- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szilícium-szén teleppel készül a Galaxy S26
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Francia AI-t használ a világ egyik legnagyobb autógyártója
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vannak már képek a Pixel 9a hivatalos védőtokjairól is
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wourth2
csendes tag
Üdv mindenkinek!
A következőben kérném a segítségeteket:
Adott egy (több) régebbi PCI-X VGA (Gen1-2) Low end, csak irodai felhasználás az F-es procihoz.
Adott több Gigabyte alaplap 410, 610 sorozatokMiért nem működnek a régebbi kártyák a lapokban?
Quadro P620 (gen3) simán megy, Quadro NVS310 (gen2) is megy.
Bios frissítés megvolt.
A VGA-k régebbi lapokban pl: B250M tökéletesen működnek.
-
csumpa93
tag
válasz
parandroid #91594 üzenetére
Köszi, közben megtaláltam a videót és engedélyeztem a processeket, de továbbra sem indul el
-
parandroid
félisten
válasz
parandroid #91593 üzenetére
Egyszerűen nem találom azt a jutub videót, amiben a megoldás volt (tudtam, hogy el kellett volna menteni), van egy csomó találat 'game won't start' keresésre, de egyik sem az, ami nekem megoldotta. Az biztos, task managerben valamelyik service engedélyezése segített. Illetve azt nézd meg, hogy az xbox appban van-e valami elérhető frissítés valamelyik apphoz, mert ilyenbe is belefutottam már.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
parandroid
félisten
válasz
csumpa93 #91592 üzenetére
Nem vagyok gép előtt, de azt tudom, hogy hosszas keresés után valami jutub videoban találtam meg a megoldást. Próbálj rákeresni a game not starting kifejezéssel, és olyat keress, ahol ilyesmit állïtanak - de a többi tipp is hasznos lehet.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
csumpa93
tag
válasz
parandroid #91591 üzenetére
Egy kicsit tudnád kérlek részletezni?
azon kívül, hogy a rendszer indulással induljon az app, azon kívül mást nem tudok engedélyezni. Vagy esetleg képet tudnál csatolni? köszi
-
parandroid
félisten
válasz
csumpa93 #91589 üzenetére
Mivel game passos játék, én az xbox / game pass app, plusz ehhez kapcsolódó szolgáltatások automatikus indulását, és engedélyezését nézném meg a feladatkezelős processzek között, az szokott ilyet csinálni. Néha nekem is elállítódik, olyankor nem megy a forza, és megint mindent enabledre kell tenni, meg automatikusan indulóra startupkor.
p
-
csumpa93
tag
Hirtelen nem tudom hova feltenni a kérdésem, így megpróbálkoznék itt, hátha valalki tud nekem segíteni.
Addott szeretett számítógépem és szeretnék játszani a GamePassos COD Black ops 6-tal.
Valamiért nem akart elindulni a játék, mellette minden más tökéletesen működött, gondoltam újratelepítem a windost, az hátha megoldja. Kezdetben elindult, de utána újra azt csinálta, hogy nem indult el. És most aztt csinálja, hogy vagy random elindul vagy random nem, de inkább nem, mint igen.
Sok mindennel próbálkoztam ,de nem tudom mit csináljak.
Konfig:
- Ryzen 5800X
- VGA: Sapphire 7800 XT
- 32 GB Gskill ram
- 1TB Kingston SSD
- 1000W-os ROG tápPróbáltam a Driect x és Visual c++ telepítést. Mindent alap állapotában hagytam, nem húztam semmit, ramokat se.
Ha esetleg kiürítettem a shader tárat akkor elindult, de utána megint nem, szóval ez is random.
Minden drivel, minden szoftver, minden, minden a legfrissebb és legújabb.
Az esemény napló semmilyen hibát nem jelez és a memtest is sikeresen hiba nélkül lefutott.
Nem tudom már, hogy miot csináljak legszivesebben felgyújtanám az egészet, annyira bosszantó, hogy valamiért ez az egy játék nem akar elindulni és működni, minden más meg tökéletesen működik. Valaki segítsen plz
-
Viktor77
titán
válasz
BeneC5 #91586 üzenetére
Ennyi.
Mondtam, hogy nem hibázott az eladó.
Még örülhetsz is, hogy nem szedte szét elötted.
Én inkább veszek egy magasabb hőfokú kártyát szétszedetlenül, mint egy alacsonyabbat, amit ki tudja hogy pasztázott újra valaki.
Ha én pasztázok az olyan ahogy én szoktam.Csinálni kell. Kész. Pont.
-
BeneC5
csendes tag
KAMELOT és 5leteseN!
Sziasztok, én vagyok a 90 fokos TUF RTX 3070 tulaja. Megrendeltem a thermal padokat, csak még 3 hét mire itt lesznek, gondoltam, addig kitekerem azt a 8 csavat, belenézek a kártyába. A kártya csavarmatricás volt eddig, ergo nem lett szétszedve. A paszta rommá volt kövülve, és én kevésnek is ítéltem meg. (Dr. VGA videóban levő mennyiség került rá a pasztából) Újrapasztáztam, átlaghőm 88-89-ről 63-65 celsius, hotspot pedig 105ről 77 lett. Amint megjön a pad, újra lesz rakva, viszont! azok nincsenek kiszáradva! Nem mondom, hogy nem lehetne nedvesebb, de egyátalán nem katasztrófa állapotban vannak.
Mindenkinek köszönöm a segítséget skacok!
[ Szerkesztve ]
-
NIceh
kezdő
Köszi szèpen mindkettőtöknek!
-
xtremist
őstag
Legalább generációnként érdemes külön nézni őket, mindegyiknek volt már tragikusan rossz szériája is, meg közel hibátlan is. Pl pont asus-nak a gtx 1xxx/16xx szériában nagyon sok gondja volt, az rtx 3xxx általában kimondott jó volt, most meg rtx 4xxx szériát a filléreskedéssel teljesen elrontották, fél-egy millió forintos kártyákon spóroltak a pasztával. Ráadásul volt egy facelift a kisebb kártyáknál, ugyanazon a néven egyszer csak sokkal kisebb, gagyibb hűtéseket adtak, néha még az evo jelöléssel sem jelezve, ez nagyon megtévesztő, és mivel akkor vezették be amikor már lecsengett nagyjából a széria, senki nem tesztelte újra őket, ha rákeresel pl rtx 4070 asus dual-ra, mind a régi jó fajtát hozza, amihez képest a faceliftes katasztrófa.
Gigabyte ventilátorai sokáig borzasztó minőségűek voltak, most az rtx 4xxx széria v2 jelű kártyáin meg jók. Palit/gainward (ugyanaz a gyártó) random példányoknak búg a ventilátora, sok más példány hibátlan. Zotacnál ugyanez...[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
Az Asuson belül a Dual és az Expedicios a belépő, ezért hangos. Minden más Asus sokkal hűvösebb és halkabb. Én tapasztalatból mondom. Az Asus expedícios, és Dual kártyákat nem vennék, ezen kívül, oké. Msi-ből a Gaming X jó, a Ventus nem, Sapphireból a Nitro-Toxic a csúcs, de Pulse sem rossz, de csak AMD kártyát forgalmaz. Gigabytból a 3 ventisek általában rendben vannak.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
NIceh
kezdő
válasz
varmi2 #91581 üzenetére
Köszönöm az információt, már kezd tisztulni a kép a fejemben.
Akkor akinek amivel tapasztalata van azt írja meg legyen kedves!
Nekem eddig csak Asus Dual kártyáim voltak Gtx 1660 S, Rtx 4070 S.
Elégedett vagyok velük, combosabb játékoknál kicsit hangosak, de dolgoznak rendesen.
A kérdésem lényege, hogy melyik gyártó specifikus vagy nem specifikus forgalmazót érdemes venni.
Illetve általánosságban is érdekel kinek mi a tapasztalata. -
varmi2
nagyúr
Ezek nem gpu gyártók. A gpu gyártók az AMD, Intel, és Nvidia. EVGA már nem forgalmaz vga-t, A többi közül bármelyik jó, de ne a legolcsóbb kártyái, azonos típuson belül. ÉS vannak gyártó specifikus forgalmazók is: AMD: Sapphire, Nvidia: Manli, Palit,Gainward, Inno3D. És vannak nem speckók: Asus, Gigabyte, Msi. Asrock
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
NIceh
kezdő
Sziasztok!
Szeretném megkérni, hogy írjátok le a tapasztalatotokat az egyes GPU gyártókról.
Főként ami érdekelne:
Asus, MSI, Zotac, Inno3D, EVGA, Gainward, Manli, Palit, Hellhound, Sapphire, GigabyteKöszönöm aki megtisztel válaszával!
-
Viktor77
titán
-
maxika2004
őstag
Sziasztok !
Az alábbi 2 vga közül, melyik a jobb szerintetek ?
ASUS GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 128bit
(PH-GTX1050TI-4G)
ASUS GeForce GTX1050 Ti OC Expedition 4GB GDDR5elöre is köszi a segítséget !
-
nagyonjjo
tag
Sziasztok!
Kérdésem az lenne,hogy bányász=kimenet nélküli kártyán,ha HDMI vagy más kimenetet akarunk működésre bírni,azon mindegy,hogy milyen smd alkatrészeket pótolunk,ha nincs ráforasztva?
Tehát jó bármelyik hibás kártyáè,aminek ugyanaz a kimenet típusa=HDMI 2.0 stb? -
konci79
őstag
válasz
Grave_444 #91571 üzenetére
Nem terveztem, APU-val nyomom sok éve
Kezdtem A8 5600K, utána 3200G, most 5600G.
Arena csak úgy indult el, hogy manuálisan kellett 8 giga memóriát adni az IGP-nek
De ha tényleg ennyit jelent, akkor lehet kellene?
Mondjuk sok pénzt nem költenék erre, FHD 75 Hz-re mit, egy RX6600?
Ennél alább is esetleg van valami, vagy ez a min?
Ha már Freesynces a monitor? -
konci79
őstag
Sziasztok!
Foglalkoztat egy kérdés:
adatlapomon a gépem , igazából nekem tökéletesen elég, viszont játszogatok FPS játékokkal , most éppen az
Arena Breakout Infinite az aktuális .
Eldöcög rajta , nyilván csodát nem várok , 20-40 közötti FPS kb , annyira nem figyelem.
Nem látok szaggatást, akadozást.
Viszont lehetséges az, hogy ettől függetlenül késve látok mindent?
Sokszor olyan mintha hiába láttam az ellent, és elkezdem lőni , mégis hamarabb leszed, én meg szinte el sem találom, utólag megnézve.
A Ping 25-30 körüli, gondolom az annyira nem rossz
Nem vagyok pro, elfogadom hogy millió jobb játékos van nálam , de fura hogy mintha nem az történne , amit én látok , illetve amit én látok , ahhoz képest lehet az ellen már előrébb van 1-2 másodperccel?
Létezhet ilyen?
Freesync monitor, 75 hz, Fhd. -
5leteseN
senior tag
válasz
Worthag #91567 üzenetére
Jól mondta az ismerősöd, ez sajnos egy teljesen normális folyamat az idő múlásával, hogy valamelyik tekercs(vagy közelében lévő elektronikus alkatrész) saját rezonancia frekvenciája a hallható tartományba csúszik. Emiatt nem is szokás garanciálisan cserélni, csak nagyon különleges(en hangos, zavaró) esetben. A döntő többség nem ilyen
Valami nem veszélyes módon lehet megpróbálni "elhangolni" a zavaró frekit(ha nagy nehezen sikerült megtalálni, hogy melyik alkatrész a zajkeltő), vagy inkább valamilyen hangszigeteléssel lehet próbálkozni.
-
Worthag
csendes tag
Sziasztok.
Van egy Sapphire Nitro + 6700XT nálam ami tökéletesen megy OC mellett is akár. (van auto undervolton használom)
Na de. 1 éve elkezdett terhelésen lágy karistoló,cicergö hangot adni. Megmutatni nem tudom mert annyira nem hangos hogy mikrofonba értelmesen hallani lehessen de ha megküldök egy nagyobb címet elkezd ciceregni rendesen. Fejhallgató nélkül hallani is. Táp csere is volt mert azt hittem hogy az adja ki a hangot de nem. Pár kérdesem lenne az ügyben.
Mennyire parázzak?
Ventinlátor hibát hogy szűrjem ki?
Elektro műszerész haver szerint ez teljesen normális ne aggódjak. Omm Hát nem vagyok annyira nyugodt azért.Köszi a véleményeket.
-
válasz
Csupingo #91560 üzenetére
Köszönöm! Nyilván nem a kártya kerül lejjebb hiszen fixen a slotban van, hanem a relatív viszonya. Először arra gondoltam hogy ITX esetén az alaplap tartó távtartó csavarok talán 3mm-rel rövidebbek lehetnek.
Hogy ez Gigabyte sajátosság vagy minden LP kártya ilyen azt nem tudom.https://tinyurl.com/rasoapro
-
Gabesz87
veterán
GPU Tweak III-al kapcoslatban lenne kérdésem. TUF 1650 Super kártyám van, de már gyakorlatilag soha nem játszom, hónapokkal ezelőtt votl elindítva PC-n játék (PS5-ön nyomom már). Emiatt mindig Silent mode-ban van a kártya. De valamiért ez a kis szemét néha átvált magától hol OC-ra, hol Default-ra. Én nem tudom, mi váltja ki, mikor, mitől vált át, csak néha feltűnik, hogy kicsit mintha hangosabb lenne az alapzaj, és akkor látom, hogy nem Silent-ben van
Mi lehet az oka?
-
BeneC5
csendes tag
Sziasztok. Ismét én. Asus TUF RTX 3070 3 ventis. Thermal padolás. Itt van ez a videó. [link] Gyönyörűen elmagyaráz mindent benne, megvan az is, hogy kelleni fog 2 illetve 3 miliméter vastag pad. Azt nem tudom, hogy mekkorát, és mennyit vegyek? Ez a Gelit szimatikus, sokan árulják Hardveraprón, 80x40es táblában. Mennyi fog kelleni egy videokártyához? Illetve MX hányas pasztát szerezzek? (1 éves MX4 van otthon)
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz
rasotamas #91558 üzenetére
A kártya nem kerül lejjebb, mert azt az alaplapi foglalat tartja, maximum az lp hátlap alja nem megy át a szerelőlapon 3mm-t, csak egyet. Nagy jelentősége nincs. Gondolom annyira nem figyeltek a részletekre, hogy minden pontos legyen, de mivel nem igazán számít, nem erőltették meg magukat.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Sziasztok!
Létezik, hogy egy adott low profile videokártya esetén a normál és a low profil hátlap alsó pontja és a hátlapi csatlakozók közt nem azonos a távolság?
LP hátlap esetén a kártya maga 3 milliméterrel lejjebb kerül.
A hátlapok típusa:
DHD016 és DHD017Ezen a netes képen jól látszik, hogy miról beszélek:
Mi ennek az oka?https://tinyurl.com/rasoapro
-
bisiz
tag
válasz
kolopele #91555 üzenetére
Köszönöm! Most játék alatt HWINFO-val megnéztem 20percet. A hotspot 90fok körül alakult és olyan 68-70 fok volt a GPU.
Akkor ez normális ezekszerint. Mondjuk underovoltolva még mindig kevesebbre számítanék azért, de ez nem vészes.ASUS ROG B660-F GAMING WIFI, I5 14600KF, 4, Kingston 2x16gb ddr5-6000, ASUS TUF RTX 3080, Corsair rm650x
-
kolopele
nagyúr
Kapcsold be közben a HWINFO - t, az mutatja a GPU és a Hot Spot értékét is. A Kombustor szerintem csak a GPU hőfokát jelzi ki. Másik lehetőség a Furmark, az mutatja mindkét értéket, bár én azt 5 percen túl nem használnám, pláne ha már 110 fokot mutatna a hot spotra, sőt inkább akkor le is állítanám. Egyébként meg ahogy kolléga is írja, játék közben figyeld meg mennyi a két érték, mivel az a valószerű használat. Egy procit is lehet pl. Prime95 - tel az egekbe küldeni, miközben amire tényleg használod normál keretek között meg sem kottyan neki.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
Nem igazán, kivéve ha ez a hot spot értéke, mert akkor nincs gond, 90-95 - ig oké. Viszont ha ez a GPU mag hőfoka, akkor a hot spot lehet akár 100-105 fokos is, ami viszont már nem egészséges hosszú távon. Egy Furmark teszt esetében még belefér ez utóbbi is, de játék közben ha folyamatosan ennyi akkor nem. Ha nem garis akkor pasztázni kellene.
[ Szerkesztve ]
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
-
bisiz
tag
Sziasztok!
ASUS TUF RTX 3080 quiet bios-al 875mV/1800mhz-n normális, hogy 77-78 fokos?
Amikor kijött a tesztekben sokkal hűvösebb értékek voltak undervolt nélkül is.
BeQuiet Pure Base 500DX jól szellőző ház sok noctua ventivel, szóval az nem hiszem, hogy problémát okozhat, főleg, hogy a CPU-val nincs ilyen gond.
Ha esetleg újra kellene pasztázni azt hol érdemes? Ipon jó ?ASUS ROG B660-F GAMING WIFI, I5 14600KF, 4, Kingston 2x16gb ddr5-6000, ASUS TUF RTX 3080, Corsair rm650x
-
KAMELOT
titán
-
Csupingo
veterán
válasz
BullZeye #91547 üzenetére
Szerintem a quadro tud annyit kezelni, amennyi kimenet van rajt. Esetleg a dell oldalán kéne megnézni, hogy a 3 kimenetből mindhárom lehet e egyszerre aktív, vagy csak kettő, de talán azzal se lenne gond.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
BullZeye
veterán
Ha van egy videókártyám amin van 4db DP out port és az alaplapon is van 1db HDMI és 2db DPI port, a processzorban van iGPU, akkor rá tudok kötni a gépre 7db QHD monitort, vagy meggátol ebben valami?
[ Szerkesztve ]
-
Mans20
addikt
válasz
partizanka #91540 üzenetére
Milyen cpu mellé? Inkább GTX 1050 TI vagy 1650-et vennék.
-
Curtain
senior tag
-
partizanka
csendes újonc
Sziasztok!
Melyik VGA jobb szerintetek régi játékokra? Gtx660 2gb vagy hd7850 2gb? Lesegettem a szintetikus teszteket de közel azonos tudásúak ha jól értelmeztem -
winezke
csendes tag
válasz
KAMELOT #91538 üzenetére
Minden teszt rendben, az is ami memória intenziv, az is ami proci, az is ami VGA. Minden porcikáját stressz teszteltem a gépnek rendesen. Soha semmilyen instabilitási probléma nem volt, Viszont ez a random nagyobb laggok régóta fennállnak.
24H2 Win van fent
Biztonságtechnika/Villanyszerelés 06202837813
-
winezke
csendes tag
válasz
gejala #91535 üzenetére
A degradáció elleni frissítésnél a legfrisebb biosra gondoltál? Amúgy nincsenek crashek. Viszonylag hűvösen járó példányom van, és full load alatt se éri el sose a 180W TDP-t.
Ez a Jedec dolgot kifejtenéd ennyire nem vagyok hard core.
Amúgy 2023 novemberében vettem a procit.
[ Szerkesztve ]
-
gejala
őstag
válasz
winezke #91533 üzenetére
Két dolgot tudok elképzelni.
1. Kapcsold ki XMP-t és használd JEDEC módban a RAM-ot. RAM instabilitás bármilyen random problémát tud okozni.
2. Milyen régi a 13600K? Degradáció elleni frissítés fent van? Lehet, hogy már degradálódott a proci, ha sokáig ment a javítás előtt. Crashelni nem szoktak programok?[ Szerkesztve ]
-
winezke
csendes tag
Sziasztok!
Már végső elkeseredésemben írok ide is...
Olyan problémával küzdök hogy szinten minden game kivétel nélkül random laggol. Ezt úgy kell elképzelni hogy pl olyan helyre érünk be ami eddig nem volt, értsd új MAP. Vagy ha hirtelen irányt váltok játékokban. Olyan mintha rohadt lassan töltené be a dolgokat a game a háttérben. Alapból viszont gyönyörűen futnak soksok fps-el a gémek.
Minden driver, szoftver, bios stb a legfrisebb.
Gép:
Win11pro legfrisebb beaktivált.
I5 13600k
Asrock z790 Steel legend lap
2x16 Kingston DDR5 6000mhz XMP on
Gigabyte 4070Ti super gaming oc MAX kártya (az előzővel is ezt csinálta az egy 7900XT volt)
A rendszer egy Gen4-es Samsung m2 SSD-n, a játékok Gen3-as 2TB M2 ssd-n. Mindkettő 100%on szinte újak.
Táp 850-es Corsair RM850
Bárkinek bármi tippje van azt szívesen fogadom mert már befonom a hajam.
Szerk: Minden hőfok, feszültség stb rendben[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz
BeneC5 #91528 üzenetére
Az egészet egyszerre kell csinálni, mert a rá rakott pasztát aztán takarthatod megint le.
Minek akarsz dolgozni 2x???
Egyedül meg tudod csinálni?
Nézzél körbe milyen padokat és pasztát veszel. Azért nem mindegy!5leteseN: Ha szétszedi akkor mindegy milyenek a padok, mindent le kell tisztítani és kicserélni. Szépen cisnálja meg!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
BeneC5
csendes tag
válasz
5leteseN #91527 üzenetére
Nem sürget, csak most 1 hétig nem leszek itthon. Ma MX4 pasztával újra tudnám pasztázni, jövőhét vasárnap pedig padot tudnék cserélni rajta. Csak hogy inkább kapjam szet 2x, most derüljön ki, hogy mi a hiba, vagy 1 hét múlva jó lesz-e. Azért agyalok ezen, mivel csütörtökön vettem, és még úgy "időben vagyok" bármit is intézkedni.
Keletkeztehett maradandó problémája a kártyának? -
5leteseN
senior tag
válasz
BeneC5 #91525 üzenetére
Nem dől össze a világ így sem!
Egy fele-fele költségbe szerintem még így is bele mehet(ha jól tálalod). Egy finoman megpendített "értékeléses" ütőkártyával a kezedben, ha még megvan a lehetőség.
Ha te csinálod a pastázást-padozást, kb ki is jön a feléből(emlékeim szerint bőven).
Ha ezt nem kockáztatod, akkor sem tragédia.
Lesz egy tuti-5-6-... évre garantált pasztázásod.Ha az idő nem sürget, akkor én szétkapnám, és ezután látszik, hogy a padok milyen állapotban vannak, kell-e cserélni őket.
Itteni hsz-ek és saját tapasztalat alapján: fele padot cserélni, és fele régit meghagyni nem éri meg. Utólag többségében gondot okozott: fél-egy éven belül újabb szétszedés, paszta+padozás céllal. -
BeneC5
csendes tag
válasz
KAMELOT #91524 üzenetére
Útba esett, ezért elmentem érte. Azt mondta, hogy a testvére nagykerben dolgozik. Hiba volt, hogy nem kértem tesztet. Megértettem, okés, elrontottam.
Nem tudom, hogy miért nem pasztázta újra. Valószínűleg ő csak továbbadja a kártyát. Ennyi értékeléssel megbíztam benne. Most újra fogom pasztázni.
Kérdés:
Megvárjam míg megjönnek a padok, akkor azzal együtt pasztázzam újra, vagy most pasztázzam újra, javit/nem javít rajta, hamar kiderül? 1 hét múlva tudnám paddal tesztelni. MX4 pasztám van itthon.[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz
BeneC5 #91523 üzenetére
Ezért kell először bench + furmark + GPUZ + hwinfo képet kérni tőle.
Aztán ha okés akkor elmenni érte és ott helyben is tesztelje le neked.
Én vittem már komplett gépet házhoz. Kipróbálta ott helyben mindenféle tesztekkel. OK adta a pénzt, ennyi. Legalább személyesen mentél el érte.
Én is csak személyesen üzleteltem. Nem küldtem semmit sehova.Miért nem ő pasztázta újra mielőtt eladta?
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
BeneC5
csendes tag
válasz
bobalazs #91504 üzenetére
Felhívtam tegnap az eladót, azt mondta pasztázzam/pasztáztassam újra, úgy jó lesz.
Nem, ezt elrontottam, hogy nem kértem tesztet. Bp-n vettem a kártyát Dunaföldvari lakosként. Azt mondta, ő vállal rá garanciát. Be se hívott a házba, kihozta a ház elé. 305 pozitív értékelése van. -
bobalazs
nagyúr
válasz
gejala #91521 üzenetére
Náluk nagy számban volt a hiba, de volt máshol is probléma, egy adott kondi elpukkanása miatt. MSInél is. Mélyebben írtak itt az okokrólmeg a gyártók is reagláltak.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
Grave_444 #91517 üzenetére
https://www.pcgamer.com/amazon-new-world-killing-rtx-3090-gpus/
Ez volt az egyik legnagyobb hír számomra akkoriban. A menüben égtek le. -
Grave_444
nagyúr
válasz
kolopele #91514 üzenetére
Csak annyit hozzátennék, ha egy adott játékban is tényleg 100%-on teker a kártya tudja ugyanannyira pörgetni, mint a Furmark.
(Például régebben megnéztem AC Originsben kiengedett FPS-el szinte 1 fok eltéréssel ugyanazt hozta hőmérsékletben és fogyasztásban is.) Hotspot is azonos volt. -
kolopele
nagyúr
-
UserX
addikt
válasz
KAMELOT #91505 üzenetére
Az én teóriám szerint, ha egy VGA kibír kb. 10 perc FurMark-ot, az még lehet jó pár évig!!!
Eladáskor mindig teszek fel ScreenShot-ot!!! Most downgradeltem kihasználatlanság miatt...Tesztelve azért a BFV-nél hiányzik az RT, de megértem azokat, akik a magasabb FPS miatt nem ragaszkodnak hozzá!!!Nem baj, tesztre jó volt, úgysem fogok játszani!
A vásárláskor ráírtam 'X' kollégára, hogy kérek egy képernyőfotót FurMark alatt. Azt a választ kaptam, hogy nincs kedve ezzel foglalkozni. Erre azt írtam, hogy a közelgő 'Farsangi Bálokon' dívik a zsákbamacska és a tombola...Így természetesen másik eladót választottam.
-
kolopele
nagyúr
válasz
BeneC5 #91500 üzenetére
Az a baj ezzel hogy hiába 90 fokos a GPU, a hot spot általában 15-20 fokkal szokott magasabb lenni, így a kártya legforróbb pontja máris eléri a 110 fokot. Úgy lenne a jó ha a hot spot lenne 90-95 fokon, a GPU meg 70 környékén maximális terhelés mellett. Mondjuk ha ez csak a kártyagyilkos Furmark esetén lenne még nem is volna nagy baj, de mint írtad játékok esetén is ugyanez tapasztalható. Próbáld meg az alulfeszelést, ha nem segít akkor egy újrapasztázást.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Politika
- Még mindig rengetek Socket AM4-es CPU-t ad el az AMD
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen videókártyát?
- Assetto Corsa
- Új típusú árháborút hirdet az EV-piacon a BYD
- Synology NAS
- Lightyear - befektetési app
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! POWERCOLOR RED DEVIL RX 6800XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Challenger OC RX 7800XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GAINWARD PHANTOM RTX 3080 10GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- PNY Quadro RTX A5000 24GB GDDR6 384bit
- ASUS GeForce RTX 5080 16GB ROG Astral OC (ROG-ASTRAL-RTX5080-O16G-GAMING) garanciális bontatlan
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest