Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- MWC 2025: Most akkor van vagy nincs kék Nothing Phone (3a)?
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- Yettel topik
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kapcsolja ki, kapcsolja be!
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
jozsi252
veterán
válasz
vendingo #48375 üzenetére
Én meglépem a váltást, a régit el is adtam. Csak sajnos a billentyűzet nehéz falat mert szeretnék mindenképp hozzá. De eldöntöttem hogy mindenképp Magyar kell, a gyári drága, így marad az hogy egy sima billt veszek. Magic Keyboard 47-48 körül van,
most egyelőre az a nyerő, de billes topicban rákérdezek van-e esetleg valami hátránya neki.Kérdésedre válaszolva Apple oldala szerint a 9. gen Retina kijelzőt kapott, a 11. gen Liquid Retina kijelzőt, úgyhogy ha más nem apróbb különbségek lehetnek.
-
Bubaaa
aktív tag
Jól értelmezem hogy a iPad 10.9" (2022) méretben ugyan az mint a most megjelent ipad A16? Tok miatt kérdezem.
-
vendingo
veterán
Érdeklődnék, hogy ipad 9-ről érdemes 11-re váltani?
A stereo hangszóró és az usb c a legnagyobb húzóerő.
Kijelzője mennyivel lehet jobb? Nem mintha a mostanival baj lenne. -
Bubaaa
aktív tag
Sziasztok. Tervbe van az új ipad vásárlása. Sosem volt még tabletem sem,ezért lenne egy hülye kérdésem. Ugye amelyik készülékbe csak wifi van,arra én meg tudom osztani a mobilnetemet? Mert ha olyan helyre megyek ahol nincs wifi,akkor csak ez a megoldás maradna.
-
Zozzer888
addikt
Szia!
Nekem 9. generációs ipad-em van, ennek szerintem "még rosszabb" a kijelzője, mint a mostani belépőnek. i12mini mellé érkezett lassan 3 éve, közben a telefon egy 16Pro lett, de őszintén szólva még így sincs bajom a kijelzőjével. Ha filmezni akarsz rajta, akkor az Air sokkal jobb, de ha böngészni, tiktokozni, olvasni, firkálni akkor ez bőven jó lesz. Napfényben, kint harmatos...de szerintem ott az Air se sokkal jobb :/ A Pro ott már megoldás lenne de hát az árban már macbook szinten mozog...
-
plejik
addikt
Ha ismerkedésre kell gép, akkor inkább egy használt régebbi típus iped-et vennék és ha bejön, akkor kezdnék el keresgélni a helyedbe.
De ha venni akarsz hosszabb távra és nem ragaszkodsz az újhoz akkor akár használt ipad pro-t is érdemes lehet megnézni akár a 2018 as is egy nagyon jó választás lehet.
-
Peppo
őstag
Üdv!
Sosem volt almás cuccom, most gondoltam, beszerzek egyet, mert kellene egy tablet. Könyvek ill. pdf-ek olvasására, rajzolgatásra van (androidos) e-ink tabletem, de böngészésre, olykor egy-egy videó megnézésére már kellene valami mozgékonyabb és színesebb. És, bár telefon esetében maradok az androidnál, nem bánnám, ha valamennyire megismerném az almás világot is.
Komolyabb feladatokra ott a pc, szóval ilyesmit nem kell tudnia. (Ezeket amúgy is jobban szeretem hagyományos méretű billentyűzettel és egérrel intézni egy bazinag monitoron.) Esetleg 1-2 játékot telepítenék rá, de ez sem létszükség. Ill. ha nincs kedvem elmászni a gépig, akkor talán pár filmet ezen néznék meg. De elsősorban böngészésre (+ némi Youtube) kellene, mikor már nincs kedvem vagy lehetőségem géphez ülni. Így nem kellene sem billentyűzet sem ceruza (bár ez még később esetleg).
A most megjelenő sima iPadra gondoltam, mert bár nyilván kompromisszumos modell, de almáék árképzését kissé túlzónak érzem, nem akarok kétszerannyit fizetni egy Air-ért. És nem is hiszem, hogy kihasználnám. És ismerkedésre is talán jobb lenne a sima. Max. a kévésbé tükröződő kijelző, ami tetszene, nem tudom, ez mennyire zavaró a sima ipad esetében. Zárt térben használnám, leginkább sötétben vagy legalábbis behúzott függönyöknél. Gondolom, azért ez sem lehet olyan rossz, legfeljebb nem olyan jó, mint a (sokkal) drágább modellek.
És újat szeretnék. tudom, hogy használtan is van, de én abban nem nagyon bízok, amit meg refurbished verzióban láttam, az nem volt sokkal olcsóbb egy ugyanolyan újnál. -
Def26
félisten
telekomnál nem látok előrendelést az uj ipadre. Én keresem rossz helyen?
-
válasz
Demertin #48358 üzenetére
Erre a felhasználásra én is inkább egy régebbi gépre szavazok, akár ugyanúgy M1-vagy M2 chip-es Pro modellt, gondolom ezeket használtan érdemesebb mostanra már.
A kijelző valóban nem ugyanaz, de ez számodra lényegtelen.
Az alap iPad-ekben nem laminált a kijelző, hanem az üveg és kijelző között van minimális légrés, ami különbség inkább ott mutatkozik ki, ha tollal is használnád a gépet.
Az Air és Pro modellekben laminált a kijelző, plusz Pro modellekben 120Hz és jobb hangminőség. -
Relax420
junior tag
válasz
Demertin #48358 üzenetére
Az Air modellekben mindig ugyan olyan kijelző van, mint az alap iPad-ben, a pro modellekben van jobb kijelző, de szerintem nem a kijelző tükröz, hanem az üveg ami rajta van… +amire te használnád arra nem kell a legújabb, inkább vegyél m1 vagy m2 chip-es ipad pro-t és ha az tükröződik, akkor vegyél rá matt fóliát és az biztos nem fog tükrözni
-
Demertin
tag
Sziasztok!
Tablet vásárlás előtt vagyok. A 2 kiszemelt az új ipad 11 és az új Air m3. Tudom árban nem 1 kategória, de a méret és a felhasználás miatt ők játszanak. Youtube, netflix, max, böngészésen kívül másra nem használom (de itt napi 5-6 óra is akár), esetleg kis Hearthstone. Jelenleg egy 6th gen ipadet nyúzok és az egyetlen problémám, hogy ha filmezek és sötét a háttér, akkor mintha tükörbe néznék. Sajnos nem volt a kezemben Air, de ha esetleg megerősítenétek, hogy tényleg kategóriákkal jobb a kijelzője, akkor nem kérdés, hogy őt választom.
-
tuzpenge
őstag
Egyáltalán nem erről van szó.....az ipad sem tökéletes, de a táblagépek között, főleg ha androidosokkal hasonlítjuk, messze a legjobb.....
Amúgy amiket írt "hiba", nem az csak apple filozófia....mindenki vegyen magának. Ennyi ezt vagy elfogadod, és veszel vagy nem......de ezen puffogni fölösleges, főleg ha ingyen kaptál egy jó eszközt... -
tuzpenge
őstag
válasz
Scoobyte #48350 üzenetére
Pedig nincs....De Te most már megint másról beszélsz...mind1 hagyjuk. Csak le akartam írni hogy ha Te akarnál (és nem "hozzádvágták" volna) venni egy jó táblagépet, akkor nem nagyon tudnál ipad-en kívül jót venni (mondom esetleg galaxy tab, de nem egy kategória)....ennyi lett volna a mondandóm, de látom Te ezt jobban tudod, csak akkor nem értem mire ez a nagy meglepődöttség....
-
Drenadar
veterán
válasz
Scoobyte #48350 üzenetére
nyilván más az, ha valamit csak "hozzádvágnak" és más az mikor tudod, hogy venni akarsz valamit és elkezdesz keresgélni utána olvasni és bizony az a vége hogy mindenhol az van hogy vagy veszel fele annyiért egy ipadet vagy dupla annyiért egy samsungot...
Billentyűzetet pont mint androidon ipaden is lehet cserélni... és jah, jó pár dolog "más" mint egy droidon, de szerintem ez senkinek se újdonság. -
Scoobyte
tag
válasz
tuzpenge #48347 üzenetére
Ne vicceskedjünk már, hogy nincs konkurencia...
Nem volt szükségem tabletre eddig se, bár van egy galaxy tab de évek óta nem vettük elő. Írtam, hogy a cégben vágták hozzám az ipadot, két forintot se adtam volna érte. Biztos van akinek nagyon hasznos, de az nem én vagyok. Szerintem megy hardverapróra hamarosan... -
weinmaker
őstag
válasz
unicumnext #48327 üzenetére
Nincs valami weboldaluk ahol meg lehet nézni, vagy árak ...stb?
-
jozsi252
veterán
A bill kiosztással nincs gond, egyáltalán nem nézem a billt gépelés közben. Most még mindig ott tartok hogy pontos képet kapjak hogy milyen a US UK kiosztás az ESR-nél. Hol melyik sorban mennyi billentyű van.
De a gyártó oldalán nem találtam ilyen képet. Nézek review-t meg unboxingot.btudos
Én is ezt a Magic keyboardot néztem ki az Apple-nek, ez tökéletes lenne méret terén meg úgy minden téren. Ha mást nem találok akkor maradok ennél a megoldásnál hogy külön tok, külön bill.kkdesign
A touchpad körül ez valamilyen szövet akarna lenni? Nem túl nehéz tisztán tartani? Igen ennél a verziónál minden sorba annyi bill van amennyi kell hogy legyen hogy a Magyar kiosztás tökéletes legyen. Az a baj hogy a sok sok év alatt megszoktam hogy mi hol van, így elég gyorsan is tudok gépelni, és nem szeretném azt hogy most iPad-en az ékezetek máshol legyenek mint szgépen. Ezért ilyen nyögvenyelős nekem hogy kiválasszam mi lenne a legjobb.
Köszönöm a képet! -
Scoobyte
tag
válasz
consono #48339 üzenetére
Vettem észre... nem az én világom lesz. Köszi a segítséged!
Beüzemeléskor már akkor tudtam nem leszünk barátok amikor a betűk hosszan lenyomásánál nem akarta a felette levő számokat/karaktereket beadni. Már ott majnem földhöz vágtam. Át kell állítsam az agyamat valami fapados üzemmódba amikor ezt a kíváló készüléket használom és akkor talán együtt tudunk élni...
-
Scoobyte
tag
válasz
Alex91 #48337 üzenetére
Inkább nem írom le amit most gondolok... ha egy forintot is adtam volna érte akkor mérgesebb lennék, így hogy ingyen volt csak röhögni tudok ezen.
Érdekes, a google simán megoldotta, hogy legyen apple-re app amivel lehet menedzselni az androidos gyerek accountot, sőt weboldalról is simán plattform függetlenül...
-
Alex91
félisten
válasz
Scoobyte #48336 üzenetére
Nincs. Mondjuk en se ertem, hogy MacOS tud tobb felhasznalos lenni, ez meg miert nem
Telefont megertem, hogy csak egy felhasznalos. De erdekes mod az Apple TV is tud tobb felhasznalos lenni... Azert egy iPad is eleg draga eszkoz, tulzasnak erzem, hogy ebbol is legyen mindenkinek sajat egy csaladban.
-
consono
nagyúr
-
Scoobyte
tag
válasz
consono #48331 üzenetére
Köszi az infót, én is erre jutottam, de gondoltam kérek külső megerősítést hozzá. Bár ez itt nem azt írja: [link] Nyilván ez is egy feature...
csak én nem vagyok hozzászokva a hightech megoldásokhoz. A szar Samsung Galaxy Tab S 10.5 ezt 10 éve tudta...
OK, egy useres. Akkor van-e bármi mód, hogy másik apple eszköz nélkül tudjam a gyerek user korlátozásait menedzselni? Értsd android app (mint apple-re androidos gyereket menedzselni ez [link] ) , vagy bármilyen weboldal...? Mint pl google gyerek fiókra ez: [link]
-
atees
őstag
válasz
unicumnext #48329 üzenetére
dobnál róla infót? melyik cég? mennyiért csinálták
-
tl-x
addikt
válasz
unicumnext #48329 üzenetére
Nagyon igényes megoldás!
Én már megszoktam és lassan úgyis cserélnem is kell újabbra az iPad 7-em.
-
Scoobyte
tag
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem... hozzám vágott a munkahelyem egy 9th gen 64GB ipad-et, mondom OK beállítom közös családi használatra ha már van. Amúgy androidos mindenki.
Megcsináltam az apple fiókom (ipad tulajdonos), majd hozzáadtam a gyereknek is egy felügyelt fiókot. Meg még az asszonynak is kellene csinálnom.
Pár kérdés:
-Hogyan tudok a fiókok között váltani ipaden?
-Mivel nincs más apple készülék hol tudom a weben állíítani a gyerek jogosultságait, korlátozásait?
- Androidra van olyan app amivel lehet felügyelni az apple fiókot? (fordítva van...)Köszi előre is a válaszokat!
-
unicumnext
aktív tag
-
tl-x
addikt
válasz
unicumnext #48327 üzenetére
Ez jól néz ki
Milyen matrica?
-
kkdesign
senior tag
válasz
jozsi252 #48322 üzenetére
Szia,
Igaz nem ESR hanem logitech combo touch, de English UK - ból ezek azok a billentyűk ahol nekem matricázást igényelt. Sajna azóta is csak várom és várom a MAC-es billentyűzet matricát, hogy kevésbé nézzen ki hányinger módon
ESR-nél is valszeg ezek és ílymód lesznek.. Én Mac-et használok emellett így a többi nekem már megszokott volt. Az lehet más, ami Windowshoz képest a Macen is más. -
btudos
nagyúr
válasz
jozsi252 #48322 üzenetére
Rugalmasabb, és olcsóbban kihozható a tok+önálló billentyűzet megoldáss. Ha biztosra akarsz menni, veszel egy Magic Keyboardot - aprón találsz valószínűleg jobb áron, azzal biztos minden a helyén lesz.
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Szeretnék venni új iPadet. A Magic Keyboard Folio hibátlan lenne majdnem minden téren, kivéve az ár.
Tudtok esetleg ajánlani Magyar kiosztású billentyűzetet ami nem 120k?
Néztem az ESR-nek a US UK kiosztású billentyűzeteit de még próbálok valami fotót találni róla hogy pontosan melyik sorban milyen billentyűk vannak, főleg az ékezeteket kellene megfejteni ha Magyarra rakom a kiosztást az iPaden akkor mi hol lesz.
De legjobb lenne egy Magyar kiosztású megoldás.
Vagy vegyek egy tokot, meg egy BT-s billt aztán kész?
Köszi! -
Párduc
junior tag
Melyik iPad-el járok jobban hosszú távon: iPad 11 vagy az iPad mini 7-el?
-
Ádám16
addikt
válasz
szildavid90 #48314 üzenetére
6 lesz az. Azzal pedig 5 évig még tablet lesz simán.
-
Alex91
félisten
válasz
szildavid90 #48314 üzenetére
Most biztos, hogy 4 GB van benne...
-
szildavid90
aktív tag
Az új alap ipadben nem kevés a 4Giga Ram manapság?
-
xhege
veterán
Jól látom, hogy az új alap iPad megérősre sikerült? Habár nagy előrelépés nincs, de 170-ért nem rossz vétel. Pláne onnan nézve, hogy az aprón 150 körül kínálják az előző generációst bontatlanul 1 év garival és 64GB tárhellyel.
-
Relax420
junior tag
válasz
tajati #48307 üzenetére
Csak a gyárit találtam ami gyárilag magyar, am logitech combo touch billentyűzet se “merev” (mint egy laptop, a hátulján van kis támasztó
) és az apple webshop-ban is megtalálod vagy léteznek még utángyártott mágneses billentyűzetek (azok külsőre úgy néznek ki mint a gyári, de bluetooth-on csatlakoznak)… de kis állítgatással+matricázással lehet rájuk magyar kiosztást varázsolni
-
bollokcs80
Korrektor
Fura, mert az összes többi termékvonalon "felturbózták" a vasakat. Macbook Air-eknél is alap lett a 16GB RAM, a belépő Iphone is 8 GB-ot kapott. Szerintem itt se került volna sokkal többe a +4GB RAM miatt - csak lehet, hogy a haszonkulcsból nem akartak engedni.
Gondolkozom rajta, hogy erre váltok egy Pad5-ről, engem az AI hiánya annyira nem ráz meg. -
tajati
aktív tag
Sziasztok!
Barátnőmnek szeretnék iPadet, és a 10.9-es modell tökéletesen megfelelne az igényeinek. Valószínűleg megvárjuk a frissített verziót az új chippel. Egyetlen dolog miatt vacillálunk a 10.9 és a 11” M2 Air között: a billentyűzet.
Mivel sokat használná gépelésre, fontos lenne egy stabil megoldás. A 10.9-hez a Folio Keyboard önmagában nem áll meg, szüksége van hátulról támasztékra, míg a Magic Keyboard esetében ez nem probléma.
Létezik esetleg olyan billentyűzet a 10.9-es iPadhez, amely hasonlóan merev (értem itt azt, hogy nem kell hátulról megtámasztani), mint a Magic Keyboard, és elérhető magyar kiosztással?
-
Alex91
félisten
Kint vannak az uj iPad-ek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP Pavilion X2 Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gar
- iPad 9th. 64GB Wifi Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 99%/p4102
- Apple iPad 8 32GB, Normál, Wi-Fi, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Apple IPad Pro 2.Gen 12.9 512GB (120HZ) makulátlan állapotban 96%-os akksival
- Bomba ár! Lenovo Miix 720-12IKB : i7-7G I 16GB I 256GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest