- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMD Power
titán
válasz
Kbali #145094 üzenetére
Megvan a válasz. Bemásolom ide is hátha mást is "Akaució jóváírása a következő módon történik.
"A jóváírás feltétele: rendszerint a szolgáltatás hibátlan és időben történő fizetése. Általában 6 hónap problémamentes számlafizetés után történik meg az összeg visszatérítése vagy beszámítása.A jóváírás formája: a kauciót jóváírjuk valamely jövőbeli havi számláján (azaz levonásként fog megjelenni), vagy külön visszautalás formájában térítjük vissza – ez a szerződés típusától is függ."
-
-
btudos
nagyúr
válasz
Kbali #140574 üzenetére
A mobil szolgáltatás mobil jellegéből fakadóan nem értelmezhető a garantált sebesség - túl sok tényező van (cellától való távolság, cella terheltsége, kültér/beltér, árnyékol-e valami (pl. vasúti kocsi) és még sorolhatnám, nem tudsz minden tényezőt szabályozni, így garantálni sem tudod a mobil sávszélességet.
-
donmackó
addikt
válasz
Kbali #140308 üzenetére
Eddig sem használtam 5G-t, nincs az előfizetésben. Konkrétan az a baj hogy nincs térerő a házon belül. A privát számomnál ez nem akkora probléma mert ott bekapcsolva van a vowifi, de a cégesen csak beszéd és sms/mms van kiegészítő szolgáltatás meg nem kapcsolható rajta. Így ha nincs térerő elérhetetlen lettem.
-
EmberXY
veterán
válasz
Kbali #140291 üzenetére
Nem találok semmit... Nemrég a Repont app-ban regisztráltam, ott megjött az SMS pár nappal ezelőtt...
Korábban pl az Életmentő appban is regisztráltam, ott se volt gond.
Mindegy, elengedem, a tiltott számokat nem akarom hátha alapon feloldani, azok nem véletlenül vannak tiltva. -
-
-
Zsolt,72
senior tag
-
Avayasoft
aktív tag
-
Leonardo91
őstag
válasz
Kbali #137066 üzenetére
Mondom én az eSim meg 5Gből gondoltam hogy akkor hívni is tud. Meg mondtam is ott az ügyintézőnek, hogy helyettesíteni tudja otthon a telefont ha hívnak, nem mondott rá semmit..
Hát ez az hogy az S8 Ultrára sincs mégis egyértelmű ,hogy tudok vele telefonalni egy SIM kártyás tablettel.. -
Avayasoft
aktív tag
válasz
Kbali #133405 üzenetére
Persze, hogy figyelni kell a versenytársak árait.
Azonban egy 3 szereplős oligopol piacon azért mást jelent egymás árait figyelni.Feltételezem, olyan értelemben nincs kartell, hogy szerződés, és titkos havi összejövetelek, de azért összejátszanak.
És egy monopol / oligopol piacot az államnak kötelező lenne szabályozni, beleavatkozni.
-
Landsmann
addikt
válasz
Kbali #130776 üzenetére
Nem feltétlenül. Ha a rendeltetésszerű használatot akadályozza a hiba, akkor igen. Ha nem dönthető el, hogy akadályozza vagy nem, illetve hogy gyártási eredetű a hiba vagy nem rendeltetésszerű használatból következett be, az üzletnek joga van a szerviz véleményét kérni az ügyben. A szerviznek 3 napon belül kell választ adnia.
-
rin33
senior tag
válasz
Kbali #129848 üzenetére
Orange SK-n is ugyanígy. Hívásokat sem fogadott. internet.telekom apn-re és 3G-re állítva, majd a repülőgép üzemmód kapcsolgatása után megjelent egy ,, Bejelentkezés a hálózatba" értesítés, amire rányomtam és elindult.
Nem automatikus a dolog 10 percet rá kellett szánni... -
-
ballazol
senior tag
válasz
Kbali #128088 üzenetére
Felhívtam őket.
Arra nem is emlékeztem, hogy az első hónapra kért az ügyintéző 10.000 Ft előleget MOBIL ELŐLEG címen. Így most még nem aktuális a számlafizetés, majd csak áprilisban fognak értesítést küldeni.
Hogy hova és miképpen, az majd kiderül...
De bízom benne, hogy a bank jól mondta, és le fogják tudni vonni az összeget, nem kell manuálisan szórakoznom vele... -
4Grider
félisten
válasz
Kbali #127940 üzenetére
Az üzletkötőkkel történő szerződésektől való elállás lehetősége már jóval régebb óta létezik, mint a távollévők közötti.
Az elállás lehetőségéről az eladó (üzletkötő) legkésőbb a szerződés megkötésekor, írásban köteles tájékoztatást adni, beleértve annak a személynek a nevét és címét is, akivel szemben a jogosultság gyakorolható. Az írásbeli tájékoztatást keltezéssel kell ellátni, amelyben szerepelni kell a szerződés azonosítását szolgáló adatoknak. Az írásbeli tájékoztatás elmulasztása a szerződés semmisségét vonja maga után. Ettől számított 8 napig van lehetőség a szerződéstől elállni.
Szerk.:
Jogszabályi hely:
Az üzleten kívül fogyasztóval kötött szerződésekről szóló 213/2008. (VIII. 29.) Korm. Rendelet -
szabonagyur
félisten
válasz
Kbali #127426 üzenetére
A gond ugye az neki, hogy miért nem örökké tartó kedvezmény, hogy kedve szerint tudja igénybe venni. És ugye egyszer volt neki 80e, de gondolta hátha lesz majd több, ami most kevesebb lett.
Ez a klasszikus esete most mindennek, hogy van egy jó ajánlat de nem élünk vele, mert hát biztos jön jobb (itt ha jól emlékszem a karácsonyi vagy BF ajánlatra várt a kolléga), ami a jelenlegi helyzetben egy lehetetlen elvárás. De ha jól emlékszem ez ki volt emelve akkor is több embernek is, hogy nincsenek készletek, nem lesz nagy akció, stb. de ugye ezt sokan nem értik meg.
-
Kaba
veterán
válasz
Kbali #126360 üzenetére
Elvileg semmilyen részletre vett terméket sem lehetne eladni,egy adásvételi szerződéssel ez megkerülhető.A vevőhöz kerül a számla/jótállási jegy így a garanciális ügyeket is tudja intézni.
Az esetek többségében nincs is gond mivel az eladó fizetni szokta a számlákat/részleteket,de akadhatnak kakukktojások is.Az ÁSZF-ben is szerepel ez a kitétel,ahogy említetted is,de a gyakorlatban nem foglalkoznak vele.Az ÁSZF szerint a pl.a simcsere díja 4,5K lenne,de a gyakorlatban mégsem kérik. -
Indian74
senior tag
válasz
Kbali #126128 üzenetére
"Nincs semmilyen jogszabály arra vonatkozóan, hogy neked adott napon éppen milyen kedvezményt adjon a szolgáltató. "A kedvezmény pedig mindig csak adható, nem pedig jár"
Akkor minek irok alá 2 év hüséget ráadásul 6 szolgáltatásra??
Már nem egyszer vásároltunk tölük,fizetve van redessen évek óta,mind a törlesztök,mind a számlák.
Én értem hogy nem "jótékonysági intézmény",de akkor is, akkor minek adnak kedvezményt???
"Perpill örüljünk annak, hogy kvázi úgy nyújtanak áruhitelt, hogy nem kell hozzá munkáltatói meg ezerféle nyilatkozat"
Annak örülök is,bár a legelején kb 10év igy is volt kért elöleget.
De nem is ezen van a hangsuly,hanem számomra érthetelen se cyber,se kedvezmény vagyis csak kevesebb jár most,nagyon érdekes,és bosszantó -
törölt tag
válasz
Kbali #126066 üzenetére
"Okostelefonnak (angolul smartphone) nevezzük a fejlett, gyakran PC-szerű funkcionalitást nyújtó mobiltelefonokat. Nincs egyértelmű meghatározás arra, hogy mi az okostelefon.[1][2] Egyesek szerint okostelefon az a mobil, aminek teljes értékű operációs rendszere szabványosított interfészeket és platformot nyújt az alkalmazásfejlesztők számára.[3] Mások meghatározásában az okostelefon egyszerűen egy olyan készülék, ami olyan fejlett funkciókat tartalmaz, mint e-mail, Internet és e-könyv-olvasó, és/vagy teljes értékű billentyűzet, vagy külső USB-s billentyűzet és VGA csatlakozó. Más szavakkal, egy olyan miniatűr számítógép, ami telefonként is képes működni.[4][5] Az okostelefon szó továbbgondolásával megjelent a fejlett képességekkel nem rendelkező készülékekre a „butatelefon” elnevezés. "
"Nincs megegyezés az iparágban arról, hogy pontosan mi teszi az okostelefont, és a meghatározások az idő múlásával változnak."
-
törölt tag
válasz
Kbali #126066 üzenetére
Megnéztem. s mint írtam néhányat ismertem is. Ettől függetlenül valamennyi téren, nagy különbséget látok, egy mai mobil koncepciója, és egy régi között.
Nyilván nem egyik pillanatról a másikra történt egy változás, lehettek előzmények, kísérletek, probálkozások... de végül nem ez lett az uralkodó.
lásd VHS előtt is voltak más alternatívák, ettől még a vhs az ami elterjedt, bevált.
Vagy ott a HDDVD vs Bluray. és egyéb elképzelések.
Az pedig, hogy "megfizethetetlen volt", miért ma egy fél millás telefon mivel megfizethetőbb? Vagy egy több száz ezres? Szerintem társadalmilag sem volt igény akkor még ilyen telefonokra, vagy szolgáltatásokra.
Na és mit értesz "élvezhető alatt"? Gondolom gördülékeny, jobb használhatóságot, felhasználói élményt.
Ha igen, akkor ez kb olyan, mint frédi és béninek is ment a kocsija... használható volt... de nem épp korszerű, vagy élvezhető.Amúgy ha azt nézzük, akkor az első telefont kivéve, mindegyiknek volt elvileg internet funkciója pl. Más kérdés, hogy sokra nem mentél vele... mert baromi lassú, és baromi kicsi képernyő, meg drága lett volna...
-
törölt tag
válasz
Kbali #126049 üzenetére
Hallottam ezek közül többről is, a Blackberry "híres volt" - a kulcsszó a volt. Sony Ericssonom volt nekem is, de azt nem nevezném okos telefonnak, a mai értelemben biztos nem. (v60i). Ettől függetlenül nem volt rossz telefon, cska baromi kicsi votl a kijelzője, vmi 170* pixel...
De ezek mind eltűntek... a piacon két jelentős szereplő van az ios, és az android - vagy annak változatai.
Volt még windows mobil is, ugye, de az is kiesett... Blackberry talán még létezett pár éve... de az elhanyagolható már."Érintőkijelzőt sem az Apple csinált először, csak talán ők csinálták meg először élvezhetőre, "
Vagyis használható, működőre? Az nem mind1..."szóval semmiképpen nem nevezhető okostelefon fronton elsőnek."
Akkor legyen úttörő, vagy forradalmi, ami feltalált vmi "régi-újat". A lényeg, hogy változás történt, ami elég nagy horderejű volt visszatekintve, irányvonalban, ha másban nem. lásd pl eltűntek a billentettük, appok jelentek meg, egyre nagyobb képernyő, stb.
Tehát, klasszikusan a mobil, már nem mobil, hanem egy kis számítógép lett, ez lett a fő irány.
Amúgy pl érdekesség, hogy utólag néztem, hogy a fülhallgatókról eltünt a tekerhető hangerő állító. Ami azért gond, mert van olyan eszköz, ami a gombokra nem reagál, de sokon még gomb sincs... a változás, nem biztos, hogy mindig jó irányú...
"Persze ne hasonlítsuk a mai "okos"telefonokhoz ezeket tudásban, mert akkor még azok az alkalmazások nem is léteztek, amelyekre mostanság használjuk őket."
pont ez a lényeg, a korszak, irány váltás. -
janeszgol
félisten
válasz
Kbali #125591 üzenetére
Pontosan! Nekem a 8 giga 3300-ért is jó lenne. De van hozzá Mobil XS, ami semmit nem ad (de nem is kell nekem lebeszélhetőség), és az pluszban 600 forint, ha hosszabbítok, akkor meg egy ezres.
Viszont ha valaki csak 1500-2500 ft között szeretne költeni havonta, az 1 GB netet kap megint ennyiért. Egy emailezős telefonba (céges) nem kell 8 GB, de nem is akarok pluszban erre költeni havi többezer forintot.
-
pecccccccca
őstag
válasz
Kbali #124636 üzenetére
Nem értem a kombinálásodat.
Hol írtam én ilyet, hogy bemondásra járjanak el? Mit gondolsz azok után, hogy jeleztem a Telekom felé az esetet azok után ő nem járt utána? Ugye ezt te sem gondoltad komolyan. Ráadásul napi elszámolásban van a futár cég a Telekommal. Ergo aznap délután 4-kor mikor az eset történt, tehát hétfőn, már a Telekom is látta a rendszerében, hogy vissza csippantották a kiszállítást lezárt rendelésként.
Máskülönben, hogyne lenne elállási jogom bolti vásárlásnál!Tök jó, hogy még a végén nekem kell magyarázkodnom egy ilyen fórumon is meg én hunyászkodjak meg és vagyok “lebaszva”, mert a futár cég összetörte a majd fél millás tévémet.
Szerintem gondolkodj el azon amit előzőleg írtam aztán dugd a fejed a homokba, ha még mindig úgy gondolod, hogy ebben a helyzetben engem kell baszogatnod…Komolyan kész vicc egyesek hozzáállása.
Egyáltalán minek fórumozol? Te vagy a hangulat felelős?
De mindegy is. Amiért idejöttem a választ megkaptam mástól.
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest