Hirdetés
- Yettel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Google Pixel topik
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
-
Mobilarena
A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
kovsol
üzenetére
Én is ilyen szíjat használok az a6400-zal, csak a legolcsóbb, legkisebb verziót. Nagyon kényelmes még nagyobb objektívvel (70-350) is. Az a6000 az a gyári szíján lóg, de azt csak motoros (illetve most már csak kisrobogós) túrákon használom, mindössze néhány percig egy-egy megálláskor. (18-105 üveggel).
-
-szabi-
addikt
Nekem valamiért eszembe se jutott, hogy fogást váltsak.
Látszik kis Panával nem kellett ilyeneken agyalnom.
Kipróbálom nekem melyik válik be.
Köszi a tippeket.Végül 581 képből 88 került a kirándulós mappába.
Múltkori akkus kérdésre, a nap végére még 50%-on volt, szóval nem érzem szükségét egy tartalék aksinak.
-
p_adam
addikt
válasz
-szabi-
üzenetére
Időnként körbefogom a bajonettnél (úgy, hogy ne nyomjam a kioldót, még sose sikerült) és a kezeim közt adogatom, így 2 kg váz+obi kombóval is tudok sétálni (de a könnyebb nyilván jobb).
Egyébként valami ilyen Blackrapid replikát is használtam, ez is használható, de sokkal kevésbé feltűnő, ha pánt nélkül lent a kézben van a gép.
De ha olyan kialakítású a táska, akkor elég gyorsan elővehető. -
-szabi-
addikt
Tegnapi városnézés alkalmával a gépet kézben fogva mászkáltam.
Van fotós táskám de így kényelmesebb ha nem kell állandóan elrakni-elővenni.
Az ujjaimnak kevésbé volt az estére elgémberedtek.
Nyakpántot nem szeretem mert össze vissza himbálózik a gép.
Ti ezt, hogy oldjátok meg? -
kovsol
titán
Pár teszt kép a Sony 20-70mm-el @20mm. Ez volt egy olyan helyzet ahol örültem volna ha kicsit szélesebb.
-
Márton
nagyúr
válasz
Drótszamár
üzenetére
Szintén ilyen barna, type-c, de K&F Concept márka:
- ZV-E10 II nem panaszkodik rá!
- visszatöltés 2.5 óra alatt 3.600mAh*5V = 18Wh
- 4k60 felvételi idő: Sony 1:46, K&F 1:35 (korrekt)
- ár: 30e vs 13e
Viszont "máshogy" merül mint a Sony, ami full lineáris
a % kijelzés tekintetében. K&F viszont 1 órát megy és még
mindig 50%-ot jelez a kamera, onnan 0%-ig már csak fél órát.Szerintem megérte, ha hosszú életű lesz. Tetszik az usb-c.
-
TCr
veterán
Aztaku...?
-
Drótszamár
őstag
Nem gyári akkuval egy kis tapasztalat:
5v-on 1979 mAh áram ment bele, kb 3 óra volt usb c-n feltölteni
ZV-E10 nem panaszkodik rá.

-
válasz
Lac-coo
üzenetére
ja hogy nem a fényformálóra gondolsz, hanem fényformáló + fényforrásra.
az állandó fény gyakran kevés állóképhez (a mozgókép ugye többnyire 1/50 körül készül), bár ha statikus dolgot fotózol állványról, ott sokkal hosszabb záridőt is lehet használni.a leginkább minimalista setup 1-2 vaku meg derítőlapok hozzá, azokat kicsire össze lehet csukni, és egy 100 centis derítő a 60 centis témához képest egészen lágy lesz.
vagy a derítőlapra villantasz, és azzal irányítod a fényt, vagy ha a derítőlap diffúzor is tud lenni, akkor azon keresztül.mondjuk 2 vaku és 2 derítőlap már 4 statív, hacsak nem vagy nagyon kreatív

-
Lac-coo
addikt
Lehet offtopi, de tuti van tippetek... Régi kínai, semmire nem jó softboxaimat leselejteztem ...
Most keresek valami világítást ,lehetőleg ledeset ,amihez kapható fényformáló, minél olcsóbban. Makketjeimet fotozom, szóval max egy 60 X60 centis asztalt világítanék be két irányból ...Van valami itppetek ?
-
-
benobi2
csendes tag
Sziasztok! A7III-hoz milyen vezetékes, vagy vezeték nélküli távirányító létezik? Illetve mi az, ami másnál bevált?
-
gyapo11
őstag
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Sony-t nem tudom, de Oly csak PD-vel hajlandó bekapcsolni, mással is tölt de akkor nem lehet használni. A PD meg egy csomó feszültséget meg áramot tud, usb-s mérőkével meg lehet nézni hogy melyiket sikerült a gépnek meg a pb-nak megbeszélni, aztán lehet hogy nem elég erőset és ezért csipeget az akkuból is. Mondjuk ez még mindig jobb, mint ha csak töltene és nem lehetne bekapcsolni.
-
Drótszamár
őstag
Statikus timelapse-hez használtam már usb-c dummy battery-t + powerbank-ot.
-
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
kovsol
üzenetére
Aha, pontosan ezt
Akár timelapse, vagy amit én csináltam az R IV-el, hogy powerbank a hátizsákban, saját akksi maxon és USB kábelt lógattam a nyakamban lévő géptől a powerbank-be. Nem zavart... csak tudtam, hogy most sokat lesz kézben, sokat lövök, kijelző/EVF sokat lesz ON, gondoltam legyen delej.. nem kapcsolgattam ki-be a gépet a képek között.Be is jött, de az R IV még olyat tudott csak (ezt le is írta a Sony), hogy icipicit csipegeti még USB tápolás esetén is a saját akksit a művelet, de ez nem volt számottevő, reggeltől estig szétjártam a lábam és fotóztam Bp-t és csak az utolsó 2-300 képre kellett saját akksi, amikorra a powerbank lemerült. Mindenesetre tesztnek jó volt.
Azóta nem követtem a fejlődést, de valahol itt indult kicsiben az USB-PD és anno olvastam róla, hogy az utód modellekben ezt fejlesztik, hogy teljes mértékben, 0 sajátakksi fogyasztással tudjon elvegetálni egy váz powerbank-ről. Na, hogy ez most hol tart, passz. Ezek szerint jó úton vagyunk..
Ami nagyon hasznos, ha az ember elnéz olyan helyre, ahol az áramellátás nagyon bizonytalan (még akár a szálláson is), de van nála egy hátizsákra hajtogatható szolár panellel kombinált pártízezer milliamperórás dög, vagy kettő, és míg az egyikből él, a másikat tölti, aztán nap végén csere.
Szóval nézegetek nagyon "nomád" dolgokat (persze ahol nem rabolnak el, stb + idegenvezető), ennek apropóján kérdezem csak.
Amúgy igen, civilizáltabb környezetben nem nonstop-video esetén semmibe nem kerül egy marék akksiból elővenni egy másikat és betolni alul. Ez tény.
-
kovsol
titán
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Mit értesz örök élet módon?
A7V kb végtelen videó felvételt tud 4K60-ban USB-C töltéssel. Tesztelő 6 óra után kikapcsolta.
Amúgy több váz is tud gyorstöltést, de minek akarsz fotózás közben mondjuk egy usb kábelt lógatni a gépedből kifelé, ha simán kicseréled az aksit, majd azt feltöltöd a vázon kivül. Mondjuk egy kurva hosszú timelapse esetén még lehet értelme
-
-
Jack72
aktív tag
Nekem utángyártott akksijaim vannak, eddig nem volt velük gondom.
SMALLRIG NP-FZ100 -
Gicz
addikt
válasz
kovsol
üzenetére
Hát sajna a9iii nagyon eszi. Erezhetően jobban merül vele mint az előző a7rv vázammal. Kb 2 ora bekapcsolt allapotot bír.
Nem a spórolás volt a lényeg, hanem a beépített usbc. Eleg egy powerbank a táskámba és akkor 2 akksival megvan a korlátlan idő. Kár h a sonyk ezt nem tudják. -
nfsu17
veterán
+1 a gyári sonyra.
6 év, 300e expo, és alig érezni degradálódást.
VAN, de bőven hozza a napot, ami nekem kell.
Múltkor csináltam egy nagyon gyors, kb lehet semmire sem való tesztet a két akku között (új vs régi).
Videófelvétel ment az asztalon:
gyári régi: 49%>>40% 15 perc alatt
gyári új: 89%>>82% 15 perc alatt
Ez 28% kül. jelent az új javára, ami tetemesnek tűnhet, de nem gondolnám, hogy ennyivel jobb lenne, több és hosszabb teszt kellene. Párszor lemeríteni az újat, majd vissza, stb.
Mindegy, annyira nem foglalkoztat a dolog. -
kovsol
titán
Most már én is csak Sony aksikat használok. A7V -t reggeltől estig használtam most az úton, és egy nap volt amikor az első aksi nem volt elég. 1-2 extra aksin meg nem akkor nagy eresztés már, hogy gyárit veszek. Na meg ha már milliókat elkölt az ember egy fotós szettre nem hiszem, hogy azon a +10e Ft-on múlik már.

Meg a sony külső töltőt használok. MBP-ről harmad áron megkapni "like new".
-
Gicz
addikt
válasz
Márton
üzenetére
Én használoma fehéreket, amik elvileg kicsit nagyobb kapacitásúak mint a gyári. A9iii-ban és a74-ben nem dobnak hibát.
Viszont tutira gyengébb minőségüek a cellák bennük mint a gyári sony. Ez a74-ben nem látszik, a gyárival megegyező üzeminőt hoznak. A9iii-ban viszont 30% körül kikapcsol a kamera, valsz a nagyobb fogyasztás miatt ott elerik a 3.0v-ot cellánként ahol kikapcsol. Utána töltőre rakva 7,4 körülről indulnak míg a sony-k 6,5 körülről.
Ez azt jelenti, hogy nagyobb a belső ellenállásuk. Hosszú távon azt mondanám nem éri meg mást venni csak a sonyt. Van egy új brand, nem jut eszembe a neve, az állítólag ugyan azokat a cellákat használja amit a gyári, viszont kb semmivel nem olcsóbb mint a sony, szóval akkor már inkább a sony. -
p_adam
addikt
válasz
scofield657
üzenetére
Cotswold Cameras 3 év garanciát vállal rá még jobb áron.
Azért érdemes utánanézni, hogy NTSC/PAL módban fut-e, mert adott esetben "fel kell törni", hogy engedélyezve legyen az összes felvételi mód és nyelv. -
Ijk
nagyúr
válasz
scofield657
üzenetére
Szürke import. Nem használt, viszont 1 év garit kapsz rá, azt is úgy hogy nekik kell visszakuldeni.
Viszont általában drágábban hirdetnek használt, lejárt garis cuccokat. -
scofield657
csendes tag
Sziasztok. Olvasgattam a fotós topikokat illetve ezt a fórumot és sokszor látom az e-infinity oldalt. Előttem eddig ismeretlen volt, viszont látam hogy például a Sony Alpha 9 III váz itthon 2.7 körül van, míg e-infinity-n 4.129euro ami átszámítva mai árfolyamon (381) az 1.5 ,1.6. Hogyhogy ennyivel olcsóbb? Valami nem szúrta ki a szemem? vagy ezek használtak vagy miért ekkora a különbség? Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27% - AOC C24G2AE Monitor! / 1920x1080 / 165Hz / 1ms / FreeSync
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4389, 100% Akksi
- Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gaming PC! Ryzen 5700X / RTX 3070 / B550 / 32GB 2666Mhz / 512GB NVMe / 850w Gold! BeszámítOK
- ÓRIÁSI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. Csak gyári Sony akksijaim vannak.