Hirdetés
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Betáblázta magát az Oppo
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Egy picit megpihen az iPhone a 200 megapixeles váltás előtt
- Yettel topik
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
-
Mobilarena
TCL LCD és LED TV topic téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
headhunter
üzenetére
A második rész DV-vel indult el, az első és a harmadik HDR10+, a mai negyediket még nem láttam.
-
Steve2006
tag
válasz
headhunter
üzenetére
Én egy ilyen régebbi hírt találtam, aztán lehet, hogy semmi köze a te problémádhoz.
"Mintha a hónap elején bevezetett hirdetések még nem lennének elég csalódást keltőek, az Amazon Prime Video most megszüntette a Dolby Vision HDR és a Dolby Atmos térhatású hangot – kivéve, ha havi 2,99 dollárt fizetünk a hirdetések eltávolításáért. A változást először a 4KFilme fedezte fel, és az Amazon szóvivője is megerősítette. Ha hirdetésekkel nézed a Prime Video tartalmait, a legjobb nagy dinamikatartományú formátum, amit láthatsz, a HDR10+, ami összehasonlítható a Dolby Vision-nel. Azonban elég ritka, hogy egy tartalom mind Dolby Vision, mind HDR10+ formátumban elérhető legyen, így valószínűbb, hogy a gyengébb HDR10 formátum váltja fel a Dolby Vision-t. Hasonlóképpen, a legjobb térhatású hangformátum, amit hallani fogsz, a Dolby Digital 5.1. Bár ez a változás valószínűleg arra készteti majd néhány embert, hogy többet fizessen, az Amazonnak ezzel egyúttal csökkenhetnek a Dolby-nak fizetendő licencdíjak. Az Amazon hasonló költségcsökkentő döntést hozott az olcsóbb Fire TV Stick Lite esetében is, amely nem képes dekódolni a Dolby hangot, míg a hagyományos Fire TV Stick képes rá, annak ellenére, hogy mindkét streaming eszköz azonos hardverrel rendelkezik."
-
headhunter
addikt
TCL tv-n tapasztalta más is a Primevideo streaming szolgáltatónál a The Boys 5. évad csak HDR10+-on elérhető?
Amazon Fire TV Stick 4K Max-on Dolby Vision+ Dolby Atmos-szal nézhető.
-
banuszzs79
tag
DV-tartalmakat egyáltalán nem nézek de lehet akkor most letöltök valamit és kipróbálom nekem a sd volt harmat gyenge meg a sima tv adók nagyon el voltam keseredve piros ember fejek stb...de most nagyon bejön ez nekem az én szememnek most patent minden...youtubon keresztül probálta ma hdr10 bemutató vidiket imax-ben filmmaker módban én ott nagyon elgéedett vagyok...ami sokszor változott a gamer mód xbox fortnite sokszor nem tudtam miért valami hiányzott de most lerobban a játék tü éles gyönyörü szinek ott se tudok kötekedni most...

-
nOvOp
senior tag
válasz
banuszzs79
üzenetére
Én meg pont az ellenkezőjét érzem. Bár én leginkább akkor tudom megítélni, ha a két kép egymás mellett van (ugye egy téve esetén ez nem megy). De azt látom, hogy DV esetén, ha a képen van egy ablak ahonnan bejön a fény, akkor eléggé nagy fényudvara van ( nem tudom mi a szakmai neve
) és a kép teljesen kifakult lesz. De hogy ez a korábbi verzióban is volt vagy sem, nem tudom. Vagy hogy esetleg maga a film lenne ilyen. Bár azt hiszem több filmnél is láttam. És SD filmnél nem rémlik ez a jelenség. Ja és 65C7K v637. -
válasz
banuszzs79
üzenetére
Engem mindenképp érdekel, 55C765 tulajként.
Én még v590-en vagyok (első android 14-es fw), kalibrált beállításokkal és én is ezen a véleményen vagyok, hogy gyönyörű a képe, de ez leginkább csak SDR tartalomra vonatkozik nálam valamiért.
Dolby Vision tartalomnál fakóbb tud lenni a kép, plusz mintha a local dimming elnagyoltabban működne, mintha fele annyi zónaszámú lenne a TV-m, miközben SDR-ben tűpontosan működik.
Lehet, hogy a Dolby Vision miatt valamikor én is felteszem a legújabb szoft-ot, hiába hogy érvénytelenítődik majd a kalibrált pakk, de hátha szebb lesz a DV minőség.
Nálad a DV mód szebb, mint az SDR?
-
banuszzs79
tag
Nos sokat mérgelődtem hogy az egy éves c765 nem az igazi (nekem)kép szin beállitások terén de azt hiszem most megérkeztünk igy egy év után az utolsó updattel végre!!! Na ez az a képminőség amit elvárok egy ilyen tévétől...Filmmaker mód SD-BEN is gyakorlatilag annyi hogy feketéből toltam még rá 2.4-es gammával 45 Feketeszin 4 szinhőmérséklet minden más kikapcsolva... és hát na lerobbanó szinek kellemes bőrszin éles kontrasztos kép...gondoltam leirom hátha valakit érdekel...

-
Oistrakh1
tag
Üdv!
Tv-s fórumból irányítottak át ide ,mindenki a a c7k tv ajánlotta inkább a qn80-as samsung helyett most kedvezménnyel 290-ért tudnék venni 65-ös méretben kérdésem a következő mivel még nem volt ilyen márkájú tv-m érdekelne pro kontra vélemény a tv-vel kapcsolatban előre is köszi!
-
nOvOp
senior tag
Volt aki esetleg a v637 helyett visszatette a v626 vagy v624-et? Mert hogy a fekete nem volt az igazi a v637-es verzión?
-
nfsu17
veterán
Jól látom, hogy idén nem lesz 50" az újakból?
-
TCr
veterán
válasz
NTibor2021
üzenetére
Kizárt az egységesség, ami a kalibrációt, vagy legalább a preferenciákat illeti.
Messziről lerí a fotóról, ne csak a sötét részekre fókuszáljatok. -
rainman72
nagyúr
válasz
NTibor2021
üzenetére
Sony ami TCL-el lett
-
válasz
NTibor2021
üzenetére
C8L, hogy elüt a többitől.
-
NTibor2021
újonc
Megnéztem pár tesztet . Az új szérián kicsivel természetesebbek a színek. A c7l helyett inkabb a c8k c8l szériát ajánlják. Kíváncsi leszek a sony milyen tvket mutat be még idén. -
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Valahol úgy természetes,ha a terhek közösek,hobbik pedig egyéni finanszírozásúak. De valóban ahány ház annyi szokás. De off vége részemről, jó fényeket és beállításokat mindenkinek!
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
ateszm
üzenetére
Szinte csak az Apple TV, Netflix, HBO Max és a Youtube pörög (otthoni stream NAS-ról nem nagyon van). Ami miatt idővel vennék egy Apple TV 4K-t (vagy legyen bármi is a neve majd akkor) az inkább akkor lenne esedékes, amikor már el-el maradnak a frissítések a C6K-ra vagy belassul, lelassul.
Meg őszintén szólva az AirPlay lejátszás sem tökéletes, például iPhone vagy MacBook felől megosztok egy videót és kissé darabos a mozgás vagy a fotók lapozgatása. Arra elmegy, hogy rokonoknak tartsak diavetítést, de láttam már jobb AirPlay teljesítményt ennél (nem tudok konkrét modellt mondani, olyan sokféle TV-t látni szállásokon).
A ki-mit fizet részébe nem mennék bele, párom is megkeresi a "rávalót" és amit együtt használunk, azt nem engedi, hogy csak én fizessem. A kocsimat is használja, szóval már a szervizek, biztosítás és az éves matricák felét is kifizeti saját akaratból. A saját kütyüket már mindenki magának fizeti persze. De ahány ház, annyi szokás.
-
Persze,ezért is fogalmaztam úgy ahogy,vannak erre topicok ahol majd "mindenevő" boxokat tudnak ajánlani.

Amúgy ez a DV is olyan,hogy valakinek a szőr feláll a hátán,mikor a film "kiesik" a tv-ből, van akinek meg ez a csúcs. A saját véleményem pedig,hogy ha az eszköz jelen esetben egy 65"DV képes tv,akkor etessük is meg rendesen,rendes tartalommal
-
mikrofon
veterán
válasz
ateszm
üzenetére
Azt azért tegyük hozzá hogy a TV-től és igényektől is függ, mert nem mindegy hogy fontos-e DV tartalom és a steaming is mert ezt nem mindegyik S905X/4gb-s box tudja hogyan úgy, ha meg csak streaming a fontos akkor egy firestick 4k Max gen2 is elég ami azért az alkalmanként a Kodi-val és/vagy Plex-szel is megbirkózik....
-
Ne is offoljunk,van erre topic: ár/értékben az S905X boxok 4gb rammal gigabites lannal coreelec-el már nagyjából mindent megesznek. Bár hozzáteszem én is kényelmes vagyok, és simán andoid 14 fut kodival, de beállítás után remekül együttműködik a TV-vel. Nyilván Coreelec-el az igazi.
-
-
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Ezt nyilván te látod mi fér bele!(apple tv4K 40K használtan)
Nálunk úgy működik,hogy én eldöntöm,megkeresem a rávalót, mikor megérkezik (pl 65c7k) kedvesem: "minekideeznemkellettvolnanagyezide" mantrát tolja. Aztán meg ő hív meg egy közös mozizásra, ergo nagyon élvezi.
De visszatérve szerintem egy 300K-s tv megérdemel egy jó médialejátszót,feltéve ha csak dedikált streamingszolgáltatót néztek,mert arra nem kötelező véleményem szerint. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
ateszm
üzenetére
Most nem foglalkoznék külső eszközökkel, meg ha már vennék, akkor egy Apple TV lenne, csak már megvárnám a generációváltást és különben is sokallom az árát jelenleg (annyi kiadás volt a hónapban, hogy nem menne át a költségvetési bizottságon
).De gondoltam addig is keresnék erre valami megoldást.
-
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Azt hittem már megoldódott azóta, mondjuk vettél egy jó kis tv-boxot normális kadenciahelyes,és megfelelő felbontás kihasználására. (én biztos ezt tenném)
Asszony TV-n, Te boxon, és probléma megoldva
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Kicsit uppolom a kérdést:
Még mindig nem tudtam rájönni, hogy lehetséges-e elkülöníteni a Google TV fiókokat abban az értelemben, hogy mindegyik saját app loginokkal rendelkezzen és a főoldalon is saját ajánlók és "continue watching" listák legyenek. Mert jelenleg a főoldalon a két fiók tartalma össze van öntve, így pedig sok értelmét nem látom, hogy több Google TV fiók is legyen felvéve, ha úgyis a Youtube appot (csak egy példa) megnyitva kell választani fiókot.Szóval a cél az lenne, hogy a Google TV fiók váltással a Youtube automatikusan a saját fiókjainkba lépjen be.
De már az is nagy segítség lenne, ha el tudnám rejteni a nem kellő fiókokat (kezelek pár csatornát, de oda csak feltölteni szoktam), így nem kéne minden Youtube indításnál a 12 lehetséges fiókból kiválasztani azt egy 1-1 fiókot, amit a barátnőm és én nézünk. Csak olyat tudok, hogy ha az egyikből kilépek, akkor kilép az összesből ami hozzám tartozik (ráadásul nekem van egy családi megosztásom, így kiszűrkítve ott van még +3 fiók is, amik bejelentkezésre várnak... teljes a káosz).
-
Nem beszélve a szemétről, amit a régi rendszer hagy maga után. Nekem amúgy mindig jó érzés belakni egy új rendszert. Valamiért akkor olyan érzésem van,mintha a termék is új lenne

-
Steve2006
tag
-
OC
őstag
Sziasztok!
TCL 65C845 modellt akarom frissíteni.
Aktuális verzió a tv-n: V8-0012T01-LF1V509.002303
Első kérdésem, hogy ez a frissítés megfelelő-e rá: V8-0012T01-LF1V637.003153
Ha nem, akkor segítsetek légyszi a megfelelő kiválasztásában.
Ha oedig stimmel, akkor van-e bármi extra, amire figyeljek (kötelező factory reset stb.)
Köszi előre is!🙏
-
nOvOp
senior tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Android. Persze az összes funkciót nem tudja kezelni a távirányító. OK gomb, és a fel-le, jobbra-balra nyíl működik csak. De ezekkel elő lehet hívni az EPG-t, csatornát lehet váltani. Nekem ez bőven elég, nagyon úgysem nézem.
-
-
Stealth
őstag
válasz
szabics_28
üzenetére
Nem sajnos.
Nekem aktív hangfalaim vannak, HDMI bemenettel. -
nOvOp
senior tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Nekem nagyon bejön. Hardver aprón vettem én is. Ezt az egyet használom a tévéhez, a telekom STB-hez, meg az Apple tv-hez is. Sokkal esztétikusabb és kisebb is, mint az eredeti (nekem C7K van). Annyi csak, hogy sajnos ugyanúgy kattognak a gombok, mint az eredetin. Ami nem olyan gáz, de mikor tegnap már harmadszorra adtam meg vele a jelszavamat a fiókomhoz, a feleségem már nagyon csúnyán nézett rám
-
rainman72
nagyúr
65C7K 248e
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Szpilu__25
üzenetére
A sztorira nem emlékszem volt e itt tárgyalva, mi is történt vele?
-
Szpilu__25
tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Garis avagy kuka lett a c845.
a c8khoz pl már igy nem kell majd ez. -
válasz
Szpilu__25
üzenetére
Miért adod el?
Többet vettél, vagy nem vált be valamiért?
-
rainman72
nagyúr
válasz
NTibor2021
üzenetére
75C7L tök normális áron nyit ahogy nézem a 75C7K 800e körül volt ez meg 560

-
pooty
tag
válasz
baandii
üzenetére
Nálam exdigi van:
az EPG jól működik, pontos, de mostanában párszor csinált olyat, hogy nem volt hajlandó betölteni a tv műsort egyáltalán, aztán másnap vagy 2 nap múlva megint jó volt
viszont van az infógombos lekérdezés, amikor az aktuális csatorna nézése közben tudod megnézni másik csatorna tv műsorát(a képernyő alján lévő sávban), na az többnyire totál le van maradva, mintha nem tudná mennyi a pontos idő, mert tovább lapozással viszont elérem az aktuális műsort. -
NTibor2021
újonc
Emag-on kint vannak a 2026-os TCL TV-k árakkal. És már a héten várható szállítással.
65c8l 575e -
Stealth
őstag
válasz
szabics_28
üzenetére
Ha egy távirányítót akarsz használni a hangerőhöz, akkor szerintem kell az extractor.
Ilyen a google tv oprendszer.
Ha az erősítőd earc képés lenne, akkor elég lenne egy távirányító is. -
Szpilu__25
tag
Sziasztok, ha valakit érdekel:
[TCL RC933] -
szabics_28
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni, mert elakadtam kicsit.
Lecseréltem egy samsung (tizen rendszerű) tv-t egy C6K-ra, és adott egy régebbi Onkyo
TX-SR605 házimozi erősítő. A tv hdmi kábellel és optikával össze van kötve az erősítővel.Eddig a samsung tv-vel úgy működött, hogy ha bekapcsoltam csak a tv-t, akkor a hang a
tv hangszóróján szólt. Ha bekapcsoltam az erősítőt is, akkor ezt észlelte a tv, kikapcsolta
a tv hangszórókat és csak optikán küldte ki a hangot, és a tv távirányítójával tudtam
szabályozni az erősítő hangerejét. Ha kikapcsoltam az erősítőt akkor visszaállt a tv a
saját hangszórójára.A tcl ezzel szemben ezt nem tudja megcsinálni. Annyit tudtam elérni, hogy ha
bekapcsolom a tv-t akkor bekapcsolja az erősítőt, ha kikapcsolom a tv-t kikapcsolja
az erősítőt de a hangerő szabályozás nem működik.
A tv-n engedélyezve van a cec és az erősítőn is remote control.Az erősítő manualja szerint tudja a hdmi CEC-et, viszont az arc/earc-ot nem ezért az
kilőve, hogy hdmi-vel vegyem le a hangot a tv-ről.Van esetleg valakinek valami ötlete? Ha nem muszáj nem szeretnék extractort
használni. -
baandii
senior tag
válasz
Tompika777
üzenetére
Köszi az infót ezt nem tudtam. Már az időzónát meg mindent is próbaltam állítani.
-
belan
addikt
-
baandii
senior tag
Más is tapasztalja, hogy a tv-n kiírt műsor le van maradva röbb órával ahhoz képest ami ténylegesen megy a tv-ben?
-
válasz
NTibor2021
üzenetére
"A C765-el am meg vagy elégedve?"
Én nem. Korábban volt TCL 65C835-öm, és ahhoz képest mind kép, mind hang tekintetében jelentős visszalépés volt a C765. (De ahogy írtam is, a C8K-val és a C9K-val nincs tapasztalatom, és feltételezhető, hogy azok sokkal jobbak. Viszont ha most vennék oda TV-t, ahol a C765-öm van, akkor én inkább egy OLED-et választanék.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- XPEnology
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- A felhőbe ment terv: adj ötmilliárdot, kapsz százmilliárdot!
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- Mercedes topic
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S26 Ultra 512 GB Égkék Karcmentes állapot 12 GB RAM SN: R5GL22FEBCW 6 hónap g
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASRock Formula OC RX 6900 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- 27% - ASUS ZenDrive U9M optikai meghajtó DVD RW Ezüst
- WYBOT C2 Vision AI vezérelt medenceporszívó
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
nekem 75ös van , régebbi típus (c805) kevesebb zónával, fele ekkora fényerővel mint a c7k ,nekem épp nem volt gondom a TCL márkával

Megnéztem pár tesztet . Az új szérián kicsivel természetesebbek a színek. A c7l helyett inkabb a c8k c8l szériát ajánlják. Kíváncsi leszek a sony milyen tvket mutat be még idén.