- Itt az első fotó a Galaxy S26 FE-ről
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
86133 - 86001
86133 - 86001 86000 - 85901 85900 - 85801 85800 - 85701 85700 - 85601 85600 - 85501 85500 - 85401 85400 - 85301 85300 - 85201 85200 - 85101 85100 - 85001 85000 - 84901 84900 - 84801 84800 - 84701 84700 - 84601 84600 - 84501 84500 - 84401 84400 - 84301 84300 - 84201 84200 - 84101 84100 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-05-24 14:33 Téma összefoglaló
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója majd 2025-ös konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TestamentDNR
senior tag
Kicsit elmaradtam munka miatt, orom volt 170 kommentet vegig olvasni. Orulok, hogy nem allt meg az elet!

JulesTS, orulok, hogy tetszik az SC2.
En nagyon VRS-el szemezek… de nyugtatom magam.
-
JulesTS
addikt
-
Hummin
tag
Itt a topikban eddig kormány, ülés kapcsán jött fel a személyes bolti vásárlás, Mogyoródi boltot szokták ajánlani. Gondolom ez áll kesztyűre, cipőre is. https://bpracing.hu
-
Laby
őstag
Láthattál (volna, ha érdekelne) több remek ellenpéldát is az állításaid megcáfolandó.
A legrégebbi technológiás DD-t összehasonlítani egy új csúcs kategóriás erősebb bázissal rendkívül meglepő az eredmény, mondhatom. Legkevésbé sem támasztja alá a meggyőződésed.Ha nincs releváns tapasztalatod, akkor nem hiszem hogy jogos Fanatec haterkedni. Van ok nem szeretni a márkát, csak szerintem pont nem ilyenben, főleg nem annak aki ki sem próbálta azokat a dolgokat amiről szakért (értelemszerűen nem Jules-ra gondoltam).
-
Marci79
senior tag
Milyen “nem normális” Fanatec bázissal vannak tapasztaltaid ami miatt nem ajánlod?
JoolsNOS#86124
A drágább az a podium hub Simube verziója, mehet rá button module, váltó module…stb. a kormányon kívül (plusz USB-vel összekötöd a géppel ha aftermarket a kormány).Az enable FFB QR2 meg csak egy sima QR2 amire rácsavarozod a kormányod és USB-n összekötöd a géppel (ha szükséges). Simán csak annyit engedélyez, hogy tudd Fanatec bázison az aftermarket kormányt használni, mert ha nincs benne a chip, akkor nem ad FFB-t a bázis, mert szükséges neki azt érezni, hogy egy Fanatec kormány van a bázison.
Utóbbiból használok 1-1 darabot, Cubecontrols és Aliexpress-es kormányaimhoz. Utóbbin nincs gomb, így nem kell USB-vel sem összekötni, Cubecontrols-hoz értelemszerűen szükséges.JulesTS esetében láthattál egy remek példát az állításaimat bizonyítandó.

#86123 Phobion: A race-shop.hu oldalán vannak jók és a visszaküldés is egyszerű, totál korrektek voltak velem is. A cipőt (RRS) náluk vettem és az első Sparco (külső varrásos) kesztyűmet is.
-
Marci79
senior tag
-
Laby
őstag
Milyen “nem normális” Fanatec bázissal vannak tapasztaltaid ami miatt nem ajánlod?
JoolsNOS#86124
A drágább az a podium hub Simube verziója, mehet rá button module, váltó module…stb. a kormányon kívül (plusz USB-vel összekötöd a géppel ha aftermarket a kormány).Az enable FFB QR2 meg csak egy sima QR2 amire rácsavarozod a kormányod és USB-n összekötöd a géppel (ha szükséges). Simán csak annyit engedélyez, hogy tudd Fanatec bázison az aftermarket kormányt használni, mert ha nincs benne a chip, akkor nem ad FFB-t a bázis, mert szükséges neki azt érezni, hogy egy Fanatec kormány van a bázison.
Utóbbiból használok 1-1 darabot, Cubecontrols és Aliexpress-es kormányaimhoz. Utóbbin nincs gomb, így nem kell USB-vel sem összekötni, Cubecontrols-hoz értelemszerűen szükséges. -
JoolsNOS
veterán
Köszi, akkor lehet elég az ultra, mert csak kerek kormányt szeretnék második kormánynak, de azt úgyis manual/szeki váltóval használnám.
-
Beantech
aktív tag
Emlékeim szerint a QR2 ultra csak engedélyezi az ffb-t a kormányon de nem tudsz pl. tenni hozzá váltófüleket míg a s-hubra tudsz felrakni pl. advanced paddle module-t vagy más váltófület + gombot is.
-
JoolsNOS
veterán
A kesztű kell is, hozzájárul az immerzióhoz. Nekem alis kesztyű van 1-2 ezer forint volt.
Más:
Ha külső kormányt akarok akkor ezek között mi a különbség? Pro-kontra?
-
Phobion
addikt
Decathlon, bringás kesztyű, cipőnek pedig tengeri cipő. Bőven jók lesznek és jó áron megúszod és próbálni is tudod őket. Nincs értelme megvenni 30-40k ért egy verseny vagy kifejezetten sim cipőt. (Nekem sparco sim cipőm van de semmivel nem jobb mint egy tengeri cipő. Használtan vettem jó áron csak azért van). Aprón van egy fent 43 as méretben amúgy!
Hmmm, köszi a Decathlon-t megnézem!
A kesztyűt viszont nem engdem el, nagyon tetszenek ezek a racing kesztyűk. 🤪
Most van egy Alpinestars gokart kesztyűm, de a mutatóujjamat nyomja belülről a varrás és már mállik szét az egész. -
TuCs
csendes tag
Decathlon, bringás kesztyű, cipőnek pedig tengeri cipő. Bőven jók lesznek és jó áron megúszod és próbálni is tudod őket. Nincs értelme megvenni 30-40k ért egy verseny vagy kifejezetten sim cipőt. (Nekem sparco sim cipőm van de semmivel nem jobb mint egy tengeri cipő. Használtan vettem jó áron csak azért van). Aprón van egy fent 43 as méretben amúgy!
-
Phobion
addikt
Magyarországon van olyan üzlet, ahova be lehet menni és versenycipőket / kesztyűket lehetne kipróbálni? Nincs kedvem a webes rendeléssel szórakozni, mire találok egy kényelmeset.
-
Beantech
aktív tag
-
Beantech
aktív tag
-
JulesTS
addikt
sajnos igen, de minden maxon van, ezen már csak egy új váz segíthet, de mivel most locsoltam ki az ablakon közel ~500k hufot, ezért egy darabig gondolni se akarok simracing költésre
#86105 - sajnos víszintben kezdtem, ott is nagyon visszafordult a lábfejem, így jött az ötlet, hogy ahogy most van, a pedálok / <- ilyen irányba legyenek, megpróbálom így még jobban rögzíteni, aztán bírja ameddig bírja 💩
#86107 - Pontosan, lehet inkább Fanatec Clubsport V3 pedálszettet kellett volna vennem, azok pont előredőlnek valahogy így ///
#86108 - így van nálad is szinte függőleges, megpróbálom még valamivel jobban rögzíteni
köszi mindenkinek
más: Simnet pedálokhoz adtak ilyen színes fékkeményítőket(?), de hát még az alap feketét se tudom benyomni teljesen 🤣
sajnos víszintben kezdtem, ott is nagyon visszafordult a lábfejem, így jött az ötlet, hogy ahogy most van, a pedálok / <- ilyen irányba legyenek, megpróbálom így még jobban rögzíteni, aztán bírja ameddig bírja
Ha nagyon visszafordul a lábfejed, akkor nem pedálon kell dönteni. A sarkadat nem közvetlenül a pedál forgáspontjához kelle letámasztani, egyszerűen túl közel vannak hozzád a pedálok. Így nem csak a bokádnak lesz kényelmetlen, de a térded is megfájdulhat tőle. Rakd vízszintesbe és állítsd távolabb. Most esett le, hogy fordítva van felszerelve a pedáltartód, ha normál helyzetbe rakod, akkor kb. pont annyi helyet nyersz amivel nem kell visszafordítani a lábfejed.
Ezek a pedálok hosszabb úton is kényelmesek voltak, pedig elég kreténül visszafelé dőlnek:
https://prohardver.hu/tema/a_nagy_kormanyos_topik/hsz_83237-83237.html -
Lac-coo
addikt
-
Phobion
addikt
-
Lac-coo
addikt
sajnos igen, de minden maxon van, ezen már csak egy új váz segíthet, de mivel most locsoltam ki az ablakon közel ~500k hufot, ezért egy darabig gondolni se akarok simracing költésre
#86105 - sajnos víszintben kezdtem, ott is nagyon visszafordult a lábfejem, így jött az ötlet, hogy ahogy most van, a pedálok / <- ilyen irányba legyenek, megpróbálom így még jobban rögzíteni, aztán bírja ameddig bírja 💩
#86107 - Pontosan, lehet inkább Fanatec Clubsport V3 pedálszettet kellett volna vennem, azok pont előredőlnek valahogy így ///
#86108 - így van nálad is szinte függőleges, megpróbálom még valamivel jobban rögzíteni
köszi mindenkinek
más: Simnet pedálokhoz adtak ilyen színes fékkeményítőket(?), de hát még az alap feketét se tudom benyomni teljesen 🤣
A színesben vannak puhábbak is mint a gyári ! Plusz fém rugók. Nagyon jók, szerintem kötelező vétel!
-
Phobion
addikt
köszi mindenkinek
-
Bandit21
veterán
Értem, de 5..8Nm-nél gyakorlatilag nincs vetélytársa a Fanatec-nek (az még az árérzékeny kategória és nehezen magyarázható a gyengébbet többért, vagy kicsit erősebbet jóval többért döntés). DD1 meg új korában közel volt árban a jobb bázisokhoz. De perec ár megint el tudja el tudja billenteni a mérleget. Nem kérdés, hogy drágábbért jobbat kapsz, csak megéri-e. Sajnos a lélektani határ alá csökkent az SC2 használtpiaci ára az SC3 megjelenésével, így belekényszerültem a cserébe...
12-(újabban) 15 holding körül se nagyon.
-
bnorci71
addikt
-
JulesTS
addikt
Én is gondolkodtam, de annyit nem akartam rászánni cserére.
Viszont az SC3 telemetria alapú FFB-je érdekes lehet. Azt irígylem kicsit. -
JulesTS
addikt
Értem, de 5..8Nm-nél gyakorlatilag nincs vetélytársa a Fanatec-nek (az még az árérzékeny kategória és nehezen magyarázható a gyengébbet többért, vagy kicsit erősebbet jóval többért döntés). DD1 meg új korában közel volt árban a jobb bázisokhoz. De perec ár megint el tudja el tudja billenteni a mérleget. Nem kérdés, hogy drágábbért jobbat kapsz, csak megéri-e. Sajnos a lélektani határ alá csökkent az SC2 használtpiaci ára az SC3 megjelenésével, így belekényszerültem a cserébe...
-
zpeti2
tag
Nincs rendesen a helyén a tengely vezető lapka, se a gáznál, se a féknél. Kiugrik, ott a vége a versenynek
-
bnorci71
addikt
-
Beantech
aktív tag
Nekem volt egy tippem hogy miért szerelted fel így.
Pontosan ugyanez volt a bajom a GTomega DD-X wheel stand Simnet kombóval jlaci74 től vettem hozzá egy fém konzolt amivel nagyjából tudtam vízszintbe hozni a platet de még úgy is kényelmetlen volt.
Ez az egy hátránya nagy van a Simnetnek (meg a többi ilyen kialakitásnak is) hogy wheelstanden szerintem nem kényelmes.
Mivel magasabban ülsz mint egy cockpitben ezért jobban hátra kellene tudni dönteni a pedált kb. annyira mint amennyin a Fana CSL pedal van, de maximum függölegesig lehet dönteni alapból én alátét anyákkal döntöttem meg de a vége (azért nem csak ez miatt) alu cockpit lett ahol alacsonyabban ülök és ott már a függöleges pozició kényelmes. -
Marci79
senior tag
Meg volt a Simucube 2 Pro éles bevetése.
SNS iRacing GT3 ligaverseny LeMans. Gyakorlásra sajnos nem volt időm...
Ugyan mentem már többször LeMans-ban, de azt az ETRC vonalvezetésén és kamionnal. Gyakorlás és időmérő sötétben, nagyon nem sikerült megtalálni a fékezési pontokat. Verseny napfelkeltekor, még rontott rajta, a referencia pontnak kinézett (este fényesen világító) táblák, beleolvadtak a környezetükbe. Esélyem nem volt értelmes időt menni.
A beállításokról:
Damper-t és a Friction-t 5-5%-ra vettem fel, bázist 25Nm-re, iRacing-ben meg annyira , hogy kényelmes legyen. A Maira Appot nem használtam, hogy kiderüljön, hogy az iRacing gyári FFB-je hogyan teljesít DD1-gyel és SC2-vel. Ami érdekes, hogy DD1-gyel azért használtam Maira Appot, mert nem éreztem, hogy hol kezd csúszni a gumi. SC2-vel valahogy jobban érezni, hogy mi történik az autóval. Nem tudom, hogy mit csinál másképp, de sokkal informatívabb visszajelzések jönnek. Eredményben nem mutatkozott meg, mert a pálya ismeret hiányzott, de megforgásom nem volt és a gumikezelés is jó volt (nem melegedett el, nem koptattam el). A DD1 nagyon jó bázis, kellően erős, de a Simucube 2 Pro valahogy jobban adja vissza az autó viselkedését. Már teljesen egyet tudok érteni azzal a véleménnyel, hogy az SC2 az etalon.. Vasárnap újabb éles teszt Raceroom-mal, olyan pályán amit legalább ismerek is...Grat a szuper bázishoz! Na, mostmár érted akkor te is, miért nem ajánlottam a Fanatec-et, ha "normális" bázisokról volt szó.
-
Marci112233
addikt
Ha megfordítod is lehet vízszintesen. Viszont akkor ahogy most van ahhoz képest előrébb lesz a tartó eleje, de ez sem probléma, mert van azon a vázon még hely ahova húzhatod hátrébb is, mert ha jól nézem most a legelső lyukban van a fogató, de ha megfordítod a lemezt, akkor az ebben a lyukban maradva már előrébb lesz a tartó.
-
zpeti2
tag
Nagy nehezen igen. Írtam nekik, hogy nem szeretném megvárni amíg kiderítik feladták-e a gls-nek vagy nem, két hét elég volt. Elküldték dhl-el, két nap alatt megjött. Mielőtt megkérdezed, nem ér annyival többet, de szebb, meg több mindent lehet állítani a programban
-
adrian360
őstag
túl közel van hozzád a pedál, azért nem kényelmes
-
JulesTS
addikt
Szia, meg lett az utód?
Tegnap óta élesben is használom az SC2 Pro-t. Nagyon bejön! -
sanzik
senior tag
Hali!
Hát egy fél éve behülyített egy haverom a ps5-el meg a gran turismo 7-el. Erre akkor hirtelen felindulásból vettem egy Logitech RS50 szettet. Nem rossz a GT7 hirtelen szórakozásra, de azért visszatérnék a gyökerekhez inkább.
Ezért most meg befizettem egy hónapra az iracingre, hogy megnézzem mi változott 15 év alatt.
Aztán most meg hirtelen felindulásból veszek egy cockpitet, nem tudom hova fajul a dolog, de bármi lehet.
-
zpeti2
tag
Már egy több hetes folyamat végén vagyok, mindent is megnéztem amit lehetett. Az itteni galériát is, vannak benne nagyon profi cuccok.
De már nem akartam tovább húzni, így az imént megrendeltem a simhome-tól.
Egy kiegészítőt kivettem, mert arra nem működött a kupon kód sem és annyira most nem is fontos.
Így viszonylag nem lett nagy különbség, viszont ez nálam elvi kérdés ha egy vásárlással tudok támogatni egy hazai vállalkozást ami viszonylag egy szűkebb réteget szolgál ki akkor azt bevállalom, még ha picit drágább is.
Szeva Sanyi, csak nem? Mi történt, elszakadt a húr a gitáron? A felkelő nap háza már fejből megy és keresed a nagyobb kihívásokat?
Párszor már én is elgondolkoztam, hogy eladok mindent, de aztán rá jöttem jó a sarokban egy kokpit. Üdv a csapatban. -
Phobion
addikt
-
sanzik
senior tag
-
bnorci71
addikt
Eleve fordítva raktad fel a pedál tartó lemezt. A felhajtott rész kéne feléd nézzen. Megfordítva is minél közelebb a feléd eső részére tedd a pedálokat a felhatáshoz, és az sem mindegy mennyire szélre teszed. Minél jobban a szélére fogatod annál merevebb lesz ha mindenhova teszel csavart ahova csak lehet.
Nekem is volt WS2.0-án amit ma adtam postára, és azon nekem volt Fanatec CSL Elite V2-es, de egészben 3 pedállal 4 csavarral a szélső pontokon lefogatva. Így befogta a pedál a teljes pedáltartók széltébe és a szélén fogatva merevítette is azt.
Korábban f3rdzs0 társunknak is WS2.0 volt ugyanígy Elite V2-essl, de leszedett egy pedált aminek hatására neki merevíteni kellett a pedáltartót mert hajlott, de mint írtam nekem nem.akkor jól néztem én is
a Simnet plate 5mm-es lemezből van az nem fog hajlani sehova ha alatta stabil a pedáltartó és igen ahogy írod minél közelebb a 2megtámasztáshoz hiszen a sarok úgy is a Simnet saroktámaszon van nem gond ha lelóg a WS tartóról -
Kommy
veterán
Sziasztok!
Szeretnék venni egy komolyabb cockpitet és be is dobáltam a kosárba a simhome-nál a dolgokat. Trakracer Tr160 és 1-2 kiegészítő hozzá, ez így kuponkóddal is 325ezer Forintra jött ki. Most elég nagy akciók vannak a simhome-nál.
De azért kíváncsiságból bedobáltam ugyanezt a trakracer gyári oldalán is, oda is kaptam egy 20euros kupon kódot, ott is 10% akció van most mindenre, de ott szállítással együtt is csak 793 euro a végösszeg.
Van itt kb 35ezer Forint különbség és a gyári oldal az olcsóbb.
Alapvetően én szeretek hazai vállalkozásoktól vásárolni ezzel is támogatva őket, de ugyanakkor a pénzem ellensége se vagyok.
Abban kérnék tanácsot, hogy van esetleg valami meggyőző indok, hogy mégis a simhome-nál vásároljak?
Mert mondjuk 5-10 ezer Forint különbségég esetén nem is kérdezném ezt meg, de itt kicsit nagyobb a különbség.5%-os kupont nem tudom használtál e SIMhome-nál.
-
Marci112233
addikt
Eleve fordítva raktad fel a pedál tartó lemezt. A felhajtott rész kéne feléd nézzen. Megfordítva is minél közelebb a feléd eső részére tedd a pedálokat a felhatáshoz, és az sem mindegy mennyire szélre teszed. Minél jobban a szélére fogatod annál merevebb lesz ha mindenhova teszel csavart ahova csak lehet.
Nekem is volt WS2.0-án amit ma adtam postára, és azon nekem volt Fanatec CSL Elite V2-es, de egészben 3 pedállal 4 csavarral a szélső pontokon lefogatva. Így befogta a pedál a teljes pedáltartók széltébe és a szélén fogatva merevítette is azt.
Korábban f3rdzs0 társunknak is WS2.0 volt ugyanígy Elite V2-essl, de leszedett egy pedált aminek hatására neki merevíteni kellett a pedáltartót mert hajlott, de mint írtam nekem nem. -
bnorci71
addikt
nézem a videót meg a képét a WS2.0-nak nem raktál te rosszul össze valamit
neked a piros helyeken vannak a csavarok a zöld helyettha meg mozog, ami nem ideális akkor marad amit JulesTS írt, ide oda csavarral kitámasztani
-
camaro79
aktív tag
Már egy több hetes folyamat végén vagyok, mindent is megnéztem amit lehetett. Az itteni galériát is, vannak benne nagyon profi cuccok.
Egy kiegészítőt kivettem, mert arra nem működött a kupon kód sem és annyira most nem is fontos.
Így viszonylag nem lett nagy különbség, viszont ez nálam elvi kérdés ha egy vásárlással tudok támogatni egy hazai vállalkozást ami viszonylag egy szűkebb réteget szolgál ki akkor azt bevállalom, még ha picit drágább is.
-
sanzik
senior tag
-
zsozsa74
őstag
Az övfeszítőig biztos szeretnék eljutni, de mondjuk még ahhoz se kell a 160-as váz, az igaz.
Tulajdonképpen azt szeretném elkerülni, amibe már sokszor belefutottam, hogy ugrálok lépcsőről lépcsőre és a végén úgyis itt kötök ki.
Most akkor inkább kihagynám ezeket a lépcsőket.
Jelenleg egy playseat challenge-ből ülnék át
Nyilván, te tudod. Meg azt kell venni, ami tetszik. Esetleg érdemes lehet egy kört futni az itteni cockpit galériában. Jól jöhet mindenféle ötlethez.
Az "összefoglaló kinyitása" gomb feletti szövegben megtalálod a linket. -
sanzik
senior tag
Az övfeszítőig biztos szeretnék eljutni, de mondjuk még ahhoz se kell a 160-as váz, az igaz.
Tulajdonképpen azt szeretném elkerülni, amibe már sokszor belefutottam, hogy ugrálok lépcsőről lépcsőre és a végén úgyis itt kötök ki.
Most akkor inkább kihagynám ezeket a lépcsőket.
Jelenleg egy playseat challenge-ből ülnék át
-
zsozsa74
őstag
Köszönöm a tanácsot és tényleg elképzelhető, hogy indokolatlan a 160-as váz, de például a 120-as vázzal nem jövök ki sokkal olcsóbban azt megnéztem. Ugyanis a 160-as tartalmazza alapból a váltótartót és ha azt a 120-as mellé odarakom mint kiegészítő akkor már olyan minimális a különbség, hogy nem érdemes a 120-ast választanom.
Meg vannak távolabbi terveim is ami miatt a 160-ast választanám.
És még egy hülye indok, hogy jobban tetszik a 160-as kinézetre is.
Nem tudom, mik a távolabbi tervek, de ha véletlenül valami motion platformot tervezel, ott a súly nagyon meghatározó tényező tud lenni.
A kinézet soha nem hülye indok, még a szimezésben sem!
Na és a kíváncsiság sem. -
András12345
aktív tag
Köszönöm a tanácsot és tényleg elképzelhető, hogy indokolatlan a 160-as váz, de például a 120-as vázzal nem jövök ki sokkal olcsóbban azt megnéztem. Ugyanis a 160-as tartalmazza alapból a váltótartót és ha azt a 120-as mellé odarakom mint kiegészítő akkor már olyan minimális a különbség, hogy nem érdemes a 120-ast választanom.
Nekem is egy 160-as vázam van (Simlab), egy egyszerű okból. Azért mert lehet
(mondjuk jó áron vettem másodkézből) -
sanzik
senior tag
Én annyit tennék hozzá, hogy szerintem a 160-as aluprofil totális overkill. Nincs olyan, amire a 80 x 40-es ne lenne elég a szimezésben. De ha valamiért a számok bűvöletében élsz, akkor legyen 120-as! Azt egy tankkal lehet, csak megreccsenteni, a 80-ast meg egy traktorral mondjuk. Ezen pl. jócskán spórolhatsz.
Ha számít... Köszönöm a tanácsot és tényleg elképzelhető, hogy indokolatlan a 160-as váz, de például a 120-as vázzal nem jövök ki sokkal olcsóbban azt megnéztem. Ugyanis a 160-as tartalmazza alapból a váltótartót és ha azt a 120-as mellé odarakom mint kiegészítő akkor már olyan minimális a különbség, hogy nem érdemes a 120-ast választanom.
-
zsozsa74
őstag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy komolyabb cockpitet és be is dobáltam a kosárba a simhome-nál a dolgokat. Trakracer Tr160 és 1-2 kiegészítő hozzá, ez így kuponkóddal is 325ezer Forintra jött ki. Most elég nagy akciók vannak a simhome-nál.
De azért kíváncsiságból bedobáltam ugyanezt a trakracer gyári oldalán is, oda is kaptam egy 20euros kupon kódot, ott is 10% akció van most mindenre, de ott szállítással együtt is csak 793 euro a végösszeg.
Alapvetően én szeretek hazai vállalkozásoktól vásárolni ezzel is támogatva őket, de ugyanakkor a pénzem ellensége se vagyok.
Abban kérnék tanácsot, hogy van esetleg valami meggyőző indok, hogy mégis a simhome-nál vásároljak?
Mert mondjuk 5-10 ezer Forint különbségég esetén nem is kérdezném ezt meg, de itt kicsit nagyobb a különbség.Én annyit tennék hozzá, hogy szerintem a 160-as aluprofil totális overkill. Nincs olyan, amire a 80 x 40-es ne lenne elég a szimezésben. De ha valamiért a számok bűvöletében élsz, akkor legyen 120-as! Azt egy tankkal lehet, csak megreccsenteni, a 80-ast meg egy traktorral mondjuk. Ezen pl. jócskán spórolhatsz.
Ha számít... -
Beantech
aktív tag
Sziasztok!
Mert mondjuk 5-10 ezer Forint különbségég esetén nem is kérdezném ezt meg, de itt kicsit nagyobb a különbség.Nehéz kérdés, esetleg a gyorsabb szállítás vagy probléma/hiányos csomag esetén a könnyebb problémakezelés/garanciális ügyintézés. Mondanám hogy olcsóbb lehet a szállítási díj de látom a 793 eur-ban az már benne van.
Szerintem a viszonteladók általában a normál árral a számolnak és arra teszik rá a saját akcióikat de mivel közben maga a gyártó is akciót ad sokszor ezért ők még az alá is tudnak menni.
Illetve általában az árfolyam ha nem a legjobb (most épp jó) akkor a váltás díja ha drágán vált a bank eurot ami még előny tud lenni vagy ha valaki szimplán nem szeret külföldről rendelni, hirtelen ezeket gondolom. Valószinű pont a cockpit/ülés ilyenekre nagyobb árrést számol a Simhome meg minden bolt mert nagyobb/nehezebb a tárolása/küldése stb.
Egyébként én is a napokban pont gondolkoztam rajta mert a Fana v3 kormány kb. 5 ezerrel drágább a simhomenál de mivel a Fana oldala is dobálja már egy ideje a 10%-os kuponokat így rögtön 20 lett az 5-ből + ingyen szállítás. -
sanzik
senior tag
Sziasztok!
Mert mondjuk 5-10 ezer Forint különbségég esetén nem is kérdezném ezt meg, de itt kicsit nagyobb a különbség. -
Beantech
aktív tag
-
JulesTS
addikt
Meg volt a Simucube 2 Pro éles bevetése.
SNS iRacing GT3 ligaverseny LeMans. Gyakorlásra sajnos nem volt időm...
Ugyan mentem már többször LeMans-ban, de azt az ETRC vonalvezetésén és kamionnal. Gyakorlás és időmérő sötétben, nagyon nem sikerült megtalálni a fékezési pontokat. Verseny napfelkeltekor, még rontott rajta, a referencia pontnak kinézett (este fényesen világító) táblák, beleolvadtak a környezetükbe. Esélyem nem volt értelmes időt menni.
A beállításokról:
Damper-t és a Friction-t 5-5%-ra vettem fel, bázist 25Nm-re, iRacing-ben meg annyira , hogy kényelmes legyen. A Maira Appot nem használtam, hogy kiderüljön, hogy az iRacing gyári FFB-je hogyan teljesít DD1-gyel és SC2-vel. Ami érdekes, hogy DD1-gyel azért használtam Maira Appot, mert nem éreztem, hogy hol kezd csúszni a gumi. SC2-vel valahogy jobban érezni, hogy mi történik az autóval. Nem tudom, hogy mit csinál másképp, de sokkal informatívabb visszajelzések jönnek. Eredményben nem mutatkozott meg, mert a pálya ismeret hiányzott, de megforgásom nem volt és a gumikezelés is jó volt (nem melegedett el, nem koptattam el). A DD1 nagyon jó bázis, kellően erős, de a Simucube 2 Pro valahogy jobban adja vissza az autó viselkedését. Már teljesen egyet tudok érteni azzal a véleménnyel, hogy az SC2 az etalon.. Vasárnap újabb éles teszt Raceroom-mal, olyan pályán amit legalább ismerek is... -
JulesTS
addikt
Holnapra olyan izomlázam lesz, azt se fogom tudni merre lesz előre.
Tetszik nagyon az extra dzsúz!
Eddig csak GT7-ben tudtam tesztelni, ott valami miatt nem minden rázókőnél van FFB.
De ettől függetlenül részletesebb!El se merem képzelni milyen lehet 15 meg 20 felett. 😂
#86078 - köszi! megnézem hol tudom még lecsavarozni, de ha nincs több lehetőség, akkor ilyen esetben mi a teendő? csak a fúrás?
Vagy beletörődsz, hogy ilyen, vagy fúrás faragás, vagy alu rig.
-
Phobion
addikt
Holnapra olyan izomlázam lesz, azt se fogom tudni merre lesz előre.
Tetszik nagyon az extra dzsúz!
Eddig csak GT7-ben tudtam tesztelni, ott valami miatt nem minden rázókőnél van FFB.
De ettől függetlenül részletesebb!El se merem képzelni milyen lehet 15 meg 20 felett. 😂
#86078 - köszi! megnézem hol tudom még lecsavarozni, de ha nincs több lehetőség, akkor ilyen esetben mi a teendő? csak a fúrás?
-
JulesTS
addikt
Az a három csavar amivel a pedálok le vannak fogatva, éppen olyan hosszúra vannak vágva, hogy hozzáérnek az Atesz váz kereszt tartójára. Az anyák meg ki vannak annyira tekerve, hogy ne jöjjenek le a csavar végéről, de feszítsenek:
-
JulesTS
addikt
-
Bandit21
veterán
Most toltam 1 óra GT7 time trial-t.
Még csak a gyári 5 Nm-es táppal, de azt kell, hogy mondjam, megérte ez a 3 nap szívószál.
Kontrollerhez képést valami álom. 🥹Most megnézem az F1-et, aztán kipróbálom tome0001 féle 8 Nm-es tápot is.
Azért már most sajog némely alkatrészem.
FH6-ot is próbáltam egy 20 percre, de érzem, hogy ott még állítgatni kell.
Írj milyen a táp.
-
Phobion
addikt
-
Phobion
addikt
Most toltam 1 óra GT7 time trial-t.
Még csak a gyári 5 Nm-es táppal, de azt kell, hogy mondjam, megérte ez a 3 nap szívószál.
Kontrollerhez képést valami álom. 🥹Most megnézem az F1-et, aztán kipróbálom tome0001 féle 8 Nm-es tápot is.
Azért már most sajog némely alkatrészem.
FH6-ot is próbáltam egy 20 percre, de érzem, hogy ott még állítgatni kell.
-
arty
veterán
-
JulesTS
addikt
csakhogy az o szettjeben nincs pedal ...
az -20e eleve, ami melle a vevonek macerazni kell a pedallal meg... es innentol szerintem(!) pusztan 10%ot SE engedve az uj arbol, ez nem lesz eladhato, de persze lehet "szerencseje", ha van kedve sokaig hirdetni....
en tuti a pedallal, teljes szettben arulnam... h a vevonek csak ossze kelljen szerelni es mehessen vele
---
hamarosan erkezik a hazhoz egy uj fanatec kormany-pedal szett, playstation kompatibilitassal - fogadok, h itt max GalaHU-nak van ilyenje
evek ota vadaszok egy joaras, mukodo, nem tul lelakott peldanyt.....Gala már Simagic-re váltott. Én most cseréltem le a PS kompatibilis DD1-et, de vannak még itt GT DD Pro és Clubsport DD+ tulajok.
-
Bandit21
veterán
az -20e eleve, ami melle a vevonek macerazni kell a pedallal meg... es innentol szerintem(!) pusztan 10%ot SE engedve az uj arbol, ez nem lesz eladhato, de persze lehet "szerencseje", ha van kedve sokaig hirdetni....
en tuti a pedallal, teljes szettben arulnam... h a vevonek csak ossze kelljen szerelni es mehessen vele
---
hamarosan erkezik a hazhoz egy uj fanatec kormany-pedal szett, playstation kompatibilitassal - fogadok, h itt max GalaHU-nak van ilyenje
evek ota vadaszok egy joaras, mukodo, nem tul lelakott peldanyt.....Én örülök ha van mas vélemény, a kérdező majd eldönti.
A pedál hiány miatt vontam én is le 20 at, amit a táp miatt rögtön hozzá is adtam. -
bnorci71
addikt
-
Phobion
addikt
-
Phobion
addikt
-
arty
veterán
---
evek ota vadaszok egy joaras, mukodo, nem tul lelakott peldanyt..... -
Phobion
addikt
-
bnorci71
addikt
-
Phobion
addikt
Életemben nem hallottam ilyet. Féket a bázisba dugtad? Ha igen, akkor tuti a pedál csatlakozóba (azt hiszem a shifter és a handbrake is ugyan olyan csatlakozós)?
Próbáld ki direktbe USB-n a gépbe dugni úgy is jelen van-e ez?
Esetleg pedál és kormány újra kalibrálást is megnézném a helyedben.
Végső esetben meg visszarakni a Fanalab-ot és valamelyik stabil firmware-t vele.fanatec fórumban olvastam, hogy valamilyen földelési gond lehet
-
Laby
őstag
Életemben nem hallottam ilyet. Féket a bázisba dugtad? Ha igen, akkor tuti a pedál csatlakozóba (azt hiszem a shifter és a handbrake is ugyan olyan csatlakozós)?
Próbáld ki direktbe USB-n a gépbe dugni úgy is jelen van-e ez?
Esetleg pedál és kormány újra kalibrálást is megnézném a helyedben.
Végső esetben meg visszarakni a Fanalab-ot és valamelyik stabil firmware-t vele. -
dino_m
őstag
-
Phobion
addikt
Valaki találkozott már azzal a jelenséggel Fanatec-nél, hogy ha elfordul a kormány, akkor aktiválódik a fék?
-
Lac-coo
addikt
-
TuCs
csendes tag
-
Lac-coo
addikt
Hi ! Van most működő Simhome kuppon valahol ?
-
ETOM
addikt
-
ForRedGlory
félisten
Azért nem rossz.
Szegény ember 3monitoros setupja.
(A vertical bandinget majd lepixeltisztítózom, aztán meglátom, hogy elmúlt-e.
-
Phobion
addikt
Így sikerült bricked állapotból visszahozni: (53% -os firmware error, ha esetleg valaki rákeres)
A jelenleg legnagyobb sikeraránnyal működő megoldás:
1.,Kapcsold ki a wheelbase-t és vedd le a kormánykereket.
2. Távolítsd el a jelenlegi Fanatec Appot.
3. Eszközkezelő → Nézet → „Devices by container” + „Show hidden devices”.
4. Törölj minden Fanatec eszközt.
5. Indítsd újra a gépet.
6. Telepítsd a Driver 474 legacy drivert.
7. Újraindítás.
8. >>Újraindítás után visszaraktam a kormányt.<<
9. A wheelbase legyen közvetlenül az alaplap USB-portjára kötve (hub, hosszabbító nélkül).
10. Nyomd a bekapcsológombot kb. 8 másodpercig, hogy bootloader módba lépjen.
11. A Firmware Updaternek fel kell ugrania, és ott futtasd a firmware flash-t.
12. Ha végigment 100%-ig, utána restart.
13. Ezt követően Wheelbase áramtalanítás.
14. Wheelbase bekapcsolás.
15. Utána a legújabb Fana app feltelepítés (ez törli majd a legacy 474-et.)
16. PC Restart.
17. Majd a többi upgrade következik.
Péntek óta a szimulátoros élményeim valami elképesztőek.
Persze ez 50% bénázás és 50% Fana vibe coding.

-
Phobion
addikt
-
JulesTS
addikt
Szerencsére nem túl drága alkatrész. Akkor most csak annyi, hogy a vezetéket ki tudja szabni a bázis, ha valami anomália lép fel?
Jól néz ki. Nekem nincs ennyi türelmem kábelezni. Több részletben szoktam megcsinálni.
Igen a kábel szakadás lesz, ha túlpörög. De azt néztem, hogy maglink is annyira feltekeredik, hogy nem a mágnes ereszt, hanem a másik oldal szakad inkább...
Kénytelen voltam lekötni, mert különben használhatatlanul belógtak volna mindnehova is... -
Találtgyerek
veterán
Ha már volt szó monitorrol. Ma vettem, azt hittem elsírom magam ettől a vertical bandingtől. Na ez megy vissza.. LG monitorral még sosem volt szerencsém... Élőben nem ilyen látványos, de simén észrevehető.
44,5" LG UltraGear 45GX950A-B
Azért megnézerm mit tud szimulátor alatt.
Kezdem megunni a témát, nem is értem mi a fszé' próbálok elugrani a PG32UCDMZ-ről, ami egyszerűen tökéletes (csak hát 16:9).Fun fact. Kb 80 cm-re ülök tőle és ha beszélek olyan elképesztő furán veri vissza hangot. Életemben nem tapasztaltam ilyet. Gondolom a 800R...

Ez elégé szembetűnő.

Mondanám, hogy vegyél a PG32U-ból még kettőt és csinálj egy 3 monitoros szettet, de az egy vagyon lenne. -
András12345
aktív tag
Ha már volt szó monitorrol. Ma vettem, azt hittem elsírom magam ettől a vertical bandingtől. Na ez megy vissza.. LG monitorral még sosem volt szerencsém... Élőben nem ilyen látványos, de simén észrevehető.
Kezdem megunni a témát, nem is értem mi a fszé' próbálok elugrani a PG32UCDMZ-ről, ami egyszerűen tökéletes (csak hát 16:9).Fun fact. Kb 80 cm-re ülök tőle és ha beszélek olyan elképesztő furán veri vissza hangot. Életemben nem tapasztaltam ilyet. Gondolom a 800R...

Ez érdekes, nekem is ilyen van (vagy a korábbi verziója, nem tudom, 1440p 240hz). Annak sem acélos az uniformitása, ha pl egyszínű szürke képet rakok be, akkor nem tökéletes, de játék közben semmit nem venni észre belőle...
-
Találtgyerek
veterán
Szerencsére nem túl drága alkatrész. Akkor most csak annyi, hogy a vezetéket ki tudja szabni a bázis, ha valami anomália lép fel?
Jól néz ki. Nekem nincs ennyi türelmem kábelezni. Több részletben szoktam megcsinálni.
-
ETOM
addikt

Pixel tisztitást nem lehet ezen indítani? Van, hogy megoldja.
-
kzolee216
senior tag

Ezt én is visszaküldeném :S
Ilyen árral elvárná az ember a hibamentes kijelzőt. -
Bandit21
veterán
Két délután ráment a kábelmenedzsmentre, plusz a maglink visszacsinálására.
Indulhat a kötegelés:

Már kezd kinézni valahogy. A gázpedál potit visszaraktam, adtam neki egy kicsit hosszabb pedálutat és bekötöttem a pedálokat a bázisra:
Kész, lehet használni:

A maglink csatlakozó kicsit tudott billegni, amitől le és visszacsatlakozott a konverter, bedühödtem és visszacsináltam a sima USB kábelesre...Le a kalappal (különben lerepül)!
-
ForRedGlory
félisten

-
JulesTS
addikt
@Találtgyerek köszi!
Neki is álltam a bontásnak:
Felkerült a konzol:
És a helyén az SC2:
Raceroomban Zolder leaderboardon addig mentem DD1-gyel amíg már nem tudtam javítani, de még csak a legjobb köröm közelébe se jutottam. Utána feldobtam az SC2-t, műszerfal nincs, váltásjelző nincs, szél nincs. Ezek nagyon hiányoznak (shakerek és a reaktorok legalább mennek). De így is egyből a legjobb köröm közeli időt mentem, 5..10 kör alatt folyamatosan javítottam, végül 4 tizeddel jobb időt mentem és még gyakorlással lett volna benne pár tized. Nem tudom, hogy mit csinál másképp, de valahogy jobban érezni a határokat. Viszont a DD1 linear-ra volt állítva, ami 15Nm, a Simucube-ot is 15Nm-re állítottam, de érzésre ez gyengébb volt (szerencsére van még benne tartalék bőségesen). Az összes szűrő effektet levettem a Simucube driverben is, hogy csak a tiszta FFB jelet érezzem, így egy kicsit nyers, de Fanatec is ilyenre volt állítva. Majd még állítgatnom kell, meg elrendezgetni a vezetékeket, visszakötni a műszereket és a szelet, de már most tetszik!
Két délután ráment a kábelmenedzsmentre, plusz a maglink visszacsinálására.
Indulhat a kötegelés:

Már kezd kinézni valahogy. A gázpedál potit visszaraktam, adtam neki egy kicsit hosszabb pedálutat és bekötöttem a pedálokat a bázisra:
Kész, lehet használni:

A maglink csatlakozó kicsit tudott billegni, amitől le és visszacsatlakozott a konverter, bedühödtem és visszacsináltam a sima USB kábelesre... -
Phobion
addikt
-
JulesTS
addikt
Most láttam, hogy a "régi" Alpha bázishoz jön egy adapter (Simagic Maglink Pro Xtend), amivel Zeus kormányokat tudod csatlakoztatni, USB Neo-nál az USB mode-ot is megkapod. Rögtön Jules kis tuning adaptere jutott az eszembe.
Az lenne az igazi, ha a gyorscsati a középső résszel szerelve lenne, és gyorscsati nélkül hosszabb csavarral felszerelhetnéd a az Alpha bázisra. Így meg pl. egy Mozásnak lehetne jó.
Maglinket kidobtam a szerkezetből, kontakthibás volt...
-
JulesTS
addikt
Akkor az inkább használt lesz.
Thrustmaster T248 (abból is az xbox kompatibilis)
Thrustmaster TX
Thrustmaster TMX
Ezek közül keresnék használtat. T248-ból talán garanciásat is ki lehet fogni...
De jó a Fanatec CSL Elite vagy CSW 2.5V , de ezekhez x-es perec kell, mert abban van az xbox kompatibilis chip. -
szjoci
őstag
-
JulesTS
addikt
-
JulesTS
addikt
Jön CSL DD-re és GT DD Pro-ra a FullForce:
https://www.overtake.gg/news/fanatec-confirms-rumored-free-fullforce-software-upgrade-for-csl-dd-users.4555/ -
szjoci
őstag
Sziasztok!
XSX-hez keresek valami olcsó, de használható kormányt a gyerekemnek (12éves). Melyiket érdemes már megvenni? Forza horizont-hoz használná.
Köszönettel,
Joci -
JulesTS
addikt
-
Phobion
addikt
-
JulesTS
addikt
100N elég combos, kézzel nem fogod benyomni, ezért kell a pedállal.
Ott van a távtartó, félig belóg a lyukba:

-
JulesTS
addikt
Köszönöm mindenkinek a tippeket!
Meglazítottam mindent, de olyan, mintha a Damper rúd túl lógna és amiatt semmi se illeszkedik. Pedig bele van csavarva rendesen és a fej is meg van húzva.Sajnos nincs meg ehhez a tapasztalatom.

Úgyhogy nem tudtam jobbat, írtam Brain75 kollégának hátha ő tudja vagy tud valakit, aki ért ehhez.
szerk.: ez a fém henger ferdén áll és nem illeszkedik be
[kép]Össze kell tolni azt a dampert, ha nem megy, akkor szedd ki ezt az ütközőt:

és akkor előre lehet billenteni a pedált, berakod a helyére a dampert, visszanyomod a pedált és beteszed az ütközöt... -
Phobion
addikt
-
JulesTS
addikt
Igen, ez alapján csináltam, aztán volt 1 csavar ami nem akart se ki, se be jönni, így "sikeresen" szétszedtem.
Nagyjából megvan, hogy kellene összerakni, de van 1 pont, ami után nem jutok túl.
[kép]
Itt van PH-n van esetleg olyan kolléga, aki össze tudja ezeket rakni? Minden alkatrész ép, nem tört el semmi.El van csúszva a távtartó, ahogy Beantech írta, vékony csavarhúzóval helyre kell igazítani.
-
bnorci71
addikt
-
Phobion
addikt
-
Hummin
tag
Nekiálltam az utolsó darab kirakósnak.
Kedvencem, flexeltem megint:
Meg van a kis darab, csiszolni még kell rajta:
Odapróbáltam a helyére:
Lefújtam a kedvenc mattfeketémmel:
Lehet darabonként összerakni, a csavarok kaptak egy pötty menet rögzítőt is, az oldható fajtából:
A Simucube 2 wheelside is felcsavarozva:
A komplexum összeszerelve:
Jöhet a neheze, szét kell szerelnem a műszerfalam, úgy hogy az analóg műszerek és a szélgép megmaradjon:
Most láttam, hogy a "régi" Alpha bázishoz jön egy adapter (Simagic Maglink Pro Xtend), amivel Zeus kormányokat tudod csatlakoztatni, USB Neo-nál az USB mode-ot is megkapod. Rögtön Jules kis tuning adaptere jutott az eszembe.
Az lenne az igazi, ha a gyorscsati a középső résszel szerelve lenne, és gyorscsati nélkül hosszabb csavarral felszerelhetnéd a az Alpha bázisra. Így meg pl. egy Mozásnak lehetne jó.
-
bnorci71
addikt
Nekem simán fel ment, de képet csak hétfőn tudok csinálni mert színes hangos gyorskocsikat bámulunk Stenberkbe
-
kzolee216
senior tag
-
Phobion
addikt
-
kzolee216
senior tag
Meglazítottam mindent, de olyan, mintha a Damper rúd túl lógna és amiatt semmi se illeszkedik. Pedig bele van csavarva rendesen és a fej is meg van húzva.Sajnos nincs meg ehhez a tapasztalatom.

Úgyhogy nem tudtam jobbat, írtam Brain75 kollégának hátha ő tudja vagy tud valakit, aki ért ehhez.
[kép]Lehet csak rosszul látom, de ez nem a másik oldalára megy?

-
Phobion
addikt

[kép] -
Beantech
aktív tag
Igen, ez alapján csináltam, aztán volt 1 csavar ami nem akart se ki, se be jönni, így "sikeresen" szétszedtem.
Nagyjából megvan, hogy kellene összerakni, de van 1 pont, ami után nem jutok túl.
[kép]
Itt van PH-n van esetleg olyan kolléga, aki össze tudja ezeket rakni? Minden alkatrész ép, nem tört el semmi.A persely van elcsúszva egy kicsit, szerintem is lazits a közelében levő csavarokon de nem kell kiszedni, illetve a perselyt egy vékony csavarhúzóval lökd jó pozicióba hogy be tud csavarni.
-
Phobion
addikt
-
kzolee216
senior tag
-
TuCs
csendes tag
Feltöltöttem, ha valakit érdekelne: [link]
Talán így telóval felvéve látszódik a lényeg (élőben azért sokkal jobb, így nem adja annyira vissza), azért sötét pályát töltöttem fel. Az arányokat ne nézzétek, mert visszazoomoltam a felvételt, hogy beleférjen. Van még mit állítani a ledeken, ma estem neki és össz vissz fél órát ha szórakoztam vele.Ez brutál jó, megy is a bevásárló listára
-
kzolee216
senior tag
[kép]
Itt van PH-n van esetleg olyan kolléga, aki össze tudja ezeket rakni? Minden alkatrész ép, nem tört el semmi.Én szétszedném és azzal a csavarral kezdeném, amit nem tudtál betenni. Szerintem nálad most túl feszes és azért nincs lukon.
-
Phobion
addikt
[kép]
Itt van PH-n van esetleg olyan kolléga, aki össze tudja ezeket rakni? Minden alkatrész ép, nem tört el semmi. -
JulesTS
addikt
3.1.4 hátul 2db imbusz kulccsal csavarokat kiszed, beállít, csavarokat visszarak.
-
kzolee216
senior tag
Ez olyan mint az ambilight? Elsőre a sötét videón nem jött at a dolog volt valami piros a kép szélén és piros volt tőle a fény is (bizti öv?) de a nappali videó sötét szobában már tényleg adott élmény.
Ha éjszaka mész és a visszapillantóba a fenekedbe ér valaki reflektorral akkor világít tőle elol? (Mert az fura).Lényegében ez lenne:
[link]
Itt talán jobban látszik:
[link]
Igen, olyan mint az amblight. Sötét videóban akkor villannak fel, amikor nagy kontrasztú fény jelenik meg a képernyőn. Lehet máshogy is kalibrálni, túl is lehet tolni, de akkor mindenre reagál, úgy nekem annyira nem jött be.
Monitoron megjelenő színek alapján be kell tájolni melyik led mire reagáljon és az alapján villognak a fények.
Talán szemkímélőbb is így nekem, amikor sötétben tolom. -
Bandit21
veterán
Ha valakit érdekelne kis élményfokozó a Shakereken túl, akkor a Simhub tök jól leköveti a Govee Flow Plus Light Barokat. Most raktam úgy össze, hogy este sötét van, de amikor bevilágítás van, akkor azokat szépen lekövetik a ledek, sötét alagútból kijőve nagyon látványos. 3 monitornál mintha kinyilt volna a tér, az egész szoba a szimulátor fényeiben pompázik.
Ja ami meglepő, hogy nem csak Sim-re használható, ha kikapcsolom a progit a led is lekapcsol, ha bekapcsolom beáll úgy ahogy annak kell.
Annyira jó, hogy még lehet bedobok plusz 2 darabot a fejem fölé is

Ez olyan mint az ambilight? Elsőre a sötét videón nem jött at a dolog volt valami piros a kép szélén és piros volt tőle a fény is (bizti öv?) de a nappali videó sötét szobában már tényleg adott élmény.
Ha éjszaka mész és a visszapillantóba a fenekedbe ér valaki reflektorral akkor világít tőle elol? (Mert az fura). -
Phobion
addikt
Ismertek olyan kollégát, aki Simnet Loadcell pedált tud összeszerelni?
Throttle tilt angles-t próbáltam állítani, aztán nem jött össze.
-
kzolee216
senior tag
Talán így telóval felvéve látszódik a lényeg (élőben azért sokkal jobb, így nem adja annyira vissza), azért sötét pályát töltöttem fel. Az arányokat ne nézzétek, mert visszazoomoltam a felvételt, hogy beleférjen. Van még mit állítani a ledeken, ma estem neki és össz vissz fél órát ha szórakoztam vele.Itt a nappali pálya: [link]
-
kzolee216
senior tag
Ha valakit érdekelne kis élményfokozó a Shakereken túl, akkor a Simhub tök jól leköveti a Govee Flow Plus Light Barokat. Most raktam úgy össze, hogy este sötét van, de amikor bevilágítás van, akkor azokat szépen lekövetik a ledek, sötét alagútból kijőve nagyon látványos. 3 monitornál mintha kinyilt volna a tér, az egész szoba a szimulátor fényeiben pompázik.
Ja ami meglepő, hogy nem csak Sim-re használható, ha kikapcsolom a progit a led is lekapcsol, ha bekapcsolom beáll úgy ahogy annak kell.

Talán így telóval felvéve látszódik a lényeg (élőben azért sokkal jobb, így nem adja annyira vissza), azért sötét pályát töltöttem fel. Az arányokat ne nézzétek, mert visszazoomoltam a felvételt, hogy beleférjen. Van még mit állítani a ledeken, ma estem neki és össz vissz fél órát ha szórakoztam vele. -
kzolee216
senior tag

-
Bandit21
veterán
Az egy jó bázis, a pedál gyenge rajta, illetve a két perec se annyira kiemelkedő de ahogy Jules írja hátha valaki Xboxra pont ilyet keres.
150; fölé nem mennék mert egy Fanatec alap szett 200 alatt megáll még Xbox pereccel is és az érdemben jobb.
De aki keresi lehet nem mindig ide jön tehát ja, tedd fel 160-170 körül és hátha.
De én visszafelé számolva egy WRC pereces Fanatec CSL dd5 csomagból ami most 479 eur (170 ezer Ft) sajna azt mondanám hogy gari nélkül 120 -140 lehet. Igaz kell hozzá boost tap meg esetleg Lc pedál meg mondjuk GT perec de ez annyira nagy lépés hogy minden fillért megér.
Mondjuk közbe a t248 lement 85 köré annál meg a tiéd sokkal komolyabb (kivéve a pedál) tehát ott is el lehet magyarázni hogy mire kell a +50 ahhoz képest. -
JulesTS
addikt
-
h1mpi
félisten
-
dino_m
őstag
Úgy próbáltad már, hogy először csak lazán a helyére teszed mind a négy csavart és csak azután húzod meg őket? Vagy eggyel kisebb méretű csavarral szereld fel.
-
h1mpi
félisten
-
Beantech
aktív tag
Nekem ugyan nincs meg a Simnet lábtartó hanem egyedi van, de elég furának tünik nekem hogy a gyári plate-be nem fér bele. Esetleg ne a fix lyukba fogd meg hanem a kereszt lyukba. Mondjuk ahogy nézem ott meg az előre-hátra mozgatást bukod vele szinte.
-
Bandit21
veterán
szerintem annyiert eladhatatlan lesz.
meg 30% "hasznaltkedvezmennyel" is nehez eladni a szimcuccot ..... az ujonnan 132ezres kormanyomra kapok 85-92ezres ajanlatokat....
ezzel szamolva inkabb a 170-180 lehet a realitas, sajnos.esetleg ha valami nagyon uj, es nagyon hasznalatlan, es ami nem tul kommersz, tehat nincs arversenyben se.....
Itt most kizárólag a PS komp ami löki az árát.
Táp nélkül 230 az új.
Táp nélkül is 180-190 legalább.
Ha meg van táp az +10-20.
Így jön ki amit írtam.
De ez nem a CSL dd ára. Ez a pro felára. -
Bandit21
veterán
Nem írom le mert szép szett de fele annyiért se lehet eladni mint amennyiért vetted.
A belépő dd szettek kinyirtak a régi szép minőségi szijas cuccok árat. -
Reaper
őstag
uramisten, de lennek a helyedben
szijas kormanyokat se probaltal amugy? csak dfp ismeret utan jon a DD ?
de nem akarom novelni az elvarasaid, csak unottan ulj majd be ele, AC/ACC perfekt sokkterapia, es hajra. es percek utan adj at valamit az erzesbol itt egy kommentben
es felre ne ertsd, nem degradalom a dfprot, nem rossz az a maga nemeben es arkategoriajaban, sot... nekem is volt, talan ahogyan sokaknak itt.... DE mar a dfgt is nagy ugras utana, sokkal nagyobb, mint amit a kulso es ar es nev sejtet, vagy utana egy g25/27, vagy arrol a szijas kormanyok, foleg egy jobb szijas fana, egy akarmilyen dd... ah, el se tudom kepzelni hogy ennyi ugrast valaki egyben letud, hogy az milyen lehet
Nem, semmi 10 év a DFP-vel, mindig úgy voltam vele, hogy na majd következő nagy játékhoz veszek újat, aztán maradt a DFP, a Motorfesthez meg controller. Nagyon kíváncsi leszek, végig fogom próbálni az AC-t, MotorTownt, esetleg a Motorfestet, lehet beszerzem az új ACt és az új Forzát is, bár az előzőekben sokkal gyorsabb voltam a controllerrel. Meg aztán még ami bejön majd, de legutóbb is csak nekiültem az ACnek, hogy megyek pár kört, aztán csak egy JÓ kört, na aztán hajnali három lett
Amit még nagyon várok a csöndes használat, mert a DFP, huhh, na a szomszéd szobában se tudtak aludni tőle.
Új hozzászólás Aktív témák
-
86133 - 86001
86133 - 86001 86000 - 85901 85900 - 85801 85800 - 85701 85700 - 85601 85600 - 85501 85500 - 85401 85400 - 85301 85300 - 85201 85200 - 85101 85100 - 85001 85000 - 84901 84900 - 84801 84800 - 84701 84700 - 84601 84600 - 84501 84500 - 84401 84400 - 84301 84300 - 84201 84200 - 84101 84100 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Asus TUF - i5 11400H, RTX 3050ti, 16gb RAM
- GamerPC - R5 5600X, RX 6800 16gb, 16gb RAM
- REDMI PAD 2 PRO 5G+ Xiaomi Redmi Pad 2 Pro Keyboard tok, közel 24hó gari, üzletből, garanciával
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook Air 13,6 M4 10C CPU/8C GPU/16GB/256GB - Ezüst - MAGYAR - 3 év garancia
- ASUS Vivobook Pro 3K OLED 120Hz Notebook! Intel Ultra 7 155H / RTX 4050 / 16GB DDR5! BeszámítOK
- 27% - ASUS TUF Gaming B760M-PLUS WIFI II Alaplap
- HIBÁTLAN Phone 14 Plus 256GB Yellow -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4636
- 220 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4070
- HP EliteBook x360 1040 G8 i7-1185G7 32GB 2TB 2in1 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Adata 600W
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

neked a piros helyeken vannak a csavarok a zöld helyett
(mondjuk jó áron vettem másodkézből)

tome0001