- One mobilszolgáltatások
- Négy modellből áll a Xiaomi idei rolleres kínálata - bemutató
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor Magic V2 - origami
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
-
Mobilarena
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winne
nagyúr
válasz
rbalint88 #228667 üzenetére
Köszönöm a megerősítést, az automata ajtónak én is örültem volna, piachoz képest jó ára van és ritka ilyet találni, régóta keresem. A km alapból nem zavar, de ahogy írod is bármi lehet, a szervizlapjából az látszik, hogy komolyabban nem kellett hozzányúlni még, 5.5 év alatt ment bele, hosszabb távon jártak vele, mi meg az ellenkezője vagyunk, nagyon keveset megyünk. Seatom sosem volt még, de talán nem rosszabb a komfortja, mint az Octaviának, azt váltom.
-
rbalint88
addikt
válasz
Winne #228665 üzenetére
Van benne tempomat, electronic cruise control neven talalod. A sima halogen helyett el birnek viselni egy xenont vagy ledet, de amugy korrekt felszereltseg, szamomra a fobb dolgok venne vannak. Ulesfutes, korbe radar park assisttal, tolatokamera, keyless, okostelefon integracio, panoramateto.
A motoros oldal- es csomagterajto egyeni izles kerdese, koltsegoldalon egyszerubb, hogy nincs benne, de pl egy torekeny noi holgynek emelkedonek felfele kinyitni a toloajtot szivas tud lenni. Szvsz felszereltsegoldalrol batran veheto.
Automatat 6 gangosnak irja, akkor az olajos, az legalabb konstrukcioban stabilabb, de nyilvan ilyen futasnal barmi lehet mar. Ha jo aron van a piachoz kepest, akkor megerheti beleugrani, mert a karbantartasokkal/javitasokkal
is “megerheti” es legalabb rendbe van rakva. -
-
Winne
nagyúr
Egy családi autó jönne be külföldről, a szervizre rá tudtunk nézni, ezek vannak nagyjából benne: olajcsere, váltóolaj, szűrők, tetőtisztítás, vízelvezető vmi, gyertya, akksi, féktárcsák, tartóbakok, ilyesmik. '19 februári autó, vezérlés nem láttam, de még a kerékcserékre is szakszervizbe ment, flottás autó volt.
Így kaptam meg a felszereltséget, nem találtam meg benne a tempomatot pl. Hiányzik belőle valami fontosabb sztetek?
-
bandi0000
nagyúr
Passat GTE 2020 110k km mennyire lehet problémás vásárlás? Kb 10 évre tervezek, azidő alatt valszeg aksi cserés lehet ami azért nem olcsó
Bár kérdés, hogy pl kilehetne-e iktatni ezt az elektromos rendszert, nem mintha akarnám, csak jó lenne tudni mennyivel bajosabb mint egy sima benzines
-
Immy
őstag
válasz
Corsa02 #228624 üzenetére
Köszönöm válaszod!
A légszűrőt megnéztem és ránézésre teljesen jó. Üzemanyag nem lehet, mert mindig 98 vagy 100ast tankolok. az összes többire nem tudok válaszolni.
Nem vagyok szakértő, de hogyan tud a manuális váltó megcsúszni 2000-es fordulat felett? Ami viszont meglepő, hogy 3000rpm felett már nem nagyon tudom előhozni a rángatást.
Persze lehetne mondani, hogy vezessek úgy, hogy mindig 3000 felett legyen a fordulatszám, de egyrészt akkor fogyasztás teljesen elszáll, másik oldalról akkor inkább egy VTEC-et vennék, hogy 5500-nál megjöjjön a hangja
Nagyrészt autópályán vagy főúton van használva, tehát ha van valamilyen mérőszám, ami a városi használatot mutatja, abban biztosan nagyon jól szerepelne. Tehát a "megkímélt" jelzót ténylegesen rá lehetne akasztani és nem csak minden autóra bemondani. .
-
Mágus2
Közösségépítő
-
válasz
Corsa02 #228641 üzenetére
Tudom, hogy ennyi, mostanában 13 liter az (bel)városi ingázásom, a 7-es picit, ~ 1 literrel kevesebbet kért, nincsenek csodák. A Mazzag kb. 10-ből kijön, 2/3 súly, fele lóerő, fele nyomaték.
Az olaj az tök jó, a G7 ilyenkor 118 C-ra ment fel, ez csak 108-109.
Nincs gond!👍Tom1939: a 8-at már szeretem!
Bandi: DSG-s Golf GTI 8.5
-
Mágus2
Közösségépítő
Akasztjáj a hóhért...
-
Gyula84
veterán
Na kész a váltó, vált rendesen
mondjuk csere volt nem javítás
-
Atish19
őstag
válasz
Misi_D #228635 üzenetére
Swingen is kell működnie. 10 másodpercig tartsd nyomva és újraindul. Rengetegszer próbáltam bejelentkezni különböző helyeken és wifin is. Biztosíték kivétel nem fog segíteni ezzel is próbálkoztam és akkusaru levétellel is. Kulcstanítás sem, mert nem Fazit hiba. Azt ismételgettem amit leírtam és egyszer csak beengedett. Egyébként azóta jó. Egyszer valamiért kidobott akkor azért vert is az ideg
de ezután már engedte hozzáadni újra egyből
-
Csaby25
őstag
Sziasztok! Mivel úgy tűnik, hogy MQB platformos 2.0 CR TDI Octavia Mk3-at nem találok 3.2 milláért jó állapotban(állítólag 250k kilométer körül már elég rizikós). Az lenne a kérdésem hogy 1.6 CR TDI-t sem? Vagy esetleg Golfot(gondolom az Mk7 az MQB platformos)? Nem tudom mennyire lenne szűkös 2 felnőtt+2 gyereknek. Évi 1-2 alkalommal lesz csak hosszabb út. Ami gyakrabban van 4 személlyel az kb. 35 km. A napi használat 2x35 km amiből 2x5 város és 2x30 vidék 1 személy.
Köszi! -
válasz
focvis #228608 üzenetére
Ma off-site volt, a munkahelyemtől még 2 km-rel kijebb, így 9 helyett 11 km-t jöttem hazáig. Ugyanazon az útvonalon a munkahelyemtôl, 34°C, picit korábban, de a tegnapinál nagyobb forgalomban, így a fogyi 14,4. [kép]
Mai olajhőmérséklet érkezéskor 108°C 🤷♂️, ma még a klímát is használtam végig.
A BAH-nál amúgy 104 fokos volt, onnantól erősebben emelkedik az út hazáig. -
Sza_Sa
senior tag
válasz
Misi_D #228635 üzenetére
Nekem sem volt elsőre triviális (Superb 3), de egy visszaállítással és az alkalmazás használatával ment. Kell a két kulcs a jogosultság igazolásához, persze egy e-mail cím is.
Ha győri vagy, szívesen segítek, hátha csak valami elkerüli a figyelmed. Persze lehet, hogy nekem sem fog menni. -
Misi_D
tag
válasz
Atish19 #228630 üzenetére
Huh, köszi! A sör mindenképp jó ötlet!
Ebben a ~30 próbálkozásban mindig benne volt a gyári visszaállítás is, tehát onnan kell kezdenem a folyamatot minden egyes alkalommal, jól értem?
Szerintem nekem más az érintőképernyőm, mint neked. Nekem a Swing infotainment rendszer van a kocsiban [link], ezen nem érintős a bal alsó bekapcs gomb. Neked vagy a Columbus [link], vagy a Bolero [link] fantázianevű lehet, ezeknél látom, h érintős gomb van bal alul. Emiatt kicsit aggódom, h nálam is biztosan működik-e az a 10mp-s funkció, mint nálad.Angol nyelvű skoda fórumokon két dolgot említettek még a témában, ezek után volt, akinek működött:
- Kódoltassam újra a kulcsokat - ez nem tudom mit is jelent a gyakorlatban, és mennyi pénzmagot gombolnának le érte...
- Vegyem ki és ~10 perc múlva tegyem vissza azt a biztosítékot, ami az online szolgáltatásokért felel (elvileg a 19-es: Kombinált műszer, segélyhívás, online-szolgáltatások).A kulcs kódoltatástól azért (még) tartok, ha az eddigi tanácsok nem válnak be, a biztosítékot még meg fogom próbálni.
-
Misi_D
tag
válasz
BigBlackDog #228626 üzenetére
Köszi, ma este kiprróbálom!
-
Winne
nagyúr
Urak, 2019/2-es, 1.4tsi 150 LE DSG Alhambra 229k km-el mi lehet a reális ár kb, amit ki szabad fizetni? Külső állapota oké, karcok vannak, jól felszerelt autó, a navis cuccnak érintőhibája van, de nem tisztázott, hogy mi. Egyelőre ennyit tudok, meg képeim vannak.
-
Atish19
őstag
válasz
Misi_D #228622 üzenetére
Ugyan ezt végigszenvedtem én is. 4x volt ezzel a hibával szervízben és semmit nem tudtak vele kezdeni. Előző tulajjal nincs dolgod. Gyári beállítás törli magából a felhasználót. A megoldás fura, hosszú és idegesítő. Csinálj gyári beállítást és miután végez a kijelző bal alján van egy érintős bekapcsológomb. Azt tartsd nyomva 10 másodpercig amíg újra nem indul. Ezután próbálj belépni újra. Ezt csináld meg sokszor. Egyszer csak jó lesz. Újonnan átadott faceliftes autókkal is ugyan ez van néha. Sz*r a szoftver még a friss gyártásún is. Úgy olvastam én is valakitől. Nekem kb 30. próbára sikerült. Az autót tedd töltőre amíg próbálkozol és hűts be egy sört, mert utána jól fog esni
-
Pityka_
tag
Sziasztok,
2006-os VW Touran 2.0 tdi-nél tavaly elment a szervó. Kigyulladt a műszerfalon a hiba jelző. Autót leállitottam majd 10 perc után elinditottam és megint müködött rendesen. 7 hónapja hibamentes. 1 hónapja megint előjött a probléma. Leállit majd indit és megint jó egészen tegnapig. Volt valakinek hasonló problémája? Mitől lehet? Biztosíték rendben van. -
gippazoid
senior tag
Futómű állítás után kell valami resetet nyomni a kormányműnek, vagy bekormányzási szög jeladónak?
2024-es SEAT -
BigBlackDog
veterán
válasz
Misi_D #228622 üzenetére
Azt elképzelhetőnek tartom, hogy esetleg nem törölte az előző tulaj a accountjátból az autót.
A 2020-as gyártás azért eléggé korai, ugyanilyen évjáratú Golfnál voltak azért anomáliák nálam is a korai SW verziók esetén. Ha bemész a beállításokba, nem látsz elérhető szoftverfrissítést? Ha van ilyen, akkor telepíteném.
Ezt követően az alábbit kipróbálnám;
0. Autóba beülnék, gyújtást ráadnám.
1. Autóban nyomnék egy teljes visszaállítás gyári beállításokra (Beállítások menüpontban, ha jól rémlik).
2. Ha befejezte, akkor gyújtást levenném, kiszállnék, bezárnám a kocsit és hagynám így 30 percig.
3. Ezt követően próbálkoznék ismét a bejelentkezéssel az autó infotainment rendszerébe. -
imyourfriend
őstag
válasz
kazsolt #228623 üzenetére
A korom mennyiség azért változhat ilyen gyorsan, mert tele van a DPF. 280ezer km alatt reális esély van rá, hogy egyszerűen telerakja magát normális működés mellett is.. porlasztókat azért hoztam ide, mert érdemes korrekciós értékeket nézni vcds-ben. Persze 280ezernél már fognak találni jó eséllyel olyan porlasztót a 4 közül mely nem megfelelő csak ez egy mókuskerék amit nem biztos, hogy végig szeretnél járni anyagi oldalról. Hozzátenném sikerült végigjárnom decemberben 4 új porlasztó pár hónapja dpf és turbó felújítás + egy új EGR került egy 2015 1.6 cr tdi-be ez jó 1.1 millió volt.
-
Corsa02
őstag
Nem ismerek ilyen hibát motor oldalról az EA211-nél ilyen kevés futással, pláne nem olyat ami hibakód nélkül produkálná ezt, mondjuk DQ200 oldalról már igen. Már múltkor is akartam írni, de egy ilyen hibára túl sok a változó és csak kérdéseket generál.
Az a baj, hogy nincs egy rendes diagnosztizálás. Mit mutatnak a kopogásszenzorok? Előgyújtás? Égés/Gyújtáskimaradás számláló? Turbonyomás ebben a tartományban? Nincs összerogyva a légszűrő? Milyen üzemanyagot használsz pontosan? Próbáld ki MOL100-as vagy OMV 100-assal.
Váltó is tud ilyet csinálni, a DQ200 pedig pláne, lehet ott meg meg csúszik, mivel 1-ben és 2-ben van nyomatékkorlát, viszont e fölött már nincs. -
kazsolt
tag
válasz
imyourfriend #228621 üzenetére
Mivel 37km alatt keletkezett 8gramm köröm így nekem az a kovetkeztetesem hogy a porlasztó a bajos. A korom mennyiség regeneráció után lement 5 grammra
-
Misi_D
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék Myskoda aktiválás kapcsán.
Használtan vettem egy 2020-as Skoda Octavia 4-est (jó)pár hónapja, de azóta sem sikerül felvennem magam felhasználóként, pláne nem főfelhasználóként az autóban.
Ugyanazzal a skoda-azonosítóval venném fel magam a kocsiban, mint amivel a Myskoda alkalmazásban is regisztráltam a telefonomon. Így jelenleg nem tudom végrehajtani az autóban az aktiválást, amit az App kér, mert annak az első lépése gyakorlatilag, h adjam hozzá a userem a kocsiban, de mindig ezt a választ dobja a kocsi: "A felhasználói profilt nem sikerült betölteni", ezt egy Ok gombbal jóvá lehet hagyni, és ennyi... A kocsiban így gyakorlatilag csak a Vendég fiók "létezik".
Nincs gond az interneteléréssel az autóban, a wlan megy, az Android auto csatlakozik telefonról, ill. van mobilnetem (megy a Spotify a telóról, a navi appok is stb.), továbbá tudom, hogy egyszerre mindkét kulcsnak a kocsiban kell lennie az aktiváláskor, ill. nem a legalacsonyabb szintre van állítva a biztonsági szint sem az autóban. Jó e-mail cím-password párost adok meg, legalább százszor ellenőriztem már, ugyanazt, amivel belépek az Appon keresztül.
Tegnap délután voltam bent ezügyben a Skoda márkaszervizben, bár az autóba nem ült be egy szerviztechnikus sem, de azt mondták, ilyen akkor fordulhat elő, ha az előző tulaj vagy felhasználó a saját telefonján felvette az autót a Myskoda appba és aktiválta a kocsiban, ezáltal főfelhasználóvá vált, majd eladás/leadás után nem törölte az Appból a járművet. Így bár maga az autó vissza lett állítva gyári beállításokra az én vásárlásomat megelőzően, de én magam azóta sem tudom az autóban a saját aktiválásom vagy user felvételem végrehajtani. Azt javasolták, vegyem fel a kapcsolatot az előző tulajjal, hogy kezelje a Myskoda Appban, törölje onnan a számára régi kocsit.
Van ebben tapasztalatotok, h mire nem figyeltem még esetleg, ill. erre a problémára vonatkozóan tudnátok bármilyen workaroundot javasolni, ami nem az előző tulajjal való kapcsolatfelvétel lenne? Azt is próbálom intézni, de nem egyszerű, mert lízing cégtől lett véve, rajtuk keresztül kell mennie a kommunikációnak, h érjék el a korábbi autó használót, ami idő és energia... Szeretnék kiszűrni minden egyéb lehetőséget, hátha csak balfaxkodok...Köszi!
-
imyourfriend
őstag
válasz
kazsolt #228620 üzenetére
Egyelőre ne akarj felújítani semmit se meg kell bizonyosodni róla, hogy mi okozza a sűrű regenerációt.. egy normál DPF telítődés erre utal a 0.16l olajhamu és a 280 ezer km vagy valami egyéb pl. porlasztók miatt telítődik ennyi korommal.. porlasztók + magasnyomású és dpf takarítás 7-800ezer ennyit nem szeretnél rákölteni egy 2014 környéki ennyit futott autóra.
-
Jamby18
senior tag
Sziasztok!
1.4 VW Polo BBY 2002.
50Km/h tól kezdve elölről hallok egy folyamatos búgó hangot.
4 évszakos HANKOOK 195/50R15 82V KINERGY 4S 2 H750 82V van rajta egy ideje, de most valahogy erősödött a hang, és 70-90-nél is jön egy ilyen morajló ütemesen (1-2 mp-ként) búgó hang.
Kerékcsapágyra gondolok ezt ilyenkor csak úgy lehet kideríteni, hogy szerelő felemeli és kézzel megforgatja a kerekeket és ha ilyen szárazon futó hang jön akkor megvan a hiba?
Gondoltam még, hogy guminyomás, de 2.1 bar van az összes gumiban.
Köszi -
kazsolt
tag
válasz
imyourfriend #228617 üzenetére
Ma elkaptam pont egy regenerációt. A korom lement 5grammra. 37km alatt bele tett 8gramm kormot. Jelenleg 37kmel regen után van benne 13g...
-
imyourfriend
őstag
válasz
kazsolt #228613 üzenetére
A mért koromtömeg hamarabb eléri a határértéket, mint a számított és emiatt kezdődik is a regeneráció. 100km már egy olyan határ ahol indokolt legalább a takarítása a DPF-nek, porlasztók korrekciós értékei megfelelőek? Rengeteget regenerál az autó 100km helyett az ideális 6-700km lenne így sokkal több üzemanyagot éget el és meglehet, hogy az olaj is felhígul emiatt.
-
kazsolt
tag
Sziasztok
Kis segítséget,tanácsot szeretnék kérni. Alany: 2015 Passat B8 2.0TDI CRLB 280.000km. Járok vele napi szinten autópályán. 100-130kmh között, napi 100km kb.
Kb 100kmenkent regenerelál. Ma kiolvastam a dpf állapotát. Valaki ki tudná elemezni esetleg? Illetve van e teendő vele? Ha van, mennyire sürgős? -
Immy
őstag
Sajnos gari lejárt.
Kicsit kezdek kiábrándulni a vw-ből. Korábban volt már polo, jetta stb a családban, de mostani golf 8-ban mindenféle fura dolog jön elő. Ugye volt már olyan, hogy a sebváltó műanyag része eltörött, aztán a jött (és még mindig itt maradt) motor ugrálás gyorsítás során. -
chopin42
őstag
Üdv! Sajnos nem tudtam menni a találkozóra, fáj a szívem, de talán legközelebb...
Kis segítséget kérnék, adott az oktáv (1u2 2006, 1.4 bca).
A klíma nem az igazi...cicereg, illetve nem megy a kis hűtő venti, így leginkább a menetszél alapján hűt. Hogy kell cserélni? Muszáj levenni a lökhárítót?
A bal oldalon hallható egyfajta mély rezonancia, a motor bizonyos fordulatain hallható...a futómű szerviz óta hallom. Igazából... Lehet dobbetét? Tudom, kevés az infó, ám annál idegesítőbb...a lábammal "szinte" érzem.
Amúgy van bármi esély a belső cicergések, nyekergések megszüntetésére? A pécsi utak teljesen szétrázták a kocsit az elmúlt 3 évben. Ez inkább elméleti kérdés...
A bal hátsó ajtózárat cseréltem pár hónapja. Kipróbáltam, működött. Aztán egy hónapig nem is próbáltam, de mikor igen, nem nyílt...se belső kilincs, semmi. Mentem vele pár km-t, és kinyílt, igaz furán: nyitom, megakad, becsukom, kinyílik. Azóta ezt játssza, hol nem nyílik, hol akadva. A zár a rossz, vagy egyéb gond van? Ha az ajtó alját ütögetem, akkor kinyílik.
Végül: ki milyen árnyékolót használ a szélvédőre? Láttam ilyen esernyő-szerűt belülre, jó lehet?
Köszönöm -
válasz
BigBlackDog #228606 üzenetére
Csak a végén figyeltem fel az alacsonyabb hőfokra, becszó nem volt tudatos, de persze még figyelem majd.
Szokásos útvonal, szokásos időpont, szokásos stílus, nagyjából szokásos, de valamivel kellemesebb forgalom*. 2 sarokkal otthon előtt még pukkant egyet a kipufogó 1->2-be. MOL95, *fogyi 13,6 [kép] - mondjuk ez lazán tud 15-16 lenni hazafelé. Illetve DSG-vel súlyosbítva a mostani.
-
imyourfriend
őstag
Meglehet kifúj már a turbó meg miegyéb, a csöveket/kábeleket megnézném mikor épkézláb hőmérsékleten van a motor és oda lehet férni kesztyű nélkül.. dízelnél egészen könnyen hozzáférhető a vákuumcső és a szelep is a motorháztető felé néz tetején a csatlakozással. Könnyen felújítás lehet belőle az viszont komoly költség bölcső, kormánymű lejön 150-200ezer körül felújítják persze a felújításnak érezhető hatása lesz ez tény csak megér-e ennyit a történet.
-
Pozitívum a G7 vs. G8.5 összevetésben az utóbbi javára. Ilyen kánikulában (32+°C) mikor jövök haza munkából hegynek fel, a G7 olaja rendre 118 °C volt, a G8.5 viszont megállt 109 °C-nál ( majd az udvarra bekanyarodva egyből visszament 108-ra). Azaz jobbnak tűnik a hűtése.
-
válasz
ArthurShelby #228599 üzenetére
Egyetértek, hogy nagyon jó gép. Viszont megette már a kenyere javát - ha jól rémlik, közel 300 000 km-t futott, minden fárad el benne. (Jönnek az újabb meglepetések.)
Csatlakozom Qruhoz, csináltasd meg ezt a hibát, majd cseréld le az 5 ajtósra. -
Corsa02
őstag
válasz
ArthurShelby #228601 üzenetére
Bármilyen szenzor és szelep is viselkedhet így a meleg hatására sajnos.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Corsa02 #228596 üzenetére
Holnap reggel megyek kiolvasásra hozzájuk. Szerintem tuti hogy a meleg a gond. Lehet egy kábel, ami már kicsit megolvadt, de csak melegen jön ki a vezetési hiba. Vagy ugyanez pepitában a vákumcsővel.
Bár az is lehet, hogy a győri tisztító levegőnek most múlt el a hatása (kicsit kikormolódott anno, de mostanra újra eltömődött).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HP Victus 16 - 16,1"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7640HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 - Win11 - 1,5 év gari
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged