- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frod
addikt
Kb az összes gamer oldal le szokta ezeket hozni, de a felhasználók által szerkesztett subredditen is havi rendszerességgel gyűjtik ki a távozó címeket.
(Keresni sem kell nagyon, mert amikor már van infó az új távozókról, akkor a lap tetején, a kitűzött posztok egyike mindig ez, ahogy éppen jelenleg is.) -
VTom
veterán
válasz
S e t h #199751 üzenetére
Én - életemben először - a megjelenés pillanatában kezdtem el játszani.
Igaz, csak kb. 3 óra ment eddig bele, de edddig ugyanazt az érzést adja, mint az első rész. Azt végigtoltam másodszorra is tavaly, hogy friss legyen az élmény a második rész előtt.
A játékmenetetn újítottak itt-ott, meg lehet pl. tervezni az útvonalat a térképen, amit aztán az odradek-kel scannelés után látsz, ill. az elejétől fogva van assault rifle, tehát ha szeretnél, felveheted a kesztyűt a rablókkal. Nekem öszességében tetszenek az újítások, ill. belekeveredtem egy olyan homokviharba, hogy csak lestem. A mi változott, az előnyére változott, a sztorit meg kíváncsian várom.
Ma még tudok vele játszani, esetleg holnap, aztán nyaralás miatt jön egy hét szünet, és folytatom.
-
S e t h
nagyúr
Fenntartásaim voltak a Death Stranding második részével kapcsolatban, mert ötlettelennek tartottam, már-már rókabőrnek annak tudatában, hogy Kojima állítólagosan pendrive-ra mentette az ötleteit, hogy halála után is legyen egy kreatív kosár ahová tudnak nyúlni a cégnél, szóval ötlet lenne ahonnan volna mit meríteni.
Aztán jöttek az értékelések, utána megnéztem kb. 15 perces anyagot egy streamből, aztán kapcsoltam is ki azonnal, elkapott az ismerős érzés, Kojima az utóbbi évek egyik ha nem a legjobb sci-fijét folytatta, részese szeretnék lenni.
A látvány letaglózóan gyönyörű még streamen nézve is, a mellette felcsendülő zene azonnal a világba húzott és olyan érzés volt, mintha csak tegnap játszottam volna a játékkal és főleg jó újra várni úgy a kalandot, hogy az előző részben a konnektivitás fontossága után most annak megkérdőjelezhetősége lesz a fókuszban.
Szóval ma letöltés, játék viszont csak hébe –hóba a meló miatt, jobbára majd hétvégén és hétfőn.
-
-
Beegabor81
tag
válasz
markknight #199743 üzenetére
Valószínűleg miközben eljut a főmenüig már a háttérben betölti
-
Bad Pritt
félisten
KV-tól jött e-mail, Death Stranding 2 rendelés teljesítve, kövi két nap tartalmasnak ígérkezik.
-
itldj
aktív tag
Hozzám került pár napja egy HpyerX Cloud Alpha fejhallgató (szerintem ez még a "régi" verzió, nem a HP-s)
A kontrollerbe dugva nagyon halk még maxra tekerve is, gondolom túl nagy az ellenállása. Gépen teams meeting szépen ment vele tegnap, igaz ott a külön hosszabbító kábellel dugtam be a mikrofont és a fülest.Eddig csak a tv-n / soundbaron használtam a PS-t, mert általában egyedül voltam itthon, mikor volt időm játszani, szóval abszolút nem értek a témához.
Létezik valami olyan megoldás, mondjuk egy USB-s DAC-ot amit bedugok a PS5-be, abba csatlakozik az Alpha (és nem a kontrollerbe) viszont cserébe vállalható hangerőt produkál. (bónusz ha a mikrofon része is működik). Túl sokat nem szánnék rá, mert akkor inkább spórolok egy kicsit és veszek mondjuk egy Arctis Nova 5-öt / 7-et. -
fausto
addikt
válasz
Peace #199739 üzenetére
Nekem eddig 3/3szor a megjelenés napján, reggel a boxban volt. De lutri, valakinek csak másnap. Szerintem ha alza boxba kéred és Bp vagy környéki vagy, akkor jó eséllyel a megjelenés napján. A KZ biztosabb, de pl pont ők csúsztak meg az Astro Bot kiszállítással.
Én ha biztosra akarok menni, két helyről rendelem és amelyik megjön előbb, azt veszem át -
markknight
veterán
Ez a Death Stranding 2 tényleg ilyen gyorsan tölt be?
[link] -
ambushka
aktív tag
Elfelejtettem lemondani egy DS2 CE-t, valakit erdekel?
106.388 birodalmi magyar pendz
-
Peace
nagyúr
Alza hogy áll az előrendeléses PS játékok kiszállításával? Megjelenési napon ott szokott lenni az Alza boxban? Vannak itteni tapasztalatok?
Vagy inkább KV? Az biztosabb, hogy a Foxpost automatában lesz aznap? -
negyven2
veterán
válasz
Lenry #199736 üzenetére
Mivel a PS4-es GTA V semmi upgrade-et nem kapott, így marad ugyan olyan (1080p/30fps00). A PS5-ös kiadás viszont már három grafikai modal is rendelkezik. 4k/30fps RT-vel, 1440p/60fps RT-vel és egy RT nélküli 1440p/60fps-el. Illetve pár plusz funkció is bekerült.
A 8048 Ft-os kiadásban benne van amúgy a régi PS4-es kiadás is, de az akciós most, így olcsóbb mintha megvenned a 16 890 Ft-os kiadást. A GTA Online (az ahogy a neve is mondja) csak az Online részét adja oda, de meg lehet venni a GTA V Story módot is hozzá (amúgy alapból a PS5-ös GTA is GTA Online+ GTA V Story mod alapón épül fel).
Ez ugye nem közvetlen upgrade, mert ez már a GTA V Gen 9-es kiadása. Ez a változat jött ki nemrég PC-re, de ott ha megvolt a korábbi kiadás ott megkaptad ingyen az Enhanced változatott.
Amúgy mind a Story, mind az Online mentést át lehet hozni a PS4 (vagy Xbox One) kiadásból PS5-re. Story esetében viszont először fel kell tölteni a PS4 (Xbox One) mentésed játékon belül! -
itldj
aktív tag
-
-
itldj
aktív tag
válasz
Lenry #199734 üzenetére
Elég sok játéknak van Ps4 és Ps5 verziója is, általában a Ps5 jobb / szebb, (tisztább, szárazabb biztonságosabb érzés
) 60fps mód, részletesebb textúrák, magasabb felbontás. Viszont csak a generáció elején megjelent dolgoknál volt ingyen upgrade lehetőség, a többi esetben ezt 2-3-4 ezer pénzért mérik.
-
Sziasztok
Ma vettem egy PS5 Prot az eddigi PS4 Pro helyett. Azt tudom hogy a PS5 tudja futtatni a PS4 játékokat, de látom hogy pl a GTA5-nek a Store szerint mindkettőre külön verziója van. Tehát ha most feltelepíteném, akkor melyik települ fel? Vagy mi a különbség?
Meg ha meg volt a Horizon Forbidden West PS4-re, ahhoz most meg tudom venni a Burning Shores DLC-t?
Ez a része nem igazán világos nekem
-
TrishtanAG
senior tag
válasz
NyMRooD #199716 üzenetére
Rágugliztam, hogy mi volt ez, és tök poén. A steames accountoddal belépve le lehetett tölteni az adott játék Ps3-as változatát pl. a Portal 2 esetében. Arról nem találtam infót, hogy ez csak a Valve kiadású játékok esetében működött-e, de erősen le merném fogadni, hogy csak azokkal.
-
-
Wesder
titán
válasz
hombre[EU] #199725 üzenetére
Thanks Captain Obvious.
-
Elderath
addikt
8 óra DS2 után...wow. PS szerint még csak 12%nál járok, kb most fejeztem be tutorialt
Minden tekintetben előrelépés az egyhez képest, de én imádtam azt is. Remélem Kojima még legalább 20 évig fog játékokat csinálni
-
hombre[EU]
veterán
válasz
Wesder #199698 üzenetére
milyen következō géppel? ha lesz konzol azon nem lesz steam könyvtàrad biztosan.
ha nem lesz konzol (pedig mondta a feka csaj világosan) csak egy oem pc/nuc akkor pedig...feltaláltuk a spanyolviaszt vagymi?
hogyan erōszakolják rá a sonyt arra,hogy pc játékokat játszon le a playstation konzol? mert a thirdparty kiadók nem árulnak konzol buildeket saját àruházban -
-
pzstm
titán
-
Wesder
titán
On July 15, Dying Light 2: Stay Human will leave the PlayStation Plus Game Catalog.
-
NyMRooD
őstag
válasz
Kendek #199711 üzenetére
Ah, csak volt egy időszak amikor a steam login screenen ott volt a ps3-as bejelentkezés, de akkor rosszul tudom, a mondandóm többi része viszont ettől az első mondattól független.
szerk:
PTM #199713: szvsz nincs azzal baj, hogy csapongnak, próbálják megtalálni a saját identitásukat (bár a konzolt gyártok exkluzív címekkel irány legalább annyira volt az övék mint a Sony-é), remélem ez egy olyan megoldás lesz ami nekik is megéri és fenntartható lesz (pl gp day1/week1 saját játékok). Ha mellette újra igazi verseny alakulna ki köztük és a Sony között az meg mindenkinek jó lenne.
de szerintem ez már inkább a konzolokról kulturált módon topik témája, szóval inkább folytassuk ott.
-
negyven2
veterán
válasz
pzstm #199709 üzenetére
Csak, hogy az eleje is meglegyen:
Together, we’re delivering deeper visual quality, immersive gameplay, and AI-powered experiences - grounded in a platform designed for players
itt a platform nem az új Xbox konzolt jelenti, hanem azon hardverek és szoftverek összeségét, amit ez az MS-AMD dologból ki fog sülni. Ebben lesz PC-s hardver, lesz Series utód hardver és lesz majd hordozhatókonzolhardver is.
És úgy már most is vannak olyan MS játékok amik megfelelnek a:not tied to a single store or device
kijelentésnek! -
Edge
veterán
Amikor túl jó a tv és sorizni is kell rajta pl. sex and the city-t, na ilyenkor kell a megoldó csomagot beszerezni:
"nézzed drágám nyugodtan a tv-t"
-
válasz
NyMRooD #199710 üzenetére
Biztos, hogy nem volt Steam PS-en, szerintem összekevered azzal, hogy a Valve annak idején még adott ki saját játékokat PS3-ra is. Ezt persze most is megtehetnék, csak már nem igazán áll érdekükben.
#199705 Wesder: Nem fognak átmenni Linux-ra, annak a licence nem jó a Sony-nak. Ezért használnak FreeBSD-t, azzal azt csinálnak amit akarnak.
-
NyMRooD
őstag
válasz
Wesder #199705 üzenetére
Ha jól tudom a PS3 érában (vagy legalább is az elején) a Sony beengedte a steam-et, az MS meg nem, de akkor pont fordított volt a helyzet. Itt egyszerüen most annyi változott, hogy az MS konzol fronton nem áll jól, windows store-al szintén nem, a gp-nek meg piac kell (értsd hely ahol elérhető), mert a cloud még kevés hozzá és az elmúlt pár évben elvertek 80-90 milliárdot a részlegre amit vissza kell termelni, szóval próbálkoznak amivel tudnak. Nem feltétlen rossz koncepció, hogy ha a kövi gen már inkább pc lesz mint konzol (feltéve ha a játékok nem úgy fognak futni mint egy hasonló hardverrel megáldott pc-n, nem annyi szívással mint pc-n illetve árban is "olcsó" lesz), mert így valszeg tudnak majd spórolni és ha beengedik a steam-et még az eladásokat is növelhetik (értsd pc-s felhasználókat átterelnek xbox brand pc-re), ráadásul egy szükebb (Gog, EA, Ubisoft vagy Epic beengedéséről nem láttam hírt, utóbbi ráadásuk Sony-val, MS-el és Steam-el szemben csak 12%-ot csíp le az eladásokból), kontroláltabb teret hozhatnak össze mint windows-on, mert itt ők döntik el, hogy melyik store-t engedik be, ráadásul a sok saját studió, a gp és a növekvő play anywhere könyvtár (értsd a felhasználók nem üres könytárral kezdenek majd) miatt ezen a terepen még lesz is esélyük a steam-el versenyezni.
"de néha àllhatna a Sony is a fasz rosszabbik oldalàn a fogyasztó helyett" - ebben egyetértünk, de ez (a több store-os téma) pont olyan dolog amiben a Sony (és a nintendo) nem tud mit tenni, az MS-nek vagy egy 1+ milliárdos windows felhasználói bázisa és most nem tesz mást mint a 30 milliós xbox bázist megnyitja afelé / összeolvasztja vele, hogy a gp és a studiói tudjanak abból profitálni, de csak azért teszi mert hardvereladásban vert helyzetben van, ahhoz meg sokat költött, hogy csak úgy benyelje, nem pedig a felhasználókért.
Tök jó lenne ha a Sony meglenne szorongatva, mert megérdemelné, de ha megnézzük a játékok MS-nél is drágulnak, az előfizetés is (bár az tavaly ősztől cserébe tényleg egyértelműen megérős lett), szóval annyival nem látom őket rosszabbnak (csak árazásra gondolok).
szerk:
PTM #199706 a hírek szerint nem az a rendszer lesz a kövi xbox hardveren, hanem egy mezei windows, mindenféle fölösleges folyamattól megszabadítva egy spéci "xbox" felülettel.
pzstm #199707 : Windows-on Win store, steam és battle.net mellett van gog, epic, ea, ubi és még pár pici áruházak, a hír szerint viszont az xbox desktop windows-on nem lesz csak MS store (xbox, win store és battle.net) és steam. Magyarul sima xbox-hoz viszonyítva bővül a kínálat, windows-hoz viszonyítva kisebb lesz.
-
pzstm
titán
válasz
negyven2 #199708 üzenetére
not tied to a single store or device, and fully compatible with your existing Xbox game library.
Jelenleg a mostani Xbox ROG Ally még nem fogja futtatni az Xbox játékaimat csak PC-seket amiből van...ez szerintem meg lesz oldva emuláció útján....not tied to a single store-t meg akkor rengeteg más emberrel én félreértem teljesen.....
-
negyven2
veterán
válasz
pzstm #199701 üzenetére
De ilyen nem hangzott el (csak sok újságíró ezt képzelte bele, és így hozta le a dolgot).
We’ve established a strategic, multi-year agreement with AMD to co-engineer silicon across a portfolio of devices, including our next-generation Xbox consoles. Together, we’re delivering deeper visual quality, immersive gameplay, and AI-powered experiences - grounded in a platform designed for players, not tied to a single store or device, and fully compatible with your existing Xbox game library.
-
Wesder
titán
válasz
NyMRooD #199704 üzenetére
Senki sem mondta hogy tegyen fel Windows-t. Nyílvàn szopàs nullàról összerakni egy ilyet, de néha àllhatna a Sony is a fasz rosszabbik oldalàn a fogyasztó helyett. Lehet menni Linux-ra, annak úgyis mindig éve van.
Nyílvàn tudom hogy felesleges elvàrni a màsik kettőtől ilyet, mert semmilyük sincs hozzà.
Ebből a szempontból meg teljesen felesleges a per, ami pont ezt kifogàsolja hogy csak egy store van PS-en, ezàltal a Sony magasan tudja ott tartani az àrakat.
-
NyMRooD
őstag
válasz
pzstm #199696 üzenetére
Annyi mindenben lehet alázni a Sony-t a hülyeségei miatt, azért ne várjuk már el, hogy windows-t telepítsenek, mert nagyon úgy néz ki, hogy az MS kb ezt fogja csinálni. Ha megoldanák a mostani genre, azt mondanám az igen, de ha a pletykák szerint történnek a dolgok akkor lényegében az lesz az MS nyitása, hogy megengedi a többi store létezését is xbox desktop-al ellátott windows-on, ez egy marketing bullshit, semmi több.
szerk.: Igen, ez az, egy átalakított windows lesz az új konzolon, tehát lényegében az MS nem, hogy több store-t enged be, hanem a jelenlegi állás szerint kitiltja a GOG, EA, UBI és EPIC store-okat, mert majd ezek a masinák nem PC-k lesznek, hanem "Xbox-ok". Ilyen erővel ha a PC-men elindítom a steam big picture-t, az sem egy pc hanem egy steam machine.
-
30z.Samu
titán
DS2-ből letudtam az Episode 1-et. Akinek tetszett az első rész, az szeretni fogja a másodikat is, ehhez nem fér kétségem.
A grafika nagyon szép alap PS5-ön még teljesítmény módban is. Én nem néztem semmilyen tesztet meg nem olvastam cikket, szóval meglepődtem hogy van benne 60fps mód. Ha nagyon keresed, látsz különbséget a két mód között, de még így is szebb szerintem mint az első rész. Pedig az sem volt csúnya.
-
pzstm
titán
válasz
hombre[EU] #199699 üzenetére
"The next generation of Xbox consoles won't be limited to a single store."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest