- Ringbe száll a Xiaomi a mobilchip piacon
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
-
Mobilarena
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rigormortiis
veterán
válasz
markknight #197514 üzenetére
Ezt én is adom, csak a kitaposott bohóccipő jelzőket nem.
-
markknight
veterán
válasz
Rigormortiis #197512 üzenetére
Elhiheted, hogy csípi ám a szemét a csávónak. Attól zengett napokig a sajtó, hogy a Square milyen rossz döntést hozott, hogy dobta a turn based receptet, a Rebith és a Remake eladásai még így sem túl jók, aztán előbbire meg 10-pontokat dobált az ipse. Szóval úgy amblokk osztják őket, éppen ezért kellett egy kis válasz a népnek otthon, hogy nyugodjatok meg, ez a játék nem olyan jó mint mondják.
Amúgy jó kis játék volt a Rebirth, de annyi kínos jelenet volt benne, hogy néhánynál már a fejemet fogtam. (Chocobo haja hasonlít Cloudra majd vigyorgás, az a katonás táncikálós idétlenség, a kártyás majomkodás a hajón Red-del és ez csak három dolog ami eszembe jutott hirtelen) Na ha valami, hát akkor ezek erőltetettek voltak és teljesen ki tudtak zökkenteni a történetből.
-
Wesder
titán
válasz
markknight #197492 üzenetére
IGN, mégis mit vártál?
-
Rigormortiis
veterán
válasz
markknight #197492 üzenetére
Ezt nyilván te sem gondolod komolyan.
-
Hiei555
aktív tag
Én most nem kifejezetten az Ac ra meg az Ubira gondoltam nekem tetszik az Shadows a Valhalla után pont ahogy írtad 4-5 év után hiányzott. Neked nem jön be ez van. Meg azért nehogymár mindenert az Ubi legyen a bűnös amiket írtam ugyan úgy igaz másra is. Egyébként a Star Wars és az Avatar sem rossz sőt a division far cry ghost recon splinter cell mind tetszett és mind ubis....
-
markknight
veterán
Valszeg itt arról volt szó, hogy az egész céget az AC tartotta fent. Aztán azt hihették, hogy abból a pénzből tudnak majd kafa, új gémeket csinálni, amik jöttek is. Watch Dogs, Division, Crew.. csak időközben amire alapoztak, elfogyott a kreativitás, aztán ezek is tré játékok lettek. Innentől meg már csak kapálózás ment. Lett egy live service amit tudnak fejni, minden más oltári nagy bukás, de legalább ezen a Shadowson érződik, hogy tényleg foglalkoztak vele.
-
Moby
veterán
válasz
Hiei555 #197506 üzenetére
Ők telítették túl, és semmi hajlandóságuk sem volt leállni vele. Valami elfuserált módon azt gondolták, hogy ha majd nem évente adják ki ugyanazt, hanem lassítanak kicsit, és csak négyévente adják ki ugyanazt átcsomagolva, az jelentősen más végeredményhez vezet. Hát nem vezetett. Így vagy úgy, ezeknek a természetellenes módon túltolt franchiseoknak vége van. Csak így már viszi magával a céget is. Lehetett volna másképp is.
-
Hiei555
aktív tag
Az a baj hogy túl telített a piac. Nagyon sok ugyan olyan game van. Hiába más a körítés mindig ugyan az/hasonló. Ezzel nem is lenne baj a gond a mennyiség/minőséggel van. A másik az rettenetes mennyiségű dlc és roadmapozás meg post launch content. Gyakorlatilag mindig egy fél játékot kapunk ez engem már qvara kezd zavarni hogy hiába veszem meg csomó játéknál várni kell hogy "teljes" legyen és fizethetem ki megint az árát úgy hogy amúgy is emelt áron van... Persze van kivétel nem azt mondom hogy minden dlc rossz hanem inkább hogy a többségnél az alapjáték része kellene hogy legyen.
-
Moby
veterán
válasz
markknight #197499 üzenetére
Alapvetően nem az árakkal van baj, 70-80 eurot el lehet kérni a játékokért, meg vissza kellene térni abba a világba, ahol ebben az egészben üzlet is van az ezzel foglalkozóknak, hogy ne valami egész másba leljék meg a számításukat. A baj inkább azzal van, hogy ehhez olyan játékok is kellenének. Mármint olyanok, amiket nem 400 ember kalapál 6 évig úgy, hogy elkezdeni sem volt értelme, csak ezt senki nem mondta el nekik.
-
_drk
addikt
válasz
NyMRooD #197490 üzenetére
Vagy cancel lesz.
Lényegében ettől várták a csodát, kb 10+ milliós eladás és akkor nincs akkora szarban a cég Avatar meg Star Wars után.
Persze közben már voltak céges változások, de ettől biztos többet vártak, tehát folytatódhat a lejtmenet.A másik, hogy mi az üzenet mögötte.
Az ubi és/vagy ilyen játékok nem érdekel elég embert. Ez így az AC franchise vége, de érinti biztos a Far cry-t is.
Meg más stúdió hasonszőrű játékait is, akár Horizont is.Közben meg milyen nagyot megy most több más játék is, amitől nem vártuk volna.
-
markknight
veterán
Na, japóknak savanyú a szőlő a kitaposott bohóc cipő FF meg Zelda mellett. 70%-os 33 kritika: [link]
"the story’s sudden plot twist felt forced" - Ti beszéltek?
-
Imre9211
aktív tag
válasz
markknight #197487 üzenetére
Teljesen rendben van az AC shadows. Nem mutat újat, viszont nem is akar többnek látszani mint ami. Egy nagyszerű széria legújabb epizódja. Pont.(Halkan jegyzem meg hogy tőlem akár hupilila is lehetne benne az egyik karakter fénykarddal az oldalán, ha jó és szórakoztató a játékmenet.)
A probléma inkább a gamer tàrsadalom(akinek nem inge..)egy részével van. Nem mindig
egy videojátékban kellene keresni azt ami hiányzik xy embernek az életéből. Persze van
amikor xy stúdiót jogosan savaznak, de manapsàg rengetegen várnak el egy játéktól olyat, ami nem a küldetése.Más az ha elfárad egy széria, de az AC se történelem könyv nem lesz, sem pedig az amit a jóllakott Z generáció kitalált magának. Amit még ő maga se tudja hogy micsoda csak fikázik valahol mert azt hiszi releváns a véleménye.
Egyszerűbb lenne csak szimplán helyén kezelni a dolgokat.
-
F-ECT$
titán
válasz
markknight #197487 üzenetére
Ezzel nem ez a játék veszít, hanem a következő ubi játékok.
-
markknight
veterán
De most akkó mivan? Rosszabb lesz tőle a játék? Sok gém van ami eladások miatt ment a süllyesztőbe, aztán párját ritkítja. Aka Titanfall 2
-
raziel01
veterán
[link]
PS5: 1.7 million copies sold over 2 months
PC (Steam): 367K copies sold in the first 2 weeks — after which sales nosedived so hard even analytics firms gave up
Xbox: No official numbers, so let’s be generous and match the PC total — another 367K
Total sales across all platforms: ~2.4 million copies.
Hihető kb. -
_drk
addikt
Pletyka szinten az AC Shadows-nak nem igazán jó az eladási mutatója.
-
Farkassacred
őstag
Csak összehasonlításként említettem meg a Ubit, egyszerű példaként. Nem volt mögötte semmi más.
A másik ami miatt ennyi fogy belölük szerintem az az, mert nincs hasonló játék a piacon, de még western sincs ha azt vesszük.
Meg nagy a múltjuk is, így szerintem nem bonyolult hogy miért adnak el ennyit a játékaikból.
Állítólag a cégek/befektetők is várják már a Gta 6 megjelenését, hogy felrázza/megmentse a piacot. -
Imre9211
aktív tag
válasz
Farkassacred #197469 üzenetére
Volt már 2 hónapig 5ösöm. Csak kihasználatlansàg miatt eladtam itt hardveraprón. Aztàn azóta máshogy alakult az életem és marhára hiányzik. Hiba volt eladni de hát most màr kibírom fizuig.
Csak ps5öm volt, előtte semmilyen. Pc-s voltam nagyon sokáig de sokkal jobban tetszik a ps5 minden téren. Még akkor is hogy nyilván nem egy erőmű, de azt írtam is fentebb hogy mik az igényeim.
GoW amit kijátszottam, aztán a ragnarokot, Cusimát, tlou elsőt, NFS unbound, tomb raiderek, ea FC 24, ilyesmi. Csomó régebbi belsős címet még csak nem is próbáltam.Tlou 2 is most is egy teljesen új élmény lesz nekem jövő hónapban. Meg a Spiderman 2 pl.
Szóval lesz mit bepótolni. Lehet az AC shadows-t is letöltöm majd.
Ez pedig nagyot fog szólni idén
[link]GTA VI -nál nehogy úgy járjon a Sony mint a ps4-nél anno a Cyberpunk-al
Trailer alapján erős lesz nagyon.
Bár egy generációval később csak összehoznak neki a szakik egy fix 30fps-t legalább.
-
Cipas
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del #197393 üzenetére
Mennyire nehéz ez a játék?
Sokan dicsérik, szimpatikusnak tűnik, de ez a körökre osztott dolog sosem jött be.
Wukong nálam hiába volt néha nehéz, nagyon szerettem és végig játszottam.
elden ring 70% ig vittem el,ott feladtam, nagyon nehézzé vált, de lehet nem egy megszokott, populáris buildet vittem.
Ezekhez a játékokhoz képest mennyire nehéz az Expeditions 33? -
Wesder
titán
válasz
markknight #197473 üzenetére
Nem mondod... engem is oda rakott le, de nem volt ott Béla hogy újra elverjem hogy a másik befejezést is lássam. Mindegy igazából, végigszaladtam NG+-on és kész.
-
Wesder
titán
válasz
TrishtanAG #197471 üzenetére
Visszarak a zászlóhoz igen, de nem lesz ott az arénában az akivel harcolni kell. Nekem legalábbis nem volt ott. 2-3 óra egy NG+ run, úgyhogy igazából nem volt gond végigmenni rajta még1x.
-
TrishtanAG
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del #197459 üzenetére
Még az se kell. A sima continue visszadob a végső bossharcok elé, amik után aztán válaszható a másik ending.
-
Farkassacred
őstag
válasz
Imre9211 #197466 üzenetére
Ezekhez a szokásokhoz még inkább egy base ps5 párosul, úgy hogy most már csak az akciókat kell lesni.
Első ps5 egyébként? ps4-es ex címek megvoltak? Ha nem akkor egy álom lesz most azokat kijátszanod. Aztán pár hónap múlva meg majd eldöntöd, hogy elég e az ereje a konzolnak.
Én a Goy-nál leszek kíváncsi mit tud majd a masina, de legfőképp inkább a jövő évi Gta 6 megjelenése lesz a döntő számomra. -
Imre9211
aktív tag
válasz
Rigormortiis #197467 üzenetére
Nyilván. De nem érdekel az ilyesmi.
Alapesetben ugye csak a ps5 pro-ról hittem azt hogy egy valami nagyon nagy erőgép, aztàn kiderült hogy hát mégse, csak tud ezt meg azt amit a sima nem. Na ezért viszont nem éri meg nekem ezt a felárat.
-
Imre9211
aktív tag
Egyébként felmerült bennem az is hogy a pro TFlops többlete nem feltétlenül a nyers erőt jelenti hanem a Ray tracing fícsörök végett lehet annyi amennyi. De lehet hülyeséget írok.
Na most rólam tudni kell hogy az ilyesmi hidegen hagy mert inkább maga a játék tartalmi minősége az ami érdekel.
Ha nagyon grafika b*zi lennék akkor OTP, kölcsön, és hoznàm haza a millás pc-t. De az igazság az hogy nekem teljesen megfelel még a 30/60 fps is(főleg hogy nem szeretem sem az fps lövöldéket, meg ámblokk az fps nézetes játékokat sem)Tps, kaland, ez az én zsánerem igazából. Ja meg az ea FC, bár ha csak az lenne ahhoz még a PS4 is elég volna
-
30z.Samu
félisten
válasz
markknight #197463 üzenetére
Oké, megnézem, köszi!
Mondjuk akkor lehet bővíteni kéne a tárhelyet is.
-
Farkassacred
őstag
-
30z.Samu
félisten
válasz
markknight #197460 üzenetére
Gondolkodtam ezen is. De ahhoz nem kell e-mail vagy ilyesmi? Csinálok egy local fiókot és ott meg tudom osztani a game-eket?
Nem az az alapvető bajom hogy játszik vele, a mentéseimet féltem.
-
Imre9211
aktív tag
válasz
Farkassacred #197451 üzenetére
Köszönöm.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Beegabor81 #197436 üzenetére
Már hogyne lenne korábbi mentés. A menüben belemész, és vagy 20 autosave ott van. Betöltöd, amelyiket akarod, és már játszol is.
Most csináltam meg a másik endinget így.
-
30z.Samu
félisten
válasz
markknight #197457 üzenetére
Nem, anyós jelölt összejött egy palival és neki van egy kamasz fia. És nyilván bíztatják hogy PS-ezzen…
Aztán azt nem szeretném hogy a story játékokban garázdálkodjon és hazavágja a mentéseimet.
Aztàn cselhez kell folyamodni mert azt nem mondhatom hogy nem nyúlhat hozzá. Hát még azt mondanák irigy gáchi vagyok.
-
30z.Samu
félisten
válasz
markknight #197455 üzenetére
Igen, elég macerás, de nem rossz ötlet. Köszi.
-
Farkassacred
őstag
Hm, könnyen ellehet adni egyeseknek ilyenekkel a méregdrága konzolt, de engem nem vettek le a lábamról egyenlőre. Majd a Gta hatnál kiderül mit tud ez a masina, meg előtte még esetleg a szamurájos címnél. Egy csomó játékra nem is érkezett feljavítás sajnos, karcsú egy lista ez még nekem.
Ehelyett az elpécésedés helyett kérnénk szépen inkább az ex címeket. -
F-ECT$
titán
válasz
Farkassacred #197447 üzenetére
Opelbe Porsche motor. Ez jobb hasonlat. Nem az igazi, de egyenesben előzöd az Opel motoros autókat
-
30z.Samu
félisten
Skacok! Tényleg nem lehet sehogy sem elrejteni a kezdőkérernyőről a játékot csak ha letörlöm a konzolról?
-
Mr X
veterán
válasz
Farkassacred #197447 üzenetére
Te most vagy nem ismered a ps5 pro-t, vagy csak trollkodsz. PSSR, magasabb felbontás, jobb képminőség, ezek semmik. Nem tud 120Hz-et a tv, csak ennyit látsz?
-
james001
veterán
válasz
ProEvoFan #197438 üzenetére
Köszi,igen láttam ezt is videóban hogy a nagy utolsó finálé előtt mindenki már rongyol is a körön kívülre előnyt szerezve
Csak ezaz,hogy néha a finálét se tudom elérni,mert sokan már egyből kapnak egy 6-os vagy 7-es szintű kocsi drop-ot,én meg ha szerencsém van csak kis 2-3-as szintűt kapok... Aztán meg ha rám dudálnak sehogy se érem utol őket... Az meg másik bénaság hogy mindig eltalálok egy rohadványos fát,bár ez single-ben is mindig előfordul
Egyszer csak összejön majd egy nyerés -
Imre9211
aktív tag
Jó volt olvasni itt az érveket pro és kontra a tévémmel kapcsolatban
Hát az van hogy tv az nem fér bele a keretbe, viszont el is bizonytalanodtam kicsit.
Ricsi videója alapjàn [link] lehet mégse annyira jó buli ez a pro
Nem ér annyival többet mint amennyivel drágább. Plusz ha a sima slim digitalt veszem(nem kell lemezes)tudok még venni plusz egy kontrollert tartaléknak, nagyobb előfizut, egyéb kiegeket, stb...
Ahogy itt utánaturtam nem éri meg a pro. Szóval veszek sima slim digitalt jövő hónapban, aztán ha valami miatt mindenképp szükséges lesz a pro majd beszámíttatom konzolvilàgnál vagy itt hardveraprón, vagy csak szimplán eladom. Bár nem hiszem. Nagyon nem lett ez annyival jobb hogy az ember gondolkodás nélkül kicsapja ezt a felárat.
-
Farkassacred
őstag
Opelhez porsche felni, kb ez a hasonlat. Szépnek szép lenne, de kb ennyi az értelme.
Mit nyerne jelen esetben a pro-val? Ár érték arányban kb semmit. 60 fps módok vannak sima ps5-re is, a megjelenítés meg.. olyan színek mellett mindegy is szerintem csak menjen a game.
Én induláskor is megvetettem a pro konzolt (mondjuk mostanában meg szemezgetek vele..) de ez a hülyeség netovábbja kategória. -
Mr X
veterán
válasz
Farkassacred #197444 üzenetére
Ettől ez még nem igaz. Mit veszít azzal a tv-vel a 120Hz-en és a VRR-en kívüla ps5 pro funkcióiból?
-
TrishtanAG
senior tag
válasz
Callisto #197429 üzenetére
Egyrészt ez is baromi sok pénz egy dupla A játékra (nem ez nem lesz tripla A játék, azért mert gyönyörű a grafikája; ahhoz kifinomultabbank kéne lennie az arcmimikától kezdve sok minden másnak benne), másrészt ügyesen osztották be a pénzt. Nem ok nélkül van teli a credits kelet-európai nevekkel például a 70 fős QA csapatuknál.
-
markknight
veterán
válasz
F-ECT$ #197442 üzenetére
Olyan játékok vannak, hogy a performance mode még egy 1080p-s TV-n is tiszta homály. Persze, ha a TV nem olyan nagy és a szomszéd ablakából nézed, akkor nem veszed észre. De egészséges viszonyok közt marhára látszik ám. Szóval nem is értem a TV javaslását ebben az esetben.
-
F-ECT$
titán
válasz
Farkassacred #197441 üzenetére
Az eredeti kérdés az volt, hogy PS5-öt vagy PS5 Pro-t vegyen. Gondolom TV-t nem akar cserélni. Lehet, hogy egy jobb TV-vel még jobb élményt kapna PS-ezés közben, de egy tök alap TV-n is ki tud jönni a Pro plusz teljesítménye: magasabb felbontás, RT, stabilabb framerate (van ahol a sima gép már nem tudja tartani a 60-at), stb.
Azon egyébként el lehet vitatkozni, hogy ha mondjuk van 500k-d és kell tv + ps is, akkor alap gép + jobb tv vagy pro + gyengébb tv a jobb megoldás, de szerintem ez is erősen egyén függő.
-
F-ECT$
titán
válasz
bmakszim #197437 üzenetére
A 2 opció is opció. Van választás, hogy kell-e a jobb annyiért vagy nem.
Mellesleg PC-n is az van, hogy minél erősebb vga-t veszel, annál rosszabb a teljesítmény / ár mutatója. Ott is meg kell találni az optimumot, mint ahogy itt is, csak itt 2, ott meg 52 opció van.
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
james001 #197420 üzenetére
Igen, taktika meg szerencse. Nekem elsőre meglett ps5ön. Mikor az utolsó kicsike körben vagy, akkor próbáld meg azt, hogy mielőtt a visszaszámlálás befejeződik, akkor te már majdnem a piros kör szélén robogsz, kb max sebességgel a térkép legtávolabbi pontját kinézve, mert szerintem a legtöbbször mindig az utolsó kis körtől a legtávolabbi ponton lesz a cél.
Persze ehhez is kell szerencse, meg térkép ismeret, hiszen a végén nem egészséges belerongyolni egy fába, meg ha a térkép közepén van az utolsó kör, akkor cumi van.
Remélem érthetően fogalmaztam. -
Beegabor81
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del #197427 üzenetére
Nincs korábbi mentés úgyhogy nézd meg mindenképp Youtubeon a másikat, az a "jó" befejezés
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
Farkassacred #197412 üzenetére
Szerintem bármelyik 4k/60hz tévéhez jó a ps5 pro, hiszen ami sima ps5ön megy max (quality) grafikán 30fpsel, az pron általában ugyanez 60fps, szóval ez az oled meg 300k+ tévék kellenek a ps5 prohoz, az nem fedi teljesen a valóságot. Persze vannak opciok amik kimaradnak, és nyilván drágább tévén szebb a játék.
-
Callisto
őstag
Egyik interjú videóban amit YouTube-on néztem. Próbáltam gyorsan megkeresni, de végig kéne hallgatnom az összestet megint hozzá, mert nem emlékszem melyikben. Megnéztem az összeset még a francia nyelvűeket is és valamelyikben. Úgy rémlik egyik francia interjúban pár napos, de sajnos nem bookmarkoltam.
-
-
Callisto
őstag
Alapítók elmondták, hogy 6,7m Euro. Most vagy elhiszi valaki vagy nem. Innentől kezdve hit kérdése és sok ember aki nem hiszi, akkor sem hinné el ha elé tennék az összes papírt ami bizonytja. Akkor meg jönnének azzal, hogy hamisak, valamit titkolnak stb., mert szerintük lehetetlen. Ilyen a vak hit. Olyan ez, mint a Baldur Gate 3 amikor a nagy cégek a részvényesek miatt azt mondták, hogy anomália...
-
bmakszim
senior tag
válasz
Farkassacred #197423 üzenetére
169000 ft (ps5) eddigi legolcsóbb akciós ár talán + játék
Hivatalos forgalmazónál én már találom az digital Atro bundle-t. Talán most a Fortnite csomag a legolcsóbb az alzánál 193-ért.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Beegabor81 #197404 üzenetére
Maelle levagta Versot, majd a koncerten leolvadt az arca. De ha van ra opcio, betoltok egy korabbi mentest, es akkor johet a masik. Azt sem tudtam amugy, hogy ketto van, meg nem olvastam utana.
-
válasz
Farkassacred #197423 üzenetére
Egyetértek, ahhoz, hogy teljes egészében kihasználd a pro adta előnyöket egy olyan megjelenítő is kell.
-
PTM
aktív tag
válasz
Callisto #197422 üzenetére
Talán majd kiderül egy közelebbi összeg, hogy valójában mennyi volt. A játék tekintetében tényleg nem ez a fontos, csak érdekességként.
#197423 Farkassacred
Én annyit vitatok, hogy a mostani tévéjén ne látszana a Pro gépből semmi. Szerintem is jelentősebb, vagy észszerűbb fejlesztés lenne egy komolyabb tévé, ha megteheti. Ebben egyetértek. -
Farkassacred
őstag
Részletesebben akkor.
330 ezer forint (ps5 pro) még nem volt akciós sosem
vs
169000 ft (ps5) eddigi legolcsóbb akciós ár talán + játék
Különbség meg kb 100 játékban lehet max közöttük?
Na már most, ahol van pénz 330 ezres konzolra (ami ár-értékben a legborzalmasabb masina ever) ott célszerű (illene is) egy újabb oled tévét beszerezni előbb. Ennyi a történet. Minden más tanács egy kihasználatlan drága konzol vételére sugall, természetesen azt a két előrelépést leszámítva teljesen hasztalanul is.
Ahhoz a tévéhez ésszerűen a ps5 konzol az ajánlott.
Nem vitatom, lehet jó vásár a ps5 pro, de ez ebben az esetben sajnos nem az.
60fps-től nem lesz egy játék szebb, max folytonosabb. -
Callisto
őstag
Az a becslés viszont nem junior developerekre és nem a Sandfallnál alkalmazott egyeszségekre, illetve munkakiosztáson alapul hanem a US-ben megszokottakra és el is írtam az euroban számolgatások miatt, mert az a 15-25 becslés USD volt, nem Euro.
A 7-10m Euro szerintem sokkal reálisabb."Én nem az "indie studió", hanem az "indie költségvetéssel"
Ez igaz, ez sem egy átlagos indie költségvetés."Ettől függetlenül elég jól működik a 33 fős dolog, de jusson is el minél több emberhez a játék híre, mert a végeredmény előtt le a kalappal."
-
bmakszim
senior tag
válasz
Szerintem pont a base PS5 profitál jobban a 120Hz+VRR-ból.
Most játszottam pl a Spider-Mannel, ami a legszebb grafikai módban 30fps-re lenne lockolva egy 60Hz-es tv-n. De a 120Hz+VRR-nak köszönhetően 40-50 fps közötti értékekkel játszhattam. Ha ez nem opció, mert csak 60Hz-es TV-m van, akkor én pl inkább a 60fps módot választottam volna, ami PS5 Pron sokkal szebb lenne. -
james001
veterán
Sziasztok!
Kíváncsi lennék,esetleg valaki platinázta már a Forza Horizon 5-t innen,vagy esetleg az összes acsit megszerezte boxon?Én lassan elérek oda hogy meglegyen,de az Eliminator nyerés egyszerűen nem megy. Néztem videókat tippekről de ez inkább szerencsén múlik minthogy "tudáson"...
Ha valaki tud esetleg még tippet trükköt mondani erre a módra ne tartsa magában -
lmno
őstag
válasz
Farkassacred #197415 üzenetére
"enchanted"
-
Frod
addikt
válasz
Farkassacred #197354 üzenetére
"De van logikus magyarázat, szeretik az emberek.
"
Ha valakinek elég, elfogadom, de nekem ez kevés érv ahhoz, hogy miért fogy a mai napig a GTAV ilyen számokkal. A legfrissebb jelentés szerint 215+M darabnál vannak, ebben már nincs logika, csak pl. tömeghez-húzás jelensége, és egyéb hasonló faktorok.
A másik felére kár reagálni, én nem említettem a céget, gondolom neked volt egy jó opció, hogy ismét tudj károgni miattuk.#197410 F-ECT$
Én megkérdeztem a Gemini-t erről (ő azért csak okosabb) és azt válaszolta, hogy nyilván több, mint 34 fő, de még a bedolgozókkal együtt sem 400+, inkább 100-200.
Nem találok erről konkrét infót, gondolom valaki darabra leszámolta a credits-ben a neveket, és onnan egy a négyszáz -
PTM
aktív tag
válasz
Farkassacred #197415 üzenetére
Miért ne látná a részletesebb grafikát, vagy hogy simábban fut a játék. A színek és a dinamika, vagy a nagyobb képátló géptől függetlenül is dob a látványon, és számomra is többet, mint az alapgéphez képest a Pro. De ez egy másik kérdés.
-
PTM
aktív tag
válasz
Callisto #197414 üzenetére
"A legdurvább becslés is szakemberek részéről €15-25m közötti és az sem sok 5 évre."
Én nem az "indie studió", hanem az "indie költségvetéssel" részre írtam. Az idézett sáv már sokkal reálisabbnak látszik. Nem azt mondom, hogy sok, de romanticizálni sem kell, hogy ez egy kis projekt volt.
Ettől függetlenül elég jól működik a 33 fős dolog, de jusson is el minél több emberhez a játék híre, mert a végeredmény előtt le a kalappal.
-
Farkassacred
őstag
válasz
markknight #197413 üzenetére
Amennyivel szebb lesz az enchanted játék (ami amúgy se egy nagy különbség sima ps5-höz mérve) azon a tévén nem fogja látni a különbségeket. A pro eleve nem is sokkal erősebb a sima társánál, csak prémiumabb és kicsit jobb ebben abban a techika miatt. "Prémium" tévé nélkül semmi értelme, de ezt itt a topikban szerintem ti is tudjátok, nem kell magyarázni.
A tévé a lelke annak a drágább konzolnak ez tény, azokhoz is készült. -
Callisto
őstag
Azért tisztázzuk tudod-e mi az az indie studió, mert nyilván nem. Nem a költségvetés miatt indie studió az indie studió, de tény hogy a költségvetése egy nem független studiónak jóval nagyobb szokott lenni, mert a board, a birtokló, megbízó corp adja a pénzt és vállalja a kockázatot.
A Sandfall két alapítója junior fejlesztőket keresett meg és vett fel.
Mivel tisztában vagyok a francia junior fejlesztők bérezésével tudom, hogy hozzávetőlegesen mennyi 5 évre 32 fejlesztő fizetése. Bár a 32-ben benne van a zeneszerző stb. is, de junior game developer fizetés €2500. Ez a teljes 60 hónapra €4,8m.
Azonban nem 32-en voltak 60 hónapon át, mert első durván az első jónéhány hónapban még csak a tervezés, a nagyon kezdetleges jelenlegi játékhoz alig hasonlító prototípus csiszolása folyt.
Emelett a studióban dolgozók egyenlő részesedőként kerültek felvételre valószínűsíthetően ezért még kevesebb fizetést is kaphattak. Ez bevett szokás startup-oknál. Szóval saját maguknak csinálták szenvedélyből és megcsinálták a szerencséjüket.
Interjukból kiderül, hogy a szinkronszínészeket a végén a megmaradt rendelkezésre álló összegből keresték. A 8 koreai animátor másodállásban ahogy ráértek készítette el a számukra outsourceolt animációkat a tervek alapján szintén nem teljes bérért.
Színészek nem voltak, hanem a studióban lévők játszottak. A kórus fele is Sandfallos volt
A zenekar pár tagból állt és szintén nem a teljes 60 hónapban dolgozrak ami elmondható a fordítókról is, akik megint csak nem a legmagasabb bérezéssel dolgoznak.
Az alapítók állítása szerint (ha jól emlékszem) €6,7m volt amibe a teljes fejlesztés került, de legyek nagyvonalú és azt mondom €10. Szerintem belefért még úgy is, hogy esélyesen Andy Serkis és Charlie Cox, Jeniffer English, Ben Starr keresete tehetetett ki egy nagy részt.
A legdurvább becslés is szakemberek részéről €15-25m közötti és az sem sok 5 évre.
Másrészt amit minden tekintetben letettek az asztalra az a többszörösével rendelkező studióknak sem megy általában. Egyszerűen nehéz ezt a már említett cikkírónak is elfogadni és tudomásul venni, ezért elkezd kettősmércét és számítási módszert alkalmazni. Szánalmas. -
markknight
veterán
válasz
Vegyen jobb TV-t, de a 120hz-el meg visszalökitek kb PS4 szintre a grafikát. Ergo se olyan éles nem lesz, se olyan szép
-
Farkassacred
őstag
válasz
Imre9211 #197407 üzenetére
Szerintem ehhez a tévéhez jobban jársz egy base ps5-el. Később meg esetleg amikor tévét cserélnél, eladod és veszel egy pro-t.
Lg c szériás oledek pl. amihez már illik a pro konzol, de ugyanúgy jó vétel az újabb Samu és társai.
Mindenképp egy jobb tévére gyűjtenék a pro előtt, viszont ha évekig szeretnéd még magad mellett tudni a televíziót, akkor is a sima ps5 az ésszerű vásár esetedben.
S e t h
Nagyobb stúdióknál jobban megvan kötve a kezük a készítőknek, kevesebb újítást és kockázatot vállalnak (vállalhatnak). De pár éve egyébként megjelent egy hasonló rpg is nem? Azt is iszonyat jónak írtátok le. Úgy látszik most virágzik ez a műfaj.
Sajnos nekem nem játszik ez a körökre osztott harc miatt, a másik játék is emiatt maradt ki. -
F-ECT$
titán
Nagyon beragadt ez a 33 fő. És csomószor mint erény van feltüntetve. Nem tök mindegy, hogy hányan csinálták, ha jó?
-
-
PTM
aktív tag
válasz
Callisto #197405 üzenetére
"Bizony Indie studió indie költségvetéssel."
LOL. 10 millió euró sem épp indie költségvetés, de szorozd már fel, hogy csak 30 fejlesztő ötéves fizetése mennyi.
AAA játékoknál nyilván óriási stábokat vetnek be, de azoknál ez nem a marketing része. Arról pedig gyakran cikkeznek, hogy melyik mennyibe került.
-
Callisto
őstag
válasz
pzstm #197398 üzenetére
32 fő (+1 a kutyus - Monoco) a core team akik készítették, kitalálták, megtervezték, fejlesztették, akiknek köszönhető. Ahogy minden cégnél a core team-et számolják és minden cég még az AAA studiók is outsourceolnak futószalag melókat, illetve nem számolják bele a zenekart, fordítókat, stb.
Beleszámolhatnád akkor az Unreal Engine és összes tool készítőjét is.
Ezt a kétszínű marhaságot egy ostoba agyhalott képmutató ismerten kettős mércét használó cikkíró kezdte, de szerencsére az átlag IQ-val rendelkező többség nem nyalja be a baromságot és látja, hogy fura módon csak róluk kellett ezt a cikket megírnia mintha más studiókra nem lenne igaz. Érdeklődve várom a következő bármely AAA játéknál ír-e róla cikket, hogy de nem 200-an voltak ahogy írják, hanem 500-an
Bizony Indie studió indie költségvetéssel. Az egész költségvetés nem érte el a 10m eurót 5 év alatt aminek nagy részét a Game Pass szerződés és az indie fejlesztők támogatására alapított kiadó biztosította számukra. -
Beegabor81
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del #197402 üzenetére
Melyik endinget csináltad?
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Szilágyi84 #197396 üzenetére
Nekem 29,5 óra volt a vége, de még vannak érintetlen területek. Annyira kíváncsi voltam, mi lesz a vége, hogy ezekre utólag nézek majd el.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest