- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
PedroPascal
őstag
válasz
csaszi75 #143871 üzenetére
Had legyen szeretik a pulyák.
Vicces félre téve osztott hálózaton a sok soha nem elég. Az hogy olyankor ennyit tud mikor senki nem használja az jó de napközben néha kritikán aluli az 5G sebessége. Otthon meg is hülyülnég olyan sebességel amit mondasz. Nem használom ki mindig de ha kell akkor nagyon is jól jön a Telekom optikai net sebessége. Mobilon nem indokolt az ilyen sebesség de 100-at sem tud stabilan sokszor sőt 50-et sem. Ez alatt pedig manapság már nincs "élmény" hogy nem azonnal történnek a netes dolgok. -
kl122
tag
válasz
csaszi75 #143795 üzenetére
1-3 év és a másik kettő is teletolja az országot SA-val
Egyelőre már az haladás lenne ha C sávban is elindítanának értelmezhető számú és lefedettsegű állomást mert jelenleg 98%-ban a DSS-t tolják.
És bocs de magasról teszek rá vezetékesen mit és mennyit fejleszt ha nem használom és nekem az az 5G az 5G amit éveken át fizetett PR cikkekben igérgettek. -
thomas77
senior tag
válasz
csaszi75 #143643 üzenetére
Ha lenne kapcsolva nekem az 5G, akkor szerintem mennie kellene az ösze 5G partner hálózaton. Anno, amikor volt ingyenes 5G teszt dominósnak is, akkor ment itt is.
Számomra úgy tűnik, hogy vacs-nak aktiválták, nekem meg (még) nem. Gyanítom, napokon belül kiderül, hogy hogy is van ez... -
p2pp
őstag
válasz
csaszi75 #143385 üzenetére
Ezt úgy kellett volna, hogy az 5G csakis kizárólag n78.
De mint tudjuk abból sem lesz Országos lefedettség.
De mondjuk itt 4G sincs a Bevásárlóközpontunkban sem és melóban sem, Lidl-ben sem.
De már nem fogom leírni sokadjára. 30.000-es kisváros vagyuk. Lényegtelen.
De a Fotelból nekik minden jó. Anno ezt a másik nívósabb Szolgáltató megoldotta.....
Itthon ha hívnak át kell menjek a másik szobába, mert az okosok arra nem gondoltak, hogy a Panel részre nem a 2600-s Freki kell csak. Meg a másik oldalon nincsen Bázis!
Van itt baj rendesen ám. Apósnál meg egy rublika van vagy átáll a Szlovák hálóra simán. -
kl122
tag
válasz
csaszi75 #143383 üzenetére
Nem, csak bebizonyosodott, hogy a DSS-ESS 5G egy kalap sz.rt se ér, még annyit sem tud kapacitásban, mint az LTE-A és ugyanúgy lerohad, mint a 4G. Tehát pont az a tézise dölt meg a dolognak, amit a topiktárs is ír, amit súlykolt a marketing éveken át, hogy
"egy adott cellában egy időben több kapcsolatot is ki tud szolgálni, mint a 4G.
Tehát mint egyén, valódi előnyt nem érzékelhetsz, max ha egy zsúfolt helyen korábban lassú volt a net, most ugyanolyan zsúfoltság mellett is normálisan tudod azt használni." -
Krystal_s
addikt
-
Krystal_s
addikt
válasz
csaszi75 #143176 üzenetére
??? Melyik része nem érthető?
Most is mobilnetünk van (yettel), de előtte Telekom MOBILNETÜNk is volt (csomagban és feltöltéses is) évek óta, amit még pár hónapja is használtam. Sem azok, sem a mostani yettel NEM volt NAT-olt eddig, de
most a yettel pár héten belül át fogja állítani, ezért érdeklődtem a jelenlegi T-s mobilnetről, mert NATolt IP-vel nem működik a GTA 5 online (sem), ami nekem fontos.
De más hátránya is van a NAT-nak... -
Krystal_s
addikt
válasz
csaszi75 #143148 üzenetére
Milyen NAT public IP?
NAT-oltnál a Routerben is látható WAN IP és a külsőleg megjelenített IP különbözik.
Eddig a Yettel sem NAT-olt mobil OtthonNet-re. Most pedig bejelentették, hogy pár héten belül átállítják. Nem fogok tudni PS-ezni, sem távoli gépet stb elérni....
Ezért vagyok kiakadva és néztem be a T-s topikba, mert azt olvastam, hogy az is NAT-olt évek óta, miközben én azzal tudtam PS-en GTA-zni, távolról másik gépeket elérni....
APN-t nem állítottam. 3-4 mobilról használtam alapon.Nem értem most akkor mi van, de PS-ek miatt nekem ezt mindig figyelnem kellett optika, és kábeles netnél is, hogy a szolgáltatós eszközre kötött saját Router megfelelően legyen beállítva.
-
atirag
őstag
válasz
csaszi75 #143143 üzenetére
Köszönöm a válaszod. Már működik. Az antennával volt a baj végül csak pont a mostani kártya csere alkalmával jelentkezett. Amúgy 1 héttel ezelőttig egy domino kártya volt benne amit tavaly nyáron vettem és megint lejárt sajnos. Emiatt is volt fura, hogy nem akart menni. De már minden oké. Kopp kopp.
-
-
EmberXY
veterán
válasz
csaszi75 #142634 üzenetére
Ezt a kálváriát én már végigjártam, a téma saját topikjában is olvasható, feljelentést is tettem az ügyben, amit elutasítottak, és a szolgáltató is megerősítette, hogy erre a problémára gyakorlatilag semmilyen megoldás nincs, még egyszer én ennek már nem futok neki és másokat is hasonló nyugalomra intenék.
-
válasz
csaszi75 #142489 üzenetére
Ha felmerült a gyanú, hogy a telefonszámunk spoofing áldozatául esett, úgy mindenképpen érdemes felkeresni a szolgáltatót és kérni a roamingforgalom 72 órás tiltását. Ezzel rövid időre hatástalanítani lehet a határon túlról indított hívásokat, amivel a csalók remélhetőleg leszállnak a telefonszámunkról, mielőtt még valaki egy kamuhívás áldozatává válna
.Íme a csalás, amit nem lehet kivédeni, bárki áldozatául eshet
-
zmtTom
aktív tag
válasz
csaszi75 #142452 üzenetére
Hát elsősorban folyamatosan úton vagyok és hanghívás és laptophoz mobilnetre (mintha vonaton ülnék és úgy dolgoznék miközben megy a vonat). Állandó online használatra. Nem csak levelezés és alap dolgok hanem nagyobb fileok csatolmányok (nem képek hanem videók vagy éppen látványtervek, építkezés) küldése.
-
szabonagyur
félisten
válasz
csaszi75 #142313 üzenetére
Dehogy kezelik szarul az iPhoneok.
A bekarikázott rész egy ipari park alapból, ott mindenhez szerencse kell. Az, hogy megy másik szolgáltató az max annyit jelent ott az akár ki lett építve extrában.
Ha hozzánk bejön egy Vodafones ember, neki sincs térereje.
Van Yettel (mert voltunk náluk is), meg Telekom (mert most ott vagyunk) szolgáltatás tökéletes térerővel, de ezek úgy lettek kiépítve helyileg, erősítőkkel, jó pénzért. -
p2pp
őstag
válasz
csaszi75 #142280 üzenetére
[kép]
Nem szoktam mobilon torrentezni.
Az otthoni Telekomos szálotikát nem tudom magammal vinni.
Csupán használni szeretném! De nem lehet.
Évek óta ez megy, de semmi sem történik.
Más városokban sosem tapasztaltam ilyet.
Ezért kell 2 Simet használnim egy helyett.
Képet küldeni, telefonálni, appot megnyitni a kasszánál.
Meg ha a melóban a 0 térerő helyett lehetne végre vmi.
Meg a Lidl-ben nem kell a másik szolg kártyájára váltani az applikáció megnyitáshoz.
Meg ha a Zone Parban is nem 0 vagy 1 db E betű lesz. Tovább is lenne még..... -
p2pp
őstag
válasz
csaszi75 #142278 üzenetére
Sztem a Telekomnál sem lehet 5G-ről beszélni.
Az emberek nem hülyék.
Sztem skippeljük ezt a témát.
Majd pár év múlva visszatérünk erre a kérdésre.
Majd ha az IGAZI 5G-n is annyit mérek, mint a Yetinél vagy az 1000-es Optikai Wifin.
Akkor beszélhetünk róla. Meg ha a melóban a 0 térerő helyett lesz végre vmi.
Meg a Lidl-ben nem kell a másik szolg kártyájára váltani az applikáció megnyitáshoz.
Meg ha a Zone Parban is nem 0 vagy 1 db E betű lesz. Tovább is lenne még..... -
Cs1csó
titán
válasz
csaszi75 #142185 üzenetére
+1 TomPack
Ha egy év lejárta előtt (de még az 5GB Maraton adatkeret kimerülése előtt) töltesz fel pénzt rá (akár a legkisebb összeggel ha jól tudom talwn 2500ft a legkisebb) akkor megint kitolódik a rendelkezésre állási idő, bár kisebb összegű feltöltés esetén csak fél évvel nő a rendelkezésre állási idő.
-
válasz
csaszi75 #142170 üzenetére
Nem, sajnos a piócás ember sem segít
Nekem eSIM + fizikai SIM van, így a csere kicsit más - időközben telefont cseréltem, ott eszerint megtörtént a gyártó miatt. Viszont a kollégák tesztelgették két fizikai SIM cserével is, mert néhány egzotikus telefonnál valóban nem mindegy, de nem lett jobb a helyzet. -
-
-
válasz
csaszi75 #140454 üzenetére
Valamit féreértettél, vagy én nem értem a válaszod.
Van 5 előfizetés: vezetékes net, tévé és 3 mobil.
Ebből 1 mobilon van hűség még 2025 januárig, de egy korábbi alacsonyabb havidíjra lett megkötve. Mostmár egy nagyobb havidíjas szolgáltatás van rajta.
Ha akarok készüléket venni részletre, egyenként kiválasztgathatom, hogy az 5 előfizetésből melyekre kötök hűséget, megvan melyik előfizetés mekkora kedvezményt ad, de ennél az egynél leírja, hogy levon a kedvezményből 5857Ft-ot, gondolom mivel hűséghosszabbítás lenne mostantól 2 évre, de a januárig lévő hűségnek ezzel annyi.
Szóval erre vonatkozik a kérdés, hogy van-e itt korlátozás, retorzió? Nem akarok kisebb havidíjra váltani, hanem hogy kifejezetten a hűséggel terhelt előfizura kötnék újra hűséget, nem arra amelyiken nincs hűség. Így most buknám ezt a szűk 6 ezret, de fél évvel hamarabb lejár a hűség.
Vagy ezt szankcionálják pl előleggel?
-
szabonagyur
félisten
-
-
bozsokiandra
tag
válasz
csaszi75 #140061 üzenetére
Nem helyfüggő, sehol nem működik rendesen. Máskor tudtam simán online rádiót hallgatni egész ausztriában amikor jöttem az autópályán, most álló helyben sem megy.
A1-re sajnos nem csatlakozik fel.
Írtam ma az ügyfélszolgálatnak leírtam részletesen a problémát, a készüléktípusokat, hogy a másik készülékkel ugyanez a sim megy és ezzel a készülékkel a vodás is, stb. Vettek fel hibajegyet majd kíváncsi leszek mire jutnak. -
bozsokiandra
tag
válasz
csaszi75 #140053 üzenetére
Az a baj, hogy olyan helyeken rossz, ahol eddig volt tökéletes lefedettsége a szolgáltatónak.
Közben csereberéltem a sim kártyákat a céges telefonnal, ez egyre érdekesebb.
Saját telefonom: Pixel 7a
Céges: Samsung A23
-Saját telefon (pixel 7a) saját (telekomos simkártyával) 4g-re állítva szar a net, 3g-re visszavéve jó.
-Céges telefon (samsung), saját (telekom) sim kártyával 4g-re állítva: jó a net
-Saját telefon (pixel 7a), céges (vodafone) sim kártyával 4g-re állítva: jó a net
Telekom kártyával mindkét esetben az osztrák telekom (Magenta T) hálózatra csatlakoztam.
Tehát minden esetben működik kivéve a Pixel 7a telekom kártyával 4g hálózat kombinációt. -
bozsokiandra
tag
válasz
csaszi75 #140042 üzenetére
Ezt megtaláltam, de de nekem nem ez kell.
https://www.telekom.hu/lakossagi/szolgaltatasok/mobil/domino-feltoltokartya/Magenta-1-5-GB-net-50-perc
Ezt szeretné dominos családtag úgy hogy nekem van magenta1-em, neki csak egy önálló dominos kártyája. Azt kéne behozni magenta1-be úgy, hogy ne kelljen átírni az én nevemre a sim kártyát. -
Zsolt,72
senior tag
válasz
csaszi75 #139993 üzenetére
De akkor ez így (nem kicsit) félreérthető, ami a szál kiinduló kérdésében olvasható, hiszen a “jogosultság” azt jelenti, a Galaxy S22 Ultra részt vehet-e javításban? Maga a gyártó is ezt a kifejezést használja a leírásban és az alapján tiszta, hogy mire értendő a “jogosultság”.
Ha így történt (nem megfelelő megfogalmazás a kérdésben), akkor teljesen érthető, hogy hol ment félre a dolog. -
Zsolt,72
senior tag
válasz
csaszi75 #139991 üzenetére
Külön figyeltem rá, hogy az aktuális szabályzatot linkeljem, mert a kereső évekre viszamenőleg többet is talált.
Idézet az általam linkelt oldalról:
"4. A PROMÓCIÓ IDŐTARTAMA
4.1. A Promóció időtartama 2024. január 17. napján 19 óra 00 perctől, 2024. július 21. napján 23 óra 59 percig, vagy Promócióban Résztvevő Termékek készletének erejéig, illetve visszavonásig tart (a továbbiakban „Promóciós Időszak”)" -
akaszajanos
tag
válasz
csaszi75 #139932 üzenetére
Időközben felhívtam a 1414-et, ahol kiderült, hogy aktiválni kell a kártyákat. Megtették, és már látszik is a fiókomban mindkét MultiSIM. Egy dolog nem változott: az iPad továbbra is no service-t ír.
Ki- és bekapcsolás, sok repülő mód és a hálózati paraméterek alaphelyzetbe állítása után is ez van mindkét kártyával.
iPhone-ba rakva sem lép fel hálózatra egyik MultiSIM sem. Pedig már egy óra eltelt az ügyintézés óta.(Az iPhone-ból nem tudom átrakni másba a kártyát, mert az eSIM-es már. De az iPad is hibátlan: ha belerakom a yetteles SIM-et, azonnal kapcsolódik 5G-re.)
Nem értem. A hívást is azzal tettük le, hogy ők már mindent rendben látnak, várjak. 🫠 -
válasz
csaszi75 #139790 üzenetére
Jó helyen kérdezte, mert a Samsung Galaxy S23 Ultra mobiltelefont 400.000 HUF alatt odaadta nekem a Telekom 2024.02.07-én; a mobiltelefonban 512 GB tárhely van (396.289 forintba került a mobiltelefon és 22 havi részletre megkaptam, pedig hitelképtelen vagyok*1*).
*1*Ennél arra gondolok, hogy még egy 100.000 forintos mobiltelefonra se adna nekem kölcsön a bank, mert 0 nap munkaviszonyom van. -
vence
aktív tag
válasz
csaszi75 #139674 üzenetére
Nem lassabban, hanem olyan lassan, hogy ember legyen, aki kivárja és azt is lehet látni, hogy vannak helyek (a reklámok helye) ahol akadozik.
Egyébként tudod ezzel az alapvető gond, hogy a felhasználók kifizetett Gigabájtokat hagynak náluk esetenként, ők meg a saját érdekükben sem tudnak normális sávszél-t biztosítani a c@ros applikációjuknak !!!
És a közel nullára korlátozás is csak nálunk szokás egyébként!Az állandó ingyen tanácsadás meg unalmas, mert leginkább még a saját érdeküket se tudják értelmezni, lásd fenti példa.
Nem túl sok logika kellene pedig hozzá, ugyanúgy, mint felérni ésszel, hogy nem blokkolom az applikációmat, mert lehet pár ügyfél olyan helyzetben, hogy épp nem tud frissíteni.
És van pár dolog, ami csak az app-ban megy és a fizetés, feltöltés is más a webes felületen, adatkeret nélkül pl. leginkább time-out.
Ez is csak azt mutatja, h nincsennek normálisan tesztelve a dolgok.De egyesek szerint itt minden facca.
Gondolom neked az autód is mindig kevesebbet fogyaszt legalább 1 literrel, mint másoknál ugyanaz a típus ...
Ismerős sztori! -
Ateszpapa
addikt
válasz
csaszi75 #139593 üzenetére
Érdekes, mert nem kéne kötbérezni téged.
A vállalt hűséges csomagra nem mehetsz alább, felfelé vagy hasonlóra igen.
Azért a telefon része stimmel, mert gondolom az sem mindegy, hogy XS-ben voltál anno vagy valamelyik nagyobban.
Biztos nem véletlenűl hűséggel választottad az 50Gigát?
Mert elég sunyi a honlapjuk.
Mennyit ír kötbérnek? -
chuck91
tag
válasz
csaszi75 #139510 üzenetére
Szia.
Van nekik 0630 as telefon számuk is.
Elötted a kolléga irta hogy multisim szám nem csöröghet ki nálam a telefonon.
Nekem csak 1 telefon számom van ami igy kezdődik 06309507XXXX ezt elég nehéz lenne többször félre irni 8 as számokkal. Szóval valahol nagyon nagy gumabanc vólt.
A telekomos ügyintéző mondta hogy a mutli simem virtuális száma egy ennek a pizzérinak a belső “szàma”. Amikor az ügyintező megváltoztatta a számat akkor a dokumentumba tényleg ott volt az a telefonszám( megjegyzésbe hogy miért ingyenes a szám csere oda is van írva az indok) , amit sikerúlt lemodósitania. Azóta nem kerestek rajtam pizzát szerencsére. -
p2pp
őstag
válasz
csaszi75 #139397 üzenetére
Megnéztem. [kép]
Piros X-el jelöltem (Esztergom Ipari Parkban) a Voda állomását.
(Mivel ott csak Voda van, nem nehéz belegondolni miért is kellett)
Ami nem egy épületen belüli vmi.
Hanem egy kívülről is jól látható Bázisállomás.
De a jelölt körön belül mindenhol is gond van.
Amikor lehet viszem majd a Telekomos számomat a Yettelhez.
A Melós Voda meg megmarad értelem szerűen. -
Littoral
aktív tag
válasz
csaszi75 #139212 üzenetére
A dolog onnan indult, hogy amikor bevezették az adategyeztetés nevű szívatást, ezeknek a rokonoknak az egyeztetésénél a telekom rendszere képtelen volt kezelni a a régi, bordó, papír alapú személyi igazolvány sorszámát (ezáltal lakcímkártya hiányát). Az ügyfélszolgálat azt javasolta, hogy "vegyem a nevemre" ezeket a kártyákat, úgy is lett. Azóta az én adataimmal van egyeztetve, amelyek viszont nem változtak.
Plot twist: a saját magam vészkártyáját is egyeztettem tegnapelőtt, az is eltűnt. Most, ha belépek bármelyik felületen, egy újabb családtag nem használt havidíjas adat-előfizetésének adatai vannak csak ott. A webes felületen azzal a számmal kell belépnem, amelyiket egyébként a rendszer nem tartalmazza. Mondjuk ezt könnyebben hozzáadom, mint a távolabb élőkét.
Ez a csűrés-csavarás szerintem inkább riasztja a felhasználót, mint vonzza. Engem pl. most elriasztott, de ezt már megszoktam a telekomtól.
Ja, és hogy miért nem az ügyfélszolgálattal... Azért, mert egy egész gyűjteményem van már a "nem tapasztaltunk hibát" válaszokból. Ide leírom, hogy más is lássa, milyen kiváló rendszer ez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BestBuy topik
- Sorozatok
- Formula-1
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos autók - motorok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Watch Ultra 2év garancia!
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024) - M3 - 68 Ciklus- 8GB/256GB (MRXN3MG/A) Asztroszürke - MAGYAR
- G.SKILL 32GB Trident Z5 DDR5 6400MHz CL32 KIT F5-6400J3239G16GX2-TZ5S
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13700H RTX A1000 32GB 512GB NVMe gar
- Nitro AN515-44 15.6" FHD IPS Ryzen 5 4600H GTX 1650 16GB 512GB NVMe gar
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest