- Mobil flották
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- iPhone topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Kínából rendel hajlítható üveget az Apple
Új hozzászólás Aktív témák
-
PociAti
őstag
válasz
GoodSpeed #30766 üzenetére
Csak a 2025-ös modellekben jelentek meg azok a komplex megoldások, melyekből csak az egyik komponens az Apple Find My.
Önmagában egy szolgáltatást (az Apple Find My-t) belehegeszteni nem olyan nagy szám, saját roller specifikus megoldásokat kidolgozni, 4-5 komponensből álló rolleres szoftvert és applikációt fejleszteni már lényegesen összetettebb folyamat.
Szerk.: megkerestem, kb. 1 hónapja írtam róla:
https://logout.hu/tema/kis_roller_topic/hsz_30367-30367.html
Apple Find My, CodeLock, Pattern Lock, Digital Code Lock, AirLock, és a Abnormal Movement Alert.[ Szerkesztve ]
-
PociAti
őstag
válasz
Reggie0 #30764 üzenetére
Ha jól emlékszem az egyik hírese esetre, akkor a szeretett, sokat megélt kerékpárjuk úgy tűnt el, hogy egy piac alagsorában (pincéjében) lévő, a szárnyasok vágásakor, pucolásakor használt sós kádba rejtették el előlük a bicajt. Legalábbis ezt feltételezik, mert nem került elő.
Ennél ma már sokkal kifinomultabb módszerek vannak. Furgon + GPS jammer. Aki nem foglalkozik vele, az biztos azt hiszi, ilyennel csak a profik élnek. Miközben - főleg tőlünk keletebbre lévő bandák. és bizonyos körök számára - ezek teljesen hétköznapi dolgok.
Az AliExpress-en 13-15.000 tartományban csomó GPS tracker szerepel: megnevezésben a a GPS blocker is szerepel: "K18 Camera Detector RF Wifi Gsm GPS Tracker signal blocker Spy Things Gadgets spying devices Bug Detector For Meeting,Car,Travel", de a GPS blokkolást szerintem nem tudja, az már kicsit drágább. Viszont még egy fejlettebb készülék is egyetlen használt roller ára alatt van.
Nem teljesen haszontalan dolog rolleren a nyomkövetés, de csak a kezdeti időszakban számított igazán hatásosnak, mára már bármelyik utcakölyök képes lenne könnyen megoldást találni a kiküszöbölésére. Amúgy is csak eső után köpönyeg.
-
válasz
PociAti #30765 üzenetére
A Segway-nek is valószínűleg hatalmas erőfeszítésbe került, hogy az idei modellkínálatába ilyen komplex védelmi megoldásokat pakoljon.
Arra írtam, hogy nem 2024-2025-ös innováció.
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
Reggie0
félisten
válasz
GoodSpeed #30757 üzenetére
Hat. Lopott cuccokat altalaban eloszor pihentetik es akkor eleg nehez lesz megtalalni. Bevagjak egy garazsba, pincebe, elhagyatott kertbe. Ott csak messzirol fognak tudni csatlakozni hozza.
Nekem pl. a kocsiban is van(nagyjabol 24 van a telefonomon, szallitmanyozasnal is hasznaljuk), es amig nem raktam at a teton elol levo napszemuvegtartoba(ahol a belter vilagitas is van), hanem a kozepkonzolban levo hamutartoban volt, addig a garazsban parkolva volt hogy fel-egy napig nem jott uj helyadat, mert csak ~10 meterre a garazstol setaltak az emberek, neha egy-ket kutyasetaltato jott par meteres tavolsagba.
Amugy nezd meg tolvajkergeto videokat, hogy milyen lelemenyesen tuntetik el es pihentetik egyesek a lopott kerekparokat, meg akkor is kellett szerencse hozza, pedig a bluetoothnal erosebb radiot hasznaltak.En rolleren inkabb a hatso sarvedobe tennem vagy valami hasonloan muanyagos helyre tavol a femektol.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
PociAti #30762 üzenetére
A Ninebot Max G30E II -ben is van Apple Find.
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
PociAti
őstag
válasz
Tibee86 #30758 üzenetére
Ne legyél rajta meglepve. A rollerek jelentős részében semmilyen applikáció sincsen. Ha nem áll készen open source alternatíva a rollerekhez, mint ami van az M365 klónok esetében, akkor elég költséges egy rendszer kiépítése és annak üzemeltetése.
Nézd meg a 10-12 éves autókat, fedélzeti számítógépük - tisztelet a kivételnek - mennyire el van maradva attól, hogy tetszőleges gyártó mobiltelefonjának képességeit kihasználják. Pl. automatikus párosítás, zene lejátszás, kihangosítás.
A Segway-nek is valószínűleg hatalmas erőfeszítésbe került, hogy az idei modellkínálatába ilyen komplex védelmi megoldásokat pakoljon.
Rollerhez hasonló termékek tervezési ciklusa 3 év szokott lenni.
Az AirTag 2021. áprilisában jelent meg, és már nyitó évben látni lehetett, hogy ez jó dolog. Viszont a Segway nem állt meg az alap lokátor alkalmazásoknál, saját dolgokkal rukkolt elő, illetve dolgozta össze más autóipari megoldással. (Pl. ha mobiltelefonoddal eltávolodsz a rollertől, akkor automatikusan lezárja. Mindenféle jelszavas feloldásokat alkalmaznak, gyanús tevékenység detektálás, stb.)A BMS 2.0-t legalább ilyen jelentős és jövőbe mutató újításnak tartom, mint ezeket a védelmi (és kényelmi) megoldásokat.
Adat az új olaj, tartja a régi mondás, és akik kimaradnak a fejlesztésekből, azok lépéshátrányba kerülhetnek. -
válasz
Tibee86 #30758 üzenetére
Viszont a Segway Apple specifikus csak.
-
Tibee86
nagyúr
válasz
PociAti #30756 üzenetére
Ha a műhelyben kezdi el keresni akkor nagy eséllyel a műhely címe már meg is van.
“Persze nem rossz dolog a lokátor, de az csak az iskolázatlan amatőrök ellen hasznos.”
Aki rollert lop vagy akar lopni, nagyjából ez a kategória.
Nálam egyik döntő szempont volt a a lokátor, ezért is lett Segway. Meglepett, hogy más gyártóknál nem nagyon van. -
válasz
Reggie0 #30755 üzenetére
Tegnap elvitten a Xiaomi Pro 2-t és természetesen a már benne működő egyik Smarttag2-t a Samsung Galaxy A54 -gyel, miközben a másik Smarttag2 a lakásomban maradt olyan 5 Km távolságra tőlem a G30E II -ben a POCO X6 PRO 5G -vel .
Természetesen úgy működött, ahogyan az várható volt, az úton végig az én A54-esemmel kommunikált, róla kérte le a GPS adatokat, és folyamatosan, valós időben mutatta a pozíciót.
Amikor bementem az eladó térbe, a SmartTag2 kettőtől több tízméterre távolodtam el, tehát az A54 Bluetooth kapcsolatának hatósugarán kívülre került, mégis folyamatosan láttam az A54-en keresztül a Pro 2 pontos helyét. Lehet,hogy a biztonsági őrnek volt szintén Samsung Galaxy okostelefonja, vagy a mellette lévő lottózóban valakinek. A lényeg, hogy működött.
Most akkor nézzük meg, hogy mi volt a lakásban maradt G30 Smarttag2 -esével?!Nos, mint látható,33 perccel korábbi pozíciót tudott elküldeni, mivel a POCO-val, és semmelyik másik, a Samsungtól eltérő márkájú telefonnal nem működik együtt. Aki viszont eltulajdonít egy rollert, az valószínűleg használni is akarja. Egy dolog,hogy mondjuk sikerül neki hazáig eljutnia, és tegyük fel,hogy nincs Samsung telefonja, ekkor ameddig nem találkozik olyan emberrel akinek Samsung mobiltelefon bújik a zsebében fedve marad, de ha kimegy az utcára, végig rollerezik egy szakaszon szinte teljesen biztos,hogy találkozni fog a tudtán kívül olyan emberrel aki szintén nem tud róla,de a telefonja jelentést fog küldeni arról,hogy hol látta az eszközt. Az egyetlen esélye,ha megtalálja a SmartTag2 -t... Ha nem találja meg, vagy nem elég gyorsan, akkor a rendőrség 👮 találja meg őt is és a rollert is!
-
PociAti
őstag
válasz
Reggie0 #30755 üzenetére
Főleg ha teszik egy autó csomagtartójába. Ami újabb fém burkolat.
Aztán a műhelyben megnézik van-e benne valamilyen lokátor. Applikációkon át mindenféle olcsó céleszközök is léteznek ezek felderítésére.
Persze nem rossz dolog a lokátor, de az csak az iskolázatlan amatőrök ellen hasznos.
-
válasz
Reggie0 #30753 üzenetére
Működik tessék:
-
válasz
Reggie0 #30751 üzenetére
Sehogy. Mellette mindig ott lesz egy Samsung, jelen esetben A54.
-
Az egyiket most építettem be a Ninebot Max G30EII-be.😊
-
Mustármag
őstag
Sziasztok!
S-N Max G2 E-n az irányjelző kapcsoló és a duda"konzoljának" pozíciója a fix?
Tegnap kitekertem a hernyócsavart, de csak lötyögni volt hajlandó.
Szeretném egy számomra praktikusabb pozícióba igazítani. -
bence188
tag
-
PociAti
őstag
válasz
balintka #30742 üzenetére
Pár napja, a Ninebot MAX G30P-s hozzászólásban írtam:
a G30P-ből mintha nem is lenne variáns (pl. E-s modell).
Magyarán úgy néz ki, abból csak Global létezik, nincs MAX G30P E.Ha nincs E, akkor nem kell "belenyúlni a vezérlőbe".
A frissítések eltérően viselkednek, nincs atom biztos aranyszabály rá. De rollereknél is a szoftver frissítések (más műszaki eszközökhöz hasonlóan) figyelemebe szokták venni azt, hogy mely országban (régióban) vannak használva, és az adott követelményekhez megfelelő szoftvert töltik le hozzá. Ezért ha Globális rollered van, előfordulhat hogy arra is EU-s szoftvert frissít, ha európai használat mellett. (Ez nem teljesen általánosítható, mert néha ennek fizikai korlátai vannak, vagy nem foglalkoznak vele, vagy csak adott verziókra igaz.)
-
PociAti
őstag
válasz
pescara #30740 üzenetére
Karácsony évente egyszer van, kereken 50 napja volt. Jellemzően új állapotú rollert szokás ajándékozni a szeretteinknek, elsősorban a gyerekeknek (vagy magunknak).
A használt piaci rollerekről volt szó, annak piaca miért nem mozog. Azt azért jó kipróbálni az üzlet megkötése előtt.
"2 hét múlva 26 fok" ... tedd hozzá, Görögországban, vagy Afrikában.
Itt Győrben -8˚C várható a napokban. Ez az időjárás nem igazán hozza meg a kedvét a kezdőknek.
-
balintka
addikt
Múltkor kértem tőletek segítséget, hogy a dhgate-es G30P-n miért nem megy a frissítés. Facebook-on sem kaptam rá választ, csak azt, hogy jobban járok, hogy nem frissít, mert amint a képen látszik, ha menne, könnyen lehet, hogy akár levenné a 30 km/h-s végsebességet 25-re, az EU-s szabályozás miatt (ezt csak gondolom).
Nekem egy olyan gyanúm van, csak megérzés, hogy valahogy belenyúltak a vezérlőbe, és letiltották a frissítést benne, hogy nehogy ez bekövetkezzen. Végül is 30 km-es global modellként adták el.
Van itt másnak dhgate-es G30P vagy más modell (Max G2)? Nektek megy a frissítés?
[ Szerkesztve ]
-
pescara
aktív tag
-
PociAti
őstag
válasz
Peaceliker #30735 üzenetére
Szerintem most csak egyszerűen nincs szezonja.
Reggelente nem ritka a -5˚C, vagyunk páran akik beöltözve most is használjuk, de érthető okokból most nem azon jár az emberek esze, milyen rollert vegyenek, hanem inkább lábadoznak*.* Több influenza variáns mellett jelen van a korona vírus és a kínai HMPV és az RSV is. Követni is nehéz mennyi van belőlük, de a lényeg, nagyon sokan szenvednek mostanában légúti megbetegedésben, egyéb dolguk is van annál, hogy használt rollert vásároljanak.
De ez egy átmeneti időszak, nem kell hosszan berendezkedni rá. Mert amúgy a nagy Covid hullám alatt, 2020-ban sokan vettek rollert, hogy ne kelljen tömegközlekedéssel utazniuk. -
Peaceliker
addikt
válasz
pescara #30737 üzenetére
Ebben is lehet valami. Vagy épp fordítva van és annyira jól megy mindnekinek hogy újat vesznek, tényleg. De több ismerős mondja hogy semmit nem lehet eladni vicc áron sem. Szóval nem tudom őszintén. De használt rollert most nem nagyon lehet max tényleg vicc áron
"Oh my Goa'uld!"
-
pescara
aktív tag
válasz
Peaceliker #30735 üzenetére
Szerintem mert egyfolytaban jonnek ki az egyre jobb modellek es az elozoket mar egyre jobb arakon aruljak, akar reszletre is. Ezek nem autok, hogy az uj es a hasznalt kozott akkora nagy arkulonbseg lenne.
-
Peaceliker
addikt
-
hentes555
senior tag
válasz
pescara #30733 üzenetére
Természetesen nem arra gondoltam, hogy vettem kettő rollert, az egyiknek mondjuk a kormánya volt eltörve, a másiknak meg az alja és a kettőt összedrótoztam meg ződsárga’ szigszalaggal becsavartam és ezt szeretném most eladni hatalmas haszonnal. Pont ezért használtam idézőjelet, mert nem két db konkrétan félbe tört rollert vettem meg
Volt egy, aminek az elektronikája volt jó, csak a váza karcosabb, kopottabb volt, lámpa műanyag burája eltörve, a másiknak pedig a váza kb. hibátlan állapotú, csak hibás volt a vezérlő benne és a kettőt építettem össze egynek. (Aminek így a váza is jó és az elektronikája is)
[ Szerkesztve ]
"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"
-
pescara
aktív tag
válasz
hentes555 #30732 üzenetére
Az ilyet biztos nehez lesz
Hat mar bocs, de ki az a hulye, aki vesz egy hazilag ,,ket fel rollerbol csinalt" takolmanyt, amikor lehet normalis rollereket is venni? Van szerinted normalis ember, aki meg ha ingyen is kapna, rabizna egy ilyenre a testi epseget?[ Szerkesztve ]
-
hentes555
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek mennyire nehéz elektromos rollereket eladni? Most hogy vettem két “felet” és csináltam belőle egy jót, egy ideig használnám, de lehet végül eladó sorba kerül. Mostanában laptoptól kezdve telefonon át PC alkatrészekig több dolgot hirdettem szerintem reális áron, de azok sem nagyon akarnak elkelni, mintha meghalt volna a piac vagy nem tudom. És ezek a roller árának fele-negyede értékűek, ezért félek, hogy nem fogom tudni eladni ha úgy alakul.
"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"
-
PociAti
őstag
válasz
bence188 #30723 üzenetére
Rollerhez nem létezik nappali fényviszonyok között is látható index.
Sem előre, sem hátra.
A roller jellegéből adódik.Autóknál sem látnád az irányjelzést, ha az autó burkolata nem adnak neki megfelelően nagy felületű homogén hátteret, és ha nem tudnád hol kell keresni, amikor egy szempillantásra ránézel az autóra (az első és a hátsó lámpa közvetlen közelében lesz majdnem egy tenyérnyi méretű borostyánsárga színű lámpa.)
Mivel sárga vagy bármilyen más színű járművek adhatják a hátteret, így fel se tűnhet nekik a ledek gyenge pislákolása. (Még ha erősen pislákol, akkor sem.)(1) Rolleresek zömén nincs index, nem is keresik azt az autósok.
(2) Ha van, az is elég sok különböző helyen lehet, nem egyértelmű megtalálni.
(3) Az első irányjelző szemből nagyjából még látható.
(4) A első irányjelző hátulról jövő autós számára már általában takarásban van.(5) Hátsó irányjelzőre normálisan kialakítható hely. Vagy közel vannak egymáshoz a hátsó lámpa közelében, így nem egyértelmű az irány. De szinte minden esetben rendkívül közel van a talajhoz, egy hozzád közel álló autós számára teljes takarásban van.
Abban bízni, hogy meglátják elég botor cselekedet lenne.
A rollerral az a "baj", hogy általában jó időben használjuk. Pl. nyáron, amikor hosszúak a nappalok, és sötét téli időszakban kevésbé. Pedig rolleren az irányjelzők leginkább csak sötétben látszódnak, vagy beltérben. Amikor demózzák azok hasznosságát, akkor is mindig az alábbi körülményeket szokás alkalmazni:
- sötétben készülnek a fotók,
- általában beltérben,
- közelről,
- és talaj közelből, mert akkor a hátsó lámpa nincs takarásban.Viszont nem az aszfalton kivasalt döglött békákat kell levillogni, hanem az autóknak kellene jelezni a kanyarodási szándékot. (Ha valaki kényszerből autókkal közös sávban közlekedik, nem pedig kerékpárúton. Utóbbi esetben igazából nincs is jelentősége.)
Ráutaló magatartás az egyik legbiztosabb jele a haladási irányunk jelzésére. És csak akkora tempóval menjünk bele a kereszteződésekbe, hogy a többi közlekedőnek is legyen ideje azt felismerni.
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz
bence188 #30728 üzenetére
Ugyanolyan készlet, értelemszerűen csak 1 db villogó relével, párhuzamosítva.
Annyi, hogy hátra simán befúrtam a vázba, elől viszont egy gyerekkapaszkodó
került felszerelésre még korábban, természetesen kiegészítő lámpa tartónak...
(Illetve akkut is tartottam rajta, az indexhez viszont levágtam rövidebbre.)
https://hardverapro.hu/apro/ibike_mono_adventure_3000w_sok_extraval_elado/friss.html
-
Sziasztok. 2024 december 30-án vettem egy SEGWAY-NINEBOT Kickscooter Max G30 II elektromos rollert születésnapi ajándéknak, de végül nem ez lett adva különböző okok miatt. Szóval, ha valaki ilyet szeretne venni, át tudom adni a vételi áron 170 ezerért. MediaMark-os vásárlás, 2 év garancia, bontatlan. Csak a héten, személyes átvétellel (Bp. IX.) utána megy vissza a MM-nak.
-
DigitXT
nagyúr
válasz
bence188 #30726 üzenetére
Legutóbb a GT3-on láttam erre épkézlábnak kinéző megoldást a fékkar alá rögzítve.
Már ha az volt.Amit én raktam fel, az is "hatékony". Csak a kinézete nem az igazi:
(De igazából nem is az index rontja az összképet, hanem a villanyszerelő doboz. Na
majd 1x tervezek oda valami 3D nyomtatott burkolatot a kábelek bekötéséhez...)
Szerk: én is a kiváló tapasztalatok miatt szereltem fel utólag indexeket, előre, hátra.
[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/ibike_mono_adventure_3000w_sok_extraval_elado/friss.html
-
bence188
tag
válasz
GoodSpeed #30725 üzenetére
Hátulra egy ilyen jó is lenne, de előlre is kellene valamilyen, mikor nem a mögöttem jövőnek jelzek, hanem ha beakarok fordulni valamerre és az ott keresztződésben álló autónak (párszor majdnem nekem jöttek, mert gyorsan akartak kifordulni, miközben én lassítottam, hogy befordulok) és akkor jogosan/nem jogosan nekik áll feljebb, hogy miért nem jelzek, hogy merre akarok menni
#30724Peaceliker forgalom tempójával sajnos nem tud haladni a gép, én is hasonlóan közlekedek, de sajnos sok a hülye. -
válasz
bence188 #30723 üzenetére
szia, csak hátulra szerelhető amit nem takarsz ki.
-
bence188
tag
Sziasztok, Kukirin g2 max-on lévő index nem sokat ér a városi forgalomban. Többször volt már anyázás, dudálás a nemláthatósága miatt, szerencse még baleset nem. Tudtok ajánlani utólag felszerelhető index csomagot hozzá?
-
balintka
addikt
válasz
Thunderzolee #30721 üzenetére
Kábé. Én se akartam elhinni, amikor megláttam.
-
-
PociAti
őstag
válasz
balintka #30718 üzenetére
Szerintem meg ne rakass bele slime-ot!
Hacsak nem királydinnyével fertőzött vidéken rollerezel, vagy más okból kiugróan magas az esélye a defektnek. Sokkal jobb ha feleslegesen nincs egyenlőtlenül elhelyezkedő tömeg az abroncson belül. Leszerelés (vagy röntgenezés) nélkül nem lehet nyomon követni most éppen miként oszlik el ott a cucc.
Még a gyári zselés réteggel rendelkező, önjavítónak mondott abroncsok is el tudnak "romlani", azaz megolvad a zselé réteg, egyenlőtlenségek alakulnak ki, és ez az aszimmetria szétveri a csapágyat, ami szépen tovább gyűrűződik az egész rolleren.
-
balintka
addikt
válasz
PociAti #30712 üzenetére
Annyira azért nem lapos, kb. a felére szokott lemenni, de legközelebb megnézem, mennyi az annyi pontosan.
Peaceliker: én kb. havonta egyszer szoktam, mert valahogy mindig kimarad. Olvastam, hogy a defektvédő folyadék (slime) segíthet ezen, a bringaszervizemben szerintem rakatok ilyet a gumikba (a bringáimban van).
-
Silentfrog
veterán
válasz
PociAti #30716 üzenetére
Itt viszont nagyon elrontották a mérnökök akik tervezték az Eu-s vezérlős g30-okat.
Kipróbáltam a gyári guminyomási értékekkel,(amit te is irtál) és 60%-os töltöttségnél már 20-al sem hajlandó alattam menni. 19km/óra gps szerint.Legalább azt megoldották volna hogy legalább 25%-os töltöttségig tudná stabilan a 25-ös sebességet, ha már le van szabályozva. Anno az Okaim 1%-os töltöttségnél is ment még 24-el.
GoodSpeed Én kényszerből használom annyira felfújva, jobb lenne a gyári, de úgy nagyon lomha a roller. és a végsebessége is 20 alatt lenne ha merül.
[ Szerkesztve ]
-
PociAti
őstag
válasz
Silentfrog #30713 üzenetére
Ha összehasonlítanád egy új gumival, mikrométerrel valószínűleg látnád a különbdéset.
Max G30P leírásában a karbantartás menüpont (Maintenance) alatt ezt írják:
Tire Pressure
Inflate tires to 32–37 psi. Inflate both tires equally.32 psi = 2,2 bar, 37 psi pedig 2,55 bar.
GoodSpeed magasabb értéket ír, így lődd be a kettő közé.Korábban tömeg arányos táblázatok terjedtek el. És roller variánsokat eltérő abronccsal szállíthatták, de a G30P-ből mintha nem is lenne variáns (pl. E-s modell).
Mitől függhet a kopás?
Tömeg, kipörgések száma, ki mennyire dinamikusan nyomja neki, aszfalt minősége (durvasága), hőmérséklet, és a keréknyomás. És a gumi öregsége.Lehet 4000 km környékén már hirtelen fog elkopni. Bár interneten nagyon sok durva képet találni a textilig koptatott abroncsokról.
Jobb oldali montázson egy kátyú látható és annak hatását egy Dualtron felnire.
-
vilmaboy
őstag
A választás végül egy Kukurin G2 Pro-ra esett használtan, mert ez ismert eladótól volt, 1 éves és úgy gondoltam, hogy kezdő rollernek megfelel. Majd ha kicsinylem vagy akármi, akkor cserélünk.
Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy van a srácaimnak egy Xiaomi Pro 2 és egy 1S rollerük.
------------------
A Pro 2 firmware-e már módosítva lett, hogy menjen max 35ig, de az 1S még nem.
Melyik szoftverrel cserélhetem le a firmware-t módosítottra és honnét szerezhetem be a hozzá való fw-t? Sok helyen látok, de nem tudom melyik megbízható. Vezérlés csere gondolom nem szükséges a mod előtt, csak simán Bluetoothon meg lehet oldani...? Ti mit javasoltok, melyiket használjátok?A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
válasz
Silentfrog #30713 üzenetére
Ideálisra lehet felfújva. Nekem a gyári 3-3.5 Bar közötti tartományban van. Ennél már nem kell mint a belsővel rendelkező Xiaominál az 5 bar
-
PociAti
őstag
válasz
balintka #30710 üzenetére
A lapos guminak azért más hatásai is vannak.
Bizonyos tartományban (főleg rossz tapadási viszonyok között, fagyos, vizes úton) még jól is jön, ha laposabb az abroncs.
Viszont a gumi élettartamát csökkenteni tudja, főleg az oldalfalakban lévő merevítő szálak sérülhetnek meg.
Meg ha nagyon lapos, akkor nagyobb kátyúban megsérülhet a felni.És egy alap rollernek a legnagyobb fenntartási költsége a gumicsere, ami Max G30 esetén is olyan 4.000 km megtétele környékén kellene bekövetkezni.
-
balintka
addikt
válasz
Peaceliker #30707 üzenetére
Köszi szépen a választ. Akkor jól gondoltam, hogy nem defekt. Hát lehet én se fogok szerintem utánanézni... Csak így ugye jobban merul az aksi, mert többet fogyaszt a gép...
-
Samsung SmartTag2 teszt - Mobilarena Tartozékok teszt
Ilyennel akarom ellátni a G30-at és az E2 PRO-t. A kormányba gondoltam, a Xiaomiknál tudom, hogy a kábelre rá tudom húzni, de az E2 PRO-nál nem biztos, illetve ott gyorskötözőre gondoltam. Valaki használ ilyesmit? Mik a tapasztalatok? Kormányba, vagy akksi mellé célszerű tenni?be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
balintka
addikt
Sziasztok, az mennyire normális, hogy a Ninebot G30P-nek elég hamar leeresztenek a gumijai kb. a felére? Defektet ránézésre nem látok az abroncsokon.
-
PociAti
őstag
válasz
RaZroX #30700 üzenetére
Része lesz az iskolai oktatásnak.
Ezt már az első pillanattól kezdve emlegetik.A KRESZ ismerete és a közlekedési kultúra között nincs közvetlen összefüggés.
Pl. rosszul megírt, be nem tartható szabályok rombolják annak megítélését.Reggie0,
mégis mikor volt olyan, hogy azért bűntettek meg Magyarországon, mert a rendőr bekamuzta hogy nem volt bekapcsolva az öved? -
-
RaZroX
addikt
válasz
Reggie0 #30701 üzenetére
Én nem a rendőri intézkedések/problémák oldalát közelítettem meg, csupán azt mondom, hogy aki kimegy az utakra, attól szerintem is elvárható, hogy tisztában legyen a szabályokkal, előírásokkal.
Nekem egyébként nincs ilyen negatív élményem rendőrökkel egy darab sem, pedig nem kevés km van a lábamban, de elhiszem, hogy sokakkal szemben járnak el helytelenül.This is the way
-
Reggie0
félisten
válasz
RaZroX #30700 üzenetére
A problema az, hogy egy rakat buntetesnel meg mindig bemondasra tud buntetni a rendor. Pl. hogy bizonyitod, ha azt mondja, hogy nem kototted be az ovet? Nagyjabol sehogy. Egy bemondasra kiosztott jogtalan buntetes ellen nehez barmit is tenni. A rendor se hulye, nem mindenkit igy buntet vegig egy nap, mert hamar megbukna, hanem naponta csak nehany ilyet oszt ki igy eloszlik a statisztikai zajban. Ez a porul jart szemelyt nem fogja vigasztalni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Okos Otthon / Smart Home
- Mini-ITX
- Az OpenAI nem kér Musk 97,4 milliárd dolláros vételi ajánlatából
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest