Hirdetés
-
Mobilarena
Autós topik
-
BigBlackDog
veterán
(rögzített hozzászólás)
Akkor itt lehet szavazni a következő tali időpontjával kapcsolatban. Szavazás határideje jövő hét péntek (május 1.) éjfél. Névnek egy PH!-s nicknév mehet!

Javasolt helyszín a nyári rezidencia, rossz idő, vagy eső esetén pedig a Savoya Park, Möbelix alatti parkolója.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hobizoli
nagyúr
válasz
focvis
üzenetére
mondjuk vmi gyorsabb vasut lenne epkezlab csatlakozasokkol talan tobben hasznalnak
csak amig TGV-nel 20 eve 300km palya epult meg 3 ev alatt meg 300-320km/h-l hasznaljak, es nincs szintbeli keresztezese semmivel, mindenhol feluljarot vagy hidat epitenek neki
meg olyan minosegu, hogy 574km/h-l szaladtak rajta egy tesztet is
itt a déli körvasút ~7km-s szakaszaval keccsölgetnek el mar ennyit eppen, es csak 120-s palya lesz -
szabonagyur
félisten
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Leírta, hogy a vasúthoz képest jobb a helyzet és ez igaz.
Pont valamelyik nap mondták ismerősök, hogy egy Nyíregyháza-Bp 3-3,5 óra vonattal (IC). És mellé általában nincs klíma, nem az a vonat megy amit kiírnak, és közel sem IC kocsi a minőség.
Mondom mi van?? És tényleg...
Anno sokat jártam Nyíregyháza-Miskolc vonalon, valami 50 perc menetidő volt (IC), majd megnőtt 1 órára, most 1 óra 10 perc. Ez azért nem gyenge romlás úgy, hogy 2 megálló van az egészen.
-
válasz
Steve_Brown
üzenetére
véleményem szerint az utak alacsonyabb százaléka szar a vasút állapotához képest, ott MINDEN szar. autóútból legalább van M4 meg M6
-
válasz
tasiadam
üzenetére
Emlékszem milyen volt ~20 éve a 2x2 sáv, vasárnap rendre beállt Velencétől Bp-ig, ezt megoldotta a "felfelé" 3 sáv. Most pénteken megy az araszolás Budaörstől Fehérvárig.
#369649 szebe: Pénteken a Balaton irányába haladókon kevésbé segít, az M0-ról viszont elvezeti majd a forgalom egy részét. Nyilván aki Fehérváron lakik, annak ez kevésbé releváns.
-
ncc1701
veterán
válasz
tasiadam
üzenetére
Ez így ebben a formában nem teljesen igaz. Közlekedési mérnökök adott forgalomra méretezik az utakat, a nullás is dupla sűrű, mint amire tervezve van, ezért van sok baleset. Nameg azért, mert hülyék az emberek, és nem tudnak egymás után menni, plusz sok az önző egoista barom.
-
tasiadam
veterán
válasz
Chereiose
üzenetére
Anyámékhoz behúzták az amperes sínpárt, mert hát BMW. Jelzem, nincs elektromos vasúti közlekedés, és Lézerúr azt mondta, azért kell, mert akkor a BMW-hez hamarabb eljutnak vonattal. Erre a BMW fix buszt küld a városba a munkásokért

No, én elindulok innen autóval, nemtom, legyen a BMW: Ha megeröltetem magam, akkor a támogatással együtt megúszom kb a vonatjegy árából az utat oda vissza, és 2 óra alatt ott vagyok.
Vonattal ez opcionálisan 3 és fél órától kezdve az 5-ig terjed.
A vasútnak keményen kompetetívnak kéne lennie a belföldi utazás terén. BP aglomerációban ezt rohadt jól működik, de sehol máshol nem az országban, pedig ha ajtótól ajtóig elvinne a MÁV, akkor simán mennék haza vonattal is.
60km megtétele pest megyén belül nekem 2 óra, ha tömegközzel megyek. 4 órát vernék el az életemből, amikor ez oda vissza másfél óra a BMW-vel.
(
BMW-hez, mint gyár
És BMW-vel, mint autóka
) -
tasiadam
veterán
válasz
tototos
üzenetére
Imént néztem a Bajcsy-s terveikről a videót, hogy pesti fonódó villamost hogy tervezik megcsinálni.
A bajcsy-n most 2x3 sáv van + parkoló sáv + bitches. Ebből 1-1 sáv buszsáv.
Szóval van 2-2 tényleges közlekedésre való sáv.
Eddig irányonként 2.
Minden nyáron x időre lezárják az alsó rakpartot.
Opcionálisan ez irányonként 3.
A kiskörúton a 2x2 sávból 2x1 használható, és ez is lesz a terv a továbbiakban is
Irányonként 4.
Szóval, az összesen 8 sáv. Ami inkább 6.
Elvesznek 1 sávot a bajcsyn, amit egyébként is leszűkítettek a végén már.
Összesen lesz ott a buszokkal együtt 2 sáv, ahol autó elmehet.
Értem én, hogy sokkalta jobb lenne a kevés autó, de amíg mindenki is céges autót kap a pozíciója mellé, addig több és több autó is lesz, amit meg ezek a choke pointok méginkább a dugó fele fognak terelni. -
Chereiose
addikt
válasz
Steve_Brown
üzenetére
Majd leállítja a pálya fejlesztéseket is gondolom. Nyilván a MÁV-ot sem ártana rendbe rakni, de attól még kevesebb autó nem lesz az biztos.
-
tototos
addikt
Megvan az új közlekedési miniszter. Autós közlekedés kevésbé lesz kiemelt ezentúl a véleményem szerint.
-
tboldi
nagyúr
Kértem új regisztrációs matricát az Alfára, mert még hülyébben fog kinézni, ha felragasztom az NKH-sat, amit a minap linkeltem. Ferde és messze is van a saroktól.
#firstworldproblems
-
ncc1701
veterán
Nem a szívósor, mert arra eleve azt mondanám, h legyen gyári új. Insignián nem véletlen fél milla egy ilyen diós tisztítás, iszonyat sokat kell csavarozni, szerelő haverral már néztük, abban maradtunk, h majd ha muszáj lesz. Szóval egy rakat csatlakozó, műanyag szenzor, alkatrész van, amit nem hiszem, h nem törik. Illetve tudom, mert a teremben van egy srác, aki autókkal foglalkozik, szerelőnek tanul, de nem szerel. Az a hivatásos szerelő haverjával ketten, műhelyben nekiálltak szívósor cserének (vízhűtéses cucc, neki engedte a vizet), valami 10 óra lett a vége munkaidőben, 2 embernek. És sorolta utána, h miket kellett megrendelni, mert nem jött szépen szét.
-
ncc1701
veterán
Pedig de szép lenne. Attól fosok, h tizen éves autó, q sok hőt termel a motor, eleve a szívósor is műanyag, de a környező műanyag dolgok is szétszedésnél ilyenkor már törik, mint a ropi. Szilikonnal fújkodás szétszedés elött/közben segít, de senki nem ilyen alapos. Na, de ezzel még nem is lenne baj, ha a szerelő ilyenkor megvenné a gyárit, és cserélné, de általában nekiállnak kreatívan kókányolni.

-
válasz
Steve_Brown
üzenetére
Akkor gondolom, ennyi meló után már nem teddy hengerrel tervezed a fényezést.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Nem hegyezte ki nagyon de nem is baj. Amit kolleganak irt a dizel Mercihez az kicsit tul optimista vt. Ez tok oke.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Steve_Brown
üzenetére
Ez gatyaba lesz razva legalabb rendesen.
-
Steve_Brown
senior tag
válasz
szebe
üzenetére
Hát van némi hasonlóság nem kérdés

Főleg ha látnátok mennyit kellett kalapálni.
Mikor szembejött velem a harmadik ilyen gittelés akkor jöttem rá, hogy ez nem 2 perc lesz.
Főleg ha az ember ki akar mindent nyomkodni, kalapálni, hogy azért ne kelljen rá mindenhol 3 kiló gitt.
Így is lesznek pontok ahol sokak ingerküszöbének vastag lesz a gitt. De 25 éves kocsi, nincs mit tenni. Én annak örülök, hogy nem volt sehol vágva, vagy különösebben rángatva a kasztni. Az, hogy egy sárvédőíven 2 mili gitt lesz... Pont nem érdekel.szerk.: Mármint persze van mit tenni, be lehet tolni a bontóba de TBH: nem ez a cél.
-
tasiadam
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
E46 passat szigoruan a B5.5 passat
-
szebe
addikt
válasz
Steve_Brown
üzenetére
Az a reklám jut róla valamiért eszembe, ahol az indiai csóka elefánttal formázza a helyi vasat 206 formára [link]
-
Steve_Brown
senior tag
válasz
Steve_Brown
üzenetére
Kicsi helyzetjelentés.
Annyira nem állunk rosszul. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
OPiiPO
üzenetére
Ezek a D5-ök 500-600-700 ezer km különös megbontás nélkül elmennek.
Miért én vállaljam a felelősséget, ha nem biztos a végkimenetel?
Miért nem hívott fel, hogy figyelj, 30 percig vertük ki a pneumatikus kiszedővel a porlasztókat, lehet, hogy valami gebasz lesz, vállalod?
Nem erre volna a felelősségbiztosítás, ha valamit nem tudnak garantálni egy kiszedő módszerrel, akkor azt fedezi?Ha valóban a pneumatikus verte szét, akkor az szerintem egyértelműen szerelői hiba, mert nem ezt a módszert kellett volna választani a kiszedésre. Főleg, ha ennyire egyértelmű, hogy lehet katasztrófa is a kimenet.
Mert most jelenleg az.
Az sem biztos, hogy a hajtókar túlélte.Egy 70 éves járókeretes papit sem küldünk el Spartanra, mert lehet, hogy meghal.
Az én jóhiszeműségem, hogy nem lesz gond nem hiszem, hogy mentség számukra, amiért elvállalnak valamit.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
KAMELOT
üzenetére
És valószínűleg még 10 évig ugyanígy semmi baja nem lett volna.
Akkor?
Az sem járja, hogy a szerviz javaslatára legyen dióhéjas tisztítás, aztán visszaadnak egy GTK autót, aminek semmi baja nem volt előtte.Persze, lehet itt hivatkozni arra, hogy elöregedett blokk meg hengerfej, ami normál körülmények között hibátlan, de ez egy megbontás után lett ilyen, nem pacsira.
-
KAMELOT
titán
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Ez sajnos ilyen szerencsétlen helyzet.
Haverom blokkja is egy nagy szerviz után repedt meg.
3.0 V6 benzin 22 éves.
Itt nem a szerviz volt a gond, hanem hogy elöregedett.
19 éves blokk. Vannak ettől fiatalabb motorok megrepedve.Tsebacsi: Semmivel csak írtam, hogy van ilyen opció is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- Kompakt méretű Jura Ena micro 90 One Touch beépített cappuccino fejjel
- Nuki Smart Lock Pro 4 garanciás, dobozos, hibátlan
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- RITKASÁG! Avexir Raiden DDR4 4GB/8GB ramok
- AKCIÓ! KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB DDR5 RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3565
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4347
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Annyira nem állunk rosszul.