Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Íme, a One UI 8
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dik
őstag
válasz
Zsocy155 #8734 üzenetére
Ha már nem lehet állítani a bovdenen akkor cserés. Kinyúlt(bár sok esetben amit láttam inkább előbb rojtolózot ki a karnál fent, de lehet elégendő vágni le belőle egy kicsit rá a vég azt annyi látni kell mekkora a baj).
Gyártani le hozzá egyet méretre gyors megvan azt annyi nem nagy dolog és akkor biztosan bírja még egy darabig. Lehet venni olyan bovdent aminek az egyik felén rajta van a Z és akkor csak a másik felére kell rátenni a menetes bovden véget(szintén lehet vvenni többfajta kialakításút) persze méretre vágni előtte és úgy a végére rátenni. Napokban csináltunk egyet épp majd elszakadt már neki. Gyártottunk hozzá egy bovdent és beakasztottuk és öröm és boldogság.
Persze van sok lehetőség ilyenre mi így csináltuk. Működik... -
Zsocy155
őstag
Sziasztok!
Van egy már 4. éves [Einhell GC-PM 46/3 S] benzines négyütemű fűnyíróm.
A legutóbbi használat óta folyamatosan forog a hátsó kerék, a kuplung bowden pedig meglehetősen laza. Tönkremehetett a kuplung? Mi a módja ha otthon szeretném cserélni?
Köszönöm! -
senki68
senior tag
Üdv mindenkinek.
Akkumulátoros önjáró fűnyíróval van valakinek tapasztalata?
Gyakorlatilag az érdekelne, hogy Honda HRE 42B fűnyíróban milyen akksi van? És hol lehet beszerezni?
Manual szerint "2 elem Ni-Cd 14,4V 7Ah1 elem Ni-Cd 9,6V 7Ah "
Maga a gép 36 voltos, a töltő is 36 voltos.
Vajon hogy lehetnek kötve az akksik?
Lítiumos akksival lehetne helyettesíteni?
-
dik
őstag
Az biztos más. Én spec utáltam a panelt oda születni kell mondja a falusi. Akkor nálad még van lelkesedés benne "frissek" az élmények így már értem...
Majd elmúlik...
Nálunk van 2 tolós fűnyíró, 1 ráülős meg fűkasza meg traktor munkagépekkel meg minden is így a szórakozás garantált. Meg mellett kertészetünk is van meg szántó is. Néha kissé sok az ez így nem annyira nagy sokszor a lelkesedés... A vízparton egy kis peca jobb csak idő nincs rá nagyon...Na, de küzdjünk tovább azt majd alakul ez...
-
a2d2
addikt
Na srácok!
Ma "beszart" a 300e-es Makita fűnyíró egy év után.
Ez a rohadt központi magasságállító annyira ki van könnyítve a furatnál hogy 1-2 mm anyag maradt csak oldalt, ez meg eddig bírta.
Ennél azért többet vártam volna el a japánoktól.
Úgy néz ki kissé anyaghiányos a kicsike, őszintén, nem ezt vártam volna ennyi pénzért.
Ezt a nyomódást a fedélen az idei első nyírásnál vettem észre: szintén anyaghiány, egyszerűen nem elég erős a műanyag lemez:
Pont egy éven túl vagyok, írtam most a shopnak ahol vettem de gyanítom hogy a márkaszervíz felé küldenek. -
Siker! A legközelebbi kisgép boltba is megnéztem. Stihl, 80e, 120e, 220e... na azért rákérdeztem, hogy Agrimotor vagy Fevill van-e? És igen, egy 1600w 40cm-es, összerakva, 50e. Azonnal megvettem. Ledúrtam az egész kertet, viszi a magas vizes füvet is, nyitott csapóajtóval. Pàrszor leàllt, de nem annyiszor, mint a régi. Én eddig nem tapasztaltam, hogy leugrik a legkisebb magasságra, most maxon van. Jobb hátsó dísztárcsa mozog, ház az ugyanolyan, mint a régi.
-
dik
őstag
Elég az bőven.
Ráülőssel meg fél óra se az egész...
Én mint falusi néha azért vissza sírom a panelt(jópár évig laktam ott). Ott nem voltak ilyen dolgok. Itt falunk reggeltől estig mehet az ember mint állat és még este is akár mindíg van mit csinálni...
Aki meg azt mondja szereti a munkát az hazudik...
-
-
Toobee
veterán
Elhoztam egyet, maximum megy vissza, ha nagyon gagyi. Az már biztos, hogy ótvar gagyi sorjás műanyagok vannak mindenhol rajta, ennyiért mondjuk nem is vártam csodát, de nem gondoltam, hogy ennyire alja anyagminőséggel fogok találkozni. Loncin LC1P65FE-2 motoros, mint például a Stihl RM 448 T csak nagyon más a körítés. DEWALT DCMW564-et vált, meg egy nagyon öreg AL-KO Classicot. HECHT 5111 SXW, ha valaki nem nézi az előzmény hszt.
-
Ez az AL-KO CLASSIC 3.82 SE tényleg olyan vacak, ahogy arukereson írják? Göröngyösebb talajon ennyire könnyen kiugrik a beállított magasságból?
A másik versenyző még mindig az Agrimotor 3813, mert a nagyobbakról pl. 4016 ugyanezt írják, mint az AL-Ko-ról, hogy folyton visszaesik legkisebb magasságra. Végre van legalább webshopban a 38 cm-es. -
KunEmber
senior tag
Nekem 140P-m van, én egyébként szeretem. Nagyjából a fűgyűjtő 50%-os telítettségéig jó is használni, utána már elnehezedik és az almafáim alatt forogva vele kicsit szenvedős. De én nem éreztem eddig, hogy bármi baj lenne a tolásával. Bár az is igaz, hogy a normális önjárósokat nem próbáltam soha, lehet, ha egyszer meghívna valaki azokkal kertet vágni, a 140P másnap menne fel az apróra
De addig nem tudom miről maradok le.
-
A nem egy kategória okés, csak akkor azt nem tudom, hogy mire való egy LC140-es....? Mert hogy én a 10x kilómmal erősen megszenvedtem vele kb. 300nm-nél kevesebb területen. De amúgy a terület nagysága ebből a szempontból teljesen mindegy, mert olyan volt, mintha az AL-KO-nál legalább 3x akkora súlyú gépet mozgatnék. Oké, az AL-KO önjárós, de ha tolni/húzni kell, akkor is sokkal könnyebb, mint az LC. Szóval nem értem, miért volt ennyire nehéz az LC_vel vágni.
-
Én egyszer kértem kölcsön egy gyakorlatilag új LC140-est, mert az 51cm-es AL-KO-m karburátora el volt koszolódva a sima 95-ös benyától és vágni kellett a füvet... hát, ezzel az LC140-essel olyan szenvedés volt vágni, hogy mondtam is a feleségemnek, hogy tökön szúrnám magam, ha minden alkalommal ilyen szenvedés lenne a vágás. Pedig az AL-KO az 51cm-es, nagy dög, de ezerszer könnyebb volt vele forogni a belső kertben, mint a Husival. Hasonló a telek nálam is:
-
Plebi
senior tag
#8707 dik
Mi tagadás, melegen leállítva egy oldalkidobó visszahelyezése után már tud füstöt dobni, de fogyasztása teljesen rendben volt, pedig a légszűrő sem folythatja mert minden évben újat kapott.#8708I MGM6
Senki nem írta, hogy egyenetlen talajon megy, azt írtam, hogy az én fűnyírom állandóan túrja a földet. Nem gyep, vannak szintkülönbségek, de nem szántóföld. 51 cm MTD is szépen elment rajta, most a Stihl is, a husi nem szerette.#8709 Morris
Hiába 1-es széria a minőséggel teljesen meg voltam elégedve, de a kialakítással vannak bajok és a felsőbb kategóriában is ugyanilyen típusú házakat, kidobókat készítenek. Lehet egy 46 cm-essel semmi baj nem lett volna. -
Morris
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #8710 üzenetére
Ja
Egyre több extrát kapsz a magasabb kategóriában. És minőségben is jobbak a felsőbb kategóriás gépek.
-
-
Morris
Topikgazda
A husqvarna fűnyírók típusának első száma tulajdonképpen a minőségre utal.
Tehát egy 1-essel kezdődő típusszám mondjuk az LC151 esetében minőségben a legalsó kategória. Valószínű ez az elégedetlenséged oka. A baj az, hogy az ehhez tartozó ár egyáltalán nem alacsony.
Ez van sajnos. -
nagydom1991
csendes tag
Sziasztok,
Fűnyíró vásárlás előtt állunk épp és lenne pár kérdésem, mielőtt elköteleznénk magunkat.
Először is van bennem egy ilyen kialakult nézet, hogy a japán dolgokkal nem lehet mellé lőni (nem régiben részben e maitt is vettünk Echo fűkaszát), ezért első sorban Honda vagy Kawasaki motorral ellátott fűnyírók érdekelnek (talán még a Stiga is szóba jöhet), illetve még régebbről megmaradt bennem, hogy a Briggs motorok nem jók. Ezeket a nézeteket eseteleg megpróbálhatná valaki megcáfolni, enyhíteni vagy akár meg is erősíthetnek benne, ha jól látom a dolgokat.Jelenleg számomra fontos kérdések:
- A GCV 160-as motorral ellátott Honda-knál (amik durván 250-300 ezerbe kerülnek) mért találom azt mindenhol, hogy 250-35m2-hez ajánlják őket? úgy gondolom hog yebben az árkategóriában már jóval többet kéne tudnia, valamint ugyanezzel a motorral (lehet nem pont ugyanez) ellátott Blue Bird-nél az ajánlott terület 1500m2, mért van ez?
- Ehhez kapcsolódóan, a Blue Birds mennyire megbízható márka, érdemes inkább azt vásárolni, mint egy tényleges honda fűnyírót?Ezekkel a kitételekkel (esetleg ha valamelyiknek nincs értelme azt figyelmen kívűl hagyva), milyen fűnyírókat ajánlanátok?
2 külön telekrelennének:
- "A" telek: kb 500-700m2, sík, vannak hosszabb egyenesek is, de van benne sok akadály is (fák, bokrok, stb.). Ide egy kb 42-45 cm vágószélességűt gondoltam. Keret: kb 150-200ezer
- "B" telek: kb 1000+m2, relatíve sík, hosszú egyenesekkel, egyelőre akadályok nélkül. Ide kb egy 46-48 cm vágószélsességűt gondoltam, de ha az 50-51 cm-esek annyival jobban megérik, akkor attól sem zárkózom el. Keret: egyelőre olyan max 300ezerben gondolkodtamA válaszokat előre is köszi
-
mjani1172
addikt
Két jó beszámoló, köszönöm mindkettőtöknek.
A Stihl-t néztem én is, valóban szinte minden weboldalon mást írnak róla, (pl 2.6 le vs 2. 8 kw) és a Loncin motor kis félelemmel tölt el.
A Honda nekem a leírás alapján csalódás.
Nekem egy Troy-Bilt van ez egy Mtd.53 cm - es, Briggs motoros, kicsit jobb kivitelben. .Nagyon nehéz sorsa van. Olaj 2 évente van cserélve, heti kb 2x2 órát megy. A régebbi fűnyíróknál állandó gond volt a rozsda, ezért ezt újkorában alvázvédővel kifújattam, és ez nagyon bevállt. 15 éves kb, mosva sosem volt, (erre nem vagyok büszke de ennél fontosabb dolgokra sincs idő) elsőre indul, az alapjárat mindig stabil, és semmi füst. -
thomasrc
tag
Beszámolót tennék közzé.
A napokban elindult a szezon nálam is. A fűnyíró egy Honda HRN 536.
Ez a harmadik szezon, amióta megvásároltuk, bár az első szezonban alig volt használva, mert eléggé a végén vettük.
A füvet átlagosan két hetente nyírom. Az udvarban gyűjtővel, a kertben anélkül. Egyik esetben sem gyepről van szó. Munka végeztével mindig alaposan le van mosva bő vízzel a fűnyíró és a gyűjtő is.
Üzemidő adatok:
1. szezon vége: 10 óra
2. szezon vége: 33 óraTapasztalatok:
Először is tisztáznám, hogy ez nem a késkuplungos változat. Kifejezetten ezt a verziót választottuk, mert nem szerettünk volna plusz hibaforrást bele.
Eleinte sajnáltam magamban, hogy a nagyobb testvérét (HRN 537) nem tudtuk elhozni az ára miatt, de így utólag úgy látom, hogy talán még jobban is jártunk, mert a súlya már ennek is határesetnek érződik, amit az ember még szívesen tologat/húzogat.
Az önjárása jó, érdemes is használni. Az önjáró kar megoldása egy teljes szezon lenyomása után viszont azt mondom, hogy sajnos nekem nem vált be teljesen, mert vagy oldalra kitartott hüvelykujjal nyomja az ember, de az hosszú távon nem annyira kényelmes vagy középen rátenyerel, de középen meg a fűnyírót nem jó megtartani, ha értitek mire gondolok. A legjobb az lenne, ha oldalra jobban kinyúlna a kar füle. Ezen kívül ugyan a sebességállítás fokozatmentes, de túl kicsi a tartomány, így lényegében csak csorogni lehet vagy teljes sebességgel haladni előre, nem lehet igazán jól megtartani köztes állapotban. Egyébként a teljes sebességgel nincsen probléma, rendesen megiramodik és lépkedni kell utánna.
A tolókarja magas embereknek szerintem nem ideális. Két állásban állítható, de nekem pl. a magam 187 cm-ével egy kicsit még magasabbra állítva lenne ideális. Igazából gondolkoztam rajta, hogy ha lejár a garancia, akkor fúrok rá még +1 lyukat és akkor talán jobb lesz.
A fűnyírásról pár szó: A füvet nagyot jól viszi, erős a motorja. Én 1,5-2,5 közöttire állított magasságban szoktam nyírni vele. Két hetes fűn átgázol, mint a vadállat. Ha nedves a fű vagy túl nagy, akkor persze hajlamos eldugulni a kidobója és lefullad, csodák így nincsenek. A szezont is így kezdtem egyébként, mert hanyagoltam a kezdést és túl nagyra nőtt a fű. Viszont jelentős különbség, hogy az előző fűnyíróval ezt a füvet már nem tudtam volna lenyírni és kaszához kellett volna nyúlnom. A Hondával viszont le tudtam nyírni, annyi, hogy 2.5-esre növeltem a magasságot és időnként meg kellett állnom kiszedni a fűcsomót a kidobóból.
A fűgyűjtése tökéletes. Teljesen telerakja a zsákot. A zsák vastag, jó anyagból van, bírja a vízzel való mosogatást. Teli fűgyűjtővel az első kerék hajlamos elemelkedni a talajtól visszahúzás közben, mert farnehézzé válik.
A duplakés szépen vág, bár az élezés annyiban macerásabb miatta, hogy ugye két kést kell megélezni, ami egy kicsivel több munka. Meg persze az ára is magasabb, de tartós darab.
A késház vastag fémből van. A késház aljáról a festés most, a harmadik szezonban kezdett el lekopni, de még mindig nem látszódik ki a fém.
Rozsdásodást egyelőre csak az egyik hátsó kerék fogaskerekénél látok. Az is csak felületi rozsdás volt, drótkefével le tudtam szedni. Ott valószínűleg megállt a víz a mosások alkalmával.
Ami személy szerint nem tetszik:
* Az elején az ütköző túl hosszan kinyúlik. Egyszerűen nem lehet szűk helyeken szorosan lenyírni a füvet az elejével, mert gátolja, hogy a kés beérjen odáig. Egyébként a műanyag használatától is ódzkodtam először, de azt kell mondjam, hogy nincs vele probléma. Strapabíró, vastag műanyag.
* Az alja nehezen tisztítható. A késház körül üregek vannak kialakítva, amik, ha jól értettem a technikai dokumentációkat, akkor a szívóhatást hivatottak növelni, viszont ezekbe minden dzsuva belemegy és egyesével át kell öblíteni mindet. Ezen kívül az első keréknél az alját takarja a fém, ott szerintem meg tud állni a bejutó víz, bár ebben nem vagyok teljesen biztos. A hátsó keréknél nem látok ilyen gondot, ott nyitott az alja.
* Felülről nézve a motor körül mély vájat van. Ebben megáll a víz.
* A tolókar festése nem tartós. Már rögtön az első szezonban sikerült fémesre karcolni. Ehhez képest a régi fűnyíróm tolókarján valami műanyag festékbevonat van, ami ugyan kopott, de sehol sincsen annyira lejöve, hogy meglátszódna alatta a fém. És nem egy mai fűnyíróról beszélünk.
Amivel nincs problémám, de negatívumként látom:
* Az automata szivató jó is meg nem is. Mostani időben a beindítás után várni kell 1-2 percet, hogy bemelegedjen és beálljon az alapjárat, addig rángatja a gázkart. Nyári hőségben nincs gond vele.
* A régebbi Honda motorokhoz képest ebbe már kevesebb olaj kell és ennek megfelelően az olajszintállásnak is kisebb toleranciát határoztak meg.
* Régebbi típusokhoz képest vannak rajta filléres spórolások: Önjáró karján nincsen gumi, tanksapka rögzítője hiányzik, golyóscsapágy nincsen a kerekeknél. Ha jól tudom, akkor a motorban is műanyagra cseréltek egy alkatrészt, ami USA-ban típushibát okozott.
Amit megbántam:
* A mulcsolás funkció. Kiderült, hogy nincs rá szükségünk. Ahhoz, hogy le lehessen zárni a kidobót van egy elhajtható műanyag elem, ez jelentősen megnehezíti a tisztítást. Ezt nem szeretem benne. Emiatt most, ha fűnyírót vennék, akkor vagy mulcsolás nélkülit vásárolnék oldalsó kidobóval vagy ha az mindenképpen van rajta, akkor olyat, aminek bedugós megoldása van.
-
Nem bírom kiszedni a motort a Fewill 3772-ből. A 4 csavarból 2 simán elforog, villással nem lehet megfogni, a crova meg nem viszi. 6szög csavar. YT-on nyilván sima csillag csavarhúzóval egyből szétkapják, csak ebbe pont nem az van.
Na momdom akkor veszek másikat. 38cm-es Agrimotor sehol nincs, veszik, mint a cukrot. Megnéztem a Husqvarnát a csabai Eiffel toronynál,mert ott vannak használtak is, semmi reakció. Ghosting. Legalább köszönnének, vannak ott vagy négyen. Szóval oda többet biztos nem megyek. Praktikerben pont nincs Csabán AlKo amit kinéztem 45e-ért. Szóval jó kör volt.
Vennem kéne szegélynyírót is, mert van pár hely ahol az új fűnyírót inkább nem kínoznám.
Abból van ajánlott 15e- forintig? Gondolom a vastagabb damil jobb, meg ha automata adagolás. Sose volt még ilyenem. 60e-ből ki kéne hozni a 2 gépet. -
Plebi
senior tag
5 év után meguntam a szívást a husqvarnammal (LC151P). Szerkezetileg nem egy rossz masina, de 6-os álláson a 7-ből is képes fennakadni, túrni a talajt, az oldalkidobó műanyagot pedig állandóan lehúzza, hiába állítom akárhogy a fogadó tengelyt. Az utód egy Stihl RM 448 T lett. Ezt majd bátyám elhasználja szüleimnél, fűgyűjtéssel nem olyan problémás.
Eddig összességében tetszik.
Az önkárósságtól tartottam, amiatt vettem a husqvarnat is, mert a még most is üzemelő több mint 20 éves sima tologatós MTD 51cm-es gép teljesen jó volt, csak nem tudott füvet gyűjteni, bonyolult mechanikát nem szerettem volna, most mégis lett.
A Stihl weboldalán azért van több elírás is. Pl nem puha a markolat, ergonómikus, de natúr műanyag, nekem bármelyik beállításnál megvan a kényelmes fogás rajta, viszont a motor fék kar jobban tetszik a husqvarnán. Mulcsozó betét beépített, nem különálló. A munkaszélessége 46 cm, 51cm-hez képest nem igazán érződik. Motorja ugyanúgy 166 cm3, viszont hiába írják, hogy akár a hátsó kidobó nyílásra állítva is tárolható gond nélkül, minimum olaj szint mellett is ömlik belőle a fehér füst, ha vissza állítom akár egy csupán karra döntött mosás után, ilyet a husqvarna b&s motorja nem csinált, igaz abból is tud ömleni a fehér füst, de ennyire nem kényes, viszont melegen nehezebben indul és feketét köp ellenben a Stihl-el. Majd meglátjuk Stihlt 5 év múlva, az elején a husqvarna is tartotta az egy max két rántásra indulást.
Önjárás tényleg jó, de az eddigi tempómhoz képest lehetne egy kicsit gyorsabb, viszont boktok fák mellett kezes, könnyebb vele manőverezni, hátra huzogatva sem érződik a hajtás plusz súlya ellenállása.
A fűgyűjtő kisebb mint a husqvarnában, viszont teli súlyon sem érződik meg annyira, de ez lehet akár a -20 liter miatt is. Szabvány bio kukába jobb a husqvarna féle megoldást üríteni, pont kuka méretű a nyílás, a Stihlt kukába nehéz üríteni, túl nagy, de emiatt üdvaron meg egyszerűbb belőle csak kiönteni, takarítani is jobb, bár a másikat nem igazán tisztítottam, csak kiráztam belőle és kész. A töltöttség jelző pozitív.
Néhány kép, remélem tudott némi infóval szolgálni a leírás: -
Erwinke
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #8699 üzenetére
Hat ez eleg szomoru. Ugy gondotlam erre azert kepes. Sok videot megneztem es senki nem panszkodott kommentben sem. Azt irtak,h strapabiro stb stb. Meg volt,h olyan gyamot nyirtak vele,h ki se latszott az ember belole es ment
Es mit ajanlanatok helyette? Benzinessel nem szivesen jatszanek...
-
-
Erwinke
aktív tag
Sziasztok!
Vettem tavaly parkside professional damilos kaszat(villany). az elso kb fel szezont birt. Aztan reklamaltam, mire megjott a masik vege lett a szezonnak. De most elkezdtem az ujjal dolgozni es ugyan azt csinalja mar a masodik nyirasnal.
Problema: allandoan megall vagy vissza veszi a teljesitmenyt lenyegeben 0 fordulatra. A fu kicsi, gyenge. Csak a kerites szelet nyirom korbe minden masodik heten. Kb 150m. De ennek ezt csukott szemmel birnia kene, papiron... Hisz a 4Ah s akksi felig se merul.Otletek?
Koszonom!
Tisztelettel Ervin -
dik
őstag
Kész lett a kés alakítása össze lett hozva. Levegő szűrő a gcv Hondáé jó, olaj szintén a H. jó (10w-30) hozzá. Most hogy végre elindult a hangja hát elég sz.r. Valami mintha a szelep vagy nem tudom, de kemény hangja van ha gáz adunk neki erről a gazda nem szólt. Mintha vernél a szelepeket vagy a jó ég tudja holnap futok egy kört még lehet csak valami beállítás ha nem akkor megy ameddig megy azt kuka. Motorba ebbe bele nyúlni ha baj van tilos...
Amúgy igen itt olyat érdemes nézni amihez van normális alkatrész elátottság. Ha drágább is, de mindenképp megérheti hosszú távra nézve. Másik fő gond itt rengetegen csak megveszik a gépet és tudja hol kell bele önteni a benzint meg hol indul és munka után meg bedobja a pecerájba azt legközelebb elő veszi és add érte és így folyt. köv.. Némi kis karbantartás nem ismert fogalom... A lényeg benzines a jó gép azt abból is az ismertebbek... -
mjani1172
addikt
Én visszamondtam a Yamaha motoros Iskrat, pont ezért. Semmi nincs hozzá, az importőrnél sem. Rendeltem egy Honda motorosat. Azt sem tudják szállítani....
Nézek valami mást, veszek egy STIHL RM 448 T-t bár az loncin motoros, de ha kell van alkatrész.Vagy AL-KO-t, amin Honda van. -
szizoka
csendes tag
-
Toobee
veterán
HECHT 5111 SXW akcióban 79.990 Ft. Mik a vélemények róla? Neten nem sok mindent találni. Paraméterei alapján egész kecsegtető. Kb. 20 éves AL-KO Classicot váltana. Olyan 500 m2-t nyírok, de nagyon egyenetlen. Önjárósokat nézegetem, mert újabban kisfiam kezét fognom kell közben és sétál mellettem. Így nem az igazi a tologatós
-
dik
őstag
Mostmár aktuális lenne a kérdésem itt van egy Jak's Garden JG-20001 tipusú fűnyíró. Yamaha MA 190 motorral. A kés és késtartó cserés + levegőszűrő is. Nagy kinkeservesen legalább az meglett 10w-30 olaj kell bele. De kb. semmit nem találok róla a neten ami érdemben kellene. Itt azért vagyunk páran esetleg valahol nem látott valaki valamit ehhez a géphez a 3 hiányzó dologból? Megköszönném előre is ha valaki valamiben tudna segíteni!
-
Nippon
őstag
Teljesen igazad van egyébként, ez a program is fut a fejemben. Annyi könnyítéssel, hogy a meglévő Kawasaki Fj180-as MTD menne a nagy telekre, van ott egy pici melléképület ahol elfér, aztán nyúzom amíg megy.
Egyébként a két hely közel van egymáshoz, át szoktam tolni a fűnyírót tehát nem olyan nagy macera, meg szeretek is füvet nyírni, nekem ez kikapcsolódás. Persze mindenképpen több idő menne el vele, cserébe sokkal pihentetőbb egy akkus géppel dolgozni és a karbantartással sem kell annyit vacakolni. Aztán ha beépítjük a nagyobb telket, akkor ott is kb 700m2 marad és lesznek évelők is. Azt már megoldom akkussal, viszont az átmeneti időszakra a mindent egy géppel megoldani ötletemet jobb lenne elengednem.bogabi: Igen, jól néz ki.
-
szizoka
csendes tag
Sziasztok!
KB 700m² terület nyírására szeretnék fűnyírót vásárolni.
Számomra fontos paraméterek:
-NEM önjárós
-benzines
-fűgyűjtősVásárlásra szánt keret: 200.000 Huf
Általam kettő kinézett modell (jelenleg mind a kettő 160 ezer forint környékén kapható:
-Husqvarna LC151
-Oleo-mac GV 53 PK ALLROAD PLUS 4A kettő közül melyiket választanátok? (Pro / Kontra)
(ha esetleg csak a szervízháttér lenne a döntő kérdés: Győr környékén van a lakóhelyem)Illetve szívesen meghallgatok más ajánlásokat is.
Előre is köszönöm szépen a válaszokat!
-
den89
tag
Akkus gépek nem igazán optimálisak 20-30 cm-es fűre. Arra a fél milliós gépek is kevesek lesznek egy akkupakkal. Meg azért azt is vedd figyelembe, hogy még ez az árkategóriájú akkus sem olyan olyan erős, mint egy átlagos benzines. Ha bevállalod, hogy max fele ekkorára engeded a füvet, akkor meglehet egy akkupakkal a 900+ m2. Viszont akkor egy picit gondolj bele, hogy minimum 2x annyiszor kell füvet nyírnod, mint ahogy most teszed. Ha ez neked nem akkora áldozat, és lélektanilag rászánsz ennyi pénzt, akkor hajrá.
De ennyi erővel a fél misiből vehetsz pl egy 300 ezres akkus gépet az 500 m2-re, és egy 200 ezres benzines gépet a 900+ m2-re.
Én is hasonló területre tervezek akkusat venni (~850 m2). Ugyan én sem az 5-6 naponta fűnyírós fajta vagyok. De azért szezonban olyan 1,5 hetente lenyírom, nem hagyom 8-10 centinél nagyobbra a füvet (nem sűrű gyep). -
Morris
Topikgazda
Nézhetsz 40V-os szériát is a makitánál. Az nyilván többet bír és erősebb is, csak ugye egy ilyen szett lehet eléri a 500k-t
pl: két akkuval töltővel Makita LM002GT201 -
Nippon
őstag
Köszönöm szépen!
A Husqvarna gépeket megnézem.
Néztem az akkus fémházas Makitákat is csak nem vagyok biztos benne, hogy elég erősek. A nagyobb telken van, hogy 20-30centis füvet nyírok le a Kawasakival, tartok tőle, hogy ezt nem bírják az akkusok. Mivel nem ott lakok ezért jó lenne ha egy körben tudnék végezni és nem kellene tölteni vagy 2 szett akku.
Hajlandó lennék gyakrabban nyírni, ha 10-15cm füvet le tudok tolni ekkora területen egy pakkal.
Ha pedig a Stihl vagy Husqvarna de akár más gyártót érdemes megfontolni a Makitával szemben, akkor az sem gond, mert akkus kerti gépeim még nincsenek. -
Plebi
senior tag
válasz
DeathAdder #8626 üzenetére
Szériák között nagyon nagy volt a minőségi szórás. Én is most tervezem szervizelni a B2-es szériát, mert a tegnapi "melegben" viszonylag magas fűben 16 perc alatt melegedett el úgy, hogy a motorból is jött egy kis szag/füst.
Így ebben a formában használhatatlan, állítólag az A széria (1. kiadás) jó volt, a C-ről nem tudok.
-
Morris
Topikgazda
Igen, az egy jó gép. Azonos árkategórián belül maradva esetleg Husqvarna LC 356VP esetleg Husqvarna LC 353 AWD.
Ha sok sok évre tervezel, akkor egy jó Honda fűnyírót is vehetsz. Az a csúcs.Akkus esetén ha már van akkud, akkor makita oldalon lenne érdemes indulni. Itt eldöntöd, hogy kell e az önjáró funkció, és aszerint lehet választani.
-
Morris
Topikgazda
válasz
Victoryus #8670 üzenetére
Na de akkor most nem értem a kívánalmat. 40 centis vágószél, 2000W és max 50k?
Oké elmész 80k-ig. Semmit nem érsz vele! Egyszerűen nincs olyan gép ami ne feküdne meg a 20 centis fűbe.
Ha akadály pálya, akkor eleve nem vennék vezetékeset. Innentől kezdve már nincs olyan opció, hogy olcsó. Az akkus baromi drága lesz. A benzines meg nagy.De akkor itt egy példa: Fieldmann FZR 2048-E
62k, vezetékes, magasság állítós, 2000W, könnyű, 42cm vágószél.
Nem az a kérdés, hogy megdöglik e, hanem az, hogy mikor. De ez mindegyikre vonatkozik, szóval fölösleges vagyonokat beleölni. -
Nippon
őstag
Sziasztok!
Régi Kawasaki FJ180 motoros MTD fűnyírómat szeretném lecserélni, mert a motorján kívül minden kezdi megadni magát rajta.
Két telket szoktam karbantartani vele, az egyik kb 520m2, a másik pedig 900+, ez teljes területén füves.
Akkus és benzines gép is szóba jöhet.
Makita LXT 6Ah-s akkum és dupla töltőm van, de kerti gépek esetén hajlandó lennék másik rendszerbe invesztálni, ha érdemes.
Mit érdemes most venni ilyen célra? Az AL-KO Classic 51.9 SP-H Honda motorral jó gép?
Kérlek ajánljatok akkus és benzines gépet is. -
Itt minden van, olyan mint egy akdálypálya.
Tuja, málna, néha paradicsom, tulipán random, fák, szőlő karó beton aljjal+a szőlők, tégla, farakás, tuskók. 40cm-nél szélesebb nem is fér el pár helyen.
Benzinest én nem szeretnék. Apósnak van, vágtam vele, az is lefullad ha ilyen nagy a fű, mint nálunk. Az tény, hogy nem kell a madzagra figyelni legalább.
Büdös, hangos, külön kanna, olaj, gyertya, fáradt olaj. -
Morris
Topikgazda
válasz
Victoryus #8665 üzenetére
Én benzinest vennék. Ezek a mai gépek nem olyan rosszak. Nálam 210m2 van és benzinest használok.
Egyrészt a fűgyűjtő azt hiszem 60 literes, ekkora kapacitású nem sok elektromosnak van. Tehát kevesebbszer állok meg üríteni. Másrészt 450m-re meg egyértelműen azt vennék. Ha nincs mit kerülgetni akkor még önjárós is lehet.
Esetleg marketplace-en néznék valami használt gépet. Többet ki fog bírni mint egy elektromos. -
Morris
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #8663 üzenetére
Igen. A Parkside gyepszellőztetőnek is az a rákfenéje ha valaki nekiáll letolni vele egybe 200 vagy több m2-t. Sokaknál emiatt döglött meg idő előtt. Nálam az egyik legnagyobb terület 80m2 amit egybe szoktam megcsinálni. Utána mindig pihen. Ezt bírja. De egy folyamatos fél óra Intenzív működés után mindenképpen pihentetni kellene. Főleg egy nyári kánikulában.
De ugyanez lesz a bibi az akkus gépeknél is. El fognak melegedni az akkuk abban a kis zárt térben. Főleg nagy melegben, napsütésben.
Ezeknek ez a gyenge pontja. -
Hát igen, ilyen aprólékos tisztításban leginkább egy kompresszor tud nagy segítség lenni, némi száradás után 8-10 bar levegővel hamar le lehet pucolni a gépet. Én a benzinest is azzal szoktam letakarítani, mondjuk leginkább csak felül, az aljával kevésbé foglalkozok, az jó ahogy van.
-
Ok, köszi! Ez régi több, mint 15 éves... régen tényleg minden jobb volt.
Igen, a garancia idő.
AL-KO Comfort 40e az 70e kb.
AL-KO CLASSIC 3.82 SE a Praktikerben 44e, szíjas. majdnem fele ár. Tud annyival többet a Comfort 40e, hogy megérje inkább a drágábbat venni? Vagy tényleg tök mindegy.Ezt a legolcsóbb MTD Smart 38E-t 30e-ért nem merem megvenni
ultragagyinak néz ki, youtube-on találtam róla videót. Ráadásul szíjas, pedig elsőre direkt hajtásúnak tűnt.
Egy 38cm-es Agrimotort láttam helyi boltban 45e-ért még, de gyalog nem akartam elcipelni. Lehet az lesz. Most azokkal is mi lett, hogy szinte sehol nincs? Itt a szezon és elkapkodták vagy döglődik a gyártó?
Lidl-ös aksist akkor jól saccoltam, hogy kb. 450W-os? Az nálam bele se bírna harapni a 30-40cm-es fűbe. Azt is kihúztam a jelöltek közül.Nem gondoltam, hogy egy fűnyíró vétel is olyan macerás már, mint egy monitor, proci csere. Szép új világ, éljen a fogyasztói társadalom! Rátaláltam YT-on H.Miklós fűnyíró szerelős videóira... a tervezett elavulás csimborasszói ezek a sz@rok.
-
cd930
senior tag
Köszönöm, megnyugodtam, akkor az én 150 m2 alá soványodott területemre bármelyik jó.
Próbaképp vettem csütörtökön a Lidlből egy 30ezres akksis gépet, egy 4Ah-s akksi bőven elég volt, még maradt is belőle.
A tavaly nyugdíjazott tizenéves ékszíjas Parkside (vagy Florabest, Lidl-es készülék volt) vezetékes után törékeny kis szerkentyűnek tűnik, de marha kényelmes, hogy nem kell vezetékrángatással babrálni.
Fűnyírás után gondosan kitakarítottam, na az elég macera volt.A kés mindenféle értelmetlenül apró üregbe jól beveri a füvet, eltartott egy darabig kikaparászni..
Május végén kapok egy használt AL-KO Comfort 40E-t, utána majd döntök, melyik marad a háznál.
-
Plusz még annyit, hogy kerülni vele a fél méteres "elvadult dzsindzsát". Az elektromos gép nem erre való, mert aztán csodálkozunk ha szétolvad a műanyag ház.
Szóval részemről még annyit hozzá, hogy teljesítményben lehetőleg legyen túlméretezve, és ha nagyobb a terület, akkor félidőben inkább pihentessük kicsit, vagy figyeljünk oda, hogy inkább a korai órákban nyírjuk a füvet, amikor hűvösebb az idő. Persze nem vizesen, harmatosan! Ezeknek a rákfenéje, hogy az elektromosság miatt minden műanyag benne, viszont az meg nem bírja a melegedést.
-
Morris
Topikgazda
-
den89
tag
Mekkora a területed, milyen minőségű a füved, nyírod-e hetente, max 1,5 hetente, szükséges-e önjáró?
Én ~850 m2-re nézelődök, már többször ráfordultam, de még nem szántam rá magam. Szüleim 40V 4Ah MTD LM40 gépével van tapasztalatom. Egy akku olyan 200-250 m-re elég. Gyerekjáték vele nyírni, elégedettek vele, de ők kicsi területre használják.
Szóval én rengeteg nézelődés után ami "épeszű" árban van (legalábbis az én lélektani határomnál, illetve, amennyit szánnék rá), kb ezek maradtak az alábbi feltételeimmel: 300-320k-ba férjen bele akkuval együtt, legyen önjáró, de ne legyen 30+ kg, legyen legalább 46-47 cm vágószélességű, 55-60 l fűgyűjtő, ne noname márka legyen. Szóval:
- Lidl PPRMA, lebeszéltem róla magam és elriasztottak a vélemények, nehéz tolni, stb.
- Riwall PRO RALM 4640 SPi (2 db 9Ah akkuval) - tartok ettől a márkától, ennyiért nem fogok ilyet venni
- Makiták: nehezek, amik önjárósak (35+ kg), és megfelelő akkukapacitással 400 alatt nem úsznám meg, szóval duplán kizárva
- Einhell GP-CM 36/52 S Li - 4 db 18V 5Ah akku jár hozzá, na sajnos ezzel szinte biztos nem érnék végig. Pedig majdnem elcsábultam. Másfelől az Einhell márka nem a szívem csücske.
- Bauhaus 60V Powerworks gépek, nincsenek raktáron, legalábbis én úgy láttam
- AL-KO Energy Flex 36V 46.9 Li SP
- AL-KO Energy Flex 36V 4.65 Li SPNa utóbbi kettő közül morfondírozok most. Szerintem végigérnék a 2db 36V 8Ah akkuval. Akciós mindkét gép, ahogy az akku és a töltő is.
Szívesen veszek egyéb ötleteket.
U.i: ami önjáró nélkül szimpatikus lenne:
- Bosch GRA 18V2-46
- Metabo RM 36-18 LTX BL 46 -
válasz
Victoryus #8657 üzenetére
450-500m² területre keresek elektromos fűnyírót. Hát, végigolvastam a fórumot, nem könnyű... Ha jól értem akkor ilyen direkt hajtású fűnyíró már nem nagyon van, és ami van az se olyan, mint ezek a régiek.
- Lidl-ben ami van, egy aksis gép kb. milyen erős? Ez az 1000W-os gép nem könnyen, de levágta akár a 40-50cm-es gazt is. Van a kertnek sűrű füves és kevésbé sűsű része is. Utca fronton is kell nyírni, ott a hárs? fa sarjai a nehezítés, de ez az őskövület azt is vitte. Egy ilyen akkus fűnyíró gondolom baromi messze van az 1000W-tól is.
- Milyen gép ajánlott 1500W körül, 38-40cm vágás szélességgel?
Keret, hát eredetileg 50e-nél nem akartam én erre többet adni, de ha nagyon muszáj akkor 80e-ig elmegyek.Néztem, hogy van AL-KO CLASSIC 3.82 SE a Praktikerben 44e körül. De ez is szíjas.
Agrimotor FM3813 vagy KK4015 meg nincs sehol most.
MTD Smart 38E-t találtam még, ami normális direkthajtású gép, magyar, és 30000 forint. Mondjuk ennyiért ha 2 évet elmegy, már az is jó. -
Sziasztok!
Van egy ezeréves 1000w fűnyíróm, magyar gyártmány. Tegnap túlhevűlt, kiolvadt a helyéről a motor. A motor menne ettől függetlenül, de most beleér a kaszniba.
Így kép alapján ez a motor kicsit mintha szét lenne esve. Menthető, érdemes vele foglalkozni? Sima 40cm széles fűnyíró, elvileg Agrimotor vagy annak a klőnja.
Másik lehetőség, hogy veszek újat, csak erősebbet. Kert 500nm, ez a kis gép elég volt hozzá. Göröngyös talaj, itt-ott kiálló beton, tégla előfordulhat. Szőlőkarók betonba vannak ágyazva, azt el szokta kapni, de megy tovább. Szóval maradnék az Agrimotornál, ha nincs jobb ajánlat. 1000-1500w között.
-
zsiz
őstag
válasz
guftabi96 #8646 üzenetére
Szia. Nincs nagy tapasztalat itt a Scheppach gépekkel. Nekem az van ~4 éve, bár nem pont olyan, mint a tiéd, hanem kicsit nagyobb (MS 226-53E SE). Alkatrészeket én itt találtam az enyémhez: [link], bár nincs túl sok minden. Eddig csak egy kést kellett vennem hozzá, mert nem vettem észre egy alacsony tuskót a fűben és elkaptam vele. Illetve egy mulcsdugót sem ártana, mert el van repedve. A hajtáshoz én még nem nyúltam hozzá.
-
Nippon
őstag
Sziasztok!
Régi Kawasaki FJ180 motoros MTD fűnyírómat szeretném lecserélni, mert a motorján kívül minden kezdi megadni magát rajta. Két telket szoktam karbantartani vele az egyik kb 520m2 a másik pedig 900+. Akkus és benzines gép is szóba jöhet.
Makita LXT 6Ah-s akkum és dupla töltőm van, de kerti gépek esetén hajlandó lennék másik rendszerbe invesztálni, ha érdemes.
Mit érdemes most venni ilyen célra? Az AL-KO Classic 51.9 SP-H Honda motorral jó gép?
Kérlek ajánljatok akkus és benzines gépet is. -
suhi84
tag
Sziasztok!
A 13 éves MTD 48PO fűnyíróm szeretném nyugdíjazni, mert még csak a nyaka véres.
Kb 600nm-s területet kell lenyírni, a középső rész egybefüggő, de két oldalt, illetve hátul fákkal van beültetve, valamint van egy csík amibe virágok vannak, amiket borzalmas kerülgetni a kis hely miatt. Alapvetően elég nehézkes a fűnyírás ezzel a géppel. Nagyon sok féle típust nézegettem neten (Husi, Oleo-Mac, Riwall, Honda), de mivel nem próbáltam azt sem tudom kellene-e nekem az önjáró funkció.
Szerintetek mit lenne érdemes vennem 200, max 250 ezerig? Nyilván az sem lenne baj ha beférnék 200 alá. -
den89
tag
Lemértem újra a füves részemet, és újra belelkesedtem az akkus fűnyíróra. A korábban tippelt 900-950 m2 inkább olyan 850 m2 lehet. Itteni és saját tapasztalatból kiindulva egy 36-40V 4Ah akkuval olyan 200-250 m2-t le lehet nyírni. Szóval egy 8Ah-val olyan 400-500 m2 között meglehet. Mondjuk az önjárózás ebből valószínűleg lehúz valamennyit. A lenti két gép szimpatikusnak tűnik, két db 8Ah akkuval remélhetőleg meglehet. Akciós most a gép és az akku is.
Vajon e között a 2 gép között lehet érdemi különbség?
- AL-KO 36V 46.9 LI SP
- AL-KO 36V 4.65 LI SPUtóbbi újabb szerkezet, mostanában jelenhetett meg. 1-2 helyen elérhető csak. A régebbi pedig már kifutó, az meg azért van kevés helyen.
Az újabb némileg könnyebb, fűgyűjtő picit nagyobb. Kinézetre mondjuk pont a régebbi gép tetszik jobban. A hajtás ugyanaz lehet mindkettőnél, én úgy gondolom. Elvileg mindkettő megy 8Ah akkuval. Megállna a történet dupla töltővel 2 akkuval együtt 300k körül, ami nálam a léléktani határ és azt mondom egész korrekt.
-
Móci
addikt
Ahogy néztem, a Parkside felejtős lesz, lehet mégis marad a benzin. Más gyártótól akksikat nem akarok (Parkside gépek és akksik vannak itthon), no meg a többi gép átlépi a keretet. Biztos jók is, nem vitatom.
Husky LC 140SP-t néztem, árban pont beleférne még. Jó választás lenne?
-
den89
tag
Én is gondolkodtam rajta. De eltántorított, amiket olvastam róla, illetve van egy jó teszt videó is yt-bon: [link] . FB csoportokban is tudsz róla olvasni, illetve itt a topikban keress rá a Performance, PPRMA szavakra. Pár napja is beszéltünk róla. Én amiért lemondtam róla, hogy önjáró nélkül nehéz tolni, illetve állítólag hátrafelé húzni egyáltalán nem lehet, ezekből (is) adódik, hogy kanyarogni is nehéz vele. Mulcsozni amúgy tud. Árban amúgy jóval kedvezőbb, mint a versenytársai. Én már rengeteg akkus fűnyírót végignéztem. Ami hasonló tudás (legalább 46-47 vágószél, önjáró, stb), az 1,5-2x ennyibe kerül. Ahogy az akkuk is a legkedvezőbb áron vannak a Parkside-nál.
Kérdés mekkora a területed, ebből adódik mekkora vágószélességű gép kell(het), szükséges-e önjáró, mennyi akkura van szükséged, esetleg van-e valamilyen márkából már akkud, stb.
-
guftabi96
addikt
Sziasztok!
A házam előző lakója hátrahagyott nekem egy majdnem új Scheppach MS173-51 önjárós fűnyírót. Sosem volt még önjárós fűnyíróm, a szokásos motort érintő karbantartások mellett van, amit érdemes elvégezni rajta? Hajtásra gondolok elsősorban. Mennyire lehet ezekhez alkatrészt kapni? Tekintve, hogy nem egy nagy eresztés, gondolom lesz majd vele nyűg is. Mennyire szabad előre-hátra húzgálni (hajtás nélkül)?
Az első részből következik a második:
A kert első felét nagyon szenvedős ezzel a nagy döggel nyírni:
Szűk helyek, fák, bokrok, sövények, bejáró, virágok stb. A ház előtti jó meredek gödröt meg sem kockáztatom vele. Gondolkozok egy benzines fűkasza vásárlásán. Kb 400m3 lehet ez a terület. Van 120-130 környékén olyan új gép, amit már meg szabad venni? Husqvarna, Stihl az nyilván kiesik ezen az áron.
Köszönöm a válaszokat! -
flash-
veterán
Ez a Parkside jobban megéri ennyiert mint a tobbi ilyen áru? Es ez tud mulcsozni?
link -
myk74
senior tag
Nekem kb 350 m2 fű van.
Benzinest és nem önjárósat akartam.
Mindenféleképpen műanyag cica kosarasfű gyüjtőt szerettem volna
Egy egyszerű faéket akartam max150 -ig.
Maximálisan meg vagyok elégedve a választásommal ami egy Stihl rm 248.3.
Könnyen tisztítható erős motor(kínai),jól is fogyaszt.
Szép is,nekem baromi kényelmes is.
Igaz kicsit soknak érzem 350m2-re,de imádok vele füvet nyírni
[link] -
den89
tag
150eFt körül már elég jó benzineseket tudsz venni.
Parkside PPRMA 40 LI-A: ha veszel hozzá 2x2 db 8Ah akkut (mondjuk akkor inkább ~200eFt körülre jön ki), meglehet a 7-800 m2. Főleg, ha nem sűrű angol gyeped van, és nem hagyod 10+ cm-re a füvet. Viszont önjáró nélkül azt mondják nehéz tolni, és forgolódni sem egyszerű vele. Nézz róla tesztet youtube-on. Nézegetem már jó ideje, mi a kínálat, én is gondolkodom a ~900-950 m2-re akkusban. Ez az egyik legolcsóbb, amit ki tudsz hozni ekkora területre megfelelő akkukapacítással, többi inkább ~250-300+ körül fog kijönni (pl. Bosch GRA 18V2-46, Metabo RM 36-18 LTX BL 46), de azokban önjáró nem lesz. Ha önjárósat akarsz, az még drágább.
Intruder2k5: Manapság már nem feltétlen felejtős az akkus 7-800 m2-re. Csak elég pénz és akku kell, hogy legyen.
Illetve tudni kell, hová való, nem olyan területre, ahol 20 cm füvet kell nyírni. De sűrű, angol gyephez sem biztos, hogy akkusat vennék. Egy átlagos fűhöz, ami rendszeresen is van nyírva, teljesen jó lehet.
-
-
Móci
addikt
Sziasztok!
150 ezer körül létezik valami értelmesebb benzines fűnyíró? Nagy kerék lenne a lényeg, s kb 40 centis vágásszélesség.A Parkside Performance akksis csoda is izgat, de nem tudom, hogy mennyire állná meg a helyét, ha rendesen megnő a fű (7-800nm2 a terület kb.).
-
Boost3er
tag
Sziasztok!
Tudtok abban segíteni, hogy Briggs & Stratton 575iSi motorhoz milyen önindító való? Sajnos úgy néz ki, hogy a szezon előtt megadta magát.
Köszönöm!
-
Sziasztok!
Apósoméknak beszart a régi fűnyírójuk, kell egy másikat venni. Mivel áokban is kell nyírni a füvet, így csak elektromos jöhet szóba. Nem pázsit, hanem gazos udvar, gyümölcsfákkal, kb 600 m2. Sajnos meg szokta hagyni, amígy megnő a fű, így valami erősebb gép kellene. Ezt a Riwall REM 3817-et néztük, árban olyan 50K körül szánnának rá. Mi erről a vélemény? Vagy milyet helyette?
Köszi!
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Tervezek venni egy Parkside aksis szegélyvágót. Szeretném megkérdezni, hogy ha esetleg használ ilyet valaki, akkor egy 2Ah-s aksival mennyi üzemidőre számíthatok? -
Esetleg még kérdezz rá itt: Parkside szerszám kibeszélő
-
cd930
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8631 üzenetére
Köszi, igazad van, bármelyik lehet.
Hátha valaki tudja a tutit, az írja be pls.Másik verzióm egy AL-KO Comfort 40E lenne, ez combosabb és a topik alapján ajánlott készülék. Használt példányt vettem, de még nem jutott el hozzám.
De a lidles készülék nem hagy nyugodni, tetszene az akkus irány..
-
Mert ez nem Parkside Performance gép, és sima akkuból talán 4Ah-s a legnagyobb, a 8Ah-s már a Performance széria tagja. Persze a foglalatuk ugyanaz, tudod használni a nagyobbat is hozzá, csak mivel nem egy termékcsalád, értelemszerűen nincs listázva se.
Vagy a másik opció, hogy mikor kijött ez a gép, akkor még nem volt 8Ah-s akku a piacon. Kb. mint az alaplapok esetében a legnagyobb támogatott processzor, abból is értelemszerűen az van írva a manualba, amit kiadáskor lehet kapni. De ettől még lehet, hogy a későbbieket is támogatja.
Gondolom én, de persze lehet tévedek.
-
den89
tag
Ennyiért bőven megéri. Egy kis játékszer, jó (vagy ha úgy tetszik rossz) értelemben véve. Tudni kell, hova való. Én max 100 m2-ig vennék ekkora gépet. De azon se biztos, hogy végigérsz egy 4ah akkuval. Ha nem túl sűrű, nem túl jó minőségű és nem túl nagy a fű, akkor esetleg. De én nem sajnálnám akkor már az eggyel nagyobb változatra + 20-30 ezret. Csak az ki tudja mikor lesz, meg azt hiszem 2 akkuval működik csak.
-
den89
tag
Ez a gép nekem sem lenne rossz ~900-950m2 nyírandó területre 4db 8Ah akkuval. 600 m2-re szerintem necces a 2 db akku. Próbáld ki, aztán legfeljebb veszel még kettőt. Neten lehet venni dual töltőt [link] vagy [link] Én lehet ezt is megvenném hozzá. Így 195 ezerből lenne egy nagyon komoly akkus önjárós fűnyírója az embernek. Ezt ha pl. Makitából vagy Milwaukee-ból akarnád megvenni, azt 400-450 eFt alatt nem úsznád meg. Youtube-on keress rá PPRMA 40 LI-A, Borsodi Zoltán nevezetű figura tesztelte. Kettő negatívum: nehéz tolni önjáró nélkül, illetve a magasság állító kar könnyen kiugrik. Ezeket leszámítva egész komoly gép, és 5 év gari van rá. Én elgondolkodom rajta.
-
Rekro
aktív tag
Engem is érdekelnének az esetleges tapasztalatok!
Egy 150nm-es telekre szeretnék egy aksis fűnyírót és vannak már parkside akkuk ezért vártam hogy jöjjön az akcióA kisebb gép elég lehet erre a területre vagy pont a kapható kettő gép közötti 50-60k-s lenne az ideális? A 100k-s 4 akkumlátoros verzió az túlzás lenne erre a területre, de ez a 33cm vágási szélesség/1akku meg lehet, hogy kevés?
Köszi
-
DeathAdder
veterán
Üdv
Ha valaki találkozna valamelyik Szegedi lidl-ben akkus performance fűkaszával jelezze ha megkérhetemAmúgy hogy lehet hogy jófogáson ilyen 30k-ért többen hirdetik újan 5 év garis lidl számlával? mennyiért vehették azt? ahogy nézem archiv katalógusokban is 40k volt akciósan, német lidl webshopban most is 110 euró. Lehet megéri jófogásról venni
-
cd930
senior tag
Az olcsóbb verzió milyen lehet? Nagyon jó az ára.
-
Liar
tag
Sziasztok, ez a fűnyíró jön a Lidlben jövő csütörtöktől.
Egy 600 nm-es területen vajon elég bele két db ilyen akku, vagy mindenképpen 4-ben érdemes/kell gondolkodni? Esteleg két 12 Ah-sban?
Ha használ valaki ilyet már régebb óta, megírná a tapasztalatait?
-
dik
őstag
válasz
bajnokpityu #8620 üzenetére
Nekem is marhára tetszik az a gép sokszor megfordult a fejemben veszek egyet. Errefele sokan használják őket nagy megelégedéssel...
-
flash-
veterán
szia! benzinest tényleg nem szeretnék.
tehát csak elektromos vagy akksis.
önjárás nem kell.emelkedő lejtő sincs.
(különben 7-8 éve másutt már használok egy makita elektromost,és még semmi baja, alkalmanként 1-1ó20p nyirásra havi 2x, de az nem saját(intézményben van,és imádom.benzines után megváltás)nem tudom én esetemben milyen gép kell, 100-150 ezret kiadok ha kell
-
Morris
Topikgazda
válasz
bajnokpityu #8618 üzenetére
Nem. Hanem egy borzalmasan összeállított darab volt komfort szempontjából. A kerekek folyamatosan lelaluztak, magasság állítás csak csavarosan volt megoldható.
A vezérlő kar és a markolat nagyon kényelmetlen volt. Az acél kaszaház nagyon nehéz volt. Eladtam. Elég volt. -
Morris
Topikgazda
válasz
bajnokpityu #8616 üzenetére
Nekem is volt MTD smart 51BO. A motorja világbajnok volt. Mindent kibírt. A kasztnival nem voltam megelégedve. De hát kinek mi. Komfortban über szar volt
-
Morris
Topikgazda
Szia.
Az az MTD egy régi gép. Emiatt ne írd le a mai benzines fűnyírókat.
Elektromos fűnyíró esetén szintén fel kell készülni a rövid időn belüli meghibásodásra, mert hitvány majdnem mind.
Akkus gépek drágák és ahogy nagyobb erőre van szükség, az akku kapacitás drasztikusan csökken.
Ha fél órát nyírsz vele alkalmanként, akkor szerintem 300nm-ed lehet, amire már mehetne egy benzines gép vagy egy jobb akkus, de ez utóbbi akar kétszer olyan drága is lehet mint a benzines.
Kérdés mennyi pénzt szánsz rá? Milyen típusú a gyep? Önjárás kell e? Kerülgetni való akadályok vannak e? Netán emelkedők, lejtők vannak e? -
flash-
veterán
sziasztok!
Fűnyirót szeretnék venni!
(a benzinmotorost azért vetném el mert mtd40po-val én annyi szivtam már minidg volt valami baja, és ezért azért nem indult be..vagy füstölt,de az olajcserét se lehet megoldani csak ha fent nyitottam ki, de ha beindult akkor is sokszor leállt 10 perc uátn... szóval soha többé benzinmotorost)
vagy elektromost vagy akkumulátorost.
mindegy. olyan kell amit olcsóbban megszerzek és megbízható minőségű. a legfontosabb hogy mulcsozni tudjon(szerintem az egyik legfontosabb hiszen nem kell fűgyűjtővel szenvedni) és központilag állítható legyen a kerékmagasság.(ne kelljen minden keréknél külön külön azt a fület fordigatni ami mindig tönkremegy,stb..)
2 hetente használnám kb fél órás nyírásra.(de sokszor jól megnő így nembaj ha elbirkózik a nagyra nőtt fűvel is)
ha van ilyen akksisban, és arányaiban nem sokkal drágább akkor szivesen venném azt ,de ha sokkal drágább akkor jó lenne a vezetékes is.
De lehet inkább úgy teszem fel a kérdést kérlek fentiek alapján ajánljatok aksis gépeket és vezetékeseket
na remélem mindent elmondtam, köszönöm előre is! -
dik
őstag
Mi fogjuk itthon megpreparálni ha baj lesz vele itthon lesz a ravatalozó.
Esztergás haver ki tudja egyengetni ha üt a főtengely. De majd elválik ha ide kerül a masina ha elhozza ha nem akkor meg viszi ahova akarja...
Futok még egy kört alkatrész tudnak-e szerezni hozzá(levegőszűrő, kasza stb.)... Yamaha drága még nem volt itt így remélem megleshessük közelebbről is. Hangja és teljesítménye atom az biztos...
Helicoil menetjavító nem jó a főtengelybe? Sokhelyen próbáltuk már az acél spirálos javítást. Működik. -
Morris
Topikgazda
Ha a kaszaház jó, akkor érdemesebb lenne venni egy új motort. De csak akkor ha már lefutotta a szerelőknél a felesleges köröket.
Pont tegnap nézegettem én is másik motort, mert a késrögzítő csavar kiszakadt a főtengelyből. Teljesen elnyalta a menetet. 68k-ért már a Husqvarna átmatricázott motorja is elérhető.De sikerült feljebb fúrni és új menetet vágni bele. Így marad a 675EXi, amíg ki nem könyököl majd rajta a hajtókar.
-
dik
őstag
Na igen és majdnem rá is raboltam egyre csak közbe jött ez az alkatész téma és ott elakadt a projekt... jóformán errefele sehol nem találok semmit hozzájuk... Biztosan atom fasza motor lehet csak ha nincs semmi akkor kb. annyi... Nem tudom miért nem terjedt el...
Havernak lenne itt egy yamaha szokásos szervíz kellene rá ő csak annyit ért a géphez hol kell berántani meg benzint hol lehet bele önteni benzinz azt annyi. Olajcsere és szokásos dolgokon kívül fogott vele egy beásott gumit és eltört a kasza még nem jutottam oda ránézzek, de lehet főtengely is kapott akkor pedig ravatalozás lesz... Nem is tudom hozzá merjünk-e kezdeni így hogy kb. semmi nincs... -
Sziasztok,
Fukasza vasarlasan gondolkozom ket terulet miatt.
Az egyik a haz es a kapu kozti kb. 1 meter szeles es 4m hosszu szakasz.
A masik a haz melletti arok, ami olyan 5-6 meter hosszu es kb. 1m szeles es mely.
A problemas az utobbi, mert eloszeretettel dobaljak tele szemettel, az uditos dobozoktol kezdve, a chips/papir zacskokon keresztul amit csak eltudsz kepzelni.
Kiszedem elotte oket, de gyakorlatba elofordulhat, hogy marad benne valami amit nem veszek eszre es elkaphatja a fukasza.Nagyjabol havonta egyszer vagnam oket, tehat azert meg tud noni szepen.
Mindketto inkabb tarackos.
Mulcsozasban gondolkozom leginkabb, hogy ne kelljen osszeszedni.Akkus gep preferalt, olyan 100-150k-ig max.
Amint emlitettem, a lenyeg, hogy eros legyen, mert ritkan van nyirva es ki tudja mit kap el az arokban.
Ami van itthon az egy Parkside PRMA 40-Li A3 funyiro es egy Parkside PRTA 20-Li C3 szegelynyiro.
Akku kompatibilitas elony, de nem fo szempont.
Mit tudnatok ajanlani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vicces képek
- Gyúrósok ide!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Tényleg készül az OpenAI-féle X-rivális
- KERÉKPÁR / BRINGA / ALKATRÉSZ beárazás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik
- bambano: Bambanő háza tája
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁPRILIS MADNESS -30%
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteB650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB Lian Li O11 ROG Dynamic XL 650W
- Csere-Beszámítás! Zotac RTX 4060Ti 8GB Twin Edge Videokártya!
- Cooler Master CK350 Mechanikus billentyűzet Brown Switch RGB Megkímélt állapotban!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest