Hirdetés
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Landsmann
addikt
Újabban nem küldenek SMS-t az érvényességi idő lejártáról? Ma volt egy automata hívás, hogy 5 nap múlva lejár a SIM ha nem töltöm fel.
-
Landsmann
addikt
válasz
bul07
üzenetére
A Yettel adja a 2G-t a telekom előfizetőknek. Ennek a hólózati kódja a 21625. Nem tudom miért így oldották meg. A megosztott 4G hálózatokon nincs más hálózati kód, a sajátját kapják. Kézinél sincs sok esélye, hogy eldobja a hálózatot, mert gyakorlatilag 2G-n a Yettel mindenütt ott van. Saját 2G hálózat meg úgyis teljesen lekapcsolásra kerül majd.
-
Landsmann
addikt
Nálunk tegnapelőtzt húzta le a rollót a Telekom 2G. Immáron a Yettel hálózatát használják a GSM készülékek.
-
Landsmann
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
Azt tudom, csak furcsállom. Szerintem ez a Hyper OS 3-al került fel, mert korábban nem ilyen volt. A SIM2-n a One-os kártyával választható opciók vannak.
-
Landsmann
addikt
Most nézem a Redmi 13-ban a hálózati preferenciánál, nincs semmilyen választható opció.
Pipa 2G, 3G, 4G. ez van a beállításoknál. Míg ugyanebben atrelefonbvan a One-os kártyánál külön ki lehet választani Csak 2G, Csak 3G, 3G előnyben és 4G előnyben.
-
Landsmann
addikt
válasz
deutsch111
üzenetére
Ha VoLTE híváős folyamatban van és mozgás közben leesik a 4G térerő és váltania kell, megszakad a hívás, vagy rendben átadódik?
-
Landsmann
addikt
Ha az előleg a készülék "előtörlesztése", akkor a fennmaradó összeget osztják a "futamidővel". Tehát a havi készüléktörlesztő összeg kevesebb lesz mintha nem fizettél volna be semmit. De futamidő közuben is bármikor lehet befizetni törlesztést vagy akár a hátralévő összeget. Nálad valami gabvesz van ha a készülékre fizettél előleget, de mégis a teljes havi törlesztőrélszletet kérik. Magyarán annyit fizetsz, mintha nem fizettél volna előleget.
-
Landsmann
addikt
válasz
adam1400
üzenetére
Ugyanúgy mergy majd mint ahogy a 4G is meg van osztva a két szolgáltató között. Hol itt, hol ott használják a másikét. Működés szemnpontjából a 2G esetén nem lesz jelentősége. 4G-nél lehet adott esetben, ha csak a konkurtencia B20-a van, az adatsebességileg gyengébb mintha lenne B1, B3 is.
-
Landsmann
addikt
Nekem is megy, két kártyára most aktiváltam a Domino Day-t.
-
Landsmann
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ne várj sokat a fogyasztóvédőktől.
-
Landsmann
addikt
Az aktiválásról küldenek SMS-t. Azt bármikor vissza lehet nézni és abvból kiderül meddig aktív a DD.
-
Landsmann
addikt
válasz
Doky586
üzenetére
Azzal lehetett aktiválni azt,m hogy a SIM-ről csak bizonyos megadott telefonszámokat loehetett hívni. Például régebben, mikor még nem violt minden gyereknek mobilja, és a szülő oda adta a gyereknek valmailyen okból, akkor a PIN2-vel tudta védeni a kártyát, hogy scak az előre beállított számot éls a segélyhívót lehetett hívni. Gondolom most is ilyen funkciója van. Nem tudok másról amihez PIN2 kelljen.
-
Landsmann
addikt
válasz
Beer-Beep
üzenetére
A Telekomnál biztos nem így van. Rendszeresen aktiválom az 50 megát havonta és a szerdai Domino Day-t. MIndig ez utóbbiakból vonja az adatot. A lényeg, hogy mikor aktiválták, egy repülőmód be/ki kell és akkor az utóbb aktiváltból fogy mindig. Perceket nem használok, de szerintem ott is ugyanígy van.
-
Landsmann
addikt
Néhány be nem azonosított cellát látott a telefonom. Hol lehetnek ezek? 4G: 182, 60, 65397, 139. 2G: 426, 427. Cellmapper nem talál ilyen tornyokat, illetve amit igen, az az ország másik felében van, úgyhogy az nem lehet.
-
Landsmann
addikt
válasz
4Grider
üzenetére
Nem feltétlen. Ha a Google fiókból nincs kilépve, SIM nélkül is lekérhető hol a telefon. Csak net kell neki, az meg megint mindegy, hogy wifi vagy másik SIM mobilnetje. Bukott már le így nálunk egy telefontolvaj. A SIM-et egyből kivették, azt fel érték ésszel. De azt már nem, hogy a Google fiókból is kilépjenek. Sőt, ha wifin van, akkor a hálózat nevét is megjeleníti a kereső, így egyértelműen beazonosítható hol van a telefon.
-
-
Landsmann
addikt
A bátyámtól kaptam egy Ulefon tabletet. Mivel előfordul, hogy megáll az internet pár órára, így egy hotspotot akarok beüzemelni. Van benne LTE modem, így nem kell külön valami használt telefont venni a hotspot céljára, ha alkalom adtán az internet megszűnik. Telekom Maraton csomaggal jön ki az ember legjobban. Tegnap tettem bele egy Domino kártyát. Aktiváltam a VoLTE és a VoWiFi szolgáltatást. Mindkettő azonnal elindult rajta. Gondoltam, hogy nem lesz vele probléma, de azért jól esett a kellemes meglepetés. Telefonálásra nem akarom én használni, de ha már tudja, akkor legyen aktív. Hotspotként is nem lesz nagy nyüstölésnek kitéve. Éppen csak levelezés, fórumok böngészése, tehát nem youtube videók nézése lesz a cél vele. Alkalmanként arra az 1-2 órára jó lesz az. Osztottam meg már így a netet a fő telefonomról is, de azt nem akarnám ilyen célra használni. Böngészni maga a tablet is jó, mert azért csak egy fél A4-es méretű a kijelzője, nem akkora mint egy telefonnak. A levelezés viszont a PC-ről megy.
-
Landsmann
addikt
válasz
ates2
üzenetére
Ez a Google sara. Gondolom többen úgy mentették el a telefonszámodat, hogy a cégnek a nevét írták be hozzá és a Google fiókjukba mentették. A Google meg mivel többen is ugyanahhoz a céghez kötötték a számot, így másnak is azt írja ki. Nem tudom hogy lehet visszavonni az ilyet, de ehhez a szolgáltatónak nincs köze.
-
-
Landsmann
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
Ez tervezett karbantartás, oszlopot cserélnek. Szünetmentest használok, de az internet hiányán nem segít.
-
Landsmann
addikt
Engem is kilptet 2-3 nap után, de van hogy már másnap. Ugyanaz a telefon, semmi változtatás nincs. 1-2 hónapja kezdte a hülyeséget. Sokat nem használom, mert másodrangú a Telekom kártya. Én is a Domino Day miatt szoktam használni az appot ha van adatkeret. Perc nem érdekel.
-
Landsmann
addikt
válasz
gyulaszu
üzenetére
Semmi gond abból ha felveszed. Ha visszahívod, na az fog siokba kerülni. A trükk az, hogy csak röviden csörgfetnek, hogy ne legyíen esélyed felvenni. Az emberek egy része olyan, hogy elmulasztott hívást egyből visszaghív, meg sem nézik a számot, hogy esetleg külföldi. Na, az ilyen gyorskezűekre mennek a csalók. Nekem észak-koreai híváésom is volt már. Vaklójában tuti nem onnan jött, hamisítanak mindent.
-
Landsmann
addikt
válasz
PedroPascal
üzenetére
6G-t biztos nem írt ki. 5G lehet, de azt NSA hálózaton is kiírja.
-
Landsmann
addikt
válasz
PedroPascal
üzenetére
Sok telefonban az SA opció gyárilag le van tiltva szoftveresen. Esetleg kódokkal elő lehet hozni és bekapcsolni mint a Xiaomikon, de ettől függetlenül még nem mennek fel az SA hálózatokra.
-
Landsmann
addikt
válasz
PedroPascal
üzenetére
Valószínűleg az előfizetésen is kell enedélyezni az SA hozzáférést. Hasonló lehet mint a VoLTE annak idején. A készüléknek támogatnia kell a funkciót. Lehet tudja is a készülék, de nem minden SIM-en lesz aktív, mert elvileg nem támogatott a készülék. No de az is kell, hogy az SA a készüléken engedélyezett legyen. Ez ugyanis van amin szoftveresen nincs bekapcsolva. De ez itt már eléggé off, a Yettel topicban többet olvashatsz róla.
-
Landsmann
addikt
válasz
PedroPascal
üzenetére
Ez is természetes. A Yettel által használt 3600-3700 MHz márolyan magas freekvencia, amit a falak drasztikusan árnyékolnak. Minél nagyobb a frekvencia, annál könnyebb leárnyékolni. A másik hozzászólásodra reagálva: Igen, egyrészt még gyorsabb az SA és például egy zsúfolt helyen (koncert, tűzijáték stb) több előfizető kiszolgálására alkalmas.
-
Landsmann
addikt
válasz
PedroPascal
üzenetére
Mert a Telekom túlnyomó részt N28-on megy. Attól meg nagy sávszélességet nem lehet elvárni.
-
Landsmann
addikt
válasz
PedroPascal
üzenetére
Ez még NSA hálózat. SA-ra egyelőre csak néhány készülék tud felmenni.
-
Landsmann
addikt
válasz
Demokatona
üzenetére
Nekem nincs kétlépcsős. Beírom az e-mail címet, jelszót és belépés. Egy-másfél nap múlva kint vagyok. Korábban sosem léptetett ki. A legutóbbi frissítés(ek) óta csinálja ezt.
-
-
Landsmann
addikt
Utóbbi 1-2 hétben az app mindig kidob. Be kell jelentkezni, míg korábban ezzel nem kellett bíbelődni.
-
Landsmann
addikt
válasz
Cs1csó
üzenetére
B mint band, a különféle frekvenciájú sávokat jelöli. 4G-re 700-2100 MHz-ig használják. Az ilyen "tescogazdaságos " 5G szintén ilyen alacsony, 700, 1800 MHz-et használ, míg a "valódi" 5G leginkább N78-at, 3500 MHz-en. Itt lehet sebességet elérni, viszont a magas frekvencia miatt kisebb a lefedett terület, tehát sűrűbben kellene telepíteni.
-
Landsmann
addikt
válasz
PedroPascal
üzenetére
Az NMHH azzal próbálja ösztönözni a szolgáltatókat az 5G minél nagyobb kiépítésére, hogy a frekvenciákért fizetendő díjból kedvezményt kapnak. Múltkor belinkelte Bociusz, hogy mely területek azok, ahol a sávkedvezményt igénybe tudják venni a szolgáltatók, illetve hol mikorra kell kiépíteni az 5G-t. Például nálunk ez év október 31 a határidő. Azért érdekes, a dolog, mert a Tiszafüred-Sarkad útvonalon egyedül Sarkadon van 5G a Yettelnek. Azt nem tudom, hogy a kiépítés hogy halad, lehet egyszer csak felkapcsolják, aztán már van is. De érdekes az is, hogy a 4-es főút melletti települések közül jószerével csak Karcagon nincs 5G, ez a város is része a Tiszafüred-Sarkad kerékpáros útnak, mint sávkedvezményezett útvonal. A Yettel kivételével a másik két szolgáltatónak van 5G-je nálunk. Az más kérdés, hogy annyit ér mint a 4G. (vagy még annyit sem)
-
Landsmann
addikt
válasz
PedroPascal
üzenetére
Vagy belehúznak, vagy lemondanak a sávkedvezményről, mert úgy emlékszek a kedvezményt ez év december 31-ig vehetik igénybe.
-
Landsmann
addikt
válasz
Victoryus
üzenetére
Igen, aztán mikor leállítod a parkolást, akkor vonja le a pontos összeget. Én egyszer úgy jártam, hogy annyi egyenlegem sem maradt, hogy a parkolás leállításához elküldjem az sms-t. Gyorsan fel kellett tölteni a kártyát. Akkor tudtam meg, hogy így működik a rendszer.
-
Landsmann
addikt
válasz
gyulaszu
üzenetére
A feltöltés dátuma lesz a lejárat napja. Tehát ha holnap töltöd fel, akkor 2026 január 7-én fog lejárni az egyenleg felhasználási idő. A Maraton megrendelése nem befolyásol semmilyen dátumot. A megrendeléstől számítva a kártya élettartama alatt, illetve az adatkeret elfogyásáig tudod használni. Ha most van 532 megád, ehhez hozzáadódik az új Maraton adatkerete is.
-
Landsmann
addikt
válasz
Cs1csó
üzenetére
Így csináltam, de akkor sincs. Sőt, az ünnepi ajánlatoknál egy sárga felkiáltójel van, amire kattintva semmi nem jön be, nehogy már meg lehessen tudni, hogy az mit jelent. De ugyanígty más ünnepi ajánlat előtt is van sárga felkiáltójel.
Ahha. De most néztem. Ők maguk aktiváűlták december 20-án este 10 órakor. Még jó, hogy sms van róla. Na de ha én nem kapcsoltam be, akkor önhatalmúlag miért aktiválták? -
Landsmann
addikt
Mindegy, a havi 50 megából is van még 43. Úgyis itthon vagyok, itt meg van wifi.
-
Landsmann
addikt
Nem mintha nagyon iuzgatna, de azért ezt az ajándék 5 napos korlátlan netet nem nehéz úgy adni, hogy nem adnak. Ott a hirdetés, hogy 5 napra korlátkan net Dominósoknak. Rákattintok, betölti az extzra net bővítőket, majd kiböki, hogy itt nincs semmi. Egy hete is ugyanez volt. A Telekom is egyre jobban hajaz a Vodafone-ra.
-
Landsmann
addikt
Így hogy írjátok, ez az üzen3etküldős dolog érdekes. Én a múltkor kaptam SMS-t, a WhatsAppra regisztrált valaki, a kódot nekem küldték. Nem kattintottam az üzenetben lévő linkre, így nem tudom mi lett a regisztráció sorsa. De én is a Telekomos számomra kaptam. Véletlenül sem a Vodafone-osra, vagy a másik 3 Yetteles közül valamelyikre.
Most ez megint valami átverés lehet, vagy csak egyszerűen elírták a telefonszámot regisztrációkor? -
Landsmann
addikt
válasz
totototo
üzenetére
Gondolom a Telekomnál is úgy van, hogy bizonyos előfizetéseket engednek fel az 5G SA hálózatra. Ezek akkor jelennek meg a Cellmapper térképen, ha a telefon NR Only üzemmódban van. De készülékfüggő is. Érdekes módon a Redmi Note 13 Pro 5G NR Only módban yetteles SIM-el megjeleníti a yetteles 5G cellákat, de azon kívül semmilyen infót nem ad róla, miközben a Telekomnál az N sávot is megjeleníti. Vodafone-t még nem láttam rajta. Ennek azért nem így kellene működnie. A többi FRedmin normálisan működik afeltérképezés. Azokban MediaTek processzor van, ebben meg Snapdragon, szerintem ez a gond.
-
Landsmann
addikt
válasz
4Grider
üzenetére
Tudom, csak nem értem ezt a lerázós dolgot. A kicsi jutalék is több mint a semmi. Mondjuk ha tömve van az üzlet, akkor még megértem, hogy a kicsi jutalékot generáló ügyfeleket lerázzák, mert jön helyette zsírosabb. Mondjuk ez sem biztos, mert lehet valaki éppen a szerződését mondja fel. Az meg aligha hoz sok jutalékot. Na mindegy, ezt nem fogom megérteni, hogy a két rendszert miért nem vonták már össze régen. Biztos, hogy költségesebb, gázosabb két külön rendszert fenntartani, mintha egyben kezelnének mindent. Szerintem az összevonással járó esetleges nagy bukfenc miatt nem lépték még meg, de szerintem előbb-utóbb kénytelenek lesznek.
-
Landsmann
addikt
válasz
adika4444
üzenetére
A XXI. században vicc amit a feltöltőkártyás SIM-ekkel csinál a Telekom. Tudom, hogy két külön rendszer a kárytás és a számlás, de mint a példa is bizonyítja, nem megoldhatatlan feladat a két rendszer átjárható használata. Nem beszélve arról, hogy a másik két szolgáltatónál ilyenről nem is hallottam, hogy nincs feltöltős SIM készleten. Jó, más rendszert használnak. De basszus, itt olyan összegű jutalékot kapnak a feltöltős szerződések után, hogy nekik megéri, a Telekomnak meg nem?
-
Landsmann
addikt
Érdekes, a jótállási jegy hogyhogy nem maradt a készülékkel a szervizben? Azt nem szokták visszaadni.
-
Landsmann
addikt
válasz
üzenetére
A csereutalvány, a nevében is benne van, csere, tehát ugyanolyan termékre cserélnék. Ha nincs, akkor a vásárlás helyén a vételár visszafizetését nem tagadhatják meg, esetleg ha a vásárló a fellelhető kínálatból tud választani, akkor a vételárkülönbözet elszámolásával más típust is választhat. De ez nem erőszak, a vásárló döntése. Értem én, hogy az üzletek pénzt nem szeretnek visszaadni, de attól a jogszabály még vonatkozik rájuk. Az üzlet a jóváírást úgyis megkapja a terméket beszerző cégtől.
-
Landsmann
addikt
válasz
üzenetére
Úgy gondolom, az alapvető probléma itt az, hogy amikor megszüntette az előfizetést, akkor az ügyintéző nem hívta fel a figyelmét, hogy az utolsó számlazárástól eltelt időre eső forgalmi díjak számlázása utólag fog megtörténni. Így aztán azt hiheti, hogy ő mindent rendezett, holott nem. No mindegy, ez az Ő problémája ha nem érti meg hogy működik a dolog. Várhat vele míg százezres tételre nő a tartozás, meg átadják behajtó cégeknek, ezzel együtt fekete listára kerül a szolgáltatónál. De valóban érdekes, hogy időről időre mindig van valaki, aki értetlenkedik a dolgon és nem tartja jogosnak az utolsó számlát, noha a kiszámlázott szolgáltatást meg igénybe vette.
-
Landsmann
addikt
Szerintem a számlát végérvényesen ott a helyszínen egyik szolgáltató sem tudja lezárni. Az alapdíjat igen, hiszen az előre számlázódik, de a forgalmi díjak utólag. Lezáráskor nem hinném, hogy azonnal rendelkezsére áll minden információ ami alapján a forgalmi díjakat is ki tudják számlázni.
-
Landsmann
addikt
válasz
domper2015
üzenetére
Érdekes ez a roaming dolog. 15-20 évvel ezelőtt semmi gond nem volt. Minden szolgáltatót felengedtek bármelyik hálózatra. Emlékszek, Romániában hol egyik, hol másik szolgáltató hálózatát használta a Pannon GSM SIM. Ausztriában sem volt semmi gond. Nem kellett kézi hálózat váltással vacakolni. Felment az első elérhető hálózatra. Azokban a régi telefonokban még priorizálni is lehetett, hogy elsődéegesen melyik hálózatot használja ha az elérhető. Most meg azt látom, hogy roamingban ez sem enged fel, az sem emnged fel, meg kézi hálózat váltással kell vacakolni. Visszafelé fejlődünk roaming terén?
-
Landsmann
addikt
Ha csereutalvány van, akkor első sorban ugyanazt a típusú készüléket kell adni, persze az is megoldható, hogy a pénzt visszafizessék, de erre nem kötelezi semmi a boltot. Ha nincs, akkor jön a pénz visszafizetése. Azt meg már a vásárló dönti el, hogy elteszi a pénzt és elballag, vagy a visszakapott pénzből választ valamilyen készüléket a kínálatból. Utóbbi esetén a garancia, pardon jótállás a csere napjától indul és olyan, mintha akkor vette volna a készüléekt, tehát a csereutalvány semmilyen módon nem befolyásolja az új készülék jótállását.
-
Landsmann
addikt
válasz
lionhearted
üzenetére
Így van, a köznyelvben használják a garancia szót a jótállásra. Szavatosság van még, a szavatosság és a jótállás eltérő tartalmú "garanciavállalás".
-
Landsmann
addikt
válasz
üzenetére
A garancia annyival hosszabbodik meg, amennyi ideig a készülék szervizben volt. Ezt az időt a jótállási jegyre fel kellene vezetni, de tapasztalatom szerint nem mindig szokták megtenni. Ha fő részegységet cserélnek, arra külön garancia vonatkozik függetlenül a készülék eredeti garanciájától.
-
Landsmann
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Még nem aktív.
-
Landsmann
addikt
válasz
cs.zs.
üzenetére
Már miért kellene megdögleni? Ha eléri is valahogy az értesítési számot, legfeljebb közölni tudja a rossz hírt, érdemben úgysem sokat tud tenni egy illető aki akár csak 10 km-re is van a baleset helyszínétől.Nem neki kell megmenteni a bajba jutottat. Arra ott vannak a tűzoltók, mentők.
-
Landsmann
addikt
válasz
cs.zs.
üzenetére
KIcsit nem életszerű a dolog. Ha tényleg balesetet szenved valaki és más telefonál, az a más honnan fogja tudni milyen számot hívjon? Ha a balesetet szenvedett mondja a számot, akkor alighanem telefonálni is tudna. Most őszintén, hányan és hány közvetlen ismerős telefonszámát tudják fejből? Stresszhelyzetben szerintem még a sajátját sem, nemhogy a másét.
Valamikor volt egy olyan kezdeményezés, hogy vészhelyzetben az értesítendő személy számát a telefonkönyvbe talán CLI (ebben nem vagyok biztos) néven mentsük el. Adott esetben a mentős, rendőr, vagy a tűzoltó ezt a névbejegyzést keresi a telefonban és tudja kit hívjon. Na, ezzel csak egy baj van. Hogy oldja fel a képernyőt? Innen már bukik az egész kezdeményezés. Pedig maga az ötlet nem lenne rossz. De ugyanez a helyzet a telefonba elmenthető vészhelyzeti adatoknál is, meg lehet adni hogy kit értesítsenek. De mégis hogy? A haldokló sérült ujjait nyomogatják az ujjlenyomat érzékelőhöz, hogy fel tudják oldani? Adott esetben akár az arcalapú feloldás is csődöt mond egy arcot ért sérülés miatt. A rajzot vagy PIN kódot meg aligha találják ki belátható időn belül.
-
Landsmann
addikt
Teszteltem az 5G-t. A várt eredmény lett. A Yettel 4G-n jobb eredményt ért el. Telekom: 73,5/19,8, Yettel: 92,3/36,6.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z370A i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Adata 600W
- Huawei Pura 70 Ultra 512GB Black Karcmentes állapot 16GB RAM 6 hónap garancia
- Apple iPhone SE 2022 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
- Samsung Galaxy A25 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciaval
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

dptrsk