Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Trifold, Pebble, Bosch, AI, AI, meg AI - CES 0. nap
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bondix
aktív tag
Az a kérdésem lenne hogy épp ma jött h betelt a Google fotó 200GB tarhelyem
Váltanák is a 2TB ra de...Lényeg hív épp ma hajnali 3h kor volt az új hónap kezdete tehát ha kösz rá frissítek hogy nagyobb csomag akkor a különbség számolja tudja így kezelni majd vagy mivel hajnali 3h kor már le ment a 200GB csomag ára és most rá menne a 2TB csomag ára az össze adódik?
Mert ha nem tudja kezelni akkor várok február 5ig és akkor rá rendelek és akkor a 6.ai hónapforduló már nem lesz ugye.
-
burgatshow
Topikgazda
AppleCare-nek hívják az alap, hazai törvények szerinti jótállást is. Ha az AppleCare+-ra gondolsz, az itthon hivatalosan nincs, de ha van külföldi kártyád olyan országra szóló BIN-nel, ahol van AC+, akkor köthetsz rá, de csak a vásárlást követő 60 napon belül.
Itt a PH!-n is van valaki, aki vállal ilyet ha gondolod nézd meg.
-
.LnB
titán
Lehet iPhone-ra AppleCare szolgáltatást kötni? Mert én akárhogy bújom a hivatalos honlapot, nem találok ilyet.
-
Pano
veterán
válasz
knox83
üzenetére
Közben megtaláltam a választ. Egyben iOS hiba és technológiai különbség az oka.
Elég összetett, de a lényeg, hogy az iPhone 17-ben LTPO kijelző van, az iPad Pro-ban TCON kijelző vezérlő.
Az A chip energiamenedzsmentje jelenleg sokkal radikálisabb 26 alatt, mint az M prociknál. Tehát jobban próbál energiát spórolni az LTPO kijelzők frissítésének szabályozásával (1Hz és 120 Hz között) és ez még 26 alatt itt-ott bugos vagy nem úgy működik olyan GPU megjelenítési -szoftveres. technológiák esetében, amit a facebook és a reddit használ. Túlságosan korán és gyorsan elkezdi csökkenteni a képfrissítést görgetés közben.
A kettőt kellene szoftveresen is összehangolni. Csak gondolom amíg Apple az ő oldalán nem javít, addig az app fejlesztők se tudnak mit csinálni.
Az LTPO szabályozási probléma nem minden promotion kijelzős modellt érint. -
Pano
veterán
Egy érdekes dolgot szeretnék veletek megosztani, amire még mindig keresem a magyarázatot és nem találom.
Van egy iPhone 17 telefonom. Az a gondom, hogy pl a facebook/reddit appok görgetés közben akadnak (stuttering). Marha idegesítő tud lenni.
Elkönyveltem magamban, hogy szarok az appok, ez van.Aztán tegnap előtt lett egy iPad Pro M5-öm, arra feltelepítve meg a két említett appban a görgetés vaj sima.

Mindkettőn eszközön a 26.2 fut. Telefonon csináltam először beállítások visszaállítását, utána újratelepítést és ismét telepítettem mindent mint egy új telóra és ugyan az.Ez mi a túrótól lehet? Esetleg az appok máshogy kezelik az M procis grafikai meghajtót és máshogy az A szériákban lévőt?
Másra már nem igen tudok gondolni. -
osonte
őstag
válasz
burgatshow
üzenetére
Nem is vettem rossz néven.
-
osonte
őstag
válasz
burgatshow
üzenetére
Nincs ezzel gond, én tudom, hogy az Android és az iOS hogyan kezeli a képeket, teljesen más a kettő. Nekem csak annyi volt a kérdés, hogy költözésnél át tudja -e fordítani az iPhone-ra. Nincs azzal gond ha nem, akkor manuálisan megcsinálom, csak fölöslegsen nem akartam dolgozni. Szóval részemről nincs fanyalgás, csak gondoltam megkérdezem, hogy ne dolgozzak fölöslegesen, hátha volt ebben változás, mert utoljára kb egy éve volt iPhone-om.
-
Razzul
őstag
válasz
burgatshow
üzenetére
Most, hogy dolgoznak a költözködés áramvonalasításán a Google-el talán van egy halvány remény, hogy ez is jobban fog majd működni a jövőben.
Fogadni azért nem fogadnék rá...

-
BeastMode
őstag
válasz
burgatshow
üzenetére
Semmi baj, nem is vettem magamra, nekem nem kell konyvtarkezeles, de azert akarmilyen logika es rendszerezes elven en meg tudom erteni az embert, ha talal benne kivetnivalot.
-
burgatshow
Topikgazda
válasz
BeastMode
üzenetére
Meg kellene már értenie itt mindenkinek aki a fényképek kezelésén fanyalog, hogy az Apple más logikát követ a fotók kezelésében, mint az Android.
Az Androidon van egy halom fájlrendszer szintű fájl ill. könyvtár, amiknek a fájlrendszer szintű mozgatásával lehet a fotókat rendszerezni.
Az Apple meg mióta van iPhone, ezt a halom fájlt egy fő könyvtárban tartja és a fájlokban lévő EXIF és egyéb meta-adatok alapján, valamint a felhasználó által létrehozott egyéb meta-adatok alapján (album) egy adatbázisban (SQLite variáns) tárolja és az alapján vezérli (és itt mutat ki az adott albumban "tárolt" fájl a főkönyvtárban tárolt fájlra).
Arról nem is beszélve, hogy az egész fájlrendszer szintű titkosítás (és ha van jelkódod legalább akkor van titkosításod), egy tonna műveletet megspórol a rendszer.
Hogy ez kinek jó és kinek nem, azt mindenki döntse el magának, de egyhamar ezen a fronton én nem várnék változást.
Bocs BeastMode: nem neked szántam személyesen, csak a thread miatt te voltál az utolsó.

-
osonte
őstag
válasz
lugosi
üzenetére
Köszönöm, azt már talán 2x is sikerült megcsinálni. Ott a PC-n felhőben csinálom a album/mappaszerkezetet és szinkronizálom a telefonra, úgy minden hibátlan szokott lenni. Azt hiszem van olyan formátum, ahol trükköznöm kell, hogy sima fájlként teszem a felhőbe->telefonra és a telefonon kell a megfelelő helyre másolni... A végén mindig jó az eredmény, csak nagyon lassan haladok vele (egy-két hónap). Remélem marad most az iPhone és akkor utoljára csinálom.
-
osonte
őstag
válasz
osonte
üzenetére
Nem másolt senki még sok mappában lévő képeket átköltözéssel? Akármennyit olvasok utána, sok helyen azt írják, hogy rendesen a "fényképezett fotókat és videókat" másolja át, attól félek, hogy a többi mappás képet egyszerűen beömleszti a fotók közé. Amennyiben senki nem erősíti meg, hogy a mappákat is létrehozza az iPhone, akkor inkább manuálisan másolom a telefonra, mappánként (1-2 hónap volt korábban is, de minden a helyére került). Azért kérdezem csak, mert nem szeretnék fölösleges köröket futni...
-
-
Bondix
aktív tag
i13 as 128 GB milyen árba van használtan?
Ha jól néztem 80-90 ezer.Ha az akumlator állapota kb 82-83% akkor az közel van a cseréhez ugye?
Mennyi egy aksi csere bele és hol érdemes korrekt helyen ahol nem utángyártottat dobnak bele ami lehet pár hónap és kuka.?
-
válasz
burgatshow
üzenetére
Köszi a választ! Kérdeztem ott is, de nem válaszoltak...
1.) Akkor az mDNS megy, ez jó hír!
2.) Tudom, hogy nem androidos protokoll, viszont kényszerhelyzet, hogy eleve androidos telefonom van, valamint a vevőegység csak AirPlay-t tud, aztán amikor kipróbáltam, és egyáltalán valamit ki sikerült hozni belőle, felcsillant a remény, hogy működésre tudom bírni. Fura, hogy az elforgatással romlik el minden. Nekem S10-es Samsungom van, de ma kipróbáltuk egy haveréval, az övé valami sokkal újabb A szériás Samsung, de ugyanezt produkálta. -
KovyZoly
tag
Hello
Olyan problémám van, hogy adott egy 1,5 éve használaton kívüli iPhone SE2, amit a gyermekem használt. Viszont nem emlékszik a jelkódra, így nem tudjuk működésre bírni. Korábban a munkáltatómtól kaptam használatra, 3 év után rám szállt, viszont hivatalos számla nincs róla, csak átadási papírok.
Hogy tudom újra használatba venni a készüléket? El szeretném adni, de jelen állapotban maximum papírnehezéknek jó.
Köszönöm -
burgatshow
Topikgazda
válasz
csabyka666
üzenetére
1. Ha nem menne az mDNS, akkor mar az alap tukrozes sem menne.
2. Az AirPlay tokre Android idegen, azon a platformon a Chromecast/Googlecast vagy MiraCast, esetleg WiFi Direct-re keresnek megoldast amit altalaban egyebkent ezek a kutyuk ugyanugy tudnak mint az AirPlay-t.Tovabbiakban az Android szakmai topikban kerdeznek.
-
Üdv mindenki!
Nem kifejezetten iPhone téma, de akik Apple termékekben otthon vannak, hátha tudnak ötleteket adni. Képernyőtükrözéssel kapcsolatban van gondom.
Adott egy Airtame AT-DG1 TV okosító, ami nem kifejezetten almás cucc, de be lehet rajta szoftveresen kapcsolni az AirPlay funkciót - ennek bekapcsolása után az eszköz megjelenik abban a listában, ahol kapcsolódni lehet rá (mobilról), össze is kapcsolódik pillanatok alatt, el is tudom indítani a képernyőtükrözést, viszont amint a telefon képernyője elfordul, a folyamat megfagy, a TV-n a kép kimerevedik, és hiába kapcsolódok szét szoftveresen, csak az Airtame áramtalanítása után működik újra.
Ha a képernyő nem fordul el, akkor végtelenségig tudom használni, csak ugye ilyenkor egy vékony álló téglalapként látom a TV kijelzőjén.A helyzetet bonyolítja, hogy androidos telefonról kellene mindezt összehozni, és a PigeonCast-tal már majdnem sikerül (fent leírtaknak megfelelően), de van ez az elfordulás utáni fagyásos probléma.
Mint gyakorlott Apple felhasználók, találkoztatok már ezzel a jelenséggel? Olvastam, hogy valami mDNS szolgáltatás kell az AirPlay-nek, de 3 különböző routerrel is próbáltam, egyikben sem találtam ilyet, és mindegyikkel ugyanúgy (hibásan) működött.
Ha ismertek esetleg olyan programokat, amivel az Android és az AirPlay átjárható lesz, szívesen fogadom!
Köszönök minden segítséget!
-
válasz
Janika(1982)
üzenetére
Így van.
Január 6-án meg is hozza a futár.
Ennyi! -
AMD Power
titán
Az mennyire "jó vagy rossz" ha úgy töltődik a telefonom,hogy éjszaka töltön van (adaptiv töltés bekapcsolva), a 80% gyorsan eléri majd utána hajnali 4:30-ra tölti rá a maradék 20%-t?
Köszönöm szépen!
-
akosxyz
senior tag
Akkor jól sejtettem. Lehet ez egy jel, hogy még maradhat az i12
-
akosxyz
senior tag
I17-et sehol nem tartanak raktáron vagy mi történt? Keveset gyártottak belőle?
-
Nyugi srácok, egy kicsit türelmesebben.
-
C4mp3r
addikt
valamiert nalam nem engedi kivalasztani, hogy allatokat is betegyen a lock screen photo shuffle. pedig a telefon felismeri az allatokat, es a parom telefonjan pedig mukodik. 2 ugyanakkor vasarolt 17PM. annyi kulonbseg, hogy nekem 10+ eve folyamatosan iPhone-om van es igy a backup-ot is regota hordozom, o pedig androidrol valtott es teljesen uj felhasznalo
.
-
Šolaire
veterán
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Persze értettem. Egyébként vagány az avatárod.
kicsit on is legyek én Air-t használok teljes megelégedéssel.
-
vargalex
félisten
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Hagyjuk…Ha nem érted, hogy mi volt a probléma a hozzászólásoddal, akkor biztosan bennem van a hiba.
De gondolom, ha valaki kiadott IOS 26.49 esetén annyit irt, hogy IOS 26 óta ilyen és olyan problémája van, akkor mindenkinek egyértelmű lesz (rajtam kívül), hogy az éppen aktuális verzióra gondol. -
hdanit610
aktív tag
válasz
Norby30
üzenetére
Mindenképpen legyen szem előtt, hogy lemondás után 30 napod lesz arra, hogy törölj annyi adatot, amennyi belefér 5Gb-ba. Ha nem teszed, az Apple megteszi helyetted, de akkor nem válogat nyilván.
Nem fogod elérni az összes adatotdat, csak annyit, amennyi az 5Gb-ba belefér. Érdemes már előtte tisztítani, hogy ne kelljen annyi adatot menteni, de ha nincs rá időd, akkor mehet a Google Photos és az majd átszinkronizál mindent. Persze a tárhelygond nem oldódik meg a platform cserével, csak máshol fizetsz érte.
-
stuckart
csendes tag
Ha van esetleg aki 15 pro-ra telepítette a 26.2-t, kérdezném, hogy működik vele a teló 18-hoz képest?
Szabad megkockáztatni? Gördülékenység, akksi, stb... -
waszabi07
aktív tag
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Engedd el szerintem, itt sokszor minden baj.

-
zaskar
senior tag
válasz
icecave
üzenetére
Igen, ezt tudtam. De most jöttem rá, hogy válogatós: angol nyelvű videókat feliratoz magyarul, német és francia nyelvűeket viszont nem. Utóbbiakat csak a Windows alatt fordítja le. De ezt is csak a Video Lite tudja, a YouTube app nálam csak angolt kínál fel, semmilyen más nyelvet nem.
-
zaskar
senior tag
Sziasztok! iPhone-on (és iPad-en) van valami lehetőség az idegen nyelvű YouTube videók feliratainak magyarra fordítására? Csak olyan videókról beszélek, amelyeknél egyébként Windows-on elérhető a magyar fordítás és felirat. Itt is ki tudom választani ugyanúgy a magyar nyelvet, de ezzel ki is kapcsolja az idegen nyelvű feliratot is. Több böngészőben is próbálkoztam, YouTube appal is, de semmi eredmény. A YouTube app csak angol nyelvet kínál fel, a böngészők viszont a teljes nyelvlistát is (de ahogy írtam, azzal se megyek semmire). Létezik, hogy ez 2026-ban még nem megoldott iOS-on?
-
vargalex
félisten
válasz
MikeWazowski
üzenetére
IOS 26 óta != IOS 26.2 óta. Én kérek elnézést...
-
Šolaire
veterán
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Kicsit félreérthető amit írtál ennyi, de az órás topikba is napok óta népszerű vagy.
-
-
-
Noxy
veterán
válasz
Norby30
üzenetére
ha lemondom ezt a előfizetést akkor a benne lévő fotókat videókat elfogom tudni érni pl asztali PC-ről?
Eléred, és lementheted a PC-re. Innen meg feltöltheted a Google fotókba. [link]
Ha Win 11-t használsz, akkor gyakorlatilag úgy kezelheted az iPhone-t mintha MAC-s géped lenne.
Ha nem akarsz ezzel bajlódni, akkor megpróbálhatod ezt is:
iCloud®-fotók és -videók átvitele a Google Fotókba. -
Norby30
újonc
válasz
zzola
üzenetére
ezt értem, de akkor most magyarul iphonon fizetnék a google fotók tárhelyért?
mert az eredeti kérdés az volt h váltanék samsungra,és az iphonon lévő fotókat és videókat hogyan fogom tudni elérni ha lemondom az Icloudot?
lementeni ezt a sok képet és videót sok idő lenne pc-re, igy emiatt érdeklődök itt. -
osonte
őstag
válasz
zzola
üzenetére
Én is Pécs.
Szerintem azért mondták azt a boltban, mert jutalékos rendszerben dolgoznak az eladók (bár nem szép dolog kamuzni), hátha kivárod mire érkezik a boltba...Én meg 31-én 17 órakkor írtam meg az online hitelt OTP-nél (Notebook.hu), el is fogadták, 2-án reggel már küldték is a hitelszerződést. Persze ott az ár nem kedvezményes, meg csak jövő héten lesz valamikor telefon.
-
-
zzola
titán
válasz
Razzul
üzenetére
A vicc az volt az egészben, hogy a pécsi Yettel üzletben azt az információt kaptam, hogy a 17-es szériából egyik készülék sincsen raktáron. Webshop rendelést meg felejtsem el, mert hiába van ott készleten, a valóságban nincsen. Ehhez képest 17PM-ból volt mindhárom szín, hétfőn reggel megrendeltem, szerdán reggel nálam volt. 17P és 17PM volt a MM-ban is, de nyilván standard áron. Yettelnél a 17P 510k lett volna, ha van készleten, de nincsen. A MM-os árhoz képest pedig csak 7k-val volt hosszabb a PM mint a P.
-
Jadro
veterán
válasz
Norby30
üzenetére
Ingyen ebéd a Google-nél sincs. 15 GB tárhely van csak ingyen, felette pedig ezeken az árakon tudsz bővíteni. Tárhely méretre vetítve valamivel jobbak az árak mint Apple oldalon, de csodák nincsenek.
-
mattheus
őstag
válasz
burgatshow
üzenetére
Köszönöm szépen!
A régebbi iPad, (amit vált elméletileg az új), ugyancsak iOS 26.2 verziót használja. A Message beállítások mindkét iPad esetében teljesen ugyanazok, ennek ellenére az új iPad-en a "Text Message forwarding" opció aktív, míg a régin meg kapcsolható a csúszka segítségével.
Én mindösszesen annyit szeretnék, hogy az új iPad-en se lássak és ne is kapjak szöveges üzenetet, mert időnként más is használhatja az iPad-et. Amennyiben 'messages in iCloud opció' ki van kapcsolva az iPad-en, akkor kitörölhetem az összes eddig letöltött üzenetet a készüléken, anélkül, hogy az befolyásolná a telefonon lévő SMS üzeneteimet, amik aktívan szinkronizálódnak az iCloud-al ? -
Norby30
újonc
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne h, tudna e valaki abba segiteni h Iphont használok már sok éve,de most váltanék Samsungra S25 Ultra,és az lenne a kérdésem h használok Icloud-t ahová menti nekem a fotókat,videókat, viszont ha lemondom ezt a előfizetést akkor a benne lévő fotókat videókat elfogom tudni érni pl asztali PC-ről? v kinek milyen megoldása, ötlete lenne erre?
Köszi a választ és segitséget, és BÚÉK.! -
zzola
titán
31-én megérkezett a 17PM, Yetteltől tudtam beszerezni, 43k-val olcsóbb volt, mint más viszonteladónál. i15 után furcsán nagy a méret, az üzemidő brutális, viszont beszédhangszóróban nekem ez picit visszalépés, az i15 szebben, mélyebben szól, de azért a 17PM sem rossz, nem egy Samsung. 26.1 volt rajta, lefrissítettem, elégedett vagyok!
-
osonte
őstag
válasz
zzola
üzenetére
Nem foglal vészes helyet 44 GB és egy biztonsági mentésnek is felfogom, ha történne valami a PC-vel, nekem ugyanaz szokott lenni a felhőbe, mint a telefonon (igazából a felhőt másolásra használom legfőképpen, elég gyors a Wifi, illetve ha valami történne a telefonnal, akkor gyorsan visszaállítható a telefon).
-
osonte
őstag
Sziasztok!
A jövő héten érkezik egy 17PM és Androidról fogok költözni, a folyamatot tudom, de az a kérdésem, hogy több mint 5-6 ezer képem egy csomó mappában van és amikor egy éve másoltam, akkor a mappaszerkezetet nem hozta létre, szóval végül kb 1-2 hónapig tartott mire manuálisan létrehoztam a mappaszerkezetet és rámásoltam a telefonra (felhőbe). Gondolom nem változott semmi, ne is próbálkozzak. Inkább töröljem a képeket és azt szokásosan manuálisan másoljam. Kivéve a fényképezett képekeket, azt hiszem azt egyedül átviszi (mondjuk az csak párszáz kép).Előre is köszönöm.
-
vargalex
félisten
válasz
MikeWazowski
üzenetére
iPhone 17-en soha nem is volt IOS 26 előtti rendszer…
-
burgatshow
Topikgazda
válasz
mattheus
üzenetére
Teljesen jól működik. A linkelt doksiban is leírják, hogy ha be van kapcsolva a Messages on iCloud, akkor nincs rá kapcsoló mert az üzenetek az iCloud-on leresztül szinkronizálódnak.
“Ha az eszközein beállítja az Üzenetek az iCloudban használatát, a rendszer az összes eszközön naprakészen tartja az üzenetek előzményeit, még akkor is, ha új eszközt állít be. Ez az SMS-, az MMS-, az RCS- és az iMessage-üzenetekre egyaránt vonatkozik. Nem kell külön beállítani a Szöveges üzenet továbbítását, mivel ez a funkció az Üzenetek az iCloudban beépített részét képezi.”
Nekem pl. az van, hogy a Macem van kiszürkülve és az iPadem kapcsolható, de nekem az iPaden 15.8 van, a telóm meg a Macem meg 26.2-n.
A többi készülekeden véletlen nem régebbi OS van?
-
BeastMode
őstag
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Az iPhone 17 gyenge akksiban iOS 26 ota? Azon nem is volt regebbi OS
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hardcore café
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Canon EOS DSLR topic
- weiss: Autó költségek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Katana15 HX B14WEK notebook - i7 14650HX 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 5050 8GB WIN11
- ÁRCSÖKKENTÉS Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3610
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Átmásolja a képeket azt cső.

-secret-
Zsolt,72