- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Örömkönnyek és üres kezek a TriFold startjánál
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- iPhone topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Hát igen, elég kényelmetlen.
Én csak a módját írtam le, ha valakinek szüksége lenne rá, akkor így tudja megoldani. Eddig Telekom esetében nem volt rá ismert trükk, most már itt is van.Azoknak lehet még hasznosabb, akik tartósan külföldön tartózkodnak, így elméletben el tudják kerülni a tartós roaming használat miatti felárat.
-
-
válasz
zelikocc
üzenetére
Ok értem.
Magyarul:
1. Roaming telefonhálózatról tiltják az átroamingolást VoWifi-re.
2. Csak magyar IP-ről fogadják a VoWifi-t.Akkor valóban csak az a módszer marad amit írtál. Sőt nálam android 14-en csak az 5G tiltható, így csak 1 módszer marad. Haza vpn-ezni saját routerre és rossz szolgáltatót választani. Kösz.
-
válasz
Doky586
üzenetére
Országa válogatja, de a legtöbb országban fogsz találni ilyet.
Romániában például a Vodafone-ra nem enged fel, nem roaming partner, de viszont a Digi.Mobil már igen (ez új, eddig nem volt, a VoLTE roaming és az 5G is megy rajta Magyar Telekom SIM-mel)
De idén sok országban jártam és mindenhol találtam olyat ahova nem enged fel (általában végig szoktam próbálgatni, hogy melyikkel megy jobban).szerk:
“Egyszerűen semmi sim trükk nem kell csak vowifi legyen a tárcsázóban elsődlegesen szerintem.”A Telekom tiltja roamingban a VoWiFi-t, amint roaming hálózatra csatlakozol, nem fog működni, mert blokkolva van.
-
-
Ha valakit érdekel, találtam módot arra, hogy működjön a Telekomos VoWiFi külföldön. [kép]
Korábban már írtam, hogy működött, csak nem hitte el senki és én se nyomoztam, hogy hogyan, de most újra bele futottam és rájöttem, hogy hogyan.
Amire szükség van:
- Androidos telefon Telekom SIM-el (iPhone-on sajnos nem sikerült kiviteleznem)
- szokásos: egy másik eszköz ami magyar IP címmel ad internetet WiFi-n
(például egy másik telefon magyar SIM kártya internetével - Telekomos SIM internetjével nekem nem sikerült, de ONE-os netet megosztva igen - vagy például egy olyan router ami tud kliensként vagy site to site VPN kapcsolatot felépíteni és a rá csatlakozó eszköz számára biztosítani - (nekem például egy MikroTik router Romániában s2s VPN-en keresztül csatlakozik az otthoni mikrotikemhez és a Telekom ePDG IP címei statikusan át vannak routeolva, de ez már power user szint))Tennivaló: csatlakozz rá a nem Telekomos magyar IP-t biztosító WiFi-re és manuális hálózatválasztással válassz ki egy olyan szolgáltatót, amire nem enged felregisztrálni a SIM és hagyd azon. Amint a SIM elveszti a roaming térerőt és csak segélyhívásra vált, egyből előbukik a VoWiFi ikonja az állapotsávban.
Van mégegy mód, akinek Samsung készüléke van és működik rajta a Band Selection, ott ki kell választani egy olyan sávot, amin nincs szolgáltatás.
Csak simán repülő módban sajnos nem működik, viszont ha a fenti procedúra után (nem működő hálózat vagy sáv manuális kiválasztása) repülő módot kapcsolsz, akkor működik tovább a VoWiFi, egészen addig, amíg ismét fel nem regisztrál roaming hálózatra a SIM.
A lényeg, hogy ezzel a manuális hálózat/sáv választással ki lehet ütni a korlátozást. -
thomas77
senior tag
A Xiaomi/Redmi készülékek mindig is tudtak elképesztő ostoba hibákat produkálni. A kedvencem a telefonálás közben a zseblámpa funkció bekapcsolása. Így 100m-ről látszik, hogy milyen készüléked van.
A te telefonodnak lehet, hogy ez az (egyik) gyengéje. Ha fontos a kihangosítás, akkor lehet hogy más márkát kellene választanod. -
thora
tag
Sziasztok! Nekem is meg a feleségemnek is Redmi 13 telója van. Ha egymással beszélünk úgy hogy a 4g call aktív (gondolom ez a VOLTE) és kihangosítva, piszkosul gerjed a telefon, csipogó hangot ad, gyakorlatilag nem lehet így használni. Ha kikapcsolom a 4G hívást megszűnik a jelenség. Ez hardveres vagy szoftveres gond lehet? Előre is köszönöm a segítséget!
-
Sziasztok!
Ha valakinek VoLTE képes nyomógombos telefon kellene, akkor nekem van egy eladó, megtaláljátok a profilomon.
Időseknek hasznos lehet, WhatsApp hívásokat is tud kezelni, sőt Telekommal VoWiFi is működik. -
yanna
addikt
A zivataros időjárásnak mi köze a VoWifihez?
Konkrétan eldobta a telefon, holott a wifi kapcsolattal semmi gondja nem volt. -
ioles
csendes tag
elvileg van nekik, a ONE is tud valamit elvileg Volte roaming ügyben
https://www.one.hu/ugyintezes/hasznos/roaming
itt valami keresőre hivatkoznak:
A honlapunkon található roaming országkeresőben megtalálható, hogy aktuálisan mely partnerhálózatok biztosítják a VoLTE technológiát.
Csak nem tudom ez a kereső mi lehet. -
tomp
Topikgazda
-
4Grider
félisten
https://www.yettel.hu/volte-roaming
One-nak nincs, mert alig van VoLTE roaming partnere. -
4Grider
félisten
válasz
nobillgates
üzenetére
Ha VoLTE/VoWiFi témába írsz, akkor elsőként nem mobilnetre gondol az ember.
Mobilnethez kültéri router javasolt, ami ethernetét beltérben WiFi AP-vel vagy mesh rendszerrel osztjuk. -
4Grider
félisten
válasz
nobillgates
üzenetére
Legális nincs, mert senki nem továbbíthatja/erősítheti azt a frekvenciát, ami a szolgáltatónak van koncesszióba adva.
Rossz térerő esetén VoWiFi-t használunk telefonálásra (már ha van WiFi). -
nobillgates
tag
Lehet hogy nem ide tartozik, de létezik valami módszer 4G jelerősítésre mobiltelefon hoz?
-
Killing
addikt
válasz
zelikocc
üzenetére
Nem tűnt el. [Telekom VoLTE külföldi partnerek]
-
válasz
tibor23
üzenetére
A Telekomnak már valószínűleg a fél világon megy a VoLTE roaming, már annyira alap lett, hogy el is tűnt a weboldalukról az, ahol felsorolták a listát.
A Yettel szintén jól áll.
A One-nál én még nem láttam olyan országot (USA-n kívül), ahol menne...
Egyébként már a román Digi is eléggé halad a dologgal, az EU legtöbb országában már van legalább egy VoLTE roaming partnerük, például Magyarországon is mindkét roaming partnerükkel megy (Yettel és Telekom) és még az 5G is.
+érdekesség amit most vettem észre, hogy a Yettel listáján már rajta van a Digi Romania is, eszerint elviekben már lehet roamingolni rajta Yetteles kártyával.
-
tibor23
senior tag
Nem tudom volt-e téma, de Romániában is megy a volte roaming Telekom simmel. A hálózat (Orange?) egyébmént nagyon jó kint, kis falvakban is általános a B3 sáv, nagyobb helyen B7. Autópályán alig ment B3 alá.
-
4Grider
félisten
válasz
Grande Ale
üzenetére
Ha van VoLTE roaming, akkor hasonló a minőség, ha nincs, akkor a VoWiFi sokkal jobb. Itthon a VoLTE jellemzően jobb mint a VoWiFi, vagy hasonló.
-
Grande Ale
őstag
válasz
Doky586
üzenetére
Eddig nálam a mobilhálózat volt az elsődleges, akkor atallitom. Nyilván jobb minőségű a hívás egy stabil wifi hálózaton, mint a roaming hálózaton, jól gondolom?
Itthon mindegy, vagy itthon is jobb a wifi hivas?4Grider, csak magyar számok vannak hívva, bár az amúgy ingyenes amúgy is, olyan a csomag. Csak a hangminőség miatt lenne jobb gondolom.
-
4Grider
félisten
válasz
Grande Ale
üzenetére
Ha EU roamingot használsz és hívsz európai számokat is, akkor általában jóval drágább lesz a percdíj VoWiFi-n mint roaming közben (nemzetközi hívás VS. hálózaton kívüli hívás percdíja).
-
válasz
Grande Ale
üzenetére
Mindig érdemes a wifi hívást elsődlegesre tenni.
-
Grande Ale
őstag
Ha külföldön vagyok, akkor érdemes a wifi hívást elsődlegesre tenni, vagy nincs jelentősége?
-
Masato
tag
-
Én folyamatosan használom a Telekom VoWiFi-t itthon (gyenge térerő miatt automatikusan a WiFi hangra áll rá mindig) a fő számomon iPhone 14 Pro-val. Viszonylag sokat beszélek munkaügyben kimenő/bejövő minden...
Még sosem vettem észre problémát ezzel a párosítással.De egyébként egy picit konkretizálhatnád a hibát, mit jelent az, hogy egy csörgés után eldobódik? Csörög a telefon, majd elhallgat? Vagy a telefon nem is csörög, csak a hívott fél hallja, hogy csörget, majd megszakad?
Bónusz kérdés: azóta tapasztalja ezt, amióta iOS 26-ra frissített? Az új rendszerben még vannak bugok.
-
Masato
tag
Kíváncsiságból benéztem a topikba és látom, hogy vannak VoWiFi bajok a One-nal. Egyik ismerősömnek viszont Telekommal van olyan problémája, hogy a bejövő hívások nagyrésze egy csörgés után eldobódik, iPhone-on (13, asszem, legújabb iOS). A VoWiFi kvázi elengedhetetlen, mert atombunkerben dolgozik és szinte nulla térerő. Valaki találkozott ezzel?
Más: nézegettem Xiaomi 15T Pro-t, kvázi tetszik. Ezen működhet a VoWiFi vagy a Dimensity SoC-os telókat inkább hanyagoljam? Telekomos vagyok, de független készüléket vennék.
-
4Grider
félisten
válasz
balazs1022
üzenetére
A gyártó teszi be a fw-be a profilt. Frissíti még egyáltalán a gyártó ennek a modellnek a firmware-jét?
-
4Grider
félisten
válasz
balazs1022
üzenetére
A telekom VoLTE profil az utolsó kínai telefonban is benne van, a yettel és a one profil meg jobb esetben csak a mostani modellekben.
-
balazs1022
őstag
Sziasztok!
Én is problémába ütköztem. Oneplus 7T Pro-m van. Yettel-es SIM kártyával nincs VoLTE, és az IMS "nincs regisztrálva". Viszont masik telefonba rakva a Yetteles kártyát ,(Xioaomi) működik a VoLTE és regisztrált is. Viszont Telekom kártyával a Oneplus-on is jó a VoLTE. És híváskor sem csatlakozik le a 4g-ről.
Köszönöm ha valaki megosztja tapasztalatát!
-
válasz
zelikocc
üzenetére
Még a tegnap reggel kaptam egy SMS-t mindegyik telefonszámomra az alábbi szöveggel, de még a mai nap is ugyanaz a hiba tapasztalható. Újraindítás megvolt.
Nem tudom, hogy ez ehhez a hibához kapcsolódik-e.Tisztelt Ügyfelünk! Ügyfélprofiljàban hàlòzati frissìtés történt. Amennyiben problémàt tapasztal a mobilinternet-szolgàltatàs müködésében kérjük, indìtsa ùjra eszközét. Köszönjük megértését és türelmét! Üdvözlettel, One
-
csaszi75
senior tag
Sztem nincs külön vowifi kapcsoló, azt a tárcsázód beállításaiban keresd.. s ott tudod állítani, hogy volte vagy vowifi legyen a preferált. Nem jelzi ki neked a teló a vowifi ikont mert a volte a prefereáltad..
4G-n maradtál, akkor megy a volte/4G hang.. akkor mennie kell a vowifi-nek is tudtommal.. -
-
4Grider
félisten
Gondolom nincs rajta a készüléked ezen a listán, így nem tartalmazza a One VoWiFi profilt.
-
tlala
addikt
Kétkártyás telefonomban a Yettel kártyánál megjelenik a Vowifi kapcsoló, a One kártyánál nincs. (Fizikai kártyák.)
Vajon miért nem opció a One kártyámnál?
A kártya több éves, és flottában vagyok. Lehet ezek közül bármelyik a hiányzó Vowifi oka? Vagy be kell külön kapcsoltatni? -
válasz
helianthus
üzenetére
Ha hívás közben van 4G, akkor van VoLTE is?
Igen. Ez a lényege. 4G-n (LTE-n) megy a hívás. Voice over LTE.
-
yanna
addikt
válasz
helianthus
üzenetére
Olvastad a #8219 hszben mi van?
-
helianthus
csendes tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Ezt még nem néztem, de megtekintem. Ha hívás közben van 4G, akkor van VoLTE is?
-
dchard
veterán
válasz
helianthus
üzenetére
Ha a vowifi működik, akkor a volte is működik. A volte (IMS) előfeltétele a vowifi-nek. Maximum a készülék nem jelzi ki.
-
donjohnson
addikt
válasz
helianthus
üzenetére
hogy működik nálad a vowifi ha a vowifi-hez bekapcsolt volte kell?
most az a bajod hogy a térerő ikon mellett nem írja hogy volte? ez csak egy kijelzés, amit valamelyik szolgáltató kijelez, valamelyik nem.
ha indítasz egy hívást és hívás közben lte-en marad a telefon, akkor van volte-d. -
Kronk
őstag
válasz
helianthus
üzenetére
Sokat segítene, ha legalább egy mobil típust írnál, anélkül nehéz találgatni
-
helianthus
csendes tag
Tiszteletem mindenkinek! One (vodafone) előfizetésem van. Kb. 1 éve dolgozunk azon, hogy a VoLTE hívások működjenek a mobilomon. Az idáig megtörtént dolgok: SIM-csere, mobilcsere, 10db beszélgetés az ügyfélszolgálattal, és kb. 4x voltam személyesen valamelyik ügyfélszolgálati kirendeltségen. A válasz amiket kaptam az mindig az, hogy minden be van kapcsolva az előfizetésemen, és a hiba a készülékben van.
Amennyiben a mobiltelefonba teszek egy másik SIM-kártyát, másik szolgáltatótól, azonnal működik a VoLTE, minden gond nélkül. A VoWiFi szintén tökéletesen üzemel.
Volt esetleg valakinek hasonló gondja? -
-
thomas77
senior tag
-
-
Logikusnak tűnik amit írsz, igen.
Neki is álltam kipróbálni amit felvetettél, erre most már elromlott a kimenő hívásom is
. Szerencsére csak rövid időre.Többször újrapróbáltam, de akármilyen gyorsan próbálom meg hívni, mindig az lesz, hogy ezen a számon előfizető nem kapcsolható. Még akkor is, ha kb 1 másodperccel előbb kezdem el hívni, mint ahogy kinyomom a hívás indítást az érintett SIM-en.
Viszont ha úgy kezdem el hívni az érintett SIM-et, hogy nem nyomom ki rajta a csörgetést, akkor azt mondja azonnal, hogy foglalt a szám és meg is jön azonnal az SMS a nem fogadott hívásról.
-
dchard
veterán
válasz
zelikocc
üzenetére
"Miért is indulna, ha az IMS azt hiszi, hogy nem létezik a telefonszám? "
Ha kizárólag a bejövő hívásokkal van baj, az valóban inkább IMS problémának néz ki. De azért tegyük tisztába: ennek is lehet olyan oka, ami a telefonban lévő profilra vezethető vissza. Például rossz paraméterezés miatt elhal az IPsec és nem épül fel újra.
"("A hívott számon előfizető nem kapcsolható. Kérjük ellenőrizze a hívott számot!")"
Miközben ezt kapod bejövő hívásnál, a kimenő meg működik? Ugye a különbség az a kettő között, hogy amikor a telefon érzékeli a kimenő hívást, simán lehet hogy újra életre tudja kelteni az elhalt IPsec session-t, ami aztán a (kimneő) hívás befejezése után (rekey timer hiba miatt) elhal.
Annyit próbálj meg (amennyiben a kimenő hívások mindig működnek), hogy indíts egy kimenő hívást, várd meg amíg kicsöng, tedd le, és rögtön (2-3 másodperccel később), indíts egy bejövő hívást a problémás telefonra. Ha így megjön a bejövő hívás, akkor nagy valószínűséggel profil paraméterezési hiba van. Namost ha ez az összes Iphone-t érinti, az is lehet hogy user agent/IMEI range alapján kivétel listára rakják őket és más paraméterezéssel fogják megoldani, és nem az Apple fog profilt leküldeni. Ebben az esetben ez azért nem két perc, az IMS-t jelentősen át kell paraméterezni.
-
válasz
csaszi75
üzenetére
Kb 70-80-90 másodpercenként vannak NAT-keepalive packetek.
Ezen a képen 5 perc "üresjáratot" láthatsz, tehát nem történik hívás forgalmazás.A telefon nem szakad le a VoWiFi-ről. VoWiFi-n minden esetben működik a kimenő hívás, de a bejövő hívás soha. Teljesen független attól, hogy alvóban van a telefon, vagy nem.
Ne legyél előítéletes a szifonnal. Én mindkét oprendszert használom és szeretem. Egyiket jobban, mint a másikat, de ez már egyéni ízlés.
-
csaszi75
senior tag
válasz
thomas77
üzenetére
Általában csak otthon használod a vowifit?
Valami olyasmire gondolok, hogy az ikev2-nek milyen keep alive üzenetei lehetnek?
Mikor szakad le a teló a vowifi-ről? Ha elmegy alvóba? Nem tudsz valami olyasmit tesztelni, hogy ne kapcsolódjon ki a képernyő, s úgy mi történik?
Szerencsére nincs szifonom
így mondjuk tesztelni sem tudom. -
thomas77
senior tag
válasz
zelikocc
üzenetére
Az Apple semmit se fog csinálni.
A One-nál ráeresztenek a hibára egy full kezdő szakembert. Kb 2 perc alatt megtalálja, hogy mi van elcseszve. További pár perc alatt megtalálja a megoldást. Azt továbbítja jóváhagyásra. A jóváhagyás eltart pár napig, amíg mindenki a táplálékláncban megemészti és jóváhagyja, majd további pár perc alatt kijavítják a hibát. A következő éjszakai rendszerfrissítés után meg végre működni fog.Pont ugyanez volt a forgatókönyv, amikor a feltöltssel nem ment a VoWifi. Akkor is az Apple-re mutogatott a One, aztán megjavították a hibát maguk. Olyan déjà vu-m van...
-
thomas77
senior tag
válasz
csaszi75
üzenetére
Jól értelmezed. Ha én itt VoWifin telefonálok olyan, mintha Magyarországon lennék. Minden szempontból.
Hangminőség, hívásfelépülési idő, számlázás... Tényleg, mintha otthon lennék.
Csak ez az iPhone-os bug gyógyulna meg végre. Az előbb próbáltam hívni a feleségemet. 2x hívtam, egyszer se volt kapcsolható.
-
-
válasz
thomas77
üzenetére
Én úgy értelmezem, hogy szerintük a készülékeken levő One VoWiFi profilban van hiba és gondolom felvették a kapcsolatot az Apple-lel, hogy milyen paramétert tegyenek bele/változtassanak meg a One profiljára nézve és most erre kell várni, hogy majd egy szoftverfrissítéssel megérkezzen. - legalábbis a válasz alapján. Ami simán lehet egy random improvizált valami is, hogy időt nyerjenek maguknak.
Én úgy tudtam, hogy generikus profilt használnak iPhone-on, de nyilván ők tudják.
Az, hogy csak iPhone-on van hiba, az valóban ottani készülék VoWiFi profil hibára utalhat, de a tapasztalatok alapján nekem ebben vannak kétségeim.Hiszen hogy "romolhat el" egy profil mindenféle típusú és rendszerű iPhone-on egyszerre?
Ha a készülék profiljában van hiba, akkor hogy lehet az, hogy az adott készüléket híváskor maga az IMS (vagy nem tudom melyik rendszerelem - aki jobban ért hozzá és zavarja, az majd kijavít) mondja azt a rendszerüzenetet, hogy ez egy nem létező telefonszám, ami egy központi rendszerüzenet? Ugyanebben az időben semmilyen IP forgalmazás nem indul meg az ePDG (VoWiFi "szerver") felől a készülék irányába. Miért is indulna, ha az IMS azt hiszi, hogy nem létezik a telefonszám? - ráadásul ez miatt még SMS értesítés sem jön a nem fogadott hívásról - mintha totális fekete lyukba kerülne a telefon VoWiFi-n lógva és maga a létezése is megszűnne.
További érdekesség, hogy a másik irányba, tehát kimenő hívás mindenféle hiba nélkül működik. Kimenő hívás után rögtön hívva az érintett számot - ugyanúgy nem létező telefonszám.Nem értek a mobil core-hoz, sem az IMS-hez, de amennyi ismeretem van róluk, én nem gondolnám, hogy ez normális lenne, hogy nem létező telefonszámot kiáltanak a hívó félnek. ("A hívott számon előfizető nem kapcsolható. Kérjük ellenőrizze a hívott számot!")
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen nyomtatót vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- Autós topik
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen routert?
- CASIO órák kedvelők topicja!
- További aktív témák...
- HP ProDesk 600 G5 i3-9100 8GB 256GB 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10400 / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3963
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

. Szerencsére csak rövid időre.
tomp