- Nem tiltották be a Teslát Kaliforniában, Robotaxival ünnepelt a márka
- Apró változásokkal, elődjénél jobb áron kezd a Google Pixel 10a
- Visszatért a Snapdragonhoz az Infinix, itt a Note 60 és Note 60 Pro
- Esélyes, hogy drágul a Nothing Phone (4a) széria
- Lelkiismeret-furdalás nélkül zabálhatod a süteményt a Galaxy S26-tal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Mobil flották
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apró változásokkal, elődjénél jobb áron kezd a Google Pixel 10a
- Soundcore Sleep A30 - a hosszú házasság titka
- Asus Zenfone 10 - kicsit más az új kicsi
-
Mobilarena
IP Kamera kérdéssor: ezt töltsd ki, hogy tudjunk segíteni!
Kérjük, hogy olvasd át az összefoglalót is, mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
darus
csendes újonc
-
george61
tag
válasz
Marci112233
üzenetére
Köszi a választ.
-
george61
tag
Kedves Fórumtársak ! Az alábbi problémával fordulok hozzátok.
6 db IP kamera működik egy hálózatban . A képeket egy olcsó kinai rögzító rögzíti egy 1 Tb -os HDD -re, ami az Xmeye appon keresztül kérdezhető le.
A Wifi -hálózatban egy PC -n egy segédprogrammal mindegyik kamera képe látható, ellenben a rögzítőn "" eldob néha 1 vagy 2 kamerát is.
Hogy lehetne ezt a hibát kiküszöbölni? Ezt mi okozhatja? Volna megoldási javaslatotok?
Köszönöm a javaslatokat előre is. -
Erwinke
aktív tag
válasz
Marci112233
üzenetére
Villanyoszlopra
Like:
-
Erwinke
aktív tag
Szep napot!
Oszlopra van vlmi "olcso" megoldas? Kb mint a "gyari" kotodobozokhoz viszonyitva ami van linkelve,h 3x olcsobb.
Koszonom.
Tiszteletem
-
kunberci
őstag
-
merqree
őstag
Sziasztok,
Rég jártam erre, beszámolnék, hogy vettem egy Reolink RLC-811WA kamerát.
Ez brutálisan nagy dög az RLC810A-hoz képest.
Kizárólag azért vettem, mert kellett egy Wifis kamera, mert nem akartam UTP kábelt cincálni, ráadásul házon belül helyeztem el.
Nem rossz cucc, de az RLC810A készülékeket nem fogom lecserélni, mert dög nehéz RLC810a-hoz képest. -
gerisz23
őstag
válasz
Chris0321
üzenetére
Nekem van 5db reolink meg még más márkák,drágálottam a reolink nvr-t ami kezeli a 8mp kamerát is,meg legalább 16 csatorna kellett.Itt a leírásban találtam az ali-s usafeqolo nvr-t,azt vettem meg 15000-ért meg apróról egy 4terrás purle winyót bele,teszi a dolgát,24 órás felvétellel.Kamerákban sd kártya csak mozgásra de az nem mindig indul el.
-
Chris0321
veterán
válasz
tamas01234
üzenetére
Igen, ha lesz áram és internet akkor látni fogod, ha megfelelően lesz beállítva. Én pl. direkt szünetmentesről adom a netnek és a switchnek az áramot, így elvileg rövid áramszünet esetén is folyamatos a vétel.
-
Chris0321
veterán
válasz
tamas01234
üzenetére
Hello.
Egy apró megjegyzés, nekem is itt ajánlottak Reolink kamerát, januárban volt egy éve, hogy fel lett szerelve egy POE-s swithc-el. Azóta is működik, akár a telefonomról, akár a pc-ről meg tudom nézni az elő és a rögzített képet is. Nekem is SD kártyára rögzít jelenleg, de tervben van az NVR, csak mindig közbe jön valami fontosabb. -
Magnat
veterán
válasz
tamas01234
üzenetére
Van igen, itt a legolcsóbb: [link]
180 fokos, sd kártyát kezel, eléred távolról, egy poe feladó kell még hozzá ha nincs switched. Ez pl teljesen jó hozzá: [link]Az elérés tekintetében nincs jelentősége annak, h a kamera wifis, tehát ha vezetékes a kamera de van egy wifi router a hálózaton akkor eléred wifin keresztül.
-
tamas01234
csendes tag
válasz
tamas01234
üzenetére
Első körben az lenne a lényeg hogy ne keljen külön áramot vinni a kemerának, hanem poe-n keresztül kapjon áramot.
Az elérésben azért gondoltam wifi-re mert így amikor nem vagyok otthon akkor is tudom nézni hogy mi történik...De akkor ha jól értem sima POE kamerát kellene vennem ami SD-re rögzít és meg is vagyok.
KB 180° os szöget kellene lefednem 15-20 m sugárban.
Sajnos a jelenlegi keretem max 40-50 ezer. Erre van valami értelmes típus? -
Magnat
veterán
válasz
tamas01234
üzenetére
Szia,
sztem van egy kis keveredés vagy a fogalmazásodban vagy a fogalmakkal
Ha wifi elérést írsz akkor arra gondolsz, h egy wifis eszközről, pl telefon vagy tablet vagy wifis pc -akarod elérni? Ha igen, akkkor a válasz az, hogy el lehet érni, ha van egy valamilyen wifi router vagy ap a hálózaton (gondolom az van).
Ha viszont olyan kamerát akarsz ami ő maga wifis, az egyrészt ahogy már írták is, érthetetlen abból a szempontból, hogy POE-n akarod táplálni, mert egyrészt én emlékeim szerint nem találkoztam még olyan kamerával ami wifis és POE-n lehet etetni (ettől még létezhet, de ritka), másrészt meg ezzel pont nem spórolsz semmit, mivel biztosan nem lesz olcsóbb mint egy nem wifis POE kamera ... szóval én inkább javasolnék POE táplálható vezetékes kamerákat sd kártyákkal és később tudsz venni hozzájuk rögzítőt is. -
válasz
tamas01234
üzenetére
Én sem teljesen értem mit miért szeretnél, de szerintem vegyél egy PoE switchet (4/8/16 portosat attól függ később összesen hány kamera lesz), erről kapnak áramot a kamerák és ezt kösd össze a routerrel és máris online lesznek a kamerák, lesz élőképed, tehát működik a rendszer, csak még nem rögzít.
Olyan kamerát vegyél most, amibe tudsz tenni sd kártyát, így amíg nincs nvr, erre rögzítesz, a WiFi-s dolgot felejtsd el!!
Én a helyedben már most olyan kamerát vennék, ami véglegesen ott marad, felesleges most "gagyit" venni, aztán ahogy a pénzed engedi pár havonta veszel +1 kamerát.Az oldal tetején töltsd ki a kérdéssort, hogy tudjunk érdemben segíteni.
-
jézusom
addikt
válasz
tamas01234
üzenetére
Mi a f@sznak akarsz wifizni, amikor ott az utp?
-
kunberci
őstag
válasz
tamas01234
üzenetére
Szia!
Az most nem derült ki, hogy ideiglenesen 4 vagy csak 1 kamerát szeretnél. Összeget sem írtál.
Normálisabb rendszernél el tudod érni a kamerákat IP-vel, és természetesen app-al is.
Ez vonatkozik a POE-s kamerákra, illetve a wifis kamerákra is.
Amennyiben minden kamerához oda van húzva az UTP akkor teljesen feleslegesen gondolkozol wifis kamerákban.Tehát helyben vagy vezetékesen pl: (asztali gép), vagy wifiről pl: (okosteló, tablet) tudod nézni a kamerák képét. Távolból meg mobil netről, vagy más internetes helyről.
-
tamas01234
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem!
Kamerát szeretnék a biztonság fokozása érdekében.
A cél hogy viszonylag jó képe legyen este is.(Ne egy pixeles pacárol keljen azonosítani a személyt)Az alap problémám a következő:
A kamera helyek ki vannak alakítva de csak UTP kábel van odahúzva.
Viszont most a keret nem engedi egy teljes rendszer kialakítását (kamerákkal és központtal)
Egy átmeneti 3-4 évre tervezve, Wi-fi kamera tökéletes lenne sd kártyára rögzítéssel.
Szerintetek létezik bármilyen típus ami Wi-fi segítségével eltudom érni távolról de a tápellátása POe segítségével megy?
Remélem sikerült érthetőre megfogalmaznom.
-
Zaji
őstag
Sziasztok,
Elhasználtunk minden IP címet egy tartományban és most kell bővíteni a rendszert. Hikvision eszközöket használva, hogy tudom a legegyszerűbben kezelni ezeket a más IP tartományokat? Mi legyen az alapértelmezett átjáró? Zárt a rendszer a most használt tartomány 192.168.0.1-249. Most 192.168.1.xxx tartományba helyeztem az új kamerákat. Az NVR-ek az első tartományban kaptak IP-t. 24-es POE-s switchekről mennek a kamerák.
-
kunberci
őstag
válasz
wreakz
üzenetére
Én inkább az RLC 811A-t javasolnám,
itthoni beszerzéssel, ha fehér is jó:
P 430 [link]Amennyiben az olcsóbb mellett döntenétek, akkor az
RLC 820 is választható, bár én azt szoktam javasolni, kamerából csak egy legyen az elején, és ha megfelel minden szempontból, akkor
legyen még belőle. -
kunberci
őstag
válasz
wreakz
üzenetére
40 eFt körül van a 4 csatornás Reolink NVR, ezért én mindenképp a
linkelt 8 csatornásat venném.
123 eFt lenne a 3 kamera.
NVR 47 eFt.
HDD 2TB:NVS8+2TB gyári HDD, bár én inkább személyesen venném át, ha
ott laknék [link] 72 eFt.[link] 39 eFt.
Kötődoboz:
[link] 8100 Ft (3db).
Kábel:
[link] 104 Ft/m.
250 eFt-ból kb ez lenne.
Kamerát rendelhetsz 1db-ot is, kipróbálod, ha tetszik rendelsz még kettőt. -
wreakz
tag
válasz
kunberci
üzenetére
Kérdéssor:
1. Hány db kamerát tervezel (kültéri/beltéri)? Kültér 1-2
2. Később lesz-e bővítve? Max 3 összesen
3. NVR (rögzítő) kerül-e a rendszerbe, vagy SD kártyára lesz a rögzítés? NVR jobb lenne
4. Mekkora területet szeretnél figyelni (hány méterre van a kerítés vagy az utcafront)? 150 nm2 kert, egy 3x8 méteres kocsibeálló illetve a ház oldalát ahol 1 méter x 6 méter
5. Kellenek-e "okos" funkciók (személy/gépjármű Értesítés ha embert lát
6. Külföldi vásárlás szóba jöhet-e (EU raktárból, plusz költség nélkül)? Igen
7. Mennyi pénz lenne a vásárlásra? 250.000 forint
8. Mindig vezetékes rendszert ajánlunk, megfelel vagy WiFi-s kell? Vezeték
9. Egyéb igények (pl forgatható, sim kártyás, napelemes, színes éjjeli kép stb)? Jó képminőség illetve ne legyen előfizetéses szolgáltatások. -
wreakz
tag
Sziasztok mesterek,
Segítségeteket szeretném kérni kamera választásban.
Elsődlegesen 1 darab kamera kellene viszont opcionális lenne még további 2 darab is.
Vetetett velem asszony egy AQARA Camera G100 Select -et mert HomeKit kompatibilis illetve FEKETE (Ez egy fontos szempont, csak nem nekem
)
Viszont nagyon nem vagyok megelégedve a képével.
Ennek van egy nagy testvére a G5 Pro, képek alapján ég és föld, de sejtéseim szerint lehet hagynom kellene ezt az irányt és venni kellene egy NVR-t kamerákkal.
Illetve a G5 Pro-nak is kell egy NAS hogy menteni tudja a RTSP streamet különben havidíjas cloud.Az elvárásaim: Legalább olyan minőségű legyen a kamera hogy a képen látható autók rendszáma esetlegesen kivehető legyen, nem hátrány ha FEKETE...
Illetve értelemszerűen POE. (G100 USB C-s mit sz'ptam vele..)Ezer hála !
-
balu1977
senior tag
Valaki már rakott annkera hikvision firmwaret? Olvasgattam róla,de nem tudom van e értelme.
-
psg5
veterán
Beállítottam és az egyik kamera teljesn okés. A másikat viszint újra kellett hozzáadnom, azonban valamiért a hitelesítésen nem megy keresztül. Elvileg jó a felhasználó jelszó is, de mégis nem helyesek a surveillance szerint a konfigurációs beállítások. Mit kell beállítani még? Egyébként miért nem találom a tp-link fiókhoz a belépési felületet? Tapo alkalmazás megvan azon szépen látszanak is egyébként csak gondoltam hátha az eszköz hitelesítő adatok megváltoztak megnézném.
-
yanna
addikt
válasz
hevepapa
üzenetére
Én 2025. június végén vettem egy ilyet: link
Nagy elvárás, remény nem volt, bejárati ajtó figyelése volt a cél macska miatt. Totál bukó is be volt kalkulálva, de kellemesen csalódtam.
A téli szürkeséget tökre átvészelte, igaz nem volt napi több órás használatban, csak 15-20 alkalommal 1-2 percre. A ködös, havas sötét időszakban is végig működött, kb. 35%-ig merült max., utána nap közben mindig összeszedte magát legkevesebb 45-50 %-ra, akármilyen fénytelenség, köd is volt.
Nyilván a havat letakarítottam a napelemről mikor kellett, úgy van elhelyezve, hogy talajról elérhető.
Szóval kellemesen csalódtam, remélem még pár évet kibír. -
boborján2
senior tag
válasz
hevepapa
üzenetére
Igen , a tél az gázos, sőt....
Nálunk 12kWp rendszer van ,ideális dél felé néző tetővel , inverter statisztikában most néztem, a mai borult időben 872W volt a csúcs és ez is csak nagyon kevés ideig.
Ez lényegében töredéke annak amit tud.
Gondolom a napelemes kameránál is hasonló a helyzet és a nap hiányát nem fogja megköszönni. -
válasz
balika21
üzenetére
Tehát se áram, emiatt internet sincs és még olcsó is legyen ... vicces gyerek vagy.

Ha csak offline működne, akkor az autóval együtt a kamerát is viszik, ha észreveszik.
Ennek így nincs sok értelme.De ha ... akkor vegyél egy olcsó xy ip kamerát ami 5V-ról működik és a legnagyobb powerbankot mellé.
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Synology Nas-t 215 ra ment két Tapo kamera, ezidáig a Synology Surveillanceéval tökéletesen működött, viszont szolgáltatónk routert cserélt és nem csatlakozik azóta egyik kamera sem. Vezetéken csatlakoznak egyébként a hálózathoz. Nem találok a Surveillance-ben beállítást ahol esetleg hálózati beállításokat állíthatnék. Vagy ezt tapo saját alkalmazásban vagy routeren kellene? Tapo alkalmazás szerint újra kell telepíteni őket. Nem lehet beállítással orvoslolni?
-
balika21
tag
sziasztok, ajánlatot szeretnék kérni, bérlek egy garázst két hónapig, amiben egy autót tartok, sem áram, sem wifi nem áll rendelkezésre, és kamerám sincs.
Mivel rövid időre bérelem, nem szeretnék komolyabb összeget beletenni, de mégis valamiféle kontrollt tartani, ha történne valami, így szeretnék egy best buy ajánlást kérni, ami offline, akkumulátoros és rögzítene mozgásra 
-
KrAt
veterán
válasz
Marci112233
üzenetére
A Storage Server app maga az NVR
És úgy tűnik, az nem eszi meg az Annke kamerákat. Több éve vannak a Hik kamerák, azt akartam bővíteni az Annke cuccokkal, csak úgy tűnik, maga a Storage Server nem eszi meg őket, hiába megeszi az iVMS4200 (ami kb ugyanaz, mint az Annke Vision)
-
Marci112233
addikt
Annke kamerához Annke Vision.
De azt nem írtad van-e NVR vagy csak kamerákba SD kártya. Utóbbit nem ismerem, mivel nekem két Annke rendszer is megy, de mindkettő alatt NVR+HDD van. NVR esetén Annke Vision, ami van PC-re és mobilra is. De NVR estén, bár különálló kameraként is IP alapján megy böngészővel megnyitva is, de csak Edge böngészőben Internet Explorer módban.
NVR-be be tudod állítani a rögzítést, de akár külön is eléred azon keresztül a rá kötött kamerák beállításit is. -
KrAt
veterán
Sziasztok!
Megjöttek az Annke kamerák, azonban az istennek se tudom beállítani, hogy az IVMS4200 rögzítse őket.
Ott a live view, beállítani is lehet, minden ok, de a rögzítés nem indul el, hiába állítom a schedule-t is be.
Két kamera jött meg, egyik "régi IP-re" ment, ahol már volt mentés, a másik pedig újra, de az egyik se akarja az igazságot.
Mit rontok el?

-
adrian14
tag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Köszönöm. Úgy látszik béna vagyok, mert ezt nem találtam. Valamelyik nap átnyálazom és értelmezem.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
adrian14
üzenetére
Mivel a spec. szerint van rajta LAN csatlakozó, így elsőkörben megnézném a beállításokat a rögzítőben, hogy egyáltalán kap-e ip címet, lehet-e dddns hozzáférést beállítani.
Az is lehet, hogy van neki külön app amivel lehetne távolról nézni.
Amúgy itt a használatija: [link]
benne van a főmenü--rendszer--hálózat alatt a leírása, hogyan tudod beállítani. -
adrian14
tag
Sziasztok!.
Amikor vettük a házat egy hasonló kamerarendszer járt hozzá: CCTV H.264. Ehhez vettem merevlemezt és rögzít is rá, nekünk a kép is megfelelő, szóval a kamerákat nem szívesen cserélném le. Viszont akárhogy próbálkoztam vele régen, nem tudtam a telefonról nézni a kamerák képét. Gondolom ez egy kínai gagyi box, ami rögzíti a képet (ősrégi dvr). Esetleg le lehet cserélni valami másra, vagy lehet hozzá venni valami cuccot, ami streameli a netre a képet és telefonon hozzáférhetek? Vagy valami modernebb softwarrel felszerelt dvr box létezik? -
hevepapa
őstag
válasz
pilu01
üzenetére
A Taponál sajnos nem lehet külön letölteni a firmware fájlt és hivatalosan nem is lehet downgradelni régebbi verzióra. Ha működik a kamerád akkor nem okozott gondot az áramszünet. Vannak nem hivatalos megoldások, de rizikósak lehetnek.
Én kikapcsolatam az automatikus frissítést (nem csak kameránál hanem mindennél). Ha megjelenik új firmware, megnézem a hivatalos lapon, hogy mik a változások. Általában várok a frissítéssel 1-2 hetet, mert ha van valami bug az újban akkor azért ennyi idő alatt általában kiderül és javítják. Ez a "szopjon inkább más" elv gyakolrati alkalmazása
Ami furcsa: előfordul, hogy teljesen azonos kameráknál a frimware firssíthetésben van néha 1-3 nap difi is.
Még valami: elég gyakori, hogy a magyar lapon csak 1-2 héttel később jelenik meg az új firmware leírása az angolhoz képest. Érdemes a címsorban átírni a hu-t en-re és megjelenik. -
pilu01
senior tag
válasz
Tibdoh
üzenetére
Köszönöm mindenkinek a gondolkodást a témán!
25.01.09. re van datálva Tapo honlapon egy Firmware frissítés.
Automatikus frissítés be volt kapcsolva a kamerán.
Kilencedike után valamikor lemerült a kamera (papa kihúzta a tápláló kábelt) és kikapcsolt. Visszadugtam a töltést, és bekapcsoltam.
Most már az új Firmware van rajta.
Nem tudom figyeli e a kamera hogy bizonyos töltötségi százalék alatt ne frissítsen, mert ugye alap, hogy frissítés közben nem kapcsolunk ki eszközt.Lehet ezt a szoftvert újratelepíteni valahogy?
Vagy ilyen szintű mokolás nem lehetséges Tapóéknál? -
hevepapa
őstag
válasz
DjKoxi
üzenetére
A Vigi kamerák nem mennek a Tapo appal! A Tapo kamerák meg nem mennek a Vigi appal. Bár közös a gyártó, de nagyon más termékvonal.
1 közös nevező van: a Vigi NVR kezeli a Tapo kamerákat (legalábbis a legtöbbet). Ilyenkor bár a Vigi appban látszanak a Tapo kamerák - de nem azok látszanak direktben hanem az NVR. -
kunberci
őstag
válasz
DjKoxi
üzenetére
Szerintem ha az összes kamerád Tapo, akkor az új is legyen inkább az.
A Vigi POE képes kamera, de DC 12V-al is táplálható.
A Tapo C520WS meg DC 9V-os, nem POE képes.A Vigi az simán mehetne a linkelt POE switchről.
A wifis kamerák meg általában nem POE képesek.
Ezért is írtam, hogy a Tapo csak DC-vel táplálható. -
DjKoxi
senior tag
válasz
kunberci
üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ!
Igazad van, könnyebb lesz a rendszerbe illesztés egy Tapo képes kamerával ( C520WS).
Nem sok idő és költség lesz odaállnom 230 V-tal a kamera közelébe, UTP-t meg mindenképp vinnem kell.
Viszont én DC 12V tápellátást olvastam a c340-nek. A Switch-re nem is lehetne közvetlenül rákötni, csak az általad linkelt splitterrel? Érdekelne a megoldás. -
kunberci
őstag
válasz
DjKoxi
üzenetére
Szerintem maradj inkább márkán belül.
Mindenképp 230V és a DC táplálás kell (mert a kamerának DC 9V
kell).
Tehát POE switch+aktív splitter [link] sem jöhet szóba, mert a
kamerának DC 9V-os táplálás szükséges, (mondjuk nem is értem miért nem lehet DC 12V-ra megcsinálni).
15 m már elképzelhető, hogy nagyobb távolság, próbáld meg közelebb vinni a tápegységet, hogy ne legyen nagyobb feszültség esés. (C520WS) -
DjKoxi
senior tag
Üdv!
Szeretnék segítséget kérni kamera rendszer bővítéséhez.
Jelenleg 3 db kamera van a rendszeremben SD kártyás rögzítéssel.
Tapo 510, 520, 560. 2 db ASUS router AI MESH hálózatban üzemel, mindhárom kamera WIFI-n kapcsolódik a hálózathoz. A Tapo alkalmazás megfelel nekem.
Szükségem lenne még 1 db kamerára, de oda már nem ér el a WIFI. POE kapcsolattal szeretnék csatlakozni a kamerához, SD kártyát tennék bele. Fix kamera is elég a feladatra.
Ezt [link] szeretném megvenni.
A régi TP link switchem elromlott, az otthoni hálózatomhoz mindenképp szükséges gigabites switchet vásárolnom, ezúttal POE képest vennék. [link]A kérdéseim: A linkelt kamerát ugyanúgy használhatom a Tapo alkalmazással mint a másik hármat? Ugyanúgy fogja kezelni az SD kártyát?
Jobb megoldás lenne, ha vennék pl egy másik Tapo C520WS forgatható kamerát és odavezetékelném a CAT5E mellé a 230 V-ot is a tápellátáshoz? A távolság elhanyagolható tényező a CAT5E és a 230V szempontjából is, mindkettőt magam szerelném, kb 15m-ről van szó és nem látszó vezetékelés.Köszönöm szépen a segítséget!
-
hevepapa
őstag
válasz
pilu01
üzenetére
Van egy tippem: nem ugrik be a neve az opciónak, de ahol lehet àllítgatni a privát módot. Ha az be van kapcsolva akkor nem látszik semmi. Plusz van olyan része is hogy ha otthon vagy kikapcsol, ha elmész otthonról akkor meg automatikusan bekapcsol. Nem tudom mennyire jó az angolod, de érdemes lenne átrakni a nyelvet angolra mert a magyar fordítás itt ott pocsék, mert grpi fordítás.
-
Tibdoh
tag
válasz
pilu01
üzenetére
Akku milyen állapotban van?
Akku optimalizálás?
Értesítés beállítások?
Telefon DND(ne zavarjanak)?Nekem egyik kameránál megszűnt a távelérés.(NX-V app a laptopon) Már kezdtem feladni, de tüzetesen átnéztem a beállításokat a tapo app-ban, hát ki volt kapcsolva a kamera fiók kapcsoló. Hogy véletlen, vagy egy frissítés után, nem tudom.
Remélhetőleg nálad is valami ilyen lehet. -
pilu01
senior tag
válasz
pilu01
üzenetére
Na hát srácok, az van, hogy nincs több ötletem.
Levettem a kamerát, átvittem másik routerhez, (látszik is a routerben) másik mobilra telepítettem, másik sd kártyával, és anélkül is, de nem.
A pontos megfigyelt diagnózis, az az, hogy ha benne vagyok a programban (látom az élőképet) és mozgást észlel a kamera, akkor küldi az értesítést és megkezdi a felvételt is.
Viszont, ha kilépek az alkalmazásból, az állapotjelző zöld led is kialszik, és innentől nincs se jelzés se felvétel se semmi.
Olyan mintha kikapcsolna a kamera.
Csak úgy lehet bele ismét életet lehelni, ha elindítom a Tapo appot.
Van esetleg valakinek valami ötlete még esetleg?
Mert több mint valószinű hogy visszaküldöm garanciában.Egyébként mit lehetne még vennem így 25e körül, ami tudja a mozgásérzékelős felvételt, akár éjszaka is, értesít mobilra, sd kártyás, wifis?
-
Atomgeszi
nagyúr
Milyen kameraszettet ajánlanátok olyan helyre, ami egy teraszon lenne, középről menne az egyik jobbra a másik balra nézne. Kb 3.3 méter magasan.
Két kamera meg bent a házban.Wifi van. Idős néni "megfigyelésére" és megnyugtatására.
Csak mondjuk nem tudom, hogyha nem fúrom szét a házát, hogy mindenhol elvezessem a kábelt, akkor wifivel halott ügy? 10 méter van kb a kamera meg a wifi között, mondjuk, ha nagyon akarom közelebb tudom rakni a wifit
Illetve fontos lenne a felvételek tárolása is. -
pilu01
senior tag
Kipróbáltad másik sd kártyával?
Még nem, nem gondoltam hogy befolyásol, újraindításkor formáztam mindig (minőségi nagy sebességű Kingston egyébként)A Tapo app-ban látszik az élőkép?
Igen, tökéletesen.Manuális vagy automatikus firmware frissítésre van állítva?
AutoA helyi hálózaton látszik az eszköz?
Ebbe eddig nem mentem bele, Idős apósomnál van felszerelve a kamera, a ruterer csak Wifire van használva jelenleg. -
pilu01
senior tag
Üdv
Szeretnék segítséget kérni.
Adott egy C410-es tapo kültéren használva, de két oldalról házfallal védve, terasztető alatt.
Eddig 25.október óta tökéletesen működött, majd egyik napról a másikra nem vesz fel semmit, és nem küld értesítést mozgás-észlelés esetén.
Sd is van benne és felhő is elő van fizetve.
Semmi olyan tényező nem változott ami szerintem befolyásoló lenne.
A cam reset megvolt, az apk újratelepítés megvolt.
2,4 es wifin van, amit egy Huawei optixstar HG8145 ad külön az 5Ghz-től, One előfizetéssel.
A ruter újraindítás is megvolt.
Merre induljak a további hibakeresésben?
Létezik ilyen diagnózissal meghibásodás esetleg?
Köszi -
válasz
Ciccuka
üzenetére
A telefonnal az otthoni 2,4-es wifire csatlakozz (ha közös a 2,4+5 GHz, akkor szedd szét, akár külön névvel is)!
Majd az appban ennek a wifinek a nevét kell látnod és Te add meg a jelszavát, ha ez kész tartsd a qr kódot a kamera elé, hogy beolvassa, mert így fog a kamera csatlakozni a wifire.
Az a baj, hogy csak "Megadtam valamit találomra".
-
Ciccuka
veterán
Ezt a kamerát hogy lehet csatlakoztatni? App felrakva.
Itt például mit kér pontosan? Megadtam valamit találomra, aztán továbblépett, beolvasta a QR kódot adott hangot is, de a végén mégse találta meg a keresője, mint a videóban (2 perc alatt).
Manuálisan se tudtam csatlakoztatni. Telefonon a Bluetooth és Wifi se látja.SriHome kamerára például közvetlenül Wifi-n lehet kapcsolódni az App-ból.
Biztonsági kamera topik külön miért van?
-
-
rsanya87
tag
Köszi mindenkinek.
Én tudom, hogy kevés a keret, de nem nekem lesz ugyebár. Így ebből kell gazdálkodnom.
Ez az Annke C800 ez sokkal jobbnak tűnik mint az RLC 520A amit a MI ajánlott, ráadásul a gyártói webshopban csak 50$ darabja ami nagyon jó ár!
Ha megerősítitek, hogy igen az jó lesz (az ir távolság annyira akkor nem lényeg) akkor rendelem is
.
Turret vagy Bullet? Azt olvastam, hogy a pókok jobban szeretik a bullet kamerákat, szóval a turret/dome jobb lehet ilyen téren. -
jézusom
addikt
válasz
rsanya87
üzenetére
40 méterre akkor fogsz ellátni, ha éppen oda zoomol a kamera, de nyilván akkor nagyon szűk a látószög. Szóval ez is csak elmélet.
Szóval elhiszem, hogy nagy az ijedtség, de ennek semmi értelme. Ennyi pénzért inkább tegyetek fel kikukazott rossz kamerákat, amiken még jó az infra.
Másik lehetőség, hogy elengeded a 40 métert és inkább csak a ház körül figyelsz, akkor talán elég az annke c800.
-
kunberci
őstag
válasz
rsanya87
üzenetére
Szerintem hevepapa-val egyetértve kicsit nagyobbak az elvárásaid, mint a pénzügyi kereted.
Tuti nem fogsz 40 méterre ellátni (legfeljebb van ott valami) amit
látni fogsz.
75 eFt-ért 3-4 kamera (inkább 3db, max 4-5MP).
Szerintem nagyobb felbontásban gondolkodj, én inkább az
RLC 810A (8MP 25FPS) választanám [link] , de 4 kamerával ki kell tolni a vásárlási keretet.
Meg ha ilyen jó kis ködös idő van (örülsz ha ki van kapcsolva (bármilyen értesítés). -
bogabi
őstag
válasz
rsanya87
üzenetére
3 kamera esetén talán beleférsz az összegbe (75 ezer), de ebből nem jön ki 4 normális 8MP-es kamera szerintem (lehet Annke vonalon megvan a négy kamera ennyiből, 5 MP körül). Mondjuk az RLC-520 az 5MP. Az infra problémára megoldás az infra reflektor, ami jóval erősebb, mint a kamerák beépített IR LED-je(i), de itt figyelni kell az elhelyezésre, mert az IR refi erősebb fénye könnyen elvakíthatja este a kamerát.
-
hevepapa
őstag
válasz
rsanya87
üzenetére
A 30 méteres éjszakai IR távolság ténylegesen inkább 15-20 méter. 30 méteren azt látod, hogy mintha lenne ott valami. Ráadásul, ha van valami tereptárgy ami kicsit visszaveri az infrát akkor mögötte nem látsz semmit. Tehát ha 10 méterre van egy drótkerítés, akkor 15 méternél szinte biztos, hogy semmi nem látszik.
Esetleg infravetőkkel lehet javítani, de a 40 m akkor is sok.Hogy 75 ezerért lehet-e venni 3-4 db jobbacska kamerát? Nehéz ügy.
-
rsanya87
tag
Sziasztok!
Nem gondoltam, hogy valaha eljön ez, de sajnos eljött. Tegnap éjszaka anyósomék környékén volt némi éjszakai nem várt látogatás, így most szeretne kamerákat a terciára.
3 (esetleg 4, ha van olcsón nagyonjó) kamera kellene, a keret a kamerákra 75k huf.
Mindenképp PoE lesz kihúzva, erre megy a keret másik része, kb 25k (switch, kábel, doboz, csatik stb).
a terület egy domboldal, körbekerítve, a ház 3sarkába kellene mindenképp kamera ami sajnos észak, kelet, dél irányba néz (sok napot kap majd).
PoE switch-re kötve pc-n, linux - agent dvr-el rögzítenénk, ha lehet csak mozgáskor legyen rögzítés. Természetesen sd kártya is lesz a kamerákban a redundancia miatt.
Az oda vissza hang nem lényeg de legyen benne mikrofon, hogy halljuk mi történik kint.
Éjjel is amennyire lehet legyen jó a kép (nem kritérium a színes nv)
Esetleg ami jól jönne, ha éjjel kicsit messzebb “látna” mint az általában írt 100ft (30m), a ház sarkától olyan 40méterre van a kapu.
Illetve az autó/ember/állat felismerés nem lenne hátrány, sok a növényzet…
A gemini a Reolink RLC 520A-t ajánlotta.
Esetleg van jobb azonos áron (vagy max 75k a 3-4 kamera), ami megfelelne nekünk?Természetesen ha van mobil app, amire jön riasztás ha mozgás van, az király lenne.
Köszi a segítséget

-
Magnat
veterán
Üdv,
Kis káoszt vélek felfedezni a Reolink oldalán ... E330 és E1 Pro elviekben ugyanaz ... előbbire a Reolink oldalán a kereső semmit sem ad be, E1 Pro-ra ezt:

Aztán ha ráenterezek, megtalálja az E330-at is: [link]
És az E1 pro-t is: [link]Kis szépséghiba, h a keresőben még 4mp-esként feltüntetett E1 Pro a speci alapján már 5mp, akárcsak az E330 ... fókusztávolság mindegyiknél 4mm.
Na most a valóságban ehhez képest: tegnap beszereztem még egy E1 Pro-t a meglévő mellé, mind a kettő 4mp, viszont láthatóan nem egyfomra a fókusztávolásuk, ráadásul az egyiken van lan csati, a másikon nincs

Melléjük téve egy 2.8mm-es Argust, érzésre 3.2/3.6 és 4mm-esek lehetnek ... hardver számuk és a konfig verziójuk firmware és build mind ugyanaz ... ki érti ezt?

-
darus
csendes újonc
Sziasztok
Most rendeltem a reolinktól és találtam kupon kodót.
Ha kell valakinek minden akción felül még kap 10%-ot.
A kód: jojol10 -
Annke N98PBL - $104 (kb 33 000 Ft), EU raktárból küldik és nincs adó.
8 csatornás, max 6 MP-es kamerát kezel.
Tehát ha később a 2 MP-es kamerát cserélnéd 5 MP-re, akkor is jó lesz az nvr.
Ha 4K-s nvr kell (ez 8 MP-es kamerákat kezel), akkor Annke N98PBK, ez $130.
Ezek PoE nvr-ek.
Vagy bármelyik Hikvision nvr is megfelel. -
tthgbr
újonc
Sziasztok!
Segítséget kérnék, illetve ajánlást.
350 km-re lévő építkezés / felújítás figyelésére szeretnék 1 db kamerát.
Igazából sim kártyával, akksival és vagy napelemmel tudna működni. Nem akarnám egész nap nézegetni az eseményeket, kb. napi 2-3x ránéznék.
Itthon jelenleg egy Reolink szettem van. Azt nagyon szeretem, tökéletesen bevált, azt is itteni ajánlás alapján szereztem be.
De ilyen sim-es, vezeték nélküli kamerával még nem volt dolgom. Nem tudom akksival és napelemmel tudna e folyamatosan üzemelni, illetve hogy egy ilyen sim-es adatforgalommal is hogy menne (térerő rendben lenne).
Van értelme így ennek az egésznek? Áramon gondolkodtam, de nem igazán tudnék úgy a kamerához vinni, hogy az ne legyen "útban". Szóval egyelőre ez a teljesen mobil verzió érdekelne.
Emiatt néztem ezt:
Reolink Go Plus
Más, hasonló, jobb, olcsóbb tippek?
Előre is köszönöm a segítséget!
1. Hány db kamerát tervezel (kültéri/beltéri)?
1 db kültéri
2. Később lesz-e bővítve?
Kb. 1 év múlva egy "normális" rendszerre.
3. NVR (rögzítő) kerül-e a rendszerbe, vagy SD kártyára lesz a rögzítés?
NVR most nem.
4. Mekkora területet szeretnél figyelni (hány méterre van a kerítés vagy az utcafront)?
Építkezést szeretnék csekkolni, oldalról. Kb. 5-10 méterről.
5. Kellenek-e "okos" funkciók (személy/gépjármű felismerés)? > hasznos infó, olvasd el
Annyira nem.
6. Külföldi vásárlás szóba jöhet-e (EU raktárból, plusz költség nélkül)?
Igen.
7. Mennyi pénz lenne a vásárlásra?
Ár-érték arányban valami normális készülék.
8. Mindig vezetékes rendszert ajánlunk, megfelel vagy WiFi-s kell?
Sim kártyás lenne jelenleg.
9. Egyéb igények (pl forgatható, sim kártyás, napelemes, színes éjjeli kép stb)?
Sim kártya, napelem. -
regos
tag
válasz
Marci112233
üzenetére
Köszönöm,ennyit azért nem dobnék rá :-)
További kérdéseim:
-van létjogosultsága a 4K nvr-nek vagy elég a 3K?
-a kameráim FULL HD , 2 megapixel felbontású IP kamerákKöszönöm.
-
hevepapa
őstag
válasz
kunberci
üzenetére
Nem sok bizalmam van olyan árakban amik extra olcsók az átlagos árhoz képest. A magyar árak jellemzően 70-80 ezer közt szórnak. Ahhoz képest a 46 feltünően olcsó. Persze lehet hogy nem kamu. De a mai világban valahogy jobban megbízok egy ismert magyar boltban, mint egy lengyel piactéri ismeretlen eladóban akinek a cégadatai ezek:
shenzhenshimingtianlaijiajuyouxiangongsi
518100 shenzhen
shenzhenshilonggangqubantianjiedaoyangmeishequyangmaxincun7xiang4hao406
Nem vicc: az allegróról kopiztam ki
Persze nem kizárt, hogy csak én vagyok túl bizalmatlan az ilyen cégekkel szemben. -
hevepapa
őstag
válasz
kunberci
üzenetére
+ legalább egy 1 TB-s HDD is kell bele.
Nem szívesen mondom, de most hogy elszálltak a HDD árak is, megteszi valami lerakott régebbi HDD is. 2 kamerát elbír az is.
2 éve a 2 TB-s WD Purple 27 ezer volt, most az 1 TB-s 35 ezer körül van. A 2 TB-s meg inkább 45-50 körül. -
Szia.
Windows gépen böngészővel IP címmel lépj be a kamerába (ehhez Edge böngészőben Internet explorer módot kell kapcsolni, majd letölteni a plugint, vagy töltsd le ezt és futtasd).
Ha ez sikerült, akkor a bal oldali menüben keresd meg a Port beállításokat és nézd meg van-e nálad HIK port opció, ezt olvasd el.
Ha igen, van HIK port, akkor egy Hikvision, vagy olcsóbban egy Annke rögzítő tökéletes lesz. -
-
regos
tag
Üdv.
Lassan 3 éve küzdök a kamerarendszeremmel,már ha van ingerenciám mellé ülni.
Lehet le kellene cserélnem az NVR-t,hátha jobban járnék.
9 csatornás Fisotech NVR és 5 db 2MP IP dóm kamerám van. (igen,tudom....)
Az NVR-t milyenre cserélheném (már ha lehetséges)?
Szoftveresen elég zavaros,zagyva.
Köszönöm az ajánlásokat. -
Cruzito76
tag
válasz
Chris0321
üzenetére
Gyakran jár a hegyre, közel van, 15 perc alatt ott van.
Ő szegény stream-et akart, hogy rá tudjon nézni a tekefonján, de lebeszéltem erről.Egy szima, kétkamerás rendszer kellene Fiúk, a pincében elhelyezett beltérivel, ami mondjuk jó lenne, ha 70 ezer ft alatt tudna maradni.
-
Chris0321
veterán
válasz
Cruzito76
üzenetére
Hello.
Nekünk a kutya átszökött az udvaron lévő kerítésen, ami az ő részét keríti le az udvar többi részétől. Egy éjszakát kellett csak átnéznem, de az is sok idő volt. Plusz sötétben történt az eset, ami szintén nehezítette a dolgot. Szerintem az SD kártya cserélgetés felejtős, akkor nem lehet magasra tenni a kamerát és viszik azt is. Valami olyan rendszer kellene amit azonnal vissza tudsz nézni, távolról is. Akár te is, ha az apósod nem igazán ért hozzá, mert akkor az nvr-el sem biztos, hogy boldogul. -
Noxy
veterán
válasz
Cruzito76
üzenetére
Az nem lenne megoldás ha csak SMS-t, meg tel..hívást kapsz az épületen kívüli belüli mozgásról, füstről, ajtónyitásról, közben meg a sziréna villog és üvölt ezerrel? Az SMS-t akkor is megkapod, ha lenyomják a villanyt. (AC Power Failure) Kb 2-3 e ft egy évre a feltöltős SIM-l.
Csak 220 kell, meg SIM.
Somló hegyen egy ilyent üzemeltem be tavaly a kamerák mellé, de már több igény is lenne rá a környező pincéknél.
Mondjuk ez nem topik téma, de pü-ben tudok segíteni ha érdekel. -
hevepapa
őstag
válasz
Cruzito76
üzenetére
Ebben a formában kb. semmi értelme kirakni a kamerákat. Ha olyan helyen van, ahol könnyen lehet SD kártyát cserélni az azzal is jár, hogy nem csak a krumplit lopják el, hanem a kamerákat is.
Ráadásul nem sok haszna van ha 4 nap múlva veszik észre a lopást. Igaz ha nem viszik a kamerát is akkor a rendőrségnek talán segít a nyomozásban. -
hevepapa
őstag
A Tapo C210 megfelelő a célra. Van benne dedikált gyerek sírásra riasztás funkció. De kell hozzá a Tapo app. Az meg felhőn keresztül megy. rtsp-n keresztül éppen megoldható hogy csak otthon nézed pc monitoron. De a beállításokhoz, forgatáshoz stb az app kell. A Tapo appról sehol sem olvastam eddig biztonsági problémákat.
-
Cruzito76
tag
Sziasztok Srácok!
Apósom a hétvégi telkére (zalaiasan, a "hegy"-re) szeretne 2 db kültéri kamerát feltenni. Nincs net a környéken, mobilinternetes megoldást nem igazán szeretne, pontosabban én próbáltam lebeszélni, az előfizetés nem érne annyit, mint a cél.
Első nekifutásra sd kártyás önálló kamerákat gondoltam neki, amikben 3-4 naponta cserélne az sd kártyákat, és otthon ránézne, hogy történt-e valami. Aztán rájöttem, hogy egyrészt a legtöbb készüléknél nem olyan könnyen hozzáférhetőek az sd slotok, hogy ő azt folyamatosan cserélgesse (nem egy informatika guru), másrészt azért eléggé ki lennének téve a kártyák az időjárásnak.
Emiatt kezdtem nézegeti az IP rendszereket. Van olyan egyszerűbb szett (kamera+rögzítőegység), vagy akár külön összetevők, amit tudnátok javasolni? A vezetékelést , szerelést meg tudjuk oldani, de net, wifi nem lesz.
Hétvégi telek, zöldség-gyümölcstermeléssel és egy kis pince-ház, tehát egy nem túlzottan profi, és főként nem túl drága cuccra lenne szükség.
Jól gondolom, hogy nem érdemes hosszú távon az "sd kártya cserélgetős" vonalon agyalni?
Előre is köszönöm az ötleteket!
J -
boborján2
senior tag
-
balu1977
senior tag
Nektek milyen gyorsan postázott az annke?
-
jézusom
addikt
Ezek jellemzően wifisek és forgathatóak, egy dugasztáppal táplaalódnak, és naggyából mind mikrofonos.
Sajnos van amelyik felhősen nézhető csak, gondolom az nem jó.
Nem tudok olyan appot ami iphonet melegítene, de ha melegszik, akkor tökmindegy milyen app, lehet hogy a video nézés sok neki.
-
kunberci
őstag
válasz
boborján2
üzenetére
Múltkor valaki még a DVR-t is felrakta a padlásra (telepítő volt).
Szerintem egy POE switch árban nem olyan vészes (a TP Linkre
meg 5év garit adnak, vagy ilyen helyről kell megvenni).
Amennyiben meg nem akar szalmakazlat a lakásba az ember, vagy nincs külön szerverszoba, vagy csak egy kábellel tud csak felállni a padlásra, akkor inkább ezt csinálnám, még úgyis, hogy nálam
sincs a padlásra felrakva a POE switch.
Elvileg meg sokan így használják.[link]
40 fokig oké. A nyáron jó meleg volt, leolvastam mennyi volt a hőfok,
csak nem jegyeztem meg, majd az idén. -
Fullgyári
csendes tag
Sziasztok!
Meglévő kamerarendszerem után szeretnék érdeklődni az Acusearch funkcióval kapcsolatban. Keresésre nem ad semmilyen találatot az NVR, már rengeteg beállítást átnéztem de nem találtam róla információt se hogy milyen követelményei vannak.
Jelenleg amit használok:DS-7732NXI-I4/16P/S(E)
V5.04.070, Build 250828
illetve nagyrészt DS-2CD2126G2-ISU(2,8mm) kamerák V5.5.820 build 231108A kamerák külön poe switchre vannak csatlakoztatva, nem az NVR poe portjaira, de gondolom ez nem kéne hogy problémát okozzon mert van ebből a típusból nem POE-s NVR is és az is tud Acusearch funkciót.
Válaszokat előre is köszönöm!
-
Dapro
senior tag
Sziasztok, olyan kamerát keresek amit bébi figyelőnek tudok használni (budget verzió
)
- beltéri
- fix pontot néz (de gondolom az összes forgatható már)
- rögzítés sem kell
- stabil wifi kapcsolat (kábel kilőve most, de később majd lehessen kábelre kötni de nem feltétel)
- biztonságos legyen (ne gagyi másnap felgyullad)
- távolról (saját wifi hálózaton kívülről) nem lenne használva szóval ebből a szempontból is valami biztonságos kell
- a telefonos appja ne melegítse a telefont (iphone) szóval lehessen folyamatosan figyelnií
- minél olcsóbb
- hang legyen, ha felsír a gyerekezt néztem ki első sorban, megfelelő lehet a célra?
TP-Link Tapo C210 Wi-Fi IP kamera[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mikrotik routerek
- Milyen videókártyát?
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Nem tiltották be a Teslát Kaliforniában, Robotaxival ünnepelt a márka
- Androidos tablet topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Visszafogott, vékony és vezetékmentes ProArt billentyűzet jött az ASUS-tól
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB CM MasterBox 5 fehér 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4404
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4025
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 440 G5 - i5-7GEN I 8GB I 500GB I HDMI I 14" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

bigrock