Hirdetés
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Netfone
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Új fülhallgatók is érkeztek a CMF kínálatába
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
Új hozzászólás Aktív témák
-
ETOM
addikt
válasz
Vhiktor #37409 üzenetére
Pedig volt ilyen hiba igaz más típuson: [link]
"Sadly even after the update this issue still present. (I have a 835). Only thing that fixes this color change issue if VRR is off in the ps5 settings.
Sad, I was really happy when I first saw that this is supposed to be fixed."De akkor itt nem ez miatt.
-
Shoterq
csendes újonc
VRR kikapcs.
HDR kikapcs.
Ebben a játékban talán most nem láttam, de pl. indítottam másik játékot ott meg ua. a hibaAz a furcsa, ha konzolon csinálok képmentést, akkor ott nem különbözik.
Valami a tv beállításon megy el, de már gyári beállítást csináltam.
De valami mégis javítgatja, korrigálja a zöldet! -
Shoterq
csendes újonc
válasz
freeland0806 #37405 üzenetére
Az összes játékban ilyen a zöld szín.
HDR használok. -
Shoterq
csendes újonc
-
-
freeland0806
tag
válasz
Pro Koryak #37400 üzenetére
Ezek tartoznak oda elvileg: X11K/ C9K/ C8K/ C7K/ C6K/ P8K/ T8C
[98C655/ 85C655Pro/ 98P745/ 98P755]
[C745X2/ C755/ C765/ C805/ C845X2/ C855]
[C955/ X955] -
vargalex
félisten
válasz
freeland0806 #37398 üzenetére
Meggyőző ennél az egy platformnál. De ahogy írtam, a TCL-nek sok platformja van. Elég csak ezt megnézni:
Ahogy láthatod, a T653T01 csak 1 platform a sokból. Ezért globálisan nem jelenthető ki, hogy most már teljesen jó a TCL.
Szerk.: Nekem 43C655 van, de több gondom is van vele (alaplap cserén mát túl van, úgyhogy software-os problémák), amit a mai napig nem sikerült orvosolni a TCL-nek. Pl. most is bekapcsolt magától a TV...
-
Pro Koryak
addikt
válasz
freeland0806 #37399 üzenetére
A C8K/C9K-val csak az még sehol sincs.
-
freeland0806
tag
válasz
freeland0806 #37398 üzenetére
szerk: a C7K is T653T01 platformhoz tartozik, amivel szemezget Pro Koryak
-
vargalex
félisten
válasz
freeland0806 #37396 üzenetére
Ezt azért ne jelentsük így ki. A 486-os firmware T653T01 platformra van csak és a TCL ezen kívül elég sok platformot használ...
-
freeland0806
tag
válasz
Pro Koryak #37394 üzenetére
Mostmár teljesen jó a TCL. Felrakod a 486os FW-t kikapcsolod örökre az automatikus frissítést nehogy megint elcsesszék és teljesen jó. Annyi, hogy panel uniformitási problémákra (DSE, vignetting például) azért sajnos a mini lednél is számítani lehet, de nem olyan vészes szerintem. Meg ez mondjuk nem is márka függő az igazat megvallva. Ez az akadozás dolog már ne tartson vissza
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #37392 üzenetére
Hát...volt olyan márka, amivel egyből a szervizben kellett kezdeni, hogy rendesen össze legyen szerelve.
-
Qtya123
őstag
válasz
Pro Koryak #37388 üzenetére
Pontosan!
Voltak, akik el is adták emiatt a TV-t. Volt aki szervizeltette garanciában (nyilván sikertelen lett a szerviz/elektronika csere, mert szoftveres nyűg volt). De nem mindenkinél jött elő (illetve van aki akkor sem vette észre, ha mutattad neki mit kell nézni). -
lemmy9
őstag
Bocs ha láma a kérdés. A GooglePlay-t hogyan tudom a főképernyőre varázsolni? Maga az alkalmazás megvan a rejtett bugyorban, de hogyan lehet kirakni?
-
vargalex
félisten
Nos, az alaplap cserélt 43C655 tegnap délelőtt ismét érdekes hibát produkált. Gyorsindítás bekapcsolva. Édesanyám nézte a TV-t, majd távirányítóval kikapcsoltam. 10 másodperc múlva magától bekapcsolt a TV, de TCL logóval indult.
Szóval, mintha a gyorsindítás is ki lett volna kapcsolva és valaki bekapcsolta volna a TV-t (vagy áramtalanítás történt volna).
Random bekapcsolás volt a korábbi alaplappal is, de ilyet most produkált először.
Egyértelműen software-os gondok ezek, lehet, hogy ránézek majd a 2025-ös modellekre szánt 441-es firmware-ra (most a hivatalosan OTA-n is elérhető 269 van raja).Másik probléma, ami szintén előfordult az alaplap csere előtt is és azóta is, hogy hiába van beállítva, hogy induláskor váltson az utolsó bemenetre, ennek ellenére néha a Google Home-val indul, hiába nem az volt kikapcsoláskor kiválasztva.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
banuszzs79 #37370 üzenetére
Nem tudom melyik Samsung, de ott általában eleve élénkre van véve a panel. Pár éve bekerült a természetes képernyőmód, amit szerintem nem sokan használnak. Az van nagyjából közelebb a valósághoz. De persze egy telefon megint más téma. Meg úgyis szeretik az emberek, ha kicsit/nagyon túlszaturált a készülék.
Szemkímélő módnak az a célja, hogy levegye a kék színt, emellett fehérrel sem nagyon fogsz találkozni, hogy kímélje a szemet.
Azért hasonlít rá, mert valószínű úgy voltak nálad beállítva a TV -k, hogy sokkal több fehér szín volt, mint kellene. Esetleg több kékkel karöltve. Ha a csúszkát visszateszed középre, akkor megint nem lesznek jók a színek, de használd úgy, ahogy neked tetszik.
-
Qtya123
őstag
válasz
Szpilu__25 #37373 üzenetére
Pl 3 test probléma, vagy vérapó bizonyos jelenetei. Keress rá itt a topikban, régebben sokat volt róla szó.
-
banuszzs79
tag
Biztos én vagyok a hülye akkor
de nekem nem tetszik ez a besárgult képernyő olyan mint a szemkimélő mód a telefonomon de végül is ez a legkisebb gond mert középre állitom a csúszkát aztén kész
Megvettem a Vhiktor beállításait de őszinte leszek nem igazán tudom hogy mit értem el vele vagyis hogy nem látom mitől lett jobb a kép pedig már napok óta bújom a tv-m
nekem mindig a samsung telefonom a mérvadó azon kb tökéletesek a szinek minden szempontból...Na sebaj probálkozom tovább hátha találok egy olyan megoldást ami tetszik...
-
Qtya123
őstag
Sziasztok!
C845re feltettem a legújabb firmware-t (503) és tesztelgettem. Megszűntek a teszt filmeknél az akadások. A TV rendszerén futtatva is, továbbá a médialejátszón sem kell az oda-vissza váltás, hogy ne akadjon.
Végre eljutott ide a TCL.Nézegetem, hogy milyen beállítási lehetőségek változtak. A korábbi kalibrálási beállításaim megmaradtak a frissítés után is.
Ez a Filmmaker mód nálam az SD és a HDR tartalmaknál választható. Az normális, hogy Dolby Vision tartalmaknál nem jelenik meg a képmódok között? Ott ugyanazok vannak, mint korábban (világs, sötét, játék, IQ).
-
skyrush7
aktív tag
válasz
freeland0806 #37339 üzenetére
Ha jól értem, ár/értékben messze jobban járok egy Hisense/TCL TV-vel az LG belépőkategóriás TV-ihez képest?
Alapvetően a webOS/hangzás miatt preferálom az LG-t, bár egy Google TV-s Chromecasttal hosszabb élettartamot tudok elérni smart funkciók szempontjából az tény. -
thboxx
aktív tag
válasz
thboxx #37364 üzenetére
Nos, jelentem pozitív változás történt!
Kodin keresztül minden DTS és Dolby hangot átenged az erősítőre ARC-on keresztül a V441 telepítése után!💪
Persze azért nem felhőtlen az öröm, mert a fent említett két appal ugyanúgy nincs hang... lehet egy app gyorsítótár törlés, vagy teljes adattörlés segít, ezt majd még később megpróbálom. De! Már ez is nagy előrelépés! A UI maradt nagyjából ugyanaz, mint a V385 esetében. Végre lehet megint (ha másról nem, Kodiról) normálisan filmet nézni! -
thboxx
aktív tag
Üdv. mindenki!
Még mindig a hang problémával "küzdök"..., de már lassan feladom. Ez ilyen nyomi TV és kész... Odáig eljutottam, hogy csak a Dolby hangokkal van baj. Mivel a MAX és a Disney+ is ezt a hang kódolást használja, ezért nincs ezek alatt hang. Kodiban is próbáltam a hang feldolgozatlan továbbítását, de ott sincs hang. Én úgy sejtem, hogy a TV "önhatalmúlag felkonvertálja" a Dolby hangsávot Atmos adatfolyammá (bár nem tudom lehetséges-e ez egyáltalán...), amit persze az erősítőm nem tud lekezelni, így nincs hang. Mivel a TV hangprocesszora nem DTS képes, a hangtovábbítás minden gond nélkül átmegy. Tehát kodiban engedélyezve a DTS-hangtovábbítást tök jól és úgy működik minden, ahogy kell. Én úgy gondolom ez a TCL részéről egy szofveres hiba... Jelentkezett V269 és V385 alatt is. Sajnos nem sok reményt fűzök hozzá, hogy a V441 alatt javították volna. Pedig most, hogy kicsit jobban beleástam (végre volt egy kis időm...😅), elég sok a hasonló panasz a neten. XDA-tól elkezdve Redditen át... Volt akinél megoldotta, hogy kihúzott minden HDMI-t a TV-ből az A/V vevőn kívül és újraindítás után jó lett. Mások megmaradtak a soha többet TCL felállásnál. Személy szerint nem engedném el a dolgot, mert tetszik a TV. Jó a tudása is. Szép a képe (még ha csak mezei 655C is...). A hangja eszméletlen jó. Szóval jó ez, csak na... Tudom. Nincs rózsa tövis nélkül... Mondjuk jó lett volna, ha a reményeimhez mérten csökken a kábelrengeteg és ezzel egyidejűleg kényelmesebb használhatóság is lenne, legyen szó filmről a NAS-ról vagy Streamingről házimozin, egyszerű sorozatról TV hanszórón keresztül vagy Xbox játékról akár így akár úgy... Ha lesz időm (meg a gyerekektől odaférek a TV-hez) megnézem ezt a V441 fw-t... hátha. Tudjátok, a remény... meg a hal...😅 -
tobias40
veterán
Akkor lehet hogy a 805 lesz a telekomnál az 5 év gari miatt,csak megnézem hogy milyen előfizetésekhez adják mert vmiért csak ajánlatot tudok rá kérni.Azt írta hogy majd keresnek egyedi ajánlattal,remélem nem kell hozzá 15000-es mobil előfizu!
A 765 meg csak 260.000 most az Euronics-nál,igaz erre meg csak 3 év gari van..
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
banuszzs79 #37349 üzenetére
Az igazság az, ha melegre állítod gyarilag akkor is rohadtul kék
-
Tibor77i
kezdő
@ρσгτσ; @Vhiktor: megvettem a beállításokat, köszönöm a leírást is. Az SDR-t, HDR-t sikerült beállítanom, bár az egyiknél a fényképen szereplő nit érték 809 nálam viszont 855 - átírni nem tudom, de lehet, hogy csak én vagyok ügyetlen. Ez gond? A mozi mód helyett jelent meg a kalibrációs képmód.
Viszont Dolby Vision esetében hiába indítok el ilyen forrást, nem jelenik meg a kalibrációs mód. Ott mit kell még csinálni?
Köszönöm a segítséget.
-
tobias40
veterán
válasz
freeland0806 #37345 üzenetére
Köszi mindenkinek,lehet nem derült ki de TCL-t akarok mindenképpen mert már van egy családban,ez a fiamnak kellene és ez a felhasználás.
Megnézem amiket ajánlottatok! -
ρσгτσ
addikt
válasz
Mert azzal jön ki a valós környezeti fény színhőmérséklete. A hidegebbre állított kép lehet jobban tetszik valakinek, de az természetellenes.
Ehhez persze az is kell, hogy a panel jól legyen beállítva. Ellenkező esetben mindegy meleg -e vagy sem. Egyik sem lesz jó.
Ehhez vagy veszel beállításokat pl. olyan embertől, mint Vhiktor. Vagy ha pontosabb színeket szeretnél, minél kevesebb részletveszteséggel, akkor kalibráltatod a TV -t egy szakemberrel.
-
freeland0806
tag
válasz
Dinamikus szín beállítás be van kapcsolva? Ha igen, kapcsold ki azt is meg az összes képjavító funkciót (értelemszerűen a helyi fényerő szabályozás legyen bekapcsolva hiszen az a mini led lényege).
Egyébként szerintem elsőre szokatlan lehet a meleg színhőmérséklet, nekem is idő volt míg megszoktam. De azt mondták, hogy úgy a legjobb, mert pl nem lesz kékes árnyalatú az emberek bőrszíne, természetesebb hatást kelt. Ízlések és pofonok, előtte én is a hideghez voltam szokva, de kipróbáltam úgy, hogy felvettem a színhőmérsékletet 4-5re. Mostmár nem is tudnám máshogy használni.
Színbeállítás ügyben egyébként Vhiktort kell keresni
[link]
-
banuszzs79
tag
Sziasztok na megvettem 75c765-öt én is és küzdök a beállításokkal Hdr meg Dolby cucc az brutál de a sima sdr meg a normál tv az botrány rossz minden video minden film más és más...nem tetszik az emberek bőrszíne a filmekben esetleg valainek valami tuti beállitás? Sok beállitást már megprobáltam de nem az igazi egyik sem azt sem értem miért javasolja mindenki hogy ilyen meleg szinre állítam a képet... Na szóval jó a tv csak ez a beállitás valahogy nem jön össze
-
thboxx
aktív tag
Hali! Valakinek van valami tapasztalata az új V441 fw-el R75PT01 platformon? Van valami lényegretörő változás, vagy javulás?
-
kutga
félisten
Hölgyek/urak!
Ki mivel tartja tisztán a tévé kijelzőjét? Mikroszálas törlőkendővel szoktam portalanítani, illetve az ujjlenyomatokat letörölni, de nem mindig elég. Próbáltam már üveg tisztító sprével és utána papír törlővel, ami látszólag lepucolja, de ha rásüt a nap látni hogy foltos maradt. A gyerekek miatt sajnos gyakran kell pucolni.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #37339 üzenetére
Ott az 55U6NQ kicsivel drágábban, valamivel több zónával. Szintén VA panellel. Ha a szoftver, illetve az app kínálat megfelelő neki, akkor az is egy opció. De erről inkább a TV ajánlós vagy a Hisense topikban érdemes érdeklődni.
Nekem nincs túl sok tapasztalatom a márkával.
-
freeland0806
tag
válasz
skyrush7 #37337 üzenetére
MM-ban max Hisenset kapsz. Egyébként az se rossz. Ezeket a belépő kategóriás LG-ket - hát nem akarok vulgáris lenni - de konkrétan szárazon pakolják meg mind a Hisense mind a TCL finoman fogalmazva. Van is náluk 55U6KQ ami mini led és úgy látom 150ért már haza is viheted.
-
-
ρσгτσ
addikt
válasz
skyrush7 #37335 üzenetére
55C655 Pro -nak elég jó hangja van, bőven kategória feletti. Képben pedig ebben a kategóriában jónak számít.
Vagy ha kicsit tudsz nyújtózni, esetleg elkapsz egy jó akciót, akkor 55C805. Ami hangban gyengébb, de szintén jó. Viszont képminőséget tekintve jóval magasabb szinten áll.
Szerk.:
Telekom, Alza, One vásárlásnál 5 évre kiterjesztik a készülék garanciát, ha regisztrálsz a promóciós oldalon. -
skyrush7
aktív tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok, a tapasztalataitokra lenne szükségem.
55"-es TV-t vennék 190-ig bezárólag, alapvetően a legújabb belépőszintű LG-k vannak célkeresztben, mindnek gyönyörűen szól a hangszórója (soundbar nincs tervben), azonban az Android TV nagyon vonz a TCL esetében.
Milyenek az olcsóbb TCL TV-k hangszórói? Ár/érték arányban szerintetek jobban megérik a TCL-ek az LG azonos árú modelljeihez képest? -
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #37327 üzenetére
Korábban próbáltam másik TCL -en is, illetve több droidos TV -n is. Mindig volt valami probléma vele. Ha viszonylag normálisan is működött, annyira stabil sosem volt, mint más készüléken, ahol hivatalosan is biztosították az appot.
Aztán több év után, még tavaly megszüntették a Game Pass alkalmazást, hogy egy alkalmazáson belül integráljanak minden funkciót. Ez viszont nem jött össze egy bírósági ügy miatt, ami nem zárult le teljesen. Ebbe most hosszú lenne belemenni.
Én már pár hónapja nem követem a témát, mert mostanában nem sok időm és kedvem van játszani, de jelenleg én nem látok olyan részt az Xbox appban, ami arra utalna, hogy működne benne a cloud gaming. Ha nem jól láttam majd kijavít valaki.
Tehát ha jól is működne a mókolt megoldás, egyelőre nincs hivatalos alkalmazás droidra, amiről megy cloud gaming.
-
-
lemmy9
őstag
válasz
freeland0806 #37322 üzenetére
Ok, köszönöm. Mégvalami. A home képernyőről hogyan kell eltüntetni a nemkívánatos appokat? Csak áthelyezés lehetőség van.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
freeland0806 #37323 üzenetére
Megfelelő eszközön, megfelelő nettel (nem a letöltési a lényeg), és persze natív appal teljesen jó. Nekem valahol 200 óra felett van a cloud gaming időm. Bár már egy ideje nem játszom, csak néha felnézek.
Szerk.:
Némi késés az lesz, biztos nem így tolnám a CoD -ot. De például FH5 tök jól játszható. Telefonon, Samsung TV -n, és konzolon felhőztem. -
lemmy9
őstag
C805 az alany. Ma csomagoltam ki. 143-as szoftver van rajta. Egyelőre hasít minden. Érdemes frissíteni, van valami új funkció, vagy hagyjam a fenébe és maradjon?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
rocco021 #37316 üzenetére
Apk -ból általában fel lehet rakni droidra, de nem lesz olyan stabil, mint egy natív app. Erről már korábban írtam, ha visszakeresel.
Viszont...mostanában nem néztem a telefonos cloud gaminget. Bekerült már az Xbox appba? Mert egyelőre nem nagyon látok ilyen opciót.
Egyébként aram01 Better xCloud -ot használ.
-
rocco021
tag
Valaki tud segíteni hogy a tcl c805 tvre hogy tudom rá tenni az xbox appot?
-
freeland0806
tag
válasz
koppasz1986 #37311 üzenetére
Majd számolj be nekünk a fejleményekről ha ott tartasz majd
-
beach head
senior tag
arra talalt már valaki megoldást, hogy tv nézés közben ha megnyomom az ok gombot es felugrik a csatorna lista, akkor ott is az aktualis musort mutassa,ne azt ami felnoraja mar veget ert? ha a guide gombot nyom meg ott az aktualis musort mutatja de az elobb emlitett csatornalistas dolognal késés van a kijelzett műsor tekintetében.....
-
Flayer
senior tag
válasz
koppasz1986 #37311 üzenetére
Sajnálom a történteket,remélem sikerül gariba elintézni.
Ez egy lecke volt ha valami jól működik ne piszkáld. -
roti86
őstag
válasz
koppasz1986 #37308 üzenetére
És ha csak a power gombot tartod nyomva? Kihúzod a konnektorból, nyomod a powert, bedugod a tv-t a konnektorba és nyomod a power gombot folyamatosan?
-
roti86
őstag
válasz
koppasz1986 #37302 üzenetére
Szia!
Factory resetet próbáltál már a leírt módon?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
vargalex #37304 üzenetére
Így sanszos, hogy akkor alaplap lesz cserélve. Igazából elég lehet az is, ha az egyik partíciót kicsit módosítja, amit nem kellene. Már simán tégla lehet belőle. Recovery -hez lehet el sem jut.
De amúgy mindegy, úgysem értenek hozzá a hivatalos szervizben. Máshol sem nagyon, ha jól téglázol.
-
vargalex
félisten
válasz
freeland0806 #37303 üzenetére
Én inkább azt mondanám, hogy a recovery/bootloader írása közben hasalt el valamiért, így valójában software-os hiba, csak nem biztos, hogy van rá házi megoldás (működő recovery kellene az IMG flash-eléséhez). Illetve, ahogy írtam, a Videoton szerviz sem fog tudni vele semmit csinálni, csak alaplapot cserélni (amin levő flash ugye a gyárban már előre meg van írva).
-
freeland0806
tag
válasz
koppasz1986 #37302 üzenetére
Nagyon úgy hangzik - bár nem akarok hülyeséget írni,- mintha kinyírta volna hardveresen a tévét a frissítés. Lényeg, hogy ne nagyon mondj semmit a szervíznek. Dolgoztál hazamentél be akartad kapcsolni a tévét és ez fogadott. Előtte nem volt semmi baja.
-
koppasz1986
aktív tag
válasz
vargalex #37301 üzenetére
Igen. Ugyanarra a pendrivera amivel legutóbb downgradeltem. Először elindult vagy 10 percig 1%on állt aztán hirtelen elkezdett gyorsan pörögni a % majd kidobta hogy flashing error valami ilyesmi volt és kikapcsolt. Egyből próbáltam ugyanarról a pendriverol előlről kezdeni, de azóta semmi... Felraktam rá a 412est is majd vissza a 135öt, formáztam a pendriveot pc-ről, telóról laptopról, többet is kipróbáltam semmi. Nem reagál a tv semmire... nem világít a led semmi.
-
vargalex
félisten
válasz
koppasz1986 #37298 üzenetére
Ugye a letöltött zip-et kicsomagoltad és azt írtad a pendrive-ra?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Dell asztali gépek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nők, nőügyek (18+)
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- Okos Otthon / Smart Home
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest