- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- DIGI Mobil
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Tab S9 FE+ teszt
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz HoTaZo #129988 üzenetére
A szolgáltatók tudják preferálni a saját kártyáikat az idegen kártyákkal szemben és az, hogy mennyire, az nem publikus, de a roaming szerződések tartalmazzák. Ebből a Vodafone a legjobb, mert a saját kártyáit pl másik Vodafone hálózaton nem teszi hátrányba. Ami köztudott, hogy a Yettel aki ezeket a szerződéseket elég alacsony hálózati terhelésen köti, van is velük rendszeresen roaming probléma. Másik téma, hogy Olaszországban a Vodafone 4G a legjobban kiépített, míg az 5G hasonló TIM/Vodafone, mert már közösen építik ki. Valószínű ahol éppen vagy, ott nem acélos a TIM hálózata éppen. Telekomnál nem tudok olyanról, mint ami a Yettelnél van. Konkrétan van olasz kártyám is (TIM)es és a Telekomos SIM nem volt hátrányban vele szemben kint.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz 4Grider #129989 üzenetére
Ez tévedés. A Vodafone nem korlátozza a sebességet a saját hálózatain. Lehet kevés hálózat erőforrás van a Telekom szerződésében a TIM-nel pl. Amúgy a kolléga valószínűleg erősen terhelt helyen lehet, mert nekem a Telecom Italia Mobile 5G alapon vitte kint a 400-700 megabitet és a Vodafone is. A magyar Telekom SIM és a helyi SIM közötti sebesség között adott helyen nem volt különbség. A Yettel konkrétan roamingban mindenhol szar, az így nem meglepetés.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz RoyalAirForc #129939 üzenetére
Ez így van sajnos. Nálunk kiderült, hogy ez a bizonyos 3ik emeleti torony az egyik legforgalmasabb az országban és mégse történik rajta pl rendes optikai bekötés, pedig egy éve már meg lehetne tenni. Ott az utcában az optika. Mindhárom szolgáltató rajta van, így mindegyik egyformán szar és ingadozó minőséget nyújt, amiből a Vodafone kiemelkedik lefelé. Náluk nyáron nem értékelhető a mobilnet fogalma sokszor még 5G hálózaton sem, mivel csak dss.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Nikaré #129936 üzenetére
Van ahol magas a torony, de sok helyen nem ideális épületek tetején vannak. Pl 2 szintes fürdő, stb. Az Aranypart ezért ilyen macerás Szabadifürdő és Sóstó fele. Mivel ezeken a tornyokon van mindhárom szolgáltató, így jellemzően egyformán gyenge mindegyik, talán egy kis frekvencia különbség miatt lehet itt-ott kicsivel jobb az egyik a másiknál.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Nikaré #129932 üzenetére
Siofokkal az a baj, hogy kevés az antenna és amik vannak, azok se éppen ideális helyen. Csomó parton levő, magas apartmanház nem engedi, hogy oda antenna kerüljön fel. Nálunk is a parton a 2. 3. emelet magasságában van az antenna és a környező apartman épületek mind 7-8 emeletesek. A vízen meg ugye eleve sérül a jel, így a túlpart nem játszik. A másik gond, hogy nagyon gyenge az optikai hálózat is. Pl Siófok egy kisebb részén kb egy éve lehetne fix internet normális sebességgel, a város nagy részén jelenleg is a csúcs fix neten a 20-40 megabites lehetőség, ami gyakorlatban 6-10 megabit max. Nyilván ez a mobilra sem túl jó hatású az optikai bekötések hiánya miatt. A mikros felhordó meg bedugul, ha sok a felhasználó és ettől ingadozik nagyon a mobilnet sebessége.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Littoral #129931 üzenetére
Ez a nagy 3G lekapcsolás projekt valahogy igencsak félrement a Telekomnál. Variáltak össze vissza a frekvenciákkal, a lekapcsolt 3G helyett semmi nem lett bekapcsolva és itt az eredmény. Pl a 4 éves, céges beépített 4G modemes Dell notebookom is megszűnt működni telekom hálózaton az egész országban. A másik kettőnél meg vígan működik 4G hálózaton. Legalábbis egyenlőre.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Van valamilyen esim probléma a Telekomnál? Tegnap üzletben generált esim egész nap nem aktiválodott, majd az online ügyfélszolgálaton generált sem, utána meg beragadt és újat sem lehet generálni. Hívtam őket, majd megoldják, hiba van. Mondom köszi, de ettől még nem vagyok elérhető. Mehetek be ma is üzletbe újra fizikai simre váltani, majd újra esim. Talán megoldja.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Augusztus 1-től jön a Domino esim. Augusztusi aszf domino része hozzá már a díjszabását is (32ik oldal), hogy 10 csere után 350,-Ft/csere. 5G jöhetne még a korlátlan net mellé és igencsak versenyképes lenne a dolog.
-
törölt tag
válasz kakuk.tamas #129620 üzenetére
Be lehet, de az aktív netes adja. iPhone 13 óta lehet két esim is duálban.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Oliverda #129587 üzenetére
Azért van, hogy használjam. Nem az en dolgom a szolgáltatónak spórolni, nem térit vissza semmit cserébe. Ha kifizettem, miért ne használnám ki. Aki sokat utazik annak nem olyan sok az a havi 20-25 giga. A telefon AppStore frissítések hetente lehet több giga is. Ez olyan dolog, ha megtehetem, hogy Ferrarival járjak, nem fogok Skodát venni, hogy majd akkor kevesebb üzemanyag kell és korlátok köze szorítsam magam.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Oliverda #129583 üzenetére
Nem éppen. Nekem minden megy szinkronban iCloud, 4K videó stb. Este Netflix megy órákig. Simán el lehet használni a roaming gigákat pár nap alatt is. Plusz a helyi SIM internet minősége mindig jobb mint a roaming simmé. Plusz ha olasz tv akarok nézni neten, az sem működik magyar simmel se ott itthon.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Oliverda #129580 üzenetére
Pl. Olaszországban adószám nélkül elküldenek, de nálunk sem tud külföldi simet venni pl. úgy tudom. Talán még Svájc is problémás e téren és Ausztria is. Olasz simem régóta van és kellett hozzá az olasz adószám. Ha ott vagyok egy hétig, akkor jól jön a routerbe. 28 EUR a korlátlan 5G mobilnet. Így nyugodtan mehet kint a Tv, Netflix stb is. Ebben a díjban benne van meg korlátlan EU hívás és 250 perc bárhova nem EU hívás is és 33 giga EU roaming.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz Oliverda #129576 üzenetére
A helyi simmel egy szépséghiba van: Nem minden országban lehet venni ottani lakcím vagy éppen adószám nélkül. Plusz a telefonálás ugyanúgy nemzetközi hívás valószínűleg nem kevés pénzért. Aki pedig innen hív, annak nemzetközi hívás nem kevés pénzért. Nem véletlenül írtam a Vodafone opciót, sokat utazom, nincs alternatívája. Persze ez megint ilyen magyar dolog: Az osztrák és a nemet Telekom érdekes módon tud adni nem EU roamingot adni nem rabló áron. A Yettel meg nem opció, egy a legdrágább roamingban és teljesen megbízhatatlan is. Csomó hálózat eldobálja vagy fel sem engedi a Yetteles simeket.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz csernak75 #129573 üzenetére
Nem tudom, de a 3G lekapcsolás után néhány napra rá megszűnt működni a beépített 4G modem a laptopban. Egy biztos, Telekom hálózaton nem működik a Balaton térségében. Nekem pedig ez céges gép és sokat használom külső tárgyalásokon is. Cserélni 5 évesen engedik először, addig egy év van még.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz pitiless #129571 üzenetére
Köszi, de a Telekom frekvencia változott és ezért nem talált hálózatot sajnos. Most egyenlőre egy Vodafone SIM megoldotta a problémát, amíg ők is le nem lövik a 3G hálózatot és esetleg hozzányúlnak a frekvenciákhoz. Gyanítom, hogy csak a b20at ismeri és az már nálunk tudtommal nincs.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz kakuk.tamas #129567 üzenetére
Ott is működik. Ezek a támogatott hálózatok jelenleg: [link]
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz lugosi #129559 üzenetére
Vodafone Red Infinity World tarifa. 25 giga/hó nem EU roamingban is és a beszéd sem feláras. Egyedül kézzel be kel állítani a támogatott hálózatot az adott országban. Működik rendesen. Dubaiban még az 5G is ment vele a DU hálózaton. Amúgy sima csomaghoz is lehet kérni, akkor napi talán 2500,-Ft és itthoni feltételek élnek kint is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Snapdragon x7 Lte modem van a Dell laptopomban. Egy ideje nem tud hálózatra jelentkezni a Telekom hálózaton. Lehetséges, hogy a frekvencia variálás miatt nem támogatott már a modem? Próbáltam keresni erre a modemre, de sehol nem találtam milyen frekvenciákat támogat. Valaki megnézné nekem aki hátha sikerrel jár?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz adika4444 #129438 üzenetére
Abban a telefonban van egy idegen, aktív esim. Vagy a rokonod már berakta a kártyát mint esim (weblapon esimre cserélte a fizikai simet a számával), vagy nem hosszabbítással vette a készüléket és az új előfizetés mint esim került aktiválásra a vásárlásnál. Ha ezek egyike sem áll fent, akkor visszacsomagolt , használt telefont kapott, amiben benne lett felejtve egy aktivált esim valakinek a számával. Ezek az opciók. Mindenesetre az esim kitörölhető a készülékből és újra hozzá lehet adni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Szuper lett a 3G lekapcsolás: Budakeszi után szinte egész Pátyig 2G only lett a hálózat főúton. Eddig legalább 3G volt, ha erre jártam. Yettel 4G, Vodafone dss 5G viszont van erre is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz bksgbr #129327 üzenetére
Pedig ahol le lett kapcsolva, zéró hálózat bővítés volt utána. Siófokon sok helyen a 4G még rosszabb mint előtte. Egyedül az 5G acélos. A hívások is sokszor szaggatnak, ki ki maradnak szavak. A hálózat a végletekig erőlteti a 3G hiánya miatt a VOLTE hívást, akkor is ha szarul épül fel. Előre persze nem mondok semmit, mert lehet, hogy csak a teljes lekapcsolás után lesz kapacitás bővítés.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz domper2015 #129261 üzenetére
Sokat vagyok kint, innen a tapasztalat. VOLTE roaming nélkül ez nem csak olaszban lesz így egyenlőre.
-
törölt tag
A Wind pár éve egyesült a Tre (3) szolgáltatóval, de a hálózat minőségük egyáltalán nem olyan jó, olyan magyar Vodafone színvonalon működnek. 5G szinte mindenhol van nekik, de 95%-ban dss csak. A TIM és a Vodafone közösen csináljak kint már az 5G hálózat kiépítését és nem dss alapon szerencsére. Magyar számokkal az a gond kint, hogy nincs 3G, VOLTE roaming meg egyenlőre nem működik. Sajnos kuka a hangminőség sokszor. Az adatkapcsolat viszont jobb mint Magyarországon. Zsúfolt tengerparton is hozta a 100 feletti értékeket a TIM simán. Jelenleg 29 EUR-t fizetek korlátlan adat, hívás, 5G, 33 giga roaming+5giga Svájc, USA, Kanada roaming és 250 perc bármilyen nemzetközi hívásért mint mezei prepaid ügyfél.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz domper2015 #129252 üzenetére
A Wind évek óta nem enged adatot a Telekomnak. Telecom Italia Mobile a legnagyobb szolgaltató, mint nálunk a Telekom. A Magyar Telekom legfőbb roaming partnere is egyben. Teljesen jó a hálózatuk, míg a Wind a harmadik szolgáltató csak. A Wind volt régen a Telenor legfőbb roaming partnere. A Vodafone meg adott. A TIM hálózatán soha semmi gondom nem volt még, minden működött. Később tőlük vettem az olasz számom is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Soma01 #129240 üzenetére
Telekom van a legjobban kiépítve a Balatonnál. Ha kellően közel vagy az állomáshoz 300-900 megabit is elérhető, állomás függően. A Vodafone nagy lefedettsége ne tévesszen meg, ugyanis ők a Balatont is nagyrészt dss technikával fedték le, ami pont olyan mint a 4G (5-30 megabit), nem lesz jobb a sebesség. Yettel ahol van, szintén viszonylag gyors (160-320 megabit), de ott is érdekes az állomás közelsége. Náluk a legegyszerűbb a teszt, mert minden kártya mehet fel 5G-re, még a prepaid is. Másik kettő csak a nagy előfizetés csomagokban kínál 5G elérést. Az 5G elérést mindenképpen a helyszínen kell tesztelni, mivel sokkal érzékenyebb a távolságra és még az is számít, milyen a rálátás az állomásra.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Lehet arról tudni valamit, hogy végre mikor indul meg a 3G lekapcsolás utáni hálózat bővítés? Nagyon sok vidéki helyen enyhén szólva is lassan Vodafone színvonal a Telekom is. A poén, hogy roamingban sokkal többet látok 5G ikont a készüléken, mint belföldön. Magyarország ebben is szinte lassan tökutolsó. Vodafone meg nem számít, mert egy kalap szar a hálózata. Az 5G meg kamu dss, amit építenek és szépen le vannak fedve a lakatlan területek sokszor.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ha minden igaz, augusztus 1-től jön a dominó esim is. Augusztusi ászf változás utal rá.
-
törölt tag
Mától újra van végre EU 20gb plusz adat 2.990-ért.
-
törölt tag
válasz vwpolopg #129120 üzenetére
A 3G lekapcsolás is megkavarja a dolgokat. Nálunk pár hete nincs már és kb két hét kellett a hálózat újra beállításához. Pont ilyen drasztikus sebesség beesések voltak hetekig. Most rendben van már egy hete kb. 4G ilyen 30-80 megabit reálisan, 5G 320-450 megabit körül mozog, terheltség függvényében. Amúgy sajnos sok helyen mostanában vastagon jobb a Vodafone/Yettel páros. Ma pl Szekszárdon jártam: Telekom 8-10 megabit, Yettel 50-70, Vodafone 90-150 körül ment. Budaörsön pl a Telekom felejtős, olyan csiga lassú és szintén a Vodafone a leggyorsabb, Yettel kb hasonló. De ez sem általános, mert pl Budajenőn meg egyedül a Telekom tud 50 megabit felett, Vodafone meg max 3G, Yettel 8-15.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Érden a régi 7es főút vonalon elindult a Telekom 5G. Néhány napja is jártam arra, akkor még nem ment.
-
törölt tag
válasz zsero #129033 üzenetére
Ki kell kapcsolni. A magyar telekom az egyetlen cég a globális T-nél, aki Svájcot nem EU zónába teszi. Ha viszel magaddal egy akár sima feltöltőkártyás Vodafone simet, náluk Svájc mind hívásban, mind adatforgalomban EU zóna, itthoni díjat fizetsz ki rá, ami látva a többi európai szolgáltatót, korrekt dolog.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz 4Grider #128957 üzenetére
Igen csak a hálózati túlterhelés miatt gyakran szinte “beáll” a hálózat a 3G lekapcsolás óta. Sokszor percekig nem lehet telefonálni és be sem jönnek a hívások. Nem vált le a hálózat rendesen. Eddig ilyen esetben lement a hívás 3G-re, most ez nem történik meg a lekapcsolás óta. Szóval nagyon nem jó a Telekom a Balaton-parton a lekapcsolás óta. Ma pl a siófoki Aldiban kellett volna telefonálni, nem sikerült…. A telefon a gyenge 4G hálózaton beáll. Szomszédok is panaszkodnak, mióta kiment a 3G. A modern készülékek mindenáron VOLTE akarják kezdeni a hívást, de az meg akadozik gyakran. Valamit erre ki kell találnia a Telekomnak, mert nyáron ez ultra gáz lesz. Yettel/Vodafone egyenlőre még jó felénk.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz bociusz #128955 üzenetére
Gondolom nem mindenhol. Az Aranyparton reggel ment még a 3G. Hálózat pont olyan mint tegnap volt és térerő is. Most ráhívtam a 1220ra és full térerő 3G van Siófokon. Yettelnél évek óta van egy VOLTE hiba, hogy a 1220-at csak 2/3G hálózaton lehet elérni hálózaton belül.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz bociusz #128953 üzenetére
Már május 2án is le volt kapcsolva mindenhol. Azóta eltelt jópár nap és semmi refarming nem történt. A lekapcsolás viszont kiváltotta, hogy a 4-5G sebessége is nagyon beesett és instabil lett már aznaptól és azóta is az. Yettel még tartja magát 3G terén, de napok kérdése náluk is a lekapcsolás. Vodafone egyenlőre nem kapcsolja le errefelé
-
törölt tag
válasz polonic #128916 üzenetére
Akkor jól tippeltem, hogy frekventált helyen mérted. Ha jársz vidéken ahol van 5G, ennek kb fele, negyede jön ki a csövön. Annyi a korrekció, hogy Siófokon az Amigo étterem előtt lehet 900 körül mérni egy 20m-es körzetben ilyen magas számokat, de nem ez a jellemző. Vodafone pörgeti ki az ezret a főterén, de az a rekord.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #73820095 #128911 üzenetére
Vandánál kevés idegesítőbb és haszontalanabb dolog létezik ügyfélszolgálati szinten. Egy semmit nem erő, teljesen felesleges valami. Divat lett MI, de ebben a formában? Mintha egy humanoiddal beszélnél. Jobb volt a régi versmondó lány. Az igazi ütős lenne a Vodafone zenéje és Vanda együtt.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Caranita #128909 üzenetére
Gondolom ezeket az értékeket nem a Balatoni 5G hálózaton mértétek és nem is Budaörsön az Auchan fele, hanem valami nagyon nagy forgalmú környéken szerencsés időben. Ilyen értéket kb az új Telekom székház fele tudok elképzelni, sima 5G-s tornyokon nem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz MadMancs #128880 üzenetére
Feltéve, ha az adott torony bekötése is alkalmas rá. Nálunk pl a legtöbb Yettel 5G-s torony tudja valóban a 700 körüli sebességeket, de pont a mienk max 350-et tud. Telekom/Yettel kb egyforma. Eddig egy rekordot mértem Siófokon a városközpontban, de azt Vodafone féle rendes 5G-én ment 1100-at, átlagban 850-900-at tudnak, ahol nem dss van nekik. Ami viszont bosszantó, hogy mostanában eléggé gyenge lett mindhárom cégnél az 5G féle ping értékek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A VOLTE hiába aktív, van amikor tárcsázni sem lehet, mert simán süket az iPhone. Ekkor jön a 4ik próbára a sikeres hívás, ami mozgás esetén gyakran sima gprs lesz az út végére vagy közben, mert nem tud 3G-re váltani csak 2-re, ha éppen sikerül.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz 4Grider #128824 üzenetére
Nálunk már kikapcsolták a 3G szolgáltatást, de ugyanolyan csapnivaló a telekom 4/5G hetek óta. Előtte másfél évig jól működött. A kikapcsolt 3G frekvenciát egyenlőre biztosan nem hasznosították újra, gondolom, akkor javulna a helyzet vagy nem. Azóta rendszeresen megszakadnak a hívások, mert a 4G/2G leváltás nem jól sikerül minden esetben. Még edge sincs ilyenkor, ott virít a készüléken a sima G betű. Nagyon gyenge a hang, amikor nincs VOLTE hang. Ez egyenlőre borzalmas visszafejlődés.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz kovacsmi_74 #128702 üzenetére
Tudtommal a dominó egy kőkori ügyviteli rendszeren fut, nem ugyanazon mint az előfizetéses funkciók. Ezért elég nehéz bármi újat a rendszerbe tenni. Gondolom az esim hiánya a fentiek miatt lehet.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Yettelnel országos leállás van, ne lepődjetek meg, ha nem elérhető senki 20as.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
5G Standone nálunk mikor várható? Tudtommal németeknél már működik egy ideje.
-
törölt tag
Telekom nem változik…. Néhány hete az 5G sebessége a töredéke lett beltéren annak, mint ami az elmúlt évben volt. Reklomáltam, hogy mind az iPhone-on, mind az 5G HUAWEI Cpe Pro 2 routeremen egyaránt jelentős sebesség csökkenést tapasztaltam beltéri 5G hálózaton minden változtatás nélkül. Ma megjött egy válasz postai úton: Szerintük minden ok és vegyek kültéri 4G routert (5G reklamáció volt), ajánlják, hogy vegyek ilyet a honlapukon. Azon kívül, hogy sem 5G sem 4G kültéri routert nem árulnak, szép válasz. Konkrétan semmilyen formában a panaszra válaszolnak. Véleményt inkább nem írok…. Komolyan mondom, degeneráltak válaszolnak az ügyfél jelzésekre???
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Valaki meg tudná nézni, milyen változás lehetett a tornyon? Siófok-Szabadifürdő, Galérius torony. Arra is gyanakszom, hogy a fürdő felújítás alá kerül és meg kell bontani a tetejét, esetleg nem kapcsolták-e ki a tornyot bontás miatt. Ilyen gyenge a Telekom akkor volt utoljára, mikor nem épült meg az állomás.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Siófok Aranypart 5G minőség turisták nélkül. Az eddigi beltéri 350 helyett ez a max amit ki lehet hozni. Nem tudom mi lehet az oka, de nagyon gyenge. Ezt most mertem, nemrég értem haza. A Vodafone dss 5G is 3x jobb ennél, a Yettel meg 8x. Néhány napja a Telekom volt még a legjobb. Bejelentettem, de nem hinném, hogy lesz vele bármi is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Hitch #128446 üzenetére
Szerintem jelenleg semmin. Apple tv, Google Chromcast biztosan nem megy. Egyedül a Yettel féle mytv működik mindenen, illetve a tőlük független itt/ott tv. Ez utóbbi egész EU-ban elérhető, ha úgy igényled meg. Nem igazán érthető a Telekom hozzáállása Magyarországon. Az anyacég már rég felismerte, hogy mennyivel olcsóbb így adni a tv, mint saját boxokat kitenni. A magyar viszonyok között viszont így a lőtéri kutya sem venne tőlük max 30 megbites, vezetékes netet 2022-ben.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz slice14 #128439 üzenetére
Mielőtt belekötsz 5G csomagba, előtte teszteld le, ha van ismerős. Néhány hete eléggé instabil a dolog. Balatonnál az eddigi beltéri 350 megabit, már csak 30-60. Kültéren pedig jó a sebesség, de a netet nem az utcán használja sokat az ember. Időnként bele bele nyúlnak még a tornyokba és ez valakinél minőség romlást, valakinél javulást okoz. Nálunk sajnos egyértelmű a romlás az Aranyparton. Telekom tanácsa: Tegyem ki a routert a teraszra…. Ez igen, asztali 5G router non stop áramra dugva. Szél eső, villámcsapás…. Gondolom nem árt neki…
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz blackmajesty #128431 üzenetére
De “jó”. Végre egy normális ajánlat volt, ami másnál nem létezik, erre kivezetik. Yettel ad 36 gigát a legnagyobb csomagban alapból, ehhez képest a a Telekom 23 nem túl acélos. Vodafone 25öt ad, igaz náluk ez nagy csomagban világnet is, még Japánban, Dubai-ban, stb is felár nélküli a roaming vele.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Megszűnt az EU 20gb 3 napra opció? Mindenhonnan eltűnt az aktiválás lehetősége. Svájc még mindig nem EU zóna? Vodafone-nál nem feláras jó ideje.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz polonic #128367 üzenetére
Van dedikált Ericsson 5G célhardver a tornyon és optikai bekötés mellé. A kiépítés pedig nem dss alapú. Balatonnál a Telekom rendes hálózatot épített ki, de valami hiba lehet, mivel beltéren elment szinte a sebesség. A Ping is felszaladt az eddigi átlag 13ról 24-30ra. A kültéri 5-600 megabit sem arra utal, hogy dss lenne. Látszólag semmi nem történt, de mégis. Esetleg nem lehet összefüggés ez és a 3G lekapcsolás között? Yettel errefelé áprilisban lekapcsolja már a 3G hálózatot, tudtommal kilencedike körül, Telekom lehet meg most már lekapcsolta? Ez csak ötletelés, mert nagyon furcsa a jelenség. Közel egy évig jól működött és semmi nem épült stb.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Killing #128352 üzenetére
Hasonló a jelenség nálam is, annyi, hogy nem dob le a hálózat 4G-re. Mintha magasabb frekin menne a hálózat, mert kültéren majdnem 100 megabittel gyorsabb is, de a beltéri 300 megabit most van, hogy csak 30, a rekord 80 volt. Vodafone dss 5G is veri simán. Yettel 5G olyan 250-nel átlagban szerencsére működik. Nem tudom minek kell elrontani ami végre jó volt. Nem az utcán akarom a mobilnetet használni, meg a teraszon. Routert meg nem fogom kirakni, mivel nem hinném, hogy nem menne kint tönkre pl viharban, esőben.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Valami nagyon nem ok felénk a hálózattal néhány napja. Az eddigi közel 3-400 megabites 5G alig van 30-70 megabit. Először eszköz hibára gondoltam, de nem az. Csináltam a routerre egy resetet is, de semmi változás. Gondolom nem a 3G lekapcsolás miatt lehet ez.... Ha megjönnek a turisták, ezzel meg fog hasalni a hálózat. Telenor ad még felénk rendes 5G hálózatot, velük minden okés, közel 220-320 megabit mindig megvan.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Domino 5G elérés még mindig tabú a Telekomnál? Yettel 5 napos korlátlan netet ad 1980-ért feltöltősre is 5G hálózat eléréssel. Ahol van nekik 5G kiépítve, acélos a hálózat. Telekom is jó lenne ha lépne, nyáron zsúfolt helyeken hasznos lenne. Ma Székesfehérváron vagyok, Telekom 4G háló kb 2-6 megabit, Yettel 5G 700 felett megy. Céges Vodafone dss 5G kb 140-180.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz blueye #128188 üzenetére
Azért ez erős túlzás. Elég eljönni Budaörsre a lakótelep és Biatorbágy felé vagy éppen Budakeszi es jön a meglepetés, hogy igen ez kritikán aluli minőség. Egy szlovén Telekom hálózat minőségéhez képest a fasorban sincs. Szlovénia ráadásul nem éppen síkvidék.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz polonic #128162 üzenetére
Minimális helyen van 2100as 5G. Az utóbbi időben viszont nagyon megálltak az 5G fejlesztések, pedig ahol eddig telepítve lettek is sok helyen hiányosak. Gyakran járok külföldön és pl Szlovéniában, Olaszországban keményen építik ki az 5G lefedettséget. A poén, hogy a magyar határtól nem messze a 6e fős Lendván is van már náluk 5G lefedettség.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz philoxenia #127855 üzenetére
Logikusan nem, a router technikai száma is kicseng a főszámon is. Lehet nem így van már, de régebben ezzel szívtam nem keveset amikor Telekom multisim netet használtam. A net natolás miatt nem sokáig volt meg, mivel rendszeresen akadt a számítógépen keresztüli netezés. Most nem natolt hipernet home van, ráadásul 5G lefedett helyen vagyok. Ezzel semmi probléma.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz philoxenia #127852 üzenetére
Egy routerben?
-
törölt tag
válasz Fernet #127843 üzenetére
Én arra a multisimre kérném is a cserét (multisim nem tud sima számcserét). Az ilyen “jó számok” esetén jönnek majd a behajtó cégek hívásai is gyakran egy idő után és át fog csörögni a fő számodra is. Jártam már így, nekem végül komplett multisim csere segített. Kaptam egy új számot.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Néhány napja történt valami a Telekomnál? Eddig 4G hálózaton tudott a telefon 100 megabitet és 5G 300 körül ahol lefedett hely volt. Néhány napja viszont a 4G is majdnem olyan gyors lett szinte mindenhol, mint az 5G. Ezt a balatoni régióban tapasztalom. Úgy vettem észre, hogy az egyik iPhone-ban csak domino SIM van, látszólag hozza az 5G sebességet néhány napja, de nincs 5G felirat, a ping lassabb, mint 5G kapcsolaton kicsivel. Előbb is 380-át mért a domino SIM alatt a készülék a Tihanyi révnél. Ez pedig inkább 5G sebesség volt eddig kizárólag.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Úgy néz ki felénk ma lekapcsolták a 3G, de valami nem jól sikerült. Meghalt a VOLTE, minden hívás 5G-ről azonnal levált 2G-re. A net működik rendesen, Siófok-Szabadifürdő, Galérius torony, de elég gáz az 5G-2G leváltás a VOLTE hiba miatt, mert zéró internet van addig. Előbb is hívtak, hogy küldték iMessage valamit amit nézzek meg, de 2G hívás alatt nem működik az internet. Hívás le, kép megnéz, újrahívás 2G. Következő kép ugyanez.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz 4Grider #127399 üzenetére
Próbáltam, nem működik. Decemberben is volt nálam domino és előfizetéses SIM és a domino kint sem 5G képes sehol. Direkt én is próbáltam, de valahogy mégis tudja a kinti hálózat, hogy prepaid 5G nuku. Telenor, Vodafone ugyanez, sőt a Vodafone red beígért 5G roaming egyáltalán nem is működött. Telekom nagyon korrektül viszont igen, úgy, hogy ők ráadásul nem is nagyon hirdetik, hogy megy.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #76055552 #127397 üzenetére
Ez már sok helyen most is működik. Telekom Ausztria, Horvátország, Szlovénia, Németország ahol már most is 5G képes, ha az itthoni csomagod is az. Többször használtam már ezeken a helyeken az 5G roamingot routerben és iPhone-ban is. Ami fontos, hogy megfelelő partner hálózaton megy persze: Ausztria - Magenta, Németország - Telekom, Horvátország - Telekom, Szlovénia - Mobtel vagy új néven Slovenia Telekom, Olaszország - TIM (Telecom Italia). Ha nem ezekre megy fel a kártya, kézi hálózat keresés után menni fog. Az 5G-ig első alkalommal lehet egy fél órás átmeneti idő, miután beindul lefedett helyen.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Telekom szépen csendben köti az 5G roaming megállapodásokat. Tegnap délután indultam olaszba és meglepődve tapasztaltam, hogy Szlovéniában felengedett 5G-re a Telekom Slovenia hálózata, illetve olaszban a Tim Verona felé és Milánóban is. Egyenlőre itt is gyér a lefedettség ebben a témában, de örülök, hogy lehet használni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Renwick #125127 üzenetére
Próbáld ki a 15.1 bétát. Elég sok benne az általános hibajavítás és van benne modem firmware frissítés is. A carrier bundle is ugrott 47.5-re, a modem 1.13. Nekem 13 pro max van és az első nap óta a 15.1 béta használom, nem volt hálózati hibám vele. A legjobb dolog, hogy végre van dual esim mód is. Telekom/Vodafone esim kombó gond nélkül működik.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz bociusz #124999 üzenetére
Ez egy “remek” hír, mivel jelenleg a VOLTE enyhén szólva is a gyenge 4G hálózat miatt nem megbízható. Útközben gyakran indul egy hívás 4G alapon és közben levált 3G vagy 2G-re. Nem kell messze menni, az M7 sem tudsz egy Siófok Budapest utat átvészelni több megszakadás és leváltás nélkül. Ez sajnos mindhárom szolgáltatóra igaz. Németországban úgy kapcsolták le a 3G hálózatot, hogy mindenhol erősítették a 4G hálózatot, csomó helyen lett 5G dss is a vidéki régiókban is. Megnézték merre vannak hiányosságok és javítottak őket, majd jött a lekapcsolás. Zamárdiban pl 3G nélkül kb alig lehet telefonálni. Nem tudok semmilyen hálózat fejlesztésről arrafelé.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Politika
- Gaming notebook topik
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Napelem
- PlayStation 4
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik