Hirdetés
- Mobil flották
- IFA 2024: Szó szerint pofátlanul vékony a Honor Magic V3
- Megmutatta magát végre a Z Fold Special Edition
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- 5G-re vált az Infinix Hot széria
- Tasker
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Google Pixel topik
Hirdetés
-
IFA 2024: Kamerás fűnyírót hozott a Dreame
ma Az A2 pont ott javít, ahol az A1 gyenge volt. És amúgy lett A1 Pro is.
-
IFA 2024: Vivobookok triójával készült az ASUS
ph Egy klasszikus és két 360 fokban kihajtható modell érkezik.
-
Project Odyssey - Képeken a Blizzard törölt túlélőjátéka
gp Egy teljesen új világban játszódó program lett volna a végül elkaszált projekt.
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
pdr755
tag
Lehet hogy rossz topicba írok, de mivel mobil előfizetésről is szó van talán mégsem:
Magenta 1-es csomagunk van a Telekomnál, benne otthoni telefon+internet+TV és a régi fajta adatduplázós mobilnet. 2019 februárban kötöttük az egészet, nem tudom otthoniból milyen csomagok voltak akkor (a telefon a legolcsóbb alap, a net az 500/22, a TV valami szuper családi HD vagy ilyesmi). A mobilnet hűsége február 21-én fog lejárni. A vezetékes szolgáltatások hűsége régen lejárt már (szerintem csak 1 éves volt)
A kérdés: na mármost, ha a mobilnetet lemondom, akkor a megmaradó otthoni szolgáltatások havi költsége mennyiben fog nőni? Mivel ahogy nézem azóta a Magenta 1 feltételei is változtak szóval lehet h erre még a régi vonatkozik.
Arra emlékszem hogy a 3 otthonira is járt volna kedvezmény, de a mobilnet bevonása mellett valami plusz kedvezmény volt (mivel akkor éppen szükségem volt erre a netkártyára, kapóra is jött)
Régen sok problémánk volt a Telekommal (mármint a vezetékes részével) de most az elmúlt 1-1.5 évben végre úgy működik ahogy kellene, és nem akarom h a mobilnet lemondásával az otthonira végül többet kelljen fizetni mint ami maga a mobilnet kerül. -
pdr755
tag
válasz dptrsk #120407 üzenetére
Üdv,
Köszönöm a gyors választ!
Az előbb nem ment a telekom fiók de most megnéztem:
Alap 490 Ft
IPTV Szuper Családi HD csomag 2730 Ft
Net L 500/22 3724 Ft
ezek vannak most, és a legutolsó számla szerint a magenta 1 mellett Speciális kedvezmény van az árból úgy jönnek ki ezek (ez a spec kedvezmény telepítési hely szerint megy asszem)
Az hogy 20% vagy 25% az mitől függ?[ Szerkesztve ]
-
pdr755
tag
válasz atirag #120468 üzenetére
A legrentábilisabb ha veszel egy magyarul beszélő vajdasági benzinkútnál (ha az idegen nyelv probléma) egy szerb simet mármint feltöltőst, annál olcsóbb nincs. Én még 2k15-ben Újvidéken vettem egy telenor simet, azóta azt használom, X adattal együtt valami 500 dinár volt (1 EUR = 117,5 din), ha később is vissza mész akkor meg külön megéri. Elég 200 din (kb. 1,70 euró) ahhoz hogy 1 évre fennmaradjon a kártya! (Legalábbis nekem ez volt a tapasztalatom eddig)
[ Szerkesztve ]
-
pdr755
tag
válasz m1lan #120705 üzenetére
Attól függ. A telenornál pl 1500-2000 fttal több a havidíj keszulékvásárlás esetén, a másik kettőnél tényleg nincs különbség.
Az hogy miért nem akar vki 2 év hűséget több okból is lehet. Itt off de pl Telenor hűséget 2 évre azért nem vallalnek mert ha közben az Opus/Konzum csoport v valami hasonló megveszi a maradék 75%ot a csehektől, akkor jó sokáig kellene várnom hogy felmondjam a szerződést / elhordozzam a számot. -
pdr755
tag
Ez kicsit off de ha már feljött ez a független/nemfüggetlen téma de ha már feljött talán valaki tud nekem válaszolni rá mert nem teljesen tiszta:
Minden szolgáltatós topicban sokat olvasok olyan problémákról, hogy VoLTE-vel egyik vagy másik készülék nem működik megfelelően. Mivel előbb-utóbb létszükséglet lesz itthon is a VoLTE támogatás, ha maradnál a kártyafüggetlennél akkor hogyan lehet ezt kivédeni hogy biztos menjen a VoLTE bármelyik szolgáltatónál?
Pl. kártyafüggetlen iPhone-ok megbízhatóan fognak menni? Vagy Android fronton a Samsungok (mivel elterjedt) fogják támogatni kártyafüggetlenül is, vagy itt is az lesz mint az USA-ban, hogy csak a szolgáltató saját szoftverével eladott telefonon megy a VoLTE?
Androidos pályafutásom alatt jellemzően LG és Motorola telefonokat használtam/ok, amit 1 kivételével függetlenül vettem, de ha majd veszek egy új telefont figyelembe akarom venni a VoLTE problémákat is. (értsd olyan márkát veszek amivel tuti megy a VoLTE, akár android akár ios vonalon)[ Szerkesztve ]
-
pdr755
tag
Sziasztok,
Valaki itt korábban írta hogy a 1414-en jelszó ismerete mellett fel lehet mondani a lejárt hűségű előfizetést. Nekem majd egy mobilnetes előfizetést kell felmondanom amikor lejár februárban a hűség és mivel ez az egyetlen telekomos mobil előfizetésem, nem vagyok annyira képben: ez a jelszó milyen formátumú (hány számjegy) pontosan?
-
pdr755
tag
Köszönöm!
Még egy kérdés (mindenkihez csak Kaba hsz-ére reagáltam): az említett mobilnethez egy Alcatel MW40V típusú 4G router volt. Na mármost, ennek a függetlenítését hogy kell intézni ha majd letelt a hűségnyilatkozat? Azt is lehet telefonon vagy be kell menni?
Vagy esetleg ha 2019 elején kötöttük, akkor már független volt gyárilag is?Előre is köszönöm a segítséget!
-
pdr755
tag
Sziasztok,
Talán valaki van aki tud nekem válaszolni, elnézést ha valahol le volt már írva:
Vodától szeretném áthordozni a számomat, úgy nézem hogy ezt neten el tudom intézni és viszonylag belátható időn belül lebonyolódik (a telenornál az online rendszer 3 hetet írt legközelebbre), Telekom előfizetésre+1 multisim. Eddig OK is.
Viszont van a családban 3 T-s otthoni szolgáltatás is tehát később magentába is be lehet majd vonni. A probléma abban van hogy az otthoni szolgáltatások más nevén vannak.
Ilyenkor gondolom a mobil számot át kellene írni előtte, hogy magentába bevonható legyen
Feltételezem hogy ezt csak személyesen tudom intézni, ami pedig a járványhelyzet miatt fogalmam sincs mikor lesz lehetséges nekemTehát a kérdés: utólag ugye ezt majd lehet intézni (átírást, magentába bevonást)? Hűség nélkülinek kell lennie a mobilszámnak hogy meg lehessen tenni? (csak SIM esetén két lehetőség van, 1 év hűséggel és hűség nélkül, valamekkora belépési díjjal)
Más: ugye nincs ilyen díjcsomagváltási díj a Telekomnál? (valamelyik szolgáltatónál mintha lett volna, de lehet hogy a hasonlóan ügyfélbarát pénzügyi szektorral keverem )
Tehát lehet azt csinálni h most mondjuk korlátlan beszélgetés+ valami kis adatcsomag, és ha a de facto háziőrizetből már szabadulok, akkor átváltani az adatot olyanra amire szükségem van? -
-
pdr755
tag
válasz Nordik #121693 üzenetére
Tuti biztos hogy nem! Én se veszek 5G-s telefont addig amíg nem nem indítja el az összes szolgáltató minden frekvenciasávon az 5G-s szolgáltatást amin szolgáltatni akar (tehát olyan telefont veszek amiben tutira benne van a hardveres és szoftveres támogatás, h mind a 3 szolgáltatón ki tudjam használni az 5G-t teljesen)
Egy dologra viszont figyeljél, hogy a választott készülék támogassa a VoLTE-t (4G hívás) azon a szolgáltatón ahol akarod majd használni. Mert ha kikapcsolják a 3G-t, akkor ennek hiányában csak 2G-n tudsz telefonálni aminek meg rosszabb a minősége -
pdr755
tag
válasz Ateszpapa #122629 üzenetére
Ez konkrétan nem igaz. Én magam is meglepődtem hogy a budapest bank tuskós hitelkartyáját milyen egyszerűen megkaptam. Ha egyszer megvan a megítélt hitelkeretet nem változtatják (lefelé legalábbis) és bármelyik BB hitelkártyával lehet 0%os részletre vásárolni a Media Markt-ben minden további ügyintézés nélkül (annyi hogy a pénztárnál fizetés előtt a hitelpultnal kell kérni egy papírt).
Téged nem akarlak meggyőzni de másnak lehet hogy hasznos az információ. -
pdr755
tag
válasz Lackooo84 #122658 üzenetére
Valószínűleg nem foglak téged se meggyőzni de azt értsd meg hogy van olyan helyzet amikor tényleg soha nem vált szolgáltatót az illető. Pl ott vannak a szüleim a vezetékes Telekom internet és TV-el. Elköltözni már nem fognak, az adott helyen a Telekomon kívül csak Digi van azt eddig is sohanapján vettünk volna, most hogy 4iG lesz még főleg. TV kell nekik internet kell nekik tehát amíg csak ez a 2 lehetőség van ők telekomosok lesznek, akár még 10+ évig is. Van aki ugyanilyen helyzetben van a mobillal. Ilyenkor egyáltalán nem bilincs az hogy 2 évig vállalja hogy nem mondja fel mert úgyse fogja.
Én nem ebben a helyzetben vagyok ezért 1 évnél nagyobb hűséget semmire nem vállalok. -
pdr755
tag
Nem ide tartozik, de: a BB-nél a backend rendszer kikapcsolásra kerül a jelzett napon. E miatt a BB10 rendszernél valószínűleg bizonyos funkciók nem fognak már működni (pl. nem lehet factory reset-elni a telefont, vagy aktiválni, etc.).
Jelenleg nem világos hogy a sima hívás, SMS lesz e érintve.
A szolgáltatók azt írják nyilván amit a gyártótól kapnak
A BB10 előtti BBOS rendszernél a backend kikapcsolása a legtöbb funkcióját használhatatlanná teszi (e-mailt például mert az BIS/BES-n keresztül megy)
Egyelőre ennyi tudott, ha érint (szerencsére engem nem) ajánlom a Crackberry fórumát ahol folyamatosan követik hogy mi van.[ Szerkesztve ]
-
pdr755
tag
Ugyanmár, ez semmi
Angol nyelvű fórumok tele vannak olyan kommentekkel, hogy X szolgáltató Fülöp-szigetekre vagy Indiába outsourcolt ügyfélszolgálatánál otthonról dolgozó jómunkásembereknél rendszeresen hallható a kakas kukorékolás és a tehénbőgés a háttérben[ Szerkesztve ]
-
pdr755
tag
Van egy olyan lehetőség hogy megszűnt feltöltős SIM kártyáról a megszűnés után vissza lehet utólag igényelni az egyenleget.
Ez csak akkor van ha a kártya feltöltés hiányában szűnt meg vagy adategyeztetés hiányában is? Mert nekem van egy Tkom dominós kártyám aminek szerintem március 31-én van az adategyeztetése, ha azt nem csinálom meg és megszűnik akkor utólag vissza tudom kérni a rajta lévő pénzt?
Vagy ha nem akkor milyen dolgokra lehet elhasználni náluk mostanában a feltöltős egyenleget (régen csináltam ilyet)
Nincs autóm tehát a parkolás és az autópálya matrica nem számít. -
pdr755
tag
válasz Ace Ventura #126735 üzenetére
Csak hogy tisztázzam: van tehát egy dominó kártya, 3000 Ft egyenleggel, az adategyeztetés határideje 2022. március 31. lenne. A feltöltés érvényessége viszont 08.18.
Ezek szerint már március előtt vissza tudnám szerezni a pénzt?
Hogyan tudom ezt intézni? Te csináltál már ilyet?
Elnézést, csak sosem hallottam ilyenről, hogy szolgáltató csak úgy deaktiválja a feltöltős kártyát és visszaadja az egyenleget az efi kérésére, amikor meg se szűnt a (feltöltős) előfizetés, ilyen vagy olyan okból. -
pdr755
tag
Nekem az alábbi kérdésem lenne: ha van aktiválva egy Maraton net a T-mobilos feltöltős kártyámon, és utána mellé egy 30 napra érvényes netet is megrendelek, akkor a forgalom melyikből fogy előbb? A maratonból, vagy amit utána rendeltem?
-
pdr755
tag
válasz kovacsmi_74 #128822 üzenetére
Köszönöm, ezek szerint úgy van ahogy gondoltam.
-
pdr755
tag
válasz Oliverda #130899 üzenetére
Nem meglepő hiszen NSA háló volt. Ha a standalone 5G döglik akkor lett volna jogos a cikk címe. Azt hiszem a redditen olvastam már olyanról (de nem vagyok biztos benne) hogy Amerikában egy koncert/NFL meccs/whatever alkalmával a T-Mobile (aminek 5G SA hálója van) nem állt a helyzet magaslatán. De ez ugyanúgy lehetett techbulvár mint a linkelt cikk.
-
pdr755
tag
válasz Oliverda #130901 üzenetére
A marketinges (bármilyen) hazudik, ez alap (A politikai marketing/propaganda világából mindenki rengeteg példát tudna említeni. De ha már itt tartunk, a Perwolltól se lesznek újak a ruhák, ugyebár). Technológiai szempontból tudni lehetett hogy az 5G (feltételezett?) előnyeit mint az alacsony latency vagy a jobb terhelhetőség, majd az 5G SA fogja nyújtani .
Hogy a marketinges mit mond az egy másik kérdés. Lásd az amerikai AT&T szolgáltató hírhedt esetét aki a LTE+-t is "5Ge" ként marketingelte (mielőtt egyáltalán lett volna bármilyen - akár NSA - 5G szolgáltatása)
Ha ezt bármelyik general - purpose híroldal írta volna, egy szavam sincs. De a HWSW tech oldal. Hence, techbulvár.
Sajnos ugyanez miatt hagytam abba a portfolio.hu olvasását a gazdasági oldalak közül. Mondjuk nem csak ők tehetnek a bulvárosodásról hanem a Google és a szociális média cégek is akik részben felelősek az egész média kattintásvadászság felé tolásáért. De ez aztán főleg messzire vezetne.[ Szerkesztve ]
-
pdr755
tag
válasz Oliverda #130903 üzenetére
Ez minden igaz. A 5G NSA az legit 5G (ellentétben az AT&T "5Ge"-ével". Ettől függetlenül egy tech oldaltól továbbra is bulvaros a headline. De ez mellékszál. A T teljes joggal mondhatja azt hogy 5G hálózat (hiába NSA) van a Kossuth téren, ettől még degelhet ha több tízezren vannak ott (jó kérdés hogy a SA 5G is deglett volna e)
-
pdr755
tag
Kérdés: valamikor korábban írtátok, hogy a Telekomnál van lehetőség kérni egy feltöltőkártyás hívószám megszüntetését is. Ne kérdezzétek miért kell, szimplán csak kell.
Ha van ilyen, hol lehet ezt kérni? Telefonos ügyfélszolgálat meg tudja csinálni? -
-
pdr755
tag
Itt két (három) dolgot kevertek: ezek a korlátlan ez-az opciók megszüntetése az egész EU-ra vonatkozik, nem magyar specifikus.
A másik a vodafone/digi tulajdonosváltása. A kettő egymástól független.
A harmadik meg (a mindhárom szolgáltató által bejelentett áremelések): az hogy rekorder infláció, illetőleg mindenféle (állítólagos) "extraprofit" adók után nem lesz semmiféle áremelés, Aliz Csodaországban kategóriás dolog. Ahogy mindenki más, ők is áthárítják előbb utóbb a növekvő költségeket. Mert ki nem?
(Aki erre azt mondja hogy gonosz nagyvállalatok, stb. annak felhívnám a figyelmet az 50-80%-os vendéglátós áremelésekre - ugye ezek közül mindegyik multinacionális vállalatbirodalom, a maga max 10 fő alkalmazottjával...) -
pdr755
tag
Azt írják hogy a percdíjak, internetcsomag díjak, etc. nem változnak. Ezek szerint akkor a feltöltőkártyás díjak tkp változatlanok lesznek?
-
pdr755
tag
Üdv,
Lenne egy kérdésem amire talán a telekomosok tudnának válaszolni (korábban irogatott itt 1-2 telekom dolgozó)
Van ez hogy növelni fogják a Dominó díjcsomag percdíját. Van egy ilyen kártyám, amit amúgy is meg akarok szüntetni, és kaptam rá egy SMS-t, hogy április 1-től felmondhatom a szerződést az ÁSZF 9.1.3. pontja alapján (Egyoldalú szerződésmódosítás esetén az Előfizetőt megillető felmondási jog)
Na most a kérdésem az, hogy ha erre hivatkozva kérem a szerződés megszüntetését, kérhetem e a rajta lévő egyenleg visszautalását? Vagy azt előtte ugyanúgy el kell használni, mint más esetben?
Jó lenne, ha ezt ki tudnám használni az egyenleg visszaszerzésére, bár sok reményt nem fűzök hozzá, de hátha... -
pdr755
tag
válasz kovacsmi_74 #133008 üzenetére
Ez arra vonatkozik, hogy ha "a Domino szerződésed feltöltés hiányában szűnt meg"
A kérdésem nem erre vonatkozott. -
pdr755
tag
Ha valakit esetleg érintene még, én ezt a választ kaptam az ügyfélszolgálattól:
"Tájékoztatjuk, hogy 2023. 05. 01-ével valóban emelkedik emelkednek a tarifák, 25 Ft-ról, 27Ft-ra. Ügyfeleink az áremelésre hivatkozva felmondhatják meglévő szerződésüket és a fennmaradó egyenlegüket is visszaigényelhetik a kapott értesítéstől számított 45 napig, tehát legkésőbb május 9-éig. Az egyenleg visszaigénylésére csak személyes ügyfélszolgálaton van lehetőség. Felhívjuk a figyelmét, hogy csak Telekom üzletekben tudja az igénylést jelezni, Telekom Partner üzleteinkben nem."
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Kupon kunyeráló
- Eredeti játékok OFF topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- sziku69: Szólánc.
- Mobil flották
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- IFA 2024: Szó szerint pofátlanul vékony a Honor Magic V3
- Diablo IV
- Megmutatta magát végre a Z Fold Special Edition
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Alig használt számítógép konfigurációban eladó
- Asus B365M-K + i5 8500 + 16 Gb Kingston 2.666 Mhz + Spire hütő Beszámitok!
- Eladó Xbox One Játékokkal /Jótállással!/Posta ok!/
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- APPLE MACBOOK PRO 2017 13"RETINA i5 8GB/128GB SSD , SILVER, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL, 27%ÁFÁS
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen