Hirdetés
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Magisk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
-
Mobilarena
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
TestamentDNR
üzenetére
láttam én is
úgy érzem azt most nem adom el, nem is kezdem árulni 
-
JulesTS
addikt
Biker-nek van ilyen:
https://www.raceroomstore.com/shop_en/list_page?cat=22
Úgy tudom, hogy FFB nincs benne, csak rezgető motor, de a két analóg kar nyomásérzékelősek is, szóval lehet vele trailbrakingelni. -
Laby
őstag
válasz
Beantech
üzenetére
Megmondom őszintén amikor kormányon volt kijelzőm, akkor nem nagyon használtam, mert azokon mindig gyári számomra haszontalan infós kijelzők voltak. Vettem külön dashboard-ot, arra Simhub-ból van több nagyon is hasznos dashboard-ok, azokra nagyon rászoktam. Ez ugye a GT kormány fölé a bázisra van helyezve, kb mint egy valós autóba. Ott jól látható, olvasható.
Ha a kormányon lenne, akkor lejjebb kell nézni, de biztos megszokható az is, de szerintem csak akkor van értelme ha Simhub kompatibilis egy kijelző.
Gyáriak általában ugyan azokat írják csak, amit amúgy is látsz a monitoron a játékokba kijelezve, szóval nincs sok értelme.
Rally esetleg más téma, mert ott kevesebb infó kell, abból vannak jó gyári megoldások is, de ott is azért hasznosabb ha van Simhub kompatibilis kijelző. -
-
Archttila
veterán
Sziasztok!
Meglevő G29 /és majd leendő Fanatec DD Pro/ setuphoz ajánlanátok nekem megfizethető, (50-60k) stabil állványokat? Mondjuk ha irtok 3 konkrét típust az nekem tökéletes! (amazon.de is OK)
-
fatal`
titán
válasz
Beantech
üzenetére
Szerintem egy fix dashboard hasznosabb. Persze egyéne válogatja, én főként rallyzok, feljebb raktam a monitort és azt a kameranézetet használom, ami a műszerfal tetejétől mutatja, a kormány meg a dashboard meg előttem van.
De az egyik sem is egy opció és olyan kameranézetet használsz, ahol a dashboard előtted van a monitoron (vagy simhub overlay). Rallyban így nekem sokat kitakartak a cockpit elemek (EA WRC), tükör meg nem kell itt.
-
válasz
Márton
üzenetére
vr nagy elmeny, ha birod gyomorral, de a projektorok altalaban nagy latencyvel dolgoznak, jatekra a legtobb(!) "alkalmatlan", plane h irod is h zavar ha a kepernyon kesik a kormanymozgas... (ami amugy gyors valaszideju kijelzovel is kesik/kesHET, bar jateka is valogatja)
"Kanyarokban zavart, hogy nem azonnali a reakció a kijelzőn, úgy mint billentyűzet esetén." - persze lehet mas kesesre gondolsz itt, momom regen volt, de nem remlik h kormany input maga kesett volna, ellenben a kepernyon a kormanymozgas sokszor elegge......
-
Én azon gondolkozom hogy egyébként hasznos egy kijelző a kormányokon alapvetően?
Én most elég magasan ülök de ha lentebb ülnék akkor sem tudom menynire tudnám figyelni a kormányon a kijelzőt főleg ha közben tekergetem is a kormányt. Jobb ha van kijelző a kormányon vagy inkább egy fix dashboard valami tartón hasznosabb? -
Laby
őstag
válasz
RobbyJr
üzenetére
USB azért kell hogy működjenek a gombok, kijelző, mivel nincs vezeték nélküli csatlakozása a bázisokhoz, mint egy gyári Simagic kormánynak. Vagyis van, de csak Conspit bázishoz való.
Szóval USB mindenképp kell, hogy működjön a tekergetésen kívül bármilyen funkció.
Conspit egy univerzális felfogatást ad a kormányhoz, amihez kell egy Simagic QR.
Ha nem akarsz Evo-t, akkor a legolcsóbb Simagic QR elég neked, elektronika sem kell bele. Így egy USB hosszabbítóval kell közvetlenül a PC-be dugni a Conspit-et.
(Fanatec-nél ez nem igaz, mert ott kell a bázisnak a jel, hogy Fanatec kormányt dugtál be, különben nem lesz force feedback. Oda kell egy [Simube elektronikás QR] ami átveri a bázist, mintha Fanatec kormány lenne csatalkoztatva vagy Podium HUB.)Ha Evo-d lesz/lenne, akkor lenne értelme a QR-A új Simagic QR-nek, mert akkor nem kéne USB hosszabbítózni, hanem mehetne a QR-en lévő USB-be a Conspit.
A "kaptam" szó az félreérthető volt, mert Simhome Istvántól kaptam, nem a Conspit-től a kormányhoz.
Azzal számolj, hogy a Simagic QR + Conspit átalakító hosszít egyet a kormányon. Tehát ha több perecet használsz, akkor más lesz a kormány távolságod a Conspit-nél, mint egy gyári QR-es perecnél. Úgyhogy ha nincs sín az ülésen és a pedálon is, akkor macera tud lenni. -
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Az igen, FX Prórol váltasz? Pedig az is komoly kormány.

Mondjuk sokan mondták, hogy mivel nem Simhub kompatibilis, így az nagy negatívum a kormánynak.
Majd az új Simagic Zeus lesz ütős ha megjelenik.
-
ForRedGlory
félisten
Holnap fogom normálisan tesztelni, egyelőre csak összedugtam, plusz beszereltem a Sim-Lab floor platet. Mit össze nem szoptam vele... mivel szép nagy kezem van, egy élmény volt hozzáférni alulról.

Maradjunk annyiban, hogy pár napon belül a Simagic FX Pro megy fel hardverapróra. Formára egyébként nekem az FX Pro sokkal jobban tetszik (szép íves, nem baltával faragott), de a Max 01 minőségibb érzést ad.
Egy nagy negatívumot tudok kapásból mondani (legalábbis nálam annak számít). A Conspiten csak 2 pár pillangó van (ugye a váltó és a kuplung), míg az FX Pro-n 3 pár van és én a legfelő kettőt arra állítottam, hogy jobbra és balra nézzek a kocsiban. Ez nagyon fog hiányozni, de majd lehet a kuplungra állítom.

A másik ami hirtelen feltünt a fogása. Csúszósabb, mint az FX Pro. Be kell majd tekernem valamivel szerintem, bár lehet kestyűben jobb lesz, mint csupasz kézzel.
Szóval még sokat nem tudok mondani, de az első benyomás nagyon meggyőző.
-
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Köszi!
Utána olvasok majd mi kell hozzá. Megvan az új bázisnak is az előnye, de csak a kormány miatt nem akarok cserélni, max ha bedöglik.
-
ForRedGlory
félisten
válasz
RobbyJr
üzenetére
Kell hozzá a QR-A, amibe ha beledugod a kormány USB csatlakozóját, akkor zokszó nélkül menni fog az Evo-val. Illetve csak akkor, ha a bázison lévő Type-C-t és USB-A-t is bedugod a PC-be. Amennyiben egyik vagy másik van csak bedugva, akkor a vagy a kormány nem működik megfelelően, vagy a bázis.
Olvastam redditen délután, hogy elvileg a QR-A-n keresztül nem tud felvenni a kormány elég feszkót, gondolom/lehet ezért kell az Type C-t is bedugni a PC-be, mert onnan kap plusz kraftot.
A régi bázisról nem tudok nyilatkozni érdemben, de mennie kell, ha a kormányt közvetlenül USB-n összekötöd a PC-vel.
-
Márton
nagyúr
válasz
Bandit21
üzenetére
Áá, nagyon kezdő vagyok, bőven jó lesz az R3, még a 120-as áron is remeg a kezem a buy now gombon. Persze tudom, hogy ez jó árnak számít. Csakhát ez hobbi, amire alig van időm, de nagyon érdekel. Amúgy van Quest 3 és projektor is itthon. Gondolom mindkettőn nagy élmény lenne.
-
Ez az USB dolog a Simhub miatt kell? Vagy a képernyőt ha akarom állítani, akkor muszáj összekötnöm a géppel nem?
Illetve mi az, hogy te az új QR-t kaptad hozzá? Alapból csak a Conspites jár nem?
Én nem tervezek bázist cserélni, mert tökéletes az Alpha, de jó lenne, ha a kormány Simhubbal kommunikálna. -
Laby
őstag
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Ohhhhhh baszki, na erről nagyon érdekelne a véleményed.
Ezzel szemezek már egy pár hónapja, hogy lecserélem a Conspit 300 GT-met. Csak az annyira ár/érték bajnok egy cucc, hogy nagyon pénzkidobás lenne azt eladni és erre cserélni.
Kinézetre jobban bejön a 290 GP, de az nem Simhub kompatibilis. A gyári dashboard-ok meg teljesen haszontalanok szerintem. Max 01-el szemezek a Simhub kompatibilitás miatt, de mivel van külön dashboard-on ezért tudom egy ideje türtőztetni magam, de nem tudom ez meddig fog tartani...
#81355RobbyJr
Régi bázisra is tudsz venni új QR-t, csak azon az USB-t nem tudod még használni, csak majd akkor ha Evo-ra váltasz.
Én is régebbi Simagic bázison kezdtem el a 300 GT-vel a játékot, és az új QR-t vettem/kaptam hozzá, de ki kellett usb hosszabbítóznom.
Szóval ha nem tervezel Evo-ra váltani, akkor felesleges az új QR, úgysem működik az USB, ha tervezel arra váltani majd egyszer, akkor érdemes akár már most azt megvenni és később hasznos lesz az USB. -
Márton
nagyúr
válasz
Bandit21
üzenetére
Értem, köszönöm a részletes választ!
Így már értem, mi, hol, merre.
(amúgy azt hiszem a fékpedál állítható rajta jobbra-balra)Barell:
én sajnos nem tudtam még megkedvelni a Momo-t, lehet bennem vagy a beállításoknál van a hiba, de nekem mindig is nagy volt a "delay". Kanyarokban zavart, hogy nem azonnali a reakció a kijelzőn, úgy mint billentyűzet esetén. Vagy csak anno túl arra állt rá az agyam a régi szép időkben? (Screamer 2, TDU, Colin, stb.)
-
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Akkor csak a Simagic új QR csatija kellett neked pluszba?
Nekem a régi bázis van, így gondolom nekem a régi csati kell + USB csatlakozó. -
válasz
Márton
üzenetére
Azért nincs róla infó mert senki se vette meg.
Ennek pedig több oka van.
Pár gyártó csinál tízen éve dd kormányokat.
Pár gyártó csinál tízen éve játékvezetőket.
A metszet kb 1 fős a fanatec.
Sokan felérték mellé fölé az elmúlt időben de erről kar vitát nyitni mert az a több száz ezer Ft arkategória.
Ott ahol Te nezelodsz kevesebb jár kevesebb pénzért de annak épp ezért igazán jónak kell lennie.
Ez akkor van meg ha van tapasztalat. Még a Logitech és a thrustmaster is új beszálló a 2&300 ezres dd kategóriaban.Nem utolsó az utólagos paraméterezhetoseg.
140 ért a kinézett turtle kormány nem jó.
1 Nem jó mert gyönge. 3.2 nm
120 körül a moza R3 3.9 nm
155 ért a Fanatec alap szett úgy 5 nm hogy 25 ezres DIY táppal 180 ből 8 nm lesz (22 ezer Ft 1 nm míg a turtle esetében 43 ezer...)2 nem jó mert műanyag alju játék pedálja van amit nem lehet se kuplunggal kiegészíteni se moddolni a féket se LC -re alakítani se pedál köz távolságot állítani.(Előbbi a moza utóbbi a fanatec)
3 nem jó mert nem tudsz hozzá olcsón GT add on perecet (Monza) vagy mindenféle perecet ( gt F1 Rally akármi 60-100-200-300-400-1400 ezer Ft ért akár) venni (Fanatec).
4 Nem jó mert nativan egy csomó játék valószínűleg fel se ismeri a szoftveres háttere nem tíz éve fejlődik.
5 nem jó mert ha itt senkinek nincs (topic táblázatba lassan 100 fő töltött adatot elég reprezentatív) akkor nem fog senki tudni sejteni.
6. Eladni se fogod tudni.
7. Nagy eséllyel a rögzítő szettje nem tartos és a piacon lévő rig eken nincs furat hozzá.
Nem leszolni akarjuk láttam nemrég dd választo YT videót égnek állt a hajam tőle amennyi vackot ajánlottak benne.
Jó hogy kérdezel de túl sokan túl sok minden próbáltunk már ahhoz itt hogy ha valami nem jó akkor az okkal nincs itt.
-
TestamentDNR
senior tag
válasz
TestamentDNR
üzenetére
Amugy a KS Pro-n van hatul is ket gomb, illetve a kis
joystickek tekerhetoek is (funky switch)… nagyon jonak tunik ez. -
aktív tag
Kicsit késve ugyan, de erre is járt a Jézuska.

-
Barell
őstag
válasz
Márton
üzenetére
Ha csak alkalmi játékos vagy és egy jó kis öreg Momo-d van, ami nekem is volt és úristen de szerettem... akkor egy Moza R3 Jobb választás. A PC verzó 120e forint még mindig pl a Konzolkirálynál. Ehez ha mégis kicsit több kedvet kapsz rögtön tudod bővíteni kuplunggal még a turtle teljes pedál cserét igényel ez esetben. Tudsz hosszá venni F1 vagy nagyobb átmérűjő kerek kormányt stb stb. Nekem is ez van, kézifékkel, H és szeki váltóval. Nálam csak drift és rally megy, több mint elegendő az ereje, de AC/AC Evoban kőrözni is teljesen rendben van.
-
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Ez jó cucc. Conspitek nekem is tetszenek. Milyen bázisra megy?
-
Márton
nagyúr
-
Lac-coo
őstag
ezen a helyen nem értem miért eröltetik a rotarykat .....
-
-
zsozsa74
őstag
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Jól néz ki!
-
ForRedGlory
félisten
-
Márton
nagyúr
üdv,
a kereső nemigen ad találatot itt a
Turtle Beach VelocityOne™ Race KD3 kormányról.
Van már valakinek? Vélemény?
Ebben az árkategóriában van jobb?Buék
-
válasz
RobexX10
üzenetére
Valóban. Ha nem lenne sima KS-em akkor ennyiért ezt nagyon jó vételnek tartanám. Meg a CS Pro is egész jópofa. Kicsit ízlelgetem is hogy lecserélem a rally kormányomat (ami csak egy alap perc meg QR), meg a sima CS-t egy ilyen CS pro-ra és akkor két pereccel le van tudva nálam minden.
Aztán majd használtan, vagy blackfiday vagy mittudomén veszek egyszer egy ilyen csilli-villit is. -
RobexX10
aktív tag
-
RobexX10
aktív tag
válasz
Gomez86
üzenetére
MOZA KS Pro Steering Wheel viszot elég jó ára lett szerintem 349€
-
v2
őstag
válasz
TestamentDNR
üzenetére
[link] Itt keresgélj
-
drsanya
aktív tag
válasz
TestamentDNR
üzenetére
Attól függ mivel játszol, iRacingnek pl van.
-
fatal`
titán
válasz
TestamentDNR
üzenetére
Nincs, általában ez a topic funkcionál általános beszélgetéseknek. Ezen kívül az összes simnek van külön topicja, a témaösszefoglalóban bent vannak a linkek (bár lehet, hogy 1-2 újabb simnek hiányzik onnan a topicja, pl. AC Rally).
-
TestamentDNR
senior tag
Van eseteg sim jatekokra kibeszelo topic ami elkerulte a figyelmemet?
-
pointer4
tag
válasz
TestamentDNR
üzenetére
Fotókon királyul néz ki

Láttam a napokban egy videót, egy műanyag dobozba belülről (amúgy éppen mágnessel) papírtörlőket erősítettek fel, amiket átitatták acetonnal, és annak a "párája" a lezárt dobozban elkezdi gondolom feloldani a műanyagot, és a felületről nagyon szépen eltűnteti a nyomtatás nyomait.
Á, meg is van egy ilyen videó.
Csak nem tudom milyen anyaggal működik, lehet csak ABS. -
TestamentDNR
senior tag
Egy kis 3dt.hu tuning!
-
Én 240hz-en játszom, és jobban a szememet zavarja, ha pl. beesik ilyen 130-140 körülire, én már azt észreveszem, hogy nem olyan sima mint 240-en. Szóval jobban a szememet zavarja.
Kormányon nem veszek észre késést, jól reagál mindenre gyorsan, azzal nincs gondom.Aki nagyon lebutított grafikával tolja, az csak azért teszi, hogy meglegyen a kellő fps számára. Nyilván azért én is adok a kinézetre, de manapság egy médium beállítással is szép játékot lehet kapni.
Engem sose vonz ez a max grafika, mert akkor egy 5090 is kevés lenne nekem, mert nem bírná tartani a fix 240-et sehol.
-
Géjza
őstag
válasz
RobbyJr
üzenetére
Legyen jó is, de legyen szép is szvsz (legyen meg a húbammeg ez de jól néz ki érzés is). Van pár streamer, aki nem tudom milyen vassal nyomja, de pl kikapcsolt árnyékkal mennek, olyan, mintha lebegne az elötte menő autó a levegőben, borzasztó látvány, mintha nem is az úton menne. Lehet butítani, de azért na.
-
Géjza
őstag
válasz
RobbyJr
üzenetére
Kérdés, hogy mi a szűk keresztmetszet. Lehet a 240Hz-es monitorral 4ms késleltetésed lenne csak (144-en ez 7ms), miközben a bázisok általában ennél jóval nagyobb késleltetést visznek be. VNM tud 3ms-et, simucube sc2 pro 7-et (dan suzuki méricskélte őket össze). Szóval ha nem vnm bázisod van, akkor szinte tök felesleges a 240hz-es monitor, mert eleve lesz egy szép késleltetésed, ami a bázisodból jön. Lehet pár ms-kel hamarabb észreveszed a történést (már ha ennyit észreveszel) a gyorsabb monitoron, de a bázisod mire átviszi a reakciódat, összességében nagyobb lesz a késleltetésed, mint egy 144Hz-es monitoron egy vnm bázissal.
De fogalmam nincs, hogy a gyakorlatban ezek a pár ms-ek - akár monitor, akár bázisoldalon - észrevehetőek-e szimeknél avagy nem.
Monitoroknál a 60->144Hz ugrást nagyon észre lehet venni, a 144->240-et nem hinném/tudom. -
válasz
TestamentDNR
üzenetére
Kinek mi a szép. Látvány nálam másodlagos. Fizika az fontosabb.
Low médium beállításon játszom, és nekem nem csúnya.
Viszont sokkal jobban fut mint egy ACC, AC Evo, vagy AC rally. -
Géjza
őstag
válasz
tome0001
üzenetére
Ja még annyit csak, hogy a 4080 az 5070Ti-vel van pariban kb, az 5070 meg a 4070S-sel nagyjából. Tehát szerintem egy 4070S/4070TiS/5070 is elég lehet kihajtani egy ekkora monitort dlss-sel 144Hz-ig, egy 4080/5070Ti már bőven optimális hozzá. Efeletti kártyák a 240Hz-es variánshoz kellhetnek, de szerintem szimben nincs akkora difi 144Hz és 240Hz között, mint mondjuk kompetitív fps-ben, ahol már 500Hz felett tartanak. De ezt majd megszakérti, aki 240Hz-en tolja a szimeket, hogy valóban nincs nagy difi a kettő között avagy mégis van.
-
drsanya
aktív tag
Talán annyival egészíteném ki a tegnapi próbálgatások okán, hogyha van VRR, nagyjából mindegy, hogy mennyivel megy. De nyilván én is limitáltam a játékot, nem megyek 144hz fölé. Azon belül meg tökéletes, bármennyi az fps. Legalábbis 60 környékéig, ott már lehet érezni kicsit, de afölött tökéletesen "folyik" a kép.
-
Géjza
őstag
válasz
tome0001
üzenetére
5070Ti-m ACC-ben max graf felett (dlss quality-vel) gyakorlatilag mindig fps limiter fogja meg és sokszor 70-80%-on megy csak. DLAA-val is nagyrészt 143fps-sel megy, bár ezzel azért néha benéz 110-120 fps-re is, közben végig maxon megy a vga 320W körül kajálva (dlaa megdolgoztatja rendesen, cserébe álomszép - dlss is az, csak a távolban menő autókon vagy a pálya melletti légkábeleken - pl suzuka, mount panorama - azért látszik az "optimalizáltság", ha közelebb érsz kisimul az is). Sima 5070 is lehet kihajtja a 144-est dlss-sel. LMU kb ugyanez.
-
Géjza
őstag
válasz
TestamentDNR
üzenetére
Nem tudom milyen VA-kat nézegetsz, de pl alzánál a 144Hz-es philips evnia 330k, van belőle felbontott 290-ért éppen. Ez kb verhetetlen ár egy ekkora oledért.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Gyúrósok ide!
- League of Legends
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gmail
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Linux kezdőknek
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Eladó Latitude 5520 15.6" FHD IPS i7-1185G7 NVIDIA GeForce MX450 16 512GB gar
- Apple watch ultra 3 hibátlan 2026.11.10. Apple jótállás
- Samsung Galaxy S22 Ultra 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi 15 5G 4/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Fotó állvány eladó
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Google Pixel 10 Pro 5G Porcelain AI-fotó varázs, Super Actua 120 Hz 128 GB
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4248,100% Akksi
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
úgy érzem azt most nem adom el, nem is kezdem árulni

Remélem ma jut rá időm összerakni őket.