Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Drága Bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apzung
csendes tag
válasz
Gothmog
üzenetére
jaj csak poén volt a festékhiány
az Alohából feketét rendeltem én is, azt is kihozták pár nappal később, most meg 30-40 munkanapot írnak ugyanarra a székre, ugyanabban a színben. Alapból szerintem a fekete kelendőbb szín mint az összes többi mert nem annyira kényes, kb. bárhova illik és az is a legolcsóbb az összes típus közül a kínálatukban nem is kevéssel, így érthető valahol hogy abból viszik a legtöbbet.
Na de befejeztem az off-ot, nehogy sok legyen
. -
Gothmog
senior tag
válasz
Apzung
üzenetére
Én fekete Fernt rendeltem (az volt akciós, és különben is szeretem a fekete színt, ezért nem volt bajom a választással). Bár abból nyilván volt nekik készleten, azért voltak olyan gyorsak, vagyis igazából az én infóm nem mond ellent annak a lehetséges verziónak, hogy a legyártandó feket cuccok festékanyag kifogyás miatt késnek.
-
Apzung
csendes tag
Szerintem a tinta fogyott el mert az összes fekete széknél 30-40 munkanap
, ami a sojinál 30-50. A többi szín meg átlag a standard 5-10 munkanap. “Shipping, setup & returns” alatt írja minden terméknél.Egyébként lehet hamarabb viszik, nekem is az 51. hétre ígérték az egyiket de egy hónappal korábban kihozták.
-
ArGab
őstag
Hátha mást is érint. Még BF alatt rendeltem Haworth-től egy Zody-t. Mivel lassan 1 hónapja semmit sem hallottam felőlük, miközben 5-10 munkanapra volt ígérve az oldalon a szállítás, így múlt héten írtam nekik levelet. Most, egy héttel később válaszoltak. A Zody-t jelenleg nem tudják szállítani, mert teljesen elfogyott a raktárkészlet. Az új gyártásból származó készlet érkezése csak valamikor februárban várható és a kiszállítást csak ez után tudják indítani.
-
NyalokAA
senior tag
válasz
Beantech
üzenetére
Sajátom most lesz 9 éves. Én is 140-ért vettem . Sajnos már repedt deréktámasztó membránnal érkezett ami a használatot éppen nem befolyásolta , de azonnal kérdés nélkül küldtek egy komplett deréktámasz szerkezetet. Természetesen az enyém is személyes megtekintés után lett megvásárolva. +múlt héten meg akartam húzni a kartámaszt és megforgott a csavar a menetben
sikerült is 0-ra redukálni. Elvittem egy esztergályoshoz aki pár perc alatt fúrt bele másikat és kis küzdelem árán visszaszereltem. Közben persze kiderült , hogy nem csak én voltam a ludas mert már a gyárban ferdén fúrták a karra a menetet , de ez már másodlagos. Én lehet szerencsés vagyok , de nekem minden funkció hibátlanul működik. Nem recseg nem ropog , nem lóg sehol . A mesh feszessége és mintázata is olyan hibátlan mintha tegnap gyártották volna. A lábcsillagtól eltekintve , ha nem is újnak , de újszerűnek simán mondanám. Személy szerint nagyon elégedett vagyok vele. Múltkor behoztam egy napra az irodába és este lusta voltam hazavinni. Betoltam a gép elé otthon a régi gamer székemet és a sírás elkapott , de az asszony is mikor hazajött és kérdés nélkül belehuppant csak nézett , hogy bírtunk ebben régen ülni és mindjárt leszakad a gerince.
Én is úgy gondolom , hogy küldeni a kevésbé bevizsgált nem annyira kelendő darabokat küldik. Szomorúan olvastam , hogy az elmúlt pár hónapban itt kb ~3an is jelezték , hogy élvezhetetlen széket kaptak. Persze az áremelés se a legjobb reklám. ~180 ezer már az a pénz ahol inkább az ember nézegesse a gyártó oldalát és , ha van ~20-30%-os akció inkább vegy meg újként
-
válasz
devast
üzenetére
Elméletileg a 14 napos elállási jog ugyanúgy megvan mint az új terméknél, ha visszakarod küldeni megteheted.
Egyébként az árral egyetértek a mostani 177-es árat én is soknak tartom ott már inkább vennék egy újat ha akciós lesz, egyébként én elégedett vagyok vele de egyrészt akkor 140 volt, másrészt személyesen kipróbáltam őket, 4-5 szék között üldögéltem és én is találtam elég nagy különbségeket állapotban azért (ami persze érthető) gondolom a szállításos rendelésnél azokat küldik el amiket nem nagyon vittek el helyben. -
langerius
csendes tag
válasz
Woodcutt3R
üzenetére
Köszönöm,
néztem, de félek a 120 kg-os kapacitástól. Eleve nehezebb vagyok ennél, szóval nem tudom meddig bírná. Léteznek belőle az Ausztrál piacon előforduló 146 kg kapacitásúak, de ezért nem utaznék :-) Instant vétel lenne, ha tudna 150 kg kapacitást, mert akkor ebben a minőségben / árban best buy lenne.
-
langerius
csendes tag
Sziasztok,
szeretném lecserélni a kb. 10 éves Ikea Markus székemet. 181 cm vagyok, és 125 kg.
Nem ülök már annyit a gépnél, mint régen, néha néha egy 2-3 órás játék, de semmi több.Olvasgattam a fórumot és tisztába vagyok vele, hogy mik a jók Herman Miller, Steelcase, Haworth stb…, de az áruk újként nagyon durva.
Felújítottat semmiképpen sem akarok, időm, sem energiám Pestre rohangálni próbálgatni, nézegetni, a Multibútornál meg társainál.
A keret nagyon max. 200 ezer, de ha lehet inkább alatta. Barátom, aki nálam is nehezebb (kb. 140 – 150 kg) egy nálunk nem ismert HJH Office német gyártású széket hajt már több mint 7 éve, és egy deka recsegést, ropogást nem észlelt, ugyanolyan mint újkorában, és az a testsúly terheli rendesen.
Erről lenne szó:
INSTRUCTOR XXL T I | Leder/Netz - XXL Drehstuhl Schwarz
Ez most 569 euro, lenne rá most 20% kedvezménye, így árban sem lenne rossz, mivel magyarba nem szállítanak, én meg szerintem csak nyár elején mennék ki Ausztriába, keresnék egy olyan, Magyarországon is elérhető, hasonló lehetőséget. Persze ha nincs ilyen, akkor berendeli nekem magához Bécsbe, és majd mikor megyek elhozom.
Ha rendelném, akkor lehet inkább ennek a fejtámlás verzióját venném:
INSTRUCTOR T I PRO | Stoff/Netz - XXL Drehstuhl Schwarz
Ez a kedvezménnyel 500 euro lenne. Azt mondom ez még okés lenne max.
Szóval a kérdés az, hogy tudtok e ajánlani, új, nem felújított, nyilván nem a top márkákhoz tartozó, de bevált, nagy teherbírású, hasonló széket, mint a linkeken lévő.
Ő azt mondta mikor keresett, hogy neki „gamer” szék nem kellett, ergonomikus irodai széket keresett, és hirtelen megvette ezt, mert csak az volt a lényeg hogy minél nagyobb teherbírása legyen (200 kg), és ez bevált neki.Én sem szívesen vennék gamer széket, mert megtehetném, hogy veszek egy Secretlab Titan Evo-t, vagy egy Noblechair Legendet, de inkább ergonomikus nagy teherbírású irodai széket keresnék.
-
LLKobe
veterán
válasz
devast
üzenetére
Mindenesetre jobbra számítottam.
Meg tudlak érteni amúgy. Ez a rákfenéje ennek, sokan vásároltak már innen a nevezett boltból, és a többség arról számolt be hogy tip-top darabot kapott, de amint látszik, a használt cuccok közt van szórás.Két aloha nem volt opció? Mondjuk arra várni kell...
-
devast
addikt
válasz
LLKobe
üzenetére
Ha tiptopp újszerű 3-5 éves széket kapnál az új ár ~50%-áért az lenne kb oké deal. Az új árban nem a 20 kiló vas kerül annyiba, hanem a 10 év garancia. Ezt használtan nem kapod meg. Írtam nekik, meglátjuk mi lesz. Sajnos nincs alkalmam/időm megnézni személyesen, 220km-re van innen a bolt, és egyszerűen nincs egy napom karácsony előtt erre. Mindenesetre jobbra számítottam.
-
LLKobe
veterán
válasz
devast
üzenetére
Ezért mondjuk el minden alkalommal, hogy használt cuccot mindenképp meg kell nézni személyesen vásárlás előtt. Amiket felsoroltál, az lehet másnak fel se tűnne, és teljesen más lenne a véleménye.
Ha új állapotú széket szeretnél, akkor új széket kell venni.
Egyébként lehet ilyen áron nekem se feltétlen tetszene 1-2 dolog amit említettél, próbáld meg lebeszélni velük. De ez minden használt cuccnál így van, ha nem látod, nem tudod mit veszel. -
Santi22
aktív tag
válasz
devast
üzenetére
A multibútorról majd mesélek, ha finisbe ért az ügyem velük, nem az árral van ott az elsődleges probléma, annyit elmondhatok elöljáróban... Egyébként most ez a bruttó 177ezer már tényleg kezd húzós lenni, annyiért már veszel egy új Alohát. 120-130 környékében még megérős volt amúgy a használt Zody, az volt kb a harmadára egy újnak. Ez így lassan 180-ért (+szállítás) már nem biztos, hogy akkora bb, mint korábban volt.
-
devast
addikt
Üdv!
Bizonyos okok miatt szükségem volt 2db székre kb azonnal, szállítással vidékre, és mivel itt jókat hallottam a multibutorról rendeltem két használt zody-t.
Észrevételek: amiket küldtek ezek 10 éves székek ('15-ös gyártás), én jóval jobb állapotra számítottam ennyiért, szerintem ezek így legalább 2x-esen vannak túlárazva. Az ülőlap rendben van mindkettőn, gázrugók is (bár teljesen különbözőek érzésre), az ülőlap oldalán a funkciók rendben vannak, a karfa huzat az cserélt valami műbőr cucc nem az eredeti de ok. Amik nem olyan jó: a 4d karfa állítónak mindkettőn olyan holtjátéka van, hogy nem lehet mozgatni a széket a karfájánál fogva mert elállítódik, szét van teljesen kopva. A mesh hátlap az egyiken közepesen kopott (~1-2 év és kiszakad a deréktámasznál szerintem). Az egyiken a deréktámasztó állító tekerője úgy szét van kopva, hogy elengedi a beállítást. Este felveszem velük a kapcsolatot, legalább egy csere deréktámaszt küldhetnének ha már aranyáron van, és elvileg garanciát is vállalnak.
tl;dr: multibutortól ne rendelj széket szállítással, mert lutri a minőség/állapot. De leginkább sehogy ne vegyél onnan mert olyan áron adják ami egyszerűen irreális az új árához képest.
-
Gothmog
senior tag
Nekem most jött meg délelőtt a Fern. Már abban ülök
Szerencsére minden alkatrész rendben megvolt, semmi sem törött, ferde, sérült stb. Az összerakás gyerekjáték, bár a két k*rva hosszú csavart míg betekertem a hozzáadott eszközzel (fél fordulatonként), hát kellett hozzá türelem. (Nem volt rendes behajtóm azzal a mérettel/formával). Az itteni hsz-eket olvasgatva még annyi kellemetlen meglepetés érhet esetleg, hogy a gázrugó szépen lassan kitolja a széket max ülésmagasságig (persze ha éppen nem ül rajta senki), de bízom benne, hogy ez a probléma sem talál meg.Ami miatt neked válaszolok:
179,5 cm magas vagyok (napszaktól függően persze reggel inkább 180 cm közelében, estefelé meg 179 cm-hez közelebb - ezek rendes, szabályos mérések antropométerrel, megfelelően beállított fejjel stb.), mellé szintén átlagos alkat (71-73 kg között mozgó testsúly).
A Fern széken az ülésmélységen egyetlen fokozatnyit húztam előre, de azt is csak a rend kedvéért, megy amúgy minimális mélységen sem volt vészes a combom túllógása. (Így most olyan 4-5 cm lehet az ülés végpontjától a belső térdhajlatomig.)
Nekem egyébként a törzsem kicsit hosszabb a magasságomhoz képest (volt olyan kollégám, aki 183 cm magas volt, az én ülőmagasságom mégis meghaladta kissé az övét), de azért a lábaim sem rövidek.Az Aloha Pro esetében - hivatalosan - az ülésmélység 410-460 mm, a Fern esetében 395 - 483 mm. Tehát a Fern minimuma (amin én egyetlen fokozatnyit növeltem csak) elvileg még az Aloha Pro minimuma alatt van. (Én egyébként úgy ülők, hogy teljesen bepréselem hátra a fenekemet, mert így megdől kicsit előre a medence, illetve a háttámla így simul fel maximálisan.)
A hátlap hálóját - ez nyilván szubjektív - én jelenleg kényelmesnek érzem. A beépített rugalmas műanyag elem (ami igazodik a gerincformádhoz) ugyan valóban rugalmas, így nincs olyan merev kitámasztás érzetem, mint az előző széknél, ami egyébként egy jóval olcsóbb, még jóindulattal is csak belépő szintűnek nevezhető darab volt (Antares Asyn Xenia LX, ha jól rémlik; ami egyébként meglepően robusztus és tartós volt (9 évet lehúzott!), de az elemek összeillesztésének/összeszerelésének a minősége kritikán aluli...), de - legalábbis a Fernnél - szúnyoghálónak sem érződik. Azért ezt a részét még szoknom kell majd nekem is.
A hinta rugóját - legalábbis a Fernen (nem tudom, hogy Alohánál mi a helyzet) - nagyon-nagyon tág keretek között lehet állítani. Gyakorlatilag annyira kilazítható, hogy ha csak megdöntöm a fejemet hátra, már meg is indul a hátsó végállásig. Átellenes irányba nagyon-nagyon keményre is vehető (meg persze le is lehet blokkolni.) Én egyelőre a spektrum "keményebb" vége felé állítottam be, vagyis kell némi aktív izommunka, ha hátra akarok dőlni, ott megtart magában a szék, nem kell aktívan tolnom magam hátra, de elég ha elemelem a talpaimat a talajról, és szépen lassan visszahúz kezdőpozícióba. De ezzel biztosan fogok még játszani a jövőben.
Egyelőre ennyit a gyors tapasztalatokról.
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
Sziasztok!
Nem találtam külön székes beárazós topikot, így itt tennék egy próbát, ha elfér.
Mennyit érhet egy Kinnarps 8774-s fejtámlás, szörke szék? Nyáron lett benne gázlift cserélve a hivatalos szerviz álltal számlával.
Ha minden igaz, mosz új állapotban olyan 1300 eur körül mozoghat.
Köszönöm! -
wwhy
veterán
válasz
Gothmog
üzenetére
Jók az adatok; valóban 169, teljesen átlagos testalkattal

- bőven 10 cm-nél rövidebben kellene, hogy a térdhajlatod túllógjon az ülőlapon.
emígyen ülve inkább "bőven" túllóg, azaz a térdhajlatom és az ülőlap között kb. 11-12cm van, többször mérve is;- ha teljesen hátraülsz, szinte már a térdhajlatodba kellene préselődnie az ülőlap végének.
így van kb. 1-2 ujjnyi távolság, és ebben a pozícióban jól tudok ülni; tehát kb. az az 5-6 centi, amit nuke7 írt.Ami viszont újabb csalódás, az a háló. Lehet, hogy nem kellene a Mirra2-höz hasonlítani, de enyhe túlzással a szúnyoghálóm jobb minőségű, mint ez a háló. Nincs tartása, lötyög a kereten, ha hátra/beledőlök, akkor nyilván kifeszül, de érzem, hogy úgy tartana, ahogy érezni szeretném

Apzung véleményét is osztom: nagyon erős a hinta rugója, igazából lábujjhegyből kell tolni, hogy hátramenjen, legalábbis én nem tudom kényelmesen derékból indítva hátradönteni.
-
Apzung
csendes tag
válasz
Gothmog
üzenetére
Véleményem szerint azért érződik kicsinek a Pro, mert a háttámla jobban beível az ülőlapra és emellett sokkal feszesebb a hintamechnika azaz agresszívabban lök vissza alapállásba mint a sima verzió így nem tudsz annyira hátul ülni hogy az kényelmes legyen. 5 centit lehet tolni az ülőlapon, a simánál 6 centit, de míg a Pro esetében alig vettem észre hogy előrébb került az ülőlap, addig a sima alapállásban is majdnem pont jó. Pro-nál ha bepréseled magad hátra is rövid, de ez lehet már a 180 centimnek köszönhető így én elfogadtam hogy ezt a széket lehet nem erre a magasságra tervezték annak ellenére hogy a Pro háttámlája kb 2 centivel magasabban támasztotta a hátam.
Az Aloha még akkor is kényelmes ha a háttámla alap lockolt vagy hintaállásban van és az ülőlap kb. félúton előre tolva (pedig alapból szeretek dönteni a háttámlán kicsit). Elvileg a Pro-ban van fejlettebb hintamechnika, mégis az Aloha érződik jobbnak. A Pro akkor volt némileg komfortosabb az én 180 centimhez, ha hátradöntöttem teljesen, de ha feküdni akarok 8 órán keresztül akkor arra ott az ágy.
-
Gothmog
senior tag
Pedig, ha a hsz-eid visszakerese alapján jól láttam, akkor 169 cm körüli a termeted. A térdednek nyilván a szék ülőlapja előtt pár centivel kellene lennie (hogy ne nyomja el a térdhajlatot, s vele a vérkeringést), a combcsontod átlagos esetben kb. 45-46 cm hosszú lehet, amihez persze még hozzáadódik a csípőtájék izomzata stb. (viszont a térdhajlatnál meg lejön belőle valamennyi), amikor ülsz.
Az Aloha Pro minimális ülésmélysége 415 mm, már ha jó az az adat, amit most gyors guglizással kikerestem.
Ez azt jelenti, hogy ha minimális ülésmélység mellett hátrapréseled magad (annyira beleülsz/hozzásimulsz az ülőlap végéhez, amennyire csak lehet), akkor azért - durván becsülve - bőven 10 cm-nél rövidebben kellene, hogy a térdhajlatod túllógjon az ülőlapon.
Biztosan olyan sok ez, ami már kényelmetlen? (Nem lehet, hogy inkább csak korábbi ülésmódból eredő megszokás kérdése/abból jön a szokatlan, s jelenleg kényelmetlennek tűnő érzet?)
A max ülésmélysége egyébként 485 mm (elvileg, gugli szerint). Azzal, ha teljesen hátraülsz, szinte már a térdhajlatodba kellene préselődnie az ülőlap végének. -
wwhy
veterán
Srácok, megjött az Aloha Pro. A korábban leírtakkal egyetértve nem sokat tudok hozzátenni: jó, kényelmes, de az ülőlap alap beállítással, azaz kihúzás nélkül nagyon rövid, inkább gyerekméret.
Így meg az a probléma, hogy az ülőlapot max.-ra előre kell húznom, és a háttámla nem igazán tart semmit, alig ér a hátamhoz :/Szóval lehet, hogy 'vissza a feladónak lesz belőle :/
-
Hosszas keresgélés és videónézés, valamint felhasználói visszajelzés alapján a [ProtoArc] lesz a befutó nálam. Használtban szoktak jó ajánlatokat linkelni a srácok menőbb gyártóktól negyed vagy ötöd áron. Ha nem kell új, akkor azt szokták inkább javasolni.
-
bence0024
csendes tag
válasz
Gothmog
üzenetére
Én az extra lumbarral vettem meg, el van lustulva a gerincem annyira hogy nem árt ha tartja valami, de így is elég kényelmes. Gondolkodtam én is sokat hogy kell-e, aztán megtaláltam a gyártótól a manualt hogy hogy kell eltávolítani, szóval legrosszabb esetben max kiszedem ha nagyon nyomja.
-
DTQ
csendes tag
Sziasztok

2db irodai szék kellene rendelőbe napi max 2-4 òrás üldögélésre.Max 60-80 körül az IKEA marcus még mindig használhatò vagy van valami alternatíva? Előre is köszi a választ! -
Bencus88
nagyúr
Megjött az aloha.
Nem vagyok nagy szakértő, de mintha trabiból átültem volna egy porsche-ba
Derék támaszt nem tudom hova érdemes beállÍtani kb mindenhol ugyan azt érzem, jó egyenes a derakam. Ha feljebb állÍtom annyi hogy picit jobban nyomja a hátam, de teljesen szokható. Viszont hátra dőlésnél picit érzékenynek érzem, túl könnyen dől, ezt gondolom lehet állÍtani. De az se tragikus ha nem
-
Gothmog
senior tag
válasz
LLKobe
üzenetére
Igen, extra lumbar nélkülit. (Azt olvastam, hogy ha azzal rendeled, akkor ki sem lehet elvileg venni, s ellenben ultra agresszív érzetre, ami nagyon sok embernek kifejezetten zavaró/kellemetlen érzetet adott. A gyártó is felhívja a figyelmet rá, hogy csak akkor kérd, ha indokoltnak gondolod.)
Egyébként voltak valahol akciósan (itthoni üzlet, de a név nem ugrik most be) Herman Miller székek is (vadiújak, full garanciával), úgyhogy egy Mirra 2 butterfly-nak is utánanéztem kicsit jobban, de az már azért túl volt egyrészt a megemelt keretemen is (talán olyan 470 körül hirdették, ha jól rémlik), másfelől a véleményeket olvasva az jött le nekem, hogy a HM a minőséget (és quality controllt) nézve ugyan egyértelműen erősebb, de a Fernt mintha nagyobb arányban találták volna kényelmesnek a használóik.
-
Gothmog
senior tag
-
Gothmog
senior tag
válasz
Gothmog
üzenetére
No, berendeltem egy fekete Fernt. Nem szokásom ilyesmit, de végül látatlanban/kipróbálás nélkül tettem, mert rájöttem, a héten esélyem sincs eljutni a bemutatóterembe, utána meg már karácsonyi időszak, akkor azért nem, majd pedig hajtással kezdődik az újév stb., akkor pedig amiatt nem.
-
nuke7
veterán
válasz
dannyl
üzenetére
ticova-ban nekem az ülőlap mélység állitás hiányzott igazán... meg a hinta mechanika kicsit fura volt - DE! most megnéztem, nincs hangja a please v2-höz képest

(mondjuk tized annyi idős sincs
) én nem találtam meg ezt a ProtoArc EC200-at, de igy "felújítottam" legalább a please v2-t 
-
válasz
magyarc
üzenetére
Köszi a visszajelzést. Ez van nekem is terítéken a Ticova mellett. A colamy atlas 100k körül volt akcióban, arról lecsúsztam sajnos. Így ez a két versenyző maradt. Mondjuk az árukon kívül (ticova 48k, ProtoArc 61k) nem fogok tudni mibe kapaszkodni, szóval valószínűleg az olcsóbbat veszem majd.
-
magyarc
tag
Megérkezett múlt héten az amazon.de oldalról 117EUR-ért vásárolt ProtoArc EC200 szék. Az összeszerelési videón láttán, hogy a csillaglábat elemekből kell összeszerelni, volt némi fenntartásom. De egy Colamy Atlas (XK) és egy Velia (MK) mellett már csak erre futotta. Még nincs egy egész hete, hogy használom, de a hát és a fejtámla várakozáson felüli kényelmet nyújt. A deréktámaszt is betudtam állítani, hogy kényelmes legyen. Igaz 4 óránál tovább nem használtam még a széket egyfolytában. Egyáltalán nem nyújt gagyi benyomást a szék.
Elég termetes vagyok (182cm, 116kg), de eddig egy nyikkanása se volt széknek. Folyamatban van az 5 év garancia regisztrációja, ha addig tényleg kiszolgál, évi 9eFt-ot simán megért. Bár a black friday akció végével most éppen 160 EUR az aktuális ára.
Egyetlen negatívumot tudok egyelőre említeni, a kartámaszt. Csak a magasságát lehet állítani, de szerencsére az egyik magasság pont jó lett nekem. Ráadásul elég szélesek a karfák. Van aki szerint ez nem is baj, mert így oldalsó állítás nélkül is megfelelő alátámasztást nyújtanak. Ez talán igaz is, de annyira szélesek, hogy nálam szélesebb ember már talán bele se fér közöttük a székbe. Bár én már eleve elég széles vagyok és mivel a szék 127kg-ig ajánlott, így ez talán nem is valódi probléma.
Aki nem tud 60 ezernél többet szánni egy székre, nézze meg nyugodtan az alábbi videót:
https://www.youtube.com/watch?v=XWKjbr8a5-k -
Gothmog
senior tag
válasz
LLKobe
üzenetére
Az rejtélyes, mert ha én rámegyek az általad eredetileg megadott linkre, ott a fekete Fernnél valóban 387.900Ft szerepel (meg mögötte halványabb feketével egy 489.700Ft, ami feltehetően az eredeti ár akkor, bár ez esetben nem pont 20% a leértékelés mértéke, hanem hangyányit még kedvezőbb), viszont ha rámegyek, hogy kosárba tegyem, akkor nálam már teljes más ár látható.
De mindegy, úgyis az lesz az első, hogy jövő héten megyek a bemutatóterembe. Minden más csak utána.Köszi még egyszer a segítséget!
(A C méretes HM-ről én is ezt gondolom, ezért nem is fájdítottam a szívemet, hogy egyáltalán ráírjak az illetőre, aki árulja.) -
Gothmog
senior tag
válasz
LLKobe
üzenetére
A sima full fekete most 387k...
Az a netto ár, nem? (Ráadásul, ha rákattintasz, akkor már 434.700/544.300 Ft-os árra vált át, már az extra lumba nélküli verzió.)Mindegy, nézelődöm majd. De az első úgyis az lesz, hogy a jövő hét folyamán elbattyogok a Graphisoft parkhoz a bemutatóterembe, és kipróbálom a székeket.
Amúgy hardveraprón van fent per pillanat Herman Miller Aeron Remastered full felszereltséggel és még 2035 végéig szóló gyári garanciával 460e ft-ért, de sajnos C méret. (Pedig a tulaj esélyesen egy köpésnyire lakik csak tőlem.)
-
LLKobe
veterán
válasz
Gothmog
üzenetére
Véleményem szerint (és nem azért mert nekem is ez van) a Fern egy akcióban nagyon jó deal. (A sima full fekete most 387k, de pár hete még 330 volt akcióban) Az egyik legkényelmesebb szék a piacon, egész jól össze van rakva (nem HM szint, de az ára se) és ahhoz képest ha megvársz egy akciót, nem lehetetlen az ára sem.
Én 180 centi vagyok és 90 kiló körül, 8 évig használtam Aeron Remastered-et. B a jó méret, próbáltam a C-t, is, az kényelmetlen, túl nagy. Amúgy rettentő kényelmes cucc, és anyaghasználatát semmi nem éri utól, de újonnan nagyjából képtelenség megvenni olyan ára van.
A Fern egy nagyon jó középút, szintén nagyon kényelmes, de nem kerül 2 vesébe.
-
Gothmog
senior tag
válasz
LLKobe
üzenetére
Köszi szépen!
Én is olvasgattam még tegnap egy keveset, és lehet, hogy egyrészt 400k-ig felhúzom a felső keretet gondolatban (nem boldogít a gondolat, de ahogy korosodom, sajnos érzi az ember, hogy ülni és feküdni csak jó cuccon érdemes, mert gyógytornásznál úgyis kipengeti a különbözetet előbb vagy utóbb, ha ezeken a dolgokon spórolni akar...), másrészt pedig igen, az előzetes kipróbálás kulcsfontosságú, úgyhogy mindenképpen megyek a bemutatóterembe.
Nézegettem egyébként Herman Millereket is (persze külföldről lehetne jó áron még valamirevaló garanciával rendelni refurbished darabokat, mert gyors keresésre az itthoni felújított cuccok, bár megfizethető áron futnak, de ilyen 3-4 hónap garanciával kínálják csak őket), de ott is nagyon-nagyon fontos lenne az előzetes próba. Főleg, hogy vszg. pont a B és C méret határán vagyok, ráadásul úgy, hogy a magasságomhoz (179,5 cm) mérten az átlagnál kicsit nagyobb az ülőmagasságom (hosszabb törzs), így mind az ülőfelület mélységhossza, mind a háttámla magasság olyan, hogy muszáj lenne személyes próba, mert könnyen megszívathatom magam. (Ott valószínűleg B méret kellene nekem, mert a C-hez társuló 50 cm körüli üléshossz, az érzésre nagyon határesetnek tűnik nálam.)
De egyelőre Haworth vonalon nézelődök majd. Első a kényelem érzet, s csak második az ár. (Legfeljebb ha mondjuk pl. a Fern lesz az, ami az igazi érzést hozza, akkor vagy kivárok egy jobb akciót, vagy jobban szétnézek a webshopok környéként.) -
LLKobe
veterán
válasz
Gothmog
üzenetére
Szia!
Azt mondanám a Haworth termékei közt nézelődj, Aloha / Aloha Pro / Very / Soji, esetleg Zody.
Ha megoldható, menj be a pesti bemutatótermúkbe, és ülj bele a székekbe. Aztán rendeld meg a webshopból, olcsóbb, ingyen szállíják és van 2 hét ingyen elállásod. -
Gothmog
senior tag
Sziasztok!
Alapadatok: 179-180 cm, 71-73 kg között mozgó testsúly, 47 év (ami azt jelenti, hogy néha már érzem kicsit a derekamat, ha rosszul ülök stb. itt-ott, de nincs kifejezett/krónikus hát/derékproblémám).
Az ár felső lélektani határa 300 ezer forint, de azért örülnék, ha mondjuk 200 ezerig kijönne árban.Amit keresek: irodai forgószék, semmiképpen se valamilyen "gamer" műbőr legyen, hanem kárpit vagy mesh anyagú.
Kényelmes legyen akkor is, ha mondjuk 8 órát ülnék benne (általában napi 2-3 óránál nem ülök többet, de legyen meg az elvi lehetőség a hosszabb a kényelemre).
Persze legalább alapszinten lehessen állítgatni (deréktámasz rész, karfák, az ülőlap háttámlától független lejtésének beállítási lehetősége stb.).
Legyen hazai szerviz/forgalmazó, ne külföldről kelljen megrendelni/szállíttatni. (Ha bármiféle garanciális ügyintézés lenne, ne az ember szívjon még azzal is extra pluszban.)
Elsősorban vadiúj székben gondolkodom, de ha megbízható helyről, garanciával kapható valamilyen refurbished darab, éppen bajnok áron, akkor persze nem zárkózom el.
Jó lenne, ha esélyesen legalább 5 évet tökéletes állapotban kibírna, és mondjuk még rá legalább 3 évet úgy, hogy ne érezze azt az ember, hogy azonnal cserélni akarja, mert már ülni nem lehet rajta rendesen.A topikot nem ismerem/nem olvasgattam sokat, csak belepillantottam. Az alapján a Haworth márkát láttam emlegetni/ajánlva vszg. erre az ársávra, aminek, ha jól láttam, a 3. kerületben van is valamilyen bemutatóterme. De mielőtt magamtól nekiállnék szaladgálni, gondoltam, hogy kikérem az itteni tapasztaltabb szakik véleményét, hátha összegyűlik lesz több márka/típus. (Vásárolni lehetőség szerint csak a szóba jöhető darabok kipróbálása után szeretnék, hogy legalább alapszinten lássam, mi az ami már élből kényelmetlen vagy éppen jól idomulónak tűnik.)
Köszönöm előre is!
-
Apzung
csendes tag
válasz
Shadowduet
üzenetére
Sajnálom hogy nem jött be, nekem a deréktámasz az elejétől elég természetes volt, mintha ott sem lenne. Azonban átülve a secretlab titanba egy héttel később, a titan háttámlája baromi fapadosnak tűnt mint egy vasalódeszka, pedig azon van minden, beépített állítható lumbarral. De nincs két egyforma ember.
viszont nem lesz egyszerű visszaküldeni, a pro nálam még mindig itt van, a support felajánlott 1 hét kiterjesztett próbaidőt de egyből írtam is nekik hogy nem kérem köszönöm, azóta meg nem válaszoltak. Nyilván mivel jeleztem az elállási szándékom időben, felőlem levelezgethetünk pár hétig, egyszer csak megunják és belemennek a returnbe

-
Shadowduet
tag
Sikerült kiütni, játszottam vele vagy 5 percet, de aztán megadta magát. Gumikalapáccsal alulról adtam neki, amennyire bírtam. Már csak a support válaszát várom, visszacsomagoltam... Következő bf-kor rápróbálok egy Soji-ra, vagy lehet egy deréktámasz nélküli Fern-re, úgy néz ki nagyon nem szereti a hátam az agresszív deréktámaszokat...
-
válasz
Shadowduet
üzenetére
Nekem a Fernen volt defektes a gázlift. Helyben javították, 2 szakember kb negyed órán keresztül kalapálta mire sikerült kiütni a helyéről. Nagy nehezen sikerült, csak épp az újat nem tudták visszakalapálni, így végül az egész mechanikát cserélték később.
-
Bencus88
nagyúr
válasz
LLKobe
üzenetére
Oksi köszi a tanácsokat, inkább el se mondom miben ülök, egy 20-30K-s "gamer" székben, szóval angy upgrade lesz Így 15 év ülőmunka után

Shadowduet: Nekem a tapasztalatom, hogy brutál nehéz kiszedni, legalábbis én nekem az enyémbe az volt, de jó sokáig hazsnáltam. Sikerülnie kell a videók alapján kicsit próbáld erőszakosabban
-
Shadowduet
tag
Sajnos megy vissza az aloha, nekem a fentebb jelzett dolgok miatt nem jött be sajnos. Gázliftet hogy tudom kiszedni úgy, hogy ne sérüljön? Próbáltam alulról gumikalapáccsal, de nem nagyon hatja meg, néztem pár videót is, azok szerint is próbáltam, de nem jött össze. Sérülést nyilván nem akarok rajta generálni a visszaküldés miatt. Köszi előre is a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3963
- HP 200W töltők (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
az Alohából feketét rendeltem én is, azt is kihozták pár nappal később, most meg 30-40 munkanapot írnak ugyanarra a székre, ugyanabban a színben. Alapból szerintem a fekete kelendőbb szín mint az összes többi mert nem annyira kényes, kb. bárhova illik és az is a legolcsóbb az összes típus közül a kínálatukban nem is kevéssel, így érthető valahol hogy abból viszik a legtöbbet.
, ami a sojinál 30-50. A többi szín meg átlag a standard 5-10 munkanap. “Shipping, setup & returns” alatt írja minden terméknél.

) én nem találtam meg ezt a ProtoArc EC200-at, de igy "felújítottam" legalább a please v2-t