- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HoTaZo
addikt
válasz
#08176384 #129990 üzenetére
Egy parkoló, benzinkúton vagyok az A10-en. Van vendégforgalom és itt hétvégező kamionos kolléga is rendesen. Savona és Ventimigla között elég gyenge szokott lenni a hálózat, de eddig mindig menet közben voltam, most hétvégézek itt először. Eddig az alagutakra gondoltam, de ezek szerint parkolókban is terhelt, gyenge a jel.
Viszont, amit írtál (... kevés hálózat erőforrás van a Telekom szerződésében a TIM-nel) az érdekelne, hogy mit is jelent.
Érdeklődtem már a Telekomnál, hogy van-e listájuk országok régióira lebontva, hogy melyik szolgáltatóval tudok a legjobb kapcsolatot létrehozni. Nem igazán értették a kérdésemet... " "
Általában a Yetteles kártyát használom, mert azon 50GB van és elég jól működik a legtöbb helyen (folyamatosan megy az internet rádió).4Grider : ... Nem tudhatom.
Oliverda : Végig próbáltam mind, nem tudott csatlakozni a Windtre-re se. Van amelyiket (Iliad) tiltottnak jelezte. Szombat reggel 8-tól vagyok itt, volt időm tesztelni.
-
válasz
#08176384 #129803 üzenetére
Bár tök jó dolognak tartom az esimet, ilyen és hasonló problémák miatt váltottam vissza a munkára használt számomnál fizikai simre. Egyszerűen nem tehetem meg azt, hogy egy-két napig ne legyek elérhető, az nekem sokba kerülne. Amikor esimes voltam, át akartam tenni másik telefonba, akkor én is beleütköztem ebbe, hogy most nem lehet, mert a webes felületen ez éppen nem működött. Akkor mondtam azt, hogy oké, akkor legyen fizikai, azt még egy butatelefonba is át tudom tenni szükség esetén.
És hozzá nem értőként még több esimmel kapcsolatos problémára számítok a közeljövőben, mivel a dominósok esetén is elérhető lesz az esim, valószínűleg jóval több igény lesz rá. -
Oliverda
titán
-
Oliverda
titán
-
Oliverda
titán
válasz
#08176384 #129577 üzenetére
Melyik országban kell helyi lakcím és/vagy adószám a prepaid kártyához? Tőlem Amerikában, Kínában, Tajvanon, Japánban, Hong Kongban, Szingapúrban, Mauritiuson, illetve Indonéziában sem kértek az útlevélen kívül semmi egyebet.
"Aki pedig innen hív, annak nemzetközi hívás nem kevés pénzért."
Manapság már elég tudatlannak kell lenni ahhoz, hogy a különféle VOIP megoldások tengerében valaki nekiálljon mobilhálózaton nemzetközi hívásokat bonyolítani. Megfelelő mobilnettel az olcsó telefonálás is ki van pipálva.
A Vodafone pedig napijegyben lehet, hogy jó, de minden másban egy katasztrófa.
-
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
#08176384 #129566 üzenetére
Mármint Abadubába?
-
adika4444
addikt
válasz
#08176384 #129439 üzenetére
Köszi neked és a többieknek is aki reagált! Nem hosszabbított, hanem változtatott az előfizetésen, gondolom ez játszott közre. Nem idegen szám, az övét írja, csak ahogy beállítottam az új SE-t, és életrekelt az esim, a fizikai azzal a lendülettel megszűnt működni, engem meg marhára zavart, hogy most én vagyok ennyire felületes, vagy ez így üzemszerű. De végül is akkor lehet utóbbi.
-
kchris78
veterán
válasz
#08176384 #129245 üzenetére
ez így van de kérdés mennyi user fog ráakaszkodni otthoni net kiváltást szolgáló módon az 5G-re. És az állomás uplinkjét nemcsak az 5G hanem a 4G is "eszi". A mostani frankón kinéző 3-900Mbit addig van míg magad vagy egy állomáson kb.. Jön 1-2 tucat torrentező youtubeozó netflixező user és mindjárt nem lesznek ilyen szépek ezek a számok. Akárhogy is, a fix netet még csak az 5G se fogja kiváltani, főleg ha a területen nem a userek egy része hanem kb mindenki azt használja mert nyárra nem fognak semmit se beköttetni.
-
totron
addikt
válasz
#08176384 #129236 üzenetére
Az egész lekapcsolósdi a kékLED-ellenes maffia műve (soha többet nem fogom látni a modememen a 3G-t mutató, leggyönyörűbb kijelzést).
A Telekom nálam is szarakszik netileg 1-2éve már, igaz, ez a kiegyensúlyozott és hibátlan működésből való visszaredukálódás "csak". Igaz, nem 4G sebességeken történt a hosszú távú mintavétel. A lakatlanság lefedése valahol szimpatikus, a vízfejűség ellentettje. Egyben kedvez majd azoknak is, akik túrázás során sem tudnak leválni a digit anyacsöcsről. Jó lesz ez, csak jöjjön el megint egy lassítós netes trend.
-
bociusz
aktív tag
válasz
#08176384 #129100 üzenetére
Érdekes, pedig az elmúlt hetekben kezdtek az eddig 10 MHz széles B1 blokkok 20 MHz szélességűre "nőni". Ennél szélesebbet a 4G szabvány nem is enged. Ez 64QAM esetén 150 Mbit/s, 256QAM esetén 195 Mbit/s-sel növeli meg az elméleti maximumot. Lehet persze, hogy a növekvő forgalom ezt el is szívja.
-
kchris78
veterán
válasz
#08176384 #128959 üzenetére
pedig az van hogy a 4G elvileg tud QoSt nem?
Vagy ekkora forgalmat vitt el a 3G amitől a 4G fejreállt?
Gondolom kellene a refarming azonnal plusz spektrumokkal a 4Gre.(a telefonálás része tudom nem vicces de talán ha a zemberek kicsit sávszélesség spórolósabban használnák a mobilnetet akkor nem kattanna így meg..)
Szerintem sokat nyernének, így hogy mostmár a vodanak es telekomnak is van vezetékes üzletága ha spéci balatoni csomagot adnának és akkor tömegek nem a mobilnetet használnák ottani netet biztosítja. -
Kbali
nagyúr
válasz
#08176384 #128915 üzenetére
Nekem inkább jó tapasztalatom van: beszerelési időpontegyeztetés, hibabejelentés, vásárlás: mindig gyorsan túljutok rajta és jó helyre irányít. Nem kell szabadszövegesen körmondatokban megfogalmazni, hogy mit szeretnél, ha pedig eldöntendő kérdéses, akkor igen-nem és kész. Nem küzdeni kell vele
jelenleg az AI ennyit tud, de még mindig jobb, mint mondjuk a Voda kezelőre várni 1,5-2 órát.
-
kchris78
veterán
válasz
#08176384 #128827 üzenetére
Hát biztos hogy a refarming nem egyszerű dolog és most egy átmeneti állapot van amíg le nem kapcsolják az egészet úgy ahogy van... Aztán jöhet valami normális allokáció.. Szerintem ezzel az egész év kb el fog menni.. De őszre csak lesz valami pozitivabb dolog érzékelhető, legalábbis remélem. (nekem amúgy nincs semmi gondom, de speed testeket nem nagyon csinálok mert 25GB havi forgalmamból egy 5G párszáz MBites teszt többszáz MBot visz el..)
-
bksgbr
tag
válasz
#08176384 #128703 üzenetére
Ez igaz lehet, de azért csak felengedték a Dominósokat is 4G-re, a VoLTE és most már a VoWifi is megy a Dominósoknak (persze megfelelő kézülékkel).
Ezzel csak azt akartam jelezni, hogy csak sikerül azért az új funkciókat a régi elvault rendszerű Dominósoknak is bevezetni, persze természetesen csak később, először az előfizetésesek kapják meg mindig ezeket (amivel nekem nincs különösebb problémám). -
slice14
veterán
válasz
#08176384 #128627 üzenetére
Ha annyira tré az 5G, akkor lehet már jobban jársz a 4G only-val.
Egyébként meg úgy tudom, hogy a Telekom nem garantál semmit mobilnet téren.ui: Én is mobilnetet osztok itthon. Itt se 5G lefedettség, se 5G eszköz (kivéve a telefont). Gondolkoztam én is külső antennán, de azért a + 10-15 Mbit-ért felesleges számomra. Jelenleg kb 20-23 / 8-10 Mbit sebességgel is elvagyok otthoni használat (böngészés, streaming...) mellett.
-
-
MadMancs
veterán
válasz
#08176384 #128385 üzenetére
Na ez nekem új. Köszönöm az információt.
Ebben az esetben 2 lehetősége is van fórumtársnak eSIM re a szám megtartásával.
Azt mondjuk nem tudjuk konkrétan mire használja privát előfizetést, azaz mindenképpen szüksége van e spec domino opciókat (korlátlan net, korlátlan beszéd, maraton). -
Renwick
őstag
válasz
#08176384 #128269 üzenetére
Telekomnál a pre-paid ügyfél mindig is second class citizen volt és lesz is - 5G, eSIM, VoLTE, VoWiFi mind olyan szolgáltatások, amit később kaptak csak meg (ha egyáltalán) ezek az ügyfelek. Látok ebben amúgy rációt, különösen elnézve a pre-paid szegmens folyamatos zsugorodását.
-
Apollo_21
addikt
-
Tamás34
senior tag
-
tibor23
senior tag
válasz
#08176384 #125017 üzenetére
Én úgy látom, hogy a Telekomot nem igazán foglalkoztatja, hogy a mobilnetes lefedettsége a gyéren vagy egyáltalán nem lakott vidékeken elfogadható legyen. Márpedig erre a B8-as 3G sugárzás a leghatékonyabb, de még a B1 3G is nagyobb lefedettséget ad, mint a B20 4G. Most jelenleg a Telekomnak szinte kizárólag olyan helyeken van még 3G-je (csak B1), ahol nem lefedettséget növelnek vele, hanem sűrűn lakott, frekventált helyek. A másik 2 szolgáltató emiatt jobban lefedett mobilnettel ezekben a gyéren+nem lakott területeken, de azok is nagyon erőlködnek a 3G lekapcsolásán.
Az meg irtó nagy mese, hogy a lekapcsolt 3G frekik egyből átterhelődnek 4-5G-re. A Telekomnál alig látok B1 4G sugárzást vidéken, de B4 (1800MHz) 2G-t igen. 900MHz-es 4G-t szerintem meg még nem látott senki, de értelme sem sok van. -
Tüske0614
aktív tag
válasz
#08176384 #125017 üzenetére
De jó hogy feljött ez a téma ! múlt héten Pécsre utaztam vonattal lefelé semmi gond nem volt talán 2x nem volt hálózat de visszafelé meg szinte sehol .Csak E volt meg semmi .Ahogy Bp felé közeledtünk akkor talált magára a telefon . .. Budapest Siófok vonalon úgyszintén csak visszafelé nincs hálózat valaki.tudja miért van ez ?! Másik! 12 minit vettem egyszer volt hogy 100 fölött volt a net sebességem 60 az általános (Budaörs). :/
-
4Grider
félisten
válasz
#08176384 #124415 üzenetére
Horvátoknál az összes frekvenciát összefogják ami csak létezik, de optikai hálózatuk a tengerparton alig van, így a mikrós felhordó az elsődleges. Az a szolgáltató, aki ténylegesen korlátlan netet ad, az estére eléri az egy Megabit alatti sebességet. Amelyiknek meg a korlátlan netje napi 10 GB-ot jelent lassítás nélkül az meg megy akkor is 100 Mbps-al.
-
kchris78
veterán
válasz
#08176384 #124400 üzenetére
egyetertek. A Balaton Telekom lefedettsege elegge kivannivalokat hagy maga utan.. Most voltunk Foldvaron es meg TERERO is alig volt.. Folyamatosan ugralt B20 B3 kozott.. Telefon alapbol sokkal tobbet fogyasztott a gyenge jel miatt. Ugyvezeto ugyanezt mondja Szabadi-Sostora.. Nem hiszem el hogy nem lehet ezeket a feher foltokat kijavitani. Bele kellene hogy ferjen hogy legalabb valamennyire a nyari forgalomra tervezzek a lefedettseget/terhelest.
-
4Grider
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Microsoft Word topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Elektromos autók - motorok
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kedvenc zene a mai napra
- Mercedes topic
- Diablo IV
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- SZÉP Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Eladó Apple MacBook Pro 13" A1706 (Late 2017, Silver - EMC 3163)
- Amazfit GTR 2 Classic okosóra dobozában töltőkábellel
- Mac mini M1 chip 8 magos CPU-val, 8 magos GPU-val
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest