Hirdetés
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- OnePlus 15 - van plusz energia
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena
Autós topik
-
BigBlackDog
veterán
(rögzített hozzászólás)
Akkor itt lehet szavazni a következő tali időpontjával kapcsolatban. Szavazás határideje jövő hét péntek (május 1.) éjfél. Névnek egy PH!-s nicknév mehet!

Javasolt helyszín a nyári rezidencia, rossz idő, vagy eső esetén pedig a Savoya Park, Möbelix alatti parkolója.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chereiose
addikt
válasz
Steve_Brown
üzenetére
Majd leállítja a pálya fejlesztéseket is gondolom. Nyilván a MÁV-ot sem ártana rendbe rakni, de attól még kevesebb autó nem lesz az biztos.
-
tototos
addikt
Megvan az új közlekedési miniszter. Autós közlekedés kevésbé lesz kiemelt ezentúl a véleményem szerint.
-
tboldi
nagyúr
Kértem új regisztrációs matricát az Alfára, mert még hülyébben fog kinézni, ha felragasztom az NKH-sat, amit a minap linkeltem. Ferde és messze is van a saroktól.
#firstworldproblems
-
ncc1701
veterán
Nem a szívósor, mert arra eleve azt mondanám, h legyen gyári új. Insignián nem véletlen fél milla egy ilyen diós tisztítás, iszonyat sokat kell csavarozni, szerelő haverral már néztük, abban maradtunk, h majd ha muszáj lesz. Szóval egy rakat csatlakozó, műanyag szenzor, alkatrész van, amit nem hiszem, h nem törik. Illetve tudom, mert a teremben van egy srác, aki autókkal foglalkozik, szerelőnek tanul, de nem szerel. Az a hivatásos szerelő haverjával ketten, műhelyben nekiálltak szívósor cserének (vízhűtéses cucc, neki engedte a vizet), valami 10 óra lett a vége munkaidőben, 2 embernek. És sorolta utána, h miket kellett megrendelni, mert nem jött szépen szét.
-
ncc1701
veterán
Pedig de szép lenne. Attól fosok, h tizen éves autó, q sok hőt termel a motor, eleve a szívósor is műanyag, de a környező műanyag dolgok is szétszedésnél ilyenkor már törik, mint a ropi. Szilikonnal fújkodás szétszedés elött/közben segít, de senki nem ilyen alapos. Na, de ezzel még nem is lenne baj, ha a szerelő ilyenkor megvenné a gyárit, és cserélné, de általában nekiállnak kreatívan kókányolni.

-
válasz
Steve_Brown
üzenetére
Akkor gondolom, ennyi meló után már nem teddy hengerrel tervezed a fényezést.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Nem hegyezte ki nagyon de nem is baj. Amit kolleganak irt a dizel Mercihez az kicsit tul optimista vt. Ez tok oke.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Steve_Brown
üzenetére
Ez gatyaba lesz razva legalabb rendesen.
-
Steve_Brown
senior tag
válasz
szebe
üzenetére
Hát van némi hasonlóság nem kérdés

Főleg ha látnátok mennyit kellett kalapálni.
Mikor szembejött velem a harmadik ilyen gittelés akkor jöttem rá, hogy ez nem 2 perc lesz.
Főleg ha az ember ki akar mindent nyomkodni, kalapálni, hogy azért ne kelljen rá mindenhol 3 kiló gitt.
Így is lesznek pontok ahol sokak ingerküszöbének vastag lesz a gitt. De 25 éves kocsi, nincs mit tenni. Én annak örülök, hogy nem volt sehol vágva, vagy különösebben rángatva a kasztni. Az, hogy egy sárvédőíven 2 mili gitt lesz... Pont nem érdekel.szerk.: Mármint persze van mit tenni, be lehet tolni a bontóba de TBH: nem ez a cél.
-
tasiadam
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
E46 passat szigoruan a B5.5 passat
-
szebe
addikt
válasz
Steve_Brown
üzenetére
Az a reklám jut róla valamiért eszembe, ahol az indiai csóka elefánttal formázza a helyi vasat 206 formára [link]
-
Steve_Brown
senior tag
válasz
Steve_Brown
üzenetére
Kicsi helyzetjelentés.
Annyira nem állunk rosszul. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
OPiiPO
üzenetére
Ezek a D5-ök 500-600-700 ezer km különös megbontás nélkül elmennek.
Miért én vállaljam a felelősséget, ha nem biztos a végkimenetel?
Miért nem hívott fel, hogy figyelj, 30 percig vertük ki a pneumatikus kiszedővel a porlasztókat, lehet, hogy valami gebasz lesz, vállalod?
Nem erre volna a felelősségbiztosítás, ha valamit nem tudnak garantálni egy kiszedő módszerrel, akkor azt fedezi?Ha valóban a pneumatikus verte szét, akkor az szerintem egyértelműen szerelői hiba, mert nem ezt a módszert kellett volna választani a kiszedésre. Főleg, ha ennyire egyértelmű, hogy lehet katasztrófa is a kimenet.
Mert most jelenleg az.
Az sem biztos, hogy a hajtókar túlélte.Egy 70 éves járókeretes papit sem küldünk el Spartanra, mert lehet, hogy meghal.
Az én jóhiszeműségem, hogy nem lesz gond nem hiszem, hogy mentség számukra, amiért elvállalnak valamit.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
KAMELOT
üzenetére
És valószínűleg még 10 évig ugyanígy semmi baja nem lett volna.
Akkor?
Az sem járja, hogy a szerviz javaslatára legyen dióhéjas tisztítás, aztán visszaadnak egy GTK autót, aminek semmi baja nem volt előtte.Persze, lehet itt hivatkozni arra, hogy elöregedett blokk meg hengerfej, ami normál körülmények között hibátlan, de ez egy megbontás után lett ilyen, nem pacsira.
-
KAMELOT
titán
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Ez sajnos ilyen szerencsétlen helyzet.
Haverom blokkja is egy nagy szerviz után repedt meg.
3.0 V6 benzin 22 éves.
Itt nem a szerviz volt a gond, hanem hogy elöregedett.
19 éves blokk. Vannak ettől fiatalabb motorok megrepedve.Tsebacsi: Semmivel csak írtam, hogy van ilyen opció is.
-
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Nem maxolta ki, a tartósságra ment, lényeg, hogy érzed a javulást.
(Modern TSI-knél előfordul gyárilag 1100°C feletti kipufogógázhőmérséklet.)
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
EGR onnan gondolom, hogy abba is belemegy a víz, és elvileg az az 5-ös hengerre megy rá először és onnan osztja tovább. De mivel ugye csak az 5-ös hengerben van víz a dugattyú tetején, így kétséges.
A rázkódás, ütéstől az is átszakadhatott..
De nekem gyanúsabb, hogy a porlasztó kiszerelés miatt onnan megy be.
Azért is bosszantó, mert lábon vittem az autót, majdnem 1 órát ment előtte. Nem volt vízfogyasztás, ők a műhelybe beálltak, az is idő, elismerték, hogy majdnem max jelzésnél volt a víz, tehát nem fogyott belőle. Nyilván egy alapból ennyire hengerfejes autóval eljutni sem lehetett volna a szervizig, vagy akár a kinti parkolóból, amíg beállnak az állásra is több, mint 15 másodperc átjutni.
Erre szétszerelés és összerakás után 15 másodperc után eltűnik a víz.
-
MasterMark
titán
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Hát először derüljön ki pontosan mi a gond. Ha egyenesen adódik abból amit csináltak akkor adja magát.
Ha nem, akkor meg jó bonyolult lehet a dolog. Ugye kinek kell bizonyítani, hogy előtte jó/rossz volt.
szerk.: Az EGR egyébként hogy jön a képbe, azt miért említetted?
Azt tudom, hogy az is lehet vizes hűtésű, esetleg az is benne van hogy onnan jött a víz a hengerbe? -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
Ja, igen. A hengerfejre gondoltam a "blokk" alatt. Vagy ugye a porlasztófészeknél.
De most akkor ez eléggé sakk-matt helyzet, hogy ki a hibás vagy milyen szinten hibás.
-
Atomgeszi
nagyúr
Szeretnék tanácsot kérni.
Az alany egy 19 éves XC90 D5 motor, ~340 ezer km-rel.Szívósor dióhéjas tisztításra lett elvíve.
A tisztítás olyan jól sikerült, hogy az indítás után 15 másodperccel eltűnt egy szörcsögő hanggal a hűtővíz tartályból a hűtővíz, amit szépen vissza is fröcsögött közben a tartályba.
Megbontás után látszik, hogy az 5-ös hengerben (és előzőleg telefonon az 1-es hengert is említették - élőben már nem) hűtővíz van.A szerviz szétteszi a karját, hogy a szívósor tisztítása nem járt a víz megbontásával.
Ugyanakkor egy "kétes előéletű"(értsd, én nem tudok róla, hogy bármikor is lett volna az élete során az autónak szívósor tisztítása) autón az EGR hűtő tisztítása nem szerepelt a tervek között , viszont a porlasztók be voltak rohadva, amit pneumatikus ütőgéppel szedték ki.
Most arra vár az autó, hogy tovább bontsák a motort, hogy mi okozhatta.
A szerviz látszólag úgy áll a történethez, hogyha hibáztak, elismerik a hibát és elindítják a felelősségbiztosítást, de nekem valahol legbelül nem ez érződik, hanem arra akarják kihegyezni a történetet, hogy szerencsétlen véletlen egybeesés...
(ezt arra alapozom, hogy sok történetet kaptam, ahol olyan autókat soroltak el, amik amúgy is elromlottak volna és pont náluk)Egy olyan autón, ami soha nem ette a vizet, sem az olajat.
Nekem viszont van egy elméletem, mert azt mondták, hogy percekig tartott kiszerelni a porlasztókat, hogy akkor azzal az ütőgéppel adták meg a kegyelemdöfést és repedhetett meg vagy a porlasztófészek, vagy valahol máshol a blokk, ami miatt befolyik a víz.
Beindították az autót, hideg volt a blokk, ahogy ugye elkezdett melegedni az égéstér, akkor nyílhatott ki a blokk valahol, és folyt be a víz.
Egyelőre most hengerfej leszerelésre vár az autó, én meg sík ideg vagyok, hogy egy működő autóból gyakorlatilag lehet, hogy motorcsere lesz, ami megint nem őket fogja terhelni, hanem engem.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Eugene Roe
üzenetére
valszeg a turbo sem eleg nagy hozza legszallitasban, ugyhogy az is limital, azert is lesz EMAP-s meg no meg miatta az EGT is
ha van egy "180" loeros turbo, az minden motornal max 180 loerot tud
a 1.2-n is meg a 2.0-n is
csak a 2.0-n elobb éled fel a nagyobb kipuffgazmennyiseg miatt, es kisebb toltonyomassal tudja a 180 loerot, merg a motor ú.n. "légnyelése" is nagyobb
ezt ugy kell erteni, hogy a 180 loerohoz ennyi kobmeter levego kell ataramoljon az egesteren*, es az 1.2 liternel ez ennyi toltonyomassal erheto el, a 2.0-nal meg annyival, a turbonal meg adott mennyi a max legszallitasa
* uzemanyagot meg barmennyit lehet adni, mert injektorbol lehet venni 10cc/min lepcsokben 150cc/min-tol 500cc/min-g eleg sok felet
akar annyira meg lehet etetni a motort, hogy be sem gyullad a keverek a szikrara, meg jobban fustol, mint egy rendes TDI
az oldchool szivocso befecsis motoroknal ECU is mindig a levego fizikai parametereit meri, hogy mennyi a szivocso nyomasa, es a tolto levego homerseklete, hogy ahhoz kepest mennyi uzemanyagot kell adnia a target lambda-hoz
a lambdaszonda mar csak egy visszacsatolas errol, hogy helyesen szamolt-e es kell-e korrigalni -
tboldi
nagyúr
válasz
Eugene Roe
üzenetére
A többiek megválaszolták.

A tiéd inkább alul erősebb, nem nagyon érdemes a revlimitig elforgatni. -
hobizoli
nagyúr
válasz
Eugene Roe
üzenetére
3-tol 6-ig megy
-
krono.
tag
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Későn jön meg az ereje.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Eugene Roe
üzenetére
👍
Nem egy délutános motor, az biztos.

-
Eugene Roe
őstag
válasz
hobizoli
üzenetére
Igen, bár nekem ez kellett
pontosabban, többre nem volt ambícióm. A cél az volt, hogy rendesen tudjak előzni 2 utassal is főúton, illetve legyen "harapósabb" egy kulturált Pilis karikán. A közeljövőben váltja majd egy gyárilag 300Le 2.0 benzines 1,5-2 év múlva, ez csak átmeneti megoldás.Azért sincs extra Le, mert az illető szerint már leszabájzott a kipufogó oldali hőfok miatt, és bár VAG-on rendre elengedi 850 fokig, és nem szokott baja lenni, itt inkább hagyta a gyári 800 fokot, nehogy a katalizátornál gond legyen, mert nincs hosszútávú, ez irányú tapasztalata a kisebb benzines Mercedes motorokon. Legalábbis erre emlékszem az elhangzottakból
de sose pályázok, és direkt néztem az elmúlt hónapokban, hogy elvétve megyek 5500rpm felé is, akkor is csak pár pillanatra.Ja igen, természetesen 100-as benzinnel, remélem nem megy majd 720 ft felé, aztán majd kiderül
évi 8k km-es futásnál nekem még belefér.#tasiadam: Ha a fentiekben nincs benne a válasz, akkor nem tudom, ezért is nem magamnak csináltam

Mini extra infó, hogy alapból +15Nm-t és -2Le-t tudott a gyárihoz képest.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
tasiadam
üzenetére
ez lent jobban megy, felul meg ugyanaz kb
elogyujtas meg a uzemanyag alul jobban van adva neki
--------
anno a PGT-t buzeraltuk standalone MS2-vel valos idoben, 3000 rpm korul 10 fok elogyula helyett 11 fok-t beallitva mar annyitol is erezhetoen jobban harapott az auto egy gazadasra es morgosabb lett a hangja is
az uzemanyag mar "jo" volt neki a WBO2 alapjan nezve -
tasiadam
veterán
válasz
Eugene Roe
üzenetére
hogy lehet kihozni 1 csigából azt, hogy lent kevésbé megy, de fent jobban? _Nem ugyan onnan kéne megindulnia?
-
Eugene Roe
őstag
Mai eredmények, elégedett vagyok
Pilisben ki is próbáltam.
-
Fater akar uj kocsit.
-
Qru
MODERÁTOR
Tegnap útközben találkoztam egy Audi 80-as kupéval. Hogy az de szépen öregedett meg! Sajnos nem akart tempót menni, így leléptem. Pedig azért elnézegettem volna még...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
macilaci78
üzenetére
Sima.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
Lehet, hogy csak ingyen osztották pl. nyereményjátékon.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
gergo5991
őstag
DR autómárkával találkozott már valaki?
2-3 hete hazajövet egy ilyen szálguldozott, még az AI sem ismerte fel képről, aztán nagy nehezen rátaláltam, konkrétan egy DR 6 autó volt. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
macilaci78
üzenetére
Az nem túl combos valóban... B125? Vagy nincs igény nagyobb power-re?
-
macilaci78
nagyúr
A kis 50-essel nem is vigéckedtem. Azért a nagyrobogó már jóval rugalmasabb.
Villanyos meg nem konzekvens. Van, amikor köztük szlalomozok, mert a Hungárián 40-50-nel csorognak a következő lámpához, aminek persze megvan az az értelme, hogy így nem kell állóra fékezni, mire az ott állók megindulnak. Csak én meg előre tudok csorogni, amíg vált a lámpa.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
macilaci78
üzenetére
Mert lassan indulsz?
Saint vt a menő amikor egyszer kiszállt a pirosnál és közölte a motorossal, hogy a villany verdával padlógázzal fog indul ha zöldre vált a lámpa. Érdekes egyből átsorolt a külsőbe a motoros. 
-
rbalint88
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Mert benned van elni akaras, de sok olyan motoros van, aki az 50-es tablanal eleve 60-nal halado forgalomra raeloz a sorok kozott 80-nal, meg amikor a forgalom lelassit 20-ra, o tolja ugyanugy az 50-60-80-at. Csak abban remenykedem, hogy donornak meg jok lesznek es nem csak a ruha tartja egyben.
-
macilaci78
nagyúr
Akkor nem örülnél nekem.
Tükörhöz még nem értem, de 100 centin már elférek kényelmesen. Azt tapasztalom inkább, hogy az autósból több az óvatlan, figyelmetlen, akik kóvályognak a sávon belül, esetenként a sávon átlógva.Micsurin: Ha 40-nel lehet haladni, nekem már bőven jó a soban. Sorok közt nem akarok nagy sebességkülönbséget, mert gyorsan meglehet a baj, nincs időm reagálni.
Legnagyobb félelmem, hogy egy álló autó ajtaja nyílik előttem...
Lámpás gyalogátkelőhelyen akkor is lassan megyek az álló autók közt, ha nekem van szabad jelzés és ellátok a személyautók felett. Bármikor jöhet egy gyerek. Megálló környékén szintén lassan kerülöm a buszt. -
macilaci78
nagyúr
válasz
6030D
üzenetére
Abból a szempontból mindegy, hogy nekünk kell kijavítani. Be kell rendesen csomagolni.
Amúgy az a tapasztalatom, hogy egy költöztető brigád kevesebb hibát ejt a logisztika során, mint az asztalos és a segédmunkás.
Volt olyan, hogy 7. emeletre kellett felvinni akkora elemeket, amik nem fértek be a liftbe. Hiába mondtam, hogy a tervezésnél vegyék figyelembe a lift méretét. Nekünk szó szerint derogált a logisztika, a költöztető meg rendes díjba megcsinálta. Kapott pár tábla OSB-t, amit a burkolatvédelemre kértem letenni, arra pakoljanak, alaprajzon bejelöltem, hova pakoljanak. Szépen, rendben volt minden.A kanapét, ágyat, más kisebb-nagyobb bútort a bolt által szervezett fuvaros vitt ki, 37 sérülést mentünk javítani a parkettán pasztázással, fehér falak itt-ott leverve, szóval költözés előtt még kinézett egy tisztasági festés.
-
KAMELOT
titán
válasz
macilaci78
üzenetére
Ez jó
Micsurin: Sajnos a kormány innen is ellopta a pénzt azért nincs rendőr. Motoros rendőrök azért jók lennének ide!!!
-
Qru
MODERÁTOR
A Mol szerint csütörtökön érkeznek meg Magyarországra az első kőolajszállítmányok az újraindított Barátság vezetéken - [link]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Micsurin
üzenetére
Nem mind gyökszi! Sokat járok szerpentinen, a többség ott is tud viselkedni, meg a városban is de van a gyökszi kisebbség, akik miatt nem olyan jó megítélésük mint nélkülük lenne.
Mondjuk én kimondottan előzékeny vagyok velük de azt pl utálom amikor a belsőben beáll elém a lámpánál de elindulni azt már nem tud. Menjen ki akkor a külsőbe.Igen a motorosrendőri jelenlétet támogatom! De hát erre sincs pénz nyilván...
-
Micsurin
nagyúr
A hangos vagy zavaró kisebbségről azért ne feledkezz meg kérlek mikor a csoportra gondolsz. Még úgyis, hogy évente 10-15 ezer beleszaladt tavalyig nem tudom megállni és elfelejtkezek róla mikor jön az idióta a beállt hungárian 40-el a sorok közt. Pedig Ők ám a kisebbség, csak éppenséggel róluk van tudomásunk...
Sokkal sokkal több motoros járőr kéne a városba és a szerpentinekre, lehetőség szerint civilben olasz mintára...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
macilaci78
üzenetére
Hogy sokszor indokolatlanul pofátlanok, hajtották már vissza tükröm (szerencséjére cégesét) is miközben óvatlanul kóválygott a sorok között...
-
6030D
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Aztán összerakás után megy a mutogatás, hogy mikor keletkezett a sérülés a 4M-s konyhán.
-
-
tasiadam
veterán
válasz
Gombinyó
üzenetére
Pont az lenne a jó vele, hogy kényelmes, és tágasabb, mint a Fóbia, ráadásul rövidebb is tán. A CVT meg városban kell 90%-ban helyt álljon. A mostani olajos 4-es is jó, csak a hibái mindig autopályán, nagy terhelésen jönnek elő Ráadásul az, hogy egy ilyen hurka motorhoz csak 4 sebességet raktak, elég nagy bűn, meg szar is az alkatrész ellátás.
Az olajosba (BMW 160e volt, skoda meg 120k) meg ugye 60e km, de több kinlódás is -
Gombinyó
őstag
válasz
tasiadam
üzenetére
Mint váltó nem rossz sztem, kényelmes. Mikor néha elkértem feleségem Jazzét egész szerettem vele menni, H módban egész jól kilőtt.
Miénkkel 18-20 évesen gond nem volt, fb csoportban volt aki felújítással foglalkozik, olyan 350k-ból megcsinálták akkoriban. Ha jól emlékszem 40ezrenként ajánlott benne olajat cserélni, de nem egy nagy összeg a csere. -
tasiadam
veterán
Amikor vettük a fóbiát, akkor a robotizált manuelt minden esetben kerülni akartuk. És ebben az árkategóriában 10-ből 9 azzal van szerelve. Olajos automata elég ritka, vagy a lelakott, de magasabb kategóriás autókban van. Yarisban is van olajos, de olyan ritka, hogy nincs is kb eladó most hahun belőle.
-
Qru
MODERÁTOR
-
tasiadam
veterán
A honda CVT valtoja mennyire jo, vagy rossz? Nezem a B tervet (fabia utan, ha esetleg veletlen behajtanek vele a Dunaba), es a Honda Jazz 1.4 ES CVT van jo arban es hasonlo meretben
-
tboldi
nagyúr
-
tasiadam
veterán
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Neveloapamnak volt caddy vele. Evett 7-8 litert, mert gyenge. Annyit meg egy TSI is tudna
-
KAMELOT
titán
Végre indítják az olajat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPad A16 128GB, Wi-Fi, Újszerű, 1 Év Garanciával
- WD SN8000S 4TB M.2 2280 NVMe SSD Gen4 7300-6800MB/s
- 27% - ÚJ - GIGABYTE RTX 5080 AORUS MASTER 16GB GDDR7 Videokártya! BeszámítOK
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 512GB FHD 400nit 1 év garancia
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok