Hirdetés
-
Mobilarena
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tasiadam
veterán
Szerintetek egy szakszerviz a Fabiat LPG-vel elvallalna? Csak mar a vegso eseten gondolkodunk, hogy hova
bontoba
vigyuk -
bnorci71
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Na ezért kell 100-250ekm kitakarítani karbantartásban
-
lalibatyo
csendes tag
válasz
Mágus2
üzenetére
Épp az ellenkezőjét tapasztaltam. 2020 as autó hidegen ( nyáron is) néha úgy kellett beleimádkozni a hátramenetet. Egyik garis szerviz adott egy papírt, hogy ismert a probléma nincs rá visszahívás, de ők nem tapasztalták. A másik városban garis szerviz fél év múlva a olajcserekor vette a fáradságot és leengedték a váltó olajat hogy lássák a mennyiség rendben van e. Az rendben volt de a szerelő szerint nem barnás hanem sárga világos olajnak kellene lenni. Hát mondom az van benne amit a gyárban beleraktak 3 éve...... Cseréljük akkor le. - Szerencsére nem volt raktáron mert csak az olaj lett volna 80 ezer
Megrendeltem a Transmaxot harmad áron lecseréltem magam (kicsit trükkös a betöltés) és lám megszűntek a gondok. A mai napig őrizgetem mi jött le belőle 3 éve. [kép] -
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére
Nálam is rendben van tartva, mert hiába fut elöl a vezérlés csak úgy férsz hozzá ha kiveszed a radit.

-
válasz
albiosz
üzenetére
Alapvetően nincs. Viszont az utóbbi időben egyre szaporodik főtengely támcsapágy kopás. Manual és DSG is érintett, behatárolás alatt van, hogy van-e érintett időszak vagy az egész volumen érintett-e. 1.5TSi-nél nincs ilyen gond.
150-200k-nál már tuti kell majd egy diózás. -
norrberth
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Igen ezt is rendszeresen kéne takarítani minden autónál. Én nem használom az autót de itt is tiszta redva volt a klíma és a hűtő között.
Meg ott van a pollenszűrő, cserélgetik ilyen olyan drágára.
De a legfontosabb kimarad.
Akinek pollenszűrő után van a motor pl Golf,4 Golf 5, Golf 7, Passat B7 stb megkell nézni Etkan.
Nem árt a motort leszedni, és kifújni kompresszorral, és megtakarítani körülötte is a boxot.
Brutális ami szénkefepor van bennük, és lényegében ez megy telibe az arcunkba.
Szeretem a videóit nagyon profi. [link]
-
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Nem tudom új autó tapasztalatokat idelehet-e írni, hátha valakinek érdekes lehet? 5 napos az uj etsi Tiguan Prime. 630km-t tettem bele.
Bár próbáltuk vasarlas előtt es vezettem automatat igaz az cvt válto volt ennyi km-vel ha jol olvasom még tanul az auto a vezetesembol, de ami fura hogy tenyleg erezni picit a váltásokat illetve néha olyan a fék mintha visszanyomna, ha jol ertem ezek egyrészt a dsg sajatossagai masreszt a mild hibrid miatti energianyerésből szarmazik. Egyelőre még fura, nem tudom ez beáll-e és tényleg hozzám tanul az auto vagy nekem mindig fura lesz a dsg valto. Az is odafigyelest igenyel, hogy figyeljek dugoban hogy ne "csusztassam" de ezt nem birom ki
majd még az auto hold ot kiprobalom. Még egy fura: az a legkondi hangja. Maga az auto nagyon csendes es egyébként nagyobb sebességgnél ha automatán van a klima jobban fuj kisebb sebessegnel pedig lejebb veszi a fokozatot szerintem pont azert higy ne legyen tul hangos
azt hittem halkabb a klima. igaz nagyon hatékony. Toyotaba is voltak aszisztensek, de ebbe ami van...pontosabban nincs olyan ami nincs. Kár hogy párat csak ideiglenesen.lehet kikapcsolni
. Amugy mindig vigyorgok amikor megyek vele, es a napfenyteto ...
nagyon adja. A fogyasztás ami.miatt masik forumban is kaptam már
. Ugyan még nem minden nap volt a szokasos hasznalatom, de figyeltem autopalyan is kulon es varosban. Most atlag fogyasztas 7,4. Autopalyan 3 nap is néztem (ugyanazon a szakaszon 2x75 km.) 6,6 és 6,9 kozott volt mindig. Szoval eddig hozza corolla fogyasztast, sot kicsit alatta is van. Elsore arra gondoltam hogy hibat jelent, hogy erzem, talan kicsit hallom is a váltást és az hogy fék kicsit mintha visszanyomna néha, de
meglatjuk hogy ez a dsg es a fura fék megszokhato-e reszunkrol vagy tényleg még betanul a rendszer. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Az igen! Van ott retyo rendesen.
-
Motion_Blur
félisten
14 év és 270e km után kb. szétporladt a klímahűtőm alsó harmada, de ami mögötte van, na az az igazán szép:
Úgy néz ki amúgy hogy a klímakompresszor megúszta, 2 helyen van szivárgás azt javítani kell + gázzal feltölteni. -
Ttookm
újonc
válasz
molnarpeter
üzenetére
Használtan, 2015 utáni modellt néznék, de még nem tudom pontosan melyiket. Majd attól függ, hogy mit mondanak a különböző változatokról. (de inkább PHEV)
-
daniel2121
őstag
Sziasztok
Van egy Passat B7 ha minden igaz CFFB motorkóddal 2.0 diesel. A vezérlés cserének mi az ajánlott intervalluma? Mit ajánlott még cserélni ilyenkor hatszögtengely stb.? -
hodostamas
addikt
Sziasztok,
Dq200 dsgnel ha uj a kuplung es kettostomegu, adatpacio megvolt, 500km el kesobb elojott 2x hogy 1esbe lassu gyorsitasnal berangat, illetve valtasnal kicsit megszalad a fordulatszam normalis? Egyszer csak most elmult, markaszervizbe se tudtam bemutatni.. video van rola. Azt mondtak ez igy jo, ha baj lesz menjek vissza.
Szerintem ha 1x csinalta akkor ott valami gond van, nem? Azert jo lenne h szep csendben kinyirja a kuplungot es majd a 2 eves alkatresz gari utan megint kuka lenne..
-
Ttookm
újonc
Sziasztok! Hibrid Golfot szeretnék vásárolni. Van valami, amit érdemes tudni előtte? Mik a tipikus hibák, mire kell figyelni?
-
bnorci71
addikt
válasz
focvis
üzenetére
valahol azt olvastam elemzőtől -szóval nem az arckönyv hozzászólásba- ,hogy jövőre visszamegy a 400-as szintre
imyourfriend
most lenne a legrosszabb üzlet kiszállnod belőle, én azt szoktam mondani amikor beleborít az ember egy zsák pénzt és rendbe van a verda akkor azt ki kel autózni belőle. Bár XC60-ból én is így szálltam ki, igaz ott még egy motor szét össze előre volt szóval félúton voltunk a pénzégetésbe, turbó csere után azért nem esett jól a dolog, de az már az a pont volt 1év hirdetés után vigyék elegünk volt belőle. -
426os
őstag
Ojjé, erre az infóra mióta várok, mennyi találgatás volt már (azt hiszem itt is vagy az olajos topikban), hogy ki gyártja a VW váltóolajakat
-
426os
őstag
válasz
Corsa02
üzenetére
Nekem is ez az olaj került bele cserekor, illetve előző autómban is ez (pontosabban egy másik variánsa) volt. Én eddig elégedett vagyok vele és jóval olcsóbb, mint a gyári. Hozzáteszem, hogy hosszútávú (100+ ezer km) tapasztalatom nincs vele, de rövidtávon pozitív irányú változást éreztem mindkét autónál (ami lehetett szimplán csak a friss olaj miatt is).
-
albiosz
őstag
Sziasztok!
110 LE 1.0 TSI vezérléscsere intervallum érdekelne. Ellentmondásos infokat találok. Megfelelő karbantartás esetén mennyire kell félni ettől a motortól 150K km+ esetén?
-
válasz
imyourfriend
üzenetére
Nem az észosztás szándékával.

Cserébe erős a Forint, ami talán tovább erősödik a nyáron, 350-355 (360?) környékén leváltanám euróra, ha esetleg importban gondolkozol. -
válasz
szabonagyur
üzenetére
A kormányon gomb van (nem tekerő), korábban a rendes potmétert használtam, a G8.5-ön rászoktam a kormány gombjára.
-
pit stop
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Előző cég MHC-nál volt - kellett vinni autót szervizbe (mondjuk nem konszern), hát oda talicskát nem vinnék szervizelni, ahol ők kalapálták az autót
-
válasz
kovacsroli
üzenetére
Az enyémben (G8.5) újra fizikai gombos a kormány, leginkább a hangerő tekerőgombja hiányzik a rádióról. A klímát keveset csesztetem. (A Mazdám full analóg, egyértelműen felhasználóbarátabb.)
Szerintem biztonsági okokból nem lesz ablakfelhúzás.
-
imyourfriend
őstag
Jó ideje már nem jelentkeztem, köszöni a jármű jól van 253-nál volt a felújítás, most 265-nél tartok minden rendben működik lekopogom.
Elgondolkoztam lecseréljem-e, most amíg ilyen kétes a helyzet és magas a kamat lehet jobb azt a 4-5 milliót állampapírba tenni vagy máshol befektetni no meg az újabb autónak is lennének költségei így picit várok még vele. 
-
kovacsroli
senior tag
válasz
focvis
üzenetére
A touchpaneles kormányt és klímát viszont sokan utálják.
Eleinte nagyon szokatlan volt, sok idő kell mire az ember megszokja és rááll a keze. Utána viszont jó. Nem jobb, mint az igazi gombok, de egész jó. De legalábbis nem utálom (már).
Más:
Tud olyat a VW, hogy keyless záráskor magától felhúzza az ablakokat? Tehát úgy, hogy nem kell nyomvatartanom a kulcson a gombot. A menüben nem talátam ilyesmit.
-
hodostamas
addikt
válasz
hodostamas
üzenetére
És akkor folytatodik... 1-esbe ma rángatott enyhe gyorsításnál, és felváltásnál mindig megszalad 1-200 at a fordulatszám
hétvégén belement 600km, főként országút, nem tapasztaltam hibát, de úgy látszik eddig bírta.
-
rbalint88
veterán
válasz
Lacess
üzenetére
Szvsz ha az a legelterjedtebb baj egy motorral, hogy 5-10ezrenkent beker egy liter olajat tervezesi sajatossag miatt, akkor azert nem dobnam el
nalunk aki szinte csak palyazzik vele, annak se eszi veszettul. Van 2 mk3.5 Superb es 7 Arteon a flottamban ezzel a motorral 50e es 150e km kozott, eddig nem volt veluk motorikus gond. Ami az Arteonoknal jellemzo: akkuhalal, hatso gatlo folyas. Valamint a puha kevereku gumiknak megeszi a belso felet elso tengelyen 19” felnivel (Conti SportContact7 rad gondolok!). Mas baj nem
nagyon volt veluk.Ami szerintem nagyobb szivas, hogy a 210kw/286 lovas 3.0tdi Touaregek rendszeresen visszadusulnak gazolajjal, van olyan amelyik kozvetlenul koztes olajcsere utan osztrak turan kepes volt bedobni, az lehet magasnyomasu szivatyu tomitetlensegi problema lesz mar… persze garibol kifutott, hogy jo legyen
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
-secret-
üzenetére
MHC Mobility, mint korrekt forrás, hirdet épp 2021-2022 Arteonokat, nézz rá esetleg (200LE 2.0 TDI+DSG, FWD és AWD is). Nem reklámnak, nincs közöm/hasznom, csak ajánlás.
-
Lacess
tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ez a 2232 nap ez sajnos valami hiba a "mátrixban". Visszaállításkor sajnos többször megesik, hogy egy ilyen adat jelenik meg, csak az ellenőrző szerviznél. Majd a napok múlásával a 3. karakter kezd el csökkenni, és így tovább. A 4. karakter mindig 2-es marad. Nem tudni miért.
Corsa te esetleg nem találkoztál ezzel? (nyilván a te "világodban" erre nem sok esély van) Vagy nem volt erről valami visszajelzés? Én csak MIB3 Discover Media-nál találkoztam ezzel, több modellben is.
-
rbalint88
veterán
válasz
-secret-
üzenetére
Nincs benne holtterfigyelo, kb alapfelszerelt es sztem valami fujkalas volt, mert a j.h. ajto gyanusan mas arnyalatu, mint a tobbi, de eleve eleg hulyen adjak vissza a fenyt az elemek rajta egymashoz kepest - ettol meg lehet tok gyari, csak a fotokon nekem nem adja az.
-
Öcsi1975
csendes tag
válasz
Mágus2
üzenetére
Ha kinyomom a kuplungot, nem hallani. Azért az nem semmi, hogy ennyiből megállapítottad
. Nekem is kellene egy ilyen szerelő
. Amúgy szerelő vagy? Még csak azt szeretném kérdezni, hogy ez biztos lendkerék, nem lehet hogy csak nyomó csapágy? Illetve mennyire sürgős kicserélni? Köszi
-
zuchy
őstag
válasz
bnorci71
üzenetére
Simán lehet, ha hosszabb egyenletes sebesség után elveszed a gázt, akkor a DPF vége még meleg de a bemenő hőmérséklet hamar visszaesik, a hátulja még "izzik" valamennyire (400 fokos pl.). Olyan 350 fok környékén állandósul, beáll egy egyensúlyi állapot, annyi korom ég el amennyi keletkezik.
-
Öcsi1975
csendes tag
Sziasztok. Octavia Mk3, 1.4 TSI CHPA, 245 kmt. Hallok egy ilyen kattogó hangot alapjáraton, melegen. A videó első felében hallatszik amikor kívülről filmezem(inkább a sárvédő alatt, meg kívülről is, csak most meg volt állítva pár percre és újraindítás után már nem hallatszott annyira hangosan). Érdekes hogy a belülről a motorháztető alatt nem hallattszik, itt más hang van, keccegő. Ötlet?
Köszi! [link] -
426os
őstag
válasz
bandi0000
üzenetére
Ez 4,5 évig és 37ezer km-ig Németországban futott, azóta Ausztriában (most 6,5 éves, 75e km)

Persze sokat járunk vele MO-ra is, ahol az útminőség miatt minden km 3x számít (Szombathely kvázi katasztrófa)
Igazából egyszerűen az van, hogy hiába Wolfsburgban készült, szvsz már ez sem olyan minőségben lett gyártva, mint a széria eleje. -
válasz
BlacKSouL
üzenetére
70mai Dash Cam Pro Plus + RC06 van nekem is, az eleje nem kérdés, de a kárpitozás és a garancia valahogy szerintem sem fér össze szóval hátulra én szerintem nem teszek semmit előre meg fel tapasztom és remélem 24/7 fog figyelni. Előző autóban az akksira volt kötve direktbe, de azon nem sajnáltam bontani, nem új volt.

Köszi az infókat így viszont sok értelme nincs is az alkalmazást használni, ha nem váltja ki telibe a kulcsot.
Hosszú két hét lesz ez nekem.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
syIex
üzenetére
Kinyitni ki tudod alkalmazásból (meg bezárni) de beindítani kulcs nélkül nem
illetve az alkalmazásról az átvitel néha késéssel megy (térerő, egyebek), szóval nyitásra vagy bezárásra nyomva néha 2 perc mire valóban nyitja vagy bezárja. Kulccsal meg ha eltávolodsz már be tud zárni, de biztosra menve megérinted a kilincset, az ugyanúgy bezárja mintha rányomsz a kulcsgombra.
A kamerát még meg se vettem sajnos, de filózok, hogy csak előre vegyek a810s-t, és hátra meg vegyek egy olcsóbb külön elsőkamerát a csomagtartó szivargyújtóra dugva, így nem az egész kocsin kell áttépni a kábelt. És hátrafelé is elfogadható kép lesz, csak ugye nem egy egységként kezelve. Vagy megvegyem az a810s szettet az rc24-es hátsóval, akkor madzagolni kell, de kárpitot meg gari miatt még nem bántanám. -
válasz
szabonagyur
üzenetére
Sajnos nincs kínálat, de valószínűleg az lesz, hogy simán csak újat veszek, az a pár millió már nem oszt - nem szoroz.
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Használtként nem feltétlenül férsz hozzá az eredeti extralistához, az pedig, hogy körbe volt-e törve 10 másodperc alatt ellenőrizhető egy festékmérővel.
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Miért fura? Kényelmi okokból cserélve lett
utólagosan beszerelt ülésfűtés vagy sport ülés sem fura más piaci szegmensben
-
426os
őstag
válasz
426os
üzenetére
Győztem, meglett a bűnös !!44!!
Végre rájöttem mi zörög a kormány mögött és nem is kellett sokat bontani hozzá, csak a kormány alatti borítást (meg ahhoz a felsőt): Video (Gdrive)
És a megoldás: [kép]
A kép kicsit csalóka, igazából csak annyira húztam meg a gyorskötözőt, hogy éppen megfeszítse a sínt. Így már nem lötyög és nem is ér hozzá semmihez. Igazából előtte sem ütközött semmivel, csak valahogy magában csörgött bizonyos úthibáknál, illetve néha a motor miatt. Nem tudom, hogy itt van-e valami elváltozás a gyári állapothoz képest, vagy csak simán gyári hibás valamelyik illeszkedő alkatrész. Mindenesetre már nem idegesít többé, csend van
-
gippazoid
őstag
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
bnorci71
üzenetére
Nagyon tempós haladásnál a DPF kvázi egyensúlyi határon dolgozik, lényegében a termelt korom el is ég. Nálam ez 400 C (nem Coulomb, csak nincs fok jelem) után volt. Azzal iszonyat sok km-t lehetett volna megtenni, csak ehhez kell a tartós >150 km/h, ami nálunk rövid szakaszokon van meg.
Egyébként ez már adblue-s motor?
Corsa, tudom, hogy az Otto fejlesztésén vagy, de szerinted miért nem hőszigetelik a DPF-et, így a kívánt hőmérsékletet el is lehetne érni, akár a regenerálást kevesebb pilot befecskendezéssel. Valamit nem látok az összképből?
-
-
bnorci71
addikt
válasz
Corsa02
üzenetére
Ha 4+ évesen cserélni kell egy akut nem gariba, lehet ugyan ott van az ember mint egy diesellel összes költségben
tegnap volt egy jó kis menetem Graz mellől.
Ö64-Ö65-M80-8-M7 dugóval majd 7-es kicsi újra M7 na innentől belső sáv sietősen ,közig bírság tempó határon ,majd Bp és M3.
Nem sokkal az elindulás előtt volt DPF regen így 530km pont hazaérkezés előtt jött. Nem nézegetem rendszeresen csak nagyon ritkán ,de azt gondolom Euro6 CRLB motortól ez jó.
Fogyit nem tudom mert nem lett tankolva majd ma vagy holnap. -
válasz
Paxker315
üzenetére
Hát igen, megfordult a fejemben, hogy belealkudom a kocsiba, eleve márkakereskedő árulja. De ugye ehhez szét kell barmolni az egészet, lebontani mind a 4 ajtót, kárpitokat, aztán kérdés, hogy azt biztosan jól rakják-e vissza. Mindez egy 35-milliós autónál, némi árelőnyért úgy, hogy amúgy van már 12 ezer a kocsiban egyébként is.
Eleve kérdőjel, hogy egy bemutató autó, amit amúgy az ügyvezető használt mekkora árengedményt indukál. Most kb. 2 millió kedvezménnyel árulják (37-38 lenne újonnan), ami részemről a lófasz kategória.
-
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Köszi az infókat. Pontosan ilyenekre gondoltam amiket le is írtál. Persze néztem már sok videót és olvastam is utána, de azért tényleges felhasználótól másabb, mint egy cikkből.

Amit még kérdezni akartam, hogy a Kessy már tudja alkalmazásrol is vagy muszáj a kulcsot továbbra is vinni magaddal, esetleg a telefon ki váltja már?
A kamerát próbáltad már előre a tükör mellé bedugva? Megy folyamatosan vagy csak amikor az autó is jár? -
BlacKSouL
addikt
válasz
syIex
üzenetére
Nem szeretjük, de inkább külön írok az előző hosszú lett.
Mivel 4 napos friss élményem nekem is, a hifin annyit módosítottam, hogy a surroundot felnyomtam maxra, asszem a hangbeállításoknál a középső tab az irányra vonatkozó, ott a felső egyik lapfüle lesz, ott egy csúszka balon. Az előre hangzásoknál meg zöld a canton, azt úgyhagytam.
Smart dialsban én a ventilátort, a befúvás irányt, a DCC menetkomfort beállítót, meg a hangerőt tettem, a térképnagyítás nekem jó a kormányról, a hatodik nem is emlékszem mi lehetne. De csak 4-et lehet úgyis.
Virtual cockpit alatt a műszerfalat vagy a HUD-ot érted? Előbbinél nekem a hagyományos mutatós jött be eddig, majd ismeretlen helyen meg átváltok térképre, műszerek nélkül. HUD-ot én lejjebb állítottam magasságban, meg levettem minimumra a fényerejét, amúgy automatikusan igazodik, de azt is lehet kicsit eltolni le vagy fel.
Ha böngésztél videókat, manualt a típusról, érteni fogod ezeket, ha nem, kérdezz
Kessyt én közeledésre nem nyit csak kilincsre, de távolodáskor mindig zárjon. -
BlacKSouL
addikt
Azt mondjátok emiatt a bogárbél miatt kacsingathat egy csík a mátrixban? De létezik, hogy a kamerától menetirány szerint balra eső bélfolt a jobbra kivetített fénysugárba zavar bele?
Az nagy kritika lenne, ha azt mondom hogy akár ebben, akár másban, de egy 20 milliós autó 3 milliós értékű lámparendszer vezérlést egy redundancia nélküli egykamerás inputra bíznak, hogy balesetmentesen kitakargasson akár 10-12 szegmenst is megfelelően, és ne vakítson szembejövőt? De a bogárbéllel már nem tudnak számolni?
pedig szerintem nem annyira ritka a sarkkörtől az egyenlítőig, hogy bogár van a levegőben. Na mindegy, majd mindig megmegállok letörölgetni
A műszerfal kijelző mérete azért csak akkora amekkora, mert kellett a hely 6 db fix helyű piktogramnak [kép] 2 db nyíl, egy dízel izzító, egy csekkendzsin, egy felkiáltójeles háromszög, meg egy forró nemtudommi. [kép] Illetve ott van még mindkét oldalon a fényerő vezérléshez a fényérzékelő szenzor.
A belső tükörben lakik 3 egység. Egy szenzor, gondolom a fényérzékelő a dimmeléshez, egy kamera, az mihez kell?, és egy IR szenzor/lámpa pár? [kép] Utóbbi lenne a fáradtságérzékelő? Vagy az csak világít, a kamera meg IR érzékeny?
A belső tükörre világítva a bal külső is sötétedik. De csak a külsőt nem tudtam elsötétíteni, akárhova világítottam. Mégis lehet hogy egy szenzor van mindkettőre egyszerre?
Nem is tudtam hogy két kipu dob van kétoldalt 2 kályhacsővel
A vonóhorog helyének a kivágása a lökhárítóban normális, hogy az anélküliben sincs letakarva? Nem hordja be a lökhárító alá a vizet meg mocskot a 15x25 centis nyíláson?Létezik olyan, hogy autós blue balls? Hogy ma 2-3 órát babráltam a kocsi körül meg belül a garázsban, de egy métert se mentem vele, be se indítottam, aztán a szobában meg éreztem magamon az újautó szagot, és rendesen rosszul éreztem magam, remegett a kezem is
-
Sziasztok!
Minap kaptam az információt, hogy elvileg 2 héten belül átvehetem az új Superb-et, hosszú várakozás volt december óta.
Azzal kapcsolatban érdeklődnék, hogy van-e valami konkrét tapasztalat beállítások terén amivel jó lehetne kezdeni a dolgokat?
Gondolok itt a Canton hangrendszer beállításaira, Smart Dials vagy Virtual Cockpit és ilyesmikre.
Előre is köszi!
-
Reggie0
titán
válasz
D-LAN|FuRioN
üzenetére
Gyorsabban frissiti annal, csak 2 perc utan adja az elso eredmenyt, de utana azt folyamatosan frissitgeti 10-30 masodpercenkent, igy aprankent ra tudsz tolteni, ha ugyhagyod az autot. A 2 perc varakozas azert van, hogy a leallitas utan lecsorogjon az olaj nagyresze, kulonben joval kevesebbet mutatna, mint amennyi valojaban van benne.
-
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Még pont gariban... 1 év múlva azért meglepte volna az új tulajt

-
válasz
szőröscica
üzenetére
Az 1.5TSi bírja ezt az Mhev használatot, engem az akku zavar, annak a plusz súlya és ára. Ja meg az összes plusz költsége mert cascoja is drágább. Az első 8-10 évben nem lesz költsége az akkunak, de pl a 7 éves A3 tesztautónkban most volt cserélve a 48V-os akku és 2500 Euro egy ilyen mutatvány sajnos.
-
szőröscica
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
En egyetertek, szerintem ez a szabadonfutos 1.5eTSI zseni varosi fogyasztas szempontjabol, ha raerzel a vezetesere, nevetsegen kis fogyasztasokat tud varosban. Nem a legfinomabb viszont, a fekpedalerzet siralmas, illetve tartossagban sem tudom, hogy milyen lesz egy nem mhevhez kepest.
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
Kiskokó
üzenetére
A zenéről mi a véleményed, nem hangerőre, hanem hangminőségre? A méretet még megköszönöm, hasonló alkatok vagyunk, referencia lesz nekem amit mérsz
Aztán befejezem az offot, egyébként is még képben vannak konszern termékek is, csak most tényleg szeretnék minden - hitelesnek gondolt - embert meghallgatni.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Corsa02
üzenetére
MHEV a rendesen megcsinált start-stop
városban látom valamennyi hasznát a járókelők miatt, kevesebb füstöt kapnak az orruk alá a pirosnál várakozó autóktól. Illetve beszállítói láncok szempontjából lehet előny, hogy fokozatosan tudnak ráállni előbb kicsi akkura stb aztán nagyobbra, nem egyik pillanatról a másikra kell felpörgetni 🤔 Felhasználói szempontból nyűg, az biztos. -
válasz
grizlisandor
üzenetére
Reagáltak hozzászólásokra.
Durva, hogy milyen különbségek vannak fékgyártó és fékgyártó szerelési követelményei között. Valaki tiltja a rézpasztát.
Kár, hogy az emlegetett légtelenítő csavarcseréről nem volt szó. -
Kiskokó
veterán
válasz
Sza_Sa
üzenetére
Nincsmit, szerintem tök jó hely van hátul, de mérek pontosat ha gondolod.
A Y nyilván nagyobb, már kívülről is.
A gombokkal sincs semmi gond, pár hét alatt megszokod úgy, hogy után mást vezetve a kar lesz furcsa.
Tényleg a belső pár recsegés/ropogáson kivül, hibátlan a kocsi. (De ezekkel majd tervezek menni szervizbe) -
hodostamas
addikt
válasz
hodostamas
üzenetére
Megvolt a kuplung/kettőstömegű csere, fájt.. jó kis tanulópénz. Így utólag már úgy úgy érzem hogy akkor is csúszott a kuplung váltásnál mikor megvettem, de nem tűnt fel. Eddig bírta mert óvatosan hajtottam.
Dúrva mennyire hallani a motor hangján is hogy azonnali a váltás és nem nyújtott.
azóta viszont küzdök a we connectel, nem látja a kocsit. Factory reset megvolt, appból töröltem a kocsit, de a HMI-n mikor factory reset van kiirja hogy eltávolitja-e a főfelhasználót? mondom igen. Erre funkció nem elérhető és nem enged.. most várok 24 órát, remélem helyre jön. Másfél napig offline volt a kocsi a szerelés miatt.
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
válasz
Corsa02
üzenetére
Ja jó, akkor remélem ott maxra töltik, olajat hagytam ott, direkt vettem hozzá. Még van ott 1,2L 0,8-at meg öntöttem bele, mert írta mire másodszor hazaértem vele, hogy töltsek 1L-t és mehetek tovább. Nem tudom mennyit fröcskölt ki, min -max között 65% körül állt mikor elhoztam a kocsit, az esett le kb 30% körülire a csúszkán. Arra töltöttem ezt a 0,8-at, de útközben nem láttam, hogy módosulna, amikor meg megálltam a szerviznél elfelejtettem megnézni. Myaudi meg csak azt írja, hogy "OK"
Ohh szuper, köszönöm szépen akkor megnyugodtam!
-
válasz
D-LAN|FuRioN
üzenetére
Igen, házilag csak MMI alapján tudod, egyébként szervizben van mesterpálca hozzá.
A vízpumpamodul még folyathat, de annak nincs ilyen drasztikus jele, nincs ebben a motorban nagy bomba, keine Panic

-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
válasz
Corsa02
üzenetére
Oksi köszönöm szépen!
Én már olvastam neten ilyen főtengely szimeringet, meg ha a turbó is kapott valamit, már kezdtem parázni. Olajszint beállítása kicsit fura, mert nincs nívó pálca benne. Vagy legalábbis én nem láttam. Ellenben az MMI jelzi csak késve. Nem értem miért kellett kihagyni a sima pálcát. MMI 2 percet ír, hogy utána jelzi, fura így beállítani egy olaj szintet. 
Apropó ha már ilyen váratlan dolgok, kéne készülnöm még valamire így 150k környékén? Következő olajcserénél váltó olaj és gyújtógyertyákat kivéve, azokat felírtam magamnak. Van még valamilyen ismert para, ami ilyenkor szokott előjönni?
-
válasz
D-LAN|FuRioN
üzenetére
Ismert probléma, semmi pánik, jó lesz utána újból 150e km-ig. Aztán megint vagy a membrán lyukad ki vagy letapad. Nem tudott átszellőzni a forgattyúsház ezért megnőtt a nyomás és ott tolta ki. Olajszintet állítástok be majd felső nívóra.
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
Sziasztok! Kis segítséget kérnék. Adott Audi A4 2023 40 TFSI Quattro. Nemrég vásárolt weltauto kínálatból, még garis. 145000 km futás 27 hónap alatt, gondolom pályás lízing volt. No olajfolyás, próbakör rendben kívül belül teljesen új patika állapot 1-2 apró karcolást leszámítva, gyári gari még egy évig. gyári szervízeket pdf-ben megkaptam. Így én külön nem hívtam bevizsgáltatást, lévén garis még és weltauto plusz audi forgalmazótól hoztam. Elhoztam 180km után másnap kiköpte az olajat a motorbetöltőnél, motorhiba jelzést követően vettem észre amikor felnyitottam a motorháztatőt. Telefon, vigyem szervizbe. Bevittem, lemosták a motort és kérték h menjek vele 1-2 napot nézzem az olajpárát, ha van akkor PCV-t kell cserélni. hazamentem (120km) már olajos volt megint az egész és szétszórta a motortérben, telefon, oké PCV csere vigyem be. Óvatosan alacsony fordulaton elvittem, most ott a kocsi a hivatalos audi szervizben, jövő héten cserélik. 2 napja van a tulajdonomban. Nem vagyok szakértője a témának, ez mekkora hiba? Gyakori ennél a 2.0 TFSI-nél? Rendben, hogy gyári garis és cserélik, de kicsit rosszul indul az ismerkedés a kocsival. Még most vigyem vissza és szálljak ki belőle vagy ez egy benne van a pakliban hiba és csak peches voltam? 27 hónap alatt ment bele 145k és 10 hónapot pihent amíg elhoztam. utolsó szerviz 135ezer km olajcsere+fékolaj. 108 ezernél előtte stronic és gyújtógyertya is, szóval ezek időben lettek cserélve. Tényleg elég példás szervizmúltja van, hivatalos audi szervizekben végezve. Van félnivalóm a kocsitól a fentiek függvényében? NEm hiszem ,hogy tekergetett lenne, bár így is sok nekem a 145k km, de mivel pályázott volt, így annyira nem tartottam tőle. Még a gyári fékbetétek és tárcsa van rajta, nem kellett cserélni, nem gondoltam ,hogy 145 ezret elmennek, de ebből is gondolom ,hogy pályázós kocsi volt. Bár én csak vezetem nem vagyok autószerelő, nem vettem észre rendellenességet, csendes halk a kocsi, jól megy, nem zörög nyikorog semmi. Mi a véleményetek?
-
norrberth
addikt
Ismerős [link] 😂
-
=WiNTeR=
senior tag
Út közben megjött a sárga tengeralattjáró. Szerintetek ez mennyire lesz költséges kör?
(2018, G7.5 2.0 TDI DFGA)
-
-
BlacKSouL
addikt
Egyesek szerint van a Super bé.
Akkor van Astr á, meg Civi cé, meg Accor dé is? Vagy Silver Spiri té, Toura en? Esetleg Wagon er...mondjuk azzal pont átb...tak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27% - ÚJ Corsair VENGEANCE RGB 48GB (2x24GB) DDR5 6000MHz
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch
- Lenovo X1 Tablet Gen3 Intel i5 8350U Refurbished - Garancia
- HP Zbook 15u G3 - 15,6" FHD kijelző, i7 6500U, 16GB RAM, 256GB SSD, FirePro W4190M 2GB, számla
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
vigyuk
Megrendeltem a Transmaxot harmad áron lecseréltem magam (kicsit trükkös a betöltés) és lám megszűntek a gondok. A mai napig őrizgetem mi jött le belőle 3 éve.

majd még az auto hold ot kiprobalom. Még egy fura: az a legkondi hangja. Maga az auto nagyon csendes es egyébként nagyobb sebességgnél ha automatán van a klima jobban fuj kisebb sebessegnel pedig lejebb veszi a fokozatot szerintem pont azert higy ne legyen tul hangos

Nagyon drága volt.