- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- One mobilszolgáltatások
- Elődje legnagyobb hibáját javítja az iPhone 17e
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave1984
őstag
Mint láttátok ekkora sebességet írt ki a videóhoz, tapasztalat ezzel a codeccal néha akad, másikkal amihez alacsonyabb sávszélt ír,nem akad.Nem tudtam másra gondolni, minthogy ennyire zabálja a sávszélt.
Azt se mondom hogy nem hülyeség amit a Smartube kiír.
Számomra is józan ésszel elképzelhetetlen ekkora sávszélességet igénylő videó!
Off vége
-
Dave1984
őstag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Nagyjából tényleg ennyit zabál VP9 codeccal, akkor kezdtem el figyelni mikor időnként megakadt

aprokaroka87 amiket kiválasztottál codecet mint agyon tomorítenek!
át kellett állitanom az alapértelmezett codecet AV1 re.4grider nek igaza van, ehhez már kevés a Yettel net,optika kell.
@Tomp Nessaj Quarantine zone
-
Dave1984
őstag
Imádom, hogy senki nem hisz el semmit...
@aprokaroka87Mint írtam, tudom hogy ez soha nem fog megvalósulni!
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Dave1984
üzenetére
A bázisállomás építése sem csak úgy hasra ütésre kell hogy legyen.
Ha jól tudom pl minden esetben az önkormányzat engedélye kell hozzá, mivan ha beint az önkormányzat?
mivan ha beint az önkormányzat és azt mondja hogy oda nem lehet új tornyot felhúzni, nem hiába van nagyon sok helyen templom, bérház, meg víztorony tetején az antenna rendszer.A YouTube 4k-hoz meg nem szükséges minimum 200 mbit/sec.
Elvileg minimum 25 mbit/sec elég, de hogy minden stabil és biztos legyen, legyen mondjuk 40-50 mbit/sec
-
Dave1984
őstag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Másképp nem megy több bázisállomást kell telepíteni,amik most vannak db számra azok max az alsó frekvenciákon tudják kiszolgálni a lakosság nagy részét,tapasztalat, néhány faluban szinte semmi lefedettség b28 se jut olyan mesze a legközelebbi bázisállomás, telepíteni kell, de városon belül is legalább duplázni kéne,ha más nem only N78 as bázisokkal.
De mivel tudom ez sose valósul meg addig az egész parasztvakítás.
@ aprokaroka87Mondj egy olyan szolgáltatást jelenleg amihez szükséges minimum 5-600 mbit/ sec letöltési sebesség.
pl youtube 4K videó VP9 codeccal nagyjából 200Mbit,es akkor még csak én használom...es csak a YouTube megy. -
aprokaroka87
nagyúr
-
dredjudge84
őstag
Most olvastam egy cikket, hogy 2028-2030-ra lekapcsolják a 2g-t.Kivancsi leszek hogy fogy hirtelen annyi 4g készüléket elbírni a hálózat. Pláne a one. Na meg ahol csak 2g van hívásra, ott nem lesz semmi, vagy alapos fejlesztés kell. minden szolgáltatónál.
-
Dave1984
őstag
Nem érzékelem, hogy a szolgáltatók annyira nyomnák az 5Gt. Inkább ilyen muszajbol fejlesztgetünk,de csak a minimumot.
Yettel kivétel a 3 Szolgáltató közül,de úgy látom ők is lelassultak, inkább csak az N1,N28 at kapcsolgatják be. Másik ami miatt nem látom, hogy miért kéne nyomni az 5Gt, hogy szinte mindenhol legalább 50Mbit sebesség megvan a Yettelnek 4Gn.
Ahol meg N28 van ott van B20 kb azonos terjedéssel, arról ne is beszéljünk hány év kellett, hogy a VOLTE működjön majdnem minden telefonon.VoNR nek is tuti kell pár év.
Nem érzem, látom a piacon hogy a közeljövőben nagy 5G bumm lesz.
Persze örülök ha nem lesz igazam 🙂 -
tomp
félisten
Sopron-Győr-Budapest útvonalon alig van olyan pont ahol ne menne az SA. 95%-ban N28-on van a telefon.
Bezzeg az ország keleti részét N1-el szórták tele és az is csak NSA only.
Van olyan EU-s szolgáltató akivel megy a yetteles SA roaming? Csak erre tudok gondolni, hogy ezért van szinte végig N28, hogy azon ügyfeleknél legyen SA roaming. -
válasz
BusinessGuy
üzenetére
Van 1 hónapod kipróbálni díjmentesen. Ha bejön, megtartod, ha nem visszaviszed.
-
Dave1984
őstag
válasz
BusinessGuy
üzenetére
Pár méteren belül is van sebesség különbség.. ezt neked kell teeztelned, nálad mennyi.
-
BusinessGuy
őstag
Helló!
X. kerület esetleg Kőbányai út közelében van tapasztalat Otthonnet 5g sebességről és pingekről? Ma sokaltam be a Telekom cloudfare szarakodástól és gondolkodom a váltáson, de ide kábelen csak a trékom jön, de van Yettel 5g ami ahogy lentebb olvasom változó.
Köszi! -
tomp
félisten
Érdekesség!
GreenPacket kültéri eszközzel nem lehet igénybe venni az OtthonNet Bárhol szolgáltatást.
Végülis érthető valamilyen szinten de erről nincs semmilyen infó az oldalon. -
bostone
addikt
Yettel alkalmazásban lehet tarifacsomagot váltani?
Elindítottam a folyamatot, de úgy tűnik, mintha egy új előfizetést kezdeményeznék.
Nem a saját ügyemet intézem, azért aggódom egy picit. Hülyeséget másnak nem akarok. -
4Grider
félisten
A mobilos net rendelkezésre állása az optikai nettel vetekszik, mi ezért használjuk. Meg relatíve olcsó/könnyen létesíthető. Az elérhető sávszélesség nyilván sokkal kevesebb vezeték nélkül, így mobilon jobban ki vagyunk téve a konkurens előfizetők nethasználati szokásainak, no meg persze a választott szolgáltató bázisállomása által sokunk felé megosztott 1-2 Gbps, sokkal ritkábban 5-8 Gbps éppen ránk eső részének.
-
Zsombe
senior tag
Milyen jelerősséget érsz el így és milyen a le- és feltöltésed?
Én már több mint egy éve váltottam OthonNetre és nem bántam meg. Csak gondoltam megpróbálom kihozni belőle a maximumot, hátha tudok 500mbps feletti sebességet elérni (egyébként most is megvan a 400+ csúcsidőn kívül).
Vezetékes netre visszamennék, ha a One nem vette volna meg a Digit és nem csináltak volna a szolgáltatásból egy nagy rakás........
-
Zsombe
senior tag
-
bp15
junior tag
válasz
Soulfly842
üzenetére
Csalás/hívószám hamisítás. Vannak olyan ip szolgáltatók, ahol tetszőleges számot lehet megjeleníteni, mert nincs előzetes visszaigazoló SMS/hívás adott számra, hogy tényleg te vagy a használója.
-
Zsombe
senior tag
Sziasztok!
OtthonNet-et használok GreenPacket modemmel, ami jelenleg kinti falon van, de szerintem nem túl ideális helyen, mert egy fém kültéri lámpára raktam + felette belógó vasbeton fal van.
Így mérek NSA módban:
- 5G-n: RSRP: -80dBm, SINR: 20dB,
- 4G-n: RSRP: -86dbm, SINR: 16db
értékeket.Gondoltam veszek egy univerzális antennatartó árbócot amit felszerelek az erkélykorlátra és arra rögzítem a modemet és így 100%-os rálátása lesz a toronyra, ami légvonalban kb. 1km. Illetve a faltól is távolabb kerül legalább 60-80 centire.
Van ennek értelme, tudok így jobb jelet és nagyobb sebességet elérni? (jelenleg NSA-ban 300mbps le és 100mbps fel az érték) -
Soulfly842
addikt
Hívott egy 20-as szám, felvettem, beleszóltam, pár mp, majd megszakadt.
Ellenőrizni akartam az nmhh oldalán a számhordozást, hogy volt-e, és hogy utána megnézzem a szolgáltatói oldalon, hogy tartozik-e valakihez, de ilyet még nem láttam.... (sok-sok éve használom ezt az oldalt)
Valamilyen fiktíven kreált telefonszám lenne, valamilyen okossággal?
-
tomp
félisten
válasz
Dave1984
üzenetére
Nem feltétlenül.
120méterről jön nekem az 5G. NSA-n konkrétan csak a feltöltés lesz több(80Mbit helyett 110Mbit), a letöltés semennyivel sem mivel az N78-at erősebben kapom mint bármelyik 4G frekit.
Az N78-at az AAU konkrétan felém lövi és akár 30dB-es SINR is megvan miközben a 4G frekik eléggé tágan vannak sugározva. -
Tragger
tag
Sziasztok! TP-link NX510v-vel ilyen adatokat látok. Érdemes lenne megtámogatni külső antennával és ha igen, mit ajánlanátok? 250/20 Mbit-et mérek általában speedtest-el, ami szerintem elég gyenge.
-
PROHARDVER!
A One offot fejezzétek be!
-
bp15
junior tag
válasz
dredjudge84
üzenetére
ÁSZF, 28. oldal "1.3. Kereskedelmi forgalomban elérhető Internet tarifacsomagok
1.3.1.Mobilnet XXL tarifacsomag"
Szóval nincs lezárva: sőt még a következő haviban is forgalomban lévőként említik."nem engedtek hossszabbítani"...ez nem jelenti azt, le lenne zárva.
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Tavaszi szél új iPadeket áraszt?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- One mobilszolgáltatások
- Autós topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core Ultra 5 235 14 mag 14 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 mini Red Kompakt méret, nagy teljesítmény 256 GB Használt,újszerű, 100%
- Redmi Note 13 Pro+ 5G 12/512 /// Számla + Garancia
- iPhone 12 64GB 100% (1év Garancia) Több színben is elérhető!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

5G NSA
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)