Hirdetés
- IFA 2026: Itt a Luna Ring fejlesztőinek képernyőmentes fitneszkarkötője
- Tecno Camon Slim 5G: 6,39 mm vastag mobil, szokatlan hátlappal
- Összefog Európa a Starlink ellen
- Z11xa néven futott be az iQOO Z11x egyik kiszerelése – és még az ára is más
- Végre minden kiderült a Huawei Pura X View-ról: kijelző, kamerák, ár és rajt
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Xiaomi Pad 9 Pro Max
- Samsung Galaxy Z Fold8 - útlevél-ellenőrzés
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- IFA 2026: Kipróbálnám, milyen ezzel a telefonomon éjszakát vagy madarat fotózni
- Milyen okostelefont vegyek?
-
141672 - 141601
141672 - 141601 141600 - 141501 141500 - 141401 141400 - 141301 141300 - 141201 141200 - 141101 141100 - 141001 141000 - 140901 140900 - 140801 140800 - 140701 140700 - 140601 140600 - 140501 140500 - 140401 140400 - 140301 140300 - 140201 140200 - 140101 140100 - 140001 140000 - 138001 138000 - 136001 136000 - 134001 134000 - 132001 132000 - 130001 130000 - 128001 128000 - 126001 126000 - 124001 124000 - 122001 122000 - 120001 120000 - 118001 118000 - 116001 116000 - 114001 114000 - 112001 112000 - 110001 110000 - 108001 108000 - 106001 106000 - 104001 104000 - 102001 102000 - 100001 100000 - 98001 98000 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-02-03 18:52 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beretvás
veterán
Most biztos ez a menő dizájn, az emberek már csak ilyenek, holnap jön az újabb menő, ez meg sz@r lesz. Tényleg rosszabb mint az avx így elsőre.
"Valódi felhasználók rendszerei, tapasztalatai és eszmecseréi egy helyen – kereskedelmi zaj nélkül." - És hogy szűri ki azokat a felhasználókat akik csak eladnák a használt cuccukat az aprón és mindent összehazudnak az eladandó portékájukról?
Vicc a csávó..
Ha meglátom a képét egy videóban már hajtok is tovább...
-
btraven
őstag
Fikázza a 2000-es évek design-ját. Hát nem szép az AVX az tény, de mondjuk fórumot fejleszteni sem kell, egy bármilyen bulletin board engine megteszi, védelmestül mindenestül.
Benéztem a srác oldalára, hát nekem az, hogy 4K kijelző fullscreen böngésző mellett GÖRGETNEM kell, hogy minden nagy témát lássak, annyi hely van kihagyva és otthagyva kihasználatlanul, "nagyon fancy"-re, modernre véve a design, egy nettó öngyilkosság, köszi, nem.
Ph-ban pont ezt szeretem, hogy bejövök és egy kicsivel fullhd méret alatti böngészőablakban rahedli infó éri a szemem és tud az agyam csoportosítva látni, rendszerezni, instant. Szerintem még azzal is mellé lőtt, hogy úgy gondolja, ha a Tinder tele van idióta dickpick küldözgetőkkel, meg a Badoo is meg a többi is, akkor majd a buszmegállóban, metrón stb. álldogáló való életbeli srácok biztosan normálisabbak, mert online mindenki hülye. Azt felejti el, hogy pontosan ugyanazok az online kretének állnak mellette a metrón is.
Szóval ugyanez van a fórumokkal is, hogy miből gondolja, hogy majd az ő "tiszta" fórumába az ő elvei mentén mindenki elbeszélget egy negyedórát egy pszichoanalízist letoló AI-val és csak így fog regizni ?
Ugyanazok a témák, hozzáállás, beszélgetések stb. el fognak indulni. De majd meglátja, én nem húzom le egyből, csak szerintem egy fórum belső életének minősége a benne lakókon múlik, nem a fórumon magán, se nem annak üzemeltetőjén (hacsak teli nem szórja ilyen-olyan-amolyan modokkal). Estike, beszabehu kőbeteg.
És lehet még fokozni is.Most biztos ez a menő dizájn, az emberek már csak ilyenek, holnap jön az újabb menő, ez meg sz@r lesz. Tényleg rosszabb mint az avx így elsőre.
"Valódi felhasználók rendszerei, tapasztalatai és eszmecseréi egy helyen – kereskedelmi zaj nélkül." - És hogy szűri ki azokat a felhasználókat akik csak eladnák a használt cuccukat az aprón és mindent összehazudnak az eladandó portékájukról?
-
Dißnäëß
nagyúr
Hoppá ! Meg lett említve a PH is az AVX mellett mint rossz példák !
[ Elegem lett a Hi-Fi fórumokból. Ezért csináltam egy sajátot. ]Fikázza a 2000-es évek design-ját. Hát nem szép az AVX az tény, de mondjuk fórumot fejleszteni sem kell, egy bármilyen bulletin board engine megteszi, védelmestül mindenestül.
Benéztem a srác oldalára, hát nekem az, hogy 4K kijelző fullscreen böngésző mellett GÖRGETNEM kell, hogy minden nagy témát lássak, annyi hely van kihagyva és otthagyva kihasználatlanul, "nagyon fancy"-re, modernre véve a design, egy nettó öngyilkosság, köszi, nem.
Ph-ban pont ezt szeretem, hogy bejövök és egy kicsivel fullhd méret alatti böngészőablakban rahedli infó éri a szemem és tud az agyam csoportosítva látni, rendszerezni, instant. Szerintem még azzal is mellé lőtt, hogy úgy gondolja, ha a Tinder tele van idióta dickpick küldözgetőkkel, meg a Badoo is meg a többi is, akkor majd a buszmegállóban, metrón stb. álldogáló való életbeli srácok biztosan normálisabbak, mert online mindenki hülye. Azt felejti el, hogy pontosan ugyanazok az online kretének állnak mellette a metrón is.
Szóval ugyanez van a fórumokkal is, hogy miből gondolja, hogy majd az ő "tiszta" fórumába az ő elvei mentén mindenki elbeszélget egy negyedórát egy pszichoanalízist letoló AI-val és csak így fog regizni ?
Ugyanazok a témák, hozzáállás, beszélgetések stb. el fognak indulni. De majd meglátja, én nem húzom le egyből, csak szerintem egy fórum belső életének minősége a benne lakókon múlik, nem a fórumon magán, se nem annak üzemeltetőjén (hacsak teli nem szórja ilyen-olyan-amolyan modokkal). Estike, beszabehu kőbeteg.
És lehet még fokozni is. -
robi-k
őstag
-
liszi70
nagyúr
[ Elegem lett a Hi-Fi fórumokból. Ezért csináltam egy sajátot. ]Ennyit mond konkrétan a PH-ról: "A prohardveren is vannak témák."
Ebben semmi negatív nincs. Az avx-et fikázza kimondatlanul, de felismerhetően. -
fererencz89
őstag
[ Elegem lett a Hi-Fi fórumokból. Ezért csináltam egy sajátot. ]Nem tudom. Szerintem csak az egy nagy fórumot fikázta le, ami tele van kereskedőkkel, akik megmondják, mi az igaz, mi nem.
Kíváncsi vagyok a hozzászólásokra.
-
abridabri
veterán
[ Elegem lett a Hi-Fi fórumokból. Ezért csináltam egy sajátot. ] -
btraven
őstag
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Ha a pincébe akar lemenni, akkor tuti nem jó az ajánlás, de ha azok a funkciók is fontosak lehetnek amiket a WiiM nyújt ennyiért (és felteszem a kérdező nem is gondolt ezekre eddig), mint ötlet jó lehet, mármint az irány miatt. [link]
Ez volt eddig:
W10
Jó, igaz, subwoofer témában majdnem olyan konzervatív vagyok, mint VoidXs.

-
fererencz89
őstag
Ha a pincébe akar lemenni, akkor tuti nem jó az ajánlás, de ha azok a funkciók is fontosak lehetnek amiket a WiiM nyújt ennyiért (és felteszem a kérdező nem is gondolt ezekre eddig), mint ötlet jó lehet, mármint az irány miatt. [link]
Ez volt eddig:
W10
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Szerintem az sovány, 35 Hz-nél van az F3 ami egy subtól nagyon kevés ennyi pénzért.
-
Novics
senior tag
Köszi.
-
fererencz89
őstag
Hali!
Sajnos a tavasszal bedöglött - elpukkant - az Audio Monitor Bronze W-10-es subunk, és most sikerült kinyögnie a szervíznek, hogy nem tudnak vele mit kezdeni, gazdasági totálkár. Egy Denon RCD-M41 és egy pár Dali Spektor 2 kombó mellől esett ki. Szeretnék keresni valamit a helyére, mert hiányoznak a mélyek. (Szeretjük a Dub Reggae-t, nah!
) Nem vagyunk vájtfülűek - én kimondottan nem -, de azért szeretnénk valami korrekt subot beszerezni. A korábbival meg voltunk elégedve igazából, szóval akár egy új beszerzése sem elképzelhetetlen, mivel azonban szeretek kütyüzni, ezért megfordult a fejemben a váltás.
Újat szeretnénk venni, mivel nem értek ehhez - sem
- és vidéken lakunk, tehát a logisztika is macerás tud lenni. A keret mondjuk 250, de jobb lenne 200 körül megúszni tekintve az egész szett értékét.
Kb 30 nm-es nappali-konyha kombóban lenne a helye.
Műfajilag mindenevők vagyunk, de hangsúlyos a reggae és a világzene.
Előre is köszi.
Szia!
Az irány (funkciók) miatt itt egy javaslat: Wiim Sub Pro
-
turho
addikt
Na, most végül a bal hátsó Tapo P110M döglött meg.
Meg frontoké is. Szerintem összeheggedte magát a reléje, mert nem tud kikapcsolni: az jelzi magáról hogy ki van kapcsolva, de nem kattan, nem kapcsol ki. Most pihenőre küldöm estére, holnap kipróbálom hogy esetleg megjavul-e. De nincs sok reményem. Bár fura hogy egyszerre döglöttek meg.#141605, illetve villanyszerelő, de nem józsibácsi, hanem valami akreditáltabb
nehogy valami nagyobb baj legyen, illetve így kevésbé élvezhető a cucc. Tévedésből nincs köztünk egy Sigmastudioban illetve ADAU1452-ben mélyen jártas ember? Ok, egy kérdést megért...😁 (még mindig copok a 2-3 percenkénti pillanatnyi hangkimaradással, kénytelen voltam kiíratni néhány funkciót, hogy megszűnjön, de így megszűnt az LMS szerverek lehetőség, csak optikai input maradt). Ugyanitt vennék használt UMIK1-et és cserélnék egy tuningolt (opa1612, javított belső tápszűrés) WIIM Pro Pluszt sima WIIM Pro-ra.
(Vagy nagyon kicsi pénzért vennék szépséghibás megunt mellőzött WIIM Pro-t) -
lezso6
HÁZIGAZDA
-
migabi24
nagyúr
Meg frontoké is. Szerintem összeheggedte magát a reléje, mert nem tud kikapcsolni: az jelzi magáról hogy ki van kapcsolva, de nem kattan, nem kapcsol ki. Most pihenőre küldöm estére, holnap kipróbálom hogy esetleg megjavul-e. De nincs sok reményem. Bár fura hogy egyszerre döglöttek meg.Én hívnék egy villanyszerelőt.
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Meg frontoké is. Szerintem összeheggedte magát a reléje, mert nem tud kikapcsolni: az jelzi magáról hogy ki van kapcsolva, de nem kattan, nem kapcsol ki. Most pihenőre küldöm estére, holnap kipróbálom hogy esetleg megjavul-e. De nincs sok reményem. Bár fura hogy egyszerre döglöttek meg. -
Novics
senior tag
Hali!
Sajnos a tavasszal bedöglött - elpukkant - az Audio Monitor Bronze W-10-es subunk, és most sikerült kinyögnie a szervíznek, hogy nem tudnak vele mit kezdeni, gazdasági totálkár. Egy Denon RCD-M41 és egy pár Dali Spektor 2 kombó mellől esett ki. Szeretnék keresni valamit a helyére, mert hiányoznak a mélyek. (Szeretjük a Dub Reggae-t, nah!
) Nem vagyunk vájtfülűek - én kimondottan nem -, de azért szeretnénk valami korrekt subot beszerezni. A korábbival meg voltunk elégedve igazából, szóval akár egy új beszerzése sem elképzelhetetlen, mivel azonban szeretek kütyüzni, ezért megfordult a fejemben a váltás.
Újat szeretnénk venni, mivel nem értek ehhez - sem
- és vidéken lakunk, tehát a logisztika is macerás tud lenni. A keret mondjuk 250, de jobb lenne 200 körül megúszni tekintve az egész szett értékét.
Kb 30 nm-es nappali-konyha kombóban lenne a helye.
Műfajilag mindenevők vagyunk, de hangsúlyos a reggae és a világzene.
Előre is köszi.
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
Micsurin
nagyúr
Simán jó, semmi gondot nem okoz.
Épp ezt akartam ajánlani:
Köszi
-
btraven
őstag
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Ez a videó nem érhető el a régiómban. De még jó, hogy van SzittyaVPN, így sikerrel elértem. Nagyon jó videó!
Fizess elő te is SzittyaVPN-re, így elérhetsz minden régiókorlátozott cuccot, s biztonságosan böngészhetsz, megvéd minden magyar-ellenes tartalomtól, sőt, leveszi a rontást is. Az alábbi speciális linket használva még 10% kezdvezményt is kapsz, ajándék OKJ-s táltos tanfolyammal:
szittyavpn.hu/jurtaurhajokkalafajvedelemert88
-
btraven
őstag
-
tranceplanet
addikt
Köszi
AL400 kifejezetten szimpi találni is róla egy két tesztet, ez a ki és bekapcsoláskori pattanás miért jelentkezhet sokaknál vele?Illetve picit kevés az RCA-k száma, sima RCA kapcsoló mennyire érvágás minőség tekintetében? Ezért is agyaltam DAC / amp párosban, hogy picit növeljek a bemenet számon.
Simán jó, semmi gondot nem okoz.
Épp ezt akartam ajánlani:
-
btraven
őstag
-
Zsolesz69
tag
-
Micsurin
nagyúr
Köszi
AL400 kifejezetten szimpi találni is róla egy két tesztet, ez a ki és bekapcsoláskori pattanás miért jelentkezhet sokaknál vele?Illetve picit kevés az RCA-k száma, sima RCA kapcsoló mennyire érvágás minőség tekintetében? Ezért is agyaltam DAC / amp párosban, hogy picit növeljek a bemenet számon.
-
avl
senior tag
jo sok szolgaltatas, de ezeknek az SMSL-eknek még nincs hivatalos merese ASR-nek, nem ?
-
tranceplanet
addikt
Keresnék egy elfogadhatóbb árban lévő erősítőt + DAC-ot, előre leszögezem nem az enyém a világ legvájtabb füle de azért szeretem a zenét főleg ha tisztán szól.

Alapvetően rockot / metált hallgatok viszont picit mindenes szerepet töltenek be a Klipsch R-60M hangszóroim. Ők a filmezős front páros a TV-n illetve ha PC-n játszom a TV-ről értelemszerűen azt is ők intézik egy Edifier T5-el megtámogatva a ropogósabb játékok végett. (Idővel cserélve lesz a kis Edi, tudom és azt is, hogy mélykárosult vagyok sanszosan... de mentségemre szóljon ez igazából a filmek és a játékok miatt van jelen.
) Szóval olyan párost keresek akikkel megoldható lenne:
BT, HDMI, RCA (lehetőség szerint két pár mert érkezőben van egy bakelit is épp)Alapvetően a topikba beleolvasgatva a Fosikat kezdtem el nézegetni, eddig egy MC351 + ZD3 kombón agyaltam de a ZD3-on picit keveslem a bemeneteket RCA tekintetében. (ugye jó lenne +1 az AKAI bakelitnek ill. van egy Teac CD lejátszóm amit nem kizárt, hogy szeretnék később bekötni a setupba)
Jó lesz nekem az MC351? Ha igen akkor DAC-ból mit tennétek mellé?
100-120 körül gondolkozom most a kettőt illetően, ha fordítva ülök a lovon vagy rossz irányba indultam ér szólni.
Ha számít akkor egy Kenwood RT-A5020-at váltanék amit fateromtól kaptam, menne szépen a garázsba két chorus 736S tárasaságában... ott kiváló lesz motor szereléskor.

-
Micsurin
nagyúr
Keresnék egy elfogadhatóbb árban lévő erősítőt + DAC-ot, előre leszögezem nem az enyém a világ legvájtabb füle de azért szeretem a zenét főleg ha tisztán szól.

Alapvetően rockot / metált hallgatok viszont picit mindenes szerepet töltenek be a Klipsch R-60M hangszóroim. Ők a filmezős front páros a TV-n illetve ha PC-n játszom a TV-ről értelemszerűen azt is ők intézik egy Edifier T5-el megtámogatva a ropogósabb játékok végett. (Idővel cserélve lesz a kis Edi, tudom és azt is, hogy mélykárosult vagyok sanszosan... de mentségemre szóljon ez igazából a filmek és a játékok miatt van jelen.
) Szóval olyan párost keresek akikkel megoldható lenne:
BT, HDMI, RCA (lehetőség szerint két pár mert érkezőben van egy bakelit is épp)Alapvetően a topikba beleolvasgatva a Fosikat kezdtem el nézegetni, eddig egy MC351 + ZD3 kombón agyaltam de a ZD3-on picit keveslem a bemeneteket RCA tekintetében. (ugye jó lenne +1 az AKAI bakelitnek ill. van egy Teac CD lejátszóm amit nem kizárt, hogy szeretnék később bekötni a setupba)
Jó lesz nekem az MC351? Ha igen akkor DAC-ból mit tennétek mellé?
100-120 körül gondolkozom most a kettőt illetően, ha fordítva ülök a lovon vagy rossz irányba indultam ér szólni.
Ha számít akkor egy Kenwood RT-A5020-at váltanék amit fateromtól kaptam, menne szépen a garázsba két chorus 736S tárasaságában... ott kiváló lesz motor szereléskor.

-
liszi70
nagyúr
-
Joe123
senior tag
-
turho
addikt
-
Zsolesz69
tag
Állítólag létezik egy titkos hifis társaság ami el tudta érni a NASA-nál, hogy ha a létező legmagasabb szinten akarnak zenét hallgatni, akkor azt kiküldik a Voyager-1-re és onnan vissza. Igaz, hogy így csak 2 nap múlva hallják, de olyan minőségben amit a Földön másképp képtelenség megközelíteni. Ez egy nem dokumentált képessége a szondának, nem véletlenül! Állítólag.
ennek így se füle se farka
-
turho
addikt
Az a jó benne, a modul cserélhető, akár 1452-re is:
Hopsz...az már úgy
-
tranceplanet
addikt
-
turho
addikt
Állítólag létezik egy titkos hifis társaság ami el tudta érni a NASA-nál, hogy ha a létező legmagasabb szinten akarnak zenét hallgatni, akkor azt kiküldik a Voyager-1-re és onnan vissza. Igaz, hogy így csak 2 nap múlva hallják, de olyan minőségben amit a Földön másképp képtelenség megközelíteni. Ez egy nem dokumentált képessége a szondának, nem véletlenül! Állítólag.
Aha...és akkor kryokezelik is a streamet
-
Joe123
senior tag
-
tranceplanet
addikt
Nocsak-nocsak, még a végén tényleg meg kell tanulni a sigma studio-t is: [link]
-
BandiHUN
veterán
Ki kéne találni, hogy minden biciklis hajtott generátorról szól a legjobban
Legalább a kondijuk jobb lenne a hülyéknek... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Vagy napelemes(helikopteres, szélerőműves) sapka. Agylágyulást már úgyse kapnak, de figyelmeztetnék az emberiséget...

-
Tibor77i
tag
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
VoidXs
Topikgazda
Minden switch, router és egyéb hálózati eszköz jelentősen javítja a hangot. Ez azt jelenti, hogy a legjobb zenehallgatási élmény kizárólag streaminggel érhető el, a fizikailag legtávolabbi szervereket használva a lehető legtöbb és legkülönfélébb VPN szolgáltatón keresztül. Mint az közismert.
Csak a Starlink.
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Minden switch, router és egyéb hálózati eszköz jelentősen javítja a hangot. Ez azt jelenti, hogy a legjobb zenehallgatási élmény kizárólag streaminggel érhető el, a fizikailag legtávolabbi szervereket használva a lehető legtöbb és legkülönfélébb VPN szolgáltatón keresztül. Mint az közismert.
-
liszi70
nagyúr
Érdekes a három. Az pont nem jó. Négynél nagyobb páros számnak kell lennie a routerek, swithcek számának. Nem jó, ha két egymás melletti eszköznek egyforma a színe. Érdemes felváltva tenni a fekete, fehér eszközöket. Titkos tipp, az olajzöld színű router úgy megfűszerezi az egészet, hogy végre lesz kedve a zenészeknek muzsikálni.
"Négynél nagyobb páros számnak kell lennie"
-
dgyuri0123
nagyúr
-
VoidXs
Topikgazda
És, ezen felbuzdulva néhány elvakult képes azt is megtenni, hogy hármat sorbaköt, mert úgy még jobb. Bár ez nem szerepel ezekben tesztekben...de máshol igen.
Csak három? Volt profi ebben a topikban 8-cal.
-
nLali
őstag
És, ezen felbuzdulva néhány elvakult képes azt is megtenni, hogy hármat sorbaköt, mert úgy még jobb. Bár ez nem szerepel ezekben tesztekben...de máshol igen.
Érdekes a három. Az pont nem jó. Négynél nagyobb páros számnak kell lennie a routerek, swithcek számának. Nem jó, ha két egymás melletti eszköznek egyforma a színe. Érdemes felváltva tenni a fekete, fehér eszközöket. Titkos tipp, az olajzöld színű router úgy megfűszerezi az egészet, hogy végre lesz kedve a zenészeknek muzsikálni.
-
dgyuri0123
nagyúr
Ma is okosabb lettem. Bár ezért szerintem felesleges volt felkelni...
Idézet - a szövegkörnyezetből történt kiragadás sem változtatott az idézett szöveg jelentéstartalmán - egy meg nem nevezett vállalkozás (2023-ban switch tesztet is végeztek, a tesztet átrágtam, most épp készülök lesz***i magam) közösségi média felületén lévő poszt hozzászólása adott válaszból....a routerek és a menedzselhető switch-ek "hangminősége" erősen függ annak beállításaitól...
-
VoidXs
Topikgazda
Idézet - a szövegkörnyezetből történt kiragadás sem változtatott az idézett szöveg jelentéstartalmán - egy meg nem nevezett vállalkozás (2023-ban switch tesztet is végeztek, a tesztet átrágtam, most épp készülök lesz***i magam) közösségi média felületén lévő poszt hozzászólása adott válaszból....a routerek és a menedzselhető switch-ek "hangminősége" erősen függ annak beállításaitól...
Sajnos ez velem is szembejött Facebookon. Ideje lenne már végre betartatni a 2008. évi XLVII. törvényt...
-
vadkörte
addikt
-
btraven
őstag
Megint az történt, hogy AI választ hoztatok, és durván hibázott. Ha a fázist és a földet cseréled, azonnal csattan rád a fi-relé. Ha nincs fi-relé, nem lesz hasznos áram, hiszen két fix pont között csak DC és visszatáplált zaj lehet. Ha a fázist és a nullát cseréled, nem történik semmi, hiszen az áram a potenciálkülönbség, amiből mindig egy negatív és egy pozitív váltja egymást, ami ugyanaz lesz ellenfázisban is.
De van amikor jót mond az AI. Beadtam neki ezt az excelről készített képet meg hozzá a játék adatfájlját. És megmondta hogy vannak azok az 53003-as értékek tárolva. Én nem találtam, nálam már okosabb
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Ez alapján tippre az automatikus kapcsolgatással van baj, valamiért mégsem bírja. Pedig ugye 1.6 amperes, lassú biztosíték van, kb 400 wattos. A két hátsó kis hangfal max 70 wattot fogyaszt egyenként, idle-ben meg kb 9 watt körül az okoskonnektor mérése szerint. De a nagyobb hangfalak jobban bírják. Azokban is ugyanekkora biztosíték van, de terhelve max 280 watt, idle pedig 13 watt körül fogyasztanak egyenként. És ráadásul ezek egy közös okoskonnektorra vannak kötve, szóval elvileg nagyobbat rántanak a hálózaton.
-
python1
veterán
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Többfázisú a hálózat esetleg? Ha a bizti kiég, de csak az adott konnektort használva, akkor lehet, hogy túlfesz van (nullaszakadás, vagy rossz nulla kötés, kontakthiba miatt). A jobb készülékekben van valamilyen (pl. VDR) túlfeszvédelem, ami megvédi a készüléket, de leold a bizti.
Ha esetlegesen a jelvezetékek GND-jén folyik nagy kiegyenlítő áram, akkor ott valami nagy gáz van, régi házakban előfordul pl., hogy spóroltak a védővezetővel, és annak a helyére is a nulla van bekötve a konnektorban. Azonban a nullán lehetnek jelentős potenciálkülönbségek - viszont erre inkább a Fi relének (is) kellene reagálnia.2000 után épült a lakás. De amúgy már közel egy éve így van, csak mostanában kezdett el kiégni a biztosíték. Közvetlenül azután, hogy megcsinálni a Rasberry Pi DSP megoldást. De a Pi a hálózati áramba nem szól bele, mert ugyanúgy a laptopomról kapja a tápot.
Szóval ez inkább csak korreláció, valószínűleg nincs ok-okozati összefüggés. -
ekkold
őstag
Többfázisú a hálózat esetleg? Ha a bizti kiég, de csak az adott konnektort használva, akkor lehet, hogy túlfesz van (nullaszakadás, vagy rossz nulla kötés, kontakthiba miatt). A jobb készülékekben van valamilyen (pl. VDR) túlfeszvédelem, ami megvédi a készüléket, de leold a bizti.
Ha esetlegesen a jelvezetékek GND-jén folyik nagy kiegyenlítő áram, akkor ott valami nagy gáz van, régi házakban előfordul pl., hogy spóroltak a védővezetővel, és annak a helyére is a nulla van bekötve a konnektorban. Azonban a nullán lehetnek jelentős potenciálkülönbségek - viszont erre inkább a Fi relének (is) kellene reagálnia. -
Joe123
senior tag
Amíg ilyen csuda ábrákat tud rajzolni, villanyos dolgot AI-tól inkább ne. Külön felhívnám a figyelmet a magukra körbekötött nullvezetőkre illetve a direktben egymásra kötött fázisra és nullára. De úgy alapvetően az egész egy értelmetlen katyvasz...

-
python1
veterán
De azért ez mennyire érdekes már, hogy a német elosztó bejelzi, tulajdonképpen ezzel jártam körbe az egész lakást, és ellenőriztem minden konnektort.
Hogy ezt most miért jelezte ki, valami védelmi áramkör biztosan, de szerencsére a földet is teszteli, és az mindenhol jó, mondjuk csodálkoznék ha nem. -
VoidXs
Topikgazda
Nekem az elosztó jelzett be, tehát (Verkabelungsfehler)= kábelezési probléma, mivel nálam a föld jólvan kivitelezve az egész kecóban (magam építettem ki a rendszert), ezért csodálkoztam a dolgon, hogy mi lehet.
Összesen az egész kecóban 4 konnektor volt másként bekötve, ez csak akkor kérdéses, ha mondjuk ilyen elosztót vagy gépet használsz, ami ezt jelzi, hogy a kábelezés hibás.
Eddig nálam sem volt ebből probléma, de saját lelki nyugalmam miatt, azért ezt korrigáltam.
VoidXs
Itt az okoselosztó bosszúja.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Viszont az ezelőtti házamban, egy káosz volt az egész hálózat kialakítása, föld-Negatív közösítések... stb.
Jelenleg fejből nem is tudom, hány kört lakítottam ki most.
Na föld-nulla közösítéssel lehet szép tranzienseket csapni egy tápra.
-
python1
veterán
Világos, de nem teljesen:
- ha a fázis és a védőföld fel van cserélve, az(élet)veszélyes;
- ha nulla és a fázis van felcserélve, tehát a konnektorban a bal oldali lyuk helyett a jobb oldali lyuk a fázis, akkor ebből csak akkor van probléma, ha a konnektorba csatlakoztatott készüléknél elő van írva, hogy melyik tápvezeték szálra kell a fázisnak jutnia.Lehet hogy létezik, de én még nem találkoztam olyan hifi berendezéssel, amelyiken fel lenne tüntetve, hogy a hálózati dugójának melyik ágára kell a fázist/nullát kötni.
Nekem az elosztó jelzett be, tehát (Verkabelungsfehler)= kábelezési probléma, mivel nálam a föld jólvan kivitelezve az egész kecóban (magam építettem ki a rendszert), ezért csodálkoztam a dolgon, hogy mi lehet.
Összesen az egész kecóban 4 konnektor volt másként bekötve, ez csak akkor kérdéses, ha mondjuk ilyen elosztót vagy gépet használsz, ami ezt jelzi, hogy a kábelezés hibás.
Eddig nálam sem volt ebből probléma, de saját lelki nyugalmam miatt, azért ezt korrigáltam.
VoidXs
Itt az okoselosztó bosszúja.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Viszont az ezelőtti házamban, egy káosz volt az egész hálózat kialakítása, föld-Negatív közösítések... stb.
Jelenleg fejből nem is tudom, hány kört lakítottam ki most.
-
VoidXs
Topikgazda
Világos, de nem teljesen:
- ha nulla és a fázis van felcserélve, tehát a konnektorban a bal oldali lyuk helyett a jobb oldali lyuk a fázis, akkor ebből csak akkor van probléma, ha a konnektorba csatlakoztatott készüléknél elő van írva, hogy melyik tápvezeték szálra kell a fázisnak jutnia.Lehet hogy létezik, de én még nem találkoztam olyan hifi berendezéssel, amelyiken fel lenne tüntetve, hogy a hálózati dugójának melyik ágára kell a fázist/nullát kötni.
Megint az történt, hogy AI választ hoztatok, és durván hibázott. Ha a fázist és a földet cseréled, azonnal csattan rád a fi-relé. Ha nincs fi-relé, nem lesz hasznos áram, hiszen két fix pont között csak DC és visszatáplált zaj lehet. Ha a fázist és a nullát cseréled, nem történik semmi, hiszen az áram a potenciálkülönbség, amiből mindig egy negatív és egy pozitív váltja egymást, ami ugyanaz lesz ellenfázisban is.
-
rukh
senior tag
Tovább boncolgatva:
AI szerint
"Egyetlen gyakorlati eset, ahol zavar léphet fel: az Audio/Hifi rendszerekHa egy professzionális zenei stúdiót vagy komolyabb házimozi-rendszert épít ki, ahol az eszközök (erősítő, aktív hangfalak, PC, keverő) különböző fali aljzatokba vannak bedugva, de analóg audiokábellel (pl. RCA vagy Jack) össze vannak kötve:Ha a fázis/nulla fel van cserélve az egyik konnektorban a másikhoz képest, a transzformátorok szórt kapacitása miatt egy minimális kiegyenlítő áram folyhat át az audiokábelek árnyékolásán.Ez nem veszélyes, de a hangszórókban idegesítő búgást vagy zümmögést (úgynevezett földhurkot) okozhat."
Viszont igen, a földvezeték vagyis a lakásban a kialakítás az a legfontosabb!Világos, de nem teljesen:
-
python1
veterán
Tovább boncolgatva:
AI szerint
"Egyetlen gyakorlati eset, ahol zavar léphet fel: az Audio/Hifi rendszerekHa egy professzionális zenei stúdiót vagy komolyabb házimozi-rendszert épít ki, ahol az eszközök (erősítő, aktív hangfalak, PC, keverő) különböző fali aljzatokba vannak bedugva, de analóg audiokábellel (pl. RCA vagy Jack) össze vannak kötve:Ha a fázis/nulla fel van cserélve az egyik konnektorban a másikhoz képest, a transzformátorok szórt kapacitása miatt egy minimális kiegyenlítő áram folyhat át az audiokábelek árnyékolásán.Ez nem veszélyes, de a hangszórókban idegesítő búgást vagy zümmögést (úgynevezett földhurkot) okozhat."
Viszont igen, a földvezeték vagyis a lakásban a kialakítás az a legfontosabb! -
python1
veterán
Az sem mindegy, hogy melyik konnektorba, melyik helyre került a fázis és 0 vezeték, érts jobb vagy bal oldali bekötés, ha ez az ellenkező oldalra került, b@szhatott meg az áram.
Nálam ez volt pont most a hiba.
"Bár a törvény nem kötelezi, a magyar villanyszerelő szakmában van egy íratlan szabály (konvenció), amit a legtöbben követnek:Bal oldal: Fázis (L)Jobb oldal: Nulla (N)Közép / Felső pöcök: Védőföldelés (PE)Egy egyszerű megjegyzési szabály a szakmában: „A fázis van a szív oldalon (balra)”.Miért pont most jelzett be az elosztó?Az Ön által használt elosztót valószínűleg a német piacra (is) tervezték.
Németországban a szerelvények bekötésekor szigorúbban veszik ezt a bal oldali fázis-konvenciót. Az elosztó belső áramköre fixen a bal oldali villán várja a fázist. Ha a fali aljzatban Ön pont fordítva kötötte be (jobb oldalra a fázist), az elosztó azonnal jelzi a „Verkabelungsfehler”-t (kábelezési hibát), amíg meg nem fordítja a dugót.Mi a teendő?Mivel saját kezűleg csinálta és a színhelyességre figyelt, nincs ok az aggodalomra. A földelés (zöld-sárga) a legfontosabb, és az a képek alapján (a zöld lámpa világítása miatt) tökéletesen működik.Ha zavarja a dolog, nem kell az egész házat újrakábelezni: elegendő a kismegszakító lekapcsolása (feszültségmentesítés) után az adott fali konnektort kicsavarozni, és a fekete/barna, valamint a kék vezetéket megcserélni egymással a két szélső kapocsban.Ha gondolja, a következő lépésekben segíthetek:Hogyan érdemes egy fáziskereső ceruzával gyorsan végigellenőrizni a ház többi konnektorát?Mire kell figyelni a feszültségmentesítésnél, ha mégis megcserélné a két emlegetett vezetéket?Az AI-válaszokban előfordulhatnak hibák". További információ
Pár napja vettem észre, most kötözgethetem az összes konnektoromat, máramelyik nincs így bekötve.És, hogy mikor jelenthet problémát:
"Mikor jelenthet ez mégis problémát? (Amiért a lámpa jelzett)Bár a gépek működnek, a felcserélt fázis/nulla a fali aljzatban hordozhat egy rejtett kockázatot:Lekapcsolt állapotban is feszültség: Ha egy egyszerű, egypólusú kapcsolóval ellátott lámpát vagy hosszabbítót dugna abba a konnektorba, a kapcsoló lekapcsolásakor előfordulhat, hogy nem a fázist, hanem a nullát szakítja meg. Ilyenkor a lámpa nem világít, de az izzó foglalatában továbbra is ott lesz a fázis (áram), ami áramütést okozhat izzocserekor
Sajnos én sem voltam eléggé figyelmes némelyik konnektornál.
Még jó, hogy volt ez a probléma itt, így most legalább tökéletesre kötöm be az összes konnektort. -
python1
veterán
Az sem mindegy, hogy melyik konnektorba, melyik helyre került a fázis és 0 vezeték, érts jobb vagy bal oldali bekötés, ha ez az ellenkező oldalra került, b@szhatott meg az áram.
Nálam ez volt pont most a hiba.
"Bár a törvény nem kötelezi, a magyar villanyszerelő szakmában van egy íratlan szabály (konvenció), amit a legtöbben követnek:Bal oldal: Fázis (L)Jobb oldal: Nulla (N)Közép / Felső pöcök: Védőföldelés (PE)Egy egyszerű megjegyzési szabály a szakmában: „A fázis van a szív oldalon (balra)”.Miért pont most jelzett be az elosztó?Az Ön által használt elosztót valószínűleg a német piacra (is) tervezték.
Németországban a szerelvények bekötésekor szigorúbban veszik ezt a bal oldali fázis-konvenciót. Az elosztó belső áramköre fixen a bal oldali villán várja a fázist. Ha a fali aljzatban Ön pont fordítva kötötte be (jobb oldalra a fázist), az elosztó azonnal jelzi a „Verkabelungsfehler”-t (kábelezési hibát), amíg meg nem fordítja a dugót.Mi a teendő?Mivel saját kezűleg csinálta és a színhelyességre figyelt, nincs ok az aggodalomra. A földelés (zöld-sárga) a legfontosabb, és az a képek alapján (a zöld lámpa világítása miatt) tökéletesen működik.Ha zavarja a dolog, nem kell az egész házat újrakábelezni: elegendő a kismegszakító lekapcsolása (feszültségmentesítés) után az adott fali konnektort kicsavarozni, és a fekete/barna, valamint a kék vezetéket megcserélni egymással a két szélső kapocsban.Ha gondolja, a következő lépésekben segíthetek:Hogyan érdemes egy fáziskereső ceruzával gyorsan végigellenőrizni a ház többi konnektorát?Mire kell figyelni a feszültségmentesítésnél, ha mégis megcserélné a két emlegetett vezetéket?Az AI-válaszokban előfordulhatnak hibák". További információ
Pár napja vettem észre, most kötözgethetem az összes konnektoromat, máramelyik nincs így bekötve. -
BandiHUN
veterán
Szerintem nulla-föld csere van ott. Alapesetben ugye ezek a villanyóránál egybe vannak kötve, viszont ha azon a körön van nagyfogyasztó, az "elhúzza" a nullát, és akkor feszültségkülömbség lesz a kettő közt, akár egy pillanatra.
-
denesdr
addikt
-
python1
veterán
-
python1
veterán
Akkor egyértelműen a konnektorral lesz a probléma, vagy azzal a körrel amivel a konnektor össze van kábelezve.
Lehet klíma, vagy töltő, pC tápegység. -
VoidXs
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
-
141672 - 141601
141672 - 141601 141600 - 141501 141500 - 141401 141400 - 141301 141300 - 141201 141200 - 141101 141100 - 141001 141000 - 140901 140900 - 140801 140800 - 140701 140700 - 140601 140600 - 140501 140500 - 140401 140400 - 140301 140300 - 140201 140200 - 140101 140100 - 140001 140000 - 138001 138000 - 136001 136000 - 134001 134000 - 132001 132000 - 130001 130000 - 128001 128000 - 126001 126000 - 124001 124000 - 122001 122000 - 120001 120000 - 118001 118000 - 116001 116000 - 114001 114000 - 112001 112000 - 110001 110000 - 108001 108000 - 106001 106000 - 104001 104000 - 102001 102000 - 100001 100000 - 98001 98000 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Építő/felújító topik
- Most a fejlesztőknek készít egyedi Windows 11 kiadást a Microsoft
- PlayStation 5
- Autós topik
- A régebbi GeForce-okra is elhozza a DLSS 5-öt az NVIDIA
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Gyúrósok ide!
- Apple Watch
- Crimson Desert
- További aktív témák...
- Megkímélt állapotú! Xiaomi Redmi 14C 4/128GB, 6 hónap garancia!
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Maximus XI / I9 9900K / 32GB DDR4 / RTX 2080Ti / 512 SSD
- Megkímélt állapotú! Xiaomi Redmi Note 12 Pro Plusz 5G, 6/128GB, 6 hónap garancia!
- BONTATLAN Google Pixel 9a Iris 5G 128GB 8GB RAM (1 Év gyári gari) Bolti ár:160k
- Szép állapotú! Samsung Galaxy A26 6/128GB, 100% akkumulátor, 6 Ciklus, 12 hónap garancia!
Ph-ban pont ezt szeretem, hogy bejövök és egy kicsivel fullhd méret alatti böngészőablakban rahedli infó éri a szemem és tud az agyam csoportosítva látni, rendszerezni, instant.
Meg frontoké is. Szerintem összeheggedte magát a reléje, mert nem tud kikapcsolni: az jelzi magáról hogy ki van kapcsolva, de nem kattan, nem kapcsol ki. Most pihenőre küldöm estére, holnap kipróbálom hogy esetleg megjavul-e. De nincs sok reményem. Bár fura hogy egyszerre döglöttek meg.
nehogy valami nagyobb baj legyen, illetve így kevésbé élvezhető a cucc.