- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
.-..-.
tag
Tegnap centimétereken múlt, hogy nem szereztem be életem első roller balesetét.
Város szélén, kerékpárúton mentem. Alapvetően estefelé eléggé szeles idő volt, de a kerékpárúton a nyílt terep ellenére voltak szeles és kevésbé szeles részek.
Egy kevésbé szeles szakaszon/időpontban gondoltam kicsit gyorsulgatok.
Aha ... az egyik ilyen gyorsulás alkalmával, mikor éppen kipörgött az első/hátsó kerék és tapadás amúgy is közelített a zéróhoz, jött egy olyan széllökés oldalról, hogy konkrétan oldalirányban lenyomott a kerékpárútról.
Hiába dőltem oldalirányban a szél irányába azonnal, nem felborított, oldalra lefújt az útról.
Mintha jégen lettem volna.
Persze azonnal visszaengedtem a gázt, de addigra már a füves részen voltam. Alig tudtam megállni. A kerékpárút mellett ~1m-re már a töltés oldala volt és alatta ~1.5m-re alacsonyabban egy földesút. Ha ott legurulok ilyen szélben, ilyen tempóval, biztosan összetöröm magam.
Nem gondoltam volna, hogy a sebesség, látási viszonyok, útburkolat minősége mellett ennyire kell ilyenkor a széllökésekre is figyelni. A probléma az volt, hogy éppen elcsendesedett a szél mikor szórakozni kezdtem és aztán újra felerősödött.
Ezt csak amolyan info-morzsának szántam. Figyelemfelkeltőnek ha úgy tetszik. Vigyázzatok az erős szélben! -
A mélygarázsba most ez jut neki. 🙂
-
válasz
Geller72
üzenetére
Majd 7végén talán lesz róla videóm. A Blade az olcsóbb széria ez mindenen meglátszik rajta. A fighter a prémium Teverunnál. A metál narancs az új széria ami már appos.
Amiket eladtunk szerelni nem jöttek vissza. Nem nagy eresztés fétisem soha nem volt rá.
Annyi az előnye hogy 11" és van ereje.
-
DigitXT
félisten
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Neked nagyon beakadt ez a kicsi akku dolog.
360Wh kevés? Igen, 100 kg felnőtt alá az: nekem anno az Adventure ilyen akkuval jött, és 22 km-t tudott csak elmenni alattam.
Mindeközben egy 40 kg-os gyerekről van szó: szerintem azzal hoznia kell a gyári értéket... És valljuk be, hogy nem jellemző, hogy az ember elmenjen egy seggel45 km-re gurulgatni.
Szerk: főleg nem 15 km/h-ra korlátozott módban, mivel akkor 3 órát álldogálhat a rolleren.
Idézem: "Faluban csordogálna vele." Szerintem nem kifejezetten "túrázós" roller a cél.
Nem cserélném le a nagyobb kerék előnyét nagyobb akku miatti nagyobb hatótávolságra. (Már csak azért sem, mert akkut azt lehet utólag is rakni rá, kereket, nagyobbat nehezen.)
-
-
DigitXT
félisten
válasz
rajzol01
üzenetére
Én a nagyobb kerékre szavazok! Csak ne legyen az a széttörős fajta felni.

Hátul szerintem tökmindegy, hogy 1, vagy 2 rugó: lényeg, hogy nem merev...
(Ami hátul egyáltalán nem rugózik, hajlamos kilőni a pilótát a trepniről.
) -
pusszycat
nagyúr
válasz
DigitXT
üzenetére
Nem könnyebb eladni egy gyorsabb rollert? Le ne lassítsd. Én mondjuk nem böngészem a KRESZ-t ez csak egy roller semmi komoly. 1 év alatt egyszer sem állítottak meg, pedig megyek tökön paszulyon át mindenhol. Most rendeltem meg a harmadik sisakom hátha ez bejön, jó szellős, biciklire vettem , ez nem olyan nagy.
-
DigitXT
félisten
Teljesen igazad van, ahogy írtam korábban: én alapvetően azon az állásponton vagyok, hogy NE rakjunk a gyerek alá elektromos rollert. Semmilyet. Nagy vasat véletlenül sem. Ellenberger felmerült, hogy gyerekroller, mert azt direkt arra találták ki? Hát a legkisebb probléma, hogy egy társaságban nem tud vele érvényesülni... Számtalan más, műszaki jellegű probléma is van ezzel a koncepcióval, konkrétan a Decathlon példáját látva...

Szerintem egy M365 szintű valami lehetne értelmes kompromisszum. Az, hogy mennek gipszágyba a 45 km/h-ra képes Kukirin-ekről lerepülve, szerintem senkinek nem jó.
Ellenberger, ha megpróbálok gyerek fejjel gondolkodni, és elképzelem, hogy megkapok használatra egy ilyen fostaliga 16 km/h-s valamit, ami tényleg játékszer. Inkább gyalog!Ui: anno '98-ban eljutottam ~1 hétre Párizsba. 15 évesen családi nyaralás keretében.
Nyilván 100 csodát láttam, de ami ON topik, hogy bizony elektromos rollert is. Csendes suhanás volt, amit előadtak, nagyon tetszett... Az ezredfordulón keresgéltem is (itthon) gumikerekes rollert, mert az csendesen gurul, de csak néztek rám bután a nagyfaluban.
Fel sem merült, hogy elektromos! Csak valami felfújhatós kerekű lábbal hajtós.
Vettem valami görkorcsolya kerekes izét (az hány col: ~3"), nem sokat használtam, tök veszélyes volt vele közlekedni. Egy gyökér által felnyomott járda hibán majdnem pofára estem a Móriczon, szerencse, hogy nem sérültem meg szinte egyáltalán.
Purdé meg röhögött rajtam. Mondjuk nekem azóta a fájdalom már elmúlt, ő meg még mindig khm.Másik, amit láttam, a fotelrobogók intézménye. Tele volt a város. Az is nagyon tetszett. Végeredményben sokkal hamarabb lett fotelrobogóm, mint gumikerekes rollerem, nem beszélve a rendes pneumatikus kerekű, immáron persze elektromos rollerről... Erre azt hittem, hogy jó motorpótléknak, de be kellett látnom, hogy még nem tartunk ott: olcsón egészen biztosan nem, ami meg milliós nagyságrend, azt meg nem veszi az átlag.

-
Geller72
veterán
Van itt a csopiban vkinek Teverun Blade GT 2-je?
-
DigitXT
félisten
válasz
pusszycat
üzenetére
Viszont 25 km/h-ára képes rollerrel minden további nélkül mehetsz a bicikliúton, ha van: kamion ott nem nagyon jár.
Persze a biciklisták simán előzgetnek ott is, de szerintem abszolút kibírható, ha nem nagy távolságról van szó. Ha 35-40-nel is mész, nagyon más. Konkrétan bicikliútra már sok (ésszel lehet menni annyit, ám ha az ember megszokja és akkor is annyit megy, amikor nem kéne, lehet belőle baj), s az akkut seperc alatt lerántja.Ui: nekem most az a gondom az Adventure-rel, hogy nem tudom "visszacsukni" 25-re.

Ez a fránya motor/vezérlő kombó levegőben meghajtva a kereket legkisebb fokozatban megy 20 km/h-t, ha 42V-on tesztelem (36V akku fullon), de 2-ban már 48 km/h. Nyilván, valós körülmények közt valahol 35 körül megállhat, de akkor sem 25... És akkor még ott van a harmadik fokozat, ami simán valós 45 km/h utazó. Mindezt 36V akkuval. Őrület... Nem azért, felnőttnek ez rendben van! Csak semmilyen szabályozás nem húzható rá.
(Gyárilag pl. nem biztosítás köteles, de így meg mégis, hiszen gyorsabb, mint 25 km/h.)Elvileg a vezérlő el tudna ketyegni 8s akkuval is, úgy lassabb lenne, 10 km/h-val, de na... Költeni már nem akarok rá. Használni meg szintén nem akarom. Addig kell eladni, amíg nincs KRESZ módosítás.
Utána elég nehéz lenne besorolni. Nagy teljesítményű. Ehh! Szerintem max. 1500W lehet ezzel a vezérlővel, mégis van benne menni akarás. 
(A teljesítményt úgy számoltam ki, hogy 37A-nál szabályoz le, a fesz 42V-nál kevesebb.) -
pusszycat
nagyúr
Azért mondom, ha ilyet veszel 25 km/h akkor lehagynak biciklivel. Mikor még eco módban használtam az elején, és jött szembe egy kamion, kijelzett egy álló autót és várta ameddig 25km/h elcsorogtam mellettük hát nekem volt égő, bele is pirosodtam. Akkor el is hagytam az eco-t
-
DigitXT
félisten
válasz
Hieronymus
üzenetére
Az a baj, hogy azok még annyira fosok lehetnek... Nem beszélve arról, hogy még kisebb kerekekkel szerelik őket.
Ha megnézed mondjuk ezt: egyetlen pozitívuma, hogy olcsó. 50 kg terhelhetőség: nagyon necces, felvesz egy nehezebb hátizsákot és összecsuklik?
7"-os első kerék: no komment, ez aztán tényleg bármiben elakad. 6"-os hátsó: vicc...
2.6Ah akku: egy robotporszívóban nagyobb van. 6-12 éves korig: 8-16 szerintem nincs!Mármint szerintem túl nagy tartomány. Az elején túl kicsi, a végén mamlasz kamasz.
Tömör gumis szarokat szerintem mindenki hanyagolja... Defektálló, igen, de ennyit tud! Minden másban sokkal szarabb. Nincs rezgéscsillapítás. Gyenge tapadás. Szerintem a "gyerekrolleren" ezek hatványozottan jelentkeznek. A másik meg, ahogy előttem is írják, amennyiben az őrület nem saját kútfőből fakad, hanem a társaságnak való megfelelés, kiröhögik majd vele. Mondjuk a másik véglet, mikor alárakják a nagyvasat a gyereknek, aztán menjen, amerre lát, és egymást hajszolják bele a hülyeségbe, meg a balesetbe.

Ui: egy Xiaomi M365 szintű valami nem fogja hanyattvágni a gyereket, viszont ahogy nő, továbbra is tudja használni. Persze, a kormánymagasság az fix, ami az elején azért sz*r, mert túl magas, ha meg hirtelen megnő, akkor azért, mert túl alacsony... Ám az állítható sem fenékig tejfel: egyrészt plusz hibalehetőség, másrészt még egy nyeklő-nyakló pont! Ráadásul az egyik legfontosabb részen, a kormányzásnál. Tudom milyen, mivel kettővel jártam, ami ilyen volt... A másodikat konkrétan átfúrtam és fixre csavaroztam...

Tömörgumisból csak a légcellásat tartottam élhetőnek, azzal szerettem menni anno.
Viszont semmiképp nem szabad ilyen Raptor szintű rollerekben gondolkodni gyereknek.
Valahol a kettő között az igazság, és nem mindegy, hogy a gyerek fejben hogy áll hozzá. -
válasz
pusszycat
üzenetére
Két dolog, amit érdemes átgondolni.
Sokkal nagyobb a balesetveszély, gyorsabb jármű esetében. Ez a tanulási időszakra fokozottan igaz.
Ha egyszer életbe lép az új szabályozás, a régi rollerekre is érvényes lesz a sebesség korlátozás. Várható az utána következő adakozás gyűjtés a szervek részéről. -
pusszycat
nagyúr
válasz
Hieronymus
üzenetére
Majd azzal fogják szívatni, h lassú. És majd kelleni fog egy gyorsabb. Egy másik. Akkor már jobb egyből egy jobbal kezdeni.
Nekem 1 éve van a G2 de már viszket a tenyerem egy erősebre. Pl a G2 master, ami szemrevaló is.
-
-
beci
őstag
Sziasztok.
Xiaomi 6 ultra rollerről vannak esetleg tapasztalatok?
Munkába járós lenne, igaz az ára nem épp baráti, de a 12 colos gumik miatt tetszik.
A 25 km-es korlátot ki lehet majd ütni belőle?
Köszönöm. -
DigitXT
félisten
válasz
rajzol01
üzenetére
Hát én inkább utóbbi vagyok, aki szerint gyerek alá nem való nagy vas, pláne nem "olcsó". Miközben persze valahol az is érthető, hogy ez egyfajta státuszszimbólummá lett, illetve, ha mindenkinek van, akkor az, akinek nincs, az "kimarad". Akár a társaságból is. Viszont! Ha balesetire kell menni, mert összetörte magát (akár önhibából, akár csak mert maga a roller szar és széttörik), az biztos, hogy nem lesz kellemes élmény. Visszagondolva, hogy mit csináltunk anno ilyen korban falun? Unokatesómékkal elmentünk motorozni.
Ohne sisak, ohne jogsi, de igazából ohne forgalom, mert kb. mentünk ki a szántóföldre, erdőbe. Emlékszem, amikor egyszer mentünk hosszabban közúton, volt is para a rendőr miatt.
Beállítunk a kútra tankolni, utána nem sokkal lemeszeltek. Volna. Lett egy kis kergetőzés: én megúsztam a dolgot, unokatesóm már szarabbul járt, mert mehetett a balesetire. Ami önmagában vicces, mert neki speciel volt jogosítványa, hiszen 2 évvel idősebb, mint én... (Sisak viszont rajta sem volt. Emiatt szúrta ki a rendőr a menetet. Nagybátyámról már ne is beszéljünk, isten nyugosztalja, aki szintén jött velünk, majd intézkedhetett az ügyben...)Szóval nem akarok álszent tanácsot adni, de nekem immáron felnőtt fejjel sikerült párszor összetörni magam rolleren (!), miközben korlátlan motoros jogosítványom van (2009 óta), s motorkerékpárral az összes közúti "esemény" egy elcsúszás volt, abszolút saját hibából. Rolleren volt egy ilyen vezetéstechnikai hibám (elcsúszás), de 3-4 alkalommal egyszerűen kiesett alólam a vas. Semmit nem tehettem róla. Széttört a futómű. Hol így, hol úgy. Sajna rollereknél kb. semmilyen minőségbiztosítás nincs, szóval ezt is figyelembe kell venni, ha bármilyen olcsónak látszó, jónak tűnő ajánlatba akarsz beleugrani! Nem véletlen, hogy az újabb modellek egyre nehezebbek, mert váltanak acél vázra, az ugyanis kevésbé törik...

Használt modellekről én erősen lebeszélnélek, tekintettel arra, hogy fogalmad sincs, hogy hogyan használták korábban (nem ritka, hogy egykerekeznek vele!), aztán mennyire van a váz meggyengülve az erőhatásoktól, mikor fog seperc alatt szanaszét törni a gyerek alatt.
Ui: ha "mindenképpen" kell neki, akkor inkább költenék rá többet, de olyat vennék, ami nem mókolható, és le tudod korlátozni 20 km/h-ra... Ha van hátsó lengéscsillapító, az előny. Ha elöl hajt, ebben az esetben lehet előny = nem lehet próbálkozni sem egykerekezéssel.
Kerék legyen minél nagyobb: 8" is már necc, pedig régen standard volt. 10" minimum, de a legújabb modellek már 12"-on gurulnak. Cserébe persze lehet, hogy sokkal drágábbak is...Ha és amennyiben lesz valami a KRESZ tervezetből, abban azt írták, hogy a 12-14 évesek max. 20 km/h-val közlekedhetnek, ezért gondolom, hogy van értelme olyat választani, ami korlátozható. Persze simán lehet, hogy még évekig nem jön ki semmi, szürke zóna marad, amire meg kijön, addigra a gyerek már rég elmúlt 14 éves, és lehet, hogy kinövi az egészet, inkább szeretne majd M jogsit/valami motort, mármint SMKP-t, mert az jó. Amúgy tényleg jó, hiszen könnyű pilóta (gyerek) alá abszolút ideális. Felnőttnek már szívás, forgalomban. (Tudom, mert Bp-en élek, és motorozom. Amikor csináltam a jogsit, béreltem egy ilyen 50-es csettegőt, de soha többé. Igaz, 4T volt a drága, benzingőzzel elment, de ereje: nulla.
)Amúgy jellemző, hogy az első - diákmunkás - fizetésemből bukósisakot vettem. Motorom persze nem volt, ám amikor eljutottam unokatesómékhoz, akkor elő a vasakat és hajtsuk! (B jogsit 17 évesen megcsináltam. Onnantól a dolog SMKP része sisakkal legális volt.
)Ui 2: amit az egészből ki akarok hozni, hogy olyat még szinte nem látott a világ, hogy egy motorkerékpár fogja magát, és a semmiből széttörik alattad. Biztos van ilyen, de ritka.
Rolleren meg, ha olyan típust fogtál ki, akkor típushiba, hogy kezedben marad a kormány.Szóval, nyilván felelőtlenség volt elmenni 12-13 évesen motorozgatni... de hát biciklizni is eljárt az ember. És azt is meghajtotta 45-50-nel. Lejtőn akár 60-nal is. Mert az menő... De! Nem törtek szét ezek a járművek. A rollerek meg néha mint a ropi. Aztán a kátyúkról már ne is beszéljünk, hogy egy 21"-os motor kerék, vagy a 26"-os MTB mennyire "átugorja" azt, amiben egy kis rollerkerék úgy megáll, hogy a pilótát beleveri az aszfaltba, fejjel előre.

-
válasz
rajzol01
üzenetére
Kábé ugyanezt kérdezte tegnap valaki, arra válaszoltam ezt.
Én a helyedben a Hardveraprón nézegetnék, esetleg Marketplace.
Azért, mert ha vesztek valamit 150-200ezerért, amit majd nem használ inkább mégse, és két hét múlva el akarod adni, akkor csak nagyságrendekkel kevesebbért fogod tudni eladni.
Ha viszont egy jó, de olcsó rollert veszel, akkor nagyjából ugyanannyiért ki is tudsz szállni belőle.Én Kukirint semmiképp se vennék neki, azt azért leszögezném. Mert azok 40-50-el is mennek, első rollernek inkább ne. Még akkor se, ha az iskolában már vettek párat a (felelőtlen) szülők néhány gyereknek.
Xiaomi Mi 3 60-70rzer
Xiaomi Pro 2 80ezer
Segway F2 Plus, esetleg ("sima" F2) 80-100ezer
Xiaomi 4 Pro (2nd gen) 100-120ezer
Az újabb rollereken vannak lengéscsillapítók is, ami jó dolog, az ötös Xiaomikból egész olcsón lehet kifogni alig használt példányokat. -
rajzol01
tag
Sziasztok,
a 12 éves, 40 kg-os gyermekünkre rájött az 5 perc és mindenáron e-rollert szeretne. Fogalmunk sincs mi lenne a jó vétel. Faluban csordogálna vele. 80%-ban beton úton. Kis részben terep.
Keret 150k huf, nagyon nagyon max 200k.
Tudnátok ajánlani megbízható típust?
Azt a véleményt is simán el tudom fogadni hogy egy 12-13 éves gyerek egyszerűen ne használjon ilyen eszközt.
köszönöm -
válasz
SoulReaver
üzenetére
Nem levegős csak rajta van a védő hogy ne legyen tele retekkel.
norrberth
-
pusszycat
nagyúr
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Én már láttam 2 lényt, lányt 12-14 év körül egy G2 masteren ketten mentek vele, azzal az erőgéppel, ezek után már nem tudok meglepődni semmin sem.
-
DigitXT
félisten
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Ebben az a jó, hogy pofára esés ellen véd a betonkeverő.
(Le van súlyozva a segge.
) -
-
válasz
hódmaci
üzenetére
Hány kiló?
Emelkedőkön is fogja használni, vagy sík terepen csak?
Kell majd cipelni? Vagy mindegy a súlya?Amit kinéztél, csak 20-al tud menni, míg a pálcikarollerek általában 25-el. Aztán tömör gumis, lengéscsillapítók vannak ugyan rajta, de annak más hátránya is van. Első kerék hajtású, pedig kábé minden roller hátsókerekes ma már. A 10Ah-s akksi kb 25km-t tud. Nem tudni a motor mennyit tud csúcsban. Index ugyan nem annyira fontos, de az újakon már általában mindegyiken van.
Xiaomi 4 Pro (2nd gen)
Xiaomi 5 Pro , 5 Max, esetleg a "sima" 5
Xiaomi 6 Pro, 6 Max
Navee GT3 Max
Segway F2 Plus
Segway F3, F3 Plus
Segway G2Ha többet nem akarsz rákolteni, mint amit kinéztél, akkor nyilván a fentiek nem lesznek jók, mert drágábbak. De ha van pénz lóvéra, inkább ezek közül válasszatok.
Itt össze tudod hasonlítani az adataikat.Hasonló korú lányaim (meg a kisebbek is) G2-ket használnak. Használtan vettük mindet 100-150ezer között. De ők azért már elfogyasztottak korábban pár rollert, kezdve a kisebb kerekű Xiaomikból.
Én ebben a kérdésben nem foglalnék állást, h 12 évesnek bicikli való inkább, vagy roller, de DigitXT-nrk igaza van.Korábban Xiaomi Pro 2-t javasoltam volna nektek, mert azok még kisebb rollerek voltak, de az is csak használtan éri már meg, és az még lengéscsillapító nélküli roller volt.
Olcsón szoktam látni Marketplacen is, meg Hardveraprón is F2 Plust, 4 Pro (2nd gen)-t, az ötös sorozatú Xiaomikból, illetve a G2-k is rendszeresen felbukkannak, és hát van még Pro 2 is.De nagyon óvatosan használja eleinte, mert hihetetlen mekkorát lehet esni alacsony sebességen is, és szonnal törik a csukló, könyök, állkapocs, fogsor, vagy a koponya, a roller kormánya meg "beleáll" a mellkasba, és megüti a bordákat.
Kormányt pl nem lehet elengedni, mint egy biciklinél, azonnali instant esés jár érte, vagy út szélén a lehullott falevelekre ne menjen rá, mert egyből elforog a hajtott kerék, megáll a roller, és előreesik a rolleres.
Gyakoroljon kis forgalmú utcában, úton, járdán, ahol semmi sem jár, kerülgesse a csatornafedeleket, gyakorolja a kanyarodásokat, hetekig fog tartani mire elmondhatja, h biztonságosan tudja használni. -
DigitXT
félisten
válasz
hódmaci
üzenetére
Nem tudom olvastad-e, mit ír a Decathlon: szülőknek.
Egy 12 éves kislány alá nem való semmilyen elektromos roller. De pláne egy 16 kilós noném típus...
Ez a hatótávolság dolog meg külön vicces, hogy "elég" a 35-40 km. Mégis hova menne vele ilyen távolságra? (20 km/h végsebesség amúgy elvileg kompatibilis lesz az új KRESZ-szel, 12-14 év között.)Ui: az új KRESZ olyan, mint a Szorulás c. film. Senki nem látta. Mert még nem jött ki...
Tervezet szinten elvileg bele fog férni egy 12 éves is, mert olyan mint a kerékpár. Mondjuk a gyermekkórház tapasztalatai szerint messze nem ugyanolyan, sokkal veszélyesebb...
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
segítsetek vásárlásban mert teljesen vakon vagyok a témában.
Lányomnak szeretnék vásárolni, 12 éves és kb 160cm magas
Használni csak (Magyar) aszfalton használná.
Nem kell nagy hatótáv, 35-40 km szerintem elég lehet.
Max 110-130eFt körül gondoltam az árat.
Hogy megy most ez a kresz szerint, vezetheti, biztosítás, kötelező védő felszerelés kell?
Tudnátok valamit ajánlani?
Én ezt néztem ki neki. -
DigitXT
félisten
válasz
Silentfrog
üzenetére
Ha 15 km után kikapcsolt, akkor ott valami nagyon el volt cs*szve, viszont én nem hiszek az öngyógyulásban. Talán a töltöttséget se tudta rendesen, nem 100%-ról indultál. Passz.
Anno az akkum eltört, így 6Ah helyett, az egyik cellacsoport csak 4Ah volt, gyakorlatilag a felére leverte a hatótávolságot. De ilyen 7,5 km-eket nem bírt végig és spontán kikapcsolt! (Nyilván az összfesz egy dolog, ám ha szét van csúszva a balance, azt nem látod... Törött akkunál meg nincs az a balancer, ami ki tudja küszöbölni. Végülis, ha öreg az akku, s nem volt soha a helyzet magaslatán, akkor ez egy olyan dolog, amitől fizikailag tud javulni...
Nevezetesen akár egy felül-töltött cellacsoport is okozhatja, hogy a többi nem tud teljesen feltöltődni, de pár merítés/feltöltés ezen tud segíteni, így kiegyenlítődnek az erőviszonyok.) -
DigitXT
félisten
válasz
Silentfrog
üzenetére
A li-ion akkukat nem kell formázni. Szerintem csak a 10% kijelzés tévesztett meg:
azt tanulhatja a vezérlő, hogy mit mutat 10%-nak. Feszültség alapon nem könnyű
pontos SOC értékeket mondani, általában kombinálni szokták töltésszámlálással.Ui: én amikor azt mondom, hogy ennyit tudtam megtenni, akkor ott kikapcsolt.

Annál biztosabb nincs. Báár... Ott sem mindegy, hogy hozzá van-e lőve a vezérlés
az akku karakterisztikájához, ugyanis amikor hatótávot teszteltem, s egy ideje 0%
volt a vezérlő szerint, de még tudtam veretni az emelkedőn 40-nel: nem optimális!
Ha a végén nem terhelem meg annyira, valamivel többet el tudott volna gurulni.
(Magyarán az sem valószínű, hogy végig 25 km/h és maximális gyorsulás, hiszen
onnantól kezdve, hogy 10% körül van az akku, jobb ha automatikusan visszavesz.) -
Silentfrog
veterán
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Csak azért írtam le a tapasztalatot, hogy ha valaki rákeres a zt3 pro ra akkor ne a rossz első tapasztalatomról olvasson.
-
Geller72
veterán
válasz
enginev3.0
üzenetére
Köszi.
-
válasz
Silentfrog
üzenetére
Na, azért ez megnyugtató.
-
Silentfrog
veterán
Segway zt3 pro e tapasztalat.
2025 januári a kiadás, most vettem. Nagyon gyenge volt a hatótáv, 25 km/ óra sebességgel 15 km.
Az ötödik , hatodik, teljes lemerítés töltés után normalízálódott a helyzet, városba 30 km, városon kívűl 34 km az amit meg tudtam tenni, mindkét esetben 10 % akkutöltöttségig teszteltem. ( 90 kg vagyok, 3.2 bar guminyomás mellett)
Segway G2 höz képest keményebb futómű, az apróbb útegyetlenségeket kevésbé jól kezeli, ellenben a rosszabb utakon , földutakon jobb csillapítás, nem koppan a rugózás.
Sokkal jobban gyorsul mint a G2 , néha kanyaban útkeresztezésekben soknak is érzem.
Alföldön én a G2 mellett döntenék, ha a hordozhatóságot ( autó) az ár , és a hatótávot nézzük, és ugye biztosítás sem kell rá. -
Geller72
veterán
válasz
enginev3.0
üzenetére
..azért hezitálok erősen ez közt és egy Ausom F1 Max közt..és nem az ár miatt..arra esetleg kódot tud valaki? Alapból 1300 euro lenne. Jó lenne faragni belőle..
az infót.Edit:50 euros kupont találtam.
-
Geller72
veterán
Csumi.
G4 Max-ot próbálnék rendelni, olcsón. A "gyári" shopból most ~1800 euro lenne, de találtam alin ~1150-ért is, eu raktárból. Amit nem értek, hogy a leirásban azt írja, hogy:
" A spot készletet körülbelül 24 órán belül kiszállítjuk. A feladást követő 3-7 napon belül kézbesítjük! ÁFA-mentes és ingyenes szállítás! " -lengyelből..
De a szállításnál meg május 16-21-et ad meg. Most április 5 van...
..ez nagyon nem 3-7 nap..
Tud(na) valaki olyan eu-s "forrást", ahol hasonlóan olcsó (akár kuponnal) de nem másfél hónap alatt ér ide eu-ból?
Köszi, pacsi. -
-
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Ez a roller gáz!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Utána elég nehéz lenne besorolni. Nagy teljesítményű. Ehh! Szerintem max. 1500W lehet ezzel a vezérlővel, mégis van benne menni akarás.
Viszont semmiképp nem szabad ilyen Raptor szintű rollerekben gondolkodni gyereknek.
)
)
..ez nagyon nem 3-7 nap..