Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
30z.Samu
félisten
Megosztom itt az első benyomásom az iPad-rők utólagos engedelmetekkel.
10. generációsat vettem, próbára hogy egyáltalán bejön-e még ez az iPad-es történet, mint anno. A válasz igen, nem is kicsit. Olyannyira, hogy elkezdtem rajta videót vágni.
Egyénként is érdekelt a téma és mostanság kezdtem el tanulni, de kíváncsiságból megnéztem hogy a jelenlegi szintemmel mennyire alkalmas ez a gép videóvágásra. Kiderült, hogy nagyon is, a LumaFusion egy iPad-re kihegyezett kis program, mellyel elég sok mindent meg lehet csinálni és miután az alapokat kiismertem nagyon is szeretem használni. Nem röcög, nem lassul be, elindítom és megy. Az is nagyon tetszik, hogy ha lezárolom a gépet és félrecsapom valahova másnapig szinte semmit nem merül. Ez nagyon tetszett anno a Mininél is jó 10 éve, de örülök, hogy ez az optimalizáltság továbbra is tetten érhető. Alapvetően nem videóvágásra vettem, hanem tartalomfogyasztásra, de örülök hogy a hobbimat is űzhetem rajta. Legalábbis ahol most tartok, azt a szintet simán hozza ez a kis masina. Szóval jó minden!
-
Oryctolagus
tag
Igen, tudom, egyetertek veletek. En most is peldaul egy iphone 12-t hasznalok, es teljesen oke nekem.
Korabban egy iphone 8-at cserletem egy uj Samsung A seriara, te egy ev utan elojott egy olyan jelenseg hogy nem tudom felvenni a hivast. Ez kb 3 eve volt.
Gondoltam dokumentacio olvasashoz csak nem lehet rossz ez sem
Xiaomi Redmi Pad SE 8GB+256GB
Te tudom hogy ha mar ott esz a fene a kanapen es raunok akkor meg csak megnyitnek valami mas appot is.
Nem akarok belekezdeni a orok vitaba, csak megemlitettem ezeket. -
Alex91
félisten
válasz
Oryctolagus #48715 üzenetére
Igaz, evekkel ezelott, de volt ilyen olcso tabletekhez szerencsem (Acer, lenovo), hat, ellensegemnek se!
-
gretzky77
veterán
válasz
Oryctolagus #48715 üzenetére
A kettőt azért ne hasonlítsd össze, a 65ezres új droid sem lehet azért egy acélos darab, és iPad 9 alá én sem mennék már!
-
Oryctolagus
tag
Koszonom a hozzaszolasokat!
Nagyjabol en is erre a kovetkeztetesre jutottam.
Azert lottem 65-re mert ilyen elemi dolgokra ennyiert van ujonnan elfogadhato tablet, Android oldalon.
Nem feltetlenul szeretnek Androidot. -
-
válasz
Oryctolagus #48709 üzenetére
egy nagyon kicsi plusz nem fér bele? használtan 80 körül már lehet kapni iPad 9-et, az alá nem nagyon mennék
-
Alex91
félisten
válasz
Oryctolagus #48709 üzenetére
32 GB-osat ne vegyel… Olyat se, ami mar nem kap uj OS-t… 65k valoszinuleg keves lesz…
-
Oryctolagus
tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni használtan egy iPad-ot.
Melyik lenne a legjobb maximum 65eFt-ért?
Leginkább pdf olvasásra, ad-hoc web-böngészés és filmezés. -
-
-
válasz
ittakary #48700 üzenetére
[link] Itt a legalján megtalálod az iPad pro-t.
Ha azt nézed átlagosan 500 nap telik el egy-egy generáció között, most tartunk 350-nél, tehát szerintem tökéletesen beleillene fél év múlva (kb 180 nap) egy új.
De mint mondtam ezt nem lehet készpénznek venni, ahogy azt sem hogy tavasszal jönnek évek óta és szerintem butaság kijelenteni hogy idén biztosan nem lesz új iPad Pro. -
válasz
GoodSpeed #48701 üzenetére
ChatGPT:
Az iPad 2010-es bemutatása óta az Apple bevételeinek jelentős részét tette ki, de azóta az arány csökkent, mivel az iPhone és a szolgáltatások szegmensek dominanciája megerősödött.
📊 Az iPad bevételének aránya az Apple teljes bevételén belül
Az iPad 2013 második negyedévében érte el csúcspontját, amikor az Apple összes bevételének körülbelül 25%-át tette ki. Azóta az arány fokozatosan csökkent, és 2024-re az iPad bevételei az Apple teljes bevételének körülbelül 6,83%-át tették ki .
📈 Az iPad bevételei az évek során
Az alábbiakban látható az iPad éves bevételének alakulása az elmúlt években: -
-
-
tl-x
addikt
Gondolkozom egy iPad Pro vásárlásán, kb októberben lesz aktuális. Van vmi info róla mikor jön ki az újabb pro model? Mert akkor lehet megvárnám.
-
-
kertsa
senior tag
Tiszta a csatlakozó helye, és másik 2 töltővel és kábellel is próbáltam. Még a macbook usb csatlakozójáról is ugyanaz a hiba.
-
cog777
senior tag
Koszi hogy valaszoltal. Az ipados az ugyanaz, a system majdnem 14GB.
De most hogy irtal, eszembe jutott a letoltesek + a kuka
Azt is uritettem, tulzottan nem javult a helyzet. Na mind1, meggyoztem magam hogy ne foglalkozzak vele, csak a legfontosabbakat hagyom fent. Vazz, meg Netflixet sem tudok letolteni utazas elott -
kertsa
senior tag
Sziasztok!
Van egy 2019-es 7.gen iPad, amit üzletből használtan vettem. 4 hónap használat után ment vissza garanciális szervizre, mert nem érzékelte a töltést, és nem lehetett bekapcsolni. 12 napja van nálam újra. Most az a jelenség, hogy kikapcsolt állapotba érzékeli töltőt, 5%-nál bekapcsol, majd lemerül, mert bekapcsolt, állapotba nem tölt.
Volt már pár, és jelenleg is van néhány Apple termék a tulajdonomban, de ilyet még soha nem tapasztaltam egyiknél sem. Még hibát sem.
Mi lehet a nyűgje?
-
cog777
senior tag
Vissza kell allnom a 17.x-re iPad 8-on, mivel az uj 18.x nagyon nagy a 32GB-hoz kepest, 24GB-ot foglal.
Amikor vettem, csak messengerre es kepek nezegetesere szantam, aztan nalam kotott ki az iPad es nagyon sok mindenre kezdtem hasznalni, Notes, iBooks stb. Na, tegnap belassult, kiirta hogy elfogyott a szabad hely.
Szoval, azt irja az internet, hogy az itunes-el tudom ujratelepiteni, de le kell toltenem az image-t. Ez itt teljesen legalis es megbizhato hely? https://ipsw.me/
Vagy egyeb tanacs, hogy tudok egyel korabbi verziot visszaallitani? -
penge111
addikt
Létezik valamilyen oldal mint konzolokhoz a psprice.com, hogy monitorozható, hogy egy app ára hogyan változik, ill. figyelmeztett, ha egy megjelölt app ára csökken?
Ui: megvan AppSliced
-
tl-x
addikt
5 éves a pencil 1-esem.. Szerintetek kellene már hegyet cserélni?
-
Dekuator
tag
Sziasztok. Remélem hogy jó helyre írok. Olyan programra lenne szükségem ami felolvas office dokumentumot és le is tudja menteni mp3 formátumba.Nem baj ha havidíjas. Előre is köszönöm.
-
30z.Samu
félisten
-
atees
őstag
Pár hónapos m4 ipad, pro pencillel szépen kopik... azért ez gáz
-
Papix
tag
Sziasztok!
Honnan tudom. hogy hegyet kell cserélni a pencilen?
-
30z.Samu
félisten
Ha már ceruza. Alibabán látom hogy árulnak occón pencil-t, ami jó az iPad-hez. Mert már valaki venni ilyen fajta ceruzát?
-
koma106
senior tag
Az 1. generációshoz jár 1db póthegy, a többihez nem tartozék.
-
Zozzer888
addikt
Nem karcolódik, az Air az nagyon szép, de az leginkább lakásban és tiszta környezetben van használva, utcán elvétve járt.
Az ipad9 az már kevésbé szerencsés, ez kapott már mindent, asztalos üzemben faforgácsot, építkezésen "építési port" de ahhoz képest még teljesen korrekt, normál használat esetén nem üvölt az arcodba hogy karcos, ha szépen letakarítod és zseblámpával átnézed akkor látszik, hogy nem makulátlan... de 3 éves szóval szavam se lehet.
#48653: Igen, drága, de jó is az a toll
-
tl-x
addikt
válasz
szabonagyur #48652 üzenetére
Igaz. Hát a tollak áráról ne is beszéljünk.... Máshol már ennyiből kijön egy kis tablet.
-
tl-x
addikt
válasz
szabonagyur #48650 üzenetére
1 db pótot szoktak adni mellé. Legalábbis nekem az 1-hez volt.
-
-
-
koma106
senior tag
válasz
gretzky77 #48638 üzenetére
Lamináltnál kisebb a távolság a kijelző és az üveglap között, emiatt pontosabban tudsz esetleg pozícionálni a ceruzával…de ugyanolyan kopogós érzet lesz, hiszen a felület ugyanolyan kemény marad. Laminált után viszont majd nem akarsz visszatérni a simához, mint ahogy a Pro kijelzője után sem a simára vagy az egyszerű lamináltra…
-
gretzky77
veterán
Sziasztok!
Segítsetek légyszi lebeszélni magam iPad váltásról!
Jelenleg iPad 10-et használok és igazából amire használom (streaming, netezés alap dolgok, játékok) arra szerintem elég is! Viszont elgondolkodtam, hogy váltanék Air -re, mert az erősebb, időtállóbb talán és árban sem "annyira " elvetemült. Szerintetek ér annyival többet!? Igazából gondolkodnék ceruzán, de a 10-esen próbáltam és nem tetszett hogy annyira kopogós , ami állítólag a 10-es kijelzője miatt olyan amilyen! Air esetén lenne változás, illetve azért az Air kijelző gondolom jobb!? A frissítés tudom ugyanolyan. 250 körül már van 1 év garis viszont agyalok, hogy inkább 300 és akkor az hivatalos 3 év garis! -
Zozzer888
addikt
válasz
GoodSpeed #48632 üzenetére
Ja, hát ipad-om nekem is van, úgy értettem a fejlesztést, hogy a 9.gen-es ipadot upgrade-elném
Így a macbook mellett viszont tehermentesül a komolyabb feladatok alól és a tartalom fogyasztás (olvasás szintén) , tanulás , PDF nézegetés, jegyzetelésre viszont tökéletesen elég marad.
-
-
válasz
Zozzer888 #48631 üzenetére
Laptopot nem akartam, és nálam ha táblagép akkor Apple. Alapvetően nekem ez a legjobb az ágyba olvasni, és írni, fórumozni, Facebookozni, streamet nézni stb. Androidos oldalon nincs nekem megfelelő, vagy mert rövid ideig támogatott (Xiaomi/POCO/Redmi), vagy gyenge hardver drágábban mint az Apple (Samsung Galaxy Tábor S9+ FE). Megjegyzem ott sem biztos, hogy megy a két oldalsó gomb Keychron egérrel
-
Zozzer888
addikt
-
https://www.origo.hu/techbazis/2025/04/dramai-fejleszteseket-hozhat-az-ipad-uj-szoftvere
Ez reménytelinek tűnik.
-
-
válasz
BigBlackDog #48626 üzenetére
Semmi!
Az AssistiveTouch-ot bekapcsoltam az imént, még egér sem volt, csak egy nagy paca a helyén, szóval ki is kapcsoltam!Az Apple Magic Mouse-zal bezzeg ez ment
-
válasz
GoodSpeed #48624 üzenetére
Perplexity:
Kérdés:
Ha számítógépen be programozom ezeket a gombokat, akkor már iPad-en is ekként fog működni?válasz:
Nem, ha számítógépen (Windows vagy macOS) beprogramozod a Keychron M6 egér gombjait (például előre/hátra funkcióra), ezek a beállítások csak akkor működnek iPad-en, ha az egér támogatja az ún. “on-board memory” (beépített memóriás) profilt, és a gombok funkcióit hardveresen tárolja az egér maga, nem csak a számítógépen futó szoftverben.A Keychron M6 esetében a gombok és makrók beállításai a Keychron Engine szoftverrel elmenthetők az egér memóriájába, így azok más eszközön (például iPad-en) is működhetnek, de csak akkor, ha az adott funkciót az iPadOS is felismeri és támogatja. Az előre/hátra lapozás funkció azonban iPad-en, főleg Safari böngészőben, nem minden esetben működik, mert az iPadOS nem minden egérgombot kezel ugyanúgy, mint a Windows vagy macOS rendszer.Összefoglalva: • Ha az egér hardveresen tárolja a gombbeállításokat, akkor van esély, hogy iPad-en is működnek. • Az iPadOS azonban korlátozhatja az extra gombok funkcióit, így előfordulhat, hogy az előre/hátra lapozás nem fog működni Safariban, még akkor sem, ha számítógépen beállítottad. -
válasz
GoodSpeed #48597 üzenetére
Gemini:
Sajnálatos módon az iPadOS jelenleg nem teszi lehetővé a harmadik féltől származó egerek oldalsó gombjainak natív, alkalmazásspecifikus testreszabását a böngésző előre/hátra navigálására. Ez azt jelenti, hogy a Keychron M6 egér jobb oldalán lévő két gomb funkcióját közvetlenül a Safari böngészőn belül nem tudod beállítani.
Azonban léteznek kerülőutak és általános beállítások, amelyekkel javíthatod a navigációs élményt:
1. AssistiveTouch használata az egérgombokhoz:
Az iPadOS tartalmaz egy AssistiveTouch nevű kisegítő funkciót, amely lehetővé teszi egyéni műveletek hozzárendelését az egérgombokhoz. Ezzel ugyan nem közvetlenül a Safari előre/hátra funkcióját állíthatod be, de létrehozhatsz olyan műveleteket, amelyek hasonló eredményt érhetnek el.
* Nyisd meg a Beállítások alkalmazást.
* Görgess lefelé és válaszd ki a Kisegítő lehetőségek menüpontot.
* Koppints a Érintés elemre.
* Válaszd ki az AssistiveTouch lehetőséget, és kapcsold be.
* A Mutatóeszközök alatt válaszd ki az egeredet (pl. "Keychron M6").
* Koppints a További gombok testreszabása elemre.
* Itt láthatod az egéren lévő gombokat. Nyomd meg a jobb oldalon lévő egyik gombot, és a listából kiválaszthatsz egy műveletet. Sajnos a közvetlen "Előre" vagy "Hátra" navigáció nincs a listában.
* Viszont beállíthatsz olyan műveleteket, mint például:
* Vissza a kezdőképernyőre: Ezzel gyorsan a kezdőképernyőre juthatsz, majd újra megnyithatod a Safarit.
* Appváltó: Ezzel válthatsz a legutóbb használt alkalmazások között, ami néha gyorsabb lehet, mint a kezdőképernyőre menni.
* Vezérlőközpont: Innen gyorsan elérheted a "Vissza" gombot (ha az éppen látható).
* Értesítési központ: Itt is lehetnek releváns értesítések vagy gyorsműveletek.
* Egyéni műveletek: Létrehozhatsz egyéni gesztusokat, de ezek aktiválásához valószínűleg az AssistiveTouch menüt kell használnod.
Fontos megjegyzés: Az AssistiveTouch bekapcsolása egy lebegő gombot jelenít meg a képernyőn. Ezt elrejtheted, ha a Mindig mutassa a menüt opciót kikapcsolod az AssistiveTouch beállításainál. A beállított egérgombok továbbra is működni fognak.
2. iPadOS gesztusok használata:
Az iPadOS beépített gesztusokat kínál a navigációhoz a képernyőn:
* Vissza: Húzd el ujjadat a képernyő bal szélétől jobbra.
* Előre (ha van előzmény): Húzd el ujjadat a képernyő jobb szélétől balra (nem minden esetben működik).
Bár ezek nem az egérgombokkal történnek, érdemes lehet megszokni őket a gyors navigációhoz.
3. Keychron szoftver (ha elérhető iPadOS-re):
Nézd meg a Keychron weboldalát vagy a termék dokumentációját, hogy létezik-e valamilyen konfigurációs szoftver vagy alkalmazás iPadOS-re a Keychron M6 egérhez. Ha van ilyen szoftver, lehetséges, hogy azon keresztül részletesebben beállíthatod a gombok funkcióit. Jelenleg úgy tűnik, hogy a Keychron szoftvere elsősorban macOS és Windows rendszereket támogat.
4. Harmadik féltől származó alkalmazások (korlátozott lehetőség):
Elképzelhető, hogy léteznek olyan harmadik féltől származó alkalmazások az App Store-ban, amelyek lehetővé teszik az egérgombok testreszabását, de ezek funkcionalitása és kompatibilitása eltérő lehet, és nem biztos, hogy a Safari böngészővel zökkenőmentesen működnek.
Összefoglalva:
Jelenleg az iPadOS korlátozott lehetőségeket kínál a harmadik féltől származó egerek oldalsó gombjainak közvetlen, alkalmazásspecifikus beállítására a Safari előre/hátra navigációjához. A AssistiveTouch funkcióval általánosabb műveleteket rendelhetsz a gombokhoz, amelyek javíthatják a navigációt, de a közvetlen előre/hátra funkció nem érhető el. Érdemes lehet a beépített iPadOS gesztusokat használni a böngészéshez. Remélhetőleg a jövőbeli iPadOS frissítések részletesebb testreszabási lehetőségeket kínálnak majd az egerekhez. -
-
válasz
SharpSA #48619 üzenetére
Nem matt viszont nagyon jó:
https://logout.hu/bejegyzes/edzett_uveg_az_apple_ipad_a16-ra_2025_is.html -
SharpSA
veterán
Sziasztok!
iPad 2025-re keresek kijelzővédő fóliát vagy üveget. Igazából matt lenne a legjobb, ha van olyan, ami nem vagy nagyon picit torzítja a képernyőt, illetve a lehető legkevésbé tompítja a fényét. Gondoltam van itt valódi tapasztalat, a neten, youtube-ot hiába nézem, az nem ugyanaz.
-
baticool333
csendes tag
Sziasztok! Kb. 2 éve vettem nagyszüleimnek egy mobilnetes iPad 9-et az android után. Állandó problémája, hogy 1-2 órával a kijelző lezárása után sem facetime-on, sem messengeren nem lehet felhívni őket, mintha nem lenne rajta net. Abban a pillanatban ahogy feloldom és felhívom a tabot, kicsörög, mindenhol elérhetők lesznek. Nincs beállítva rajta semmilyen energiatakarékosság, nincsenek korlátozva a háttérfolyamatok. Mi okozhatja ezt?
-
-
-
penge111
addikt
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy egy Ipad 10 masinával, az utángyártott, vagy nem is sajátmárkas pencilek működnek-e? Pl: [link]
Illetve ezeken mennyire életképes a World, Excel, PowePoint? Lányomnak venném, suliba kellene, én laptopot javasoltam, de neki tablet kellene jobban.
-
Smithy87
senior tag
Ágyban való használathoz ki milyen állványt hastnál? Bt-s controllerrel nyomnám.
-
Klusi86
tag
válasz
Timyyy #48603 üzenetére
iPad 11 (A16,2025) Ascend Keyboard Case - DE Layout-Black
De van az ESR oldalán több is, csak egyet linkeltem. -
válasz
Timyyy #48603 üzenetére
Tok:
https://www.alza.hu/fixed-padcover-apple-ipad-10-92022-ipad-112025-kek-allvanyos-tok-sleep-and-wake-tamogatas-d12665827.htm
Billentyűzet: Keychron B6 Pro
https://logout.hu/bejegyzes/keychron_b6_pro_billentyuzet_az_ipad_melle.html
Egér: Keychron M6
https://logout.hu/bejegyzes/keychron_m6.html
Edzett üveg:
https://logout.hu/bejegyzes/edzett_uveg_az_apple_ipad_a16-ra_2025_is.html -
Timyyy
őstag
Pár napja vettem egy 2025-ös sima iPad-et. Keresnék hozzá tokot, és miután a gyári billentyűzetes tok árcéduláját meglátva dobtam egy hátast, inkább valami olcsóbb, de jó alternatívát keresnék.
Mindegy hogy angol vagy magyar kiosztás (persze előny ha van magyar, de jó deal esetén simán eltekintek tőle), tapipad nem kell alá, nem fogom használni, és lehetőleg ne az az undorító sárgára színeződő szilikon fos legyen.
Köszi -
Régről nem emlékszem már erre, de most azt vettem észre mióta újból iPad-em van, hogy az azonos fejlesztőtől való azonos nevű alkalmazások jóval nagyobbak mint Androidon:
Pl a Gmail App 625 MB
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- újszerű iPad Pro 11" (4. generációs) (2022) M2 chip Wi-Fi 128GB silver ezüst ajándék tok és fólia
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- NAGYON SZÉP IPAD AIR 2 64GB WIFI+CELLULAR, ÜZLETBŐl, GARANCIÁVAL, 27% ÁFÁ-s ÁR
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- iPad Air 6 13" M2 256GB Wifi Megkímélt/2025.11.18.Apple Gar./e200
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- BESZÁMÍTÁS! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest