Hirdetés
- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Sony: idén nem lesz Xperia 5
Hirdetés
-
Súlyos büntetést kapnak a közösségi oldalak, ha terjed rajtuk tévinformáció
it Ausztrália az éves, globális árbevételük 5 százalékára akarja büntetni azokat az internetes platformokat, amelyek nem gátolják meg a tévinformációk terjedését.
-
Spyra: nagynyomású, akkus, automata vízipuska
lo Type-C port, egy töltéssel 2200 lövés, több, mint 2 kg-os súly, automata víz felszívás... Start the epic! :)
-
Szivárognak már az Arrow Lake mérések
ph Előkerült például egy szám a Core Ultra 7 265KF teljesítményéről V-Ray alatt, ami kissé csalódást keltő.
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
rin33
senior tag
Hali, egy érdekes jelenségre lettem figyelmes. Több Telekomos SIM-mel és telefonnal előfordul: 2 utcára tőlünk van egy bázis ami 4G-n csak B20-at ad ( Telenort is), fullon van a térerő de mostanában mégis sokszor leesik 1-2 pálcikára. Cellmapper-en látom, hogy ilyenkor a belvárosi B3-as cellákra csatlakozik (700m+) .
Sztem azért mert be van terhelve a hálózat és így nem a térerő az elsődleges, hanem az, hogy hol van szabad kapacitás..
[ Szerkesztve ]
-
rin33
senior tag
válasz tibor23 #115594 üzenetére
Nálunk Xiaomiknál: Redmi 4X, 5, Note 3, Note 4, de Galaxy J3 2016-nál is ez a helyzet, Telenornál is ez van de Vadánál nem tapasztaltam pedig az itt még B1-en is megy (Orosháza). Ilyenkor a sebesség általában nem esik le csak a térerő.
Nem csak a Telekomnál tapasztaltam ezt, a leglátványosabb az volt amikor külföldön (Orange SK) egy B20 torony mellett (amin egyébként 5 Mbit/s volt a sebesség, forgalmas út mellett) átrakott egy kb. 1-2km-re lévő B7-es bázisra ami nagyon gyenge volt (-110dBm) de Spedtestem még úgy is gyorsabb volt mint a B20.
Bár én manuálisan vissza raktam B20-ra Network Signal Guru-valKicsit off: TP-Link Archer C6 1200-em ugyanezt csinálja: a 2,4Ghz-en rendszeresen ledobálja a klienseket, gyenge jelszintnél is, hogy menjen minden 5Ghz-re. (Azokat nem dobja amik csak 2,4G-t tudják)
[ Szerkesztve ]
-
rin33
senior tag
Kíváncsiságból Cellmapperen LTE B7-re szűrtem és azt látom, hogy sok vidéki kistelepülésen van de több nagyvárosban nincs.. Mi ebbe a logika? ,,Túl nagyok" a vidéki B20 és B3 cellák és ezeket tehermentesíti a helyi B7 bázis?
-
rin33
senior tag
válasz kakuk.tamas #116683 üzenetére
-
rin33
senior tag
Na most látom hogy a magasabb sávú preferenciának van értelme. Most amikor terhelve van a hálózat (domino day) a közeli B20-as bázis (-70dBm, újraindítás/VoLTE után erre csatlakozik) max. 10 mbit/s-ot tud (egyébként 30-40mbit/s) míg a távolabbi B3 (amihez ragaszkodik) 25mbit/s beltéren -107dBm környékén, kültéren 30-45 között.
[ Szerkesztve ]
-
rin33
senior tag
válasz Tompika777 #117151 üzenetére
Igen, annyi, ha van Maraton neted és azt használod, de ha a Domino Day keretében kapsz netet (jelenleg 1 napig korlátlan, korábban 1 gb) akkor annál nincs korlát.
-
rin33
senior tag
Itt jellemző, hogy a 3G B1 cellákat átállítják 4G B1-re mint a Vodafone-nál? A környékemen még nem tapasztaltam ilyet.
-
rin33
senior tag
válasz leo81 #117805 üzenetére
Gondolom ugyanaz az EIRP most nem 60 hanem 100 mhz-re vonatkozik tehát kisebb lett a teljesítmény-sűrűség, vagyis az egységnyi (pl. 1 Mhz-re) eső teljesítmény. Tehát a hatótáv és a teljesítmény-sűrűség egyenesen arányos.
Jól értelmezem? Javítsatok ki ha tévedek.[ Szerkesztve ]
-
rin33
senior tag
A ma du. Orosházán megjelent a B1.
-
rin33
senior tag
válasz #70635776 #121683 üzenetére
A Telekom nálam is sokszor vált cellát és frekvenciát lakásban: nagyon erős B20 (újraindítás, VoLTE után megy erre) utána leesik a térerő, a gyengébb B1 és B3 között ugrál folyamatosan, viszont így is 40-80 mbit között megy míg b20-on csak 35 mbit körül van a max.
A Voda meg rááll a B20-ra és azon is marad pedig van erős B3 és B1 is.
-
rin33
senior tag
Sziasztok,
Telekomnál van B3+B3 CA?
Mert Pocophone F1-el csak ebben a felállásban van esélyem LTE+ ra.
Bár a B3-uk önmagában is elég jó.[ Szerkesztve ]
-
rin33
senior tag
Kb. 1 hónapja külön szedte a Cellmapper a B20 és a B3 (+ B1) tornyokat. Tehát a B20-at külön toronyként jelöli. A képen a 2873 sz. torony 1 db bázisállomás (panel tetején), pár hete még egynek jelezte.
Egyébként a városi B20-only állomásokat (amikor B3, B1 bázisokkal van körülvéve) nem jelzi pontosan mivel csak VoLTE híváskor, pincében megy le B20-ra telefon -
rin33
senior tag
-
rin33
senior tag
válasz szabonagyur #123385 üzenetére
Igen, a magasabb sávú preferencia okozza, ha kint még gyengén elérhető a B3 (1800Mhz) vagy bármelyik magasabb freki akkor elsődlegese arra csatlakozik de bent a falak miatt eltűnik a jel így gyorsan levált B20 (800Mhz)-re aminek erősebb a jele mert jobban terjed.
[ Szerkesztve ]
-
rin33
senior tag
válasz szabonagyur #123402 üzenetére
Nálam is ugyanez: kb. 300m a B20 only torony, de erre csak pincében vagy nagyon ritkán hívás közben csatlakozik (itt 40 mbit a max.), a másik, 800m-re lévő B1,B3 -hoz ragaszkodik a telefon (itt LTE+ van min.80mbit, néha 100mbit felett van, hiába gyengébb a jel)
[ Szerkesztve ]
-
rin33
senior tag
Orosháza után Hódmezővásárhelyen is van már egy B1 cella (10Mhz, Cellmapperrel körüljártam), optikáztak a városban (Oh), B3-on (20Mhz) már 100mbit/s körül mérhető (CA nélkül).
A B1-et is -120dBm-nél engedi el de továbbra is a B3 a preferált frekvencia, ha pl letiltom a B3-at akkor nem áll át B1-re ha erős a B20. -
rin33
senior tag
Az új Balaton környéki B1 cellák is 10Mhz-esek mint a Csongrád, Békés megyei új cellák?
-
rin33
senior tag
válasz st3v3np3t3r #123880 üzenetére
-
rin33
senior tag
A B28 mekkora sávszélességgel megy? 50mbit-et tud kb 10Mhz-re tippelek Sajnos Redmi Note 9-en nem látom mert mtk procis.
-
rin33
senior tag
válasz domper2015 #125067 üzenetére
Így van, nálam is, több Xiaomiban. Amelyik támogatja a sávot az rááll fixen.
-
rin33
senior tag
Azt veszem észre, hogy ahol tavaly lett LTE B1 és B28 ott eleinte pár mp. B3 után B28-ra álltak a telefonok (90%-ban) és ragaszkodtak is hozzá, de ahogy telik az idő egyre többször B1-en van a telefon, az elmúlt héten pl. csak egyszer láttam, hogy B28-on volt. Gondolom fokozatosan terhelődik a 700Mhz is.
[ Szerkesztve ]
-
-
rin33
senior tag
válasz totron #129202 üzenetére
Téli időszakhoz képest a lombos erdő gyengíti a jelet, ha száraz idő van akkor kevésbé, ha párás, esős (vizesek a falevelek) akkor árnyékol: pl itt az Alföldön települések között haladva csak akkor áll B3-ra a telefon ha már szemmel látható az adó, míg télen akár már 10km-ről látja a B3-at és rá is áll. (Pl Nagymágocson az orosházi B3 cellákra áll a telefon pedig helyileg ott van egy B20-as állomás)
-
rin33
senior tag
A 3G-t nem mindenhol kapcsolták le elvétve van még pl. Battonya környékén találtam UMTS cellát.
-
rin33
senior tag
Telekom SK hálózaton roaming-olva 1 napja nincs mobilnet mindkét APN-nel, több telefonnal próbáltam.
-
rin33
senior tag
Domino, első nap működött. Adatkeret is van bőven.
-
rin33
senior tag
válasz Kbali #129848 üzenetére
Orange SK-n is ugyanígy. Hívásokat sem fogadott. internet.telekom apn-re és 3G-re állítva, majd a repülőgép üzemmód kapcsolgatása után megjelent egy ,, Bejelentkezés a hálózatba" értesítés, amire rányomtam és elindult.
Nem automatikus a dolog 10 percet rá kellett szánni...[ Szerkesztve ]
-
rin33
senior tag
Amióta nincs 3G azóta 4G-hez ragaszkodik a telefon, nem vált le 2G-re ott se ahol nagyon gyenge a jel (-125dBm), nem ugrál 2G-3G-4G között ahogy korábban, így stabilabb a mobilnet kapcsolat. (pl. a szerb határ mentén), ha picit javul a jel, máris van net, nem kell arra várni hogy átugorjon 2G-ről 3G-re majd 4G-re. A váltogatás időt és energiát vett el.
-
rin33
senior tag
Elveszett SIM helyett kaptam újat de nem kapcsolódik. Mennyi idő mire aktíválják? (Dominó)
-
rin33
senior tag
Az mitől van, hogy CA esetén a primer szekunder sávokat folyamatosan váltogatja a telefon/hálózat? Egy helyben állok, a bázison van B1, B28, B3 ,B20
B3+B1-el a leggyorsabb, majd átugrik B28+B3-ra amivel lassabb majd 3CA B3+B1+B28 majd pár mp és újra 2CA, időnként megszűnik a CA egy pillanatra és feláll egy újabb sorrendben.. Ha nincs forgalmazás akkor a legmagasabb sáv az elsődleges, így a leggyorsabb így kéne maradnia.. -
rin33
senior tag
válasz Dave1984 #130359 üzenetére
Amikor bekapcsolták a B28-at akkor priorizálva volt kb. 1 hónapig. 15-20km-ről (B20-as bázis mellett) is átállt a B28-ra. Rendesen ingadozott a tererő... Ezt akkor kijavították, de, hogy most CA-ban a bázis mellett mért áll be időnként elsődlegesnek azt nem értem...
-
rin33
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- GF65 Thin 9SEXR 15.6" FHD IPS i5-9300H RTX 2060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- AJAX hub (2G, ethernet) riasztó központ (új, áron alul)
- P15v Gen3 27% 15.6" FHD IPS Ryzen 7 PRO 6850H RTX A2000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- RTX 4080 Super OC
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- socketA/s754/AM2/AM2+/AM3/FM2+/AM1 alaplap/CPU vásár
- Asztali számítógép PC Intel I3-7300 7generációs SSD120Gb HDD500Gb GeForce GT 740 2GB DDR5 HyperX 8Gb
- Lenovo M10 Plus 3rd Gen (XiaoXin Pad 2022)
- Samsung Galaxy S21+ Plus 128GB Fekete / Samsung gari 2024.10.31-ig
- Dobozos Lenovo YOGA 14 Ryzen 7-7735u 16gb ddr5 500gb ssd Display 3K windows 11
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen