Hirdetés
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
válasz
havri1 #337700 üzenetére
Megnéztem kábellel töltve mert mostanra merült 27%-ra a telefon.
Gondoltam megint 30 percenként ránézek ahogy a vezetéknélküli töltéskor, mikor 26%-ról indult a művelet.Úgy hozta hogy 25 percnél épp láttam hogy a PB-on kialszik egy led a négyből.
Megmaradt kapacitása: 75%
Mondom megnézem a telefont is mennyit tolt bele.
27% -> 66% lett. 25p
Vezeték nélküli töltésnél 50%-ra töltött 30p alatt és emellett kb. 0 melegedést észlelni.Jó is lehet akár az e-cigimet is tudom tölteni ha úgy alakul.
Amúgy fura hogy alacsony telefon akku töltöttségnél sokkal hatékonyabb a töltés aztán egyre gyengül.
Ugye tegnap szintén 30p kábeles töltés alatt 90% -> 97% tolta. -
1995M
kezdő
válasz
Razzul #337787 üzenetére
Tegyük hozzá, azért amit az Apple “bemutatott” ez rossz szó rá, mert csak mesevideót mutattak, de azt az elképzelést egyelőre Pixeltől vagy Samsungtól se láttam még: appokon átívelő, kontextust értő AI. Például Photos, Mail, Calendar, Maps, iMessage adatok amit lát az Apple Intelligence és mondhatod Sirinek mikor érkezik öcséd gépe, küldje át anyudnak a múltheti kirándulás képeit, főnök üzenete alapján módosítja a vonatkozó naptári bejegyzést. Ez a része durva lenne, hogy ez késik az túl nagy fába vágták a fejszét.
A nagyratörő elképzelés mellett viszont elrontották, hogy az “alap” AI funkciók mint photo clean up, writing tool nem mennek és ha már csináltak AI szerverparkot, akkor mehetne ez minden iPhone-nal. Amikor pár éve behozták felismeri fotóról kutya, virág, csak ezt végezte a processzor, hogy milyen kutya és milyen virág, azt már felhőből tette. Ezt kellett volna most is, nem támogatott iPhone 15-ről elküldeni a piszkozatot, promptot mi a téma, Apple szerver visszadobja az átírt, megírt levelet. Vagy kijavított képet.
Szerencsére engem annyira nem mozgat az AI, balszerencsére aggaszt az iOS és appok állapota, mert most minden cég AI hype-ban van. Mi is itt többre mennénk azzal, ha több éves funkciók mennének magyar nyelven, magyar régióval. -
choco01
addikt
Hello,
Pesten akkumulátor cserére még mindig a carecenter a befutó szervíz? Ők gyárit használnak vagy csak jó minőségű utángyártottat?
-
válasz
memoril #337791 üzenetére
Szia! Az iPhone 13 hardveres elemeire épül, az pedig még jó ideig kapni fog főverzió frissítést. Appok is ennek megfelelően lesznek használhatóak, sokára kezdenek majd inkompatibilissé válni.
Ha az akkuval ki tudsz békülni, akkor szerintem simán megéri még megvenni, kellemes a kompakt mérete, a TouchID-t is sokan kedvelik. Ezt érdemes elolvasni:
-
memoril
aktív tag
Sziasztok ! Szerintetek meddig kap még frissitést iPhone SE (3. generáció) telefon ? hány évig fognak müködi rajta az alkalmazások ? Megéri még venni egy ilyen telefont ?
-
Krethx
aktív tag
Engem sem érdekel az AI igazán. Azért néha ránézek a fejlesztésekre. Azt kell mondjam a Gemini igen jó. Főleg egy Pixel telefonon. Ráadásul tud Magyarul is. A Magyarok 90%-nak pedig az a lényeg. Attól függetlenül hogy jópáran pl. Angolul használnak mindent. (Mint én is.)
Az Apple marad a fő platform nálam. Viszont kezd lemaradni. (sajnos)
Kábel nélkül:
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Papix #337779 üzenetére
Szerintem ez a DMA könnyebben védhető oldala, hiszen itt éppen megnyílik a lehetőség, hogy ne kelljen a magyar lokalizációval 15 év alatt sem megbirkózó és évekkel elmaradott Sirit használni, ezzel visszafogva, lelassítva az innovációt.
Jót fog tenni a Siri fejlődésének ez a lépés. Az Apple Maps sem tartana sehol rendes verseny nélkül.
-
válasz
burgatshow #337784 üzenetére
Jaaaa. Hát ahhoz még túl friss infók szerintem.
Nem lesz ebből egyhamar semmi. -
válasz
burgatshow #337782 üzenetére
-
Papix
tag
Erről mit gondoltok?
https://24.hu/tech/2025/05/19/europai-unio-apple-siri-google-gemini-amazon-alexa/
-
Vandie
tag
válasz
Chereiose #337725 üzenetére
Bementem ma a Westendbe megtapogatni őket és nekem a 16 nem tetszett élőben. Sem a színe, sem az oldalsó gombok, sem a kamera elrendezés. Én most a 15 Plusban kezdtem gondolkodni, mert nagyon sokat használom munkához is a telefont és a nagyobb akksi jól jönne. 15 nagyon tetszett élőben. Nekem 13-at váltaná. Kicsi a kezem de talán meg tudnám szokni a nagyobb méretet.
-
Subimp
tag
Kösz a választ, ezt nem tudtam.
-
-
karldergroße
senior tag
válasz
Razzul #337770 üzenetére
A deepl jelenleg a legjobb, de a google is sokat javult. Mivel minden az angolon át megy, leginkább a tegeződés és a magázódás még mindig hatalmas probléma. Az iOS fordító elég használhatatlan volt, hiszen nem működött magyarul, én mindent németre vagy oroszra fordíttattam, de nyilván ehhez minimum egy nyelvet a magyaron mívül tudni kell.
-
Subimp
tag
Sziasztok!
Nem tudom miért, de a fotók 16:9-ben készültek és a tv-n nézve azok is, de ha google albumot csinálok belőlük, akkor 4:3-ok lesznek. Tudtok segíteni, hogyan maradnának azok is 16:9 formátumban?
11Pro - iOS18.4.1
Köszönöm. -
burgatshow
Topikgazda
A Baseus mizéria vége az lett, hogy mivel nem működött, vettem egy gyári Lightning - USB-C adaptert.
Erről ennyit.
-
válasz
atala #337712 üzenetére
Nekem olyan tapasztalatom van, hogyha csak iCloud mentést csinálsz, az kevésbé menti le a rendszer nyűgjeit, hanem inkább csak adatokat ment, míg egy rendes számítógépes mentés kompletten menthet mindent, adatostul, rendszerestül, bugostul.
A konkrét tapasztalatom az volt, hogy kb fél éve egy i11-es teló fixen kb 27 GB “rendszeradatok” helyfoglalással nyűglődött keservesen és ezt úgy oldottuk meg, hogy gyalu után csak sima iCloud mentés került rá vissza és utána beállt egészséges 3-4 GB helyfoglalásra és így is maradt továbbra is.
-
Razzul
őstag
válasz
WNorbert85 #337757 üzenetére
Ezt csak most látom. Habár a Google Translate igen ügyes én százszor szívesebben használnám a DeepL-t vagy az Apple saját megoldását.
Kíváncsi volnék, hogy a Google milyen adatokkal etette meg a Translate-et, hogy pár éve hirtelen elképesztően sokat javult az általa adott fordítások minősége a korábbi hosszú évek bénázását követően.
-
Wiz Khalifa
veterán
Sziasztok!
Van nekem egy iPhone 3GS ami nagyon szép állapotban van, viszont a hátlapján a szilikon tok foltot hagyott. Azt mivel tudnám letakarítani úgy, hogy a telefon műanyag burkolata sértetlen maradjon, ne kopjon meg stb...?
Remélem tudtok ajánlani valami tuti módszert.
-
Razzul
őstag
válasz
burgatshow #337761 üzenetére
Mit jelent az, hogy "nem lett visszavezetve"? Ezt nem értem pontosan.
Igen amúgy egy 10 éves modell, de kb. 1,5 hónapja március 31-én még mindig kapott frissítést (iOS 15.8.4).
-
esbii22
őstag
válasz
Chris500 #337760 üzenetére
Szia! Tegnap párom megkapta az órámat, párosítás után neki is be kellett jelentkezni Apple fiókba, hogy menjen a lokátor stb. Nem tudott ugyanez jött elő. Egy újraindítás megoldotta a problémát. Régebbi telefonon nem tudom ugyanúgy működik-e. Majd kisegítenek a kollégák.
-
válasz
WNorbert85 #337757 üzenetére
Ez remek, meg is tettem, viszont több helyen "villog", eltűnik kis időre a szöveg, majd visszajön. Mindegy, örvendetes, hogy ez is halad szépen és már nekünk is van választási lehetőség (jelenleg DeepL és Google translate).
-
Chris500
csendes újonc
próbáltam azokal amit linkeltél nem jártam sikerel
-
válasz
burgatshow #337761 üzenetére
Ez bizony lehetséges.
-
burgatshow
Topikgazda
válasz
Zsolt,72 #337759 üzenetére
Szerintem azért nem megy neki (és lehet emiatt már nem is fog), hogy a múltkori iCloud frissítés miatt ami miatt az EULA-t is újra el kellett fogadni, az nem lett visszavezetve olyan régi készülékekre a telefonok oldalán mint pl. a 6S.
Ez egy kicsit sajnálatos de mégiscsak egy 10 éves modell.
-
havri1
félisten
válasz
atosan #337754 üzenetére
Ez nem ébresztés, ez a jelzés! Teljesen más. (Elvileg itt különböző jelzésekre tudsz figyelmeztetést adni, pl asszony vegye be a bogyót 20:00-kor stb)
Egészség appban keresd az ébresztést. Pontosabban az alvásnál, ütemezésnél.
Baromira el van dugva. Vagy nekem kint van ikonban a lehúzható sávban, ébresztőóra ikon. -
markknight
veterán
válasz
BUZZLGHTYR #337749 üzenetére
Rakd be a radart, annál kb mindegy a hangerő, húsodig mar
-
havri1
félisten
válasz
BUZZLGHTYR #337749 üzenetére
Az ébresztésnél, ahol az időt állítod, ott a csúszkája, annak van hatása a hangerőre.
-
Chris500
csendes újonc
?
-
BUZZLGHTYR
senior tag
Ebresztesnel mindig halkan ebreszt a keszulek, hiaba hangositom fel, hakan ebreszt, hol lehet a hangerot az ebresztesnel feljebb allitani?
Koszonom! -
Chereiose
addikt
-
BigBlackDog
veterán
Magsafe-es powerbankkel kinek van tapasztalata, mi az ajánlott (elsősorban iPhone-hoz)?
-
Chris500
csendes újonc
ha meg rá megyek arra hogy újat csináljak akkor meg azt írja ki hogy hiba történt a szerverhez való kapcsolódás során
-
Razzul
őstag
válasz
Én a saját igényeimet ismerve tuti, hogy a 16E-t venném, egyetlen fájó pont az ultraszéles kamera hiánya lenne.
Viszont az alapján amit leírtál neked a sima i15 de még inkább az i15 Plus az egyértelműbb választás. Én tepsi iPhone-t magamnak addig biztos, hogy nem vennék, amíg a nagyobb kijelzőt nem használja ki teljesen és nem kezeli értelmesebben az iOS.
-
Chris500
csendes újonc
Sziasztok volna egy iphone 6s telefonom de nem enged be lépni az icloudba azt irja ki Az ellenőrzés sikertelen a művelet végrehajtása nem sikerült próbálja újra mért ezt írja ki? szerintetek és mi volna erre a megoldás ?
-
-
Chereiose
addikt
válasz
Stauffenberg #337738 üzenetére
Ebben is van valami. Sajnos azért a Plus modell ára szerintem jelentősen több, a 15 plust várom, hogy legyen készleten, mert szerintem ha máshol simán kapható még akkor csak kifogytak jelenleg. Az AI nem érdekel, a RAM annál inkább, de nem tudom a 6GB mennyire nem elegendő még 2 évig, főleg egy i12 után.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Chereiose #337736 üzenetére
"hiszen 2 év múlva többet fog érni egy újabb modell."
Ha megnézed most egy 3 és egy 2 éves modell ára közötti különbséget, akkor látod, hogy nem igazán nyersz ezen, amennyivel többet ér, annyival fizetsz többet is a 2 év végére. Azt döntsd el, hogy kell-e az AI és a több RAM neked, máskülönben nem igazán lesz különbség a két modell között, illetve ha már nem kapható a 15 Plus, akkor eleve nincs kérdés, hogy csak a 16 Plus marad.
-
Chereiose
addikt
válasz
mazsiii92 #337729 üzenetére
Akkor amúgy ezt a 16e vonalat elengedem, mert annyival nem is olcsóbb.
Plust szeretnék egyébként is, mert az üzemidő mellett néha jól jönne a nagyobb kijelző is. Igaz az már elég húzós a 16 esetén, de a 15 plus meg készleten sincs most a One-nál...Még azért megnyomkodom majd őket, persze a több havidíj megtérül jobban későbbre mikor elakarom adni, hiszen 2 év múlva többet fog érni egy újabb modell.
-
mazsiii92
aktív tag
válasz
Nekem a 15 Plus-szal van tapasztalatom, életem egyik legjobb üzemidejű telefonja volt. Egyedül a kamera miatt cseréltem 15 Pro Max-ra, egyébként a sima 15 Plus világbajnok egy telefon volt számomra. Ha viszont van esetleg további keret, akkor a 16-ra vagy a 16 Plus-ra mennék a hardver és kamera miatt. 16 Plus szerintem kijelző időben is nagyon baba.
-
Razzul
őstag
válasz
markknight #337723 üzenetére
Elnézést, nem hagyhattam ki!
-
Chereiose
addikt
Biztos sokat volt már téma.
i15 vs 16e kettős közül mindenképpen jobb vétel a sima 15, azonos árban? Mivel azért 2 évre venném a hardver miatt nálam nem olyan egyértelmű, illetve talán üzemidőben is jobb a 16e, de a kijelző, notch, kamera meg olyan, mintha a jelenlegi 12-n maradnékIlletve a 15 Plusal szemezek még pont az üzemidő miatt. Valamint a sima 15 és a sima 16 között havi szinten 2k lenne a különbség, ott mi a helyzet, annyit megér akár a 8 giga ram miatt?
-
tuzpenge
őstag
válasz
markknight #337723 üzenetére
Egyik sincs????....csóró.....
-
1995M
kezdő
válasz
markknight #337707 üzenetére
Ezeknek úgy lenne értelme, ha odaírnátok milyen telefon.
-
gaborino986
tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Xiaomi Electric Scooter 4 pro gen2-t és szeretnék bele lokátort venni, mely IOS alapú, természetesen az apple airtag lenne az elsődleges, de ahogy nézem a piacot van már pár olcsóbb hasonló változatú példány:
https://istyle.hu/holotag-1db-apple-findmy-kompatibilis.html
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_isy-iit-1000-isytag-nyomk%C3%B6vet%C5%91-airtag-kompatibilis-1-db-ez%C3%BCst-2v222439-1456521.html?srsltid=AfmBOoqRqJNmVvk9Bma2snTTDiXniwtr9FROaCyF99zDD-Jv43R7Jdqk
Esetleg van olyan köztetek aki ezekből választott végül? Igazából az érdekelne, hogy funkcionalitásban bőven elég lenne az olcsóbb verzió, vagy inkább az Airtag-et javasolnátok?
Köszi! -
F.B.I.
veterán
Üdv!
Küldött a függetlenítéshez a ONE egy folyamat leírást, amihez iTunes - t kell telepíteni Windows 11re.
Még nem vagyok otthon de működik még az ITunes?
-
mazsiii92
aktív tag
Sziasztok!
Félig off:
AirPods fórum hiányában ide tenném fel a kérdésem. Van arra bármi mód, hogy az AirPods 4-esemet (nem az ANC verziós) valahogy vezeték nélkül is tölthetővé tegyem? Esetleg másik tokkal? Vagy a tokot beletenni esetleg egy másik nagyobb tokba ami valahogy tudja majd?Eddig is vezetékkel töltöttem a Beats fülesemet, de a régi AirPods 2 Pro-m óta hiányolom ezt.
-
atala
addikt
Ha esetleg valami bug-ot tapasztalok, csinálok egy backup mentést, majd visszaállítom gyári állapotába, és a backup-ból újra rakom, akkor azzal megoldódhat a probléma, vagy ugyan úgy vissza települ a bug-is?
Nem ismerem az iphone backup-ját, hogy csak a beállításokat menti le, vagy a fájl rendszert egy az egyben. Mert ha az utóbbi, akkor ugyan az lesz az állapot mint előtte.
Ugyan ez a kérdés telefon váltás esetén is. Én új telefonnál mindig a beüzemelésnél viszek át mindent amikor felajánlja. -
Midway464
újonc
Sziasztok! IOS 18.5: A kameránál az éjszakai módnál csak én érzek változást? Mintha sookkal kellemesebb képeket lőne.
Szerk..: 13 Mini
-
Bondix
aktív tag
válasz
Low power mód telfonon befolyásolja a órára való értesítést?
-
AMD Power
titán
válasz
Durván jól teljesített!
-
markknight
veterán
Ma ilyen masszív vonatozós nap volt, tesztelgettem low power módban, hogy muzsikál a telefon. Azért ez elég ütős.
-
MLA
aktív tag
válasz
fery02 #337693 üzenetére
Nekem a Huawei Watch Fit 3 csatlakozik le állandóan. Főképp az időjáráson veszem észre, aztán ránézek az órára és látom, hogy a telefon ikon szürke lett. Aztán feltűnik hogy nem jöttek meg az emailek.
Vajon meg lehet valahogy oldani hogy ne zárjon be a Huawei alkalmazás? -
Szajo
őstag
Sziasztok!
Túl hamar elfogyott a netem (5gb) ami eddig elég volt!
Adathasználatban látom hogy a “fotók” alkalmazás nagyon sokat megevett…. A beállításaim legalább 4éve nem változtak, eddig is be volt kapcsolva a mobilnet a fotóknak “ a korlátlan frissítések nélkül mégis elég volt mindig bőven a net…
Szerintetek mi lehet a baj? -
zodo
nagyúr
válasz
havri1 #337700 üzenetére
Elhiszem, imént teszteltem is.
90%-ra merítettem 97%-ról.
Kábellel kezdtem tölteni PB ** szint ~5 perc töltés után * szintre esett.
Akku menüben nem jelent meg a "lassú töltés" jelzés.
~ 30 perc alatt visszatolta 97%-ra miközben hideg mindkét eszköz.
Van egy ilyen kábelem, tökéletes lesz a célra.
Úgy gondolom (de majd tesztelem) ha 1 óra alatt kábelen beletölt ~50%-ot már jó vagyok de folyton rajta lóg majd a mágnesen talán az sem gond. -
-
Bondix
aktív tag
Sziasztok
Ha már így töltő téma akkor ajánlatot dobjon valaki legyszi erre:Nekem egy telefon és óratöltő kéne egybe.
i15 PM és egy Watch 8 seria-ra
Vezetéknélküli lehet simán ami az éjjeli szekrényen elfér kényelmesen 90%ba este tenném rá mind a kettőt, és reggelre legyenek 100% on tehát ezért nem kéne drágább gyors töltős kábeles.Az se baj ha kis helyen elfér ha utazok egy táskába de ez nem a fő szempont
Az ára legyen kedvező viszont
-
Sungoo
addikt
Ami új nekem: zárképernyőn megjelenő messenger üzenetre nem nyílik a telefon. Hiába tapicskolok az üzenetre, semmi reakció.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest