- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
koppasz1986 #38851 üzenetére
45re levéve egészen biztosan black crush van, de eleg durva.
Hdr eseteben ha fura a kep akkor érdemes ki be kapcsolni a hdr kapcsolot.
Melyik fw van a tvn? -
koppasz1986
aktív tag
Amúgy aki megvette c765re az újabb kalibrációs beállításokat mindenkinek jó? Nekem teljesen nézhetetlen tőle... Sdr sem okés, de a dv, hdr nálam dúrván nem jó, mint ha a gamma a normális 2,2 helyett lenne vagy 1,6os vagy nem is tudom, hogy írjam le, szétfolyik a sötét jeleneteknél a kép meg kifakul.. Local dimming is furán vibrál sötét jeleneteknél. Gamma beállítás az eltünik a kalibrációs cucc telepítése után, így nem lehet állítani sem rajta, egyedül a feketeszinttel lehet játszani, azt 45re levéve lenne nagyjából jó a feketeszint, de úgysem jó teljesen fura a kép. Muszáj voltam törölni a beállításokat és vissza állítani a gyári képmódot.
-
bnorci71
addikt
na most települt nekem is a V509 a C845-re pedig ki van kapcsolva az automatikus frissítés
újraindulás után elég darabos a rendszer remélem ez elmúlik mert ha ne belevágom a távirányítót -
phoenix1989
őstag
sziasztok! új frisítés jött a 805-re azóta csatorna váltáskor pattog a hangfal mi lehet az oka? mit lehet tenni ellene? tv-ből opika megy egy dac-ba onnan 3,5 jack a hangfal.
-
válasz
nicu71 #38846 üzenetére
Ez eddig nem is tűnt fel!
Találtam akkor HDR10 videót, meg végülis HLG-t is, szóval beállítom végülis azt is.
SDR-nek meg akkor gondolom az átlagos videók számítanak és igazából a Dolby Vision kivételével meg tudok akkor csinálni mindent kizárólag YouTube felhasználásával, ha jól gondolom.Aztán legvégül a “Kalibráló membrán” képmódban kell mindent hagynom a színhelyesebb színekért.
-
válasz
nicu71 #38844 üzenetére
Akkor pl az a “Dolby Vision-ös” videó, amit imént linkeltem, az akkor arra nem, viszont HDR tartalomként megfelel?
Csak mert ha megfelel, akkor a HDR-t beállítom arról a videóról, SDR-t pedig mondjuk Netflix-ről és akkor úgy meg is lehetnék mindennel, ami engem érint, legalábbis gondolataim szerint.
-
nicu71
addikt
válasz
fery02 #38843 üzenetére
Nem.A Yt -n nincs Dolby Vision,/HLG viszont van! tehát azt nem fogod tudni beállítani.Egy filmet virágboltból le kéne töltened ,ami DV ban van,bár ha soha nem nézel ilyen tartalmat akkor ez neked nem igazán relevans.
SDR -t a Netflix standarddal is tudod álligatni.🙂
Egyébként meg rá fogsz jönni mindenre ,nem bonyolult ez. -
Sziasztok!
Rászánom magam a kalibrált beállítások csomaggal való szöszölgetésre, de lenne néhány balga kérdésem, miután elolvastam a leírást az oldalon.
Írja, hogy különféle tartalmakat kell lejátszani, SDR, HDR, Dolby Vision és HLG
Én kizárólag YouTube Premium és Netflix Standard használatban vagyok jelenleg a TV-vel, antenna sincsen rádugva, csak az Ethernet.
Arra rájöttem, hogy a HLG engem nem érint, mert az TV-műsorok nézésekor lényeges csak, szóval annak a beállításaival gondolom nem is kell foglalkoznom egyáltalán.
Az SDR az jól gondolom, hogy az, hogy elindítok random bármi YouTube videót, az úgy megfelelő lesz?
Valamint HDR-re és Dolby Vision-re egyaránt megfelelő lesz ez a videó?
Írja, hogy mindegyiknél “Kalibráló membrán” nevű képmódunk lesz.
Mindennek a végeztével ebben a “Kalibráló membrán” képmódban kell majd használni a továbbiakban a TV-t, mert csak ebben lesznek helyesebbek a színek? -
Kátai
senior tag
Ennek [link] nem túl kevés a méretéhez képest a local dimming zone száma (242)?
Gondolom minél több, annál jobb, vagy nem sok jelentősége van? -
Padisah
tag
Régió: Magyarország.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Peter.70 #38833 üzenetére
C845 -ből az X1 vagy X2? Melyik FW van rajta? Mert lehet az eltérő szoftver miatt más.
Mondjuk az lenne logikus, hogy ettől függetlenül ott is külön megjelenik ez a menüpont. De ezt talán más C845 tulaj meg tudja mondani.
Szerk.:
Sagemcom, de pontosabb típust most nem tudok mondani. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Peter.70 #38831 üzenetére
C805 -nél úgy működik, hogy csak akkor jelenik meg ez alatt az eszköz, ha be van kapcsolva. Ha nincs bekapcsolva a TV box, lépj ki a beállításokból, kapcsold be a boxot, aztán lépj vissza a HDMI CEC részhez. Úgy sem jelenik meg az Készülék menüpont?
Sajnos azt nem tudom, hogy C845 -nél is így működik -e, de hasonlóan kellene.
-
Exian
addikt
válasz
Peter.70 #38822 üzenetére
Én inkább előfizettem SweetTV-re, illetve a TCL TV-khez most adnak fél év AktivTV előfizetést is. Nekem ezek azért jók, mert tablettel meg ritkán telefonon, mégritkábban PC-n is szoktam TV-zni.
De ha már szóba került a ONE és a netes TV: ONE-nak van online TV felülete? Mint amilyen volt régen a Diginél a Digi Online.
Használja valaki? Ha van egyáltalán.
-
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Van itt valaki, aki One tv boxot használ TCL tv-vel?
-
schwabika
újonc
Sziasztok. 65 c7k. Megéri?
-
Exian
addikt
válasz
fery02 #38818 üzenetére
Hja, az a Samu egy QLED valami lett volna, konkrétan ez: Samsung QE55Q7FAAUXXH 55" QLED 4K Q7F Vision AI
Egyedül a Kép beállításoknál a Mozgás résznél kikapcsoltam vagyis Alacsony beállításra raktam, mert azt a folyékony megjelenítést nagyon nem szeretem. Ne is legyen vibráló a kép, de az a túl fluid úszó kép engem nagyon zavar. Alacsonyra állítva még tűrhető.
-
válasz
kokokka #38804 üzenetére
Egy kicsi sérülésnél akár arra is lehet gondolni, hogy a felületre merőlegesen centikre bejutott valami éles, szilárd, nem oda illő és az attól még, hogy ugyan kis sérülést okoz a dobozon, belül nagyobb pusztítást végezhet akár.
Bár én is inkább jobban gondolnék az olyasmire, hogy raktárban, meg szállítás alatt, ahol szintén dobozok vehetik körbe, nagyobb a valószínűsége inkább a felületi horzsolódásoknak és itt is az történhetett.
A csomagolás minősége az valóban elismerésre méltó amúgy.———————————
@Exian: Valószínűleg azért is láthattad szebbnek a TCL-t, mert annyi pénzért Samsungban nem kapsz még miniLED-et gondolom, ez még hiába, hogy alacsonyabb kategóriás miniLED, mégis csak az, főleg ha korábban nem volt még dolgod miniLED TV-vel.
Igencsak meg lehet szeretni a képét.Lassan egy hete megvan a TV, de még mindig babrálgatok a képével, de közelsem azért, mert rossz lenne, hanem hogy mivel lehetne még jobb.
Majd még azt is fel kell elevenítenem, hogy milyen képjavító opciókat is kell kikapcsolnom, amikről korábban szó volt és még Vhiktor kalibrációjára is rá kéne még szánni az időt valamikor, gondolom az szöszölős procedúra lesz. -
Stealth
senior tag
válasz
boroskarcsi #38816 üzenetére
Köszi, akkor megnézem én is.
Nekem a napokban service update volt mindkét tv-n (55C805, 50C645). -
Exian
addikt
Sziasztok!
Bementem az Euronicsba, hogy vegyek egy 55"-os Samsung TV-t, erre kijöttem egy TCL 55C6K-val
Eddig mindig csak Samsung TV-ink voltak, nem is gondolkodtam másban.
Igazából egy konkrét Samu típust kinéztem neten, ami belefért a keretbe (bár nem is láttam róla nagyon véleményeket), de majdnem egymás mellett volt a két TV kiállítva, hát valahogy a TCL képe sokkal jobbnak tűnt, meg az egyéb paraméterek is meggyőzőbbnek tűntek.
Nem bántam meg, nagyon jó tényleg!
A Google TV rendszertől kicsit féltem, de nagyon megtetszett az is.
-
faölelgető
csendes tag
55C765-re is megérkezett az automata frissítés tegnap este, v509.
-
Padisah
tag
Ma estefelé teljesen váratlanul jött egy gyári frissítés neten keresztül 55c805 tévére, a kernel verzió 2025. április 17-ei lett, firmware v509 lett.
-
Atis.....
csendes tag
Helló mindenki!
A TCL xxP615 legutolsó firmware-jei a v727 és a v728? De a v722 a jobb/stabilabb? -
kokokka
addikt
válasz
fery02 #38802 üzenetére
Az minden volt a Tv-d dobozán, csak nem sérülés. Az enyémen is volt két attól nagyobb, de ahogy ezek a TV-k be vannak csomagolva, az ilyen tépődésekre nem lehet igazi sérülésként tekinteni. Jóval mélyebben van a TV a csomagban, ráadásul plusz hungarocell is védi minden oldalról. Atom stabil a csomagolásuk, az biztos, hogy a TCL megadja ennek a módját. A 85-ös legalábbis igy volt becsomagolva, de nem hinném, hogy kevésbé adnának egy kisebb TV csomagolására is.
-
válasz
Buxi72 #38801 üzenetére
Szia!
Nekem múlt héten hozta HDT a TV-t és előtte e-mail-ben is írták tájékoztató infóként, hogy nem kötelesek megvárni, míg megbizonyosodsz a TV sértetlenségéről (hanem azt később a kereskedővel kell leharcolni), ellenben ha a dobozon látsz sérülést, akkor azt már rögtön szóvá lehet tenni.Én balga voltam és nem néztem át elég tüzetesen a dobozt, mert utólag vettem csak észre a házban, hogy volt rajta sérülés, de szerencsére a TV-re nézve nem számított semmit sem.
Eszembe se volt, hogy “háráltassam őket”, hogy végignézzék, ahogy kikínlódom a TV-t a dobozásból, hanem csak csak gyorsan előszobába besegítették a dobozt, aztán borravaló és jóccakát.Aztán aznap folyamán videózás kíséretében lett kibontva a TV.
-
Buxi72
csendes tag
Sziasztok!
HDT-s futárcéggel van tapasztalatotok? Engedik kibontani a csomagot átvétel előtt? Csak most szerdán hozzák a tv-t, amit már augusztus 3-án megrendeltem emagról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3067
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest