Hirdetés
- IFA 2024: A Timekettle új fordítógépe már közel van ahhoz, amire várunk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- IFA 2024: Szó szerint pofátlanul vékony a Honor Magic V3
- iOS alkalmazások
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- IFA 2024: Prémium órával jelentkezett a Withings
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
-
IFA 2024: hordozható Acer gépek alternatív triója
ph A két Copilot+ PC plecsnis notesz egyike ARM architektúrán alapul, míg a másikon tobzódik a szénszál, és egy tablet is tiszteletét tette Berlinben.
-
Retro Kocka Kuckó 2024
lo Megint eltelt egy esztendő, ezért mögyünk retrokockulni Vásárhelyre! Gyere velünk gyereknapon!
-
IFA 2024: Kamerás fűnyírót hozott a Dreame
ma Az A2 pont ott javít, ahol az A1 gyenge volt. És amúgy lett A1 Pro is.
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
4Grider
nagyúr
válasz kchris78 #89838 üzenetére
Most jövök Horvátországból. A tengerparton sok helyütt a maga 5-7 Mbps sebességével is gyorsabb a 3G hálózat, mint a 4G. Közép-Dalmáciában a legtöbb helyen 4G hálón 3 Mbps alatt mértem, estefelé meg 1 Mbps alatt.
Ez köszönhető annak, hogy a hrvatski telekom ad egyedül tényleg korlátlan internetet prepaid sim-en bárkinek egy hétre 85 kunáért (kb. 3600 Ft-ért).
Természetesen ha eltűnnek a turisták, vissza fog állni a szokott 70-75 Mbps, de jelen pillanatban a túlterhelt 4G háló ennyit tud. -
flegga92
senior tag
válasz kchris78 #89951 üzenetére
Régebben így játszottam ki. Aztán jött egy fenyítés, hogy aki így használja, kizárják. Volt is róla szó itt a topicban. Használtam tovább majd kb 200 mb elhasználása után lelőtték és nem értem el a routerem többet. Szerencsére akkor még a YouTube ment minden trükk nélkül, később már az sem. Aztán mentem inkább a Hello Databa.
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz kchris78 #89951 üzenetére
Dehogy van rá sebesség limit. Azaz, akkor, ha terhelt a hálózat. Normál esetben semmilyen lassítás nincs. Mellesleg a vezetékes net is használatfüggő sebességű, nem?
Nekem a megjelenés óta van HD csomag is, még egyszer sem lassult be.(#89955) btz
"Https is lassítva van"Ugye nem a telenor HD-re érted? Mert erről még nem hallottam, találkozni se találkoztam vele az elmúlt hónapokban.
Egyébként sebességre kb. a 80%-át hozza a telekomos netcsomagomnak. A telekomos mobilnetem kb 75-80 megabitet hoz maximum, a telenoros olyan 60-65-öt wifi megosztással, bár lehet hogy már az eszköz sem mai darab és ez lassítja.
"Dehogy nincs, folyton panaszkodnak hogy nem megy rendesen a wifi megosztás. "
Bizonyos userek. Mások meg folyamatosan azt írják, hogy semmi baj nincs náluk. Én az utóbbiak közé tartozok, egyébként szerintem jellemzően az adott eszközre visszavezethető amikor probléma van, valószínűleg a netmegosztást nem havi 2-300 gigás forgalmakra tervezték a mobiltelefonokban, hanem alkalmi használatra, és egyes telefonok ettől a kelleténél jobban melegszenek, míg mások bírják. Én mifiben is használtam, ott is nagyon szépen ment, újabban inkább telefonban osztom meg. Ennek a hiánya miatt nagyon féloldalas sajnos a telekomos korlátlan mobilnet szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
thomas77
senior tag
válasz kchris78 #91904 üzenetére
Ha így nézzük, akkor jogos. Ha meg úgy, hogy azoknak, akiknek nemrég garanciában cserélt készülékük van és problémás az unlock, akkor látszik, hogy nem is olyan egyszerű ez az ügy.
Mindenesetre a telekom százszor jobban oldotta meg ezt az egész függetlenítősdit, mint a másik kettő. Azért ez nem semmi... -
legenda
válasz kchris78 #93257 üzenetére
Három összevont frekvencia esetén nem olyan nehéz elérni, valahol még ettől is gyorsabb, olyan helyeken is mértek már jóval felette is, ahol amúgy nagyon sokan neteznek, például a Keleti pályaudvarnál.
Igaz, megfelelő telefon is kell hozzá, mert sok csak 2CA-t tud, hiába adott ott 3CA hálózat.[ Szerkesztve ]
TP-Link TL-SG1005D V5 Gigabites 5 portos switch eladó: https://hardverapro.hu/apro/tp-link_tl-sg1005d_v5_gigabites_5_portos_switch_el/friss.html
-
legenda
válasz kchris78 #93261 üzenetére
Én böngészőből (Chome, asztali nézet és inkognitóablak, hogy semmilyen bővítmény, adattömörítés...stb. ne kavarjon be) szoktam mérni néha a mobillal a beta.speedtest.net oldalon a megfelelő szerver kiválasztását követően (a Telekomos néha nem engedi mérni a feltöltést, ilyenkor más hazaira váltok), így pontos eredményt kapok, de húzósabb esetben 200 MB is lehet egyetlen mérés.
Ahol lakom (Újpesten), "csak" 2CA (225 Mbps) mobilnetes hálózata van,jelenleg a Telekomnak, de még így sem lehet panasz, azzal is gyorsabb a lakás bármelyik helyiségben a mobilnet, mint a vezetékes UPC 120/10 Mbps (ami a gyakorlatban 124-125/10-11 Mbps)
Nem annak a bizonyos e-akárminek a növelésére, egyszerűen csak megnyugtató, hogy ha az egyik behal bármi miatt egy időre és halaszthatatlan, vagy legalábbis kellően sürgős dolgom van adott tekintetben, akkor van másik gyors is.[ Szerkesztve ]
TP-Link TL-SG1005D V5 Gigabites 5 portos switch eladó: https://hardverapro.hu/apro/tp-link_tl-sg1005d_v5_gigabites_5_portos_switch_el/friss.html
-
legenda
válasz kchris78 #93717 üzenetére
Másról van szó, nem stabilitási kérdés (amúgy egy ideje elég jó már, én is használom, bár nem flottában), mert van már flotta is olyan, ahol megy a VoLTE, az befolyásolja, hogy adott flotta milyen egyedi szerződési feltételekkel kötött szerződést és az milyen (későbbi) módosításokat tesz lehetővé, valahol belefér a VoLTE, máshol meg nem.
-
legenda
válasz kchris78 #93722 üzenetére
Nagyon egyediek is lehetnek, ezért inkább úgy nézem, hogy mit nem tartalmaznak, mert (nagyon sarkítok a megfogalmazás tekintetében, meg úgy általában is, illetve csak a saját véleményemet írom most) némelyik olyan olcsóra van kialkudva, hogy csak az aktuális minimális szolgáltatásokat tartalmazza, a flotta nem akar többet fizetni plusz szolgáltatásért (képletesen), a szolgáltató meg ár-érték arányban a sor végére tette prioritásban adott flottát, később fog csak arra fejleszteni, amikor már odáig ér az általános bevezetés/aktiválás.
A publikus előfizetéseknél sem véletlen anyagi és technikai szempontból, hogy a havi díjas van elől és a Domino csak utána valamikor, így volt ez a 4G bevezetésekor és sok más esetben is.TP-Link TL-SG1005D V5 Gigabites 5 portos switch eladó: https://hardverapro.hu/apro/tp-link_tl-sg1005d_v5_gigabites_5_portos_switch_el/friss.html
-
legenda
válasz kchris78 #98739 üzenetére
Nagyjából így. de szép is lenne, ha egyik szolgáltató előfizetői elszipkázhatnák a sávszélességet a másik tábor elől, ám ennyire egyik szolgáltató sem buta.
Én is kíváncsi lennék a különböző hálózati módik használatának a százalékos értékére, bár tippem az lenne, de valóban sok befolyásoló tényező van, pláne vidéken olyan helyeken, ahol csak 2G és 4G van, mert bár van VoLTE, de arányában nincs még döntő többségben a VoLTE képes készülékek aránya, sőt.Bferibörs: Igen, ezért írtam én is, hogy a készüléktől is függ, ezért nem mindig igazságos eltérővel készített méréseket még azonos helyen sem összevetni.
Ezért szoktam azonos készülékben (is) rámérni, az a biztos.
A telefonom Cat18 3CA 1200/150 Mbps LTE-A modullal rendelkezik, kétkártyás és dual 4G (dual VoLTE is), így azzal megfelelően tudok mérni.
Csak érdekesség gyanánt: Tettem be korábban (ide is) nagyon vidékről 120 Mbps körüli mérést, ami 4G 800 MHz 20 MHz hálón készült, tehát 4G+ sem kell hozzá, papíron elég lenne egy 150 Mbps tudású készülék, de olyannal nem ment azonos helyen sem 100 Mbps fülé egyszer sem az eredmény.[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz kchris78 #98749 üzenetére
Jó ideje használom és teljesen stabil a VoLTE.
Eleinte voltak persze gondok, de egy ideje ha problémákat tapasztal valaki, akár látatlanban megmondható a használt telefon gyártója, de talán még a típusa is, ami sokat elmond arról, hogy a hiba hol keresendő inkább.
Április második felében nem működött egy ideig VoLTE, de akkor is csak azért, mert más tekintetű javításokat végeztek a rendszerben és arra az időre kikapcsolták azt is.
Annak más oka van szerintem - a hiba/hiányosság a rendszerben lehet -, hogy bizonyos üzleti és flottás előfizetésekre még mindig nem engedélyezik, ahogy Diomino előfizetésekre sem.[ Szerkesztve ]
-
8
senior tag
válasz kchris78 #98839 üzenetére
Ja, gondolom valami bölcsészből (ön)átképzett marketinges szövegezte, mert nem sok konkrétumot tartalmaz az akció, illetve rengeteg kérdést felvet. Pl pontosan mikortól ketyeg a két hónap.
Igazából bármilyen dologba csúszhat hiba, rendben van, meg kell reklamálni aztán kijavítják. De hogy miért kell egy ilyen egyértelmű reklamációt a 30 napos panaszkezelési ügymenetbe illeszteni, azt nem értem. És főleg miért hülyeséget válaszolnak rá.
Pozitív ellenpélda: Ausztriában a spusunál whatsappon (!) írok nekik egy mondatot a problémámmal, munkanapon általában 3 órán belül jön a válasz hogy elnézést, javították, köszönik a bizalmat, további szép napot, és nem sz÷rakodnak 10GB-okon.
[ Szerkesztve ]
52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. Raiffeisen 55-75.000Ft jóváírás. Ajándék 500Ft PARKL meghívókód kupon parkoláshoz. Revolut regisztrációhoz 11.000Ft(!). Privát üzenetben küldöm
-
legenda
válasz kchris78 #98859 üzenetére
EU roaming helyzetben is használható a teljes négyszerezett adatmennyiség.
Sebesség tekintetében nem mindegy, hogy külföldön melyik szolgáltató milyen hálózati módra enged fel - ha van rá lehetőség, többet is ki kell próbálni -, továbbá a telefonodtól/eszközödtől is, hogy milyen frekvenciákat támogat, mert eltérhet az itthon használtaktól, de arról sem a hazai, sem a roamingos szolgáltató nem tehet, ha amiatt alacsonyabb módozatba kényszerülsz.[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz kchris78 #98863 üzenetére
Az a telefon valóban tud szinte minden szükséges frekvenciát és hálózati módot - már ha a model (AXXX) megfelelő -, de a kinti szolgáltatón akkor is múlik, hogy milyen hálózati módra enged fel.
Legutóbb a Szlovák hálózatokat próbálgattam és ott is volt olyan szolgáltató, aki csak 2G-re engedett fel, hiába volt elérhető jobb is.Rotyi: Nincs mit!
-
törölt tag
válasz kchris78 #99203 üzenetére
Igen, megállapodtak a roaming partnereikkel.
Az pedig rajtad IS múlik, hogy "minden ennyire adatzabáló", azon, hogy mennyi, milyen és miként szabályozott alkalmazást használsz. Jól meghatározható a beállítások között, hogy melyik app tudjon netre kimenni...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz kchris78 #99220 üzenetére
ebbol nem az derul ki hogy minden orszagban egy roaming adatpartner van.
["Igen, megállapodtak a roaming partnereikkel."] - írtam válaszomban, neked; azaz egy országon belül lehetséges több partnere.
-
bostone
addikt
válasz kchris78 #99237 üzenetére
Más szolgáltató szolgáltatja a vezetékest otthon.
Nem reménykedtem benne, hogy kapok engedményt, csak olyan lóbetűkkel hívja fel rá a figyelmet az oldal, hogy azt hittem én nem találom a megfelelő helyen.
Egyébként az s9+ árakat összehasonlítva, talán a telekomnál a legolcsóbb ez a modell, neten rendelve.
-
törölt tag
válasz kchris78 #99203 üzenetére
Mivel sokat járok ki így az alábbit javaslom:
Telekom kártya:
TIM 4G megy, adat is
Vodafone: Nem működik
Wind-Tre: Legcélszerűbb, ha erre állítod a telekomos telefont, igaz nincs csak 3g adatforgalomTelenor:
TIM: 4G megy, de adat nem feltétlen
Vodafone: ugyanaz
Wind-Tre: 4G és adat is működikVodafone:
TIM: 4G nem megy
Vodafone: 4G és adat is megy (legnagyobb 4G lefedettség)
Wind-Tre: 4G és adat is megyOlaszba személyes tapasztalat, hogy érdemes Vodafone-os kártyával roamingolni, de Ausztriában is hasonló a véleményem.
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz kchris78 #99533 üzenetére
Sokan használják több mint egy éve a VoLTE funkciót - 2 éve is működött már, de az csak a kezdet volt, 2017. áprilisában nyitottak a publikum felé -, megfelelő telefon függvénye leginkább a dolog és ez eleinte hatványozottan igaz volt.
iPhone 6 és felette működik csak a VoLTE.
Az 5G még messze van, pláne ilyen felhasználói szinten, nem is csak szolgáltatói szinten, hanem a készülékek tekintetében pláne.[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
válasz kchris78 #99574 üzenetére
Lehetséges hogy a karbantartás kavart be nálam mert most minden kapcsolat működik, az is ami elvileg elfogyott. Bár jó hogy a bővítőt megvettem legalább nem kell spórolni, de tegnap este épp kellett volna ezért akadtam ki.
Úgyhogy a méréses dolgot vissza vonom, a többi viszont... Hát ez a szomorú igazság.
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
viktorhu
veterán
-
8
senior tag
válasz kchris78 #100527 üzenetére
Átirányítás szerintem soha semmilyen korlátlan csomagba nem fért bele, és jó okkal.
52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. Raiffeisen 55-75.000Ft jóváírás. Ajándék 500Ft PARKL meghívókód kupon parkoláshoz. Revolut regisztrációhoz 11.000Ft(!). Privát üzenetben küldöm
-
legenda
válasz kchris78 #102293 üzenetére
Nem, ha munkanapon 13 óráig leadod a rendelést, akkor aznap délután csak a HUB-ba viszi el a futárszolgálat, aztán megy este/éjszaka a területileg illetékes depóba és onnan szállítják ki a megadott címre.
-
legenda
válasz kchris78 #102297 üzenetére
Ha munkanapon 13 óráig leadod a rendelést és a szolgáltatónál azonnalosan átmegy - tehát nem kell külön jóváhagyás, (adat)egyeztetés, van készleten a rendelt termék...stb. -, akkor igen, azon a napon délután, vagy az esti órákban már nyoma kellene, hogy legyen.
Találomra kimásoltam egyet a korábbi rendeléseim közül: [kép][ Szerkesztve ]
-
Gyurcika
tag
válasz kchris78 #105802 üzenetére
Melyik ÁSZF-ben ?
Mivel nem vagyok előfizetőjük, rám vonatkozó ÁSZF sincsHa úgy gondolják, hogy nincs kártérítés, akkor kikérjük az illetékes bíróság véleményét
Tény, hogy sokszor a szolgáltatók elfelejtik, hogy nem csak jogaik vannak, hanem kötelességei is.
Aztán rájönnek
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen