Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ismét az alsó polcot bővíti a Tecno
- Masszív akkumulátorral várható a Magic8 Pro Air
- A Honor is megcsinálja saját kamerakészletét
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
Egon
nagyúr
Abban az évben születtem, amikor a legfiatalabb olimpiai bajnokunk, azaz az aranygeneráció tagja vagyok...
-
-
woodworm
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A vasárnapi adás megvolt az időpontokkal. A csütörtökire már megmondom őszintén nem emlékeztem.
-
Az ilyen az igazi főnyeremény, szvsz ismerek egyet személyesen. Ha nincs kisminkelve lefordulsz tőle, de sminkben egészen jól néz ki. Vagy legalábbis elfogadhatóan. Fogott egy mérnököt akit állandóan megcsal, pedig ha a fickó kivágná, mehetne vissza 47 évesen a derecskei putriba, ahonnan kihozta. .. ami még megdöbbentő számomra, hogy nem legalja pasasokkal kavar. Persze tudok olyanról is akire nyomult volna a fehérmájú csak elutasította. Még gyúrni is eljárt, csak hogy kisebb legyen a bele, meg mert a csávó személyi edző.
Szóval érdekes jelenség számomra, amikor valaki smink nélkül átlag alatti, aztán kfél mint az üregi nyúl, változatos partner gárdával.
-
válasz
DarthSun
üzenetére
aztán már csak 22.3 alatt vettem észre hogy huzigálható...
Nekem ez a Tátra tea nem volt meg, de igazi Kalocsa melletti paprikatermő vidékről származó paprikapálinkát jó párszor kóstoltuk, onnan járt fel egy komám melózni és mindig hozott magával. Ő azt mondta, ennél nem igazi, ha túl erős, de tény, nem is éreztük magának a páliknának az erejét leküldés után.Ez a laptop téma meg olyan, hogy a 2020 közeli üzleti gépek már erősen tudnak fejfájást okozni, a régebbiek jóval kezesebbek voltak, mondjuk Winnel egyiket se szennyeztem, lehet azokkal egyszerűbb volt minden náluk.
Fájlkezelőnél meg tényleg az a legjobb, ha nem akarnak újabbat kitatálni, nekem a Nemo kétpanelesen ugyanolyan, mint anno ezek régiek, Winen valami Volkov Commander is egész jó volt. Már amennyire lehet jó valami Windowson.
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Na most buci vagy nudli? Mert a kettő ellentéte egymásnak.
Amúgy ismertem egy csajt, aki 160cm magas, 95kg volt, és na ő aztán ... már meme volt a baráti társaságban, hogy ő mindenkivel megdugatta magát. Gyárban dolgozott, előbb csak a fél műszaknak, majd a fél gyárnak is megvolt. Meg mindenhol mindenki. Ha épp nem hempergett valakivel, akkor meg storyzott (kéretlenül is) hogy ki milyen az ágyban ... Ő már full beteges volt ebben a tekintetben. Aztán valahogy lefogyott, és akkor meg láttuk, hogy amúgy tök jó nő, persze akkor már senkivel semmit ... Aztán egyszercsak eltűnt mint az aranyóra, még a facebookját is törölte.
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
Tátra tea :
2005 Szlovákia. Épp Banská Štiavnica felé tartottunk, hatalmas hóesésben. Annyira nagy volt a hóesés, hogy a buszunk elakadt fent a hegyekben. Várni kellett egy darabig míg kihúzzák, így kiszálltunk, szó szerint combközépig érő hó mindenhol. Felfedeztünk az út mellett egy kis fogadót, és hát bementünk oda, lévén igencsak hideg volt, meg átáztunk, fáztunk. Két haver meg az akkori főnökünk, így voltunk négyen. Odamentem a pulthoz, látom Tátra Tea. Rögtön ráböktem, hogy abból kérek egy jó nagyot! Nem sokkal később meg is kaptam, mondom drága, és kicsi, még el is van hűlve, de az illata isteni. Meghúztam, és akkor jöttem rá, hogy ez egy bitang tömény pia, nem pedig tea. Ráadásul tényleg úgy szolgálták fel mintha tea lenne, szép üvegpohárban. Finom csipkebogyós íze volt, gyönyörű színe, és ütött mint a buszkerék... Pár perc múlva kimentem levegőzni, és már nem fáztam, ellenben nagyon vidám voltam.Sok-sok évig utána nem is hallottam erről, majd MO-n is felbukkant, de én valahogy mindig elkerültem. Legközelebb és azóta legutóbb, tavaly előtt vendégségben ittam belőle.
Lehet valamikor veszek egy "üveg"el, csakhogy legyen ilyen is, és néha nosztalgiázzak. -
-
válasz
ubyegon2
üzenetére
a classic Menu-t is úgy huzigáltad meg variáltad, ahogy jól esett
- há' az kimaradt, volt valami 4k törpüléses hsz, aztán már csak 22.3 alatt vettem észre hogy huzigálható...
Zbook 15 G5
Laptop, azok mindíg is picit háklisabbak...52fokos pálinka
Gyenge, a Románok szerint - 58 fokosat hoztak a második melóhelyemre, és ugyanezen verzióban paprikapálinkát is, azt hittem pirosas lesz, de zöldes volt mint a dízelolaj, páran nem tudták meginni, nekem adták, elég nehezen találtam meg utána a buszomat, ami haza visz...
Meg a Tátra tea, abból egyszer a fiamtól 62 fokosat kaptam
- az NC a legnagyobb találmány annó DOS alatt, kb mindegyik kétpaneles filekezelő azt utánozza Win és Linux alatt is, szóval nincs új a nap alatt. -
negro
őstag
válasz
BütyökLiza
üzenetére
En meg rak vagyok.
„...és a kora? Azok nem mi vótunk!” -Hofi.
Ezt lehet kevesen ertik. Na nem mintha en akkor eppen jarni tanultam.
-
válasz
DarthSun
üzenetére
- nálam ok az energiagazdálkodás a feelinges X299 HEDT gépemen, nem terhelve 1200MHz- et mutat a CPUx.
Valahogy ez a Zbook 15 G5 nagyon ellenkezik, eddig a nVidia drivertől halt le, most az ment egy ideig, utána visszaállt Intel IGP-re, de legalább nem halt le konzolelérési szintig. Kikapcsoltam az altatást x perc tétlenség esetén, de így meg nem ébredt fel fedélkinyitáskor. Fene se érti... Mindegy, teljesen jó IGP-vel használva is, csak kíváncsi voltam az új kiadásra.
Nekem bejön, jobb mint 22.2 alatt, a start mérete széltében-hosszában is huzigálható, meg az egész úgy ahogy van, jobb, áttekinthetőbb.
Értem. Mondjuk a classic Menu-t is úgy huzigáltad meg variáltad, ahogy jól esett, nem mondod, hogy nem próbáltad még!? Plusz Kisalkalmazásokban jó pár alternatív Menü volt, szerintem a most default volt az egyik.
52fokos pálinka...atyaég, olyat már rég mertem inni.

Amúgy Wine/Q4Wine alá ez a legjobb, nyilván, mert az összes palack, Wines könyvtárait perfekt jól látja.
Lehet nekem emiatt nem hiányzottak ezek a TUI-s commanderek.
Ha már életkor...épp minap láttam a '85-ös Katonai díszszemle videóját, annak a felkészülési időszaka nagyon super copás volt, de szerencsére részt vettem benne.
-
válasz
ubyegon2
üzenetére
Jók ezek az elromló fejű mindent szarrálövős gamek is
Az agyatlan hentelős SSam(HD) is kedvencem, persze a trackek kijáratának megtalálása is pici logikát igényel.- nálam ok az energiagazdálkodás a feelinges X299 HEDT gépemen, nem terhelve 1200MHz- et mutat a CPUx.
Mi amúgy nem öregszünk, csak beérünk, mint a jó bor vagy a sajt!
- vagy mint az 52fokos Hungarikumhoz a hordóban a cefre
Amúgy ezt a béna Menüt
Nekem bejön, jobb mint 22.2 alatt, a start mérete széltében-hosszában is huzigálható, meg az egész úgy ahogy van, jobb, áttekinthetőbb. -
BütyökLiza
csendes tag
69
-
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Két odajáró blokk volt, és úgy vettem észre hogy felváltva járogattak. Az egyik blokk egy c-type és két fél c-type csajból állt, egy koleszrterinbomba és két átlagos kinézetű csaj.
A másik blokk három magyar csaj, Reni, Betti, Helga, az első kettő elég jó csaj volt, a Helga meg kifejezetten gyönyörű. Helgába a fél osztály szerlemes volt, de Bettibe is sokan, a padtársamnak meg pont Reni volt a befutója. Ezért sem volt őszinte a mosolyunk, mikor hallottuk hétfőnként a hétvégi kalandjaikat. -
-
KROK640
nagyúr
Nekem volt diktafonom, és azzal vettem fel a Vivából a zenéket. Amíg ment a szám végig a TV előtt tartottam a magnót és imádkoztam, hogy a szüleim vagy öcsém ne járjanak arra, ne zajongjanak bele. Nem mindig jött be.
Aztán a diktafon tönkremenése után lett egy kétkazettás stereo magnóm (ssr-995) és akkor azt a nagy magnót tartottam közel a TVhez (eleinte próbáltam, hogy a TV alatt van, de nagyon rossz minőségben vett fel úgy), és 1-1 szám végére már szakadt rólam a víz
Viszont tudott gyorsmásolni is, meg két kazettás volt, meg volt rádiója is, szóval amúgy nagy ugrás volt a diktafonhoz képest. -
válasz
DarthSun
üzenetére
Jók ezek az elromló fejű mindent szarrálövős gamek is, nekem a kicsit taktikásabbak jöttek be anno, főleg ahol pár embert tudsz még pluszban supportként irányítani.

Nekem sajna nem fog frissülni a 22.2, mert a 22.3 beta és a stable-re frissített is energiagazdálkodási problémákkal kűzd egyelőre. Viszont a Wayland-dal már egész jól megy minden, ami 22.2-n még nem volt OK.
Mi amúgy nem öregszünk, csak beérünk, mint a jó bor vagy a sajt!

Amúgy ezt a béna Menüt simán le lehet szedni és felrakni a classic Menu-t a Kisalkalmazások-ból. Nem érdemes ezzel a rettenettel kínlódni, bár ha már sikerül használhatóra csavargászni, akkor mindegy...
-
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Ilyen is van!? Nagyon jó... Mondjuk 10+ éve nem gamerkedem, bár DarthSun ft meghozta a kedvem utóbbi hetekben, mióta civilizált OS-en is elkezdett gamerkedni. Nekem egyelőre a hardvereket kéne összerakni, mert ezeréves lőtéző játékokkal megint ellennék egy darabig! CoD, MOHAA és tsai-ra gondolok.Bár lehet inkább a jó öreg AMD-ket kéne kikonzerválgatni. (ez az AMD nem a VGA)
Tudtad, hogy anglisztika szakra simán felvesznek német nyelvtudással is? Mehet menet közben is az angol megtanulása, nekem is fura volt, de mégis tény. Lehet, hogy valami alapangol volt annak, akit felvettek így, de nem középfokú, az tuti.
-
-
-
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Megint nem sikerült , lemaradt a +

Ja és iPad 2025.💕 is van, azon nézem most az Amazon Prime-on a Fallout-ot -
-
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Az egyiket elírtad, a másikat meg lefelejtetted.😅
-
negro
őstag
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Ma is lehet igy a telot hasznalni. Csokkentett mod, mobilnet, bt, wifi, gps off. 3G

"Az a baj, hogy A5x alatt A3x A2X, A1x A0X telefonálni sem igaziak mert beszaggatnak."
Ezt nem tudom ertelmezni. Nekem A34 van ami ha utana nezel konkretan gyorsabb mint az A54. Jobban sikerult az a telo. Gordulekenyebb, hamarabb toltodnek be a dolgok egy picivel, jobban birja az aksi is. Nekem amugy 3-4 ora kijelzo idovel 1 ora voice call eseten 6 napokat bir mint a regi mobilok. Igaz nincs fb, tiktok, insta gorgetes vagy semmi jatek, film nezes sem. Youtube is PC es 4K-as 32-es monitor. Nem telon fogom nezni es vagy hallgatni ha arra mod van.
-
-
Régi szép idők, amikor a telefon még telefon volt, meg lehetett rajta SMS-t küldeni és fogadni. Fizetni kellett a hívószámkijelzésért is. Anno a 777 sms-ről küldözgetem ingyen SMS-t 2001 körül.
Ma meg egy komplett számítógép, legtöbbet az relatíve olcsó A54-est használom, de ez is többe kerül mint '98-ban az általad mutatott.
Az a baj, hogy A5x alatt A3x A2X, A1x A0X telefonálni sem igaziak mert beszaggatnak. Nálam ezért alakult ki, hogy A5x, bár ennek az árát is sokallom, úgy szoktam szolgáltató keresztül venni részletre 130K-ért. Van már ebből is A55, A56, de nem pocsékolom én a pénzt, megvárom az A58-at, majd ha nem kap frissítéseket egyáltalán, akkor cserélem.
Nem akarok a fogyasztói társadalom archetipusa lenni. -
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Téged is amúgy harmincasnak gondoltalak, Marco Ramius ellenére, a film egyébként nagy kedvencem az olyan hatásvadász húzások ellenére is, mint amikor a Konovalovnak a kapitánya 900 méteres mélységet ad parancsba... lemerülhet annyira, csak feljönni nem fog.
-
-
-
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Valójában 16:00-21:00 és nem az volt, hogy "gyakran" rábeszélt, hanem az, hogy az akkori dj szabályok szerint a műsorvezető pontosan addig beszélt, amíg a számban el nem kezdődött az ének. Mindig rábeszéltek, mindenki.
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Gimiben magyar nyelvtan tanárnőm mindig mondta, hogy háttal nem kezdünk mondatot, de ez most így jön ki belőlem:
Hát, volt - egyébként kellemes - meglepetés!!!😅 Sokakat gondoltam maximum a húszas éveinek végén járóknak. Kivétel azok akiket ismertem már a 2000-es vagy a 2010-es évek első felében is.
Bocsi, hogy megszegtem a szabályt. 😅Luck: nem akárki volt az.❤️😅
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
És ezen felül még képzeld el, morcos volt, mert valaki leöregezte.
-
-
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Memoárjaimmal is edukálom a fiatalságot. 😅
-
Ja, meg a börtön ablakában... című dala, addig nyomta, hogy ott kötött ki.
'90-es évek második fele. Otthon nem volt Internet. Péntek este, végre jön a hétvége. Van M1, TV2, RTL Klub (utóbbi nézhetetlen minőségben), tehát M1. TV2
TV2-n hétről hétről pénteken: Dáridó, minősítés alapján mulatós trash. Az RTL-en meg a másik szar, Jimmbó féle.
28 évvel ezelőtt (is) ezekre volt igénye a lakosságnak országosan. Nekünk csak a másik lakásban volt kábeltévé, ebben nem, így vagy offline játszottam, vagy nézni voltam kénytelen ezt a fost, mert a Mama ezt nézte.
Amúgy a nézettsége becsapós is lehetett, mert sokan kénytelenek voltak nézni, elvégre ha nem volt neki más fogható akkor vagy ez vagy a másik szemét, esetleg az M1.
-
-
válasz
woodworm
üzenetére
Poptarisznya – B. Tóth Lászlóval (facebook link)
Vasárnaponként 16:00–20:00 között szólt. Bár Laci gyakran rábeszélt a dalokra, minden adásban volt egy Magnósblokk, ahol három dalt szöveg nélkül, szünetekkel játszott le.
Emellett minden második csütörtökön 20:00–21:00 között a Poptarisznya magnósoknak című műsorában is teljes dalokat adott le, kifejezetten a magnósoknak. -
válasz
Öcsielvtárs
üzenetére
Igazad van! Elírtam!
Juventust sosem hallgattam, nem tudom, hogy sikerült ennyire mellélőnöm...
Hiába, öregszem. A memóriachivumom meg eléggé lossy tömörítést használ
-
-
-
MV Hawer az már mosern volt, meg Nox.Bunyós Pityu, Kardlot Karcsi, stb.😔😅
Na most engem mindig az káprázatatott el - negatív értelemben persze - hogy értem, hogy pár kani visszamaradott, de ezek hogy csajoznak? Persze a nők is retardáltak voltak, így meg is van magyarázva. De nem mennek Discoba? Vagy ott is ezt nyomják? Egykoron amúgy az M47 Sárándba jártak a szakmunkásképzősök is Újfaluból még le nem égett. Utána nem tudom, hogy hova. 😅Ilyen számokat mint pl Evanescence Bring Me to Life, nagyon-nagyon ritkán hallottál. Magyarázat lehetne még q nem tudnak angolul,,ami igaz is, de azért Debrecenben sem az angilisztika tanszék pörgette a forgalmat. 😅
-
-
Soderes
senior tag
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Meg ott hajolni a magnó előtt. Szól a Juventus vagy Danubius. Rec-Play már benyomva. Az ujjad a pause-on. És imádkozol, hogy az a barom műsorvezető ne pofázzon bele.
Apám ugyanezt csinálta csak ő a befűzött szalagos magnóval és Szabad Európa Rádióval.
Annak idején azt csak úgy lehetett fogni, hogy ha meg volt mokkolva a rádió hullámsáv.
Jaja. MC Hawer, 3+2 meg a tököm tudja.

-
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Áh ahhoz, hogy megértsd át kellett volna élned milyen az, amikor még GPRS sincs, csak a buszon hallgatnád a Rádió 1-et a Motorola V2288-asodon, vagy at FM95-öt, és tudod, hogy Debrecentől Mikerpércsig van Rádió 1, Debrecentől Derecskéig van FM95 trendi zenékkel, de Derecskétől a bihari Mordor övezet kezdődik a kuruttyói rádióval, és a trendi zenéket a mulatós szarok váltják mert a helyi lakosság sötét mint az éjszaka. Így Derecskétől rádiócsend volt.😅
Ez mindig így ment, kívánságműsorba is a sok debil, visszamaradott állat ezeket kérte.
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
45
-
-
-
Chaser
legenda
Ne is nondd)
Régen írtam róluk cikket, mik voltak a siker titkai, egyszer bemérgeltem magam a ph-ra - sokszor) -, és töröltem.
MC HP jellegzetes hangján kívül mr. Rick J. Jordan technikai tudása és lelke - amellett, hogy jókor jöttek jó időben -. A srác tán' 5 éves korától tanult zongorázni és zenei iskolákba járt. Mai napig us ámulva hallgatom, ahogy a Back in time-ot élőben adja elő. És ne feledkezzünk meg a producerről, valamilyen Jensen ha még jól emlékszem.
Egyévados remix bandának indultak)
Jómagam soha nem tanultam zenét, ahhoz van érzékem, ha hallok egy ritmust nagy valószínűséggel el tudom dönteni, az emberek többségének tetszene-e. Azt is tudom, ha az adott ritmust már hallottam. Innen tudom amit sokan új zenênek hisznek, sokszor több évtizedes. Mindig érdekelt miből lett a cserebogár) Fiatalokkal is szoktam bandázni, sokszor volt benyomtak egy zenét, kérdem tudod ez miből van? Hát új zene, miből lenne. Aztán megmutatok pl egy ezer éves zenét ( :
Mindig csináltam zenéket magamnak, haveroknak, barátnőnek. Napokban valahogy szembejött a Suno, na mondom teszt. Megpróbálom definiálni mit szeretnék hallani. Nem lett jó a végeredmény. Bevonom a chat gpt-t supportnak, ha már ilyen szépet fejlődött, tolmácsoljon suno-ra. Meg is tette, közelített az eredmény. Sokadik próbálkozásra született egy olyan verzió, ami nagyon közel áll ahhoz amit elképzeltem, de a suno nagyot hibázott) meg kell tanulni a nyelvén, de a hiba miatt olyat generált, ami felülmúlta a várakozásomat. Imádom) Most is ezt hallgatom. Remélem sokan fogják majd szeretni.
Csak annyit tettem, megadtam neki mit szerettem valamikor régen ami ma is tart.
Bocsó' mert hosszú lett) -
Chaser
legenda
A feldolgozás mekkora gyász volt. Én szégyelltem magam :d
Mai gyerkőcöknek ajánlom az eredetit, azt meg főleg, hogy előtte olvassák el a regényt. Párszor már elolvastam mire megnéztem a filmes adaptációt. Érdekes megtapasztalni mi vág egybe az íróval, rendezővel, a színészekkel és a saját kis világunkkal ahogy elképzeltük.Derricket írta valaki, már egy ideje csak az ugrik be róla, a Scooter frontembere, HP fuckin' Baxxter vénségére hasonlítani fog hozzá :d
-
KROK640
nagyúr
Igen. Belenéztem pár random részbe és mind megmosolygtaott vagy fogtam a fejemet mai fejjel. De lehet, hogy csak nem volt szerencsém. Valamikor adok neki még egy esélyt.
A Knight Riderről fenetebb írtam, hogy azt hittem csalódás lesz, más szempontból (régi amerikai autók) de nagyon tetszett, még ha a történet olykor bugyuta is volt. A Dallas meg a szomszédok meg egyenesen zseniális mai szemmel...
-
-
Soderes
senior tag
Így van. Rendőr sorozat. Willam Shatner (Thomas Jefferson Hooker), az cukorfalat Heather Locklear és Romano.
Meg az Airwolf nem említette senki.
Az annak idején a Knight Rider együtt etalon volt.
Meg is volt mind a kettő pilot epizódja narrátorosan VHS-en.
Rongyosra lett nézve.
Sőt, ha belegondolok még a mai napig meg is vannak valahol a kazik.És a Kung Fu kötelező sorozat volt nekem David Carradine -nal a főszerepben.
Gondolom arra sokan emlékeznek.
-
válasz
philoxenia
üzenetére
Asszem láttam, jó régen.
-
KROK640
nagyúr
válasz
pendre54
üzenetére
Nekünk a '80-as években lett telefonunk, 1991-ben már üzenetrögzítő és fax is volt otthon. Sőt rövid ideig egy telex nevű cucc is, ami nem a népszerű hírportál volt.

Ikervonal : Kern Andrásnak az idevágója -
-
válasz
DarthSun
üzenetére
Mondjuk attól, hogy valaki a Waffen SS-ben szolgált, akik egyébként a Wermacht alá voltak rendelve, az nem azt jelenti automatikusan, hogy azok kivétel nélkül háborús bűnösök voltak. A Waffen SS katonai szárnya, egy kifejezetten elit alakulatnak számított, szigorú kiválasztás után kerülhetett oda be bárki is, és nem csak önkéntes jelentkezés alapján, hanem kötelező besorozás után is. Ez utóbbi besorozás már, a tényleges, háborús időszakban következett be.
Horst Tapperről annyi derült ki utólag, hogy besorozták, először a légvédelmiseknél szolgált, majd 1943-tól a páncélosokhoz került a keleti frontra. Egyébként ott, szovjet hadifogságba is került.
Csak érdekességként, a Derrick sorozat menedzsere, Herbert Reinecker is, 3. Totenkopf hadosztálynál szolgált.
-
Valószínűleg azért nem hallottak Derrickről, mert még elég fiatalok. 2013-ban, a Derricket alakító színészről Horst Tapperről, a hagyatéka alapján kiderült, hogy a Waffen SS-ben, pontosabban, a 3. Totenkopf, azaz Halálfejes SS-páncéloshadosztályban szolgált a keleti fronton. Abban a bizonyos hagyatékban, még az elöljárói által adott kitüntetések is meg voltak.
Miután ez kiderült, az ZDF, és több nyugati tv is levette a sorozatot a műsoraiból. (polkorrektség rulez
) -
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A kocsiknál valóban úgy volt, de ott nagyjából legalább kiszámítható volt, hogy hány év múlva lehet majd menni, a kijelölt Merkur telepre átvenni az autót. A Csongrád megyeieknek, a debreceni volt az átvevőhelye. Amikor a delikvens nagy boldogan elutazott 200 km-re, hogy végre átvegye az áhított kocsit, akkor szembesült vele, hogy történetesen abból a típusból, csak az ocsmány, kantakék színű volt
, semmilyen más színben nem volt elérhető.
És akkor ott helyben jött a szörnyű dráma, hogy a delikvensnek el kellett döntenie, hogy elviszi a kantakék csodát, vagy elutasítja, és akkor esetleg megint várhatott akár fél évet is, mire esetleg elérhető volt már más színben is, mondjuk libafos zöld színben.
A telefon igénylés esetében, viszont semmilyen határidőt nem kapott az igénylő, ott akár 10 év várakozás után sem volt garancia arra, hogy lesz valaha telefonja. -
válasz
Öcsielvtárs
üzenetére
No, ezt nem is sejtettem volna hogy a testvére
Nyomozónak béna lettem volna, szóval valszeg nálad a pont. Én régóta PC mániás lettem, avval vagyok szakbarbár.
-
Nézem az Olajügynököt.
Szóval, öregember nem vénember - topic életkor ON.
Sam Elliott bizony idős, de mekkorát játszik...
Thorton sem mai gyerek, de ott van.
A főcímzene is brutál jó : Andrew Lockington.
A csajok szépek, a poénok fergetegesek - néha besírtam+hasgörcs röhögés
-
Colombo nekem bejön mái napig. Bármelyik részt megnézem, még mindíg nem biztos hogy értem hogyan bogozta ki a szálakat.
Emlékszem '22 szeptemberben, mikor coviddal haldokoltam az intenzíven, de már csak én voltam magamnál a kórteremben, 35% O2 maszkban, nálam volt a TV távszabályzó, Colombo ment, bejött a nővérke - ezt nézi ? - nekem is kedvencem.Mondjuk Petrocelli is ott van, naponta 5 téglát vitt ki az épülő házához reklámszatyorban

Derrick- et is bírtam.
Kojak meg a fürtöske tanonca is emlékezetes. -
sonar
addikt
vannak "nyugat" német kollégáim és egyszer megkérdeztem tőlük, hogy ismerik-e Derrick sorozatot, de egyik se hallott róla. Lehet, hogy ott nem volt akkora kultusza?
Amúgy colombót személy szerint én nem csíptem annyira. Nekem Petrocelli jobban bejött.De ha már retró/nosztalgia faktor akkor Kojak Budapesten című filmet ajánlom megtekintésre
-
válasz
pendre54
üzenetére
akkoriban az idők végezetéig kellett volna várni a vonalas telefonra.
Nem csak arra, pl. egy kocsira is éveket kellett várni, és addig jobb híján csak lested a sorszámokat. Mi 1984-ben vettük a Skoda 120L-t, 98 ezer Ft volt akkor az új ára, és azt hiszem majd 5 évet vártunk rá. Egy trabant, ha jól rémlik 44000 Ft volt.
-
válasz
Öcsielvtárs
üzenetére
Sőt, én meg úgy is egy másik városba, hogy ahhoz be kellett menni a postára, ott megadni, hogy milyen számmal szeretnék beszélni, a postaközpont intézte a vonal összekapcsolását, majd szóltak, hogy menjek mondjuk a hármas fülkébe, és ott felemelve a kagylót, már elvileg az általam hívni kívánt személy volt a vonal túlsó végén. Ez volt az interurbán.
Azután ott voltak az ikertelefonok. Ugye a hatvanas, hetvenes években vonalas telefonhoz jutni magánszemélyeknek, majdnem lehetetlen küldetés volt. Anyáméknak úgy sikerült 1970-ben, hogy azon a tanácsi bérházakból álló lakótelepen, több épület, a honvédségnél dolgozóknak volt fenntarva, azok voltak az ún. tiszti bérházak.
Ezek miatt azon a környéken, jobban ki volt építve a telefonos infrastruktúra, így hozzájutottak egy ikertelefonos előfizetéshez, a másik ikervonal, egy katonatiszté volt.
A két előfizető száma ugyan nem egyezett, de a vonal közös volt. Tehát, ha a két előfizető közül, az egyik telefonált, a másik vonala addig süket volt, se hívás nem érkezett addig, és értelemszerűen hívást sem lehetett addig kezdeményezni, míg a másik beszélt.
Nyilván járt ez némi kellemetlenséggel, de még mindig fényévekkel jobb volt ahhoz képest, hogy akkoriban az idők végezetéig kellett volna várni a vonalas telefonra. -
Öcsielvtárs
aktív tag
Én még telefonáltam utcáról tantusszal...

-
Most jutott eszembe, a Belphegor, avagy a Louvre fantomja, ami egy négy részes sorozat volt 1967-ben. Az első része, az valami fenomenálisat szólt, mivel ilyen horrorisztikus elemeket tartalmazó film, teljesen ismeretlen volt addig a Tv-ben, de a mozikban is.
Az első rész bemutatása után, a suliban napokig erről beszéltünk, és alig győztük kivárni, hogy elteljen az egy hét, és jöjjön a következő rész.
Sajnos, a harmadik résztől már kezdett ellaposodni, így összességében inkább csalódást éreztünk, amikor befejeződött.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - Ryzen 5 PRO I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3453
- Apple Imac 21,5 Inch, Late 2015! Intel Core I5 + Intel Iris Pro Graphics. 1TB Háttértár!
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest