénykép annál jobb. Az ütközés pontos helyét több irányból fényképezve.
Majd a rendőrök is helyszínelnek. De jogvita esetén a saját felvételek is lehetnek perdöntőek. Ha van tanú, megkérni, hogy adják meg az adatait illetve adataikat.A törmelék nyomok alapján egyértelmű a rolleres felelőssége. Nem az autó ütötte el, hanem a rolleres ütötte az autót, ami az útkereszteződésben szabályosan. egyenesen haladva közlekedett.
Az autómban van menetrögzítő kamera. Hátul is rögzít. Kétszer vettem hasznát. Másodjára egy parkolásból induló autó hajtott ki elém egy mellékutcában. A bal első gumiabroncs sérült, mert a fékezés mellett teljesen hozzáértem a megemelt járdaszigethez. A hangjelzés ellenére elhajtott a jármű. A felvétellel elmentem a legközelebbi rendőrőrsre és segítséget kértem. A felvételen látszó rendszám alapján megkeresték a tulajdonost Aki kifizette a keletkezett káromat és az autó futóművének ellenőrzés költségét.
(A másik esetben a felvétel közös megtekintése tisztázta a helyzetet.) -
válasz
Enigma1945 #32347 üzenetére
Dehogynem érdekel.
Nyugodtan írj az A1-ről. -
Enigma1945
őstag
válasz
creed33 #32339 üzenetére
Üdvözlöm!
Megkérdezhetem hol és mennyiért vette a Kukirin A1 et?
Én is 90 kiló körül vagyok. Ahol lakom sok rossz minőségű, kátyús aszfaltos út van. Ilyen utakon mennyire tompítja az út egyenetlenségeit a lengéscsillapítása?
Illetve érdekelne miért az A1-es modell mellett döntött a népszerű G2-es helyett.
Az egyik fórumtársk kérésére válaszok itt:
hol és mennyiért vette a Kukirin A1 et?
-roll marketről rendeltem 189 ezerért. étfőn megrendeltem, szerdán már itt is volt.Én is 90 kiló körül vagyok. Ahol lakom sok rossz minőségű, kátyús aszfaltos út van. Ilyen utakon mennyire tompítja az út egyenetlenségeit a lengéscsillapítása?
mit írjak? nem a legjobb, de nem is olyan, mintha semmi sem lenne. azt is észre vettem az sem minden a súlypontod hol helyezed el, a lábaid, mert az is segít a csillapításban
egyszóval: jobb mintha nem lenne, de nem olyan mint egy rugós, vagy mint egy pálcika rolleré, mert annál jobb sokkal.
miért az A1-es modell mellett döntött a népszerű G2-es helyett.
dícsérték az a1-et, megjelenése jobban bejött, a g2 tapasztaltam már, szitál a roller nagy sebességen. ez nem szitál! abszolút nem! Illetve az ára is jobb voltazót van fent magyar teszt is róla nézzétek meg!
-
DigitXT
félisten
Videóra ment a like, a linkelt posztokba beolvastam, de nekem nem bírja a gyomrom...
Mindenesetre gondolatébresztő! És inkább ott hányjon be az ember, mint a kórházban.Ui: Dodor is bemutatott tavaly egy kulcscsont + bordatörős esést, rossz volt nézni, úgy, hogy nagyon hasonló sérüléseket szereztem egy szaros rolleren. Két kerék, sajna ilyen. (Nyilván mindig jönnek a fotelszakértők, hogy mit kellett volna másképp csinálni.
)
-
Ninebot F3 E, amikor 1,2 kW-nál jár:
-
DigitXT
félisten
válasz
Hieronymus #32340 üzenetére
Nem arra gondoltam, hogy a rollerre, hanem saját magára...
(A felelősség nyilvánvalósága csak a kamera felvétel miatt van.)
Személyi sérülésre fizethet a baleset biztosítás, vagy, ha ráijeszt
az autósra, akkor esetleg zsebbe is kaphat némi pénzt a csaló... -
válasz
DigitXT #32338 üzenetére
Háá..át biztosítási csalásnak rossz üzlet.
Nyilvánvalóan felelős a balesetért. Gondolom alaposan megzúzta a roller, az autó oldalát. Azt a kárt valakinek ki kell fizetnie. Ha nincs a rollernek felelősségbiztosítása, nem lesz boldog a számlán lévő összeg láttán. A CASCO jellegű biztosítás a rollerre sem olcsó. Ráadásul az avulás és önrész miatt csak a nagyon drága rollerek esetében észszerű a biztosítás megkötése. -
creed33
aktív tag
válasz
Enigma1945 #32323 üzenetére
Üdvözlöm!
Megkérdezhetem hol és mennyiért vette a Kukirin A1 et?
Én is 90 kiló körül vagyok. Ahol lakom sok rossz minőségű, kátyús aszfaltos út van. Ilyen utakon mennyire tompítja az út egyenetlenségeit a lengéscsillapítása?
Illetve érdekelne miért az A1-es modell mellett döntött a népszerű G2-es helyett.
Köszönöm ha válaszol! -
DigitXT
félisten
-
PociAti
őstag
Elegánsan és szerencsésen kivitelezett menekülés és bukfenc:
Reddit: Meanwhile in Miami - a teljes videó,
Reddit: Poor scooter - más szögből ugyanez az eset. -
whbear
senior tag
Elég elgondolkodtató amiket írtok. Köszönöm a figyelmeztetést.
-
DigitXT
félisten
válasz
Emunem #32333 üzenetére
Az FID volt. Nekem nincsenek csavarjaim: szerencsére végül műtét nélkül kijöttem belőle. Cserébe majdnem elvéreztem itthon műtétre várva, úgy, hogy nem sejtettem mi történik... (A kórházban tudniuk kellett volna, a vérképből, de basztak megnézni épp Nagypénteken.)
Bukfenc 1 sisak nélkül, sérülésmentes, a szemüvegem is fent maradt... Bukfenc 2, szintén védőfelszerelés nélkül, ez már műszaki hiba kategória, valószínűsíthető borda repedéssel. Az ellen nem sokmindent lehet tenni, talán mellkas védős protektoring, passz... Bukfenc 3 (gyalogbéka mód), aszfalt fejelés, a full face mindent fogott, kisebb bőrsérülés, de térd ép maradt... Végül az utolsó (ez után végleg befejeztem a rollerezést), spontán anyagfáradás, kulcscsont törés, 9 borda törés, lép sérülés. Mondhatni szerencsétlen esés, de ilyenekre is kell számítani rolleren, nem lehet mindig szerencséd... (Persze az volt! Gerincsérülés sem történt, a hátamon lévő laptop táska fogta az esést, nem nyomorodam le, nem vágtak fel.)
-
DigitXT
félisten
válasz
whbear #32330 üzenetére
Ha nem akarsz semmiképpen sisakot, akkor lehetőleg a legmasszívabb + legstabilabb konstrukciót keresd, mert a hajadra kenheted a vezetői rutint, ha derült égből széttörik! (Simán elcsúszást, vezetői hibát könnyebb kimozogni: nekem is volt olyan amikor pont tökéletes bukfencet sikerült bemutatni, így sérülés nélkül megúsztam sisak nélkül. Ám sajna vannak műszaki hibák is, amikor esélytelen reagálni, ott a passzív védelem segít. Arról ne is beszéljünk, ha vki a 3000 ccm dieselével véletlenül fellök, abból is lehet baj.)
Ui: a legnagyobb marhaság azt hinni, hog ugyanolyan biztonságához, mint sétálni.
-
-
whbear
senior tag
válasz
Thunderzolee #32329 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Olyan 300k max a keret. 50 éve kétkerekűzöm, pár éve egy M365-el jártam sokat. Autó helyett jó időben a robogót szeretném leváltani vele mert 40 fokban kényelmetlen a bukó, macerás benzinezni és a környezet védelem sem mindegy. Munkahely oda vissza, bolt, kisebb járatok hogy ne kelljen beindítani 3000 ccm dieselt.
-
-
whbear
senior tag
Sziasztok! Hirtelen kellene vennem egy rollert, fő szempont hogy ne kelljen bukósisak. 90 kg vagyok, napi 2x5 km, rugózás jó lenne. Valami jobb pálcika, Ninebot, Xiaomi esetleg, mit tudnátok ajánlani?
-
-
enginev3.0
félisten
válasz
Enigma1945 #32323 üzenetére
Életében nem látott még A1-et, szóval ne foglalkozz azzal amit ír
-
Enigma1945
őstag
válasz
PociAti #32306 üzenetére
"A KuKirinnél A1-nél nem csak az egész kormányoszlopnál lehetnek problémák, hanem bárminél. "
de, a kukirin a1-et mondtad, és nekem olyan van, és én 2 hét használat után írtam cáfolatot. Ha én is ezeket tapasztalnám, hidd el igazat adnék. De szerintem nagyon jó roller, ár/érték arányban, és ezt nem csak én írom.
-
PociAti
őstag
válasz
Aaron14 #32320 üzenetére
Firmware verziók esetén célszerű mindig konkrét számokat írni.
Ami az egyikőtöknél a "legfrissebb", az lehet a másiknál már más verzió, mert mondjuk nem andoroidos, hanem iphone-os, és ez bekavar. Vagy az, hogy más régiót állítottatok be és nem egyszerre kapja meg mindenki a frissítést. Fordult már elő ilyen.A gyári verzió is konkrét szám. (Vagyis számok.) Ezzel a félreértéseket és abból adódó kellemetlenségeket el lehet kerülni.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Thunderzolee #32313 üzenetére
Alumínium öntött villa, ilyen ellen lehet védekezni. Nem szabad használni egyáltalán, én nem is merném.
Egyébként az autóhoz használatos pedálos pumpa, amin van nyomásmérő, szintén bevált, úgyis ritkán kell fújni. Ez persze nem hordozható fajta. De amit építettem CST külső, kínai belsővel nagyon jól tartja a nyomást. Megraktam jól hintóporral is, hogy ne dörzsölődjön, 1500 km és még nincs baja.
-
Aaron14
őstag
válasz
GoodSpeed #32309 üzenetére
Legfrissebb firmware van a rollereden? Nekem az van rajta, amivel jött, de ez a bekapcsolás probléma, illetve a navigációs rész, hogy nem működik lezárt kijelzőjű telefonnal, most már több, mint valószínű, hogy firmware probléma lesz.
Lehet nekem is frissítenem kellene. Neked nem változott a gyorsulás sport módban a frissítés után?
-
PociAti
őstag
válasz
Ugyanabban az ársávban bőven van választék. Egy közös dolog van bennük, gyatra tervezés, rövid és a beszámolók alapján szinte behajthatatlan garancia komoly probléma esetén, rövid szerelésmentes élettartam, gyors öregedés.
Ha csak a hasonló, C lengővillás rollereket nézzük a RendeljKínait kínálatából:
ANGWATT CS1
JOYOR S5-Z
OOTD T10
iScooter iX7 Pro
Itt némileg eltérő rollerek vannak, hasonló árazással.
Lásd korábbi hozzászólásom, ott is bemutattam hogy a Kugoo G1-is csak egy "klón", egy licence, és vagy 15-20 másik cég készít hasonló példányt belőle. Gyártók jönnek, mennek, nevezik át magukat, készítenek hasonló modelleket hasonló áron, hasonlóan alacsony szolgáltatásokkal. -
-
Nem azt mondom, hogy q legszebb, de fontos a vedelem5, és az is, hogy q védelem ne vesszen el.🤣
-
DigitXT
félisten
válasz
Gyönyörű. Pedig elvileg erősebb konstrukció, mint a klónja (Kugoo S1), de eddig az etwow is acél első villát használt, masszívabbat, csavarozva, nem hegesztve. Ez meg alu öntvény.
-
válasz
Enigma1945 #32308 üzenetére
Segway G2-ről mutatta a videokat, nem a Kugookról.
A Kugoonál szerintem inkább az a baj, h nagyon sokat tett azért, h vegyes kép legyen róla, és most aztán már nagyon sokat kell érte tennie, h eloszlassa a róla kialakult vegyes képet.
Én ettől függetlenül elfogadom, ha valaki KuKirint vesz, mert olyan paraméterekkel keres rollert, amit pl a Kugook tudnak nyújtani, mert abban az ársávban szinte csak Kugoot lehet venni, ami jobb nála, az már sokkal drágább is egyben.De itt meg egy széttört E-Twow van.
Rémisztő nézni a törést. -
PociAti
őstag
válasz
Végig Ninebot Max G2-ről beszéltem. Minden esetben
Ninebot Max G2-nek neveztem
vagy Max G2-nek.
KuKirinnek nincs "Max G2" rollere. Azt máshogy írják.Amiről te beszélsz, a nagy sebességnél történő beszitálás az a rossz konstrukció miatt van a KuKirineknél és azoknál a többi gyártónál, akik ugyanazon licence alapján, részben azonos elemekből rakják össze a maguk verzióját. És ennek a rossz konstrukciónak több változata is van.
My brand new KuKirin G4 gets insane death wobble not even close to top speed
Ebben a KuKirin G4, és hozzászólások között írják a KuKirin G3 Pro hasonló tempónál szintén beszitál, másik G4 tulaj szerint is beszitál. És ugyanitt egy másik G4 tulaj meg azt írta, 275 km alatt ő nem tapasztalta.
Szintén KuKirin G4: Death wobble (halálos beszitálás)Most vettem a kugoo G4 roller, és észrevettem, hogy néha halálos imbolygása van, amikor elérem a 35+ mérföld/órát. Nem mindig történik meg, de előfordul. Azt akartam tudni, hogy ez valami, amit én csinálok rosszul ami ezt okozza?
Melyik KuKirin G2 Master ez? - kérdésre lehet valaki viccből válaszolta azt, hogy hajts meg, és ha beszitál, akkor az 1-es verzió, ha nem, akkor a 2-es.Varla Pegasus-tól kezdve a hasonló kaptafára készülő több kínai "remekmű" sorra hozza ezt a konstrukciós hibát.
-
DigitXT
félisten
válasz
Fotelszakértő, nem kell vele foglalkozni.
-
A múlt kedden láttam meg ezt a rollert a talált tárgyak külső raktárában. Nem hiszem, hogy jön érte a tulajdonosa.
Tegnap jött velem szemben roller. Egy kisebb térre bevezető szakaszon Az útburkolatba terméskő csíkokat raktak lassítani a kerékpáros forgalmat. A roller első kereke minden kőnél jobb irányba billent el. Az elejében kattogott valami. Karbantartás nélkül gyorsan jut majd az képen látható állapotba jutni. A vezetője középkorú férfi volt, minden fajta védőfelszerelés nélkül használta a balesetveszélyes eszközt.Ahogyan látom, a legtöbb roller halála a vigyél már el a ....-ig kérés teljesítésénél kezdődik. Erősen túlterhelve, a legkisebb döccenő is megroppanthatja az alumínium öntvény anyagát. Ami később szinte elmorzsálódik. Egy korábban berakott képen látható egy ilyen csatlakozó darab. De az első kereket illetve a felfüggesztését tönkre teheti.
Használt roller vásárlásánál ez egy életveszélyes kockázati tényező lehet. De ebből semmi sem látható a katasztrófáig. -
válasz
Aaron14 #32307 üzenetére
Helló,
igen. Onnan tudom, hogy tegnap felbuzdúlva a HOCO CA73-at leszereltem átraktam a PRO 2-re, hogy a G30-on lévővel legyen párban, így az F3 -on ma már elinduláskor is a zsebemben volt a telefon. Lezárt kijelzővel. Mondta folyamatosan az információkat a fülhallgatómra.Amikor megérkeztem a Tescoba - ez volt desztinációnak megadva -, azt is.
-
Enigma1945
őstag
válasz
PociAti #32289 üzenetére
Eros kotyogas? Kukirin g2? Ugy erted szital a roller nagyobb sebessegen?
Pociati: probaltad is a rollert, vagy csak mondod? Nagyon sokan dícsérik a rollert, elég masszív, stabil. Abszolút nem szitál nagyobb sebességen sem.. Engem boldogít már 2 hete, én semmi rosszat nem tudok mondani róla!
Kormány oszloppal sincs semmi baj, masszív, nem mozog. Kibontás után megnéztem mindent, amit kelett meghúztam erősen, ami gyárilag megvolt húzva azt is átnéztem.. a kereket érdemes még figyelni, én felfújtam azonnal. -
PociAti
őstag
válasz
vigyorgó #32290 üzenetére
A KuKirinnél A1-nél nem csak az egész kormányoszlopnál lehetnek problémák, hanem bárminél. Az egész piaci modell a legtöbb elemében átverés, szélhámosság. Gyatra tervezés, mindenféle olcsó alkatrészekből lett összelegózva, ezért olyan nehéz. Összeszerelés minősége is sokszor problémás. Nem egy megbízható és tartós közlekedési eszköz. Rövid távon szórakoztató lehet, de teljesítménye és műszaki tartalma alapján nem a felelősségteljes közlekedés eszköze.
Értem hogy lehet vele menni 40 km/h sebességgel, de mégis hol? Kerékpárúton, ahol 30 km/h a sebességhatár, de gyalogosokkal osztott kerékpársávban már csak 20 km/h? Autók között? Normálisan hátra (vagy körbe) se lehet nézni, azt se tudod mi zajlik körülötted, az utat kell nézned mert minden nagyobb kátyút kerülni kell, nehogy megvezesse a kereket és eless. -
-
-
vigyorgó
tag
válasz
Thunderzolee #32299 üzenetére
Értem, köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Playstation 3 - Telepített PS3 játékokkal
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest