- Középkategóriában is menő lesz a mini?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatta a Helio G200-at MediaTek
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
-
Mobilarena
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibbike01
őstag
válasz
Atish19 #228168 üzenetére
Köszi szépen! Nekem most 1969 van, ami egy dolog kivételével hibátlan, néha az AA zenével indul, holott rádiót hallgattam utoljára. Ezt kb 10ből 2szer csinálja.
Az anyós ülésfűtés bekapcsolás mióta nálam van az autó mindig is ilyen volt, hogy néha kapcsol, néha nem. Régi sw-el is, 1941-el is, most is. -
Atish19
őstag
válasz
tibbike01 #228163 üzenetére
1941-ről váltottam. A 41-essel heti 1x lefagyott és újraindult. A 1985-el ez teljesen megszűnt. Frissítés óta egy fagyás sem volt. Frissítés óta gyújtásráadásnál sokkal gyorsabban feláll a rendszer. 1941-el kellet 10-15 másodperc mire tudtam kapcsolgatni a funkciókat. 1985-el ez is megszűnt. 1941-el nekem egyszerűen nem működött az automatikus idő állítás. Ki volt szürkülve az opció, alapból pedig teljesen más időzónába dobott. Ezt is javította. Egy hibát viszont hozott magával ami pedig az automatikus ülésfűtés bekapcsolás az anyós ülésen nem mindig kapcsol be. Ezutóbbit viszont úgy tűnik az akkucserével járó Klemme30 reset megoldotta. (Lekopogom Kopp-kopp). Megéri felrakni.
Pro tip: Szerintem van visszahívás is rá. Alkatrészért voltam a Skodában és a gép jelezte nekik, hogy visszahívás van az autómra ami ezt a szoftvert tartalmazta. Én nem törődtem vele mivel ugye már rajta volt, de ha óckodsz felrakni magadnak egy próbát megér rákérdezni hátha a tiedre is van visszahívás. -
tibbike01
őstag
Valaki felrakta már a legújabb 1985 SW-t Octaviara? Van bármi tapasztalat vele? Eddig 1969 volt a top.
-
gippazoid
senior tag
válasz
Corsa02 #228150 üzenetére
A gyerekzár akkor sárga, ha bekapcsolom, de amúgy a gomb világítása fehér. A tükörállító gomb viszont egy köztes sárga árnyalat. Se nem olyan mint a központi zár gombja mikor lezár se nem olyan mint az ablakok gyerekzárja (ez a kettő amúgy kb. egyforma, hiszen meg van rendesen tervezve...
).
-
bnorci71
addikt
hát ha minden héten rak fel az ember ilyet kettőt akkor értem a fogót, de szerintem szerelőből műhelybe 10-ből 1 ha ismeri eme szerkezetet.
De nekem is van olyan szerszám a polcon ami még sose volt használva ,de ha kérdezik van
Mondjuk pont most vettem rugós csőbilincshez fogót, volt már régen is tervben, de amikor sikerült eltörni a hűtőtisztításkor az egyiket persze ami a legszarabb helyen van a vízpuma fogóval na akkor betelt a pohár ráadásul tudtam hogy 4-5x minimum le és fel kel raknom majd a bilincseket. -
gippazoid
senior tag
Tudom hogy nem sok Seat Ateca tulaj van itt, de hátha...
2024-es gyártású és modellévű.
A belső térben minden gomb megvilágítása az ablakemelőtől a klíma konzolig, fehér színű.
De az ajtóbehúzón lévő tükörállító gomb piktogramjainak háttérvilágítása meg sárga.
Ez most szándékos, hogy ne zavarjon éjszaka, vagy sikerült egy hibás kapcsolómodult beépíteni gyártáskor?
Másnak is ilyen? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
imyourfriend #228146 üzenetére
Ez olajos DSG, ha cseréli benne az olajat meg a szűrőjét akkor nagyon sokat elmegy.
-
MrSealRD
veterán
Lassan 2 hónap után ideje ide is beköszönni a Superbel.
Látom nemrég volt téma DSG tartósság... Amennyire sikerült kiderítenem DQ381 van benne. 64K-nál én most megyek váltó olaj cserére... Vigyázni akarok rá ha egy mód van rá.
-
4D4M
senior tag
Ha esetleg még valaki ilyen tudatlan lenne mint én: szalagos bilincshúzó szerszám.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Corsa02 #228132 üzenetére
Köszönöm, majd megpróbálok keresni valakit akinek van ilyenje, mert kocsi nézés közben már nem akarok ezzel is foglalkozni
Seat Altea XL-t vezetgettem 2008-as, találomra az 1.4 tsi 125Le motor van benne, nekem az elégnek érződött, nemsokkal könnyebb az sem mint a Passat szerintem
-
Corsa02
őstag
válasz
bandi0000 #228126 üzenetére
Passat 8.5-ben érdemes kiiktatni a 2 hengerezést? Bár ahogy olvasgattam nincs nagyon negatív tapasztalat, csak a rángatás, de az elvileg sw frissítéssel orvosolva lett
Corsa02 kolléga megnézte, és szerinte van a kocsin, amit kinéztem 2 elmaradt frissítés, elvileg garanciális még, 2+2 év, begurulnék vele a szervizbe akkor ingyé megcsinálják ezt?Szerintem nem érdemes kiiktatni, de ha zavar (Passatban nem fog szerintem) akkor ki lehet persze. Műszakilag nem indokolt a kiiktatása.
A frissítést megcsinálják ingyen, igen.Olvastam valahol valami módosított olajnyomást, bár ezt lehet a dízeleknél, hogy egyik frissítéssel visszábbvettek belőle, hogy hozzák a normákat, ha ez fennáll benzinesnél is, akkor érdemes lehet megbuheráltatni ezt?
Nincs szükség ilyen beavatkozásra az EA211-nél.
Kicsit még mindig agyalok, hogy jó lesz-e ez az 1.5 tsi, bár a facebook csoportba minden motort kevésnek tartanak ebbe az autóba, talán csak a 2.0 tsi meg a 190LE-es cr-t szeretik... Igazából mire nem elég egy ilyen? Nézegettem gyorsulásokat, faszán pörgeti szerintem, gondolom egyedül emelkedőn megpakolva kellhet majd visszaváltani ha úgy van, de minden másra elégnek kell lennie nem ?
Gondolkoztam a 2.0-án is, de ott azért elrettentem a fogyasztási adatokon, és csak azért nem vennék azt, mert Jóska Pista szerint az 1.5 meg se tudja hajtani az autót, csak ha tényleg van értelmePróbáld ki szerintem, az egészséges közlekedéshez elég, ha még ugrósabb autót keresel akkor 2.0TSi kell, valamivel nagyobb fogyasztással.
-
4D4M
senior tag
Ezekhez a bilincsekhez milyen fogó szükséges vagy mi a neve a bilincsnek?
-
bandi0000
nagyúr
Még mindig szenvedek az autó vásárlással, de már alakul
Passat 8.5-ben érdemes kiiktatni a 2 hengerezést? Bár ahogy olvasgattam nincs nagyon negatív tapasztalat, csak a rángatás, de az elvileg sw frissítéssel orvosolva lettCorsa02 kolléga megnézte, és szerinte van a kocsin, amit kinéztem 2 elmaradt frissítés, elvileg garanciális még, 2+2 év, begurulnék vele a szervizbe akkor ingyé megcsinálják ezt?
Olvastam valahol valami módosított olajnyomást, bár ezt lehet a dízeleknél, hogy egyik frissítéssel visszábbvettek belőle, hogy hozzák a normákat, ha ez fennáll benzinesnél is, akkor érdemes lehet megbuheráltatni ezt?Kicsit még mindig agyalok, hogy jó lesz-e ez az 1.5 tsi, bár a facebook csoportba minden motort kevésnek tartanak ebbe az autóba, talán csak a 2.0 tsi meg a 190LE-es cr-t szeretik... Igazából mire nem elég egy ilyen? Nézegettem gyorsulásokat, faszán pörgeti szerintem, gondolom egyedül emelkedőn megpakolva kellhet majd visszaváltani ha úgy van, de minden másra elégnek kell lennie nem ?
Gondolkoztam a 2.0-án is, de ott azért elrettentem a fogyasztási adatokon, és csak azért nem vennék azt, mert Jóska Pista szerint az 1.5 meg se tudja hajtani az autót, csak ha tényleg van értelme
-
norrberth
addikt
válasz
focvis #228121 üzenetére
Van van itt minden is.
De nem szívesen nyúlok más autójához.
Sokszor volt úgy szereltem vagy csináltam valamit.
És utána jöttek elő hibák.
Úgye amihez közöm nem volt, de mégis nekem mondták biztos én basztam el.
Persze én tudom mit csinálok és hiába magyarázod az embereknek ha hót hülye hozzá egy szót se ért belőle.Pl cseréltem hűtőcsövet és mutatta nem jó! Így úgy. Aztán kiderült szórta a vízpumpánál is plusz a vizet.
Amihez persze nem nyúltam soha.
És akkor biztos én basztam el azt is.
Vagy lábtér világítást építettem be, felkódoltam...
És rá pár hétre világított a töltés lámpa, és pampogtak.
Nem bírták felfogni közé nincs a kettőnek egymáshoz.
Végül generátor kábel volt szétrohadva.
Pont úgy jött ki hogy szarul.Mondok egy másik példát..
Cseréltem szűrőket benzin szűrőt is.
És mondják nekem szart tettem be.
Mert mikor nyitja a sofőr ajtót olyan lassan szívja fel az Ac a benzint.
EDDIG NEM ILYEN VOLT!!!
Hát mondom sose tévedtem még cikkszámba.
Rá pár hónapra kiderült hogy kezdte magát összefosni az akksi. És azért nyögött ajtó nyitásra az AC.Vagy cseréltem szervó olajat Renaultba és mondja nekem hogy ropog ha tekeri a kormány.
Biztos én basztam el.
Hát nem csak a toronycsapágy akkor kezdte elfosni magát.
Úgy hogy engem hagyjon mindenki békén.
Ja és teszem hozzá mindenkinek mindig mindent ingyen.
Egy rohadt tábla csokit kaptam érte.
Mert szeretek szerelhetni ha sok a szabad időm. -
Sza_Sa
senior tag
válasz
Corsa02 #228106 üzenetére
Ezen én is agyaltam egy sort és bújtam a netet, mert nem hittem el, hogy csak képrnyőről lehet felvenni a telefont. Hosszas próbák után a jobb görgő megnyomása lett a siker kulcsa, bár azzal már letenni nem sikerül, miééért!??
Nekem a fémgörgős kormányom van, ha ez jelent bármit is.
Egyébként 10 éve olyan új autóm nem volt, ahol ez gond lett volna, ebben a Suzuki kormány volt az etalon, a külön elhelyezett telefon gombokkal.
Álmomban nem gondoltam, hogy ez 2020-ban (akkor jött a fl) ez még megugorhatatlan egy ekkora gyártónak.
-
Corsa02
őstag
Szombaton aki jön a győri találkozóra, szerintem itt találkozzunk:
Ez a parkoló első sora, ez szinte mindig üres, vannak fák is, ha árnyékra lenne szükség és nem áll majd mindenki a nyakunkban -
-
vlevi
nagyúr
válasz
szabonagyur #228102 üzenetére
Nekem az a jobb oldali tekerő a középső kijelzőn megjelenő infókat váltogatja.
Őszintén megmondom, nekem még nem csörgött a kocsiban a telefon, nem tudom, hogy hogyan kellene felvenni -
szabonagyur
félisten
válasz
szabonagyur #228102 üzenetére
Amúgy ha nem lenne kormányfűtésem ott lenne a gomb is ahol kerestem
-
billyjoe
csendes tag
válasz
focvis #228060 üzenetére
Kipróbáltam a Touranon, működik ott is, bár sok értelmét nem látom.
Apropó Touran, átléptük a 7000 km-t, most már kezdünk összeszokni, egyelőre nem bántam meg, hogy ez lett. DSG-t egészen megszoktam, tök jó még városban is a tempomattal. Az ülést nehezen, de sikerült beállítanom, most már ki sem akarok szállni belőle olyan kényelmes az ülés is és az üléspozíció is. Az 1.5 tsi is nagyon bejön, nekem pont elég erős, abszolút nem érezni, hogy azért nehéz autó. A fogyasztás is alakul, dugó 9-10 liter (ez érdekel a legkevésbé), külvárosi forgalom 7 körül, országút 6 körül (ott használom a legtöbbet).
A futóműn érződik hogy komfortos, ami rossz úton előny (sokat járok olyan utakon), kanyargós úton semleges, de legalább nem dől a kaszni (vezettem pár suvot ami sokkal rosszabb volt ebből a szempontból), eddig mindig bevette kicsit ortolósan a kanyarokat, bár azt érezni hogy annyira nem szereti :) (de lett mellé egy mx5, úgyhogy ez már annyira már nem számít). Voltam vele 5 órás úton, abszolút pihentető volt. Ami még fontos hogy a gyerek meg a kutya is szereti és többször kihasználtuk már a praktikusságát: heten is utaztunk benne hosszabbat (3 gyerek, 4 felnőtt), vittem benne jakuzzit, kanapét, ágyat, szóval heti szinten ki van használva.
A végére lenne egy kérdésem is. Érdemes lenne még így 7000 km környékén cserélni olajat, vagy már mindegy és várjak még vele? Úgy terveztem hogy 4-5k környékén cserélek, de ez nem jött össze. -
szabonagyur
félisten
válasz
szabonagyur #228089 üzenetére
Igen ha hosszan meghúzom akkor átrakja M1-be.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- IPhone 15 Pro 128GB Függelten! Akku: 89% Jótállás: 2027.01 hó ig
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest