- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
lefoglaltam ma a kocsit végül a nyaralásra. ellenálltam a grand cherokee kategóriának és maradt a rav4 or similar, kettőnknek elég lesz az is. prémium biztosítással két hétre 1100 eur. ez azért fájt kicsit, jobban tetszenek a bérlésárak a spanyol szigeteken.
-
barnam_
nagyúr
Szélvédő csere után mennyire biztonságos gumit cserélni másnap? Mármint gumiszervizben, ahol négy ponton emelik.
Semmi ilyet nem említettek, csak hogy ne mossak autót. -
KAMELOT
titán
-
tboldi
nagyúr
válasz
radi8tor #343314 üzenetére
Ez a Jazz-zel is megy, annyira béna a többi közlekedő.
Jut eszembe, ma ledudált egy szlovák rendszámú Golf, mert zokon vette, hogy megelőztem. Itt a trafi előtt lelassított 30-ra a külön sebeségkorlát nélküli úton (tehát a lakott területekre általánosan jellemző 50 az érvényes), aztán úgy is maradt, ezt még 83 nyamvadt pónival sem volt nehéz legyűrni...
-
-
tboldi
nagyúr
Utólag belegondolva jobb is, hogy nem padon lett mérve. Talán a kezdetleges CAN-busz, a Magneti Marelli vezérlő vagy az interfészük miatt, nemtom, de bruttó 1 óra volt egyenként minden kiolvasás és írás, macerás lett volna újra és újra feltenni a padra, mert nyilván várakozás közben csináltak más autókat is. De a végeredményért megérte.
-
tboldi
nagyúr
Élő diaggal kellene közlekedni vele, tippem szerint valami hasonló lehet, mint az Ypsilonunkkal és a nyomásszabályzó szelepével + vákuumcsövével. N75 szelepként vagy szolenoidként is ismert, ez mozgatja a turbó labdacsát és wastegate-jét/geometriáját.
A szenzor, amit cseréltek, gondolom csak az, ami a turbó után a szívósor nyomását monitorozza.
Mondjuk a Lancián egyik sem romlott el, egyszerűen csak lecsúszott a cső róla. Visszadugtam, húztam rá egy gyorskötözőt, és voilá, pontosan hozta a katalógusadatot.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Reggie0 #343301 üzenetére
Itt még az sem kellett (kocogtatni), elég volt megállni leállítani a motor és rögtön indítva újra életre kelt. Az mondjuk nem vt vicces mikor dombon felfelé szállt el és még a kamionok 90-es tempóját sem tudtuk tartani és ránk estek.
Mondjuk tartották 30 ezres olajcserét szóval kb semmin nem lepődnék meg amúgy a csapágyazás körül... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur #343299 üzenetére
Na merre lesz a séta? Az szép túra lesz, mi most kb 3700-at mentünk. Fogyit nem nézegettem de 200-nál 10-et írt a bc.
Tetszik az a korlátlan német autópályás dolog, ha itthon is lenne tuti kiíratnám Buiból a gyári Vmax limitet.
-
Reggie0
félisten
Ez inkabb megszorulasnak tunik. A felmelegedett turbo, ha nagyon lelassul, akkor egyszer csak megakad a csapagyazasa es ugymarad. Meg kell allni az autoval, kocogtatni a turbo hazat es utana van, hogy elindul. Egyik baratom A4 B7-ese ezt csinalta, mikozben mentunk ki nemetbe.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
radi8tor #343297 üzenetére
Pláne itthon és sok esetben a gyártóval sem veszik fel a kapcsolatot csak alkatrészeket cserélgetnek hátha megjavul alapon. Flottások is tudják, nem is engedték a turbó cserét, mert lehet nem az a gond és heroin áron van kb... Igazából meg kéne röntgenezni, hogy nem-e repedt vhol.
-
szabonagyur
félisten
Nekem korból kiindulva is szinte minimum van
ON: 1,5 hét és megyünk egy kisebb 4500 km karikára, kíváncsi leszek egy ennyire hosszú úton mennyit fog fogyasztani a Formentor.Scross tudom, hogy jól fogyaszt, itt +1L-t várok legalább.
#343298OPiiPO: kínai kollégák tudják még, nekik is van elmondások szerint.
-
válasz
szabonagyur #343293 üzenetére
Munkanap áthelyezést sose tudtam értelmesen megmagyarázni külföldi kollégáknak
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
radi8tor #343289 üzenetére
On is legyen: A hosszú úton többször előjött, hogy elszállt a turbó. Egyszerűen elment a nyomás, 90-100 is kihívás volt. Chc engine nem volt de egy restart megoldotta mindig a dolgot. Jellemzően akkor jött elő, amikor huzamosabb ideig mentünk lassabban és utána a feloldónál nekiiramodtál volna. Itthon elment a márkakerbe a kordé: hibakód nincs, ők nem tudták reprodukálni a hibát (képzelem mennyire próbálkoztak vele). Cseréltek egy nyomásszenzort. Természetesen nem oldotta meg a hibát. Jó mi?!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Mindig a kismeber szívja meg. Szabin spórolok én is, nem állok olyan jól sajnos és elején több elment mint terveztem előzetesen.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Ja németek is vagy dolgoztak 2-án vagy kivették szabinak. Én se nem vettem ki, se nem dolgoztam.
Na jó egy e-mailre válaszoltam. -
szabonagyur
félisten
Világ legnagyobb hülyesége ez a munkanap áthelyezés. És lesz még 2 az éven.
Ülhettem volna május 2-n nyugodtan HO-ban, erre szombaton mehetek be ha dolgozni akarok, mivel tudják itt a szombati HO-ban senki sem dolgozik.
De persze csak én szívok vele akinek kevés szabi van, akinek sok van kiveszi és kivette volna a május 2-t úgyis
-
-
6030D
addikt
válasz
ArthurShelby #343278 üzenetére
Ezt nem tudtam. Mi az árfolyam?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ArthurShelby #343277 üzenetére
Mostanában magam mosom, ahova eddig jártam kozmetikába lecserélődött a birgád és nem dolgoznak szépen, ellenben az árazásuk erősen követi az inflációt.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ArthurShelby #343278 üzenetére
A rossz meg ólmot.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur #343273 üzenetére
Az most így hirtelen nincs előttem de elég ötlettelen.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
szőröscica #343257 üzenetére
Jaja még este is vágtam a kocsik márkáját a lámpájuk formája alapján.
-
Emunem
őstag
válasz
Az én fiaim is ezt csinálják, elég sokat kitalálnak, de az ujjabaknál már nehezebb nekik is. A kicsi meg is jegyezte, hogy sok márka biztosan “testvérek”
Mondom, majdnem… Nekem is néha nehéz kitalálni , markán belül a szériákat, annyira el van mosva a határ.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Tegnap ültem egy BYD Atto-ban utasként. Hát pénzt nem adnék érte de vannak benne jópofa megoldások.
-
Ovis csoport sétál az előbb - a dokinál apóssal - kiabál az egyik messziről Tesla én nyertem.
Ott örömködtek a srácok, majd elmennek nézik egyik kiabál Model Y
majdnem eltalálta de mar folytatta de jó, mi van az elején.
Kis “szarosok” milyen korán kinyílik a csipájuk…
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
macilaci78 #343250 üzenetére
Jol tudod.
-
KAMELOT
titán
válasz
Micsurin #343244 üzenetére
Ezt úgy hívják, hogy gyilkossági kísérlet.
Jelentsétek a zsaruknak vagy valaki figyelje meg ki szórja ki oda.Emunem: Nagynyomású forró samponos víz. Ez tényleg nagynyomású, nem olyan mint a legtöbb helyen. Alig van nyomás, inkább simogatás. Azért járok kizárólag csak egy helyre évek óta.
Ha tényleg szépet akarsz akkor Roton K2 és víz 1:1
Szpréjezd rá a lemosott kocsira és a mikroszennyeződéseket szépen feloldja. Ilyen szivacsos mosás felesleges. Időded viszont viszi. -
Micsurin
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #343245 üzenetére
Az a szép a jogban, hogy az nem lenne bizonyítható ha csodával határos mód a kékek dolgoznának és még elő is állítanának valakit.
A szándék nem lenne bizonyítható, így kb rongálás és szándékos közúti veszélyeztetés süthető rá. De tudod én hajlanék az önbíráskodás részre már csak a többi helyi lakos helyében is.
-
HellGreg
őstag
Sziasztok, most kaptam az Alfától évfordulós levelet (augusztusban lesz), közel 2 éve vettem az autót (KIA Sportage 1.6 benzin), havi 18 ezernél indult a Casco. Tavaly felvitték 23 ezerre, most pedig 28 ezerre fogják. De mire föl??? Nem is volt most akkora infláció tudtommal, erre több mint 20% emelés megint... 15 éve mindenünk az Aegon-Alfánál van, Casco, Kgfb, 2 ház, 1 lakás, 2 nyugdij, minden, rengeteget fizetek nekik. Elmennek a p...-ba.
most lett elegem.
-
Micsurin
nagyúr
Visegrádon ÓVATOSAN:
Nagyon sok eset van, Péntekesti Cruising/Visegrádiak/Motoros csoportok mind tele vannak esettel... van akinek reggel van akinek most este.
Panoráma úton több szakaszon is jelezték de a legtöbb ide csoportosult:
Az ilyet addig kéne verni ameddig megtud mozdulni... -
Emunem
őstag
válasz
Blindmouse_ #343241 üzenetére
eskügyári, vagy mókolt?
-
Blindmouse_
aktív tag
válasz
Emunem #343236 üzenetére
Nincs megmosva.. csak amit láttál korábbi képet szétszedve, szóval ami kézben volt, két fő vízcső, meg amit azon a környéken elértem, letakarítottam kicsit... váltó tetejét, ilyeneket, de nem álltam neki locsogni mert szabadon volt a turbo, szóval fogkefe féktisztító, rongy.. ilyenek..
Szívemszerint kikapnám a motort, váltót, egy alapos takarításra, de tavalyelőtt fárasztó volt rendbetennem az alját hátul a kocsinak most örülök hogy egyben van..
Mimennyiannyi?
-
Emunem
őstag
válasz
Blindmouse_ #343226 üzenetére
nem
Köszönöm. Azt hiszem erre mondják azt, hogy aki kitartóan veri felebarátja ajtaját, az ráveri az ajtót...
Na ez már sminkes motortér, mert meg van mosva. Mennyi az annyi a motornál, esetleg györbe nem jössz?
-
tboldi
nagyúr
válasz
Micsurin #343221 üzenetére
Azok az én reflexeim, ő a jobb 1-en ült.
szerk.: Itt kissé túlreagáltam a fékezést, de a reflexeim szintén jól működtek, azt hiszem.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
Blindmouse_ #343223 üzenetére
Mert pl a tourge pro-t használom, de abban nem találok ilyen opciót. De nem azért mert a kocsi nem tudja, mert pl a szívó benzinnél is ki tudtam rakni a turbónyomás mérést annak ellenére hogy nem volt benne. Persze lehet az ecu se tudja, de ha igen akkor milyen app kellene hozzá?
-
tboldi
nagyúr
válasz
Micsurin #343219 üzenetére
Ma délelőtti felvétel anyám kommentárjaival.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
radi8tor #343216 üzenetére
Jah a büdös paraszt ki is fordult elénk a buszsávra... haver nem győzött satuzni féktávon belül. Azt neki áll a paraszt emberkedni, amint meg rájött, hogy höhö ezek ketten vannak beszált azt kb csikorgó kerekekkel elszaladt egy szó nélkül.
Komolyan mondom motorral bemenni a városba idén külön életveszély, annyira frusztrált és sietős mindenki...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
BigBlackDog #343217 üzenetére
Két buszmegálló között. Mostanában sokat gyalogolok a kerületben.
Szerk: Bogdánin túl volt a vége.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Volt egy kis dugó ma du. 5-kor a Flórián felüljáró környékén.
Addig se szedi áldozatait a traffi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
SpaceKombajn #343213 üzenetére
A Bimmer? Azt en is korbeszuktatnam.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
SpaceKombajn #343213 üzenetére
Igazad van
Nehezen megy a számolas, múltkor 5en voltunk -
SpaceKombajn
aktív tag
válasz
ArthurShelby #343204 üzenetére
Múltkor 4+1-en, tehát öten, jó én nem voltam sokat, mert mentem tovább.
A "zöldséget" jó volt látni, élőben még szebb (képeken már láttam), meg a zöld fekete kombináció is nagyon jó együtt, többiekkel pedig már találkoztam máskor, más helyen is.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
ArthurShelby #343210 üzenetére
Ha eltelik az a pár hét, akkor majd jelzem.
-
Corsa02
őstag
válasz
ArthurShelby #343210 üzenetére
Simán
-
ArthurShelby
addikt
válasz
BigBlackDog #343208 üzenetére
Ha lesz rá igény lehet róla szó (ergo jelezze, akinek lenne rá igénye
), de ezt egyelőre nem látom, így a tegnapi után.
A győri most lesz szombaton, oda is tervezek menni, ott lehet létszámbanelpielvernek minket bp-ieket -
Qru
MODERÁTOR
Ha vkit érdekel:
-
BigBlackDog
veterán
válasz
ArthurShelby #343204 üzenetére
Ha esetleg lesz majd még egy pár hét múlva, arra már biztosabban mondanék igent.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
radi8tor #343144 üzenetére
Sokan javasoltak sok helyszínt, de végül azért lett ide szervezve, mert erre mondták legtöbben, hogy jó. Az időpont is szavazáson dőlt el (pl a mai (szerdai) nap csak 4 szavazatot kapott a tegnapi 7-tel szemben). Azon filóztam, hogy esetleg a korábbi helyszín (nyári rezidencia) több embert vonzott volna.
De felőlem lehet óbudán/13.kerületben is, csak arra is 2-3 ember volt kb. -
barnam_
nagyúr
válasz
ArthurShelby #343205 üzenetére
Semmi gond
Nagyobb jelenlét esetén biztos lesz más is, aki később érkezne.
Én május 29-et javaslom, nekem az munkaszüneti nap -
ArthurShelby
addikt
válasz
focvis #343117 üzenetére
Sajnos csak 3man voltunk: 7-en jelezték, hogy jönnének, ebből macilacival 2en jelentünk meg, és coxer volt a meglepetésvendég (ő nem szavazott).
Tegnap nem írogattam a topikba, hogy akkor ma tali (sok munkám volt), lehet az segített volna a létszámon (a kitűzött hozzászólást elégnek éreztem), az aznapi visszajelzések/esetleges lemondások lehet jobban felszínen tartották volna a témát.
Múltkor a 4 fővel még pont jó volt (helyből kevésre készültem, plusz nekem elég jóra sikerült
), de a 3 már létszámban kevés (plusz itt szavazási fordulók után jutottunk erre az eredményre). Egyébként jó volt beszélgetni, coxer elég jól képben van teslával kapcsolatban, így sok érdekes dolgot is megtudtunk. Macilaci meg már kezdi megszokni, hogy én is kések, és ő lesz az első a bellozzoban
Így most Győrnek van lehetősége bizonyítani szombaton, lenyomhatják Bp-et
-
grizlisandor
veterán
válasz
grizlisandor #343113 üzenetére
Ráadás még 3000 fordulat felett elkezd üvölteni a motor, na kíváncsi vagyok mi fáradt meg.
Szokásos szerelő szerint sokminden, szerinte a flexi cső engedhetett el.Holnap ha minden jól megy, akkor a szerzőnél megemeljük a kocsit és okosabbak leszünk.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Eugene Roe #343194 üzenetére
Az elektromos szerintem tönkre fog menni ettől. A sima pedig nem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP ZBook Studio G8 OLED WorkStation - i9 11900H 32GB DDR4 2TB SSD RTX 3070 8GB Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest