- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Előzetesen a Galaxy Z Fold Ultra
- Egy hét múlva érkezik a Huawei kamerabajnoka
- Android szakmai topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
-
Mobilarena
IP Kamera kérdéssor:
Így kérdezz, hogy tudjunk segíteni (katt a linkre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hevepapa
senior tag
válasz
ad4m1337 #34403 üzenetére
A Hikvision az egyik legdrágább márka. És a legismertebb márka. Jelentősen olcsóbb rendszerek is vannak közel azonos tudással és minőségben.
Az igazi kérdés az, hogy a jelenlegi ütemű technikai fejlődésnél mennyire érdemes mélyen a zsebbe nyúlni? Ha belegondolssz: 5-8 éve még a 720/1080p-s analóg kamerák voltak a királyok drága pénzért, most ezekre már csak félmosollyal legyintünk. Az analóg tulajok meg csak néznek, hogy fele annyiért sokkal -sokkal jobb kamerák vannak.
Én amikor vettem a cuccomat 5 évre terveztem vele. -
kunberci
senior tag
válasz
ad4m1337 #34403 üzenetére
Szerintem legyen minden egyforma.
ONVIF-en lehet más kamerát használni, de az a legjobb ha az NVR és
kamerák egyformák.
Minden Hikvision (kaputelefon, NVR, Kamerák).
Másik lehetőség (az NVR és a kamerák egy gyártótól vannak).
POE switch lehet bármilyen márkájú, legfeljebb POE+ os switchet
érdemes választani, ha olyan kamera lesz esetleg. Árban már nem
annyival több. -
ad4m1337
aktív tag
válasz
markussandor #34393 üzenetére
Itt inkább az anyagi vonzata érdekelt, hogy hogyan járok jobban, melyik a tartósabb megoldás stb., de valószínű marad a POE switch + NVR később. Minden kamerának ki van csövezve és a garázsba futnak be egy fali süllyesztett rack szekrénybe, ide megy majd a switch+nvr+router (remélem elférnek majd
)
+1 kérdés: ha majd megveszem a Hikvision NVR -t, utána flottul működik az ONVIF -es kamerákkal? Csak azért mert láttam, hogy lehetne spórolni/nagyobb tudást kapok ugyanazért az árért Dahua, Reolink stb. márkáknál...
Vagy ne szórakozzak ezzel és legyenek majd a kamerák is Hikvision? -
kunberci
senior tag
válasz
Chris0321 #34398 üzenetére
Nálunk komplett tető csere (normális gerenda 10x15), fólia, bramac
cserép). Födém szigetelve, plusz járható felület kialakítva.
Világítás régen 4x100W-os hagyományos izzó, most majdnem minden gerendára került porcelán foglalat (E 27) ledes égővel.
Szeretem ha a padláson jól látok.
Én nem POE-s NVR párti vagyok, nem oly régen költöztetve is lett
egy másik helyre. Mondjuk egy 8 kamerás POE-s NVR költöztetése
nem oly egyszerű feladat. Nálam meg csak egy UTP csati kell valahol a hálózaton, meg villany. -
Chris0321
veterán
válasz
markussandor #34395 üzenetére
Igen, egy kábel elég a switch tápellátásához. Plusz mivel 80-ban lett kész a ház és akkor nem tettek még fóliát a cserép alá így kellene neki egy biztos száraz hely, ahol az esetleg arra járó rágcsálók sem érik el. Én lehoztam 4 kábelt a padlásról a plafonon keresztül, akinek nem tetszik az, hogy ott vannak ne nézze.
-
kunberci
senior tag
válasz
Chris0321 #34394 üzenetére
Mondjuk nálam a padláson járható felület van kialakítva
(palló borítás), illetve minden sarokban villany vételi lehetőség,
plusz normális világítás. Inkább tárolásra van használva.
Ennek ellenére nincs aktív eszköz a padláson, (a pincében van az egyik POE switch).
Szerintem 2-3 kamera esetén jó megoldás a POE-s NVR,
de 8 vagy több kamera esetén már inkább a POE switch szerintem a jó megoldás. 8 esetleg több UTP kábel elvitele a kamerákig, már nem
szépségdíjas megoldás, esetleg ha van külön villamos helység, meg onnan a padlásig normális csövezés. -
Chris0321
veterán
válasz
markussandor #34391 üzenetére
Spórolhatsz vele kábelt, de az áramot valahogy oda kell vinni a switchhez. Nekünk pl. nincs a padláson és nem is akarok ott vele szenvedni egyrészt mert nincs beépítve, másrészt mert szünetmentesre van rakva a kamera, hogy minél több ideig tudjon rögzíteni áramszünet esetén is.
-
ad4m1337
aktív tag
válasz
markussandor #34391 üzenetére
Köszi, én is ezt preferálom! Mindegy melyik márka vagy ragaszkodjak a Hikvision switchez? Olyan kellene amibe 4 kamera + kaputelefon belemegy, tehát min 5 portos.
-
markussandor
senior tag
válasz
ad4m1337 #34387 üzenetére
Szerintem nem ezen múlik, hogy melyik a jobb választás.
Ha az NVR-ben lesz a PoE switch is, akkor minden kábelt az NVR-hez kell húzni.
Ha ez véletlenül a nappaliban van a TV alatt, akkor jó sok kábelre lesz szükséged (és az asszony se fogja jó szemmel nézni).
Ám ha külön van a switch és az NVR, akkor a switch mehet a padlásra, vagy arra a pontra, ahol a legtöbb kamera középpontja van, és akkor spóroltál egy csomó kábelt.
Valamint általában olcsóbb is külön switch + NVR kombó a mindent egybe kombónál. -
hevepapa
senior tag
válasz
Hzsolt11 #34388 üzenetére
Szívesen! Közben gondolkodtam a távolság problémán is. Talán lehet arra is megoldás.
Legalábbis elméletben jónak tűnik az ötlet. Mi van akkor ha a kamera és a mobil hot-spot közé beiktatsz egy repeatert? Ezt a TP Link eszközt simán csak be kell dugni egy 220-as konnektorba és összepárosítani a routerrel. Azt viszont nem tudom, hogy mobil hot spottal hogy lehet összepárosítani. Mert a roputernál a WPS gombot kellett csak megnyomni. Mobilnál ez ... fogalmam sincs. Ha lehet, akkor talán sikerülhet elég stabil wifi kapcsolatot csinálni. https://www.tp-link.com/hu/home-networking/range-extender/re190/v4/
Lehet hogy nem életképes az ötletem - de talán érdemes körbejárni a témát. Hátha másnak lesz jobb ötlete erre. -
ad4m1337
aktív tag
Sziasztok!
Bent van a kosárban már egy Hikvision IP kamerás kaputelefon kültéri + 7' tabletes beltéri egység.Ehhez még meg kéne vennem a switchet, hogy tudjam használni.Mivel később lesz kültéri kamera is telepítve, ezért egy kérdés merült fel:
Vegyek olyan NVR rögzítőt ami switch is egyben, így egy eszközre tudom majd rákötni a kaputelefont+későbbiekben megvásárolt kamerákat? Melyik a jobb? Külön switch és külön NVR vagy 2in1 készülék?
Illetve tud valaki jó ár-értékű NVR -t ajánlani? --> 4 kültéri kamera lesz + a Hikvision bel+kültéri kaputelefon egységKöszi előre is!
-
k_miso
tag
Sziasztok!
Router beállításában kérném a segítségeteket. A mobilomon az IP kamerákat távolról elérem DDNS és port továbbitás segítségével. Sajnos ez a beállítás nem működik, ha hálózaton belül vegyok (pl. xxx.ipdns.hu:1024). A régi routeremben tűzfalszabály segítségével már egyszer megoldottam ezt a problémát. Sajna nem emlékszem, hogy hogyan. Tudna valaki segíteni?
-
hevepapa
senior tag
válasz
Hzsolt11 #34380 üzenetére
Egy olcsó TP Link Tapo C220 teljesen megfelelő lehet a célra. Van benne bébi monitor funció sírás felismeréssel, wifis, 4 MP felbontás.
DE: a minimum 30 méterről telefonról megosztott wifis működés irreáliis elvárás. Olyan távolról még egy normál wifi routerről sem lesz olyan erős a jel ami egy gyenge stabilitású működéshez kell! -
Hzsolt11
tag
Sziasztok!
Egy bébiőrnek használható kamerát szeretnék vásárolni
A párommal szeretnénk menni wellnesselni és ha kint vagyunk és a kislányom bent alszik az apartmanba szeretném hallani ha felkel
igazából az elvárásom az lenne hogy telefonra jelezen ha mozgást érzékel
A wifit valószínűleg a telefonon keresztül tudom majd megosztani ha lehetséges
és körülbelül 30 méter legyen a hatótáv minimum
a kép minőség ha lehet minimum 1080p legyen
Válaszokat előre is köszönöm szépen -
vampire17
addikt
Sziasztok!
Olyan Wifi-s kamerat keresek , ami tamogatja az AP modot. (tehat pl egy mobiltelefonnal hozza tudok csatlakozni es elerem az appjaval)
A keret kb 70e forint, fontos hogy legyen benne SD kartya foglalat.
-
muzoffru
csendes tag
válasz
Hoffer #34364 üzenetére
Nem tudom, milyen NVR-ed van, nekem NVS8. A Network > Advanced menüben van egy HyBridge Mode kapcsoló. Azt bekapcsolva az NVR átvált switch üzemmódba és a PoE portra kötött kamerák a routertől fognak IP-t kapni. Bekapcsolás után újra kell konfigolni az összes kamerát, mert ugye más lesz az IP címük, innentől a router LAN-jához fognak tartozni, elérhetőek lesznek a Reolink appból.
-
kunberci
senior tag
válasz
Hoffer #34366 üzenetére
Én nem használtam még qr kódot, nem volt szükségem rá.
Mindenképp akarod a kamerákat frissíteni?
Nálam megjelennek külön is az app-ban, de mivel nem adom meg a
felh. név- jelszó párost (így azt írja külön a kameráknál, hogy helytelen felh, név- jelszó, pirosba is van mindegyik kamera. Én is csak NVR-en keresztül látom a kamerákat (illetve IP-ről is elérem őket).
Jól működnek szerintem nem kell frissíteni, de lehet ezzel csak én vagyok így.Biztos van egyszerűbb megoldás is, de pl: veszel egy POE injektort,
és egyesével rákötöd a kamerákat (akár ideiglenesen az NVR helyére is beteheted, (ekkor a routered fog IP-t adni, eléred IP-ről egyesével a kamerákat, megcsinálod egyesével a frissítést, majd visszarakod az NVR-re a kamerákat.
Táplálás is megvan, meg a routerről IP-vel elérhetőek a kamerák
(POE injektor esetén), frissítés is megoldható. -
kunberci
senior tag
válasz
Hoffer #34364 üzenetére
Én azért szeretem a nem POE-s NVR-t, mert ebben az esetben a router oszt IP-t NVR-nek, kameráknak.
Amennyiben mondjuk DC-vel, vagy külön POE switchel vannak megtáplálva a kamerák, külön is megjelennek az app-ban, (NVR mellett) illetve IP-ről is elérhetőek. POE-s NVR-t is tudsz külön POE switchel használni.
Mondjuk ha a kamerák külön is megjelennek az app-ban (pl: POE switch esetén), fog kérni (felh. név- jelszó párost).
De akkor app-ban is külön eléred a kamerákat, meg IP-ről is. -
Hoffer
őstag
Sziasztok,
Azoktól kérdezném akik Reolink rendszert használnak, hogy a Reolink app ad esetleg további funkciókat ha az ember fiókot hoz létre és be is jelentkezik? A telepítés óta account nélkül használóm gond nélkül, csak van e esetleg valami olyan funkció amit így nem érek el.
Illetve az appban csak az NVR-t látom, csak ennek tudom a FW-t frissíteni, a hozzá csatlakoztatott kamerák nem jelennek meg külön, tehát nincs lehetőségem a FW keresésre és frissítésre, találkozott már valaki ezzel? -
szente
addikt
Sziasztok!
Van egy Imou Ranger 2C kamerám, amin nem lehet vissza nézni a riasztásokkor keletkező videókat. A listában látom a bélyegképeket, de ha rámegyek akkor a videolejátszó ablakban csak szürkeség van, nincsenek felvételek felirattal.
Viszont ha én magamtól veszek fel videót, azt vissza tudom játszani.
A beállításokban be van kapcsolva a video tárolása és az ütemezett felvétel (a hét minden napjára 0-24h) is. SD-re ment(ene).Mi lehet a gond?
-
Lackó1984
tag
Kicsit át kellett pakolnom a dolgokat, lehúztam a kamerákat a poe switchről.
Visszadugva 4-ből 2 azóta nem jelentkezik be a hálózatra, offline marad. Kapnak áramot, kattognak, amikor rádugom a kábelt. Mindkettő C350 VIGI. A másik kettő, amik online lesznek akárhányszor húzom ki őket, C250 és C250.Na ilyenkor mi van?
-
Lexe
csendes tag
válasz
hevepapa #34347 üzenetére
Hát igen: "but not recommended" Végül is nem oda tervezték. Lehet működik de ha valami vizes problémám lesz vele tuti ugrik a gari.
Van egy új kiszemeltem!
HILOOK IPC-T240HA-LU(4mm)
Elvileg a Hikvision az anyuka, és mindent tud ami eddig előjött. Árban sem nagy durranás.
A fórumot visszanézve nem gyakran jön elő ez a márka. Valaki hallott valamit már róla? -
-
-
kunberci
senior tag
válasz
hevepapa #34347 üzenetére
"Meglévő hálózatomra terveznék 5 kültéri kamerát. A kamerák az eresz alatt lennének, közvetlenül nem esne rá eső. (kivéve ha vízszintesen esik.
)"
Ezt írta a fórumtárs.
Eresz alá, elvileg nem lenne gond.Mondjuk én inkább szeretem a fémházas kamerát.
Van pár kamera ami direktbe kap minden "földi jót", és
bírja a gyűrődést. -
hevepapa
senior tag
válasz
kunberci #34343 üzenetére
Félreértetted.
Az IP66/67 minősítés hiánya a probléma. Ha olyan helyre rakod (eresz alá pl.) ahol nem éri eső, akkor simán lehet használni kültéren is. A supporter fórumon is ezt írják:
"If that's the situation, free from direct sunlight, water, and rain, it "can" be used but not recommended. But pay attention to the parameters of the operating temp and humidity. That matters." -
hevepapa
senior tag
Hát ja... arról megy a thread, hogy egy webáruház - ami nem is hivatalos partne - kiírt valami infót ami nem igaz. A magyar webshopokban is nem ritka az ilyen téves infó.
Ezért írtam, hogy MINDIG a hivatalos lapról kell tájékozódni a vásárlás előtt!
Ott részletes infók vannak, letölthető adatlapok, user manualok stb. -
bigrock
Topikgazda
válasz
tothjozsi96 #34336 üzenetére
Cat5, Cat6? AWG átmérő? Egyáltalán, mi az a 3 körmös? Utoljára gimiben kaptam körmöst a Horváth tanár úrtól…
A végére pedig: ha szigorúan ragaszkodunk a szabályokhoz, tömör kábelre nem illik UTP dugót krimpelni. (Ennek ellenére vagy 1000-et eddig én is megcsináltam)
-
hevepapa
senior tag
Azért a teljes képhez az is hozzátartozik, hogy ahogy látom, se a hivatalos lapon a specifikációknál, se az user manualban nincs arra utalás hogy kültéri lenne a C440 széria. Igaz az sem, hogy csak beltéri lenne. Ez is megerősíti azt az elvet, hogy vásárlás előtt nem a bolt vagy xx fórum, hanem a hivatalos lap adatai alapján érdemes választani.
Persze illett volna valahol jelezni, hogy indoor only vagy hasonló. -
Lexe
csendes tag
válasz
hevepapa #34340 üzenetére
Közben nézegettem a hivatalos TP fórumot, sajnos egyik sem kültéri. Sokan beleugrottak és megvették mert a neten csomó hibás technikai infó van kint. Ezzel én is szembesültem, ezért is ugrottam be ide a fórumra.
Turret -ben az S vagy C 425-445-455-485 kültéri. Sajnos ezek árban erősen duplája a 450 -nek is. -
Lexe
csendes tag
válasz
hevepapa #34338 üzenetére
A vigi C440I -vel szemeztem, de nem találtam meg az oldalon, hogy ezek kültériek.
Ezek után pedig teljesen elbizonytalanodtam: https://community.tp-link.com/en/business/forum/topic/644036
A C450 -nek is teljesen baráti az ára. Ebbe beleugranék ha azt mondod, hogy jó kültérre. -
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Valaki tudna ajánlani jóféle 3 körmös UTP dugót?
Tömör kábelhez ez volna a legjobb, jól gondolom?Köszi.
-
hevepapa
senior tag
Képminőségben nem veszel észre jelentős különbséget.
Bár a képminőség érdekes téma. Hiába van neked 8-12 MP felbontású kamerád, ha közben szoftveresen meghardveresen is itt-ott ki van spórolva ez-az, az olcsósítás jegyében! Lehet, hogy egy rendesen megcsinált 4 MP-s kamerának jobb lesz a kéminősége. A 12 MP felbontás lehet ugyanolyan "parasztvakítás", mint egyes olcsó telefonoknál a 100 MP-s kamera a reklámokban66 ezerért telefon 108 MP-s kamerával? Vicc... De jól eladható adat.
Hab a tortán: lehet a világ legjobb minőségű képe a forrás, ha azt egy 24"-os olcsó VA paneles monitoron nézed ami nincs rendesen kalibrálva - a kép szar lesz.
A sokkal kisebb sávszélesség igénynek igazán akkor lehet jelentősége amikor mobilon nézed, röccenés nélkül nézed a legjobb minőségben egyszerre az összes kamera képét - valós időben.
Én a H.265+ -t preferálom. Persze ez teljesen szubjektív vélemény, de nekem nem igazán jön be, hogy 2025-ben ilyen dolgokon spórolnak a cégek. -
Lexe
csendes tag
válasz
hevepapa #34331 üzenetére
Na tessék én már azt hittem, hogy célegyenesbe vagyok erre jön hevepapa.
Az 520a 264et tud a 820a 265öt. 5mpx -be nem látok 265 tudást. A tárhelyen felül van még bármi előnye a 265nek? A hálóm gigabites.
Azt tervezem olvasva a kapott tanácsokat, hogy berendelek egyet (most megin ott vagyok, hogy nem tudom melyiket), kipróbálom a nas -on aztán ha jól szuperál akkor jöhet az nvr. -
kunberci
senior tag
Alin is Németből küldik (erre azért figyelni kell, mert van ami csak Kínából érkezik).
Ugyanolyan garanciális feltételek, ugyanonnan küldik mint az Általad linkelt helyről.Alis Reolink store -ban is szokott kedvezmény lenni, plusz alis
kedvezmény is szokott lenni (ünnepekkor nagyobb).
Olcsóbban jössz ki mint ha a linkelt helyről veszed meg a kamerákat.
Nekem van innen, meg onnan is, de alis rendelés jóval több van.
Amennyiben engedi a büdzsé, 8MP-es kamerákat is érdemes fontolóra venni. -
hevepapa
senior tag
Valamit félrenéztél! A H.265 kódolásnál kb. 50%-kal kevesebb tárhely és sávszélesség kell, mint a H.264-hez - azonos képminőség mellett. A H.265+ kódolás még ezt is csökkenti valamennyivel. A H.264 előnye annyi, hogy nagyon széles körben elterjedt és támogatott, ami érthető, hiszen már 22 éves szabvány, de igazán manapság már szinte minden eszköz le tudja játszani a H.265-öt is. A H.265 (HEVC) hátránya, hogy a használata licenc díjas, ezért pl. (ha jól tudom) a Firefox nem is támogatja, de a Chrome, Edge, Safari igen.
-
Lexe
csendes tag
válasz
kunberci #34328 üzenetére
Eddig még nem volt nálam képbe a Reolink de ezek nagyon jónak tűnnek valóban.
Ahogy nézegettem a fórumban linkkelt kalkulátort H264 -től nem kell annyira félnem. A kalkulátor alapján kb. max20% -al kell több hely természetesen 5mpx vs 8mpx.
RLC-520A ~60euro vs RLC-820A ~90euro.
Szerintem nekem bőven elég lesz az 5mpx. (És van feketében ami ritka)
-
kunberci
senior tag
Én tuti nem adnék 75 eFt-ot egy négy kamerás licenc-re. Még ha vihető tovább akkor sem. Akkor már NVS8 (2TB-os HDD) is van benne.
Az NVS4-et, NVS8-at is használhatod POE switchel is.
Van POE nélküli NVR is a Reolink kínálatában (RLN 36).Alin 5MP-es Reolink kamera: 22700 Ft. Amennyiben 5MP-es kamera elég lenne számodra.
[link]Esetleg rendelsz 1db-ot, kipróbálod és ha megfelel, akkor utána jöhet a többi.
Ünnepek alkalmából szoktak még akciók lenni.
-
Lexe
csendes tag
válasz
kunberci #34326 üzenetére
Sziasztok,
Köszönöm a gyors infókat.
NVR -en én is gondolkodtam de elsőre elvetettem mert rendelkezem Poe switch -el illetve a NAS -sal. A 4 -es license ~75k (2 alapból van a gyári synology -hoz) de örökös és vihető a következő eszközre is. Mondjuk elgondolkodtató, mert pont határon vannak az érvek/ellenérvek.
Amit írtatok Reolink -ből van ajánlott jó ár-érték arányú turret?Köszönöm,
Lexe
-
varmi2
nagyúr
Sose a boltok leíráasit nézd, hanem keresd meg a gyártó honlapját. Ott korrekt információk vannak a kamerákról. Én Reolinkben gondolkodnék. És mivel 5 kamra kell, így egy 8 portos poe switchbe. Asynology nas gyári vagy épített? Mind a kettő alapból két kamerát támogat. Az épített nas-t nem tudod bővíteni, de a gyári nast igen, de drágán. Kameránként +20k-ért ha jól tudom. 60k-ból már majdnem veszel egy 8 portos reolink nvr-t is. Nekem már sok éve van fenn 2 reolink kamera, hibátlabul teszik a dolgukat.
-
Lexe
csendes tag
Sziasztok,
Meglévő hálózatomra terveznék 5 kültéri kamerát. A kamerák az eresz alatt lennének, közvetlenül nem esne rá eső. (kivéve ha vízszintesen esik.
)
Kialakításban a turret lenne a választásom de nagyon el vagyok veszve a neten lévő infókkal. Nem egy esetben látom, hogy felületes vagy nem a valóságnak megfelelő adatokat közölnek.1. Hány db kamerát tervezel (kültéri/beltéri)?
Kültéri 5db
2. Később lesz-e bővítve?
Nem tervezem.
3. NVR (rögzítő) kerül-e a rendszerbe, vagy SD kártyára lesz a rögzítés?
Meglévő hálózatra. Rögzítés synology NAS -ra történne.
4. Mekkora területet szeretnél figyelni (hány méterre van a kerítés vagy az utcafront)?
Az átlagtávolság 10m max. 20m -ig
5. Kellenek-e "okos" funkciók (személy/gépjármű felismerés)? > hasznos infó, olvasd el
Nem vagyok ellene
6. Külföldi vásárlás szóba jöhet-e (EU raktárból, plusz költség nélkül)?
Lehet.
7. Mennyi pénz lenne a vásárlásra?
30k -ig. Nem ipari felhasználás, nem űrtechnológiára van szükségem csak megbízhatóságra.
8. Mindig vezetékes rendszert ajánlunk, megfelel vagy WiFi-s kell?
Veteték + Poe!
9. Egyéb igények (pl forgatható, sim kártyás, napelemes, színes éjjeli kép stb)?
Éjszakai felvétel szükséges, extra igényem nincs.Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv,
Lexe -
-
hevepapa
senior tag
válasz
motrola #34316 üzenetére
A pókok valamiért tényleg nagyon szeretik a kamerákat! Nálam tavasszal és ősszel jelennek meg a kamerán. Nyáron nem jellemző. Lehet, hogy a kamera termel egy pici hőt és az vonzza oda ezeket a rovarokat? Nem tudom, nem vagyok entomológus.
De ami a lényegesebb a témában: amikor a pókfonál ott himbálózik a lencse előtt, akkor azt a kamera általában mozgásnak érzékeli - főleg éjszaka IR-nél! Ilyenkor azok akik mindenféle mozgásra riasztást (email, push, stb) állítottak be, elgondolkodnak azon jó ötlet volt-e ezt beállítani?Akik meg hely spórolás miatt csak a mozgást rögzítenék SD kártyára, rájönnek miért fogyott el a hely olyan gyorsan a kártyán..
-
motrola
aktív tag
válasz
AssAssynn #34313 üzenetére
Én légpisztolyt írtam, az jelentősen gyengébb a légpuskánál.
Olyan helyen ahol sűrűn van betörés. A rendőrök rendszeresen kérnek felvételeket.
Ha a hely megengedi akkor dom kamerát szerelj fel jelentősen könnyebb tisztán tartani. A pókok szeretik beszőni a kamerákat és nagyon ragadós a cérnájuk. -
hevepapa
senior tag
válasz
miszabot #34307 üzenetére
Jellemzően 5 féle kamera van: dome, bullet, turret, PT (speed dome), fisheye. A fisheye kivételéve a többi gyakorlatilag belül azonos, csak a kivitelezésből (PT) eredő eltérések vannak, de csak minimálisan. Az hogy hova milyen kivetelű a legpraktikusabb már teljesen hely függő. Ahol probléma lehet a rongálás veszélye oda IK10/IP67-es dome kamera a legjobb. Nyugisabb helyre teljesen megfelel a turret vagy a bullet is.
-
motrola
aktív tag
válasz
miszabot #34309 üzenetére
A dóm kamerákat vandálbiztos-nak szokták mondani és jellemzően menyezetre, vagy kültéren tokolásra célszerű felszerelni.
Nekem van olyan Hikvision dóm kamera aminek a búrája egy légpisztoly lövést is kibirt. Pókhálós lett a lövés helyén de elforgatva a búrát jelenleg is múködik. -
miszabot
csendes tag
-
miszabot
csendes tag
válasz
AssAssynn #34306 üzenetére
Szívesen. A dóm kamerára nem tudsz dobni kötelet, hogy leszedd a falról, még a csőkamera esetén igen. A specifikáció dönt minden esetben, hogy mit tud a kamera, de általában nagy különbség nincs ( vagy lehet semmi nincs ). Illetve még az ár lehet meghatározó, hogy melyiket válaszd, ugyan olyan tudás esetén.
-
-
miszabot
csendes tag
válasz
AssAssynn #34288 üzenetére
Szia!
Ez itt egy komplett rendszer: https://seccam.hu/ip_kamera_rendszerek/3-kameras-ip-kamera-rendszerek-50905/hyundai-3-domkameras-4mp-2k-ip-kamerarendszer
Itt tudsz 2-3 kamerásat is választani. Ez egy hikvision almárka. Nekem csak UTP kábelt kellet megtanulnom blankolni. Vagy marad a szerelt, csak ahhoz nagyobb lyukat kell fúrniMég az lehet a kérdés, hogy bővíteni akarod-e 4-nél nagyobbra a rendszert, mert akkor nem lessz elég a 4-es NVR. Az összefoglalóban is megtalálod ezt a rendszert.
-
st6969
őstag
válasz
kunberci #34302 üzenetére
Igen, ki fogom próbálni
Bár, hozzáteszem, tényleg nagyon ritka mind a net kiesés, mind az áramszünet. Mondhatnám akár, hogy szóra sem érdemes. Szomszédom vetette ezt fel, mert felénk van olyan (nem nálunk szerencsére), hogy a kerítésen kívül van a villanyóra szekrény, amit elvileg "bárki" ki tud nyitni, és akkor annyi a felvételnek. De én erre meg azt mondom, ha valaki ennyire "tudatosan" készül betörni, akkor az eleve éjszaka lesz, amikor is a felvétel "minősége" eleve alacsonyabb, meg nyilván lesz maszk, és/vagy bentről viheti az NVR-t is akár, stb.stb...
Én személy szerint, inkább azért szeretem a kamerát, hogy lássam, ki mikor jött, ment, ha valamiért ez fontos, nyaralásnál ad némi biztonságérzetet, na meg, ha valaki kiszúrja, akkor lehet riasztó hatása, legalább annyi, hogy akkor talán inkább eggyel arrébb tör be. Ennél többet nem várok el tőle. -
kunberci
senior tag
válasz
st6969 #34301 üzenetére
Próbáld ki.
Húzd ki a villanyból a routered.Tegyél egy monitort az NVR-hez, és nézd meg.
Én itthon már teszteltem, mondjuk csak nagyon ritkán fordul elő, hogy nincs netem. Illetve nekem a szolgáltatói eszköznek is kell a
villany mindenképp, de nálam nem POE-s reolink NVR van, Neked meg NVS 4 van, ha jól emlékszem. szóval nálam a belső hálózat is működik ilyenkor, akár tabletről, akár PC-ről is elérem a kamerákat (rögzített
felvételt is).
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkpad P53S - 15.6" - I7 8565U 1.80GHZ- 16Gb ram - Nvidia P520
- Lenovo Thinkpad P1 15,6" CORE I7-8850H 2.60GH- 32Gb ram - Nvidia P2000 vga
- Galaxy S23 Ultra 512gb 1,5 év gari
- Kedvező áron Lenovo ThinkCentre M73 Mini PC eladó Fali konzollal
- AMD TUF FÉLKONFIG Ryzen5 5600g 32Gb G.skill DDR4 WIFI CM hűtés , garanciával .
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest