Hirdetés
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- A magas vérnyomást is felismerheti az Apple Watch Series 11
- Mobil flották
- iPhone topik
- Nagyon erős ajánlat lett az Apple Watch SE 3
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Nothing Phone (3) – tervezett kaotika
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grillo
őstag
válasz
gabber01 #39664 üzenetére
Bocs, elsőre a Deadwoodos vonalra válaszoltam.
Nekem nincs velük bajom, bár én tudok fullra sötétet csinálni a nappaliban bármikor.
Hangjától talán kicsit többet vártam, de lehet csak nekem volt túlzó az elképzelésem, amúgy bajom nincs vele, meg kötök rá külső megoldást, ha mégis. Falon van konzolon, lehet asztal lenne alatta, akkor jobban kijönne. -
Grillo
őstag
válasz
freeland0806 #39655 üzenetére
Böngészőben PC-n nem akad.
-
Grillo
őstag
válasz
gabber01 #39659 üzenetére
Nekem van 55 colos, 10 éves alap Samut váltott, annál mindenképp sokkal jobb. Menü kicsit akadós, de nem bántam meg a vásárlást, eddig ment minden rendben, itt olvasott problémák nem jelentkeztek. Talán novemberben vettem, akkor felrakott egy frissítést, azóta nem talált újat, de igényét sem érzem.
-
freeland0806
tag
válasz
ervinushun #39660 üzenetére
Az intró végén 1 perc 30nál ahogy a víz hullámzik biztos nem veszel észre semmi szokatlant?
-
ervinushun
csendes tag
válasz
megnéztem, nem akadozik 55c6k
-
gabber01
addikt
C655 van valakinek? Milyen az általános benyomás?
-
rainman72
nagyúr
válasz
Nálam Hisense-n sima a kép nincs akadozás.
-
Exian
addikt
válasz
flash- #39653 üzenetére
Az nem jó, hogy beállítod az alvásidőt? Én azt szoktam használni (ki is raktam neki gyorsindító ikont az eszköztár sávra, ami az én távirányítómon a kék pötty gomb feletti három vonalkás gombbal hívható elő), és ott állítom, hogy 10-20-30-akárhány perc múlva kapcsoljon ki. Erre nincs hatással az sem, ha bármit nyomsz a távirányítón, simám kapcsolgathatsz bármit, a beállított időben kikapcsol a TV. Minden este így használom.
ρσгτσ tippje is jó lehet, ezt még nem próbáltam, bár a Google Home-t felraktam és szórakoztam már vele a TV-vel is, de ezt még nem néztem. Nekem megfelel a gyorskapcsoló ikon az avlásidőre, amivel este mindig beállítom.
-
freeland0806
tag
Akinek van HBO Max megtudná nézni, hogy a Deadwood sorozat intrója (1.évad bármelyik része) akadozik e neki is? Főleg az intró legvége amikor a ló tükröződik a pocsolyában. Skyshowtimeon ugyanúgy fent van a sorozat (igaz a szinkron más) de ott nem tapasztaltam ezt egyáltalán. Lehet valamit elcsesztek a tömörítéssel? Telefonon ránéztem és ott is tapasztalható ez, de megnyugodnék ha más is ránézne, hogy ezer százalékra biztos legyek benne, hogy nem nálam van valami probléma.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
flash- #39653 üzenetére
Google Home -ba többek között okos TV -t is fel lehet venni. Ha eddig nem használtad érdemes ránézni. Ott be lehet állítani automata műveleteket. Csak át kell állítani a telefon nyelvét angolra, mert addig nem férsz hozzá ehhez a részhez. Utána visszarakhatod magyarra, ha végeztél.
Pl. így:
Csak kérdés, hogy a te eszközöd esetében normálisan működik -e, mert nem minden droidos TV -n működik probléma nélkül. Pl. nem tudja vezérelni bekapcsolást, kikapcsolást, vagy egyiket sem.
Ezt érdemes tesztelni.
-
flash-
veterán
van olyan app okostv-re amin be tudom állitani hogy mely napokon hány órakor kapcsoljon ki a tv?
ezzel a 4-6 óra utáni automatikus kikapcsolással az a baj hogy ha hozzáérsz a távirányítóhoz (mondjuk alvás közben) akkor kezdi újra , mig a 15 éves samsung tv-n be lehettt állítani hogy mely napokon hány órakor kapcsoljon ki, és be...
-
Rottweiler89
senior tag
válasz
kokokka #39629 üzenetére
Köszi a segítséget, sajnos én ilyet nem találtam a menüben sehol sem. Van egy 43C725-ösöm, gond nélkül megtaláltam már az első adandó alkalommal ezt a beállítási lehetőséget, de a C7K esetében rhadjak meg, de nem találom.
vargalex
gabber01
Köszönöm nektek is, így már azért egyszerűbb lett az élet a TV-mmel.Nem mertem nagyon összevissza nyomkodni eddig, nehogy valamit elbarmoljak, mert képes vagyok rá.
nimfas
Saját beállítás, és egy 75C7K. -
nimfas
addikt
válasz
Rottweiler89 #39626 üzenetére
Ezek a saját beállítások vagy valami ajánlás?
Milyen tv? -
nicu71
addikt
[link] c7k bemutató . Többé kevésbé egyetértek,de a Google tv kötelező fikázásaval nagyon nem.Nekem a legfőbb vonzerők egyike,gyors ,átlátható, könnyen megszokható.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
gabber01 #39636 üzenetére
Asrock N100M lap, 16G RAM, paneltáp 12V adapterrel és 4x2TB 2,5"-os HDD, Arch linux-szal egy kicsi mATX házban, sima DLNA-val megosztva könyvtárak. Pihole is megy rajta meg pár dolog még, t0rrent lefelé tud 100MB/s-et, 2,5G lan van itthon. 😁 Megérte.
Plexet nézegetem hátha jobb lenne, egyelőre passz.
-
boborján2
senior tag
-
Kátai
senior tag
Hátha valakinek.
Korábban a távirányítóról már volt róla szó. Rendeltem ilyet [link] ,teljesen megvagyok elégedve vele. Szerintem jobb mint a gyári. A TV 65C6K. -
szoltan70
tag
-
-
Clown
csendes tag
válasz
szoltan70 #39628 üzenetére
Nem, nincs Xbox-om. Végül minden DDC-t töröltem. Majd 3x (!) kellett gyári visszaállítást csinálni, hogy újra normális legyen a DV tartalom. Utána beállítottam a DCC-t Viktor adatai alapján. A DV és a HDR10 jó lett, de az SDR DCC beállítás valahogy nem jó. Az ég kékje beszürkült, foltosodás jelent meg a képen (akár tv adás akár YT videó), így ez megmaradt alapbeállításon. Sajnos downgradelni nem tudok, nincs img fájlom valamint a menetét sem ismerem. Köszi az infókat.
-
Stealth
senior tag
-
vargalex
félisten
válasz
Stealth #39634 üzenetére
Szintén NFS, saját épített mini szerveren (Arch Linux-al), a lejátszó Kodi (igaz, külső eszközön, de ez ebből a szempontból irreleváns). A media Library MariaDB adatbázisban, így a különböző Kodi példányok szinkronban vannak.
#39636 gabber01: egy erősebb, USB porttal rendelkező, lehetőleg alternatív firmware kompatibilis (pl. OpenWrt) router is bőven elég a feladatra külső HDD-vel. Vagy pl. egy AmLogic box CoreELEC-el és szintén külső HDD-vel.
-
gabber01
addikt
válasz
Rottweiler89 #39632 üzenetére
Van gyorsmenü. Most nincs előttem, de asszem a 9es alatt van egy gomb, 3 vízszintes csíkkal.
-
vargalex
félisten
válasz
Rottweiler89 #39632 üzenetére
Gyorsmenü: a 9-es gomb alatti hamburger (három vonal) gomb (legalábbis 43C655 esetén). Ott rendezheted a sorrendet, elvehetsz belőle funkciókat, hozzáadhatsz, stb.
-
Rottweiler89
senior tag
válasz
nicu71 #39630 üzenetére
Igen, ez saját beállítás, ami nekem jelen pillanatban megfelelő. Amint lesz időm és kedvem, akkor majd jobban nekiesek a témának, de ezzel a beállítással nekem pont jó.
Gyorsmenü egyébként elérhető a TV-ben, hogy ne kelljen végigszambázi az egész menürendszeren, ha pl. egy kikapcsolási időzítőt, vagy fényerőt akarok állítani? Mondjuk gondolom van, csak még én nem fedeztem fel...kokokka
Köszönöm szépen! -
nicu71
addikt
válasz
Ez saját beállítás,ugy ahogy neked tetszik? A baj vele, hogy túl sok képjavító bizbaz van beállítva , amit általában első körben kikapcsolunk.Nem tul digitális, mesterkélt a kép így? 🤔
-
kokokka
addikt
válasz
LED: System, Advanced setting, Stanby Indicaton Bar. Itt átállitod Flashing-re.
-
bnorci71
addikt
válasz
gabber01 #39618 üzenetére
most Nas -épített Pc Synology op rendszer- van előtte Pc ment 7/24 winnel Philips oled és a 845 is szereti ahogy írták Kodi/Plex ritkán a saját lejátszó DLNA-n
A legkényelmesebb megoldás.
mindkettőnek van topikja, Kodi egy "sima" hálózati fájl lejátszó, Plex is de az kicsit bonyolultabb mert ott futtatsz egy kiszolgálót a Nas-on és a klienseket a lejátszó eszközökön vagy web alapon is lehet. Ja és a Plex bárhonnan elérhető így utazásnál is jól jön
-
Rottweiler89
senior tag
Fényerő
Fényerő 47
Kontraszt 100
Feketeszint 50
Gamma 2.2
Auto HDR konvertálás ki
Dinamikus kontraszt alacsony
Fekete sáv ki
Helyi fényerőcsökkentés közepes
Csúcsfényerő szabvány, ha este van, vagy ha aludni készülök, nappal viszont jó a magas fényerő
Helyi kontraszt alacsony
Dinamikus fényerő ecoSzín
Színtelítettség 50
Árnyalat 50
Dinamikus szín be
Színhőmérséklet normál
RGB mód ki
Fehéregyensúly mindkettő ki
Színtér natívKéptisztaság
Élesség 50
Mpeg nr közepes
Dnr auto
Digitális képsimítás alacsonyMozgás
Kép tisztasága közepes
Led mozgás törlés ki
Dinamikus gyorsítás kiIlletve nekem az adaptív fényerő a védje a szem egészségét menüben be van kapcsolva, így kellemesebb a szememnek.
Egy kérdésem hirtelen lenne, mégpedig az, hogy a visszajelző ledet kikapcsolás után nem lehet breathing módba állitani valahol?
-
phoenix1989
addikt
Sziasztok!
tcl 805. frissités óta pattog a hangfal ha csatornát váltok. mi lehet a baj? elötte nem volt semmi gond. tv-ből optika DAC-ba , DAC-ból 3,5 jack hangfal. -
Exian
addikt
válasz
gabber01 #39604 üzenetére
Pfuu, már nem is emlékszem, valamilyen webes contact oldalon töltöttem ki valami üzenetküldő űrlapot. Aztán valami nem is TCL-es emailről jött a megkeresés, hanem olyanról, amit (@ utáni domaint) megnyitva egy Whirlpool Extended Care Program weboldal jön be
De közben eszembe jutott, hogy szerintem utána kitöltöttem a promóciós oldalon a regisztrációt is, lehet, hogy arra jött a válasz és nem is a küldött üzenetemre.
Tudja fene.
-
-
gabber01
addikt
C7K-val használ valaki NAS-t? Vagy úgy egyáltalán használ valaki NAS-t itt?
Azon gondolkozom, hogy kellene valami jobb megoldás, mint mindig pendrive-ot hurcolászni a gép meg a TV között, de úgy tudom nem mindegyik külső tárolóeszközt szeretik feltétlenül a TV-k. Úgyhogy kísérletezés helyett jobb lenne egyből olyat venni, ami biztosan működik is.
-
kokokka
addikt
válasz
freeland0806 #39616 üzenetére
Szerintem meg egyáltalán nem még jó a dumája sem, sőt! Persze, ha teszik, az a te dolgod. A többi videója is sokszor szakmaiatlan, teljesen magánvéleményen alapszik. Hiába burkolja a tech szó mögé. Talán 3 videóját láttam, de elengedtem.
-
freeland0806
tag
-
rainman72
nagyúr
Megjelent a TCL a [Media Markt]
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
freeland0806 #39607 üzenetére
Kikapcsolt local dimmingel hasznalja a tvt:
Csak gratulálni tudok hozza, akkor miért nem vesz egy belépő kategorais 70ezer huf tvt? Mert igy a majdnem oledből csinal egy alja tvt.....
Komolyan mondom szűrni kellene hogy ki tehet fel "szakmai" videókat a yt-re.
-
nicu71
addikt
válasz
Pontosan ezeket csináltam, teljesen egyértelmű hogy minden ilyen izé off .kiv a local dimming,hisz pont az a tv legfontosabb fegyvere.Gamnát feljebb tettem, fényerőt, csúcsfényerőt a lehető legkisebbre,feketeszint 49 ,ahogy a 805nél is.Annál megvettem Vhiktor beállításait,erre a c7k ra is nagyon remélem lesz,mert valahogy a szinek se az igaziak.
HDR módnál hogy lehet lejjebb tenni a fényerőt hogy ne vakuljak meg? Lejjebb veszi,de tulajdonképpen nem valtozik semmi 😃 -
Imi1981
veterán
válasz
Én is néztem azt a videót és mikor mondta , hogy ki szokta kapcsolni a local dimminget felhúztam a szemöldököm, hogy mi van? Ha kikapcsolom a local dimminget az én tévémen ( 55c745) rosszabb a fekete mint egy local dimming nélküli van paneles tévén! Bírom a srác dumáját de ez beállítás kikapcsolása ( főleg egy optimális képbeállítás videóban) nagy hülyeség volt. Miniled tévén egyenesen bűn kikapcsolni!
-
kokokka
addikt
válasz
Ezt a csávót inkább hagyjuk. Láttam pár videóját, azóta ha beadja a kereső valamivel kapcsolatban, lépek is tovább.
-
freeland0806
tag
válasz
nicu71 #39605 üzenetére
Szerintem ha kikapcsoltál minden mesterséges képjavító funkciót (helyi kontraszttól kezdve a dinamikus kontrasztig mindent) akkor nem sokmindent tudsz ezen kívül csinálni. Nyilván a local dimminget be kell kapcsolni, de azon kívül minden off nálam, igaz C805 alatt. Lehet megérné kalibráltatni a tévét. Nincs véletlenül ECO módban? Gamma nem túl magas?
OFF: a local dimmingről jutott eszembe, hogy megnéztem ennek a techworld-ös srácnak ezt a videóját [link] amiben ő elmondja, hogy kvázi kikapcsolt local dimmingel használja a tévét, merthogy zavarja a szemét a zóna szabályzás. Ezt az újaknak mondom, hogy a mini led lényege az pont ez. Mármint a local dimming. Ha ezt kikapcsolja az ember nagyjából az történik, hogy a mini led tévéje egy átlagos LED tévére fog hasonlítani
-
nicu71
addikt
válasz
mikrofon #39602 üzenetére
Én Mozi módban használom,mint mindig, ezenkívül mire figyeljek? Egykét dolgot bevettem,csak kíváncsi vagyok más mit ajánlana.Annyi bizonyos hogy 10esnèl magasabb fényerőt nem tudok tolerálni a C7Knál .805 30on volt állandóan.
A hanggal viszont nem tudok betelni, most áttettem fali üzemmódba,ahogy javasolták,tiszta mozi feeling. 😀 -
gabber01
addikt
Na, ez meglepően tök korrekt.
Egyébként hol, milyen címen tudtál nekik írni? Mert az oldalon csak telefonszámot találok a TCL Hungary-hez.
Megpróbálnám én is velük kiterjeszteni a garanciát az 55C7K-nál, csak ráadásul ez még csak nincs is a listában, csak 65"-től felfelé, de Q7C-ből meg van 55", ami meg dettó ugyanaz a TV... -
Clown
csendes tag
T. Fórumtársak! Segítségeteket kérem. A 805-ös 55”-os tv-m megkapta az új firmware-t. Azóta a Dolby Vision jelet megkapja a tv, de nem vált át abba a módba. SDR és HDR módban hibátlanul működik Viktor új kalibrációs értékeivel is. Megcsináltam egy gyári visszaállítást, de a hiba ugyan az maradt. DV jelet megkapja (az info gomb megnyomásával ki is írja az aktuális bitrátát), de nem hajlandó a DV képre váltani, még HDMI csatlakozóról sem. Mit csináltam rosszul? Vagy kell egy hard reset? Ha van ilyen és hogyan kell? Eddig a készülék hibátlanul tette a dolgát, de ez úgy néz ki hogy hazavágta. Remélem hogy tudtok segíteni vagy egy jó megoldást mondani. Legvégső eset a szervíz, mert másfél éves a készülék. Köszönöm.
-
mikrofon
veterán
válasz
freeland0806 #39543 üzenetére
Nem mindegy melyik kép módban van és milyen beállításokkal. c855-nek is igen nagy a fényereje és mellette a fekete is nagyon jó a megfelelő beállításokkal.
Meg kell próbálni úgy beállítani hogy a fekete is jó legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gusztusos, 11 literes térfogatú Jonsbo ház jött a kompaktabb vasakat kedvelőknek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Minecraft
- Gyúrósok ide!
- Windows 11
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3231
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest